Új privát üzeneted érkezett!

Abbey! Nem probalsz meg ilyen moshato peluscsomagot hasznaltan venni esetleg? Itt Ausztriaban fillerekert arultak ilyeneket (sokszor iazabol nem hasznaltak, mert a mama rajon, hogy inkabb megsem csinalja...); de nekem tutti nincs kapacitason ilyenre, sajnos. Ugyis ki kell alaposan fertotleniteni (meg miota felfedeztem ezeket a jo folyekony mososzer-adalek fertotlenitoket, amik mar 30 fokon is 99.9%ban mukodnek, azota meg kevesbe aggodom hasznalt dolgokon).

Szerintem azzal, hogy a mamaink beleszolnak es rank akarjak eroltetni az o tapasztalataikat, szinte mindegyikonknek meg kell kuzdeni (bar szerencsere nekem az elso evre vonatkozoan nagyon elfogadta Anyu az en elveim, de azutan...). Nehogy aszidd, hogy 4 honap mulva mar akarmit csinalhatnak...... Utana jon majd a csoki-cukor (mi otthon nem adunk, de persze nagyszuloknel mas...), TV, vagy akarmi, amit a szulok elvbol korlatoznak. Most a sokadiknal mar kicsit lazabban veszem, hogy van egy hely, ahol a szabalyok szinte eltunnek; de eleinte nagyon zavart. A rosszabb nekem a kesobbi, amikor mar alapvetobb nevelesi dolgokban kapja meg az ember, hogy "szaranya" (najo, szerencsere az en edesanyam azert nem igy, csak finomabb valtozatban). Pl, hogy mi vagyunk az okai, ha ejjel bepisil a gyerek, stb stb. Ezek ovon alulibbak tudnak lenni, mint a tejtermek ;-(

Bar nem korrekt dolog panaszkodnom, mert Edesanyam hihetetlen sokat segit es nelkule messze nem itt lenne az egesz csalad, es rettenetesen fontos erzelmi tamasza a gyerkocoknek; csak azt erzem, hogy meg mindig tulsagosan neki akarok melyen megfelelni, ezert egy-egy csak elejtett megjegyzes is, ami az anyasagomra vonatkozik, ovon alul er.

Szivvi - ezt most nagyon rossz volt olvasni.... remelem, csak valami olyanrol van szo, hogy persze, benne van a pakliban - az is benne van, hogy barmikor a fejunkre eshet tegla (es sajnos engem ne kerdezzetek, ez mennyire megtortenhet... :cry: ). Abbey, azt is remelem, ez hottentotta dolog, amit leirtal, ez is azert jol karbantarthato... Nekem is van hasonlo, amin aggodjak, de nem is merem leirni.

Claire, Abbey, szerintem Jukka Macs blogcimere gondolt; azt en is kernem...

abbey, a fenykepek nem az en babam (barcsak ilyen kreativ lennek!), hanem egy finn csaj, aki par honapja iszonyat hiresse valt ezekkel a fenykepekkel, amiket babajarol csinalt a szundijai kozben. tenyleg egy mesevilagba ropiti az embert, mint a friderika bolcsodal-lemezei.... (nem tudjatok az elsot, "szep almokat", honnan lehetne megint beszerezni?)

Voltunk dokinal (2 honap alatt ossze-vissza 2-szer latta oket doki... ezt is ALIG tudtam elintezni... hihetetlen itt az orvosi ellatas). Mindketto atlepte a 4 kilot, kulonbseg is mar alig van koztuk. A rotavirus oltasrol dilemmaztatok: itt csipobol beadjak, es CSAK azt... masfel honap mulva megyunk legkozelebb, addig semmi mas oltast nem kaptak, csak a rotavirust... fura...

Mindenesetre mikor kimondja a doki, h minden rendben, az ember tenyleg bokan rugja magat: hogy merek en depozni, szegyelljem magam, hiszen milyen ajandek - a vilagon tenyleg minden rendben volt veluk es a terhesseggel (kiveve a cukor-dolgot, amin azert meg mindig aggodom.... es mozognom kene, de nem jutok oda...), 6 gyereknel is....

sziasztok
zsebibabak
 
 


Vanda! Zsebi!
Persze, 6 gyerek az 6 gyerek, sőt!!! De amikor Jonival a klinikán voltunk, akkor szembesültem vele nagyon éélesen, (addig is tudtam, de ott tapintható volt a felismerés), h nem tud az ember elég hálás lenni a gyereke egészségéért,. És biztos sokak számára demagógiának hat, de tényleg igaz, h ha egészség van, a többi megoldható. Ezt szoktam hangsúlyozni, ha gondjaim vannak., vagy rám törne a melankólia :)

szülők! Mi is rengeteg segítséget kapunk a nagyszülőktől, és azt hiszem kölcsönösen tiszteletben tartjuk a másik elképzeléseit. És persze mindkét fél oldaláról kíván némi rugalmasságot, h működjön. Bizonyos dolgokban meg nem várhatom el, h megerőszakolja magát, meg hiteltelen is lenne. Mégis úgy érzem pozitív a mérleg összességében.

Claire
claire
 
 


reggelt!

Jajj nem vész maga a betegség-egyelőre..Endometriosis, kb annyi, hogy a méhből elvándorolnak máshova méhsejtek és megtapadva pl a petefészken, vagy a beleken, szigeteket alkotnak és természetükből fakadóan, havi egyszer véreznek....Egyelőre "csak" abban nyilvánult meg, hogy nem estem teherbe, meg nagyon erősen görcsöltem néha..
Abban bízom, hogy a terhességgel most csökkent ez a dolog...

Abbey
eléggé rejtélyesnek tűnik a te betegséged, mijez??

Jukka
jobban vannak a csajszik??

KépKép


KépKép
szivvi
 
 

 
 

Claire!
Csak egyetérteni tudok. A sokak által szidott Schobert Norbi mondta, és ezzel maximálisan egyet értek: az egészség nem minden, de nélküle minden semmi.

