Új privát üzeneted érkezett!

korenka:
Most van az, hogy bebeszélem magamnak a terhességet. :D :D 8)

Képzeld ma már harmadszor szedtem a rakott babból... khm...
Újratervezés. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép

Kép
mirci09

:cry: lecsúsztam.

Én most tapasztalom...
Most azon gondolkodom, hogy hova tegyem, hogy semmit ne károsítson és a gyerekem se kezelje. :?

Kép

Kép
mirci09

Tényleg...van már hasad?

Kép

Kép
mirci09

mirci: Mikor megláttam a laptetőt azonnal törölni akartam.... de nem lehet ... de már van szabályunk rá, hogy korenka utáni következőé a laptető, úgyhogy hajrá!!!!!

bakker mirci, nem bebeszélni kell, hanem berakni! :D:D:D

Hhja újratervezés :D:D:D:D de jót röhögtem félre is nyeltem a babot :D:D:D:D:D

Imádlak mirci! :D
korenka
Szár

Kép

Kép
mirci09

[quote="mirci09"]T írta:mirci09ényleg...van már hasad?

a babtól? :D

Van már igen!!! picike, de domborodik. Próbál a hájon át mutatkozni :D Le fogom fotózni, ti is lássátok a gusztustalan kis hurkáimon át! :D
korenka
Szár

Az uram berakta én meg bebeszélem. :roll: :D :D :D

Kép

Kép
mirci09

mirci: Na azért! :D
korenka
Szár

Jó sok téma volt ma :)

Laptop:
az csak apának árt, azért van a cucc kívül, mert nem jó neki a meleg :)

Magánnyugdíj,
mi nyilatkoztunk, hogy maradunk. Állami nyugdíjra egyáltalán nem számítunk, legalább ez gyűljön. A pénztáraknak van önkéntes nyugdíjága is, majd ahhoz odacsapják azt a kevés megmaradt magánt és úgy kamatoztatják, szerintem.

Nálunk is rakott krumpli volt ma :)

Kép

Kép
sz.veronika

Próbál a hájon át mutatkozni
Hát te sem vagy 100-as ám. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
8)

Kép

Kép
mirci09

mirci: Na azért! :D
korenka
Szár

Na az előbb nem írtam körültekintően. szóval a meleg árt apa cuccának, de a laptop még sugározhat is, hallottam már elektromos terhelésről is, stb. inkább én se tenném biztos, ami biztos.

Kép

Kép
sz.veronika

szia veronika! Remélem, hogy megtaláljátok a számításotokat a magánnyugdíjpénztárban. Azt hiszem legközelebb én is rakottkrumplit csinálok ezek után. :D
korenka
Szár

Sajnálom a kis betegeket! Jobbulást nekik!
Mi is nyüglődünk, Pálmi nem aludt délután, mert annyira köhögött. Egész nap 3 szál ropit evett meg 5 korty vizet... pedig pont hogy rengeteg folyadékot kellene, de nem tudom belediktálni... ezt a pár kortyot is csak óránként 1-1-et játékos formában...

Nem megyek el a színházba, mert én is köhögök és érzem a tüdőm, jobb ha pihenek. Apa megy, de nem egyedül, az anyukája, apukája, húga és annak a férje is mennek.

Kép

Kép
sz.veronika

Korenka,
hát én is remélem, ez egy hihetetlen szemétség, hogy van kötelezően befizetendő az államnak és abból mégse fogunk kapni... Még abban reménykedünk, hogy esetleg majd egy másik kormány visszacsinálja...
De mondjuk állami nyugdíj amúgy se nagyon sanszos, mint ahogy itt is felsoroltátok - több eltartott lesz mint eltartó, ez a rendszer nem működhet, ráadásul előbb halunk meg, mint hogy elérjük a nyugdíjkorhatárt... :roll:

Szerintem is az működne, hogy mindenki magának gyűjtöget, csak szociálisan rászorulásos alapon lehetne valami minimális ellátás nyugdíjban is, egészségügyben is.

A családi adózással hogy álltok? Arról is ki kell tölteni most egy papírt, az megvan mindenkinek, ugye?

