Új privát üzeneted érkezett!

Ceyla, a zenélős állatka, az nem csak állatka lehet. A felhúzósokra gondoltam, amit fel lehet lógatni, felhúzod és zenél. Csak nekünk pont két álltka van meg egy bohóc. És Andris most már nagyon szereti az ágya fölött a zenélős pörgi-forgit is (azért írom így, mert nem tudom mi a neve, de mi így hívjuk).
A bébitornázó az meg egy piramis alakú fa rúd, amről lógnak le a játékok, és azokat kell ütögetni, és ugye nyújtózkodnia kell, hogy elérje, ezért tornázó. Mi az itteni ikeából katuk, de szerintem talán otthon is van. (megnéztem és nincs :() DE van olyasmi, csak nem fa, dehát az is jó. Végülis olyan mint egy játszószőnyeg, szőnyeg nélkül :)

Lina, részvétem az éjszakák miatt. Nálunk is ez van pár napja. Illetve most már jobb, mert már csak egyszer kelünk 2 körül és aztán 6 körül, pont mint 2 nónaposan :(
Linda, tényleg, ez miért van? És lehet, vagy egyltalán jó, ha próbálunk ellene csinálni valamit? Én még nem próbáltam, de azért már fáradok.

Ja és még egy kérdés: normális a tök anyatejes babánál, ha sárgát bukik. Csak egyszer volt ilyen tegnap, de az nagyon sárga volt.
Nem tudom, hogy ilyenekről is tanultok-e, de ha igen, akkor előre is köszi.

Én is nagyon sajnálom, hogy olyan sokmindenkiről nem tudunk semmit :(
Edit

Kép
Kép
etus79

Sissy,
Briginek 4,5 hónaposan már kijött az első foga. Bettinek még nincs kint, bár már ő is nagyon rág. Olyan édesen le tudja támadni az államat. Bár ez később érdekes lesz, ha már foga is lesz. :lol: :lol:

Lina,
hogy döntöttél végül? Frici megy vagy marad? Katán én is nagyon csodálkozom, a blog is eltűnt. A száma nekem nincs meg.

Ice,
szerintem a nem szoptatott babáknál ugyanúgy marad a tápszer is. Briginek akartam venni babatejet, hogy ne tehéntejet adjak már neki 2 évesen, de felvilágosítottak róla, hogy az is tápszer. Így maradt a sima tej.

Edit,
nekem régebben volt, hogy sárgásat bukott, most már inkább kicsit túrósabb, ha nagyon erőlködik és visszajön valamennyi. Bár már elég ritkán.

Az én lányom teljesen elromlott, már három éjszaka 1-1,5 óránként fent van. Szerenécsre nem ébred fel teljesen, de mocorog és néha sírdogál is. Ha felveszem és járkálok vele akkor megnyugszik és alszik, vagy eszünk, de azt átlag 3 óránként. Brigivel ilyen nem volt. :cry: Kezdek mosott sz@r lenni.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Csajok, én az éjszakai kelésekről csak ezt találtam, amit már belinkeltem egyszer:
http://www.dokimami.hu/2010/08/29/segit ... #more-2533
Szerintem sokaknál a fogak a ludasak. :roll:
Nekem a védőnő azt mondta, ha jön a foga és egy kicsit gyulladt akkor lehet adni neki a kúpot amit felírtak, mert abban van egy kis nyugtató is és jobban alszanak tőle a babák.
Szerencsére nálunk nem kellett, bár mostanában én is azt tapasztalom, hogy olyan 3 körül nyugtalanabbul alszik, tegnap előtt egy picit fel is sírt, de mire reagáltam volna visszaaludt. Azt hittem nem ússzuk meg kelés nélkül, de végül sikerült mégis.

Etus,
Ja! Értem mire gondolsz. Ilyen zenélős forgós cucc nekünk is van. Néha meghallgatjuk ha felébred. Aludni nem alszik el rá. :)
A babatornáztatót is értem már melyik is az. Úgy gondoltam az is játszószőnyeg név alatt fut, de már akkor értem a különbséget.

Iceberg,
Balázsod nagyon ügyi! Már oda-vissza fordul! Ez igen! Nálunk még kell egy kicsit várni szerintem a visszafordulásra. Most nagyon boldog, hogy hasra tud fordulni :lol: Ezzel egy darabig ellesz.

A gyerekbekötésről jut eszembe. A szomszédunk úgy hozza haza az oviból a gyerekeket, hogy nem köti be őket a gyerekülésbe. Azt mondja, csak az oviból hazafelé erre a kis útra nem köti be őket. Hát nem tudom... ez a kis út vagy 8 km körül lehet ...

Katán nagyon csodálkozom én is. Sajnos nincs meg az elérhetősége nekem sem, remélem nem történt valami baj, csak esetleg valakivel összeszólalkozott vagy valami :o

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla,
"akinek gyereke van nem minden éjszaka alszik". Nagyon igaz!!

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Ice, szerintem teljesen elfogadható, ha nem szeretnél erről részletesebben beszélni. Ha valaki hónapokig fej, az nagyon nagy teljesítmény, szerintem nagyon büszke lehetsz magadra! :D
Különben sem egyfajta verseny a babatáplálás. Nem attól jó anya valaki, hogy évekig minden gond nélkül szoptat. A szoptatás sikere nagyon összetett dolog, nagyon sok mélyen gyökerező oka lehet annak, ha valami nem megy.

Edit, sajnos ez a normális, mármint az, ha nem alszik egy ilyen idős baba minden éjjel. A két nagyobb nálunk is rendesen feladta a leckét. A normális érési folyamat, a fogzás, az új mozgás formák megjelenése előtti nyugtalanság mind közrejátszhat. Az is elő szokott fordulni, hogy az anyát stressz éri, és azt veszi át a baba.
a nappali alvás nagyon sokat tud javítani az ember állapotán, még akkor is, ha csak egy rövid ideig tud az ember a baba mellé feküdni. Ha van segítség, és át tud vállalni egy kis házimunkát, vagy el tudja vinni egy kicsit sétálni a babust, amíg az anya alszik, az nagyon jó. Nekünk az együttalvás nagyon bejött, de ez vérmérséklet kérdése is.
Sajnos az alvástréningek, amikor a babát sírni hagyássl akarják megtanítani aludni, nagyon lélekölők tudnak lenni, azt én messziről kerülném.

Sárga buki: az anyatejek nagyon különböző színűek tudnak lenni, de ha csak egyszer bukott ilyet a baba, akkor ha nagyon összekapom magam, esetleg epevisszaáramlásra tudok gondolni. Ha nem ismétlődik, akkor szerintem semmi ok az aggodalomra.
77linda
Gátér

Sziasztok!