Szivvi!
Endóval vigyázz, kolléganőmet már nem is tudom, hányszor műtötték, hormonkezelték. Szegénynek valszeg soha nem lesz gyereke. :(
vovanda
 
 


Sziasztok.
Elolvastalak benneteket, majd jövök, csak Boti a Lászlóban van kiszáradásos bulival....:-( kissé kivagyok, de már jól van a drágám. Majd mesélek milyen komolyan veszik egyesek ezt a kiszáradás veszélyt.


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!

Zsebi: abszolut igazad van nagyi témában. végtére is engem is az csapott mellbe, hogy közölte, h nem gondoskodok megfelelően róluk. Persze azóta megbánta, de akkor és ott akkor is elég rosszul esett.

Szilvi: remélem minden rendben Botival!!! Csak nem a múltkori hasmenés/hányás fajult idáig? :shock:

Ez a hashimoto egy autoimmun betegség. Lényegében a vérem lepusztítja a pajzsmirigyemet, ami tulképp nem működik, nem termel hormont, na ezt a hormont szedem minden nap. Sajna ez visszafordíthatatlan, uh folyamatosan emelni kell a gyógyszer adagot. 25-tel kezdtem, már 100nál tartok :( Alapvetően ez klimaxkor szokott a nőknél kijönni, viszonylag ritka ilyen korban (már 4éve szedem a gyógyszert). Sajna nálunk a tesóm is szed, vm genetikus dolog lesz, uh félek, hogy a lányoknál is ki fog jönni :( Járulékos dolgai, h a petefészek sem müxik rendesen, ebből alakult ki egy jó kis PCO-m is. 3 havonta vérvétel, fél évente pedig rákszűrésre kell mennem, így időben lehet lépni, ha romlik a dolog.

Szivvi: azért a tiedet is gondolom rendszeresen kell ellenőrizni :(

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.

Na megjöttünk a kórházból, nem volt egy hosszú menet, remélem nem is lesz visszaesés.
Abbey, de igen ez még az a hányós dolog...
A sztori az volt, hogy a Boti nem igazán akart meggyógyulni, minden nap volt hányás és láttam, hogy hiába kanalazgatom neki a folyadékot, az nagyon kevés, viszont ha többet ivott egyszerre akkor az visszajött. Az utolsó csepp tegnap reggel volt, amikor nyugis éjszaka után reggel kiadta a kb. 1,5 dl vizet is... és dőlt erre-arra a kanapén és nagyon gáz színe volt már, bőre is kissé száraz volt már.
Nyomás a háziorvos helyettese, beutaló, Madarász kórház...AMBULANCIA! kiszáradással!!!! 1 és negyed órát vártunk a tök gyenge gyerekkel az ölembe, kiírva, hogy nagy vizit van egy órán keresztül...kivoltam...valószínű nem azért küldtek be egy kórházba mert jól vagyunk.
Ezek után, miután lerendeltek vagy 10 egészséges kontrollra jöttet, bemehettünk.
Megvizsgálta a doktor a Botit, majd kérdezte, hogy volt e kaki, mondtam volt reggel, kérdés milyen állagú volt, mondom, mivel nem evett már napok óta semmit, így híg, de csak 1 volt a 3 nap alatt. Azt mondja, nem baj, az hasmenés, mindegy hányszor van, mert az állag számít. Így ő nem tudja felvenni a Madarászba, el kell mennünk a Lászlóba. Én már nagyon kivoltam ott...elegem volt már mindenből, csak azt akartam, hogy kapjon már infúziót.
Átmentünk a Lászlóba, mindenki irtó ari volt, AZONNAL! ahogy meglátták Botit még nem is pislogtam már fent volt a vizsgálóágyon és kötötték be az infúziót neki. Képzeljétek én úgy bőgtem, mert a kisfiam annyira ki volt már, hogy nem is sírt mikor megszúrták először. Szörnyű érzés volt.
A doktor nagyon dühös lett, hogy ellátás nélkül elküldtek mindent ide, mert kellett volna ott bekötni neki infúziót. Most erre mit mondtok???
Mindenhol azt papolják, hogy figyeljünk oda, nagyon gyorsan kiszáradnak a gyerkők erre viszem, hogy segítsenek és küldözgetnek.
NA megkaptuk a szobánkat, nagyon szupi volt, kapott Boti tv-t is...örült neki nagyon. Én meg annak, hogy nincs a másik ágyon senki, mert a László ugye a fertőző kórház. Nekem haza kellett jönnön a picikhez meg összepakolni meg minden, mire visszamentem, már szobatársunk is volt egy édi kislány, fosás-láz. Na én már akkor idegbe voltam és be is bizonyosodott a félelmem, ő rotás volt.
MA hazajöhettünk, de ez nagyon beárnyékolja az örömömet és irtó para van bennem most emiatt, hogy hazahoztuk a rota bulit, aminek valljuk be azért van esélye, még akkor is, ha nem mentek oda egymáshoz.
Most várakozunk, mi lesz...félek.
"Röviden" ennyi. Jövök még.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi! Nagyon sajnállak Titeket. Minősíthetetlen ez az ellátás... nagyon drukkolok, nehogy újra baj legyen. Gyere majd a hírekkel.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szilvi!
Szörnyű! Drukkolok, h minden -o-k legyen, tényleg az a legtutibb ellátás, amire nem szorulsz rá! Csak az bosszant, amikor utána nyomatják a Hippokrátészi esküjüket, meg az orvosi hivatást :twisted:
claire
 
 


Nincsenek szavak. Nem tudom, hogy ezeket hogy lehet feldolgozni.

Ket napja Zsuzsko egyik babaja lett angyalka, most Mezieke. Kozben 3 oraig nem tudtam "letenni" Maccs blogjat, es megszakad az ember szive.

