Ha elfogynak ezek a brutál gyógyszereid, újra szépülni fog a bőröd!
Azt hallottam, hogy a száraz bőrnek jót tesz, ha sokat iszunk (nem alkoholt
).
Szegény sógorodék... Képtelen vagyok felfogni, hogy miért jelentették be. Biztosan nagyon örültek, az elején én is alig tudtam magamban tartani. De az első uh-ig rajtunk kívül csak Anyukám tudta. Összességében is elég kevés ember tudott róla (leszámítva a fél iskolát...
). A férjem nagy örömében néhány embernek szerintem idejekorán elmondta, de nem bántam. Csupa olyan embernek, akik nagyon közel állnak hozzánk. A 12. hét után se volt "nagybejelentés", a család és a közeli barátok előtte is tudták, nem volt rá szükség, ráadásul elég sokat voltam kórházban. Én legbelül tudtam, hogy velünk nem történhet baj (...
...), de mégis féltem elmondani. "Majd ha már jól leszek." Na mindegy.
Egyébként azt hittem,tisztában vagyok a méhen kívüli terhesség fogalmával, de a kórházban rájöttem, hogy nem. Volt bent egy lány (szerintem kb. 17-18 éves lehetett), nem velünk volt egy szobában, úgyhogy csak felületesen tudom a sztorit. Egyszer együtt küldtek minket uh-ra. Nem tudták nála eldönteni, hogy méhen belüli vagy méhen kívüli terhesség áll fent. Aztán fogta magát, felhívta a barátját, és saját felelősségre hazament. (A méhen kívüli életveszélyes is lehet, de nem érdekelte.) Nem tudom, hogy mi lett a sztori vége.
A másik, ami hozzájárult az elbizonytalanodásomhoz: a kontrollon, amikor beszélgettem az orvossal, ő is mondta, hogy nem minden esetben egyértelmű, hogy mi is a helyzet. Magyarázta, hogy miért, de nem értettem, meg hát nem voltam túl jól, nem tudtam rendesen figyelni. Bár gondolom, egy idő után egyértelművé válik a dolog, de mivel a méhen kívüli veszélyes is lehet, a kétes esetekben nagyon óvatosnak kell lenni. Ha meg belüli, az is kiderül, és nincs gond.
Sok embertől hallottam, hogy csak a 7. vagy 8. héten akarnak először menni, mert akkor már tutira van szívhang. Értem ezt az álláspontot is, de nem értek vele egyet. Én úgy voltam, hogy minél hamarabb elmegyek orvoshoz, mert mi van ha méhen kívüli. Először még nem is volt zívhang, csak petezsák. Nagyon meg is ijedtem. Egy hét múlva kellett visszamennem (7. hét eleje), és már volt szívhang. Paráztam egy hétig, de aztán megnyugodhattam. Egy méhen kívülinél a 7. 8. hétig nagy bajok történhetnek.
Egyébként a sógorodékkal hányadik héten történt? Régóta próbálkoztak?
Úgy tudom, hogy a B4 a folsav, ezt a cikket találtam:
"B4 vitamin
A B4-vitamin (folsav) csak a B12-vitaminnal együtt tud hatékonyan dolgozni, B4-vitamin (folsav) ugyanis a B12 gondoskodik róla, hogy elegendő folsav raktározódjon el a sejtjeinkben. A teljes idegrendszerben közvetítik az ingereket. Gondoskodnak jókedvről, örömről, bátorságról, önbizalomról, optimizmusról, vagyis csupa olyan dologról, amire vágyik egy egészséges ember. A vörösvértestek képzésénél ő adja meg a színüket. A nukeinsavak felépítésénél is jeleskedik, ugyanis az öröklődési anyagainkat tárolja. A gyomorműködésnél és a hajnövekedésnél is szerepet játszik."
De hogy ez igaz, vagy sem???
Egyébként 2x1 folsavat szedek, úgyhogy nem igazán értem, hogy mi van.
Te most szedsz folsavat?
Bixi! megint nagyon eltűntél. Már csomagolsz?