Sziasztok!
Aszta, Marycus, a legutoljára amikor játszóban voltunk és találkoztál az emberrel, akkor közölte, hogy terhes vagy
Mondom dehogy, hát csak szóltál volna! És akkor mennyi idős is lehettél? Mondjuk az volt úgy másfél, két hónapja, mert Miksa akkor még nem volt 1 éves. Ti már tudtátok, vagy csak az én boszorkány párom sejtette meg?
És persze óriási gratula!
Képzeljétek csajok, azért tűntem el, mert tegnapelőtt volt egy áramszünetünk, aztán persze visszajött az áram, csak épp kiütötte a gépet. Szabályosan elfüstölt, úgyhogy ez már egy új, hasít, mint a rakéta. Mondjuk Miksa fotói éppen adatmentésen mennek keresztül, mert a vinyók is elmentek, de az ember bátyja informatikus, aki szerint meglesz minden. Én mindenesetre teljesen kikészültem, gondolom nem kell részleteznem. Ha tudnátok hányszor volt szó arról, hogy ki kell írni a képeket...
Muszáj visszanéznem a délutáni altatás-dolgot, mert szerintem félreértettetek. Naszóval tényleg két malomban őröltünk. Miksa a délutáni alvását is a kiságyban bonyolítja nagyjából nyár eleje óta. Délelőtt már nem alszik, ebéd után viszont minden baj nélkül le tudom tenni egy szopi után, és alszik 3-3 és fél, nem ritkán 4 órát. Mondjuk egytől fél 5-ig. Ez nekem klassz, mert egy halom mindent tudok csinálni. A baj akkor van, (szerintem frontnál) ha nyűgösködni kezd már 6-fél 7 körül. Erre írtam, hogy letenni korai, hiszen nemrég ébredt fel. Azt nagyon zokon venné, ha a kiságyába tenném, mert aludni nem fog, játszani pedig nem szokott ott. Talán inkább bújni akar, de nála nem működik, hogy ülök a fotelben és ölbe veszem, mert akkor izeg-mozog, lekéredzkedik, aztán vissza és kezdi elölről. Ha hordozóba teszem, akkor nyugi van. Ilyenkor próbáltam már előrébb hozni az esti fektetést, de a fél 9-es fürcsi, 9-es alváskezdés után felébredt nekem fél 11-kor egészen üdén, és éjfélig feküdtem mellette a földön, mire visszaaludt. Szóval szerintem erre nincs megoldás, csak a frontmentes idő és a türelem. Tényleg csak panaszkodni akartam
Babakocsi: köszi az ötleteket. Nagyjából én is ezekre jutottam, csak típusokat nem tudtam mondani, mert mi ezeket a kocsikat egyáltalán nem is kerestük. Hanzika, szóval Graco?
Ildikó! Nem kaptam telcsiszámot, de az is igaz, hogy a 30-as telefonom ki volt nyúlva a múlt héten néhány napra. Kellett venni másikat, mert mégsem sétálhatok be a céghez, hogy bár én gyeden vagyok, de kérnék szépen egy új telefont
Ikea: én tényleg szeretem, és tetszenek a pácolt bútorok. Mondjuk a kedvenc dolgaink a Practic Romanticból vannak, ilyen pl. a hálószoba bútor. Ezek olyan örök darabok, nahát az Ikeában viszont az nem jó, hogy azok egyáltalán nem örök darabok, esnek szét. Bár még amikor bejöttek Mo.-ra, a tesómnak vettünk ott egy komódot, nahát az most is tökéletes.
Kriszta! Én is sokat olvastam mostanában a barihimlő elleni oltásról, és nagyon sokan emlegetik a szövődményeket. Megkérdezem majd a dokinkat, én adok a véleményére.
Ovi: az én szüleim sose nyomultak egy kicsit se, pedig szerintem egy kicsit nem árt. Egy, hogy a sokat segítős szülők gyerekeivel sokkal kedvesebbek voltak mindig, és én ezt kicsit irigyeltem. A másik meg, hogy tök jó, ha az ember segíteni tud, és ha megteheti, akkor miért ne?
Karácsony: mi sem állunk még sehogy, de úgyis mindig elkészülünk
Az idén valszeg Szekszárdon leszünk, mert az ember úgy dolgozik, hogy le tudunk menni. Tavaly anyuék voltak itt, akkor szegény 24-én este jött haza a melóból
Kicsit mondjuk sajnálom, hogy nem én leszek a háziasszony, mert igen jó bejglit sikerült sütnöm tavaly és tavalyelőtt is (ennyi a történelmem
), de anyukámé is persze zseniális. Tőle van a recept
Meg így azt hiszem 23-án díszítünk fát, és ezt nem szeretem, de nem mondok le arról, hogy legyen saját fánk. Borzasztó úgy hazaérni mondjuk 25-én, hogy ne legyen karifa a lakásunkban egészen januárig. Nekem nagyon hiányozna.
No, még azt felejtettem el írni (Ildi pótlásáról jutott eszembe), hogy kiváncsiságból megcsináltam Miksabuckónak egy babatej-mintát, Mildibét, és az én kisfiam, aki ugye papíron nem tud cumisüvegből inni, 2 perc alatt lelökte a cuccot. A doktor szerint a babatej a legideálisabb, mert ugye abban ki vannak találva az összetevők, de végülis adhatunk rendes tejet is. Aszondja az övéi is azt kaptak felesben. Én azt azért még nem nagyon adnék, de hát szopizik, kap joghurtot, túrót, sajtot, tegnap ledobott egy Kinder tejszeletet (kicsit paráztam a méz miatt, de állítólag feldolgozott formában nem veszélyes), imádja a rendes tejpépeket (Hippet kapott eddig, meg Mildi sárgabarackos tejberizst, utóbbi nagyon nyami neki), szóval szerintetek kell még emellett babatej vagy rendes tej? Inni higított baracklét iszik vagy gyümiteát.
Biztos kihagytam még valamit, de már nem olvasok újra vissza!
szirom