Par nap alatt. kb 5 honapja kiseritek az eletem (akaratotokon kivul) es en a Tieteket, de szerencsere en meg itt az atvisitott ejszakaknal sokkal rosszabb hirekkel nem talalkoztam, most ezeket nehez feldolgozni. Nem akarom elhinni, hogy sem Zsuzskonak, sem Mezinek nem el az egyik babaja, akinek a sorsat mennyit kovettuk.

Nezem a kisagyat, a benne fekvo ket kerekedo babust, a mellettem alvo csibesz kis 3 eves kisfiut - es csak imadkozom, hogy milyen iszonyatosan mazlink van, hogy ilyen sok ajandekot kaptunk.

Az igazsag az, hogy en annyira feltem a bajtol ebben a terhessegben, hogy nemcsak, hogy semmit nem vasaroltam elore, de nevet sem mertunk adni a babaknak. A csaszi fele utban vitatkoztunk, hogy akkor most hogy is hivjak majd oket, talan igy vedekeztem. (jo, azert az utso par hetben mar a baba es b baba helyett anna-pannanak es boginak hivtuk oket, de megbeszeltuk, hogy ezek ideiglenes nevek).

Mast tenni nem lehet - egy imat a ket pici lelekert, es az ittmaradt tesokert es szuleikert.

meg azt kell leirnom, hogy visszaolvasva nagyon felreertheto, amit Edesanyamrol irtam. Nelkule tutti, hogy sokkal kevesebb gyerekem lenne es lelkileg nem lennenek ilyen kerekek a gyerkocok; azt a szeretetet, aggodast es tgorodest, amit 4 (most mar 6) mellett, es dolgozo szulok mellett nem lehet megadni, sokszorosan kapjak meg tole. Bocs, hogy ilyennel traktallak Titeket, csak igy utolag visszaolvasva nagyon rosszul erzem magam, hogy ahogy irtam, az mashogy hangzik, es rettenetes igazsagtalansag lenne tolem. (az mas teszta, hogy az tenyleg nagyon fajdalmas, amikor az ember az edesanyjatol kap jelet, hogy az anyasagot nem jol csinalja, az ovon aluli, valahogy az ember, vagy csak en, aranytalanul ki van szolgaltatva az edesanyja elismeresenek).

na befejezem a lelkizest, bocs, a szomoru hirek nagyon megraztak (meg a ferjem is megsiratta Akost, pedig eloszor olvasott bele a topicba es nem valami erzelgos fajta), meg maccs blogja.
zsebibabak
 
 


Szivvi!
Na ilyenkor örülök, hogy tőlem félnek az orvosok. Csesszék meg.

Zsebi!
Bocsi, le vagyok maradva nagyon. Maccsékról hol lehet olvasni? És Meziékről? És ez szörnyű.
vovanda
 
 


sziasztok!

Meziék is :( Nem is tudok mit hozzátenni... én csak beleolvastam Macsblogjába, de nem olvasom tovább. Nekem ehhez nincs lelki erőm.
Vhogy én pont Zsebi ellentéte voltam. Bennem egy percig fel sem merült, hogy a bármi baj lehet a terhesség alatt. Én inkább csak babonából nem vásároltam, meg hát minek, hogy ott álljon a sarokban?
De ilyen szörnyű hírek után duplán hálát adok Istennek, hogy így is történt.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! Érdekes, az első terhesség után azt hittem, h az ember rutinosabb lesz. Lehet, de bennem az aggódás egyre több lett. az első ikrek után sokáig Isten kisértésnek éreztem újra gyerkőcre még csak gondolni is. az első terhességemnél semmi nem volt. A másodiknál rossz lett az afp-m, amit azóta tudok helyén kezelni, de akkor a frászt kaptam, amíg genetikai UH-n, ami akkor még sokkal ritkább volt, meg nem nyugtattak. aztán jöttel az ikrek, velük már rémálmaim is voltak, most meg addig piszkáltak a korommal, h már azért csináltattam magzatvíz mintavételt, h nem idegeljem magam még fél évig!
lehet, h csak én vagyok ilyen elfuserált!
C
claire
 
 


Jajjj Csajok mi van odaát :cry:



Silver
na szegénykéim :( lényeg, hogy nem kellett huzamosan bentmaradni! Aszittem a rota-sokat elkülönítik :shock:
Abbey
huhh a te kórságod nem hangzik jól :( érdekes, hogy szinte simán teherbeestél, nem?

Nálunk úgy néz ki Olinak a glutén se jön be :( tegnap 3x fosott, éjjel szenvedett...csüt megyünk a gasztróshoz...

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Kedves Abbey! Neked minden okod megvolt, hogy ne felj. Nekem pedig minden (vagy sok) megvolt, hogy aggodjak. Az elozo ket terhessegem mind kaparassal vegzodott; osszessegeben eddig 4 vetelesem volt es egy ikerbaba szive allt meg a masik mellett; 4 kihordott hatalmas terhessegem, gatam total tropa a vakuum es 2 gatmetszes es 3 szakadas nyoman; es lehet, hogy kozel ketszer olyan idos vagyok, mint Te (nem tudom, de szerintem Te meg nagyon fiatal vagy); mar a 3.-ra a kedves dokim azt mondta, eszembe se jusson meg egy terhessegre gondolni; ha kerdeztem, miert ne, midnenki csak olyanokat mondott, hogy a tobbit elve fel kell nevelni... Es erre nem is sima, hanem ikerterhessegem lett.... hat rendesen bepanikoltam, meg nem mertem benne hinni (mindenki ijesztgetett a koraszulessel, meghogy a korral mennyivel nagyobb a kockazata az ikerszules kockazatainak, pl. a koraszulesnek, stb - ami biztos statisztikailag igy van, de a sors fintora, hogy pont Claire es en voltunk, ha jol ertem, akikbol szinte kirancigalni kellett a babakat, mert nem akartak kijonni...

