Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Korenka a laptetőt! :D

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


sz.veronika: Használd ki!!!!!! :D:D:D
korenka
Szár
 
 


Gratula Laptetos!
Koszonom a tamogatast!
Mi az, hogy nem viszel silecet? De azert sielsz nem? Tudod...ki kell esned a felvonobol...
Karfiollevest fozok. a lanyomnak tegnap felragasztottak a foogszabalyozot...nem ehet 6 hetig semmi kemenyet... se pizzat, se kenyerhejat... szegenyke, azert sajnalom, szebb volt nelkule....

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
malna5
 
 

 
 

Málna,
és ő hogy viseli a fogszabályzót? Mármint lelkileg? Cikinek tartja?

Nem szándékozom most kiesni a felvonóból, bele se ülök :)
Apa annyira nagy síelés fan, ez az amit a legjobban szeret életében, hagyom kibontakozni.
Ezen a télen úgyse nagyon ment eddig, csak egyszer 1 napra, ez nagyon kevés ahhoz képest, amennyit menni szokott normális esetben.
Én úgyse vagyok annyira oda a síelésért, hagy használja ki rendesen ezt a pár napot.
A terv az volt, hogy a másik lánnyal és az ő két kislányával együtt gyerekezünk, jövünk-megyünk, szánkózunk, jó levegőn vagyunk, játszóházazunk, ilyesmi, a fiúk meg síelnek.

Karfiolleves... nyami! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


malna: Múlt héten voltunk mi is a fogorvosnál. Az ideiglenes fogszabályzót mostantól felválthatja a fix...nos ez negyed millió forintba kerül itt szép hazánkban....khm.... valahogy hitelből megoldjuk... mert máshogy nem.... és ilyenkor akadok ki újra...mi a rohadt fenének fizetem én a kurva tb-t? Bocsánat a csúnya szavakért... felháborító Ott hogy megy ez?

sz.veronika: Igaza van malna-nak. Ki kell esni a sífelvonóból!!!!!!
korenka
Szár
 
 


Sziasztok csajok! Csatlakoznék hozzátok, ha nem gond. :) Teljesen új vagyok itt, de 2 napja csak titeket olvaslak (én is szeretek alaposan utánajárni a dolgoknak :)), és nagyon szimpatikus társaság vagytok, nekem pedig nagy szükségem lenne a tapasztalatotokra és tanácsaitokra. Én meg hátha egy kis színt tudok hozni ebbe a tél végi lehangoltságba - már csak a meglepően amatőr kérdéseimmel is.

Pár dolog magamról: 37 múltam, de ahogyan bbercsi, én is csak nemrég találtam meg életem párját. Tavaly májusban volt az esküvőnk, és azóta próbálkozunk babaprojekttel, de eddig még semmi. Az én drága párom egy "javíthatatlan" optimista, és szerinte kár aggódnom, mert hamarosan összejön minden gond nélkül, sőt ikreink lesznek. Én viszont most már aggódom. Mert mi van, ha valami gikszer van, amiről nem tudunk, mi meg csak töltjük az értékes hónapokat hiábavaló próbálkozással...

A másik fő tudnivaló rólam, hogy valami hihetetlen mértékben elkerültem eddig az orvosokat. Pl. háziorvosom is csak papíron van, de élőben még sosem láttam (őt sem, és a korábbit sem). Szerencsére komolyabb betegségem sosem volt, a kisebbeket meg kikezeltem házilag, korábbi munkahelyem pedig elég rugalmas volt hozzá, hogy 1-2 napig táppénz nélkül is otthon tudtam maradni szükség esetén. Ahová mégis eljutottam szakrendelésre, szinte mindenhol nagyon negatív tapasztalataim voltak. Ilyen előzmények után talán nem döbbentek le nagyon, ha elárulom, hogy én bizony nőgyógyásznál is a múlt héten jártam először életemben. :oops: Tudom-tudom, évente kéne szűrővizsgálat, meg minden, de valahogy annyira nem volt ez a fejemben korábban.

Most viszont végre erőt vettem minden ellenérzésemen, és elmentem az itt leginkább szimpatikusnak tartott dokihoz. Persze szakrendelésre, mert igen vacakul állunk anyagilag, magánorvost nem nagyon tudnék megfizetni. Gondoltam, rákszűrés leple alatt kifaggatom az aggályaimról, és megkérdem, mit tanácsol, hátha elküld további kivizsgálásra, vagy valami. Viszont az lett, amitől féltem, az egész délelőttös várakozás után kb. 2 perc alatt ki is penderültem a rendelőből, pedig én igazán igyekeztem értelmesen elmondani a problémámat. Szerinte ennyi idő után még kár aggódni, ha addig nem jön össze, majd szeptemberben menjek vissza hozzá. Köszi...

