Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Alváshoz: Nagyon gyakori, hogy egy baba, átalussza az éjszakát, aztán pont ebben a korban újra elkezd felébredni. ezzel is védik magukat a bölcsőhalál ellen.
a bölcsőhalál ellen legjobban a szopi és az együtt alvás véd, az anya testközelsége segít a babának szabályozni a légzését. a túlmelegedés, a külön szoba, a dohányzás, a túl puha matrac és elvileg a hason altatás nem jó ilyen szempontból.
Szerencsére ez nagyon ritka dolog, persze akivel előfordul, annak ez nem vigasz.
Vannak tanulmányok, amik a cumit javasolják bölcsőhalál ellen, de szerintem ez csak a tápszeresekre vonatkozik, mert aki szopik, annak nem jó a cuki, mert csökkentheti a tejcsit, és a szopási technikát is rontja.
A babák alvásciklusa 45 perc, ezért alszanak 45 percet, és annak többszörösét.
Én oldal meg háton altatom/altattam a csemetéket, de amikor meg tudtak már fordulni, sokszor maguktól is megfordultak alváshoz.

Cherryke, szerintem is vannak pozitív jelek az oktatásban. Bár a politikához nem nagyon értek, ahhoz nem tudok hozzászólni.
77linda
Gátér

Judit, ne izgulj, nem minden gyerek egyforma! 4 hónaposan ez teljesen jó súly. Virág fél évesen ennyi! A felnőttek is annyira különböznek, van 45 kilós és 100 kilós felnőtt is! A férjen nagyon vékony, én meg alacsony vagyok, a gének azért sokat számítanak!

A héten elkezdtük a gyümit, nagyon tetszik Virágnak. A fiúk meg farsangi lázban égnek. Alacsonyan szállnak a sünik meg a tevék. :D Remélem holnapig kibírják a jelmezek! :shock:
77linda
Gátér

Én többet nem adok neki sinlac pépet... Mennyit kínlódott du... Aztán most nagy nehezen elaludt.
Bnőm volt itt a lányával. Megfürdettük, (apa próbán van, úgyhogy direkt így beszéltem meg velük, hogy ne kelljen szenvednem a hátammal) a lány felöltöztette, Hunorka meg dumált neki :D Aztán megetettem, nem volt egyszerű... ez a pép jól betett a pocakjának. De aztán kijött aminek ki kellett és akkor el is aludt.

Sissy: örülök, hogy ilyen hamar szeretnétek következő babát :) sajnos én már öreg vagyok még ehhez az egyhez is, de ha 10évvel fiatalabb lennék, bevállalnék még egyet, úgy 1 év múlva.

Kriszta
Kép
cherryke

Judit: nem kicsi Boti, pont jó :) én már most kínlódok felemelni, bár most sokat erősödtem vissza :)

Kriszta
Kép
cherryke

Lányok!
Lilla súlya sajna elég durva...,nem példa értékű,pedig 5x eszik naponta 150 mili tápot,ez még kevesebb is mint amennyit ehetne. Doki is azt mondta nem sok. Szerintem a kulcsszó a tápszer!!!!
Az fújja annyira Lillust. Bár nem elhízott,de jó húsban van.

Lilla is háton alszik,sajna van is jele a fejecskéjén... :oops: :(

Kép
mók

sziasztok jó reggelt

cherryke:akkor ne add neki,már láttam egyik nap is írtad,h nem okés!!én is mondtam a dr néninek,h nem jön be Balázsnak és mondta,h akkor hagyjuk ne adjam!viszont én vettem Hipp terméket tejpép,barackos már 2 napja adom és ezt szívesebben elfogadja és eddig gond nincs vele,gluténmentes.kerülni akarom a tápszert,1 nap 1x adok pépet,de nem du!!nincs már elég tejem,pótolni kell.

mók:mekkora súllyal is született Lilla?majd amikor már ül,meg majd mászik...akkor megy le a súlyából,főleg ha majd elindul :)

sissy:csak lazán tervezzétek,h össze jöjjön,ne annyira tudatosan :wink:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Hali!

Kép
Kép
Kép
Kép

bocsánat,nem tudtam választani... :oops:

Lili még csak 5 kg...pedig nem tűnik soványnak...

Forogni még nem nagyon akar,inkább ülne.De majdcsak megindul.Tegnap evett almát és délután meg őszis almát,de mondjuk én szopi után adom kizárólag mégcsak.Majd még jövök,most muszáj mennem ebédeltetni...

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok!

Andris 7,5 kilója sem átlagos. Mi minden mérésnél a felső sávban vagyunk súlyban, pedig anyatejes, és nem is eszi meg az előírt napi adagot szerintem. Mondjuk nem mérem, de mostanában max 5 percet tölt el cicizéssel, mert túl elfoglalt :)
Nekem JUli is nagyon hízott az elején. 10 hónaposan több mnit 10 kiló volt, most meg 2,5 évesen 15, ami tök jó, de azért látszik, hogy ő is lelassult azért. Jól is néznénk ki, ha végig ilyen rohamtempóban híznának. És a gyarapodás később is valahogy szakaszos. Nálunk Juli kb egy évig volt 12-13 kiló között, és most az uóbbi időben szedett fel megint. Az otthoni dokink mindig azt mondja, hogy egyszer széltében, egyszer hosszában nőnek :)

Viszont mi mostanában megint napi 6-7szer eszünk, és ebből 2 este van :( Nagyon irigykedve olvastam hogy micsoda éjszakaátalvásokat produkálnak mára bababák. Nálunk is ment már, most meg megint nem. Olvastam, hogy LInda írta, hogy ez tipikus, de azért remélem. nem fog sokáig tartani...

Lili, és Lilla is gyönyörű!
Nem is tudom, mit akartam még. Megyek teszek-veszek (mind mindig).
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!

Iceberg,
Jól emlékszel. Tényleg padlófűtésünk van, (a hálókban meg falfűtés), de tuti nem az volt, mert a kád alatt is volt rengeteg víz, meg a nyomásmérőn látszana, ha folyna el a padlófűtés csőből. Ráadásul csak akkor és egyszer észleltük ezt. Még amikor a belső vakolatot csinálták a házon a falfűtés csövet megsértették (persze "ők nem csináltak semmit"), azonnal ki is lökte az összes vizet a rendszerből és a nyomás is 1,5-ről 0-ra esett le.
Mindegy, ezentúl egy darabig sassolunk fürdéskor, hogy meg ne ismétlődjön. Egyébként is ritkán használjuk a kádat, mert egy évszázad mire megtelik.
Ja egyébként ez egy teljesen zárt rendszer, mármint a fűtés, mindig ugyanaz a víz van benne, a meleg víz másik csövön közlekedik ami a kádhoz, mosdóhoz, zuhanyzóhoz megy, de az sem lehetett, mert azért a zuhanyzót használjuk nap-mint nap.

