Új privát üzeneted érkezett!

Beze! Köszi, akkor úgy készülök, hogy a végéig elviselhetetlenül fog fájni!
Végül is a lényeg a végeredmény, Ő pedig mindent megér! :D
Akartam már kérdezni Tőletek, hogy a tolófájások között mennyi idő telik el? Illetve mennyi ideig húzódhat el egy kitolási szak?

Kati már a férjét várja! :D
pedi
Kalocsa
 
 


Kedves Topiklakók!

Ismét jó szándékkal spammelek itt (is): folytatódik a Babanet kommentjátéka, azok között, akik a héten kommentelnek, a Jaffa Kiadó könyvcsomagját sorsoljuk ki!

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, így nemcsak a cikkekről kaptok értesítést, de további nyereményjátékokban is részt vehettek.

És végül, de nem utolsósorban: várjuk a Ti történeteiteket is A Te történeted rovatba. Kinek ne lenne a tarsolyában egy olyan történet, amit 1-2 oldalban meg lehet írni? Lehet vicces, tanulságos, dühítő, szomorú, elgondolkodtató, szüléses, gyerekneveléses, párkapcsolatos, családos. Akiből kikívánkozik a grafomán énje, történetét Word dokumentumban küldje el erre a címre: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Köszi a figyelmet!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Köszönöm Mindenkinek a fiaim dicséretét!

Beze, neked külön köszönöm a drukkot holnapra! Rám fér...

Pedi, most azt hiszem el foglak szomorítani. Nekem Bencével a kitolási szak majdnem egy órán át tartott... és szinte egybefüggően fájt mindenem. De Ő nagy baba volt (3920 g, 51 cm). A vége volt a legrosszabb, amikor a feje már kint volt, feszítette a gátamat és még egy nyomás kellett, hogy a teste is kicsússzon. Egyébként rengeteget nyomattak velem, ami rendesen kivette az energiámat, de csak az utolsó két nyomás volt az, aminek eredménye is volt.
Gergőnél is ez a rész fájt, de már ismertem az érzést és mivel Ő kisebb is volt Bencénél meg 2. gyerek volt, nekem könnyebben ment az a 2 fájás amíg kibújt. Előtte kb 3-4 eredménytelen nyomásom volt, szóval nem volt olyan hosszú ez a szakasz.
A varrás viszont most sokkal sz@rabb volt, mint Bencusomnál.
Ami viszont jó hír, hogy nekem a vajúdás szinte meg se kottyant.
Az előbb visszanéztem a tegnapi irományomat és tényleg kimaradt a szőnyeg dicsi! Pedig mindenképp meg akartam jegyezni, hogy mennyire szuper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Mia, örülök, hogy Lili baba jól van!

Kati, várunk!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 

 
 

Csillag! Ne viccelj, nem keserítettél el! Kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra, hogy lelkiekben készülhessek! Ehhez pedig kell, hogy őszinték legyetek. Inkább köszönöm, hogy megosztottad velem Te is! :wink:
pedi
Kalocsa
 
 


hú csajok ezek a délelőttök még fárasztóbbak mint a délutánok :):):) tegnap is meg ma is aludtam délután ahogy hazajöttem másfél órát :)
apa meg kérdezi nem tornázol? mondom neki hogy mozgok eleget délelőtt majd ha hozzászokom a munkához kedvem is lesz tornázni.viszont nem eszem sokat továbbra sem.most már a fehér kenyeret is elhagytam csak teljes kiörlésű kenyeret eszem :)

nika70
Salgótarján
 
 


mia! örülök h minden rendben volt az nst-n.

csillag! drukkk holnapra!

Kati! majd gyere a hírekkel!

holnap én viszem a rokonomat nst-re, ma is volt, megint hazaengedték.holnap 40+2 lesz.

