Új privát üzeneted érkezett!

Babahozos szep reggelt!

Na szoval, egesz ejszaka voltak fajasaim, de fogalmam sincs hogy milyen gyakran, nem volt energiam azt meregetni, de tudom hogy volt joparszor, viszont fel8 ota szabalyosan 10 percenkent rugnak hatba... Remelem ez a mi napunk!!!

csicsi: egyel sok szenhidratot! Krumplis teszta, rantott leves (lehet nem szereted...), stb. De meg jo hogy eszedbe jutott hogy ne ettel semmi. Tessek csak helyettem is enni, lehet ma nem sokat fogok. Es hat Bibi...mit is mondjak a kisasszonyrol???!!!! Hihetetlen latni, hogy Ra vartunk hosszu-hosszu napokat :D Gratulalok, nagyon szep!!!!! :)

rekuja: gratula a kakihoz!!!! :wink:

Ertesitom Nyufot, ha akcio van. A horoszkopom megirta hogy napkozben nagy munka var ram, de estere meglesz a megerdemelt pihenesem, es jutalmam. Letezne...???? :)

Kép

Kép
snowball
 
 


Es bekovetkezik amitol annyira feltem??? Hetfo napkozben bejutni a korhazba idoben...csucsforgalom, fovaros, stb...????!!!!

Kép

Kép
snowball
 
 


Végre-végre Zsuzsról hírek:

"Elfolyt a magzatíz, megyek kórházba! Azért félek rendesen" 06:26

"A vajúdó szobában vagyok, várunk, 2 cm-re vagyok nyitva, a fájások elviselhetőek még" 08:49

"12 percesek csak a fájások, így most várunk." 10:05

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 

 
 

Snowball hajrááá, tessék csatlakozni Zsuzshoz!!!

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Zsuzs hír "apa hazament, majd hívom ha beindul igazából a dolog. Megint volt egy nst, minden ok. Végül is a testem tudja a dolgát, úgy vettem észre. Csak ez a várakozás... délben megvizsgálnak." 10:30

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Jujj de izgi! Hajrá Zsuzs! Hajrá Snowball!

Snowball: nekem is így kezdődött, aztán hajnalra meg is lett az eredmény! Sztem azért próbálj meg enni valamit, mert nagyon kelleni fog az energia a végére!

Picur még mindig alszik. Ő itt, apa a másik szobában. Tiszta családi idill :) Pedig jó lenne etetni már, mert a mai nagy tervem, h kimozdulok itthonról! dec 23 óta nem voltam EGYEDÜL kint :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Snowball hír: Szia! Mindig itthon vagyunk, 10 perces erős fájásaim vannak. Már hívtam a kórházt, mondták hogy induljunk ha 3-4 perccel sűrűbben jönnek a fájások. Nagyon izgulok, de legalább nemsokára túl leszek rajta. Majd jelentkezem. Puszi"

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Sziasztok!

Élünk, virulunk, csak Csani egyre többet van fent, így nehéz jönni. Nemrég jöttünk haza a sétából, jártunk a gyógyszertárba gripe watert vettünk hasfájásra. Mert nekünk az is van ám!! :P De a manó lassan ébredezik.

Csicsi:
Üdv a babások táborában. Kat is írta, próbáld meg az urtica urens ch 5-ős homeos bogyót tejcsi miatt. Nekünk bejött.
Bibi nagyon kis cuki kislány.

Nyufó:
Van ám forgalom akkor ma nálatok a vonal végén!!!

Zsuzs és Snowball:

Hajrá lányok, mindent bele!!! Ma itt babaeső lesz!!!
:D

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Sajti:
Ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond a kicsi fiú növekedésére. Nincs két egyforma gyerek. Amíg szerintem a doki szerint minden oké és te is úgy érzed, akkor nincs baj. De szerintem azóta már túl is vagy rajta.

Kat:
Bálint nagyon jó baba lehet, ha már egyedül lehet hagyni őt. Bár mi is voltunk már oda, úgy hogy anyósra hagytuk, de csak egy.másfél órát voltunk oda, s abba szopi nem volt benne. Ügyesek vagytok.

Rekuja:
Látom Szaffi is eszik rendesen. :D Hogy telik az idő, már ő is több, mint egy hetes.

Szerdán jön a védőnő, az első havi mérést megcsinálja. Jövő héten szerdán tanácsadásra megyünk a dokinénihez, majd azt követő héten hasi uh. De lehet, hogy ezt már írtam. A hat hetes kontroll nálam hét hetes lesz, mivel a dokimhoz nem kaptam már jövő hétre időpontot.
A héten már szeretnék legalább kétszer fél órára felállni a futópadra. Igaz még nem rohanni akarok, csak tempósan sétálni, mivel tavaly május óta nem futottam. Szeretnék viszont lassan futni is.
Rajtatok mennyi koló maradt, ha megkérdezhetem, A hasatok hogy áll? Ezzel a bőrrel, ami maradt a terhesség után mit lehet majd kezdeni?