Jelenleg egy doktornőhöz van újabb időpontom (ő tűnik még itt jófejnek) márc. 21-re. Reménykedek, hogy ha célzottan ezzel a problémával megyek, csak jobban meghallgat, meg nő létére hátha empatikusabb kicsit. Szerintetek van erre esély? Vagy felesleges kivárnom a soromat, hanem menjek el mindenképpen magánorvoshoz?

Egyébként várnék én türelmesen is, csak hát épp a ti példátok sem erre ösztönöz. Ezért fordulok ezennel a Tisztelt Önképző Nőgyógyász Egylethez szíves tanácsadásért. :)
rilka
Vác
 
 


Rilka,
üdv díszes társaságunkban! :)

Március 21-re kaptál időpontot? Nem semmi! :shock: Az kicsit még odébb van!

Mi a legelső baba előtt felmérettük magunkat, ezt tanácsolnám neked is. Nem tudom budapesti vagy-e, van egy hely, ami nem volt annyira drága, igaz nem is a legjobb magánklinika, de kezdetnek megteszi. Nekem vérvétel volt, páromnak meg spermavizsgálat, illetve volt egy elbeszélgetés kettőnkkel, ahol felmérték az esetleges dolgokat, milyen betegségek voltak a családban, stb.

Itt a linkje:
http://csaladtervezes.uw.hu/

Az Örs Vezér tér közelében van, Bolgárkerék utca 3. Ez TB-s, legalábbis 3 éve az volt és csak vizitdíjat kellett fizetni (most nem tudom hogy van náluk, akkor éppen volt a vizitdíj ugye minden TB-s helyen), azt hiszem összesen 3 alkalommal kellett odamennünk és alkalmanként kb. 600 Ft-ot fizettünk.

Nyugodtan tedd fel a meglepő kérdéseidet :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


malna5:
Ennyit arrol, hogy ebben a honapban lazan vesszuk a dolgot... meg ovutesztet is vettem...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Ez eszembe sem jutott…ezek szerint még erősen foglalkoztat bennünket.
Ezek szerint csak a türelemmel kell megbírkóznod… :roll: :P :D :D

Remélem megjönnek az én tesztjeim is még az ovuláció előtt. :roll:

szegenyke, azert sajnalom, szebb volt nelkule....
És milyen szép lesz utána. :wink: :)

korenka:
Szerintem símán lehet már, hogy a kis bundis lime-ot érzed. :wink: :)
Jobbulást! Azért nem volt arról szó, hogy a terhesség alatt akarod leadni a maradék súlyfelesleget…. :shock: :shock: :shock: Eszegess azért, mert a vitaminokat lenyúlja a bundis, oszt azért nincs jártányi erőd. :roll:

fix fogszabályzó..
Miiiii???? Azt hittem, hogy az ár után jön majd az, hogy a felét állja csak a tb…stb. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :evil:

sz.veronika:
Akkor a síelésnél a legnagyobb kiadás a házipatika összeállítása lesz, úgy látom. :D :D :D Végülis a síléc helyére sok gyógyszer befér. :roll: 8)
Vágyom én is nagyon ilyen helyre, de bizti én sem síelnék…nem szeretném az életem hátralevő részét az SZTK-ban tölteni…. sorbanállással. :mrgreen:

rilka:
Nagyon jó helyre jöttél, üdv. a csapatban. :) Azért azt első blikkre levettem, hogy a beszélni/írni tudsz bőven….össze fogunk barátkozni úgy érzem. :wink:
A te párod nem rokona bbercsinek? :roll: :mrgreen:
Az tényleg nem valami dicséretes, hogy ennyire elkerülöd a dokikat…de valamennyire megértelek. Azért egy megbízható nőgyógyászt kutass fel szerintem. :roll: Nekem hatodikra sikerült..szal az első után még ne add fel! :wink:

Tisztelt Önképző Nőgyógyász Egylethez
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ÖNE rövidítéssel...

Kép

Kép
mirci09
 
 


rilka: Isten hozott! Egy kis friss fuvallat jól jön itt! :D Akkor már nem is ostorozom magam, hogy négyévente megyek rákszűrésre... :D:D Na itt amit tuti megkapsz az a lelki támasz. Ez egy marha jó csapat, de majd meglátod! :D
Én is SZTK-ra járok most sokévi magándokis időszak után. Ki lehet fogni jó dokit az SZTK-ban is! Ne aggódj. Majd számolj be róla, hogy milyen volt a női-doki. A párod mennyi idős? Ha indiszkrét vagyok lőj le..
korenka
Szár
 
 


sz.veronika:
felmérettük magunkat
Inkább, mint lemérettni… 8) 8) :roll: :oops: :oops: :oops: :D :D .

