Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kri!
Lányok nagyon szépek! :lol:

Vörösmacska!
Balázs édes egy pasi! :P

Tegnap olvastam valahol /lehet itt/ hogy ha este elalszik az ágyába a baba akkor nappal már nincs gond ezzel. Na ma kipróbáltam.
És Lilla simán elalszik egyedül!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :lol:
Nem mertem eddig napközben alkalmazni,hogy csak úgy leteszem,de ma annyira hisztizett a kezemben,hiába sétáltam vele,meg ringattam...,és ezek szerint egyedül könnyebb neki!
Nagyon örülök ennek a fejleménynek,és este 20h-kor aludt el,hajnal 4-kor kelt,de csak azért mert legurult a lejtőről,ami a szörcsögés miatt még mindig áll az ágyában. Igaz így nem szörcsög! Azért ne durván meredek lejtőt gondoljatok.
Mi eddig almáztunk,banánoztunk. De csak piciket,ízlelgeti még. Meg persze Lilla még nincs 4 hónapos,és ráérünk.

Kép
mók

mók, gratula az elalváshoz :D :D :D :D :D :D hála én macim leteszem, alszik. néha este kívánja, hogy ringassak kettőt-hármat a fenekén, de hála akkor sem vészes. Ma pl. nem.

cherryke, igen, nem is akarok egész étkezést kiváltani, csak a tápi pótlást elhagyni napközben. Van tejci, csak nem elég. Reggel pl. nem is kell pótlás. 10óraikor, csak a kekszes alma volt, aztán szopi, majd ebédnél már stökös alma, szopi és tápszer is, mert ebből még nem mertem annyit adni neki. Ez is bejön neki hála:lol:

Maccs
vörösmacska

na megtalátam a választ a kérdésemre:

Az, hogy szoptatás előtt vagy után kínáljuk, annak függvénye, hogyan tervezzük a szoptatást a továbbiakban. Ha innentől szeretnénk leszoktatni a szopizásról a babát, akkor már szopi előtt kínáljuk, ha nem cél a szoptatás kiváltása és még tervezzük a szoptatást esetleg hosszabb távon is, jobb, ha szopi után kanalazunk. Az első félév után is megmarad az anyatej védő és tápláló funkciója, éhen és tápanyag nélkül nem marad a baba, értékéből szemernyit sem veszít, miért is tenné? Hiszen folyamatosan igazodik összetétele és mennyisége a baba igényeihez.

tiszta dili a védőnőm...

Maccs
vörösmacska

Kriszta
Kép
cherryke

Hunorka ccukkorfalatmegtabááááálom..... milyen nagyfiús hangja van :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Maccs
vörösmacska

Sziasztok,jó reggelt

mók:na :) örülük :D :D az is lehet,hogy ez volt a baj! :wink: egyedül akart aludni :) szörcsögésre ,nem gondoltad elvinni egy maszek fül-orr gégészhez?elég rég óta írod már.esetleg jó lenne a szobába egy párásító készülék megfelelő illó olajjal.erre gondoltam még. :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mók: nem lehet, hogy Lilla refluxos és attól szörcsög???? Saját tapasztalat... Ha az emelkedő jó neki a kiságyba...
Te is azt hitted azért nyűglődik mert nem tud aludni és ezért ringattad? :) Elalszanak Ők egyedül is :)
Mi is így jártunk :D Sokáig már büfi közbe elaludt, ezért hittem én is, hogy azért nyűglödik, mert nem tud aludni, aztán egyszer besokalltam és betettem a kiságyba sírás közbe. És elaludt azonnal :D

Kriszta
Kép
cherryke

Találtam nektek valamit!hátha segít....
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=14390

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Kri,Macs,Cherryke:tündériek!!

Kri:sajnos volt terpesz-pelus,de lényeg,hogy már nem kell...

Mók:jó,hogy megoldódott.

Tegnap felborult a napunk rendesen.

Macs:én is ezt gondolom,ami a cikkben volt,mivel én szoptatok,ezért mindig a szopi után esszük az almát.Szerencsére attól hamar éhes lesz.Krumplit kóstolt már,az nem jött nagyon be még,anyatejjel higítottam.Vettem őszibarackot (Kecskeméti),mert ugye az nincs frissként,de azzal megvárom a jövő szerdát,hogy betöltse a 4 hónapot.Most a répát gondoltam kövi kóstolásra.Úgy tervezem,hogy 6 hónapos korig csak kóstolgatunk,aztán kezdem majd a helyettesítő evést lassan.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Judit,
Igen. Niki azért hízogat (micsoda szó! :D). A növekedési görbén még mindig rajta van, amit a védőnő mutogatott. A párom próbálta elkérni azt a lapot, de azt mondta szó sem lehet róla nem adja oda mert csak stresszelik magukat rajta a szülők. Mindenesetre, ha így haladunk tovább simán megduplázza a súlyát még fél éves kora előtt egy kicsivel.

