Új privát üzeneted érkezett!

Sajti itt most 9 fok van. Az volt a legrosszabb az egészben amikor hozták a fogót, akkor elkezdtem rettegni attól hogy megnyomják a kis fejét, a 86 óra átélt borzalma sehol nem volt ahhoz, hogy valami baja lesz.

Rekuja hehe, ez a kétszer nem kel fel nap, nekem felkelt párszor, pont fönt részleteztem Tyuntyinak min mentem itt keresztül. Itt nagyon gááázos a dolog. Vérzés, teljesen normális a 6-8 hétig vérzés is, ez a zárt fórumon már kibeszélt téma, azért tudom írni. Most nekem is pl. kb. 2 hét után elmúlt, az első szülésnél meg 12 hét után lázzal antibiotikumoztak meg küldtek uh-ra hogy mi a baj, de szerencsére elmúlt. Ha ma vagytok 10 naposak és elértétek a születési súlyt az tökéletes, egyáltalán nem túletetés. Itt hamar kidobnak a kórházból, de utána párszor kijönnek házhoz, minket azért nem bocsátottak el a 10. napon és még kijött két nap múlva mert nem értük el a születési súlyt és a 10 napra el kellene. Írtam Snowballnak már vagy fél órája és nem írt vissza, így annak tudom be hogy már szülés van, mert eddig mindig válaszolt rögtön!

Csicsi én tolófájás erősítőnek kaptam oxitocint vagy 3 órán keresztül, hát maga volt a pokol. És többször megnéztek még előtte hogy mennyire vagyok nyitva, az önmagában marhára fájt, szóval neked együtt az oxitocin meg a feszegetés, hát az nagyon halálos lehetett, én nem is tudom mit csináltam volna ha egyszerre csinálják a kettőt. Nagyon-nagyon ügyes vagy.
Volt már olyan gyomorrontásunk, ami gyorsan ki is ürült szerencsére és egyből jobban lettünk, örülök hogy nektek is csak ilyen átvonuló volt. Nekem is a pici van hogy nem büfizik egyből, lerakom, pár perc múlva sír, akkor tudom hogy ott a büfi, felveszem és ki is jön. De volt már hogy bealudt és bizony arra ébredtem hogy szörcsög... fel is jött a tejcsi.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Snowball hír "az eda adagot emelték 3x, pihenek és alig vagyok magamnál. Fáradt vagyok... :-("

csajok írjatok rövid bíztatásokat, megírom neki!

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Nyufó én írtam neki sms-t az elöbb de írd meg neki hogy nagyon ügyes,bíztatás ilyenkor biztos jól jöhet!!!
Ez az oxitocin kemény dolog de ez is valakinek hat valakinek alig,én ha megszagolom is fájásaim lesznek de azért még így is azt mondom hogy könnyű szülés volt,ja azt el is felejtettem,hogy 2X volt a köldökzsinór a nyakára tekeredve de tök simán letekerte a szülésznő én nem láttam de Zsolti megilyedt nagyon meg nem akartak gátmetszést de aztán mikor kint volt már a buksi teteje mégis úgy gondolta a doki,hogy de kéne azért érzéstelenítés nélkül vágott egyett,attól Zsolti kikészült én meg már örültem hogy itt tartunk :) Nem a dokimnál szültem mert még szabin volt,de nagyon jó orvost keresett nekem a szülésznőm mire odaértünk,leadta a genetikai rendelését egy másik dokinak hogy levezesse a szülésem,nagyon hálásak vagyunk neki,végig poénkodta a szülést,korrekt volt nagyon.

Rekuja
Szerintem is normális a súlya szépen gyarapszik,örüljetek neki.
Nekem nagy segítség a melegítő,nekünk Aventes digitális van,sokkal gyorsabb is kajcsit csinálni mert ugye nem forralok mindig vizet minden etetésnél mert többett forralunk a forralóba és azt csak be kell dobni 2 percre és pont jó hőfoka lesz én ajánlom.
Nekem meg most fájdult meg a derekam és már én is alig vérzek pedig 5 napja szültem,néha kicsit több de szerintem ez nem tart el 6 hétig.Úgy látom Bibinek is kezd kevés lenni a 60ml tápi,kicsit gyorsnak találom a dobozra 3-4 hetes babának írnak 90ml-t.
Ti betartjátok a 3 óránkénti etetést ha nem ébred fel?Én éjjel hagytam 4 órát aludni mert nem hiszem el hogy a tápszert ugyan olyan gyorsan emészti mint az anyatejet de a védőnő erősködik hogy keltsem fel 3 óránként mert leeshet a cukra.?


Most jön sógornőm fél 9-re,itt lesz csütörtökig,kiváncsi leszek edig nem nagyon érintkeztünk egymással semmilyen formában,kicsit fusztrálónak érzem a szitut de Bibike nagynénije szeretném szorosabbra fűzni a viszonyt.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 

 
 

[b]Snowball hír [/b]"8 centi. Már nem sok van hátra."

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Snowball
Veled vagyok, küldöm a pozitív energiákat! Mindjárt ott a pici!

Nyufó
Szülésed történetét még zugolvasóként olvastam... hát, nem mondom, h nem rémisztett meg... de a dokimról tudtam, h nem hagyna ennyi ideig szülni (írt egy könyvet amit a klinikán árulnak, mert megunta, h minden terhesnek ugyanazokat el kell mondania :) Sztem tök jó, mert így egy csomó mindenről tudtam, h mit fog csinálni, meg mit nem).
A tápi leírásod alapján akkor Annával is pótoltok már?