Kép

Kép
mirci09
 
 


sz. veronika: Elképzeltem ahogy a síboxban csörög a sok pirula :D:D

mirci: Az az igazság, hogy most azért mertem leírni, hogy talán a kis bundás citromot érzem, mert eddig a sok mocorgást a marha jó emésztésemnek tudtam be Most, hogy nincs semmi a gyomromban és a beleimben, gondoltam ez már a kis szaros lesz.... :D:D

malna:
A lányom szerint menő a fogszamályozó. Szerintem nem annyira édi-bédi, de persze én ezt nem mondom neki, csak befelé... :D Örülök neki, hogy ezt Ő így éli meg. Fontos.
korenka
Szár
 
 


kiakadtam Korenka. Itt 18 eves korig minden ingyen van a gyereknek! Iskolafogaszat van meg? ott nem ingyen van?
szia Rilka!!!!
Udv koztunk! Tegyel is fel egy vonalzot! Ha rakkatintasz a mienkre, elougrik az oldal, ahol megszerkesztheted, es a BBC kodot be tudod masolni a profilodba! Igy legalabb latjuk, hol is allsz babaugyileg...
En is elindulnek a helyedben, epp ma voltam a hormonterkep eredmenyeert...kezdetnek, utana jon a parom, majd az UH! Ja es volt mar egy hiszteroszkopia.
Rajottem miert halogat a parom...azt remeli kozbeszol a baba..es megussza a vizsgalatot! Eloveszem mar a seprut a spejzbol.....

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
malna5
 
 


Eloveszem mar a seprut a spejzbol.....
Hosszabb utat tervezel? :P :D :D :D :D Az enyém csak este száll fel. :D :D :D :roll:

Kép

Kép
mirci09
 
 


malna: Hát itt nincs ingyen. A TB is csak akkor támogat, ha valami marha nagy fokú elváltozása van a gyermeknek. Orvos sógornőmet ráindítom a témára, valamit bumlizzon már ki nekünk.... Iskola orvos van, de az belenéz a szájukba elmondja mit kéne tenni és ennyi... Nem nyúlhat a gyerek szájába szülő nélkül (ami jó is) de sajnos nem is tehet egyebet sem.
korenka
Szár
 
 


malna: Hja a kemény pasik ugye? :D:D

mirci: ez jó volt.

Semmit nem kívánok, de mégis annyira de annyira éhes vagyok, hogy a hasam hangosan korog. Szegény magzatom azt hiszi oroszlán az anyja.... hogy meg fog lepődni amikor megszületik.... kiderül, hogy sárkány ...:D:D:D
korenka
Szár
 
 


35 felett már csak seprűnyélen lovagló és seprűvel férjet kergető boszorkányok, illetve oroszlánnak álcázott sárkányok vannak :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok Lányok!

Korenka: figyelj, ha nagyon köhögsz a "Stodal" (asszem) homeopátiás köhögéscsillapító szuper. csak ajánlani tudom, pár kanál bevétele után én is jobban érzetem magam, nem rázott egész nap a köhögés.

Málnám: szuper a hormoneredményed! a harmadik napi is megvan már? ugye, hogy megnyugodott a kis lelked. :)

Veronika: hajrá síelés. nekem is már olyan téli levegőhiányom van. nehogy megfordoljon a kis buksidban, ha ők nem mennek, akkor te sem!

Mirci: ma kedd van.... ha jól emlékszem a mai napra terveztél felhívni valakit. megtetted?

Rilka: üdvözöllek a csapatban. azt tudom neked mondani, hogy ne hagyd magad lerázni a dokiknál. tudod mit, szorozd meg kettővel az egy évet, akkor tutti, hogy nem küldenek el.
üdvözlettel: az öngyógyító nőgyógyász csapat egy tagja :) :)
Vendég
 


Én ma megdícsértem a páromat, most 1 órakor vesznek tőle vért, este 6-kor meg influenza oltásra megy. Nagyon kemény csávó! :lol: :lol: :lol:
Engem ezek külön-külön is sokkolnak, ő meg lazán beteszi 1 napra! :shock: :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Bercsi,
jó, hogy írtál. Mert igenis ez forog az agyamban. De most hogy írtál, hirtelen arra gondoltam, hogy tuti lesznek ott más kisgyerekesek is, akikkel majd összehaverkodom, mert ez valami gyerekbarát szálloda. Azért remélem nem gyereksírást fogunk hallgatni 3 éjszakán át :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


bbercsi: Szedtem a stodalt, de sajnos kevés. Olyan rohamban tör rám a köhögés, hogy hányok tőle. Az az igazság, hogy nem marháskodhatom el. Tudjátok nekem nincs meg az egész tüdőm, úgyhogy ha valami van akkor mindjárt a durvább gyógyszer jön. De hálistennek ez naaaagyon ritka.... úgyhogy nyelem az antibiotikumot mint a jógyerek, meg valami köptetős vackot. Fekszem és fekszem. Na ne tudjátok meg hogy néz kia a lakás....

