Új privát üzeneted érkezett!

Mók: az hinta, és 3 ülőfokozat van :) csak olyan, mintha ülne. Egyébként csak a bébihordozóba "ül", ha máshova teszem, fogja magát és lecsúszik. Még nem jó neki. Ettől függetlenül ha vizszintesbe teszem az ölembe, húzódszkodik fel.

Olyan megkönnyebbülés, hogy tud enni rendesen. Doki pedig megnézte a torkát, neki kellett volna mondani, hogyan kezeljem a szájpenészt. Tényleg nem volt elég csak simán kitörölni... Dörzsölgetni kell. Csak az a kérdés, hogy most meddig csináljam.

A fürdetés és utána az etetést, úgy döntöttünk, hogy még nem toljuk ki, mert ha 8körül eszik este, 5kor fent van. Ha 6 körül eszik, csak reggel 6 körül ébred. Jó ez így, majd késöbb kitoljuk. Bnőm meg azt mondja, hogy nem jó így, este még kéne ennie. Mondtam neki, hiába, elalszik és reggelig alszik. Merthogy már 4 óránként kéne ennie napközbe és nem 3 óránként. De az nem jön ki, hisz márcsak 5ször eszik. Ha a 2. etetés után alszik 3-4 órát, akkor meg márcsakk 4szer. Hunorka döntése, nem az enyém :D

Olyan aranyos, amikor mondom neki, Hunorka tornázunk. És már húzza fel a lábát :D

Na jól megszívtam, hogy megfordul, mert egész éjjel alvás közben a hátára fordult, majd felébredt, mert úgy nem tud aludni. Nézett nagy szemekkel. Hasra raktam, cumi be és aludt. Fél óra múlva kezdtük előről.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!
Pár napja eszegeti Lénike az almát. Egyre jobban szereti, többet eszik napról napra. Fini édes almát adok neki. Hallottam olyat is hogy lehet bele tenni a gyárilag darált háztartási kekszet. Ha nem lesz édes az alma, kipróbálom. Esetleg ha sűrű lesz tőle, kicsi tejcsivel higítom.

Cherryke: mi is szenvedtünk a szájpenésszel, eleinte a cumit kentem be csak, de nekünk az már nem volt elég. mindig visszajött. Azt már úgy csináltam, hogy egy gézlapra öntöttem, az újjamra tettem és szépen kitöröltem a száját. Először percekig ültem Lénivel szembe hogy na hogy is csináljam, felesleges volt, mert nyitotta a száját, és hagyta, sőt tetszett is neki, így kb. 2 nap alatt el is múlt, és azóta sem jött vissza.
Azt elfelejtettem írni, hogy rózsamézet használtam.

Pár napja szinte percre pontosan zajlik nekünk egy nap.
fél 9-kor ébred, 9 kor eszik, majd 13, 17, aztán fürdés után szokott kérni, bár olyankor nem eszik csak kb 100at. Aztán fél9kor elszalszik fél órára felkel és megint eszik 100at.
Az alvás pedig úgy van, hogy ébredés után 1,5-2 órát fent van és alszik fél órát, egyszer alszik 1,5 órát.
Tetszik ez a napirend :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gyetkonercsilla 2011.01.24 16:34-kor.

KépKép
gyetkonercsilla
Pap

Sziasztok!

Mók:gyógyuljatok gyorsan!

Etus:Sajnálom,hogy Julcsi beteg!Ti is gyógyuljatok!

Csilla:mi is almázunk.... :) Lili is kb 2 órát bír ki,aztán kicsi alvás muszáj.

Lili is pár napja csak ötször eszik.Már ritkábban mérem,de tegnap lefeküdt 8-kor,és mivel családi ünnepség volt itt,kifáradt,így reggel fél 8-kor evett.Megmértem:210.... :)
De amúgy ő fél 6-kor szokott ébredni estétől,aztán kajcsi,8-ig alvás,ébren van,kaja,és akkor kimegyünk és nagy alvás jön.A délutáni alvás meg ahogy sikerül.De pl ma ez a napirend-féle máris borult....

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

ja,Lilla és Hunorka is gyönyörű!!!

Szilvi

sissy01

Sziasztok!
Na Andris ma először este 8-tól reggel 5-ig aludt. Én hülye meg éjfélkor feküdtem le :) Na nem baj, de lagalább tudjuk, hogy ilyet is tud a kis hamis.

Mi még inkább 6-7 szer eszünk naponta. Olyan 3 óránként (néha kevesebb). ESte mege eddiga legtöbb a 6 óra volt, de inkább 5.

Cherryke, szerintem egy ekkora baba már simán átaludhatja az éjszakát, és a négy óránkénti evés is jó.

Mók, a hideg párásító nagyon jó, ha náthás a gyerek. Mi mindig használjuk. Vagy azt szokták mondani, hogy teregess a szobájába.

Edit

Kép
Kép
etus79

Tegnap el mentem du tag gyűlésre. Apja fürdette egyedül, etette és lerakta aludni. Első alkalom volt, hogy az apja egyedül fürdette. Elmesélte, hogy ezt elfelejtette bevinni, azt elfelejtette bevinni :D Mondtam neki, hogy be kell készíteni előre mindent. Mi a szobába fürdetjük, mert a fürdő kicsi ahhoz. A vízet pedig kétszerre visszük be. Azt Ő is úgy csinálta ahogy én szoktam, ha egyedül vagyok. Hunorkát levetköztette pelenkáig, be a kiságyba, takaró. Megcsinálta a vízet, aztán le a pelust és fürdés. Ezt úgy mesélte, mintha Ő találta volna ki :D Nem tudod előre a vízet elkészíteni, mert mire odajutsz, hogy pancsi, kihűl a víz. Még ilyen hülye babakádat...