Tényleg érdekesen főz az anyósod. És a párodnak ez ízlik? Tényleg kígyó figurának tűnik az öregasszony.
Anyukádat nagyon sajnálom, nagy veszteség lehetett :(
Anyósom volt tegnap nálunk és csinált egybefasírtot, meg egy kicsit dajkálta Nikit is, de ilyenkor délelőtt Niki elég keveset van fenn így volt ideje főzőcskézni. :D
Egyébként most Ők kiélhetik magukat, mármint a férjem családja. Ugyanis 3-an vannak testvérek 2 fiú és 1 lány. A férjem a második fiú. Nálunk ugye októberben született Niki, a sógoroméknak már van egy lányuk, de most Márciusban fog születni a kistesó Nóri, majd nem rég kiderült a sógornőm is babát vár, Ő szeptember végére van kiírva. :lol: Bébibumm.

Lina,
Szerintem sem érdemes becsapni a gyereket, de azért halálra rémíteni sem kell. Ami meg a figyelem elterelést illeti teljesen igazad van, ha pl beveri a lábát az ember, nem lesz attól jobb, hogy azt hajtogatja, hogy "Jajj a lábam! Jajj a lábam!" Ha viszont másra figyel az ember hamarabb megfeledkezik róla.

keksz téma: Ami a kutatást illeti, teljesen jól csinálták szerintem, hogy olyan gyerekeket néztek meg akik hajlamosak a cöliákiára, mert lehet, hogy nem veszélyeztetett babáknál nem is lett volna eredmény, illetve, nagyon nagy csoporttal kellett volna dolgozniuk. Az öcsém és szerintem a mi generációnk is kapta már a háztartási kekszet az alma mellé, tehát elég korán be lett vezetve. A szoptatást támogató alapítványoknak az a nagyon nagy gondja ezzel a tanulmánnyal, hogy 4 hónaptól szól, holott Ők most azért küzdenek, hogy a 6 hónapos kizárólagos szoptatás megvalósuljon. Persze amíg a védőnők is azt ajánlják, hogy korábban kezdjék el a hozzátáplálást az anyák (nem kizárólag a glutén miatt) addig szélmalom harcot vívnak.
A legtöbb babánál valószínű teljesen mindegy mikor vezetik be a glutén tartalmú élelmiszereket. 1-2 pechesebb baba van akinél ez számíthat, de ott már csak utólag derül ki (pl a sógorom feleségének az unokaöccse), amikor már késő bánat. Ezért érdemes csak megfontolni azt is amit Linda belinkelt, ha mindent figyelembe vesz az ember (6-7. hónapban bevezetni, fokozatosan, anyatej mellett), akkor tovább csökkentheti a rizikót az ember lánya. :D
Még egy idevágó kedves történet. Férjem nagyija mondta karácsonykor Nikinek: "Neked meg mindjárt hozok egy kiflivéget elrágcsálni!" Először azt hittem viccel. Csak a fura arckifejezésemre kérdezte, hogy "Még nem eszik mást?" :lol:

Még arra reagálnék amit Lina írt: "az anyatejet még csak hírből sem ismertem, felnőttem tápszeren, nem vagyok kövér, mindent megeszek (kivéve a paradicsomlevest) és semmire nem vagyok allergiás"
A férjem meg az és szintén tápszeres volt, de szerintem sem ezen múlik. Sokkal inkább a környezeti viszonyokon. Pl. Itt Budapest közelében iszonyat szenved a pollen allergiától, míg amikor vidéken éltünk (nem Budapest agglomerizációjában!) éppen hogy előjött neki és évről-évre gyengült, mígnem visszaköltöztünk és megint erősödött.
Nem hinném, hogy itt csak a pollen játszaná a szerepet, elvégre vidéken még több is nőhet ezekből a gazokból, valószínű egyéb környezet szennyezés is rásegít. :( Ezért én úgy gondolom, hogy egy bármilyen allergia kialakulásában, nem csak pl az élelmiszer bevezetése lehet problémás, hanem egyéb negatív hatásokkal együtt játszik alakulhat ki egy allergia.

Etus,
Ami az elalvást illeti Niki nálunk is jobban elalszik háton, de utána hamar megébred és hasra kell fordítani. Viszont hason magától nem alszik el mert régebben feszt kúszni próbált és egy idő után felidegesítette, hogy nem halad :lol: , most meg folyton forgatja a fejét és összenyálazza a párnáját és akkor meg már az idegesíti, hogy ott nyirkos. :D
éjjel felkelésről ezt találtam:
http://www.dokimami.hu/2010/08/29/segit ... #more-2533

Judit,
Na azért Niki sincs még 7 kg. 6,630 kg-ot mértünk szerdán. Az utóbbi héten csak 80 grammot hízott. :cry: Tegnap teljesen ki voltam akadva ez miatt. Ha így megy tovább nem fogja megduplázni a súlyát fél éves korára. :(
Viszont mára már egy kicsit jobb kedvem van, mert tegnap este teljen nyilvánvaló lett, hogy kinőtte a 68-as rucikat. Ráadtam egy 74-es rugit és mintha ráöntötték volna. Mivel csak két rugi van itthon 74-es ezért párom ma vett még 3-at és valamelyik hétvégén megyünk vásárolni anyóssal nagykerbe. Ma reggel kb-re lemértem olyan 69 cm körül lehet, de majd ha felkel megmérem pontosan. :)
Sok sikert a beszoktatáshoz. Én utáltam az ovit, de én nem voltam előtte böcsis sem és akkor nem volt nagy divat a beszoktatás sem.

Sissy,
Nem baj, hogy nem tudtál választani, így legalább több képet láthattunk. :D Nagyon ari Lili és szerintem sem tűnik soványnak.