Csicsi
Tápos babákat a doki szerint naponta 6x kell csak etetni, de mintha a dobozon is ennyi lenne. vagyis nyugodtan hagyhatod 4 órát aludni. Én éjjel nem keltegetem, így van, h 5 óra telik el két kajcsi eleje közt (kajcsi kb 40 perc+ altatás 20-30 perc), de máskor meg 2,5 óra után már éhes (főleg, ha nem alszik közte). Szóval a napi 6 kajcsi stabilan megvan, csak nem egyenletes eloszlásban :) A doki nekünk is azt mondta, h a tápi lasabban emésztődik, és nyugodtan 3-4 órát ki lehet hagyni, emiatt egyáltalán nem kell aggódni. Meg azt is, h tápi mellett is mehet az igény szerinti etetés, vagyis ha egyértelműen jelzi, h éhes, de van még fél óra, akkor hülyeség várni és sírni hagyni.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


SNOWBALL: Minden pozitív erőmet, ami ma még maradt, küldöm feléd. Tarts ki, mindjárt csak a szépre fogsz emlékezni, mert ott lesz Molly.

Testsúly: nekem is 10naposan nyerte vissza születési súlyát, pedig ő anyatejes, és a doki azt mondta nekem, hogy 2hetes koráig nyerge vissza.

Irigykedve olvasom, hogy éjjel alszik 5órát is: Fel ne kelts, ők tudják mikor akarnak enni, és a tápszer tényleg lassabban emésztődik meg. Nekem a védő néni mondta, hogy ha akarok aludni adja szopi után este tápszert, mert inkább egyen egyszr tápszert, és aludjam ki magam, mint hogy kipurcanjak, és ne legyn tej.

Levegőzés: nekünk 2hetet mondott a doki és a védő nő is. Így mi kii is vittük, persze ésszerűen. Én már megyk vele mindenhova: Piac,Mammut, mert Bence visszament dolgozni, és Anyukám lebetegedett, és Apum az unokahugomra vigyáz, aki szintén beteg, az anyósom, meg csak látogat nem segít. Ígí vásárolni, csekket fizetni, és ilyenek nekem kell. De a babakocsira van huzat, és naptető, így nem látnak bele, és nem is néz bele senki.
A séta meg nekem kell, mert ma is elmen Bence 11 körül, és még nincs itthon, mert üzleti vacsin van. És Bálint ma nagyonhasfájós volt, így ha nem mehetek emberek közé, én borulok ki.

Vérzés: császárnál nagyon kitisztítanak ott mindent, így én hamar abbahagytam a vérzést, sőt kérdezték is tőlem, hogy ugye már nincs

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Jó reggelt.remélem snowball már túl van rajta és jól vannak mind a ketten.nekem fájdogál a hasam de semmi amúgy...a levegőztetésre nekünk a Lányommal azt mondta a doki mikor hazamentünk hogy nyugodtan vigyem ki másnap picit egy húsz percre.a védőnő mikor meglátott hogy kint vagyunk elkezdet leszidni hogy mit keresünk kint de mondta a férjem hogy a doktor úr mondta hogy nyugodtan mehetünk picit.hát jó hogy ők sincsenek egy véleményen.de hát mindegy én örültem hogy sétálhatunk messzire úgy sem tudtam menni annyira fájt a gát.ti milyen tápszert kaptatok?
titike84
 
 


Babahír Snowballtól:

"Drága barátaim! Január 26-án 00.05 perckor világra jöttem. A nevem Molly, 3330 gramm vagyok és még a hosszomat nem tudom, majd reggel lemérnek. Anyukám jól van, sajnos 42 órát szenvedett velem, végül a műtőben jöttem világra, doktorbácsik és egy csúnya fogó segítségével. Ügyesen szopizok és nagyon szeretem a szüleimet. Alig pityergek. Köszönjük a támogatást, nagyon sokat jelentett. Hamarosan hazatérünk és jelentkezünk. Puszi"

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Snowball hír még: "Megérte mind a 42 óra, mert gyönyörűszép, nyugodt baba."


[color=violet]Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok nektek a pici lánnyal!!! [/color]

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Gratulálok Mollyhoz.sok tejcsit snowball ügyes voltál.de jó akkor már mindenki babázik .hm de jó nektek ...
titike84
 
 


Sok boldogságot Mollyhoz! Nagyon megkűzdöttél érte, büszke lehetsz magadra, Snowball! Pihenj egyet végre, és csak csodáld a pici lányt :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Gratulálok Snowball a kis Mollyhoz egy hős vagy a szememben jó egészséget és sok tejcit nektek!!!!!

Gyere majd ha tudsz!

Titike

Mi Milumil start optimát kaptunk tápit,szerintem jó úgy látom izlik neki,ma éjjel már 90ml-t nyomott be,többett nem merek adni igaz anyatej most éjjel már abszolút nem volt.
Mész te is nemsokára,tudom mi mit érzel egy héttel hordtam túl,kitartás!

Rekuja

Ma evett éjfélkor négykor és nyolckor én nem keltettem felébredt magától igaz még mindig nem mertem külön rakni mert este mikor letettem halottama bébiőrön keresztűl hogy köhögött egyett,rohantam át érte aztán nem is aludtunk éjfélig de nem érdekelt :)
Nekünk is kb. 40 perc az etetés de utánna olyan mint egy rongybaba úgy bealszik,hogy nyaklik össze vissza most én is azon izélek hogy túl etetem mert 90ml.-t benyom 3 óránként már többett nem merek adni neki,de nem jött neki még vissza egyszer sem.