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Nem koló, hanem kiló!!! (Tisztára Fekete Pákós vagyok) :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Na akkor én maradtam egyedül.azóta nem éreztem szivargast.lehet csak erős folyás volt a doki szerint.mi nálunk ma kéne érkeznie de semmi jele se fájás se kéményedés se semmi.hát lehet benn marad Dominik.Zsuzs drukkolok hajrá snowball neked is úgy irigykedem
titike84
 
 


meg mindig itthon, meg mindig 10 percesek a fajasok. Tudtam aludni fel orat, akkor is felkeltettek a fajasok... Legalabb a fel ora is tobb volt, mint a semmi... A fajasok viszont egyre hosszabbak, mar tobb, mint egy percig is eltartanak, es borzasztok. Bevettem egy paracetamolt, kb mint halottnak a csok, annyit segitett.

Kép

Kép
snowball
 
 


Snowball ügyes leszel,szurkolok nagyon remélem most már hamar túl leszel rajta,gondolj arra hogy nemsokára kezedben lesz Molly és annál jobb nincs is.


Zsuzs,remélem már túl van rajta,szurkolok nagyon nem semmi hogy egyszerre indult be a dolog Snowballal,már várom a híreket.

Olyan furcsa olvasni titeket itt mindenki ár tapasztalt anyuka nekem meg van gyerekem és mégis nagy figyelemmel követlek titeket.
Bibi teljesen megváltozott eszik és alszik persze pótlással de így egy minta gyerek.Már attól ilyedtünk ma meg hogy soha nincs fent.
Itt volt a védőnő minden kérdésre választ kaptam,kicsit megvoltam ilyedve mert piros volt a pisije és elfelejtettem miért van.

Titike

Na azt nem hittem volna hogy Te a kiírt időpontig kihúzod,bár magamról meg Snowballról sem :) Nincs már messze a pillanat,kitartás!

Tyuntyi

Rólam cakumpakk 8 kiló jött le a szüléssel én arra számítottam hogy több lesz,a hasam az eléggé visszament van hasleszorító,nem tudom te használtál e azt érdemes kipróbálni.A bőrt is lehet feszesíteni,vannak kockás hasú többgyerekes anyukák,gondolom ők se úgy jöttek ki a kórházból.

Rekuja

Most estére megint elfogytam,most evett is 30 tápit de közben félre nyelt abba hagytam utánna meg már nem kellett neki,de lehet amúgy szívta volna még.Nálatok sokat alszik Szaffi?Te állsz hozzám szülésben a legközelebb,nálatok is jól alszik?Lehet a tápszer miatt is lett nyugisabb.Este azért jó nagy macera megcsinálni de utánna képes lenne aludni 5 óra hosszat is.

Sajti

Mi is sírunk pelenkázásnál,fürdetésnél és öltöztetésnél na meg ha kifogy a bendő.Bár így elsőre elég sokat bénáskodtunk ma már jobb lesz remélem.Olvastam hogy mennyit gyarapodtatok,az bőven elég szerintem sem kell tápszer,pláne ha jól alszik és elvan,azt látnátok szerintem ha nem lenne elég neki a tejci.

Kat

Bibire lehet a kórház volt rossz hatással,egyenlőre ma mintha kicserélték volna tényleg csak eszik-alszik.Na,jó egyszer lepisilt meg visszajött rám a kajcsi de eddig ez a lenyugisabb napunk.
De jó,hogy kint voltatok én már most mennék és ma mondta a védőnő,hogy 1 hónapig semmi nem lehet de ezt hülyeségnek tartom,szerintem ez sok.

Nyufó

Tegnap elkezdtem fejni,de nem sok sikerrel,de lehet én csinálok rosszúl valamit,szerinted az baj hogy nagyon fetettem az erősséget rajta?Olyan gyengének találtam ahogy szívott alig jött valami.

Na hirtelen ennyi,ahoz képest hogy tegnap jöttem haza azért nem rossz :) Lehet kicsit pihennem kéne mert éjszaka meg kitudja mi vár rám.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Csicsi én úgy csináltam, hogy először az első ütemmel addig erősítettem, amíg kijött egy pici, utána nyomtam át fejőre. Az első kb. 2 napban nem jött túl sok, utána lódult meg meg látszott hogy egyre több csatorna működik. Meg fejés közben kézzel is rásegítettem, a mellbimbó fele maszíroztam a bőrt.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Sziasztok!

Zsuzs, Snowball, mindent bele!! Ez egy ilyen nap, egyik ismerősöm is megszült ma! :) Már alig várom, hogy mindannyian együtt babázzunk!