Etus,
Nikin is ezt látom, amit a hazai dokid mondott, hogy nyúlik, majd húzza a súlyát utána. Bár a súly nála nem annyira látványos. :oops:
Az alvásról neked is ezt a linket tudom ajánlani:

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:én mindig mosolyogva nézem ahogy mindenkinek írsz,senkit sem hagysz ki! :) sztem ez olyan rendes gesztus :)
ilyet sem hallottam még!falfűtés :roll: de jól hangzik!!
Balázs elég hasonlóan alszik mint Niki.délelőtt vagyis reggel ahogy megébred eszik aztán nemsoká vissza is alszik,de nem sokáig,mert sztem be akarja pótolni az esti kimaradást :D
most,h adok neki pótlást nem akarom elkiabálni mintha beálltunk volna :roll: jól mér az a mérleg???Balázs 64 cm és 7300gr és 74-s rucink van ami nem szűk!
egybe fasírt :lol: ez jó :D én töltött fasírtnak hívom,mert 3-4 fött tojit rakok a közepébe és úgy sütöm meg egybe :D
neked viszont rendi anyósod lehet,de jó,hogy van ilyen is!az biztos,h én azon leszek majd ,h szeressen a "menyem" :roll: fúú,de furi ezt leírni :roll:
megeszi a párom,de tudom,h jobban szereti ahogy én főzök,látom mert olyan jókat kajál és dícsér meg az öccse is evett már nálam és azt mondta "végre valami jó kaja,anyu mindig olyan szarokat főz :shock: :lol: "ez olyan sokat eszembe jut és olyan jó érzéssel tölt el :D lehet gonosznak tűnök,de jól esik amikor pozitív jelzést kapok!!
nna megint bele feledkeztem az írásba :lol:
van valami igazság ami erre felé van pesten,ahogy írtad!!!!
Máté azóta allergiás tavasszal meg nyáron amióta itt lakunk,volt ,hogy sírt mert nem kapott levegőt,de nem volt mit kifújjon az orrából!!!írtam pvt!!olvastad?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg!

Lilla 3590 grammal született!

Kép
mók

Ceyla, szerintem is nagyon sokat számít allergia ügyben a környezet. Mi is laktunk Pesten, a férjem nagyon sokat köhögött, mindig fájt a torka. Most a faluban nem szokott köhögni, pedig itt aztán van pollen. a szomszédunk magas művelésű parlagfüvet termeszt :shock:
Szerintem még a pszichés hatás sem elhanyagolható. A gyerek betegsége nagyon sokszor jelzi a családban zajló folyamatokat.

Nagyon édesek a babák!

Ma teljesen kifulladtam, reggel oviba túráztunk vonattal, mert csúszott az út, és nem mertem elindulni kocsival, három gyerek, meg egy hatalmas pakk, mert ma volt a farsang.
Amíg nem kezdődött a buli, elmentünk intézkedni. Délután az ellenkező irányba bőrgyógyászatra mentünk, aztán elmentünk a páromért a suliba, mert volt sok cucca, aztán anyuéknál leadtuk Imikét, mert ő már nagyon kókadt, Ferivel - ő a legnagyobb, suli előkészítő foglalkozás, aztán vissza Imiért. És még haza sem értünk, mert leragadtunk anyuéknál... Most itt írok, de már nagyon menni kéne haza, mert mindenki elfáradt. OItthon meg halomban áll a munka. Holnap meg reggel bútorszállítás, mert tök jó galériaágyakat találtunk, délután sulis farsang, így megint egyedül leszek a csemetékkel egész nap. Jajj! :cry:

Az én anyósom is nagyon rosszul főz, még a férjem sem tudja megenni. Nálunk is a sógorom úgy jön be a házba, hogy szimatol, mit főztem. Volt olyan, hogy szilveszter éjjel együtt sütöttünk mákos rácsost, mert remélte, hogy az lesz, de én diós muffint csináltam. :roll:
77linda
Gátér

Ice: most nestlés pépet kaptam a bnőmtől. Gluténmentes. Banános rizses tejpép :) de rizst még nem evett.... Viszont a sütőtökpürébe rizs is van. Ma sütőtököt kap délbe, holnap banánt délelött etetés előtt. Hétfőn meg kipróbálom azt a tejpépet. Mondjuk dupla annyi cukor van benne mint a tápba... a sinlacba is.

Sissy: nagyon szép kislány :) :)

Tegnap du párom hazajött azzal, hogy menjek át anyuhoz aludni éjjel, nem megy holnap (ma) dolgozni. Anyunak itt áll üresen a lakás... Átmentem, kiszellőztettem, befűtöttem... Este 11-től reggel 7ig, mint akit agyoncsaptak, úgy aludtam.
Mint már írtam, Hunorka hangosan alszik, és mióta hazajöttünk a kórházból, max 4 órát tudtam egy huzamba aludni... Állandóan felébredek a nyöszörgésre és már a kimerülés határán voltam. Főleg a héten már 11 éjfél körül elkezdte. Na én onnan nem aludtam. De most! hú de ki vagyok aludva :)

Kriszta
Kép
cherryke

Iceberg,
Ez azért túlzás! Mindenkinek nem írok minden esetben, van amihez én sem tudok mit hozzáfűzni, pedig ez valóságos csoda. :lol:
Falfűtés: Olyan mint a padló csak a falban megy, sokkal vékonyabb csövekben. Persze nem az összes falban, ezt okosan ki szokták számolni, hogy mekkora felület kell. Utána nem árt ha az ember nem fur bele pl, hogy felakasszon oda egy képet. :D De van ilyen hőfólia amivel meg lehet nézni merre mennek a csövek és akkor tudja ez ember hová furkálhat, meg szögelhet. Mi azért tettünk ilyet a hálószobákba, mert olvastam, hogy ott nem nagyon előnyös a padlófűtés mert pont ott lebegteti a port ahol az ember feje van amikor alszik (egy nagy frászt!), ezért gondoltuk oda inkább falfűtést rakunk.
Ez jó babás téma lett. :D
A mérlegem jól mér szerintem, de majd letesztelem egy vajjal, vagy margarinnal :). Az orvosiba sem mutatott mást a mérleg amikor mentünk tanácsadásra mint az itthoni.
Nikit megmértük tegnap pontosan, ketten az apjával. Nincs még 69 csak 67 és egy pici, de ez már elégnek bizonyult, hogy a rugik megfeszüljenek. A badyk egy része még jó, neki inkább hosszú lába van. :) Viszont a legtöbb rugit keresztben nem tölti ki, illetve nem hogy nem tölti ki, hanem még egy fél babát be lehetne mellé rakni. Azért vannak olyan modellek amit kifejezetten filigrán kisbabáknak készülnek, de a tesco-s és a brendon saját márkás az nem ilyen.
Furi az anyós szó? Pedig valamelyik fiad majd anyóst csinál belőled. :lol:
Tényleg jó, ha az ember pozitívat hall a főztjéről. A párom is sokszor mondja, hogy jobban főzök már mint az anyám, pedig Ő sem főz rosszul. Mindig kívánság listája van, hogy mit főzzön anyu, ha megyünk hozzájuk.
A privit elolvastam, én sem láttam, hogy érkezett. :( Válaszoltam is.

