Új privát üzeneted érkezett!

Ja és Manama.

Eszembe jutott, hogy a pécsi babaexpon találkoztam egy lánnyal, aki habszivacs dekor cuccokat árult. 200-300 ft volt darabja. Megadta a címét és elküldte a linket, ahol meg lehet nézni, kb miket művel. Ha érdekelne esetleg :)

http://freemail.hu/fototar/gyujtemeny.jspv?setId=157240

KépKép

Kép
szandriii

csak gyors beköszönés:)
Tettem g-re úszásos képeket:)

puszi mindenkinek

andicsiga

sziasztok lányok
nem tudok olvasni se olyan "nagy a tragédia minálunk"...tegnap is egész du.bőgés vagy üvöltés volt nem tudom mitévő legyek már mindent csináltam és semmi se használt...tegnap teljesen kikészültem már este 8kor feladtam és a kiságy mellett sírtam amíg a gyerek ordított és ez 3 percig tartott majd egy óriási sólyajjal elaludt :shock: :shock: :shock:
aztán alvás volt 11ig akkor is én keltettem a pelenkázással mert már majd ki folyt evés és alvás 4ig :shock: evés megint és alvás fél9ig...
szóval nem értem már reggel kezdtem azt hinni beteg néztem a mérővel 7,3-at mutatott :? de azt meg nem vehetem biztosra mert fülhőmérő és a kicsi fülébe nem fér be és azt mondják fals eredményt ad...na aztán megint elkezdte apa elment 11kor onnantól megint őrület...pelenkázás evés hordozás ...semmi nem használt...már kiraktam a teraszra hátha a hidegben elalszik de 10 perc után oáááá....most evett 50-et és azóta csöndben van fél órája de nem alszik csak nézeget....
lehet hogy ennyire megviseli a mászkálás? mert tegnap kenguruba elmentem cumiért a tekkóba vele....muszáj volt mert attól is az agyam eldurrant már hogy szétpancsoljuk a tejet meg orrán száján hányja ki a rossz lyukméret miatt...éjszaka órákat töltöttem ezzel is hogy nyomoztam a jó méretet....na de lényeg hogy cumi végre van...most csak remélem hogy emiatt ilyen bár nyüglődött a tekkózás elött is...
pénteken oltás! ha most bújkál benne valami akkor mi lesz? és hát apa beteg volt simán előfordulhat....

most megyek és ha ez így marad akkor nekiesek a takarításnak de totál kivagyok az egésztől

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Nagyon le vagyok maradva...sajnálom...elnézéseteket kérem h nem jelentkeztem idáig.Olvasgattam gyorsan és jegyzeteltem,remélem nem hagyok ki senkit,de ha mégis bocsánat.

Orsi!Utólag is Boldog szülinapot kívánok!!!
Nagyon szép szülinapi meglepetés volt számodra.Szupi :wink:
Hajhullás:Ádámnak is hult egy pár napig én mikor észre vettem meg ijedtem...meg kérdeztem anyósomat h miért húl a haja és azt mondta h ez természetes...nem tudtam :oops:
Tápszer:150-160 ml -t simán meg eszi...2-2.5 óránkét...ritka az mikor ki birja a 3 órát napközben.

Andi!Már mekkora Dóri baba...szépen növekszik és nagyon édi.
El sem hiszem hogy az én fiam is már be töltötte a 2 hónapot...repül az idő.
Örülök h Dóri élveszte az úszást.

Evita!Örülök nagyon h veletek minden rendben van és annak is h már otthon vagytok.

Szandri!nagyon sajnálom a bukást!

Anna!Gratulálok!Sok-sok tejcsit,boldogságot egészséget és boldog baba perceket kívánok nektek!!!
Adél Isten hozott!

Gabi!Gratulálok én is a megforduláshoz!

Suzy!Örülök nagyon h magától kakil Cipike.Gratulálok!
Sajnálom h apa ment a melóba.Sajnálom Cipikét.Nem tudom h miért de ma Ádám nyűgös,gondolom ez a front miatt van.
Nálunk is 1 nap ki maradt többször is...már utoljára nem segített a hőmérő sem kúpot is tettem fel és semmi eredmény nem volt ekkor úgy döntöttem h nem baj h ki marad 1 nap nem akarom kínozni.Tegnapelőtt segítség nélkül kakilt ...és tegnap meglepi volt magától kakilt :) ...ma még nem volt,remélem be fog állni és minden nap lesz.

Rólunk:Jól vagyunk Emelgeti a fejecskéjét...nagyon aranyos és gagyog...a babakocsihoz akasztottam egy zenélő napocskát jól el van vele 1 darabig,mosolyog rá.Este az elalvással van probléma...10-kor eszik utána fürdetés nagy nehezen elalszik...10 perc múlva fel ébred és nem akar vissza aludni nyűgös,ringatom az ölembe,babakocsiba és semmi az ágyon sem alszik el velem ez így megy egészen éjfélig...ezután eszik és nagy nehezen elalszik innentől már aludt egészen hajnali 4.45-ig...etetés és ismét alvás 7.45-ig.
Észre vettem hogy köhög 1x egy nap volt már mikor 2x köhögött egy nap és volt olyan is mikor egyáltalán nem köhögött...nagyon megijedtem...beszéltem egy barátnőmmel és azt mondta h lehet attól is hogyvan valami a nyelőcsövén.
Kismamák:- a ti kisbabátok köhögtek néha?ez természetes?
Az orra nem folyik nemhinném hogy meg lene fázva.
Apropo míg el nem felejtem...mikor ki viszitek a kisbabátokat a levegőre a kicsi szájacsát be szoktátok takarni?Én nem takartam be az elején...most már egy vékony zsepit a szája elé rakok h mégse szívja be a hideg levegőt.Kérdezgedtem ettől-attól barátnőktöl és van aki igent mondot és volt aki nemet mondot...nem is tudom h kire halgassak most annyira össze vagyok zavarodva.Hideg nem volt mikor ki vittem Ádámkát a levegőre+9-10 fok volt egy kicsit fújt a szél néha,de én az autósülésben vittem ki és van védője is mint a babakocsiknál.
Ma még nem hallottam köhögni és tegnap sem.

Szuri:-még nem voltunk,de már nagyon félek...szegénykém,nem tom h fog viselkedni :roll:.A háziorvos mondta nekem a múltkor mikor voltam nála h majd értesít mikor menyünk.

Sajnos a képeket még nem érkeztem meg nézni,de meg fogom nézni milyest lesz még egy kis időm.

Ma 3 óránként eszik Ádám ki birja.Nem sokály itt az etetés ideje így hát mennem kell,mert még le kell készítse a vizet a tápszernek.

Majd még jelentkezem mikor lesz 1 kis időm és Ádám is alszik.

Bocsi a helyesírásért.

Szép napot kívánok mindenkinek!

Kép
erika12

Suzy!
Sajnálom,hogy apának dolgozni kell mennie.
Biztos nem lesz baj a dokinál veled,menszi meg jön majd!

Szandriii!
Húúú kemény lehetett,nekem is volt ilyen időszakom,kb 2 hónap.Csak én nem edzettem,hanem rengeteget dolgoztam és akár közben is iszogattam,persze nem egyedül.Aztán otthon folytattam. :? Szóval akkor te jobban csináltad,bár én is lefogytam.(2 hónap alatt 10 kilót :lol: )
Piros zsák aranyos,lehetne családi hagyomány,te is rakd majd el a köv generációnak :wink:
Rubint R van nekem ,de azért köszönöm,aranyos vagy,ez 2×20 perc,amit régen szétszedve csináltam 2 nap.

Andi!
Nagyon édes Dóri uszi közben (is) !!!! :lol:

Menion!
Juj ez aztán rosszul hangzik,kitartás!!!!
Múltkor én is ki voltam egy ilyen nap után. :?

Erika!
Roli nem köhögött eddig csak,ha félrenyelt.A száját nem szoktam letakarni,hanem a takarót rakom úgy a szája elé (nem rá),hogy ne érje a szellő,de szélben amúgy nem megyünk ki.
Nekünk is hullott a hajunk,de abba maradt.Természetes.
Gyere,ha tudsz!!!!

