Hello lányok!
Én itt vagyok, csak mióta pár napja kitörlődött egy hosszú hozzászólásom, nem volt energiám újból írni. Nálunk is gyakoribban az ébredések egy ideje, de hát ez normális így a 4. hónap környékén. Annyira nem is bánom, elvileg jót tesz a tejnek az éjjeli szoptatás. Bár sajnos ha fél óránként kel éjjel, akkor nem bírom, és adok egy kis tápszert.
Nekem megvan Kata száma, majd átküldöm valakinek, mert mostanában soha nem jutok el a telefonálásig. Emma sokat van ébren, és voltak nyűgösebb napok. Talán a hó miatt, nem tudom. Mostanában néha nyöszörög szopi közben, és két napja igazi hiszti volt, állandóan kiköpte, és sírt. Remélem, még nem bújik ki a foga...
Babauszin még mi sem voltunk, de szeretnénk menni. Nagykádban már gyakorolunk.
Linda, leírom a mi esetünket részletesebben. Császárral szültem, 5. napra lett csak tejem. Addigra már véres volt a mellem, Emma egyszer véreset is bukott, úgyhogy mondták is a kórházban, hogy amíg nagyon véres, ne tegyem mellre, csak fejjek. De persze nem volt mit, mert még semmi tejem nem volt. Na de itthon végre lett tej, de addigra már adtunk tápszert, nem bírtam hallgatni a sírást. Ez nyilván elég rossz kezdet volt, de szerencsére a szopi megy, szerintem elég ügyes és erősen szív. Egy ideig kiskanalaztunk, poharaztunk, de az egész nap ráment és csomó levegőt is nyelt, így visszatértünk a cumira. Most a Medelának a cumiját használom, nem csak lefejt anyatejre, hanem tápszerre is, bár azt írják, ahhoz nem mindig jó.
Egy szobában alszunk, néha egy ágyban, sokat szoptatom, igény szerint, hosszan. Minden etetésnél szoptatom, nem váltottunk ki étkezést tápszerrel. Hordozókendőt is használunk. Szoptatás már nem fáj, max. a legelején néha.
Próbálkozom most is leállni a tápszerről, de egyszerűen annyira sír este, hogy mindig adunk, és akkor azonnal el is alszik.
Kendőt nagyon szeretem, most készülök venni egy szövöttet. Linda, hova mész tanfolyamra? Lassan nekem is meg kell tanulnom a háti kötéseket.
Lina, mi ez a csodavers? Kíváncsi lettem
Nálunk főleg a dalocskák a nyerők, de meg kéne tanulnom pár mondókát is, mert elég kicsi a repertoár.
Hozzátáplálás: én biztos nem fogok háztartási kekszet adni, inkább majd egy kiskanál lisztet, vagy sütök neki itthon kekszet, amiben nincs mindenféle adalékanyag. De ez még remélem messze van. Kicsit aggódom, hogy a védőnő majd erőlteti nemsokára, a tápszer miatt...
Egyébként mi sereghajtók vagyunk súlyban, még csak 6 kilóhoz közelítünk.
Na visszaolvasok, aztán remélem tudok még jönni!