Ma jön anyu vigyáz a babára, mert be kell mennem a munkahelyre papírokat aláírni és bérletet cserélni. Felhívott a főnökasszony, hogy küldik postán. Mondom, nem kell küldeni bemegyek, legalább kikapcsolódok :D

Kitaláltam viszont, hogy hogyan nem fordul éjjel hasról hátra. Gonoszul hangzik, de nem az :D Amikor teljesen elalszik este, egy kispárnát teszek a fenekére :D :D ez egy pihekönnyű kispárna. Olyan érzés neki, mintha a kezem lenne a fenekén :D
Ja, kaptunk egy téli vastagabb hálózsákot, amibe nem tud betekeredni, abba alszik. Még 2-3 hétig jó lesz rá, aztán én akarok is ilyet venni neki. Így nem kell takaró.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok

Mók:kis pofis Lilla,ari nagyon

cherryke:Hunorka is nagyon édi,mennyit mocoroghat :D a hasadban is ennyit mocorgott?Balázs :roll: ahogy lerakom este úgy ébred reggel :roll: annyi,h ma reggelre lerugta magáról a másik plüss takarót :)

Képzeljétek szomi vagyok,megint kevesebb a tejem :cry: 3 óra alatt 100ml jön le ez szomorú!!fagyasztani már nem tudok jó ideje inkább azt használjuk néha néha,de vigyázni kell vele,mert olvastam kiengedés után fél órán belül el kell fogyasztani!!nem könnyű kiszámítani mikor ébred manó :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

iceberg
sajnálom, hogy kevesebb a tejed. Te is a lefejt tejcsit adod oda neki? Miért nem cicil a kis Balázs?
Én sajnos kb 3 hónapig tudtam szoptatni, aztán beteg lett Léni, kénytelen voltam lefejni és cumisüvegből odaadni neki. Aztán meg hiába próbáltam mindent megtenni, mégsem volt hajlandó szopizni.
Azóta minden áldott nap fejek....
Nekem ha kevesebb a tejem, akkor nagyon sokat iszok, tea, víz...bármi, és helyre jön. Ha kell ha nem iszok, tudatosan.
Remélem neked is csak ennyi, és vissza áll minden :)

én rettegek a köv. héttől. A jól megszokott kialakult napirendünk tuti elszáll.
Kedden háziorvoshoz kell mennünk a beutalóért, mert
szerdán csipőszürés.
Csütörtökön védőnőhöz megyünk, havonta egyszer jön gyerekorvos aki megnézi a babákat. Nem szeretem, mert éppenhogycsak rájuk pillant, délre kell mennünk a dokinő meg van hogy fél kettőkor jön.. félek nehogy elkapjon valakitől valamit. Ráadásul olyankor szokott Léni aludni.
Aztán hétfőn újra védőnő,megkapjuk a 4 hónapos oltást. kérdeztem, hogy miért nem adja be a gyerekorvos....nem lehet, ennyivel elintézte a drága védőnő.

KépKép
gyetkonercsilla
Pap

Sziasztok!

Rég voltam erre, most is csak sietve, mert mindjárt ébred Emma. Látom, sokan már adtok almát és hasonlókat a babának. Én szeretnék várni, mindenhol azt olvasom, hogy 6 hónapos korig anyatej a legjobb (bár mi sajnos kicsit kiegészítjük a tehet tápszerrel, de azért főleg anyatejet kap). A védőnő mondta a múltkori találkozáskor, hogy 4 hónapos korig várjak, akkor nem mondtam neki, de szeretnék tovább várni. Férjem családjában sok az allergia, állítólag a korai hozzátáplálás növeli az allergia esélyét.

Tej-helyzet változatlan, kell esténként a tápszer, illletve éhesebb napokon többször is.

Karácsony környékén dicsekedtem, hogy a leányzó szépen átalussza az éjszakát. Hát, mostanában nem
:? Nem tudom, mi az oka, teljesen magától elkezdett viszonylag korán elaludni (8-9 körül, a korábbi 11-hez képest), viszont 2 körül és 5 körül is kel szopizni. Volt másnál is ilyen? A 3 hónaposak éhesebbek lennének? Persze lehet, hogy kevesebb a tej, éjjel nem mérem, nem tudom, mennyit eszik.

Képzeljétek, a múlt héten letettem Emmát hasra, hogy gyakorolja a feje emelgetését. Ezt általában hamar elunja, de azért egy pillanatra kimentem a mosdóba. Csodálkoztam is, hogy még nem méltatlankodik, amikor visszamentem, láttam, hogy háton van!! :lol: Azóta többször is megcsinálta az átfordulást (inkább átbillenés ez azért).

Elküldtek minket csípőultrahangra, volt valaki a Heim Pálban az ortopédián már?

Mindjárt teszek fel képet is.

lynnn

Visszanézegettem, nagyon édesek a babák! Képzeljétek, Emma 1 körül elaludt kint a kendőben, hazajöttünk, letettem, és azóta is alszik. Ilyenkor nem szoktam teljesen levetkőztetni, nehogy felébredjen, csak kicipzározom az anorákot, leveszem a sapkát. Nagyon nagyokat szokott így aludni, talán a meleget szereti?

lynnn

sziasztok

csilla:igen én is fejek nap mint nap azért mert csak bimbóvédővel megy a szopi.szerencsém van,mert néha szoktunk szopizni is nem gond,de talán a bimbóvédő miatt,mert hasonló a cumihoz!néha kimegy a fejemből,h igyak teszek-veszek iszok én,de úgy néz ki nem eleget!!pedig még a vérnyomásnak sem jó ha nincs elég folyadék!!volt rá pl nekem 160 volt,de a ügyeletes doki mondta igyak meg 1 óra alatt fél l vizet és mérjem meg újra aztán hívjam fel mennyi most a vérnyomim!és lement!!

később nem tudtok oda menni,h ne kelljen várakozni a beteg gyerekek között?vagy megbeszélni a dokival egy pontos időpontot arra a napra!?neki ezt meg kellene értenie sztem,sőt a legtöbb doki ilyenkor a kisbabát hívja be!háát igen rossz amikor felborul a napi rend olyankor még este is másképp alakul.én ezért voltam ideges mikor jött "anyósom" és már 2x felébresztette Balázst!volt már újra azóta,de éppen fent volt Balázs hál istennek!elmondanám amúgy 4 gyereke van!!
akkor még csípőszűrésre is mennetek kell! :roll: én ott is először oda telefonáltam,h sokan szoktak e lenni!de mondta a kedves időpontos hölgy,h a babákat behívják előre!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Megjelent tegnap az utód-topic...Nagyon durva,hogy mi egy éve ilyenkor kezdtünk tesztelni.... :)

Szilvi

sissy01

sissy:én tavaly ilyenkor nem is tudtam,h terhes vagyok és havat lapátoltam ezerrel :roll: március elején tudtam meg :D :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg, nekem is van, hogy kevesebb a tejem. Érzem is, meg olyankor Andris is gyakrabban kér enni, és éjszaka is korábban kel fel. Én ilyenkor pár napig gyakrabban adok neki, és helyreáll a rend. És tényleg sokat kell inni. Én azt szoktam meg, hogy minden szopi után megiszok egy nagy pohár vizet, azon kívül amit az étkezésekhez iszok.

