Új privát üzeneted érkezett!

Különösebben én sem aggódom, mert a szülés után minden eltűnt rólam, ráadásul pár héten belül. A kórházból mindig csak kb 2-3 kil plusszal jöttem haza, hát remélem, most is így lesz :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Az tök jó. Én teljesen el voltam keseredve, mert alig jött le valami. Persze Dolly Busterként jöttem haza, úgyhogy mondta is a férjem, hogy olyan mintha mellműtéten lettem volna. A hasamnál bőven nagyobb volt - pedig akkor ugye még nem ment teljesen vissza.
Nyáron még egy számmal nagyobb nacit hordtam, de karácsonyra többé-kevésbé belefértem a régi cuccokba.

Tegnap kiírták, hogy a bölcsi szünet július 11- augusztus 15-ig lesz.
Júliusban szerintem már nem viszem Áront, hogy sokat lehessünk együtt, és betegséget se hozzon haza. Utána viszont beosztás lesz, mert neki programok kellenek.

KépKép
KépKép
kfnoémi

nálam még nagy lutri, hogy mire számíthatok. a 70es nekem is lélektani határ, de elképzelhetetlennek tartom, hogy alatta maradjak. remélem gyorsan lemegy majd! :)

Nálunk meglátjuk hogy bírja egy lakásban a kutya meg a baba :) remélem gyorsan megszokja majd Maja :)

hopihe79
Budapest

nekem miért nem jön be pihe pocija? csak egy kis kockát látok, de az nem csinál semmit! Nálatok rendes kép van?

Kép
Kép
Kép
gydavid

nálam bejön normálisan, de nem olyan nagy élmény, ne bánd! :)
elküldjem emailen? :)

hopihe79
Budapest

aha! kíváncsi vagyok ám!
gydavid@citromail.hu

Kép
Kép
Kép
gydavid

elküldtem :)

hopihe79
Budapest

nagyon szép pihe-pocakok! köszönöm!!!!!!!!!4

Kép
Kép
Kép
gydavid

:) köszi, izgi lesz, hogy fogunk kinézni a végére! :)

hopihe79
Budapest

Noémi, Brunhild, Ana, Hopihe
Szép, formás pocakotok van :lol:

Linácska
Már 30 vagyok :oops: :wink:

Az én pocakom még inkább hasonlít "kövérségre", mint egy babás pocakra :cry:

Ana
Hivatalokon múlik... :?
(majd, ha már eldől, megírom...)

C-vitamin
Nagy adagban nem érdemes szedni, mert a felesleget kipisili az ember... és arra hajlamosaknál vesekőképződéshez vezethet...

Linácska
Én is szoktam pizsi-partyt tartani :lol: :wink:

Hemej
17. héten abszolút nem sok a +1,5 kiló! :wink:
Én örülnék, ha csak annyival lenék több :oops:
(jobb, ha a te doktorodat nem választom :lol: :lol: :lol: :wink: )

Kép
mrsleo
Debrecen

Készül valamelyikünk tuti császáros szülésre?
kivancsika
Budapest

Noémi,
gratulálok a félidőhöz :lol:

kíváncsika,
én nagyon nem készülök rá. Be is lennék tojva :oops: Te igen?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ha jól emlékszem, 3 császáros van: Gydavid, Klarissza (ha csak nem kúszik el a lepénye ), és..még valaki.

LInácska, én is be lennék szarva, valoszínű azért, mert még soha semmi műtétem nem volt, remélem nem is lesz...
20140901114303

Jó reggelt!

Írjátok itt az 1-2 kilós súlygyarapodást, ahhoz képest én is belehúztam. :lol: Bár legalább 4 megvan, de lassan inkább 5 lesz.
Dominóval 23 kilót híztam, de szerencsére 2-3 hónap után teljesen visszafogytam. Lócival 16 körül, vele is hamar lementek a kilók... most meg majd meglátjuk. Gyanítom hogy a nyári hőségben a vizesedés is erősebb lesz (Domival elég brutál volt, pedig Ő nem nyári baba), szóval sztem egy 20-as körül számolnom kell. :shock: :lol: :oops:

De annyira rámtört 1-2 hete a zabálhatnék, hogy nem is csodálkom hogy hízok :D Sok gyümölcsöt eszek, de mellette mindig megkívánok egy csokit, egy kis szendvicset, egy pár falat kalácsot, stb... egész nap ez megy. :oops: :lol:

Pocakok jól beindultak, ma mi is csinálunk fotót:)

Cs.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

szép jó reggelt! :)

Csöppke: lassan lezárulhatna már a szavazás, olyan kíváncsi vagyok! :)
jó Neked, hogy gyorsan vissza tudtál fogyni!

nekem az a fura, hogy nem eszek sokat, nincs extra étvágyam, mégis tapadnak rám a kilók.

hopihe79
Budapest

fotót várjuk! :)

hopihe79
Budapest

En sem keszulok csaszarra, de lehet hogy az lesz belole.
11 evesen volt egy vagbel es egy perforalt vagbel mutetem....a hasam fel van vagva hosszaba a koldokom felettig.
A doki szerint mar olyan reg volt a mutet hogy mehet a sima szules, de azert barmire lehet szamitani.
En remelem hogy nem lesz csaszar, mert nem szeretnek meg egy vagast (akkor mar keresztbe hosszaba fel lennek kaszabolva :shock: )

Kép

Kép
ica79

Nallunk paprikas szalonna lesz reggelire....termeszetesen sok zoldseggel :lol: Mar olyan ehes vagyok!

Kép

Kép
ica79

Pihe, vannak napok, amikor én sem érzem, hogy olyan sokat ennék, mégis egyre többet mutat a mérleg. Egyébként a 12 kg-t én sem tudtam soha tartani, inkább olyan 14-16 körül volt.

Na aztán annyit beszéltünk itt a székrekedésről, hogy hasmenésem lett. :shock: Nem tudom, ez most mitől, tán újabb vírus?! Kezdem nagyon unni a sok betegeskedést.

Ica, nekem is volt vakbélműtétem (perforált vakbéllel), és nem volt gond a sima szüléssel. Igaz, nekem nem olyan nagy a vágás, viszont már felnőtt koromban műtöttek. Már csak azért sem hiszem, hogy alapból ez gondot okozhat, mert van olyan császáros, aki pár évvel később tud simán szülni.

Ma van nálunk az oviban farsang. Ha tudok, teszek fel képet délután.

anabique
Budapest

Akkor jo eselyekkel indulok a sima szulesre :)

En is tobbet eszem mint egy hete. A tegnap 2x vacsoraztam mert lefekves elott ereztem hogy nagyon de nagyon ehes vagyok!
Gondolom ez mostmar igy lesz, nem?

Az este elkezdett fajni a bal oldalam. Nem a vesem, de valami bal oldalon, rogton a csont elott/felett?!
Van valami otletetek hogy mi lehet ez?

Kép

Kép
ica79

Ica, tegnap sztem nagyjából nonstop ettem, annyira éhes voltam. Persze nyilván részben azért is, mert jött ki minden. :( (Bocsánat. :oops: )

Anatómiából megbuknék, szóval fogalmam sincs, ott mi lehet, viszont eszembe juttattad, amit még írni akartam: tegnap szerintem Berci megfordult, és elkezdett befelé rúgdosni. Ahhoz képest, hogy még nincs 21 hetes, elég nagyokat rúgott, kifejezetten kellemetlen volt, mikor eltalált 1-2 belső szervet (?). Azt hittem, ez csak később jön...

anabique
Budapest

Nekem is szokott bal oldalt szúrni, szerintem csak a szalagok, de néha jobb oldalt is...

Tegnap Bruni is rugott egy becsületeset felfelé, a gyomrom irányába...
de hát még kicsik, sok a hely, folyton forognak és közben jól elrugaszkodnak :)
20140901114303

Olyan helyesek a pocakjaitok :) Azokra mar lehet igazai kismamaruhat felvenni :)

Csöppke, nem is mondd! En is folyton ennek ezt-azt. Tegnap itt voltak a barataim es csokifondüztünk ...