KépKép
dike
 
 


itt vagyok lányok!!!

annyira jó volt olvasni, hogy ennyire gondoltok ránk. nagyon-nagyon jól esik és erőt is ad.
igaz annyit nem, hogy mindenkinek reagáljak.

pedi, mia: nagyon köszönöm, hogy hoztátok a híreket, aranyosak vagytok.

nita: nyugodtan hívj, ha gondolod, max nem veszem fel. :wink:

rólunk: itthon, lezuhanyozva és megy a mosógép. kértem bogit, hogy a este legyen jó kislány és aludjunk, mert ki vagyok merülve. sajnos fáj a vesém, mert bogi lábtartónak használja. vérképem, vizeletem ma már jó volt. szülés közben tutira antibiot kapunk, mert újra jöhet, de reméljük pár nap már csak és akkor kisebb eséllyel gyullad vissza a felhalmozódó salakanyag.
mai bogi adatok: a doki csodálkozva kérdezte, hogy mit csináltam ogival, hogy ennyit hízott. nem lesz kicsi baba. 3500-3700körül saccolta és NAGYON hosszú lesz, ezért nem csoda, hogy csak a vesémen talál nyugalmat.
a szülés maradhat még természetesen, mert a feje nem vészes, de majd menet közben kiderül. szépen tágulgatok. 2111-es a méhszáj.

remélem nem haragszotok, amiért mindenkinek nem írok most, majd holnap reagálok. most megyek kiteregetek és a saját szobámba lefekszek!

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Kati! Szuper, hogy végre otthon vagy! Szerintem azért mégis csak jobb, hogy eltölthetsz még pár napot otthon, saját környezetben mielőtt Bogi megérkezik. Biztos erőt fog adni! :wink: Hallod, Bogi tényleg durván összekapta magát! :shock: Na, de sebaj, a lényeg az egészség, és a dokid meg úgysem fog kockáztatni, ha látja, hogy nem megy simán!

Csajok! Én ma nagyon durván nyomtam! Ugye megfőztem, meg palacsintát sütötte, és du-án még begyúrtam egy adag Herőcét, és azt is kisütöttem! Ésssss! Jelentem, úgy igazán nem is fáj semmim! :D Remélem, ez nem a "vihar előtti csend"!!!!
Itt a recept:http://www.nosalty.hu/heroce_recept_1272
pedi
Kalocsa
 
 


Kati, örülök, hogy újra itt vagy, azaz, hogy otthon, a saját ágyikódban pihensz! :D
Nem semmi, hogy Bogica milyen szép súlyt szedett magára!!!!!!!!! Továbbra is drukkolok, hogy természetes úton jöhessen a világra!
Puszillak!

Nika, el is hiszem, hogy elfáradtál és nincs erőd tornázni. Egyben biztos vagyok benne, hogy ezzel a munkával is elégeted azt a kalóriamennyiséget, amit pár hete még a tornával égettél. :wink:
Egyébként mit kell csinálnod most a héten az oviban?

Én örülök, hogy végre leülhettem a sejhajomra. Apa reggel 8-kor ment el itthonról, azóta egyedül voltam/vagyok a fiúkkal. Hosszúra sikeredett a nap, sajnos levegőzni is csak kicsit tudtunk, mert annyira nagy sár van a kertben, hogy Bence örökké elcsúszott. Ne tudjátok meg hogy nézett ki a ruhája... :twisted:

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Sziasztok!!!!!!

Zsuzsi istenem de szép Zsófika!!!!!!!!!!!!:):)

Virág lestoppolhatod Gergőnek Zsófit!!!!!!
Barninak elvileg Bogika a menyasszony.uyge Kati:))?

Zsuzsi ilyen Máténak is volt....ilyen nem kakilós időszak.nekünk is maga a pokol volt......

Kati rendben és köszi!!!!!!
tényleg nagy baba lesz Bogi de hamar ki fog pottyanni!!!!!!:):)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Pedi, ne kínozzzzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!! Nagyon jól néz ki a Herőce!!!
Folyik a nyálam!!!!!!


(A vihar előtti csend nálam 2 hétig tartott.)

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Csillag! Ha két hétig tart, azzal kiegyezem! :wink:
Sajnálom, hogy tökre tette a sétát a sár. :( Én is már rohadtul unom ezt az időt! Jöjjön már a tavasz!!!!

