Új privát üzeneted érkezett!

Most látom, h nem is Kat kérdezte az oltást, hanem Sajti :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


sajti: te jo eg, el tudlak kepzelni hogy futsz a babakocsival :lol: Nem vagy semmi ezzel a sok sportolassal. En is felmentett voltam testnevelesbol, de en meg mai napig is az vagyok :lol: Csak most nott be a fejem lagya, es rajottem hogy jol jonne egy kis mozgas. Ami kesik, nem mulik :wink:

rekuja: sajnalom, hogy ilyen napotok volt, nekunk is elofordul neha az ilyen. Ma pl nagyon jo csaj volt :) Ez aranyos hogy suttogtok Szaffi korul. Ma Alex porszivozott (!!!!! :D ), Molly pedig elaludt az olemben addig. Mar megfigyeltem, hogy jobban tud aludni, ha van korulotte zaj. Na de a porszivo hangja azert mar tulzas :lol: En is fogok ma nyujtaskent takaritani a furdoszobaban. Igaz mar este 9 van, Mollynak furdes, stb... de muszaj :D Tegnap volt a holtpontom, mikor egesz nap almos voltam, 1 honap utan most jott ki, hogy azert megoszlik az energiam.

Kép

Kép
snowball
 
 


Háát, csajok, tudtok ám írni! Hangtalanul kell röhögnöm, nehogy Kristóf felébredjen! :lol:

Kat: ez a Szarvas annyira tetszik nekünk, hogy gondolkozunk rajta, odaköltözzünk-e... Pláne azért is, mert terveink vannak a jövőben (merünk nagyokat álmodni... :D , szeretnénk természetgyógyász rendelőt nyitni, és a környékben Szarvas tűnik a legpozitívabb helynek. Voltuk Dobozon és Békéscsabán is, körülnéztünk, de szerintünk nem annyira jók.. Reméljük, sikerül majd egy akkora telket venni, hogy pár ló is elférjen... (Még jó, hogy a férjem popója is be van sózva.... :lol:

Rekuja, Snowball: igen, úgy látszik, egyszerre romlik el a férfiak füle... Apa is kiválóan tud aludni egy fekve büfiző gyerek mellett, én meg századmásodperc alatt ugrom át a szobát a kiságyig!!! (Sőt, volt, hogy 2 szobával arrébb is meghallottam, és úgy rohantam be..) Gyorsan felkapom, rendeződnek a dolgok, vigasztalom a gyerkőcöt, mire Apa (ha egyáltalán észreveszi..) álmos szemekkel megkérdezi, hogy segítsen-e valamit... De hát ez ilyen, nem ők éltek szimbiózisban a gyerkőccel 9 hónapig, hanem mi.. Soha nem is fogják meghallani.. Ja, ő pedig gond nélkül kifújja az orrát a nagy nehezen elaltatott gyerek mellett...sőt, valamelyik nap aprópénzt válogatott az alvó gyereknél!! :/ Amúgy kicsit rosszul esett, hogy Apa már mondja, hogy megy Pestre, mert az egyik haverjával szeretne találkozni, és vele csak este tud (a havernak is kisgyereke van..), és mikor hagyhatna egyedül a gyerekkel... Ez elég vacak, mert: 1. Anyu örül, hogy végre át tudja aludni az éjszakát... 2. Én is szeretnék találkozni haverokkal, de a gyerek tőlem függ.. 3. A férfiak soha, de soha nem fogják tudni átérezni ez a felelősséget!! Nem baj, nem panaszkodom, csak rosszul esett...

Rekuja: Amúgy kiránduláshoz szerintem tök jó lehet a felfújható kád + vízforralóban melegített víz. Erre nemrég jöttem rá, ui. kezd elromlani a bojlerünk :x és vízforralóban melegítettünk vizet a pici fürdetéséhez..
Kíváncsi vagyok, be fog-e lázasodni a gyerkőc az oltás után.. Remélem, nem... :?

Snowball: amúgy cs.szhetem a sok sportolást, nem fogytam annyit, amennyit gondoltam... :cry: Most cserélte ki Apa az elemeket a mérlegben, és eléggé kiakadtam, hogy csak kb. 1,5 kg-ot fogytam... Le szeretnék adni minimum 10 kilót, de persze nem a tej rovására... Na, mindegy, majd csak lemegy... Azért elég gáz, hogy ennyit mozgok, és nem akar lemenni..

KépKép
sajti
 
 

 
 

Este rájöttem mért volt egész nap nyüszi a csaj: a bal karján az oltás helye teljesen be van pirosodva, feldagadt,olyan kis érzékeny neki. Most nagyon vigyázunk, nehogy hozzáérjünk, vagy arra az oldalára fektessük. Szólt előre a védőnéni, hogy lehet, h ez lesz. Ma úgyis jön, majd megmutatom neki.

Sajti
Nálunk apa egész korrektül meghallja Szaffit. Kivéve persze éjjel, akkor nem tudok úgy zörögni, hogy felkeljen. De én is szoktam úgy lenni, ha tudom, h apa van a picivel, egyszerűen kikapcsol a hallásom, mert úgyis jó kezekben van a lány. Na ez a sörözős tipikus férfi dolog! Hál' Isten Lóránt elég antiszociális, egyáltalán nem igényli a haverok társaságát, neki már az is sok, ha a munkatársai mellé ülnek a kajáldában, és beszélgetnie kell :D Most összeszokott egy kollegájával, akinek 1 éves a gyereke, azzal jár kajálni, mert vele a gyerekről lehet dumálni, ami szte a lehető legsemlegesebb téma.

Snowball
A monoton "fehér zajt" Szaffi is jól bírja -nem sok választása van a HÉVvonal mellett- de ha apa tüsszent egyet, arra 3 szobával odébbról is összerezzen (nincs is 3 szobánk :D ). Meg ha apa átkiabál valamit a nappaliból, azt is egyből meghallja, míg a szirénázó tűzoltóautók hidegen hagyják.

Én is felmentett voltam tesiből :D Tornázott itt valaki egyáltalán? :lol: Mondjuk én azért, mert hihetetlen béna vagyok labdajátékokból és utáltam, h minden csapatjátékban engem választanak utoljára a csapatba a kapitányok :cry: Ez egy nagy kicseszés az ügyetlenekkel szemben!!! Az persze nem derült ki sose, h qrva jól tollasozok, és egyetemistaként simán vertem azokat a fiú haverokat, akik heti 2x jártak edzésre (Balatonon rengeteget tollasoztunk, ha nem volt szél és nem lehetett szörfözni). Most az is jól esne, ha napi 20 felülésre lenne energiám, de amikor ráérek, akkor inkább a zombi-nézést gyakorlom, már egész jól megy :wink: Valamelyik nap apa "ébresztett" az alfa-állapotból amikor megkérdezte, minek bámulom elmélyülten 10 perce a reklámot :lol: Ja mondom, észre se vettem, h vége a filmnek :lol:

Fogyás: Én a havi 1 kg-t tűztem ki célul, ez eddig ment, szóval én is -1,5nél tartok a kórházból kijövetel óta. De nekem nem sürgős, a terhesgatya gumis dereka nagyon kényelmes, kiöltözésre meg nincs igényem, úgyhogy nem zavar, ha nem jönnek rám a cuccok. Megtartottam 2 terhespólót, amiken nem látszik, mért olyan szabásúak, majd azokat hordom, ha jobban kell kinéznem :D Nekem amúgy minden cuccom szűkített derekú, szóval semmi sem jön még rám, csak a kirándulós holmik :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Hm... egy ora mulva jon Alex, megyunk a repuloterre, mert jonnek tesomek. Egyelore Molly az igazak almat alussza, ami annyit jelent, hogy addig biztos nem kel fel (1 ora mulva), es meg ennie is kell. Olyan joizuket nyujtozik itt mellettem, meg rofog :D Mar tesomat figyelmeztettem hogy lehet kesni fogunk, ne aggodjanak.

sajti: majd lemennek azok a plusz kilok, allitolag fel ev mulva mar nekem is ugyanolyan lesz az alakom, mint regen. Kulonoskepp nem latszik, hogy terhes voltam, de erdekes modon a ruhak nem jonnek ram. Viszont mar megtalaltam a boltokban azokat a mereteket, amik ramjonnek. Hurra... :D Biztos csak hozzaszoktam mar, hogy a tukorben a szelesebb magamat latom. Ne fogyozz addig, amig szoptatsz, nehogy a tej rovasara menjen. Habar, feleslegesen irom, hisz tudod jol te is :) Csak ha mar a sajat tejemet nem tudom vedeni, akkor a tiedet legyszi :D Elmondanam, hogy ma reggel, meg tegnap reggel is 1-1 csepp ott logott a polomon :D Olyan vicces... Sajnos csak ennyire futja :(

rekuja: na, akkor nalatok is nagy a szerelem apaval, mint itt. Viszont Molly inkabb megnyugszik, ha az apja matat mellette. Olyan jot nevettem, hogy nem valasztottak be, csak utolsokent a csapatokba, pedig qrvajol tollasozol :D :D :lol: Uristen, mintha magamat hallanam.

Kép

Kép
snowball
 
 


Védőoltás: én is beadatom azt a három dolgot most. Mi az első oltásnál kezdjük a ROTA-t

A pöttyei teljesen elmúltak, már csak a fül és mögötte hámlik.

Kezd átállni 4órás evésekre. Evés után kb 1órát mókázik: nézelődik, kurjongat, mosolyog, hallgatja a zenélőt, fekszik a játszószőnyegen. Majd utána alszik el, és így kitolódik az evés.
ANNYIRA HELYESEN MOSOLYOG:)

Az éjszakáink is beálltak: 7kor eszik, utána fürdés, majd alvás, és fél2kor kel, eszik, majd alvás, fél5 a következő, itt nehezebben alszik vissza, de ha sikerül alszik fél9ig.

Most megyek, mert flébredt, majd folytatom

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Sziasztok!

Helyzetjelentés: most voltunk dokinőnél / védőnőnél, és kapott a Drágám 2 db oltást is! :( 1 kötelezőt + 1 pneumococcust. Most itt ülök vele a konyhában, megy a mosogatógép, vasalok, Apa alszik, gyerkőc szintén. Reméljük, nem lesz semmilyen mellékhatása az oltásnak... Szegényke akkorát mosolygott a dokinőcire, és utána pedig sírt.. Mindkét combjába kapott 1-1 szurit...

ÉÉÉÉÉÉSS ami a legnagyobb hír:
Kristóf baba 5250 gramm (múltkor 3440 volt, ezzel b..ogatott Tesóm..) és 56 cm! Múltkor 51 volt.. Mit szóltok??? Jól összeszedte magát, igaz? :D

Tegnap este nem akart elaludni, és rájöttünk, hogy az új cumija az oka, nem szereti a latexet, csak a szilikont. Átugrottunk a szomszéd városba szilikon cumiért, annak pedig nem olyan volt az alakja, amilyet szeret.. :? Tehát majd holnap megy anyu még messzebbi városba ilyen cumit venni.... Pedig az utóbbi 2 napban szinte csak cumikat főztem... :shock:

Rekuja: tényleg ennyire érzékeny az oltás helye? :shock: Mi szinte egyáltalán nem törődtünk vele, csak néztük, van-e reakció, de amúgy ugyanolyan elbánásban részesült, mint addig, és teljesen szépen vissza is húzódott!
Apa elég szociális lény, minden nap beszél valamilyen ismerősével, néha azért szólok neki, hogy na, ez a lány most rád akar cuppanni, stb... Nem hiszi el, pedig eddig még mindig igazam volt... Azért vannak hímnemű haverjai is, akik szerencsére nem akarnak tőle semmit... :D (Ez mondjuk nem is olyan vicces, mivel az előző pasimat egy másik pasi le akarta csapni a kezemről nyaraláskor.... ) Tényleg jó a tollasos duma! :lol: Most már én is kitűztem a havi 1 kg-ot célul (bár 1,5 jobb lenne..), szóltam is Apának, hogy tessék felszerelni a bokszzsákomat az udvaron! Addig meg hordom a kapucnis pulóverjeimet...