Linda,
"a szomszédunk magas művelésű parlagfüvet termeszt" :lol:
Pedig ezt büntetik ám rendesen!
Jó sűrű napotok volt. Azért a farsang jól sikerült?

Cherryke,
Örülök, hogy kipihented magad végre.
Én is éberebben alszom amióta Niki van, ezért a párom horkolására is felébredek. :(

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok,
mindenkinek köszi a segítséget a hason altatásban. Úgy néz ki jobban alszik hason, mostanában csak kétszer kelt és ez már nálunk jónak mondható.

Csütörtökön kapta meg a 4 hós oltást + pneumot, este úgy sírt szegénykém. Ilyen még soha nem volt egyik oltásnál sem.
7,3 kg és 64 cm. Kicsit ducibb mint a nővére ennyi idősen.

Most mennem kell mert jön egy barátnőm dumcsizni. Már nagyon rám fér.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Ceyla, tudom, hogy büntetik, de csak ha észreveszik. Itt falun azért nagyon meggondolja az ember, hogy kit jelent fel, mert nagyon ártalmas tud lenni egy haragos szomszéd. :(
Más módszerekkel azért lehet élni. Pl. meg kell említeni a másik szomszédnak, aki nagyfeszültségű pletykavezeték, és máris tudja mindenki. :wink:

Szerencsére jó volt a farsang, nagyon élvezték a csemeték. Imikém egész héten a teve jelmezben feszített, aztán csütörtök este kitalálta, hogy neki mégiscsak a tavalyi kroki jelmez kell. Még szerencse, hogy megtaláltam a padláson. :D
77linda
Gátér

Babu elaludt... Letusolok és bebújok az ágyba :) apa elment kártyázni, majd holnap reggel jön.

Ma sütőtököt evett egy egész üveggel. Holnap kap banánt :) úgy csinálom, hogy főzeléket délbe kap, gyümit 10 óraira. Persze 1 nap csak az egyiket. Nem akarom megterhelni a pocakját. Végig esszük a menüt ami most van, utána már lehet(?) adni neki biztos a 2 félét 1 nap. Addigra 5 hónapos lesz mire a jelen 4 hónapos főzik és gyümik elfogynak. Viszont még nem akarom majd adni neki az 5 hónaposakat... Majd ha már kevés lesz neki 1 üveg főzi, akkor jöhet a husos főzelék is.

Kriszta
Kép
cherryke

http://babafalva.hu/miert-nem-sirnak-az-afrikai-babak/
ezt most kaptam egy szopis tanácsadótól emilben, nekem magyon tetszett :D
77linda
Gátér

Linda: erről többször is volt már a tv-ben műsor. Röviden: azért nem sírnak, mert állandóan az anyjukon lógnak. Szó szerint :D Na ez itthon csak egy darabig megoldható... Talán még addig sem. Mi félünk kivinni a konyhába, ha főzünk, nehogy ráfröccsenjen valami forró, na meg a gőz... Takarítani úgy, hogy lóg rajtam??? Meg szerintem civilizált környezetben a babák unatkoznának hónapokig az anyjukon. Annyi külső inger éri őket, amiket meg akarnak nézni, meg akarnak fogni stb. Ott a pusztába mi van? Semmi.

Kriszta
Kép
cherryke

Linda,
nagyon igaz! Nekem is nagyon tetszett.
Én már takarítottam Bettinával kendőben. Ha már van két vagy több gyereked, nem lehet mindent megoldani ha alszanak. És nagyon jól elvolt a kendőben, el is aludt a végére. Én simán kiviszem a konyhába is, mondjuk nem a tűzhelyhez, de ott van a pihenőszékben amíg főzök, mosogatok vagy eszünk. Szerintem egy baba sosem unatkozik ha anyukájával lehet. :wink:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Képzeljétek! Tegnap este 22:45-kor Niki kislányom átfordult hátról hasra. :D

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/n ... HpZ?play=1

Szerintem egész egyszerűen akkor boldog egy baba és sír keveset, bárhová is születik, ha ki vannak elégítve az igényei. (Nem 10-15 perc múlva hanem abban a pillanatban amikor felmerülnek.)

Kri,
1 baba mellett is nehéz elvégezni a házimunkát a baba alvásideje alatt, ha az a baba napközben nem alszik eleget. Pl. Niki tegnap délelőtt aludt 20 percet, majd később a kocsiban vagy 30-at összesen és estefelé vagy 1 órát és slussz. Ha egyszerre aludná akkor még össze lehetne dobni egy ebédet mellette, de mivel kis időket alszik egyszerre és összességében sem sokat, így....
Egyébként a konyhába én sem szeretem magamon, mert pl húst darabolni, klopfolni nem fogok úgy hogy Ő nálam van. Késsel sem szeretek dolgozni úgy és tűzhely közelébe sem viszem. Ezen kívül már csak rendet szoktam rakni a konyhába, de elég volt egyszer úgy kipakolni a gépből hogy rám volt kötve, a derekam nem örült neki és rá is mindig figyelni kellet amikor hajoltam, valahová be ne verjem szegényt.
Én is be szoktam rakni a pihenőszékbe, de hiába néz engem, esetleg magyarázok is neki, hamar elunja és nyűgösködni kezd és akkor vége a munkának. A járókában még elvan, de ott is csak egy darabig.