Kép
cukigabi
Budapest

Suzy!
Képzeld ma délelőtt nosztalgiáztam és a lombikos topikot olvasgattam,az 1 évvel ezelőttit.Akkor pont vártam pirit,hogy kezdhessük a lombikot :lol: Január 23-án jött meg és január 26-án nyomtam az első szurit magamba.Olyan jó volt olvasgatni.

Kép
cukigabi
Budapest

Sziasztok Lányok!

Végre itt vagyok és tudok írni! A mai vizsgámon is túl vagyok! 4es lett! Olyan boldog vagyok! :lol: :lol: Annyira féltem tőle! Ettől a nőtől rettegek! Szerintem nem szeret, és nagyon szigorú! Reggel olyan ideges voltam,majdnem hánytam, rosszul voltam, és bőgtem! :oops: :oops: Annyira féltem,hogy nem sikerül és Uv-éznom kell majd! Egy kettesnek is úgy örültem volna, erre 4es! hihetetlen. Nem tudom mi van most velem hétfőn 5ös, ma 4es! :roll: :roll: Mostanság nem nagyon kaptam ilyen jó jegyeket! :lol: :lol:
Mitől lehet,hogy éjjel meg reggel, ahogy feküdtem a bal oldalamon, akkor szédültem, forgott minden, de ha hátamra fordultam vagy a jobb oldalamra, akkor nem! :roll: :roll: Oké,hogy a vizsgadrukk miatt, de mi köze a bal oldalamhoz? Mert ott szívem, vagy mi?:roll: :roll:
Még egy kérdés, lehet,hogy hülyeség. Apósom lakkozza az ajtókat, meg majd lefesti, és iszonyú büdös szaga van! Ugye nem lehet tőle baja Emmának??? Mert hallottam olyat,hogy korai fázisban okozhat nyitott gerincet....stb, de most már teljesen kifejlett baba, nem okozhat ugye gondot neki??? Persze szellőztetek, meg a mi szobaajtónk be van csukva,hogy ne jöjjön be ide a szag és a levegőtisztító gép is megy!
Ma nem csinálok semmit! (na jó mosogatok, meg ilyenek) De hazajön Laci is végre nyugiba leszünk kettesbe(hármasba) és filmet nézünk, vettem sört, szotyit(úúúgy szeretem), magamnak ücsit, és végre pihi! Aztán holnaptól újra neki állok tanulni, és már csak EGY vizsgám van hétfőn, és VÉGE!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Én is megnéztem a képeket! Csudajó mindegyik!!! :lol: :lol:

Manama
Szuper a kacsintós kép!!! :lol: Szépen nő már nagyon a pocakod!!
Nem a mai volt az utolsó! Még van egy hétfőn, és vége!! :lol:

Roli
Biztos le tudod majd megint fényképezni! Kivi vagyok nagyon! Biztos nagyon cuki! Annyira édesek Roli nevetős képei! Teli szájjal,ahogy vigyorog....zabálnivaló!! :lol: :lol:

Suzy
tényleg furi lesz úgy dokihoz menni, hogy Cipike már nincsa pocidban! :lol: Sajnálom,hogy nem lesz veletek a párod oltáskor, de nyugi, minden rendben lesz! Cipike nagyon jól fogja viselni, na meg te is! :wink: Sajnálom,hogy jövő héten megint Pesten lesz! Megint 1 hetet? Hétfőtől-péntekig? Ez milyen gyakran lesz??

Szandri
Érthető,hogy sokat alszol! Nem baj! Pihenj csak!!! Kell az!
A vizsgához mennek a drukkok!!! Ne add fel! Sikerülni fog!! :wink: :wink: Szuperek a rucik, meg minden! imi sarokról kapunk képet?? :roll: :roll:

Andi
Szuperek a az úszós képek!! :lol:

Erika
Szuper,hogy jöttél! Várunk nagyon! Gyere, amikor csak tudsz!!!

Menion
Sajnálom,hogy Anna ilyen nyűgös volt! Remélem nem lesz beteg, csak ő is a front miatt volt ilyen!!

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok!

Örülök, hogy tetszett nektek a kacsintós kép, én (is) jót nevettem, amikor először megláttam.
Szandri! Nekem Vivi képe után jött az ihlet, hogy akár írni is lehet a pocakra. Ja meg onnan, hogy még mindig nem szoktam meg, hogy ennyire csucsi a köldököm.... :lol: Köszi a linket, egnéztem ügyes a csaj! Azon néztem egyet, hogy Garfield is van, de bejön!!!! A ruháknál nem tévedsz, hogy több a kék(es árnyalatú), de ez nem tudatos. Nagyrészük "úgy jött", amiket most vettem, inkább fehérek. Amúgy mindig mást érzek... :wink:
Babaruhás szekrény tuti lett a csacsis ágyneműért meg el fogok olvadni. Nekem ilyen szamarak korzóznak a szopipárnámon, ez már elég alap egy továbbfejlesztéshez... :lol: :lol:
Írod a torna-sokk témát. Nem biztos, hogy hasonló sokk kell a jövőben is, hiszen már tudod, hogy mire vagy képes! (Amúgy én ha rossz passzban vagyok, a csokit tolom... :oops: )

Andi
De édes Dóra! Hogy élvezi a pancsit!

Suzy
Na, nektek aztán jó sok intéznivaló van/volt mára... Apa nélküli szurihoz kitartást, biztos menni fog!!!! És hát ahogy leírtad a napjaidat, sztem már nagyon jól ismered Cipike minden rezdülését és tudod, hogy mivel vígasztald. Holnap is így lesz, aztán helyreáll a lelki béke :wink:

Menion
Úúúú, szegény Te! Most mondanám az ötletemet, hogy a front okozza, de már lassan nincs képem arra fogni. Aztán lehet, mert most nagyon frontos időszak van (ismerős mondta, hogy pl teltház van nálunk a szülészeten, mert a frontok miatt rengeteg kismaminál beindult a szülés). Remélem, múlni fog. De komolyan le a kalappal, hogy túlvagy egy-két nehéz altatáson és még csekkolsz egy csomó mindent a neten plusz rendet vágsz...
/És ez vonatkozik a többi anyucira is!!!! Néha úgy tudom halogatni a dolgokat, hogy rendesen ég a fejem, mi lesz, ha baba mellett kell csinálnom? Remélem, hogy akkor megemberelem magam.../

Erika
De jóóóó, hogy tudtál jönni! Ugyan nincs tapasztalatom benne, de szerintem nem kell külön betakarni a babók száját a hideg ellen. Gondolom, hogy nem repkedó mínuszokban és jeges szélben sétáltatok, akkor meg kell ennyi friss levegő! De a zsepivel rosszat nem teszel, feltételezem... Azért a köhögés csak nem jelez semmit komolyat!

Pusszantás!

KépKép
manama

Evita
Gratulaaaaaa! Tök ügyi vagy!
Pihizz egy óriási ma a férjeddel együtt, tuti feltölt.
Szédülés? Hmm, sztem lehet a drukktól és attól, hogy a szívednek bal oldalon fekve talán több munkát kell kifejtenie és ezek így együtt, de nem tudom... :roll: majd figyeld, hogy lesz-e még.
A lakkról nem gondolnám, hogy gond lesz, ha így jártok el!

KépKép
manama

Evita!
Kép Gratula a vizsgához!!!!!
Hétfőre még egy nagy kalappal,aztán lassan jöhet a babázás majd :wink:
Előfordulhat,hogy a bal oldaladon nyom valamit (ér,ideg,stb) Emma és azért szédülsz!
Nagyon szellőztess a festéskor és ha lehet akkor ne szívd be közvetlenül,én amikor nyáron festettünk maszkot vettem fel,neked is jó lenne.
:wink:

Kép
cukigabi
Budapest

Na sziasztok, megérkeztem a dokitól.

Hát minden rendben van. Egyik szemem sír, a másik nevet. Örülök, hogy minden okés a gyerkőccel, állati jól érzi magát bent, mert még csak egy icipicit sem vagyok nyitva. Pedig titkon reméltem, hogy elkezdődik vmi :oops: .
Önző dög vagyok, de én úgy szeretném már a karjaimba fogni ezt a kis babuskát... :oops: :oops: :roll:
Pedig tudom én, h jó helyen van ott ahol van :lol:
No mindegy, tán kibírom, vagy nem. Majd nyomatom a málnalevél teát, hátha :wink:
A Fiúcska koponyafekvésű, nagyon is, jó a szívhangja, ficánkol ééés naaagy. Jó nagy fiú lesz a doki szerint. Pedig bevallom a vitamint se tudtam szedni, mert hánytam tőle, mint a lakodalmas kutya.