Snowball: köszi,hogy véded a tejemet! :D Vigyázok én is rá! Képzeld, én már 36/38-as cuccokat veszek, és igaz, hogy még nem teljesen jók rám, de motivációnak tökéletes!! :lol:

Kat: Ez igen, 4 óránként eszik? ..és megmarad a játszószőnyegen is?? Kristóf még óramű pontosan 3 óránként kér enni, éjszaka néha 4 óránként. Viszont már nagyon szeretném, ha nem csak 2 órám lenne két etetés között... A játszószőnyeget kb. 8 perc után megunja... :? Jobban szereti nézegetni azt a kb. 30 teásdobozunkat, ami a teás polcon van...
Jó hír, hogy elmúltak a pöttyök!!! :D

KépKép
sajti
 
 


Nektek mennyit alsznak napközben a babák? Jó, mondjuk éjjel tényleg rendi, este 9től reggel 5-6ig csak 1 órányi kajálásra van félálomban, de napközben szinte semmit sem alszik :o Tegnap 8körül ébredt és este 9ig mindössze 3xfél órát szundított. Persze a végén már fáradt volt este 5-től bármit csináltunk, sírt, de nem tudta magát elaltatni :( És ez már nem az első ilyen egész nap ébren napunk... most a reggeli kaja után is másfél óráig altattuk, sztem max fél órát alszik, mert már lassan 3 óra telt el az előző evés óta. Utána meg ugye egész nap ébren lesz...

Este fél7re megyünk az ortopédushoz, kiváncsi vagyok mit mond a jobbra tartott fejre. Nem volt a héten védőnéni, a kaki meg még mindig zöld, most nemtom foglalkozzak-e vele, vagy amig láthatóan boldog baba, addig ne.

Olyan cuki, tök ügyesen odahernyózik a sárga párnához. Tegnap teljesen keresztbefordult az ágyában, csak hogy az arcát rányomhassa. A kis kezét meg betuszkolta a párna mögé, és azzal szorította az arcára méhikét, miközben nyalogatta :) tuti a szőrös mellkasú pasikra fog bukni :lol: Mondtam is apának, h nekem az ő melkasa az én sárga párnám, mondta, ad egy alkoholos filcet, rajzoljak rá magamnak méhikét :lol: Ja, és párnanyalogatás közben vigyorog, meg sikongat :wink: Apa szerint ez már szexnek számít! :lol:

Sajti
Jó nagy legény lett a srácból! Látod, még jó, h nem hallgattál a nővéredre :wink:
Amikor cumis gondokról írtok, mindig arra gondolok, lehet, mégse baj h Szaffi nem hajlandó cumizni. Amikor meg 1,5 órát szopizik csak h cumizhasson, pedig nem is jön tejcsi, akkor meg arra, mennyivel jobb lenne a cumi - mármint nekem, neki vszínű ez a jobb. De ha lenne egy nagytestvére, ezt már tuti nem tudnánk megtenni :(
Másik pasi le akarta nyúlni :D Nagyon jó! Mondjuk úgy már én is voltam egy kiránduláson, h az egyik (qrva helyes) srác folyton Lóránt közelében őgyelgett a 4 napos erdélyi túra alatt, de máig nem vagyok bizti a dologban. Meg hát Lóránt nem az a beszélgetős fajta, szóval nehéz vele kikezdeni. Az egyetlen téma amiről két mondatnál hosszabban kommunikál, a gombák, az meg nem egy nagy flört, hogy no nézd, milyen sármosan mosolyog az a gyapjas tintagomba :lol:

Snowball
Na, megjöttek tesódék? A gyerekei is jöttek? Molly lelkesedik? Nálunk Szaffit tökre lekötötte a Hanna, nem értem, honnan tudja, h ő gyerek, de tényleg sokkal tovább figyelte, mint a többieket. És a nővérem meg, fogalmam sincs, miért, de úgy megnyugtatja, mint én, pedig se az arcunk, se a hangunk nem hasonlít. Nálatok érez Molly hasonlóságot?

Tápszeresek! Hányszor etettek egy nap? A tápi dobozán az van, h 2. hónaptól már csak 5x kéne adni, de ha 130 ml-t kap egyszerre, akkor visszaböfög, szóval esélytelen csökkenteni az adagot, maradtunk a 110/alkalom, naponta 6x-nál. Váltott már valaki etetőcumit? Vettünk egy mérettel nagyobb üveget, és azon 2-es számú etetőcumi van, és azt írja, 2 hónapos kortól az kell. Hát kipróbáltuk, és semmi különbség, most vegyesen vannak az üvegeken a cumik. Az, hogy milyen gyorsan mennyi levegővel eszik csak és kizárólag az éhségszintjétől függ.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Kép
Álmában odahernyózott a sárga párnához :D (mért van az, h szinte minden fotón barna a haja??)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Megint lemaradtam mint a borravaló,bocsim de mindig van valami.Vasárnap olyan beteg lettem,hogy már kórházba akartam menni persze személyim meg mindenem a könyvelőnél a gyás miatt úgyhogy csak reménykedtem hogy megmaradok semmi nem maradt bennem,rázott a hideg,zsibbadtam és vert össze-vissza a szivem,2 kilót le is dobtam vasárnap óta és nem direkt :? Tegnap óta eszegetek,viszont most meg fáj a torkom úgyhogy alig birok nyelni SZUPER!
Bibivel voltunk csípőszűrésen szerdán ahonnan hazaküldtek hogy nem most kell menni majd csak 1.-jén az ultrahangokkal együtt csinálják,persze az okos védőnőm parancsolt ránk hogy vigyük be mindenképp mert akkor kell,pedig le van zárva az összes gyerekosztály mert kalici vírus van de nekünk persze menni kellett tök feleslegesen :twisted: De legalább a kartonozós csajszi is megállapította hogy jó nagy f...kalap a védőnőm :)
Alig merek beszélni is a gyerekekhez nehogy torokgyulladásuk legyen,egy évig nem volt semmi bajom mostmeg átmegy rajtam egyszerre minden.
Bibi nagyon jó csaj mostanában,(amikor ezt írom mindig megváltozik) :) elég jól elvan a játszószőnyegen,próbálgatja a hangját nagyokat mosolyog rám ha vigyorgok neki,rengeteget fejlődött és már 4380 g-ok vagyunk.Az 1 hónapos vizsgálaton minden oké volt csak behívott mérésre egy taknyos babát a védőnő amíg ott voltunk,megmondtam a védőnőnek hogy ezért ne vigyem a Petrát oviba ha idehozom tanácsadási időben erre ide meg jöhet beteg gyerek is.Erre azt mondja nem lesz semmi baja.Legszivesebben felrugtam volna,már bocsiiiii.Nemsokára elköltözünk,na ő nem fog hiányozni.

Rekuja

Bibi is ugyan ez,mondjuk tápszer váltás óta javult a helyzet és többett alszik de van nap amikor eszik alszik aztán meg egész nap fent van és nyüszög egész nap bármit teszek vele.Neki is zöld a kakija meg néha sárga bár mi kimondottan hasfájás elleni tápszert adunk a Bebának van most egy új Sensitív a neve,ettől azért jobb lett a közérzete.Viszont evés gondjaink vannak,mert hol 60ml.-t eszik hol 120ml.-t de semmi rendszer nincs benne és kb.50ml.után minden alkalommal elkezd mocorogni felsír alig birom belenyomni a kaját.Mi is 2 es cumit használunk most de én veszek nagyobbat mert ez ugyan olyan mint az 1,lehet kipróbálom a 4-eset az elvileg 6 hónapos kórtól van.Cuki nagyon a párnával bizti évekig jóban lesznek. :wink:

Sajti

Szép nagyot nőttetek,nincs itt semmi gond és nem is lesz,mondhat bárki bármit egy anya mindig tudja mi a jó a gyereknek.Nálunk pont hogy a latex cumit bírja inkább bár az se kell neki nagyon,azért nem semmi hogy át kell menni egy másik városba cumit venni.
Nem lett semmi az oltás után?Nekem mindig adnom kellett kúput meg borogatni az oltás helyét.Bibinek még csak most jött ki a karján a BCG oltás helye már azt hittem újra kell majd oltani.

Snowball

Megérkeztek tesódék?Basszus valamelyik nap eszembe jutott a szülésed és nem azt írtad nekem hogy mondta a doki hogy sötét a haja Mollynak? :) Mindenképp irasson szemüveget :) Én a végén már szurkoltam hogy vízöntő legyen mert azt olvastam a szüzekkel jön ki nagyon és Zsolti meg én is azok vagyunk,erre persze hogy pont egy nappal megszületet elötte :)
Mi is már nagyokat pancsizunk mostmár kezdi élvezni a dolgot nekünk is rázós volt az elején.Tegnap én engedtem meg először a vizet és félúton rájöttem hogy nem birom el a kádat vizzel és kiabáltam Zsoltinak hogy tegye le a gyereket mert eldobom a kádat vizzel együtt,Pepi meg röhögöt mint az állatt :) Mindjárt letelik a 6 hét :) Bírjátok még? :)

Nyufó

Azt néztem a képeken hogy milyen szép tiszta izetek van :) Persze Anna sokkal szebb de tényleg szemetszúrt a víz :) Vagy baromi jó fényképezőtök van.Sajnos tényleg sokat vagyok egyedül de a legnagyobb baj hogy nincsenek itt barátaim sem akik vannak azok inkább haverok,nem szeretem elmondani a problémáimat nekik,elöbb megírom nektek ide mert annyira nem bízok bennük.Persze telefonon mindenkivel napi szinten beszélek de ez nem ugyan az.Most felvetettem hogy költözzünk vissza Pestre mert már nem akarok itt lenni,nem érzem jól magam de Zsolti nem akar menni viszont változtatni sem hajlandó már azt is mondtam hogy mi haza megyünk ő meg majd jön péntek este és hétfőn reggel visszajön Győrbe de az sem tetszett neki,pedig már bármibe bele mennék csak ne legyek ennyit egyedül.

