Csicsi
megint gyorsan mert hamarosan action lesz! Szaffi is eleinte nagyon aluszékony volt, és ébresztgettük időre, most már kezd lassan beállni, de a tápos babókat nem muszáj naponta 8x etetni, elég 6x! Nekünk van, h 5 órát alszik egyben, van, h 2,5 óra után már megy az éhség-pánik. Általában egy hosszú, egy normál és egy rövid periódus jön sorban egymás után.
mi tápból 60-80 között adunk, de kicsit hígabban, mint az előírt, mert a mérőkanálba is beleragad egy kis por, meg hozzá is öntöm azt a fél korty tejcsit ami a másik ciciből csöpög, míg az elsőn cuppog.
az aluszékonyság a jóllakottsággal és a sárgaság visszahúzódásával elmúlik pár nap alatt, ne aggódj emiatt. Védőnénim javasolta erre, h adjunk neki vizet, de Szaffi nem itta meg (ezért kap egy picit hígabb tápot. Sztem tök mind1, h a tápban van +5% víz, vagy utána iszik 5 korty vizet meg, de így lemegy)
Ne add még fel a szoptatást, nekem is érezhetően nő a mennyiség, amióta tudok ülni és megy az ülve szoptatás! Lehet, h már 15 ml is van
Ja, és ne lepődj meg, ha pár napig nincs kaki, amíg a pisi rendszeres, eddig ez elvileg normális, akár 3-4 naponta is kakilhat a tápi miatt, és kicsit olyan színű, mint a spenót, nem olyan aranybarna, mint az anyatejes.
Fejőgépről nekem azt mondták a kórházban, h amíg csak előtej meg kis mennyiség van, addig csak a vákum nem hozza ki. Nekem nem is hozta, viszont iszonyan fájt
Sajti
Kimozdulás nagyon jól sikerült, azóta úgy fáj a méhem.... kellett nekem majd' egy órát sétálnom ezen a gyönyörű lakótelepen
De legalább a személyimet elintéztem. Tök hosszú sor állt az időpontkérő ablaknál, na mondom basszus pocakkal kellett volna jönnöm még, akkor tuti előreengednek. A válalkozásokat ügyintéző csajnál pont nem volt senki, odamegyek, elpanaszolom, h van egy 9 napos kislányom, akinek nem adják ki az anyakönyvét,mert lejárt a személyim (ez persze nem igaz), erre rögtön kaptam időpontot, be is hívtak, 1,5 héten belül postázzák
tudom, tudom, nem szép dolog hazudni, de hatásos, na. Nektek megcsinálták a kórházban a pici személyiét? Nekem mst mondták, h kötelességük lett volna
Kérdeztem, h lesznek papírjai, mert mennénk májusban külföldre, mondták, h hát a személyivel, amit a kórházban csináltak
Fú, mondta az ügyintéző, h fel fogja hívni a szentIstvánt, mert ez a kötelességük lenne, mert neki elvileg látnia kell a gyereket a személyi kiállításához és nehogy már egy picit bevigyünk ilyenkor a hivatalba a sok beteg ember közé. Tök rendes, felajánlotta, ha viszünk neki egy fotót a piciről, megcsinálja majd abból.
Nyufo
Nálatok csak úgy lehet venni tápot?! Itt a 3+ a legkisebb, ami csak úgy kapható! Épp azt néztem, h kb hétvégére elfogy az 1 doboz, fel kell iratnom a gyerekorvossal megint, és milyen szar már, h hetente mehetünk majd receptért
Pedig gondolom így se sokkal olcsóbb, mert valami 2-3000 Ft körül fizetett érte apa. Mi nem a táp mennyiséget írjuk, hanem a súlyváltozást. Ha az túl nagy lesz, majd akkor figyelünk a tápi mennyiségre. De Szaffi általában ha nem kér már, abbahagyja, és most megvan neki az a ~28gramm/nap növekedés, amit valahol olvastam
picit talán alatta van, szóval nincs túletetve.
Itt is felszívódó cérnával varrnak, mert nincsen varratszedés. Csak ebből is ami nem szövetek között van, az nem felszívódik, hanem kipotyog (apám csípőprotézisénél a belső varratok pl 2 hét után "kimásztak" belőle, mert a szervezete nem tudta feldolgozni. Azt mondta, nem fájt, csak viccesen nézett ki
).
Titike
Valakinek utolsónak is kell maradnia
Bizti a költözködés nem járt elég stresszel
Jó van na, csak viccelek. Látod, más meg végig fekszi a terhességet, és elöbb megszül.
Szorítok Zsuzsnak és Snowballnak!