Abbey! Nem probalsz meg ilyen moshato peluscsomagot hasznaltan venni esetleg? Itt Ausztriaban fillerekert arultak ilyeneket (sokszor iazabol nem hasznaltak, mert a mama rajon, hogy inkabb megsem csinalja...); de nekem tutti nincs kapacitason ilyenre, sajnos. Ugyis ki kell alaposan fertotleniteni (meg miota felfedeztem ezeket a jo folyekony mososzer-adalek fertotlenitoket, amik mar 30 fokon is 99.9%ban mukodnek, azota meg kevesbe aggodom hasznalt dolgokon).
Szerintem azzal, hogy a mamaink beleszolnak es rank akarjak eroltetni az o tapasztalataikat, szinte mindegyikonknek meg kell kuzdeni (bar szerencsere nekem az elso evre vonatkozoan nagyon elfogadta Anyu az en elveim, de azutan...). Nehogy aszidd, hogy 4 honap mulva mar akarmit csinalhatnak...... Utana jon majd a csoki-cukor (mi otthon nem adunk, de persze nagyszuloknel mas...), TV, vagy akarmi, amit a szulok elvbol korlatoznak. Most a sokadiknal mar kicsit lazabban veszem, hogy van egy hely, ahol a szabalyok szinte eltunnek; de eleinte nagyon zavart. A rosszabb nekem a kesobbi, amikor mar alapvetobb nevelesi dolgokban kapja meg az ember, hogy "szaranya" (najo, szerencsere az en edesanyam azert nem igy, csak finomabb valtozatban). Pl, hogy mi vagyunk az okai, ha ejjel bepisil a gyerek, stb stb. Ezek ovon alulibbak tudnak lenni, mint a tejtermek ;-(
Bar nem korrekt dolog panaszkodnom, mert Edesanyam hihetetlen sokat segit es nelkule messze nem itt lenne az egesz csalad, es rettenetesen fontos erzelmi tamasza a gyerkocoknek; csak azt erzem, hogy meg mindig tulsagosan neki akarok melyen megfelelni, ezert egy-egy csak elejtett megjegyzes is, ami az anyasagomra vonatkozik, ovon alul er.
Szivvi - ezt most nagyon rossz volt olvasni.... remelem, csak valami olyanrol van szo, hogy persze, benne van a pakliban - az is benne van, hogy barmikor a fejunkre eshet tegla (es sajnos engem ne kerdezzetek, ez mennyire megtortenhet...
). Abbey, azt is remelem, ez hottentotta dolog, amit leirtal, ez is azert jol karbantarthato... Nekem is van hasonlo, amin aggodjak, de nem is merem leirni.
Claire, Abbey, szerintem Jukka Macs blogcimere gondolt; azt en is kernem...
abbey, a fenykepek nem az en babam (barcsak ilyen kreativ lennek!), hanem egy finn csaj, aki par honapja iszonyat hiresse valt ezekkel a fenykepekkel, amiket babajarol csinalt a szundijai kozben. tenyleg egy mesevilagba ropiti az embert, mint a friderika bolcsodal-lemezei.... (nem tudjatok az elsot, "szep almokat", honnan lehetne megint beszerezni?)
Voltunk dokinal (2 honap alatt ossze-vissza 2-szer latta oket doki... ezt is ALIG tudtam elintezni... hihetetlen itt az orvosi ellatas). Mindketto atlepte a 4 kilot, kulonbseg is mar alig van koztuk. A rotavirus oltasrol dilemmaztatok: itt csipobol beadjak, es CSAK azt... masfel honap mulva megyunk legkozelebb, addig semmi mas oltast nem kaptak, csak a rotavirust... fura...
Mindenesetre mikor kimondja a doki, h minden rendben, az ember tenyleg bokan rugja magat: hogy merek en depozni, szegyelljem magam, hiszen milyen ajandek - a vilagon tenyleg minden rendben volt veluk es a terhesseggel (kiveve a cukor-dolgot, amin azert meg mindig aggodom.... es mozognom kene, de nem jutok oda...), 6 gyereknel is....
sziasztok