Láttam többen írtátok hogy pár napja "car" az éjszaka, hát nálunk is, bár nálunk ez inkább hajnal,mert 5-től nem alszunk! :x :cry: :evil:
Akkortól sírdogál,meg nyökög,ha felveszem ringatom visszateszem,minden kezdődik elölről.

Nálunk mindenféle játék megy,nagyon szereti ezeket a játékhidakat,ami van a pihi széken,az ágyán,a babhordozón,a játszószőnyegen. És van egy kedvenc kutyus ami félig műanyag,félig anyagból van.Na az a mindene. Az egész család azzal ugat neki...

Csütörtökön kilövetem Lilla fülét, akkortól aztán igazán csajos lesz.
Majd hozok képet. Igazándiból már kicsit bánom hogy nem csináltattuk meg a kórházban.de akkor sajnáltam mert éhezett,nem volt tejcsim még,aztán elmaradt.
Ja pénteken megyünk baba úszásra.

Kép
mók

Linda, köszi a válaszokat :) akkor nem aggódok.
Én sem a sírni hagyásra gondoltam csak gondoltam hátha te tudsz valami csodatrükköt :)
DE ahogy látom nem csak a mi éjszakáink nehezebbek mostanában, és nekem még nem is kell olyan gyakran kelnem (egyelőre), mint Linának mer Krisztának. Hát kitartás csajok.
Nekem meg most a nagyobbik kurittyol még mindig az ágyban, pedig már majdnem egy órája benne van :shock: Szerintem túlfáradt ma, és ezért nem tud elaludni. Na megint "anyázik". Mentem.
Edit

Kép
Kép
etus79

Mók,
Még Niki füle sincsen kilőve. Nagyon sajnálom szegényt. Majd mesélj milyen volt, hátha bátorságot merítek.
Mi jövőhét szombatra vagyunk beírva babaúszásra, de teljesen bizonytalan vagyok. Már nem abban, hogy jó-e a babaúszás, hanem, hogy a környezet megfelelő-e.
Ahová mi hordanánk, klórral fertőtlenítenek mert szerintük még mindig ez fertőtlenít a legjobban az összes szer közül, bár erre az időre csökkentik a klór mennyiségét a vízben, de ezt ki tudja ellenőrizni?
Az is igaz, hogy ezt a medencét ilyenkor csak babák használhatják. De! Egy speciális úszóbugyit írtak elő, azzal, hogy az ANTSZ (JUt eszembe, már nincs is ilyen ha jól tudom, mert máshogy hívják.), csak ezt fogadja el.
Meg is vettük, tegnap ki is próbáltuk itthon, de abból tuti minden kifolyik még a kaka egy része is szerintem, nem lehet annyira meghúzni, hogy ne folyjon ki belőle minden. Gondolom itt jön képbe a klór...
Ráadásként pont tegnap együtt fürödtünk a nagy kádban és azt vettem észre, hogy a kislányom csak úgy poénból belehajol és belelefetyel a vízbe. :shock: Már előre kirázott a hideg a gondolattól, hogy az én tisztán anyatejes babám aki még babavizet sem kap, majd beleiszik ebbe a klóros, jobb esetben csak pisis vízbe. :!: :x
Lehet, hogy én vagyok túl parás? A sógoromék lánya is ide járt és nem lett semmi baja, meg egy csomóan járnak ide babákkal, mert minden szombaton óránként van foglalkozás és a délelőtti csoportok már telve vannak. Nem tudom. Máshol azt olvastam, hogy úszópelusra adtak még valami hasonló nacit mint ami nekünk van és úgy vitték a gyerekeket a vízbe és nem klórral fertőtlenítettek.
Egyébként az oktatók jónak tűnnek.
Nálatok milyen körülmények vannak?

Szilvi
KépKép
ceyla

Most éjjel fél óránként ébredtem... Mért alszik ilyan hangosan, nem értem. A drnő azt mondta vannak ilyen babák. Mondjuk úgy érzem kezdek hozzászokni. Volt rá lassan 5 hónapom :D

Kriszta
Kép
cherryke

Csajok, megkerestem a topkban, amikor Hunorka megszületett és Sissynek írtam sms-t, Ő továbbította a topokba... Én most onnan elolvastam jó néhány oldalt és meghatódtam :) nem csak az én babám, hanem mindenki babuja meghatott :)
Viszont a neveket olvasva, jó sokan nem jelentkeznek :( Kata is valóban jól eltűnt, Dinuci sem ír, Tavasziszél is hol lehet és még sokan-sokan... :(
Mi történhetett Katával, hogy mindenhonnan törölte magát? Ő szült először, Noel már elmúlt 5 hónapos....

Kriszta
Kép
cherryke

Szép jó reggelt!

tiszta kipihent vagyok :-) Frickó végre csak kétszer kelt éjszaka, de csak egyszer szoptattam. Ilyen már kb két hónapja nem volt, mindig 2szer evett eddig. Ráadásul tudjátok az elmúlt pár napban hányszor keltünk.... Én sem hagyom sírni őt, viszont mostanában próbáltam ki, hogy éjjel ha felkel és csak kicsit megsimogatom az arcocskáját, fele-fele arányban visszaalszik. Ha nem, csak akkor etetem. Viszont tegnap volt először, hogy egyátalán nem volt kaki. Nektek volt már ilyen?

Babaúszás: mi végül nem mentünk, de nem a higiéniás körülmények miatt, hanem mert a férjem csak hétvégén ért volna rá, akkor meg inkább kirándulunk, vagy squasholunk. Most hétvégén vizsla-túrán voltunk a kutyával 5,5 km-es kirándulás, Frici is jött kendőben. A kutya nagyon élvezte. Frici kicsit nyűgös volt, félúton meg is kellett szoptatnom ott a susnyásban :-).
Ja babaúszás. Voltunk januárban wellnessben és én Fricire csak sima úszópelust adtam. Én utánanéztem neten amit anyukák írtak és majdnem mindenki azt írta, hogy az úszópelusból szárazföldön bizony egy az egybe kifolyik a pisi, a lényege, hogy a kaki benn maradjon. Viszont ezeknél a kisbabáknál szerintem a kaki is majdnem olyan híg mint a pisi, szóval csak reménykedni lehet hogy épp nem jön rá az ihlet úszás közben. Amúgy szerintem nem jellemző. Pl fürdetésnél nálunk még sosem volt ilyen jellegű baleset, pisi az volt sokszor. Ja és ott a wellnessben nem volt külön babamedence, kicsik-nagyon egyben voltak. Bár én nem viszem túlzásba a bacik miatti aggódást, főleg hogy mostanában Frici előszeretettel nyúlkál a kutya szájába, aztán meg a sajátjába. Nincs mit tenni, mi így erősítjük az immunrendszerét. :wink:

Gyerekhordozás: én kendőzök, de nem érzem 100%-osan jónak. pl itthon ha felveszem, az azt jelenti, hogy addig nekem is állnom kell, amíg rajtam lóg. Jövök-megyek, teszek-veszek, de azért néha leülnék, csak úgy nem tudok. Amikor este kutyázunk, akkor viszont mindig kendőbe megyünk ki és akkor általában be is csicsikál. Régebben mindig óriási hiszti volt, amikor betettem, de 1 perc után megnyugodott és egyből el is aludt. A hordozókendős csaj azt mondta, ilyenkor adják ki magukból a feszültséget, én viszont sokszor úgy érzem inkább amiatt van, hogy tehetetlenségbe száműzöm és nem tud mit csinálni. Hát, ki tudja? Délelőttönként babakocsival megyünk sétálni, abban rendesen egyenes háttal tud feküdni, akkor nyugodt vagyok. Tegnap kipróbáltam egy háti felkötést, de nem sikerült valami jól. Sajna pedig muszáj lesz megtanulnom, mert olyan hosszú már Frici, hogy ha elöl van felkötve, akkor a térdemmel állandóan utögetem a lábát. Mert én meg nagyon alacsony vagyok. Az oldalt kötözés nekünk sem jött be.
A kocsiban én mindig bekötöm a hordozót, meg a hordozóban a biztonsági övet is rajta, akármilyen rövid távra megyünk. Ezt 2 autóbalesettel a hátam mögött mondjuk meg is lehet érteni. Bár az a vicces, hogy az elsőnél a férjem nem volt bekötve én meg igen és ő sokkal kevésbé sérült meg mint én.

Hát bizony hiányoznak az elveszett báránykák, pl kfmares is, de kata miatt tényleg aggódom. meg dinuci is hogy lehet? Én bizony szeretem ezt a topicot és remélem még jó sokáig megosztjuk egymással a dolgainkat.
Vendég

Csajok,
lehet, hogy én vagyok ennyire "érzelgős" de engem személy szerint nagyon rosszul érint, hogy többen kitörölték a profiljukat és el sem köszöntek. Szerintem nem volt soha puskaporos a hangulat a topikban. Most néztem és Kata16 is törölte magát, ő sem jött sűrűn miután Soma megszületett, de ez az egész így szarul esik. Már privit sem lehet írni egyikőjüknek sem. Sajnálom

:cry: :cry:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Ceyla,
köszi a segítséget, a programmal lesz a gondom, mert azt nem kaptunk alapból a kamera mellé. Majd kutakodom a netet.

Oldalt én akkor kezdetem el felkötni Brigit, amikor már unatkozott elöl. Úgy sokkal jobban kilátott.

A csajt én is mindig bekötöm, ha csak rövid úton megyünk akkor is, nem szeretném ha megszokná, hogy nem mindig kell magunkat bekötni. így szépen mindig ül hátra a helyére és várja, hogy kötözzem. Most akarok majd neki új ülést venni, mert Bettináé lesz a Brigi régije, a mostani 9-25 kg-ig jó, még bőven jó lenne a Briginek is, de neki már nem lényeg, hogy dönthető legyen. Ritkán alszik már be útközben. Így valószínű 9-36 kg-osat veszünk, mert annak van saját belső öve is, bár lehet, hogy 15-36 kg-os lesz.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Ez tényleg szomorú. Én sem érzem úgy, hogy bárkit megbántottunk volna vagy valami. :( Aki kiregisztrált tényleg elbúcsúzhatott volna már ennyi erővel.
Sokaknak szerintem nincs idejük írni egész egyszerűen. Dinucinak internetes gondjai is voltak. Mondjuk neki meg van a száma, esetleg majd megkérdezhetem mi van vele.

Biztonsági öv: Hát igazatok van. Kri is jól mondja, ha már a kezdetektől ezt szokja meg a baba/kisgyerek, akkor nem lesz számára később sem zavaró, hanem magától érthető lesz.
Az egyik filmnek az elején volt, (fogalmam sincs már miről szólt, vagy mi volt a címe) a kisgyerek kikötötte magát, mert leesett a játéka és pont akkor ütköztek frontálisan. A felnőttet már rántotta vissza a biztonsági öv amikor a gyerek a két első ülés között elhaladva kirepült a szélvédőn. Csak egy film volt, de számomra meggyőző erejű. A másik indok egy baleset volt, már jó régen. Egy polski fiat karambolozott egy audival, - azt hiszem az erőviszonyok nyilvánvalók - az audi volt a hibás, a kocsi fejre is állt és lebucskázott az árokba, a polski az úton maradt, de az eleje teljesen eltűnt. Mindenki be volt kötve mindkét autóban. Az audiban utazó két pasinak semmi baja nem lett. Egy karcolás sem. A polskiban utazó családnál annyi történt, hogy az első szélvédő darabjai megvágták egy kicsit őket. A hátsó ülésen gyerekülésbe bekötött kisfiúnak az ijedségen kívül semmi baja nem lett.
Soha nem tudhatja az ember és nem kell, hogy te legyél a hibás, annyi hülye van az utakon.
Engem fiatal koromban (amikor még azt hittem halhatatlan vagyok), az győzött meg a biztonsági öv használatáról, hogy ha valami történik és hirtelen manővert kell tenni, vagy jeges úton megcsúszik az autó, sokkal könnyebb úgy visszatenni a járgányt az útra, ha az embernek nem azzal kell foglalkozni, hogy az ülésbe tudjon maradni és csak kapaszkodni tud a kormányba, hanem teljes figyelmével a feladatra tud koncentrálni. Anyósülésre átborulva viszonylag nehéz lehet vezetni :lol:

Szilvi
KépKép
ceyla

Tudtam, hogy valamit elfelejtek!

Lina,
Nikinek is volt már olyan, hogy nem volt 1 napig kaksi. Már vagy 4 alkalom volt ilyen. Másnap behozta a dolgot. :lol:
Anyatejes babáknál elvileg normális, ha 1 hétig sincs, bár én ezt nem szeretném megélni.
Barátnőm anyatejes fiánál, volt már 3-4 nap kihagyás is.

Szilvi
KépKép
ceyla

Hello lányok!
Én itt vagyok, csak mióta pár napja kitörlődött egy hosszú hozzászólásom, nem volt energiám újból írni. Nálunk is gyakoribban az ébredések egy ideje, de hát ez normális így a 4. hónap környékén. Annyira nem is bánom, elvileg jót tesz a tejnek az éjjeli szoptatás. Bár sajnos ha fél óránként kel éjjel, akkor nem bírom, és adok egy kis tápszert.