Képzeljétek Andris ujjszopis lesz szerintem. A cumira fujjol, de a hüvelykujját már nagyon profin szopja. Ezt mi szerettük volna elkerülni, de úgy tűnik nem fog menni.

Nálunk most a naközbeni alvás elég nehézkes, tök álmos, de nem tud elaludni. Én meg nem szeretném, ha megszokná, hogy órákig ringatgatom, mondjuk mostanában úgy sem megy. Most épp a pihiszékben próbálkozunk, de ez sem egy jó megoldás, csak Julihoz jön délután egy kis barátnője, és nagyon szeretném, ha Andris aludna előtte. Ti hogy altattok egyébként napközben?

Na erre meg beszunyált :) Megyek főzni vacsit, mert nem lesz időm.
EDit

Kép
Kép
etus79

Lynn:édes a Babád!

Ice:én febr.5-én....

Etus:nekem is nehézkes.Ha nagyon nem megy,megyünk ki babakocsiban.Amúgy kapunk kölcsön bölcsőt,az egy nagyon nagy találmány.... :)

Szilvi

sissy01

Judit,
Örülök, hogy Botond megfelelően fejlődik. Én is olvastam, hogy vannak olyan renitens csecsemők akik soha nem eszik meg a megfelelő mennyiséget, mégis megfelelően gyarapszanak. Ezek szerint Boti is ebbe a kategóriába tartozik.

Iceberg,
Milyen az a darált husi leves?? Leírhatnád.
Nekem apu azt mondta mikor 20 éves lettem, hogy sose leszek már 19. És akkor rájöttem hogy tényleg nem. :(
Én is azt tudom mondani a tejcsire, hogy sokat inni, esetleg mecsek tea, vagy/és görögszéna, meg a szaporító fejést is meg lehet próbálni.

Etus,
Átmásoltam a zellerkrémlevest, majd megpróbálom, bár a párom utálja a zellert, de majd nem mondom el neki miből van, hátha még az is kiderül, hogy szereti ;)
Mi házassági évfordulónkkor elmegyünk étterembe. Ha lehetőség van rá épp akkor oda ahol az lakodalmunk volt, ha nem akkor valahová itt Budapesten vagy környékén.
Sajnálom, hogy Juli megint beteg. :( Nem lehetne valahogy megerősíteni az immunrendszerét. Tényleg jut eszembe, ha van elég anyatejed, nem csempészel neki egy kicsit valamelyik kajájába? Hátha segítene.
Az altatással, mi nem vagyunk valami jó példa, mert kézben alszik el általában. Igazából a mi ágyunkban már volt, hogy magától elaludt, de pont most szeretnénk a bölcsőből a kiságyába szoktatni, így most mindig kézben alszik el.

Sissy,
Boldog Szülinapot! (Így megkésve.)
Még fiatal vagy, ne szomorkodj! :D
Valamelyik évben kérdezte az anyósom hányas gyertyát is kell tennie a tortámra. Mondtam neki 24-est. Nagyon rendi volt, tényleg 24-es volt a tortámon a szám. :lol:
A bölcsőt lassan ki fogják már nőni. Legalábbis ami nálunk van, abból már épp kifelé szoktatjuk Nikit.

Cherryke,
Mi már az első nap bepróbálkoztunk a hálózsákkal. Na Nikin is körbe tekeredett :(. Azóta nem veszünk fel hálózsákot. Lehet majd még egyszer kipróbáljuk, mert anyósom szorgalmasan vásárolja nekünk a hálózsákokat...
Tényleg a dokinak kellett volna szólnia a szájpenész miatt. Azt gondolná az ember, ha már megnézi akkor nem csak néz hanem lát is!
Mi először jártunk úgy hogy kihült a pancsivíz. Akkor még ugye nagyon kicsi vízben fürdött a köldökcsonk miatt. Na mire beletettük volna jéghideg lett. Most úgy csináljuk, hogy egyikünk csinálja a vizet, a másikunk vetkőztet, majd a férjem tartja a kádban én meg fürdetem. :D

Lynn,
Lehet most van nála a fejlődési ugrás és több tejcsire van szüksége, ezért kel éjjel Emma. Nagyon ügyi hogy már átfordul! :D

Csilla,
Nem tudom mi a mostani ajánlás a kekszet illetően. Ha csak természetes anyagok vannak benne, szerintem nyugodtan hozzákeverheted az almához. Én emlékszem, hogy az öcsémnek adtam háztartási kekszet almával. Az nem volt darálva, csak elázott az alma levében, de akkor még nem voltak ilyen elővigyázatosak az előírások.
Hát nagyon furi, hogy a védőnő adja az injekciót. Végül is Ő nem orvos!
Nálunk eddig mindig a gyerekorvos adta be a szurit.

Most olvasom, hogy sok helyen milyen idiótán van megcsinálva ez a védőnő-gyerekorvos rendszer. Szerintem mindenütt úgy kellene lennie mint nálunk. Itt amikor viszem a dokihoz tanácsadásra a babát akkor ott van a védőnő is. Mindenki elvégzi a saját dolgát, a doki beadja a szurit, megnézi a babát, a védőnő leméri a súlyát és a hosszát, a fejét és a mellkasát. Ilyenkor a dokinál csak egészséges babák vannak, mert ilyenkor (minden szerdán kora délután) csak egészséges babákat/gyerekeket fogad.
Ha majd nem kell mennünk dokihoz, akkor majd kijön a védőnő és itt leméri ami kell a kiskönyvbe. Mi még soha nem voltunk külön a védőnőnél.
A barátnőm volt külön védőnőnél valamelyik nap. Lemérték neki a babáját ruhában!, majd egy tetszőleges számot levontak, hogy ennyi volt a ruha. Se a hosszát, de a mellkasát se a fejét nem mérték. Nagyon különbözőképpen csinálják az országban a dolgokat!