sz.veronika: Tyűűűűű micsoda superman!!!! :D:D

Amikor a férjem nyavalyog, hogy mindjárt meghal annyira fáj a torka, vagy a feje, és itt a világ vége, akkor azt szoktam mondani neki, hogy én meg gyereket szültem és nem haltam bele.... persze tudom, hogy ez gonoszság, de egyszerűen utálom amikor egy férfi nyekerek. Nekem a férfi legyen férfi.... nem szép tőlem mi? .... hol az együttérzés?.... de ha elkezdem sajnálni akkor mégjobban nyüszít... mi a megoldás?
korenka
Szár
 
 


sz.veronika:
Igen, pedig még múlt hét elején kértem időpontot. Itt ennyit kell várni a normális dokikra. Ráadásul utólag jöttem rá, hogy az pont mensi közepe lesz, tehát gondolom rakathatom még egy héttel későbbre, ha nála maradok.
A linket köszi. Sajnos nem Bp-en lakom, éppenséggel fel tudok menni, csak az ugye annyiszor egy szabadnap (köztisztviselőként kicsit szigorúbb a munkarend, mint az előző helyemen). De mindenképp meggondolom, köszi az ötletet.

mirci:
Köszi :D Hát igen, ez betegségem, hogy nem tudok keveset írni. :D A dokikat meg nem elvből kerülöm, csak valahogy így alakult. Sose kezdtem el járni hozzájuk. Ha meg mégis kell valamiért, mindig kiábrándulok ezen a gépies futószalag rendszeren (pl. most nőgyógyásznál is kiakadtam, hogy 40 db pácienst lát el egyetlen délelőtti rendelésen - nem csoda, ha felületes és szórakozott). De ígérem, mostantól jó kislány leszek... :roll:
Hatodikra??? Ó jaj, akkor ehhez még sokat kell vetkőznöm... Azt hiszem, akkor még ma bejelentkezem sorban az összes dokihoz, hogy áprilisra meglegyen az igazi. :D

korenka:
Neked először is jobbulást, és fuvallat helyett csak gyógyító energiát küldök. :) Vigyázz arra a tökmagra, akarom mondani citromkára. :) A lelki támasz nagyon jól jön, köszönöm. Legalább nem szakad minden búbánatom a párom nyakába. Ő egyébként 7 évvel fiatalabb nálam. (És sosem hiszi el, hogy én meg ennyivel öregebb vagyok... Mondjuk én sem magamról, de hát ez van.)

málna:
Idővel majd vonalzózok, meg minden, csak erről a fránya céges gépről olyan nehéz netezni, örülök, ha írni tudok.

bbercsi:
Köszi, én is erre gondoltam egyébként, hogy azt mondom, régebben próbálkozunk, hátha akkor komolyabban vesznek. Mondjuk tény, hogy igazából kb. egy éve nem nagyon védekezünk, igaz az esküvő előtt nem is volt sok összebújós időnk, meg szándékosan nem is hajtottunk a projektre.

Mindnyájatoknak nagyon köszönöm a barátságos fogadtatást. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rilka 2011.02.15 13:36-kor.
rilka
Vác
 
 


rilka: Én is köztisztviselő vagyok!, sőt más is itt.... ugye? :D ...hja és öregebb a férjemnél.... :D A gyógyító energiát köszönöm, nagyon jól jön!!! ...és nyugodtan jöhet a hosszú monológ is, elolvassuk!
korenka
Szár
 
 


Sziasztok!

Ismét csak gyorsan....sajnos ez lesz májusig! :(
de legalább jövök, nem? :)

Rilka

Üdv közöttünk, reméljük jól érzed majd magad közöttünk.
Mi már (majdnem) képzett nőgyógyászok vagyunk, kérdezz bátran.
:) Ovu tesztet szoktál használni?

Korenka

Eszel azért vitaminokat vagy gyümölcsöt? Krumplipüré sem megy? Nekem az általában beválik betegen.

Malna

Mikor én voltam "fiatalabb" ,nem nagyon volt még divatban a fogszabályzó. Szerencsére annyira nem vészesek a fogaim, bár jó lett volna azt a kicsi ferdülést is kiegyenesíteni, de most már mindegy. Kb 30 voltam, mikor gondoltam rá, de nem mertem feltetetni, mert féltem, hogy meglát az igazi és messzire elkerül :)

Korenka

Itt mindenért fizetni kell ha normálisan akarsz élni. Apukámnak magas a vérnyomása, és volt pár érelzáródása is, csak úgy foglalkoznak vele normálisan ha perkál. Nem kockáztat.
:? :twisted:

Mirci

A vetélésed után mikor jött meg neked? Most vagyok kb a 18. napon és a hőmből ítélve még nem volt peteérésem, bár vannak napok amikor érzem az érés jeleit. Nem feltétlenül kéne lennie amíg megjön, de gondoltam nézem, mert akkor onnan 14 nap.