Kép

Kép
sz.veronika

sz.veronika:
az csak apának árt, azért van a cucc kívül, mert nem jó neki a meleg
Te is kipihented magad, látom. :D :D :D :D

Kép

Kép
mirci09

sz.veronika: Családin már túlvagyok, lenyilatkoztam! Nálunk apa veszi igénybe, lassan már három után! :D:D
korenka
Szár

Erről jut eszembe, és akkor nyáron 40 fokban??? Akkor már kint melegebb van, mint bent! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Családi adózás...az uram elintézte. :)
Még mindig nem tudtuk meg, hogy hol és mit néztél volna. :roll:

Csajok!
Öntsetek belém lelket! Hajat kell mosnom. 8) 8) 8)

korenka:
A zöldbab is fúj? Nem emlékszem, hogy nálam okozna, pedig elég sűrűn eszünk.

Kép

Kép
mirci09

Naccsaládos :D :D

Kép

Kép
mirci09

sz.veronika: Szegény Pálmi :( Nagyon rossz amikor még innivalót sem tud az ember belediktálni... én is bármilyen lötyit megvennék neki, csak igya.....
korenka
Szár

De ha a laptop 52 fokra melegít, akkor az még mindig 12-vel több, mint a 40 kint. Akkor jegelni kell.
Te hol használod a laptopot, asztalon?

Kép

Kép
mirci09

Húú...ezzel az itatással én is megkínlódtam. Dani 1 éves koráig semmit nem volt hajlandó inni (jó, a tápszeren kívül). Vettem neki csőrös poharat, macis poharat, mindennel bepróbálkoztam. Amikor az első fogai jöttek, egy hétig lázas volt és semmit nem evett, ivott. Jaj mit kínlódtam. Azóta iszogat, de módjával. Az a szerencse, hogy nagyon szereti a gyümiket.

Kép

Kép
mirci09

mirci: A zöldbab nem fúj fel, csak 3 adag má látványos.... :D

iiiiiiigen naccsaládos leszek..... sosem gondoltam volna.... :D dejó

Belém akkor kellene lelket verni, ha borotválnom kellene a hajam... mosás helyett.... na ez tartsa benned a lelket! :D Csinos leszel és apa újra megugorja a csúcsot.... :D fokozzam még?
korenka
Szár

csak 3 adag má látványos
Aaaaaz igen! :D :D :D

Nagyon kedves vagy korenka, már jobb is. 8) :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép
mirci09

Én is mindig háromat szerettem volna, aztán most meg a kettő is recegős. :?

Kép

Kép
mirci09

sz.veronika: Most, hogy te is vacakul vagy, lehet hamarabb le tudsz feküdni Pálmival, hogy nem aludt délután.... mikor fekszetek le általában?
korenka
Szár

mirci: Beszélj be kettőt :D:D Apa már úgyis berakta... :D:D Na ugye, hogy ugye? Gondolom már meg is mostad a hajad.... :D
korenka
Szár

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jólvanjólvanjólvan...kotrizok. :P
További kellemes csevegést és jó éjszakát kívánok! :)

Kép

Kép
mirci09

Én is megyek már... fürcsizek és alszom.... gyógyuljatok... pihenjetek... bujálkodjatok... (megint témánál vagyok)

Jó éjszakét csajok!
Kép
korenka
Szár

Málna:) jó lenne :D:D:D:D mert amit most mondtatok akkor mi a legjobbkor voltunk együtt :):):)tojásfehérje után egy nappal

Vera nagyon sok sok gyógyenergiát küldök felétek :)szegény Pálmi jobbulást mindkettőtöknek