Irtok a hizasokrol. En is sresszeltem magam egy ideig, de aztan a merleg egyik naprpl a masikra 6 kiloval többet mutatott, mint elözö este, ugyhogy aggodva felhivtam a ferjem, hogy mi törtenhetett. Erre mondta, hogy neki is 68 kg-t mutatott reggel, ami 10 kg fogyas. Szoval azota nem merem magam ... es nem is aggodom a kilok miatt :) Mondjuk nekem könnyü, mert itt az orvosok sokkal kevesebbet aggodnak.

Erröl jut eszembe. Ti mit szoltok ezekhez?
Emlekszem, hogy a kishugomnal hogyan volt, meg olvastam sok helyen, hogy fel kell iratni a fürdetökremet, vitaminokat, babaolajat stb. Utanakerdeztem es itt az a hozzaallas, hogy a gyereket csak sima vizzel mossuk es nem is kell minden nem (persze a kakiks popsijat igen), mert nem jo a börenek. K vitamint egyszer kap meg a korhazban es a Dböl sem csinalnak tul nagy ügyet.
Alapvetöen en ki vagyok borulva attol, ahogyan az osztrakok a gyerekek fürdetesehez allnak. Siman lehet, hogy egy 2 evest, aki minden nap jol összesarazza magat a jatszoteren letesznek ugyanugy koszosan es hetente egyszer fürdetik csak. Amikor elöször voltam ejszaka a kislannyal, akire vigyaztam, kerdeztem, hogy mit, mikor vacsorazzunk, meseljek-e, hol a pizsama, fürödjünk-e ... erre: mindegy, mindent megtalalsz. Kiderült, hogy pizsama nincs is. Ugyanaz csalad jatszotta el, hogy baratnöm megkerdezte, hogy a kislannyal imadkozzon-e eves elött (egy kereszteny babysitter közvetitön talaltak), erre a valasz: MINDEGY.

Meg egy kerdes. A legujabb ötletünk a babakocsihoz az (napokon at tarto szenvedes utan), hogy mindenböl külön veszünk. Egy melyet, a sportot, amit esernyöre lehet csukni es fektethetö es egy babaülest. A ferjem szerint, igy tovabb tartanak, mert nem ugyanazt a vazt nyuzzuk es ha valamelyik nem jo, könnyebb lecserelni. Mi a velemenyetek rola? Esetleg van ötletetek, mit nezzek? (Ma kezdek el keresgelni)

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Remelem hogy nallam is csak a szalagok rosszalkodnak....hetfon megyek nogyogyaszhoz majd rakerdezek nalla is (ha nem felejtem el)

Rokakoma,
Mi 7 evig Londonba eltunk es ott is ilyen hozzaallas van a szules korul. DE szerintem ez nem baj, sot legalabb nem idegesitik a kismamakat mindenfele teszttel....ha baj van ugyis mesz es akkor segitenek.
Szules napjan mar haza lehet menni, de ha a kismama akarja akkor meg egyet bent aludhat, nagyon indokolt esetben tartjak bent a babakat 3 napig!
Es az anyukak a bebiket a szelben/esoben sapka es zokni nelkul tologatjak :shock: Ilyet csak Angliaba lattam, de tuti nyero dolog mert edzettek a gyerkocok :D

A furdes/eves/alvas szerintem nagyon csaladfuggo.
En kint 4 gyerekre vigyaztam egy ideig (anyuka gyerekorvos volt) es ott volt rendszer, napi furdes, fix idoben vacsi es mindenkinek feldobtak a pizsamajat este 8-kor (meg nyaron is!!!)

Kép

Kép
ica79

Rokakoma,
En is gondoltam arra hogy 2 babakocsit veszek....egy mozes/autosuleset es egy beuloset. A parom azt mondja hogy jobb ha minden egyben van mert igy kevesebb helyet foglal (nallunk ez is szempont, hacsak nem akarom a padlasra rakni) es most ezt sasolom az ebayen

http://cgi.ebay.co.uk/STOKKE-XPLORY-SYS ... 2eb367346b
(a paromnak kulon tetszik hogy kek... :roll: )

Kép

Kép
ica79

Ica, Angliarol en is hallottam, hogy siman kiviszik a gyerekeket rövid gatyaban az 5 fokos hidegben is :)
Szerintem is csalad függö a menetrend, csak sajnos itt sok helyen lattam/hallottam, hogy nincs nagyon semmi rendszer ... ugyis a babysitter van a gyerekkel. Persze egy 4 gyerekes csalad gondolom mas ... meg Angliarol nem hallottam ilyeneket.
Itt is van lehetöseg az "ambulans szülesre", de nem tudom, mennyien hasznaljak ki. En mindenesetre nem azt valasztom :wink: Egyebkent ugy olvastam, hogy mar otthon is lehet egyes helyeken.

