Új privát üzeneted érkezett!

és a képek:
Kép
Kép

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


Sziasztok, ikresek!

Köszönöm szépen véleményeteket, hozzászólásotokat, mindig kapok általatok bíztatást és ötleteket a továbbiakról.

Rendkívül hálás vagyok.

Ez előző hozzászóláshoz még annyit, hogy koruknak megfelelő terhességi kor.

Ma voltam belgyógyászaton és a doktornő azt mondta, mivel elmondtam, hogy nem egyformák a gyerekek és nagyon aggaszt, hogy szedjek flp-s aloverás Omega 3-et (fejlődésre), és natur min (csontképzésre). Ő ezt a két terméket szedte mind a két gyerekénél, és semmi más nem kell hozzá.

Az FLP én is ismerem, sőt törzsvásárlói kártyám is van, úgyhogy miként egy kis pénzhez jutunk, megveszem a két terméket.

Sajnos a két héten át tartó orvostól-orvosig szaladgálás 60 ezer forintunkba került, de a fene megeszi, a pénzt csak egészségesek legyenek a gyerekek.
balazsne
Ömböly
 
 


Sziasztok!

Le tudná nekem írni pontosan valaki, hogy hol, lehet megkeresni a Hajdú Júlia szívultrahangos doktornőt?

Budapesten?
Melyik kerület?
Cím?
Maszek vagy ESZK?
Időpontot kell-e kérni?
Mennyibe kerül a vizsgálat?

Előre is köszönöm!
balazsne
Ömböly
 
 

 
 

Mezi
Drukkolok, hogy minden rendben legyen!
Tüdőérlelő szurit kaptál?

Ani
Nagyon szépek a gyerekeid!

Balazsné
Kelet-magyarországi vagy? Itt nem csak AFP-t néznek, hanem a "négyes tesztet" csinálják (AFP, PAPP-A, SP1, HCG). Fizetős tesztekben is ezeket nézik.
Nekem a DOTE-labor egyik vezető doktora azt mondta, hogy igazából ikerterhességnél nem olyan informatívak ezek a tesztek. Inkább alapos UH a mérvadó!
Szerintem, Debrecenben nagyon jó a genetikai szakrendelés!
Vendég
 


Én a DM-s omega3-at szedem :lol: :wink:
Vendég
 


Littlemommy köszönöm szépen!
Hogy bírod?, már eléggé a vége felé tartasz Te is. Még 5, 6, vagy hét, vagy nyolc hét :lol: :lol:
Pocakos kép? Régen tettél fel képet, most már azokhoz képest biztosan hatalmas a változás :D

Hajdú doktornőt a Sote-ról én is csak ajánlani tudom. Én is voltam nála magzati szívultrahangon, és Réka is mikor visszakerült az intenzívre, akkor vele egyeztettünk. Iszonyú profi doki, és nekem az is nagyon szimpi, hogy nagyon megnyugtatóan tud beszélni, elmondja a tényeket, de ha nincs gáz, akkor ő nem is fújja fel a dolgot. Nekünk azt mondta, hogy nem a kórházból megyünk érettségizni :lol: :lol:

Zsebibabák én a Microsoft Office Picture Manager-rel szoktam kicsinyíteni a képeket. Kijelölöd a képet, jobb egérgomb, társítás, Microsoft Office p. m., képek szerkesztése, átméretezés, előre beállított szélesség x magasság, és én ott a web-kicsi-t szoktam használni, majd mentés. Bár inkább csinálj másolatot és azt méretezd át, mert aut. az eredetit kicsinyíti le.

Neked jó alvók a gyerekek? Tudsz mellettük valamit csinálni? Mióta Réka itthon van, Barnus 180 fokos fordulatot csinált, azóta vele sem lehet bírni. Már megint kb. 1 óra alvásos éjszakán vagyunk túl. Nagyon hasfájósak, és tényleg írtóra sajnálom őket, de már néha úgy érzem, hogy nincs türelmem a hisztihez.

Egyébként én javasolnám annak, akinek alapból problémás a terhessége, és nagy valószínűséggel koraszülöttek lesznek a babák, hogy inkább menjen a sote-ra szülni, mert mégis csak ott van az ország legjobban felszerelt koraszülött és intenzív osztálya. Szerintem megér annyit. Én is több, mint két órára lakom Bpesttől kocsival, de nem bántam meg, hogy végül ott szültem.

Ma voltunk először célzottan levegőzni! Kemény öt percet :D , tovább tartott beöltöztetni a gyerekeket :lol:
Én már most nagyon megvagyok elégedve a babakocsinkkal. Ugyancsak egy lépcsőt kell megtenni, de simán meg lehetett emelni, és ami nagyon tetszik benne, hogy a kisújjammal is meg tudom fordítani a kocsit, abszolúte nem kell semmilyen erőkifejtés. Szerintem erre is figyeljen oda az akinek még nincs kocsija. Így "puttonnyal" teljesen más volt kipróbálni a kocsit :D

Ja és kérdeztétek, én külön ágyban altatom őket. Napközben vannak jobban egymás mellett a mi ágyunkkon, mert elég sötét a szoba, és a szemük miatt muszáj kicsit világosabba is tenni őket. Én nem is nagyon tudnám egy ágyban tenni őket, mert Réka lassan már az egész ágyat körbejárta :-) Néha csodálkozom, hogy a légzésfigyelő érzékeli, hogy merre van :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
ani83
Nagykáta
 
 


Ani: és egyébként ezek milyen fajta cumisüvegek??? hallod nem semmi!!! :shock: biztos sokkot kaptam volna, pláne az oltásnál! és még nem derült ki semmi, mi lehet belőle? nem is értem miért adtak mindkét helyen?!?!?! :shock: :shock: nem is hallottam még ilyet, de csak nem lesz baj!!

