Új privát üzeneted érkezett!

Hát, még ugye nekem is szórakozhat, hogy megjött vagy sem... Egyenlőre igen, de hogy mit hoz a holnap, az meglepi.

Hú, ha annyi kiló lehetnék, mint te... jajj, de boldog lennék!
Nekünk is digitális mérlegünk van, és elvileg jó, de néha nagyon mgviccelt. Néhány perces különbséggel mértem magam (persze nem egész nap :D ), és 1 kiló volt a különbség.

A férjem Kecskemétre járt középiskolába. :)

A lakás és a költözésünk történetét megírom e-mailben. Semmi extra, semmi titok, de jobb az úgy. :) (Nem előletek "féltem" az infókat. :) )

Nem írok ötletet, hogy mivel töltheted az időt, mert szerintem már annyi idő telt el, hogy talán haza is jött a férjed. :) De este van a vizsga? :?:

Még nincs itthon a férjem, gondoltam, meglepem egy almás pitével. Almát megcsináltam, tepsit kikentem, és az a hülye tészta olyan fura... Nem tudom rendesen kinyújtani.... Nemhogy rendesen, sehogy se. Próbáltam javítani rajta, de feladtam. És most szomorú vagyok és csalódott. Kb. ennyi kellett, és megint tök jó a kedvem. Úgy látszik, még mindig nem vagyok elég erős.... :? Úgyhogy bánatomban berakok egy mosást. :cry:

Zsófi

(Hogy sikerült a vizsga? :wink: )
zsoff86
Vác
 
 


Most jövök vérvételről. Egy hirtelen ötlettől vezérelve bementem a nődokihoz is ha már ott vannak egy helyen (SZTK). Azt mondta, ő sem tudja hogy ez most AZ vagy nem, de 30 nap múlva kiderül, amint újra megjön... Azt mondta, szerinte vehető annak. A bal petefészkemben van néhány kis tüsző, a jobban nincsen. Lehet hogy ez összefüggésben áll azzal hogy a bal szokott fájni néha?

Viszont: Kaptam 3 féle gyógyszert, merthogy hátha fertőzés. És most nemtom hogy bevegyem-e őket. Az egyik a méhösszehúzó csepp amit már szedtem a kórház után is, a másik 2 fertőzés elleni antibigyó. Tök tanácstalan vagyok most hogy beszedjem-e vagy ne :( Ráadásul mondta hogy jó szarul leszek tőlük. ÁÁÁÁÁ, most mi legyen?

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Semmi okosat nem tudok mondani. Én is tuti, hogy ugyanilyen tanácstalan lennék. Bár lehet, hogy jobb, ha most veszed be, hátha megelőzöl vele valamit. Néhány hónap múlva nagy feladata lesz a szervezetednek, és nem lesz jó, ha akkor kell szedned antibiotikumot. :) :) :)

Nekem úgy tűnik, hogy nálam ez AZ, ebben egyébként teljesen biztos vagyok, csak az a furcsa, hogy gyengébb, mint amilyen szokott lenni. Vagy lehet, hogy a korábbiak voltak erősek? Én is tanácstalan vagyok. Ezért jó, ha sok időm van... Elkezdek mindenen agyalni, hogy mi van ha... Korábban az első napon volt jóval erősebb,mint utána, de most az első nap is igen kényelmes volt. Ezt persze egy kicsit sem sajnálom, csak nem olyan, mint eddig. Meg szinte nem is fájt a hasam. Előtte se pusztultam bele, de első nap azért mindig éreztem. Szerintetek ez normális? Bixi-tapasztalatok után felkészültem a Niagarára. :? Remélem, minden rendben van! Na, meg az is furcsa volt, hogy korábban ilyenkor nyugtalanul aludtam. Most lefeküdtem, és reggel fél 6-ig fel se keltem. (Legalábbis nem emlékszem. Mert aludtam. :lol: )

Zitus, visszatérve egy korábbi dologra: szerintem a te szervezeted működik egészségesen: korán kel, korán fekszik. Én régen későn kel, későn fekszik voltam, aztán későn kel, korán fekszik (mormota-üzemmód, bárhol, bármikor el tudtam volna aludni... nagyon kellemetlen volt). Most kiegyeznék egy 6-os kelésben. Az a furcsa, hogy ha 5-kor kelek, az nagyon kiborít, de amikor alhatok fél 6-ig, akkor jól érzem magam. Számít az a fél óra. És általában 10 előtt nem tudok elaludni (mostanában éjfélig). Amikor 5-kor kelek, a 2 és 4 között küzdök azzal, hogy ne aludjak el pl. a villamosmegállóban állva. (ez nem túlzás) Egy kávé lehet, hogy segítene, de 1. nem akarok rászokni (függni tőle) 2. amikor vezetni tanultam (még a későn kelő, korán fekvő időszakomban), 6-kor kelett kelnem, mert reggel volt mindig az órám. Ittam egy kávét, ami miatt ugyanolyan álmos maradtam, jó gyorsan dobogott a szívem, egész nap fáradt voltam, és este nem tudtam elaludni. Pedig fáradt voltam...

Most indulok a háziorvoshoz a laboreredményeimért. Hogy én milyen profin tudok parázni mindenért.... :?
zsoff86
Vác
 
 

 
 

Szia Zsoff! Ha tuti AZ, miért parázol?? Amúgy a doki szerint végül is nekem is az. És nekem is nagyon kevés, ha számít egy olyan tapasztalata aki nem tudja, épp menstruál vagy sem. Azért elég vicces, nem? :wink:

Kávé: hasonló. Nem is akarok rászokni, és a szívdobogáson kívül nekem se használt. Kevésbé álmos nem voltam tőle, az biztos...

Mostanában nem bírok elaludni, reggel meg nehéz a kelés. Megfordult a ritmusom egy kicsit. De ma a hajnali 7 órás kelésemmel remélem tettem valamit azért hogy este el tudjak aludni 10-11 körül. :)

Zsoff, majd szólj hogy mit mondott a doki. Nekem holnapra lesz eredmény, akkor megyek vissza a házidoki nénihez.

Azt mondta még ez a nődoki hogy a TORCH vizsgálatot mindenképp csináltassam meg. Nekem annak idején a CMV pozitív volt, a rubeola ellen meg elvileg oltottak, bár lehet azt is megnézetem. Állítólag mindez nem TB finanszírozott, de azért majd bepróbálkozom a háziorvosnál. Az OGYEI-ben ha jól emlékszem benne van az árban, de én végül nem ott voltam a múltkor. Nektek is javasolta ezt a doki?

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Hol vagytok, lányok? Csak én döglök a gép előtt majdnem egész nap?

Végül beszéltem egy védőnő barátnőmmel, azt mondta, a helyemben ő beszedné a gyógyszereket. Hát, ha ő mondja. Ő jobban ért hozzá. Szóval lementem a gyógyszertárba... és a 3 gyógyszerből egy sem volt. Na mit szóltok? Még jó hogy ma megyek fogorvoshoz és ott is van egy gyógyszertár, lesz hol újra próbálkoznom. Viszont vettem E-vitamint egy fél zsák pénzért (1700 Ft), aztán remélem márciusig megteszi a magáét!

Zsoff, írd meg mi volt a dokinál, Bixi, te is adj hírt magadról! Mindjárt indultok síelni és akkor egy hétig nem hallunk majd rólad!!

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Itt vagyok!

Hát az volt, hogy "A mai rendelés továbbképzés miatt elmarad." :evil: :evil: :evil: Úgyhogy holnap újra...

