Új privát üzeneted érkezett!

Zitus!


nem szabad ennyit szomorkodni!!!!!
komolyan, picit probalj meg erosnek lenni! muszaj belegondolni a ferjek helyzetebe is, nekik sem lehet am konnyu. az egesz napi melo utan en is soxor ugrottam neki a ferjemnek, aminek persze sosem volt jo vege. nem szabad h a kapcsolat is csorbuljon, mar epp eleg rossz tortent anelkul is.

na ezt viszont megertem,h nem repdesel sogord hireitol, de gondolj arra, h milyen jo,h kb egy idosek lesznek a babocak, merthogy TE IS BABAS LESZEL IDEN!!

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


jo reggelt!

azt kerdeztem mar vagy csak akartam h hova valosiak vagytok?

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Bixi! Már írtuk hogy én óbudai vagyok, Zsoff pedig váci. És te is írtad hogy 9. kerületi ha jól emlékszem :)

Most sokkal jobban vagyok. A férjem hétvégén egy hős volt, én meg egy önző liba. Csináltunk egy csomó olyan dolgot amitől tudta hogy jobb kedvem lesz, és az is lett. Tökéletesen elterelte a figyelmemet, nagyon jó volt. Viszont ennek az lett az eredménye hogy nem tudott tanulni, amitől meg lelkiismeret furdalásom van. Legyen már vége a vizsgaidőszaknak! Amúgy én is elkezdtem tanulni előre a márciusi vizsgáimra, az sem lesz egy egyszerű menet... De legalább másra figyelek.

Nagyon is remélem hogy mire a sógoromék babája megszületik nekem is tekintélyes pocakom lesz!!!! Amúgy nem járunk össze annak ellenére hogy a férjem tesója, úgyhogy ilyen szempontból tök mindegy hogy egykorúak a gyerekeink vagy sem.

Mérem a hőmet, de nem emelkedik meg :( Tudom még lehet hogy nem állt vissza a peteérés, de olyan türelmetlen vagyok. Gyakrabban feszül a mellem is, ez jó jel lenne, de úgy tűnik még várnom kell tovább. Ma elkezdtem újra szedni a folsavat, azt mondják jó, ha 3 hónappal a tervezett foganás előtt már szedjük. Ti szeditek, vagy szedtek mást?

Tudtátok hogy csak úgy repül az idő és mindjárt március lesz? :P

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 

 
 

Zsoff hova tűnt?

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


nemtom hova tunhetett, remelem nem volt semmi gond a kontrollon.. :roll:

bocs, mostmar emlekszem h kerdeztem ezt mar egyszer, kicsit rovid az agyam :shock:


en a colitis miatt november ota szedek tardyferont ami vas+folsav (bar folsav nem sok van benne), de terhesvitamint en majd csak akkor szedek ha mar ott a baba - nekem nagyon megdobja az etvagyamat, es azt nem akarom.

igaz-igaz mindjart marcius :lol: :lol: :lol:

ma megyek aerobicra:)

elorebb hoztuk a sielest, mar csak 2 hetem van megedzodni, jajj nekem, bele kell huznom :shock:

orulok, h jol telt a hetveged!!!

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok, nem tűntem el!!! :lol: Még pénteken elkezdtem írni egy extra hosszú beszámolót, csak aztán nem tudtam befejezni,és nem akartam félkész állapotban elküldeni.

Képzeljétek, a kontroll után olyan jó kedvem volt (nem is ez a megfelelő kifejezés, hogy jókedv...), mint amilyen már ezer éve nem volt. Egész hétvégén tettünk-vettünk, főztünk, sütöttünk, sétáltunk, bevásároltunk. Annyira jó volt. Néha bevillant, hogy szabad-e nekem ilyen felszabadultnak lennem... Tegnap volt egy hónapja..................
A "jókedv" egészen vasárnap estig kitartott, amikor is eszembe jutott, hogy a férjem ma megint dolgozni megy, és én megint egyedül leszek... De ma is egészen "ügyes" voltam,egy csomó mindent csináltam, végre reggeltől tudtam tevékenykedni!!! (Pedig éjjel megint alig aludtam. :? )

Hőmérőzés:
Nekem se nagyon akar emelkedni a hőm. :( Bár tegnap 36.0 volt. Ez nálam mostanában magasnak számít... Szerintem azért mondta az orvos, hogy 2 hónap múlva menjek legközelebb hozzá, mert kb. addigra tuti, hogy visszaáll a ciklusom. Legalábbis nagyon remélem, hogy akkor minden ok lesz...

Zitus!
Sok erőt kívánok mindkettőtöknek a vizsgákhoz... Amikor meglett a diplomám, megfogadtam, hogy soha többé semmit se akarok tanulni!!! (Mostmár azért enyhültem, vannak dolgok, amik érdekelnek, pl. a jelnyelv). Annyira tisztelem azokat, akik szorgalmasan tanulnak és vizsgáznak. Én beleőrülnék, ha újra vizsgáznom kéne. Viszont gondolatelterelőnek biztosan tökéletes. :)

Vitamin:
A vérszegénység miatt én is szedek folsavas vasat (Maltofer Fol), szintén kevés benne a folsav, de én már tegnap elkezdtem külön szedni a folsavat, biztos, ami biztos, néhány hónap múlva már a topon leszek. :) Ezeken kívül napi 2x500 mg-os C vitamin.
Ti szedtetek terhesvitamint? Én nem, csak Folsavat, C és B6 vitamint. Most viszont úgy gondolom, hogy fogok szedni, de ezt majd még megálmodom.

Bemásolom, amit pénteken írtam:
Sziasztok!

Zitus, én is üdvözlöm a sógornődet. Én sem azokra haragszom, akiknek babájuk lesz.... Valahogy úgy érzem, hogy az utcán minden nő gyereket vár. Vagy mindenki babakocsit tologat, vagy mindenkinek nagy a hasa. Érdekes...


Kontroll:
Egész nap úgy be voltam tojva... Még akkor is, amikor mentem. Szegény férjem is nagyon izgult. Az orvos azt mondta a műtét után, hogy jan. 4-én vagy 7-én menjünk. A férjemnek 4-én van a születésnapja, 7-én meg a névnapja. Attila azt mondta, inkább a névnapján menjünk, hátha valami rossz lesz... Egyébként ő nem pesszimista (nem szeretem ezeket a kategóriákat), de annyira izgult. Azt kérte, ha valami rosszat mond az orvos, csak itthon kezdjek el sírni. Na mindegy. 4-re értünk oda, 5-kor még hárman voltak előttünk, de ahogy látta az orvos, hogy ott vagyunk, mondta, hogy menjek be (mert ilyenkor nem jó a kismamákat nézegetni..). Nagyon rendes volt tőle, bár ekkor már egy órája ott voltunk, ezer kismamát láttam. Olyan furcsa volt, mert nem sírtam el magam a látványtól... Érdekes volt, mert pocakosan voltam utoljára abban a váróban, rendelőben, ultrahangon. Szerintem kicsit azt "hittem", hogy én is babát várok... Na, ezt az érzésemet se tudtam szépen megfogalmazni, de hátha értitek. :)
Bementem, kérdezte, hogy meddig véreztem, meg hogy vagyok. Mindig nagyon sok betege van, de érdekes módon a legapróbb részletekre is emlékezett velem kapcsolatban. Megvizsgált, mondta, hogy a méhem jó, fürödhetek kádban, és összebújhatunk este. (............)
Megnézett uh-on is, azt mondta, ott is minden rendben, és megkérdeztem, hogy mi a helyzet a petefészkeimmel, van-e bennük ciszta. Azt mondta, minden rendben, és nincs ciszta.
Aztán beszélgettem, meg feltettem a sok-sok kérdést, ami az elmúlt egy hónapban foglalkoztatott.
És elfelejtettem megkérdezni az úszást...... (Bocsi, Zitus!!!) Pedig rajta volt a papíromon... Megkérdeztem, miért nem szültem. Meg lehet, hogy gáz, de a nemet is. Azt mondta, nem lehet tudni.................
Rendes volt az orvos, el se hittem, hogy minden „rendben” van a testemmel. (bár ki tudja..) Március elején kell legközelebb mennem. Azt mondta, ha akkor is minden rendben, jöhet a Baba! Na, gondoltam magamban, azért ez még nem így megy. Nem azért, mert nem szeretnénk… Jónéhányszor elmondta, hogy este összebújhatunk, „De ha lehet, még ne legyél terhes. Bár, ha az leszel, akkor se kell megijedni, de ha lehet, ne.” Olyan fura volt ez az egész. Ez azért nem így megy… Van egy érdekes stílusa, de ezzel nem most szembesültem először.
Amikor kijöttem a vizsgálóból, a férjem nyakába ugrottam, és örültem, de nagyon. Szerintem minenki azt hitte, hogy most "diagnosztizálta" az orvos a terhességet....
Akkora kő esett le a szívemről... Tudom, még így is lehet ezer és ezer bajom, de legalább itt minden rendben van. Most elég bizakodó vagyok...
-------------------------------------------------------------------------------------