Más!
Már régebben fel akartam dobni ezt a témát, de mindig elfelejtem.
Babajátékok!
Most nem arra gondolok, hogy a forgalmazott rágókákra pl rá van írva, hogy langyos vízzel tisztítsd (amit a gyerek a szájába vesz?), vagy a nyitott dobozba szállított mindenki által tapogatott elektromos plüss játékokról amiket semmilyen módon nem tud fertőtleníteni az ember a termék tönkretétele nélkül.
Hanem most a "kedvenc" játékokról beszélek. Ugyanis az a tapasztalat pl a barátnőm babájával, hogy ami nekünk bejön az nekik is és fordítva. Ma már nem olcsók a játékok (bár nem tudom valaha azok voltak-e) és jobb olyanokat megvásárolni - még ha drágább is - amik több ideig érdeklik a babát és hosszabb időre lekötik, mint olyanokat amik lehet olcsóbbak, de teljesen hidegen hagyják a kicsit.
Niki kedvenc játékai (majd később teszek fel képeket is):
- Lóri bohóc volt az első kedvenc sokáig. Simba baby márkájú
http://www.simbatoys.de/en/brands__prod ... =104011639
- A másik kedvenc volt sokáig a Corában vásárolt, Párom által fába szorult féregnek hívott anyagkönyv. Akár meddig el tudta nézegetni még most is néha elővesszük. Playskool márkájú
http://jatekkastely.unas.hu/spd/39392/P ... _mesekonyv
- Van még egy pillangót ábrázoló rágókája piros-sárga színben amit szeret.
- A vérnyúl a mostani kedvence. (Azért vérnyúl mert felhajtható a feje) ez Infantino márkájú Olyan mint ezek, csak nyuszi: http://www.jateknet.hu/index.php?main_p ... n=Ajanlo_4
- A mostani első számú kedvenc egy ismeretlen márkájú zörgős anyagból készült könyv. Ezt majd lefényképezem. A corába vettük egyébként.
- Illetve még a nagy kedvenc a fisher price-os szőnyege: http://babajatekshop.unas.hu/spd/P5331/ ... atszoszony
szerintem az tetszik neki benne, hogy lehet valamit kezdeni ezekkel a játékokkal, forgatni, rázogatni, nem csak valami egyszerű plüss amit csak megfog és nem történik semmi.
Kíváncsian várom nálatok milyen játékok a nyerők!

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla,
tudom, hogy egy gyerek mellett sem egyszerű megoldani a házimunkát. :wink: Bettina is keveset alszik mostanában napközben. Úgy értettem, hogy a házimunkát valahogy meg kell oldani és erre egy lehetőség a kendő is. Simán tudok így port törölgetni vagy virágokat locsolni. Nekünk nincs járókánk és a kiságyba teszem le, egy ideig elvan. A pihenőszéket kifejezetten szereti.
Gratula a megforduláshoz. :lol:

Én a Fischer price játékokat szeretem nagyon. Olyan a pihi székünk, és van még egypár készségfejlesztő is. Csiga, telefon, szerszámos doboz. Ja és persze a hipp-hopp zebra. De ezek majd csak később lesznek jók Bettinek.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Ceyla: nálunk egy zsiráfot ábrázoló alvórongy, egy színes (uv sárga-piros) plüss maci, rágóka és egy csörgő. Ezek mellett időnként előveszek más plüss állatot, vagy mesekönyvből olvasok neki, hinta és a kiságy rácsvédőjén a maciknak remekül eldumálgat. Amit karácsonyra kapott 2 játékot, még nagy neki (papa vette...) Ja meg a pihenőszékre van fellógatva néhány cucc.
Leginkább azt szereti, ha énekelek, mondókázok :D
Niki nagyon ügyes :)

Kriszta
Kép
cherryke

Nálunk a zörgős könyvek mennek nagyon, meg a felhúzható zenélős állatkák. Ja és a játsószőnyeg, meg van egy ikeas fa bébitornázója. majd még jövök

Kép
Kép
etus79

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla!

Jaaaaaj, Niki nagyon édes!!!!! :D :D :D :D

Kép
mók

Sziasztok
Ezt most olvastam,gondoltam belinkelem nektek hátha segít :)
Ha a baba szépen fejlődik, bőven van anyatej, elég fél éves korban megkezdeni az új ételek bevezetését, de akkor már ez nem halasztható tovább, mert az anyatej önmagában már nem biztosítja az egyre nagyobb és mozgékonyabb kisbaba fejlődéséhez szükséges összes tápanyagot. A túl késői hozzátáplálás, még azzal a hátránnyal is jár, hogy a csecsemő később már nehezen fogad el új ízeket, rossz evő lesz. Nem vezet semmi jóra, ha a gyerek egyéves korában nem hajlandó mást elfogadni, csak anyatejet. Ezek a babák általában soványak, a folyamatos mellre tevés pedig már nem a táplálást szolgálja, sokkal inkább kóros pszichés kötődést jelez" - mondja a gasztroentreológus.

Mivel kezdjük?

Nálunk az alma hipoallergén tápláléknak nevezhető, ezért is javasolják a gyerekgyógyászok a csecsemőtáplálás első gyümölcseként. Alma mellett szóba jöhet még az őszibarack, körte, majd a banán kevés citrom- vagy narancslével keverve. Ezután fokozatosan kerülnek bevezetésre a további jól lehámozható gyümölcsök, illetve az ezekből préselt gyümölcslevek.

A főzelékekben a krumplival indítsunk, amit fokozatosan egészítsünk ki újabb zöldségekkel, elsőként répával. Nagyon népszerű a spenót, és könnyű emészthetősége és gazdag tápanyagtartalma miatt ajánlott a brokkoli is, csakúgy, mint a zöldbab vagy a kelbimbó. A borsót és a karfiolt viszont csak később kezdjük el adni, mert puffasztó hatásúak, de megfelelően elkészítve, például ha a borsót megfosztjuk a héjától, ez is adható a babának.

Legyünk körültekintőek a liszttel!

"A legújabb kutatások szerint a cöliákia vagy lisztérzékenység megelőzésében segít, ha a glutén bevezetése a csecsemő étrendjében az anyatejes táplálás védelme alatt történik" - mondja a gyerekgyógyász.

Az új nemzetközi ajánlás szerint 4 hónapos kor után nagyon kis mennyiséggel el lehet kezdeni a glutén bevezetését a csecsemő étrendjébe. "Nagyon kis mennyiségű liszttel kezdjük, ne legyen több egy mokkáskanálnál, vagy egy fél keksznél. Fokozatosan, kanalanként emeljük az adagokat. Négy és hat hónapos kor között gluténmentes lisztes táplálékokat, pépeket adjunk csak a gyereknek, hat hónap után jöhetnek a gluténtartalmúak. Hét hónapos gyermeknek, ha már vannak fogai, adhatunk kiflivéget rágcsálásra. Hét hónapos kor után pedig jöhet a hús és az olaj is" - tanácsolja dr. Polgár Marianne. Egy éves kor felé haladva az egyre bővülő étrend pedig megteremti az alapot, a felnőttek étrendjére történő áttéréshez.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Nekem nagyon szimpi volt ez a cikk!!!!

ceyla:nagyon édi Niki megnéztem mind 3 videót!Úgy imádom mikor így dolgoznak nagyon bele merülnek valamibe cukik nagyon!!