Amiatt nem parázok, hogy ez AZ-e, de amiatt igen, hogy vannak benne alvadt pici darabkák. Nem részletezem a dolgot,de nincs valami ötletetek, hogy ez most mi? :?:

Milyen fajta E-vitamint szedsz? Naponta mennyit?

Ma bejelentkeztem Avivára, meg írtam e-mailt az OGYEI-be, holnap oda is bejelentkezünk.
Nekem nem javasolták a TORCH vizsgálatot, de én is el fogok rá menni. Erre írtad, hogy benne van az ogyei-s árban?

Ma tök sokat gondolkoztam. És sajnos megint rá kellett jönnöm, hogy mennyire nem vagyok még rendben lelkileg. Annyi félelem van bennem. Egyszerre van bennem a hatalmas vágy a baba iránt,és egyszerre rettegek. Olyan, mintha kizökkentettek volna az életből. (Mert ez történt.) Régebben is nagyon szerettem semmittenni (aktív pihenés), de most szinte képtelen vagyok bármit tenni. Néha rámjön, hogy most már tényleg csinálok valamit, de hamr elmegy tőle a kedvem. Pedig annyi mindent szerettem csinálni... És a legdurvább, hogy nem akarok emberekkel találkozni.
Na, megint tök jó a hamgulatom... :cry: Bocsi!

Holnap írok, hogy mik az eredményeim.
zsoff86
Vác
 
 


Én a fogorvossal jártam ma ugyanígy: a rendelés szünetel. Csak az nem vicces a dologban hogy időpontom volt, csakúgy mint a múlt héten amikor ugyanezt eljátszották velem...

Szerintem az csak jó ha kiürül a méhed, ne foglalkozz vele hogy mik jönnek ki, arra gondolj hogy jó hogy nem marad bent.

3 gyógyszertárból sikerült összevakarnom a 3 fél egyógyszeremet. A helyzet a következő: a cseppektől erős görcseim lehetnek és vérnyomásproblémákat okoz, meg szédülést (ez tuti, már kipróbáltam...). Az egyik antibigyó erős hasmenést okoz és leégés szerű bőrtünetet, a másik mellett meg nem lehet tejterméket fogyasztani. Grrr. És mind a 2 antibigyó jó erős, így mellette kefírt kell enni hogy ne vágja tönkre a bélflórát. Szép remények elé nézünk. És mivel csak estére sikerült beszereznem a gyógyikat, hétfőig kell szednem... :( Asszem felkészülök lelkileg a legrosszabbra, aztán meglátjuk hogy bírom. A doki nem biztatott semmi jóval etéren :(

Sima E-vitamin, ez az egy fajta van a mi gyógyszertárunkban 200 mg-os. Meg vettem palástfű teát, az is méhregeneráló. Amúgy az E-vitamin sejtképző és méhnyálkahártya-vastagító (jobban be tud majd ágyazódni a baba). És nem mellesleg segít eltüntetni a cisztákat a petefészkemből.

Örülök hogy mentek OGYEI-be. Majd egyszer összefuthatunk ott is, sokkal jobb ketten üldögélni a váróban mint egyedül :) Én kb. 2 hét múlva tervezem menni. Elvileg benne van a TORCH, ebben reménykedem én is, de ezt kérdezd meg ott vagy akár telefonon amikor bejelentkeztek.

Sajnálom ha ilyen letört vagy. Én azzal töltöm el az időt hogy csinálok valamit, bármit, különben csak gondolkodnék és hasonló gondolataim lennének mint neked... :(

Ma a nődokinál valahogy beszélgetésbe elegyedtünk 2 lánnyal, az egyiknek aki tovább várakozott elmeséltem hogy mi történt. És már nincs bennem semmi rossz érzés ezzel kapcsolatban. És szégyen-nem szégyen, egyre kevésbé gondolok erre az egészre vissza. Azt hiszem, megérett a helyzet hogy visszamenjek dolgozni. Csak nagyon hiányoznak a pici lányaink :((((

Holnap délután én is megyek az eredmények miatt a háziorvoshoz, én is írok majd hogy mi a helyzet.

Bixi, hova tűntél?

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Amikor a háziorvos írt a beutalót (asszem péntek), mondta, hogy ha hétfőn megyek vérvételre, akkor szerdán jöhetek az eredményért. Bár ez nem időpontadás, meg ő is elfelejthet dolgokat,de akkor is mérges voltam...

A gyógyszereid nagyon nem hangoznak jól. Ezek baromira erősek! Ha antibiotikumot szedek, Activiat szoktam hozzá enni, és Normaflore-t szoktam teába keverni. Szerintem használ, de lehet, hogy csak placebo. :)

Nem szégyen!!! Olyan ügyes vagy!!! Tuti, hogy nem szégyen!!! Úgysem fogod Őket elfelejteni! (Ma is voltál nődokinál?)

Palástfű teát én is fogok inni, azt hallottam, hogy egy bizonyos rendszer szerint azt jó cickafark teával kombinálni. Majd utánanézek, hogyan kell okosan csinálni.

Bixi tényleg jól eltűnt. Lehet, hogy a síelésre készülődik. :)

Zsófi
zsoff86
Vác
 
 


Én eddig nem tudtam hogy antibigyóhoz kell a Normaflore. Egyszer vettem valami hasmenős-hányós izé után, aztán alig fogyott belőle és múltkor láttam hogy már lejárt :( Úgyhogy most marad a kefír.

Ma voltam nődokinál, hogyhogy is? :) Nem voltam a kórházi kontroll óta (az dec 27-én volt).

Úgy kell hogy cickafarkot a 14. napig (peteérésig), utána palástfüvet. De vérzés alatt nem jó cickafarkot inni, mert erősíti a vérzést. Én ittam ezeket régebben hogy rendbe tegyék a rendszertelen ciklust, de nem használtak. Cickafarkot nem vettem még, de lehet hogy most megint fogok.

Most iszom a palástfűt, közben unalmamban Honfoglalózok :) (férjem megint tanul, még péntekig, aztán vééééége)

Bixi, én elhiszem hogy készülni kell a síelésre, de számolj be hogy mit készülődsz! :P

Én már nagyon tervezgetem a párizsi utunkat, már megvettem a repjegyeket is. Úgy várom! Reményeim szerint majd jól kikapcsol és kizökkent a hétköznapokból.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Előbb ezt írtad: "Ma a nődokinál valahogy beszélgetésbe..." Azt hittem, valamiről lemaradtam. :) (De már rájöttem, hogy mi zavart be: az, hogy még mindig szerda van. Kicsit meg vagyok zavarodva. :D )

El is felejtettem, hogy ti meg Párizsba mentek. Mikor is? Mennyi időre?