Igaz, mi úgy gondoltuk, hogy júniusig várunk,de miután most így fel vagyok dobva, tegnap (vasárnap) elfantáziálgattunk arról, hogy milyen jó lenne, ha a férjem a következő szülinapjára kapnánk egy Kisbabát... :) Majd meglátjuk.

Olyan furcsa, mert most tényleg elég erősnek érzem magam, de a hétvégén azért volt még megingás... (Biztosan lesz is még.) Kétszer kérdezték meg nagyon tapintatosan, hogy vagyok, és egyszer se tudtam válaszolni, mert elke6zdtem sírni....

Zitus! lenne egy nagy kérésem. Leírnád, hogy abban az ogyei-s 22.000 Ft-os "vizsgálatcsomagban" mik vannak benne? Meg írnál néhány tapasztalatot az intézményről, vizsgálatokról meg mindenféléről? (E-mailben is nagyon örülök, ha úgy jobb.)

Na, megint jó sokat írtam. Mindig csak a végénm veszem észre...

Zsófi
zsoff86
Vác
 
 


Én is remélem minden rendben volt/van. Zsoff, ha olvasod, írjál, mert izgulunk érted!

Én sem terhesvitamint szedek még, hanem B vitamin+folsav tablettát. Ezt lehet venni az Auchanban olcsón, van benne 40 mg folsav, az elég is. A terhesvitamintól én nem vettem észre hogy nőtt volna az étvágyam, de drága ahhoz hogy 3 hónapig "csak úgy" szedjem.

Síelni? Aerobikra? Te aztán tudsz élni ;) Hajrá, erősödj meg és érezzétek majd jól magatokat!
Én továbbra is tekerek naponta és sajna továbbra is csak 10 percet, de ez is több a semminél. Úgy kifáradok és leizzadok tőle, hogy csak na. Úszni még mindig nem merek menni, pedig elállt a vérzés is. De még a kádban fürdésről is azt olvastam hogy 6 hétig ne... :(

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Jajj de jó hogy írtál!! (egyszerre írtunk)

Örülök hogy minden rendben volt a kontrollon!!! Látod, erős vagy, fiatal vagy (gondolom a nevedben a szül. éved van :)), gyorsan regenerálódik a szervezeted.

Nekem 36,6 a hőm, nekem ez még nem elég magas, amikor a babák jöttek 37,0 volt.

A diploma után én is azt mondtam sose tanulok többet. Most azt mondom, még ez a 3 vizsga (nekem mérlegképes könyvelői vizsgák vannak még amúgy), aztán soha többet... Aztán majd meglátjuk.

Sógornőm: ami kicsit rosszul esett még a bejelentésükben, hogy még csak 5 hetes a babájuk, szívhangja még nincs. Esetleg tapintatból is várhattak volna pár hetet amíg lecseng ami velünk történt és stabilizálódik az ő picijük is a pocakban. Persze lehet hogy az ő számukra már lecsengett a "sztori", tulajdonképp sosem beszéltünk velük róla, sógornőmmel nem is találkoztunk...

Fürödhetsz kádban?? Ez szuper! Nekem ez úgy hiányzik!
És össze is bújhattok, szuperjó. Engem úgy engedtek el a kórházból hogy "szexuálni" és kádban fürödni nem szabad, a kontrollon meg elfelejtettem megkérdezni... Végül az összebújással mi addig vártunk amíg el nem múlt a vérzés, de persze utána is védekeztünk.

Mit mondott arra hogy miért nem szültél?
Az nagyon-nagyon jó ha azt mondta a doki hogy március! Addig van időtök eldönteni hogy meddig szeretnétek várni és hogy hogyan tovább.

OGYEI: Előszedtem minden papíromat, remélem nem hagyok ki semmit.

Először is beszélgetni "kell" egy védőnővel. Ő felméri mi a helyzet veletek, kérdezget meglévő és átvészelt betegségekről, meg sokmindenről. Ő javasol vizsgálatokat, szűréseket. 3 hónap után lehet visszamenni hozzá, mi ekkor már azt jelentettük be hogy jönnek a babák.

Ami alap:
- Férjednek spermavizsgálat (kis üvegben be kell vinni, aztán megmondják minden OK-e)
- Neked nőgyógyászati vizsgálat (nagyon rendes, alapos fiatal doki)
- Feladat lesz a hőgörbéd vezetése 3 hónapig, utána meg lehet beszélni a védőnővel (nekünk nem került rá sor)

Ha kell:
- Hormonvérvétel neked (ott helyben)
- Andrológiai vizsgálat a férjednek ha nem jó a spermaeredménye (az én férjem ezen nem volt)
- dietetikus (ezen én nem voltam)
- pszichológus (ezen én nem voltam)
- szájhigiénés szűrés (ezen én nem voltam)
á toxoplazma, CMV, robeola, varicella szűrés vérvétellel (nekem az első 2 volt de már terhesen)

Fogamzás után:
- Terhesség megállapítása
- 12 hetes kombinált teszt (vérvétel+UH az ország legjobb UH gépével. Nem vicc. 12. héten 90%-ra megmondják a baba nemét, 4D-s UH képet kapsz és megcsinálják a tarkóredő-mérést és orrcsont vizsgálatot is. Ez mind benne van az árban. Ugyanaz a doki csinálja aki ott a nőgyógyász - ha kíváncsi vagy megírom a nevét magánban, bár az OGYEI honlapon fönt van a neve)
- Genetikai tanácsadás (egy ultra rendes nővel, mindenképpen érdemes elmenni!!!)

Hát ennyi reklám az OGYEI-nek, ha valami még érdekel, kérdezz nyugodtan. Ja, és nem vagyok OGYEI érdekelt, de nekem az ottani nődoki javaslatától (szedjek E-vitamint) sikerült 2 év után spontán ikrekkel teherbe esnem! Ha megjön újra a vérzésem vissza fogok menni hogy mikor lehet próbálkoznunk újra. nekem mióta oda járunk nincs is másik nődokim, terhesgondozásra már mentem volna a fent említett doki magánrendelésére, de sajnos nem került rá sor :(

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Van egy nagyon hülye kérdésem: nektek milyen volt amikor először megjött? Most nem tudom eldönteni hogy ez az-e. Délben még biztos voltam benne, de most már inkább csak pecsételés. Vagy ha volt kihagyás a műtét utáni vérzés meg e között akkor ne izguljak, tuti az?

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


hat Zitus az en esetemben egyertelmu volt, h megjott. kb omlott belolem a ver - szo szerint - es raadasul epp 11000m magasan voltam Romabol hazafelé. elotte volt pecseteles nekem is , utana meg nemi barnazas.

amugy epp most jovok a nodokitol megint.
A medrolnak hala jol osszeszedtem valami bakteriumot, mmost erre is kaptam gyogysszert. :evil: igaz csak 5 napig kell szedni.

de megnyugodtam, ugyanis napra pontosan jokor csodalatos peteeresem van :lol: bar most nem megyek vele semmire, de azert feldob 8)

tenyleg zsofi miert nem szulhetted meg?