Nekem megvan Kata száma, majd átküldöm valakinek, mert mostanában soha nem jutok el a telefonálásig. Emma sokat van ébren, és voltak nyűgösebb napok. Talán a hó miatt, nem tudom. Mostanában néha nyöszörög szopi közben, és két napja igazi hiszti volt, állandóan kiköpte, és sírt. Remélem, még nem bújik ki a foga...

Babauszin még mi sem voltunk, de szeretnénk menni. Nagykádban már gyakorolunk.

Linda, leírom a mi esetünket részletesebben. Császárral szültem, 5. napra lett csak tejem. Addigra már véres volt a mellem, Emma egyszer véreset is bukott, úgyhogy mondták is a kórházban, hogy amíg nagyon véres, ne tegyem mellre, csak fejjek. De persze nem volt mit, mert még semmi tejem nem volt. Na de itthon végre lett tej, de addigra már adtunk tápszert, nem bírtam hallgatni a sírást. Ez nyilván elég rossz kezdet volt, de szerencsére a szopi megy, szerintem elég ügyes és erősen szív. Egy ideig kiskanalaztunk, poharaztunk, de az egész nap ráment és csomó levegőt is nyelt, így visszatértünk a cumira. Most a Medelának a cumiját használom, nem csak lefejt anyatejre, hanem tápszerre is, bár azt írják, ahhoz nem mindig jó.
Egy szobában alszunk, néha egy ágyban, sokat szoptatom, igény szerint, hosszan. Minden etetésnél szoptatom, nem váltottunk ki étkezést tápszerrel. Hordozókendőt is használunk. Szoptatás már nem fáj, max. a legelején néha.
Próbálkozom most is leállni a tápszerről, de egyszerűen annyira sír este, hogy mindig adunk, és akkor azonnal el is alszik.

Kendőt nagyon szeretem, most készülök venni egy szövöttet. Linda, hova mész tanfolyamra? Lassan nekem is meg kell tanulnom a háti kötéseket.

Lina, mi ez a csodavers? Kíváncsi lettem :) Nálunk főleg a dalocskák a nyerők, de meg kéne tanulnom pár mondókát is, mert elég kicsi a repertoár.

Hozzátáplálás: én biztos nem fogok háztartási kekszet adni, inkább majd egy kiskanál lisztet, vagy sütök neki itthon kekszet, amiben nincs mindenféle adalékanyag. De ez még remélem messze van. Kicsit aggódom, hogy a védőnő majd erőlteti nemsokára, a tápszer miatt...

Egyébként mi sereghajtók vagyunk súlyban, még csak 6 kilóhoz közelítünk.
Na visszaolvasok, aztán remélem tudok még jönni!

lynnn

Kriszta, én is sajnálom az eltűnteket. Persze amióta babázunk, sokkal kevesebb időm van írni, mint a terhesség alatt, de azért igyekszem, és olyan jó látni a babákat.
Én se nagyon merem hason altatni, csak nappal. Már elgondolkoztam azon is, hogy mégiscsak veszünk légzésfigyelőt, mert szerintem jobban alszik hason. Az elmúlt pár nap hajnalban már volt, hogy hasra tettem le, ha máshogy nem aludt vissza.
Persze, én is hason aludtam babaként, de ez nem jelenti azt, hogy az jobb, csak akkor még nem tudták, hogy így nagyobb a rizikó.

Lina, nagyon tetszett a kutyusos kép! Még két fiút szeretnél, komolyan? :) Olyan fura, most, hogy lányom van, nem is tudom elképzelni, milyen lehet egy kisfiúval. De azért nem bánom, ha a második fiú lesz. De mi még várunk. Samu nagyon jó név!
Még akartam írni a múltkor, hogy szerintem a nyaralást úgy csináljátok, ahogy jól esik, ne hagyd magad befolyásolni :) Mi most tervezünk pár napot kirándulni Emmával együtt, és elég sok dologra kell majd gondolni. Most már nem mindegy, milyen a szállás, van-e fürdőszoba, jó helyen van-e, stb. Kettesben könnyebb volt, de nagy élmény lesz babával utazni.

lynnn

Sziasztok lányok!

Hú de sokat irtatok, egy pár napja olvasok, de nem tudok mindenre reagálni. :)
En itt vagyok nem tüntem el, csak ugye a három gyerek....
Linda, nagyon tetszett a cikk az afrikai babákról. En is mindig igy próbáltam a gyerekekkel. Igaz, hogy elég sok energiát igényel, de megéri. A testközelség nagyon fontos, mi mindig együtt aludtunk a babákkal, most is és nagyon jól alszik mindenki. Nem zavartuk sose egymást. Á babáim mindig nyugodtak voltak éjszaka is, nappal is ami a testi közelségnek köszönhetö. A szoptatással is ezt csináltam. Sose nézem az órát, hogy mikor evett, mikor kell megint, mert csak ránézek és tudom mit akar. Ha egy nap 10-szer akar szopizni akkor annyiszor kap. Minden napunk más.
Mi most már meghaladtuk a 8 kilót. Pontosan 8100 gr. A fiaim 5 hónaposan 10 kilósak voltak. Remélem az most nem érjük el Nórával. Mégis csak csajok vagyunk :)

Mindenkinek nagyon szép a babája, olyan jó nézni öket.

Már nem emlékszem pontosan ki aggódott az elutazás miatt, hogy pár napig nagyszülökre bizni a gyereket. Ehhez gyorsan hozzáteszek csak annyit, hogy ne izguljon, nem fogja a gyereket lelki sérülés érni, söt. A nagyszülöi szeretettöl is nagyon sokat fejlödnek a babák. Mi ezt rendszeresen gyakoroltuk és gyakoroljuk. Szerintem attól senki sem rossz anya, ha egy pár napra más gondjaira bizza a babát. Ha az ember ugy érzi fontos egyedül maradjon a párjával, tegye azt, mert fontosabb a gyereknek egy kiegyensulyozott anya-apa, mint egy széthullott család.

Szerintem Nórának is készülödnek a fogai, mert evés után is tömködi mind a két kezét a szájába, meg egy picit nyügisebb, és persze sokkal gyakrabban kér enni. Na, majd kiderül.

Látom mindenki már nagyon szépen elkezdte a hozzatáplálást, hát én akkor le vagyok maradva, mert még nem is áll szándékomban. Majd fél éves korától csak. Nálunk mind a két fiu az átlagnál késöbb kapott szilárd ételt és ennek ellenére nem válogatósak nagyon ügyesen esznek mindent. Gergö 5 éves 21 kg, Máté 3 éves és 16,5 kg.
De hát ki hogy gondolja. Otthon Erdélyben a szomszédunk a 3 hetes babájának tehén tejet ad már, ez mmegint egy nagy felelötlenség, nagyon extrém szerintem. Persze az én apukám is azt mondja, hogy mi is kaptunk tehén tejet és még se lett semmi bajunk töle. Akkor nem, de most már megvan a hatása. Mind a két növéremnek 3-4 féle allergiája van, nekem nincs szerencsére, de én nem is ittam meg a tehéntejet, nem szerettem, igaz hogy most sem. Na ez is megint csak az én véleményem, természetesen mindenki maga tudja.

