Új privát üzeneted érkezett!

Rekuja: de jó, hogy írtál!! :D Azért jó orvosod van Neked is, valljuk be! A fejlövés-fíling ismerős... De azért most már jó érzés, igaz? Olyan furi, hogy az ember 9 hónapig szimbiózisban él valakivel, aztán hirtelen csak fekszik az ágyon végtelen nyugalommal... (persze a fájdalmak után..)

Snowball: ne aggódj, szerintem nem feltétlenül ismerjük fel a szülés jeleit.. Persze akkor igen, ha konkrét (pl. magzatvíz), de még az sem jelenti az azonnali szülést.. (Ha ez megnyugtat, én még ezek után sem ismerném fel...) Alex levágta és kilakkozta körmeidet?? De cuki!!! :D nem csináltál fényképet róla?? Egyetértek Csicsivel, a tojás nem olyan bonyi... Már elég kicsi gyerekek le tudnak rajzolni egy tojást.. Nem is tett kísérletet arra, hogy elmagyarázza Neked? Meg különben is: miért nem ment el a boltba??? Amikor mi Görögországban vadkempingeztünk, nem értettük a lakosok nyelvét, viszont azt, hogy "szupermarket?" mindenki megértette, és így vagy úgy el is magyarázták! Mindig meg is találtuk... Tehát tényleg nem értem anyóst...

Csicsi, Snowball: ha most közelebb lennétek, tutira csinálnék Nektek lángost! Sőt, itt még fürdőkád is van!! :D

Csicsi: ezek szerint Neked is beindult?? :D Jaj, de jó!! Már várom nagyon Bibit! Olyan sokat beszéltünk róluk, már szinte ismerjük őket... :wink: Nyugi, az én férjem csomó mindent nem szeret, amit én igen (meggy, gomba, szilva, stb..) és én gond nélkül főzök velük... Mondjuk akkor meglepődtem, amikor Anyum hozott a best of szilvásgombócából, és Apa azt mondta rá, hogy finom! :x
Összeveszve lenni tényleg nem jó... :( A mai napot végigbőgtem, igaz, egy bagatell dolog miatt, de nekem rosszul esett.. De szülés előtt tényleg béküljetek ki, jobb lesz az úgy.. Mondjuk könnyen mondom, ismerem az érzést, amikor az embernek kivannak az idegei...

Nyufó: Nálatok mizujs? Gyerkőcök aktívak? :) Nem látom mostanában az új horgolmányaidat! :lol:

KépKép
sajti
 
 


rekuja: igy szuperul hangzik a szulesed, jol tetted hogy ragaszkodtal az orvosod velemenyehez. A fejloves meg szinte "normalis" erzes lehet, en mar alig varom hogy fejbe akarjam lovetni magam :lol:

csicsi: ahhh apa nem emberkedik. Sot, meginvitaltam egy kis hancurra amig anyos fozott a nagy nehezsegek aran megkaparintott tojassal :D Szoval azota megint voltak fajasok, es vannak is, de jelentektelenek. De mar valahogy belenyugodtam hogy jon, amikor jonnie kell, nem fogom tovabb stresszelni magam. Amugy toltott kaposztat akart csinalni, lett modra, es vegulis nem csalodtam a kajaban, olyan "megszokott" volt, mint amit apa eddig mar fozott nekem. Utana beszeltem anyuval skypeon es itt rimankodtam neki hogy alig varom hogy 10 nap mulva jojjon es fozzon nekem valamit, aminek IZE is van :D Na mindegy, a lenyeg hogy nekem nem kell itthon csinalnom semmit, es nem lehet ugyanolyan izlesunk. Plane hogy en nagyon szeretek fozni, es hozza vagyok szokva a magyar mentalitashoz, ...mar ami a fozest illeti :) Menziszeru derekfajdalom??? Jol hangzik :wink: Es olyan kis gyerek tappancsokat en is elviselnek most magamon masszazskent :) Es a paprikas csirkedbol is szivesen ennek, ha nem banod :lol:

nyufo: hat... nincs anyossal sok gond, mert sokat nem ertek abbol a mit mondd :D De tenyleg lerajzolhatta volna legalabb hogy mit akar. En nem tudom senki gondolatait olvasni :) Ahh ne butaskodj, ejszaka nem fogok irni, egyreszrol hagylak titeket aludni, masreszrol mindenki mas is alszik jobb esetben itt a forumon :D

sajti: de csinaltam rola kepet, de csak a telefonommal, mert az volt kezkozelben, es azzal meg eleg gyenge lett a kepminoseg, szoval..a fantaziatokra bizom hogy mikent nezett ki a dolog :D Nem is csodalom hogy nem ismerned fel a szules jeleit, te mar el is felejtetted szinte hogy mik tortentek :lol: Es ez igy a helyes. Most megprobalok ennyivel is beerni, mert ez megis azt jelenti hogy mukodik bent a kemia... Valami csak lehet, ha mar faj. Komolyan mint a mazoistak olyanok vagyok csicsivel, varjuk a csodat jelento fajasokat :D En is tettem volna egy kiserletet anyos helyeben goy elmagyarazzam ha kell valami, de en szentul meg voltam gyozodve hogy nem kell neki semmi, mert tegnap este vasaroltunk mara... Na mindegy.

Amugy most mondta hogy ugy erzi magat mint a bortonben. DE JO... Meg erezzem is szarul magam hogy nem tudok vele kimenni :shock: Aaa gyerekek...most ertem hogy mirol beszeltetek amikor anyosokrol meg anyukakrol beszeltetek :D

Kép

Kép
snowball
 
 


Jó reggelt!

Tegnap este beindult valami - legalább is azt hittem, rendes méhösszehúzódásaim voltak, csak lestem, fájt a derekam is. Az tartott kb 2 órát, aztán lefeküdtem aludni és elmúlt. Pontosabban azóta csak a derekam fájdogál, de az szerintem a pocsék alvás miatt, már nem tudok hogy feküdni, jó'párszor felkeltem arra, hogy fáj. :(
Kezdek olyan lenni mint egy zombi... a fejem már megvan hozzá :)

Tyuntyi köszi a biztatást, komolyan már csak az tart össze, hogy holnap reggel befekszem a kórházba és ott már csak csinálnak valamit!!!

Rekuja azért ez a zöld magzatvíz kemény! Remélem nálunk minden rendben odabent! Ma megint NST és UH... remélem kinyögnek valami értelmeset bent.

Tegnap végre eldöntöttük a bébi teljes nevét Levente Hunor keresztneveket fogja kapni! (ha nem lesz lány :D ) apát eddig ezzel hülyítettem, hogy azért nem jön ki, mert nem tudja a nevét!
De most aztán'!

A családom sem százas'! A hugom este 8kor felhívott, hogy ugyan szüljek már meg, mert fogadásokat kötöttek, és ő egy csomó túrórudit bukni fog, ha nem szülök meg éjfélig! Így járt...

Snowball én adnék anyósnak egy térképet, és elküldtem volna felfedező körútra! Ha nem érti csak két szót mondj: Kolumbusz és supermarket!
:lol:
evian19
 
 

 
 

Jo reggelt!

evian: na akkor abban a stadiumban vagy, mint en, masodik napja. Megint ugyanabban az idoben felkeltem ejszaka, kimentem pisilni, es azzal egyutt volt egy fajasom, utana pedig 20 perc mulva megint egy nagy. Utana pedig visszaaludtam, es azota semmi. Sot mi tobb, gyanusan csend van odabent. :)
Aaa ma itthon van apa, nem kell barchobazni anyossal :D A vicc, hogy a tesco tolunk 1 percre van gyalog, es mar volt is ott anyos, szoval mikor lemegy cigizni, igazan elmehetett volna egy szal tojasert. Na de... nekem aztan edes mindegy, en nem haltam ehen :lol:

Kép

Kép
snowball
 
 


Na szép jó reggelt!