Kat

Nekem azt tanácsolták a pöttyökre hogy amit leégésre szoktak fújni meg kenni(elfelejtettem a nevét :) )na mindegy mindenki ismeri,szóval az állítólag használ.Bibinek hol elmúlik hol visszajön,de ha nem kenem testápolóval meg kiszárad pár nap után az arca.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Rekuja hát van ilyen hogy hamar megjön, akkor volt peteérésed is :cry: Attól még a tejcsi nem fog elmenni elvileg, de változhat a tej íze, ha esetleg tiltakozik cicin, nem kell neki annyira az azért van, de hozzá fog szokni remélhetőleg. Ismerős a plussz súly miatti bújkálás a fényképezőgép elől, de nem hiszem hogy úgy nézel ki mint a nagymamád :D Hát remélem hogy nem fog visszaköszönni nem szeretett rokon a tükörben nálam, az tényleg gázos lehet :wink: Sajnálom hogy erősödik a pocifájás, tartsatok ki, a legtöbb babának 3 hónapos kor körülre elmúlik. A mikroban nagyon nem javasolják a tápszert melegíteni, mert kiöli belőle a vitamint. Kis spirituszfőzőt vagy valamit nem tudok vinni, akkor tudnátok forralni vizet lábasban és abba beleállítani a cumisüveget? Az tök jó hogy most már tudtok csatlakozni a kisgyerekes táborhoz! Én tornáztam, de a mi osztályunkból állt az iskola kosárcsapata nagyrészt, a fiú és a lány is, így minden tornaórán kosaraztunk, a tanárunk meg beírta hogy megvolt a kötelező anyag :lol: Szóval én imádtam nagyon a tornaórákat. Meg jártunk versenyekre is, nagyon szerettem. A tollasozást szintén szeretem, az is nagyon jó. Zombi-nézés, nagyon jó :lol: Én is terhesgatyában nyomom :oops: Mi már 1 hónaposan váltottunk 2-es cumira. Ez nem az evés gyorsaság-levegőevés hanem hogy hány lyuk van a cumin. Attól hogy te nem látod a különbséget attól még a 2-es cumiból több jön már, a pici érzi a különbséget, nem kell úgy megdolgozni a már a kajáért, én a helyetekben nem keverném a cumifejeket, lehet őt is megzavarja hogy egyszer jobban erőlködik, aztán meg jön a két lyukú cumi és úgyanúgy szívja esetleg és félrenyel. Nem jelentős nekünk szemmel a különbség, de ők érzik azért. Mi 5x eszünk egy nap, de nekünk már beburkol egyszerre 130-170 között, mikor hogy. Szerintem nem a kor számít hanem a kiló inkább meg hogy mennyit eszik egyszerre. Amíg kevesebbet eszik, addig nyugodtan add 6 alkalommal neki. Nagyon tündér a sárga párnával, látszik hogy nagyon szereti.

Sajti már minden nap futsz? Nem semmi! Elhiszem hogy zavar a súlyod, de amíg szoptatsz addig lehet hogy nem is megy le, sokan még híznak is szopi alatt. Majd ha már nem szoptatsz biztos hamar lemegy. A halászlé evés amit leírtál, teljesen ismerős, rendszeresen eszek hkasonlóan. Egyik kezemben a pici, a másik kezemmel etetem a nagyobbat, közben eszek én is már ha sikerül. Nálunk is állítólag rossz apa füle. Mondok neki valamit, mintha nem is hallotta volna, kérdez valami teljesen ellentétes dolgot... Férfiak... Te miért voltál felmentve tesiből ha ilyen sportos alkat vagy? Nagyon szépen beindultatok, gratulálok a súlyhoz és a cm-hez is, végre nem fognak cseszegetni!

Snowball szuper hogy megint van netetek. Tesódék meddig maradnak? Mit szóltak Mollyhoz? A hasfájás ismerős, nekem nagyon erősen fájt amikor megjött, erős gyógyszert is kellett bevennem rá, volt hogy iskolába se tudtam menni, de aztán később csillapodott, de tényleg az első szülésem óta már nem kellett bevennem sose gyógyszert, elviselhető azóta teljesen. Szemöldököm kiszedtem :D A kertes ház az nagyon jó. Ti béreltek egyenlőre? Nem terveztek venni, ha végleg akartok letelepedni? Szereti is már a fürcsit Molly vagy még csak nem üvölt? Nálunk a porszívóra mindig bealszik a pindur, szereti a monoton zajokat nagyon, nem baj ha hangos, ha monoton :lol:

Csicsi sajnálom hogy így ki vagy ütve de inkább most mint pocakosan, jó hogy akkor megúsztad. Valami vírust szedhettél össze? A védőnőd tényleg elég hülye, jól megszivatott titeket :twisted: Még jó hogy megszabadultok tőle hamarosan. Tényleg nagyon jó minőségű itt a víz és ami nagyon jó hogy egyáltalán nem vízköves. A sterilizálónk is évekig használtuk és nem volt soha vízköves, amikor hazamegyünk, otthon anyósoméknál két hét alatt tiszta vízkő az egész. A vízforralónkat használjuk most már 2 és fél éve és egyszer nem kellett vízkőtleníteni. Most meg azt olvasom mégsem költöztök? Az igazi barátok Pesten vannak?

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Voltunk kirándulni! :D Jaj, olyan jó volt végre fákat látni! na jóó, nem igazi kirándulás, csak Normafánál voltunk, elsétáltunk a libegőig meg vissza, max 4 km. Persze a szokásos leosztásban, én tolom a szekeret, apa viszi a lányt a kezében :lol: Tudnám, minek erőltetjük a kocsit... Ja és minden járókelő összesúgott, h milyen aranyos pici baba, miközben az egész lányból csak a tecsó-gazdaságos fehér kezeslábas látszódott. Ezzel az erővel egy üres kezeslábassal is sétálhattunk volna :lol:
És arra értünk haza, h elfeledtük becsukni az erkélyajtót, úgyhogy 15 fok van a lakásban :( de legalább rendesen kiszellőzött végre 8) Ja, én meg nemtom hogy, de megfáztam, mert folyamatosan folyik az orrom meg prüszkölök. Mondjuk én végig fáztam is, pedig nagyon felöltöztem, pici lányon meg csak a kezeslábas volt,ezt még így is melege volt. Én nem értem ezt a csajt. Most a rezgős pihenőszékben ül, remélem megint kirázza belőle a kakit, mert már 2. napja nincs. Nektek is kirázza a kakit a rezgős szék? Mint anyámék chi-gépe :lol:

Voltunk tegnap ortopédusnál! Mint kiderült, azért van este 5-7 között a gyerekrendelés, mert ilyenkor tök üres az sztk és nincsenek beteg emberek a folyósókon :o király, mikre gondolnak! Pici lánnyal minden ok, itt a doki minden babát visszarendel 4 hét múlva megint, szóval akkor megint megyünk. Máshol is megnézik őket 10 hetesen? A váróban meg kikezdett egy 6hetes sráccal, de az csak bambán nézett. Irdatlan nagy pufók gyerek, mondta az anyja, h majdnem 5 kg-val született :shock: durva!

Csicsi
Amikor csak 50-60at eszik Bibi szoktad menet közben büfiztetni és újra etetni? Nekünk néha nagyon sok levegőt nyel, olyankor menet közben is büfiztetünk, szóval van, h akár 10 perces szünet is van az ebéd közepén, de utána belemegy a maradék kaja is. Sztem ne erőltessd a nagyobb cumit, mert csak fuldokolni fog, nem tudnak még olyan gyorsan nyelni, és csak még több gondod lesz vele! Te még tudod cicire rakni? Én azért sem akarok túl sok lukú cumit, mert akkor ahhoz képest a ciciért nagyon kell majd kűzdeni. Épp most állítom vissza minden cumiját 1-esre, mert lustul a cicin.
Betegséged nagyon vacakul hangzik :( szerencse, hogy a lánykák nem kapták el! jobbulást!
Barátok hiányát megértem :( de hát ha meg pesten lennél, akkor meg apa hiányozna, bármit is mondasz most. Meg tudod, a kicsik ilyenkor gyorsan felejtenek, ha csak hétvégén látja, egy időre kiesik a tudatából apa.

Nyufo
nem a tápit teszem a mikroba, csak az üres vizet, aztán a már meleg vízbe keverem bele a tápit. Sehol sem írja a dobozon, h hidegen kell elkeverni, szóval remélem nem baj. Melegentartani meg a cumisüvegmelegítőben szoktam, az nagyon praktikus ám, mert van, h 1-2 órával hamarabb keverem be (amikor ennie kéne, de nem ébred fel). Ma egyébként jó meleg vízben kevertem be, aztán betettem az aventes hőtáskába és úgy kirándultunk, és kb 2,5 óra múlva amikor hazajöttünk, pont iható hőmérsékletű volt még. annál sokkal tovább meg úgyse lehetne bekeverve tartani. De ez azért praktikus!
Jó hogy mondtad, h a vérzés miatt vltozhat a tejcsi íze, mert akkor lehet, h ezért karmolgat néha. Mondjuk az éjjel meg nem akart szopizni :shock: bár nem is volt teljesen ébren. Csak nyalogatta a cicit és nagyokat mosolygott, a kis huncut.
Megfogadom a cumi-nem-keverés tanácsot, visszaállok az 1-esre, először is abból van 3 db a 3 üvegemhez, másodszor meg így talán még a cicin is hajlandó dolgozni.
Úgylátszik, itt minden pasinak rossz a hallása - népbetegség :lol: Apának múltkor mondtam valamit, és úgy kérdezett vissza, h még a ragozást se fordította meg a saját szemszögére, aztán nem értette, min nevetek, mintha a saját szavait se hallotta volna :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Rekuja jaaa, úgy jó ha csak a vizet mikrózod. Ha hideg vízbe rakod a tápit tök csomós lesz és utána nehezen oldódik szét :lol: Én is úgy szoktam ha kell mennünk, be az Aventes hőtáskába :lol: Amíg szoptatsz is lehet tényleg nem érdemes nagyon emelni a cumisüvegen. Mivel mi csak üvegesek vagyunk így már várom a 3. hónapot, mert a 3-as cumi már jelentősen jobban folyik. Ezen percekig röhögtem hogy apa még a ragozást se fordította meg :D Bár gondolom a szituban nem olyan vicces. Apa nem szokott ilyet, ő annak a specialistája, hogy mondok neki valamit hogy mit hogy kéne csinálni, erre visszakérdezi az ellenkezőjét hogy akkor úgy? Mintha nem is mondtam volna semmit. Ha pedig mondjuk többször változik valami, tuti hogy nem a legvégén megbeszéltet jegyzi meg, hanem valamelyik köztes variációt és úgy csinálja :lol: Nagyon klassz lehetett a kirándulás! Miért nem inkább hordozóban viszitek, tényleg el kéne hagyni azt a szekeret, csak hátráltat ha úgysincs benne. Szerencsére nekem a gyerekek babakocsiban alszanak mint a bunda. Szép idő lehet otthon ha 15 fok volt a lakásban, viszont a picinek biztos nem túl jó, sikerült hamar befűteni?

Hoztam képet:
Kép Kép Kép

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


REKUJA: A párom ma fent futott a Normafán, majdnem én is mentem vele sétálni, de a végén a Feneketlen tónál sétáltunk. Kár, vicces lett volna találkozni.
Nekem is bírja Bálint a babakocsit, meg a hordozót, ma 5órát aludt benne kaja nélkül. Ilyet még soha nem csinált.
Gondoltam rád, hogy lehet kapni a Brendonban, igaz 6ezer forint körül van, egy olyan dolgot, amelyen átengeded a vizet és felmelegíti. Pont arra jó, ha erdőben vagy és nincs melegítésre megoldás. És a Tommi Tippe cumisüvegnek meg van egy olyan változata, melybe egy kis tartó rakható, és abba ki tudod adagolni a tápot. Jó ezek sokba kerülnek, de ha ti sokat kirándultok, akkor megérheti. A melegítőre rákeresek, hogy mi a neve

Tegnap zöldes volt a kakija, beszéltem a védőnénivel, és mondta lehet hogy sokat, lehet hogy keveset eszik, ez annak a jele. Én úgy gonodoltam keveset eszik, mert nem hízott sokat, bár nehéz mérni, mert ugrál a mérlegen, és a mérleg így nem pontos. Ma megint mértem evés előtt-után, de kajánként 120-140ml eszik, így megnyugodtam, hogy nem éhes. Mára el is múlt a zöld kaki, kicsit habos, de már olyan mint volt.

