Sziasztok!
Na, most már én is itt vagyok. Nemrég ment el Anyum, Kristóf séta után van, alszik..
Hát azért elég kemény lehetett Snowballnak a szülés!
Egyetértek az előttem szólókkal, nálunk már tényleg nem használják a fogót... Meg amúgy kísértetiesen hasonlít Nyufó előző szülésére, ami szintén nem itt volt... Reméljük, minden rendben van mindkettőjükkel! Most már úgy gondolom, az én szülésem bagatell dolog volt a Tietekhez képest, olyan sok mindent írtatok már...
Rekuja: nekem hétfőn hajnali fél2-kor folyt el a víz, és kedden 21:42-kor lett meg Kristóf.. Viszont az oxitocint este 8-kor kaptam, tehát bő másfél óra volt a "fejlövéses" időszakom (ja, meg az egész kedd, amikor vajúdtam..). De szerencsére egyből le is vált a méhlepény, és nem volt más eszköz a gátmetszős ollón kívül.. Tehát minden elismerésem a Zsuzsé és Snowballé, hogy ezeket így kibírták!
Vérzés: nekem már most elmúlt, a kórházban volt sok, de utána itthon is éjszakai szárnyast használtam 2-3 hétig..
Séta: őszintén szólva én első héten még nem nagyon mentem ki, hanem a másodikon (asszem akkor lapátoltam havat....), és még most is csak max. fél órás sétákat teszek (beiktatva néhány futólépést, mert már alig bírom futás nélkül..
, és múlt héten elmentem autóval vásárolni 60 km-re. Eddig ennyi volt a történet, de az én hasam 1 hetesen még eléggé ide-oda himbálózós volt, ezért nem mentem sehová..
Étel melegítő: momert 1701 típusút vettünk, ki is szállították. Ez 2 in 1 autós és itthoni. Őszintén szólva itthon jobbnak találom a vízforralós-cumisüveg beleállítós, amíg felmelegszik tisztába rakós változatot, de az autóba mindenképpen jó lesz. Lehet, hogy fagyasztott tejet viszek majd (a melegítésig ki kell hogy olvadjon!), de simával is meg lehet oldani, van pici hűtőtáskám is (meg nagy, szivargyújtós is - bár az autóban még csak 1 szivargyújtó van
Gyerkőc levegőztetés: a második héttől felöltöztettük bundazsák-sapkába, és rányitottuk az ablakot. Ezt csináltuk 1 hétig, utána kivittük babakocsiban az udvarra, először csak 5 percig, aztán emeltük 15-ig, de utána már mentem vele az utcában is. Most max. fél órát vagyunk kint, mínusz 5 fok alatt nem viszem sehová!
Csicsi: hú, most olvasom, a Te szülésed sem volt egyszerű!
Hogy vannak a szemeid? Klafa cucc az oxitocin, igaz??
Büfi: a védőnő mutatta, hogy ha úgy szoptatok, hogy mindketten az oldalunkon fekszünk, és úgy alszunk el, az nem baj, mert a babóból ki tud folyni a felesleg. Ez be is jött!
Viszont ha utána berakom a kiságyba, akkor büfiztetni kell, mert vízszintesben, pláne ha a hátán fekszik, nem megy neki annyira! Apa tök jó ebben, ui rájött, hogy ha nem büfizik a gyerek, akkor bizonyára alul van a gyomrában a levegő, így lefekteti, kis idő múlva gyerek felhúzza lábait, grimaszol, kezével kalimpál, na akkor kell felvenni, mert akkor jön a büff. Ez igaz is! Múltkor akkorát büffentett, hogy Apa felébredt rá!
Kat: igaza van a védőnőnek, aludni KELL, mert tényleg nem lesz tej! Most fent voltam majdnem egész este, és ki kellett olvasztanom egy lefagyasztott tejet, hogy tudjak adni neki...
Titike: kitartás, nemsokára már Te is babázni fogsz!
Azért várjuk ám a híreket, ha van valami, írj!