Következő vizsgálatom 25én, NST, Szigetváron, aztán 31én vérvétel szintén Szigetváron. Jóóó lesz.

Gabi,
2 hónap alatt 10 kg? Az se kutya... Azért jó lenne, ha mindezt önerőből is meg tudnánk cselekedni. Na de mindegy, majd idővel, lemennek a kilók, nem igaz?

Evita,
gratula a vizsgáidhoz :). Úgy látszik Emma szárnyakat ad Neked.
És szédülés dolgában osztom Gabi véleményét. Valószínűleg nyom vmit a kicsilány és ezért a tünetek. Nekem állítólag emiatt van a zsibbadás. Nem szédülök, de Imic nyomja a hasi vénámat ( :?: ) és emiatt zsibbadnak a végtagjaim.
Mit néztek ma? Mi is filmezünk sztem, ha lejön, amit töltök. Mi pattogatott kukit eszünk és sörözünk :). Imi búzasört, én meg alkoholmentes stellát. Az tök fincsi. És tudod mi fincsi még? A lakk és a festék szaga. Én úgy bírom. Psze most tényleg jobb, ha nem szaglászol. A maszk jó ötlet sztem is. És filléres dolog, szal érdemes.
Minimi sarok mint olyan, sajna még nem létezik, mivel nagyIminek kell segítség, hogy huzigálja a bútorokat. Még nem csalta el a kollégáját, akit kiszemeltünk erre a célra :wink: :roll: De amint elkészül, teszek fel képeket :)

Manama,
tényleg ugyanolyan a csacsink :). Aranyosak valóban. A második ágynemű garnitúra is készül már. Világoskék alapon betépett macska lesz rajta :P
És a torna dolgában én is ebben bízom, most már tudom, képes vagyok rá. Hu, mindjárt ugrálok is egy kicsit, úgy fellelkesültem. Kár, hogy felállni sem tudok :P

Erika,
már jó régen hallottunk rólad, jó, hogy jöttél. Reméljük Ádám többször is enged majd :). Minden jót Nektek.

Menion,
sajnálom Annát. Tuti a front nyomja szegénykémet. Őrület már ez a hülye időjárás. Itt Pécsen meg aztán különösen drasztikus, szélsőséges. Tegnap még a hírekben is szerepelt. Átlag napi 8 baba helyett, 13 születtek naponta a front miatt :? . Szal kitartást, biztos nem beteg a kislány. A hőemelkedést meg érdemes tényleg kritikusan kezelni. Egyrészt a fül és homlokhőmérők valóban nem a valós hőt mutatják, másrészt pedig egy egész napos bőgés után nem csoda, ha felszökkent láza. Kitartást, reméljük hamar elmúlik ez a dili.

Végül Andi,
kösziii az uszis képeket. Annyira édesek vagytok :D.

Hát hirtelen...
Szép estét mindenkinek.

KépKép

Kép
szandriii

Gabi
Sima orvosi maszk jó? Olyanom van itthon!! Rengeteget szellőztetek, de már megfagyok a szobában! Itt be van csukva az ajtó, de így is bejön a szag, és fűtés miatt ilyen égett benzin szag van! Kint a konyhában most folyamatosan nyitva az ajtó! Remélem nem lesz baja! ÚÚÚgy félek!! :cry: :cry: De már nem akarok itthonról elmenni!! :roll: A fene gondolta,hogy ez az ajtó festés ilyen büdös lesz!! :cry: :cry: :cry:

evita10
Budapest IX. kerület

Jó estét!!!! :wink:

Manama!
Pocakfotó tutkó lett nagyon!!! Teccik! :wink:
Rucik is helyesek....hm..én is próbáltam unisex ruhákat vásárolni.....sztem simán rá lehet adni egy csomó fiúrucit lányra és forditva..badyk..rugik...stb.
Nekem is lassan vennem kell pár új darabot....jaaaj, Ausztriába annyi akció van, mint a fene 1 euróért vettem egy csomó csomó cuccot...majd februárba terveztem a kimenetelt! 20-25 euróból :!: átcsréled a babád ruhatárát és nem gagyi cuccokat veszel!
Hm, hát itt meg...ekkora akció soha nincsen! :roll:
Hihi!Azért gondoltam, hogy nem hónapokig jársz ugyanabban a ruhában! :wink: :lol: :lol:

Szandri!
Pelus téma: na ez az a dolog a baba körül, amiből sohasem elég.....egy garnitúrát használsz, egy a mosógépben, egy szárad, egyet vasalsz....és az éppen használatban lévőket is gyakran éri baleset napközben, szóval ebből szerezz be jópárat!!!
Nekem 40 darab van.....ééésssss, amiko' nagyon nincs kedvem vasalni, bizony bizony megcsappan a száma szekrényben....pffff...!
:lol:
Pl.: mai nap.....reggel a pelusozásnál Dalma lepisilte a pelenkázón lévőt--1
Babamasszázson detto----1
Büfis----3
Fejalatti csere-----3/ pihenőszék, kiságy, hempergő nekem mindegyikél van egy a fene se viszi ide oda folyton!/
este szintén pisis lett 1
Szóval a mai nap termése: 9 pelus, ami ment a mosásba és mindegyik helyére jött egy tiszta.....huhhu!
:shock:
Tök jók ezek az örüklött dolgok! Nekem Apukám almareszelője van meg!!!! 59 és fél éves....majd elmesélem Dalmának, hogy a Papi ezt használta kiskorában! :lol:

Suzy!
Mi volt kontrollon?
Ádám birta a mai napos mászkálást?
Remélem minden rendben volt! :P
Apát sajnálom! :(

Andi!
Jaaaj, Én is alig várom a bébiúszást!!!!Remélem Dalma is élvezni fogja nagyon!!!
Édesek vagytok továbbra is! :wink: :P
Hozzátápi: mi is elkezdjük jövő hónap elején almával szépen fokozatosan!IZGULOOOK! :oops:

Menion!
Jaj, sajnálom Kicsilányt és Téged is! Talán jobb lesz nemsokára....ma voltam a Védőnőnél az összes gyerek üvöltött, mindenki mondta, hogy a front miatt!
Gondolod, hogy esetleg a nem megszokott napi forgatókönyv is megzavarja....egyébként esélyes ez a lehetőség is..... :roll: :?
Babamasszázs megvolt, irok róla majd lejebb!

Erika!
Jaj, de jó, hogy jelentkeztél Drága! :D
Köszönöm!!!! :oops:
Hajhullás: továbbra is megvannak a foltjaink, de úgy tűnik Nekem mintha kezene újra nőni valami ééés világosabb, mint ez a bébihaj, majd meglátjuk! Apa be van sz..rva rendesen, hogy tiszta kopasz lesz a Lánya! Hihihihi! :lol:
Huhh, jól van akkor Ádámka is termel!! Meg vagyok nyugodva! :P
Séta: Én nem szoktam letakarni a száját....sztem ennyi kell a babáknak, hogy "edződjenek"!De bevallom ma a babamasszázson az egyik Anyuka ráhúzott a gyerek szájára egy gézszerű valamit....néztem bután, hogy mi a fene az....!
Nem tom, sztem mindenki csinálja úgy ahogy Ő maga jónak gondolja! :wink:

Gabi!
Akkor holnap várunk!!!!!!!!Juppijéééé! :P :lol: :lol: :lol: :lol:
Dalma és Roli randiznak egyet végreeeeee! :oops:

Evita!
Nagyon ügyi nőszemély vagy...5...4..hááát!Nagy nagy dicsi!!! :wink:
Festékszag: Hm,ha nem olyan durva a szag akkor jó, ha viszont igen akkor nem bizti, hogy jó neked ott lenni a lakásban!!! Maszk mindenképpen!!!!!

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Szandri!
Ne siettesd az időt.....nyugalom már a finisben vagy! Jobb a Manónak még odabent!
Málnalevél teát idd...bár ennek a hatása igazából a méhszáj megnyilását nem eredményezi,viszont segit az izmok ellazitásában, a természetesen fogsz szülni/ márpedig miért ne igy szülnél!!!!/, akkor nagy segitség sztem! :P

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Sziasztok!

Barni alszik, Apa fürdik, én meg gyorsba gondoltam írok!