Kat

De jó hogy ennyit mentek,nekem már most hiányzik a kimozdulás,remélem meleg március lesz.Nekünk 1 hónapot mondott a doki is meg a védőnő is hogy ne vigyük nagyon emberek közé,sőt a Petrát se vigyük oviba ha nem muszáj 2 hétig.De Petra is éppen aznap lett beteg amikor hazajöttünk úgyhogy szegény ki van téve itthon is bárminek.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Snowball:

Nagyon nagy gratula nektek és minden elismerésem a tiéd! Nagyon jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok nektek!

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Segítsetek. Hogyan kell a lilypie-s vonalzót beszúrni? Mert az oldalon megcsináltam, de melyik linket kell bemásolni ide? Vagy ott be kell jelentkezni először? Angol tudásom sajnos nulla. :oops:

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Tyuntyi ha már megcsináltad az oldalon a vonalzót, menj vissza az oldalra, fent menj bele a my lilypie-be, jelentkezz be, bejön a vonalzód, alattta látsz lilával dolgokat írva, ott bökj rá hogy Get ticker code, utána ha legörgetsz kicsit, kék fejléces keretben ott a html kód, azt másold be oda ahova a nagyonbaba vonalzód kódját raktad.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Köszi Nyufó. Még egy kérdés. Nem vagyok regisztrálva az oldalon, azt hol tudom megtenni, hgoy be tudjak később jelentkezni?

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Tyuntyi http://www.lilypie.com/myLogin.php kattints a sign up-ra

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Nyufó:

Mindent úgy csináltam, ahogy mondtad, mégsem illeszti be, csak a szöveget írja a másik vonalzó alá. vmit csak nem csinálok jól. :twisted: De köszi a segítséget.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Csicsi
sajnálom a tejcsit :( azért még ne add fel! Én azzal tudom megtartani a magam 10ml-jét, h sokat van cicin akkor is, amikor épp nem éhes, így stimulálja. Az is napi 40-50ml anyatej, az is valami.
Tápiból mi még mindig 80-at adunk. Ma volt védőnéni, azt mondta, tök normális, h elérte a születési súlyát, mert a sokat fogyott babák az elején jobban rákapcsolnak, aztán majd lassulni fog a folyamat, és az egyetlen amivel túl lehet etetni az az, ha túl sűrűre csináljuk a tápit. Mert akkor kevés folyadék kerül a szervezetébe, viszont sok só, és ettől csak szomjasabb lesz, amire te tápszert adsz neki és az egész folyamat kezdődik előről.
Kimozdulásról most azt mondta a védőnéni, h jövő hónapban indul babamasszázs tanfolyam náluk, és arra már mehetünk ha akarunk. Bár nem tudom, h a jövő hónap ebben az esetben a február 1. hete-e, mert az már a jövő hét, és én azt még korainak érzem.

Tyuntyi
ne a html kódot, hanem bbcode-ot másoldd be az aláíráshoz! Nekem legalábbis a html kódok nincsenek engedéjezve. A lényeg az, h szögletes [] ilyen zárójelek legyenek a kódban :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Titike
Kitartást, nincs már neked se messze a babázás! meglátod, elröppen az a pár nap, észre se veszed és ott lesz a pici a lakásban, aztán meg csak úgy nő! Fel se fogtam még, h megszületett Szaffi, és már 11 napos! Bezzeg a terhesség utolsó 11 napja évekig telt. Furcsa dolog az idő :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Snowball hír: "most már rendes kórteremben vagyunk, ma még nem mehetünk haza, de nem is bánom. Kellemetlen az öltés és azért harcolok most hogy kivegyék a katétert, a kettő együtt nem jó... Molly alszik:-) Csak most kezdtek el működni a lábaim, de már járkálok, muszáj erősödnöm. Már hiányoztok csajok, végre én is babázok :-)"

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Tyuntyi bocsi, a zárt fórumba a html kód kell, meg ide is azt használom, csak átírom a kódot jóra (ezt elfelejtettem), mert nem tudtam melyik kell. Akkor Rekuját követve lépj be megint, my lilypie, a vonalzó alatt bökd a get tricker code-t, ott a forum signatures: PseudoHTML, UBBCode and BB Code bökj erre, akkor kijön alul a kód.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Köszi lányok!!! :lol:

Igyekszem írni is a mai nap folyamán. 8)

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


SNOWBALL: GRATULÁLOK MOLLYHOZ!!! :lol: Jó egészséget, gyors felépülést, sok tejcsit kívánok!!
De jó, már nemsokára Ti is mentek haza, és tudunk együtt babázni! :D

KépKép
sajti
 
 


Snowball

Gratulálok Molly babához :) sajnálom a sok szenvedést,de megérte :)

KépKép
bettike83
 
 


SNOWBALL: le a kalappal. Bízom benne, hogy az évek múlásával csak a jó dolgok maradnak meg a fejedbe, és rászánod magad egy testvérre, úgy mint Nyufó, mert erről ő többet tudna mesélni.