Mi holnap reggel 9re megyünk nst-re, végre megint Zolimmal ébredhetek! :D
pedi
Kalocsa
 
 


ezek szerint az én Gergőkémnek nem jut csajszija:(:(:(:(na jól van azért vannak nagyobb csajok is a topikban majd ideültetem és kiválassza magának :):):):)

Kati : örülök,hogy most már otthon vagy és nem veszélyezteti egyenlőre semmi a sima szülést :) hajrá

Dike: nálunk itt a városban az járja hogy aki nem szül meg a kiírt időpontra azt másnap befektetik és csak max egy hetet hagyják túlhordani a babát.ha az a hét is eltelik és nem születik meg a baba akkor megindítják.

nika70
Salgótarján
 
 


Pedi én most veled nosztalgiázok!!!!!!!!
ugye én Mátéval márc. 2-re voltam kiírva....... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


jó reggelt!!!

szuper jóóóóóót aludtam!!!!!!!!! többször ébredtem hülyeségre, mint például, hogy bogi keze kint van, de még a burok rajta. :shock: :lol:
egyébként ő is aludt.

szuper volt apához csak egy-egy pillanatra is hozzáérni és aludni tovább!!! ilyenkor becsüli meg igazán az ember a társát. és megint megerősített, hogy imádom a férjemet és ő is MINKET.

ne mondjátok, hogy pihenjek, mert nem fogok!!!!!!!! mosok, takarítok, sütök valami finomat. és megyek körmöshöz, kozmetikushoz.

pedi: drukkolok az nst-hez!! nekem a tegnapi már 50es méhtevékenységet is mutatott, persze nem sokat éreztem belőle. és tele van vonallal, hogy ébresztés, mert a csajom nagyon aludt.

nita: persze, barni a miénk!!!

csillag: húúúúúúúú, ezek a fiúk!!!!! ha 25 évvel fiatalabb lennék!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
drukk, hogy ma már tudjatok sétálni. gergőn jót nevettem, haláli lehetett.
nálatok csak zuhany van, ugye? bencust is zuhizzátok? vagy ő még kiskádban fürdik?

beze: mizu a bilizéssel?

nika: gergőnek ott van zsuzsi gyönyörű pankája, vagy rita regije... nem jár rosszul egyikkel sem!!! :wink:

zsuzsi: én is olvaslak titeket. gyönyörű csajszika zsófi!!!

rita: szuper, hogy zalán ilyen jó baba. te vigyázz azért a pörgéssel, mert a 6 hét az kell a szervezetednek. kilóid hogy alakultak??? a két gyerkőcöd hasonlít egymásra? én nem látok köztük hasonlóságot. :oops:

mona: nagyon telik az idő nálatok is! mocorgás? vásárolgatás?

dike: a doki nem tiltott el most titeket?

mia: babaszoba? tomika? lilike is szép méretekkel rendelkezik!


én egyébként nem értem ezeket a méréseket és nem tudom, melyiket higgyem el. a hétfőit, vagy a tegnapit. képtelenség 3 nap alatt majd 25 dekát hízni. mondjuk remélem pár nap és kiderül.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Sziasztok!

Kati: én sem értem ezeket a méreteket én is így voltam,hogy mikor voltunk 4d-n ott 1466g volt aztán rá 3napra már 1735g és rá 4 napra már 1900g :shock: :shock:

Egyébként veled álmodtam :D voltunk valami kiránduláson vagy hol,és hoztad a kiskutyáidat is,és tök jól eljátszottunk velük :lol: meg főztünk is valami kajcsit,aztán felébredtem :lol: :lol: ennyi :lol: :lol:

Köszi,Tomika kicsit náthás de nem vészes...

Néha olyan kemény a hasam,nem fáj meg semmi,de mint a kő :shock: ez miért van?tegnap nst-n is kemény volt...
Vendég
 


Jó reggelt!