Zsófi
zsoff86
Vác
 
 


helohaloelektorkalandorok :lol:

nem tuntem el am!
meg nincs idom keszulodni a sielesre, jajj nekem.
ma eleg zuros napom volt.
melo ezerrel, alig ertem oda jogara, aztan meg nehany baratnommel mentunk turogombocozni :lol:
most estem haza.
minden izmom nagyon faj. uff.

zit,
nem hangzanak jol a gyogyszerek, de ne aggodj.
tudod a mult heten en is kaptam antibiotikumot, es annak mellekhataskent belgyulladas veres hasmenes es eros hasi gorcsok (tipikus aktiv colitis tunetek) volak irva, szoval nagyon paraztam. de noverem (gyogyszeresz) mondt h ki ne talaljam h nem veszem be. es nem lett bajom halistennek.
sokminden ra van irva a tajekoztatokra h a gyogyszercegek lefedjek magukat.
a lenyeg h ha elkezded akkor ne hagy abba, hanem be kell venni az osszeset

en nem voltam meg TORCH vizsgalaton, de a citomegalovirust neztek kulon, rubeolas meg voltam mar.
a toxoplazmaszures nalam alap, mivel egy ciccel elunk egyutt.
Mr Perfect :lol: :lol:

na most vizszintesbe kell kerulnom kulonben meghalok.

joejt!

ja! es orulok h mindnekinel megjott a mikulas, meg egy lepes elore :)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


De jó Bixi hogy írtál, már aszittem valami baj van. De akkor nincs, sőt, egyelőre csak te élsz közülünk aktív társasági életet :P

Gyógyszerek eddig jól viselték magukat, csak a hasam kutyorgott egész délelőtt. Remélem ennél rosszabbul nem is leszek.

Április közepén megyünk Párizsba majdnem egy hétre, remélem minden összejön úgy hogy tudjunk menni. Most van egy-két dolog ami kétségessé teszi, de nagyon készülünk rá, aztán majd meglátjuk mi lesz.

Kaptam egy motiváló hírt ma (nem baba-téma, úgyhogy inkább nem is írom le hogy mit, mégis egy nyilvános fórum :)). Drukkoljatok hogy minden úgy alakuljon ahogy a legjobb!

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Megjöttem az eredményekkel. Hát, a terhesség alatt azt mondta a vérképemre a védőnő hogy ilyen jót még nem látott. Asszem megmutatom neki ezt :D Csak 4 csillagocska van, abból 2 a bilirubin ami a Gilbert-kór miatt van (ezzel már mentem egy kört egyszer), a másik a vizeletemben lévő vörösvérsejt (jóvan, akárhogy egyensúlyoztam, nem tudtam ügyesebb lenni... :oops: ), meg magas a koleszterinem egy picit. Hát üsse kő. És minden más OK :D Most nagyon feldobódtam ettől, már csak ezért érdemes volt elmenni! Azért kíváncsi leszek mit mond rá a háziorvos délután.

Zsoff, te megjöttél már az orvostól?

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Most értem haza!
Én is meg vagyok magammal elégedve! :D
Nekem 2 csillagocskám van:
1. A vörösvérsejt az alsó határon van: 3,9 (3,9-5,6). De már ez is nagy haladás, mert a műtét utáni 3. napon 2,7 volt. (Kicsit nagyon sok vért veszítettem.) Az eredményem miatt 3 héten át heti 1 B12 injekciót fogok kapni. Hazafelé ki is váltottam. Majdnem dobtam egy hátast. 2045 Ft volt a 3 kis ampulla. :? De ha ez kell a teljes gyógyuláshoz, hát legyen. :) Ha már ott voltam, vettem E-vitamint is 20 db 100 mg-os 400 Ft. Zitus, neked hány darabos?
2. A másik csillagocskám a triglicerid volt: 0,53 (kicsit alacsony) (0,55-1,60). Erre azt mondta az orvos, hogy jó, semmit nem kell vele csinálni, az lenne a baj, ha magas lenne.
A többi értékem mind jó, úgyhogy megdicsérem a szervezetemet. :) És külön dicséret jár neki a hemoglobinomért: a műtét után 3 nappal 84,0 volt, most 124,0 (120,0-160,0).

Zsófi
zsoff86
Vác
 
 


Találtam még 1 érdekesságet az eredményemen: a Makrocitózis mellett egy + van. Nincs megjelölve rossz eredményként, csak véletlenszerűen utánanéztem. Bevallom, ne sokat értettem azokból, amiket olvastam róla, csak azt tudtam kihámozni belőle, hogy egyfajta vérszegénységre utal, ha makrociták vannak jelen a vérben, ez B12 vitamin hiánya, B12-vel lehet kezelni. :?:
Ti tudtok erről valamit? Lehet, hogy tök nagy hülyeségeket írtam, még nem hallottam ilyenekről.
Csak egy vmit nem értek. Amikor a beutalóért mentem, már akkor mondta az orvos, ahogy a műtét utáni eredményeimet nézte, hogy lehet, hogy kell majd egy B12 kúra. Vagy jós, vagy kapcsolatban van ez az alacsony vörösvérsejttel.

Zsófi
zsoff86
Vác
 
 


Képzeljétek, ma tudtuk meg: a sógoroméknak sem lesz babájuk. És mikor a vendégség volt, akkor már túl voltak az egészen. Jópofák anyósomék hogy nem is mondták, anyukámtól kellett megtudni aki ráadásul másik városban lakik, de valahogy mindig jobban tájékozott mint mi...
Az a hír hogy méhen kívüli terhesség volt, de igazából nem értem hogy ha még nem volt egy UH sem akkor tényleg minek jelentették be az 5. héten, ha meg volt, akkor nem lehet méhen kívüli terhesség. Na szóval ez van... Sajnálom őket és nagyon megrázott, de valahogy a lelkemben megnyugodtam. És ez nagyon csúnya dolog a részemről...

Zsoff, neked még jobb a vérképed mint az enyém :) Nekem annyit mondott még rá a doki hogy sok széteső fehérje van a vizeletemben és ezt mutatja a magas bilirubin de mikor mondtam hogy ezzel már voltam a májambulancián, mondta hogy OK. És nagyon biztatott, meg mondta hogy ne búslakodjak. Rendes volt.

Zsoff, nekem fogalmam sincs erről amit írtál, sosem voltam vérszegény, pedig mindig közlik hogy tuti az vagyok meg vashiányos (jó fehér vagyok), de ezek az értékek nekem mindig rendben vannak.
A B12 az nem a folsav amúgy?

Nekem az E-vitamin 100 db-os ( a fogantatásig akarom szedni, ezért vettem ilyen sok darabosat) és 200 mg-os. Ilyen sárga dobozban van, rajta piros (vörös) felirat. A tiéd is olyan?

Kezdem érezni hogy a gyógyszerek kikészítik a bőrömet, az arcom tiszta száraz és hámlik, épp mint a terhesség alatt. Pedig a férjem már épp mondogatta hogy hogy megszépültem... :(

Az jutott eszembe, hogy mi van Málnával? Lehet hogy ő már ismét babát vár?

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Ha elfogynak ezek a brutál gyógyszereid, újra szépülni fog a bőröd! :) Azt hallottam, hogy a száraz bőrnek jót tesz, ha sokat iszunk (nem alkoholt :lol: ).

