Judit,
Örülök, hogy Botond megfelelően fejlődik. Én is olvastam, hogy vannak olyan renitens csecsemők akik soha nem eszik meg a megfelelő mennyiséget, mégis megfelelően gyarapszanak. Ezek szerint Boti is ebbe a kategóriába tartozik.
Iceberg,
Milyen az a darált husi leves?? Leírhatnád.
Nekem apu azt mondta mikor 20 éves lettem, hogy sose leszek már 19. És akkor rájöttem hogy tényleg nem.
Én is azt tudom mondani a tejcsire, hogy sokat inni, esetleg mecsek tea, vagy/és görögszéna, meg a szaporító fejést is meg lehet próbálni.
Etus,
Átmásoltam a zellerkrémlevest, majd megpróbálom, bár a párom utálja a zellert, de majd nem mondom el neki miből van, hátha még az is kiderül, hogy szereti
Mi házassági évfordulónkkor elmegyünk étterembe. Ha lehetőség van rá épp akkor oda ahol az lakodalmunk volt, ha nem akkor valahová itt Budapesten vagy környékén.
Sajnálom, hogy Juli megint beteg.
Nem lehetne valahogy megerősíteni az immunrendszerét. Tényleg jut eszembe, ha van elég anyatejed, nem csempészel neki egy kicsit valamelyik kajájába? Hátha segítene.
Az altatással, mi nem vagyunk valami jó példa, mert kézben alszik el általában. Igazából a mi ágyunkban már volt, hogy magától elaludt, de pont most szeretnénk a bölcsőből a kiságyába szoktatni, így most mindig kézben alszik el.
Sissy,
Boldog Szülinapot! (Így megkésve.)
Még fiatal vagy, ne szomorkodj!
Valamelyik évben kérdezte az anyósom hányas gyertyát is kell tennie a tortámra. Mondtam neki 24-est. Nagyon rendi volt, tényleg 24-es volt a tortámon a szám.
A bölcsőt lassan ki fogják már nőni. Legalábbis ami nálunk van, abból már épp kifelé szoktatjuk Nikit.
Cherryke,
Mi már az első nap bepróbálkoztunk a hálózsákkal. Na Nikin is körbe tekeredett
. Azóta nem veszünk fel hálózsákot. Lehet majd még egyszer kipróbáljuk, mert anyósom szorgalmasan vásárolja nekünk a hálózsákokat...
Tényleg a dokinak kellett volna szólnia a szájpenész miatt. Azt gondolná az ember, ha már megnézi akkor nem csak néz hanem lát is!
Mi először jártunk úgy hogy kihült a pancsivíz. Akkor még ugye nagyon kicsi vízben fürdött a köldökcsonk miatt. Na mire beletettük volna jéghideg lett. Most úgy csináljuk, hogy egyikünk csinálja a vizet, a másikunk vetkőztet, majd a férjem tartja a kádban én meg fürdetem.
Lynn,
Lehet most van nála a fejlődési ugrás és több tejcsire van szüksége, ezért kel éjjel Emma. Nagyon ügyi hogy már átfordul!
Csilla,
Nem tudom mi a mostani ajánlás a kekszet illetően. Ha csak természetes anyagok vannak benne, szerintem nyugodtan hozzákeverheted az almához. Én emlékszem, hogy az öcsémnek adtam háztartási kekszet almával. Az nem volt darálva, csak elázott az alma levében, de akkor még nem voltak ilyen elővigyázatosak az előírások.
Hát nagyon furi, hogy a védőnő adja az injekciót. Végül is Ő nem orvos!
Nálunk eddig mindig a gyerekorvos adta be a szurit.
Most olvasom, hogy sok helyen milyen idiótán van megcsinálva ez a védőnő-gyerekorvos rendszer. Szerintem mindenütt úgy kellene lennie mint nálunk. Itt amikor viszem a dokihoz tanácsadásra a babát akkor ott van a védőnő is. Mindenki elvégzi a saját dolgát, a doki beadja a szurit, megnézi a babát, a védőnő leméri a súlyát és a hosszát, a fejét és a mellkasát. Ilyenkor a dokinál csak egészséges babák vannak, mert ilyenkor (minden szerdán kora délután) csak egészséges babákat/gyerekeket fogad.
Ha majd nem kell mennünk dokihoz, akkor majd kijön a védőnő és itt leméri ami kell a kiskönyvbe. Mi még soha nem voltunk külön a védőnőnél.
A barátnőm volt külön védőnőnél valamelyik nap. Lemérték neki a babáját ruhában!, majd egy tetszőleges számot levontak, hogy ennyi volt a ruha. Se a hosszát, de a mellkasát se a fejét nem mérték. Nagyon különbözőképpen csinálják az országban a dolgokat!