Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!
Igen,én is úgy tudom,hogy 4 hónaposan,aztán 6,aztán egy évesen.De ez nem biztos.Nekünk is jelen van mindkettőjük szerencsére.

Lili ma aludt 9-től fél 6-ig! :) jó volt nagyon....

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Beszéltem a homeopatiással telefonon. Kikérdezett rendesen. Rendes volt, mert elmondta mindazt amit a gyerekorvosnak kellett volna elmondania.
A reflux miatt vannak olyan tünetei, mintha náthás lenne. Az asztmatikus légzése is attól van. (gyerekorvos meg asztmával akarja kezelni, ha megkapta az oltásokat) Mondta, hogy a refluxot nem nagyon tudják kezelni homeopátiával. Csak az enyhe refluxot. Írassunk fel savlekötőt neki, mert ez nagyon komoly dolog. Nem érti eddig mért nem kaptunk. Torokgyulladás, nyelőcsőgyulladás... A piros torok is neki attól szokott lenni. A köhögés is. Jaj istenem, belegondolok, hogy kapott köptetőt és nurofent!!!! Feleslegesen. Holnap du rendel a gyerekorvos, lámpa után bemegyünk hozzá.

A neten is találtam nagyon sok mindent a csecsemőkori refluxról:

A reflux tünetei
Nagy mennyiségű, vagy kisebb mennyiségű, de minden etetés után jelentkező gyomortartalom-visszafolyás
A táplálék kihányása
Fájdalomra, betegségre utaló sírás
Fájdalomra utaló homorú testtartás (a baba “megfeszíti magát”)
A mell visszautasítása
A baba éjszaka sokszor felébred
Lassú gyarapodás
Problémák a nyeléssel
Fulladás, öklendezés
Gyakori gyulladt torok
Gyakori csuklás vagy böfögés
Asztma, hörghurut, zihálás, légzészavarok, tüdőgyulladás, átmeneti légzés-kimaradás, vagy ezekre utaló jelek

Nekünk nem folyik vissza sok, csak csordogál, ezt már megtanultuk kezelni. Éjszaka nem ébred fel, csak nyöszörög (hiába alussza át az éjszakát, én nem alszom, mert ugrálok, hogy mért nyöszörög) Lassú gyarapodás sincs, mert mint írtam megtanultuk már az elején kezelni és lassan van etetve, így minimális jön fel. Viszont van, hogy nem tudja lenyelni, fulladozik. Minden nap sokat csuklik.

Kriszta
Kép
cherryke

Fiam 10-13:45ig kint aludt :) kimentünk sétálni, majd kint hagytam a kertbe amíg csináltam a dolgomat. Mindig úgy fordítottam a kocsit, hogy az arcát süsse a nap. Végre van valami színe :D

Kriszta
Kép
cherryke

sziasztok

Megkaptuk a szurit,sajnos nem tudtam ott lenni talán ezért is nem sírt most Balázs!Fogorvosnál voltam végre!
Balázs 62cm,6900gramm :roll: :D háát igen szép formás 42cm a mellkas körfogata :lol: kicsit nyűgösebb most,remélem hamar túl leszünk rajta!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
Csakhogy túl vagy a fogorvoson!
Nagyon ügyes volt Balázs hogy nem sírt. Igazi erős férfi. :D
Nem semmi súlyban van Balázs. :D
Nekem az oltás után kis elesett volt Niki, simán átaludta a két kajálás közötti időt. :D Néha jól jönne valami hasonló hatású szer :lol:

Cherryke,
Napfürdőt vettetek? :)
Én Nikit majd csak nyáron vagy késő tavasszal teszem ki a napocskára. Nagyon fehér bőröcskéje van még a védőnő is csodálkozott, hogy milyen fehér pedig nem is vörös a haja és nincs is a családba ilyen típus, úgyhogy először majd jól bekrémezem a drágám nehogy baja legyen a szép kis bőrének. :D

Az előbb mondom a férjemnek, hogy Nikinek már aludni kellene. Mire bevonult vele a hálószobába, (kihasználni az alkalmat, hogy a gyerekkel szunyálhasson) hallom nyafogás van, jönnek ki, mondja hogy nem sikerült elaltatni. Ránézek Nikire és alszik az apja vállán. Amíg kiértek a szobából elaludt a kiscsaj. :lol:

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:Aranyos lehetett Niki meg apukája.:)))még 2 alkalmat mennem kell a fogdokihoz,de örülök,hogy voltam,mert tegnap este már a falat vertem úgy fájt azt hittem megőrülök :shock:
Balázs kicsit nyügi volt ma!!Azt hiszem adok is neki éjszakára kúpot!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
Jobb is a kúp, mint egész éjszaka izgulni! :roll:

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért!