Engem azért kicsit felháborít az angliai hozzáállás. Rajtatok kívül van egy barátnőm, aki ugyanígy járt. Szerintem ez egy kicsit kozkázatos a babával és a mamával szemben is. Mert ha már becsúszott a szülőcsatornába a baba, nem lehet császározni, csak alul lehet akárhogyan is de kiszedni. És ha ilyen sokáig várnak a dolgokkal, akkor általában már becsúsznak a babák, csak kicsúszni nem tudnak, így csak egyéb módszerekkel lehet kiszedni. Itthon már nem fogóznak, hanem max. vákumoznak, bár szerintem oly mindegy. De Snowball esetében itthon bizti császároztak volna, és nem tudom, talán jobban járt volna vele,

Bocsi, de ez kirobbant belőlem, mert elvesznek egy szülésélmény egy anyukétól, és ezzel akár elérhető az is, hogy egy nő másik szobába aludjon a férjétől, véletlenül se legyen belőle gyerek, és kínlódja ezt újra végig. Pedig tényleg az udő milyen kegyes. Ott a műtét előtt azt mondta Bálintnak kutyát veszünk, mert én nem csinálom újra ezt végig, műtét után azt mondtam talán lesz tesója. mikor kijöttünk, akkor 5évet mondtam, a doki közölte, hogy 2év műlva úgyis találkozunk. Most úgy vagyok vele, hogy lesz tesója, csak egy fél évig aludjam én is át az éjszakát. Pedig ez egyműtét volt, és nem volt túl kellemes. De megérteí:)

ENNYIT A HEGYIBESZÉDRŐL

ÉLJEN A HŐS SNOWBALL-MOLLY-ALEX

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Nyufó: 2010.dec.18. 13.05. Anna 2620g/46cm
Kis-Csillag:2010.dec.22. 9.16. Csenge Abigél 2450g/48cm 9.18. Csongor Andor 2490g/49cm
Sajti:2010.dec. 21. 21.42. Kristóf 2980g/49cm
Tyuntyi:2010.dec.26. 10.45. Csanád 3500g/57cm
Kat:2010.dec.30. 10.37. Bálint 3420g/56cm
Bettike:2011.jan.04. 07.10. Ferenc 3550g/50cm
Rekuja:2011.jan.15. 00.23. Szaffi 3490g/54cm
Csicsi:2011.jan.20. 11.43. Bíborka 3360g/53cm
Zsuzs:2011.jan.25. 03.19. Áron 3320g/53cm
Snowball:2011.jan.26.00.05 Molly 3330g/


Látod mostmár Ti is benne vagytok

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Titi, és Evian : Rajtatok a világ szeme.

Mostmár csak veletek fogunk foglalkozni Mi "unatkozó" kismamák:)

Már csak nektek kell küldeni a sok pozitív energiát. Én, amim maradt ma a 20perces alatatás után, már elindítottam

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Sziasztok!

Na, most már én is itt vagyok. Nemrég ment el Anyum, Kristóf séta után van, alszik..

Hát azért elég kemény lehetett Snowballnak a szülés! :( Egyetértek az előttem szólókkal, nálunk már tényleg nem használják a fogót... Meg amúgy kísértetiesen hasonlít Nyufó előző szülésére, ami szintén nem itt volt... Reméljük, minden rendben van mindkettőjükkel! Most már úgy gondolom, az én szülésem bagatell dolog volt a Tietekhez képest, olyan sok mindent írtatok már...

Rekuja: nekem hétfőn hajnali fél2-kor folyt el a víz, és kedden 21:42-kor lett meg Kristóf.. Viszont az oxitocint este 8-kor kaptam, tehát bő másfél óra volt a "fejlövéses" időszakom (ja, meg az egész kedd, amikor vajúdtam..). De szerencsére egyből le is vált a méhlepény, és nem volt más eszköz a gátmetszős ollón kívül.. Tehát minden elismerésem a Zsuzsé és Snowballé, hogy ezeket így kibírták!
Vérzés: nekem már most elmúlt, a kórházban volt sok, de utána itthon is éjszakai szárnyast használtam 2-3 hétig..
Séta: őszintén szólva én első héten még nem nagyon mentem ki, hanem a másodikon (asszem akkor lapátoltam havat....), és még most is csak max. fél órás sétákat teszek (beiktatva néhány futólépést, mert már alig bírom futás nélkül.. :( , és múlt héten elmentem autóval vásárolni 60 km-re. Eddig ennyi volt a történet, de az én hasam 1 hetesen még eléggé ide-oda himbálózós volt, ezért nem mentem sehová..
Étel melegítő: momert 1701 típusút vettünk, ki is szállították. Ez 2 in 1 autós és itthoni. Őszintén szólva itthon jobbnak találom a vízforralós-cumisüveg beleállítós, amíg felmelegszik tisztába rakós változatot, de az autóba mindenképpen jó lesz. Lehet, hogy fagyasztott tejet viszek majd (a melegítésig ki kell hogy olvadjon!), de simával is meg lehet oldani, van pici hűtőtáskám is (meg nagy, szivargyújtós is - bár az autóban még csak 1 szivargyújtó van :D
Gyerkőc levegőztetés: a második héttől felöltöztettük bundazsák-sapkába, és rányitottuk az ablakot. Ezt csináltuk 1 hétig, utána kivittük babakocsiban az udvarra, először csak 5 percig, aztán emeltük 15-ig, de utána már mentem vele az utcában is. Most max. fél órát vagyunk kint, mínusz 5 fok alatt nem viszem sehová!

