Hát csajok én tegnap zellerkrémlevest csináltam, de akármilyen rosszul is hangzik, nagyon finom.
Kell hozzá egy zeller, 1-2 szem krumpli, egy alma, egy hagyma, 2 húsleveskocka (vagy maradék húsleves), 2 dl tejföl, 2 dl tejszín. A zöldségeket 2 evőkanál vajon megpárolom, a hagymát lehet párolni is vagy majd bele a lébe egyben és turmixolás előtt kivenni. A párolás után felönteni vízzel,bele a húsleveskocka. Ha jól megfőttek, összeturmixolom, és bele a tejföl meg a tejszín. Még lehet kicsit sózni. És mi levesgyönggyel esszük.
Én mostanában sokszor csinálok krémlevest (brokkol, gomba, fokhagyma), mert Juli is nagyon szereti, és később is jó lesz, mert a párolás / főzés után még az ízesítés előtt ki lehet belőle venni a babának. Most jó répakrémleves receptet vadászok, mert múltkor ettem egy szuper finomat.
És persze hús leves, paradicsom leves, gulyásleves nálunk is megy. Meg a főzelékek.
És ma "bőrikés husi" lesz, ahogy JUli hívja. Szóval zacsiban sütök csirkecombot, és párolok hozzá répát krumplit.
Na most már tisztára olyan ez a hozzászólás, mintha egy főzős fórumba írnék
Ma mis megkaptuka 2 hós oltást (itt ez az első, nekünk második, mert a BCG-t csak a külföldieknek adják
. Andris nagyon jól bírta, szinte nem is sírt. 61 cm, és pelusban 6800 gramm, szóval kb 6600, szóval jó kis pupák, de mondjuk ezt eddig is láttuk
Most meg már 3 órája alszik, kiütötte magát szegény. Biztos a szuri is, no meg, hogy tegnap az idegeimen táncolt, és alig aludt valamit, pedig délután vacsivendégeink voltak. Jó nagy kapkodásban voltam.
Ja és ma van a 3. házassági évfordulónk.
Na megyek is mert már kinéztem egy egyszerű sütit az ünnepi alkalomra.
Edit