Menion
Nagyon sajnálom a kis Annát! Remélem gyorsan elmúlik!
Ma már jobb napotok volt?

Evita
Hát.... Érdemes megnézned a festék leírását, ha nincs rajt külön figyelmeztetés, h ártalmas belélegezni, .. stb., akkor egy maszk és ha tényleg sokat szellőztetsz, akkor az elég lesz. (Jól öltözz fel, mert a megfázás sem jó!) És ne stresszelj!!!!!!!!!! Az többet árt, mint a festék 'gőz'.

Andi
Szépek vagytok nagyon!

Manama
Édes a pocakod! Nagyon tetszenek a ruhácskák!
Egy kérdés: te ugye kora tavasszal fogsz szülni? --->nem gondolod, h a kicsi méretekből érdemes lenne hosszúujjú bodykat venni? Én pl: úgy csinálom, h hosszúujjú body és rá egy vékony kispulcsi...

Szandrii
Olyan szupii, h a te bundazsákodat fogod kisImire adni! Nekem is megtartotta Anyu 1-2 első rugimat. Én sem voltam nagy súlyú baba, és nagy szerencse volt az elején, h ezek itt voltak és pont jók voltak a Picuri Barnira.

Suzy
Sajnálom, h Apa nem lesz veletek! Enyém Apa elmenekült, amikor a doktornő beadta a szurit és nekem kellett lefogni Barnit.... :(

Gabi
Várjuk majd a boxolos sztár fotót!

Majd foly. köv. mert apa végzett a fürdéssel és enyém az előmelegített fürdő!
:) :D :D :D

Puszi mindenkinek!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Rólunk:
Ma délelőtt voltunk babamasszázson,nagyon élveztük!
10 órára odementünk, a saját védőnőnk tartja ezt meséltem. Ingyenes.
Rajtunk kivűl még 3 kismami volt 1 fiúka és két lány.
A terem közepére letettek egy nagy szivacsot arra ilyen kisebb nem átázó szivacsokat a pisi ellen, elhelyezkedtünk körben.
Leányzóm nagyon ügyes volt, végig vigyorogta, gügyögte ezt a háromnegyed órát!
Mondom ezt azért, mert a többi baba sirt nagyon!De mindegyik édes volt. Volt egy másik kislány akinek akkora, de akkora szemei voltak..jesszus, ekkorákat még nem láttam, kis pindurka volt....amolyan mimóza fajta, édesre ránéztem, már görbült a szája, nagyon Anyucihoz szokott volt!Cukik voltak!
Masszázs: jó kis dolog ez! De nagy részét Én már itthon csináltam! Ennek ellenére Dalma a masszázs után már a Védőben a pelenkázón, öltözés közben :!: :!: :!: elaludt 11 kor!
ÉÉÉssss tette ezt délután fél háromig....!!!!
Hajaj, ez nagy szó tudjátok, hiszen a Kisasszony nem a nappali alvásairól hires....!!!!! :lol:
Édes volt amikor felébredt nézett is nagyokat, hogy mi a fene van....
A maszázshoz natur mandulaolajat használunk. Ennek nincs illata és a bőrét sem irritálja, a pólusait sem tömiti el.

És ma kétszer is volt kakink, bár nincsenek kaki gondjaink, mert ugye meséltem, hogy beállt 1 nap nincs kaki, a következőn van.
De tegnap is volt 1szer, ma pedig kétszer is. :P
Jaj, én mindig röhögőgörcsöt kapok amikor nyomja a kakit Dalma, olyan mint egy rekedt medveeeeeeeee.....a feje meg cékla vörös vagy fél percig, pedig nincs szorulása.... :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: :P

Na, szófosásom van..........!

KépKép
Kép Kép
schorsi

Lányok, nalatok milyen napirend volt az elso 1-2 hetben? Nalunk majdnem minden siman megy, kiveve, h furcsi utan, este 7tol nem akar aludni kb ejfelig, nem tudom, mitol lehet ez! :( Ha megis, 10kor kipattan aszeme, es ejjel 1ig fent van! :(

Ez meg ilyenkor normalis, nem?

Kép
presario

Sziasztok Lányok!

A tegnap esti meghitt hangulatból nem lett semmi. Annyira féltem ettől a lakk szagtól, meg legfőképp attól,hogy bár csukva van a szobaajtónk büdösebb van bent, mint kint. Ilyen égett benzin szag, mert hogy megy a konvektor a szobába, hogy inkább este eljöttünk és újra anyósomnál vagyunk! :cry: :cry: Laci azt mondta,hogy hétfőnél előbb semmiképp nem mehetünk haza! Szuper! :cry: :cry: Na mindegy kibírom ezt a pár napot. :cry: :cry: Már nem sokáig kell bírnom! De várom már,hogy kész legyünk teljesen!!!

evita10
Budapest IX. kerület

Anna!
Amikor hazahoztuk Dalmát az első két-három hétben óramű pontosan mindig 3 óránként kajabált a kajáért, evett aludt, felébredt, kicsi nézelődés....ismét kaja, ezt tartotta este is!
Viszont szerintem a mostani tapasztalataim szerint jó minél korábban letisztázni mikor van este és nappal.....nálunk nappal amikor alszik ugyanolyan mojolás van, tévé, beszélgetés, zene....viszont este csend, sötét :arrow: ez segiti elő a melatonin termelést a kicsiknél...igy elég korán meg tudja majd különböztetni az estét a nappaltól.
De azért Anna még elég őicuri, ha ez az igénye, akkor sajna....kicsit alkalmazkodj, és akkor aludj amikor ő, viszont, ha egy picikét már nagyobb lesz feltétlenül vezess be egy rendszert, Dalma 1 hónapos kora óta van nálunk ez igy!
Esti fürcsi előtt játék kb. fél héttől....fél nyolckor vetköztetés, torna.....kaja, böfi....majd mindenkinek jóéjszakát kivánunk+ puszi, és vonulunk be a szobába sötétbe aludni!

Evita!
Szerintem jól döntöttetek! Már nem kell sokáig kibirnod ott, nyugalom! Igy nincs izgulás..... :wink: :!:

KépKép
Kép Kép
schorsi

Orri, es utana ejszaka mikor kel fel megint? Mennyit vagy vele ebren?

Kép
presario

Anna!
Dalma általában 9 óra fele elalszik és fél hat-hat között kel előszőr, akkor szopi, böfi és visszaalszik reggel fél kilen-kilencig. Ez az általános menet.
Én este bevezettem a lefekvéshez egy mondókát, amit csak akkor mondogatok neki, azaz suttogom....igy ha felsir esetlegesen a lefekvés után/ ez alkalmanként előfordul, általában egy órára az elalvás után, ugyanis ekkor indul be az emésztés és véget ért egy alvási fázis, mert a babáknál ez még 60 percenként van/ már nem kell kivennem a kiságyból, csak odamegyek elkezdem suttogva a mondókát, tudja, hogy ottvagyok és visszaalszik. Nekem ez vált be.
Viszont annyi,hogy magától a kiságyban nem alszik el, kézben tudom csak elaltatni, ültök vele az ágy szélén.....ez van, bár ennyi baj legyen! Imádom amikor elernyed a kis teste a kezemben! :oops: :)

KépKép
Kép Kép
schorsi

Na megyünk pasizni, megjött Gabi és Roli!
Pusziii!

KépKép
Kép Kép
schorsi

Anna
Azt olvastam, h ezért vannak többet éjjel ébren a kezdeti időben, mert az idegrendszerük még fejletlen és éjjel kevesebb az inger és azt könnyebb nekik feldolgozni.
Szerintem babája válogatja, h mit hogyan fogsz tudni bevezetni. Pl.: nálunk Barni még mindig kell 1-2között és 4-5 között. De ez nem azért van, mert nem sikerült bevezetnem neki, h mikor van éjszaka. stb, hanem mert még igényli a kaját. (Csak cicire teszem, eszik 20percet és alszik is tovább.-->és én is. :wink: )
Ezen ne aggódj. Azt viszont érdemes csinálni, h nappal nem hagyod 3óránál többet aludni, éjjel meg nem kelted, csak ha magától ébred, az segít kialakítani a rendszert. (
És ahogy Orsi írja a fürdetési rutin is kb. mindig egy időben.