Látom mindenkinek ugyan az a baja,mi 1 ig fent voltunk iszonyúan fájt a derekam mintha megakarna jönni és fájdogáltam is,bevetettük gyorsan a természetes szülésindítás 1.számú módját is :)
Aztán mondta Zsolti aludjak egy kicsit legalább,hátha menni kell éjszaka vagy reggel,de most hogy felkeltem meg semmi,sőt kezd elmúlni ez a megfog jönni érzésem is :? Nem baj,mondtam apának hogy elértük a 41.héten,hogy vannak jóslóim :)
Egyszer majdnem felkeltettem mert néha úgy érzem mikor fekszem mintha Bibi remegne a hasamban de szó szerint és nem előszőr érzem ezt már a napokban,holnap megkérdem a dokit mi lehet ez,remélem nincs baja.

Nyufó

Nem olyan komolyak köztünk ezek a dolgok sőt már megbeszéltük apával sokszór,hogy egy normális kapcsolatban nem is tudnánk élni.Zsoltival nem könnyű veszekedni,mert amúgy nagyon birka türelmű,egyszer elhagyott a kapcsolatunk 4.hónapjában,mert hogy az én életem neki túl sok meg a személyiségem,haza vitt Győrből Pestre mondtam neki hogy persze ahogy gondolja és mire felértünk meggondolta magát és mondta hogy mennyire szeret és ne menjek el :)

Snowball

Nálunk ugye anyós-após sincs de volt már az életemben a Petra nagyszülei ugye még élnek és velük sem jöttem ki sose jól én első pillantásra sose jövök be a rokonoknak mert nagyképűnek tartanak meg missnek aztán ezen meg úgy kiakadok álltalában,hogy aztán hiába változik meg a véleményük már nem adok esélyt mert ismeretlenül elitéltek és ezt nem birom elviselni.Aztán meg csak marogatjuk egymást.
Meddig marad anyós?Anyukád elött még elmegy?
Jaaa,ma szülnünk kell 16.-a van én bevállalom hogy Molly is Bibi egy napon szülessenek szivesen.
Börtönben érzi magát???Hát akkor elég szar lehet nálatok :D :D

Evian

Szerintem szülj ma Te is velünk,de neked legalább ott a remény ha holnap befekszel megindítja a dokid ha szépen megkéred ott ezt simán meg lehet beszélni szerintem.
Szép neve lesz a bébiteknek nekem is nagyon tetszik a Levente csak két ismerősünknek is úgy hívják a gyerekét,nálunk ha véletlenül fiú lesz akkor Bence vagy Milán lesz majd ott eldöntöm ha kell de remélem ilyenre nem kerül sor mert ha 18 éves lesz majd egy csomó pénzt költhetünk pszihológusra mert rózsaszín ruhákban-szobában nőtt fel :)


Na szülésre fel :) Én elhatároztam hogy megszülök indítás nélkül ma elmegyünk egy nagyot sétálni,jó lenne ha történne valami mert kezdem magam megint túl jól érezni.


Rekuja

Ha majd jössz egy kicsit,miért nem akartál ennyire oxitocint?Lehet hogy írtad de én ilyenre nem emlékszem.Már 1 naposak vagytok,irigy :oops:

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


csicsi: szerintem nalad is az lehet mint nalam - vihar elotti csend. Nekem is Molly egesz delelott szunyokal, csak neha-neha kinyujtoztatja magat, es visszaalszik. O is szerintem felkeszul lassan. Reggel ugy ereztem magam, mint amikor 3 honapos terhes voltam. Hanyinger :shock: Mas jelei is vannak, hogy a hormonjaim mozgolodnak.
Na akkor megvolt a kibekules is, a leheto legjobb bekito modszert talaltatok meg :P Jolvan, benne vagyok a mai szulesben, ugyis raerek :lol: Meg van kb egy ora amig a mosogep lejar, addig meg varj egy kicsit, mert ki kell teregetnem :lol:
Anyos 27ig marad, anyu pedig 25en jon. Lesz 2 napjuk ismerkedni, ugyebar meg sohasem talalkoztak.
Ja eleg szar korulmenyek kozott van anyos. Szegeny eljutott Skociaba ismet, hogy meglatogassa a kisfiat, meg hogy pihenjen. De most tenyleg szar ido volt miota idejott, meg Alex is mindg dolgozott, most viszont elmentek a varosba kicsit nezelodni.
De amugy olyan kurv@jo, hogy mindenkinek megvan a problemaja itthon, nekem meg egy budos szavam sincs, holott igencsak rezeg a lec alattam :lol:

Kép

Kép
snowball
 
 


Sziasztok megjöttünk!

Úúúúúúúgy teleettem magam tojásos nokedlivel, hogy most kétszer akkora a hasam... :D

Csiccsi, Snowball mai szülés indulhat csak szóljatok! :lol:

Voltunk megint kórházban... Nst rendben az ultrahangon a flowmetria OK, az átlagosnál jóval kevesebb magzatvíz - az már ilyenkor "normális" a doki szerint, és II.-III. stádiumú a placenta - úgyhogy nem nagyon fogják megvárni a jövő pénteket, ha nem akar magától kibújni!
Ja amúgy Mosonyi doki vizsgált meg - Csicsi azt hiszem, te mondtad, hogy nála szültél - tiszta kóma volt, azt hittem elalszik beszéd közben :)

Apával megbeszéltük, hogy tök jó lenne ma szülni, olyan kis nyugi van a kórházban, és tök ari' volt a mai szülésznő és a nővérke is.

Na ha nem jönnék addig szorítok mindenkinek! Én már holnap befekszem, ha addig nem történik valami...

Majd megpróbálok bentről írni, elvileg van a szülészeten net! Ha nem akkor egy hét múlva mindenképp!!!

Évi[/b]
evian19
 
 


Sziasztok!

Már a pofámról leég a bőr, de megint rövid leszek. Hulla vagyok, Csanád két és fél órán keresztül cirkuszolt, evett, fájt a hasa, majd sírt, s ezt ismételgette. Azért tud ez nagyon fárasztó is lenni. Alapjáraton jól vagyunk, minden oké. A szeme meggyógyult, de a bőre nagyon száraz. Szerintem kérek vmit a gyerekorvostól, amivel kenni lehet.
Anyukák, kérdésem lenne felétek. Nektek mennyit eszik a babátok?Mert teljesen bizonytalan vagyok, hogy jól csinálom-e a dolgokat. Csanád rengeteget eszik, amitől fáj a hasa. Viszont, ha nem adok neki cicit, akkor addig ordít, míg vissza nem teszem. Általában ez az esti műsor, bár most délután is ezt játszottuk. Tejem van, de félek, hogy halálra fogom zabáltatni a gyerekemet, de közben nem fogom hallgatni, hogy ordít a cici után. Tanácsokat kérek, ki hogy csinálja, mert lassan ebbe kezdek beleőrülni.

Ne haragudjatok, hogy megint nem írok senkinek külön, de ígérem, hogy jövő héten, ha bele döglök is, külön fogok reagálni mindenkinek. Előre is köszi a segítséget.

A kismamiknak továbbra is kitartást! :D olyan jó volna, ha már mindenki a kezében tarthatná a kicsikéjét. De már nemsokára......

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Kép

Ez egy nyitott szemű kép, valaki kérte. Sajnos ordítós csak a Bence gépén van, de nekünk szerencsénk van, mert ritkán csinál ilyet, így ezt nehezebb lefényképezni.
Ma sétáltunk először 3/4órát anyukámmal. Bence elment egy napra sielni, holnap este jön, így ma anyu itt alszik, és vele mentünk ki.
A babakocsi cipelés 1,5emeletet gyerekkel, háát érdekes:)

Nagyon örülök, hogy kezdenek potyogni a gyerekek, mert így lassan átalakulunk babás fórummá a pocakosból, és mindenki izguljat egy újabb világban.

