Sziasztok!
Evita
Hmm, legalább túl vagy a tegnapi napon, aztán majd jobb lesz, talán annyira nem fog hiányozni a kutyus. Nagyon édes lehet a cica, ahogy igényli a törődést!!!! Olyan érzékeny lelkűek az állatok...
Még dolgozol? Nem semmi! Meddig tervezed?
Orsi
Jujjujj, komoly probléma, hogy mi legyen a hajzattal. Ha nem tévedek, a fazonváltás jöhet szóba vagy esetleg más szín. Fodrászod nem ajánl valami jót? Hát, a bál miatt irigyellek, mindenképpen mulass-táncizz egy jót!
Megértem, hogy nem cipeled szívesen magaddal Dalmát. Hülye idő van és sok a "nyavalyás" ember. Engem lehet, h hülyének néznek, mert sokszor egy ideig le sem veszem a kesztyűmet (bolt, kórház), csak ha nagyon muszáj. Nem szeretnék elkapni valamit.
Szandri
Na, hogy állsz a pakolással?
Csak ügyesen!
Vivi
Huhh, most aztán jól zavarba jöttem
(már ami az informálódást illeti...)
Én azt tudom, hogy a szopi alatti hajhullás gyakori. Itt egy cikk a témában:
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0838/5913 ... ogen_1.htm
Na ha jól néztem utána, akkor vagy a hormonális változások miatt, vagy a szoptatás miatti vitaminhiány folytán alakulhat ki. Vagy a kettő együtt. Ha hormonváltozás, akkor meg kell várni, amíg a szervezet alkalmazkodik és akkor szépen lassan abbamarad. Ha vitaminhiány, úgy lehet szedni valamit. Én a Revalidról hallottam, hogy nagyon dicsérik, viszont le kell szögezni, hogy rohadt drága. És ami a fő probléma, hogy vitaminhiányos hajhullásra jó, de ha abbahagyod, a szopi meg megy, akkor ugyanaz lesz a helyzet, mint előtte. Ja, és tulajdonképpen, ez is vitaminpótló készítmény, tehát akár természetes úton is beviheted. A, B1, B3, B6 vitamin, ami hiányzik ilyenkor (de ezt nem mondom tutira), így az ezeket nagyobb mennyiségben tartalmazó élelmiszerek segítenek; pl élesztős kaják is jók.
Hát én azt javasolnám, hogy érdemes vitaminokkal turbóznod magad – ha lehet természetes úton - , ja és a fejbőr masszírozása is hasznos lehet (búzacsíra olajjal vagy csak natúrban), mert az pezsdíti a vérkeringést.
Ha pedig hosszú ideig fennáll, és ne adj isten csomókban/foltokban hullik, akkor vérkép és/vagy doki.
Na és itt jöttem vissza a tornáról
Suzy
Örülök, hogy Cipike kigyógyult a betegségből, de sajnálom, hogy nyűgi. Lehet, h a frontot érzi?
4 hósan fogak? Huhhhh! Nem kispályázik!
Ezeket az öltöztetős tanácsokat komolyan ki fogom menteni, mert azon agyalok nem egyszer, hogy mit adjak majdan a gyerekre. Főleg, mert én nagyon fázós vagyok, szegénykét nehogy túlöltöztessem…
Tök jó, hogy ennyi mindent leírtok!
Nálunk szinte mindent vinni kell a kórházba, úgyhogy meg lesz tömve a pakkom rendesen. Épp ma vettem intim lemosót (törlőkendőt meg majd fogok), mert alapból használom, de akkor tuti kelleni fog, ahogy a többiek is írták. Hihi… a papír WC ülőkén meg először morfondíroztam, hogy áhh, nekem nem kell, nem ülök le. Ja kérem, aztán átgondoltam, hogy szülés után nem biztos, hogy rezgő lábakkal ott fogok vagánykodni. Ergo kell.
Textilpelus nálunk is javasolt, 2-3 darabot tuti teszek el.
A videókon megfeküdtem, nagyon jók!
Nnna. Délelőtt voltam a védőnéninél, minden ok. Nagyon tetszett, mert súlyt is mértünk és az előző alkalomhoz képest egy kilóval kevesebbet mutatott. Hát, ha nem áll stabilan az a mérleg (az a régi fajta tologatós-súlyos van ott), akkor persze, hogy nem mutat jót. De nem nagyon zavarta, bevéste ezt is. Amúgy nem fogytam ám, itthon folyamatosan mérem magam, úgyhogy tuti. Huhh, és végiggondoltam, hogy még egy tali március elején, aztán nem tudom, hogy lesz-e mégegy a baba érkezése előtt. Bakker, nálam is szalad az idő.
Ó, és gondoltam, megosztom veletek, hogy milyen hülyeségeket összeálmodtam, de csak nagy vonalakban. Szóval korababám lett (konkrétan a mostani „koromnak” megfelelő) és otthon szültem meg tök egyedül és én láttam el magamat és őt is. Tudtam szoptatni (először álmodtam szoptatással és hát na… jó érzés volt
). Ja, és kislány volt. Ez van, ha az ember lánya sokat olvas a szoptatásról és elalvás előtt azon pörög, hogy már a 31. hetet tapossa és még mennyi mindent kell beszerezni…
Hú, de nagyon a hatása alatt voltam reggel, egy darabig csak pislogtam ki a takaró alól…
Nomi, Yokka, Hencsi már rég voltak, remélem minden ok velük is!