Iceberg,
:lol: Az etetőszéket a párom a saját névnapjára, de valójában Nikinek kérte volna, de már többen megvették az ajándékot, így nem lett belőle semmi. De egyébként jó elképzelés amit leírtál. Nekem egy terülj-terülj asztalkám kellene. :D
Szerencsére az én páromat nem kell kiszolgálni, persze jól esik neki a minden nap meleg kaja, de szerencsére kiszolgálni tényleg nem kell, inkább csak pakolni utána. Persze olyan is előfordul néha, hogy elpakol maga után és bepakol a mosogatógépbe, de ez nem mindennapos. Apum olyan típus (vagy még olyanabb) mint amit leírtál. Elé mindent oda kell rakni. Sokáig szerintem még azt sem tudja merre van az alsógatyája, mert azt is anyám adta oda neki.
Elmondom miért tudod jobban beosztani az idődet a férjed nélkül. Én már a kezdetek kezdetén ezen gondolkodtam, hogy miért van ez. Nos a megoldás egyszerű. Önkéntelenül is számolsz azzal, hogy majd ha hazajön-itthon lesz akkor egy kicsit leköti a babát és te mennyivel gyorsabban fogsz majd haladni. Ezért 1-2 dologba ami macerásabb inkább bele sem fogsz, hogy majd ha itthon lesz akkor majd egyszerre, mert akkor nem kell mindig félbeszakítanod, kezet mosni, felvenni a babát, majd megint lerakni és folytatni a munkát. De sajnos ez nem így működik, mert amikor hazaér akkor neki is vannak tervei, hogy mit akar csinálni, meg vannak helyzetek amikkel nem tud esetleg mit kezdeni a picinél és mégis szükség van rád, vagy egyszerűen csak odahív hogy nézd milyen aranyos és így megint nem haladsz úgy, viszont napközben sem haladtál, mert arra számítottál, hogy most majd fogsz.
Viszont ha tudod, hogy nincs segítséged és csak magadra számíthatsz, akkor nekifogsz és bár néha meg-meg szakítva, de szépen megcsinálod a melót. Ha nálad még ki is kell szolgálni az urad akkor még az is plusz idő. Na jól kiveséztem, de kb erre jutottam. :D
Egyébként nem mindig van így. Ha pl vendégeket várunk és előre szólok, hogy nekem sok dolgom lesz, akkor tényleg csak etetnem kell Nikit és akkor tudok haladni, de másként valóban nem lennék készen soha.
Oltás: Hát a combizomba adott oltás szerintem egy felnőttet is piszkosul megviselne. Ha jól rémlik még 3 éves korukban kapnak szintén a combba. Mellettünk egy kisfiú pont azt kaphatta. Úgy üvöltött szegény mint akit éppen megnyúznak. Persze Ő már tudta, hogy mi jön és gondolom nagyon félt is.
Járóka: A hálósban nehezebb felállni, viszont könnyen összecsukható és magaddal vihető. A fa járóka viszont merevebb és ugye olyan rácsai vannak mint a kiságynak, itt szerintem könnyebb felállnia és jobban ki is lát belőle mint a hálósból.

Kri,
Nem semmi! 7 kg! :D

Cherryke,
Hát a mostani tápszereket nem kóstoltam. :D
Én nem kezdeném maracujával a hozzátáplálást. Ki tudja milyen érés gyorsító-lassító és egyéb dolgokkal kezelik, hogy kibírja az utazást és hogy sokáig elálljon a boltok polcain. Na meg nem teljesen éretten szedik le és akkor mindjárt nem olyan az íze. Persze ha épp ott lennék ahol természetes környezetében terem, akkor más lenne a helyzet.
Persze üveges bébiétel az más, mert ott gondolom erre vigyáznak és valószínű sűrítményként keverik már bele.
Hunorka nagyon édes a videón. Mi is az előszoba szekrényben szoktuk nézegetni a "babát". :D

Sissy,
Szaporító fejés: Én végül úgy csináltam, hogy este amikor már tudtam, hogy reggelig nem kér, szopi után, illetve napközben egyszer, amikor elég sokat evett utána. 7-7-5-5-3-3-1-1 perceket jobb-bal ciciből ugye felváltva, akkor is ha már nem jön tejcsi. Ha napközben még egyszer csináltam volna valószínű több hatása lett volna, de így is két nap után már éreztem, hogy több a tejcsi.

Mók,
Na azt hittem csak Niki alszik ilyen keveset nap közben. Nálam is pont ez van 30-40 perc és csak 3-szor 1 nap. :( És ebből is egyszer sétálunk, tehát akkor sem haladok itthon.