Claire, lehet, hogy most a korommal mar azert nem izeltek, mert mar eleve olyan dokihoz mentem, akinel sok idosebb csaj szul. Most senkinel nem kaptam meg, sot, meg az amniorol is lebeszeltek (a kombinalt tesztem nagyon jo lett).

Igazan akkor jottem ra, hogy azert ez kultura es szokasok kerdese is (hogy otthon egy 35 eves szulo no mar "öreg"), mikor itt a 4 hetes kontrollon a nogyogyaszom nagyon kampanyolt a fogamzasgatlasert, mert hogy most par honapig nem kene meg teherbe esnem. Kerdeztem, hogyhogy csak par honapig, mire nem ertette a kerdest. Kiderult, hogy egyaltalan nem erti, miert ne szulhetnek en meg, orvosilag semmi oka.... csak elobb regeneralodnia kellene az ikrek utan a szervezetemnek.

raadasul ha megnezem az ovit, akkor a mamak jo resze szerintem idosebb nalam...
zsebibabak
 
 


Zsebi: persze, ezek után érthető, hogy izgultál, volt is okod rá. Amúgy nekem a doki azt mondta, hogy a kor és a koraszülés nem függ össze. Én is ezzel érveltem neki, hogy a magam (akkor) 23 évével biztos végig hordom, mire mondta, hogy erre ne építsek, a kettőnek semmi köze.

Szivvi: a doki annyit mondott, mikor meglátta a petezsákokat, hogy ez Isteni csoda. Ilyenre többet ne készüljek. Azért a két pici mellett erre nem építek. :)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!

Szivvi
Igen jobban vannak, nem is lettek jobban betegek, csak egy kis orr dugulás.
Tokodihoz mentek?

Silver remélem Botival már minden ok. Jó kis kálvária volt akkor, és az ellátás..... no comment

Abbey
Lehet nagy baromságot kérdezek, de a lányokat nem lehet kivizsgálni? Vagy még túl korai?

Hú, már Meziék is, nem olvastam, Macs blogját olvasgatom, de hasonlóan érzek, mint Abbey.
Én is úgy gondolkodtam, hogy velem nem történhet semmi rossz, minden rendben lesz a terhességem alatt. Persze néha rám tört félsz,de gyorsan elhessgettem az ilyen gondolatokat.

Egy kis segítséget kérek. Úgy néz ki a csajok átálltak az 5x-i evésre, aminek nagyon örülök, csak este kellene változtatni. Most úgy néz ki (ez lesz a 3. nap), hogy hajnali 3-kor, 8-kor, 12, 17-kor esznek, majd 1 órát rövidítünk fél 9-kor fürdés, majd evés és innen alszanak ameddig bírnak kb 6 óra. Na nekem az este 9-es etetéssel van gondom, jó lene, ha az utolsó 11-kor lenne és a köv. reggel 5. Csak akkor mikor fürdessek meg hogyan sakkozzak az idővel, sehogy se jön ki.
Ki hogyan csinálja? Mindenféle tanács, variáció jöhet:-)
Köszi!
jukka10
 
 


Szivvi: a glutén is :( sajnos amúgy sokszor jár együtt a laktóz és a glutén. Lehet hülye kérdés, de nem nőheti ki?

jukka: még túl korai lenne kivizsgálni őket. Nekem is serdülő koromban kezdődött, ahogy változnak a hormonok. Majd akkor kell nagyon figyelni rájuk. Bár mivel meg nem előzhető, meg hát senki nem tudja azt sem, h valóban genetikus-e, ezért sokat tenni nem tudunk előre. (bár nem hiszem, h véletlen egybeesés, h anyunak is, nagynénémnek is, tesómnak és nekem is van)

etetés: én is pont ezzel szenvedtem annak idején, hogy minél később legyen a fürdés, mert gondolom nálatok is fürcsi után van a nagy alvás. Végül nekem nem sikerült ezt optimalizálnom, maradtunk a 8 órás fürdésen, és a 3 órás kelésen. Aztán fokozatosan az a 3 óra mindig tolódott egyre kifele. Jelenleg 6 óránál vagyunk.
Barátnőm egyébként úgy csinálta, hogy este 10kor fürdettek és utána etettek. És ő eleinte keltette a gyereket, aztán 1-2 hét alatt teljesen hozzászokott, és már 3 hósan átaludta az éjjelt.

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok

Jukka
én sem tudtam eltolni a fürdetést, így okosat nem tudok..A mai napig 6-7 között fürdés, evés és most már kibírják 4-5 közöttig..
Igen Tokodihoz megyünk.

Abbey
nagyon-nagyon remélem, hogy kinövi!!

Húú csajok, elkezdték szétverni a garázst, hangzavar van, Oli nyűgös, nem tetszik neki a zörgés...Szép hetünk lesz :?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Kedves Topiklakók!

Még ma játékba lehet szállni az Aquaworld családi belépőért! Csak egy komment kell hozzá a Babanet valamelyik cikke alatt, és Ti is esélyesek vagytok a holnapi sorsoláson!

És még mindig várjuk a Ti történeteteket! 1-2 gépelt oldal terjedelemben, wordben, szülésről, gyermekvállalásról, problémákról, gyerekekről, a szülőségről, az életről, a gyereknevelésről, a párkapcsolatról. Ide: szerkeszto kukac babanet pont hu

Ha pedig még nem csatlakoztatok a Facebook rajongói csoportunkhoz, akkor gyorsan tegyétek meg!

Fontos! A Facebook megváltoztatta a beállításokat, ezért, ha a továbbiakban is szeretnéd látni a Falon a Babanetes bejegyzéseket, akkor állítsd át a Beállításokat úgy, hogy minden ismerősöd és lájkolt oldalad látni szeretnéd. Vagy: lájkoljátok a Babanetes bejegyzéseket, netán ott is szabad kommentelni!