Igen, nagyon sokan eltüntek. Ne izguljatok, nem mi vagyunk a hibásak, valami más oka lehet, remélem nem valami baj.

Szép napot mindenkinek
Igaz itt -12 fok volt ma reggel, remélem nem marad igy sokáig és jön már a tavasz.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Lynn,
Az elején mintha az én történetemet olvastam volna. Tudod nekem is császár volt és pont ugyan így az 5. napra jött tejcsi és csak a 6. napon volt anyatejes széklete először a babámnak. :( Nehéz idő volt. Az én cicim is szörnyen nézett ki, azt hittem soha nem gyógyul be.
A súly miatt ne aggódj, Niki is még csak 6,5 kilót csak most lépte át és ő 1 hét híján egy hónappal idősebb. Sokat számít az is mennyivel született.
Én azért tettem végül hasra Nikit (bár van légzésfigyelőnk), mert belegondoltam, ha nekem pl csak háton szabadna aludnom, milyen rosszul aludnék.
Én is nehezen tudnék elképzelni fiút. Pedig az öcsémet félig én neveltem, de akkor is. Niki olyan kis... nem is tudom, csajos! olyan kis lágy, kis édes, kis angyalka. :)
Elsőre talán jobban szerettem volna fiút, (talán az öcsém miatt), de most valahogy másodiknak is nehéz elképzelnem.

Rékus,
8kg??? Ez nem semmi! Nikivel ezt soha nem érjük el! Na jó egyszer majd talán, bár addig nem baj hogy kevesebbet kell cipelnem :D
Képet tehetnél fel Nóriról!
A hozzátáplálással még én is várok, bár az apja már nagyon türelmetlen.

Szilvi
KépKép
ceyla

Rékus, én sem kezdtem még el a hozzátáplálást, de hát még 4 hónapos sincs Emma. Szeretnék várni 6 hónapos korig, vagy legalább 5 és fél...
8 kiló tényleg szép teljesítmény, derekad hogy bírja?
Én sem szeretem azt az érvelést, hogy mivelünk is így csinálták aztán felnőttünk. Ha egyszer azóta kiderült, hogy lehet jobban is, akkor miért ne változtatnánk a régi szokásokon? Ettől még nem akartak nekünk rosszat akkoriban, csak nem tudták, hogy nem az a legjobb. Szerintem aki 3 hetesen tehéntejet ad, az nincs megfelelően tájékoztatva.

Ceyla, én is úgy élvezem, hogy olyan édes aranyos ez a kislány. Az apja meg teljesen szerelmes belé. Na de ha fiam lenne, akkor meg annak örülnék, így van ez.

lynnn

De jó, hogy Rékus jelentkezett :)

Hunorka most evett meg 1 egész üveg őszi-banán-rizst. Vagyis kb 5 falatot hagyott, jóllakott. Nagyon tápláló, ha jól lakott tőle.
Itt volt a védőlány, letesztelte a gyereket. Megbeszéltük mit eszik, és megnézte milyen üvegesek vannak itthon. Azt mondta nyugodtan mindet adhatom neki. Mondtam neki, hogy a drnő sápítozott, hogy sokat hízott. Azt mondta ne foglalkozzak vele, összességében formás baba. Nem kell nézni mennyit hízott.

Kriszta
Kép
cherryke

Ezt most olvastam egy blogba a Neten, olyan szép!:
Vannak időszakok az gyermekéletben (ó de kár, hogy ilyen kevés...), amikor a világ szép kerek és a csendes létezés öröme ragyog a babaszemekben. Amikor még olyan szerény az "énünk", hogy nem akar állandóan valamit, amikor még elegendő a boldogsághoz a saját kezünk, amit újdonságként bűvölhetünk, és amikor a szüleinkre is olyan gyermeki ősbizalommal tekintünk, ami "mindent remél, mindent elhisz, mindent elvisel."

Szilvi
KépKép
ceyla

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1298475104.3163.jpg[/img]

A három gyerekem :)[/img]

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

ceyla, nagyon szép amit idéztél.
Lina, ha a megfelelö méretü uszó pelus van rajta nem szabad kijöjjön semmi. Velünk még nem történt ilyen baleset.

Mi már voltunk 3-szor is Nórival uszni, nagyon élvezte. Csak nekünk nem volt egy perc nyugtunk se a férjemmel, de ha valakinek 3 gyereke van, pihenésre ne számitson :) Talán majd ha nagyobbak lesznek.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Rékus,
Jajj de édesek!!!!
Fogadjunk tv-znek a srácok. Annyira egy irányba néznek. :D
Tünemény mind a 3! A nagyobbik fiadnak meg tiszta babapofija van. Nagyon édes.

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla, igen tv-t néznek a fiuk. A Nóri jobb felén ül a nagyobbik, csak le van csuszva az ágyon, szerintem a kissebbikröl gondolod, hogy olyan babapofija van. Az is van, mert ´nekem ö még baba, csak 3 éves a szivem.

Lynn, szerintem ne költsetek légzésfigyelöre, már elég nagyok a babáink szerintem ahhoz, hogy ne történjen baj, nem kell túlizgulni. Nekem egyiknél sem volt és örülök, hogy nem vettem, most dobhatnám ki. Nóri is többet alszik ha hasra fektetem, szerintem jobban alusznak hason, mert igy nem fáj a pocijuk.

Csajok, ma´gondolkoztam el, hogy milyen gyorsan eltelt ez a 4 hónap, lassan ügyesen tudnak már ülni a babáink, aztán mászni és eltelik az egy év. A férjem ilyenkor mindig mondja, hogy ne szaladj igy elöre. :) De pontosan ilyen gyorsan telik az idö is. Minden pillanatát élvezem a babázásnak evégett. Meg szerintem az végett is, hogy többet nem lesz nekem ilyen pici babám, 4 gyereket azért már nem akarunk, az autot is ki kellene cserélni, meg fel is kell nevelni öket. Ma nagyon ezeken a dolgokon töprengtem. Egy kicsit ilyen téli hangulatom van ma, de elmulik.

Meg az is eszembe jutott, hogy már egy éve megbeszéljük egymással itt a fórumban a dolgainkat, megosztjuk örömünket , bánatunkat, tényleg nem valami szép dolog csak igy lelépni, mint a többiek tették. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de szerintem egymás életének a részeivé váltunk.Minden nap amikor bekapcsolom a gépet, elöször benézek, hogy mindenkivel minden rendben van-e, irni legtöbbször nincs idöm sajnos, de nagyon igyekszem. Örülök, hogy vagyunk egymásnak.