Zsuzsko: jó a babakocsi, de ez tényleg későbbre való! én bergont veszek, 2. kocsinak pedig a PegPerego Aria Twinjét, azt nagyon dicsérik. a bergon igaz dög nehéz, de nálunk szerencsére nem kell cipelni. gondolom Nálad is ez az egyik fő szempont amiért könnyű kocsit szeretnél?!

csajok! én ma olyan furán érzem magam, egyfolytában nyilall a jobb oldalam, hasam, derekam. egyfolytában keményedek. de nem fáj, mint a szülésnél. lehetnek a méhtartó szalagok, vagy valami előkészület már a szülésre? mg-t szedtem be, akkor kis időre abbahagyta.

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Zoli: hozz nekünk légyszi hírt Meziről!!! mi van Velük? jól vannak? marad most már végig?

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Vica, én bergont néztem...., de mikor bementem a nem túl kicsi bababoltba és közölték vele, egy db iker kocsijuk van (bergon) és színt sem tudok választani, akkor azt mondtam ilyen nincs, hogy egy ekkora városban 3 bazi nagy bababolt meg bababolt lánc van és nincs ikerkocsi csak horror áron? így elkezdtem nézelődni a neten és lett az amit láttál is. Rájöttem közben hogy "átfordítható" vagyis látni tudom őket, illetve arra is rájöttem, hogy a mózes átalakítható lábzsákká :) szóval ennyi pénzért szerintem full jó kocsit vettünk. Második kocsinak én is azt néztem ki amit te, valami egyszerű könnyű kocsit :)
Valami lehet az időjárásban mert én egyfolytában keményedek ma, eddig semmi nem volt. igaz nem tudom néha eldönteni keményedek vagy épp kitolja valamiét. Pedig már szültem, de akkor is nem tudom eldönteni.

A magnézum adagomat a dokim felemelte horror adagra. Csütörtökön voltam nála, minden rendben volt, de mondta magnézium citrátot vagy mit kell szednem 2-1-2 arányban plusz azt a magnéziumot amit vettem abból 1-1db-ot. vasat 2*1-et. Kérdeztem tőle, hogy szerinte meddig húzhatom, azt mondta ő nagyon szeretné ha 36-37hétig bírnám, ha addig bírom akkor megcsászároz utána. mindenképp császárosak lesznek. Most több helyen is olvastam, hogy az ikrek születése 36-37hét körül történik. Csak addig maradjanak is bent!!! Éjszakáim egyre nehezebbek, oldalt fekszem de a a lábam totál elzsibbad :(

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


[quote="ani83"]
írta:
ani83Bár az biztos, hogy nem unatkozom :lol: :lol: Nekem mivel ők az első gyermekeim, igazából csak elképzelésem volt, hogy mit-hogy fogok csinálni, hát... a valóság az teljesen más.


hát ez aranyos :lol: :lol: :lol: !!! így szokott lenni, az ember eltervezi a dolgokat a gyerekek meg ... de meg lehet szokni! sikerült valamit kezdeni a pocakfájással? nekem az infacol anno nagyon bevált!

Ancsu: és ma hogy vagy? ma már nem keményedsz annyit? én nem! érdekes, pedig a mg-ot sem szedem. én azt csak akkor szoktam enni, ha kezdek keményedni! a babkocsitok nagyon jó, nagyon teccik, nem emlékszem mit írtál, mennyiért is vettétek?

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Vica, én ma éreztem a keményedést délelőtt, de már nem. remélem ennyi volt.
A kocsit 24eft-ért vettük és adtak hozzá még egy egymás mögötti testvérkocsit is, igaz az ki van fakulva a huzat stb. de van és főleg ingyen volt :lol: :lol: azt lehet eladom pici pénzért mert nincs baja.

na pl. most is volt egy ilyen keményedéses valami és néztem az egyik oldal keményebb volt mint a másik olyan mintha a kis fejét nyomta volna ki. Komolyan mint aki soha nem volt terhes...... nem tudom valóban keményedek vagy nem?! :roll: de a méhszáj zárt az biztos
és a keményedés is amit én annak gondolom kb. 3-5mp tart szóval jön és megy is.....