Tyuntyi: Bálint 80-100ml között eszik. és 17napos. Nekem befejezi a cicimen. Én kb 15-20percet hagyom cumizni a mellemen. Én jártam szopotatós tanfolyamra, és az ott elhangzottakat próbálom most működtetni. Kb 3-4óránként szopik. Nem büfög, így néha tekerdeti a hasát a dolog, de általában evés után 1órával. Már írtam nekünk a DM-ben kapható meggymagpárna segít. Fel kell melegíteni a mikróban áés a pocijára rakjuk és betakarjuk, ez szokott segíteni. Most éppen a bal mellemen van a dolgo, mert kicsit bedurrant és fáj.

ÉJSZAKÁK: Dugába dőltek:( afiatalpasi döntött, beállt 1-4-7órára és így nem tudom már ót 4-7között átsimogatni, mert a hosszú idő. Azt a feladatot kaptuk, hogy ha már 4-5kiló között van, akkor lehet őt erre jobban rászoktatni. Akkor újra próbáljuk határozottan.:)

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Sziasztok!

tyuntyi: ne aggodj, mindenki elnezi neked, ha nem tudsz annyit jelentkezni. Mi pedig csak irigykedni tudunk ratok, babasokra. Remelem valaki tud majd neked adni etetesi tanacsot. Barcsak en tartanek mar ott :)

kat: en kertem a nyitott szemes fotot, es hat nem csalodtam, igy is elkepeszto pasi Balint :wink: Orulok az elso setanak. Biztos felszabadito volt :) Jo, hogy Bence el tudott menni sielni, biztos neki is kell a kikapcsolodas.

Ugy nez ki, hogy apa jovohettel itthon lesz mar velem, velunk. MAr alig varom. Nekem a helyzet valtozatlan, ma egesz nap ugy ereztem magam, mint akinek eros menzesze van, viszon tkimondott gorcseim nem voltak.

Evian, ha nem tudnal irni, akkor sok sikert!!!! Gondolok Ratok :wink:

Csinaltam nemreg langost. Megjutalmaztam magam vele, EEEES anyosnak is izlett. Mi a fene :P

Kép

Kép
snowball
 
 


mobilról
Szaffi tiszta apja. Békés kis barlanglakó tünemény. Ügyesen szopizik csak fél óra után elalszik és keltegetni kell h egyen még. Apa reggel8ra jön este9kor úgy kell hazazavarni. Ül és csodálja a picit. Kitartást és megy a drukk mindenkinek!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


sziasztok!

Snowball: Nem is tudtam, hogy Anyósodék országában is van töltött káposzta.. Érdekes lehet.. A tenger melletti népek ízvilága szerintem soha nem olyan intenzív, mint a magyar..Kóstold meg a horvátok hallevesét..nagyon gáz, de nekik biztos jó! :)
A szülés jeleit azért nem ismertem fel, mert nem voltak, majd csak az oxitocin után...Azt már felismertem, tudod, azt hívjuk mi "fejlövésnek" :lol: ennél találóbban én sem tudtam volna fogalmazni!
Úgy érzi magát mint a börtönben???? Ez jó!!! Miért, Te hogy érzed magad ilyen nagy hassal? ;) Amióta újra tudok sétálni fél órát naponta, úgy érzem, mintha enyém lenne a világ....
Lángos?? Az igen!!! Ezek szerint jól bevágódtál anyósnál! :D

Evian: Kolumbusz és szupermarket??!! Ez jó!!! :D Felolvastam Apának is, tetszett neki!!
Mész a kórházba? Jaj de jó, most már miattad is izgulok!! ;) Sokat gondolunk ám Rád is!!

Csicsi: nekem is remegett régebben Kristóf a méhemben, kb. a 32. hét környékén. Megijedtem, de nem történt semmi, tehát szerintem ez valamilyen élettani dolog lehet. Ezek szerint kibékültetek Zsoltival? ;)

Tyuntyi : 1-4-7 óra???? Mázlista vagy!! Kristóf sűrűbben kel fel, és minden alkalommal minimum 1 órát kell vele foglalkozni (kaja, büff, pelus, ha háton pisili/kakilja magát, akkor ruhacsere..) Tényleg, ma éjszaka úgy háton kakilta magát, hogy csak reggel vettem észre, hogy igaz, hogy a pelust lecseréltem, de a félhomályban nem vettem észre, hogy a bodyja és a hálózsákja is olyan.. :oops: Tökre rossz anyának éreztem magam... :( Ti honnan tudjátok, mennyit eszik a baba?? Én csak odaadom neki a cicit és kész... Sokszor Kristófból is visszajön a kaja (néha már félig megemésztve), ezért kaptuk azt a tippet, hogy tegyünk a kiságy első két lába alá egy-egy kb. 3 cm-es könyvet... Én két cici között büfiztetem (vagyis inkább Apa büfizteti, mert nálam is őrjöng a másik ciciért..), és nála kiderül, kell-e még neki kaja. Múltkor én is túletettem, aztán órákig jött ki belőle... :( Ha viszont már nem annyira lobbizik a ciciért, akkor kap egy cumit, attól megnyugszik.. Viszont mindig van lefejve cumisüvegbe egy kis tej, abból töltünk még néha rá, ha nagyon kell neki, de lehet hogy már csak "a szeme kívánja".. :D Nagyon cuki ezen a fotón!!!! Tényleg szépen kikerekedett! :)

Rekuja: jaj de jó, hogy jelentkeztél!! :D Reméljük, hogy Apa ilyen lelkes lesz majd otthon is! ;) nagy segítség ám, ha valaki legalább megbüfizteti, vagy tisztába teszi a gyerkőcöt! Hű, akkor nemsokára már Ti is mentek haza! ;)

KépKép
sajti
 
 


Jó reggelt!

Vagyok és egyben :) Ez a 16.-a nem jött be senkinek?NMekem elmúlt tegnap minden bajom,pedig jöttünk mentünk :?
Rohanok dokihoz csak Eviannak akrtam gyorsan megírni,hogy kitartást és jelentkezzen ha van valami.
Gyors és könnyű szülést kívánok minnél hamarabb!!!!!

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Jo reggelt!

csicsi: nahat, te meg mindig egy darabban??? Hogy lehet az :P :lol: 16 nekunk sem jott be, ezek szerint csak nem annyira apja, mint ahogy latszik :wink: Ha volt valami a dokinal es esetleg bent tartanak, akkor irj, varom az smst. Drukkolok!

sajti: na igen, borzaszto lehet ram vigyazni a nap 24 orajaban. De ugy nez ki hogy Alex holnaptol megkezdi a szabadsagat, szoval ennyi volt az anyossal torteno orakig tarto "szocsata" :D Igen, naluk is lehet toltott kaposzta, de veletlenul sem az lett belole, mikor megfozte, hanem hugombos meg kaposzta mellette. Mert ugye akkor mar sietni kellett az elkeszitesevel, apa ehes volt... A hallevest inkabb kihagyom, mert nem szeretem a halat :( :)

rekuja: en is erre keszulok, hogy apa bent ragad a korhazban :) Elvileg haza se akar onnan jonni, amig egyutt haza nem jovunk, mert lehet egy agyas szobaban leszek, es akkor tudna maradni. De mondtam neki hogy 1 ejszakat kibir nelkulunk :) Meg hogy ott van az anyja, muszaj vele is lennie. Had unnepeljenek csak. Mar alig varom hogy lassak kepet Szaffirol!!!!!! :) Nem sok csajszi van a topicban idaig :) Orulok, hogy minden rendben van!!!!!

