2004.12.01 10:25
Szerző: csipi70
Mamaci!
Üdv a Jánosos topikban, főleg, mert annyi a közös dolog bennünk. Bennem is felmerült, hogy mi lesz most velem, hogyan fogok a Jánosban szülni, mert az első gyermekemnek köszönhetően már "profinak" tartottam magam a Margittal és Sovival kapcsolatban, de az élet másként döntött. Kérelk ne aggódj semmi miatt, mert a János is csak egy kórház, nem a hely a lényeg, hanem a körülöttünk lévő emberek, és azzal pedig semmi de semmi probléma nincs, rosszat eddig még nem olvastam a szülésznőkről, a dokidat meg jól ismered, nem fog meglepetést okozni :-))).
Én-lévén hogy abban az időben egyes egyedül szültem- az egyszemélyes, úgynevezett modern szülőszobában és szülőágyon szültem, ami a lehető legrosszabb volt, mert nincs kapaszkodója, mint a Margitosoknak volt. Azt mondták, fogjam a saját lábam, de abban a hülye pózban én nem tudtam nyomni, így maradt a gömbölyű ágykarfa és a férjem keze, de még szerencse, hogy második nyomásra meglett a kislányom, mert nagyon-nagyon rossz pózban tudtam csak nyomni. Még a legnagyobb gyötrelmek közepette is emlegettem az ágy tervezőjénak "felmenőit" ,és azt kívántam, hogy szüljön ő egy olyan ágyon. Igaz, hogy lehetett rajta mindenféléket állítgatni, de lányok, legyünk őszinték, k ia fenét érdekli a kitolás közeledtével, hogy milyen szögben dől az ágy?! Az csak a Sovit érdekelte, és nagyon lelkendezett, hogy milyen szuper a felszerelés, örültem, hogy ő jól érzi magát :-)))
Én is próbáltam a labdára ülni, de nem votl jó semmi, csak botorkáltam fájásről fájásra, és az ágyba kapaszkodtam, ha tetőzött a dolog.
A többágyas szülőszobákkal kapcsolatban egy bartánőm is azt mesélte, hogy egyáltalán nem zavaró a másik jelenléte, el is felejtkezett róla, hogy nem egyedül van, nekem is hihetetlen, de így volt.
A szobatársakkal kapcsolatban mindaz bennem is felmerült, amit írtatok, ezzel kapcsolatban a Margit százszor jobbnak tűnik.
Üdv: Csipi
Bocsi a hibákért, kicsit sebesen gépeltem, de az idő mindig szorít