Szilvi
KépKép
ceyla

Hozzátáplálás: Én még nem kezdem a hozzátáplálás. A Who ajánlása szerint 6 hónapos kortól ajánlott elkezdeni, ha anyatejes a baba. Azért ha már látom rajta, hogy élénken érdeklődik a kaja után, akkor majd már elkezdjük a kóstolgatást. Viszont most még csak azt látom, hogy csodálkozva nézi, hogy mi eszünk, de nem látszik rajta, hogy Ő is szeretne. Na meg nem akarom, hogy az értékes anyatej elől elfoglalja a helyet egy olyan táplálék amit még nem tud addig rendesen megemészteni és felhasználni amíg a kicsi gyomra meg nem szokja. Így is olyan keveset eszik. :( Öcsémnél korábban kezdte anyu a hozzátáplálást és bár az első évben megevett mindent, de utána és azóta sem eszi meg a gyümölcsöket. Egyáltalán semmilyen gyümölcsöt, vagy gyümölcs származékot nem eszik meg!

Volt kint a védőnő nálunk a múlt héten. Mondtam hogy nem eszik eleget Niki. Megnézte a súlygyarapodását egy grafikonon és megmutatta, hogy teljesen a vonalon van, és hogy felejtsem el már a mérleget. Elég ha hetente egyszer lemérem. Nos az előző 2 hétben 300 grammot gyarapodott, most ebben az 1 hétben csak 110 grammot. Mondjuk ha belegondolok nem sok mindent tudok vele csinálni, ha nem szopizik akkor annyi, nem nyomhatom le a torkán. Cumisüveggel könnyebb lenne ott csak dőlne le a torkán a cucc, itt viszont ha nem tesz érte akkor nem eszik. Na mindegy, kíváncsi vagyok mennyi lesz a végeredmény majd jövőhétre.

Napirend, alvás: Hát nálunk ezen a téren sem egyszerű az élet. A napirendünk még mindig annyi, hogy reggel 6-kor felveszem enni, majd alszik tovább olyan 9:30-10:00-ig, majd valamikor 19:30 után fürdünk és olyan éjfél előtt valamivel alszik el. Nagyon ritkán alszik el előbb. :(
Nap közben kajálások között alszik olyan 30-45 percet, de pár napja meg volt hogy kétszer is aludt 1,5-2,5 órát. Már annyira örültem, hogy majd sokat fog aludni, erre ma reggel 10-től 20 percet aludt egyszer a cicin és azóta most 16 órakor aludt el először. Tehát eddig 6 óra alatt csak 20 percet aludt, azt sem teljesen mély alvásba.

Babaúszás: Mi már nézegettük, hogy menni kellene. Úgy volt, hogy megnézzük múlthét szombaton, de olyan hülyén alakult a nap, hogy végül nem tudtunk elmenni. Egyébként kelleni fog orvosi igazolás, így majd ha jövőhéten megyünk a dokihoz majd kérünk. Viszont nem tudom milyen hatással lesz majd a szemecskéjére. Ezt is meg akarom beszélni az orvossal. Már miután megszületett csipásodott neki a bal szeme, írtak fel rá ilyen-olyan szemcseppeket, végül szerintem inkább magától elmúlt. Majd valamelyik héten kötőhártyás lett, az ügyeleten írtak fel szemcseppet, ami 5 nap alatt helyre is hozta, de utána pár nappal megint csipásodni kezdett a szemecskéje. Most néha csepegtetünk megint abból amit a kötőhártyára írtak és az használ is, de ez valami antibiotikumos izé és elegem van már belőle, hogy mindig mosogassam a kis szemét, mert annyira rühelli szegény.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Én nagyon szerencsésnek mondhatom magamat Boti alvását illetően. Nálunk a napirend a következő:
Reggel 6 és 7 között eszik. Ilyenkor még egy kicsit szunyókál.
Fél nyolckor veszem ki az ágyból (keltem), öltöztetem fel. A játszószőnyegen van kb. fél kilencig. Addig bírja egy hangos szó nélkül. Akkor kezd el egy kicsit nyöszörögni. Ilyenkor beteszem a
kiságyba, és azonnal el is alszik.

11 órakor etetem újra. Addig alszik szépen.

1 óráig megint a játszószőnyegen van. Tornázunk, játszunk. Ha nyöszörög, akkor teszem be a kiságyba, és már alszik is.

3 órakor etetem megint, addig alszik. Utána indulunk Pannáért a bölcsibe. Ha a férjem megy Pannáért, akkor megint játszószőnyeg, torna kb. 3/4 ötig. Akkor megint elálmosodik. Kb. alszik 40 percet még ilyenkor.

7-ig játszás, tornázás, utána megint etetés.

Etetés után van a fürdés, aztán olyan 8 körül el is alszik.

Éjjel egykor meg szoktam etetni (álometetés), mert ő nem eszik sokat napközben sem.

És tényleg most egy nagyon-nagyon jó gyerek, mert szinte sohasem sír, és olyan szépen elvan mindenhol. Nyugodt baba.

Persze, ha jó idő van, délelőtt van egy séta is babakocsival. Most max. 1 óra.

Kép

Kép
judit75
Budapest

Judit, ez tényleg ideálisnak hangzik! Boti nagyon könnyen elalszik ezek szerint. Éjjel felébred enni, vagy felkelted?

Nálunk az a baj, hogy mivel kicsit kevés a tejem, napközbeni alvás előtt is kell etetnem, és ha nem lakik jól, akkor csak fél órát alszik. Tehát nem megy az alszik-eszik-játszik-alszik, hanem alszik-eszik-játszik-eszik-alszik...
Leginkább azt irigylem, ha egy baba éjjel szopi után azonnal elalszik. Nálunk ez a ritkább, általában nagyon hosszan szoptatom, és utána még nyöszörög, sétálunk, stb. Viszont ha tele van a hasa, Emma is szépen elalszik magától. Minden a tej-mennyiségen múlik nálunk.

Ceyla, mi is mennénk babauszira, van itt tőlünk két sarokra egy iskola, ott tartanak. Védőnőt kérdeztem, ő mondta, hogy talán a jobb időt várjuk meg, de szerintem mindegy, úgyis megszárítkozunk, átöltözünk bent, ebből a szempontból szinte mindegy, hogy nulla vagy 10 fok van kint.