Csicsi: nagyon tündéri kislány Bibi!!!! :lol: Most már látom, lesznek jó csajok a köv. generációban is! :D
Enni bizony kell, mostanában én még éjszaka is felkelek! (mondjuk nem tudom, hogy fogom így visszanyerni a régi alakomat.. :shock: Egy darabig én sem ettem, és hol volt tej, hol nem volt. Most viszont egyfolytában melegek a cicik és be vannak durranva...
Regenerálódj csak, majd írsz, ha tudsz!

Rekuja: örömtánc kaki miatt? Nemsokára lesz külön táncotok a büfire is! :lol: Apa már egész indiántánc-kollekciót fejlesztett ki külön mindegyikre... 8)
Remélem, sikerült ma kimozdulnod, nagyon szép idő volt! Azért elég kemény dolog hetekig bezárva lenni.. Már alig várom a tavaszt, és azt, hogy megérkezzen végre a kengurum..
No, most megyek, ahogy hallom, etetés idő van..

KépKép
sajti
 
 


Rekuja kérdezted a tápit, azzal most én is bajban vagyok. Nekem a dobozon rajta van hogy mennyit lehetne testömeg szerint, Anna többet akar és az elvileg nem túl jó. Regi keveset evett, azért írtam az etetéseket, most azért mert sokat eszik a pici. Meg akarom nézni pár nap átlagát, mert nem jó többet adni az előírtnál. Vettünk éhes baba tápot is, de hiába, abból is benyom annyit. Úgyhogy most írom aztán ha megyünk a 6 hetesre a dokihoz jövő hétfőn akkor megkérdezem mi legyen, úgyhogy nem tudtam segíteni. Én is úgy tudom rendszeres a kívül belül varrás, csak itt humánusabbak, kívül-belül felszívódóval varrnak, így nincs varratszedés szerencsére.

Sajti ne hagyd hogy idegeljen a család, mindent jól csinálsz, bízz magadban, állj ki magadért. Sok beszólást fogsz kapni még (miért nem beszél még a gyerek, a szomszéd Pistike már 3 hónaposan folyékonyan beszélt, miért nem szobatiszta még, a szomszéd Ferike már 1 évesen használta a wc-t és lehúzta, kicsit sarkítva, de minden életkorban aki akar tud kötözködni), tanuld meg letojni, nem felvenni, mert különben még sokszor fog fájni.

Csicsi nagyon édes Bibi, és örülök hogy alakul a szopi, remélem már a lelked is. Sajnálom a kórházi szotyit :cry:

Tyuntyi a bőrnek adj időt, szépen visszahúzódik, 9 hónapig tágult, ne várd hogy pár hét alatt visszaáll. A futópad engem is vár, de képtelen vagyok egyenlőre beiktatni, pedig nagyon kéne :wink:

Titike kitartás, hamarosan te is babázol!

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Lányok úgy irigykedek még a fájásokra is.bár már ott tartanánk...de semmi.iszonyatos fejfájáson kívül nincs semmi....nem gondoltam én sem hogy végig viszem....kibírhatatlan ez a várakozás.zsuzs remélem jól vagytok és már túl vagy a nehezén.snowball neked meg kitartás bízzunk benne ez már a szülés kezdete.írjátok mi van ám
titike84
 
 


Zsuzs hír kapott antibigyót az elfolyt magzatvíz miatt, meg túl van egy medencés hasmasszázson, hátha beindítja, a feje már lent van a babának, a fájások erősödtek, de még rendszertelenek. Nem döntöttek még az indítás idejéről, lehet csak holnap reggel de vacilálnak még az elfolyt víz miatt.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Csicsi
megint gyorsan mert hamarosan action lesz! Szaffi is eleinte nagyon aluszékony volt, és ébresztgettük időre, most már kezd lassan beállni, de a tápos babókat nem muszáj naponta 8x etetni, elég 6x! Nekünk van, h 5 órát alszik egyben, van, h 2,5 óra után már megy az éhség-pánik. Általában egy hosszú, egy normál és egy rövid periódus jön sorban egymás után.
mi tápból 60-80 között adunk, de kicsit hígabban, mint az előírt, mert a mérőkanálba is beleragad egy kis por, meg hozzá is öntöm azt a fél korty tejcsit ami a másik ciciből csöpög, míg az elsőn cuppog.
az aluszékonyság a jóllakottsággal és a sárgaság visszahúzódásával elmúlik pár nap alatt, ne aggódj emiatt. Védőnénim javasolta erre, h adjunk neki vizet, de Szaffi nem itta meg (ezért kap egy picit hígabb tápot. Sztem tök mind1, h a tápban van +5% víz, vagy utána iszik 5 korty vizet meg, de így lemegy)
Ne add még fel a szoptatást, nekem is érezhetően nő a mennyiség, amióta tudok ülni és megy az ülve szoptatás! Lehet, h már 15 ml is van :lol: Ja, és ne lepődj meg, ha pár napig nincs kaki, amíg a pisi rendszeres, eddig ez elvileg normális, akár 3-4 naponta is kakilhat a tápi miatt, és kicsit olyan színű, mint a spenót, nem olyan aranybarna, mint az anyatejes.
Fejőgépről nekem azt mondták a kórházban, h amíg csak előtej meg kis mennyiség van, addig csak a vákum nem hozza ki. Nekem nem is hozta, viszont iszonyan fájt :(