Kedves Lányos Anyukák!

2010. novemberi kismamás topikból vagyok.
Egyedi készítésű, masnis fejpántok, igény szerinti színben és méretben!Akit érdekel, írjon nekem privit és megbeszéljük a részleteket:)
Dobok egy képet, h. miről is van szó:)

Mindenkinek Boldog babavárást illetve babázást kívánok!

Kép

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84

sziasztok

nagy csend van erre felé :D
rossz idő van,ködös-párás bacinak kedvező :?
Olyan nehéz kitalálni mit főzzek nap mint nap :roll:

Nem volt gond éjjel,eddig még nem volt lázas Balázs,reménykedem,hogy nem is lesz!

ceyla-nem emlékszem írtad e,h karácsonykor ettél töltött káposztát és lett e gond?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Ice:én ettem,igaz csak tölteléket,minimális káposztával,de nem volt gond.Reméljük,megúszod a lázat.Lili múltkor belázasodott,de szerencsére reggelre elmúlt.

Többiek?Tényleg nagy a csend!!

Szilvi

sissy01

Iceberg,
Nem ettem végül töltött káposztát. :oops: Mégsem mertem enni, pedig készültem rá.
Viszont valamelyik nap csinált az anyósom baconbe tekert zöldbabot. Na azt ettem, még ha nem is sokat és semmi baja nem lett Nikinek utána. :)
A kaja kitalálása nekem is nagy kunszt. :( Nem értem anyám hogy csinálja nap mint nap már évek óta. Levesből nekem pl csak a marhahúsleves és a tyúkhúsleves jut eszembe. Még néha szoktam tárkonyos csirkeragu levest csinálni és kész. A gyümölcslevest nem szereti a párom, azt nem is csinálok. Ja meg karácsonyra csináltam sajtrémlevest, de az nekem kicsit álca leves. Hagymalevest még nem mertem csinálni, de most, hogy eszembe jutott lehet bekockáztatom valamikor.
Eddig én nem nagyon főztem, csak ha vendégeket vártunk, vagy ritkán hétvégén, ha nem mozdultunk ki. Egyébként egész nap melóztunk, csak estére értünk haza akkor meg minek? Na meg este hétkor már nem sok kedvem volt nekiállni, így maradt a menza meg a kaja futár.
Egyébként magával a főzéssel nincsen gondom (leszámítva a macerát), már 14 éves koromban én főztem otthon elég gyakran hétvégente, mert anyuék nyáron a földeken dolgoztak én meg választhattam, vagy megyek velük, vagy vigyázok a 2 éves öcsémre és megfőzöm az ebédet. De akkor anyám legalább megmondta mit főzzek, na meg persze előkészített mindent.
Na megint rám jött a szófosás... :oops:
Jöhetne Dinuci, Ő mindig elmondta mit főz. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Tegnap elvittük Botondot gasztroenterológushoz. Kíváncsiak voltunk rá, hogy mit mond Boti evését illetően, mert ahogy már korábban írtam nem eszik valami sokat.
Megmérték, megvizsgálták, kifaggattak minket... A vége az lett, hogy teljesen az átlagnak megfelelően növekszik a súlya (erre egy diagrammot is mutattak), a hossza (62 cm) pedig még kicsit az átlag felett is van. Ne próbálgassunk többféle tápszert, mert nem a tápszerekkel van a baj (és nincs is baj), csak Botika ilyen kevésből is megél, és növekszik. Vigyük vissza 3 hét múlva, akkor is megnézik a súlynövekedését, és megbeszéljük a hozzátáplálás elkezdését.
Szerintem, ha rendesen gyarapszik, február 2-án úgyis mennünk kell a 3 hónapos szurira (fél hónappal el vagyunk csúszva), és akkor majd a védőnővel meg a doktornővel megbeszélem a hozzátáplálást. Az legalább ingyen van. Pannát is hozzá kellett táplálni már 3 és fél hónapos korában (csak akkor nyár volt, és mindenből volt friss áru), mert kevés volt a tejem neki. Szerencsémre mindent hamar elfogadott, és remélem Botival is így leszünk!