Veronika

Mikor is mentek síelni? De jó! Én is szívesen kiszabadulnék ebből a szürke Budapestről!

nikiee
Budapest XI. kerület
 
 


Bbercsi mit neznek a harmadik napon? Mert nekem nem mondtak, hogy vissza kell mennem, a 21. napi progi tokeletes volt.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
malna5
 
 


Malna

Azt elfejtettem, hogy gratula az eredményekhez, így hogy tudod, hogy minden ok, sikerülni fog! Különben is most van a 4. hónapotok és az már többünknek bevált, nem ? :wink:

nikiee
Budapest XI. kerület
 
 


[quote="sz.veronika"]3 írta:sz.veronika5 felett már csak seprűnyélen lovagló és seprűvel férjet kergető boszorkányok, illetve oroszlánnak álcázott sárkányok vannak :)

:D :D :D Ez vicces.
Jelentem, én az 1.kategóriába tartozom, a keresztlánykáim pedig (2 ill. 3,5 évesek) imádják a sárkányokat. (Pedig sógornőm még bőven 35 alatt van.) Úgyhogy Korenka, jók az esélyeid a babácskánál. Szeretni fog. :D

Egyébként szorgos voltam (na jó, ma nincs benn a főnök :)), és máris csináltam vonalzót, de valamiért nem jelenik meg. Simán csak a kódot kell bemásolni az aláírásba?

Ui: hoppá, már itt is van. Na, minden problémám így oldódjon meg. :)

Lilypie First Birthday tickers
rilka
Vác
 
 


Veronika:
A Bolgárkerék utcás infójában ezt írják: "Azoknak a pároknak a jelentkezését várjuk, akik a közeljövőben akarnak gyermeket, és akiknél a meddőség, illetve a nehezített teherbeesés gyanúja nem merült fel (vagyis fogamzásgátlás nélküli rendszeres nemi élet ellenére egy év alatt a tervezett terhesség nem következett be)."

Ugye jól értem, hogy itt meg akkor azt kell bizonygatni, hogy még nincs egy éve, hogy próbálkozunk?

Egyébként szerintem is jól teszed, ha kimozdulsz - legalább hegyeket látni. Kell egy kis változatosság. :wink: És ha bababarát a szálloda, biztos lesz ott társaságod.

nikiee:
Ovu tesztet még nem használok.
Igazából az elején én is nagyon bíztam benne, hogy összejön teljesen spontán, csak arra figyeltünk, hogy a számolt ovu környékén 1-2 naponta mindenképp összebújjunk. Év elejétől kezdtem hőmérőzni, de az 1. haviba bekavart egy váratlan éjszakázós utazgatás, meg rájöttem, hogy hónaljban mérve nagyon pontatlan. Szóval ez lesz az 1. értékelhető hónapom. Lehet, hogy jövő hónapban akkor kiegészítem ovu teszttel is, hogy megalapozottabb legyen a nemi életünk tudományosan. :D
rilka
Vác
 
 


nikiee: Tök jó, hogy jössz. Miért is ne jönnél!!
korenka
Szár
 
 


sz.veronika:
Nagyon kemény csávó!
természetesen nem akarom kétségbe vonni...de nem lehet, hogy azért tudta le egy nap, mert akkor kétszer kellene paráznia? :roll: :D Én így csinálnám, pont az előbb említett okok miatt. :wink: :roll:

Nem gondolom én sem, hogy annyi kisgyerekes anyuka között ne találnád fel magad... :wink: .Eszedbe se jusson, hogy nem mégy el! :twisted:

35 felett már csak seprűnyélen lovagló és seprűvel férjet kergető boszorkányok, illetve oroszlánnak álcázott sárkányok vannak

Én inkább a másodikra hajazok, de menstruáció előtt szinte mindegyik tünetét produkálom. :oops: 8)

korenka:
Némelyik férfi mind egyforma. 8) Először én is mindig elkövetem azt a hibát, hogy megsajnálom...aztán meg már csak magamat túráztatom, hogy nem igaz, hogy egy nátha miatt ennyit kell vinnyogni. Ha meg esetleg láza van...ne is hozzd elő. 8) Gondolhatjátok mit éltem át most a tél elején az uram végbélrepedése idején. :shock: 8)

rilka:
Mondom én, hogy jó helyen vagy...én is idősebb vagyok az uramnál...igaz csak 2 és fél évvel. :wink:
Jó lett a vonalzód és így már mi is tisztán látunk.