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Sziasztok!

Azt mondta az orvos, azért nem szülhettem meg, mert ilyenkor nem szokták. Ha min. 18 hetes lettem volna, szültem volna. A műtétkor már kb. 1 napja nem volt szívhang. Ilyenkor a magzatok "összemennek", és a szövetek elkezdenek "szétmenni" (nem akartam más szót használni). Valószínűleg nem tudtam/lehetett volna megszülni. És az sem mellékes, hogy teljesen zárt volt a méhszáj, a szülés egyáltalán nem indult meg magától. (Bevallom, amikor magyarázott az orvos, nem sikerült mindig figyelnem. Pedig érdekelt a dolog, nem is kicsit, csak egy kicsit felkavart a dolog.)

Bixi:
Olyan jó neked, hogy ilyen csodálatosan van peteérésed!!! :) Fogalmam sincs, hogy én most hol tartok. Addig nyafogtam az alacsony hőm miatt, amíg elkezdette emelkedni! :) Ma reggel már 36.3 volt! Ez nekem nagyon jó hír az eddigi 36 alattihoz képest.

Zitus:
Hát, én semmi információt nem tudok adni, nekem még nem jött meg a műtét óta. Karácsonykor véreztem utoljára, azóta nem volt semmi. Viszont a "petefészekkörülifájdalmam" (vagy micsoda...) már jópár napja elmúlt. Lehet, hogy mostanában kezd visszatérni a szervezetem az "életbe". Örülnék, ha már megjönne, mert akkor tudnék számolgatni, jobban tudnám figyelgetni magam. Tudom, türelem, türelem...
Még annyi eszembe jutott, hogy nekem még azt mondta az orvos, hogy 4-6 hétig normális a vérzés a műtét után. Akár hetek is eltelhetnek vérzésmentesen, aztán megint egy kicsi...

Köszönöm a sok OGYEI-s infót!!!

És igen, a nevemben a születési évem van. :)

Az orvos nagyon lelkes volt a kontrollon. De én még azért nem vagyok ilyen bátor. Pl. péntek óta egyszer mertem kádban fürödni... lehet, hogy inkább maradok még a zuhanyozásnál.

Teljesen egyetértek azokkal, amiket a sógorodék bejelentésével kapcsolatban írtál. Ha más miatt nem, legalább tapintatból várhattak volna... De én tuti, hogy nem mondtam volna el az 5. héten...

Zsófi
zsoff86
Vác
 
 


nalunk volt olyan csaj, aki az 5. heten a munkahelyen! jelentette be h terhes team meetingen.

nem vicc.

no comment. :shock:

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Bixi: Tök jó ha már szabályos peteérésed van! Nemsokára szükséged lesz rá! :)

Nekem úgy tűnik mégsem jött meg... Vagyis elmúlt. A hőm sem emelkedik. Na jó, ez még csak a 27. nap a vetélés óta, tudom-tudom, türelem rózsát terem.

Olvastam most egy orvos honlapját, nagyon érdekes dolgokat mondott. Pl. azt hogy a nők felejtsék el a fürdést meg a tampont. De úszni meg szabad. Most már nincs is kedvem kádban fürödni...

5 hetesen én még saját magam sem akartam elhinni hogy babát várok!!!! Nemhogy szétkürtölni a világnak.

Nálunk a munkahelyen a 8 hetes bejelentés volt a rekorder, utána én betöltött 12 héttel (de én előtte egy hónapig feküdtem otthon a haematoma miatt). Egy másik lány csak a 15. héten mondta el. Igaz hogy neki akkor sem volt még hasa, nekem meg a 12. héten már rendes pocakom volt...
(Bixi, látom te is multinál dolgozol: team meeting :P)

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


igen Zit en is droid vagyok egy multinal 8)

en a kozvetlen fonokomnek elmondtam kb a 9.heten mert annyira rosszul voltam reggelenkent - kesobb amugy rajottem, h a femibiontol! - h kb mindennap kestem uh muszaj volt. azon kivul a fonokom fonokenek mmondtam el, mert pont elo akartak leptetni, eshat meg akartam mondani az igazat miert nem vallalom. amugy en nem jelentettem be `hivatalosan`, ahogy telt az ido eszrevettek az emberek. en amugy eleg vekonyka vagyok, uh eleg hamar feltuno volt.

a peteeresnek en is nagyon orulok, kivancsi vagyok hany napos lesz a ciklusom.

olyan jo neked h van kitartasod mindennap tekerni. en probalok visszaallni az aerobicra es a jogara, de alig-alig jutok el, mert minden nap van valami elinteznivalo melo utan, 8 elott nemigen erek haza. reggel meg nem birok hamarabb felkelni edzeni. pihh.
attol tartok sulyos izomlaz problemaim lesznek sieleskor. jaj nekem.

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Minden nap van erőm tekerni: jelentem, tegnap nem volt. Helyette megpróbáltam több-kevesebb sikerrel végigcsinálni az AVIVA könyv 18 gyakorlatát. Többé-kevésbé sikerült. Ennek az lett az eredménye hogy az amúgy élénkítő torna után aludtam egy akkorát mint a huzat (persze így éjszaka nem aludtam, reggel meg alig bírtam felkelni...). Szóval bevallom őszintén emellett tegnap nem tekertem, sőt, az intim tornát is kihagytam. De jó hogy eszembe juttattad a bicajt, mindjárt ráülök, el ne szokjak tőle ;)

Hova mentek síleni? Én még sosem síeltem, lehet hogy ez már kimarad az életemből. Bár ki tudja, lehet gyerekekkel majd rászokunk. :)

Szerintetek az normális hogy semmi étvágyam? Kb. feleannyit eszek mint a terhesség alatt. Akkor sem voltam mindig éhes (a férjem tuti nem ezt mondaná), csak tudtam hogy enni kell rendesen és nyomtam a kaját. Lehet hogy nekem meg el kéne kezdeni a terhesvitamint nem csak a folsavat hogy legyen étvágyam.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


nekem sem volt etvagyam az elso par heten, aztan visszaallt minden a regibe. ne aggodj emiatt, ugyis eszel annyit amennyi kell a szervezetednek.

Ausztriaban fogunk sielni most, Nassfeld nevu helyen, aztan marciusban Andorraban.

Hat azert az se semmi h vegigcsinaltad az AVIVAt! buszke vagyok rad!!!

jo ejt.

(zsoff hol vagy megint?)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Sziasztok!

Megvagyok, nem tűntem el, csak az elmúlt másfél napban megint "visszaestem". Gondoltam, hogy a lelki gyógyulás nálam különösen is hullámzó lesz, de ennyire..... Már nem is tudom, h melyik nap,de beszéltem a munkahelyemmel, hogy februártól visszamegyek. Azóta görcsben van a gyomrom. Annyira félek. Tegnap este 23:53-kor írt egy sms-t az a kolléganőm, aki szerint már kb. a 9. héten el lehetett volna mondanom a gyerekeknek... Ez is úgy felkavart. Kedves volt, amit írt, de most megint olyan harag van bennem... Annyira utálok haragudni...

Na, most csak ennyit tudok írni.

Zsófi
zsoff86
Vác
 
 


Jajj, Zsoff, most erősnek kell lenned!!!! Én is nagyon félek visszamenni dolgozni, de azt hiszem jövő héten már megyek. Bár ég nem vagyok túl biztos benne...

Bixi! Ez a síelés dolog nagyon jól hangzik! Egyszer mi is tervezünk elmenni Andorrába Barcelonából, de valószínűleg nyáron :P

Tegnap sikerült beszélni a férjemmel egy kicsit a lányokról. Amúgy ő elég zárkózott típus, nem szokta elmesélni az érzéseit. Annyira sikerült fölemlegetni a régi időket, hogy neki is könnybe lábadt a szeme :( Olyan rossz volt!