Meg valami esetleg tortenhetne velem mielott megszulok? Most kellett hivnom egy vizszerelot, mert a wc tartaly folyik, a bojler meg egesz reggel csak toltodik fel. Sot, az elobb Alex sietve mosott fogat, es nem volt hideg viz a furdoben, es a meleg is csak epphogy csordogalt. Szoval szoltam a "baratnomnek", Martinnak, hogy kuldjon nekem egy vizszerelot, mert megbolondulok :)

Kép

Kép
snowball
 
 


Sziasztok!

Megjöttem,nst 10pontos lett még mindig,bár akkorákat már nem ugrik a kis szive ha mocorog de elemében volt rendesen.Végre megnézték a magzatvizet és tiszta,hatalmas kő esett le a szivemről,viszont nem volt egy kellemes érzés pláne hogy egy vadidegen doki csinálta,azóta vérzek de azt mondta ez normális :?
És a méhszájam is 2111-es azt mondta jó egy ujjnyira nyitva vagyok de most néztem hogy ez az érték 2 ujjnyi elvileg na de mindegy a lényeg hogy csak változott valami,szerdán megyek fél 8-ra akkor megint néznek magzatvizet.
Ja és amit jól éreztem van egy kis fertőzésem,mondta hogy vegyek egy-egy darabos kúpot ha akarok és használjam el nyugodtan de nem okoz gondot az sem ha nem,hát én azért vettem egyett ha este nem vérzek akkor elhasználom szerintem.
Zsolti megsiratott a váróban,ugye dokim nincsen várni kellett az ügyeletesre ami eddig ugye nem volt,ment volna dolgozni és ott pattogott hogy mi van már,nem igaz hogy ennyit kell várni.amúgy is feszült vagyok na ez még rátett,mondtam hogy menjen akkor nem érdekel és eltört a mécses.
Na mindegy egyenlőre feledtette hogy a magzatvízzel most minden rendben.Elhiszem hogy egy pasinak nem ez a legjobb program de egyik se hisztizett annyit mint a Zsolti,dehát nincs dokim így ez van :?

Snowball

Nagyon csendben vagy,csak nem bejött mégis a 16.-a :) Na akkor anyós is végre elégedett.Nem tudom te hogy csináltad a lángost de én tegnap este nekiálltam palacsintát sütni mert azt akartak vacsizni és azt hittem elájulok mire kisütöttem,mondtam is hogy nem csinálok többett amíg terhes vagyok.
Én is ugyan ezt éreztem hogy megfog jönni de tegnap elmúlt azóta én nem érzek semmit,jó most persze ezután a vizsgálat után igen de nem fájások.

Sajti

Úgy meglepődtem hogy megtudják nézni a vizet hogy ezt a remegős dolgot el is felejtettem,de tegnap nem éreztem este semmit amikor volt akkor éjjel,de az is ilyen megfogalmazhatatlanul remegés szerű valami :) Ezt jól megaszontam :) De akkor másnál is van ilyen csak én egyből hajlamos vagyok ugye a legszörnyűbb betegségeket bekébzelni :shock:

Tyuntyi

Ne aggódj megvárunk,lassan úgyis mindenki elcsendesedik pont azon gondolkodtam lehet ma veszek egy telefont amin tudok netezni mert az enyémen valamiért nem tudok és akkor akár mi van tudok írni pár sort ide.
Örülök,hogy helyre jött a szemecskéje.

Rekuja

Jó hogy írtál,nagyon lelkes akkor Lóránt ha ennyit veletek van én ilyenről nem is álmodok :) Mikor mentek haza?
Ügyesek vagytok hogy máris így megy a szopi.

Kat

Egész más így nyitott szemmel nagyon helyes kis pasi.
A lényeg hogy annyit egyen amennyi jól esik neki ezt egyenlőre úgyis ő irányítja.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Snowball

Ezek a szülés elötti dolgok tényleg ilyenek :)
Pont mondtam a Zsoltinak,hogy annyira szépen megterveztem,szerveztem mindent erre a gyerekszobában a fal egy része tönkre ment a dokim váratlanul benyőgte hogy bocsi de ajándék a szülinapjára hogy elutazik amire abszolút még most se vagyok felkészülve lelkileg,hogy így milyen szülésünk lesz.Na meg persze álmomban nem gondoltam volna hogy ilyenkór még terhes leszek.
Remélem már nem lesz semmi barátnőm hívott tegnap hogy leszakadt náluk a plafon,na még valami ilyesmi hiányzik :)

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


sziasztok!

ide is beteszem a szüléstörténetemet :)

amúgy jól vagyunk,nem igen alszunk éjjel,de még birom.

Hétfőn befeküdtem,szépen kikérdeztem az ottlévő csajokat,mire számitsak stb.Jó volt ezt előre tudni,bár már némi fogalmam volt róla Matusinak köszönhetően:)

Délben ehettem,meg még vacsit is.Déután jött egy növérke és mondta,változott a terv és nem 8kor műtenek hanem fél 7kor,na mondom tök jó,előbb túl leszek rajta.Kaptam 2db savlekötő tablettát,meg 2 db hashajtó kúpot,ezeket reggel este kellett intézni.Mondanom sem kell,,egy percet nem aludtam a stressz miatt,ideges voltam,sokszor voltam wcn,meg új volt a hely is.Na akkor 5kor jöttek a nővérkék,én intéztem a kúpot,meg elmentem gyors fürdeni.10 perc pihi és jöttek is,no akkor menjünk fel a negyedikre,szülőszobára.A folyosón várakoztam kb 15 percet.Aztán menni kellett levetközni,felfeküdni a szülőágyra.Szerintem előtte szülhetett valaki mert jó véres volt,na akkor vártam,letakaritották.Felfeküdtem,katéter fel,hát nem volt kellemes,de legalább a pisilés megoldodótt:DNekem annyira lehangoló volt az az egész környezet,legszivesebben elmenekültem volna,nagyon depis lettem és megfogadtam,soha többet nem kell gyerek:DHú nagyon elvoltam anyátlanodva az tuti,de viszont alig vártam hogy vége legyen az egésznek.Feltettek nstre,kicsi fiam érezhette hogy valami lessz mert annyira mocorgott,és később tudtam meg hogy elég erős fásások is lettek,pedig én nem éreztem semmit.Dokim jött,feltette az infuziós tűt,na ez sem volt kellemes,de tűrtem,muszáj volt.Akkor megint várakozni kellett mert nem jött az altató orvos.jött a műtős fiú,felvitt a ötödikre,feltett a székbe,jött dokim,meg egy másik.Egyszerre sokan lettek körülöttem,de valahogy nem izgatott a dolog.Mindenki nagyon kedves volt,jól elviccelődtek,oldották a hangulatot,szoval rögtön jobban éreztem magam.Fel kellett ülnöm,megkaptam az érzéstelenitőt,mintha háton vágtak volna,éreztem ahogy szétárad bennem.Semmit nem éreztem,lefektettek,lábakat vissza,de láttam hogy ott vannak a lábaim,érezni nem éreztem semmit,ez durva volt:DElőtte fázott a lábam,az érzéstelenitőtől olyan melegség áradt szét bennük,innentől kezdve nem fáztam.Feltették fölém a függönyt és már ment is a műtét,totál semmit nem éreztem,csak annyi hogy mozgatják a hasam és következő pillanatban már meg is volt a pici,7óra 7perckor megszületett Ferike,egy pillanatra megmutatták,nagyon nagyon sirt szegénykém.Anyukája elsirta magát a meghatódottságtól.Innentől kezdve nem érdekelt semmi,csak hogy láthassam a picimet.A műtét gyakorlatilag 10 perces lehetett,és kb 3perc alatt érkezett meg Feri baba.Ja és műtét közben volt egy holtpont,mert lement a vérnyomásom 80ra,na akkor én is megijedtem meg a többiek is,éreztem,nagyon rosszúl vagyok.De aztán kaptam gyorsan valamit az infuzióba és jobban lettem.