NYUFÓ: Annyira szépek a lányok, büszke lehetsz rájuk.

Apa nálunk már régóta süket, és nem Bálint óta. Nagyon jókat szoktam rajta kuncogni.

Én ma vettem 2-es cumikat, igaz nekünk csak vizet iszik. Eddig nem nagyon ivott, de most úgy veszem észre, hogy néha beesik a kutacsa, és akkor adok neki, meg hiszti utén is szokott inni. Kiváncsi vagyok, hogy tetszik e neki a 2-es. Igaz nehezen iszik cumisüvegből, nem vesz levegőt, és kicsit fullad, de a végére belejön. Most próbálkozunk márkákban: medela cumi kicsi és vékony,aventes, és az aventes üveghez jó a mam cumifej(ezt ma vettem, még nem próbltam)

Ma vettem more milk kapszulát: van aki próbálta már?

Várom nagyon a meleget, mert ez a beöltözés annyira macera: nekem a babakocsiba egy nagyon meleg bundazsák van: ha csak sétáni megyünk, akor egy vékony polár kezes-lábasba teszem bele. De ez a kezes-lábas kevés, ha a hordozóba tesze, így oda van egy melgebb. De ha úgy megyünk sétálni, hogy kicsival, akkor bajban vagyok, mert akkor kell a hordozó, és utána átrakjuk a babakocsiba. A végére belehülyölök.
És tavasszal ez megszűnik.

Néha jó lenne egy sherpa: állandóan lóg rajtam valami, mint egy karácsonyfán, ha elindulunk. Olyan jó lenne üres kézzel sétálgatni. És persze nem cipelni.
Hordozó+gyerek kész súlyemelés

KépKép
KépKép
kat78
 
 


REKUJA: A Brendon oldlalán találod meg az etetés alatt, az ételmelgítők között. Avn egy dolog, ami ráhúzható az üvegre, és meg kell pattintani, és meleg lesz(nekem a síeléshez volt ilyenem) , majd utána mellegvízben vizzaáll az eredeti állapotába, ez nagyon sokszor lehet megcsinálni.

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Istenem, csajok, annyira jót kirándultunk ma is!!! Mi is arra jutottunk, amit ajánlotok, hogy hagyjuk a francba a babaszekeret, kendőben visszük őnagyságát. Sőt, így lehet bármilyen ösvényen menni, úgyhogy mentünk egy kört a Hárs hegy körül, megkerestünk két geoládát is, szóval Szaffinak már 6 hetesen megvolt az első geocaching élménye is 8) És lássatok csodát, a szekerezéssel ellentétben ezt békésen végigdurmolta! Nekem meg annyira jól esett végre nem-vigyázni magamra :D Mondjuk a szervezetem megérezte azt a feles 5-6 kg-t meg a pici súlyát, fáj is a csípőm meg a térdem, de holnapra úgyis elmúlik. És az egész kirándulás befért két etetés közé, sőt, amikor hazaértünk, még 20 percig mesélt méhikének, csak utána kért enni.

Nyufo
Mutattam apának, hogy milyen cuki egyformák a babáid, erre jött, hogy nem is egyformák. Férfiak :? Viszont a gombás pulcsit kiszúrta, mondta, ilyet szerzünk majd Szaffinak is :D
Apa a bevásárlásnál olyan, h tuti azt veszi meg, amire azt mondom, h na olyat ne, mert arra emléxik, h arról beszéltünk vmit. Aztán meg gy elkámpicsorodik, hogy ő jót akart, hogy mindig megsajnálom. Kis cuki :)

Kat
Mi is néztük azt a cumisüvegre húzható pattintós izét, én olyat akartam, de apának nem tetszett valamiért. Majd ha egyszer nélküle megyek ki :)
Jót nevettem, hogy majdnem összefutottunk a Normafánál, mert tuti nem ismerelek volna meg, ugyanis csak vezetéshez meg tanításhoz hordom a szemüvegemet, így meg csak azokat veszem észre, akiknek a járását jól ismerem 8)
Na amit a melegről írsz, én is pont így vagyok az öltözetéssel. Tiszta rémálom. Mindezt hangolni a saját felöltözésünkkel, meg a lakás sáros cipővel való nem-összejárásával :? Én meg folyton parázok, h elég ruha van-e a picin. Ma is nem a vastagban vittük, csak egy kötött naci+cipő meg egy vékonyabb polár kapátka volt rajta egy kissapival, mert hát bent volt az én kabim alatt és én is melegítettem, de folyton a tarkóját fogdostam, h nem fázik-e.

Viszont így, h ez a kendős kimozdulás teljesen jól működött, lehet, hétköznap is elmászkálok így. Kocsival eddig nem nagyon vitt rá a lélek, nem nagy szórakozás egy üvöltő gyereket tologatni. Én folyton megálltam, próbáltam megnyugtatni - eredménytelenül persze. De ha rám van kötve, talán méteráru boltba is eljutok, varrnom kéne a Hanna névnapjára valamit. Mivel imádja a lovakat, meg van egy csomó lova, én egy lovas terep-szőnyegre gondoltam, de még nem bizti, h lesz hozzá elég kreativitásom - meg anyagom.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Így kirándultunk a pici lánnyal (a fára egy sífutó pálcikaember van felfestve :) )
Kép
És igen, rámjön a tavaszi/őszi túragatyám 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
(a nyáriba esélytelen belefogynom :( )

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!!!

Gyors bejelentkezes :) Zugolvaslak titeket, de mar valaszolni sosincs idom. Molly meg hagyna is irni (mint pl most..itt fekszik mellettem es bobiskol), de tesom 2 kisfia allando mozgasban tartanak.
Mi jol vagyunk, Molly mar tobb, mint egy honapos. En kicsit beteg lettem, torokgyuszival kinlodok mar harmadik napja.

Tapisok: akkor hogy is kell ezt a cumisuveggel valo kimenetelt? Otthon be kell keverni, lehuteni megfelelo homersekleture, es utana mibe kell belerakni??? Mert olyan kinlodas elmenni valahova: termosz+ a doboz amiben van a por, ja meg cumisuveg... Jo lenne egy egyszerubb verzio is, de itt belebonyolodtam a tortenetbe, hogy hogyan kell es mit kell hozza vennem :D :?

rekuja: jo a turafelszerelesed :wink: Nem kell ide babakocsi, igazad van, csak egy nagyobb kabat. Azt sem ertem, hogy hogyan tudtad beleszuszakolni Szaffit a kabatodba. Innen nezve ketszer belefersz te magad is :D A nayri turanacidat pedig felejtsd el, ejnye lanyom, meg csak februar van, hova venned meg fel a nyari nacidat :lol: Nagyon tetszik, ahogy Szaffi imadja a mehikes parnat, olyan aranyos : Mi meg egyelore nem talaltunk jobb baratot, mint a zold pled. De az is megeszi :D

nyufo: na, akkor remelem nekem is jobb lesz a hasfajas menzesz alkalmaval :roll: Ti milyen tapszert adtok Annanak??? En a Aptamil first milket adom Mollynak, szerencsere elfogadta elsore, es egesz jol megvan vele. Nagyon aranyosak a lanyok, teljesen egyformak!!!!!! Mar akkor is mondtam, mikor megszuletett Anna, hogy tiszta Regi :wink: Molly mar jol birja a furcsit, bizonyitaskepp itt egy kep
Kép

Be szoktam bugyolalni textilpelenkaba, hogy melegen tartsa, es en is locsolgatom, ja meg apa fogja a kezet hogy ne feljen, szoval igy megy a furdes :lol: (es azok a szoke hosszu furtok... :lol: )

Kép

Kép
snowball
 
 


csicsi: szerintem en voltam szulesnel ugy elkabulva, hogy azt sem tudtam mar, hogy mit irok/beszelek. Az mar nagyon avege fele volt, mikor mondtak hogy nem SOTET, hanem hogy SOK haja van :lol: Pedig kerdeztem is a szulesznot hogy sotet? Es mondta hogy nem, hanem sok es vilagos. Bocsi :lol: Bevallom mar nem birtuk a colibatust... :oops: Utanaolvastam az itteni "szakirodalomban", hogy a szexualis elettel miujsag, es irtak, hogy amint elmulik a verzes, kb a 4. het utan, mar engedelyezett. Elotte a fertozes miatt tilos. Szoval...amint elmult a verzes.... :oops:

A kepen amugy meg latszik hogy kicsit beszari, hogy behuzza a labujjait :lol: :lol: :lol: :lol: Ja meg mar ilyen fincsi sonkakat novesztettunk am :wink:

Kép

Kép
snowball
 
 


Kedves Topiklakók!

Még ma játékba lehet szállni az Aquaworld családi belépőért! Csak egy komment kell hozzá a Babanet valamelyik cikke alatt, és Ti is esélyesek vagytok a holnapi sorsoláson!

És még mindig várjuk a Ti történeteteket! 1-2 gépelt oldal terjedelemben, wordben, szülésről, gyermekvállalásról, problémákról, gyerekekről, a szülőségről, az életről, a gyereknevelésről, a párkapcsolatról. Ide: szerkeszto kukac babanet pont hu

Ha pedig még nem csatlakoztatok a Facebook rajongói csoportunkhoz, akkor gyorsan tegyétek meg!

Fontos! A Facebook megváltoztatta a beállításokat, ezért, ha a továbbiakban is szeretnéd látni a Falon a Babanetes bejegyzéseket, akkor állítsd át a Beállításokat úgy, hogy minden ismerősöd és lájkolt oldalad látni szeretnéd. Vagy: lájkoljátok a Babanetes bejegyzéseket, netán ott is szabad kommentelni!

További szép napot:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Snowball
Molly haja nem is szőke, hanem arany színű :D Hogy mosod meg a punciját a pelus alatt?
Tápi elvitelre:
Jó (túl) meleg vízbe keverem be és berakom egy hőtartós kistáskába. Ha meg olyan helyre megyünk, ahol ott keverünk be, akkor nem a egész doboz tápit viszem, hanem egy steril aventes kispohárkába teszek ki port, meg az egyik mérőkanálnak letörtem a nyelét, így belefér a kispohárba :) De mi próbálunk úgy kimozdulni, h etetésre visszaérjünk, 4-5 órát sírás nélkül kibír kaja nélkül (mármint nem a kajáért sír). Bekevert tápi elvileg 2, de igazából akár 4 órát is kibír, főleg, h kb állandó hőn van. Legalábbis nekünk nem volt pocifájás még emiatt.
Hát, a kabátom elvileg a fenekem alá érne, így, h a derekamig felcsúszik, tényleg belefér még a csaj is :) Vicces, mert terhesen úgy éreztem, ha még egy centit nő a gyerek, nem bírom felhúzni a kabit, most meg gyerekkel, kendővel, ruhákkal együtt is ment (na jó, apa húzta fel).

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Megy a mosogatógép, vasaltam, mostam, etettem, játszottunk, tehát most már kicsit netezek is... Kristóf alszik a pihenőszékben az asztalon, rajta a csíkos sálas kacsa pajtása! :D

Képzeljétek, az utóbbi napokban a gyerkőc átállt a 3,5-4 óránkénti napközbeni evésre! :shock: Pont múlt héten írtam, hogy óramű pontosan 3 óránként eszik, erre átállt.. Persze nem baj, így több időm van az egyéb teendőkre! :D

Rekuja: ha autóban, babakocsiban van a gyerkőc, végigalussza akár az egész napot, de ha nem, akkor fél-1 órákat alszik kb. 5 alkalommal. Tehát nem sokat...
Na, most fel is kelt, sír, tehát megyek foglalkoztatni...