Jó éjt mindenkinek.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Ceyla!

Holnap beszámolok a fülbelövésről,pénteken meg hogy mi volt az úszáson.

Rekus!
Gyerekek gyönyörűek! :D :D :D :D
Lilla is 8 kiló körül van.

Kép
mók

Rékus, nagyon szépek a gyerekek!!!

Mók, nahát Lilla pont ma 4 hónapos, boldog hófordulót!

Bizony olyan gyorsan telik az idő. Mi még nem tudjuk biztosan lesz-e 3. babánk (bár hajlunk rá), de ha mégsem... Szóval én is szoktam ilyeneken agyalni.

Hozzátápit én is csak később tervezem. Julinál sem volt gond, pedig csak 5 és fél hónaposan kezdtük.

Én JUlinál el sem tudtam képzelni, hogy milyen lehet kisfiúval. Aztán megszületett Andris és mi sem volt természetesebb :)

Eltűnteket én is sajnálom. DE még az is lehet, hogy olvasgatnak néha minket. Nekem is fontos ez a fórum, és örülök, hogy úgy tűnik, akik maradtunk, már megmaradunk így egy jó ideig.
Jó éjt!
Edit

Kép
Kép
etus79

Rekus nagyon szépek a gyerekek :) És való igaz amit írtál. Egymás életének részeivé váltunk. Mégha szinte semmit sem tudunk egymásról is. Látjuk, hogy fejlődnek a babák, kinek milyen anyósa, testvére, rokona van :D

A bnőm fiát kb 3 hete nem láttam, pedig itt laknak 20 méterre... Más az életritmusa a gyerekeinknek. Larion reggel 7kor felébred és már csak du alszik 2-3 órát. Hunorka meg minden evés közt alszik.

A tavasz meg már jöhetne, mert ilyen hosszú télre, sok hidegre nem is emlékszem :( Mintha 1 éve tél lenne. Most is nagyon fagyos a levegő kint. Este fájdogált a gigám, de reggelre elmúlt. A gyerek megint taknyos.... Sose lesz vége :(

Kriszta
Kép
cherryke

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Rekus, gyönyörűek a gyermekeid. Én csak becsülni tudom azokat, akik három gyereket vállalnak, vagy annál többet. Mi maradunk a kettőnél, annak ellenére is, hogy nekem két testvérem van.

Botika is nyugtalanabbul alszik mostanában éjszaka, így én sem vagyok valami kipihent. Napközben meg nem visz rá a lélek, hogy lefeküdjek aludni, mert mindig van mit csinálni a lakásban.

Panka ma megy utoljára bölcsibe. Hétfőtől óvodás. Innen is látszik, hogy repül az idő. Még szinte csak most izgultam azon, hogy mikor kezd el ülni, járni, beszélni...

Sokan azt mondják, hogy ez az időszak a legszebb a baba életében, mert ilyenkor csak leteszed, és ott is marad. Nem kell futkosni utána, stb. Én valahogy nem érzem ezt. Pannánál is az egy, másfél éves kor volt az egyik legcsodálatosabb, amikor már tolyogott, és elkezdett beszélni. Sohasem zavart, hogy "futkosni" kell utána. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem élvezem ki az első hónapokat is.

Mi is fogunk babaúszásra menni, de majd csak ha egy kicsit jobb idő lesz. Ez a tél most nekem is nagyon hosszúnak tűnik.

Mindenkinek szép napot!!!

Kép

Kép
judit75
Budapest

Kép

Kép
Kép
etus79

Kép

Na és ők az én gyerekecskéim :)
Asszem Andris születése óta nem küldtem képet, szóval már ideje volt.
Edit

Kép
Kép
etus79

Edit: gyönyörűek :)

Kriszta
Kép
cherryke

Én is rakok egy képet :) kedden készült:
Kép

Kriszta
Kép
cherryke

Rékus, nagyon édesek, szépek a gyerekek! Tényleg milyen nagylányos már Nóri is. Így tud már ülni?
Kicsit szomorkodom néha én is, hogy milyen nagy már Emma. Már nem újszülött baba, és nekem annyira tetszett az első pár hét. A mostani időszak is szuper, de annyira gyorsan nő, jó lenne néha megállítani az időt.

Edit, tündériek a gyerekek! Nagyon szép mindkettő.

Ceyla, szép, amit írtál. Tényleg, emlékszem, hogy eleinte neked is milyen nehéz volt a szoptatás! Csak mivel Niki kb egy hónappal előbb született, én még javában terhes voltam, és még nem tudtam annyira átérezni :oops: Emlékszem, mindig kicsit irigykedtem, hogy legalább ti már a szülést túléltétek :?

lynnn

Az etetőszék, szuper. A tálcát még nem tudjuk használni, majd ha még nő pár centit, de szeret benne "ücsörögni" :)
Viszont tegnap, apja ülébe volt, úgy ültünk az asztalnál. Elérte az asztalt. Először csak piszkálta, majd elkezdte ütni a tenyerével :D

Kriszta
Kép
cherryke

Rékus,
Tényleg azt hittem, hogy a Nóri bal oldalán van a nagyobbik fiad. Így már értem a babapofit. :lol:
Nem kell 4 gyerek? Pedig pont most olvastam egy blogot egy 4 gyerekes családról. Az is varázslatos lehet, de én sem tudnám elképzelni :D
http://jelenpillanatok.freeblog.hu/

Mók,
Várom a beszámolókat! Nagyon kíváncsi vagyok nálatok milyen lesz a babaúszás, ahová mi megyünk ott már láttam foglalkozást.

Etus,
Én sem tervezem korábbra a hozzátáplálást mint te Julinál.
Nagyon szép Andris! És milyen szép haja van a lányodnak! Édesek.

Cherryke,
A barátnőd fia mennyi idős? Ti akkor bármikor átmehettek, mert tudjátok mikor alszik a kisfiú. Nem semmi neve van!
Hunorka nagyon szép. Hogy figyel! :D
Nálunk amikor Niki az apja ölében ült, miközben apa kajált, egyszer csak belenyúlt a paprikás pulyka szaftjába. Úgy mondtam a férjemnek, hogy fogja le amíg letörlöm, mert nem ezzel szeretném kezdeni a hozzátáplálást.

Lynn,
Igen, akkor azért a legtöbben a szülésen próbáltak már túl lenni. Én is azt hittem már soha nem jön el a pillanat. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Edit, sajnos nincs csodarecept, bár lenne! :cry:

Lina, lehet, hogy már ébren inkább háton lenne jobb? Nekem is szokott néha nyűgös lenni az elején, de aztán elalszik. De ha nem álmos, hanem unatkozik, akkor kiveszem, és inkább csak úgy fogom kifelé fordítva, vagy csípőn.

