kedves Melinda, Mók és Vicky!
köszönöm nektek a szívélyes válaszokat. azt hiszem egyben fogok mindenkinek válaszolni időhiány miatt. lombikra azét volt szükségem, mert 19, 20 éves koromban teherbe estem spontán pillanatok alatt, de sajnos két vetélés lett a vége, már ekkor sem voltam sovány, de akkor kb 70 kg környékén jártam. mind a kettő spontán vetéléssel fejeződött be. akkor még nem fogalkoztak ezzel annyira az orvosok. utána az akkori partneremmel befejeződött a kapcsolat és 10 évig soha nem estem teherbe, pedig ez idő alatt 3 komoly kapcsolatom is volt. 29 éves voltam, amikor a férjemmel megismerkedtem és az első hónapban teherbe is estem tőle, 8 hétig örülhettem, utána megint spontán vetélés. csak most 5 napig tarott, mert vérzés mellett volt szívhang. utána jött 1 év próbálkozás, hőmérőzés, gyógyteák, stb. hőmérőzésből tisztán látszott, hogy egyáltalán nincs peteérésem. ekkor kerültünk cze. hez. ahol elkezdődött a kivizsgálás. az első nevetséges inszemnek nevezett átvágás után úgy dönöttem, hogy orvost váltunk ,ekkor találtam rá nyírőben v dokira. a következő dolgok miatt azonnal nagy nőgyógy műtét kellett, addig semmilyen hormon, semmit nem csináltak meg. endometriózis, pco, sövény, egy anatómiai rendellenesség miatt egy kisebb részt ki kellett vágni a méhemből mert volt benne egy kettős görbület. mióma, azt hiszem most más nem jut eszembe a sok bajom közül. szóval műtét után 3 hónappal jött az első lombik. ikerterhesség, két kisfiú. boldogság nagy, csak közbeszólt a hülye kórház bezárás. 19 hetes ikerterhes, lombikos kismamaként nem volt orvosom, mert akkor bezárták a nyírőt és a dokimat elküldték. péterffyben vett át egy fiatal orvos, aki megvizsgált és másnap ismeretlen ok miatt kinyílt a méhszájam korai burokrepedés miatt 19,5 hetesen megindult a szülés. sajnos a fiúk nem maradtak életben, de ez várható volt 19,5 hetesen. ráadásul orvosi hiba hegyek, 17x szúrtak epidurált, rajtam gyakorolt egy bizonyos doki, aki most nagyon szépen mosolyog a babavilág műsorban mint orvosszakértő. aztán fél évig pánikbeteg lettem, gondolom a gyász így jött ki rajtam, de családi, baráti támogatás mellett helyrejöttem. az orvosok nem tudtak mit csinálni, mert az eü dolgoktól pánikoltam be, nem vettem be gysz-tsem. ők meg csak a nyugtatót tudták írni. na ez már rég volt ,utána a ciris intézetbe ment a dokim. magán klinika, kua drága, szóval előtte még beugrottam a bmc-be ahol közel 600 ezret akartak leszakítani rólunk lombik gyanánt vagy végigcsináljuk az inszemeket. jó pénz ez a kórháznak. ha már egyszer megállapították a lombikot utána nem értem miért is kell máshol inszem. egy inszemet megcsináltam de 20 emberből senkinek sem sikerült, persze nekem sem. nyírőben 19 sejtem volt, bmc-ben 1 db ért meg. más volt a gysz protokoll. lettek a nyírőben fagyibabák, de nem vállalták a visszarakást sehol. nyírő közben fizetős lett. felvettünk hiteleket és megcsináltattuk a magánklinikán a lombikot. 330+ gyógyszerek. de ebből lett a kisfiam. 21. héten óvatosságból bevarrták a méhszájam és szinte végig fekvős voltam. így nem csoda, hogy 13kg-ot híztam terhesség alatt. a depis időszak+hormon kezelések +17 kg, így lett 30 kg felesleg rajtam.
na jól leuntattalak titeket a sztorimmal, de még így is rövid voltam
szóval v doki és egy orvos team segített abban, hogy most anya lehessek. én egyáltalán nem bánom a lombikot, imádtam. én már a sok kudarcot utáltam, minden hónapban megjött, pedig minden hónapban biztos voltam benne, hogy majd most. aztán a pofára esés. most már nem kell hormonoznom, mert van 7 kis eszkimóm. csak fogyni kell. idén leszek 35 éves, jó lenne ha még idén összejönne.
mók!
havi 5 kg fogyás, nagyon jó lenne, ha tudsz tippet akkor vevő vagyok rá. én már mindent próbáltam, de nem hogy fogyok, hízok.
kérdeztétek a mozgást. ráéreztetek a gyenge pontomra. mivel sajnos segítségem nincs, csak a gyerek alvásidejében menne ez a művelet, de után meg olyan fáradt vagyok, hogy kidőlök. 1 hónapig ment. a férjem vendéglátós, hülye beosztással, alig van itthon. amikor meg itthon van, jó lenne vele lennem egy kicsit dumálni, még ha vasalás közben is, mert a házimunka is fontos nekem. sajnos ezt tanultam
otthonról, ahol mindig csilli -villi volt a lakás. nálam botikám már ezt nem hagyja. elmenni nem tudok mert a közelben minden kondi, uszodta, aerobik, zumba horror összegek, sajnos gyes mellett már minden az. itthon meg nem csinálom, mert mindig van mit csinálnom. szóval kifogás, kifogás, kifogás. őszintén útálok mozogni ilyen nagy felesleggel. szívinfarktust kapok egy kis futástól, na lassú futástól, nem rohanástól. gyerekkel napi 2X tuti lemegyek+ egész nap meg nem állok. de ez kevés tudom!
nagyon hosszú lettem, gyorsan elküldöm