Etus, napközben ha nehezen alszik el, kendőben kiviszem. Az mindig bejön, most is alszik már két órája. Viszont odakint már nem alszik el az első 5 percben, elég hosszan nézelődik.

Ice, én is gondoltam nemrég pont erre, hogy tavaly ilyenkor mennyire nem is sejtettem még, egy év múlva mi lesz :)

Én is igyekszem sokat inni, laktoherbet, alkoholmentes sört is iszom minden nap. De sajnos így se lettem tejcsárda :oops:

Ma van a 3 hónapos szülinapunk :lol:

lynnn

Lynn!
Emma csoda szép baba!!!! :D
Mi is terveztük hogy úszni megyünk,de mostanában csak rosszat hallok,és Lilla talán most lábal ki végre a megfázásból.

Etus!
Sajna nálunk is úgy néz ki Lilla ujjszopós lesz... :evil:
A felállás olyan mint nálatok:cumi nem kell,de az ujjával egyre ügyesebb! Mondták húzzak rá kesztyűt,de ehhez nincs szívem,mert a kis ökleivel nyugtatgatja magát.

A tejem úgy néz ki végleg elapad,egy,két cseppet alig tudtam kifejni hogy Lilla orrába csepegtessünk. :(
Ja és ma megjött... :oops: :x ,még jó hogy hétfő felrakták a spirált a kórház

Kép
mók

Mók,
Nekem már másodjára is megjött. :( Pedig reménykedtem, hogy az első az tévedés volt és most talán nem jön meg. Látod én hiába szoptatok kizárólagosan a mensi mégsem kímél meg. :evil:

Szilvi
KépKép
ceyla

Már 4 napig ette az almát. Ma krumplit adok neki. Megfőzöm lassan, majd a főzőlevével összeturmixolom. Először adok neki egy falatkát, aztán ha ízlik neki adom tovább kanállal, ha nem nagyon, akkor a 200ml-s adagjába 50ml krumplit 150 ml tápot összekeverek és megetetem.
A tápot márcsak reggel eszi meg gond nélkül. A második evés lassan megy, aztán a 3.-nál kapja az almát az nagyon megy neki :D 4.-5. etetés is lassan. Valószínű már kevés lesz neki a táp 1 hónap múlva, addigra át kell álljak desszertre és főzelékre, hogy kevesebb tápot kapjon. Addig meg szépen sorban próbálom neki a gyümiket zöldségeket.

Tegnap hogy jártam... Úgy becart, hogy kellett vinnem a csap alá. Kinyitom, alig csordogál. Még épphogy lemostam a fenekét elfogyott a víz. Valahol csőtörés volt, ezért elzárták a vízet. Kezet mosni márcsak ásványvízbe tudtam.

Du mentünk egy barátunkhoz. Ott van egy 6 éves és egy 15 éves fiú. Kiszúrta magának a legkisebbet és vele huncutkodott. Pedig először találkoztak :) Játszott vele Bendegúz, Hunorka meg rötyögött nagyokat :D Este 1/2 9re értünk haza, már nem fürdettük, arcát kezét megmostuk, evett és elaludt.

Ma jön anyukám. Nem igaz, hogy állandóan mondanom kell, hogy jöjjön. Nem értem Őt. Nem dolgozik, a pasija is este ér haza... Hetente 2-3 alkalommal tudna jönni, és úgy kell rászólni. Nem tudom mikor tudok menni terembe, hogy lemenjen rólam ez a 10 kg. Majd ma beszélek anyuval, hogy februárba úgy intézze, hogy h-sz-p én mennék terembe, jöjjön 9re, aztán majd jövök. Mondta a párom, hogy amikor Ő hazaér munkából, elmehetek. Na de kinek van kedve este 6kor elindulni, hogy 9után hazaérjek. Én akkor már fáradt vagyok.

Kriszta
Kép
cherryke

Ice: én is járkáltam a -10 - -15 fokban órákat, szórólapoztam, cipeltem. Akkor már gyanús volt, hogy nem fáztam fel. Mert amúgy érzékeny vagyok ilyen téren. Havat én is lapátoltam.
Aztán jött az ájulás február 2. hetében. A párom akkor kezdett el csesztetni, hogy vegyek tesztet. AZtán március 5.-én mentem dokihoz.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Ceyla: Az én kislányom, Panna, ugyanilyen volt. Sohasem hízott annyit, mint ami a nagykönyv szerint elő van írva. Mai napig vékony kislány (nem sovány), pedig szépen eszik, és tényleg mindent megeszik szerencsémre. Ez genetika is, amit szerintem tőlem örökölt. Emlékszem akkor is mennyit aggódtam, hogy nem eszik eleget, nem hízik eleget... De tényleg nem tudunk mit csinálni, csak beletörődni. A cicit tényleg nem lehet visszanyomkodni a szájukba, de a cumisüveget sem. Most, hogy Boti nem anyatejes, ahogy Panna volt, gondoltam egyszerűbb lesz a mennyiséget tartani. Ez nem így van. Ha nem kér többet, akkor úgy kitolja a nyelvével a cumisüveget, hogy úgy sem tudod visszatenni. Legalábbis én nem. Ha meg igen, akkor csak öklendezik, annak meg igazán semmi értelme.

Lynn: Az éjszakai etetéshez nem keltem fel Botit (ritka, hogy nyöszörög, mert éhes lenne). Az oldalán alszik ilyenkor, így csak beteszem a cumisüveget a szájába, és ő szépen elkezd enni. Nem ébred fel igazán közben.

Azt figyeltem meg, ha félálomban etetem többet eszik, mert olyankor nem tekereg a pocija miatt. Remélem azért egyszer ez is elmúlik.

Az almával nem járunk előrébb. Még mindig nem ízlik neki. :-(

Szép napot mindenkinek!!!

Kép

Kép
judit75
Budapest

Sziasztok!