nikiee:
Mindig ez a rohanás...De szavadon fogunk, májustól te leszel a vitaindító és témavezető és táblázatfelelős és mindenes. Onnantól nem lehet munkára hivatkozni. :P :D
Vetélés után a következő hónapban rendesen megjött...26 napra, ahogy mindig. Szülés után is így volt...6 hétig véreztem, aztán 26 nap és máris menstruáltam rendesen. Azt, hogy volt-e peteérésem közvetlen a vetélés után, azt nem tudom, akkor még nem figyeltem és a barna tojásfehérje csak szülés óta van. Azért jó, ha figyeled.

bbercsi:
Jó a memóriád... :shock: :D :D :wink:
Nem, nem telefonáltam, most nem érdekel a téma. A másik ok, meg most annyi kiadásunk volt ebben a hónapban, sajnálom rá a 8000Ft-ot (bizti rákszűrést is csinálna, mert májusban volt utoljára.). Most várok egy kicsit....jójó tudom, 3 hét múlva akkor meg ne hisztizzek itt nektek.. :oops: 8)

Kép

Kép
mirci09
 
 


mirci: Kisgyereke anyukák társasága... na ez az a kör amit kerülök.... Megőrültem a játszótéren attól, hogy rivalizáltak egymással anyukák. Jaj az enyém már beszél, megy, sokkal de sokkal korábban mint kellen, tiszta zseni, a tied mennyit eszik, mennyit kakil, mikor indult, mikor beszélt, hány foga van kint....ááááááá..... és én kis naív az elején szívesen beszélgettem volna erről, ha végig tudtam volna mondani egy mondatot is a kérdésekre válaszolva, mert meg sem várták a mondat végét és már dőlt belőlik...mert az enyém már szobatiszta, folyékonyan beszél spanyolul, 123 foga van...... :shock: Inkább magányosan kőröztem az utakon.... De azért van egy-két normálisabb fajta is, csak nehéz rátalálni... általában magányosan kőröz.... :D:D:D:D Hát most jól megdicsértem magam.... :D:D:D
korenka
Szár
 
 


húúú csajok jó sokat írtatok :):):):

deuteriumos vízról én is sok jót hallottam és tényleg nem olcsó de azt mondják nagyon hatásos.sokat volt már a tv-ben is .


korenka: jobbulást neked:(+++++++++++++++++

Málna: tök jó hogy jók a leleteid :) akkor mostmár csak mindent bele szitu van :):):)

Vera: Pálminak jobbulást +++

Rilka: üdv közöttünk és örülök,hogy szimpatikusnak találod a társaságunkat :):):):):):)
én is átmentem ezen a dolgon.Másfél évig próválkoztuznk apával mikor Gergő összejött én 36 voltam mikor megszületett majdnem 37 és egészséges okos gyerek és..... testvért szeretnénk neki bár ez sem megy könnyen már :) de nem adjuk fel.sokat sírtam én is apának minden hónapban.Mindig kérdezgettem hogy ugye akkor szeretni fogsz ha nem lehet gyerekünk stb.Ő mindig nyugtatott és tényleg sikerült :) szóval nyugalom semmi para és össze fog jönni az a baba :) nem vagy lemaradva semmiről sem :)
március 21??????? elég soká lesz az:( nem semmi.
én annó ugyanígy jártam mint te .elmentem a dokihoz rákszűrés mondtam kínomat bánatomat és azt mondta hogy jövő ilyenkor már babásan fogok menni hozzá ne aggódjak.és......... ugyan elköltöztünk de az egy év májusban már pocakomba volt Gergő:)


35 felett már csak seprűnyélen lovagló és seprűvel férjet kergető boszorkányok, illetve oroszlánnak álcázott sárkányok vannak ( ez tettszett :):):):)

Vera: engem sem izgat egy oltás vagy vérvétel :):):)

én is kettő évvel vagyok idősebb a páromnál :):):)

nika70
Salgótarján
 
 


korenka: én pontosan ugyanezt éreztem a játszin amit leírtál.nem is járunk oda :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


korenka:
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj ne vegyük már el szerencsétlen kedvét a síeléstől. :D :D :D :D :D 8) Siklani nem szeret, fáj a torka, a baráti család gennyes mandulával küzd, Pálminak meg meglevesedett az orra. Ígéretes hétvége lesz. 8) :D :D :D :D

Egyébként tökéletesen igazad van, mi is csak 5 óra előtt járunk a játszira, mert akkor üres. 8) Amúgy sem vagyok egy barátkozós fajta. :roll:
Bátorításként írtam szegény Veronikának, meg hát egy bababarát szállodában nagyobb az esélye, hogy kisgyerekes anyukákkal cserél eszmét, mint hogy nyugdíjasokkal vitatja meg a reumakérdést. :D :D :D :D :D :D :D

nika70:
Épp gondoltam az előbb, hogy teszek egy hiányolós jelet...erre megjelentél. :) Milyen a munka?