Rékus,
3 gyerek? El sem tudom képzelni. :D

Kri,
Gyönyörű Bettina. Tényleg nagy szemei vannak. :D Látom Ő is több úját szopizza egyszerre. :D

Vörösmacs,
Látom Balázsod éppen az élet nagy dolgain mereng. :D
Szerintem is hülyeséget mondott a védőnőd. A kismama babakonyhájában is az van amit írtál, hogy ha azt a szopit ki akarod váltani akkor kell a szopi előtt adni. Végül logikus is, mert ha már jóllakik akkor kevesebbet akar majd szopizni és végül már ha teljesen jól lakik már nem is igényli majd.

baba altatás: Niki többnyire kézben alszik el. Vannak esetek amikor már nagyon álmos, hogy elalszik ha letesszük, de az a gond, ha hasra tesszük, akkor mindig fel akar támaszkodni, ha meg hátra akkor meg elég hamar felébred, mert hason jobban alszik. Én is majd, ha már este is a kiságyában alszik, rá akarom szokatni erre, hogy magától aludjon el, de még nem akkora teher hurcibálni és néha szeretem is, :oops: így még nem kezdtük el a leszokást.

Szilvi
KépKép
ceyla

Már nem valószínű, hogy jövök a hétvégén, mert jönnek köszönteni a páromat vasárnap és sütit sütök meg a házat próbálom helyre pofozni.
Képzeljétek tegnap, megint a nagy kádban fürödtünk. Viszonylag ritkán használjuk, mert egy csomó idő mire megtelik. Már múltkor is gyanús volt, hogy a törölköző amit ledobtam a földre elázott, de azt hittem csak kipocskoltuk a vizet. Na de most az alsó szinten csöpögött a víz a plafonból itt-ott. Pedig még a fürdőszoba is alá van szigetelve, de hát ezek szerint ennyit ér! :evil: Úgyhogy ma derítheti ki a párom, hogy melyik cső vagy csatlakozás ereszt a kád alatt. Annyira hiányzott mint púp a hátunkra. :evil:

Szilvi
KépKép
ceyla

Cherryke!
Hunorka nagyon édi,egy cukorfalat!!!! :D
Nem gondolom hogy Lilla refluxos lenne,hasi uh-n jelezték volna,és nem bukizik jelentős mennyiségeket.

Vörösmacska!
Szerencsés vagy Balázskával,klassz kis fickó! :lol:

Iceberg!
Ma elhoztuk anyukámék LUX gépét,ami megöli a bacikat a lakásban,meg tisztítja a levegőt. Ezt még megpróbáljuk....
Jártunk egy kedves orr fül gégész ismerősnél,úgy két hete,még páromat is ő kezelte gyerekkorában. László kórházban dolgozik.
Azt mondta "enyhe nátha",nem ír rá semmi gyógyit,mert ezért kár a gyereket antibiotikumozni. Hát végül is a doki nénink is ezt mondta.
Csak orrcseppek,sterimar,és leszívás.
De vissza megyünk ha továbbra sem gyógyul,meg persze mérges is vagyok,mert mennénk már vele úszni,de ígz nem viszem,meg a dokitól így igazolást se kapunk hogy egészséges.

Ceyla!
Á, szóval a SOTE babák ilyen rossz alvók.... :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
mók

Jaj lányok,elfelejtettem írni:
LILLA UJJSZOPÓS!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :( :( :(
Totálisan jól alkalmazza már....,nem örülök.

Kép
mók

Kriszta:

Mi május 16-án fogjuk tartani, de többször van egy évben:

http://www.keresztnevek.hu/jelent%C3%A9se/BOTOND/

Panna szereti a hálózsákot. Kiskorában ő sem szerette egyébként, mert mindig beletekeredett. Ügyesen le is tudja venni reggel amikor felébred.
Tegnap hazahozta őt a férjem a nagyszülőktől, így ma fel tudtuk köszönteni. Ilyenkor veszi észre az ember, hogy hogy szalad az idő. Három hét, és óvodába megy.

Kép

Kép
judit75
Budapest

Lányok!
SOS kérdés: ha az etetőszékünk háttámlája 3 fokozatban dönthető,akkor etetésnél bele tehetem Lillát attól függetlenül hogy még nem tud ülni!
Gondolok itt a leg vízszintesebb fokozatra....

Kösz előre is.

Kép
mók

Mók: igen. Én a pihenőszékbe etetem :) Felteszem az étkező asztalra és minden irányból elérem :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Ceyla:igazad van...sajnos ez ilyen. :) a csöpögést sajnálom...

Megyünk ma sétálni Szentendrére.Többiek program?

Mók:Lili cumi,újj és ökölszopós...Mindegy,csak a szájában legyen valami... :lol:

Szilvi

sissy01

Sissy: Mi nem megyünk sehova, gyerek kint a kertben szélvédett helyen. Viharos szél van, nem sétálunk.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!
Na elmentek a vendégek. Huhh végre túl vagyunk rajta.
Niki nagyon jó baba volt délelőtt amikor még egy csomó dolgom volt a sütivel, meg rendet is kellett rakni.
Képzeljétek a sógornőm babát vár! :D Már próbálkoztak egy ideje, nem tudom pontosan mikortól, de most sikerült. Sejtettem, hogy nem véletlenül kérte a nődokim számát. :D Szeptember 28-ra van kiírva, első baba lesz.