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


Sziasztok kedves kismamák és ex kismamák!
Ismét én jelentkezek, Zoli. Van mesélni valóm!
Szombaton (29-én), az én drágám űlt fel az ágyon, érzett egy pukkanást a hasa környékén, aztán szépen elkezdett folyni
az A baba magzatvize. A nővérek szóltak a dokinak, aki megállapította, hogy ez bizony az. Lett ismét ilyedtség, lévén, hogy vasárnap lett volna 30 hetes.
Vizsgálat, infúzió, még egy tüdőérlelő, hogy visszatartsák az elkerülhetetlent. Egy darabig sikerült is, de a doki azt mondta, hogy ebből bizony hétfői császár lesz.
Hát ebbe úgy bele is törődtünk, amikor vasárnap délután 2-kor bejelentették, hogy nem mernek várni hétfőig, hanem már vasárnap műtét lesz, mégpedig 15:00-kor.
Mivel mi épp úton voltunk hozzá látogatóba, mikor ez kiderült, belehúztunk és úgy fél 3 körül odaértünk. Még bemehettem hozzá, mielőtt bevitték a műtőbe, és próbáltam lelket önteni belé, de hát
a félelem nagy úr.
15:05-kor elkezdték a műtétet, majd 10 perc múlva fut ki az egyik aranyos ápoló nővérke, hogy nagyon szép két kisfiúnk lett...:O Hát igen, kb. ilyen tátott szájjal néztünk apóssal meg anyóssal,
(meg ahogy az én drágám mesélte, ő is az altatóorvosra) mert egész addig, mindenkit beleértve, meg voltunk róla győződve, hogy fiú és lány lesz. Legalábbis minden UH ezt igazolta. Na mindegy, hát ha fiú-fiú, akkor nincs mit tenni.
Apósom egyből eldöntötte, hogy akkor nem egy, hanem kér borász unokája lesz :)
Hát nagyjából így jött a világra Ákos fiúnk (38 centivel és 1,45 kg-mal), és Olivér fiúnk (41 centivel és 1,4 kg-mal). Szerencsére mindannyian jól vannak.
Igaz még inkubátorban vannak, mert a tüdejük még picit fejletlen, de hát - mondta mindenki nyugtatgatva minket - , "majd megnőnek".
Egyenlőre ennyi, majd még jelentkezek a fejleményekkel.
Pár kép a picurkákról :)

Kép

Kép

Sok egészséget kívánok mindannyiótoknak!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Kedves Mezi és Zoli!

Először is gratulálko a KÉT KISFIATOKHOZ!!!! Hát hol maradt Réka??? Gondolom jól meglepődtetek, de már egyáltalán nem bánjátok.

Aminek nagyon örültem, hogy nem volt letört a levél hangulata. Persze az ember örül, hogy anya és apa lett, de mivel korábban születtek meg a picik, így az emberben van egy kis félelem, DE MINDEN RENDBEN LESZ!!!! Tényleg igaz, hogy majd megnőnek kint. Persze egy kis időnek el kell tellnie, mire leveszik őket a gépekről, de ez sajnos szükséges rossz!!!
Biztos sok erőt fog adni, hogy láttok más szülőket is akiknek hasonlóan pici súlyú babájuk van. Érdemes velük beszélgetni és tapasztalatot cserélni.

Egyébként nagyon szép formásak a babák, mégegyszer szívből gratulálok hozzájuk!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
ani83
Nagykáta
 
 


Drága Mezi (Zoli)! Csak nem vártál meg :wink: :D :D !!!! Gratulálok a fiúkhoz, ez így tényleg meglepi volt! Remélhetőleg nem vásároltatok túl sok rózsaszín cuccot :lol: . Igaza van mindenkinek, majd idekinn megnőnek! Remélem mihamarabb beindul a tejcsi! Várjuk a további híreket és képeket! Sok puszi az újdonsült maminak! Gratula az ifjú papának!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Mezi és Zoli
Szeretettel gratulálok a csöpp emberkékhez! Gyors gyarapodást, jó egészséget!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Hali lányok,
megjöttem a dokitól, holnap befektetnek, mert túl nagy a súlykülönbség a két baba között. és ki akarnak vizsgálni. :cry: :cry:
Adatok:
"A"/"B"
BPD: 78/80
HC: 270/285
AD: 79/91
FL: 59/58
magzatvíz: legnagyobb zseb 38/65
becsült súly: 1517/1900

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Wicca
drukkok, hogy még bírjátok egy darabig! Szobatársamnak a 35. héten vették ki a fiúkat, 800 gr különbség volt köztük, semmi baj nem lett! Szorítok!!!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Köszi Szivvi!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Zoli, szívből gratulálok a fiúkhoz!!!!!! Kívánom, hogy minél előbb szépen fejlődjenek és mehessenek haza :)

Vica, kitartást kívánok neked, ha tudsz valahogy jelentkezz!!!!

Egy kis segítség feltéve ha tudok.
Nekem az egyik babóca teljesen lent helyezkedik el a hasam alsó részén hosszába(a császár vágásánál) és ott lent rugdos, néha úgy érzem mintha kirúgna belőlem....... elég kellemetlen érzés...., múlt héten csütörtökön a doki látta is sőt mikor vizsgált a kezébe bele is rúgott, de azt mondta méhszáj zárt semmi gond nincs. Folyásom már akkor is volt, de azt mondta ennyi belefér.
Viszont ma és tegnap elég sokat mentem a többi napomhoz képest és a folyásom is több lett, na azért nem vészes, de pl. éjszaka is volt ami eddig soha.
Most viszont úgy érzem mintha a hüvelyemben lenne valami, elég nehéz megfogalmazni mert nem fájdalom hanem olyan rossz érzés, nekem akkor volt ilyen mikor meg akart jönni a mesi, mi lehet ez szerintetek? Annyi még, ha ülök nem érzem, mikor felkelek és megyek akkor igen tompa "fájdalom" talán ez a megfelelő szó rá.

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


Mezi és Zoli!