Sajti
Kimozdulás nagyon jól sikerült, azóta úgy fáj a méhem.... kellett nekem majd' egy órát sétálnom ezen a gyönyörű lakótelepen :D De legalább a személyimet elintéztem. Tök hosszú sor állt az időpontkérő ablaknál, na mondom basszus pocakkal kellett volna jönnöm még, akkor tuti előreengednek. A válalkozásokat ügyintéző csajnál pont nem volt senki, odamegyek, elpanaszolom, h van egy 9 napos kislányom, akinek nem adják ki az anyakönyvét,mert lejárt a személyim (ez persze nem igaz), erre rögtön kaptam időpontot, be is hívtak, 1,5 héten belül postázzák :D tudom, tudom, nem szép dolog hazudni, de hatásos, na. Nektek megcsinálták a kórházban a pici személyiét? Nekem mst mondták, h kötelességük lett volna :shock: Kérdeztem, h lesznek papírjai, mert mennénk májusban külföldre, mondták, h hát a személyivel, amit a kórházban csináltak :shock: Fú, mondta az ügyintéző, h fel fogja hívni a szentIstvánt, mert ez a kötelességük lenne, mert neki elvileg látnia kell a gyereket a személyi kiállításához és nehogy már egy picit bevigyünk ilyenkor a hivatalba a sok beteg ember közé. Tök rendes, felajánlotta, ha viszünk neki egy fotót a piciről, megcsinálja majd abból.

Nyufo
Nálatok csak úgy lehet venni tápot?! Itt a 3+ a legkisebb, ami csak úgy kapható! Épp azt néztem, h kb hétvégére elfogy az 1 doboz, fel kell iratnom a gyerekorvossal megint, és milyen szar már, h hetente mehetünk majd receptért :? Pedig gondolom így se sokkal olcsóbb, mert valami 2-3000 Ft körül fizetett érte apa. Mi nem a táp mennyiséget írjuk, hanem a súlyváltozást. Ha az túl nagy lesz, majd akkor figyelünk a tápi mennyiségre. De Szaffi általában ha nem kér már, abbahagyja, és most megvan neki az a ~28gramm/nap növekedés, amit valahol olvastam :) picit talán alatta van, szóval nincs túletetve.
Itt is felszívódó cérnával varrnak, mert nincsen varratszedés. Csak ebből is ami nem szövetek között van, az nem felszívódik, hanem kipotyog (apám csípőprotézisénél a belső varratok pl 2 hét után "kimásztak" belőle, mert a szervezete nem tudta feldolgozni. Azt mondta, nem fájt, csak viccesen nézett ki :) ).

Titike
Valakinek utolsónak is kell maradnia :) Bizti a költözködés nem járt elég stresszel :lol: Jó van na, csak viccelek. Látod, más meg végig fekszi a terhességet, és elöbb megszül.

Szorítok Zsuzsnak és Snowballnak!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Jaj szegény Zsuzs! Remélem, hamarosan beindul neki!! Ez olyan idegtépő lehet :(

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Snowball hír szegénykém még mindig otthon küzd a 10 perces fájásokkal, már nagyon ki van merülve, nemrég hívta a kórházat, hátha behívják, de lerázták pár jótanáccsal (zuhany, járkálás, stb.)

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Csicsi amit Rekuja ír az igaz, ha csak előtejed van még akkor azért nem szívja a fejő, azt nem tudja, azt hittem már belövellt a tejcsi :oops: . Ha viszont belövellt akkor is napról napra lesz egyre több.

Rekuja igen, itt nem az orvos írja fel, szépen bemész a szupermarketbe és ott nézel mint borjú az újkapura, hogy melyiket a sok közül. Reginél azt kezdtük használni amit a kórházban is kapott és most maradtunk annál. Annak vannak különböző formái, idősebb baba, éhes, tejérzékeny, stb. 900 gramm lerül olyan 2600 ft. körül. Itt rajta van a dobozon a súlyok és hogy mennyi tápit lehet, Anna 3 kg-osan ette ami a 4,2 kg-os babához van írva, szóval nem tudom... A legutolsó heti súlynövekedése 20 gramm volt a táp óta. Én is besírtam volna az időpontért a kislányomnak nincs anyakönyve addig dumát :lol: Többektől hallottam már a szülés után vissza kell menni a varratszedésre és hogy az mennyire fáj, úgy látszik akkor van ahol felszívódóval varrnak otthon van ahol nem.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Hú lányok gáz van,ettünk ma valami rosszatt Zsolti hány már+hasmenés én most kezdem magam rosszúl érezni és szoptattam a Bibit úgyhogy gondolom átment neki is :?
Figyeljük ezerrel addig csak tápi amíg nem leszünk jobban,azt se tudom mi lesz ha baja lesz neki is.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Zsuzs hír "5 perces fájások, sétálok a folyósón"