Nem akarom elkiabálni,de úgy néz ki,Lili pár napja átalussza az éjszakát. Fél 7-fél 8 körül kel,akkor eszik 220-240-et,aztán ébren van,fél 10 körül alszik,aztán kaja,ébren-lét,kimegyünk-alszik,aztán ébren van,majd már csak kb fél órákat szunyál,és este háromnegyed 8-kor fürcsi,kaja 8-negyed9 és alvás reggelig.... kopp,kopp, kopp...most ötször eszik,plusz délután alma.Szinte egy felet megeszik,tegnap követelt még.Hát így vagyunk mi.
8)

Szilvi

sissy01

Sissy: akkor át is fogja aludni most már. Te plusszba adsz almát? Én hiába akartam neki plusszba, ha nincs kaja idő, nem eszik :D Így a 3. etetést azzal kezdtem, most majd krumplival, a többi tápi.

Kriszta
Kép
cherryke

Judit: nem biztos, hogy nem ízlik neki... Hunorka is először tolta ki, mivel nem tudott még enni, de a 4. 5. kanáltól már szépen vitte befelé. Belejön :) én golden almát adtam neki. Az édes.

Kriszta
Kép
cherryke

És akkor mindig az etetéseket kezditek az almával (már amikor adjátok nekik)?

Kép

Kép
judit75
Budapest

Én eddig úgy adtam,hogy a két etetés között,kb másfél órával a szopi után,de most megpróbálok csak fél órát várni,mert nem szeretném,hogy a szopi kevesebb legyen ezért.Majd este elmesélem,hogy jó volt-e így...

Szilvi

sissy01

Sziasztok

ceyla:nagyon egyszerű a leves :) 30-40 dkg darált husi,leves zöldség,kis kocka leves tészta,de lehet csiga is, kis fej vöröshagyma,1-2 gerezd fokhagyma,só,bors,én a végén rakok bele tárkonyt :roll: (husit megmosom,a vöröshagymát egészben rakom,de volt már ,h lepirítottam és mindent vele együtt,de van ,hogy mindent bele,kivéve a tészta és úgy főzöm össze.a zöldséget kis darabokra vágom)ennyi :)

sissy:én pont így gondoltam majd elkezdeni a hozzá táplálást mint te!2 etetés között úgy ebéd tájékán,nekem annó így mondta a védőnő.

lynnn:tejcsárda ez jó :lol: háát az én sem vagyok és eszméletlen,h mennyire befolyásolja a tejet a folyadék bevitel na meg az idegeskedés,mert sajnos szoktam!aggodalmaskodom sűrűn!
neked női dokid volt vagy férfi?lehet ,hogy írtad már bocsi,de nem emlékszem!?dokit akarok váltani!legjobban női nőgyógyászt szeretnék!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok,

olvasgatok ám, csak alig van időm írni.

Bettinát tegnap mértem 6900 gramm. Szép husis a combija. A hozzátáplálással még mindig úgy vagyok, hogy megvárom a fél évet. Nekem is összevissza szopizik. Van hogy többet lóg a cicin, ilyenkor 1-2 nap múlva érzem is, hogy több van. Viszont van, hogy alig akar enni. De úgy látszik elég neki, mert egy kis vasgyúró.

Mensi még nincs szerencsére, nem is hiányzik.

Napirendünk nincs, alszik amikor álmos. Viszont általában két óra után elálmosodik. Ez viszonylag fix.

Briginek vasárnap tartjuk a szülinapját, vettem neki kukis babát. A cumiját elégette a kazánban 1 hete, így most már nincs neki és jobban is alszik éjszaka. Az elalvás kicsit nehézkes, mert azzal altatta el magát.

És még nem is írtam szerintem, hogy veszünk házat. Eddig a férjem nagymamájának a házában éltünk, de ez az anyósomé. Most eladják azt a házat amit már évek óta megvettünk volna. Megvan az adásvételi is, elvileg ápr. végéig kell kifizetnünk. Nem is bánom, hogy nem most rögtön, mert akkor két helyen kellene fűtenünk. 3 szobás a ház, így végre lesz a csajoknak is külön szobájuk. :lol: :lol: :lol:

A dm-nél van akció, bár már csak jan. 31-ig. 4000 ft feletti vásárlásnál + 100 pontot adnak. Én pelust szoktam ott venni a 25 %-os kuponnal. így kb 35-40 Ft-ra jön ki 1 libero.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Lányok, nagyon szomorú vagyok... Ma délután meghalt az orvosom, akinél szültem. 3 hónapja még semmi baja nem volt, annyira felfoghatatlan. Fiatal volt, kicsi gyerekei vannak...

Ice, pont most kérdezted, hát, nekem is új orvos kell majd :cry:

lynnn

lynnn:úúú mi történt?nem tudod?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Lynn:az gáz...sajnálom.Tényleg,tudsz róla valamit?

Kri:szerencsére nekem sincs menszi.... 8)

Szilvi

sissy01

Sziasztok!

Ma voltunk oltáson,kapott is, plussz a rotát is!
Ügyes volt, méretei: 7220 gramm,63 centi! :lol:
Mi csak morzsányi almát etetünk még vele,nem vagyok biztos benne hogy bírja a pocakja ha többet kap.

Oltás után! Kép

Kép
mók

Mók: én sem lakattam jól az almával. A krumplit nem nagyon akarta enni, de annyit megevett belőle, hogy lássam, bírja-e a pocija. Végül nem kevertem a tápba, hogy érezze az ízét és, hogy más az állaga mint az almának.

Lynn: sajnálom, ami az orvosoddal történt. Ha megtudsz konkrétumot, írj.

Judit: én a 3. etetést kezdem a próbafalatkákkal, mert azt akarom kiváltani. Az lesz az ebéd. Krumpli után majd jön a sárgarépa, aztán a sütőtök. Utána meg vegyítem párba őket :)

Tegnap csak 4szer evett, mert a 2. etetés után 10-13:45ig aludt. Mért kel fel ilyen korán, nem értem. Már ébredezik :D Megbeszéltük a párommal, hogy holnap, mivel nem kell mennie dolgozni, amikor a gyerek hosszút alszik napközben, mi is aludni fogunk. Kikapcsoljuk a telefonokat is.
Reggeli után van, hogy alszik, van, hogy nem. De a 2 etetés után mindig alszik minimum 2 órát.