KépKép
sajti
 
 


Egy ideje zugolvaslak titeket. :oops:
Mivel még terhesen voltam itt utoljára elöször is nagyon köszönöm a drukkokat töletek, Nyufo továbbitotta, amiért neki külön hálás vagyok!
Remélem élvezitek a babázást, én nagyon, bár éjjel kicsit alább hagy a lelkesedésem. :D

Kat:
Remélem jól érezted magad a jazz koncerten! Jó, h elmultak a pöttyök! Áron is pöttyös, tejkiütéses, de asszem kezd elmulni, mert már nem olyan csunya piros. Hát tényleg jöhetne a tavasz, nemcsak a beöltözés miatt, ilyenkor már baromira unalmas a tél.

Rekuja:
Méhikés párnás „szerelem“ annyira édes! Remélem Szaffi karján meggyógyult az oltás hely! Most én is vacillálok, mert a doki ajánlotta a rotavirus elleni oltást, jövö héten megyünk ujra, addig ki kell találnom, h adassam-e be. Mi volt az ortopédusnál? Szuper, h voltatok kirándulni! Gondolom jólesett mindkettötöknek! A nyári turagatyádba pedig még nyárig simán belefogyhatsz!

Sajti:
Halászlé, nyami! Irigy-irigy! Mivel bajai származású vagyok, a bajai halászlé az egyik kedvenc kajám. Ha hazamegyünk mindig elöre rendelek is! Hová készültök nyaralni? Babakocsival futottál? Huh, bár elég sportos vagy, ha ennyi mindent csináltál. Nekem elég simán tolni a szekeret, bár van azért dombon felfelé vezetö extrém szakasz is. A természetgyógyász rendelö nagyon jól hangzik! Öszintén kivánom, h sikerüljenek a terveitek! Gratulálok Kristóf súlyához, nagyon szépen fejlödik!

Snowball:
De jó, h voltak látogatóba a tesódék! Meddig maradnak/maradtak? Gondolom Mollyt megdögönyözték. Nagyon szép kislány! Hát a haja pedig eszméletlen, milyen hosszú már és kis szöszke! A zajjal mi is ugyanigy vagyunk, minél hangosabb, annál gyorsabban alszik be Áron. Torokgyuszi nem jól hangzik, remélem hamar meggyógyulsz!

Csicsi:
Remélem már jobban vagy! Hová költöztök? (bocs, ha már irtad)

Nyufo:
Ismét gyönyörü képeket tettél fel! Tényleg nagyon hasonlitanak egymásra a lányok! Regi olyan helyesen szereti Annát!

Nálunk minden rendben. Áron szopizik, szerencsére van elég tejem. Az elején nem volt, hozzátápláltam, de kb 2 hét után már elegendö mennyiség lett, azóta csak szopizunk. 1 hónap alatt 1090g-ot hizott, szóval most már elhagytuk a 4 kg-t is. Legtöbbször egyedül vagyok vele, mert Zsofi suliban, du. általában jön-megy, barátnözik, estefelé meg tanul. Apa folyamatosan dolgozik. Szóval a fözést, házimunkát Áron ritmusa alapján tudom végezni. Van amikor 3-4 óránként kel, van, amikor 1-1,5 óránként cicizne.
Teszek fel pár képet rólunk. :)
Kép
Kép

Kép
zsuzs35
 
 


Bálint alszik, így van időm.
Akadozik a tejfolyam: a bal mellem majdnem üres: 30-50ml van benne. Má vettem be moremilk bogyót, és rengeteket iszom, de még lassú a visszajövetel. A jobb termel rendesen, csak az a gond, hogy Bálint kezdett beáálni, hogy 4óránként eszik: evés után 1óra játék, és utána alszik 3órát, de most a kevesebb kaja miatt minden felborult.
Remélem visszaáll, addig sakkozgatok a két mellel, és ha kell bedobom a fagyasztott tejet.
Kérdés: nekem még nem jött meg, de amikor 4hetes volt Bálint újra kezdtem vérezni, pedig már nekem addigra elmúlt, de ezzzel nem foglalkoztam, mert még belefért a 6hétbe, de most a 8.héten volt barnás folyásom, és utána kakilt zöldet Bálint, és kezdett éhes lenni, és akkor kezdtem el újra mérni, és vettem észre, hogy kevesebb a tej. Akinek megjött és szopotat tapasztalt ilyet, és ha igen akkor mit csinált, hogy visszaálljon.

Egyébként jól vagyunk, a pöttyök most nincsenek. Nagyon sokat mosolyog, mostmár arra, aki felette dumál. Vannak hangos gőgicsélések is, és szereti, ha beszélnek körülötte. A mi kedvenc játékunk a dunos forgó-zenélő. Az a tutti. A babkocsiba mindig alszik. A hordozóba, ha berakjuk ordít, de kb 2 perc ls megnyugszik, és ott is alszik.A pihenőszékben nehezebben alszik el, szereti, ha rezeg.
Nehezen találok rá rucit, mert a 62-es baodyk ujját fel kell hajtani, így nehéz hosszúujjú rugit ráadni, és az ujjatlan 62-es rugik még nagyok rá, így állandóan mosni és taktikázni kell, mit adjak fel rá.

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Zsuzs
Jó hallani felőled :) hát igen, méhike verhetetlen bajnok, vennem kéne még egyet tartalékba, mert haezzel történik valami, járhatunk gyermek-pszichológushoz :)
Nagyon kis komoly babád van :) jó a tankcsapdás pólóhoz a családi idill póz :lol:

Kat
jó hogy írtad, h a vérzés alatt zöld volt a kaki. Hátha nálunk is ez az ok... sajnálom a rejtéjes tejfogyást :( Bár nekem lenne 30-40ml tej a két ciciben együtt!
Az Auchan-ban lehet kapni vmi román gyártású bodykat, amik más számozásúak. Nővéremtől kaptunk két 60-asat, amik tényleg kisebbek, mint a 62-esek. Esetleg ha nagyon idegesít, nézzd meg! Bár lehet, h ideiglenes készlet, vagy csak itt a csepeliben van, nemtom.

Sajti
Lehet, h a ritkább szopitól borul a napirend, de talán több időd van! Nagyon ismerős a házimunka-rabszolga szerep :) Tegnap apa adott egy "szabad vasárnap délelöttöt" nekem, mondta, mindent ő csinál Szaffi körül. Úgyhogy ráértem lomolni a pincében, lemenni újságért apának, ebédet főzni, mosni, vasalni, porszívózni. Micsoda pihenőnap! :lol: Apa meg ült a fotelban, olvasott, szürcsölte a kapucsinót és Szaffi rajta aludt.

Süket férjek topikba:
Tegnap hármasban ültünk a nappaliban, találtam vmi cetlit a tavalyi nyaralásról és azon nosztalgiáztunk apával meg Szaffival. Mondtam is, hogy "te akkor még a pocakomban voltál!" Mire apa: "Ki?" :lol: Mért, kire gondolt, ki volt a pocimban, ő??? :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


rekuja: a punci tiszta lesz ugy, hogy megmosom :D Azt a pelust ide oda teszegetem, hogy ne fazzon (nem mintha hideg lenne a szobaban). Szoval mindene tiszta lesz furdes vegere :lol: De azert a logikadra kivancsi lettem volna, hogy hogyan fogalmazodott meg benned a kerdes :lol: Aranyos volt. A suket ferjek topik jol hangzott es ma nalunk ez annyira, de annyira igaz. Teljesen elment a hangom, most total nemasag van, es apahoz inkabb mar meg se probalok szolni, mert mindig visszakerdes, en pedig suttogasnal tobbet nem tudok... REMEK!!! :(

zsuzs: de jo hogy jottel!!!! Hat Veled vajudtam egyutt, de megeloztel a szulessel, annak ellenere, hogy neked is viszonylag hosszu volt. Orulok, hogy jol vagytok! Johetnel gyakrabban!!! Tesomek szerdan mennek vissza, jo, hogy itt vannak, plane hogy igy lebegetedtem. :(

Ma elmentunk a tengerparta, 17 fok volt!!!!!!!!!! Szello sem mozdult, olyan jo ido volt, el sem hittem. Molly viszont nem szerette, ma egesz nap nem volt jo kedve. Biztos a hasfajas ot is megtalalta, este mar adtam is be neki hasfajas elleni szirupot. Szegeny picikem :( Megyek is, odabujok melle, meggyogyitjuk egymast.

Kép

Kép
snowball
 
 


Sziasztok!

Először is gratulálok minden babához! Végignéztem a képeket, vonalzókat, és egytől-egyig minden bébitek gyönyörű! :lol:

Azért írok, mert szeretnék Tőletek segítséget kérni.
Munkám kapcsán érdekelne mindenkinek a véleménye, akinek van tapasztalata öntözőrendszerrel, esetleg tervezi egynek a beszerzését. Egy rövid (kb. 10 perces) telefonos interjúról lenne szó.
A kolléganőm felhívná a jelentkezőket időpontegyeztetésre, és amikor Nektek a legalkalmasabb, akkor telefonon feltenné a kérdéseit.

A segítők között egy Silvanus Kertáruház utalványt sorsolunk ki, hogy tavasszal tovább szépítgethessétek a kerteteket!

Ha jelentkeznétek, akkor a:
pindurka55@gmail.com e-mail címen tegyétek meg!

Elnézést mindazoktól, akiket hozzászólásommal zavartam, ígérem a közeljövőben nem jövök! :wink:

Köszi: Fruzsina
pindurka55
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

No, most nekifutok még egyszer! :) Tegnap etetés után még kicsit sétáltunk, takarítottam, Apa pedig pörgött egész nap itthon, 2 telefont + két számítógépet használt, mert 2 üzemben dolgozott egyszerre.. El tudja érni az üzemeket itthonról is... A modern technika... :) Aztán este Kristófnak nagyon fájhatott a hasa, mert sírt, nem jött kaki reggel óta (akkor is csak egy kicsi..), és kijött belőle minden kaja.. Tornáztattuk jó sokáig.. Aztán este kaja után, 11-kor elaludt, és majd csak reggel 6-kor ébredt fel!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Hát ilyet!!! Reméljük, ezt rendszeresíteni fogja, bár szerintem csak azért történt ez, mert nagyon tele volt a pocija.. (..reggel viszont 3 megarottyantással kijött a cucc!! :) Viszont tegnap és ma is 3x öltöztettem át séta előtt, annyit büfizett vissza, tehát mire elindultunk, az ő cucca már száraz volt, én viszont tökéletesen leizzadtam.. Nem baj, tök jó idő van ma is, mentünk 2x sétálni! :D

Rekuja: névnapi lovas szőnyeg ötlet: a meskán csináltattam egy falvédőt, nem is volt drága (a többi falvédőhöz képest..) , lehet, hogy az a csajszi tud Neked csinálni vmilyen szőnyeget! Alkotó neve: zsuzsa47, keresd az eladott termékeknél a nicknevem alatt! :) Nagyon tutik a kirándulós képek!!! Azt mondod, hogy az egy szimpla kabát, nem sokezres speckó hordozós???? Király!! :D Jól hangzik a szabad vasárnap délelőtt! :wink: Bizonyára jól kipihented magad... :) Apának már én is felvetettem a szabad órákat, és erre beállított egy fürdőbérlettel!! :D Persze, mivel egyfolytában dolgozik, amióta hazajött, még nem tudtam elmenni..