Mirci: épp azt írtam hogy ha úgy van hogy nem kerül előbb ágyba akkor már nem is fektetem :):):) ebéd dél egy felé van utána alszik oviban is így van fél egy egy fele már alszanak :)
én nem tanultam énekelni vagyis a suliban énekkaros voltam de olyan akik fellépni is eljártak nem csak simán legyünk énekkarosok :) nyertünk is általánosban :) utána ki mit tudra is készültem akkor jártam énektanárhoz csak az lebetegedett és abbamaradt :( amúgy öcsémék zenekarában fel is léptünk egyszer a ki mit tud pesti válogatójába is bekerültünk de a tv-s válogatóba már nem :( de jó élmény volt :)
Ne is mond ez nekem is új volt apától de legalább jókor voltunk ennyit együtt :) remélem 14 nap múlva meg is lesz az eredménye aztán úgy nyolc hónap múlva :):):)

nikiee: én visszalépek államiba.nem gyűlt még annyi össze hogy állami nyugdíj nélkül életbe maradjak.annak érdemes maradnia akinek kb 6-7 millája már van rajta a számlán.itt lépnek majd be a biztosítok mint életbiztosítás nyugdíjelőtakarékoskodásra :)

korenka: Gergőnek sem jön még fel teljesen de azt mondják öt éves korig nem nagyon nyúlnak hozzá mert visszatapadhat. ha eszembe lesz nyáron lehet megnézetem én is
jobbulást nektek is

mirci az üzenet nem jó :):):) egészségesek leszünk és fiatalok :):):) a nem szót ne ismeri az univerzum :):):):)
vera aki marad magánban az csak 2012-től nem kap állami nyugdíjat addig beszámolják :):):)

nika70
Salgótarján

Pálmi megiszik 750ml tápszert naponta normális esetben. Most, hogy a doki előírta,hogy a betegség miatt 1.1 liter folyadékot igyon, most nem iszik semmit :D

A József Attila színházban valami vígjáték lett volna. Anyósom karácsonyi ajándéka, ezt kapta tőle az egész család. Még jó, hogy nem csak ketten mentünk volna párommal, így azért ő el tudott menni a többiekkel.

Hajmosás? Na ahhoz külön időt kell szerezni :) Pálminak meg vettem hajmosó karikát, valamikor most már ki kell próbálnom, majd ha meggyógyult. Eddig sírás volt minden hajmosásnál, hogy az arcába megy a víz. Meglátjuk ezzel a karikával boldogulunk-e.

Asztalon használom a laptopot, igen. És van ilyen főnök fotelem hozzá :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Na, megint mire megírtam a hozzászólást, fél lap betelt és már tök máshol tartotok! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Nika,
de ha nem lesz meg elég év az államiban, akkor hiába a befizetett 15-20 év... 40 kellene...

Kép

Kép
sz.veronika

Elléptem én is, nyivákol, nem hagy békén... jó éjt!

Kép

Kép
sz.veronika

Jó bő lére eresztettétek! :) Nem is tudom, hogy hol kezdjem a válaszokat, szenilis vagyok, már el is felejtettem! :)

Mirci
Akkor neked is integráltat csináltak, nekem is 30 rongy volt.

Korenka
Nekem még nem nagyon látszik semmi! :( Estére nagyon felfújódom, akkor nagyon nagy a hasam, de reggelre lemegy.
Hol a kép a hasadról, felrakod?
A felkenés az tetszett!!! :)

Na, majd holnap, úgy is elmentetek aludni már!
Jó Éjszakát!

nikiee
Budapest XI. kerület

most voltam fent az ing oldalán mert nekem ott van a magánom és be lehet nézni hogy állnak a dolgok és nekem reálhozamként valami 230 ezer ft-ot írt ki ezt nem nagyon tudom elhinni mert mindenhol azt írják ,mondják hogy kb 20 ezer ft körül lesz a reálhozam.na most légy okos dOMOKOS:):):):) meg van tagdíjkiegészítésem az tuti 60 ezer ft. amúgy mindennel együtt van 1,5 millám igaz kb 8 éve egy fillár sem lett fizetve rá hiszen nem dolgoztam :(

nika70
Salgótarján

Jó reggelt Kismamák és nemsokára Kismamák!

sz.veronika:
Asztalon használom a laptopot, igen. És van ilyen főnök fotelem hozzá
Így akkor könnyű. :D :D :D Mi pont azért nem használtuk a gépet az asztalon és kötöttük rá a tv-re, mert akkor a Dani állandóan ott egerészett, ki-be kapcsolta a gépet, cd-ket rendezgette....szóval elköltöztünk. Agyalok most én is, hogy mi legyen a laptoppal. :?