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

ORsi
Jó randizást a kicsiknek! :D :) :wink:

Evita
Kitartást!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Voltunk 3hós védőnő látogatáson tegnap, és azt mondta a csaj, h 4hós kortól adjunk a babának 2naponta egy anyatejbe vagy forralt visszahűtött vízbe áztatott háztartási kekszet (!!!!!!!!!!), h ne legyen lisztérzékeny. Ez az új trend! (kizárólag anyatejet fogyasztó babáknál is!)

Nyugtassatok meg, h ez baromság!?!?!?!?!?!
Én ilyet nem fogok csinálni az tuti!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Orsiiiiiiiiiiiiiiiii!

Légyszi, légyszi fényképezzetek ám :) És kérjük szépen. Biztos nagyon édesek lesznek a Kicsik.
Jó mulatást Nektek.

Anna, kitartást.
És ha majd lesz időd, fényképezz ám te is, had ámuljunk-bámuljunk.

KépKép

Kép
szandriii

Ja és Evita!
Sajnálom, h elmaradt a meghitt este :cry:
Képzeld, nálunk is. Ma lesz az első squash... És az én férjem tiszta zizi volt tegnap. És kölcsönösen felhúztuk egymást.
Remélem hamar befejeződik a festés.

KépKép

Kép
szandriii

Vivi!
Én ilyenről még nem hallottam, nekem a védőnőm pont azt mondta, hogy 7-8 hónapnál előbb ne adjak neki gluténes terméket, mert könnyebben kialakul a lisztérzékenység.
Hát ebben én is tanácstalan vagyok, mindenki mást mond. Mindegy én még nem adtam neki csak gyümit, és nem is fogok lisztes dolgot adni még egy darabig.

pussz

ja és köszi a dicsiket mindenkitől

andicsiga

Sziasztok :!:

Csak gyorsan magunkról írok, mert nem tudom mennyi időm lesz :!: bocsi előre is :!:
Nem régen értünk haza Cipikével a tanácsadóból, ma volt a két hónapos szuri...a dokinő megdicsérte, mert igazán egy hősként viselkedett a kis drágám...kb. csak két percig sírt, amint a karjaimba tarthattam megnyugodott :!: :wink:
ma is volt egyedül kaki, meg amikor haza értünk rögtön nyomtam fel egy láz kúpot és akkor is nyomott egyet, hál istennek a kúp bent maradt :!: :roll:
vettem phenilbutason krémet, azzal kell kennem a szuri helyeit és borogatni vizes ruhával és este még egy kúpot adni :!:
remélem nem fog belázasodni éjszaka :!: :roll:
ha nem lesz semmi baja, akkor két hét múlva megyünk és kapja a Rota ellenit, jó kis ára van :shock:

Tegnap voltunk a férjemmel a dokimnál, hamarosan meg fog jönni, nincs semmi gáz hál istennek, furcsa volt az uh-n nem babát nézni, de a dokim nem tudta kihagyni, hogy ő lát egy magzatot :roll: :lol: minden poént félre téve minden szép és jó odabent, azt mondta olyan szép a méhszájam, mintha nem is szültem volna :!: :wink: örültünk neki :!:

Rákérdeztem, a hasam alól korábban is írtam, hogy olyan érzéketlen, de azt mondta ne aggódjak majd megszokom, hiszen Ő ott minden izmot, ideget átvágott ugyebár :!: :roll: megnyugodtam, hogy ez akkor természetes :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Menion
tegnap és előtte iszonyú napjai voltak Ádámnak, sehogy nem volt jó, tuti a front okozta nálatok is a nyugtalanságot :!: remélem mára rendeződtetek :!: :?:
sajnálom, h kiborultál Én is sík ideg vgyok olyankor :!: :roll:
Én is néztem nem-e lázas, de nem, akkor mi baja :?: :roll: úgy ki tudok bukni néha... :roll: :oops:

Erika
örülök, h olvashatok Rólatok is :lol:
Én nem szoktam a szája elé tenni semmit, jól be van takarva és ennyi :roll: :oops:
Ádám milyen tápi kap :?:
Milyen szurit kapott eddig meg :?:

Gabi
de jó, hogy nosztalgiáztál :lol: nekem még nincs időm ilyenre, de jó lenne, mert olyan jó vissza olvasni egy évvel ezelőttre :roll: :wink:
akkor hamarosan jöhet a kistesó :wink: :?:
jó randizást mára, csacsogjatok Orsival :lol:

Evita
gratulálok a vizsgádhoz, nagyon ügyi vagy, továbbra is le a kalappal előtted :!: :wink:
sztem a legjobb, h most nem vagy otthon abban a rossz szagban, elvileg ilyenkor már nem lehet baja a babának, de tudod az ördög nem alszik, inkább bírd még ki ezt a kis időt :!:

Szandri
örülök, h a dokinál minden ok, ne aggódj, h még nem vagy nyitva, még bármi lehet :!: :roll:
nem kell sietni még jó helyen van a bébi :!: :wink:

Orsi
nálunk sem alszik el Cipike magától, csak a kezemben, de ha lerakom már nem kel fel, mint az elején :!:
Én a reggeli etetés után hagyom a pihenőben hosszabb időre, Én ilyenkor indítom a sterilt és reggelizek, majd addigra Cipike jól megunja a pihenőszéket és megyünk zenét hallgatni és a 2.számig jutunk mindig és akkor elalszik és vissza tudom tenni a kiságyába :!: :wink: ez a zene komolyzene babáknak, nagyon tetszik még gagyognak is benne :wink: olyan édesek és biztosa tetszik is neki :wink:
Ti adtátok a ROTA ellenit ugye :?: volt láz vagy valami más tünet :?:
Nagyon jó lehet ez a baba masszázs, Én is szeretném vinni, de még nem néztem utána, hogy itt hol van rá lehetőség :!: :roll:
édes a kicsi lánykád :wink:
jót nevettem a kaki procedúrán, de ha hiszed ha nem nálunk is ilyen, nem tudom nem észrevenni, hogy van-e kaki :roll: :lol:
Mondjuk Cipike mindenhez hangot ad ki :lol:

(folyt.köv. csak nehogy elszálljon :wink: :roll: )

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Vivi
Én még ilyenről nem is hallottam :shock: sztem ez túl korai lenne... :roll:

Anna
most már nálunk is kialakult egy rendszer, a legfontosabb a babának is, de az elején maximálisan kell hozzá alkalmazkodnod, mert még pici, sokat alszik, 3 óránként általában éhes, ha alszik aludj Te is :!:
Most már 6-7 órát alszik az esti fürcsi után és nálunk is úgy van, hogy sötétben altatom el és nem alszik pici lámpa fénynél sem :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Szandri
köszönöm, hogy gondoltál Ránk az oltással kapcsolatban, nem féltem nagyon, bíztam a gyerekemben, hogy nagyon ügyes egy hős lesz :!: :wink:
nagyon szép a bútor, csini a dekor és sok szép ruhácska is van már a szekrényben :!: :wink: azt a piros zsákot levegőztető overálnak hívják én úgy tudom :roll: :wink: és az a Tiéd volt :?: nem mai darab :roll: :wink:

Andi
nagyon édik a fogacskák :!: :wink:
aranyosak vagytok az uszis képeken :!: milyen időközönként mentek :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy!
A ROTát megkapta, utána nem volt semmi baj, viszont pár napra rá volt hacsikarás és hasfájás, de nem volt vészes, Én ezt a gyengitett ROTA virusoknak tudom be, mert a széklete is nagyon folyós lett, de ez 1 nap volt csak!
Ugye mi az oltással együtt kaptuk meg, igy nem tudom mitől is lázasodott be pontosan. De igen, felment a láza a megelőző kúp ellenére is.... :?
De ezen már nem lepődtem meg, mert az előző havi oltásnál is volt láz! :(
Babazene: nekem is van kimondottan alváshoz használható bébizeném, de úgy vettem észre nem tettszik Dalmának.....neki a Vuk....NAgy Ho-Ho-Ho horgász és társai a menők. :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
schorsi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
cukigabi
Budapest

Sziasztok!

Csajok ma már nem tudok írni,csak annyit,hogy Dalma egy tünemény,zabálni való kis csaj!!!!!