Szegény sógorodék... Képtelen vagyok felfogni, hogy miért jelentették be. Biztosan nagyon örültek, az elején én is alig tudtam magamban tartani. De az első uh-ig rajtunk kívül csak Anyukám tudta. Összességében is elég kevés ember tudott róla (leszámítva a fél iskolát... :twisted: :twisted: :twisted: ). A férjem nagy örömében néhány embernek szerintem idejekorán elmondta, de nem bántam. Csupa olyan embernek, akik nagyon közel állnak hozzánk. A 12. hét után se volt "nagybejelentés", a család és a közeli barátok előtte is tudták, nem volt rá szükség, ráadásul elég sokat voltam kórházban. Én legbelül tudtam, hogy velünk nem történhet baj (... :( ...), de mégis féltem elmondani. "Majd ha már jól leszek." Na mindegy. :(


Egyébként azt hittem,tisztában vagyok a méhen kívüli terhesség fogalmával, de a kórházban rájöttem, hogy nem. Volt bent egy lány (szerintem kb. 17-18 éves lehetett), nem velünk volt egy szobában, úgyhogy csak felületesen tudom a sztorit. Egyszer együtt küldtek minket uh-ra. Nem tudták nála eldönteni, hogy méhen belüli vagy méhen kívüli terhesség áll fent. Aztán fogta magát, felhívta a barátját, és saját felelősségre hazament. (A méhen kívüli életveszélyes is lehet, de nem érdekelte.) Nem tudom, hogy mi lett a sztori vége.
A másik, ami hozzájárult az elbizonytalanodásomhoz: a kontrollon, amikor beszélgettem az orvossal, ő is mondta, hogy nem minden esetben egyértelmű, hogy mi is a helyzet. Magyarázta, hogy miért, de nem értettem, meg hát nem voltam túl jól, nem tudtam rendesen figyelni. Bár gondolom, egy idő után egyértelművé válik a dolog, de mivel a méhen kívüli veszélyes is lehet, a kétes esetekben nagyon óvatosnak kell lenni. Ha meg belüli, az is kiderül, és nincs gond.
Sok embertől hallottam, hogy csak a 7. vagy 8. héten akarnak először menni, mert akkor már tutira van szívhang. Értem ezt az álláspontot is, de nem értek vele egyet. Én úgy voltam, hogy minél hamarabb elmegyek orvoshoz, mert mi van ha méhen kívüli. Először még nem is volt zívhang, csak petezsák. Nagyon meg is ijedtem. Egy hét múlva kellett visszamennem (7. hét eleje), és már volt szívhang. Paráztam egy hétig, de aztán megnyugodhattam. Egy méhen kívülinél a 7. 8. hétig nagy bajok történhetnek.
Egyébként a sógorodékkal hányadik héten történt? Régóta próbálkoztak?

Úgy tudom, hogy a B4 a folsav, ezt a cikket találtam:
"B4 vitamin
A B4-vitamin (folsav) csak a B12-vitaminnal együtt tud hatékonyan dolgozni, B4-vitamin (folsav) ugyanis a B12 gondoskodik róla, hogy elegendő folsav raktározódjon el a sejtjeinkben. A teljes idegrendszerben közvetítik az ingereket. Gondoskodnak jókedvről, örömről, bátorságról, önbizalomról, optimizmusról, vagyis csupa olyan dologról, amire vágyik egy egészséges ember. A vörösvértestek képzésénél ő adja meg a színüket. A nukeinsavak felépítésénél is jeleskedik, ugyanis az öröklődési anyagainkat tárolja. A gyomorműködésnél és a hajnövekedésnél is szerepet játszik."
De hogy ez igaz, vagy sem??? :?:

Egyébként 2x1 folsavat szedek, úgyhogy nem igazán értem, hogy mi van. :shock: Te most szedsz folsavat?

Bixi! megint nagyon eltűntél. Már csomagolsz? :wink:
zsoff86
Vác
 
 


zit, ez nagyon durva....marmint a sogorodek. ezek szerint oket nem razta meg egyaltalan ha nem latszott rajtuk!!!??? :shock:

gratulalok a gyonyoru verkepekhez :D

makrocitakrol meg nem hallottam.

a hemoglobin szamodat kulon irigylem zsoff, nekem a szules elott 29!! volt. azert ment a para h hamarabb mehessen a vertranszfuzio mint ahogy megindul a vajudas..

mostmar ertem miert olyan fontos a veradas: 28 oraba telt mig megerkezett a ver nekem!! (sajnos en mar sosem adhatok vert, az allando belgyogyszereim miatt, eddig meg azert nem adhattam, mert nem voltam 50kg)
sajnos.

parom ma hazajott es majdnem sirt. kerdeztem mi baj? azt mondta a metron egy latszolag nagyon szomoru not latott es eszebe jutott amikor en hivtam a korhazbol, h Diogo meghalt es o epp a metron volt :cry:

nahh..huhh..
gondoljunk vidam dolgokra: hnap nekem is lesz verkep eredmenyem (de csak telefonon mert nem lesz idom beugrani erte)

jajjjjjjjjjj. most derult ki h nem tudunk keriteni senkit aki eteti Yoghurtot (a macskankat) sieles alatt.
most mi lesz, fogalmam nincs.. :shock: :cry: :shock: :shock: )

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Túl vagyok a mai tornán, alig élek :) És kanalazom a probiotikus kefíremet, tegnap is elfelejtettem... Kíváncsi leszek Zsoff ha te is elkezded az AVIVA-t, neked is ilyen nehéz lesz-e ill. neked is folyik-e majd a hasadról a víz amikor csinálod :P

Sógoromék: Én sem értem miért jelentették be ilyen korán. Értem én az örömüket, de akkor is. És az külön rosszul esik hogy nem voltak ránk tekintettel. Na mind1. Kb 6. héten történt, és szerintem most kezdtek el próbálkozni, mert anyósom szétkürtölte már a fél világnak hogy ők októberre akarnak gyereket, ez a baba meg ugye szerptemberre jött volna. Amúgy ha az csak úgy menne hogy akarunk, aztán lesz is... :(
Inkább azon akadtam ki hogy Anyósom ilyen dilis hogy nem mondta el nekünk, és úgy kellett megtudnunk hogy már mindenki tudja a családból (anyukám a férjem egyik nagynénjétől tudta meg...). Amúgy a vendégségben egyáltalán nem látszott rajtuk, a sógornőm vezetett így csak pár korty bort ivott (jajj de útálom mikor valaki nem bírja ki hogy ha vezet akkor nem iszik...), aszittem a baba miatt. A férjem épp mondta tegnap hogy még szerencse hogy mi nem akartunk beszélni a témáról és így nem kérdeztünk rá hogy hogy vannak. Meg azt furcsállom, hogy ha méhen kívüli a terhesség, akkor mindenképp műtét kell, nem? És ha igaz hogy vidéken történt, akkor ott műtötték? Na asszem ezt sosem fogjuk megtudni, csak találgatni tudunk. De nekem úgy tűnt kívülről hogy nem rázta meg őket. De lehet hogy ők ugyanezt mondanák rólunk, nem igazán szoktuk elmondani egymásnak a problémáinkat.

Mi sokáig nem mondtuk el senkinek. Nem is igazán hittük el hogy pozitív a teszt. Én is úgy gondolom, minél hamarabb érdemes dokihoz menni(egyik ismerősöm csak a 15. héten ment el, bátor ember...) 5. héten az UH-n még csak petezsákot láttak gondolom, de nem mutogatták az UH képet (SZTK) Aztán a 7. héten derült ki az OGYEI-ben hogy ketten vannak, akkor már volt szívhang mindkettejüknél, utána a 8. héten véreztem a haematoma miatt és a 9. héttől itthon voltam. Mi csak ezután mondtuk el a szülőknek (10. héten, nem is tudtuk volna hamarabb megszervezni hogy egyszerre egy helyen legyenek, telefonon meg ilyet nem akartunk bejelenteni, mégis első unokák....). Amúgy mi a 12. hétig nem akartuk senkinek elmondani, csak azért alakult így mert közbejött a kórház. Meg amúgy a 12. héten már rendesen látszott rajtam. Sokat töprengtem hogy legközelebb hogy lesz. Ha itthon kell lennem már az elejétől, akkor nehéz lesz titkolni, meg nem is tudom, van-e értelme. Ti hogy tervezitek?