Csicsi: hú, most olvasom, a Te szülésed sem volt egyszerű!
:shock: Hogy vannak a szemeid? Klafa cucc az oxitocin, igaz?? :D
Büfi: a védőnő mutatta, hogy ha úgy szoptatok, hogy mindketten az oldalunkon fekszünk, és úgy alszunk el, az nem baj, mert a babóból ki tud folyni a felesleg. Ez be is jött! :) Viszont ha utána berakom a kiságyba, akkor büfiztetni kell, mert vízszintesben, pláne ha a hátán fekszik, nem megy neki annyira! Apa tök jó ebben, ui rájött, hogy ha nem büfizik a gyerek, akkor bizonyára alul van a gyomrában a levegő, így lefekteti, kis idő múlva gyerek felhúzza lábait, grimaszol, kezével kalimpál, na akkor kell felvenni, mert akkor jön a büff. Ez igaz is! Múltkor akkorát büffentett, hogy Apa felébredt rá! :lol:

Kat: igaza van a védőnőnek, aludni KELL, mert tényleg nem lesz tej! Most fent voltam majdnem egész este, és ki kellett olvasztanom egy lefagyasztott tejet, hogy tudjak adni neki...

Titike: kitartás, nemsokára már Te is babázni fogsz! :D Azért várjuk ám a híreket, ha van valami, írj!

KépKép
sajti
 
 


Van két kérdésem, hátha tudtok rá válaszolni:

Mellek: nem tudom, Nálatok hogy van, de nekem már teljesen ki vannak készülve a cicijeim! Nem szeretném, ha elkezdené szabotálni a tejgyártást, de ettől a 2,5-3 óránkénti etetéstől teljesen "megkopott" a bőre. Nagyon érzékeny, már ha ráfújok is fáj! :( Persze Kristóf el szokott aludni rajta, és látom, hogy nem is szopizik, csak remegteti álmában a száját, és így persze nem megy belőle semmi, viszont tök jól kiázik.. Ti mit csináltok ilyenkor? Nem szeretnék úgy járni, hogy fel kell használni az összes lefagyasztott tejet.. Meg nem is szeretném a szoptatási időt 1-1,5 óráig húzni, mert akkor nem tud újratermelődni a tej, meg én sem tudok pihenni/ellátni a dolgaimat.

Szörcsögés: a Ti gyerkőcötöknek nem szörcsög az orra?? Mi már ott tartunk, hogy vettünk izotóniás sóoldatot spec. babáknak, és azt spricceljük bele, mert éjszaka is szörcsög. Orrszívó nem használt, nagyon mélyen van a cucc. azt mondják, ez anyatejes babáknál normális.. :shock:

KépKép
sajti
 
 


Kat Mindkettőnket ugyanazért fogóztak meg, mert a pici nem jó irányban illeszkedett be. Nálam 3,5 órán keresztül nyomatták kifele a gyereket a 83 óra vajúdás után meg tolták fel az égbe az oxitocin adagot, mire leesett nekik hogy nem a fájáserősséggel van a baj... Azt írta Snowball hogy nála is szóba került a császár de nem tudom melyik résznél, nálam mondták hogy megpróbálják fogóval, ha nem sikerül császár. Nagyon rossz átélni, rettegni attól hogy esetleg valami baja lesz a fogótól a gyereknek, tényleg nem humánus itt a hozzáállás. Meg hogy hagynak ennyit szenvedni az is elég embertelen, tényleg elvették a szülés élményét, inkább egy horror-tragikomédiához hasonlított. Nagyon klassz a tábli, szépen gyűlik, nagyon aranyos!

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Teljesen egyetértek KAT-tal! Sztem is felháborító az angliai hozzáállás. Nem hiszem, h annyival drágább lenne a rendszer, ha mondjuk a szülőszobára érkezéskor egy orvos is látná a kismamát, vagy a 37-38. héten lenne még egy ultrahang. Nekem ez a tapintás alapján nézzük, befordult-e a gyerek elv kicsit kuruzslásnak tűnik...
20 perces altatás? Nálunk még tovább tart... és csak kisujjunkkal a szájában alszik el, cumi még mindíg hülyeség szerinte :shock: Remélem, hamar megtanulja a saját ujját szopni a milyenk helyett... Viszont ha már alszik, akkor tovább marad úgy ;)

Viszont a hüvelyi szülés annyival bizti jobb, mint a császár, hogy már ott az asztalon úgy voltam vele, akár holnap jöhet a következő :) szóval ez tényleg elötte rossz, utána újrainstalálódik a fájdalomközpont, és fehér lappal indulsz :)

Appa ma nagyot lépett előre. Megkérdezte, mikor vehetjük meg a lakást. Ez önkormányzati bérlakás, 6 éve épült Széchenyi-tervből, és még 13 évig nem adhatja el nekünk a kerület, pedig már nagyon szabadulnának tőle. Szóval kérdeztem, h ez most hogy jutott az eszébe. Hát mert azon filózott, h érdemes lesz-e megvenni (nagyon szeretünk itt lakni), vagy itt nem fog elférni három gyerek :shock: Eddig ő a "kettőhöz is öreg vagyok már" szöveggel jött mindig, most meg már a bakonyban levő telken is várhat az építkezés még pár évet, csak h legyen pénz a 3. lombikbabára is :D Appa teljesen bele van szeretve a pici lányába :D Ki is fejtette, h mért is kell várni 1 évet a köv lombikkal :? Na, azért tessék hagyni pihenni a kis testemet pár hónapot!!! Meg, h a harmadik is jöhet majd azonnal :shock: mert az milyen mókás, ha négy éven belül van a 3 gyerek :shock: Huh, erről még tárgyalnunk kell! Sztem nem olyan mókás egy 4 meg egy 2 éves mellé egy csecsemőt is ellátni, amíg ő napi 10 órákat dolgozik... De a lényeg, h a szándékai megváltoztak :D imádom ezt a pasit 8)