Kép
cukigabi
Budapest

Orsi, Gabi
gyönyörű gyerekek, micsoda páros :roll: :D nagyon aranyosak együtt :!: :lol:

nekünk a két oltás között lesz a ROTA :!: :roll:
köszi, h megírtad :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Jááájjjjjjjjj!
:oops: :oops:
Hát ezek a Mini Manóóóóók, asszem büszke vaoookkkkk!

Igen-igen!
Roli egy hatalmas gyöngyszemű, vigyori pofiiiiii!
És milyen hangja van, édiiii!

Ohhh, Töfi is a képen van! :wink: :wink:

KépKép
Kép Kép
schorsi

gyevacska
őszinte részvétem!!!írd csak ki magadból!ne kérj elnézést mi is leírjuk ami minket bánt bár nincs ehez fogható gondja tán egyikünknek se

suzy
köszi de ennél közelebb nem megy hozzá vigyázok a szőr miatt távkapcsolatuk van :lol: ...csak az a baj hogy Laci nem és leteszi a pelust vagy cumit a szőrös helyekre is aztán engem utál hogy szőrösödik a gyerek...

evita
receptre igen és támogatottan ennyi...ne kelljen de közgyógy esetén ingyen van de ahoz nagyon betegnek kell lenni :( pl mi se vagyunk elég korababák hogy megkapjuk
de hiába számol a párod mert azt nem tudhatjátok hogy pl allergiás lesz e valamire és akkor másikat és másikat vesztek mindenből...pelusra is tápszerre is bármire lehet....
pelus nagyker pl 25-30ft/db asszem az ár de van aki nem bírja az anyagát...tekkós pelus asszem 32ft mi most megvettünk (Laci is ilyen számolós szóval kiszámolta mennyi kell napi szinten és megvettük 2 hónapra...aztán vannak babák akik 5 féle tápiból egyet se bírnak...ugyanez a kencékkel szóval hiába számoltok! de nézzen be a www.pelenka.com-ra ott számolgathat én is azt csináltam és ennél olcsóbbat nem találtam...vettünk is pelust és nagyon rendbenvan!
aztán vannak olyan költségek amire nem is gondoltok...pl a tej tárolása ha sok van akkor az is nagy költség...ezek a tejtároló zacskók vagy más edények nagyon drágák...mi kis ásványvizes flakonokat veszünk isszuk mint állat hogy legyen mibe pakolni a tejet a fagyóba...na aztán majd a gyógyszerek ha kellenek meg az oltások...öhhhh nem is mondom tovább....
és a letámadósoknak meg azt mondom hogy én mindig gondoltam a legrosszabbra is és felkészültem és sose bántam meg!a kórházat is ezért választottam mert úgy voltam vele ne kelljen a kora intenzív de ha szükség lesz rá akkor egy helyen legyen anya-baba...és most csodál is emiatt a régi kórházi szobatársam hogy az első trimeszterben mikor ott feküdtünk én ezeket mondtam neki és mennyire igazam volt sajnos kellett :( ő meg nem választott olyan kórházat és aztán hogy meséltem mi történt velem nagyon berezelt...szóval nem szabad "bejósolni"de számítani kell ezzel is...és hát cumisüveg elfogy hozzátápikor is vagy csak utazáshoz...

orsi
mi 790 tegnap 720-nál álltunk meg holnap megyünk oltás miatt dokihoz majd megnézem mit mondanak rá hogy jól haladunk-e és ha nem fog tetszeni nekik akkor megmondom hogy akkor lehet jönni ringatni amikor üvölt mer éhes:roll:

cukigabi
jejóisten! mit akar?biztos hogy nem a gyerek életére tör?tejeeeet?cuuuukróóóót????tejallergiás diabéteszes gyereket akar csinálni belőle :shock: hány éves szegény?nem lehet ez már az idős kori szenilitás?bocs ez kijött...
hehehe de én se vagyok észlény :D olvasom hogy fejjel lefelé kell lógatni és lefújni lakkal...erre látom magam elött a gyereket egy lábbal fellógatva és belakkozva :oops: :roll: :lol:

szandriii
nekem sincs pihenőm játszószőnyegem és ilyenek de ha nem akarod túlspirázni akkor csak vegyél egy állatos naptárt és a képeit tedd keretbe oszt jónapot...tesómnál olyan van és nagyon édes kis cica-kutya-béka-kacsa fotói ja és nyuszi...de a keretet is megspórolhatot végül is akkor falat se kell lukasztani elég egy kétoldalas ragasztó...hidd el nem lesz ettől kevésbé értelmes gyereked!kap ingert úgy is eleget!viszed majd bábszinházba meg babauszira vagy ringatóba...a mi korunkban nem voltak ilyen dekor dolgok...nekünk anyuék papírból megrajzolták a 7 törpét meg a hófehérkét emlékszem ceruzával volt szinezve és teknokollal ragasztották a falra...imádtuk a tesómmal pedig látszott minden satírozás de épp ez volt talán benne a jó...ja és neked tanulnod is kell...én ráértem díszítgetni!
hááát a hátfájás az nekem is a 30.hét felé kezdődött és azóta csak rosszabb
ennyi sportolásra bizti nem jut időd de a gyerek mellett nem fogsz üldögélni az is biztos
na remélem csuklásra nem csak véletlen a dolog!
ma gondoltam rád mert nagyon rég vezettem és ma haza kellett vinnem az autót meeeeert hogy megvettük!!!!!!!hát szorítottam a kormyányt és izzadt is a kezem :oops: idegen autó meg hát nem is tudom mikor vezettem utoljára talán húsvétkor asszem :shock:
szóval veled vagyok!én is újrakezdek vezetni

suzy
mi dettó csak kedd óta sírunk...azt hittem már h beteg de nem!front!úgy utálom ezeket már jó lenne ha egyforma idő lenne mindig....

manama
édi pocak! a feliratot rákened kicsit olyan mint egy fogpaszta tele mákszemekkel aztán azt rátettem radiátorra másnap belevasaltam és utána mostam...nem tóm meddig bírja ...
a masszírozást még nem intéztem ahoz el kék menni reumára de akkor ha Laci itthon marad a gyerekkel mert akkora sor áll oda...fél nap bejutni de megéri ha kapok mondjuk 10-12alkalmas jegyet...remélem jövő héten sikerül!

na most értem csak az előző bejegyzésemhez...mennem kell de majd vövök vissza! úgyse alszok ma este mert fűt az adrenalin majd mesélek!!!

Kép
menion
Budapest

erika
én cumit teszek a szájába ha kint vagyunk a védőnő a lelkemre kötötte hogy ne a száján vegye a levegőt a baba ha kint vagyunk ...hogy cumival vagy alvással de lényeg hogy orrán vegye...onnantól kezdve már nem lényeges hogy be van-e takarva
enyém nem köhög de prüszköl...naponta többször is és van hogy 2-3x egymás után...fürdés után kintlét után...én is félek mindig hogy megfázott de aztán nincs semmi más baja...

evita
gratulálok!!!! nekem doki mondta hogy ekkor már semmi nem árt a gyereknek!de megfájdulhat a fejed tőle ami biztos nem jó neked

manama
front volt igen...holnap meg oltás :( a hiradóba is bemondták hogy nagy a forgalom a szülészeteken :D

wiwi
én linkeltem be nemrégiben a táplálásról és ott beszél arról is mikor kell elkezdeni és mivel...hát én is megkérdőjelezném a dolgot....és innentől mindent amit ez a nő mond :?

szandriii
igen épp írom manamának :D én is ilyen frontos hétvégén szültem....amikor feküdtem a szülőszobán 10-15 percenként hozták a babákat az ujszülött ellátó kocsihoz ami mellettem volt...