Mók,
Hát ezt az összefüggést még nem vontam le, hogy a SOTE-s babák. :lol:
Sajnálom Lillát már tényleg kikeveredhetne ebből a megfázásból. :evil:

Sissy,
Legalább nyoma nem maradt a csöpögésnek, végül nem jutott le sok víz, de majd holnap megnézi a párom melyik csatlakozás ereszt.
Nikinek is az ökle meg vagy 3 ujja mindig a szájában, na meg minden amit megfog azt meg is kóstolja, de ez most már így lesz egy darabig. :) Nekünk ma kimaradt a séta a vendégség miatt, de legalább jól kiszellőztettünk.

Szilvi
KépKép
ceyla

sziasztok

kicsit későn jöttem,de most van nyugisabb este
tegnap délutánom őrület volt!!!egyedül voltam itthon 2 gyerkőccel,de nem is ez a gond hanem az,hogy Máté beteg,lázas volt éppen és hiába adtam neki megint a lázcsillapítót nem ment le közben Balázs kajcsizott ő meg kajcsi után mindig el van játszik a pihenőszéken lógó játékokkal,de most nem ahogy eljöttem elkezdett sírni ,vagy 3x vissza mentem,közben aggódtam Mátéért és fúú nagyon ki voltam!
de az utolsó pillanatban haza ért a párom és mehettem hűtőfürdőt csinálni Máténak!!így már le is ment a láza!!

Van amikor 1 percre nem tudom magára hagyni Balázst,mert ahogy meglátja,hogy megyek el elkezd sírni :roll: sztem anyás lesz egyem meg!

ceyla:akkor bontani kell???te jó ég!lehet,hogy csak szétcsúszott egy cső :roll: bár nem értek hozzá :lol:
van benne valami amit írtál!!!igen eltervezi az ember,h mit csinál és mennyit meg tud csinálni mikor itthon van a párja,de mindig közbe jön valami és úgy elcsúszik,h aztán már ráhagyja!néha rafi vagyok a párommal és így veszem rá,hogy kiszolgálja magát!! :wink: :D muszáj,mert ő már nem gyerek :shock: Máté ügyesebb,ő ha éhes van ,hogy látom csinálja magának a szendvicset :D és olyankor nem akadok ki ha tök morzsásan hagy mindent ,azt majd megtanulja később !

mók:kíváncsi leszek majd írd meg ,hogy jó hatással van e a gép Lillára!?kell egy hét nem??vagy 2!?

úszni: :roll: nem tudom én nem vinném úszni ilyen időszakban!!Máté osztálytársa is jár úszni és mandula gyuszija van,meg közép fül tő gyulladása!én úgy nyár elején kezdeném el.amúgy sem szeretem a nép lavort!
de ez én vagyok!!! :roll:

Mi voltunk levegőn,de csak kicsit,mert tényleg nagy szél volt hiába sütött a nap!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Tegnap jó sokan nem írtunk :D

Délelőtt 4 óránként eszik: 5-6, 9-10, 13-14. De utána 16-17, 19-20. És így megvan az 5 evése. Tegnap a 2. etetés után kimentünk, és sokat sétáltunk. Vagyis a baba aludt :D Paradicsomos burgit evett, nem nagyon ízlett neki, de csak 50 grammot hagyott meg. Utána 60 tápot még megevett. Még a hajam is paradicsomos volt :D Simán hasra fordult tegnap és lebírkózta a zsiráfot :D ha van motíváció, bármit megcsinál :D Este oldalra tettük le aludni, mert vacsi után rögtön elaludt és még nem akartuk hasra tenni. Aztán nagyon csend volt, bemegyünk és hason alszik :D Márcsak a cumit kéne a szájába raknia, és nem kéne éjjel felkelnem, hogy kiköpte a cumit :D

Mára is tervezek sétát, de megtanultam, hogy mellette nem tervezünk :D

Kriszta
Kép
cherryke

sziasztok

cherryke:ne haragudj,h ezt írom,de bátor vagy!és tudom semmi közöm hozzá :roll: ,de
.

