Judit,
Igen. Niki azért hízogat (micsoda szó!
). A növekedési görbén még mindig rajta van, amit a védőnő mutogatott. A párom próbálta elkérni azt a lapot, de azt mondta szó sem lehet róla nem adja oda mert csak stresszelik magukat rajta a szülők. Mindenesetre, ha így haladunk tovább simán megduplázza a súlyát még fél éves kora előtt egy kicsivel.
Iceberg,
Az etetőszéket a párom a saját névnapjára, de valójában Nikinek kérte volna, de már többen megvették az ajándékot, így nem lett belőle semmi. De egyébként jó elképzelés amit leírtál. Nekem egy terülj-terülj asztalkám kellene.
Szerencsére az én páromat nem kell kiszolgálni, persze jól esik neki a minden nap meleg kaja, de szerencsére kiszolgálni tényleg nem kell, inkább csak pakolni utána. Persze olyan is előfordul néha, hogy elpakol maga után és bepakol a mosogatógépbe, de ez nem mindennapos. Apum olyan típus (vagy még olyanabb) mint amit leírtál. Elé mindent oda kell rakni. Sokáig szerintem még azt sem tudja merre van az alsógatyája, mert azt is anyám adta oda neki.
Elmondom miért tudod jobban beosztani az idődet a férjed nélkül. Én már a kezdetek kezdetén ezen gondolkodtam, hogy miért van ez. Nos a megoldás egyszerű. Önkéntelenül is számolsz azzal, hogy majd ha hazajön-itthon lesz akkor egy kicsit leköti a babát és te mennyivel gyorsabban fogsz majd haladni. Ezért 1-2 dologba ami macerásabb inkább bele sem fogsz, hogy majd ha itthon lesz akkor majd egyszerre, mert akkor nem kell mindig félbeszakítanod, kezet mosni, felvenni a babát, majd megint lerakni és folytatni a munkát. De sajnos ez nem így működik, mert amikor hazaér akkor neki is vannak tervei, hogy mit akar csinálni, meg vannak helyzetek amikkel nem tud esetleg mit kezdeni a picinél és mégis szükség van rád, vagy egyszerűen csak odahív hogy nézd milyen aranyos és így megint nem haladsz úgy, viszont napközben sem haladtál, mert arra számítottál, hogy most majd fogsz.
Viszont ha tudod, hogy nincs segítséged és csak magadra számíthatsz, akkor nekifogsz és bár néha meg-meg szakítva, de szépen megcsinálod a melót. Ha nálad még ki is kell szolgálni az urad akkor még az is plusz idő. Na jól kiveséztem, de kb erre jutottam.
Egyébként nem mindig van így. Ha pl vendégeket várunk és előre szólok, hogy nekem sok dolgom lesz, akkor tényleg csak etetnem kell Nikit és akkor tudok haladni, de másként valóban nem lennék készen soha.
Oltás: Hát a combizomba adott oltás szerintem egy felnőttet is piszkosul megviselne. Ha jól rémlik még 3 éves korukban kapnak szintén a combba. Mellettünk egy kisfiú pont azt kaphatta. Úgy üvöltött szegény mint akit éppen megnyúznak. Persze Ő már tudta, hogy mi jön és gondolom nagyon félt is.
Járóka: A hálósban nehezebb felállni, viszont könnyen összecsukható és magaddal vihető. A fa járóka viszont merevebb és ugye olyan rácsai vannak mint a kiságynak, itt szerintem könnyebb felállnia és jobban ki is lát belőle mint a hálósból.
Kri,
Nem semmi! 7 kg!
Cherryke,
Hát a mostani tápszereket nem kóstoltam.
Én nem kezdeném maracujával a hozzátáplálást. Ki tudja milyen érés gyorsító-lassító és egyéb dolgokkal kezelik, hogy kibírja az utazást és hogy sokáig elálljon a boltok polcain. Na meg nem teljesen éretten szedik le és akkor mindjárt nem olyan az íze. Persze ha épp ott lennék ahol természetes környezetében terem, akkor más lenne a helyzet.
Persze üveges bébiétel az más, mert ott gondolom erre vigyáznak és valószínű sűrítményként keverik már bele.
Hunorka nagyon édes a videón. Mi is az előszoba szekrényben szoktuk nézegetni a "babát".
Sissy,
Szaporító fejés: Én végül úgy csináltam, hogy este amikor már tudtam, hogy reggelig nem kér, szopi után, illetve napközben egyszer, amikor elég sokat evett utána. 7-7-5-5-3-3-1-1 perceket jobb-bal ciciből ugye felváltva, akkor is ha már nem jön tejcsi. Ha napközben még egyszer csináltam volna valószínű több hatása lett volna, de így is két nap után már éreztem, hogy több a tejcsi.
Mók,
Na azt hittem csak Niki alszik ilyen keveset nap közben. Nálam is pont ez van 30-40 perc és csak 3-szor 1 nap.
És ebből is egyszer sétálunk, tehát akkor sem haladok itthon.
Rékus,
3 gyerek? El sem tudom képzelni.
Kri,
Gyönyörű Bettina. Tényleg nagy szemei vannak.
Látom Ő is több úját szopizza egyszerre.
Vörösmacs,
Látom Balázsod éppen az élet nagy dolgain mereng.
Szerintem is hülyeséget mondott a védőnőd. A kismama babakonyhájában is az van amit írtál, hogy ha azt a szopit ki akarod váltani akkor kell a szopi előtt adni. Végül logikus is, mert ha már jóllakik akkor kevesebbet akar majd szopizni és végül már ha teljesen jól lakik már nem is igényli majd.
baba altatás: Niki többnyire kézben alszik el. Vannak esetek amikor már nagyon álmos, hogy elalszik ha letesszük, de az a gond, ha hasra tesszük, akkor mindig fel akar támaszkodni, ha meg hátra akkor meg elég hamar felébred, mert hason jobban alszik. Én is majd, ha már este is a kiságyában alszik, rá akarom szokatni erre, hogy magától aludjon el, de még nem akkora teher hurcibálni és néha szeretem is,
így még nem kezdtük el a leszokást.