További szép napot:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Szivvi: nemsokára nálunk is garázs szétverés lesz :( pont ettől tartok én is, h ,ez a hangzavar nem lesz vm jó nekik.

nekem ritka szar kedvem van ma :( biztos az idő. Lányok meg most aludtak el, uh 2kőr esélytelen lesz lerakni őket...
Legalább éjjel elég jól aludtak. Sztem amúgy fáj a hasuk ettől a humana tápszertől. Lilu nem kapja már, azóta átalussza az éjjelt. Visszaálltunk a szopira. Esztinek meg keresünk vm más tápot, ő csak reggel akar szopni, este már nem igazán, csak nyammog.

Tegnap megint kiakadtam anyura. Náluk ebédeltünk, én csinálom a picik ebédjét. Közli, h szerinte kevés húst teszek bele nekik (így is többet, mint amennyit a védőnő mondott (3x3as kocka/adag) ), majd közli, h rakjunk bele nekik sajtot. Mondom, nem rakunk bele nekik sajtot. elfordulok, hogy kivegyek egy tálat, mire visszafordulok már belereszelte a sajtot (ráadásul füstölt karavánt!!!). Erre rohadtul kiakadtam, hogy ezt most mért kellett, mire mindenki engem hülyézett le, h mit reagálom túl. Hát qva jól esett...

Épp babakocsi keresőben vagyok. Esernyőre csukható lóti-futi babakocsit akarok, amit egyedül is képes vagyok berakni és kiszedni a kocsiba/ból. Találtam egy jót teszveszen, 15e-t meghírdetve, mire a hülye szuka közölte, h még 17500-t sem adja el. Kapja be... amúgy PP arial twin, elég jó állapotban, csak a fék rossz egyik oldalt. Uh most rá is pipa vagyok, akkor minek rakja fel ennyiért, ha nem adja el????

Na, nem dühöngök nektek tovább, bocs!
abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.

Itt vagyok én is végre. Szerencsére nyoma sincs rotának, remélem most már megússzuk, mert 2-3 nap lappangást mondtak, az már lejárt, jól imádkoztam. Szegény Botikámnak viszont most meg kell még küzdenie egy náthával is, mert folyik az orr ezerrel és hőemelkedése is van, persze az utolsó hátsó nagy foga még nem tört át. Nagyon várom a végét ennek és egy kis nyugalmat, mert már amikor meglátom, hogy olyan kis nyűgi és sápadt, akkor gyomorgörcsöt kapok. Azért a gyomorfekélyt elkerülném ha lehet, de hát baromira aggódok. Ez a taknyos cucc ez?
Ovi project most abba marad szeptemberig, akkor úgyis kezdődik az állami ovi és addigra a picik is már 1 évesek lesznek és erősebbek is. Bár hősiesen ellenállnak mindennek, semmi bajuk sosem, ezt le is kell kopognom.

Abbey,
Levi már megfordult, forog jobbra-balra a hasára és küzd rendületlen, Szonja viszont szarik az egészre, még mindig csak a duma megy és néha letekeri magát valamelyik irányba, de nem érzi sürgetőnek az ügyet.
Hogy volt nálatok? Az egyik csajszi elég későn vette rá magát a forgásra nem?

Szivvi,
alapvetően biztos rotás a rotással van, de mivel mi hányással mentünk, ők meg hányással és hasmenéssel, így egyberaktak minket. Mert ugye most a többi zömmel bárányhimlős volt meg nem tudom még mi. Meg a székletvizsgálat után derült ez csak ki, bár szerintem tudni lehetett volna de mindegy. A lényeg, hogy talán most már megnyugodhatok, hogy nem kaptuk el....
Szegények a zaj miatt....sajnálom, nekem nem bírják mostanság a zajt, pl. zajban hiába próbálom etetni őket, egyszerűen nem esznek. Röhej.

jukka,
nagyon szar volt ez az egész valóban, nem hiányzott egyáltalán nekünk. A logisztika volt a legszarabb, hogy jöjjön anyu az ikrekhez, nekem kórház, a férjem maradt bent Botival éjszakára, mert szerencsére itt nem csak anyuka maradhat bent, mint a Madarász csecsemőn...:-(
Én rohangásztam, mint pók a falon, fejtem, alig ettem-ittam, de szerencsére a tej maradt, csak én fogytam le. Ennyit a szülés utáni súlyfeleslegről, elillant. :-)
A picikkel kapcsolatban, úgyis mindig úgy lesz ahogy ők akarják. Hiába akarod te a napirendet alakítgatni ha ők nem akarják. Nálunk csak +- 1 órát lehet játszani, nekem is jobb lenne a későbbi fürcsi és etetés és akkor úgy neki az éjszakának, de nem megy.

Claire,
na ja az orvosi eskü, láttad volna, a Madarászban az orvost, mindenképpen találni akart valamit ami miatt nem kellett felvennie oda magukhoz. Ahogy fertőző gyanúra tudta fogni már küldött is a fenébe a Lászlóba. Mondjuk a Lászlóban nagyon szuper és kedves a személyzet, így jó volt.


Vovanda,
na ja neked elég erős előnyöd van a neveddel!!!!:-)
Nekifussak a jognak? :-) még nem késő :-)!


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Abbey!
Lebuktál, azt a járgányt én is figyeltem (a pasim nickjén). :DDDDDD
Egyébként nézz szét az expressz.hu-n, én 25ért lőttem tegnap majdnem vadiúj Aria Twint (tönkre ment a babakocsink).