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Ez nagyon j o ötlet, hogy a mozest kombinalni az ülessel, köszönöm :) Ugy tünik, a legalapvetöbb dolgok nem jutnak eszembe :)
Es, Te mit szolsz a kekhez :wink:
Mi probalunk semleges szint valasztani ...

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

En happy vagyok az itteni "tulzsufolt" ellatassal, nem panaszkodom :lol: Ambulans szules....majd esetleg a masodiknal, amikor mar tudom hogy mit csinalok :wink:

Kép

Kép
ica79

Hagyom hadd legyen kek (lehet hogy titokban arra gondol hatha kino a kukaca Olivianak)......csak majd nekem kell egy olyan nagy kereku ulos is! de ezzel meg raerunk most a mozes es az autosulesre koncentralunk :wink:

Az is lehet hogy annyira elszallnak az arral hogy a vegen nem a mienk lesz, de lehet nagyon jokat talalni az ebay-en (ujak is vannak meg alig hasznaltak is)

Elkezdem csinalni a kaposztas tesztat....

Kép

Kép
ica79

Rokakoma, tényleg családfüggő..nálunk (magyaroknál) általában minden este fürdetnek, de a védőnők is szokták mondeni, hogy nem szükséges... Főleg a csecsemők még nem homokoznak :) Sok helyen nedves ronggyal letörlik a baba arcát, kezét és a popsiját lemossák. Én azért úgy vagyok vele, hogy egyszerűbb megfürdetni, mint vizes ronggyal bajlódni, és főleg ha meleg van, leizzad, az neki sem lehet túl jó...De tény, hogy nem kell minden este megfürdetni....

Babakocsi, az is megoldás, hogy 2 babakocsit venni, és külön hordozót, de ha egyben veszed meg, sokkal olcsóbb és jobban ki tudod használni..Az is igaz, hogy egy idő után mindenképp vesz az ember egy teljesen könnyű sportkocsit (esernyőkocsit).

Ica: érdekes a babakocsi, sok jó tulajdonsága van, de pl a tolókarja!váza nagyon furcsa, olyan mint egy szobabicikli :D Persze ez nem baj, csak ez jutott róla eszembe :D Jó sok tartozék is van hozzá...ha tetszik a modell, és jó árban van, végülis mindegy a színe...
20140901114303

Sziasztok!

Nos nálunk is fix. idö pontok vannak és a gyerekeim meg szokták.Nálunk az esti rituálé 18:00 kezdödik minden este persze hétvége vagy ovis szünet az más.De mi mindennap fürdünk uttána vacsi ezt szigoruan be tartjuk hogy együtt vacsizunk pedig sokszor nem is vagyok éhes... uttána fogmosás és ágyba rakás minden este van mese olvasás váltjuk egymást apával:) és 20:00 kor leg késöbb alszanak :) reggel 6:00-6:30 magutól kellenek.Hétvégén van amikor 21:00 alszanak de a rituálé ugyan az... Szerintem jó hogy van ez 18:00 fif idöpont nekünk ez nagyon be vállt.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Nálunk kb ugyanaz van, mint hemejéknél, csak alvás 9-kor, és ébredés 7 körül. A fürdetést már csak azért is komolyan vesszük, mert az az esti rituálé része, és a kellemesen meleg víz segít is a lányokat lenyugtatni. :) Nálunk is az vált be, ha van rendszer, mert akkor a gyerekek is tudnak mihez igazodni.

anabique
Budapest

szerintem is jó a napirend :) mondjuk ugyanúgy, mint a szoptatással, ezt se szabad nagyon görcsösen venni. biztos van olyan gyerek, akinél nem is lehet megoldani.

tegnap beugrottam a Brendonba, néztem babakocsikat is, de csak lányosakat. Nem tudom, mi lesz, ha kiderül, hogy kisfiú :) valahogy a sötétebb színekre immunis a szemem :)

az eladó székrekedésre aszalt szilvalevet ajánlott, mondjuk 1300 Ft egy üveggel.