Kati azért nagyon vigyázz magatokra, és csak lassan!
A vonalzómat nem állítottam át, de a 12 hetes uh. szerint ma töltöttük be a 18 hetet, megvárom a keddet, és ha ott is ezt mondják, akkor átállítom!
Tegnap este mintha Őt éreztem volna, de még nem vagyok benne biztos, mert nem tudom mit kell érezni :)

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 


Sziasztok!!!!!

Kati én is nagyon SZERETEM apikám!!!!!!!!!!!!!!!!
tegnap vele mentünk a buszon...mentem a Barnival meg barinőmmel csavizni..és mikor apitól leszálltunk küldött puszit mint annó..........olyan jól esett!!!!!!!!!!!!!!

majd ha nagyobb lesz Bogi csinálunk képet az ifjú párról!!!!!!!:):)

Mia szerintem készül a méhed a nagy napra:):)
nemsokára itt az idő!!!!:):)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


mona: köszi, vigyázok persze. most például elmegyek körmöshöz és kozmetikushoz is.
szerintem nem kell állítanod vonalzót, mert ilyenkor már az uhu méretek csak támpontok, de nem lehet hozzá születést igazítani. a legpontosabb uhu az mindig az első, vagy a minél kisebb, de már a lényeg, hogy szívverés legyen rajta.
te is pihengessél sokat.
vizesedés?

nita: naná, hogy lesz közös fotó!!!!! apaci nagyon cukor lehetett. az enyém is, bármikor megmozdultam éjszaka, köszönt és megsimizett. és bevallotta, hogy nagyon jót aludt. és amikor bent voltam, akkor is írt sms-t és mondta, hogy szeretné, ha már itthon lennénk, mert rossz nélkülünk!!!
és tényleg minden nap, amikor bejött, tiszta nyúzott is volt. úgy sajnáltam!!!

mia: nincsenek kutyusaim. de azért még egyszer piknikezhetünk, mert nem lakunk messze.
a keményedések jók, mert nyilogathatsz is, ami nem baj. dokihoz mikor mész???

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Kati ilyen nekünk is volt mikor Barnival vagy Mátéval voltunk a kórházba mindíg írt vagy hívott..és olyan jó volt!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Kati: dokinál hétfőn voltam :!: akkor ez lenne a keményedés? Tominál nem volt ilyen,ezért nemtudtam mi lehet ez...
Vendég
 


Kati nem vizesedem továbbra sem!Velünk minden oké, most, hogy megfelelő mennyiségű magnéziumot szedek, nem is fájdogál a pocim!
Majd hozz nekünk pocifotót!!!

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 


Virág sokat gondolok ma rád, majd gyere a hírekkel!!!

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 


Nika
Az a legjobb, ha a 41. hét után megindítják. Nővérem két hetet húzott rá, hiába volt fogadott dokija, szabadságon volt, és nem foglalkoztak vele. Egyékbént ha van fogadott orvosod, max 10 napot engednek ráhúzni. A 41. hét után viszont már mindenképpen rizikós. Egyik ismerősőmnek kivárták a 10 napot, és a baba belekakilt a vízbe, sokáig hagyták vajúdni is, aztán később meg infúziózni kellett a babát. Szóval én is inkább a 41. hetes indítást szorgalmaznám.

Kati
Regi tiszta apja. Zalán meg szerintem rám hasonlít. Mindenki mást mond. Anyukám, meg az orvosom szerint is teljesen rám hasonlít. A védőnő szerint meg egy kicsit hasonlít a nővérkéjére. Majd később kiderül. De viszonylag hosszú baba, és nagy is, én is ilyen méretekkel, és fekete hosszú hajjal születtem. Ráadásul nagyon hasonlít az én újszülöttkori képemre. Kifezetten fiús kinézetű baba voltam.
Sokat pihenek, de ma olyan jó volt reggel kimozdulni egy órára, oviba, patikába, meg a boltba.