nikiee:
Akkor kezd a reagálást az elején. Igaz,hogy sok a hozzászólás, de csak egy mondatosak...nem vészes. :wink:

Akkor ogyan lehet, hogy korenka ingyé látta, mi meg pengetünk érte? A kombinált meg nálunk ingyenes, korenka a legdrágábbnak látta? Én ebbe nagyon belekeveredtem. Ma egy kicsit utána olvasok, mert idegesít a téma...majd referálok, hogy mire jöttem rá.

nika:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Szerintem ebben korenka az illetékes, várjuk meg. :roll: :wink:

Kép

Kép
mirci09

Jo reggelt! Hat en vagyok ma az elso, angol atszamitas szerint is?
Alig aludtam az ejjel, olyan hulye filmet neztunk lefekves elott a magyar cimet nem tudom en "A szirt"-nek forditanam, capak hamiztak embereket...akiknek felborult a vitorlasuk...es reggelre nagyon-nagyon faj a torkom is :( :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
malna5

Íme:

Jelenleg hazánkban a Down kór és egyéb kromoszóma rendellenességek biokémiai vizsgálatokkal kiegészített szűrése nem része a kötelezően elvégzendő terhesgondozási protokollnak. Azonban más vezető európai országok mintáját követve Magyarországon is egyre több egészségügyi intézményben válnak elérhetővé a nagyhatékonyságú szűrővizsgálati módszerek.

Ajánlott szűrővizsgálati módszerek

Tripla teszt: A terhesség 14-18 hete között, optimálisan a 16. héten, anyai vérből két hormon (HCG és a szabad ösztriol), valamint egy magzati eredetű fehérje (alfa-fetoprotein) mennyiségét határozzuk meg. Ez az egyik legrégebben elterjedt és hazánkban is legnagyobb számban végzett Down kór szűrővizsgálati módszer, melyet különösen kedvező áron biztosítunk a hozzánk forduló kismamák részére.

Négyes (Kvadrupol) teszt: A tripla teszt kiegészítve anyai vérből történő inhibin-A meghatározással, mely növeli a Down kór felismerésének esélyét és jelentősen csökkenti a fals pozitív leletek valószínűségét.

Kombinált teszt: a terhesség 10-14 hete között, optimálisan a 12.héten, anyai vérből egy hormon és egy fehérje szintet mérünk (HCG és PAPP-A), továbbá ultrahangvizsgálatot végzünk, melynek során elsősorban a magzat ülőmagasságát (CRL) és tarkóredő vastagságát (NT) mérjük. Ez szintén széleskörben elterjedt szűrőmódszer, mely a tripla tesztnél nagyobb biztonságot ad.

Integrált teszt: A jelenleg létező leghatékonyabb szűrőmódszer. Ennek során a terhesség 12. hete körül elvégezzük a kombinált tesztben is szereplő ultrahangvizsgálatot, illetve anyai vérből történő PAPP-A meghatározást. Később, a terhesség 16. hete körül az anyai vérből meghatározzuk az AFP, HCG, szabad ösztriol és inhibin-A markereket. Fontos, hogy a kismama türelmes legyen, mivel pontosan az biztosítja ennek a módszernek a kiemelkedő hatékonyságát, hogy a két időpontból származó adatokat együttesen értékeljük, és a kockázatbecslést csak a második vérvétel után végezzük el.

Szérum integrált teszt: Az integrált teszt 1.trimeszteri tarkóredő vastagság mérés nélkül. Az elérhető leghatékonyabb szűrőmódszer, amennyiben nem áll rendelkezésre megfelelő minőségű ultrahangvizsgálat.

A szűrések eredménye egy speciális számítógépes kiértékelő program (Alpha) segítségével végzett kockázatbecslés, melynek során az anyai életkor és a mért paraméterek, illetve a kismama egyéb adatai alapján (testsúly, dohányzás, stb.) meghatározzuk a Down kór és egyéb kromoszóma-rendellenességek, valamint a velőcső-záródási rendellenesség kockázatát.