Csúnya idő van. Az embernek nincs kedve kimozdulni se, pedig nekem mennem kell minden nap Pannáért a bölcsibe. És olyankor Botit is hurcolom magammal.

Jelentkeztünk baba-mama tornára. Keddenként van (így tegnap pont nem tudtunk elmenni).

Pénteken pedig jön hozzánk egy Dévényes, aki anno Pannával is foglalkozott. Panna nagyon-nagyon későn kezdte el a nagymozgásokat (ülés, kúszás, mászás...), és sajnos későn fordultunk szakemberhez. Utána viszont látványos volt a fejlődése.
Most úgy gondoltam, hogy megnézetem Botit, attól baja nem lesz.

Rövid ennyit rólunk. :-)

Kép

Kép
judit75
Budapest

sissy:pedig te kisbabád is anyatejen él!párom szerint ezért nem lázasodunk :roll: én nem tudom van e összefüggés!lehet,hogy van.
köszönöm a kápi infót!!:))

ceyla:én is 13-14 éves korom óta főzök,anyucikám egyedül nevelt minket és szüksége volt a segítségünkre!
nálunk is sláger a husi leves és imádom a marha husi levest,na meg a tárkonyos ragu levest is.nagyon jó íze van a tárkonynak!én szoktam még tejfölös burgonya levest,grízgaluska levest,lebbencs leves,paradicsom l(bár ezért nem ugrál a párom)meg eszembe jutott most amit a barátnőm anyukájától tanultam a darált husis leves!!!milyen finom!még Máté amikor kicsi volt és vigyázott rá és pont amikor mentem érte akkor adott neki ilyen levest és úgy falta Máté na innentől én is főzöm azóta!!nekem szinte minden nap kell főznöm maximum amikor 2 napra főzök.szeretek főzni és pepecselni vele jobban mint a sütivel,de mostanában van mikor nincs kedvem,sőt utálok főzni néha!olyan jól esne mint régebben mikor anyucikám főzött és csak szólt,h "kész az ebéd....)ez a lányok sorsa(rabszolgasors)jaa amúgy ne aggódj rám is rám jön ám sokszor a szófosás:D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

elfelejtettem írni!!!! :lol: hogy én sem ettem karácsonykor töltött káposztát,mert én sem mertem reszkírozni!!!nem is főztem,mert Máté annyira nem szereti a párom meg mondta,h akkor ne vergődjek most vele!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Hát csajok én tegnap zellerkrémlevest csináltam, de akármilyen rosszul is hangzik, nagyon finom.
Kell hozzá egy zeller, 1-2 szem krumpli, egy alma, egy hagyma, 2 húsleveskocka (vagy maradék húsleves), 2 dl tejföl, 2 dl tejszín. A zöldségeket 2 evőkanál vajon megpárolom, a hagymát lehet párolni is vagy majd bele a lébe egyben és turmixolás előtt kivenni. A párolás után felönteni vízzel,bele a húsleveskocka. Ha jól megfőttek, összeturmixolom, és bele a tejföl meg a tejszín. Még lehet kicsit sózni. És mi levesgyönggyel esszük.

Én mostanában sokszor csinálok krémlevest (brokkol, gomba, fokhagyma), mert Juli is nagyon szereti, és később is jó lesz, mert a párolás / főzés után még az ízesítés előtt ki lehet belőle venni a babának. Most jó répakrémleves receptet vadászok, mert múltkor ettem egy szuper finomat.
És persze hús leves, paradicsom leves, gulyásleves nálunk is megy. Meg a főzelékek.
És ma "bőrikés husi" lesz, ahogy JUli hívja. Szóval zacsiban sütök csirkecombot, és párolok hozzá répát krumplit.