Ma megint hülyéskedik, mintha megjönne, aztán mégse. Nemtom most mivan. Igazából az AVIVA-t is azért csináltam meg hátha meghozza rendesen. Ma is meg fogom csinálni, szombaton meg úgyis megyek a tanfolyamra.
Tegnap csak 7 percet tudtam tekerni :( Mondjuk annyitól is rendesen folyt rólam a víz. Ez az izzadás szerintetek mikor fog elmúlni? Én a terhesség előtt egyáltalán nem izzadtam, mikor vártuk a babákat akkor nagyon sokat, most meg, ráadásul ha mozgok is, még többet. Ez normális??

Hétvégén lesz anyósom szülinapja. Nem sok kedvem van találkozni sem velük, sem a sógoromékkal az 5-6 hetes babával... Tudom hogy nem szabadna így viselkednem, de most még nagyon nehéz lenne önfeledten beszélgetni a babavárásról. A férjem próbálja elintézni hogy ne egy időben legyünk ott a vendégségben, de attól tartok, ez nem fog sikerülni :(

Ma egész délelőtt tanultam, nem is tudok másra gondolni, csak hogy tartozik-követel :S Ma megyek vissza a háziorvoshoz, kérek beutalót tüdőszűrőre (állítólag akkor nem kell fizetni) meg teljes vérképre. Remélem mindent rendben találnak.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


zsoff, fel a fejjel! hidd el jot fog tenni h visszamesz dolgozni, meg ha lesz is par kellemetlen pillanat.
tudom, nem jo ezt hallani de sajnos az elet megy tovabb. tovabb kell lepni, es elore nezni.
ezt mondogatom magamnak is!

Zit, mi is ugy akarunk Andorraba menni, h Barcelonaig repulunk es onnan kocsival. ez meg eleg keplekeny egyelore.

az izzadasrol annyit, h en is nagyon izzadtam, foleg ejszaka. de aztan rajottem h ez lehetett a szteroid mellekhatasa is. nem tudom.

szedett mar valamelyikotok Zanocint?

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Megjöttem a háziorvostól. Végül úgy döntöttünk, nem megyek még jövő héten dolgozni. Bent épp pangás van, sok értelme nem lenne, itthon meg tudok még pihenni meg tanulni.

Képzeljétek, alig akart vérvétel beutalót adni. Merthogy abból nem derül ki úgysem hogy miért történt. Hát az OK, de kivizsgálás nem árt. Végül adott mert mondtam neki hogy volt 1-2 rossz értékem a legutóbbi laboron... Állítólag a tüdőszűrő csak akkor fizetős ha a munkahelyemnek van rá szüksége, amúgy nem, úgyhogy arra sem kaptam beutalót.

A férjem elment vizsgázni (drukkoljatok!), mindjárt nekiesem az AVIVA-nak. Csak az a baj hogy semmi erőm :(

Én nem szedtem szteroidot, meg most már nem szedek semmit, de rendíthetetlenül izzadok. Nappal és éjszaka. Majdcsak elmúlik.
Nem szedtem ezt sem amit írtál. Az van a fertőzésre?

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


igen, zanocint kaptam most a holyaghurutra.

hogy ment az AVIVA?

ferjed mit tanul?
hasznald ki a pihenos napokat!!sok vizsgad van meg?

en nem tudok januarban allamvizsgazni, mert meg mindig hianyzik egy targyam.

na majd juniusban.

most jovok eletem elso bikram jogajarol. hat mit mondjak ez kifogott rajtam :)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Sziasztok!

AVIVA sokkal jobban ment mint kedden! Meg tudtam csinálni 1 óra alatt az amúgy 33 perces feladatsort :) Na jó, az idő nagy része azzal telik hogy böngészem hogy mit is kéne csinálni (könyvből csinálom, nem videóról) :P
Viszont megint nagyon leizzadtam tőle. Anyukám azt mondja az erős izzadás azért van mert le van gyengülve a szervezetem. Pl. a nagypapám mikor hazajött a hadifogságból, több hónapig napi 2-3 inget fogyasztott el...

Férjem kicsit későn jött rá hogy csak kéne az a diploma :( Mérnök informatikusnak tanul. Ha minden vizsgája sikerül, jövőre végez!! :D
Nekem 3 vizsgám van még a tanfolyamból, abból 2-ből van szóbeli és írásbeli is. Egész jól haladok, de nagyon sok az anyag, jobb hogy lesz még egy hetem délelőttönként tanulni, mert nekem az esti tanulás sosem ment :(

Te mit tanulsz? És melyik suliban?

Milyen bikram jóga?? Nem is hallottam még róla. Én a jógát is csak könyvből csináltam, de uncsinak éreztem. Mit jelent hogy kifogott rajtad?

Zsoff, ugye jobban vagy? Sokat gondoltam rád hogy mivel lehetne felvidítani, de nem tudok semmitse mondani :( Csak azt, hogy mindig reménykedni kell hogy egyszer majd jobb lesz!

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


en meg delelott nem tudok tanulni. amiota suli kozeleben vagyok mindig ejszaka/ejjel tanultam.

en most a masoddiplomamat csinalom a kulker foiskolan. kulgazdasag.

a bikram joganak az a lenyege, h a 90 perces ora egy felfutott teremben zajlik (38-40fok van odabent) igy hatekonyabb a zsiregetes, es az izmmok is jobban/konnyebben nyulnak magas hofokon. konyvbol biztosan nagyon uncsi lehet, es az az igazsag, h veszelyes is lehet ha nem megfeleloen csinalod az egyes aszanakat.
az h kifogott rajtam ugy ertettem, h nem volt egyszeru vegigcsinalni.
kb 2kg-t leiizadtam volna alapbol mar attol is ha csak ott fekszek, de kozben meg jogazni is.. :shock:

zsoff!!!hahho!ha nagyon szomoru vagy, akkor is tessek jonni es panaszkodni nekunk! ha meg nem vagy szomoru - nagyon remelem, h ez a helyzet - akkor is gyere, h tudjunk rolad!!

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Férjem is este tanulós. Még ez a szerencse, különben nemtom hogy tudna vizsgázni.

Nekem az első diplomám hasonló: nemzetközi gazdálkodás :) A külker főiskola a BGF-KVIK, ami az Alkotmány utcában van?

Utánaolvastam ennek a jógának (de ráérek :P). Tök jól hangzik, csak kicsit drágállom. Tudom tök hülyén hangzik, de én imádom a meleget. Eddig az izzadással sem volt gondom, remélem ez elmúlik... És ezt a jógát valami miatt csinálod kifejezetten vagy csak úgy, mert megtetszett?

Holnap lesz a nagy pofavizit anyóséknál, ott lesznek a sógoromék is. Drukkoljatok hogy ne akadjak ki!!!

Olyan rosszul aludtam! 1-kor még fent voltam, aztán legközelebb 5-kor ébredtem föl, de azt hittem hogy még mindig nem bírok elaludni. De gondolom közben aludtam azért. Aztán reggel meg olyan vagyok mint akit fejbevertek :(

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


igen, a kulker a BGF, csak en a KKF karra ra jarok, mai a XVI.keruletben van a vilagvegen :?