Kinek érdemes részt venni a vizsgálaton?

Életkortól függetlenül minden várandós kismamának érdemes bejelentkezni legalább egy szűrővizsgálatra.
A vizsgálat előtt a szűrőcentrum tanácsadója részletes tájékoztatást ad a szűréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról és felajánlja a szóba jöhető szűrési és vizsgálati lehetőségeket.

A szűrési módszerek összehasonlítása

Fontos tudni, hogy mindegyik szűrőteszt eredménye statisztikai módszereken alapszik és nem tekinthető diagnózisnak. Az ajánlott szűrőmódszerek teljesítőképességét az alábbi táblázat mutatja:
Down kór szűrőmódszer Maximális elfogadott kockázat Detekciós ráta (DR, találati pontosság) Fals pozitív arány (FPR, álpozitivitás) Pozitív eredmény esetén esély a Down kórra (OAPR)
Tripla teszt 1:250 70 % 6,5 % 1:85
Négyes teszt 1:250 74 % 3,7 % 1:39
Kombinált teszt 1:250 79 % 2,3 % 1:23
Szérum integrált teszt 1:150 83 % 2,1 % 1:14
Integrált teszt 1:150 87 % 1,9 % 1:9

Maximális elfogadott kockázat: a szűrési eredményt ennél nagyobb kockázatnál tekintjük pozitívnak. Detekciós ráta: az adott módszer a Down kóros magzatokat ilyen arányban ismeri fel. Fals pozitív arány: az egészséges magzatot hordozó kismamák ekkora eséllyel kapnak pozitív szűrési eredményt.
Pozitív eredmény esetén esély a Down kórra: Pozitív szűrési eredmény esetén ekkora az esélye annak, hogy tényleg Down kóros a magzat

Pozitív eredmény

A pozitív eredmény az esetek zömében nem jelent valódi rendellenességet, ezért ilyenkor ne essen pánikba, a további teendőket pedig feltétlenül beszélje meg a genetikai tanácsadó munkatársával.

Negatív eredmény

A negatív eredmény nem jelenti azt, hogy biztosan egészséges a magzat, hanem a rendellenességek alacsony kockázatát jelzi. Negatív eredmény esetén is feltétlenül érdemes konzultálni gondozó orvosával.

Egyéb tudnivalók a szűrésről

A szűrés elsődleges célja a Down kóros magzatok felismerése, de az alkalmazott teszt nagy biztonsággal felismer egyéb fejlődési rendellenességeket is, mint például a nyitott gerinc vagy az Edwards szindróma. A szűrés hatékonysága növelhető, ha a kismama a 18. és 20. erhességi hét között részt vesz egy részletes ultrahang vizsgálaton. Ezzel nemcsak a kromoszóma rendellenesség mellett észlelhető fejlődési zavarok, hanem más fejlődési rendellenességek is felismerhetők.

Fontos információk szűrésre jelentkező kismamáknak

Vérvételek időpontja terhességi kor szerint

Kombinált teszt és integrált teszt első vérvétele esetén:

Javasolt időpont: 11hét+0nap - 12hét+6nap

Elfogadható időpont: 10hét+0nap - 13hét+6nap

Négyes teszt és integrált teszt második vérvétele esetén:

Javasolt időpont: 15hét+0nap - 16hét+6nap

Elfogadható időpont: 15hét+0nap - 17hét+6nap

Az elfogadható időponton kívül érkezőknél a szűrővizsgálat nem végezhető el!

Szűrést kizáró okok

- Hüvelyi vérzés a vérvételt megelőző 7 napban. Feltétlenül várja meg a 7 nap leteltét, és csak utána jelentkezzen vérvételre!
- Ikerterhesség. Ebben az esetben célszerű a szűrést csak ultrahangvizsgálatokra korlátozni.
- Amniocentézis vagy CVS mintavétel a vérvétel előtt.

Már léteznek olyan pontosabb szűrővizsgálatok, melyek az anyai vérből kromoszóma-rendellenességek jelzőit, ún. markereket vizsgálják.