"A jelenleg érvényes gyermekgyógyászati ajánlások szerint az az ideális, ha az igény szerint szoptatott csecsemő hat hónapos koráig nem kap mást anyatejen kívül (vizet, teát sem). A tápszeres vagy tápszeres kiegészítést kapó babák esetén a hozzátáplálás elkezdése négy hónapos kor után történik. Ennek az az oka, hogy az ezt megelőző időpontokban a kisbabák bélrendszere egyszerűen nem képes a más jellegű, szilárd táplálék feldolgozására"

" korán elkezdett hozzátáplálás túlterheli a kicsi emésztőrendszerét, tönkreteszi a bélflórát, ezért a kicsi hajlamosabb lesz a különféle allergiákra, hasfájással, emésztési, székelési nehézségekkel és alvászavarokkal reagálhat. A korán hozzátáplált gyerekeknél 40%-al gyakoribbak a légúti megbetegedések, gyengébb lesz az immunrendszerük "

"Mikor kezdjük a kiegészítő táplálást?

Hat hónapos kor előtt semmiképpen sem szükséges a kiegészítő táplálék, mert a kizárólagos szoptatás kielégíti a 6 hónaposnál fiatalabb csecsemők táplálkozási igényeit. Ugyanez vonatkozik a tápszerrel táplált csecsemőkre is. Az Ő gyomor-bélrendszerük sem érettebb az anyatejes babákénál.
Hat hónapos kor körül fejlődési mérföldköveket lép át a csecsemő, emellett emésztőrendszere is elég fejletté, éretté válik az anyatejen kívül más táplálék feldolgozására is.

Honnan tudhatjuk, hogy itt az idő?

- a csecsemő már nem tolja ki nyelvével a kanalat, a száj izmai és idegei erőssé válnak ahhoz, hogy ajkai közé fogja az ételt, harapjon és rágjon,
- megjelennek az első fogai,
- érdeklődést mutat az új ízek iránt"

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: az én babám tápszeres. És betöltötte a 4 hónapot. Egyébként meg azért kezdtem az almát adni neki valamikor pár hete, mert nem akarta megenni sem a tápot sem a bnőmtől kapott anyatejet. Kapott pár falat almát, majd utána csak úgy ette meg a tápot, ha beleöntöttem a tápba az alma levét a reszelék aljából. Mindig csak annyit adok neki, amennyit elfogad, nem erőltetem. Székelési gondjai nincsenek, rendeset kakil vagy az első vagy a 2. etetés közben. Már jobban alszik éjszakánként, nem nyöszörög annyit. Ez mellett pedig csak vízet kap. Nem fogok neki teát adni, sem gyümileveket, bár vannak már 4 hónapos kortól azok is. Ebben apjával meg is egyeztünk, hogy amíg csak lehet vízet kap. Amúgy meg a drnő is mondta, hogy 4 hónaposan elkezdhetem, mert kevés lesz neki a táp. 200nál többet nagyon ritkán eszik meg, mert nem tud, viszont a kalória meg kell neki.

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke:azt hiszem erről a témáról írogathatnánk egymásnak egész nap,hogy megcáfoljuk a másikat.a véleményem nem fog megváltozni,mert Máté is tápszeres volt,de NEM SZERETNÉM ,ha haragudnál rám!nem is írom meg többet a véleményemet neked ezzel kapcsolatban!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Jó reggelt! 8)
Süt a napocska lehet majd sétálni. :D

Hozzátáplálás: Én úgy vagyok vele nem verseny, így még bőven van időm elkezdeni (főleg, hogy Niki anyatejes), bár engem is izgat hogyan reagál majd az új ízekre életem értelme.
Mindenesetre a paradicsomot, majd lehet kitolom egy kicsit, mert savat csinál és nekem úgy tűnik mintha kicsit több sava lenne mint kéne, mert néha furcsa arcocskát vág, mintha valami visszajönne. :?

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Lili is anyatejes,és én adok neki pl almát minden nap.Szigorúan anyatej után kb 20 perccel,így nem zavar bele a szopiba.A krumplit és a répát meg kóstolgattuk...Amúgy ma voltunk szurin,kettőt is kapott :( .Kérdeztem a K vitamint,mondta a védőnő,hogy nem kell már,mert lassan kezdjük a gyümiket,mire én halkan mondtam,hogy mi már esszük az almát.Erre mondta,hogy akkor a kövi az őszibarack,vegyek olyan bébi ételt,de már megvettem,most azt kóstoljuk,talán ma.De én hangsúlyozom,nem szeretnék még szopit helyettesíteni,így szinte csak nasinak eszi Lili,és szereti az almát nagyon,van,hogy már nem adnék többet,és kér még.

Remélem,nem fog ma belázasodni.Amúgy 5 kg és 62 cm.