Mia
Ezek a méretbecslések, nem túl pontosak. Zalánt 39. hetesen 3680-ra becsülték, aztán egy héttel később meg 4200 grammal született. Több mint fél kilót nem hízhatott egy hét alatt.
Vendég
 


Ma reggel készült képek. Kép Kép Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Minden ok volt nst-n, méhtevékenység nulla, gyerkőc meg extra aktív volt! Dokim nem ért rá megvizsgálni. Annyit mondott, hogy vasárnap Ő az ügyeletes, bármi van, menjünk át, és megnéz, ne aggódjak, feleslegesen nem fog befektetni. :)

Rita! Nagyon drágák a gyerekeid. Nekem Regi rettentően bájos kislány, nagyon cuki arcocskája van. Zalán meg még biztosan sokat fog változni. Örülök, hogy jól esett kimozdulni.

Mona! Én is azt mondom, hogy ne változtass a vonalzódon. Ők a kort a méretek alapján írják, de mint már korábban beszéltük, minden baba más méretekkel születik. Az egyik ismerősöm egy hét túlhordással 2kg 85dkg-os babát szült, és lásd: Rita pedig 40.hétre 4kg 20dkg-ost. Szóval, hagyd csak úgy, ahogy van! :wink:

Mia! Én is azt mondom, hogy minden gép más, és máshogy mér. Mert ugye nem is egyformán tudják behatárolni a körvonalakat, csontokat, és a gép meg ezek alapján kalkulálja a súlyt!

Kati! Örülök a jó éjszakának, és igenis tedd azt, ami jól esik! Most már nincs mire vigyázni, hisz a nagy napot várjuk! :wink:

Én is jót aludtam, és ma sincs semmi bajom. Annyi, hogy most egy picit álmos vagyok, szerintem alszom is egy picit. Érdekes, mostanában megint olyan aluszékony vagyok.
pedi
Kalocsa
 
 


Rita:annyira édesek a gyerekek :D Regi csodaszép kislány,Zalán hajasbaba is tündéri :D
Regi hogy fogadta az öcsit?nem féltékeny?
Lehet már írtad,de nemolvastam akkor...

Pedi:értem :!: Örülök,hogy jól aludtál,és hogy nst is jó lett :!: Most kivételesen én is jól aludtam az éjszaka,szerintem az idő miatt...reggel szakadt a hó :shock: egész nap ilyen borongós az idő,hol esik a hó,hol nem...
Nekem meg visszajöttek a reggeli hányingerek :roll: megint ugyanaz mint az elején volt,engedtem a vizet a csapból és elkapott a hányinger :shock: nagyon rossz volt :!:
Vendég
 


Rita: nagyon édesek :):):):)

na jó csajok tényleg el is felejtettem :):):) majd megmutizom neki a csajokat és választ majd a fiatalúr:)

annyira elfáradtam ma :):):) képzeljétek a másik csajnak ma le kellett szerelnie mert kiszólt a kht hogy neki még nem szabadott volna kiközvetítve lennie mert nem volt sokat munka nélkül:( az nem számított hogy előtte is csak közmunkán volt meg januártól munkanélkülin szegény sajnáltam őt nagyon mert ők sem élnek fényesen:( így most egyenlőre 9-13-ig fogok dolgozni legalább nem kell kérnem segítséget mert el tudom vinni haza :)
apáék febr 28-án mennek Győrbe és márc 1-ével már dolgoznak is :)

nika70
Salgótarján
 
 


Mona, Dike, Nektek is köszönöm a mai Ránk gondolást! Fél óra múlva indulunk a neurológushoz, nagyon be vagyok sz@rva......
Hírekkel majd csak este tudok jönni, ha elaludtak a fiúk. Bence most Anyukámnál van és doki után még ért is kell mennünk.