Hmm, bennem az élt mindig hogy a B12 a folsav. Viszont itt meg azt írja hogy B9. te meg B4-et találtál
http://www.cvitamin.info/b9-vitamin-folsav.html
Most akkor mi van? :D
Én szedek egy B-vitamin komplexumot, abban van 400 mikrogramm folsav is. Annyi bogyót szedek megint (vitaminok+antibigyó) hogy kikészítem vele a férjemet. És mind szép színes, nagyon viccesen néznek ki együtt :)

28 óráig vártál vérre??? Az nem semmi. Én nagyon parázós vagyok a vérvételtől és nem nagyon van vénám sem, így gyakran mellészúrnak, szóval nem vagyok nagy véradó... Most is úgy nézek ki mint aki évek óta lövi magát, teljesen bekékült a vérvétel helye, elég brutál.

Bixi, majd írj a vérképedről, minden infóra vevők vagyunk ;)
Szegény cica! Akko rmi lesz vele? Mondjuk én nem vagyok túl nagy macskapárti, de valahogy el kéne kapnom a toxoplazmát még a terheség előtt. :) Hozd el a macsekot ide, egy hétig a férjem is kibírja valahogy (ő kifejezetten útálja őket). ;)

Most akkor Yoghurt vagy Mr Perfect? :P

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Ja, és jó síelést, Bixi, lehet hogy nem jövök holnap estig.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


sztem is kell mutet ha mehen kivuli a terhesseg. az nem kis dolog, nagyon veszelyes, noverem es baratnom majdnem ott maradtak!! sulyos belso verzest is okoz legtobb esetben.

mi a 12 het elott csak a szuloknek/tesoknak mondtuk el (es en a kozvetlen fonokomnek, mert kestem reggelenkent annyira rosszul voltam)

a ciccnek van vagy 1000neve :lol: :lol:
talatam pesztrat neki. huhh. :roll:

megvan a verkepem, hat lanyok asszem verlek titeket ebben a honapban!:
1 csillagocska :lol: :lol: :lol:
a koleszterinem van ertek folott (6 az 5.2 helyett) nem is ertem, ugyanugy etkezem mint az elmult 2 evben miota nezik es sosem volt vele baj. hemoglobin 120! gyonyoru :D meg a tumormarkereim is lenyugodtak teljesen, es vegre vasam is van eleg (15.2)

csupa jo hir :lol: :lol: :lol:

megvettem ma a 10 alkalmas oga berletet 8)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


joga :lol:

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Gratulálok, Bixi, te nyertél! :D
Nem semmi a hemoglobinod az előzőhöz képest!
A vasamnak én is nagyon örülök, 10 (9,0-30,0)! Mindig alacsony volt. Bár most is éppen csak benne van a normálisban. 3 napja hagytam abba a vas szedését, kíváncsi avgyok, tudom-e tartani a szintet.

Az izzadós jógán mennyien szoktak lenni?
zsoff86
Vác
 
 


Bixi, elismerésem! :D

Nekem is a koleszterin picit magas. Azt írja, a halolaj kapszula csökkenti. Én a műtét után abbahagytam, mert egy vagyonba kerül, majd úja kezdem nemsokára. Asszem ez le fogja vinni. Mi átálltunk margarinról vajra az utóbbi pár hónapban, én annak a rovására írom amúgy a magas koleszterint.

Örülök hogy megoldódott a macsek-kaja kérdés :P

Zsoff, szólj ha meglessük az izzadós-jógát, alig várom. Bár február 1. hete nekem nem jó, asszem azt már írtam.

Fáj a hasam!!! :( Hülye gyógyszerek.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Hát Zitus, vicces ez a folsav-sztori! :lol: Hátha egyszer majd kiderül. :)

Mi még nem tudjuk, hogy kinek-mikor-hogyan fogjuk elmondani a Babát. Bár már ott tartanánk... A kórházban azt beszéltük a férjemmel, hogy senkinek se fogjuk elmondani, titokban tartjuk, ameddig csak lehet.
Mostanában nem így gondolom. Most is csak azok tudták, akik ha nemt tudták volna a Babát, az elvesztését egyébként is tudták volna, mert olyan a kapcsolatunk velük.
Engem a munkahelyem aggaszt ebből a szempontból. Az igazagtónak, isk. titkárnak, gazdaságisnak tudnia "kell", ezzel jár, hogy az ig. helyettesek is tudják. Minimum 6 ember. És ki tudja, ki nem tudja közülük tartani a száját. :twisted: Nekik sajnos muszáj tudniuk, hogy kell-e valakit felvenni helyettem, mert nem oldható meg a helyettesítés.
zsoff86
Vác
 
 


És Bixi! Én is jó síelést kívánok nektek! Vigyázzatok magatokra! :)

Zsófi
zsoff86
Vác
 
 


a bikramon eleg sokan szoktak lenni, kb 50 fos a terem, altalaban tele is van..

nekem a ferjem szedi a halolaj kapszulat, de mintha az remlene h azt olvastam rajta, hogy nem ajanlatos annak aki tervezi a teherbeesest, terhesen meg foleg nem. ha hazamegyek megnezem mi van rajta pontosan.

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Én is gondolkoztam, hogy szednék halolaj kapszulát, most néztem utána az inteneten, terhesen és szoptatás alatt nem ajánlott.

Zitus, te most milyen vitamonak szedsz? B-vitamin, E-vitamin, ....?
Én C-vit, Magne B6, Folsav, E-vit, és fogom kapni a B12 injekciót. Kész gyógyszertár :D (Nem akarok Elevitet és társait szedni.)
Van még valami, amit nagyon ajánlatos szedni?

Zsófi
zsoff86
Vác
 
 


Mégis jöttem, amíg anyukám főzőcskézik :D

Ne akasszatok ki hogy nem szabad halolajat szedni terhesen, nekem épp akkor ajánlották, mert jót tesz a baba idegrendeszerének fejlődésekor... És szedtem is végig, napi 2 szemet.

Én most szedek: C, B-komplex folsavval, és E vitamint.

Magne B6-ot miért szeded? Én bevallom, terhesség alatt sem ezt szedtem hanem a magnesii citrici-t, mert a magne B6-ot túl drágának találtam (nekem 3*2-t kellett szedni), és a másikban 10-szer annyi magnézium van (abból csak 1-et szedtem).

Nekem is kész gyógyszertár, de úgy tűnik, elég hasonlókat szedünk :P Viszont most nagyon megleptetek ezzel a halolajjal és külön utána fogok olvasni...

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Megnyugtattam magam, ezt találtam:
http://www.omega3wellness.hu/omega-3-va ... esseg.html

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Na, én már semmit nem értek... :)
zsoff86
Vác
 
 


Nagyon csöndben vagyunk... Bxi gondolom már a sípályákat szeli :P

Én meg dolgozom... Jajj, olyan rossz ez. Egy főnök lány ma reggel odajött (vele találkoztam ma először) hogy jajj de sajnálja meg minden. Hát én majdnem sírtam. Hogy fogom ezt a napot (meg a többit) kibírni???? Komolyan, olyan sírhatnékom van, legszívesebben hazamennék és bőgnék egy sort :(

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Szia Zitus!