Lynn, nagyon ügyesek vagytok, a rossz kezdet ellenére azt gondolom nagyon jól álltok! Ha jól értem csak este kap tápszert. Szerintem ez egyfajta kapaszkodó. Persze egyik napról a másikra nem lehet a pótlást leépíteni, de ha 10-20 ml-ként csökkented, akkor a tejtermelés nagy valószínűséggel alkalmazkodik hozzá, és ki lehet szép iktatni.
Szerencsére a császármetszés önmagában még nem okozna csökkent tejtermelést, sem későbbi tejbelövellést, csak sajnos a császárosoknál sokkal gyakoribb a szopi későbbi elkezdése, a rooming-in sem az elejétől van, stb., inkább ez szokott lenni a baj.
Szerencsére azért sok jó példa van császárosoknál is, úgyhogy nem gondolom, hogy reménytelen lenne az esetetek! :D
A Medelának a Calmáját használjátok? Milyen tapasztalatod van vele? Jobb mint a többi cumisüveg? A Medela nagyon szoibarátnak reklámozza, de nekünk azt mondták, hogy nem biztos, hogy nem zavarja be a babákat. Nektek mi a tapasztalatotok?
Cumit használtok esetleg?
Az egyik évfolyamtársam tart nekünk kendős oktatást, de a www.perinatal.hu-n megtalálod őket.

Ceyla, ez az idézet nagyon szép!

Edit, Rékus, nagyon szépek a gyerkőcök! Nemsokára én is rakok fel képet, mert a párom vett végre egy gépet, az előző elromlott, csak ez nála sokáig tart. Remélem előkerül hétvégére, és fel tudjuk rakni a gépre a képeket. :)

A fürdőpelus tényleg úgy néz ki, mintha nem érne semmit. Mi voltunk nemrég fürdőbe, és Virág persze, hogy akkor kakilt be, de benne maradt! :shock: :D . Mi nem babaúszáson voltunk, csak úgy pancsizni, de nagyon élvezte. Egy kicsit paráztam a kórokozók miatt, de alaposan letusoltunk utána, és amúgy is tesztelt a hely, még nem szedtünk ott össze semmit.

Ekkora babáknál normális, ha napokig nem kakil. (Persze ettől mindenki parázik) :)
77linda
Gátér

Ceyla: 20.án volt 6 hónapos. De nem tuunk átmenni, mert Hunorka eszik, pihi, játszás és alvás. Max másfél órát van fent... 5 perc miatt meg nem öltöztetem fel... Majd ha jó idő lesz és már nem kell overáll, csak becsavarom egy plédbe, sapka azt kész :)

Kriszta
Kép
cherryke

Etus!

Végre,végre, Andrisról látok fotót..!!!! :D Gyönyörű gyerekek,és Andris olyan nagyfiús!!!!! :lol: :D :D :D

Cherryke!
Hunorka is nagyon szép gyerek!!! :D
Lilla már három napja sütőtöközik. Az bejön neki.

Ceyla!
Fülbelövés megtörtént. Kicsit sírt,de két perc múlva elfelejtette,meg a csaj aki kijött nagyon aranyos,türelmes,és szimpatikus volt.
Három hét múlva cserélhetünk sajátra,addig minden nap meg kell egy kicsit forgatni. Reggel megyünk úszni,este mesélek,már bepakoltam nehogy elfelejtsek valamit a reggeli kapkodásban, 9,15-kor kezdünk.

Kép
mók

Köszönjük a dícséreteket :)
Csak azt sajnálom, hogy Andrisról nem tudtam mosolygós képet rakni. Pedig annyit vigyorog, ha csak ránéz valaki fülig ér a szája, de ha le akarjuk fényképezni, rögtön észreveszi, és annyira érdekli a fényképező, hogy onnantól nuku mosoly, mert ránk mosolyog, de a tárgyakat mindig ilyen komoly fejjel szemléli.

Majd meséljetek a babaúszásról. Tabasszal lehet, hogy mi is megyünk, de az is lehet, hogy mi is majd csak úgy uszizni.

Mók, majd tegyél fel fülbevalós képet.

Cherryke, szerintem ne csak Hunorka miatt menj át a baátnődhöz, hanem magad miatt is. Nem alszik a babakocsiban, ha átmentek? Olyan jó azért néha egy kicsit dumálni, amíg alszanak.

Ja és még a bekötéshez akartam írni. Én mindig bekötöttem Julit is, és Andrist is be fogom. DE nam csak a gyerekülésbe, hanem a babakocsiba is. Persze van, hogy ezt nehezebben viselik, de szerintem jobb bekötve. Én egyébként Julit egyszer majdnem ki is borítottam, amikor már ült. Ahogy toltam volna át a zebrán, megakadt a kerék, engem meg vitt továbba lendület. Végül visszatornáztam, de ha nincs bekötve, tutita fejre áll. Így is meijedtem, mert már jó rég volt, de még mindig emlékszem.

Azért ne sajnáljátok, hogy megy az idő, mert minden nap történik valami klassz új dolog. Én, be kell valljam, pont az első pár hetet nem élveztem annyira (JUlival sem), de most viszont (szinte :)) minden pillanatot.
Jó éjT
EDit

Kép
Kép
etus79

Jaj, még azt akartam, hogy Hunorka nagyon cuki :)

Kép
Kép
etus79

Etus: mi dumálunk eleget. A lényeg az lenne, hogy a 2 baba találkozzon. Hisz egyrészt szomszédok vagyunk, aztán ha úgy alakul egy oviba iskolába járnak majd. Egy évfolyamba. Meg Larion jó hatással lenne a fejlődésére, hisz Ő már mászik, ül. Úgymond húzná magával Hunorkát, mert lusta... Nem akar semmit csinálni, csak ha van motíváció. Már a védőnő is próbálta kicselezni, hogy megforduljon neki, de nem. Csak azért sem. Kiröhögte.

Kriszta
Kép
cherryke

sziasztok!

csomó témát szeretnék felvetni, de csemete itt ül az ölemben, jutok amíg jutok.

1. szemszínnel hogy álltok? lassan már ki kéne alakulnia a véglegesnek, nem? fricinek most zöld, nagyon szép remélem így marad.

2. csajok, katát próbáltam elérni, de megszűnt a telefonszáma is. olyan rossz érzésem van már napok óta miatta... valószínűleg erre már sosem kapunk választ.

3. tegnap teszteltem etetőszéket egy étteremben, olyat aminek nem volt tálcája. rájöttem, hogy ez nem jó, mert a gyerkőc alig érte el az asztalt és nm tudott a békájával játszani.