Ezeken a vizsgálatokon az AFP mellett a következő markereket figyelik:
- HCG (lepény termelte hormon)
- Ösztriol (az egyik női nemi hormon)
- Inhibin (egy, a petefészek által termelt hormon)
- PAPP (csak a várandósság idején előforduló protein-fehérje)

A fenti tényezőknek az együttes szűrésével a rendellenességeket akár 94%-os találati arányban is ki lehet szűrni. Hazánkban jelenleg általában csak AFP-szűrés történik, a többi markert is vizsgáló szűréseket mindenki saját költségére veheti igénybe az ún. Down-szűrést végző intézetekben, melyek az alábbi szűrővizsgálatokat ajánlják:

I. Kombinált szűrővizsgálat
A 11-14. terhességi hét között, ultrahangos vizsgálat és anyai vérben két tényező vizsgálata. A kombinált vizsgálat találati aránya 85%-os.

II. Quartett vizsgálat, vagyis a négy-markeres vizsgálat
A 15-20. terhességi hét között, anyai vérben négy tényező (AFP, bhCG, ösztriol, inhibin) vizsgálatával, melynek találata 76%-os.

III. Integrált vizsgálat
A legmodernebb és leghatékonyabb szűrési módszer: A Kombinált és Quartett vizsgálat összedolgozásával 94%-os találati arány érhető el.

A szűrővizsgálatok pozitív eredménye a rendellenesség előfordulásának magasabb kockázatát jelenti az adott terhességben. A gyanú megerősítését vagy kizárását szolgálja a magzatvíz (amniocentesis) vagy magzatburokboholy-(chorionbiopszia) vétel útján nyert magzati sejtek kromoszómavizsgálata.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mirci09 2011.01.26 09:58-kor.

Kép

Kép
mirci09

malna5:

Khm..ha egyel feljebb tekintenél.... :roll: Úgy néz ki, tényleg nem pihented ki magad. :roll: :P :(

Kép

Kép
mirci09

Én ma laptetőre gyúrok... :P :P :P :P :D

Bocsi, hogy bemásoltam, de a link valamiért nem lett jó. :?

Kép

Kép
mirci09

Sziasztok Lányok!

Na, megjöttem. Elintéztem a beutalókat és meg is volt az EKG.

Korenka
Nekem nem mondta a háziorvos, hogy miért ide jöttem. Megírta a a beutalókat, mondta, hogy menjek vissza ha megvan a kiskönyv és akkor beleírja a dolgokat.
Kérdezte, hogy dolgozom még? Tudom, hogy sok aki már elvetélt azt kiszokták írni hamarabb, de én még erről nem beszéltem a dokimmal. Gondolkozom rajta, de egyenlőre a 12. hétig mindenképpen dolgozni szeretnék, utána meg ha tanácsolja a doki akkor otthon maradok. Az a gond, hogy a cégnél ez a tavaszi időszak nagyon húzós, rengeteg a munka és most ha lehet ezt akkor kihagynám. Ha ilyen lenne, mint most akkor nem is lenne semmi gond, de tudom, hogy heteken belül kezdődik az őrület és most nekem az nem hiányzik.

Laptop-ot semmi esetre ne tartsd az öledben, nem jó a hasnak most ha felmelegszik, tegyél alá egy párnát és akkor nem érintkezik közvetlenül a testeddel. Nekem otthon az íróasztalon van, néha kényelmetlen, de nem akarom én sem az ölembe tenni.

Mirci

Köszi a bemásolást! Szóval mi integrálton voltunk, ami mindenhol fizetős! A kombinált sok helyen ingyenes, de mivel nekem tavaly azért is fizetni kellett, így az integrált mellett döntöttem.

Veronika
Jobban vagytok?