Ezután levittek az ágyamba és 12 ora pihi következett.közben jöttek cserélni az infuziót,meg a lepedőt és jól megnyomkodták a hasam,ez nagyon rossz volt.Még a dokim is jött,megnyomkodta,de ez már a 6. lehetett aznap és felszisszentem,azt mondja"jól van na,nem bántom tovább:Daranyos volt.

Nővérke mondta ha tudok akkor nyugodtan forgolódjak mert sokkal könnyebb lessz felkelni.fél 12es etetésre megkaptam a babyt,olyan jó kisbaba volt,nem sirt,csak nyöszörgött,panaszkodott picit:)Következő etetésre már szépen megfordultam mert már háton nem birtam lenni.Igy mellém tudták tenni a picit.Végig jó baba volt,többi sirt,ő nem:)Akkor jött a felkelés,viszonylag könnyen ment,nővérke meg is dicsért milyen ügyi vagyok.Menni nehéz volt,még másnap is,kb úgy mint aki betojt:DDe napról napra jobb volt.Tejcsi nem akart lenni,el is keseredtem,mit kezdek otthon ha nem lessz tej,meg persze nem akartam tápszerrel etetni,nagyon ellene vagyok.Segitett a védőnő mellre tenni és szopizott,nem tudom mit,de evett.Második napra jó bedurrantak a cicik,akkor is evett kétszer,másnap megtudtam hogy 120at sikerült enni igy.Kezdtem megnyugodni.Másnap reggel is evett,éhes volt,végig szopizott is,meg következő etetésnél is.Delesnél már nem kért,csak a végén,de akkor meg már éppen vitték őket.sirt szegénykém,meg belekapaszkodott úgy a hajamba...

Felöltöztem,jött párom,levitte a cuccokat.viszonylag gyorsan meglettünk mindennel és kis családként indultunk haza:)

KépKép
bettike83
 
 


ja és később kiderült,műtét után beszélt a párom a dokimmal és mondta h már zöld volt a magzatviz,szoval nagyon időben történt a császár mert baj is lehetett volna.

KépKép
bettike83
 
 


bettike: nahat.... a lenyeg hogy nem tortent semmi baj a magzatviz miatt es hogy minden a leheto legjobban ment. Az aranyos hogy az infuzio meg a kornyezet miatt jobban elanyatlanodtal, mint pl a EDA-tol :D En azt nem szeretnek kapni...megprobalom majd kibirni a fajdalmakat. Nagyon felek a tutol, foleg ha bennem is marad, akkor szornyet tudnek halni a gondolattol hogy az ott van. Barcsak tudnam ugy elore a dolgokat, hogy mi mikor fog tortenni, mint te. Azert az eleg morbid hogy lattad az elozo pacienc veret a mutoasztalon :shock: Megneztem a blogodon Feriket par nappal ezelott, nagyon aranyos pofikaja van :) Gratulalok!!!!! Remelem azota megy a szopi.

csicsi: akkor azt hiszem ezt a szulest sem fogod elfelejteni egy eletre :D Hihetetlen hogy meg mindig szinte alig van jele, hogy nemsoka szulni fogsz. Ennyire elszamoltak volna? Vagy mondanak valami okot, okokat, amiert esetleg nem jott meg ki? A magzatviz is tiszta, tehat minden oke lehet odabent. Hatha ezzel a kis piszkalassal meggyorsitjak a dolgokat. Tegnap este is Alex kapta a fulest a noveretol, hogy miert nem nezi meg o, hogy nyitva van e a mehszajam. Szerencsetlen azt se tudja hogy hol keresse odabent a mehszajat :lol: En varom a vizszerelot, majd delutan jon. A wc azota is folyik, a bojler meg allandoan telik meg vizzel. Remelem meg tudjak javitani mert megbolondulnek ettol a folyamatos hangtol ejszaka :shock:

Megtettem a mai setat a boltig, VETTUNK TOJAST ANYOSSAL :D Most nekiallt fozni. Apa pedig csutortoktol lesz itthon egeszen februar 22ig :) Mar alig varom!!!

Kép

Kép
snowball
 
 


Sziasztok!

Na, ma kiakadtam, meg is mondtam Apának, hogy jövök a netre, megnézem, megindult-e valamelyikőtöknél a szülés és megírom Nektek, hogy nem vagyok toleráns! :? Képzeljétek, ma reggel próbáltam megetetni Kristófot, de nem volt ébren, így csak nyamnyogott, de nem kérte a cicit. Próbáltam lefejni, szinte egy csepp sem jött, gondolom, bestresszeltem. Közben tisztába tettem, hogy majd felébred tőle és eszik, de amint elintéztem, be is rottyantott, tehát újra az egész. Közben mondtam Apának, hogy ha ezt így folytatom, be fogok kattanni, mire elnevette magát.. :x Elég rosszul esett... :cry: Utána még próbáltam Kristófot etetni, nem sikerült, viszont ismét háton pisilte magát, tehát újra tisztába tenni és át is öltöztetni. Közben jött Apa, hogy kiment a kazánházba, tenni fát a tűzre, mire látta, hogy valaki be akar jönni (mi az első ajtón közlekedünk, tehát a hátsó be volt zárva), mire kiderült, hogy a szomszéd néni jött látogatóba (én bent a szobában meztelenül, éppen küzdöttem Kristóffal..). Mondanom sem kell, be volt zárva minden, kertkapu, nagy kapu, mindkét ajtó, ennek ellenére a szomszéd bejutott és be is jött volna, de Apa mondta neki hogy alszunk.. Még jó, hogy ott volt, és nem volt nyitva az ajtó, mert akkor azt vettem volna észre, hogy nézi, ahogy meztelenül szoptatok... utána jött Anyum, aki közölte, hogy ilyen a vidéki élet és még majd jönnek mások is váratlanul! Ne jöjjenek!!!! :evil: Mondta még, hogy ilyen a gyerek, türelmesnek kell vele lenni.. Mire én közöltem vele, hogy nem a gyerekkel van bajom, hanem a felnőttekkel! :x No, most jól kipanaszkodtam magam. Remélem, nem olvastátok el, csak az kellett, hogy kiírjam magamból... :(

Snowball: Anyóssal szócsata?? Apával itt ülünk, és majd megszakadunk a nevetéstől! :lol: Viszont legalább van tojásotok. Na, hogy mondják lettül, hogy tojás??? :D A boltba menet megbeszéltétek az élet nagy dolgait? :D (Jaj, de bunkó vagyok... ;)

Csicsi: De jó, hogy minden rendben van a magzatvízzel!! :) Szerintem nyugodj meg, a dokik rendesebbek szoktak lenni azokkal, akiknek van fogadott dokijuk, csak nincs ott! Nem mondta a dokid, hogy ilyenkor ki helyettesíti? Ui. az enyémnek tutira van "másik fele", tehát ha ő nincs, akkor a másikat hívják be. Azért remélem, tényleg csak egy kis fertőzésről van szó.. Igen, arra a remegésre én is emlékszem, eléggé megijedtem tőle! :shock: Olyan volt, mintha nagyon fázna, viszont egyforma erősségű apró remegés volt, és legalább 3-4 percig tartott. Vacak volt, az biztos. De úgy látszik, az nem jelent rosszat, mert most Kristóf itt van mellettem a pihenőszékben és éppen vívja a harcát a rotyival.. :wink:

Bettike: az vacak lehetett, hogy nem takarították le előtted a szülőágyat.. :( (Ahol én szültem, azt találtam morbidnak, hogy a szülésznőnek virágos viaszos vászonból készült köténye volt, olyan, mint a henteseknek...) Hű, még soha nem olvastam ilyen leírást az érzéstelenítőről.. Láttam egyszer egy filmet (nem írom le, melyik az, nem szeretném megijeszteni a lányokat) , azóta tartok az ilyen jellegű érzéstelenítéstől.. Viszont ha jól olvasom, alapvetően pikk-pakk túl lettél a műtéten, és baba is jól van! :D Ez a lényeg!! És az, hogy eszik! Ez nagyon nagy dolog ám! :D ..és megnyugtató...