Lányok, jövőhéttől megyek terembe fogyózni :D anyu bevállalta a babát, és kértem időpontot az első edzésre :) Úgy érzem messze még a tavasz, hogy sokat menjünk Hunorkával, így muszáj, legalább a felesleg felét leadnom addig. Bár rólam hamar lement mindig a mozgással, Csak nagyon lusta vagyok edzeni. Ezért kell mennem terembe. Ott megcsinálom, mivel fizetek érte. Itthon meg nem csinálom, pedig van dvd-m elég: van Norbi kick-box, pilates 2 db, callanetics is van és thai-chi is van. Mondjuk azt régen csináltam, megnyugtatott. Egyszer a Norbival 2 hét alatt lement 4 kg. De akkor nem volt gyerek, időm is türelmem is volt hozzá. A hátamra meg a callanetics és a pilates volt jó. Nem is fájt a hátam. Most meg már éjjel úgy érzem szétszakad a gerincem. Pedig szedek rá diclacot.

Na fiam lelassult a gyarapodással. 10 gr-ot mutatott a mérleg 6 nap után. Lehet a mérleg nem jó... ma is megmérjük a biztonság kedvéért. Lehet ma már nem jövök. Ja kivinni nem tudom a levegőre, mert nincs mostani méretére overál, csak vékony. De most vettem 68ast a vaterán, remélem hét elején megérkezik. Már nem tudtam belepasszírozni a 62esbe. Pedig akkora ruhákat hord most.

Kriszta
Kép
cherryke

sziasztok

Találtam egy nagyon jó oldalt ami segítséget nyújt mindenkinek!én is innen jöttem rá,h igazából próbálkozhatunk már almával,mert a jelek arra mutatnak!
http://www.babaszoba.hu/articles/Falatn ... 1120184817

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: én is így gondolom. Mert egy idő után tényleg kevés lesz a tej neki. Fél óránként is szopozhat, nem elég neki, mert egyre többet mozog. Hunorkának már a táp sem igazán elég, ezért gondoltam, hogy 1 hónap alatt végig teszteljük a dolgokat, /sajna sürget az idő, mert ma sem nagyon akart tápot enni, ezért nincs 1 hónapom, hogy bevezessem a főzeléket gyümit tejpépet.

Ma: 6kor evett, 1/2 8-10 aludt, 10:40kor evett, fent volt, 13:30kor krumpli táp, 14:30-17:30 aludt, fürdettük, etettük és alszik. Ami eddig volt napi rend, az ma borult :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,

Hozzátáplálás
: A hozzátáplálásos könyvemben, meg a neten is azt olvastam, ha a babát el szeretnénk választani, akkor a tejcsi előtt kell adni neki az új bevezetendő ételt, ha csak az ízekkel akarjuk megismertetni akkor a tejcsi után.

Cherryke,
Szerencsés vagy, hogy anyukád így be tudja vállalni a Hunorkát. Nekem itthon kell megoldanom a tornát valahogy és hiába van itthon elég sokat a férjem mégsem jut időm semmire :(. Anyu meg messze lakik, de ha itt lakna sem bíznám rá Nikit. Már nem a régi sajnos, néha megszédül, szétszórt, nagyot hall (bár ezt tagadja) és ráadásul olyan nevelési elveket mond néha, hogy a falnak megyek tőle.
Anyósom már szerencsésebb választás lenne, de Ő meg még dolgozik így Ő is kilőve. :(
Nem gyarapodhat minden héten olyan sokat a babád. 1 éves korára elgurulna. :D
Vannak overálok amiknél nem számolják bele, hogy azért alatta is lesz ruha azon a gyereken. :D

pozi teszt: Én pontosan tudom, hogy Január 22.-én tudtam meg, hogy babát várok. Előtte már terveztük és mindig nagyon vigyáztam magamra, hogy hátha most terhes lettem és nehogy ezért legyen baj, de pont januárban volt, hogy besokalltam, elmentünk fallabdázni, meg az is akkor volt amikor kutyasétáltatás közben elestem. Pedig a kutyám annyira vigyázott rám. Nem rontott ki a kapun mint az őrült ahogy szokott és teljesen nyugisan viselkedett végig amíg sétáltunk. Lehet hogy Ő már akkor tudta??

Judit,
Niki hízik annyit amennyi a nagykönyvben van, csak az elfogyasztott tejcsi adagja nem nőtt a súlyával együtt. Na persze kérdés melyik változatát nézi a "nagykönyvnek" az ember.
pl ezek alapján teljesen jó a gyarapodása:
http://csecsemo-fejlodese.hu/csecsemo/c ... yarapodasa
http://www.kismamablog.hu/szoptatas/a-c ... yarapodasa
itt viszont azt írja a dokinő, hogy heti 20dkg az átlagos:
http://www.babanet.hu/rendelo.php?group=2455
Viszont írt még egy érdekes dolgot is: "Gyakran tapasztaljuk azt, hogy a babák adagjai méretük ellenére nem növekszenek, gyakran még csökkennek is. Ma már egyébként sem a bevitelt figyeljük a táplálás értékelésekor, hanem az eredményt. Ha az Ön babája hetente 15 dkg-ot gyarapszik, az ebben a korban teljesen optimális, tehát ez a tejmennyiség neki elegendő."
Mindenesetre amit a védőnő mutatott görbét azon teljesen rajta volt az íven a testsúlya. Kíváncsi vagyok majd mit mérnek jövőhéten.
Egyébként Niki is jobban eszik ciciből álmában. :D Legalábbis normálisabban. 7-10 perc alatt betolja az adagját és utána elengedi a cicit és alszik tovább. Milyen szép lenne ha napközben is így enne!

Iceberg,
Nekem is női dokim van és Móknak is. Meg az egyik barátnőmnek is. :D Ja ez 3 dokit jelent.
Elolvastam a linket amit beszúrtál. Nagyon jó! el is mentettem. Bár szerintem ez a rész nem teljesen helyes:"ami a kezébe kerül, a szájába dugja", mert ebben a korban minden baba ezt teszi. Ez az egyik fő érzékszervük. Niki már jó egy hónapja falja az öklét, vagy egyéb mást. Viszont messze nem eszi meg azt a kevés tejcsit sem ami a rendelkezésére áll.
A kiskanálról eszembe jutott, hogy mennyit kanalaztunk, amikor nem volt elég tejem a kezdetek kezdetén. Két szopi között fejtem és kiskanállal megkapta a szentem. Olyan ügyesen kanalazott, hogy a védőnő el volt ájulva. Na azóta már elfelejtette ezt a kanalas dolgot. Múltkor szintén egy kis lefejt tejet adtam neki, igaz valószínű annyira éhes sem volt, de szopikálni próbálta a kanalat így nem volt egyszerű bele diktálni. :)

Kri,
Jó súlya van Bettinának. Gratula a házhoz! :)

A pelusról jut eszembe a pampers-ök akcióba lesznek jövőhéten a Corában.