Gondoltam rád tegnap, hogy te ma már dolgozol... Én annyira félek. Félek az ilyen kedves együttérző mondatoktól. Mert azért annyi van az emberekben, hogy nem azzal fogadnak, hogy "Mi volt?", de ezeket a mondataikat is megspórolhatnák. Biztosan csak jót akarnak, és az együttérzésük felő akarnak megnyugatni, ami tök oké, meg szép tőlük, csak ezzel is azokat a nagyon lassan gyógyuló sebeinket piszkálgatják... Nehéz ügy... mert ők tényleg csak jót akarnak. Nem is haragszom rájuk. Csak ilyenkor én inkább elbújnék a világ elől. :(

Gondolok rád Zitus, sok erőt. Nekem még egy hetem van itthon...

Zsófi
zsoff86
Vác
 
 


Most írt levelet egy volt évf.társam. A végén ez a "rövidhír" állt: "Van még egy nagy hír, remélem nem leszel szomorú miatta, .......-nak (egy évf.társunk+ a barátja, aki alattunk járt) babájuk lesz. Én leszek a keresztanyja. Augusztusban fog szülni. Teljesen véletlen jött össze, de nem volt kérdés, hogy megtartják-e!"
Köszi................. :cry:
Ez minden értelemben a no comment kategória....
Kell ezt nekem pont most tudnom??? És ha még az egyéb "körülményeket" is elmesélném......
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
zsoff86
Vác
 
 


Zitus mint tapasztalt :) , van egy hőmérőzéses kérdésem. Mindegy, hol mérem, csak mindig ugyanott, vagy nem? Hónaljban is jó?

Zsófi
zsoff86
Vác
 
 


Még rosszabb volt az egész délelőtt: bejött a főnök és elkezdett vígasztalni, ennek az lett az eredménye hogy bőgtem egy jót. Még jó hogy csak a 2 főnök volt itt... Pedig annyira tartani akartam magam, és azt hittem, fogom is tudni. De nem ment :( Nem is mentem kajálni a babát váró kolléganőmmel, nem bírtam volna. Talán majd holnap, de ki tudja.

Ha felmerül az ismerősödben hogy szomorú leszel miatta, akkor egyáltalán minek írja le az ilyet?????

Hőmérő: mindig ugyanott és mindig ugyanakkor. Hónaljban nem jó. Én szájban szoktam (a hüvelyemet és a végbelemet másra használom....). Tegnap 37 fölött volt, fájt is a jobb petefészkem, de mára megint csak 36,5. :(

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Ja, és szájban is nyelv alatt!

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Köszi az infókat. Kicsit idegenkedtem a száj/hónaljon kívüli lehetőségektől...

Én se lennék képes egy kismamával menni bárhova.
És ez a sok jóindulatú vigasztaló...

"Ha felmerül az ismerősödben hogy szomorú leszel miatta, akkor egyáltalán minek írja le az ilyet?????"
Hát ja. Lehet, hogy el vagyok tévedve, de szerintem nem kell átélni valakinek ilyet ahhoz, hogy rájöjjön, nem ez a legmegfelelőbb időszak ehhez a hírhez. Tízszer is meggondolnám, kitől mit kérdezhetek. :(
zsoff86
Vác
 
 


Hát én sem értem miért nem lehet ezt nagyobb tapintattal kezelni.

Amúgy azt is észrevettem magamon hogy semmi sem jó. Ha nem kérdeznek semmit, rosszul esik. Ha kérdeznek, nem tudok mit mondani, csak zavarban van mindenki. Ha kérdeznek, leülnek mellém és látom hogy tényleg érdekli őket, akkor meg elbőgöm magam. Szuper helyzet... :(

Viszont kaptam munkát, ez leköt, és nem mellesleg szeretem csinálni, szóval most egy fokkal jobb.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Ezt még nem tapasztaltam meg, mert nem nagyon voltam emberek között, de bennem is hasonlóan alakul az, hogy ha majd nem kérdeznek, az a baj, ha majd kérdeznek, az a baj.
zsoff86
Vác
 
 


Szia Zsoff!

Mizújs? Nekem szörnyű éjszakám volt, majdnem végig sírtam. Ilyen még nem volt mióta hazajöttem a kórházból :( Rettegek találkozni a babát váró kolléganőmmel, félek látni hogy mekkora a hasa, meg minden. Egyszerűen félek tőle. Nagyon rossz érzés.
És kicsit megint elvesztettem a reményt. A hőm még mindig 36,5 körüli, a páfrányok sem elennek meg a mikroszkópon (ismered az ovulációs mikroszkópot?). Szóval elkeseredtem úgy rendesen. Ki tudja, van-e peteérésem egyáltalán? És lesz-e márciusban is?

Tegnap néztünk egy filmet amiben a pasi azt mondta a kislányának hogy az ő életükben ő a happy end. Hát én úgy sírtam. Nekünk mikor lesz happy end????

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Szia Zitus!

Pont most akartam írni, hogy hogy vagy...
Teljesen értem ezt az érzést a koleganőddel szemben. Nekem se volt egyszerű a tegnapom attól a bizonyos levélrészlettől. Ráadásul utána visszaírtam annak a lánynak, aki olyat válaszolt vissza, hogy teljesen ledöbbentem. És előjöttek a régi dolgok.
És amikor arra gondoltam, hogy jövő héten már én is megyek dolgozni, mint te... Nagyon sokat gondoltam rád!

Peteérés: hát bennem is elég sok kérdőjel van. Hallottam a mikroszkópról, nekem nincs ilyenem. Ovulációs teszteket szoktam csinálni, két hete kezdtem. Még nem mutatott peteérést. Viszont a hőm siralmas. Ma reggel 35,7 volt. Nekem ez sem mutat semmi bíztatot. Neked az alacsonyak is 36,0 körüliek?

Éreztem én, hogy a "felépülésem" hullámzó lesz, mégis nagyon mevisel. Bár nem tudom elképzelni, hogy valaki csak úgy megrázza magát egy ilyen után, és hipp-hipp minden happy...
Talán normálisak a visszaeséseink. Csak arra kell nagyon figyelni, hogy a fájdalomnál ne legyen nagyobb a reményvesztettség. Mert úgyis csak a Remény gyógyíthat meg minket. Én is anniyra várom a "happy end"-et... Sőt! "End-eket"...

Tegnap délután elmentem sétálni. Hazafelé találkoztam egy barátunkkal, aki a férjem mellett volt végig, és van is, amikor a legjobban kellett. Beszélgettünk, vagyis próbáltunk... Mert állandóan belémakadt a szó. Akartam mondani, de nem tudtam. Ugyanez az érzésem volt, amikor valakinek válaszolni akartam egy e-mailre. Képtelen voltam rá. Olyasmi ez, mint amikor egy épp beszélni tanuló kisgyereket valami sokkos esemény ér, és utána megáll a beszédfejlődése. Csak álltam ,és néztem őt... Persze, a könnyeim is elkezdtek csorogni. Aztán csak annyit mondtam nagy nehezen, hogy most megyek, jó? Szia. Utána hazafelé csak zokogtam. Csak akkor van ez az "érzés", amikor ismerőssel, baráttal, családtaggal kéne kommunikálnom. Fogalmam sincs, hogy mit csináljak...

Visszatérve a peteéréses dologra: pénteken megyek Avivára, bízom benne, hogy segíteni fog.

Majd írj, hogy hogy vagy! Gondolok rád!

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


És még annyi, hogy szerintem nyugodtan kerüld el a kismama-kolléganőt... (ha lehet)...