KépKép
sajti
 
 


Bettike

Én is megnéztem Ferikét nagyon helyes ő is,hát a szüléstörténeted kettős érzéseket keltett bennem,de a lényeg hogy minden rendben lett veletek és jól vagytok a többitt úgyis elfelejted ha ránézel Ferikére :) Ügyes vagy hogy így megy a szopi is császár után nehezebb dolga szokott lenni az anyukáknak.



Sajti

Azért ha már írtál én elolvastam ha nem baj :) Hát ez nagyon dúrva,én biztos megmondanám azért neki hogy legközelebb szóljon ha át akar jönni még a rokonaink se jöjjenek bejelentés nélkül,nem hogy egy szomszéd :? Én nem csodálom ha kiakadtál miatta,velünk ez nem fordulhat elő mert nem vagyunk túl jóba,tegnap is este 9.-kor ütötték a falat hogy aludnának bár nem tudom miben zavartuk mi őket.
Anyukád biztos nem akart megbántani.
Így hogy van azért szülésznőm nyugodtabb vagyok úgyis inkább ők vannak ott szülés közben de a vágást meg csak a doki csinálja.Én mondtam hogy nem kérek mást mert azt sem ismerem bár lehet még akkor is jobb lett volna.Én is remélem hogy csak egy fertőzés bár ez is zavar pláne hogy nyitva a méhszájam de ma elhasználom a kúpot aztán meglátjuk bár tünetem most nincs.

Snowball

Azt mondta dokim hogy egyrészt ugye eleve bizonytalan az összes időpontom mert ugye dec.26 a volt ami nem lehet a többi meg ultrahangos időpont,ami lehet pontosan mér de akkor is csak egy ultrahang a véleményem szerint.Amíg minden rendben Bibivel engem nem zavar hogy bent van,de ilyenkor már egyre nagyobb mindenre a rizikó én legszivesebben naponta mennék dokihoz akár hogy fájt.
De legalább már történik valami,lehet nekem nem fáj annyira de mégis csak tágulok ezek szerint úgyhogy itt kell legyen az én időm is nemsokára.
Amúgy direkt téged várlak :)
Ez jó hogy vizsgáljon meg Alex :) Én is mondtam Zsoltinak kérje meg a szülkésznőt hogy mutassa meg mit kell nézni :)
Mikor mész a kórházba?Basszus bármikor szülhetsz már te is a végén tényleg itt hagytok egyedül.Jó hogy Alex otthon lesz így azért anyóssal is könnyebb,meg biztonságosabb is bármikor pattanhattok a bicajra ha menni kell. :)


Vannak fájásaim de jelentéktelenek és időben sincs köztük semmi összefüggés.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


sajti: ha nem gond en is elolvastam...lehet az elejere kellett volna irni hogy ha nem akarod hogy elolvassuk :D En is itt irogatom hogy a budi meg mindig folyik, es lehet a kutya se kivancsi ra :lol: Azert nem semmi a szomszedod. Tanulsag: mindig zarjatok be az ajtokat. Ha hiszed, ha nem, a szocsata ma megindult!!! Ma tartunk talan a harmadik egyedul toltott napnal, amikor Alex dolgozik, es sikerult mara kifejleszteni egy nyelvet magunk kozott. O nemetul beszel valamilyen szinten, en pedig azt tanultam, igy megertem. Viszont sohasem hasznaltam gyakorlatban, igy kenytelen vagyok angolul valaszolni, de azt meg o erti meg. Szoval ma tenyleg sokat beszelgetunk, kipanaszkodta magat a pasikrol. Igy jobban telik az ido, az teny. Ja es kiderult hogy a tojast minharom (angol, nemet, lett) nyelven is megertettem volna :D Aztan most a boltban gyakoroltuk a szavakat. En mondtam angolul, o pedig lettul.

csicsi: a korhazba majd csak akkor megyek, ha beindult a szules. Kulonben meg nincsenek vizsgalatok, vagy befektetes hogy meginditjak, vagy valami... Januar 26ra kaptam meg egy idopontot, amikor a szulesznohoz kell mennem, es akkor megvizsgal hogy mizu. De az mar tulhordas eseten lenne... Amugy draga vagy hogy varsz ram, miattam ne aggodj, menj csak szulni. Radfer mar egy kis vajudas :lol: Lehet tenyleg rahangolodtunk itt egymasra es a csajok egy idoben akarnak majd kijonni. Mokas lenne :lol: De tenyleg szivbol kivanom hogy elobb szulj meg, mint en.

Na akit nem erdekel a budis sztori, az ne olvassa, de idegesit hogy egyedul itthon vagyok anyossal, es egy masik csajszival odabent a pocakban, es en intezem a nyulszaju vizszerelot. A lenyeg hogy volt itt, es mondta hogy az egesz tartaly belsejet ki kell cserelnie, es ma meg visszajon kesobb, egy kollegaval az oldalan. Plusz azt emlegette hogy fel kell mennie a tetore, hogy elzarja a focsapot, es ugy tud majd szerelni. Ja es kerdezte hogy amig visszajon delutan, addig zarja-e el a hidegvizet, vagy hasznalni szeretnem a wct.... Na mondom jopofa, majd nem hasznalom a wct :D Mondta hogy gondolta van masik wc a lakasban. Hol...a nappaliban vagy a haloszobaban?? Nem tudom mit hitt, hova dugtuk a masodik wc-t. Uristen....ertelmisegit kuldott Martin baratnom :D

Kép

Kép
snowball
 
 


mobilról. Ma megkaptuk az 1 ágyast apa bent alszik. Holnap haza. Szaffit úgy kell felmaszírozni h egyen akkor viszont porszívózik ezerrel. Most bealudt. Tej állítólag van, én nem érzem még. Betti köszi a leírás! Berepedés miatt val a köv csak az lehet ez még a kontrollig kis eséllyel vált. Sajti szóld le a szomszéd virágait és megúszod. Kakivakarást mi is tanuljuk. Csicsi, apa is stresszel, ezért idióta. Snowball anyóst lehet jobb ha nem érted. Könyörögni fogsz az edáért :) Evián mi lett veled? Szorítok!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok lányok!

Az én pofámról is lesül a bör, jó régen irtam ide, még Nyufo szülése körül. Jelentem egyben még, bár papirforma szerint van 3 hetem. 2 hete voltam dokinál és majd 3 kg-os volt a fiam. Te jó ég! :shock: Szval ha kivárja az idejét lesz több, mint 4 kg-os. Mondtam apának, akkor átengedem neki a szülést. :D Szval reménykedem a korábbi szülésben. :wink:

Kat, Rekuja, Tyuntyi, Sajti:
HATALMAS GRATULA igy utólag nektek a babócákhoz! Jó egészséget és sok boldogságot kivánok sok szeretettel!

Snowball, Csicsi:
Nálatok is most már bármikor megindulhat a szülés, tök izgi! :) Bár ha várunk vmire, akkor olyan csigalassúsággal vánszorog az idö.
Snowball:
legalább lefoglalod magad anyóssal, a tojásos dolgon jót nevettem. Bocsi!
Csicsi:
Elég bosszantó váratlan dolgok értek téged! :evil: Durva, hogy a dokid pont most lépett le!