Silver!
3 gyerek mellett nem javaslom. :D Meg amúgy sem. Túlképzés van, nehéz elhelyezkedni.
vovanda
 
 


Vanda: már én is néztem az expresst, találtam is 3-at ami bejön, 2ő Chicco, egyik meg vm Pikolo, és mind jó áron. Márt írtam is a csajnak, hogy aktuális-e még. A chicco-kal az az egy bajom, hogy kék. De asszem túlteszem magam ezen, mert amúgy meg 17e!!!!! Este megmutatom férjemnek, és ha rábólint meg is veszem.
Jó ez a Bergon, szeretem nagyon, de elmenni nagyon nehézkes vele. Lassan elég nagyok hozzá, h néha elvigyem őket erre-arra, állatkertbe, vadasparkba, és jó lenne ha egyedül is tudnék mozdulni velük.
Itthon biztos bergonban maradnak amíg bírom tolni őket benne.
Teszveszről meg leállok, felbőszített ez a csaj... :evil:

Szilvi: igen, nálunk Lillus 7 hós volt mikor elkezdett forogni. Eszter 6. most is kb 3-4 hetes mozgásfejlődési különbség van köztük. Eszti már kúszik és kutyázik. Kezd mászni is, de csak hátra fele halad egyelőre :) Lillus meg csak most kezdi feltologatni a popsiját.

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
A Chocco mennyire nehéz? Én most direkt Aria Twint vadásztam, a súlya miatt. Na meg barátnőm 1 éve nyúzza a sajátját, és bírja. A nyúzás szó szerint értendő: 2 és fél éves ikrek, autójuk nincs, buszoznak vele.
vovanda
 
 


Azt írják 14kg. Hát az Aria twin azért könnyebb... lehet nézelődök még, hátha találok én is egyet.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Silver!
Szegények, mostmár rátok fér egy kis nyugi!
Érdekes, a kórházi forgalomban nekem sem volt indíttatásom enni.
Fogyi, direkt anyukáknak, haha, ez rossz vicc volt!
Madarászos doki :twisted: az ilyen minek ül ott???

Vanda! _de egy hülye vagyok, ezentúl én is használni fogom ilyen helyzetben a dr-t! :lol: :lol: de jó nyomatékosan ám, haha.

Abbey! Ne csak a tesz-veszen nézd, ha beírod h babakocsi, felad egy csomó más hirdetési oldalt.
Egyébként nekünk egy 1000 éves marco típusú van, lapra csukható, de sztem elég könnyű bánni vele. Egymás előtti, de alig hosszabb, mint egy sima, mert kicsit egymás alá lógnak. Elvileg testvér kocsi, még a második fiam születésekor vettük, de ikrektől, és azóta folyamatosan használtuk mi, vagy kölcsön volt adva, szóval több mint 10 éve bírja az iramot :shock: , és most náluk születésük óta ezt használom.
Fontos! Mindenképp mérd le, mi fér be a csomtartóba, mert az autónként és babakocsinként más.

Anyukád: sztem meg kéne vele beszélni, h neked ez miért fontos, és hogy őmár bizonyított mint anya, most szeretnél Te is, és hogy miért rossz érzés neked, amikor ennyire mást csinál. Talán így dűlőre juttok, nem? Amúgy én is kiakadtam volna!Már az elv miatt is , de ráadásul a füstölt sajt tényleg nem való nekik még!

Tegnap mértem az apróimat: Joni: 8,44kg, Nonó 6,33 :shock: Kapnak gyümit, ma kezdik a főzit, de egyelőre azért ha éhesek, akkor szopira buknak :D .
Claire
claire
 
 


Claire!
Csak bátran a dr-ral, be szokott jönni. :lol:
Egyébként civilben nem használom bemutatkozásnál, csak hatásvadászatból. :D
vovanda
 
 


Zoli! Mezi! (es topik=olvasok! ha tudtok, juttassatok el ezt MEzieknek, nekunk ma kell kikoltoznunk, es meg csehul allunk!! de ez fontos!!)

Ezt irta az itteni professzorom:

Unfortunately necrotising-enterocolitis is a serious issue in small babies. Normally an operation can solve the problem, not always but often, depending on the specific situation. The problem certainly will be: costs, organization, etc.
But I can only ask Prof. Hayde by copy of this e-mail to get in touch with you.


Tehat NORMALIS esetben egy operacio megoldja a dolgot!!!! Ha valahogy meg tudjatok oldani (nyilvan anyagilag nem egy egyszeru eset), akkor ne varjatok! A Prof-om mar megkereste az ugyetekben a Hayde Prof-ot (persze egyelore csak erdeklodes szinjtjen, ne aggadjatok)

Zsebi
zsebibabak
 
 


Zsebi!
Zoli közzétette a számukat a másikban.
vovanda
 
 


koszi!
sikerult zolival beszelni, mar nem kell oket zargatni!
sajnos a koltozessel meg sehol sem allunk, es ma at kell adni a lakast...
zsebibabak
 
 


Zsebi!
Reméljük a legjobbakat! Én láttam hasonlót a PICen... :cry:
vovanda
 
 


Sziasztok!

Zsebi: sikerült a költözés?
Hogy érted, h nem kell őket zargatni? :?

7végén megyünk Hajdúszoboszlóra. A szálláshoz jár belépő a vadiúj aquaparkba. Állítólag egy teljes emelet csak gyerek és babamedencékből áll. Én szívem szerint betenném őket a vízbe. Szerintetek merjem?
Vanda: nem tudom, h megyünk-e Debrecenbe, de ha megyünk, összefuthatunk, ha van kedved :)

Claire: na, szerették a főzit?

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Ha jöttök, mindenképpen kéne talizni.
Kölkinceknek meg vigyél úszópelust, és hajrá pancsi. Mindjárt küldök priviben telefonszámot.
vovanda
 
 


Főzi: krumpli volt reszelt almával, nem győztem higítani, mert Nonó fullákolt tőle, öntöttem hozzá almalét, így azért ez inkább alma volt, mint főzi. Kótolgatták. Joni akkor ébredt éhesen, ő elég jól ette. Ma az őszbarack, amit pár napja kapnak nagyon ízlett nekik.

Ha nem viszed egyből vízalá a piciket, egy gyerekpancsolóba nyugodtan vidd be.