Az éjszaka már átalvós,este 8-tól 7-fél 8-ig. :)

Szilvi

sissy01

Sissy,
Szegény Lilli. Ezek a csúnya szurik! :(
Nekünk is filózott a K vitaminon a doki. Mondta a védőnő, hogy akkor már végül is mire elfogy a mostani adag már kap majd más is a baba. De amikor megkérdeztem, hogy mégis mekkora az a egyéb étel mennyiség ami után már nem kell már K vitamint adni, utána elgondolkodott a doki és inkább felírta.
Mert végül is, ha még csak pl 1 kiskanál almát eszik még naponta már az is kielégíti a K vitamin szükségletét? És a D-t? Erre baromi kíváncsi vagyok, hogy tényleg mennyi az annyi. Pl ha már egy étkezést kiváltok akkor el lehet hagyni? Persze ezek költői kérdések voltak, de azért ha valaki választ talál rájuk valahol annak örülnék :D

Képzeljétek! El kezdtem összerakni a blogomat. Amikor pozit teszteltem azóta írtam és most gondoltam összerakom egy kis könyvvé és beköttetem. Persze rakok bele odavágó fényképeket stb. Most 122 A4-es oldal, a képekkel együtt biztosan lesz vagy 200, bár a könyvet magát majd A5-be akarom.
Tegnap rájöttem, hogy ez nagyobb meló lesz mintsem gondoltam. Az egészet beformázni, megkeresni a fényképeket stb. A tavalyelőtt őszi nyaralásunkkal indul a blog, mert akkor indult a project, hát csajok ahogy nézegettem a képeket, meg kell mondjam, rettenetesen szarul nézek ki most. :cry: Igen csak fel kell kötnöm a gatyát...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ceyla 2011.02.08 12:38-kor.

Szilvi
KépKép
ceyla

A neten valahol olvastam: amint egy pici tápszert kap, már felborul a bélrendszer működése. De megfogom keresni. Ezért vannak a tápszeres babákkal, úgy, hogy hamarabb kaphatnak, mint az anyatejesek. Az anyatejben van valami, ami a tápban nincs, az anyatej védi a kis pocijukat is.

Kriszta
Kép
cherryke

Nem található már a cikk, de ha jól emlékszem már beraktam ide valamikor. A lényeg a pre- és probiotikum az, ami a tápban nincs, de az anyatejben megvan. És az tartja egyensúlyban a bélflórát. A cikkben levolt írva, ha csak 10ml tápszert is kap, már borítja... Nem haragszom rád, mért tenném? A drnő és a védőnők is (a mienk nem tudom...) támogatják a tápszeres babák korábbani hozzátáplálását. Ha szoptatnék, nem jutott volna eszembe, hogy gyúmivel és főzelékkel etessem. Elhiheted. Egyébként meg 10 évente mást mondanak, hogy mi a jó :D

Kriszta
Kép
cherryke

Ceyla: nekem akkor mondta a drnő, hogy ne adjam a K vitamint, amikor már több tápszert kapott naponta, mint tejet.

Kriszta
Kép
cherryke

Sissy: mi holnap du megyünk szurira. Megkapja a kötelezőt és a pneumococcusra a 2. felét. Kár, hogy nem reggel megyünk, du már nyűgösködik.

Kriszta
Kép
cherryke

Volt nálam tegnap a védőnő és hozott egy táblázatot mit adhatok!
Ő nagyon ellenzi még azt a 3 (egész borsnyi) nagyságú reszelt almát is!az almával nincs ellen vetésem ,mert gyümi!én Máténál pépet adtam a kora du időszakban,meg pici almát reszelt keksszel!ez is érdekes,mert tegnap azt mondta a védőnő,h a "kutatók" ajánlják,hogy 5-6. hónaptól adni a kekszet napi 1 vagy 2x fél,hogy ne akkor kapjon a baba lisztes dolgot amikor már esetleg nem szopik,mert akkor már nincs védelem a szervezetében(anyatej) és így alakulhat ki az allergia!4-5 hós lehetett Máté mikor adtam neki a reszelt almát-reszelt keksszel és semmi baja,de reggel du és este tápszer!tejterméket 1 éves koráig nem adtam!!!érdekes mert a táblázat alján vagy egy tiltó lista ami 2 éves koráig szól,de a tej nincs benne hm :roll: érdekes!!ami furi,hogy 2 éves korig tilos a virsli,ezt fúrcsálom,de miért nem!?a benne lévő sok cuccos????

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Cherryke,
Azt tudom, amit mondtál, hogy a tápszerbe beépítik ezeket a vitaminokat. :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Most költöttem el 3 db játékra 10 rongyot. :oops: Nagyon drágák ezek a játékok.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok,

Dinuci írt az iwiwen, jól vannak csak nincs gépe ezért nem tud jönni. De remélhetőleg nemsokára itt lesz újra.

Megyek és tornázom egy kicsit amíg alszanak.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Ice: a tejet nem értem, mért nincs tiltón. Van itthon tejpép, vettük a multkor, de nem merem még adni neki, mert tejpor és glutén van benne.

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke:a dr-l kell felíratni a sinlac pépet és azt kell adni délelőtti és délutáni időszakban

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

forralt vízzel kell csinálni és kanalazni kell

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: köszi.