Sajti:
elolvastam én is a szomszéd nénis dolgot, és ne haragudj de jót röhögtem rajta. (tudom neked már kevésbé vicces) Elképzeltem ahogy a nénike a keritésen keresztül bekommandózik hozzátok, bokortól-bokorig oson, és egyszercsak gyözedelmesen a bejártnál áll. Végül a férjed elkapja. Bocsi még egyszer, tiszta hülye vagyok! :oops:

Kép
zsuzs35
 
 


Sziasztok!

Snowball: hogy a fenébe ne érdekelne a budi? :D Mi itt szolidaritunk Veled ezerrel, ui. mi végszükség esetén ki tudunk menni a kertbe kakkantani (bár most nehéz lenne elásni... :) , de gondolom, ez a fővárosban annyira nem menne Neked.. Azért tényleg vacak lehet... Ilyenkor mondjuk tényleg nem értem az embereket, vajon komolyan gondolják az ilyen wc-elzárós kérdést??? Anyóssal pasikról beszélgettek?? :D ez jó! Végül is miről másról?? Gondolom, mondott ő is pár lett káromkodást a wc-re..
Van valami egyezményes jeletek anyóssal arra, ha megindul a szülés? :D

Csicsi: ütötték a falat? Mit fognak csinálni, ha meg lesz Bibi és sírni fog? (Most hagyta abba Kristóf mellettem a sírást.. Hihetetlen, mennyire tudja bántani a puki meg a rotyi a pici hasát! :(
szerintem a szülésnél a szülésznő nagyon-nagyon fontos! Úgyis ő lesz Veled az elejétől a végéig, a doki meg tényleg max. vágni fog. De legalább már tágulsz és ez a lényeg! Az is lehet, hogy egyik óráról a másikra teljesen kitágulsz és már jön is Bibi! :)

Rekuja: holnap haza? De jó!!! :) Azért teljesen más lesz, amikor együtt lesz otthon a kis család! Az első fürdetés, stb.. :D Az a lényeg, hogy Szaffi ráérzett a cicire! Most még úgyis csak cseresznye nagyságú a gyomra, pár csepp kaja elég neki! Pár hét múlva már úgyis decikben számolsz.. :D

Zsuzs: köszi a gratulát! Én pont betöltöttem a 37 hetet mikor kórházba mentem, asszem 37 hetesen és 2 naposan született meg Kristóf 2980 grammal, és őszintén szólva elég is volt nekem ez a méret... :oops: Így utólag valóban vicces a szomszéd nénis dolog (pláne úgy, ahogyan Te leírtad! :D . gondolj bele, amikor még Anyumék laktak itt, a szomszéd bácsi ugyanígy bejött, és már a fürdőszoba felé tartott, mert onnan hallott hangokat (Anyu volt itthon). Én biztos, hogy elzavartam volna a fenébe, minek jön be csak úgy, és minek megy a fürdőszobába???? Ettől tartok én is, ezért zárunk mindent. (De persze Houdini mindig akad... :D

KépKép
sajti
 
 


Snowball

Hát én mennék már szülni de azért köszi hogy már te is elzavarnál :)
Akkor nem lehet hogy a multkori görényszag miatt is a tartáj volt a felelős?
Ajánlom a leöntögetős módszert,csodákra képes :) Amikor nem volt víz mert valamiért egy napra elzárták mi is ezt a módszert használtuk.
Remélem te nem jutsz el odáig hogy túlhord de nem hiszem hisz olyan régóta vannak jóslóid,én egész nap szenvedek most de ha lefekszem aludni vagy lezuhanyzok akkor elmúlik az a kevés is amit érzek,úgyhogy elhatároztam hogy szülésig már nem alszok és nem zuhanyzok :) :D
Viszont tesóm ma felhívott hogy fiú lesz vagy kislány végülis jó hogy 9 hónap után eszébe jutott,eddig is beszéltünk nem tudom miért most jutott el idáig.

Rekuja

Aranyos ahogy írtál :)
Ilyenkor állítólag cseresznye nagyságú még a kis gyomruk mikor megszületnek szóval biztos elég neki az a tejcsi ami van,különben nem pihizne olyan jókat és majd ha nagyobb mennyiség kell neki addigra meg úgyis bedurransz és olyan leszel mint Pamela :)
Jó hogy együtt tudtok aludni és holnap már otthon...hm...irigy :)
Régen még én is arról álmodoztam,hogy akkor akarok szülni ha szabad lesz a privát szoba a kórházba mert csak ketrtő van belőle és állandóan vannak benne pedig 10.000ft. egy éjszaka.
Mostmár megszülnék a kórházi folyosón is :D

Zsuzs

Örülök,hogy írtál,akkor neked lehet elöbb meglesz a pici ha már most ilyen súlyban van lehet korábban is szülsz.Nyufó mindig hozza a híreket persze csak statisztikailag hogy hányan szültek a tanyán és még hányan vannak hátra remélem hoz majd rólad híreket.
Hétvégén már itthon lesz a dokim de ha választhatnék szivem szerint már nem várnám meg,megszülök az ügyeletesnél is csak ott tartanánk már :)

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


zsuzs: jo hogy jelentkeztel, legalabb van, akit tamogathatok a nagy 39 hetes es 1 napos kismama bolcsessegeimmel :D Had nojjon meg a pici fiad, nem fog o hirtelen plusz 1 kilot felkapni :) Nekem az elmult het volt csigalassu, de anyos a tojasos akcioival felporgette az esemenyeket, es lass csodat, mar elvegre a heten szulok.

sajti: igen, ahigy zsuzs leirta a lopakodos sztorit, en is jot mosolyogtam :lol: Vegulis nekunk is van kert a hazban, de azt megosztjuk 15 masik lakassal, es ha en leugranek veszhelyzet esetere kakilni a kertbe, legalabb 8 lakas ablaka szegezodne ram, plusz ki tudja hogy a szomszed hazak ablakaibol ki mit lat. Meg ugye nemreg futottam ossze az utcan egy rokaval, az is ha beleharapna a seggembe, lehet nem lenne jo. Ja meg mokusok vannak hatul, meg egy cica, aki nem tudom kie... Szoval lenne tarsasagom a meghitt pillanatra :lol: Egyezmenyes jel az lehet egyertelmu lesz :lol:

csicsi: jolvan akkor nem zavarlak el, sot, itt ne hagyj engem egyedul pocakosan :lol: Hat..en meg igencsak megusztam volna viz nelkul ma, mert en ahanyszor meglatogatom a wc-t nagydolog miatt... szinte elhanyagolhato :D Inkabb Alex miatt aggodtam. De o meg hazaallitott 3kor, kerdezte hogy na mizu a budival, mondtam neki hogy a pasi visszajon meg a mai nap folyaman, es kozolte hogy hat akkor egyedul kell mennie ide-meg oda. Na mondom te nem mesz sehova, jon ide mindenfele szerelo szetpancsolni a vezetekeket, nem akarok egyedul lenni. Amugy nemreg hivott a szerelo hogy fel ora mulva jon. Szerencsetlennek olyan skot akcentusa van, hogy nagyon fulelnem kell mit mond. Tiszta szegyen hogy tobb, 2 ev utan ilyet mondok :lol: De ugy tunik akkor az itteni szakmunkasoknak is megvan a maga "nyelvuk", mint otthon. Szerintem a zuhanyzas meg az alvas nem fogja befolyasolni a hatralevo napjaidat, nyugodtan furdodj csak :lol: Zsoltinak eloalltal mar ezzel az otlettel?