Puszilok Mindenkit!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


csillag: én is drukkolok nektek, csak még nem vagyok képben, hogy ki, hova, merre mostanság!!!

pedi: gratulálok!!!!! ja!!! a szobátok meseszép!!! és ne is haragudj, de fiús. te tudat alatt érzed, hogy ki lakik a pocakodban.

rita: szépségesek a gyerkőcök. regi is odáig van zalánért.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Pedi
Nem féltékeny. De néha idegesítő. Pl. hogy tegyük tisztába, mert biztos bekakilt, holott tudom ,hogy nem. Meg fürdetéskor annyira akarja nézni, hogy minket oda se enged. Meg ilyen apróságok. Így jó, hogy oviban van. Délután rá is több időm jut. És napközben meg olyan jó a csend.
Én is fiút josólok neked. Remélem nem bánod, ha tippelünk. De lányosnak is elmegy majd a szoba, feldobod egy-két rózsaszín kiegészítővel. :wink:

Csillagvirág
Drukk!
Vendég
 


Kati! nem tiltott el, de nem is leszünk együtt többet szerintem!drukkk

Pedi!örülök h rendben volt az nst!

ma 8 45 kor értünk be a kórházba a rokonommal, nst, aztán doki, aztán uh, után nst ismétlés, és megint doki, majd labor, 2re értünk haza!vééééégem van, ennyit várni. szar a kedvem nagyon nagyon.

KépKép
dike
 
 


Rita istenem de édes Zalán és Regi!!!!!!!!!!:)))))))))

Pedi szupi hogy minden ok az nst-n!!!!!!!!:))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


dike: miért van szar kedved? sajnálom.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


csillag: gyere a hírekkel!!!!!

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Sziasztok!

Jelentem, "vihar előtti csend" még mindig tart! Két napja nem fáj semmim! :shock: Du-án jógára mentem, de beszélgettünk mozgás helyett, erre is nagy szükségünk van!

Rita! Én bánom, ha tippeltek! Én is végig fiút éreztem, most, hogy a pocakformám miatt is mindenki ezt tippeli, azóta készülök inkább lányra! (de még mindig fiút érzek :oops: )

Mia! Sajnálom, hogy visszatértek a hányingerek, de azt olvastam, ez ilyenkor előfordulhat. :(

Nita! Örülök, hogy "rajtam keresztül" nosztalgiázol! Tetszett a tegnapi apás-buszos sztori, aranyos volt!

Dike! Miért van rossz kedved? Végül hazaengedték a rokonod? Mit mondanak neki, meddig nem fektetik be, vagy indítják meg?

Nika! Sajnálom a kolléganődet! És örülök, hogy Neked viszont tetszik a meló! :wink:

Kati! Feltöltődtél a mai naptól? Neked fiús a szoba? Szerintem igazán nem az! Hiszen a bútorok fenyőből vannak, ami abszolút unisex. A kanapé igaz, hogy zöld kockás, de az adott volt, mert ez volt a régi ágyunk. Szőnyeg pedig azért lett zöld, mert a másik szín, amin töprengtünk a sárga volt. Viszont a padló világos, a bútorok is olyan sárgás színt sugallnak, így döntöttünk a zöld mellett, mert úgy éreztük, nem érvényesülne a sárga. Na, mindegy, mondjuk, ha tudtuk volna, hogy lány, akkor sem lenne "rózsaszín köd" az egész, mert nem is szeretem ennyire kihangsúlyozni a színeket, meg ide jön egyszer a tesó is, remélem!

Csillag! Remélem, hogy jó híreket kaptál ma! Illetve én érzem, hogy így van, mert végig azt éreztem, hogy Gergővel nincs BAJ!

Ma már lehet, hogy nem jövök, mert manóm nagyon be van pörögve ma, és ugye a laptoptól meg még inkább beindul!

Jó éjt Mindenkinek!
Puszi
pedi
Kalocsa
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a vizsgálatról és SZERENCSÉRE ÚGY NÉZ KI, HOGY NINCS NAGY BAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Legalább is idegrendszeri károsodása nincs Gergőnek. Sajnos nagyon nehezen tudta vizsgálni a doktornő, mert folyamatosan sírt szegénykém...
Amit megállapított az az, hogy izomtónus eloszlási zavara van Gergőcinek. Emiatt tartja kicsit ferdén a fejét és vesz kifli alakot a teste. Arra tippelt, hogy valószínűleg méhen belül feküdt így, ebben a pózban és ez rögzült nála. (Azt mondta, hogy mivel Gergő még csak 3 hónapos, nem lehet, hogy a születése után alakult ki ez a tartás.)
Megoldásnak hidroterápiát és gyógytornát javasolt heti 2 alkalommal. Ezek egyéni foglalkozások, az előbbi egy kádban, az utóbbi során pedig megtanítanának engem is arra, hogy miként kell tornáztatni Gergőt, hogy stimuláljuk az idegrendszerét és ösztönözzük a korrekcióra.