Szívből gratulálok a 2 kisfiúhoz! :D Nagyon szépek! Sok tejcsit és egészséget Nektek! :wink:

Zsófi

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsófi:-)
 
 


Zsuzsko: érthető, h megjött az étvágyad! végre megnyugodtál!!! tessék enni és pihenni! tegnap azt mondta a szülésznő, h amikor az ikresmami pihen, akkor szépen behozza a kisebbik baba a lemaradást! hát meglátjuk! ebben a szuper szép időben ami állítólag vasárnap lesz, nem lett volna rossz otthon lenni és egy jó nagyot sétálni, na de ez van.

Az éjszakám nem volt valami mesés, de nem is vártam mást. otthon sem tudok rendesen aludni, nemhogy itt :roll: . szobatársnőm (39 hetes) 1/2 3-kor átment a szülőszobára 3 perces fájásokkal. 3-kor már kinn is volt a baba :shock: :shock: :shock: , dokija és férje sem ért be a szülésre :lol: , hát így jártak! jó gyors volt ez a szülés, főleg ha azt is figyelembe vesszük, h első babája! mondták neki, h a 2.-nál azért egy hálót majd ki kell elé feszíteni :lol: :lol: :lol: .

Este pedig olyan jófej doki jött vizitelni!! 5 percet volt benn, de szétröhögtük magunkat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ... remélem még jön amíg benn vagyok, mert egyébként mindenki olyan savanyúúúúú :? .

ma betöltöttem a 31. hetet, hát szépen haladunk előre :D! nst tegnap a szülésznő szerint jó lett! fura volt a két fejjel yoyozni, h jó legyen. meg is történt, h egyik manóm kimászott alóla és hihetetlen visításba kezdett a kütyü én meg jól megijedtem, h baj van :? .

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Mezi: jelentkezz mi van Veletek???

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


ma beszéltem a dokimmal és azt mondta, h ha nem nő a különbség a két bébi között akkor nem tartanak benn. de ez majd csak jövő héten derül ki. egy hét kell a két mérés között, h látszódjon valami. szval egy hét minimum, aztán meglátjuk. nst-t csak vasárnap csinálnak legközelebb. egyébként a szent györgy kórházban vagyok itt fehérváron.

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Mezi és Zoli
Gratulálok a kisfiaitokhoz!
Jól beelőztetek :?
Babák hogy vannak?????
Vendég
 


Wicca
tarts ki, hol vagy, a patológián? Teca nővér?? :) Ki a jófej doki?
Tarts ki!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi: jaja, patológián, Teca nénit pont most váltotta Kata nővér (egy tündér, komolyan mondom :D). jófej dokit asszem Pál dokinak hívják!

Zsuzsko: hát Te nagyon csini vagy!!!! ha belegondolok, most fog majd megugrani a pocakod mérete :lol: :lol: :lol: :lol: !

Mezit vajon hazaengedték már? vagy ilyenkor benntartják mamát is a babákkal?

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


MEZI ÉS ZOLI: NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKTEK. Nem kis meglepetést kaptatok akkor ha hirtelen két fiúcska érkezett :D És bizony megnőnek! Kitartást nektek!!!

WICCA: remélem minden jól alakul!!! Mezi ha akar haza mehet, ha akar bent is maradhat. Egy kórházban megismert ikres kismama épp így szülte vegyespárosát és mivel úgyse mehettek be csak szabott időben a babákhoz, meg ilyenkor úgy tudom szoptatni se nagyon tudták őket, nem látták értelmét hogy bent maradjon az anyuka. Még igazán szopizni se tudnak! De majd megnőnek!!!

ZSUZSKO: Nagyon csinos vagy. Kicsit elmaradtam egyéb okok miatt. Sok volt most a tennivaló. Akkor most úgy tűnik hogy két kisfiú lesz, és végülis egypetéjűek tehát egészségesek??? Hát ennek igazán örülök :D

ANCSUKA: sikerült felhívni a dokit? Remélem semmi baj és még kibírják odabent a babók legalább 6 hétig!!!

Kata
labkat
 
 


Sziasztok kedves kismamák!
A műtét után kicsit fogytak a babák, de az én drágámnak gyorsan megindult a teje, úgyhogy most ismét felszedtek pár grammot a kis vasgyúróink.
Igaz, hogy szopni még nem tudnak, csak kóstolgatják a cicit (csak cuppognak, de nem tudják még szívni).
Bár nemrég hívott a kedvesem, hogy a bejbik folyamatosan húzogatják ki a szondát!:)
Amúgy Zalaegerszegen vannak a harmadik emeleten a koraszülött osztályon és most már az anyjuk is mellettük van egy szobában. Azt mondta a dokink, hogy talán mire ki voltak írva (március vége, április eleje) arra talán hazajöhetnek. Úgy tudom 2kg 30 dkg alatt nem engedik haza őket.
De ha minden jól megy, haza már úgyis gyalog jönnek, mert azt mondta az anyjuk, hogy az Ákosnak már most akkora lába van mint nekem :D
Mondom nem gond, akkor az Olivért legalább tudja hozni a hátán :P
Na jo, viccet félre téve, két fiú és két nevet kellett megadnunk szülés előtt, pont az ilyen esetekre minta miénk volt. Három szoba van egymás utánés amint egy kis fejlődést produkálnak (pl. tudnak önnálóan levegőt venni) mindig egy szobával előrébb hozzák őket. A harmadik szoba után berakják őket anyuhoz, aztán irány a súlygyarapodás, hogy minél előbb hazajöhessenek apuhoz. Nagyon várom már a kis drágákat, mert a legbelső szobában
láthattam még csak őket, szülés után, és azóta sem :(
Most a középsőben már fogadhatnak látogatókat, de azért mi még féltjük őket, mert ilyenkor még nagyon könnyen elkaphatnak bármit, ezért úgy döntöttünk, hogy amíg ki nem kerülnek anyuhoz, addig senki nem nézheti meg őket, csak a nagyszülők.
Hát egyenlőre ennyi. Majd még jelentkezem.
Sziasztok!
Zoli

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Sziasztok!