Na most már tisztára olyan ez a hozzászólás, mintha egy főzős fórumba írnék :)

Ma mis megkaptuka 2 hós oltást (itt ez az első, nekünk második, mert a BCG-t csak a külföldieknek adják :). Andris nagyon jól bírta, szinte nem is sírt. 61 cm, és pelusban 6800 gramm, szóval kb 6600, szóval jó kis pupák, de mondjuk ezt eddig is láttuk :)

Most meg már 3 órája alszik, kiütötte magát szegény. Biztos a szuri is, no meg, hogy tegnap az idegeimen táncolt, és alig aludt valamit, pedig délután vacsivendégeink voltak. Jó nagy kapkodásban voltam.

Ja és ma van a 3. házassági évfordulónk.
Na megyek is mert már kinéztem egy egyszerű sütit az ünnepi alkalomra.
Edit

Kép
Kép
etus79

etus:gratulálok az évfordulóhoz!!!!!! :D fnom lehet a krém leves kár,h a párom nem eszi az ilyneket azt mondja úgy érzi megfullad tőle :roll: :lol:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice:én sem tudom,hogy van-e összefüggés,de ezek szerint nincs,hiszen Lili is anyatejes.

Főzés:én is néha szeretem,néha nem.Főleg kitalálni.De a leves minden mennyiségben jöhet,imádom őket!

Holnap betöltöm a 30-at... :( este lefektetjük Manót,Anyós marad vele,mi meg megyünk vacsizni.
Lili most 2 órája húzza a lóbőrt...

Etus:gratula!

Szilvi

sissy01

Zellerkrémlevest én is szeretem, de a zellert nem eszem meg. Nagyon érdekes.

Hunorka evése ma: 5:15, 9:30, 14:00. Most meg már megyünk lámpázni, aztán doki, haza fürdés-evés-alvás. Éjszakára bekészítek egy tápot, hátha bepótolja a lemaradást :D

Kriszta
Kép
cherryke

sissy:Akkor BOLDOG SZÜLINAPOT előre!!!!én is nagyon leveses vagyok,de főleg frissen és forrón!!persze a fiúk nem forrón :lol:
zellert imádom egy egészet bele szoktam főzni a husi levesbe :roll:
ilyenkor télen már nem annyira finom izű,de mikor jön minden frissen akkor nagyon finom minden zöldség!! :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice nincs összefüggés, Hunorkának hőemelkedése sem volt a szurik után. Pedig 2 hónaposan 2 szurit is kapott.
Viszont a rotát jó, hogy beadattam (van még egy) mert a párom huga rotás volt novemberbe, azért nem jött hozzánk. Ezt tegnap tudtam meg. Tehát tényleg bárki elkaphatja és átadhatja.

Tegnap drnő adott beutalót hasi uh-ra és gasztro....bigyóra. Meg írt fel milupa AR-es tápszert. Azt ma párom kiváltja és holnap reggel azt adok neki.

Kriszta
Kép
cherryke

Sissy: Boldog Születésnapot! :)

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Nagyon köszi!Hát,más a világ ennyi idősen.... :P

Szilvi

sissy01

sziasztok

sissy:dehogy is :wink: én akkor mondtam ezt amikor betöltöttem a 20-at!azt mondta erre az akkori nőgyógyászom,hogy mondjam azt,hogy 18 múltam :lol:
írtam még mást is ezután a korról,de ahogy vissza olvastam magamat elég lehangoló és most nem való egy szülinaposnak ilyen,úgy hogy delete volt :lol: :lol:

Torták, rózsák, égő gyertyák,
s néhány szívből jövő kívánság -
Ha elmúltál már ennyi meg ennyi,
nem kell azt úgy a szívedre venni. :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sissy,
nagyon boldog szülinapot! Milyen fiatal vagy még! Én már a 33-at töltöttem. Látom Te is bak vagy!

Írtatok a töltött káposztáról, gombócot már többször ettem. Most is csinált az anyósom, ma azt ettünk ebédre. Remélem nem lesz gond.

Brigi felébredt, mennem kell, pedig azt hittem lesz egy kis időm. :cry:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!
Végre rendeződtek nálunk az evések. Már nem kell erőltetnem....
kb. 4 óránként eszik 180at, van hogy kicsit kevés is :)

Káposzta, pont azt reggelizek, most :)
Szerencsére nem volt gond, már többször is ettem, a bundát nem eszem meg, csak kb. 1-2 káposztáét, szerencsére nem volt eddig gond e miatt!

