Sziasztok!
Iceberg,
Jól emlékszel. Tényleg padlófűtésünk van, (a hálókban meg falfűtés), de tuti nem az volt, mert a kád alatt is volt rengeteg víz, meg a nyomásmérőn látszana, ha folyna el a padlófűtés csőből. Ráadásul csak akkor és egyszer észleltük ezt. Még amikor a belső vakolatot csinálták a házon a falfűtés csövet megsértették (persze "ők nem csináltak semmit"), azonnal ki is lökte az összes vizet a rendszerből és a nyomás is 1,5-ről 0-ra esett le.
Mindegy, ezentúl egy darabig sassolunk fürdéskor, hogy meg ne ismétlődjön. Egyébként is ritkán használjuk a kádat, mert egy évszázad mire megtelik.
Ja egyébként ez egy teljesen zárt rendszer, mármint a fűtés, mindig ugyanaz a víz van benne, a meleg víz másik csövön közlekedik ami a kádhoz, mosdóhoz, zuhanyzóhoz megy, de az sem lehetett, mert azért a zuhanyzót használjuk nap-mint nap.
Tényleg érdekesen főz az anyósod. És a párodnak ez ízlik? Tényleg kígyó figurának tűnik az öregasszony.
Anyukádat nagyon sajnálom, nagy veszteség lehetett
Anyósom volt tegnap nálunk és csinált egybefasírtot, meg egy kicsit dajkálta Nikit is, de ilyenkor délelőtt Niki elég keveset van fenn így volt ideje főzőcskézni.
Egyébként most Ők kiélhetik magukat, mármint a férjem családja. Ugyanis 3-an vannak testvérek 2 fiú és 1 lány. A férjem a második fiú. Nálunk ugye októberben született Niki, a sógoroméknak már van egy lányuk, de most Márciusban fog születni a kistesó Nóri, majd nem rég kiderült a sógornőm is babát vár, Ő szeptember végére van kiírva.
Bébibumm.
Lina,
Szerintem sem érdemes becsapni a gyereket, de azért halálra rémíteni sem kell. Ami meg a figyelem elterelést illeti teljesen igazad van, ha pl beveri a lábát az ember, nem lesz attól jobb, hogy azt hajtogatja, hogy "Jajj a lábam! Jajj a lábam!" Ha viszont másra figyel az ember hamarabb megfeledkezik róla.
keksz téma: Ami a kutatást illeti, teljesen jól csinálták szerintem, hogy olyan gyerekeket néztek meg akik hajlamosak a cöliákiára, mert lehet, hogy nem veszélyeztetett babáknál nem is lett volna eredmény, illetve, nagyon nagy csoporttal kellett volna dolgozniuk. Az öcsém és szerintem a mi generációnk is kapta már a háztartási kekszet az alma mellé, tehát elég korán be lett vezetve. A szoptatást támogató alapítványoknak az a nagyon nagy gondja ezzel a tanulmánnyal, hogy 4 hónaptól szól, holott Ők most azért küzdenek, hogy a 6 hónapos kizárólagos szoptatás megvalósuljon. Persze amíg a védőnők is azt ajánlják, hogy korábban kezdjék el a hozzátáplálást az anyák (nem kizárólag a glutén miatt) addig szélmalom harcot vívnak.
A legtöbb babánál valószínű teljesen mindegy mikor vezetik be a glutén tartalmú élelmiszereket. 1-2 pechesebb baba van akinél ez számíthat, de ott már csak utólag derül ki (pl a sógorom feleségének az unokaöccse), amikor már késő bánat. Ezért érdemes csak megfontolni azt is amit Linda belinkelt, ha mindent figyelembe vesz az ember (6-7. hónapban bevezetni, fokozatosan, anyatej mellett), akkor tovább csökkentheti a rizikót az ember lánya.
Még egy idevágó kedves történet. Férjem nagyija mondta karácsonykor Nikinek: "Neked meg mindjárt hozok egy kiflivéget elrágcsálni!" Először azt hittem viccel. Csak a fura arckifejezésemre kérdezte, hogy "Még nem eszik mást?"
Még arra reagálnék amit Lina írt: "az anyatejet még csak hírből sem ismertem, felnőttem tápszeren, nem vagyok kövér, mindent megeszek (kivéve a paradicsomlevest) és semmire nem vagyok allergiás"
A férjem meg az és szintén tápszeres volt, de szerintem sem ezen múlik. Sokkal inkább a környezeti viszonyokon. Pl. Itt Budapest közelében iszonyat szenved a pollen allergiától, míg amikor vidéken éltünk (nem Budapest agglomerizációjában!) éppen hogy előjött neki és évről-évre gyengült, mígnem visszaköltöztünk és megint erősödött.
Nem hinném, hogy itt csak a pollen játszaná a szerepet, elvégre vidéken még több is nőhet ezekből a gazokból, valószínű egyéb környezet szennyezés is rásegít.
Ezért én úgy gondolom, hogy egy bármilyen allergia kialakulásában, nem csak pl az élelmiszer bevezetése lehet problémás, hanem egyéb negatív hatásokkal együtt játszik alakulhat ki egy allergia.
Etus,
Ami az elalvást illeti Niki nálunk is jobban elalszik háton, de utána hamar megébred és hasra kell fordítani. Viszont hason magától nem alszik el mert régebben feszt kúszni próbált és egy idő után felidegesítette, hogy nem halad
, most meg folyton forgatja a fejét és összenyálazza a párnáját és akkor meg már az idegesíti, hogy ott nyirkos.
éjjel felkelésről ezt találtam:
http://www.dokimami.hu/2010/08/29/segit ... #more-2533
Judit,
Na azért Niki sincs még 7 kg. 6,630 kg-ot mértünk szerdán. Az utóbbi héten csak 80 grammot hízott.
Tegnap teljesen ki voltam akadva ez miatt. Ha így megy tovább nem fogja megduplázni a súlyát fél éves korára.
Viszont mára már egy kicsit jobb kedvem van, mert tegnap este teljen nyilvánvaló lett, hogy kinőtte a 68-as rucikat. Ráadtam egy 74-es rugit és mintha ráöntötték volna. Mivel csak két rugi van itthon 74-es ezért párom ma vett még 3-at és valamelyik hétvégén megyünk vásárolni anyóssal nagykerbe. Ma reggel kb-re lemértem olyan 69 cm körül lehet, de majd ha felkel megmérem pontosan.
Sok sikert a beszoktatáshoz. Én utáltam az ovit, de én nem voltam előtte böcsis sem és akkor nem volt nagy divat a beszoktatás sem.
Sissy,
Nem baj, hogy nem tudtál választani, így legalább több képet láthattunk.
Nagyon ari Lili és szerintem sem tűnik soványnak.
Etus,
Nikin is ezt látom, amit a hazai dokid mondott, hogy nyúlik, majd húzza a súlyát utána. Bár a súly nála nem annyira látványos.
Az alvásról neked is ezt a linket tudom ajánlani:
http://www.dokimami.hu/2010/08/29/segit ... #more-2533