Süket férjek topikba: A gyerkőc fekszik a pihenőszékben Apával szemben (1 m távolság..) , összebüfizi magát kb. 50 ml tejjel, de Apa ebből semmit nem vett észre, én meg a fürdőszobából 1 lépéssel rontottam oda és kaptam fel... Snowball, Apa az esetek 70%-ban visszakérdez, amikor mondok valamit, és ez az arány 90%-ra nő, amikor sürgős dolog van, vagy ideges vagyok valami miatt...

Snowball: Úristen, nagyon szőke a csajszi!!!!! :D Olyan, mintha festetnétek a haját.... :wink: Tengerpart!!! Ne fájdítsd a szívemet! :D Imádooom!!! Szerintem még tavasszal leugrunk egyszer a horvát tengerpartra, kicsit borulgatni hajóval, hadd szokjak vissza a vízre..

Zsuzs: na végre!!! :lol: Nagyon örülök, hogy jelentkeztél!! Nagyon cuki fiú Áron!!! :D (..hasonlít Kristófra... :) Nyaralni csak lightosan: Horvátországba készülünk, tudod, tenger, kajak, stb.... Ez a mániánk! 8) De lehet, hogy még elmegyünk Salzkammergutba is, a tavakhoz, tudod, tó, kajak... meg a hegyek... :wink: A lényeg, hogy a gyerkőcnek is jó legyen! Persze a horvátokhoz kell majd vinnünk még egy embert, aki néha vigyáz Kristófra, ui. a nagy hullámokba nem szeretnénk vinni.. Egyenlőre még csak a vízre szoktatás a cél.. (nekem is, ui. már majdnem 1 éve nem kajakoztam, itt porosodik a garázsban...) Ti terveztek valamilyen utazást már Áronnal?

Kat: nekem pontosan a 6. hét letelte után jött meg, és akkor "elszabadult a pokol", ui. szerintem Kristóf érezte a tejen... Nem csináltam semmit, türelmes voltam, és szoptattam... Ő meg evett és jó sokat sírt.. Persze ez akkor volt, amikor az apja kiment Franciaországba dolgozni, és a nagyanyja volt itt velünk, és eléggé kikészültem.. Tehát lehet, hogy nem a menzesztől volt a sírás... Az 50 ml kevés egy mellből? Nekem sűrűn van csak 50 ml az egyikben, de mivel Kristóf átlag 100-120 ml-t eszik egy alkalommal, így nem aggódok. Amúgy egy mellből mindig kevesebbet tudsz kifejni, mint amennyit a gyerek ki tud belőle szívni, ui olyan, mint a magzatvíz, folyamatosan termelődik, és ráadásul pont akkor termelődik, amikor a gyerek eszik! Ezt olvastam, de már észre is vettem: akkor durran be, amikor elkezd enni, előtte pedig tök puha, olyan, mintha alig lenne benne valami... De a gyerkőcnek is vannak olyan időszakai, amikor kevesebbet eszik. Tehát lehet, hogy nem a tej kevesebb, hanem a gyerkőcnek most pont nem kell annyi.. Tényleg, múltkor olvastam, hogy adsz neki vizet.. Én nem adok neki, mert azt mondják, kizárólagos szoptatásnál nem kell.. Neked a védőnőd mondta, hogy adj neki vizet? :wink:

Nyufó: igen, igyekszem minden nap futni, de ma pl. nem fogok tudni, ui. nincs aki vigyázzon Kristófra. (a bokszzsák is most fog felkerülni a hátsó épülethez..) Azért voltam felmentve, mert nálunk a családban halmozottan fordult elő csípőficam, és igaz, nálam semmi nem volt, de ha már a többieket felmentettük, mentsük fel ezt az egyet is.. Amúgy a tesiórákat utáltam, azért is, mert a legkisebb voltam, és pufók is, ezért kihasználtam a felmentést, aztán középsuliban azt mondta a tanár, hogy ok, legyek felmentve, de mozogjak valamit! Ezért elkezdtem lépcsőzni (!!) medicinlabdákkal (!!!), mert azt mindenki utálta, ezért soha nem volt ott ember, tudtam egyedül lenni.. Utána már futottam is... (hozzáteszem, később hasznos is volt, az éjszakai pesti utcákon.......)

KépKép
sajti
 
 


Még valami: drukkoljatok, beneveztem a fősulira! :D Tudjátok, új Élet...
Tényleg, nem tudtok véletlenül vmi olyan tanfolyamot (rövidet!), ahol az embert megtanítják sminkelni, megmutatják, mi áll neki jól (haj, ruha, stb..)? Láttam a tv-ben egy műsort (persze vasalás közben..), ahol a pólós-farmeres csajsziból pár szakember elég sokat hozott ki.. Őszintén szólva ezekhez a csajos dolgokhoz nem sokat értek, pedig nem ártana... :)

KépKép
sajti
 
 


Kezdek teljesen idióta anya lenni. Ma átfordult hasról hátra!!! 8) én meg rögtön felhívtam Lórántot meg anyámat és elbüszkélkedtem vele, mintha legalább az AIDS ellenszerét találta volna fel a porontyom :lol: Persze anyám kifejtette, hogy ez csak véletlen, meg h 3 hónaposan fordulnak át stb :? Had örüljek már! Olyan kis ügyi volt, ahogy nyomta magát a jobb kezével, meg dobálta a lábát, és egyszer csak az oldalán feküdt, jól meglepődött, de hát az oldalról hátra fekvés ugye már vagy egy hónapja megy, onnan már könnyű volt. Ennyit a nyugodt pelenkázásokról, mostantól pánikolok, h leugrik :(

Snowball
Hangod remélem rendeződik, vagy Alex megtanul gondolatolvasni. Próbálj nem magyarul gondolkodni, hátha ez az akadály :D
Én a sétátokból a 17 fokot irigylem, nem a tengert :) Bár már ott tartanánk mi is. De itt a tavasz első napja alkalmából reggel hóesés fogadott :twisted:

Sajti
A kabim egy "sima" columbia XL-es női dzseki, van vagy 8-10 éves, szóval már nyúzott is, de nagyon jól tartja magát. Szeretem, ha egy télikabát nagy rám, lehet alá öltözni :) Fel sem merült bennem a spec-kabát leetőség. Tavaszra meg aszem elkérem anyám valamelyik kevésbé használt vagy régi dzsekijét, azok tuti babával együtt is jók. Amúgy úgy vagyok vele, ha már venni kell h a baba is aláférjen, inkább bemegyek egy kínaiba egy XXL-esért, mint hordozós dzseki 3x
annyiért.
Még mindíg tiszteletem a futásért! Kirándulás után begyullatt a nagylábujjkörmöm, most itthon is bicegek :(
Játszószőnyeg meg lovas terepasztalnak épp az a lényege, hogy én csináljam, csak kéne valami jó minta! Terhesen megtanultam foltvarrni, és nagyon tetszik, meg van is egy csomó jópofa anyagom itthon, csak hát Szaffinak vmi olyan kéne, ami rajzfilmben volt, én meg nem rajzolok ehhez elég jól. Amikor kicsik voltunk, apám iszonyú jó plakátokat festett nekünk, Vukkot meg Bambit, nagyon jól festett, de én érettségi után abbahagytam a rajzolást (rajz és művészettörténet-ből érettségiztem).

Voltam ma sétálni ÉS Szaffi nem üvöltötte végig :D Persze hordozókendőben volt, kabi alatt. Igazság szerint sokkal egyszerűbb,mint a szekérrel, sőt, a boltokban is könyebb, mert ugye így nem kell a sorok között szenvedni a babakocsival (meg a pörgőbejárón, amit valami idióta nemzőképtelen talált ki!)
KATnak tipp macerás öltöztetés ellen: Mivel a pólómra vettem a lányt, és a kardigánt is meg a kabátomat is felette húztam össze, csak egy kötött naci meg egy vastag zokni volt rajta, hiszen a testem, a kardigánom, meg a kabát is melegítette. A fejére is csak egy átlagsapi került, még így is melege volt, mikor a boltban kinyitottam. És nem csak az öltözés/vetkőzés rövidült le, de a boltban is csak lehztam a két cipzárt és máris nem volt melege. Esküszöm, ezentúl plázacicázni fogok!

Ilyen szatyrokat varrtam karácsonyra a családnak (két rétegűek belső zsebbel, megerősített fogóval):
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Rekuja: Hűűű!! Ez igen! :shock: Nem szóltam semmit! :D Viszont lehet, hogy a meskán találsz ötleteket is! :wink:

KépKép
sajti
 
 


Snowball: ajánlom figyelmedbe! Majdnem olyan jó, mint az elevenes kisfilm! :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=yR0lWICH ... r_embedded

KépKép
sajti
 
 


sajti: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
snowball
 
 


Tej fejlemények: kicsit érthetelen a dolog, de tegnap reggelre visszajött, és a balból 110ml evett, majd estére megint elment, azaz csak 70ml volt, és reggel is. Majd a jobból150ml evett, ami rengeteg, és nem evett még ennyit. Most kell ennie a balból 3kor. Bence szerint kezdek belehülyülni, és valóban igaza van. A gyerek mosolyog, és alszik, szemmel láthatólag nem éhes, mert nem sír, de a héten csak 100g-ot hízott.
Na mindegy, lassan elengedem a kérdést, csak az zavat, hogy szedem a moremilk kapszulát, iszom a tejserkentőt, és vedelek, meg zabálok, nem megyek sehova, és pihenek, és semmi tartós változás nincs. Igaz, ennél többet nem tudok tenni.
Bence szerint tegyem többet mellre, de evés után elvan kb3/4órát, majd bealszik, és a következő etetésig alszik. Ennyit a sűrűbben szoptatásról.

REKUJA: én is spkat szoktam varrni, sé terhesen is varrogattam Bálintnak, kicsit autodidakta módon, de voltam egy nőnél tanulni is. Nekem is tetszik a foltvarrás. Te hol tanultad meg?

SAJTI: igen néha szoktam neki vizet adni, a doki bácsi mondta, de nem nagyon szereti. Általában hisztik vége felé adom, ez az oviba is bevált, mert ha inniuk kell, akkor figyelni kell a légzésükre, mert különben félrenyelnek, és ez egy ösztön, és pár korty víztől megnyugszik, és akkor könnyebb őt tovább vígasztalni. De nem szereti a dolgot, mert a vízet furcsábban issza üvegből, mint a tejet.
Meg néha érzem, hogy két kaja között beesettebb a kutacsa, és én még csecseőápolási szakkörön:) azt tanultam anno, hogy az a szomjúság jele. A doki bácsi mondta, hogy a tej nem mindig oltja a szomjat, és a nyári gyerekeknek, meg általában szoktak adni. De ez csak pár korty, nem egy üvegnyi

Szerintetek mikortól lehet kengurúzni vele? Nekem azt mondták, hogy 3hónaposan, Bálint most lesz 9hetes, és nagyon ügyesen tartja a fejét, és szfinxezik hason.
Majd holnap megkérdezem a védőnénit.

Pelenka ügyben még mindig nem jutok dülőre: most papers premium care vettem, ami nagyon nedvszívó. Jó volt, de van valami védőháló szerű benne, ami alatt van a trutyi, gondolom így védi a nedvességtől a popsit, és nekünk ez is beleragad a popsijába. Persze ebből 72db-ot vettem, így el leszek vele egy darabig.