Kriszta
Kép
cherryke

Nálunk a védőnő saját magától jött elő a hozzátáplálással, mivel Balázsom elmúlt 4 hónapos és tápszer pótlást kap. Semmi kifogása nem volt a gyerekorvosnak sem, és tegnap beszéltem a koraszülöttös neonatológusunkkal is, és ő sem ellenezte, sőt, ő is mondta a napi fél háztartási kekszet is, ha már eszik almát sütőtököt.

Maccs
vörösmacska

Sziasztok!

Tegnap megkóstolta Lili az őszibarackot,nagyon ízlett neki.Őszintén szólva én már nem tudom,mit higgyek a sok-sok véleménnyel kapcsolatban,állandóan változtatják,hogy mikor mit miért,és mikor mit miért ne.Szóval legyél okos.Ma ezt mondják,holnap meg mást.Úgyhogy én hagyatkozom a körülöttem lévők tapasztalataira és a megérzéseimre,mert tényleg nem tudom eldönteni,hogy,ha kitalálnak valamit,akkor évekkel később miért gondolják másképpen (pl.a hozzátáplálás ilyen téma).

Képzeljétek,a barátnőm 39 hetes terhes,és otthagyta a dokiját tegnap.Voltak nézeteltéréseik.Én felhívtam a szülésznőmet,mit ajánl ilyenkor,de állítólag a 36.hétig mindenkinek döntenie kell orvos és szülésznő mellett,ha választ,mert ilyenkor már nem vállalhatja el...

Szilvi

sissy01

sziasztok

Cherryke:szívesen

sissy:ez tényleg így van és ezzel csak össze kavarnak mindenkit,mert néha tényleg így érzem!!én a Máténál szerzett tapasztalatomra hagyatkozom és ő neki (igaz tápszeres volt) már adhattam 4-5 hónaposan a reszelt almát -reszelt kekszel!
a dokis dolog is így van a végén már nem szeretnek bevállalni új kismamát,mert nem ő vitte addig a terhességet a kismamával akár rizikós is lehet!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ma: 5kor kelt, evett, visszaaludt 10ig. Evett, most kint van a kertben és alszik. Lelkiekben készül az oltásra biztos.

Tegnapelőtt fürdetéskor, apja vetközteti, gyerek csak bámulja-bámulja, egyszer csak elkezd mosolyogni és pisilt. Az apját pont OTT pisilte le :D :D én úgy röhögtem, hogy még a könnyem is kicsorgott és majdnem bepisiltem :D

Tegnap meg rakom tisztába és elkezdett kakilni. Csak nyomta nyomta... én azzal voltam elfoglalva, hogy ne legyen semmi kakis, Ő meg közben jól lepisilte magát :D szegénykém. Mentünk a fürdőszobába...

Kriszta
Kép
cherryke

Kedves Topiklakók!

Csak azért írok ide (is), hogy szóljak: a Babaneten múlt hét óta kommentelős játék van! Írjatok kommentet cikkeinkhez, és ezt nyerhettek a héten.

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, mert ott is leesik ez meg az hébehóba!

További szép napot kívánok a Babanet csapata nevében:

Dia
dia
Budapest

Megkapta az oltást. Mi meg megkaptuk, hogy sokat hízott... 900gr-ot hízott és 4 cm-t nőtt 1 hónap alatt. Ne 5ször, hanem 6szor etessem és ne 200at csak 150-170 közt. Nem én választottam, hogy hányszor és mennyit eszik a gyerek. Ő döntött így.

Kriszta
Kép
cherryke

Ice, azt olvastam, hogy az olyan húskészítmények, mint a virsli, parizer, kolbász például, nem jók, sőt, elég sokáig nem kéne ilyet adni a babának. Tele vannak mindenféle vegyi anyaggal, tartósítószerrel, stb.

Mi is jól vagyunk, ma nagyon mozgalmas napunk volt, egész nap mászkáltunk, étteremben is voltunk. Bárcsak jönne már a tavasz, úgy élvezzük ezt a szép napos időt!

lynnn

Párom azt mondta, addig, amíg jó kedvűen ébred, 80%ban nevet és 20%ban sírdogál, nem beteg, és mozog eleget, ne izgassam magam mit mondott a drnő. Az nem volt baj, hogy december és január közt 1600gr-ot hízott????? És azok a babák, akik már 5hónaposan elérik a születési súlyuk dupláját, az sem baj?
Bnőm is megnyugtatott: hogy hiszen most kezd majd el igazán mozogni és kapja a zöldséget és gyümit, már nem fog ilyen ütemben hízni. Ráadásul 6350gr és 65 cm. Egyáltalán nem kövér és megfordul hasáról a hátára, már tudatosan, ha félig hanyatt-félig oldalt tesszük le a hasára fordul. Tehát nem gátolja a mozgásában sem, ne foglalkozzak vele, mennyit hízott.