Sissy NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánok!

KépKép
gyetkonercsilla
Pap

Sissy, nagyon boldog szülinapot!!!! Jó ünneplést este!

Nekünka tegnapi házassági évforduló jó volt. Nem szoktunk ajándékozni, csak csinunk egy fini vacsit, annyi. Ugye sültcsirke volt, meg találtam hozzá egy olyan fini salit, hogy csak na. Narancsos répasali, irtó finom volt együtt. És a kókuszos süti is jó lett.

Káposzta, én ettem karácsonykor, de főleg tölteléket, és nem volt gond. De Andrsikám pocija úgy tűnik nem túl kényes.

Most együtt alszanak, kíváncsi vagyok meddig.
DE megyek mert még ezer dolgom van.
EDit

Kép
Kép
etus79

Sissy!

Mi is kívánunk neked boldog születésnapot!!!!

Kép

Kép
judit75
Budapest

Párom kiváltotta az új tápszert. Már du tudtunk neki adni, de este nem azt adtam neki.
Nem fájt a hasa tőle, éjjel ugyanolyan nyöszörgős, úgyhogy minden oké :D Most óránként csak 3szor keltem a nyöszörgésekre :D egyszer megint a takaró alól szedtem ki a gyereket. Hálózsákba már nem alszik, mert annyit ficereg, hogy körbetekeredik rajta. Pedig jó lenne, mert ez a pléd mizéria kiborít.

Kriszta
Kép
cherryke

sziasztok

cherryke:én plüss takaróval takarom Balázs ez az amit pólyának is lehet használni és be lehet cipzározni!van ilyen 2 egyikben benne van a másikkal csak betakarom.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek!

Jó volt tegnap,bementünk Szentendrére egy görög étterembe.Lili meg képzeljétek,reggel 6-ig aludt...Én ébredtem,hogy hány óra,mert szétfeszültek a cickóim már... :) és betolt 210-et...
Most meg 3 órája alszik.Kicsit köhécsel,nem vészes,remélem,nem lesz rosszabb...

Kri:bak,azaz egyszer egy asztrológus azt mondta,hogy dupla vízöntő...
Kép

Kép
Kép

Szilvi

sissy01

Sziasztok!
Ti kb. mikor kezdtek mást adni a babáknak? Ja és mit? :) Kezd foglalkoztatni a dolog mert ugy vettem észre, hogy kevesebb a tejem, no meg szeretnék felkészülni rá :)

KépKép
gyetkonercsilla
Pap

csilla:nekem még Máténál(ő a "nagyobb fiam) mondta a védőnőm 4. hónapban,hogy lehet próbálgatni reszelt almát adni.lehet,h megpróbálom,de még nem tudom mivel most van tejem még és legjobb 6. hónaptól adni pótlást "azt mondják"....

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Csilla:én már kb 2-3 hete adom Lilinek az almát.Igaz,nagyon picit evett kezdetben,szinte egy mokkáskanál nem volt az adag,de a napokban már követeli a picivel több mennyiséget.Cuppog,ízlik neki.Kb 1-1,5 hónap múlva fogom a krumplit kipróbálni szerintem anyatejjel higítva.

Szilvi

sissy01

sissy:édeskés almát adsz neki?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Csilla: Én a kislányomnál 3 és fél hónaposan kezdtem almával. Eleinte ő is nagyon keveset evett, de egyre jobban megszerette. Aztán jött az alma-banán, majd sütőtök... Nekem kevés volt a tejem, azért is kezdtem el. Nem tudom, hogy van-e összefüggés a dolgok között, de a barátnőm 8 hónapos koráig csak szoptatta a fiát. A kisfiú 3 éves, és szinte csak rizst hajlandó enni. A kislányom mindent elfogad, abszolút nem válogatós. Szerencsére a bölcsiben is házikoszt van. :-) Nagy kedvenc a kolbász és a tepertő. :-)

Kép

Kép
judit75
Budapest

judit.lehet benne valami,mert én Mátét akkor csak tápszerrel tudtam táplálni és gondolom,ezért is ajánlotta a védőnő akkor.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: próbáltunk már mindenfélét alváshoz. Vándorol az ágyban és nem jó semmi takaró féle. Csak addig nem volt gond, míg az első 3 héten rajtam aludt :D Meg se nyekkent, meg se mozdult :) Visszasírom azt az időt, akkor leglább aludtam :D

Lehet holnap adok neki sütőtököt. Csak egy falatnyit.