UH-sok hírek? :)

hopihe79
Budapest

Pihe, te mikor is mész uh-ra?

Brunhild, már eldőlt, hogy Bogi lesz a 2. név? Nekem nagyon tetszik, bevallom, mi is bevetettük második névként. :)

anabique
Budapest

Anabique: a Bercel mellé? Kép

Bocs, de nem tudtam kihagyni :)

Majdnem biztos, férjem még kicsit gondolkodik, de valoszínű, hogy Bruni-Bogi lesz :D

Hopihe, vannak pl. zöld babakocsik, az semleges szín....de hamarosan úgyis kiderül az igazság :D
20140901114303

Betegeink hogy vannak ma???

Tegnap nekem is sikerült megfázni, remélem ennyivel megúszom..nagyon hideg volt tegnap délután amikor suliba mentem, csontig fagytam :cry: És ma még hidegebb van :cry: Nimród is megfázott, folyik az orra rendesen...
20140901114303

ana: egy hét múlva :)

hopihe79
Budapest

Brunhild,
bevetettük. Múlt idő. 8) De ha így viselkedsz, lehet, hogy nem is adjuk kölcsön! :wink:

anabique
Budapest

Kép
20140901114303

Kép

anabique
Budapest

Ica, azert egy kicsit irigykedem ratok az ellatas miatt ... nem hiszem, hogy itt valamiben is hiany lesz, de azert örülnek, ha egy ismerös orvos, vagy vedönö is benn lenne velünk.

Brunhild, jobbulast!

Azt hiszem, teljesen összezavarodtam. Segitsetek!!!
Kerestem dönthetö sportkocsit, amihez adnak autosülest (a Giraffe Club-os tetszett egyebkent alegjobban) es gondoltam, van olyan, ami egy egyszerü melykocsi mozeskosarral. De nincs! Csak olyanokat lattam, ami multifunkcionalisban van.
Tenyleg nem lehet egyszerü mozeskosaras babakocsit kapni, vagy csak en vagyok antitalentum a keresgeleshez?

En is szeretnem valahogy ugy csinalni majd a napirendet, hogy 8 körül lefekves legyen kesöbb is, de nalunk a csaladban nem nagyon jött be. A 9 eves kishugom is 10-ig 11-ig olvas neha.

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Ica, azert egy kicsit irigykedem ratok az ellatas miatt ... nem hiszem, hogy itt valamiben is hiany lesz, de azert örülnek, ha egy ismerös orvos, vagy vedönö is benn lenne velünk.

Brunhild, jobbulast!

Azt hiszem, teljesen összezavarodtam. Segitsetek!!!
Kerestem dönthetö sportkocsit, amihez adnak autosülest (a Giraffe Club-os tetszett egyebkent alegjobban) es gondoltam, van olyan, ami egy egyszerü melykocsi mozeskosarral. De nincs! Csak olyanokat lattam, ami multifunkcionalisban van.
Tenyleg nem lehet egyszerü mozeskosaras babakocsit kapni, vagy csak en vagyok antitalentum a keresgeleshez?

En is szeretnem valahogy ugy csinalni majd a napirendet, hogy 8 körül lefekves legyen kesöbb is, de nalunk a csaladban nem nagyon jött be. A 9 eves kishugom is 10-ig 11-ig olvas neha.