Írt fel Sinlac pépet :D mondta rakjak bele almát banánt barackot. De csak 150et adjak neki. Kanalazni kell és szépen megtanul kanállal enni. Mi meg hallgattunk és bólogattunk :)
Tegnap a dm-be le volt árazva a sütőtök és a srépafőzelék. Vettem belőle 4-4 üveggel. Azt nagyon szereti és tele van mindenféle vitaminnal.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok

Elkaptam Mátétól a betegséget ez mindig így van,ha ő beteg utána én is!De ilyen még nem volt mint tegnap!Húzós napom volt!!Máténak pótolni a leckéket,akkor Bazsikám én meg nagyon szarul voltam!Soha nem szoktam lázas lenni és most sem gondoltam,csak fáztam nagyon majd meg fagytam!Gondoltam kíváncsiságból megmérem háát 38 lett :shock: ,na meg is ijedtem a tej miatt!Na ez sem volt semmi!4-n mondtak 4 félét :shock: ,hogy ezt vegyek be azt ne vegyek be !akkor ne is adjak anyatejet,a másik meg azt mondja adjak!adjak tápszert most amíg lázas vagyok!Az egyik azt mondja algopyrint vegyek be a másik meg azt mondja kék panadolt!Én úgy tudtam már Máténál is,hogy a kék panadolt szabad!Soha nem voltam még lázas!De nagyon rossz érzés,aki volt az tudja most nem írom le!Szegény Mátém már éhes volt,de én csak későn tudtam főzni :cry: Este ért haza a párom,akkor meg még rosszabbul lettem és 38.3 volt a lázam :?
Most tűrhetően vagyok!Remélem kis manókám nem kapja el!!!!!
Azt mondja a védőnő,hogy Balázsnak az anyatej a legjobb ellenanyag,adjam nyugodtan!Nem az anyatejtől kapja el,ha el kapja hanem,ha ráköhögök vagy prüsszentek!

cherryke:én tegnap kértem éppen a gyógyszertárba sinlac pépet,ma váltjuk ki!Mennyibe kerül amúgy?majd írd már meg milyen illata van?tegnap kidobtam fél db-z friss tápszert véletlen,mert amikor megcsináltam és cseppentettem a nyelvemre,h meleg e már akkor olyan keserű ize volt és azt gondoltam ez megromlott!!de mondta a védőnő,h ez ilyen!én kiöntöttem,kidobtam!még jó,h volt még a fagyóba anyatej és Mátékám segített lefoglalni kismanót!

Bocsánat,jó hosszúra sikeredtem! :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: a neten néztem: receptre 1332 Ft. Bnőm is tegnapelőtt vett, mást is vett mellette, de azt mondta max 1400. Ha párom kiváltotta, megírom mennyi volt. Csak szombaton kezdem neki adni, mert apája szereti etetni kanállal :D Meg le kell tesztelni. Eszi-e, fáj-e neki a hasa, stb. Ha egyedül vagyok itthon és letesztelném, tuti nem enné meg és akkor bömbi van, míg nincs kész a másik hami :D Tegnap a rotát kiváltotta, ez a 2. és több mint 18ezer volt. De csak március 9.-én kapja meg.

Tegnap kaptam levelet a gázosoktól, hogy febr 15.-én jönnek órát cserélni. Felhívtam őket és mondtam, hogy nem megoldható az órákon át tartó szellőztetés, jöjjenek március-áprilisba. Új időpont márc 28. 12-16 óra közt. Itt a szomszédok, akiknek cserélték, mondták, hogy órákon át kellett szellőztetniük, még másnap is gáz szag volt. Én ennek nagyon örülök. Ha nem szellőzik ki estig, hol alszunk????? Én még elvagyok, de a gyereket nem vihetem be addig, míg büdi van. Remélem délre fog jönni, mert estére ki kell menjen a szag. Addig meg kint leszünk a kertbe. Csak jó idő lesz :D

Kriszta
Kép
cherryke

Ice: sajnálom, hogy beteg vagy. Megfáztatok?

Bnőm kislányánál az oviba lefutott a bárányhimlő. Lara nem kapta el. De vajon hazaviheti-e????
Amióta egyszer összehoztuk az Ő kisfiát a Hunorkával, azóta nem is tudtunk találkozni. Vagyis mi tudtunk, csak a gyerekek nem, mert Larion állandóan beteg volt. Most meg ez a barihimlő... És már jó lenne, ha találkoznának, mert Larion már mászik. A babák nagyon tudják egymást motíválni. Persze nem akarom, hogy Hunorka másszon, addig jó nekem, míg nem teszi :D

Tv-be volt egy műsor. A baba 6 hónapos volt és a kézevésen fejemelgetésen kívül nem csinált semmit. Ajánlották anyukának, vigye el babafoglalkoztatóba. Anyuka elvitte, ott volt sok 5-8 hónapos baba, 2 héten belül a baba már megfordult mindenfelé és mászott.

Kriszta
Kép
cherryke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?