Kriszta
Kép
cherryke

Jó reggelt!

Látom, még senki nem járt erre.

JUli és apa elmenet úszótanfolyamra, mert végre egészséges. Hát remélem, ne betegítjük le megint, de már tök rég befizettük, és most kutya baja sincs. Kíváncsi vagyok hogy fog neki tetszeni.
És képzeljétek, egyik napról a másikra elhagyta a pelust. Már csak alváshoz kell. Nem hittem e, hogy ez tényleg így mehet, de az tuti, hogy Andrisnál már nem fogok előbb erőlködni, ha ez kicsit később ilyen könnyen megy.

Andris alszik a játszószőnyegen. Elkezdett nyökögni, de még öltöztünk Julival. Mire 1-2 perc múlva mentem, hogy felvegyem, elaludt :)

Andris hálózsákban alszik. De nálunk nincs este fűtés, szóval még egy kis takaróval be is takarm, Na az mindig lekerül róla :)

Volt egy idő, amikor nem tudtam olvasni, és tudom, hogy sokan eltűntek, ami kár, de Mók még sokáig írt, és most semmi. Emélkszem, Lilla kicsit beteg volt. REmélem, nem lett semmi komoly.

Na megyek,teszek-veszek, ha már így egyedül maradtam. Aztán ha ébred Andris, úgyis séta, bolt.
Szép hétvégét!
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!

Ice:igen,azt hiszem az édeskésebből adtam,de nem is tudom.Nem is néztem,de azt tudom,hogy annyira nem savanyú...na,ezt jól elmondtam...

Én kb egy hónap múlva tervezem a krumplit.

Cherryke:majd írd meg hogy reagált,meg a többiek is írjanak,ha valamit adnak a Babának.

Tényleg,többiek???

Szilvi

sissy01

Sziasztok!

Én ma délelőtt próbáltam Botinak adni egy kis almát. Inkább kifelé tolta, mint befelé. :-) Ezt is meg kell tanulni. Minden délelőtt próbálkozunk, aztán majd csak alakul.

Kép

Kép
judit75
Budapest

Etus!
Drága vagy,hála az égnek,vagy sem, még stagnálunk.... :(
Talán többet tudunk leszívni két napja,de lehet azért mert eddig elektromos orrszívónk volt,elég gyenge,most meg orrszívó porszívó.
Lilla kicsit nyűgösebb,de lehet már belefáradt ebbe az egész takony kórba. Hm......
Lilla ma nyalogatott egy kis narancsot. :roll:
Ízlett neki!

Kép
mók

És egy fotó...ilyen ügyik vagyunk.... :lol: Kép Kép

Kép
mók

Na végül a sütőtök elmaradt, mert nem volt elég édes. Most délre jött ki az etetés, lereszeltem neki egy negyed golden almát. Úgy bepuszilta :D ízlett neki. A második kanálnál már vigyorgott, utána meg már követelte :D amikor elfogyott, a levét beleönöttem a tápba, a 200ból 180at megevett. Most alszik :) Nem fájt a hasa. Hétfő-kedd még almát adok neki, aztán szerda-cs-p rakok bele sütőtököt is.

Kriszta
Kép
cherryke

Hunorka hason alszik. Reggel a hátán feküdt :D A csörgőt csak bal kézzel fogja meg. (pedig először a jobb kezével nyúl mindenfelé, de csak ballal fogja meg) a dobverőt viszont mindkettővel remekül fogja :D Megszokta és megszerette a hintát is. Sokat fejlődött most a héten :)

És végre rájöttünk mi okozza a rossz evést... a tekergést. Szájpenésze van és hiába kezeltem, nem múlt el. Az fájt neki, ahogy szívta a tápit az üvegből. Na kicsit agresszívebben kezdtem el kezelni neki a szájában. Minden tisztába tevésnél a fenekét és bekenjük boraxos löttyel, nehogy visszafertőződjön. A cumikat bekenem vele, mielőtt etetem, a játszó cumit is bekenem mielőtt a szájába adom. Szóval péntek du óta nincs sírás evés közben, eszik rendesen :)