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Anabique :lol:

És mára is egy vicc(ecske):

Kép
20140901114303

Rókakoma, én most így tervezem a babakocsi vásárlást.
Egyszerűen nem sikerül olyan kocsit választanom, ami megfelel minden paraméternek. Így veszek egyet, ami mózes, utána eladom, jön a sport, ami még nem esernyő, hanem nagy bevásárlókosaras, dönthető (pl. peg perego aria), utána pedig marad az esernyő, ami most van a quinny zapp.
Szerintem most csak a mózesest vegyétek meg, mert hidd el, utána lesz neked is elvárásod, és a következőt már annak megfelelően tudod venni. (pl. bevásárlóháló mérete, kerekek, összecsukás, stb)

Én a fürdetést egy rituálénak tartom, ezért is ragaszkodtunk hozzá. Fürdetőkrémmel, az elején - amíg van köldökcsonk kb. 5 perc, utána 10. Nem volt semmi baja Áron bőrének.
Ugyan azt a zenét hallgattuk hozzá (café del mar). Imádta!
Most már nagy kádban nyomja, ha gyorsan akarom kivenni - reklamál.
Na ezt nem tudom hogy is lesz. Az én férjem a vendéglátásban dolgozik, ezért munkanapokon (heti 3) éjszaka ér csak haza. Akkor ugye egyedül fürdetek. Úgy gondoltam, hogy két gyerekkel majd úgy csinálom, hogy Áront lefürdetem, megetetem, lefektetem. Addig Emma kezdetben a bölcsőben légzésfigyelővel, bébiőrrel, utána járókában bébiőrrel fekszik. (ugye így tudom, hogy hol van és mit csinál, fordítva nem így lenne).
Persze gyorsítani is kell majd a fürdetésen...de hát így sem a legjobb, mert ha majd Emma sír, Áront nem hagyhatom ott a vízben, hiszen életveszélyes.
Van valakinek valami praktikusabb ötlete? Persze kb. fél éves kortól együtt is pancsolhatnak...na de addig is kell fürödni.

Ica, szuper ez a kocsi!
A Stokkénak szerintem az egyetlen baja, hogy kicsi a mózese, korán kinövős. A bevásárló hálója, inkább táska.
Egyébként ennyiért én is megvenném, kár hogy itthon a duplája használtan is!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Nagyon szépek a pocakok!!!!!

Hízás: Én Ricsivel 24 kg-ot szedtem fel, de nagyon vizes is voltam. Csak pár kg maradt fent. Ha tornáztam volna egy kicsit, akkor tuti az is lemegy. Én nem vagyok híve a méricskélésnek. Csak azóta mérnek, amióta a védőnőhöz járok. Az ő mérései szerint +2 kg-nál tartok, de szerintem az első 12 hétben tuti feljött még 2. Így szerintem +4-5 kg-nál járhatok.

Császár: Nállunk az első szülés, sürgősségi császár volt. Szerintem nagy az esélye, hogy most is császár lesz. Annak ellenére, hogy jó lenne, eröltetni biztos nem fogom a természetes szülést, mert az a legfontosabb, hogy egészségesek legyünk mind a ketten.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
rekus84

Noemi, nagyon köszönöm, hogy leirtad, Te hogy tervezed. Egy ilyesmi variacio nekem is szimpatikus. Hol talaltal olyan babakocsit, ami csak mozeses?

Ha engem fürdetnenek Cafe del Mar-ral füszerezve, en is nagyon elveznem :wink: Emmanal milyen zenet tervezel :)

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Én nem is keresek olyan kocsit ami csak mózeses, mert szerintem travel systemes az összes.
Áronnal Quinny buzz volt, de a sportrészét nem használtuk.
Most is arra gondoltam, hogy veszek valami ilyesmit, aztán eladom.

A stokke nekem bejön képen, de baromi drága.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Cafe del mar marad.
Csak másik lemez.
Engem is megnyugtatott, imádtam.
Jó hosszú számok vannak: az elsőt mikor meghallotta már tudta mi jön. Dajkáltam egy kicsit, aztán levetkőztettem rá, kicsi olaj - masszázs. A második számra jött a fürdetés, a harmadikra meg a felöltözés.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Az ebay-en sokkal olcsóbbak a stokkék, mint itthon.
Viszont egyik sem szállít Mo-ra.
Valaki tud valami megoldást?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Az en tervem a kov. megveszem az angol ebay-en....kifizetem PayPal-al....es a Loius Trans-al elszallitatom haza (elmennek, felveszik es hazhoz szallitjak, itthon meg kifizetem oket)
Itt a weblapjuk http://www.csomagszallitas.com/shippingarea#2
(csak meg kell nezni hogy a terulet beesen a szallitasi teruletukbe)

Kép

Kép
ica79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?