Kaptok egy sírós képet is!
Kép
Igen, kicsit koszlik a feje, azt mondta a védőnéni, ne aggódjunk, majd beáll a faggyútermelése. Igen, a túlhordástól van :? Látnátok a combocskáit, olyan pikkelyes, mint egy hal, pedig minden peluscserénél ápolgatjuk.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sajti
Most láttam csak, h te is írtál Nyufó elött :) tök felszínesen olvasok :D
Vérzésből én is hasonlóra számítottam, mint amit írsz, ehhez képest kb a 7. naptól már csak tisztasági betétet használok, és azt se lenne muszáj napi 1nél többször cserélni, csak kb napi 3x zuhanyzok még mindig. De mondjuk én a szülés után még a szülőágyon kaptam oxitocint h a méhem gyorsabban húzódjon össze (ti akkor nem kaptatok?), és lehet, h emiatt az első napokban jött ki több, nemtom.
Szombaton megint sétálni akarok! Elmegyek a plázába (kb 600 méterre van innen), venni akarok olyan babanaplót vagy mit. Ha az után is rosszul leszek, akkor dühöngeni fogok :twisted:
Etetés hosszáról nekünk azt mondta a védőnő és a gyerekorvos is, h ne legyen több 40 percnél (függetlenül a tápi vagy csak anyatejtől). Meg a védőnéni külön mondta, h ne hagyjam "játszani" a cicivel sokat, mert az csökkenti a tejtermelést (én persze hagyom, mert így is alig van cicin, had stimulálja)
Én itthon simán mikrozom a vizet a tápszerhez (még üresen). Most babavizet használunk, mert ezt nem kell forralni, és nem olyan vízköves mint a csapvíz. Ha meg már veszem a vizet, akkor legalább a forralást is nyerjem meg. Én is ilyen szivargyújtós melegítőben gondolkodom. Nekünk több luk van a kocsin (elöl 2 + a csomagtartóban is 1), de lehet kapni elosztót is, mi vettünk a papának a gps/telefon miatt, 2-3000 Ft körül volt talán a média markt-ban. A melegítőbe bármilyen cumisüveget be lehet tenni? Neten rendelted? Ha igen, küldd át létszi a linket! Komolyan, rá fogok szokni a neten vásárláshoz, ma majdnem megrendeltem a kismama magazint is, csak lusta voltam felállni a telefonomért a banki kódhoz :)
Na, akkor a hétvégén levegőztetés lesz nálunk is! kimozdulást majd jövő hétvégére illesztjük be. Doktorbácsi mondta, h azért is jó rányitogatni az ablakot, mert legalább mi is gyakoroljuk a gyerek felöltöztetését :D

Szörcsögés:
Szaffi is szörcsögős, de egyenlőre kitüsszögi. De ő még pici, szóval az nem ugyanaz. A kórházban nekünk is a fecskendőben fizsót ajánlották, a védőnénim szerint a fecskendőben anyatej a leghatásosabb, de én nem fogom erre pazarolni azt a keveset, ami van! Fecskendőd ha nincs a patikában kapni valami ~10Ft körüli áron (nekem még maradt egy csomó a lombikból. Milyen praktikus :D )

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Elfolyt a magzatvíz fájások sűrűek várjuk a mentőt amint tudok írók drukkoljatok
titike84
 
 


Rekuja: most mondja Apa, hogy nekünk is van elosztónk a szivargyújtóhoz.. :oops: Ehhez tökre analfabéta vagyok...
Oxitocint én is kaptam, azzal indították meg a szülést is, utána hagyták, hadd csöpögjön belém a maradék az infúzió-mixből.
Ami az etetés hosszát illeti, teljesen egyetértek, szerintem most a Tesóm-fele alultáplálásos sztori paráztatott be, ezért hagyom enni a gyerkőcöt, de nem eszik, csak áztatja a cicit.. Most már változtatunk, ha még kér, és én meg már kivagyok, akkor kap egy kicsit cumisüvegből. Mondjuk azt is észrevettem, hogy akkor termelődik rendesen a tejcsi, ha meg van a harmónia körülöttem.. Most pl. éjszaka Apa nem volt itthon, máshol dolgozott 2 napig, így Anyu volt itt, de ki is akadtam rendesen... Mindegy, nem részletezem..
nem gondolkoztál még a Szoptanit használatáról? Azt írják, az is jó..
A melegítőbe max. 6,5 cm átmérőjű (lemértem! :) cumisüvegek férnek bele. Pl. a 260 ml-es aventes belefér. Van még hozzá egy műanyag betét, abba pedig az üveges bébiételeket lehet tenni.
itt vettem:
http://www.ebolt.hu/product268173_categ ... egito.html
máshol is van, de ahogy láttam, itt a legolcsóbb. Amúgy én már a dolgok nagy részét neten rendelem, nem csak azért, mert vidéken lakom, amíg Pesten laktam, akkor mindent a munkahelyemre hozattam! :oops: Általában minden sokkal olcsóbb a neten, mint a boltokban. Sőt, ma érkezett meg a lovas falvédőm is, amit csak és kizárólag nekünk készített egy meskás emberke! :D
Sétálgass csak, kell az nekünk, hogy be ne buggyanjunk otthon! Újra beizzítottam az mp3 lejátszómat, és vesztemre pont a kedvenc salsa számomnál kapcsolt be! Most már újra akarok salsázni is.... :x

Kitüsszögi a szörcsöt?? Akkor ezért tüsszög Kristóf! :oops: Hát ezt sem tudtam... Már vettünk pipettát, gondoltam, cseppentünk bele anyatejet, ha más nem használ..