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


LH tesztet használsz? Hol vetted és mennyiért? Én is gondolkodom rajta (nem mintha még több pént kéne költenem ilyenekre...).

Fogadjunk hogy digitális hőmérővel méred a hődet. Vegyél rendes higanyost. A digitális béna. Egyszer kaptam a férjemtől ajándékba, 36 fölé sosem ment vele a hőm...

Jól kivagyok, most van ebédidő. Lenne kedvem lemenni kajálni (ott van a babát váró kolléganőm is), de mégsem merek. Nem is hívtak, mondjuk még hívhatnak de sztem nem fognak. Ráadásul azzal a lánnyal épp egyidősek voltak a babáink. Tegnap töltöttük volna a 22. hetet :(

Jó hír: tegnap elfogyott az összes gyógyszer, most már csak vitamint szedek. És ma megyünk melanoma szűrésre a férjemmel, majd beszámolok, hogy zajlik. Remélem, nem találnak semmit.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Szia Zitus!

A teszteket a Rossmann-ban vettem, Rossmann márka. Nem olcsó. 5 db 1200 volt, ha jól emlékszem. A mikroszkóp mennyivel jobb?

Hőmérő:
Igen, digitálisom van. De tegnap este elmentem venni egy normálisat. Már nem gyártanak higanyosat, betiltották, mert veszélyes. Tudtam róla. Olyat vettem, ami ugyanúgy néz ki, ugyanúgy működik, csak nem higany van benne. Jó drága volt az is...... :(
Egyébként ma reggel megmértem mindkettővel szájban és hónaljban is. Száj-digitális: 36,3, száj-"higanyos": 36,6, hónalj-digitális: 35,9. Hát ennyi a különbség.

Gratula a gyógyszer-pusztításhoz! :D

Mi volt a szűrésen? Hogy zajlik egy ilyen? Hol voltatok? Mennyiért?

Most indulok a háziorvoshoz az első szuriért. :?

Alig aludtam éjszaka, pedig iszonyatosan fáradt voltam. Csak a munkahely járt az eszemben. 3 különbözőt álmodtam, de mindegyik az iskoláról szólt... :?

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


És még egy sztori.

Tegnap elmentem fodrászhoz, hogy levágassam a hajamat végre...
Kb. 10-15 perces csúszásban volt a lány. Épp egy kismama haját festette. Amíg vártam, meghallgathattam, hogy júniusban fog szülni, ilyen meg olyan tünetei voltam, így meg úgy érzi magát. Köszi........
Majd én következtem. Mint minden fodrász, ez is elkezdett beszélgetni. Szóba jött az esküvőnk, hogy nyáron volt, neki meg októberben. Következő kérdés: "Tőletek is mindenki azt kérdezgeti, hogy mikor jön a Baba???" Hirtelen lefagytam. Úgy elkezdett dobogni a szívem... Szóhoz sem jutottam. Most erre mit mondjak? Csináljak úgy, mintha semmi nem történt volna? Válaszoljak neki őszintén?
Aztán elmondtam neki, hogy mi van, persze csak nagyvonalakban. Kicsit lefagyott ő is, hogy így belekérdezett. Néha elcsuklott a hangom. De gondoltam egy bátrat, hogy ezt még százan megkérdezhetik, kíváncsi voltam, hogy reagálok egy ilyen kérdésre. Nem nagyon akartam belemenni a részletekbe, meg egyébként is ott ült mellettem egy kismama.
És bevallom, arra is kíváncsi voltam, hogy az hogy reagál, aki feltesz egy ilyen kérdést, és ezt a választ kapja, amit kapott. Kicsit megdöbbent a lány. De semmi extra. Én biztosan nagyobb zavarban lettem volna a helyében...
Újra rá kellett jönnöm, hogy ezt csakis az érzi át, aki átélt egy ilyet. A többiek is tudnak együttérzeni (jobb esetben), de fogalmuk sincs, mi is ez az egész. Nem várom el, hogy átérezzék, csak legalább ne kezdjék mondani, hogy jobb, hogy most történt ez, mert beteg lett volna, úgyis lesz másik, stb... Én ezektől falra mászok. Mert itt nem erről van szó. Hanem a veszteségről és a fájdalomról és az egész történés felfoghatatlanságáól...
Egyébként ez tényleg egy véletlen-béna helyzet volt, mert szerencsére nem gyakori, hogy erre az egyszerű kérdésre ilyen választ kap vki...
De azért nem érintett valami jól... :cry:

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


Sajnálom ezt a fodrászos esetet :( Tényleg nem tudja felfogni az akivel nem volt még ilyen, de sok olyan ember sem tudja átérezni akinek volt. Anyukámnak is volt ilyen és néha úgy érzem hogy nem érti hogy miért vagyok szomorú... És nekem s az a halálom mikor közlik, hogy "fiatalok vagytok még, majd lesz másik". Na kösz, ezzel igazán sokra megyek most :(

Nemtom jobb-e a mikroszkóp mint az ovu teszt, de olcsóbb, az tuti ;) És a tesztet hogy használod? Mensi után óta minden nap nézegeted?

Hőmérő: Igen, igazi higanyos már nincs, azt én is tudtam, de a mechanikája ugyanaz. 36,6 alaphőnek az teljesen jó. Kb. 14 nappal a mensi kezdete után kéne megemelkednie (37 körülre), azt várom én is. Az jelzi a peteérést. Aztán ha megmarad magasan, akkor van annyi progeszteron a szervezetben hogy meg tud maradni a bébi.

Szűrés: le kell vetkőzni bugyira, lefotóznak egyszer teljes testet elöl-hátul, és egyszer a nagyobb vagy gyanúsabb pöttyeidet. Nekem nem volt semmi gáz, a férjemnek közölték hogy több mint 100 anyajegye van, ami nem kevés. Egyet le kell szedetnie, de azzal sincs gáz, inkább csak biztos ami biztos alapon. Ház ez volt. 18 ezer ha 3-nál több pöttyet fényképeznek, 12 ezer ha kevesebbet. Kb mindenhol ennyi a szűrés :( A Margit körútról nyílik a rendelő, Dermapix-nek hívják, Google-ban találtam.

Ma megyek fogorvoshoz (remélem ott lesz a doki!!) és tüdőszűrőre és akkor túl leszek az összes vizsgálaton-szűrésen amire el akartam menni a következő baba előtt (mindját március, tudtad? ;)).

Bejelentkeztetek az OGYEI-be? Én a következő mensi után fogok menni asszem. Addig úgysem mondanak semmit. Remélem nem a cisztáim csinálódnak a jobb oldalamon hanem a peteérés készülődik. Fájt tegnap is, pedig a jobbat még sosem éreztem eddig. Hétfőn AVIVA-ztam, lehet hogy amiatt volt. Kíváncsi leszek hogy fog neked tetszeni a torna, én élvezem de nagyon elfáradok. Megcsináltuk a férjemmel a zenéket hozzá, ha szereted a Beatles-korabeli zenéket és érdekel, szívesen odaadom ha találkozunk.

Én is a munkahelyről álmodtam... Ma LE KELL MENNEM ebédelni a lányokkal. Nem bújkálhatok előlük hónapokig, túl kell lennem rajta. Ma még nincs sírós kedvem, remélem addig sem les és simán zajlik majd minden.

Drukkolok hogy ne fájjon a szuri és használjon!!