Nika
Nekem a reál értékem is elég magas, de semmi garancia arra, hogy a kifizetésig ez ekkora is marad! :( A kifizetés nyár végén, ősszel várható elvileg, aztán a gyakorlat majd megmutatja, mivel ilyen még nem volt, senki nem tud semmit.

nikiee
Budapest XI. kerület

nika: Erről nem is hallottam, hogy 5 éves korig visszanőhet... akkor kár erőltetni? De már akkor olyan nagy fiú..

nikiee: Beszéltem én is a védőnővel ma. Ő nem tud beutalókat adni nekem, mert a háziorvosom nem az itteni kókler, hanem Tatabányán van, ahol eddig éltem. Szóval mehetek oda. DE. toxoplazmózis szűrést Tatabánya nem csinál (megyeszékhely) csak Bicske, úgyhogy abba az intézetbe kérjem a beutalót... már most keveredik a kaki.... :x Na mindegy kérek a dokitól időpontot.

Remélem nem enyém lesz a laptető.... csak lábújhegyen írok.

bbercsi: Azért bekukkanthatnál!!! Remélem jól vagy.

malna: Jesszusom ilyen filmet nézni, inkább valami romantikus összebjóst kellett volna, nem ilyen szaftosat.
Remélem ki tudod kúrálni magad! Vigyázz arra kis feltapadt pontocskára!!!! :D
korenka
Szár

Sziasztok.

Bocsi de egész héten lótok futok. Már megvan a kiskönyvem csak az EKG kell még .

Korenka: Toxoplazma szűrésre alapból elküldenek?
Hogy vagy?, Tünetek?? Hányinger??

Nekem elég jó mostanában csak néha van hányingerem az is kibírható:)
Estére a hasam már húzz feszül de ha lepihenek akkor azt is jobb.

Kép
csucsu2005
Halásztelek

Koszi Mirci az infokat, ezek szerint en kombinalton voltam tavaly.. nem volt olcso, 200£.
Korenkam szerelmes filmnek indult a tegnap esti....csak aztan jottek a capak es megettek a fiut......

malna5

Hat a toxoplazma szurest nekem otthon mindig kulon kellett kerni, nem kellett fizetni, csak meg kellett magyarazni miert kerem.
Csucsu mar latszik a pocakod? Na es Kismamik valami neveken mar gondolkoztok? Es meg fogjatok kerdezni a baba nemet? Itt most nagy divat a meglepi baba, hogy csak szuleskor derul ki.
Meg amugy itt angliaban nem kotelezo nevet adni egybol, asszem van 1-2 napod, hogy eldontsd, illik-e a babadra az a nev, amit adni akarsz neki. Szerintem ez jo otlet... Szerintetek?

malna5

malna5:
Én tuti nem bírnám ki, hogy ne tudjam, hogy milyen nemű. :shock: :roll: Ismerek én is olyan kismamit, aki lassan szül, de nem tudja a nemét...nem akarta tudni. :)

Név:
Egy-két szülő olyan -finoman fogalmazva -érdekes nevet ad gyermekének, hogy lehet ráférne pár nap gondolkodás. Hátha javasolnák még a kórházban a névcsserét. :roll:
Egyébként meg szerintem a majdnem egy év alatt el lehet dönteni, hogy kihez mi illik, kinek mi tetszik. 1-2 nap alatt én nem tudtam volna eldönteni, hogy illik-e a babámra. Max.1 hónap....
Az enyémre illik a Dániel. :P :wink: :D :D

Tényleg....csatlakozom malnahoz...milyen neveken gondolkodtok? A majdnem kismamik is írjanak! :wink: :D

Kép

Kép
mirci09

Na irok en, mint fo Kismami....
Fiu> Benjamin/Oliver
Lany> Flora Anna

malna5

Sziasztok Lányok!

Bocsánat azért , hogy eltűntem. Lényege: a lelkemet össze kell azért szedegetnem, Tudjátok nem olyan egyszerű téma egyből lerendezni magamban, hogy elvileg csak mesterséges módon lehet gyerekem.
De túl vagyok rajt, asssszem.

Képzeljétek ma sikerélményem volt. Két hét telefonálgatás után kaptunk időpontot Győrbe. Akkora mázlival,mint egy ház. Pont előttem telefonált valaki, hogy lemondja az időpontját. ... és én voltam a következő (be)telefonáló. :)
Szal. febr. 1. 13.30-kor fogadni fog Dr. Boga. :) aztán kezdődhet a babaprojekt :) :) :)
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?