KépKép
sajti
 
 


Titike megy a nagy drukk!!!

KépKép
sajti
 
 


Mellbimbó dolog: nekem azt tanították a szoptatási tanácsadáson, hogy 15-20perc egy szopotatás, mert utána kisebesedik, és felázik a cici, és akkor nehéz meggyógyítani. Én nekem kisebesedett az első nap, amikor szívta, és nem volt semmi, akkor kentem Medela mellbimbó krémmal:Pureland-dal. Ha nagyon zavar a poló, ha hozzáér, kend be és tegyél rá bimbóvédőt.
Nekem ezek beválltak,Bálint 15perc alatt is leszippant mindent, és utána csak csámcsog, és ha leszedem és elmegyek fejni, nem jön belőle semmi, így hagyom kicsit élveszkedni, de amikor látom, hogy nem nyel, akkor vége a dolognak. Eddig bevállt.

Szörcsögés: nekem is szörcsög Bálint, sőt néha jön az orrából valami is, de nekem azt mondták ez így jó, ha nagyon zavarja, mert nem tud enni, akkor oldhatóm ezzel a Stevamare orrspray-jel, vagy szívjam ki. én egyiket sem akartam még, néha szörcsög, vettem kézi orrszívót, hogy ezeket a dolgokat azzal ki tudom szívni, mert látni az orrában, hogy ott van, de nem tudom semmivel kiszedni, de nem nagyon működik

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Sziasztok lányok.2011. 01.27-én 2óra 20perckor megszületett Maráczi Dominik 3750gramm 52centivel pár centis fekete hajjal mint a nővére is anno:) jól vagyunk mind ketten amint tudok írók köszi hogy szorítottatók nekünk
titike84
 
 


Gratulálunk Titike! Nagyon gyors és fürge voltál :D Nem semmi súlya van a fiúnak, ha jól emlékszem Kat táblázatára, te vezetsz :wink: Kis pihit, sok tejcsit, jó baba-csodálást!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Titike nagyon gratulálok,nagyon ügyesek voltatok,gyors felépülést és sok tejcsikét!!!!!

Evianról tud valaki valamit?Úgy láttam mintha a kórházba menet óta nem írt volna,pedig biztos neki is meg van már a bébi!

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Eviánról tudunk valamit? Elvileg neki is megindították már, nem?

picur megint rajtam alszik. ma nagy krízisünk van, mert reggel véres volt a köldökcsonk környéke :( nagyon bepánikoltam, keltettem apát, h baj van, hívtam a védőnénit, aki nyugtatott, h lehet ilyen, és nem váltottunk-e más méretű pelusra, és tényleg, tegnap elfogyott a pici 2-5kgs, és már 3-6kgsat használunk. De azért kijön a védőnéni, és megnézi. Tök rendes, mert tegnap volt itt utoljára, most meg ahogy pánikszerűen hívtam, megint kijön - sztem inkább engem nyugtat vele. Szóval igenis vannak rendes védőnénik! Jaj, essen már le az a hülye köldökcsonk!!!

Kezd kevés lenni a 80 ml tápszer, most két óra után ment az éhség-sírás...

Sajti
Elkezdtem megrendelni a melegítőt, a regisztrációnál lehet megadni ajánlói kódot. Fogalmam sincs, mire jó, de ha megadod a kódodat, beírlak, hátha kapsz vmi kedvezményt :)
Szoptanit-ot a védőnéni is ajánlotta, én ódzkodok tőle... tudod, volt az a film, nemtom mi a címe, tán apádra ütök amiben a nagypapa egy szilikon mellből eteti az unokáját... na nekem mindig az jut eszembe róla :) Meg néztem az összerakását, és azoknak a csöveknek a tisztítása... sztem az nem tud elég steril maradni. Ma egyébként cicivel nyugtattam két kajcsi közben, és mikor kiporszívózta őket, kérte a tápit :shock: megtanulta, h a cicik után jön a tápi, muszáj volt bekeverni, evett pár kortyot (kb 20 ml) aztán elaludt.

Ki hogy áll a papírokkal?
Ti kaptatok a szülés után igazolást arról h legalább 4 alkalommal részt vettetek terhesgondozáson? Nekem semmi ilyet nem adtak :shock: pedig kéne az anyasági támogatáshoz. Ráadásul nekem a dokim egy sort se írt a kiskönyvembe :shock: Valaki igényelte már? Mit mellékeltetetk? Gondolom, ha elküldök 4 fénymásolt ultrahang-vizsgálati lapot, az nem elég... szóval várjak a 6 hetesig, és zaklassam a dokimat, h adjon igazolást? Rühelli az adminisztrációt :D Én is :D
Hány nap után jön meg a pici tajkártyája? Apa holnaptól már dolgozik, és így semmit se tudtunk elintézni, amíg itthon volt...