Nekem a nagyobbak ennyi idősen már bébiúsztak, most is csak Joni füle tart vissza, remélem mi hamarabb engedélyt kapunk.
Esteleg próbáld meg addig 1-2 napig nagy kádban fürdetni, h kicsi szokják a méreteket. :wink:

Akkor jövő héten talizzunk?

claire
claire
 
 


Sziasztok!

Nálunk a husi leves benne főtt zöldségekkel lett e kedvenc most. Amúgy szinte mintha vadast ennének.
Ma meg kelbimbó+karfiol volt. Meglepő, de ízlett nekik.

Sógornőm épp most akar összeköltözni az exemmel a férjemmel közös tulajdonú házukba (persze őt nem tervezi kifizetni...). Most ehhez mit szóljak????? Agyrém :shock:

Ma boldog tulajdonosa lettem egy PP Arial Twinnek :) Nem új, de elég jó állapotban van. A kinyitás kicsit nehézkes, bár lehet béna voltam csak.

Claire: Jaja, jövő héten mindenképp beszéljünk meg vmt! :)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


szuper, elszallt egy levelem. egesz nap az internettel harcolok az uj helyen, szegeny gyerkokre semmi idom nem volt. beleoszulok ebbe - remes, hogy internet nelkul mar nem bir elni az ember. dehat holnap akarnank indulni sielni (illetve a ferjem...), es a koltozes utan most gyorsan szallast kene talalni, azt meg plane nem lehet internet nelkul... iszonyu sz.... ez a mobil internet.

abbey, kosz a kerdest, elkoltoztunk, mert muszaj volt, ejjel 2-re, rengeteg segitseggel... hihetetlen, fel ev alatt mennyi cucc gyulik fel ennyi gyerekkel - kijottunk par taskaval, ami befert a kocsiba, most pedig 2 napig koltoztunk, rengeteg forduloval...

kisebb a kero, de azert OK; ha barmelyikotok erre jar, szoljatok, szivesen latunk, lehet itt aludni.

Nagyon irigyelem a talalkaitokat!! Remelem, majusban becsatlakozhatok!!

Abbey, en mar harom -negy hete elvittem a lanyokat a lutzmansburgi furdoben a babamedencebe (akkor 2 hosak sem voltak). nagyon szep tiszta viz volt, es nekunk nagy elmeny volt.
amugy azt a helyet nagyon tudom mindenkinek ajanlani! sokgyerekesekkel is szuper: midnen korosztalynak megvan az elmeny-reszlege (hatalmas csuszdak amikben meg en is total berezelek; vagy babamedence, es ekozott minden). egyre szuperebb, csak sajnos mar eleg huzos lett az ara is.

abbey, csak azert irtam, hogy nem kell zargatni Zoliekat, mert elotte kertelek titeket, hogy aki latja, juttassa el az infot nekik. Aztan sikerult zolinak szemelyesen elmondanom, ugyhogy ezert irtam, mar nem kell nektek keresni oket. bar igy utolag nem vagyok benne biztos, hogy tulajdonkepp jo volt-e; de en ezt tudtam magam reszerol Akos eleteert megtenni (az ember UUUUGY szeretne segiteni), es Zoli is es a babanet is ezt kerte tolem, en meg boldog voltam, hogy nagyon alaposan sikerult.
zsebibabak
 
 


Abbey!
Gratula! Az enyém ha minden igaz, a jövő hét elejére itt lesz.
vovanda
 
 


Na, nem vagyok elégedett ezzel a babakocsival. Nem bírom kinyitni. uh próbálkozom még, de ha nem megy, visszaviszem. Elég csalódott is vagyok most emiatt :(

Csak a férjem is menjen bele. Olyan jó lenne egy laza napot egy fürdőben eltölteni. Már csak fürdőruhát kéne szerezni vhonnan... egyik régi fürdőruhám sem jó mellben :oops: Meg hát inkább egy részeset szeretnék, mert a hasam randa. :(

Zsebi, májusban mindenképp megbeszélünk vmt! :)

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok

Abbey
de jó lesz nektek! én május körül gondoltam menni, remélem addigra elmúlnak az ovis kórságok...Tavaly 2x voltunk bejelentkezve, betegség miatt nem értünk oda :( Mi anno Lilusnak vettünk egy ilyen beülős izét, abban tologattuk a felnőtt medencében is, így nem szakadtunk ketté. Jó lett a bébkocsi? Vagy nem tecc??
Enyéim karalábét kaptak tegnap, nem győztem kanalazni, úgy ették :) Te mindennap adsz husit? Anyukád nem semmi! De a kedves sóginőd se :(

Megyünk ma a gasztróshoz, kivi leszek...

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok!

Szivvi: majd mindenképp számolj be a gasztroról, rem jó híreid lesznek!!!!
Magába karalábét nem adtam még nekik, répával, krumplival a husilevesből adtam. A karfioltól éjjel eléggé fájt a hasuk :( uh csak ebédre kapják ezentúl. Igen, minden nap kapnak husit, reggel is és este is. Azt mondta a drnő, hogy így komplett a főzelék. Kicsit variálom már, néha kapnak halat, meg pulykát, meg kis sót is bele. A husileves óta rákaptak az ízekre :D Az eddig joker almafőzi kiesett a pixisből.
Ilyen tologatós izét én is akarok/tam venni nekik, de nem biztos, hogy eljutok olyan helyre. Mivel a férjem ma is 8 körül fut be, a fürdőruci projekt is elmarad. uh viszem az fekete egybe úszódresszem, aztán lehet lent nézek majd vmt.