Képzeljétek szombat este 260ml megevett Balázs! :shock: Sajnos már pótolnom kell tápszerrel,de ez van sajnos :cry:
Ma reggel is össz- vissz csak 125 jött le,pedig iszok nagyon és rostosat is!Nekünk most bevált ez a tejpép a barackos és semmi baj nincs kéri és szépen meg is eszi!Egész más mint a sinlac pép még az illata is sokkal jobb!Máté is szerette annó :roll:

sissy:csak simán sima vízben főzöd meg a burgonyát?mit raksz még bele,egy kis anyatejet?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

ez meg egy nagyon bulis és nem rossz etetőszék fajta :http://www.sidrakids.com/Giraffe%20Club-etetoszek.html

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ceyla,
nagyon édes Niki. Édes a sérója is.

Iceberg,
abban tényleg lehet valami, hogy esetleg nem annyira szívesen fogad el cicin kívül mást a később hozzátáplált baba. Brigi is nagyon sokáig csak kóstolgatott. Most változóan eszik, van hogy alig, de van hogy szép adagokat. Most 15 kg és 99 cm. De nem válogatós egyébként. Egy éves koráig szinte csak cicin élt, de nem látszott rajta, hogy nem lenne elég, mást nem nagyon kért.

Azt tudja valaki, hogy hogyan tudom gépre feltölteni a videót, ha a kameránkon van usb csatlakozó - viszont kábelünk nincs hozzá. És mini kazettára vesz fel a kamera.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

kri:azért nem értem azt,h ha már hozzátáplálásról írnak akkor miért nem említik meg a folyadék bevitelt is mivel az anyatejes babáknál nincs szükség folyadék pótlásra,de vegyes táplálásnál sztem már kell pótolni a folyadékot!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Most vettem etetőszéket. Holnap hozzák.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Szerintem nagyon praktikus dolog a kendő, nálunk egybe van a konyha meg a nappali rész, és van egy járóka a közepén, egy ideig bírja benne. Én sem szoktam mondjuk hússütésnél magamra kötni, de nagyon sok mindent meg lehet oldani vele. Eddig elöl kötve hordtam, de így nem annyira lát ki, jövő héten megyek háti hordozást tanulni. :) Tömegközlekedni pl. nem tudnék kendő nélkül.
Imit is hordtam az elején, és hihetetlen jó az egyensúlyérzéke.
Mi azt tanuljuk, hogy a babáknak szükségletük a testközelség, ha sokáig hagyják őket sírni, akkor megemelkedik a stresszhormon szintjük, és később is depresszióra hajlamosak, szorongók, betegesebbek lehetnek. Sajnos nálunk is van, hogy nem azonnal tudom felvenni, de azért direkt nem hagyom sírni.

tápszeres babáknál is lehet úgy csinálni, hogy testközelben cumiztatni, sokat hordozni, együtt aludni, stb.

Cherryke, szerintem nagyon sok inger éri a babát a kendőben is. Persze nem egész nap vannak felkötve, amikor nyiladozik az értelmük, és a mozgásuk is fejlődik, egyre többet "kikéredzkednek".

Ice, nem kell megijedni, ha fél év után nem fogadja el rögtön a kaját. Sokszor látjuk, hogy csak 7-8 hónaposan érik meg valaki a hozzátáplálásra, és akkor sem lesz semmilyen hiánytünete. A nővérem kisebbik fia sem fogadott el sokáig semmit, mégis nagyon jó most az étvágya.
77linda
Gátér

Andris meg képzeljétek, nincs oda a kendőért. Párszor tettük csak bele eddig, de mindig ki volt akadva. Ha bealudt , akkor elvolt, de csak amíg fel nem ébredt, mert akkor rögtö jött a nyüszi. Ö a pihiszéket imádja, de most már a földön is egyre jobban elvan, a lényeg, gogy lásson minket :)

És mostanában ő is folyton ülni akar ölben.

Nekem mázlim van, mert nem valami sírós baba. A napközbeni alvásnál szokott lenni legtöbbször sírás, pedig mindig ottmaradok vele, és van hogy tök jól megy, van hogy nagyon nűglődik.

Juli 5 és fél hónapig csak szopizott, de aztán mindent nagyon lelkesen eszegetett, és csak másfél évesen hagyta abba szopit teljesen. most is jó evő, ő is 15 kiló és olyan 95 cm, bár már rég mértük.

Andris is 74-es rucikat hord már.

Niki irtó cuki! Andris is így fújja a bubikat.

Na megyek, mert óriásit robbantott a kiscsávóm.
edit

Kép
Kép
etus79

Niki nagyon édes :) :)

Sissy: Lilinek milyen hosszú ujjai vannak :)

Linda: tudom, pont ezért írtam, hogy civilizált környezetben nem lehet egész nap magadra kötni, mert sok inger éri. A "pusztába" nem annyira...
Egyébként folytattak egy tanulmányt és minden országból, 3-3 baba fejlődését megfigyelték. 6 hónapos korukig minimális a különbség a fejlődésükben. Utána kezd számítani a környezet a család stb. Ebben a nem civilizáltak is benne voltak....

Ice: az etetőszék amit vettem: peg perego prima pappa márkájú, használt, de nagyon jó állapotú. Nekem már sajnos kell, mert a pihenőszékbe nagyon kényelmetlen etetni. Hiába rakom fel az étkező asztalra, ülni nem tudok, vagy a székre térdelek, vagy állok. De mindkettőnél a derekam kettészakad.
Amit tud:
- dönthető háttámla
- állítható magasság
- 5 pontos biztonsági öv
- levehető tálca
- a felső, azonnal levehető és könnyen elmosható tálcán pohártartó van
- összecsukható, kis helyen elfér
- a 4-ből kettő fékezhető gurulós kerék
És ami a legfontosabb, már tapasztalatból, hogy nem mosható, hanem lemosható huzata van.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Ice:igen,kb két szem só is megy a vízbe,de ott megfőzöm,aztán összenyomom,és pici anyatejjel felhigítom.De volt,hogy almával összekevertem.A répa ugyanígy.

Csajok!Van már valakinek foga kint?Lili tegnap óta olyan,mintha fájna az ínye.Lehet ez már?

Cherryke:ezt mi is néztük,hogy kitől örökölhette,mert nagyon a családban nincs ilyen. :)

Szilvi

sissy01

Sissy: lehet... nekünk már 3 hete fáj az ínye...

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke:milyen tüneteket "produkál?"