Kép

Kép
mirci09
 
 


Neked írom Málnám: a harmadik napon a következő hormonokat nézik:
TSH, Prolactin, FSH,LH, Ösztradiol,Tesztoszteron.
Vendég
 


mirci: Jóóóóvannna azért odaírtam, hogy vannak normálisak is.... :D:D:D:D
Lehet, hogy kifog egy ilyen fasza kis társaságot mint mi vagyunk! :D
korenka
Szár
 
 


Pont az jutott eszembe, hogy aki nem bírja a játszótéri anyukákat, az jön a netre... mert hogy én sem bírom :lol: :lol: :lol:

Értem én, hogy alig várják, hogy beszélhessenek, mert együtt vannak egy gyerekkel egész nap, nincs felnőtt akihez lehetne szólni és hát egy játszón miről beszéljen, ha nem a gyerekről? Amúgy is ezzel van elfoglalva egész nap, hogy mennyit eszik, mikor kakil, mikor csinálja a mozgásokat, beszél, bilizik, stb...

Én általában Pálmival játszom a játszón és nem az anyukákkal beszélgetek, vagy csak nagyon keveset. Engem inkább az érdekel, hogy a gyerek jól érezze magát. Persze biztos, ha már nagyobb lesz nem kell majd ott lenni vele folyamatosan - ezt még nem tudom, nem tapasztaltam. De azon fel tudom dühíteni magam, aki csak ott trécsel és oda se figyel a gyerekére :evil:

A síelésen is inkább Pálmi miatt kellene a társaság, hogy ő el tudja foglalni magát, legyen másik gyerek.

Na, hát akkor úgy látom, csak én vagyok fiatalabb a páromnál :) 1 évvel :)

Rilka,
ovu tesztet javaslom, én tökre máskor hittem hogy próbálkoznunk kell az első gyereknél, aztán az ovu teszttel jöttem rá, hogy nem akkor volt, mint gondoltam...

Mirci,
nem, a párom tényleg olyan kemény csávó és nem fél a szuritól, mint Nika :) De mivel én rettegek, főleg a vérvételtől, ezért nekem kész kihívás egy terhesség a sok vérvétellel...

Niki,
azért jó, hogy időnként jelentkezel, várjuk ám!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Örülök, hogy korenka elővezette ezt a játszis témát, mert engem egy ideig nagyon zavart, hogy nem találom fel magam a kismamik között. Egyébként sem szeretek olyannal jópofizni, akivel nem nagyon van közös témánk. Persze lehetne sok (mikor kakil és mit eszik), de ezeket a barátnőimmel is meg tudtam beszélni és ugye a neten mindenre van példa. :D
Ami engem a játszin kifejezetten zavart, az a klikkesedés és a másik kibeszélése. Erre nem vagyok fogékony, és ahogy Veronika írta, én sem ezért viszem le a gyereket. Eddig jó volt, mert volt a házban hasonló korú baba, tudott barátkozni a kisfiam. Mindketten elköltöztek, de majd megoldom máshogy. Kell azért a társaság, hogy megtanulja a farkastörvényeket. :D :D :roll:

aki nem bírja a játszótéri anyukákat, az jön a netre...
:D :D :D :D :D :roll:

Kép

Kép
mirci09
 
 


mirci, veronika: Totálisan egyetértünk, kár hogy nem egy játszótérre járunk :D:D:D
korenka
Szár
 
 


Jó reggelt!

Húúúú csajok, nálunk reggelre az egész város egy egybefüggő koripályává fagyott. folyamatosan száguldozik a mentő, gondolom a mai napon nagyüzem lesz a kórházban.

Korenka: mesélj, hogy vagy? rosszulléteid múlóban vannak már?
Mirci: reggel azon gondolkodtam, ( tök komolyan:)), hogy élőben milyen csaj is lehetsz.... :)
Vendég
 


Jo reggelt!
Nalunk a korkulonbseg 1 ev apa javara. ugy, mint Veronikanal.
Jatszoter...homalyos emlekek a multbol.....mar nem emlekszem..nekem mindig egyutt jatszottak a lanyok, en meg a baratnommel trecseltem, akivel egyutt mentunk oda, es akivel amugy is mindig trecseltunk, nem kellett hozza jatszoter! :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
malna5
 
 


Jó reggelt!
Időjárás jelentés: nálunk hó van, de szerencsére nem sok. Ahhoz képest, hogy egy hónapja nem vettem meg az új csizmát, mert tavaszt vártam.... :roll: 8) :D :D

bbercsi:
Hát...nem vagyok 1szerű eset. :oops: :D :D :D

malna5:
Akkor nem is árt, ha feleleveníted a játszis élményeket, mert lassan részed lesz benne. :wink:

Kép

Kép
mirci09
 
 


Bbercsi utanakerestem, az alap-hormonszintet nezik a harmadik napon. Nekem csak a ciklus masodik felen neztek, feltehetoen ha az jo, jo az alap is...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
malna5
 
 


Szépjóreggelt!
Játszótéren néha én is előfordulok keresztlánykákkal. Szerencsére kettőjük után annyit kell szaladozni, hogy nem nagyon jut idő trécselni. De az ilyen, "az én gyerekem mennyire csodálatos" típusú beszélgetésektől én is idegbajt kapnék. Minden gyerekben pont az a szép, hogy teljesen egyedi a saját kis fejlődési ütemével, egyéniségével, stb., ne csináljunk már versenylovat belőlük. :roll: Mondjuk rám csak pislogni szoktak nagy szemekkel, hogy a gyerekeket ismerik, de én ki a fene lehetek.

Nika70:
Köszi a biztatást, remélem, mi is hasonlóképp járunk. :)
De jó, most nézem, te meg merre lakozol. Párom is onnan származik, meg anyósék ott laknak, úgyhogy mióta együtt vagyunk, elég sokat járok arrafelé. Annyira jó benne, hogy a város bármelyik részéből 10 perc alatt ki tudsz jutni az erdőbe... Milyen az ovis munka, bírsz a gyerkőcökkel? :)

Ovu tesztet kipróbálom, de úgy látom, nálam hőmérőzésből is kijön, hogy a 26 napos ciklusomból a 12. volt az akciós nap. Mondjuk az ovus hőleesést nem sikerült elcsípnem, de utána az emelkedés elég egyértelmű. Most szépen ki is használtuk az alkalmat. De nem érzek semmi gyanús jelet. No majd meglátjuk hamarosan...

Lilypie First Birthday tickers
rilka
Vác
 
 


Rilka, nem mindig van holeeses, van akinek egyszer csak megemelkedik. Ez a nehezebb, ezt nehezebb elcsipni... Mar csak 3 nap es tesztelsz! de jo!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
malna5
 
 


Sziasztok! Hát ma sem vagyok jobban. Totál türelmetlen vagyok önmagammal szemben. Mi az, hogy már egy hete beteg vagyok, sőt.. éjszaka nem aludtam, de a férjem sem, mert úgy köhögtem.... reggel addig ugattam amig nem hánytam, utána kicsit jobb lett. Ettől persze tök gyenge vagyok és utálom az egészet... :( Bent melóban közben megszámlálhatatlan munkám van. Visszamegyek és hanalig dolgozok majd, hogy behozzam magam.... na jól ki is nyüszítettem magam....

mirci: Itt is havas a táj, pedig a kis hóvirágaim már integetnek a tavasznak :)

rilka: Fogsz majd tesztelni? Ha igen akkor mikor?
korenka
Szár
 
 


Málna, előre leszögezem eszem ágában sincsen okoskodni hormonszintek körében. De elmondom Neked, hogy a ciklus végén azaz, a 21. napon vett véreredményem szuper volt,
ahogy Te is írod alapnak tökéletes.
Sajnos azonban nálam pontosan a 3. napon vett hormonszintek hozták ki a probléma gyökerét.

Összegezve és nem riadalmat keltve benned, sajnos azt kell írjam , ha a ciklus másidik felében mért hormonszint okés, az sajnos még nem feltételezi, hogy a harmadik napi hormoneredmény is jó.
Vendég
 


Ha mar igy belementunk megmondod mi volt a rossz a harmadik napon? Mibol vontak le a kovetkeztetest? Priviben is irhatod, ha olyan...
azert bizok, hogy nincs semmi, mert tavaly is csak ezt vettek le, es meg abban a honapban terhes lettem.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
malna5
 
 


Ha a 21.napid jo volt, akkor volt peteeresed is nem?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
malna5
 
 


korenka:
Bevetted már az összes szem antibiotikumot? Lehet fel kellene hívnod a háziorvost, már tényleg elég régóta tart. :?

Hormoneredményhez nem tudok szólni. :roll: Viszont...ma kértem beutalót teljes vérkép és laborvizsgálatra. :!: Meg akarom nézetni, hogy jól működik-e a pajzsmirigyem, mert egyre jobban érzem. Úgy tudom, hogy az is befolyásolhatja a teherbeesést.

Kép

Kép
mirci09
 
 


Jol tetted Mirci, nekem a pajzsmirigy kipipalva, nagyon jo lett-hal Istennek... mas hormont is neznek, vagy ez egy rutin verkep lesz?
Allitolag az inzulin is lehet hatassal.. azt ehgyomorra nezik ugy tudom..

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
malna5
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?