Kriszta
Kép
cherryke

Tegnapi
Kép

Pénteken mértük: 5740gramm. 6 nap alatt 340grammot gyarapodott.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke!
Nagyon édi Hunorka! :D
Szeretném megkérdezni hogy így szabad ültetni etetőszékbe a babát, amikor még nem tud magától ülni?
Mert etető székünk nekünk is van,de én úgy tudtam addig nem szabad ültetni benne,amíg magától nem tud ülni. :?

Holnap megyek a sote-ra egy napra befeküdni,a spirál miatt! :x
Nagyon nincs kedvem a kórházhoz....
Csütörtökön megyünk Lillával oltásra,és mérik is szerintem.
7 kiló felett van a szentem.... :oops:

Kép
mók

Bocsi Cherryke, most látom hogy pihi székben ül a kis srác! :oops:

Kép
mók

Sziasztok!

Lili állandóan felhúzza magát,amikor ül az apja ölében,belekapaszkodik az újjába,és vigyorogva ül,persze még nem stabilan.De ugye ez még korai?Nem merjük nagyon hagyni,de,amikor hátra akarja dönteni,akkor hasizomból nem nagyon akarja...

Mi is esszük ám az almát szorgosan...imádja. :)

Szilvi

sissy01

Sziasztok!

Mók, örülök, hogy jöttél, és hogy kb jól vagytok. Az elektromossal nekünk sem jön szinte semmi, a porszívós sokkal jobb.
Lilla nagyon cuki, olyan kis vasgyúró fajta mint Andris :) Majd már egyszer én is küldök képet, csak odáig már sosem jutok el.

Hunorka is nagyon cuki.

Mi még nem eszünk semmit, csaka cici. Szerintem, amíg van elég tejci addig én nem is fogok próbálkozni. JUlinál 5 és fél hónaposan kezdtük, mert már estére kevés volt neki a tejcsi. DE szerintem az is OK, ha valaki korábban kezd kóstoltatni, végülis anyáink már 2 hónaos korunktól adtak nekünk mindenfélét.

JUli ma megint belázasodott. Kicsit már el vagyok keseredve. Pedig nem is járunk már szinte társaságba. Egy hétig sem volt egészséges :( Mondjuk szombaton voltak usziban, mert már semmi baja nem volt, és be van fizeve neki egy kurzus. Hát asszem azt a pénzt buktuk, mert nem akarom, hogy folyton beteg legyen.
Jó éjt!
EDit

Kép
Kép
etus79

Etus!
Sajnálom hogy ti is küzdötök a betegséggel! :cry:
Én akartam Lillát úszni vinni,de doki néni azt mondta nem nagyon javasolja még mert sok a baci mindenhol /gondolom a meleg miatt is,mert hidegben elpusztulnak/!
Aztán meg még mindig beteg Lillus is,és hát ha meggyógyulna, végre biztos várnék 2-3 hetet!
Főleg hogy ilyen nehezen gyógyul. Ma anyatejet csepegtettem az orrába estére. Alig tudtam kifacsarni 2 cseppet... :(
Kezd teljesen elapadni.
Meg anyukámnak van levegő szűrő berendezése,azt is elhozzuk egy hétre,hátha segít /állítólag fog/.
Hajnal 3-tól általában fél óránként fenn vagyunk mert szörcsög,és vagy szívjuk az orrát,vagy dajkáljuk hogy függőlegesen legyen és kapjon levegőt.Több mint egy hónapja tart,és mindenki azt mondja ez ilyen hosszú.... :x ,mert Lilla még pici.
Jó lenne látni Andrist is már! :)

Sissy!
Lilla a pihi székében kitámasztja a könyökeit,és plussz hasizomból negyedig megemeli magát ülő helyzetbe. És ö is szeret nagyon ülni.
Ha felhúzza magát a kezünket fogva,nem akar visszafeküdni.
Nemsokára mi is kezdjük az almát,de én még nem merek nagyon belemélyedni. :?

Kép
mók

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?