KATI, mi a véleményed erről a terápiáról??????????? Érdemes ezzel kísérletezni vagy jobb lenne a Dévény torna??????

Mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm, hogy gondolt Ránk! Rettenetesen sokat jelent nekem a szeretetetek!!!!!!!!!!!!!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csillagvirág14 2011.02.17 20:26-kor.

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Kati,Pedi! sok volt a mai nap....aztán hazaértem, még rohangálnom kellett össze vissza,mert szüleim mennek holnap Thaiföldre. aztán a párom meg elakart menni focizni, nekem kellett helyette fuvarba mennem(cégtól munkás embereket hazavinni), 70 km tettem meg 45 perc alatt,most végre itthon vagyok.

hazaengedték igen, holnap megint nst-de én nem megyek.
1 hetet várnak az indítással nálunk.

http://index.hu/tudomany/2011/02/16/jol ... ujszulott/

KépKép
dike
 
 


csillag: de nagyon örülök!!!! gondoltam, hogy csupán valami izomtónus baj van. hidroterápia az a legösszetettebb és a leghatékonyabb ezek közül, de az ekcémátok miatt már a múltkor, amikor említettem mondtad, hogy nektek ez nem jó.
kiegészítésnek kell az otthoni "gyógytorna", amit igazából csak játékosra kell fogni, hogy gergő ne feladatnak, macerálásnak érezze. dévény pedig igen, néha kissé fájdalmas(szerintem gergőnek nem lenne az, mert nem annyira súlyos még nála a dolog), de az is roppant hatékony.

azt hiszem, hogy valamikor írtad, hogy oltás után viszed majd gézengúzékhoz. szerintem ne tedd! simán rá fogják húzni minden teljesítményre, hogy ezt biztos tudja, csak most az oltás miatt... és nem mernek igazat mondani, csak azért, hogy járjatok oda. keressetek egy nyugis napot, és órát, amikor nincs étkezés és alvásidő-szerintem.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Virág nagyon örülök a híreknek!
Most megyek is pihizni, csak Téged vártalak!

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 


Dike, nem csodálom, hogy elfáradtál és egy kicsit eleged van a mai napból. Még olvasni is fárasztó volt ahogy írtál róla.

Mona, simán lehet, hogy ŐT érezted!!!!!!! :D Juj de jóóóó!!!!!!

Rita, nagyon cuki Regina és Zalán baba együtt! És megint csak azt tudom mondani, hogy irigyellek a délelőtti "csend" miatt. Tényleg nehéz itthon úgy az élet, hogy a nagyobb gyerkőc folyton a kicsi körül ugrabugrál. Most nagyon csúnya leszek, de várom már a szeptembert, hogy Bencus oviba menjen és egy icipicit nyugisabb legyen ez az egy tanévnyi idő itthon Gergővel. :oops: :oops: :oops: :oops:

Nita, olyan jó olvasni, hogy most ennyire rátaláltatok egymásra a Pároddal! :D

Pedi, gratula a jó nst-hez!!!

Kati, kozmetikus, körmös gondolom extra szuperül esett ma. Én is én is én is én is!!!!!!!!!!!!!!!!

Nika, hol fog dolgozni a Párod itt Győrben? Mennyi ideig lesz itt? Milyen gyakran tud majd hazamenni Hozzátok?