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Jaj Csicsi megy a drukk!!!! :cry:

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Hű lányok ilyen drága tápszer?egy doboz?Cintinek mildibé tápszert írt fél az orvos az olcsó is volt és jó is.bár szerencsére nem volt ilyen hogy meg ette és kevés volt mert mindig hagyot egy nagyon picit vagy elég is volt szóval ebbe nem tudok beleszólni.de nekünk bevált ez a tápszer.zsuzs szegény akkor jól elhúzódik ez a szülés na meg snowballnak is.lányok kitartás nemsoká karjaitokba lesznek a babák.mi meg....hát most hogy mindenki szülni fog vagy készül és is türelmetlen lettem hogy mi van már miért nem jön ez a fiú
titike84
 
 


Olvaslak am titeket sunyiba. Na igen, a telefonalas utan visszaaludtam egy kicsit, utana ereztem hogy wcznem kell (meg szerencse hogy mukodik...), es azota surusodtek a fajasok. Lehet hogy csak egy kis erolkodes kellett?? :shock:

Remelem Zsuzs is nemsoka tul lesz rajta, gondolok Ra!

Kép

Kép
snowball
 
 


snowball, zsuzs
megy adrukk! veletek vagyunk, tartsatok ki!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Na lányok hogy álltok?mi változatlanul sehogy .semmi jele a szülésnek .na ma elkapom apát :) hátha .borzalmas ez a reménykedés várakozás.
titike84
 
 


Babahír Zsuzstól: "3 óra 19 perckor megszületett Áron, 3320 g és 53 cm. Utána nem jött ki a lepény bármit csináltak. Végül elaltattak, és úgy kiszedték. Le volt elöl tapadva valami. Áron hihetetlenül édes. Már szopizott, most alszik."

Zsuzs nagyon-nagyon sok boldogságot kicsi Áronhoz!!!!

Snowball hír: 4 cm-nél tart, már szép vékony a méhszáj, kapott diamorphint hogy tudjon kicsit pihenni. A párja is ott van vele, most épp elment kajáért. Különben a helyi szülészet le volt zárva ahova tartozott volna, a szomszéd városba kellett átmenni.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Gratulálok zsuzs.jó egészséget nektek és sok tejcsit.snowball hajrá már nincs sok vissza .jól le maradtam én még....
titike84
 
 


Zsuzs:

Hatalmas gratula! Jó egészséget nektek és sok-sok tejcsit kívánok!!!



Snowball:
Kitartás csajszi, mindjárt kezedben lehet Molly!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Gratula Zsuzsnak! jó babázást, kis pihenést, sok tejcsit!

Kitartást Snowball! A szomszéd városos dolog dúrva... a lényeg, h már jó kezekben vagy!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Akkor végre beindultak az események.

ZSUZS:GRATULÁLOK A LEGÉNYHEZ.

Én ma már megfőztem, és azóta itt ülök, egy folyamatosan ordító fiúcskával. Ez a hasfájás igazán szórakoztató.
Vettünk Espumusant cseppet, de még nem adtuk be, de ez így nagyon fárasztó. Sokat nézelődik, majd elalszik, és 1óra alvás után jön a keserves sírása, és nem tud visszaaludni. A doki azt mondta, bírjuk ki a8.hétig, ott majd elmúlik. !-en túl vagyunk:)
amiben tutti alszik az a séta

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Hagyon gratulálok Zsuzsnak nagyon ügyes voltál hogy így kitartottál,le a kalappal jó egészséget mind a kettőtöknek!!!!!!!!!!!!!

Snowball veled vagyok lélekben nem semmi amit végig csinálsz,remélem azóta megvan Molly,várom a híreket Rólad.Kitartás nagyon-nagyon ügyesen birod!!!!


Nem tudok sem szines sem nagy betüvel írni nem tudom ti hogy csináljátok na mindegy.

Volt a doki reggel azt mondta hogy nyugodtan szoptassam akár milyen beteg vagyok,de éjszaka már nem volt semmi bajom Zsolti még rosszul van de ma már bemegy dolgozni úgyhogy nagy baj nem lehet.Reggel arra keltem hogy átázott a pólóm a tejtől,gyorsan elkezdtem fejni,lejött két ciciből 20 ml és boldogok voltunk vele :) Tényleg minden csepp aranyat ér,de rá evett még 40 ml tápit is azért.