A jogat csak ugy csinalom. tavaly kezdtem sima hatha jogaval, csak aztan teherbeestem marciusban. onnantol kismama jogara jartam vegig oktoberig. most gondoltam kiprobalom a bikramot.

a hely amit talaltam az Astorian az nekem nem tunik draganak. elso alkalommal vehetsz 2500ert berletet, ami 10 napig jo es annyiszor mesz amennyiszer akarsz. ha ezalat a 10 nap alatt veszel berletet, kapsz 20 % kedvezmenyt. es van diak berletuk is.
ha lenne kedved kiprobalni, szolj, legalabb megismerjuk egymast :)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszi, lányok, amiket korábban írtatok. Ti olyan erősek vagytok! Bocsi, hogy így eltűntem, de senkit nem akarok terhelni, örülök, hogy ti jobban vagytok!!!
Még egy lapáttal rátett a "jókedvemre", hogy érdeklődött Attilánál az a jó barátnőm (és férje), akinek a babája egy héttel fiatalabb a "miénknél", majd néhány nappal másik bartáink hívtak, akik meg egy héttel idősebbek. Nagyon tapintatosak, nem engem hívtak, csak Attilánál érdeklődtek. De nekem ez pont elég volt, mert teljesen véletlenül mindkettőt megtudtam. Annyira elszomorított ez az egész, és nagyon felkavart. Tudom, ők nem tehetnek semmiről, de eszembe jutott, hogy a mi babánk is kb. ekkora lenne, holnap lennék 21 hetes. Nem szoktam betegesen számolgatni, de mivel vasárnap volt a hétfordulónk, mindig eszembe jut... Bennem van, hogy mennyire szeretnék Babát, de a félelem is túlságosan jelen van. Na, meg a bizonytalanság, hogy akkor most mi is van velem. Még mindig nem jött meg, időnként fájdogál már megint a hasam (az orvos persze nem látott semmi eltérőt), a hőm ingadozik. Tegnap voltam a háziorvosnál. Kértem beutalókat. Végülis magához képest normális volt, de miért kell kuncsorogni azért, hogy egy ilyen eset után ne csak vér-, hanem vizeletvizsgálat is legyen. "Miért, van valami panasza a vizeletével???" mondtam, hogy időnként fáj a derekam is, meg a hasam is, a kontrollon minden rendben volt, hátha így kiderülhet, hogy mi van.
A védőnő javasolta, hogy a pajzsmirigyemet (TSH) is nézessem meg pl. az alacsony hő miatt. Mondtam az orvosnak, erre ő: "Miért, van valami a pajzsmirigyével???" Gondoltam magamban "honnan tudjam...". Megnézte a november közepei TSH eredményemet, azt mondta, teljesen normális, jó, a hormonjaimmal nincs semmi gond, fölösleges nézegetni. Köszi. Tehát ez nem került rá a beutalómra. Na, mindegy. Hétfőn megyek vérvételre, 2 nap az eredmény.
Zitus, te voltál már vérvételen? Milyen volt az AVIVA?
Nagyon drukkolok az anyóspartihoz!!!!!!!

Bixi!
Nekem nagyon tetszik így első hallásra ez a 38-40 fokos jóga. Én is nagyon szeretem a meleget. Bevallom, én még sose jógáztam, de ez az izzadós jól hangzik. Mennyire megerőltető? Kb. október óta feküdtem, azóta az is kifáraszt, ha 100 métert sétálok, de azért most már szerencsére hosszabb távokra is képes vagyok. :)
Az Astoránál hol van ez pontosan? Van honlapjuk? Csak februártól járok dolgozni, addig, ha nem muszáj, nem is megyek Pestre, de lehet, hogy akkor meneveznék egy ilyenre.

Még az izzadós témához annyi, hogy velem is előfordult mostanában, hogy napközben szinte a semmitől leizzadtam. Mondtam is a férjemnek, hogy ilyen még nem nagyon volt velem. Ráadásul az elmúlt két éjszakán folyt rólam a víz... Remélem, elmúlik.

Zsófi
zsoff86
Vác
 
 


Az Astoriából az előbb kimaradt az "i". :)
zsoff86
Vác
 
 


Aviva után, anyósparti előtt...

Zsoff, úgy örülök hogy írtál! Mi mindig várunk itt, tudd meg. Ha rossz kedved van, ha jó :D

A torna nagyon hasznos volt. Nem igazán a mozgás része, nem csináltuk végig igazán intenzíven, viszont megtanították "rendesen" csinálni, így már simán menni fog a könyv segítségével. Megvettem a könyvet is, mivel kicsit más volt néhány dolog (pl egyes gyakorlatok ismétlésének a száma, ideje). A férjem megfogja csinálni a zenés CD-t hozzá, és akkor mehet a móka. Nagyon sokat várok tőle, igyekszem hinni benne hogy használni fog (Istenhívőként néha hülyén érzem magam emiatt...)
Nagyon szimpatikus volt a lány is aki tartotta, és a hely is, csak egy gondom volt: fáztam... Bixi, gondoltam rád meg a 40 fokban tornádra :P
Nem tudom hogy ettől-e, de úgy tűnik, most tényleg megjött (ha-ha, lehet hogy megint csak hülyéskedik velem)

Van egy forradalmi javaslatom: nevezzünk be egyszer együtt egy ilyen izzadós mókára. Mit szóltok? Persze akkor ha már Zsoff jár megint Bp-re és kicsit megerősödik. A honlap engem is érdekel!
Amúgy Zsoff! Sétálj sokat! Nekem az elején csak az ment. Először negyed óra, aztán fél óra, végül már egy óra is simán megy. Jót tesz az állóképességnek a tüdőnek, és most már nincs is olyan hideg kint :)

Nem értem ezeket a háziorvosokat hogy miért nem képesek beutalót adni. Nekem senki nem mondta a pajzsmirigy vizsgálatot. Az a TSH hormon? Nekem abban a ciklusban nézték mikor teherbe estem, akkor az OK volt (kb. az összes többi hormonnal gond volt).

Nem mentem el vérvételre pénteken, mondván hogy ráérek jövő héten. Most meg megjött, így hogy pisilek nekik??? Szuper. Na majd meglátjuk hogy lesz.

Most megyünk anyóspartira, alig várom :S Drukkoljatok hogy tapintatos legyen mindenki és ne a gyerek legyen a fő téma. Nagyon tartok tőle.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Ti voltatok már mágneses rezonancia vizsgálaton? Tapasztalat?

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


helo lanyok :lol:

zsoff: csak szepen fokozatosan!
en osszesen 6 hete fekudtem egyfolytaban. mikor kiengedtek a korhazbol kb a kocsitol alig birtam feljonni. aztan szepen lassan en is a setaval kezdtem. mindig egyre tobbet. aztan decemberben vizsgaztam es visszamentem dolgozni, majd kimentunk liszabonba, egyre tobbet birtam menni.
mostmar merem mondani minden a regi, a tudomet leszamitva.

nagyon orulnek ha eljonnetek velem a jogara.
www.bikram.hu nem baj ha meg nem jogaztal!

zsoff szolj ha jarsz Pesten es osszehozhatunk akar egy kavezast is mieott elmegyunk megfoni 8)

miert olyan fontos a pajzsmirigy? nekem sztem nem nezik most azt...
a mult heten vettek le vert utoljara, jovoheten lesz eredmenye.
bar gondolom a CRPm az egekben lesz a holyaghurut miatt.
mar a 3. nap az antibiotikummal, szedulok tole nagyon. meg 2 nap.

zit, gondolok rad, epp most lehetsz anyoseknal, kitartaaaast! :?

en voltam tavaly MRen.
semmi kulonos - mar ha nem vagy klausztrofobias. bedugnak egy csobe es mozdulatlanul kell fekudni. ha nem tudnak jo kepeket csinalni, kapsz venasan kontrasztanyagot, az eleg kellemetlen, de nem faj. kb 10 perc volt nekem.menned kell ra?

facebookon vagy iwiwen fent vagytok?

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Sziasztok!

Iwiw-en is, facebook-on is fent vagyok, bár a facebook-ot elég ritkán látogatom, nem igazán látom át, és nincs kedvem felderíteni, csak időnként benézek. (Megírjam magam privát üzenetben? :) )

A TSH-t azért nézik nekem, mert a szemeim "állása" és csillogása miatt minden orvosban felmerül előbb vagy utóbb a kérdés, hogy rendben van-e a pajzsmirigyem. Ilyenkor megnézik, és kiderül, hogy rendben van. Na, mindegy. Csak a védőnő mondta, hogy az alacsony hő lehet emiatt is, és én hiszek neki, vagyis inkább támogatom az óvatosságát, kíváncsiságát. Csak a háziorvos nem akarta. De nem igazán értem, h miért nem, mert ha 100 dolgot megnéznek a véremben, nem mindegy már nekik ez a 101. is? No comment...