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Zsuzs Áron babája, mms-en jött:
Kép


Titike azta de gyorsak voltatok, nagyon gratulálok, na te se gondoltad volna hogy ilyen hamar babázol!

Rekuja szuper ez a sírós kép!

Sajti azért neked is megvolt a tizenóra, az se rövid, na meg az oxitocin tudjuk milyen finom. Ügyes voltál!

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Sziasztok!

Titike Gratulálok!!!! Jó egészséget, sok tejcsit kívánok!! Aztán jelentkezz ám!! :D

Rekuja: ment a privi!

Majd írok még ma, csak rohannom kell 6 hetes kontrollra (még nem vagyok 6 hetes, csak a dokim holnaptól szabin van...)

Nagyon cuki Áron baba!! :D

KépKép
sajti
 
 


Köszi lányok.jól vagyunk a kiskrapek hamar meg lett bár lányom gyorsabb volt egy félórával :) most talán nem is fáj a gát annyira mint az elsőnél szopi még nem igazán megy kevés a tej.de majd beindul .jelentkezek még.jó babázást mindenkinek
titike84
 
 


Köszi lányok.jól vagyunk a kiskrapek hamar meg lett bár lányom gyorsabb volt egy félórával :) most talán nem is fáj a gát annyira mint az elsőnél szopi még nem igazán megy kevés a tej.de majd beindul .jelentkezek még.jó babázást mindenkinek
titike84
 
 


Nyufó: 2010.dec.18. 13.05. Anna 2620g/46cm
Kis-Csillag:2010.dec.22. 9.16. Csenge Abigél 2450g/48cm 9.18. Csongor Andor 2490g/49cm
Sajti:2010.dec. 21. 21.42. Kristóf 2980g/49cm
Tyuntyi:2010.dec.26. 10.45. Csanád 3500g/57cm
Kat:2010.dec.30. 10.37. Bálint 3420g/56cm
Bettike:2011.jan.04. 07.10. Ferenc 3550g/50cm
Rekuja:2011.jan.15. 00.23. Szaffi 3490g/54cm
Csicsi:2011.jan.20. 11.43. Bíborka 3360g/53cm
Zsuzs:2011.jan.25. 03.19. Áron 3320g/53cm
Snowball:2011.jan.26.00.05 Molly 3330g/
Titi: 2011.jan.27. 02.20. Dominik 3750g/52cm

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Sziasztok!

Hazajottunk vegre!!! :)

Eloszor is szeretnem megkoszonni mindenkinek a tamogatast, Nyufonak pedig kulon koszonet a sok sok tamogato smsert! Nagy szuksegem volt minden pozitiv gonoldatra, de biztosan tudjatok a reszleteket.

Mi jol vagyunk, en labadozok. Molly husegesen szopizik. Egyelore nem sok mindent ehet, de ami van azt mind kiszivja :D

Most rohanok, mert ennie kell. Kesobb jelentkezem, de elobb muszaj aludnom...

PUSZI! :)

Kép

Kép
snowball
 
 


Titike:

Hatalmas gratula nektek! Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok nektek.

Snowball:

Üdv a babázok körében! :D Otthon hidd el sokkal jobb, mint a kórházban. A tejcsi miatt ne aggódj, lesz az is.

Zsuzs:
Áron baba nagyon cuki.

Rekuja:
A taj kártyát nekünk a kórház megigényelte, így két és fél hét után meg is jött postán. Nekem a doki a záróm mellé kiadta az igazolást, hogy jártam terhesgondozásra, s a férjem be is adta a papírokat a múlt héten. A most megnyílt kormányablak egyikében volt, nem is volt előtte senki, kb 10 perc alatt végzett.

Sajti:
Csani is szörcsög, én időnként leszívom az orrából a taknyot. Meg Fluimare nevű orrspray-vel szoktam befújni neki. Ez tengervizes, nincs benne semmi más. Ráadásul nálunk iszonyat száraz a levegő, így ez is rátesz egy lapáttal. Hétvégén veszek is hidegpárásítót, mert lehámlik a gyerekről és rólam is a bőr.

Kat:
Amit írtál az angliai rendszerről, azzal teljesen egyetértek. Hogy álltok a hasfájással? Nekünk két napja volt borzalmas napunk miatta. Szinte egész nap fájt szopi után Csani hasa. Sógornőm tanácsára most én szedem az espumisan gyöngyöket, mert az átmegy az anyatejbe. Nem akarom elkiabálni, de azóta lényegesen jobb a helyzet. alig van nyűglődés és kegyetlen nagyokat pukizik a kicsi. :P

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Csicsi:

Betegség elmúlt? Remélem mindenki jól van nálatok. Tejcsivel hogy álltok?

Nyufó:
Bírod még a két gyerkőccel? Kint van vmi ellenőrzés szülés után,amire vissza kell mennetek? Mint itthon a hathetes.

Ma volt a védőnő, minden oké szerinte, Csanád szépen fejlődik. Viszont, ami minket aggaszt az az, hogy a jobb lábfeje még mindig befelé görbül. Masszírozom neki, de már annyi mindent olvastam a neten, hogy komolyan megijedtem. De már nem idegesítem magam, jövő héten úgyis megyünk az ortopédiára, majd megmondják, hogy hogyan tovább. Elég lesz a maszírozás vagy esetleg kell vmi más. Remélem nem kell kezelésre vagy vmi hasonlóra járni. :cry:

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Snowball és Titike:

Majd ha lesz időtök, kérünk képeket!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?