Rekuja

Én megyek veled a tápis topikba ne aggódj :) Amúgy mit kaptatok?Mi a Milumil HA start optimát csináljuk neki azt mondta ma a doki,hogy amúgy sok mindenkinek gondja van a szoptatással ne csöggedjek el az se baj ha pótolni kell és marad így minden.Egyenlőre kakilunk minden kajcsi elött és után is szinte de jó hogy írtad mert biztos megilyedtünk volna ha egy napig semmi.

Sajti

Lehet éjszaka azért indult be mert végre ebédeltem valamit,mondjuk az túl jót nem tett a gyomrommal de legalább lett egy kis tejci,na meg mióta haza jöttünk nem álltam meg ma már elmentem vásárólni reggel a szopi után persze nem messze de olyan jól esett kicsit többett kéne pihizni az tuti.

Nyufó

Látom én hogy jó lesz ez a fejő ha lesz tejci is szerintem se szívja még ezt az előtejet de reggel már elkébzeltem ahogy majd ömlik bele és tele lesz az üveg :)

Titike

Ne aggódj,Te sem maradsz egyben :) Remélem apa este tudott neked segíteni és már te is a szülő szobán vagy!

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Snowball hír "most repesztenek burkot, kb. egy óra múlva eda, utána showtime"

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Snowball hír "Kb. még 5 óra amíg megérkezik Molly. Eda fél óra múlva. Infúzión vagyok kiszáradás ellen. Köszi a drukkot, nagyon sokat számít! Puszi mindenkinek."

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Én, mint laikus, mivel nem szültem természetes úton, hagy kérdezzem már meg, hogy normális ennyi ideig vajúdani, mint Snowballnál? Nem lehet ezen gyorsítani? Ilyenkor mire várnak a dokik? :oops:

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Már lassan egy napja, de lehet, hogy már meg is van, érkezik Molly! Jól bírja!!! Kitartás!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Tyuntyi: nem normális, szerintem. De Angliába a 28órás vajúdás sem probléma. Az utolsó pillanatban császároznak csak, vagy adnak valami gyorsítót, sajnos. De erről Nyufó tudna többet, mert ha jól emlékszem Regivel ő is napikig vajúdott.
Reméljük az EDA bekötésétől kicsit tud majd pihenni, és nem lassítja le a folyamatot, és tényleg estére már meg lesz Molly, mert gondolom nemcsak fizikailag nehéz, de lelkileg is gyötrő ez a dolog így, hogy messze van az alagút vége.

KITARTÁS SNOWBALL, én már izzítottam a táblázatot, hogy végre te is bekerüljél Mollyval(emlékszem ezt hiányoltad:)

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Tényleg nem irigylem szegény snowballt.ez már nem jó dolog.mi most görcsölünk picit de már nem merek reménykedni...telefonról vagyok azért nem nagyon tudtam írni most másik telefonon van ezen egész jól lehet netezni .eddig be írtam és nem küldte be a hozzászólást de most egész jól megy. De figyellek ám titeket :)
titike84
 
 


Snowball hírmár megkapta az eda-t most jobb és ráadásul este 9-kor érkezik az anyukája!

Tyuntyi nem normális, ahogy Kat is írja, tudnék róla mesélni.. Írtam a fórumban még nagyon az elején a szülésem. Röviden 86 óra vajúdás, az utolsó pár órában nagyon felerősített oxitoxin dózis, 3 és fél órát nyomatták velem a gyereket még a végén, AKKOR nézett meg ELŐSZÖR orvos, mert végre a szülésznők hívtak hogy ugyan már nézzen meg mert valami nem kerek, na 5 percen belül a műtőben voltam, nyomták be az edát, mondták megpróbálják fogóval, ha nem megy császár. Végül nem kellett császár, de a fogótól is totál kész voltam. Brutál szétmentem alul, még mindig szívok miatta.Szombat éjszaka kezdődött és szerda délután fél 4-kor lett belőle gyerek. Mindenki kiakad akinek mesélem, meg mondják hogy otthon ezt nem hagyták volna, tudom, itt máshogy vannak a dolgok. Ja ami még érdekes, hogy 5 nappal túlhordtam és az utolsó több mint három hétben a kutya nem nézett rám. Itt ugye nincs orvos, csak midwife pár hetente, vérnyomás mérés, szívhangot megnézi doplerrel és kb. ennyi, nem sokat ér. Na ilyenen voltam utoljára valahol a 37. héten és 40+5-re szültem. Otthon meg túlhordásnál már minden nap mész. Lehet az otthoni meg túl alapos, ahogy már régebben is leírtam valószínű valahol félúton lenne normális. Viszont a kórházi tartózkodás utána jó, kedvesek, normálisak, tiszta, rendezett az egész. Minden ágy körül függöny, az ágyak sok pozícíóba állíthatók, emelhető a hátrész, meg minden, úgy nyomogatod ahogy akarod.

Titike kitartás!

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Tyuntyi azt kihagytam hogy még a magzatvíz elfolyástól is eltelt 24 óra és antibiotikumot se adtak, semmit.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Sziasztok!!