FÉRFIAK és SÜKETSÉG: Tegnap mikor Bence 3x kérdezett valamire vissza, hogy mit mondtál, mondtam neki, hogy Ti már napok óta irogatjátok, hogy a párjaitok süket, és eddig nem írtam meg nektek, hogy az enyém is az, mert gondoltam szegény kis drágám, hát nem tehet róla, de most mondtam neki, hogy megírom, mert tényleg az. Igaz a tesója is , és nem Bálint születése óta. Volt olyan, hogy kérdeztem tőlük, hogy kérnek e vacsorát, és persze a kajálás az fontos , így gondoltam, hogy ezt meghallják, és amikor 6xra kérdeztem, akkor kérdezték miért kiabálok, mert ők eddig nem hallottak semmit:)

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Kép Kép

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Kat: naggyyon cuki!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nekem nem tűnik elégedetlennek.... 8)

KépKép
sajti
 
 


Sziasztok!

Megvolt a csípő szűrés meg az ultrahang,minden rendben azon kívül hogy 2 órát vártunk az ultrahangon mert egybe volt a felnőtekkel meg aki bent fekszik azt előbbre veszik így vagy 10-en álltunk kint csecsemővel amiből 6 már sírt az éhségtől Bibi aludt szerencsére csak a vizsgálatra kellt fel.Viszont nem csináltak hasit így bejelentkeztem keddre oda ahova jártam terhes 4D-re mert akkor leszek nyugodt ha ez is megvan.Mostmár mindíg vissza mosolyog ránk olyan cuki :)

Rekuja

Ma eszembe jutottál mert 9.-én nem lesz áram bedobták róla a papírt és minden árammal megy nálunk is még fűtés se lesz szóval ma elmentem venni a kocsiba cumisüveg melegítőt mert nekem azt mondta az eladó hogy az a zselés amiről Kat is írt,próbálták de nekik nem melegített fel semmit így itthon marad a kocsi aznap és úgy csinálok kaját.De rendes volt a Brendonban az eladótól hogy őszinte volt,nem tudom mi lett volna velem aznap.
Kb.1 hónapja készülök kendőt venni és mindíg akkor jut eszembe hogy nem vettem mikor olvaslak,olyan feledékeny vagyok hogy az nem igaz mindent írnom kell....
Nekem is megjött mult szombatonn azt hittem káprázik a szemem de nem,és azóta is tart és elég erős is sajnos.Neked meddig volt meg?
Húha nagyon ügyes Szaffi hogy máris átfordult,ne keseredj el ez nem csak véletlen örülj neki nyugodtan és írd be a dátumot a babanaplóba :) :wink: Nem semmi ereje lehet ha már ilyeneket csinál.Szuper hogy ennyit kirándultok már most,hozzá lesz szokva a természethez ami tök jó!Hihetetlen hogy Lóránt a gombás pulcsit észrevette Regin :D

Kat

Én szedtem a homeopátiás tejserkentőt nekem sajnos nem hatott az sem de szerintem nálam valami nagyobb okból nem volt tej,így neked még segíthet.
Nekünk a huggis pelus jött be a legjobban de most nekünk is pampers van,bár gondolom a fiúknál más dolgokra kell odafigyelni a pelus választásnál.Bibi is ma evett előszőr 150ml.it ki is akadtam és felhívtam a Zsoltit szerintem ez nagyon sok még,csak 6 hetes.

Snowball

De rosszak vagytok :D Nekem meg is jött úgyhogy most meg azért nincs semmi,még el sem múlt mikor megjött nagyon dúrva.Lassan Shrekkel is lefeküdnék :D :D Persze csak ha Zsolti változna át :)
Én ma pelekába csavartam a cumisüveget amíg elmetünk a rendelőbe mert persze pont kaja időben kellett menni és mkét óráig meleg maradt,ne kérdezd hogyan.De van erre termosz féleség vagy amit mi vettünk a kocsiba annak is a külseje melegen tart olyan mint valami szivacs.
Akkor most sem unatkozól van nálatok elég gyerek,gondolom nagyon tetszik neki Molly hihetetlenül tiszta apja nem kell DNS vizsgálat az tuti.Alex már dolgozik?

Sajti

Na remélem megtartja Kristóf a jó szokását és már mindig ennyit alszik.Nekünk meg eddig aludt éjszaka Bibi de 3 napja kel éjszaka max.4 óránként nem tudom mi történt,jó lenne ha vissza állna ahogy volt eddig aznap egésznap Pesten voltunk mikor kezdődött de tök jól bírta az egész napos menést,de már arra gondoltam az zavart be mert akkor éjjel kezdődött.
Hajrá fősuli megy a drukk,bizti sikerül.
Bizti van sok helyen sminktanfolyam olyanra én is elmennék,bár én szoktam magam festeni de jó lenne egyszer azt is megtudni hogy mi az ami jól is áll :) Megnézem a neten mik vannak ezzel kapcsolatban.
Nem lehet könnyű hogy ennyit bukik,ez mitől van?Túl eszi magát rendszeresen?

Nyufó

Hát vizkő sajnos itt van bőven ezért is használok babavizet a tápszerhez mert még a forralt vízbe sem bízok sajnos.Kiderült basszus hogy a védőnő jókór küldött csak mi voltunk rossz helyen azért küldtek el :D ezek csak mi lehetünk.Szerintem valami rosszatt ettem mert nem volt beteg nálunk de lehet vírus is ha a levegőben van.
Hát az van hogy én haza akarok menni Pestre a Zsolti meg maradni akar Győrben,hát meglátjuk 1-2 hét és kiderül hogy lesz.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Zsuzs

Örülök,hogy jól vagytok,Áron baba nagy édes!!!!!Látom szereted a Tankcsabdát? :D
Jó hogy van tejcsi a házimunkával meg ne foglalkozz :) Pihenj amennyit csak tudsz.Hát Pestre szeretnék költözni,de nem tudom mi lesz még belőle,hiányzik a család meg a barátok,kivagyok hogy senki nem nyitja rám az ajtót.
Azért gyere majd ide is mi is kiváncsiak vagyunk rád,nem csak a tanyások :)


Van valakinek angelcear pelenka kukája?Nekem nem jött be,vagy csak én csinálok valamit nem jól de hiába van elkötve akkor is büdi szerintem így a kakást inkább mindíg kiviszem egyből a kinti kukába.Petrát elakarom vinni a kardiológiára mert havonta kb. 1x fáj a melkhasa pár percig de van hogy büfög utánna és elmúlik neki lehet csak beszorul a levegő de azért jobb ha megnézik,remélem nincs semmi baja.
Ma vettem aerobik bérletet 11 alkalmat kéne lejárnom 60 nap alatt,talán menni fog :)
Tegnap este elvezettem a tescoig sötétben úgy hogy nem kapcsoltam fel a lámpát Zsolti meg észre sem vette csak 5 perc után lett furcsa hogy vak sötétben vezetek,és néha sikerült bekanyarodnom a szembejövő sávba :?

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


hupsz, a délutáni levelem mégse jelent meg itt, bizti előnézetet nyomtam :D

Voltam ma nénésznél, minden oké, lehet kádban fürödni :lol: ja, meg szexelni is 8) tök ari volt a doki, egy csomót dumáltunk, meg kérdezgetett, pedig ő nem az a beszélgetős fajta. Bizti tesztelte, nem vagyok-e depis :D kérdeztem, mennyit kell várni a köv gyerekig, mondta, azért fél évig védekezzünk egy kicsit :o hogy lehet kicsit védekezni? :o csak félig húzzuk fel a kotont? vagy csak minden 2. alkalommal?

Sajti
egyik diákom akart maszkmester lenni, az félévenként félmilla :) viszont csinálhatnál magadból profi zombit :lol:
Nem akartam én írni, nehogy megsértődj, de sztem is Zsuzs fia meg Kristóf tök hasonlítanak. Gyanúsak aférjek itt! :lol:

Kat
varrni egy bzrda tanfolyamon tanultam vagy 10 éve. foltvarrás könyvből ment. Vászonszatyrot már máskor is csináltam no de nem ilyen profit. jameg a pelenkázós táskámat is én varrtam, majd teszek fel arról is képet. amúgy nem nagy ördöngősség, van egy rávasalható ragasztó, azzal teszed fel a mintákat, és úgy egyáltalán nem csúsznak el, aztán csak körbecikk-cakk varrod sűrű öltésekkel.
Sztem minden tejcsi problémád megoldódik, ha csak naponta egyszer méred a gyerek súlyát :D
Kengurudhoz nincs fejszűkítő? Szaffi is standard állapotban egész szépen tartja a fejét, de ha magamrakötöm, akkor ahogy megyek azért "kileng", szóval csak akkor hagyom szabadon a fejét, ha nagyon tudok figyelni rá. Ami neked kis mozdulat, az neki egy földrengés. Sőt, ha lehajolok vagy ilyenek, akkor még pluszban is megfogom a buksit, hiába van a kendőn belül.
Istenem, de cuki mosolya van! Hogy én ezt hogy szeretném már egyszer lefotózni, és sose sikerül. Irigykedek :)

Csicsi
Kitartást az áramszünethez, remélem nem lesz rémes. Készülj rá, hogy a kocsiban veszettül lassan melegszik a tápi, legalábbis az van a használatin.
Én is feledékeny vagyok, három napja mantrázom, hogy miket kell megkérdeznem a nénésztől, de csak elfeledtem valamit :D No mind1, bizti mondta volna, ha nem fürödhetnék kádban.
Tök normálisan véreztem 5 napon át, teljesen egyenletesen, de hasfájás nélkül, amit nem bántam. Aszondta a nénész, h igen, ez menstruálás, benne van a pakliban, főleg, ha nincs sok tej. Na hurrá. mikor mész kontrollra? Ha jól emléxem csak 5 nappal vagy késöbbi, mint én, szóval gondolom mostanában. A kórházi zárón az van, akkor kell orvoshoz menni, ha nagyon erős, darabos komoly hasfájással járó vérzést tapasztalsz. Szóval ha nem ilyen, akkor ... jöhet a következő baba! :lol:
Ezt nem értem, ott volt az ultrahang, megnézték a fejét, és nem bírták lejjebb vinni a pocira a gépet??? fájt az a 20 cm nekik? Mi jövő szerdán megyünk, majd meglátjuk, mit mondok utána :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Csicsi
Nekem nem angelcare hanem más spéci kukám van, de én is kiérzem a kakiszagot. Sőt, ha kiürítem egy zsákba, amit 3x megcsomózok, még akkor is érzem, úgyhogy ki szoktam tenni a bejárati ajtó elé, hadd szagolják a szomszédok is :lol: De nálunk kicsit macerás 3 emeletet lemenni egy kakis pelussal, meg nem is hagynám itt Szaffit egyedül a lakásban!
Ma én is botrányosan vezettem, ha ez megnyugtat. Pl megálltam egy zöldnél, mert a kanyarodóknak pirosra váltott, és nem értettem, mért dudálnak mögötten :shock: Meg szentségeltem, h nem adják meg a jobbkezet, elmeséltem itthon Lórántnak, mire mondta, h de hát ők jöttek jobbról. Mondom igen, és a bunkók át is mentek, én meg várhattam....... Szóval most kitalálta, h hétvégenként nekem kell vezetnem, hogy visszaszokjak. Tényleg 3 hónap kimaradás az sok, ebben csak 1 tecsós bevásárlás volt.

Ilyen a pelenkázótáskám amit varrtam. Szétcipzározható pelenkázólappá, de ez nem túl praktikus, mert akkor minden kipotyog belőle. Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Laptető, én alszok az éjjel 8)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Rekuja

Ma én akartam aludni :) Most tele kell írnom az oldalt hogy én legyek az első.Nagyon ügyes vagy hogy pelenkázó táskát készítesz nagyon szép lett egyébként azért mentünk be a Brendonba mertm most jöttem rá hogy ez milyen fontos és nincs de nem volt semmi ami tetszett így nem vettünk.Nem is tudtam hogy ilyen tehetséges vagy a szatyrok is nagyon jók!
Zsolti is azt mondta hogy innentől én vezetek mert nem mer egyedül elengedni,de nem is mennék,parkolni pl.szinte nem is tudok még.
Figyi,te kaptál már valami pénzt szülés óta?Még se gyás se semmit nem kaptam,mondjuk nem is tudom mennyi idő után kell jönnie ha beadod a papírt.?