Lynn,
Nagyon sajnálom a dokid. :( Főleg a gyerekeit.

Mók,
Nem semmi! Megduplázta a súlyát már Lilla!

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok,jó reggelt

cherryke-én fokozatosan szeretném,úgy,h egy darabig csak alma!de azt is megfigyelem mivel kissé savas gyümölcs és nehogy bántsa a gyomrát.meg az alma lazítja a székletet,vitamin is van benne és ha nem bántja a pociját akkor lehet adni.burgonyát később gondoltam abban van keményítő meg pukiztat.

ceyla-kicsit pont ezért huza-vonázok,mert minden baba ezt csinálja,h a szájában van a keze.viszont ami feltünt Balázsnál,h nem bír várni 3-4 órát hamarabb követeli a kajcsit így aztán nem is úgy alszik.figyelek arra,h kalória dúsan egyek,h legyen táp értéke a tejcsinek,de még is.volt a cikkben egy mondat ami megragadt engem és Balázsra ismerte, benne.ezért gondoltam,h ici-pici kóstolást megpróbálhatnánk.
tuti,hogy megérezte a kutyád!!!szerintem ők megérzik még azt ha szomorú valaki.köszi a pelus infót!!
:) pont jövő héten megyünk majd megvenni a havi pelust.

A TESCÓBAN viszont nagyon FELEMELTÉK a pelusok ÁRÁT!!!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ceyla: torna. Kértem időpontot még csütörötökön. Kaptam szerdára. Anyu pénteken jött reggel, mondtam neki, hogy szerdán megyek edzeni. Az nem jó neki mert a Dórcira vigyáz h-k-sz, de rakassam át csütörtökre. Mondom neki, a Dórci beteg. Ha beteg gyerekre vigyáz, ne is jöjjön vagy 2 hétig. Ha meg Ő is beteg lesz, míg meg nem gyógyul nem jöhet. Úgyhogy ennyit anyukám segítségéről.
Itthon kell megoldanom, amikor a gyerek alszik. pedig úgy gondoltam, hogy elmegyek edzeni, haza érek, ebéd, alvás.

Kriszta
Kép
cherryke

Ice: 4 napig evett az almából, semmi baja nem volt. 2 napig a krumpliból. Ma sárgarépát kapott :) hú de ízlett neki :) Most vettünk kecskeméti és univer gyümiket és főzelékeket. Meg tejpépet. Tejpépet csak február 2. hetétől tervezem neki. Babylove bio tejpép :D
Pelenkát is vettünk, van még kb 30 db a másikból, de mire én elszabadulok a Dm-be megint... Kapott a gyerek rágókát. Nagyon tetszik neki :) na ezt egyből megfogta és tolta a szájába :D

Kriszta
Kép
cherryke

Réka,
Máténak boldog születésnapot.

Nálunk most alszanak. Brigi mostanában csak velem akar elaludni, sírdogált az Apjának. Olyan mintha egyre féltékenyebb lenne. Több gyerekes anyukák hogy álltok ezzel? Bár elég sokan nem írtatok már rég óta Dinuci, Tavasziszél, Andinet, Réka.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Ezért adom én Lilinek kb fél órával a negyed 3-as szopi után az almát,mert még nem pótlás,csak kóstolás.És tegnap kapott kis vizet inni...Ti adtok nekik?

Amúgy tegnap nyűgös nap volt,de reggel 7-ig aludt este 8-tól.... :)

Szilvi

sissy01

Ma 6kor evett, aludt fél órát, 9kor evett, mentünk vásárolni, addig aludt, meg még 1 órát kint hagytam a kertbe a levegőn (kaptam meleg overált a bnőmtől míg megjön amit vásároltam) 1/2 1kor evett, 2kor elaludt és azóta alszik. Már bekészítettem a fürdőt, mert ma már csak 1szer fog enni. Nem értem miért csökkentette 4re az evések számát. Megfürdetjük, etetjük, játszunk vele, azt ha elalszik, már alszik reggelig. Már óránként mérem a hőjét, nem-e lázas, de nem.

Kriszta
Kép
cherryke

sissy:én nem,ha nyár lenne adnék!!!

cherryke:tej pépet én is adtam Máténak,nagyon szerette,de már nem emlékszem mikortól kezdtem adni neki!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

sziasztok,jó reggelt

Még egy oldal ami segítségetekre lehet.én is mindig elmentem az ilyen oldalakat!
http://kangaegyesulet.hu/2009/08/30/a-baba-etetese/

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Csak csodálkozok milyen ügyesek a babáitok.
Nálunk Lilla /egyedül végre/ 20h-kor elalszik az ágyában,de hajnal 2-kor kel,pedig nem éhes mert csak 20-30ml tápit eszik,aztán kel reggel,vagy nekünk inkább hajnal 6-kor,játszik,aztán csak fél 9-9 körül alszik megint,de csak 30-40 percet.
Már nagyon szenvedek ezektől a kelésektől,remélem változik. Csak amikor a 3 hónapot pont betöltötte, akkor aludta át az éjszakát,bár akkor is fél 6-kor kelt,de legalább éreztem van remény... :( :roll:
Evés nálunk is változott: 6-kor és 9-kor 120 ml táp,aztán 12-kor 30 ml táp,aztán 16h-kor 160 ml táp,és este 20-kor 160 ml táp.
Tehát ötször eszik,bár a hajnali két órás 20-30 milit is ide számolom akkor hatszor. Így viszont az össz kaja kevesebb mint kéne,mert ugye most ehetne 900 milit egész nap,de ő csak 660 körül eszik.
Ja megy egy kanál almát...

Kép
mók

Halihó!

Lili ma fél 8-kor kelt...hurrááá...most alszik.Mennénk ma Szentendrére sétálni,de nem akar a napocska kisütni...

Ice:én is csak picit,meg tegnap,hogy nagyon csuklott,Apja adott neki két kortyot,és elmúlt...

Szilvi

sissy01

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?