4. kiságy: nektek hogy van a kiságy? mert nekünk még a magas pozícióban, de képzeljétek tegnap csak annyira hagytam benne fricit, amíg bepakoltam a mosogatóba, persze végig ordított és mire odamentem hozzá, a lábai kilógtak az ágyból de nem a rácson keresztül, hanem a felső peremén. a szívbaj jött rám. azt hittem csak akkor kell leengedni ha már tud ülni, nehogy kiboruljon de szerintem hétvégén apával leengedtetem.

folyt köv.
Vendég

Sziasztok!

Én is rég írtam magamhoz képest... :oops: Nekem is Lili az ölemben alszik kenguruban,így sietek,mert csomó dolog van...

Magunkról:Lili ugyan éjjel alszik,a délelőtt 10 és 13 közötti alvás-pihi hisztis.Veszekszik az álommanóval,pedig nagyon álmos.Ma megpróbáltam,hogy 11 után magamra tettem,így bealudt.13-körül szopi,aztán desszertnek alma,vagy őszis-banános bébi étel,aztán 2-3 óra alvás.5-kor szopi,és az esti fürcsi előtti szunyóka megint hisztis.három napja mesét olvasunk neki fürcsi előtt,aztán torna,vetkőzés,masszír,fürcsi,szopi,alás reggelig.Bár ma negyed 7-kor felkelt.Néha eltűnődöm,hogy vajon elég-e az anyatej.Szóval nyüglődés nálunk a reggeli és az esti pihinél van.

A fülét én a kórházban kilövettem,úgy jöttünk haza.

Uszit mi is szeretnénk,gyakoroljuk már:
Kép
merülés.... :)

Lina:nekünk volt egyszer,hogy 4 napig nem volt kaki.Ha több nap nincs,lázmérővel piszkáld meg a popit,1 hétnél mondják a glicerines kúpot.De az nem kellett szerencsére.Egyszer volt,hogy kimaradt egy nap,másnap szuri,este lázcsillapító-kúp,és akkor jött egy nagy kaka... folyt.köv

:)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Lynn:Kata számát elküldenéd?Néha én is azt mondanám,bárcsak ne rohanna így az idő.Én az egész terhességet,szülést is élveztem.
Ezért mondtam,hogy amint lehet,kövi,csak annyiban gondolkoztam el,hogy nehogy a Lili szoptatását befolyásolja,ha mondjuk rögtön úgy maradnék,nehogy emiatt válassza el magát idő előtt.Mondjuk még nem jött meg...
Ja,és Lili mégcsak az öt kg-t hagyta el nem rég,így mi vagyunk a sereghajtók...

Cherryke,Etus,Rékus:Tündériek a gyerekek és a babák!!!Szerintem jó a sok gyerek,de bitang fárasztó lehet mondjuk.

Lina:Lili szeme maradt kék eddig...

Lili is lusta forogni,mondjuk a lábát háton fekve felhúzza,próbálkozik,de,ha nem megy valami,mérges lesz.Türelmetlen,mint az anyja.Állandóan ülne.
Mók:tegyél majd fülbevalós képet,és mesélj az usziról.

Amúgy Ti mennyiért tudtok uszis foglalkozásokat?
Ha kihagytam valamit,jövök,bár bocsi,picit hosszú lettem.De én is szeretek ide járni beszélgetni,van,hogy,ha időm engedi,csak ezt nézem meg a neten,és megyek is.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

frici újabban magában dünnyög ha álmos és van, hogy álomba nótázza magát.

hozzátápláló anyucik: az almát hogy adjátok neki? turmixban vagy mezei reszelőn reszelve? ma megint reszeltem, de csak a levét mertem neki odaadni, továbbra sincs tőle elragadtatva, szóval megint pihenünk egy hetet vele.

a mi napirendünk:
hajnali 2 etetés
hajnal 5 etetés
negyed 7 kelés
8 reggeli
fél 9-től 10 ig alvás
11 kaja
14 kaja
14 30-16 alvás
17 kaja
18-19 kutyázás, ilyenkor kendőben csicsikál
negyed 8 fürdés
fél 8 evés
8 csicsika

ettől max fél órákkal szoktunk eltérni, meg persze ha megyünk valahova. meg persze ha éjjel óránként kelünk. nos akkor ez nem is napirend? :lol:

nem tudom ti hogy vagytok vele de én már nagyon a végét húzom, úgy várom a tavaszt. már a héten fricihez is kevesebb türelmem volt sajna, nem is sokat sétáltunk....

na megyek, mert végre kaksi van.
Vendég

ja, a varázsvers kimaradt:
Kányádi Sanyi bácsi: Béka-búcsúztató.
Még élőben hallottuk tőle pár éve egy Kaláka koncerten, olyan aranyos volt, kicsit belesült a saját versébe :-)
Vendég

Cherryke,
Nekem Niki csak az első ébredés után van 1,5 órát fent, utána ez az idő folyamatosan nő. Estére már képes 3,5-4 órát fent lenni egyszerre.
Így tök jó lehet Hunorkával.
Fölösleges siettetni a mozgásokat, úgy is jönnek majd maguktól. Bár az igaz, hogy a babák motiválhatják egymást, na meg lehet tornázgatni.

Mók,
Egyem a szívét Lillának! Már nekünk is rá kellene szánnunk magunkat.
9:15-kor? Jó korán. Mi még akkor nem is kelünk fel :) na de izgatottan várom majd milyen tapasztalatotok lesz.

Lina,
1.A szemszín én úgy tudom 1 éves korig alakul, de már szerintem maga a szín már nem változik, legfeljebb az árnyalat.

2.Ha Katának meglenne az igazi neve, utána lehetne nézni...

3.Mi levehető tálcás etetőszéket szeretnénk, így amíg kisebb használhatja azt és könnyebb takarítani is.

4.Nekünk még fent van a kiságy lapja, de szerintem kizárt, hogy a lábát át tudja rajta emelni. Múltkor pont figyelgettem, mert beletettem hátha elalszik (én naív), és egyszer csak azt vettem észre, hogy egy kis kezecske próbálja elérni a rácsvédő tetejét. :lol: Nagyon ari volt. Mi még nem állítjuk le szerintem, bár kiságyak között is lehet különbség, hogy hol van a felső pozíció. Nekünk ezt asztalos csinálta, tehát lehet nem is standard.

Ez már napirend. Én nem tudnék ilyet írni.

Sissy,
Nagyon édes! Ha én így tenném bele Nikit, a végére kiinná a vizet. Pedig nem szomjas, tegnap is etetés után mentünk fürdeni, és mégis úgy trükközött, hogy tudja kóstolgatni a vizet.
Átküldöm a mensimet, nekem még nem kell és mégis itt van, látod te meg már etetsz Lilivel mást is és mégsem jött meg.

Én is úgy vagyok mint sokan. Először ide nézek be, ha van egy kis időm.

Szilvi
KépKép
ceyla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?