Mostanság csak olvasó-üzemmódban vagyok. Örülök a jó híreknek és drukkolok a rászorulóknak.

Mezi és Zoli!
Gratula a bébikhez! Gyönyörű nevek.Pikk-pakk eltelik az idő és otthon is lesznek.
Kórházanként eltérő mekkorra súllyal engedik őket haza,a minimum 2kg. Okosan döntöttetek a látogatókat illetően (nem is értem a kórház ezen szabályait).Számomra felfoghatatlan,miért kellene a babákat látogatni egy ilyen helyen.Ráadásul dúl az influenza,ami most mamának,babáknak nagyon súlyos következményekkel járna.
Hozzáteszem ,hogy a mi fiainkat rajtam és a férjemen kívül
senki nem látogathatta még a "hízlaldában" sem. Sem a tesó,sem a nagyszülők.Képeket bármennyit csinálhattunk róluk,de ennyi jutott a családnak.
Hajrá tejci!!! Minden cseppje kincset ér! Most még teljesen mindegy,hogy szondán vagy cicin keresztül megy,csak a pocijukba kerüljön.Amúgy még nagyon picik a szopizáshoz és ki is merülnének tőle. teljesen normális a szondán való táplálás. Hozzáteszem létfontosságú ahhoz,hogy hízni tudjanak.
Drukkok mennek továbbra is!

Wica!
Mennek nektek is a drukkok,hogy hazamehessetek a jövő héten! Egyben! :lol:

Zsuzskó!
Példaértékű a hozzáállásod! Le a kalappal előtted.
Volt egy hasonló ismerősöm.Majdnem egyszerre szültünk.Egészséges és gyönyörű vegyes iker-párja született :lol: .

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Zoli, nagyon jó híreket hoztál és azt hiszem ez ad erőt minden anyukának akinél az idő előtti szülés esélye akár felmerülhet.
Sok-sok puszi nekik.

Sajnos ahol én lakok ott ilyen kis súly esetén a gyerek kórházba viszik őket, ahol horror van, nem lehet velük ott lenni, szoptatni sem, mert az nekik macera. Viszont csak azok a babák kerülnek oda akiknek lélegeztető gép kell vagy külön felügyelet, akiknek mindez nem szükséges azok mennek a gyerek klinikára, na ott 100* jobb a helyzet azt mondják.
http://www.koraszulott.com/beszamolok/k ... ntrum.html
ez a jó klinika

Én jól vagyok, dokit nem hívtam értelme nem volt, mert másnapra totál elmúlt minden bajom, és azóta sincs semmi. Néha túlzottan túlreagálom a dolgot. A hasam néha úgy érzem kipukkad nem keményedek meg semmi csak nagy már a pocak. Sokat mocorognak :)

A kicsi lányom kezd azt hiszem náthás lenni, kicsit nagyon-nagyon minit köhög is. Kicsit félek, főleg attól, hogy mit lehet majd beszednem? A homeopátiát megelőzés céljából szeretem de kialakult betegségnél én nem tudom eltalálni soha és semmit nem is javultunk még tőle. Tudom mentolosan nem nagyon jó mellette szedni használni nekem pl. a torkomnak csak a tantum verde a jó. Szóval gondba leszek ha elkapom tőle, abban bízom egy sima pici nátha köhögéssel megússzuk majd.

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


Sziasztok!

Most van időm írni, immár két hete boldog nagycsaládos anyuka vagyok! 4 hét kórházi fekvés után 37 hétre természetes úton, egészségesen világra hoztam drága ikerbabáinkat!!!! A szülés mindössze 3 órán át tartott, de nagyon fájdalmas volt, a kislány bújt ki először, aztán meg lábbal a kisfiú!:-))) Kislányunk, Szonja 3000 gramm 53 cm, kisfiúnk Donát 2450 gramm 49 cm volt születéskor, azóta mindketten szépen gömbölyödnek! 5 napos korukban jöhettünk haza!:-))) Annyit mondok, hogy nagy meló ám két babóka ellátása, de annyi örömet, boldogságot hoznak, annyit gyönyörködünk bennük, hogy semmi nem számít! :D :D :D örülök, hogy a kórházi bentléttel sikerült eljutni a 37 hétig, bizony nagyon megijedtünk, mikor a 33. héten elindultak... nehéz volt ennyi ideig feküdni, hiányzott az ovis gyerekem, a családom, az otthonom, sokat pityeregtem, pocakom közben gigantikus méretűre nőtt és az ágyban sem tudtam megfordulni:-)))

Mezi, gratulálok Nektek is!!! Szép, életrevaló fiaitok születtek!!! Ha nincsenek kisméretű ruháitok, ajánlom Nektek a www.manocsomag.hu alapítványt, ahol ingyen kölcsönöznek egy rakat mini ruhát, én is kértem a kicsi fiamnak, mert 50-es ruhából semmi választék nincsen a boltokban, 56-osban meg úgy néz ki, mint egy kis lelenc. Két nap múlva megérkeztek a ruhák, nagyon kedves a lány, aki az alapítványt csinálja, a ruhák pedig mind szép, angol cucc, örömmel hordjuk őket! 44-es ruhákat is tudnak küldeni.