Úristen, mennyi mindenről lemaradtam!!!

Zsuzs, gratulálok!!!! Nagyon jó egészséget és gyors felépülést kívánok!! :D

Snowball, Veled vagyunk, kitartás!!!!

Hú, tényleg kemény, hogy Snowballnak át kellett mennie a szomszéd városba sűrű fájásokkal!! Pont ettől tartott! Nem tudjátok, miért kap EDA-t?

Rekuja: jól tetted, hogy elmentél sétálni, én már minden nap teszek kb. fél óra egészségügyi sétát + amit a picivel sétálok (az most nem több 15 percnél, mert nagyon hideg van..). Még nem is hallottam arról, hogy a személyit a kórházban kell megcsináltatni! :shock: Asszem becaplatok én is az önkormányzathoz, megkérdezem... Jól tetted, hogy füllentettél, ilyenkor így kell! :D

Csicsi: jobban vagytok már? Remélem, Veled és a babával minden rendben van! Örülök, hogy megjött a tejcsi, ha nem használ a laktoherb (bár szerintem most már fog), szerezzetek be Aktivmalz-ot (malátaital), az is hatni szokott! Aludni tényleg kell, akkor termelődik a legtöbb tej! Plusz legalább 2,5-3 liter folyadék naponta...

Nyufó: durva ez a szüléstörténet! :( Hogyhogy ennyire lekakkantják a szülő kismamákat?? Nem értem! Azt sem, hogy miért nem kaptatok antibiotikumot.. Antibiotikum ellenes vagyok, de azt azért megértettem, hogy ebben az esetben miért kell szedni... itt azért nincs ilyen hanyagság, szerintem.. Olyat hallottam már, hogy többeknek plasztikázni kellett az alfelét, mert rosszul lett megcsinálva a gátmetszés, de ez azért gáz...

KépKép
sajti
 
 


Sajti amikor végre orvosi kézbe kerültem, onnan profin ment minden, úgy vágtak és varrtak össze, hogy szinte nem is fájt utána, csak minimálisan, az a része már 200 % volt. Ahogy most a császárom is, egy álom volt az egész, utána se nagyon fájt a varrat, max kényelmetlen volt, kedvesek, figyelmesek voltak, jó hangulat volt, az edat is gyönyörűen beadták,apa végig ott lehetett. Szóval tudok jót is írni :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Ez valóban jó hír! :D Viszont el tudom képzelni, min mentél addig keresztül.. Éppen elég az, hogy az ember izgul a gyerkőc egészsége miatt...
Amúgy milyen idő van Nálatok? Itt nagyon hideg van, pedig már olyan szívesen mennék Kristóffal ide-oda! :( Korábban elég aktív életet éltem, a gyerkőcöt is ehhez szeretném szoktatni, de most annyira be vagyunk zárva...

KépKép
sajti
 
 


Istenem, szegény Snowball! Tarts ki csajszi!! Már appa is itt szídja az angol rendszert :) Sajti, neked volt ilyen hosszú szülésed, nem? tudjátok, a XIX. századi bábakönyvben volt, kétszer nem kelhet fel a nap, amíg egy nő vajúdik...

(ismerősnek pesten mikor 20 óra vajúdás után sem tágult eléggé, császárral kiszedték. hát igen, orvosfüggő is)

Titike
inkább két nappal késöbb szülj, mint úgy járj, mint Snowball!

Meddig kéne véreznem? Ma vagyunk 10 naposak és már 3 napja csak pecsételő vérzésem van, tisztasági betétet használok lesz rajta fél nap alatt egy körömnyi pötty. Nem többnek kéne lennie? Amikor másfél éve elvetéltem, akkor 6 hétig véreztem utána, pedig az csak egy 7hetes magzat volt, ez meg mégis egy normál szülés :shock:

Az normális, h elérte a születési súlyát, vagy túletetjük? Holnap jön a védőnéni, megkérdem! De ha kevesbb tápit kap, akkor kér még, vagy legkésöbb 1 óra múlva már az arcát karmolássza sírva, h éhes.

Félóránként idenézek, van-e újabb hír Snowballról, remélem, legközelebb már Molly súlyáról hallunk valamit :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Szegény Snowball tényleg nem lehet könnyű remélem jó kezekben vannak.írtam neki egy sms-t,azt írta hogy még mindig 5 centi és úgy néz ki lassan meg lesz Molly akiről azt mondják sötét a haja :D


Nekem is megmondta a doki hogy sötét hajú lesz a Bibi mikor benézett hogy valóban a magzatvízem folyt el.
Én reggel 5 kor keltem hogy van valami fájás,bár nekem egyből 7 percesek voltak aztán pikk-pakk 4-5 percesek,de mikor bementünk fél 9-re a kórházba akkor még elviselhetőek voltak a fájások aztán nem akartam 2 ujjnyiról tovább tágulni pedig már erősek voltak akkor kaptam oxitocint.Na attól olyan ötős fájásaim lettek,hogy azt hittem ott maradok és a doki még kézzel rásegített a méhszájmnak hogy táguljon,ilyen nem tudom volt e valakinek de ez sem volt kellemes és mivel 2 fájással elöbb kezdem el nyomni ezért belül is varrni kellett mert ott is szakadtam.De akkor is 6-7 óra volt az egész,én ezt nem is bírnám napokig,le a kalappal.