orsi
vaki azt mondta hogy az ő babaája ha elvitte valahova akkor másnap végig hiszti volt...lehet hogy Anna is ilyen lesz majd kiderül...de ha igen akkor muszáj lesz megszoknia...meg aztán autóval nem lesz már olyan szenvedős cipelős...
olajat mégis vettem mert tekkóba megláttam...hát ügyesen lespricceltem vele a falat :twisted: sajnos nem a festékkel jönne csak le....
rekedt medvén nevettem....nekem meg protkó nélküli nevetős öregnénim van :lol:

suzy
szupi hogy minden rendben van nálad!én is kibuktam de csak addig míg nem tudtam eldönteni hogy mi ez...teszek fel képet hogy ráragasztottam egy hűmérőt a fejére...úgy néz ki mint egy star streck szereplő :P

cukigabi
jaj de ééééédiiiiik szép kis párocska :lol: mint egy mini házaspár

Kép
menion
Budapest

na gyorsan rólunk
nagy izgalmak vannak nálunk ma elhozta a haverom az autót és megírtuk a paírokat és mától van autóóóóónk :D :D :D :D :D
nem csúcs nem is fiatal nem is csodaszép de jó nagy és holnap elvisz minket oltásra...szóval ez a vágyam is teljesüt hogy sajáttal menjünk és ne taxival...
nagyon izgultam csömörre kimentünk a srác ott lakik és hazavittem majd vissza én meg ezer éve nem vezettem már....izzadt a tenyerem :?
gyerek meg hátul sírt nem tudtam figyelni mi hol van mik a kapcsolók miegymás...
aztán másik izgalom meg a munka...multkor meséltem hogy van állás lehetőség de nem kapkodok utána pedig gyás mellett 2 percre lenne 4 óra naponta....aztán úgy volt hogy elkelt az állás tegnap meg kiderült hogy mégse mert a jelentkező alkalmatlan...erre tesóm(aki párhuzamosan dolgozik a másik dokival)átment beszélni velük hogy elvállalnám még részmunkaidőben is...úgy néz ki örülnek neki és így lesz munkám...hááát eddig nem voltam oda de ha nem kéne minden nap menni az lenne a főnyeremény mert mondjuk ritkábban kéne csőszt fizetni Laci is egy részét tudná vigyázni a gyerekre és akkor még havonta 2-4x nagynénémet is megkérném így már nagyon ritkán hagynám a gyereket "idegenre"és akkor még babázok is eleget!
azt hiszemennél álomszerűbb lehetőség nem is adódhatna! ja és betegekhez meg tesóm kijárna így nekem fixen a rendelési idő lenne....már csak az a kérdés heti hányszor akarják hogy menjek....olyan jó lenne ha mondjuk 3x...
óóóó ilyen izgalmak vannak/voltak ma...ha van akkor szeret engem a jóIsten azt hiszem :D :D :D :D :D :D :D
Lacinak meg csütörtökön mennie kell üzemorvoshoz és azt mondták neki hogy ha megint nem engedik éjszakázni akkor vagy elküldik vagy olyan beosztást kap ahol jó ha 70e lesz a fizuja....én azt hiszem ez is a sors keze mert bár ijesztő ma munka nélkül lenni de önszántából sose jön el onnan pedig napi 3 óra bejárni a város másik végébe...ezen kívűl elmebeteg beosztása van és az is napi szinten válltozik...emellett az utolsó vérét is kiszívják...szóval lehet hogy nehéz lenne most meló után járni de....aztán meg ha éjszakába vissazengedik akkor meg a gyerekvigyázás van megoldva ha én megyek dolgozni....szóval bár ő nagyon feszült én meg nagyon bizakodó vagyok....

Kép
menion
Budapest

Nem olvastam, nem néztem képeket, csak gyorsan írok, mert különben felrobbannék, ha nem mondhatnám el vkinek/vkiknek.

No, hát végre sikerült a vizsgám :oops: :oops: :oops:
Nekem is lesz jogsim.

KépKép

Kép
szandriii

Szandri
Kép
nagyon örülök a jó hírednek, végre :!: :lol:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Szandriiii!!!!
Gratulálok!!! Kép

Mindenkinek pusz :arrow: megint nem tudok írni,jól lemaradok megint. :oops:

Kép
cukigabi
Budapest

Na mégis tudok írni,Roli alszik!!!

Szandrii!
Türelem!Jó helyen van az a babuci.(Roli 34+6-on született és 2 hétig kórházban volt.)
Kilók.....hát mindenki azt mondja,hogy majd lemennek maguktól :roll: nem nagyon hiszem.
Squash?Hát...........sajnálom!

Evita!
A saját érdeketekben vagytok anyósnál,ez legyen a szemed előtt!KITARTÁS!!!!

Anna!
Hát nálunk az első hetek ugye kórházban voltak,de utána itthon nekünk 3 óránként kelt.Aztán szépen hozzászoktattuk az éjszaka sötétben alváshoz,nappal meg ugye amúgy is van egy kis fény és mi se maradunk tök csendben,így ő már tudja mikor van éjjel.Legalábbis remélem.Amúgy én nem nagyon maradtam fent vele éjjel,csak amikor hasfájós volt.
És jól mondják a lányok,az elején neked kell alkalmazkodni.

Vivi!
Hááát ez nekem is fura,mármint a keksz!Jövő hét szerdán megyek a védőnéninkhez kibeszélni a hozzátápi dolgokat,kiváncsi vagyok ő mit mond.De biztos nem adok még neki kekszet.

Suzy!
Ez a has érzéketlenség még nekem is van és nekem is mondta a doki,hogy természetes és még jó darabig lesz is,de egyszerűen nem tudom megszokni,olyan sz@r érzés.
Ja igen jó volt a nosztalgiázás,mindenki annyira drukkolt akkor és még most is élnek bennem a dolgok,pl az első tesz reggele (82.old)
Kistesó?Hát az még legalább 1-2 év,hacsak nem jön spontán (5évünk van eldönteni mi legyen a 2 kicsivel a fagyioviban)

Menion!
Na végre megvan az áhított kocsi!!!!Nem baj ha nem a legszebb,a lényeg,hogy elvisz A-ból B-be.Milyen márka?
Hát ezzel a tej dologgal jól kikészített anyósom,még a cukor hagyján,mert,ha kamilla teát adok neki azt rakok bele,de tejet?Hát azt még jó darabig nem.
Roli is tüsszög,de az orra nem folyik,a védőnéni azt mondta lehet,hogy port szippant be,bár nem tudom mennyire esélyes a porallergia,ha apa is meg én is azok vagyunk. :roll: azt hiszem esélyes.
Csak megoldódik ez a munka ügy nálatok és ha az előző csaj nem vált be akkor ez az állás tényleg rád vár :wink:

Tegnap ugye voltunk Orsiéknál.Nagyon jól éreztük magunkat.A két babuci egyszerre evett és egyszerre aludt 20 percet :roll: :lol:
Meg nézegették egymást :D olyan édesek voltak :D
Hát látszik,hogy Roli korababa,Dalmus kicsit azért "masszívabb".És olyan aranyosan nyújtogatta a nyelvét Dalma :lol: :lol: :lol:

Holnap anyuhoz megyünk,vasárnap meg vendégeink jönnek.Sűrű program.

Kép
cukigabi
Budapest

Sziasztok Lányok!

Velünk minden oké! Emma szobája már ki van festve és a bordűr is fent van! :lol: Olyan szép lett!!! :lol: :lol: Holnap meg már laminált padló is lent lesz! Szóval szépen lassan kész leszünk! Jövő hét végére szerintem már minden kész! Remélhetőleg!! :lol: :lol: :lol:

Gabi, Orsi
Gyönyörűek a babáitok! Olyan jól mutatnak így együtt! Tök jó,hogy taliztatok!! :lol: :lol: :lol:

Szandri
HATALMAS GRATULA A VIZSGÁHOZ!!! Látod megmondtuk,hogy sikerülni fog! Végre megnyugodhat a lelked!! :lol: :lol: :lol: Persze úgy is jön egy csomó más dolog!!

Suzy
Örülök,hogy jól viselte Cipike az oltást! Bizony egy hős! Kis ügyeske! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Menion
Laci csak nagyjábóli árat akart kalkulálni! Hát férfiból van, kell neki,hogy tudja kb. mire számíthat!
Örülök a kocsinak nagyon!! Szuper!! És az álláslehetőségnek!!
:lol: :lol:

Hát most ennyire futotta! :oops: Mindenkinek szép hétvégét!! :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok!

Gabi
Hú, na azt a boxolós-kéztartásos képet majd várom, ha sikerült. Tuti édes lehetett :lol:
Júúúj, a randi kép nagyon cuki! Meg kell zabálni mindkettőjüket! Hogy figyelnek… :lol: :lol:

Szandri
Gratulaaaaaa a vizsgádhoz! Tök ügyi vagy! Imici biztos adott erőt!
Örülök, hogy minden rendben volt a dokinál!