Szilvi

sissy01

játékhoz:
Virágnak a pici csörgők jönnek be, és minden, ami csörög, pl, a törlőkendő zacsija a leginkább. A billentyűzet is nagyon érdekli. Ferinek mindenféle "hulladék" tetszett, főleg a PET palack. Imike meg könyvmániás, sok babakönyvön átrágta magát anno. :D

Edit, ha nem a legelejétől van hordozva, előfordulhat, hogy nem szeret a baba a kendőt. Nálunk a csípőn hordozás nem megy. Az is lehet, hogy nem kényelmes a kendő. Milyen van?
77linda
Gátér

Ice, ha akarod, átbeszélhetjük a dolgokat, nem biztos, hogy kell a táp. Lehet, hogy pl. gyakoribb mellre tétellel meg lehet oldani.
Miből gondolod, hogy kevés a tej?
77linda
Gátér

Cherryke,
Nálunk még mostanában bejönnek az elefántok a szoptatós párnán. Már ezt használjuk a kezdetektől, de még csak 1-2 hete kattant rá. Naponta 1-szer legalább szopi után elefánt vadászatra indul. Ez abból áll, hogy én próbálom tartani, miközben Ő próbálja felszedni az elefántokat a párnáról. :D
Majd jók lesznek azok a játékok is amiket a papa vett. Én némelyik játékot ha biztonságosnak ítélem és meg tudja fogni vagy nagyon érdekli odaadom neki akkor is ha csak fél éves kórtól vagy csak később lennének jók. Persze lehet, sőt valószínű, hogy nem rendeltetésszerűen fogja őket használni, de ki vagyok én, hogy eldöntsem hogy kell egy játékkal játszani? :D
Nálunk a mondókák és énekek nem kötik le hosszú időre Nikit. Ha kedve van egyet-egyet eltűr tőlem, de utána egyértelműen el kezd mással foglalkozni. Lehet nem vagyok valami jó ebben. :oops:
Jó lehet az etetőszék. Mi is hasonlót néztünk, csak más márkát.

Etus,
Milyenek a felhúzhatós zenélő állatkák? A fa bébitornázóját még nem is láttam az Ikeának, majd megnézem itt van-e, el nem tudom képzelni milyen lehet.

Mók,
Köszöni Niki a bókot. :D
Nem tudom Lilla hogy van vele, de Niki olyan aranyosan és őszintén tudja fogadni a bókokat mint egy kis valódi hölgy. :lol:
Amikor mondjuk neki, hogy "Milyen szép a Niki baba!" "Hát ki a legszebb baba?" azonnal fülig ér a szája. Az apja először mondta, hogy nem ér, hogy csak rám mosolyog, amikor is felvilágosítottam, hogy egy hölgyet dicsérni kell, na utána mosoly hegyeket kapott apa is. :D

Iceberg,
Tényleg jó ez a cikk. Mostanában én is ezeket az ajánlásokat olvasom. Ezek vannak benne a Kismama babakonyhájában is.
Én mostanában kérdezgetem a környezetem ki mikor kezdte a hozzátáplálást, mármint az újabb anyukák körében, mert ugye azt tudjuk, hogy a mi anyukáink elég korán. Bár a barátnőm 7-8 hónapig szoptatott és már az asztalról kaptak utána a gyerekek kaját. Hát nem tudom, lehet neki is azért a fokozatosságot meg kellett volna tartania, de a gyerekek teljesen egészségesek, tehát baj nem lett belőle. Az egyiknek az étvágya jó, a másiknak meg nem igazán.

260 ml??? Az nem semmi! Ha ennyit enne Niki egyszerre nekem sem lenne elég tejem. Ne foglalkozz vele, hogy kell neki egy kis kiegészítés, már így is nagyon szerencsés, hogy kizárólag fejéssel eddig tudtad tartani a mennyiséget.

Nekem a barátnőm fiának nagyon megfogta a hasát a burgonya érdemes vele óvatosan bánni szerintem.

Nem rossz az az etetőszék amit belinkeltél. Tegnap beszéltünk Skypeon a férjem kanadai rokonával, a háttérbe ott volt az etetőszék. Fából volt, gyönyörűen lepácolva, benne méretre alakított párnázott ülőke, előtte levehető tálcával. Nagyon szép volt, itthon még nem is láttam ilyet.

Kri,
Köszöni Niki. :)
Tegnapelőtt az egyik munkatársnőmet kérdeztem, hogy mikor kezdte a fiánál a hozzátáplálást. Azt mondta, hogy Ő már a 4 hónap után elkezdte, mert hallotta, hogy akik később kezdték csak el azoknak a babáknak nem lett olyan jó étvágya. Na az Ő fiának sem lett az! Semmit nem volt hajlandó megenni, holott az elején még teljesen jól evett amikor a hozzátáplálást elkezdték. Szóval, lehet gyereke is válogatja. :D Azt mondta a következő babánál már várni fog több időt. (márciusban szül :) )
Az USB kábel az mindenképpen kellene hozzá, ha nem tudod összekötni a gépet a kamerával aligha sikerül.
Utána attól függ, hogy milyen lehetőség van az áttöltésre, de mindenképpen kell hozzá egy program.

Linda,
Niki sem sír nálunk, legfeljebb nem fejezem be amit éppen csinálok. Már ha nagyon nyügi felveszem, nem hagyom, hogy a sírásig eljusson.

Etus,
Ez a bubifújás biztos a fejlődésük része. :lol: Öcsémnél is emlékszem, hogy volt ilyen.

Sissy,
Sajnos a fogzás nagyon sokáig eltarthat és van olyan baba akit megvisel, van akit kevésbé. A szomszédunk úgy vette észre, hogy már kint van a fia foga, hogy koppant rajta a fém kanál. :D
"Bár még semmi nem látszik az ínyén, de a fogak már elindultak kifelé. Sajnos ez a folyamat hónapokig eltarthat. Az esti sírásoknak sokszor ez az oka. Ha nyáladzik, szeret rágcsálni valamit (pl. rágóka: olyat vegyél, amit könnyű fogni, nem túl vastag, vagy műanyag kanál…), piszkálja a fülét. Spontán jókedvűségében hirtelen elkezd ordítani, este nagyon nyűgös, alig tud elaludni, éjszaka felsír, alig tudod megnyugtatni, cicit akar rágcsálni…de van, hogy annyira fáj, hogy semmit sem akar a szájában tudni és kevesebbet szopik, kvázi éjszaka éhes lesz, újra felkel…szóval a fogzás be tud zavarni. De ez nem minden gyereknél törvényszerű, vannak, akik egy-két sírással átvészelik ezt az időszakot."

Szilvi
KépKép
ceyla

Sissy, nézd meg az ínyét, piros, duzzadt-e már, de ha még nem látszik, akkor is érzékeny lehet, ebben a korban már nyugodtan elkezdődhet a fogzás. Az enyémek már az első fog előtt hetekkel nagyon kínlódtak, Virág is már két hónapja nagyon nyálzik, rettenetesen rág mindent, hol jobban, hol kevésbé, de még nem piros az ínye.