Bixi!
köszi a honlaot, végigolvastam, és nekem nagyon tetszik. :) A közös jógában és a kávéban is benne vagyok. :D (Bár sose kávéztam, most se kávézom, de egy tea/forró csoki jöhet. :) )

Zitus!
Most te tűntél el egy kicsit. :?:
Milyen volt az anyósozás??? Írj nekünk!
A férjem pont tegnap kérdezte, hogy mikor megyek Avivára. Mondtam, hogy te ma vagy, és még megvárom a tapasztalataidat. :) Örülök, hogy tetszett, és hasznos volt. Elküldenéd a lány számát, akinél voltál? Mennyibe került ez az egy alkalom? Ha megkaparintom a számot, rögtön felhívom. Nekem sajnos még mindig nem jött meg, úgyhogy minél hamarabb el szeretnék menni erre a tornára, hogy rendeződjenek a dolgok.
Egyébként én is Istenhívő vagyok, és "hiszek" a tornában, de ezt úgy "rendeztem" le magamban, remélem helyesen, hogy Isten ezt a tornát adta azért, hogy meggyúgyuljunk, és ezen keresztül gyógyít minket. (???)

Az MR vizsgálatra kiknek kell menni? Miért javasolják?

(Tegnap írt egy e-mailt az a barátnőm, aki 1 héttel fiatalabb nálunk, ő érdeklődött a férjemnél. Újra begolyóztam, órákig sírtam. SZERETNÉK BABÁT!!!) (Bocsi...)

Zsófi
zsoff86
Vác
 
 


zsoff,

termeszetes ha sirsz, meglatod majd egyre ritkulni fog.
en mostmar nagyon nagyon ritkan sirok (volt is lelkifurdalasom miatta egy ideig, de az teny h az elet megy tovabb, es nekunk is tovabb kell mennunk a kovetkezo baboca erdekeben!!)

irom priviben a facebook/iwiw nevemet :D

nagyon orulnek ha lenne jogatarsam, eleg uncsi egyedul menni!

zit, remelem nem anyosek boritottak ki es azert nem jossz? :shock:

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok ám, csak a férjem egész nap a gépen tanult, így én nem jutottam ide. De most igen :)

Képzeljétek, leszedtem netről agy jógatanfolyamot, most csináltam meg., Nem volt túl hosszú, kb. 40 perces, de most jól érzem magam :)

Bixi, én megyek veled jógázni szívesen! Te melyik tanárhoz jársz és melyik időpontban? Rendszeresen mész? Amúgy ha megveszem ezt a 10 napos első bérletet, szerinted 10 nap alatt 3-szor azért lehet bírni fizikailag? Csak azért kérdem hogy akkor úgy mindenképp megéri. Utána meg a 10 alkalmas bérletre gondoltam, persze attól függően hogy mennyire jön be az izzadás :)

AVIVA-n én itt voltam: http://www.jamamozgasstudio.hu/
Itt megvan a lány száma, én emailt írtam neki és pár napon belül válaszolt. amúgy 28-án pénteken és 29-én szombaton lesz legközelebb nála tanfolyam. Ááá, Zsoff, miért nem mondtad hogy jönnél te is, mehettünk volna együtt!!! Na mind1. Ez a lány is tart amúgy sima jógát, 1300 egy óra. Egyszer ki kéne próbálni.

Én is úgy gondolom hogy Isten azért adta a tornát hogy jót tegyen nekünk, sőt, azért hívta fel rá a figyelmünket is, hogy ismerjük, és tudjuk használni. És remélem használni is fog! Tegnap óta "fáj" a petefészkeimnél. Nekem mindig a bal fájt eddig, de tegnap a jobb is. Ma megint csak a bal. Lehet hogy nekem is csak az egyik petefészkem működik? (Bixi, elültetted a bogarat...) Azt hogy nézik meg? Amúgy azt mondták ez a fájdalom normális és nem kell megijedni. Sőt, azt állították, lehet hogy ettől "kipukkadnak" a PCO-s ciszták és eltűnnek. Na majd meglátjuk 8)

MR: szerintem nem ugyanarra gondolunk. Az AVIVA-s lány mondta, hogy van ilyen MR vizsgálat, ami arra jó hogy megnézik mikre vagy allergiás, meg néznek mindenféle okos dolgot és megmondják miből jó ha eszel, mit kerülj, stb. Egyik kolléganőm volt, mesélt is róla, majd igyekszem kideríteni többet erről. Te miért voltál? Konkrétan valamit néztek? Anyósom is volt a füle miatt, de én nem olyanra akarok menni ami a hallójáratokat vizsgálja ;)

Fent vagyok IWIW-en, facebook-on nem. Írok üzit hogy hogy találtok meg. Vagyis Zsoff, téged megtalállak gondolom az emailed alapján, ott ott van a neved. Majd próbálkozom. Bixi, neked meg küldök üzit ha sikerül, bár múltkor sem sikerült...

Én se kávézom, de forró csokira vevő vagyok! Szóljatok ha megyünk!! :D
Ti hol dolgoztok helyileg?

Nem tűntem ám el! Tegnap későn értünk haza anyóséktól, gyalog mentünk, jó sokat sétáltunk :) Egész jó volt. De tényleg. Meg sem említették a kisbabájukat, nagyon jól esett hogy gondolnak arra hogy ez engem felkavarhat. De lehet hogy a férjem szólt amúgy nekik, újabban szokott intézkedni ilyen ügyekben... Szóval jól telt az este, beszélgettünk semleges témákról, kártyáztunk. Amúgy furcsa, mert még anyósomék sem kérdezték meg soha hogy mi történt. Nem is tudom igazán hogy tudják-e.

Én is egyre kevesebbet sírok. Már csak akkor ha valamibe nagyon nagyon belegondolok. Pl. múltkor a férjem egyik régebbi emailjét olvastuk, amiben azt írta a haverjának hogy reméli meg fogja különböztetni majd a lányokat (egypetéjűek voltak). És belegondoltam, hogy ez már soha nem fog kiderülni. És úgy sírtam :( Még neki is könnyes lett a szeme, pedig a műtét napja óta (amúgy aznap is) nagyon tartotta magát.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Zsoff, ne lepődj meg, bejelöltelek WIW-en :)

Bixi, neked még a korodat sem tudom, csak hogy Évi vagy, így nem talállak :P

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


sziasztok.

en az arpad hidnal dolgozom.

zit, orulok, h jol sikerult a latogatas!!
nalatok amugy sok iker van a csaladban?

joga: a 3 szerintem kivitelezheto. a multkor asszem irtam, h ez volt az elso bikram oram nekem is, akkor az ancsanal voltam, es ma is hozza megyek.
amugy nekem alapbol jobb a 17.30as idopont, persze csak ha el tudok melobol szabadulni.
amugy heti 3ra gondoltam, h a jovoben azt lovom be, a maradek 2 nap az aerobic.

nekem ez a hetem eleg zsufi mar, szombaton pedig indulunk sielni, szoval nekem inkabb majd utana lenne jo a forrocsoki/tea/szorpivas :lol:

addigra mar lehet zsoff is visszaall munkaba, igaz?

legyetek jok

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Jógára a 17:30-as időpont jó nekem is hacsak nem 6-ig dolgozom. Meddig lesztek síelni? A héten én sem megyek még be a városba (nincs bérletem :P). Zsoff azt írta, februártól dolgozik, akkor célozzuk meg február első hetét a forró csokizásra, meg akár az első órára is (mármint nekem és Zsoffnak első). Alig várom hogy izzadjunk egy kicsit :P

Asszem tegnap bénán csináltam a jógát, de lehet hogy simán elfeküdtem magam, most fáj a nyakam :( Pedig ma megcsinálom a videó 2, részét. Lehet hogy azért vagyok ilyen lelkes mert unatkozom itthon, amúgy nem vagyok ám nagy sportember. De most érzem hogy kell.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


zit!

ezt orommel hallom, csak ovatosan, nehogy meghuzz valami izmot!!!

22-29ig sielunk, szombattol szombatig.
az azt koveto het nekem teljesen jo!

bejeloltelek iwiwen!!facebookon vagy?