Orsi
Jajjj, ez az Ausztria-dolog nagyon bejönne nekem is! Csak az a baj, hogy szülésig már nem megyünk haza. De majd utána, végülis nemcsak újszülöttnek lehet ruhát venni ;) :P A színeket tekintve annyira nem vagyok válogatós, persze bizonyos határokat nem akarok átlépni (pl Thomas gőzmozdony kislányra, Hello Kitty fiúra… :lol: )
Jó lehetett a babamasszázs! Kaptam egy aji könyvet erről, tuti elsajátítom és ha lesz itt is, akkor viszem!
Rekedt medve… :lol: :lol:

Vivi
Április elejére vagyok kiírva. Jó megfigyelő vagy és köszi a tippet! Valóban van hiányom hosszúujjú bodykból, amit eddig kaptam, vettem, abban nem volt… :( De pótolom, mert a fene tudja, hogy milyen idő lesz áprilisban, azért akkor leszek nyugodt, ha mindenféléből lesz ruha, legalább néhány.

Evita
Jobb így, hogy nem vagytok otthon, így nem stresszelsz és a festékszag is elkerül. Aztán lesztek még eleget kettecskén-hármacskán! ;)

Suzy
Szuper, hogy minden rendben volt a dokinál. És még az oltás is simán ment… ügyi fiú ez az Ádámka tényleg!
Képzeld, nekem a nyakam volt totál érzéketlen a pajzsmirigyműtét után. Nem éreztem ha hozzáértem/megvakartam, mintha nem is az én nyakam lett volna… :shock: De úgy másfél hónap után szépen fokozatosan visszarendeződött.

Anna
Drukkolok, hogy mihamarabb kialakuljon egy jó kis rendszer nálatok! Biztos ügyi leszel/vagy!

Menion
Gratula a járgányhoz! Te vitted haza? Szuperül toltad!
És még a munka is alakul! Nagyon klassz!

Lányok, lehet, hogy meg fogtok kövezni a hozzátápi-kérdésben, de leírom, hogy mire jutottam, ha nem baj. :oops: :oops:
Mikor Vivi írta a védőnője javaslatát, meresztgettem én is a szememet, hogy mi van :shock: Aztán mondtam a páromnak, hogy nézzen már utána néhány tanulmányban, írnak-e erről (hadd vegyem már hasznát hogy biológus…). Na és röviden az a nagy helyzet, hogy valóban vannak erre vizsgálatok és úgy néz ki, van értelme. Ez jött le nekem a magyarázatból: a glutén fehérjékből áll. Ezen fehérjékkel szemben allergia alakulhat ki meghatározott babáknál. Az allergia kialakulását befolyásolja (legalábbis ezt találták a kísérletekből), hogy a baba szervezete mikor és hogyan találkozik először a fehérjékkel. Elvileg 4 és 6/7 hónapos kor között van egy un „időablak”, amikor az immunrendszer toleránsabb a gluténnal szemben, így kisebb az esélye a tünetekkel megnyilvánuló lisztérzékenységnek. De ilyenkor is fontos kell a fokozatosság és a szoptatás fenntartása. Tápis babákról nem találtunk semmit… :(
Persze mindezt feltételesen írom, mert viszonylag frissek a vizsgálatok és mindenhol nagy port kavart.
Hát, én nem tudom, hogy mit fogok csinálni… :oops: :oops:

Akkor magamról: ma voltam UH-n. Bébike rendben van, méretei jók és nagyjából megfordult. Viszooooont, még mindig nem tudom, hogy Jancsi-e vagy Juliska… :lol: Ha minden igaz, ez volt a hatodik UH-m, ebből minimum négy alatt megmutathatta volna magát, de a kismanó fittyet hány a kíváncsi szemekre! Legközelebb egy hónap múlva megyek.

KépKép
manama

Sziasztok!

Bocsi, most csak a kekszes témához komment:
a novemberi baba fórumra is írogatok néha és ott egy csajszi is hasonlót írt, mint Manama.
Ő azt írta pluszba, h a gluténnal való ismerkedésnek nem a ht keksz a legjobb módja hanem, h amikor már bevezetted a sárgarépát, krumplit, akkor mintha sóznád, annyi lisztet szórsz rá. Sokkal kíméletesebb módszer, mint az ezernyi egyéb vacakot tartalmazó ht keksz.
A bevezetés 5-6 hónap között javasolt, a szopi mellett.
Így már barátságosabbnak tűnik...

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Sziasztok!

Ádám most alszik gyorsa írok,mert nemsokály itt az etetés ideje.

Menion!Gratulálok az autóhoz!Örülök hogy sikerült szereznetek.
Hogy vagytok :?: Anna baba hogy viselkedett tegnap este :?:

Evita!Gratulálok a vizsgádhoz!Ügyes vagy :wink:

Manama!A kacsintós kép nagyon szép.Az jó h anyósnál vagytok így nem kell az erős szagot be szívnod és nyugodtabb vagy.Kitartást kívánok neked!Hétfőre pedig megy a drukk++++++++++

Szandri!Örülök nagyon h minden rendben volt a dokinál.
Elhiszem h mennyire várod már hogy a karodba tarthasd...meg látod el jön majd az az idő is hamarosan.

Gratulálok!!!

Anna!Mi mikor haza jöttünk a korházból elég nehéz volt az első napok,mert nem volt elég tejem és szerintem elég erős sem volt,mert óránként sírt és kellett pótolnom tápszerel kb 2 hétig így volt utána már csak tápszert kapott,mert sajnos nem volt már tejem egyáltalán és tápszert kellett adjak tovább ezután már 3 óránként evett.

Hupszzzzzzz.....Ádámka fel ébredt majd jövök folytatni.

Szép estét mindenkinek!

Kép
erika12

Vissza tértem 10-kor meg volt az etetés,böfisztetés és fürdés...most ringatom a babakocsiba már bóbiskol,remélem hogy nem fog fel ébredni.

Anna!Alvás este:-az elején aludt jól nem volt gond kb 2 hete egészen hajnali 1 óráig sehogy sem akar elaludni...nyűgös rugdalózik
...az ölembe sem alszik el a babakocsiba sem s a kiságyikólyába ilyenkor mellém rakom az ágyra de ez a módszer sem válik be úgy...nagy nehezen elalszik mellettem és csak ezután teszem a kiságyába.Remélem ma nem lesz így ...most el ringadtam a babakocsiba,de attól tarok h fel ébred mikor be rakom a kiságyába :roll: .

Suzy!Örülök nagyon h Cipike jól viselte a szurit...ügyes volt!
Tápszer:NIN 1-eset kap.
Oltás:-a korházba kapott (BCG)-re fogalmam sincs h ez mire van,sajnos és a (Hepatitisz B)-re,ennyi.

Gabi/Orsi!Nagyon édik a gyerekek...gyönyörűek!kis cukik :lol:

Manama!örülök g minden rendben volt a dokinál.

Meg néztem a képeket a Gmail-on...nagyon aranyosak a babák.
A pocakos képek is nagyon szépek.

Evita!Nagyon szép lett a fürdőszobátok.Gratulálok!!!

Rólunk:Ma 6.45 kor ébredt Ádám...etetés böfisztetés,pelenka csere és utána játszotunk...3 óránként evett ma és tegnap is a két etetés köszt még adok egy kis teát.
Sajnos vissza jött a tél ma egész nap havazott...nem mertem ki vinni a levegőre Ádámot,mert nem szeretném h valami baja legyen...naponta 3x-4x szellősztetek a szobába.
Ti ilyen időbe kis szoktátok vinni a babókat :?:
Jól el fáradtam a szobát pór szívóztam port töröltem a folyosón takarítottam.
Reggelente sterilizek, teát főzök.Ádámnak még a vizet később fel kell forraljam a tápszernek és egy kicsit össze pakolok a szobába,ezután tusolás és ha minden jól megy és Ádám nem ébred fel akkor alszom.
Majd le ragad a szemem a hátam is fáj. :(
Most már be fejezem és elnézést a panaszkodásért.

A G-re rakok fel 1 pár képet.

Lehet h nem jövök a hétvégén.

Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!!!

Jó éjszakát!

Kép
erika12

Jó reggelt!!!

Jelentem.........takarítás kész :P gyorsan főzök valamit,aztán irány anyukám és úgy döntöttem csavargok is egyet,ha már van aki Rolizik.
Ezer éve nem voltam a Brendonba :oops: :?

Mindenkinek szép hétvégét!!! :lol:

Kép
cukigabi
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?