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Túléltem a szurit. :) Már csak 2 van hátra. :)

Mikor és mennyiért vetted a mikroszkópot? Mostanában néztem, 12.000 volt. Összességében olcsóbb, mint a teszt, de... Miért ilyen drága minden?
Egyébként én a mensi előtt kezdtem csinálni kíváncsiságból, és azóta csinálom. Amikor megcsináltam az elsőt, két csíkos volt, nekem nagyon úgy tűnt, hogy peteérést jelzett. A következő napokon az egyik csík halványodott, aztán el is tűnt. Mivel akkoriban fájdogált a petefészkem (vagy környéke), ráadásul akkor volt viszonylag magas a hőm (hónalj, digitális, úgyhogy szinte nem számít), azt mondtam, hogy 2 hét múlva meg fog jönni. És kb. úgy is lett. Kicsit hamarabb érkezett, mint gondoltam.
Esténként szoktam nézni, kis dobozkába pisilek, 10-15 mp-ig bele kell tartani azt az izét, és 3 percet (se többet, se kevesebbet) várni kell. Erre a tesztre rá volt írva, hogy elvégzése előtt 1 óráig nem tanácsos inni.
Mensi óta még nem mutatott semmit... Előző kedden jött meg, úgyhogy még nem kezdek parázni, még van néhány napom.

A szűrés ára személyenként annyi? 12.000 Ft/fő? Persze, ilyenből nem csinálok gondot, de ez is tök sok... :(
A tüdőszűrésre a háziorvostól kértél végül beutalót? (Lehet, hogy írtad korábban, bocsi. :oops: )

A fogorvost nekem is haladéktalanul be kell iktatnom... Egy tömött fogam van (volt), nagyon gáz az a fogam, és kiesett belőle a tömés... Pesten van az a szerencsés orvos, aki rendbe teheti ezt a fogamat. :lol: Bár attól is iszonyatosan tartok. Ez sajnos egy gyökérkezelt fog, és nincs túl jó állapotban, de nem akarom, hogy kihúzzák. Volt fogszabályzóm, és amiatt 4 egészséges fogamtól kellett megválnom, úgyhogy már alig van...

Nem jelentkeztünk be az OGYEI-be. Több dolog miatt se, pl. ha megkérdezik, hogy hány napos egy ciklusom pl., vagy hogy szabályos-e... Korábban az volt, de hogy most mi van/lesz... Meg vhogy most úgyérzem, elég sokk a munka. Ha ott 1 hetet kibírok, bejelentkezünk. (Hogy mi köze a kettőnek egymáshoz? Semmi... )

Az Aviváról még annyi,hogy NAGYON várom!!! De szerinted ez árthat is? Vagy csak használni tud? Mert mi van, ha valamit ez ront el? Vagy ilyen nincs?

MILYEN VOLT AZ EBÉD?????

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


Voltam kajálni. Nem volt vészes. Nem kérdezett senki semmit, beszéltünk a szokásos dolgokról. összességében jó volt, hiányoztak a többiek nagyon. Amúgy a kolléganőmnek kb. akkora hasa van mint nekem volt mikor elmentem... :(

Mikroszpók: asszem 1990-ért vettem vagy ilyesmi. Itt meg tudod nézni hogy milyen van nekem:
http://www.csaladtervezes.com/index.php

Ugye hogy nagyon drága minden? Most olvastam a fogamzás-teakeverékről, össze kéne szedni hozzá a teákat. De ha indent összeadok, az is tekintélyes összeg lesz. Pedig én csak egészséges akarok lenni...
A szűrés fejenként ennyi... Nagyon drága,, tudom. És persze ráírják a papírra hogy fél-egy évente kontroll. Ki fogja ezt kifizetni félévente????

Akarok venni ilyen LH tesztet! De nincs Rossmann a környékünkön :( Majd utána nézek hol lehet még szerezni. Gondolom amúgy ha sejted mikor van a peteérés akkor elég akkor pisilgetni, nem egész hónapban, nem?

Tüdőszűrőre nem kaptam beutalót, azt mondta a doki, ha nem a munkahelynek kell az igazolás, akor nem kell fizetni. Hát, ma kiderül.

Nekem eddig nincs rossz fogam, remélem most sem mond mást. Igazából nekem a védőnő erősködött hogy menjek el mert a babák sok kalciumot kiszedhettek a szervezetemből és akkor jobban romlik a fog. Remélem, nincs igaza....

Igen, OGYEI-ben az utsó 3 ciklus adatait valószínűleg kérni fogják, lehet hogy tényleg érdemes azt megvárni. Bár én olyan türelmetlen vagyok hogy nem fogom kibírni, és februárban megyek.

Ne izgulj a meló miatt. Minden nappal egyre jobb lesz, majd meglátos. Ma nincs itt a főnököm, úgyhogy különösen jó :P Hétfőn és tegnap még pityeregtem egy picit, ma már nem (kopp-kopp, hogy nem is fogok már).

Az egyik flegma kolléganőm ma megkérdezte hogy érzem magam újra köztük. Olyan furcsa volt. Nem tudtam mit mondani neki. Azt tudni kell hogy nem vagyok nagy haver velük, mindenki új, ők összetartanak, tőlem csak szakmai kérést kérdeznek, amúgy nem szoktunk beszélgetni.

Aviva: azt mondta a tornás csajszi hogy elrontani nem tud semmit. Egyetlen esetet mesélt, mikor valakinek újra kijött az aranyere, de tovább tornázott, és teljesen eltűnt neki. Nekem sosem volt ilyenem, szóval nem tudom. Én bízom benne hogy segíteni fog és semmiképp sem ártani.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Még nincs itthon a férjem, de amint hazajön, megbeszélem vele, hogy szeretnék egy ilyen mikroszkópot. Kicsit olcsóbb, mint az a sok teszt... Egyébként igen,elég csak a (z elvileg) termékeny napokat figyelgetni. Csak amikor még nem tudtam, hogy honnan számoljak, mert még nem jött meg, inkább elkezdtem. Most meg egy ciklust szeretnék csak tesztezni, aztán én sem ragaszkodom hozzá, mert nagyon drága...
Ezen egyébként én is egy kicsit berágtam, hogy semmi extrát nem szeretnékm csak egészséges lenni, éps ennyibe kerül...
A fogamzás-teakeveréket a fogamzas.mindenkilapja,hu-n olvastad? Én is jártam ott valamelyik nap. Én most cickafarkat iszom, de nem keverek hozzá ilyeneket. Amúgy szoktam inni kamillateát, mert sok mindenre jó,csak az a baj, hogy egy idő után kiszárítja a torkomat, és fáj tőle. Ez most is így lett, úgyhogy most leálltam vele egy időre. Bízom a cickában, aztán jöhet a palást.
Nem tudom, hogy ismered-e, nekünk is nemrég ajánlották, van egy nagy gyógynövénybolt vhol az 1-es vill. vonalán, talán a Hős utcánál. Ott minden elég jó áron beszerezhető. Ott vette a férjem a cuccokat.
Ezt a kalcium-os fogas dolgot én is hallottam. És egy kicsit tapasztaltam is... Újabb "pénzkidobás": kitaláltam, hogy 2-3 naponta iszom egy kalcium pezsgőtablettát. (Tegnap ittam először.) Elvileg nem jó gyakrabban, mert a vesének nem tesz jót, főleg azoknak akiknek volt vesekövük. És nekem volt. :( Na, meg elég drága...
Az OGYEI-be menéssel mi se fogunk 3 ciklust megvárni, az tuti! Egyébként a bejelelentkezéshez képest kb. mennyi időre kapunk időpontot?

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?