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


pedi: ne haragudj, ha megbántottalak a találgatással!!! nem direkt!!!
köszi, jó volt a mai nap. sok mindent csináltam ma, de főleg csak az elmaradt 6 napi háztartást ráztam gatyába.
nem mondom, hogy nem fáj semmim, de kellemesen vagyok fáradt.
vesécském fáj, de ha így jobb oldalt fekszek, akkor a gravitációval kicselezem bogit és nem tud ráfeküdni.
szuper volt a körmösnél és a kozmetikusnál.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Kati, mégis elkezdjük a hidroterápiát, mert egyénileg történik egy kádban és ott nem klóros a víz, emellett minden ilyen alkalommal egy időben lesz torna is. ez így alkalmanként 4000 pénzbe fog kerülni, de nem érdekel. A gyerekemért minden pénzt megadok!
Azt mondták, hogy egy hónapig mehet ez így heti 2 alkalommal, folyamatosan megtanítanak a tornáztatásra és természetesen itthon is minden nap meg kell csinálni a gyakorlatokat.

egyébként azt vettem észre a doktornőn, hogy inkább több negatív dolgot írt le Gergőről, minthogy ne merjen mondani semmit. Pl azt, hogy állandóan ökölbe szorítva tartja a kezét. Ami nem igaz, csak akkor csinál így, ha sír...

A nyugis időponttal az a bajom, hogy egyre világosabb számomra, hogy Gergőnek doki fóbiája van. Amint elkezdem levetkőztetni, rázendít és addig nem hagyja abba, amíg el nem indulunk haza. Ezen egyébként nem csodálkozom, ha azt nézzük, hogy voltunk ügyeleten, kórházban többször a sérv miatt, a kötelező csípőszűrésen, hallásvizsgálaton és még sorolhatnám... :?
Amitől most tartok az az, hogy mi van, ha emiatt nem lehet megtornáztatni vagy semmit nem fog érni a hidroterápia...

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


csillag: attól. hogy ő bőg, még használni fog, csak neked lesz nehezebb. de ez is nagyon múlik a szakemberen.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Kati, remélem igazad lesz. Most mindenképp végigcsinálunk egy hónapot ebből a torna+hidroterápia dologból és ha nem nagyon változik a helyzet, akkor keresünk Dévényes szakembert.

Azért azt had' kérdezzem meg Tőled, hogy ha a Te gyerekedről lenne szó, melyik módszert választanád?????

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


ez fogós kérdés!!!! de tényleg!!! én valószínű, hogy kiscsoportos foglalkozást választanék+otthoni tornáztatást. az egyéninek nagyon "feladat" jellege van, amit a gyerekek nem csípnek-de ezt már gondolom te is tapasztaltad, mint pedagógus.

a másik, hogy én ismerek egy szuper-szuper dévényest, aki fantasztikus dolgokat csinál a gyerekekkel.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


mi valószínű, hogy így is, úgy is fogunk járni babaúszni és valami zeneölcsibe , vagy a GEKKO-ba.

gergőcinél tényleg az ekcéma miatt nehéz a dolog. én neki inkább kiscsoportos dévényt próbálnék. a hidrot te is tudod akár egy hónap után egy kádban csinálni vele.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 



Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Kati, okosabb talán akkor leszek a döntésben, ha látom, hogy miből is áll ez a kádas tornáztatás illetve a sima torna. Egyébként egy hónap múlva már nem is csinálnák az egyéni kádas változatot, mert 4 hónapos kortól medencébe küldik a gyerekeket és azok a foglalkozások csoportosak. Ott viszont klóros a víz, ami nekünk nem jó.

A dévénnyel kapcsolatban azt mondta a védőnőnk, hogy a győri gyógytornász nem a legjobb. :? Személyesen nem ismeri, de azok a szülők, akik itt kezdtek, általában továbbmentek más városba...
Viszont a mosonmagyaróvári csajt nagyon dicsérte. (Az Győrtől kb. 40 km-re van, tehát nem elérhetetlen.)

Azon egyébként csodálkoztam, hogy amikor felhívtam a dévény alapítványt Pesten és kértem gyógytornász elérhetőséget a környéken, akkor csak egy nevet mondtak. Ez tényleg lehet, hogy egyetlen egy ember foglalkozik egy ekkora városban ilyen fejlesztéssel?????????????????

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Ez a laptető most GERGŐ ÚRFIÉ!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?