Rekuja

Nekem tegnap mondta a védőnő,hogy 2 hetes korára nyerik vissza de szerintem alkat függő attól is függ mennyit esett a súlya születés után,mi 3140 grammal jöttünk haza és ugye 3360grammal születtünk.Ma én is megmérem fürcsi elött a tiszta súlyát.

Sajti

Köszi jobban van Zsolti is nekem aztán este elmúlt minden bajom lehet csak ideges lettem Zsolti miatt hogy mi baja lett hirtelen és azért rohantam wc-re de akkor se lenne baja állítólag Bibinek ha szoptattam volna és én is beteg vagyok,sőt azt mondta a doki hogy kell szoptatni,hogy ellenagyagot termeljen a szervezete erre a betegségre.


Lányok,nálatok büfiznek a babák?2 napja vele alszom éjjel külön mert nem merem berakni a kiságyba mert tápszer után hiába járkálok vele nem büfizik,úgy meg nem merem külön rakni,nehogy éjjel vissza jöjjön neki????

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Nyufo
Hát, én néztem a császárosokat a kórházban.. csajok, ha bárki megjegyzést tenne, h könnyen megúsztátok, mert császár volt... sztem sokkal nehezebb lehetett. Ahogy ők másnap mozogtak... én inkább maradok a normál szülésnél, mert itt legalább amint kint a pici, törlődik a fájdalom, nektek meg akkor kezdődik! A szobában volt egy csaj, sürgősségi császárral (otthonszülésnek indult...), őt ráadásul még altatták is, mert gáz volt a picivel és nem tudták, mit találnak bent, na hát ő még 24 óra múlva is roszabbul nézett ki, mint én a vajúdás alatt. (végül minden rendben volt a picivel). Neki mondta az orvosa, h a hüvelyi szülés elötte fáj, a császár utána, a fájdalom nagysága ugyanaz.

Sajti
Hát igen, fél óra séta nekem is lehet, h elég lett volna, én vagyok a hülye, mert el akartam menni a DMig, és amikor már ott voltam, éreztem, h ez messze van, de akkor vissza is kellett jönni... Ma is mindenem fájt :( sztem az izületeim meg a csípőm még nem rázódott vissza, és azoknak nem tett jót a séta, de lehet, h csak simán megint kidörzsölődött minden. A gát is még tökre meg van duzzadva. Tudom-tudom, 6 hét, ne türelmetlenkedjek :) Különben is, hol van ez a szüléshez ;)
Látod, ezért jó, h csak jan közepén szültem, pont addigra szabad kimozdulni rendesen Szaffival, mire jobb idő lesz :) remélem, meleg március jön!
Milyen cumisüveg-melegentartó/melegítőt rendeltél? Én is akarok, h mobilabbak legyünk. Egyenlőre a termoszban forró víz, helyben kevert tápszer variációt tartom a legvalószínűbbnek kiránduláshoz, de a szivargyújtós melegítőt is néztem, meg a zselés-pattintósat is. Te ilyenkor fagyasztott tejet viszel, és azt melegíted majd?
Nekünk a doki azt kérte, amíg az 1. oltást meg nem kapja márc közepén, addig ha lehet ne menjünk vele sok ember közé (pl bevásárlóközpontokba) sétára meg a 4. héttől javasolta fokozatosan. De mivel tápos, ezért könyebb lesz hoszabb időre kimozdulni. Remélem, bírja majd az autót, különben itt a lakótelepen kell köröznünk :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Csicsi
Szaffi se nagy büfis, inkább csuklik, ha sok levegőt nyel. Nekem nem tápi közben, hanem a cicin nyel levegőt, mert ugye tejcsi nem nagyon jön neki :cry: Fektessd az oldalára, akkor elvileg a büfi kicsurog belőle! nekünk mindig az oldalán alszik, mert a kórházban egy csomó magzatvizet felhányt, és azóta én parázok :) De már nem is szeret a hátán lenni.
Súlya miatt azért aggódok, mert 3490-el született, lement múlt keddre 3030-ra és most 3500 kereken, vagyis 1 hét alatt feljött rá 470 gramm :shock: És ha kevesebb kaját kap, akkor éhes, szóval nincs szívem éheztetni, meg kb napi 6x80 ml=480ml/nap amit kap + a tejcsi, ami max 50-60 ml lehet egész napra ez pedig elvileg normális a testsúlya alapján.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?