(semmi kedvem nics dolgozni, raadasul nagy a pangas is... :? )

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Láttalak wiw-en :) facebook-on nem vagyok, az már sok lenne... a wiw-re se teszek föl magamról semmi infót, úh. ha valami érdekel, inkább kérdezzetek :P

Most nézegetem a melanoma-szűrést. A nagymamámnak tavaly találtak tök véletlen egy pöttyöt a lábán, kiderült hogy bőrrák... A férjemnek ráadásul nagyon sok az anyajegye, úgyhogy úgy döntöttem, most már tényleg elmegyünk szűrésre. Ti voltatok? Hova érdemes menni?

Nekem is jó az utána következő hét, csak annyi hogy az éppen hó eleje, akkor én 6-ig dolgozom (az első 7 munkanapon). Szóval csak 6 után jó a forrócsoki, és azon a héten mégsem jó a jóga emiatt :( Amúgy én a stadionoknál dolgozom, szóval az astoria környéke kiváló.

Bixi, kérdezted hogy sok iker van-e a családban: egypetéjű nem volt egy sem. A dédnagypapámék kétpetéjűek voltak és a férjem családjában is van 2-3 kétpetéjű ikerpár, de azok mostaniak, szóval nem lehet tudni hogy nem-e lombik miatt, annyira nem ismerjük őket.

Nincs kedvem tanulni sem, főzni sem... :(

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Hú, de beindult itt az élet!
Zitus, visszajelöltelek. :) Bixi, téged még nem találtalak meg, nem kaptam tőled privit, úgyhogy megpróbálok én küldeni neked. Bár ez múltkor sem sikrült,de majd most 8)

Februártól dolgozom, úgyhogy szerintem várjunk addig a talkákkal. (Nincs se vonat, se BKV bérletem. :) )

Első alkalommal támogatom a 17.30-as jógát, de utána szerintem én egy korábbit fogok becélozni. Szinte minden nap 5-kor kell kelnem, a 6-os vonattal jövök. Nekem ez horror, nem megy valami jól a korai kelés. Ha jól emlékszem, a jógák 90 percesek,és akkor én mire hazaérek... Egyáltalán nem vagyok kényes fajta, de szerintem hamar kidőlnék egy ilyen menetrendtől hosszútávon. Vannak napjaim, amikor viszonylag korán végzek (egykor/kettőkor), lehet, hogy ilyenkor majd korábban megyek. Bár ezt csak halkan jegyzem meg, lehet, hogy az első alkalomkor kipurcanok... :D
De az első alkalomra veletek szeretnék menni, úgyhogy mindegy mikor megyünk. :)

Anyajegyek:
Én még sose voltam szűrésen, nagyon kevés anyajegyem van. Egy érdekesebb anyajegyem van a bokámnál, azt én is szeretném majd megnézetni. Nem fáj, nem változik, de fő az óvatosság.

Én a 47-es villamos vonalán dolgozom Újbudán, úgyhogy az Astoria nekem is csodás. :)

Bixi:
"amugy heti 3ra gondoltam, h a jovoben azt lovom be, a maradek 2 nap az aerobic"
Zitus:
mindenféle torna
Hát, nekem nincs ekkora sportkarrierem, lehet, hogy ki fogok dőlni mellettetek, majd kaparjatok össze!!! :D :D :D

Zitus, köszi az Aviva elérhetőségeit, meg a tapasztalaotak!!! Te 6000-ért voltál? Annyi a csoportos, ugye?

És annyira örülök, hogy ilyen tapintatos volt a társaság az anyósodéknál!!! Gondoltam ám rád, drukkoltam én is! Nagyon örülök!

Képzeljétek, most voltam vérvételen. Összetalálkoztam egy kismamával, aki a műtét utáni szobámban volt a szomszédom. Most 38 hetes. Nem kötöttünk szoros barátságot, nem voltam valami barátkozós kedvemben... Meg amúgy sem. Kicsit mások vagyunk, meghallgathattam jópár sztoriját: volt már abortusza, cigizik+kávézik (napi 2-3 fekete) non stop... Még éjjel is kiment cigizni kétszer... Végülis kedves volt, meg egy kicsit örültem, mert legalább nem kellett elmondanom, hogy mi történt, és nem kellett félnem ,hogy kérdez valami jót, mert ő már úgyis tudta. Na, de a lényeg, hogy először,amikor megkérdezte, hogy hogy vagyok, kicsit könnyes lett a szemem,mert megint felelevenedtek a dolgok... De aztán NEM SÍRTAM!!! Kis dolog, de én annyira örültem neki! Ez nálam nagy haladás.:)

Zitus, ha nem szeretnél tanulni, főzni, akkor tornázz! :) te már mindent tudsz. :) (Szerencsére nekünk annyi kajánk maradt a hétvégéről, hogy ma és holnap még nem kell főznöm. :) )

Zsófi
zsoff86
Vác
 
 


zsoff, terhesen cigizik a csaj????? :shock:

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Visszajelöltelek! :)
Egyébként a kérdésre a válasz: igen! Volt egy korábbi szobatársam, aki azért volt bent, mert a 36. héten sokkal kisebb volt a baba, mint kellett volna lennie, vitaminos infúziókat kapott, hogy fejlődjön. Na, ő igazi láncdohányos volt+kávéval indította és zárta a napot. Minden este sírt a szája, hogy haza akar menni, ő most már hazamegy saját felelősségre, stb. Kb. 10 napot volt bent, 5 napot töltöttünk együtt. Ha jöttek a nővérek bekötni az infúziót, sose volt ott, mindig épp cigizett. A nővérek is ki voltak rá akadva, be is szóltak neki nem egyszer. Egyszer már nagyon elegem volt, és mondtam neki, hogy ha nem cigizne, lehet, hogy gyorsabban fejlődne a gyerek, és hamarabb hazamehetne. Erre ő: "Hát nem, mert a ciginek semmi köze a gyerek fejlődéséhez stb..." Na, nem kezdtem el vele vitázni. Akinek ennyi esze van... vagyis ennyi sincs.... (Ez az első kórházas bentlétemnél volt.) Én meg izgultam, hogy velünk ne legyen semmi baj, minden tőlem telhetőt megtettem a Babáért... Legközelebb, amikor bent voltam, akkor jött szülni (császár). Már bekötötték neki az infúziót, és megkérte a szülésznőt, hogy hadd menjen ki a nővéréhez, köszönni akar neki. Kiengedte az ajtó elé a nő, erre ők fogták magukat, és elmentek cigizni... Tiszta gáz...
De ezen nem kezdek el megint agyalni, mert már ezerszer lerágtam ezt a csontot...

Zsófi
zsoff86
Vác
 
 


Sziasztok!

Durva ez a cigizős nő. Persze ő csinálja jól, neki lesz gyereke... :( Mára van kiírva az a lény aki mellettem ült a munkahelyen, nem tudom szült-e már. Véletlen összehozták a gyereket 4 hónap ismeretség után. A lány végig napi több kávét megivott, és minden csapatépítőn borozott. És ő már betöltötte a 40. hetet. Mondjátok meg, miért ilyen igazságtalan ez az egész???

Zsófi! Én úgy irigyellek! Én korán kelő és korán fekvő vagyok, így nekem horror ez a multis munkarend. Alapból ugyan fél8-4-ig dolgozom, de persze így húzzák az orrukat, hogy keveset dolgozom. Hónap elején egy hétig pedig fél10-6-ig kell lenni. De nekem fél10-re már eltelt a fél nap, és 6-kor meg már vége az egésznek :(

Nekem sincs sportkarrierem, sőt. De majd lesz :P Ma megint jógáztam, képzeljétek, rávettem a férjemet és csinálta velem :D Nagyon mókás volt, végig vágta a pofákat meg fújtatott hogy milyen nehéz :) De azért megcsináltuk. Ez keményebb volt mint a tegnapi, és azonnali izomlázzal járt. holnap AVIVA, aztán mehet újra a jóga.