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Haliho!

Egyedul maradtam :( Visszamentek noveremek tegnap reggel, es hirtelen olyan ures lett a lakas. De legalabb Molly megnyugodott, nem tetszett neki a hirtelen jott pasi uralom :D Szegeny mindig olyan nyugtalan volt, alig aludt napkozben. Tegnapelott estere mar ugy kifaradt, hogy este 10tol reggel 5ig aludt, ugy hogy 9kor evett utoljara. De mar tegnap egesz jo napja volt, csak este fajt a kis hasa. Mar harmadik napja adom az infacolt, remelem mostmar raall a kis szervezete.

Kepzeljetek!!! Valoszinu aposek ide fognak koltozni Edinburghba 1-2 hinapon belul. Nagyn orulok neki, hogy Mollynak itt lesz az egyik papaja. Meg nekunk is nagy segitseg lesz, ha esetleg egy kicsit kettesben szeretnenk majd lenni. :wink:

Feldobok egy kepet, hogy mikent pihizik Molly a pihenoszekeben :) Naprol napra valtozik az arca, szinte hihetetlen. Azt nem ertem hogy no letemre hogy lehetek szerelmes egy kislanyba?! :lol:

Kép

Apaval voltak itthon, es a leheto legvastagabb kesztyut raadta, mert kimarta a kis arcat Molly. Ugy szereti oltoztetni Alex :lol:

Kép

Kép
snowball
 
 


Csicsi
Mi már kaptunk pénzt 8) kb 2 héttel a beadás után jött egy családi pótlék, aztán márc 1-én tgyás (ehhez még február első hetében minden megvolt és a munkahelyem intézte), márc2-án a második családi pótlék. Egyébként a tgyás kb annyi, mint a fizum :shock: Mi az istennek dolgoztam én eddig?? családival együtt már jobban is járok! Tényleg, ti így, hogy nem vagytok házasok, a magasabb családit kapjátok, vagy az élettársi viszony miatt is normált? Meg te gondolom már 2 gyerek miatt többet kapsz.
Varrást ne is mond, ma írta a nővérem, hogy rosszul emlékszek, nem április vége hanem március vége Hanna névnapja... Ideje lenne megtervezni az ajándékát, mert aztán az elkészítés már nem nagy kaland. Vennem kéne valami jó kifestőt, amiben vannak nagyméretű minták. Ünnepekről jut eszembe, sógoromnak aznap van a szülinapja, amikor Szaffi fogant :D

Snowball
Épp meg akartam kérdezni, minek az a vastag kesztyű :D Nekünk amúgy aszondta a doki is meg a védőnő is, hogy ne adjunk rá kesztyűt, a kis karmolások őt nem zavarják és hamar elmúlnak. eddig csak egy olyan karmolása volt, ami nem múlt el másnapra, viszont imádja az ujjait mindenhova bedugni, ami kesztyűben ugye nehéz (pl a fülébe begyűri őket, vagy a szájába minden 2.at :) ).
A babák tényleg napról-napra változnak. A képernyővédőmben most a február elei képek mennek, néztem én is, hogy nem is Szaffi van rajtuk!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


rekuja: Alex probal minden holmit raadni legalabb egyszer, mielott kinovi :D Aznap a kesztyu volt soron es az pont passzolt a szoknyahoz amit meg raadott :D . Mikor megszuletett szinte csak kesztyuben volt, de mostmar alig adok ra, hiszen mar tudom vagni, reszelni a saskormoket. Plusz kezdi felfedezni a kis ujjait, es ugy nez ki hogy elobb vagy utobb szopcsizni fogja a huvelyk ujjat. Anyum 11 eves koraig szopta... azert az mar kicsit sok :D Remelem nem a nagyanyjara utott Molly :)

Kép

Kép
snowball
 
 


Snowball
Ez a "mielött kinövi" hozzáállás nagyon ismerős! Nekünk van olyan bodynk, ami egyszer se volt rajta, mert a fiókban alulra került, és az 56-osokat nagyon gyorsan kinőtte. Mondjuk akkorákból direkt csak fehéreket vettem, hogy ne fájjon miatta a szívem :) Mondtam is Lórántnak, remélem unokatesómék babája rövid kislány lesz, és majd hordja őket jó sokáig :D
Lóránt is aranyos öltöztetés szempontjából. A minap azon nyavajgott, hogy a Mini Lady feliratú lila bodyja sose látszik, mert ráadunk egy rugit, pedig abban milyen cuki :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Csicsi: nálunk is akkor van az éjszakai műszak, amikor utazunk valahová, ui. Kristóf hajlamos már a hordozóba tételkor elaludni, és akkor felébredni, amikor hazaérünk! :shock: Ha közben van kajálás (kocsiban szoptatni, a kedvencem... :? , akkor is alszik, ha kivesszük és babakocsiba tesszük, akkor is alszik, majd csak itthon ébred fel, de utána persze kukorékol egész éjszaka...
Mostanában sokat eszik, és ez inkább büfi, mint bukás, csak el kell csípni! :D Szerintem ez annak tudható be, hogy mostanában 4 óránként eszik, nem 3 óránként, és így több kell neki.. Úgy szoktuk mondani, hogy piránjázik a cicivel, ugyanis olyan hevesen cuppan rá, hogy még én is meglepődök néha! :shock: Nálunk nem szokás ultrahangot csinálni... :?
Nekünk van angelcare kukánk, de nem büdös, mert még benne van a dobozában! :lol:
Nekem is megjött már a zseton pár hete, meg is lepődtem, hogy mennyit küldtek! :shock: Egyetértek Rekujával, ha ez így megy, minek dolgoztam???

Rekuja: én már így is profi zombi vagyok!! :lol: 8) Nem akarok én sminkes lenni, csak jól akarok kinézni házilagos sminkeléssel! Meg aztán meg kell tanulnom a vízálló sminkelést is, tudod, ha beborulok a hajóval, legalább jól nézzek ki, mikor jön David Hasselhoff!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Szerinted ez a franciaországi munka csak kamu volt, és nem is ott volt Apa?? :lol: Á, nem hiszem, Apa elég hűséges típus! (Bár ahogy Anyum informált, Attila is annak tűnt a Barátok köztben, aztán tessék!..) Múltkor álltunk a pirosnál Szentendrén, Apán enyhe borosta meg napszemüveg, és egy keresztbe menő kocsiból a csaj annyira megnézte (éppen várták, amíg elmegy a gyalogos), hogy már integettem neki, és jeleztem, hogy én is itt vagyok! Eléggé zavarba jött a csajszi! :o meg hát eléggé impozáns Apa megjelenése, érdekesen is nézünk ki, én a kicsit több, mint fél mázsámmal, és az ő több mint egy mázsájával... 8) Egyre jobban szégyenlem magam a meskás beszólásom miatt, ui. ez a pelenkázós tasi is gyönyörű!! :oops: nem akarod eladni a cuccokat a meskán?? Egész jól keresnél vele!! :D

Snowball: tök jó, hogy odaköltöznek Apósodék!!! :D Legalább lesz, aki pesztrálja a kicsit! Megértem, hogy beleszerelmesedtél, gyönyörű kiscsaj! Mondtam Apának is, hogy milyen gyönyörű haja van, meg is mutattam neki! :D Szerintem egyikőtök sem tudná letagadni, van benne apja és anyja is! :lol:

Snowball, Nyufó: a mostani Anyák lapjában pár oldalas cikk van arról, hogy Nagy-Britanniában milyen várandósnak lenni! :)

KépKép
sajti
 
 


sajti: na, felpiszkaltad a fantaziamat ezzel a cikkel. Mit irnak? Remelem nem spilaztak tul... Legalabb Te mar reszesulhettel az infokbol itt a topicban :P Mostmar egesz jol megvagyok a vedonokkel, hogy nem latom oket. Viszont van egy health visitor, aki annyira nem szimpatikus, se nekem, se Mollynak, hogy az elkepeszto. Eddig 2x volt itt, es Molly ugy sirt tole, pedig se elotte, se utana nem volt baja, miutan elment. Erdekes...pedig Molly meg a siras nagyon messze allnak egymastol :shock: Az biztos hogy jol ossze lett rakva Molly, mindenkit levesz a labarol ezzel a hajjal. Pont ma neztem, hogy ranott a fulere a haja :D Hihetetlen, hogy mennyit nott, miota megszuletett. Remelem nem fog kihullani az osszes!!! Ha megis, akkor elrakom az osszes szalat amit csak elcsipek :wink:

rekuja: akkor a pasiknak ezek szerint bejon a lila szin a csajokon, mert Alex is a multkor emlitette hogy kar, hogy a lila viragos body rovidujju, mert ugy szereti rajta es jo lenne tobbet latni belole :D Nekem is unokatesom terhes, remelem kislanya lesz, mert akkor viszek neki haza cuccokat, majd ha megyunk haza nyaron. Majd megprbalok elrakni magamnak is, hatha a kovetkezo is lany lesz. Meg ha nem is, a feher cuccok a fiuknak is jo.

Nem is mondtam! Tegnap siras nelkul ment a furdes, sot, utana a feloltozes is mosolyogva tortent! :D Ugy imadtam :D Itt egy kep a tegnapi furdes utani allapotrol
Kép

Muszaj volt kepet csinalni, mert anyosom horgolt neki egy cipocsket (ami a laban van), es megmutattuk neki, hogy milyen :)

Kép

Kép
snowball
 
 


Sziasztok!

Aki ezen a héten kommentel a Babanet valamelyik cikkéhez, az egy cuki Figurka álommanót nyerhet!

Kép

Úgyhogy mondjatok véleményt bátran: mi az, amit feleslegesnek tartotok megvenni a babának? Mit szóltok az új, otthonszülést szabályozó rendelethez? Vagy pl. szerintetek milyen praktikákkal lehet ránevelni egy gyereket az olvasásra?

Kedden sorsolunk!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Snowball: a gyerkőc nemsokára kinövi a pelenkázót!! :shock: Tényleg jó nagyot nőtt! Tudod, a gyerekek többet látnak, mint mi, tehát valószínűleg jó oka volt annak, hogy nem tetszett neki a health visitor... Megmutattam Anyunak is Molly fotóját, és képzeld, azt mondta, hogy nekem is hasonló volt a hajszínem gyerekkoromban! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Elő is veszem a képeket!! Megnézem, milyen voltam, amikor még nőneműnek néztem ki... :lol: :lol: :lol:
Érdekel a cikk? na jó, meglátom, mit tehetek az ügyben! :wink: Apát azért még meg kell várni, mert most úton van hazafelé Pestről, és véletlenül több kábelt vitt el, mint amennyit kellett volna...

Képzeljétek, odafeküdtem Kristóf mellé a játszószőnyegre! :shock: Na, nem annyira alá, mert nem férek oda, de annyira élvezte, hogy együtt nézzük a sok lógó játékot!! :lol: Ja, és a kedvenc kacsájával eljártam a kacsatáncot, nagyon tetszett neki! Olyan neki a kacsa, mint Szaffinak a méhikés párna! :lol: Majd teszek fel róla képet! (...de a fényképező kábelja is Apánál van...)

KépKép
sajti
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?