Mindenkinek további boldog gömbölyödést!!!!!!!!!!!!!! :D HAJRÁ IKRES MAMIK!!!

Kép
Kép
nalla
 
 


Nalla, gratulálok a babákhoz :) nagyon szép a súlyuk!

Találtam egy oldalt, gondoltam megosztom veletek, igaz én azt mondtam nem akarok légzésfigyelőt, de mégis lesz :) Vivinél igaz volt téves riasztása is, de akkor voltam nyugodt ha ott volt és most is akkor leszek. Tudom nem lesz gond, de akkor is egy biztonság rájöttem.
A héten megyünk megvenni a brendonba most akciós és ajándék is jár hozzá, ingyenes a házhoz szállítás ha valakit érdekel.

És a link:
http://www.kismamatitkok.hu/website/ind ... gerol.html

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


Zsuzsko nem semmik a srácok :)
becsült súlyt vagy méretet tudsz írni? mi hasonló közel vagyunk egymáshoz mármint hetekben és kíváncsi lennék rá, tudom egyik nagyobb másik kisebb, de ez szerintem nem gond, ne idegeskedj rajta ahogy írtad is születés után úgyis behozza a pici lemaradást.

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


Vica, hírek? Mikor jöhetsz haza? Babócák?

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


zsuzsko, azt hittem van ettől "frissebb" eredmény, erre emlékszem :)
Mindig is 2 hét volt, szerintem. Nekem utolsó mesi aug 16.-a, hiába voltam lombikos nem a beülti idejét nézik, hanem mesi idejét.
Nekem a 22hetes genetikáig végig azt mondta a doki 1héttel idősebbek, sőt a kiskönyvbe is így vannak felvezetve, nem valós idő van benne hanem amit 12hetesen néztek és akkor egy héttel idősebbnek nézte őket a genetikus, majd 22hetesen mikor voltam nála akkor azt mondta nagyságra még mindig megvan az egy hét, de fejletségre pont annyi idősek mint amennyinek kell.
Viszont mondták, az hogy 1héttel idősebbeknek vannak a könyvbe felvezetve az csak jó :)

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


Nalla: hatalmas gratula!!! szép nagy babók lettek! nagyon ügyesek voltatok! tessék képet hozni ha ráérsz egy kicsit!

Zsuzsko: kíváncsi leszek az uhura majd én is! itt azt mondják a szülésznők is és mindenki, h ha az egyik baba le van maradva a másiktól, de Te sokat pihensz akkor behozhatja a lemaradást. majd meglátjuk nálunk hogy alakul!

igyekszem nem depizni idebenn, de ma mélyponton vagyok :cry: , nem tudom miért. lehet, mert nem történik semmi. bár ma megvolt a szemészet és ott minden rendben! megint alig aludtam éjszaka, napközben meg nem tudtam elaludni ... hazamenetel akkor lesz, ha nem nő a manók közt a különbség és gyarapodik mindkettőjük súlya! holnap lesz egy nst, csütörtökön meg az ultrahang. szval ha minden rendben akkor is leghamarabb pénteken mehetek haza. (jó lenne!!)

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


viszont mindjárt töltöm a 32. hetet! :D :D :D :D :D :D

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


nalla: gratulálok, és nagyon irigyellek, hogy meg tudtad őket szülni. Nekem az a szülésem volt a legcsodásabb, amelyik a legtermészetesebb úton módon zajlott le :)

Wicca: én szerettem kórházban lenni. Bár volt egy mélypontom, de amikor elkezdtem a többiekkel foglalkozni inkább akkor már sokkal izgalmasabb volt. Beszélgettem akivel tudtam, és sok érdekes sztorit hallottam. Hármójukkal ma is tartom a kapcsolatot! Próbálj informálódni nővérkéktől is hogy milyen a kórházi protokoll, meg úgy, barátkozni. Azzal el tudod terelni a depitől a hangulatodat! KITARTÁS!!!
32-höz meg gratula :)

Kata
labkat
 
 


Kedves Topiklakók!

Csak azért írok ide (is), hogy szóljak: a Babaneten múlt hét óta kommentelős játék van! Írjatok kommentet cikkeinkhez, és ezt nyerhettek a héten.

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, mert ott is leesik ez meg az hébehóba!

További szép napot kívánok a Babanet csapata nevében:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Vica! Üdv a 2010es topicból! drukkolok, h nekem is nézegette a doki egy időben, h nagy a különbség, aztán úgy döntött, h inkább a nagyobbik nagy, a másik a terhességi kornak megfelelő. aztán nem nőtt a különbség, így békén hagytak. Nagy különbséggel is születtek: J:3300, N: 2700 volt! Most 6 hósak: Jonatán: elhagyta a 8 kilót. Noémi meg még nem érte el a 6 kilót :lol: :lol: De hát két petéjűek, két tesó között is lehet ennyi különbség! Úgyhogy nézegessék, kitartást, és bízzunk benne, h jól vannak, csak különbözőek!

Edit! De rég nem hallottam rólatok! A régi ikres topic úgy befulladt! Jól vagytok?