Nagy a csend... :(

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


OFF:
Vanda: látom Te is TÖK szíveden viseled Sarka Kata hízását :lol: én is pont ezt akartam írni, h ikrekkel nem híztam 30kg-t... amúgy meg látszik, h nem szoptat, akkor leszaladt volna egyből a fölösleg, nem kellett volna hozzá Rubint Réka :D

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
nálunk minden főzi krumplival kezdődik :)sót már rakok bele pár hete, meg egy kis olíva olajat. a karalábéhoz adtam még egy fél répát, jó édes volt, ma is ezt tolták befelé :) A másik nagy kedvenc a brokkoli. a többi az csak ímmel-ám :roll: Fúú halat mi abszolút nem eszünk, te milyet adsz a csajoknak?
Ilyet pancsizós játékbolt tuti lesz a fürdőnél! Jó pihit nektek!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi: akkor ugyanazt szeretik a lányok is, csak én a husi levesbe főzöm ennyi a különbség :). Pangasiust adok nekik. Abszolút szálka mentes, nincs halíze, szeretik nagyon. Én megsütöm nekik egy kis oliván, és úgy turmixolom bele a főzibe. Olivát én is mindig teszek kivéve a husi levesbe,az elég zsíros/tartalmas anélkül is.
Brokkolit én is veszek jövő héten.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!

Aki ezen a héten kommentel a Babanet valamelyik cikkéhez, az egy cuki Figurka álommanót nyerhet!

Kép

Úgyhogy mondjatok véleményt bátran: mi az, amit feleslegesnek tartotok megvenni a babának? Mit szóltok az új, otthonszülést szabályozó rendelethez? Vagy pl. szerintetek milyen praktikákkal lehet ránevelni egy gyereket az olvasásra?

Kedden sorsolunk!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!
Na, mi itt még nem tartunk, gyümiből ment alma, őszi lé is, püré is, zöldsiből krumpli sütőtök, meg ezek variációi. Eddig miodennel hajlandók voltak szóbaállni, az őszi, a sütőtők-alma és a krumpli-sütőtök- (alma) nagyon nyerő volt.
Csináltam web albumot, ha igaz itt meg lehet nézni.
https://picasaweb.google.com/1152265176 ... jF-KjLuQE#
működik?
Abbey! Jó kikapcsolódást nektek, érezd jól magad, ne fürdőrucin rágódj! (Végülis nem pasizni mész :lol: )
Mi ha igaz 12-től megyünk el, a jövő hét még nem állt össze, de majd ha megjöttetek beszéljünk, és meglátjuk összejön-e.
Claire
claire
 
 


Abbey!
Én szoptattam, de kellett RR is. :lol: Viccet félre téve: RR-nek néha irritáló a stílusa, de a tornái nekem nagyon bejöttek. Baluval a terhestornát is nyomtuk.

És NEMAKAROKSZAKVIZSGÁZNIIIII!!!!!!!!!!!!!
vovanda
 
 


Sziasztok!

Claire nagyon jók a képek, nagyon szép családod, büszke lehetsz! Gratulálok!

Szivvi ti miért is mentek gasztróshóz! Biztos írtad, csak elsiklottam felette.

Abbey megbirkóztál már a babakocsival?

Én is le akarom cserélni majd, ha csajok ekkorák lesznek, olyan ősz környékén. Ha már stabilan ülnek, akkor már jöhet a csere ugye?

Azt olvastam az ikres fórumon, hogy semmiképpen ne tápláljunk hozzá fél éves kor előtt, akár anyatejes, akár tápszeres. Én is afelé hajlok, hogy inkább 5 hónap után kezdjem. Szerintetek?

Mikor vizsgázol Vanda?

Nálunk úgy néz ki be állt az éjszakai alvás (kop-kop), 9 körül van fürdés, vacsi és fél 5-ig alvás, ma fél 6-ig húzták:-) Remélem így marad. Nekem tökéletesen megfelel ez, én amúgy is korai kelő vagyok, így jó ez a hajnali időpont .

Május 20-án hivatalosak vagyunk lagziba, ami 2 napos lesz. Remélem addigra nem borul fel ez a rend a lányoknál. A párom szüleire hagynánk a lányokat. Bár félő, hogy akkor a foguk miatt lesznek nyűgösek. Azért reménykedem, hogy jól át fogják vészelni. Nagyon örülnék neki, ha összejönne, legalább kikapcsolnánk egy kicsit és egyben szülinapi ajándék is lehetne nekem "majdnem" ingyen:-) (május 22) Pénteken lenne a lagzi az Alföldön egy kastélyszállóban, ami wellnesses, amit szombaton vennénk igénybe- a szállást és ezt nem kell fizetni, ha jól tudom.

Nektek mikor kezdték felfedezni egymást az ikrek?
Féltékenység itt is meg van?
jukka10
 
 


Jukka!
Március 31én lesz a vizsga.
Minik olyan 4 hónapos kor körül kezdtek ismerkedni, féltékenység-rivalizálás kőkemény.
vovanda
 
 


KÖszi a dicséretet!
ezek is mi vagyunk
https://picasaweb.google.com/1152265176 ... -Jru28mgE#

Nagyon belejöttem, mi? :lol:

hozáátápi: nálunk sok apai ágon az allergia, én 6 hós korig csak szoptattam minden gyerkőmet, nem tudom tápszernél mi a helyzet, de biztos nem kapkodnám el tápszeresnél sem, ha jól bevált a tápszer!

Jukka! Remélem összejön a lagzi, egy kis kikapcsolódás nem árt. Én sose tudta így otthagyni őket, még lefejt tejjel sem! szegény picurkáim most a kórházban elfogadták a lefejt tejet, mit volt mit tenni. Eszméletlen érzékeny kis antennáik vannak, ha kihúzom a lábam sokkal hamarabb ébrednek, nyűgösek, stb. egy vicc. És etzt a nagyobbak uígy csinálták. Lehet, h bennem van a hiba, nehezen hagyom ott őket, főként, amíg szopósak. Úgyhogy az én bénázásom senkit ne tartson vissza!

Féltékenység: van, de valahogy egész más, mint az egyesszülötteknél. Meg persze nekem a két nagyobb fiú, az ikrek meg vegyesek, nyilván ez is számít, de vhogy az ikrek között sosem olyan "véres". Na, majd jövőre a suliban kiderül.

Claire
claire
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?