Ceyla, tök jó, hogy nem hagyod sírni.

Ice, nekem valami kimaradt, úgy látszik nem olvastam vissza eléggé...
De azért írhatsz részleteket, ha van kedved.
77linda
Gátér

sziasztok!

csak egy gyors bekukk:

Frici 3 napja éjszakat másfél óránként kel fel szopizni. áááááá. tegnap már valamit fejlődtünk, mert "csak" 4szer keltünk, ebből 2szer kellett szoptatni. kicsit fáradt voltam, de szerencsére délelőtt tudtam aludni vele 1 órát.

a játékokra akartam írni: Frici is imádja a zörgős lapú "könyvet", nekünk vízilovas van. és van vérnyúlunk is, csak békában, az is nagyon jó. ezen kívül rengeteget verselek neki, sajnos csak akkor jó, ha kívülről mondom, szóval már benyaltam vagy 6 verset.

ja, csajok! katáról tud valaki valamit? mármint noel anyukájáról. mert ő nyitotta a topicot, de úgy látom megszüntette a regisztrációját és a windowslive-on sem találom, pedig azt is ő indította.... a számát meg már elhánytam valahova. remélem nincs semmi baj vele. esetleg valaki rákérdezne, vagy átküldené priviben a számát? köszi.

sajna ma nem mentünk Kerekítőre, mert Frici aludt, de holnap megyünk Zuglóba anyukámékhoz és kiderült, hogy ugyanabban az utcában van foglalkozás, ahol ők laknak. szóval holnap megyek squash-olni, utána meg kerekítő Fricivel. yuppeeee

ja még régebben kérdezte valaki, hogy a squashtól nem csökkent-e a tejem: nem. igyekszem heti 3szor edzeni, ebből mostanában 2 squash és egy aerobic vagy futás a kutyával, de ha csökkent is a tejem én nem ezzel hozom összefüggésbe. még mindig csak szoptatom fricit, bár tegnap megkóstolt egy kis reszelt almalevet, de nem volt tőle elragadtatva. mindegy, még korai is.

viszont ma egész nap nem kakilt, csak este persze fürdés után úgy összefosta magát, hogy megint mehettünk fürdeni. lehet nem kellett volna chillis babot ennem tegnap is meg ma is :roll:

megnéztem én is a videókat, nagyon cuki. Frici is buborékfújással szórakozik mostanában. majd én is próbálok feltölteni.

na megyek lefeküdni, hátha ma nem kell sokszor felkelnem éjjel.
Vendég

[quote="sissy01"]C írta:sissy01herryke:milyen tüneteket "produkál?"

Először is ugye annyira nyálzik, hogy előkét kell a nyakába rakni, napi minimum 2 előke. A kezét szétrágja, az enyémet is, amikor kenem az ínyét. Játékot nem, de van egy kicsi darab textil pelus, azt nagyon rágja. És teljesen váratlan helyzetekben felsír. Gondolom fáj neki. A cumiját is rágja, csak úgy nyikorog. Etetés közben is van, hogy abbahagyja az evést és rágja a cumit.

Kriszta
Kép
cherryke

Lina: Kata valóban eltűnt... És a többiek???

Kriszta
Kép
cherryke

sziasztok jó reggelt

linda:biztos olvastad ceylánál,h fejek!szinte az elejétől kezdve!most nem szeretnék ebbe bele folyni ,mert már erre álltunk rá.(de tudom mit mondanál erre :) ),de meg van az oka,hogy miért fejek!!sztem nem is győzőm már tejjel Balázst néha elég sokat eszik az átlag adagja 150ml és 175ml!nem tejcsarnok típus vagyok és Máténál meg nem is volt tejem,ezért most nagyon örülök,hogy van!

ceyla:nem szeretnék még burgonyát adni Balázsnak,majd csak 1-2 hónap múlva!sok benne a keményítő,gondolom ezért fogta meg a székletét barátnőd picijének.kekszet is majd csak 5 hónaposan,de akkor is egy kis mokkás kanállal naponta először.gondold el mikor megette Balázs a 260-t utána csak nézett a szemembe ,meg sem mozdult,nagyokat pislogott közben én meg simogattam a pofiját,de ő csak nézett és nézett meg sem mozdult semmije,majd becsukta a kis szemét és alukált egyem meg,annyira édes volt!!!

Balázsról egy kicsit:nagyon szépen fogja a csörgőt sőt "rázza" is.imád ülni,persze fognunk kell,de húzza is fel magát,ha megfogjuk a kis kezét.meg amikor fekszik akkor is emeli a fejét picit a vállát,de tovább nem megy még édi nagyon!hasról átfordul a hátára,ugyan ez fordítva!kiabál sztem szereti hallani a saját hangját.hangosan beszél az ő kis nyelvén mikor Máté közel hajol és látja Máté haját még meg is fogja és húzza,meg a fülét is megfogja!nagyon szereti nézni a tvt.ja és elírtam valamelyik nap,mert már 66cm!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: Hunorka is, ha úgy fekszik, vagy van ölbe, rákattan a tv-re... Vagy ha kellemes hangot zenét hall, oda fordítja a fejét és bámulja.
Múltkor apjával rock and roll dvd-t néztünk, koncertek vannak rajta... Ha a gitár hangosabb volt, egyből odakapta a fejét és bámulta, majd dumált neki :D apja azt mondta, gitáros lesz. Van egy okulele nevezetű hangszerünk, pont a kezébe való 4 húros :D
Ilyen, csak a mienk kisebb:

http://www.adandu.com/media/id-20803

Kriszta
Kép
cherryke

Amúgy meg lusta, mint a kisdesznó. Csak éjjel fordul meg álmában, persze felébred, ha nem hason van, most éjjel 2szer kellett visszafordítanom. Kapálódzás az megy ezerrel, vagy ha nem akar a pihiszékbe ülni, teljesen lecsúszik. Tegnap már a feneke is lent volt róla. Nem kötöm be, mert attól ideges lesz :D fent van a szék az ágyon, nem tud leesni. Meg amúgy is itt vagyok vele. Játszani játszik, persze egy valamivel, csak néhány percig. De ha olyanja van, még tusolni is elmegyek. Azt már látom amikor elkezd játszani, hogy mennyi időm van, azt csinálom meg :D

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke:sztem kösd be nyugodtan majd megszokja :) biszti furi neki,de amúgy pont ezért nem szeretik a babkocsit sem,mert ott meg aztán mikor már ülnek muszáj kikötni őket!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?