Mezi! Hajrá gyarapodás, vigyázzatok magatokra, meg egymásra!

többi ikres kismami, minden nehézség ellenére is tök jó időszakban vagytok, élvezzétek! Jó egészséget!

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Zsuzskó!
Miért mentetek most uh-ra? Megmondom őszintén: engem stresszelnének ezek az információk. Csak kötelező uh-ra járnék,mert kibillentene a pozitív gondolkodásból.
Drukkolok nektek és csak így tovább!! Mindig csak pozitívan!!!
De ha megfordítjuk a dolgokat: mi mást is tehetnél jelen helyzetben??? Ezt a terhességet végig kell csinálni. Tehát ha mást nem tehet az ember,akkor legalább gondolkodjon pozitívan! Később majd ráér törni a fejét! Gondok,problémák minden gyerek körül vannak,lesznek- nem kell ahhoz ikernek vagy koraszülöttnek lenni.
Édesek ezek a képek.Most már nagyon jól látszik akis arcuk,egyre jobban kivehetők a baba-formák.

Claire!
Szia! :lol:
Én szoktalak olvasni a 2010-esben,csak nincs időm írni.
Jól vagyunk apróságokat leszámítva. Kórházba megyünk márciusba, tubust kap a Beni és a Marci mindkét fülébe. Megviselte az egész családot az elmúlt 1év fül-orr-gégészeti herce-hurcája,így most a következő 1hónapban lelkileg próbáljuk a fiúkat rendbetenni.Aztán műtét,majd meglátjuk.

Vica!
Mi a helyzet? Hazaengedtek?
Írhatnál pár sort!

Ancsu!
Ti hogy vagytok?

Mezi!
Nálatok mizújs? Minden okés?

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Zsuzsko!
Külön burok, külön placenta? Sokat tennio nem tudsz, csak bíztatni. Én mindig mondtam a kisebbnek, (akiről akkor azt hittem a kisfiú, de a kislány volt :D ), h igyekezzen egy kicsit, h békén hagyjanak minket. Volt azért 2 hét különbség köztük. Mondom, most meg 2 kiló van :shock: és jó 5-6 centi! talán annyit megtehetsz, h igyekszel kevesebbet feküdni azton az oldaladon, ahol a kisebb van, h a méhlepény keringése a lehető legjobb legyen. Nemn biztos, h ez megállja a helyét, de én ezt csináltam!

Edit!
Szóval kis tájékozott vagy, aha!
Mi volt a fülecskékkel? Miért kapnak tubust
? Hol csinálják a műtétet?
Joni füle is nehéz eset, de remélem nem jutunk el ilyesmiig. Ha nagyobb lesz valszeg az orrmandulájját ki kell venni, de az nem egy nagy szám, csak nem lehet még ilyen korán megcsinálni.
claire
 
 


Claire: a képen nem jól kivehető, de a két nagyobb gyerkőc is iker? Szépek, kár hogy nm látszik jobban!

Kata
labkat
 
 


Kata! Ez nem ilyen egyszerű, a kép régi,még abból a korból való, amikor kezdtem babanetezni. Akkor születtek az ikrek, mármint az előzők, akkor volt a két nagy 3 és 5 éves :D . Tehát két ikerpárunk van, de a képen a két egyes szülött, meg a nagyobb ikrek láthatók, anno 2004.
A mostani felállás: Ábel 12, Dávid 10 éves, Eszter és Ádám 7 lesz áprilisban, Jonatán és Noémi 6 hónapos!
Kép is van fenn róluk a 2010es topicban olyan szeptembei kb, de már készülök csinálni egy netes albumot, mert ez a kép felrakás nagyon nehézkes nekem, mindig csak ígérgetem , és a fene tudja miét nem érek rá :lol:

Ide hozzánk megjött a hó, hahó, remélem ezzel megnyugszanaka kedélyek, távoznak a nyüglődések. Most mindenesetre szopiznak itt az ölemben :)

Üdv: claire
claire
 
 


Sziasztok!

Claire, ez igen:) és még nekem voltak kiakadva hogy ikreket várok egy gyere mellé :) igazából csak egy ember jegyezte meg, hogy nagy merészség a mai világba.....
Igaz hogy 3-4éve meg sem fordult még a tesó a fejemben, de azóta változott egy-két dolog ;)

Zsuzsko, szerintem is csak pozitívan lehet gondolkodni. Kívánom, hogy minél tovább legyenek a pocakodban :)

Én jól vagyok, rettentő sokat mozognak, sőt néha úgy gondolom rólam forgatták az Alien című filmet :lol: :lol:
A köldökömnél egy kisebb domb alakul ki néha :) Barátnőmnek átküldtem a videót mailben azt mondta ha nem lett volna még terhes most félne is tőle mert még nézni sem annyira jó :lol:
Holnap megyek dokihoz és innentől kezdve sűrűbben kell amjd mennem és mint megtudtam, de holnap kapom a megerősítést, hogy be kell feküdnöm 34-35hét körül.

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


Ancsu! engem is vagy hülyének néznek, vagy tisztelnek, embere válogatja, de nem izgat. Különben is, én anno gyalogoltam versenyszerűen, 10 meg 20 km-t. Kint edzettünk sokat a Margitszigeten! El tudod képzelni, h hányan néztek hülyének :lol: :lol:
Én abszolút meg tudom érteni azt is, aki mondjuk csak 2-t szeretne, ez mindenkinek a saját megítélésére van bízva szerintem.