Zsófi, látod, ügyes vagy te és tudod magad tartani. Mire dolgozni mész, egész jó lesz. Tudod, a gyerekek előtt úgysem szabad sírni, mert megijednek és ők is elkezdenek bömbölni. Aztán mit csinálsz egy osztálynyi bömbölő lurkóval :P

Bixi, végül eltelt a nap valahogy? Át tudom érezni hogy milyen az mikor ott kell lenni, úgy kell csinálni mint aki dolgozik, de igazából ANNYI munka nincs ami igazán kitöltse a napot.

Hazaértünk a sétából is, és elmúlt 8 óra, így már nem tanulok többet, jön a megérdemelt pihenés :) Nektek is szép estét!

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


sziasztok lanyok!

most csak gyorsan irom a sok johirt:
- P1 lett a citologiam :lol:
- ma vettem be az utolso medrolt+zanocint+omeprazolt :lol: :lol:
- mar csak 4 nap sielesig :lol: :lol: :lol:
- sikerult veglegesre fixalni es foglalni az eskuvonk idopontjat (maj 28 ) :lol: :lol: :lol: :lol:
- nem nyultam ki jogan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Bixi!

Ennyi jó hírt!!! :D
A citológiás eredmény nekem kínai, de azt felfogtam, hogy az is jó!!!
Na, te már nagyon egyenesben vagy! :) :) :)
zsoff86
Vác
 
 


zsoff, ez a mehnyakrak szures eredmenye. ez evente kotelezo mindenkinek, te meg nem voltal??

``Ez a régi fajta citológiai felosztás volt a P1-től P5-ig használt jelölés típus, amely az alábbi jelentést hordozza magában:
P0: értékelhetetlen a kenet (túl véres, túlfestették, eltörött, nincs rajta sejt) azonnali ismétlés
P1: makulátlan kenet, csak élettani hámsejtek (ez elsősorban azoknál fordul elő, akik még nem élnek szexuális életet)
P2: élettani normál hámsejtek, plusz fehérvérsejtek (legtöbb szexuálisan aktív nő esetében ezt látjuk)
P3: normál hámsejtek mellett gyulladásos sejtek, HPV-fertőzésre utaló sejtek (daganatos sejtek nem láthatóak)
P4: daganatos sejtek láthatóak
P5: csak daganatos sejtek láthatóak``

ne kerdezzetek hogy lettem P1 (evek ota mindig az vagyok), tavolrol sem vagyok mar szuz... :oops: :)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Bixi, ennyi jó hírt!! Én sem vagyok már szűz egy pár éve, de nekem is P1-es volt a citológiám nyáron. Nem tudtam hogy az ennyire jó :P De jó hogy így leírtad mi micsoda, mert az egyik lánynak a tornán P3-as volt és nem értettem hogy az mit jelent. De most már értem.

Én épp most cseréltettem vízórát 32 rugóért, az nem olyan jó hír, ugye? :( És tanultam is egy csomót, az sem dobott fel... És híztam az utóbbi pár napban 1-1,5 kilót. Nem örülök neki, még akkor sem ha végig mozogtam mellette...

A wiw-en nem esküvős képed van? Akkor hogyhogy csak most lesz? Nem értem :( Hol lesz az esküvőtök?

Ti amúgy eredeti bp-iek ill. váciak vagytok?

Tegnap végigértem az AVIVA-s könyvön és maradtak bennem kérdések. A példatörténetekben mindenki naponta vagy naponta többször is csinálja ezt a tornát, nekünk mégis azt mondták a tanfolyamon hogy 2 nap kihagyás kell. Akkor most lehet csinálni vagy nem???

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


szia zit,

hat a vizorasokkal nekem is lesz 1 korom sieles utan. a hizas miatt ne aggodj! Nekem is tobbszor volt mar, hogy mozgas hatasara nott a sulyom - ugyanakkor a ruhakonmeg ereztem, h kisebb lettem. ez valszeg amiatt van, hogy fejlodnek az izok, es kevesebb a `zsir` (bocs)

dede eskuvos kep van a wiwen. (az eskuvon amugy mar a 6. honapban voltam, ezek azok a kepek amin alig latszik)
a ferjem portugal, a polgari eskuvonk tavaly augusztusban volt kint Portugaliaban (gyorsan megszervezett eskuvo volt, elsosorban a baba miatt, mert mindenkepp az o nevere (is) akartuk anyakonyvezni, es mivel o kulfoldi az apasagi nyilatkozat intezese nem lett volna egyszeru) meg egyebkent is, ugy voltunk vele, h hazassag elobb aztan baba.
szuk koru eskuvo volt, csak a szuleim es 1 tesom utazott ki.

most viszont itt az ideje az igazi magyar lagzinak es a templomi szertartasnak, ez lesz majusban.

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Bixi, megnéztem újra a képeiteket mert nem akartam elhinni hogy babás vagy rajtuk. Nem is látszott, nagyon csinos voltál (vagy :P)! Azt sejtettem hogy Portugáliában volt, mert ilyen nagy víz nálunk nincs :D

Megszületett a kolléganőm kisfia. Én olyan irigy vagyok! Én is akarok egy kis üvöltőt ide magam mellé!!!!!!

Amúgy kicsit el vagyok keseredve most megint. Néha rámjön. Nem tudom hogy most megjött vagy nem, így hogy fogom tudni hogy mikor jár le a 3 ciklusnyi türelmi idő??? Áhh, csak idegesítem magam fölöslegesen. Úgysem én döntöm el hogy mikor lesz babánk újra...

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Pedig voltam méhnyakrák szűrésen. :) Nem tartozik a kedvenc élmébnyeim közé, lehet, hogy ezért van ez a zavar. De most már nagyon okos vagyok. :)

És az én jó hírem: ma reggel megjött!!! Nekem elég egyértelműnek tűnik a dolog, de majd meglátjuk mi van, hátha nálam is csak szórakozik valami. A hasam is fájt egy kicsit, úgyhogy szerintem ez AZ. Egyébként olyan fura érzés. Augusztusban volt meg utoljára........

Zitus, nyugi, nyugi!!! Tényleg nem mi döntjük el, hogy mikor jönnek a babák, úgyhogy az idegeskedéssel nem gyorsítjuk a dolgot. (Mondom ezt én, nnna mindegy...) Én is annyira szeretnék babát!!!!!!

Bixi-esküvős dolog nekem sem volt világos, de most már minden oké. :)

Mi nem vagyunk tősgyökeresek Vácon, most költöztünk ide, nyáron. Te tősgyökeres vagy?

A kórház óta másfél héttel ezelőttig minden nap néztem a súlyomat, és amikor azt láttam, hogy két kilóval több vagyok a (minimális, de az előzőekhez képest sok) mozgáshoz képest, abbahagytam, mert mérges lettem. És csináltam magamnak még egy dolgot, amin idegeskedhettem. Azóta néha érzek "kísértést", hogy ráálljak a mérlegre, de gyorsan elhesegetem... :)
zsoff86
Vác
 
 


Zsoff! De jó neked hogy megjött!! Csak én vagyok ilyen szerencsétlen? Egyik nap van, másik nap nincs, és hasonlók. Teljesen kikészülök tőle. :((((
Ma megcsináltam a tornát ultra-intenzíven, remélem használ!!!

Mi 3 éve vettük ezt a lakást, azóta lakunk itt. Én Kecskemétről költöztem föl. A férjemnek meg még az anyukája költözött föl annak idején Kecsóról, szóval végülis ő is kecskeméti, de ő már itt született Bp-en.
Ti honnan költöztetek? Miért épp Vác?

Én karácsonyra digitális mérleget kaptam, azóta minden nap nézem a súlyomat reggel és este. A kórházból 53,3-mal jöttem haza, ezt tartottam egészen múlt hétig... Ma 54,6 voltam, és nagyon mérges :evil: Tudom hogy tök hülyeség naponta nézegetni, de ezzel is telik az idő. És legalább jobban figyelek rá hogy mit eszek és mikor. De az továbbra is rejtély hogy ha többet mozgok és nem eszem többet akkor miért jönnek föl a kilók. Lehet Bixinek van igaza és ez már az izom :P

A férjem elment vizsgázni, van valami jó időkitöltő ötletetek?

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?