MIért kell befeküdnöd???

Has: ez az aelien jó :lol: , Én mindig a kádban figyeltem, időnként úgy nézett ki a hasam, mint egy két pupú teve :lol: Én sajna sosem tudtam lencsevégre kapni, így csak nekem maradt meg az emlékezetmben!

Tegnap láttam egy elefánt születését :shock: nem semmi, majd megpróbálom megnézni honnan van, hátha be lehet ide linkelni!

claire
claire
 
 


Kedves Topiklakók!

Ismét jó szándékkal spammelek itt (is): folytatódik a Babanet kommentjátéka, azok között, akik a héten kommentelnek, a Jaffa Kiadó könyvcsomagját sorsoljuk ki!

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, így nemcsak a cikkekről kaptok értesítést, de további nyereményjátékokban is részt vehettek.

És végül, de nem utolsósorban: várjuk a Ti történeteiteket is A Te történeted rovatba. Kinek ne lenne a tarsolyában egy olyan történet, amit 1-2 oldalban meg lehet írni? Lehet vicces, tanulságos, dühítő, szomorú, elgondolkodtató, szüléses, gyerekneveléses, párkapcsolatos, családos. Akiből kikívánkozik a grafomán énje, történetét Word dokumentumban küldje el erre a címre: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Köszi a figyelmet!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Claire: jajj de szép nagy család! Nekünk négy gyerkőc van, 5-3 és az ikrek 1 évesek. Benne van a pakliban hogy újabb terhességgel megint két gyerkőc érkezik a családba. De most egy kicsit szeretnék pihenni, és igazán csoda jó az ikres lét, örülök, hogy megtapasztalhatom, és csodálatos dolog állapotosnak lenni, de már egyre többször vágyok ki a négy fal közül. Itt felénk nem sok programozási lehetőség van, én meg nem szivesen bumlizok be a városba, hogy programozgassunk. Másrészt kocsinkba se férünk el ennyien :( De ahogy nézem, nektek sem azonnal jött a második ikerpár. Talán évek múlva megint jöhet az áldás, de persze ha odafent másképp gondolják, akkor legyen. Csak mielőtt még beruháznánk egy 7 személyes kocsiba :wink:

ANcsu: megnézhetnénk mi is a pocakvideót? Engem érdekel! Nekem a kórházban volt az utolsó két hétben olyan igazi tappancs kidugós rugdosás. Annyira szerettem nézni őket :D


Én hoztam megint fotókat:

Kép
Kép
Kép
Kép

ÉS EGY CSALÁDI:

Kép

Kata
labkat
 
 


nagyon szívesen megosztom veletek a videót, de fogalmam nincs hova tudom úgy feltölteni hogy NE egy világ tudja nézni. Pl. én a képeket is a picassába teszem és csak bizonyos emberek láthatják ;)
Szóval ha van ötlet, szívesen várom vagy emailben eltudom küldeni egy email címet kérek akit érdekel és küldöm.

Kata a képek nagyon jó, és a két tojás, fuuu nagy édi :)

Claire, nagyon sok ikres kismamától tudom protokol szerint 34-35héten befektetik őket, itt ahol én lakom itt is így van, de a dokimmal ezt még nem beszéltük meg, így majd holnap kiderül ő mit mond.

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


Ancsu!
Igen, vicces, de különböző protokollok futnak, van ahol már 28.héten befektetik az ikres mamákat! Nekem a választásnál most az is fontos volt, h ne ilyen legyen. Persze ha bármi gyanús, fontos, figyelnivaló van, az más, de pusztán azért mert ikreket vár az ember, főként ha van otthon másik gyerek, ezt feleslegesnek tartom, szerencsére mindkétszer így gondolta az adott doki is.
Én júliusban, a 34, 35. héten még nyaraltam egyet,m igaz közel, a Velencei tónál.

Kata! Hát Te sem panaszkodhatsz, gyönyörű családod van. Tulképpen mi is pont így álltunk a 4-el, amikor születtek az ikrek, a nagy 5, a kicsi 3 múlt. :D :D És igen, szerintem is van vmi sajátos az ikres létben, örülök, h megadatott, bár anno nem gondoltam.
Mi is akkor cseréltük le a kis suzukinkat :lol:
7 személyes helyett ajánlom a 8-9 személyeseket, árban nem magasabb, közlekedesre nem annyival nagyobb. Nekünk citroën jumpynk van, de uilyen a peugeot expert, a fiat scudo, ezt tudja az opel vivaro, a renault trafic is. És persze van a fordnak ekkora transitja, szóval sztem érdemes körbenézni. A mienk most nem a méret miatt, de szintén megérbe egy cserét, 10 éves. Különben hol laktok? Mi Bp-n, de elég kint ahhoz, h kocsi nélkül nehéz lenne!
Igen, megértem, h most egy kicsit megállnál. tulképpen az ikrek után már mi sem terveztünk nagyon, én nyüszögtem a páromnak, amikor már ovisok voltak az ikrek is, h én még bírnék babázni, aztán ennyiben hagytuk a dolgot, végül némi meglepetésre mégis beállított, ráadásul újra 2!! :lol: :lol: . Erre valóban van esélyetek, tehát ha mégis vállalkoztok, számítsatok rá :D .

Ezekszerint Te otthon vagy. Gyeden? Ki tudjátok használni az új adókedvezményt? Hogy érint titeket?

claire
claire
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?