Kép

Kép
snowball
 
 


rekuja: evian mar a korhazban van, sajnos hireket nem tud kozvetiteni, de azt hiszem legkesobb pentekre meglesz a baba naluk is. Remelem nem kell majd konyorognom az EDA-ert :D nem szeretnem :oops: Jajj de masziroznam mar en is a babucimat :)

Kép

Kép
snowball
 
 


Sajti:
igaza van anyudnak tényleg ez a falusi élet egyik hátránya, jönnek a szomszédok, mintha haza járnának. Egy testesebb házörzö eb viszont simán megoldja ezt a problémát. :D Amikor Zsofi baba volt, egy kuvaszunk volt és nem is jött be senki. A kutya egyébként hihetetlen volt, ugy vigyázott a gyerekre, mint senki más. Pl Zsofit babakocsiban sokszor kitettem a kertbe (junius volt) árnyékban tök jot aludt, szval a kutya lefeküdt a kocsihoz, és rajtunk kivül senkit sem engedett még csak a közelébe sem. :D

Csicsi:
elég durva, már csak 6-an maradtunk terhesek a tanyán. A többség babázik már. Ezen az alvás dolgon pontosabban nem alváson már én is gondolkodtam. Csak nem tudom, hogy tudnám kivitelezni. Egyszerüen nincs kényelmes póz, ráadásul a nyakamat is elaludtam és most még az is fáj. Szegény embert még az ág is huzza....... :?
Ja szerdán telihold, -csak megemlíteném itt is-, ajánlom figyelmedbe! :D

Kép
zsuzs35
 
 


Snowball:
:lol: :lol: :lol: Jajj annyira röhögök a kerti wc-zéses dolgon, hullámzik az egész hasam. Komolyan menten lefordulok a székröl. Bakker ez a megoldás! Anyós-tojás=szülés :D Figyi küldd már át hozzám is egy kicsit, eskü elmegyek vele tojást venni!!! :lol:

Kép
zsuzs35
 
 


Snowball: hát ez tényleg király volt, nagyon szemléletesen írtad le a kerti kakis dolgot! :lol: Apával itt röhögünk, de csak halkan, mert Kristóf alszik (ritka pillanat...). (Rájöttünk, hogy valszeg a testi közelség hiányzik neki, ezért kinyitottuk a szakirodalmat és találtunk egy baba becsomagolási ábrát, szóval fogtam a jó kis teknősös kendőmet és becsomagoltuk a gyereket. Azóta alszik! :shock: Tehát ha ilyen problémáitok lesznek, csajok, szóljatok, szkennelem az ábrát! ) Apa most kérdezett rá, hogy hol is laksz, hogy több állat van a kertetekben, mint nálunk vidéken?? :D
Azért valld be, hogy Anyós és a WC szerelő nélkül unatkoznál!!?? :lol: Tudom én, hogy csak úgy gondolod, hogy pihennél, de valójában nem is!

Zsuzs: hú, a kuvasz elég érdekes kutya! Sokan mondják, hogy idős korára bekattan, bár szerintem egyedfüggő. Nekünk is volt, nem kattant be, és szintén nagyon védte a családot, viszont egyik ismerősömet a saját kuvasza harapta meg.. Én személy szerint imádtam a kutyámat, mindig úgy nézett ki, mint aki mosolyog! :D
Amúgy Apa erre a kutya felvetésre azt írta, hogy az nem jó, mert akkor ki metszi meg a málnánkat??? :shock: Ugyanis a szomszédok olyannyira szabadon járkálnak (legalábbis amíg Anyuék laktak itt), hogy néha megállítottak az utcán, hogy megmetszették a málnát, szőlőt, lepermetezték a fát, stb... Végül is nyugdíjasok, unatkoznak.. Mi pedig adunk nekik cserébe a kertből ezt-azt, meg füvet a tyúkjaiknak, stb...

Csicsi: Szülésig már nem alszol és nem zuhanyozol?? :D Ez tetszik! Viszont annyira nagyon jó a meleg víz alatt állni! :) Amúgy tényleg telihold lesz, úgyhogy lehet készülődni! Tudod, én múltkor teliholdkor mentem be! Akkor volt a kórházban a babadömping, aznap hajnalban 5-en szültek, és csak jöttek, jöttek a kismamák!
Szerintem jó, ha nem privát szobába mész, mert legalább lehet beszélgetni a többi kismamával. Sokat tanultam tőlük én is, ők segítettek, nem a csecsemős nővérek.......

KépKép
sajti
 
 


zsuzs: peeeersze, most meg mar kapkod mindenki az anyosom utan :lol: Elszorakoztat, az teny.

sajti: orulok, hogy tetszett a leirasom, de en valahogy igy tudnam elkepzelni. Sot, ma voltam a kertben, es egy kis hangulat csinalo hoviragot is talaltam, szoval ha megis arra kerul a sor, hogy kert, akkor majd oda kuporodok melle :lol: Amugy fogalmam sincs hogy mit ketresnek itt ezek az allatok, szegenyek lehet eltevedtek egy kicsit. Viszont a kozelben van egy botanikus kert, tegnap voltak ott anyosek, es kepeket csinaltak az ottani madarakrol, allatokrol, es komolyan mondom hogy oda az elit csoport megy :D A mokusnak szep tiszta volt a bundaja, a galambnak meg csillogott a fejen a kek toll :lol: Na pedig a nagyvarosban hol talalsz egy tiszta allatot, ezek meg ki vannak vakarva :lol: Lejet tenyleg unatkoznek a tarsasagom nelkul... Amugy elment a vizszerelo, orakig butykolt, majd ugy ment el hogy holnap majd visszajon, mert meg van mit tennie, es addig ne oblitsuk mar le a budit... De jo, orakig itt volt, csinalta a piszkot, es a budi haszontalan lenyegeben :shock: Ahh...nem is erdemes mar errol temazgatni mert csak felb@szom magam :D

Kép

Kép
snowball
 
 


Sziasztok!

Mint mindig látom itt tegnap este is jó volt a hangulat :)
Természetesen fürdök és alszok is de viccen kívül tényleg elmúltak azok a kis fájásaim is amit olyan nehezen kapartam össze :? Mára megint semmi bajom,szerintem csak ezeket a vizsgálásokat érzem még aznap.Reggel bemondták,hogy tele vannak országszerte a szülészetek a hidegfront miatt,rám ez sincs hatással.Már kezdek beletörődni hogy még várnom kell egy hetet én lehet nem tudok magamtól szülni viszont napról napra rosszabúl érzem már emiatt magam.
Ez van,a végén tényleg megvárjuk a dokit.



Snowball

Ha nem kell anyós átküldheted 1-2 napra van ma egy kis mosnivaló meg a Petráért elszaladhatna az oviba :)
Aztán visszaküldöm :)
Azt nem mondom ugorjatok át nyugodtan hozzánk wc-re mert nem bizti hogy kibírnád mire ideérsz meg lehet Zsolti is meglepődne mikor a reggeli kávéval itt állnátok reggel az ajtóba hárman :)
Elit mókusok...ez jó elkébzeltem hogy még a bundájuk is fényesebb és mogyoró lóg a fülükbe.

Sajti

Én már ebben a teliholdban sem hiszek,biztos sokmindenkinek bejön de én sajnos nem tartozom azok közé.De lehet éjfélkor kimegyek és ugatok a holdra egy próbát megér :) Nem is a privát szoba érdekel csak itt úgy van ha kimondatlanul is de a 2-3 ágyasakba teszik a kúltúrált kismamákat a 4 ágyasokba meg az ellenkezőjét és mondta a szülésznőm hogy erre azért oda van figyelve hogy senki nem érezze magát rosszúl,de ha sokan vannak akkor nem tud mit csinálni akkor oda tesznek ahol van hely.ezek basszus ott cigiznek az ablakba mert órdítanak ott a rokonok egész nap én azt nem bírnám ki idegileg és ha szólsz akkor ugye még rosszabb lesz az a 72 óra.
Szerintem ha van időd most is feldobhatnád azt a képet én kiváncsi vagyok,ügyesek vagytok hogy ilyeneket megtaláltok.

Zsuzs

A nem alváshoz hozzá szoktam,most az jött be 3 napig hogy a kispárnámat ölelgettem és ne nézzetek hülyének de rájöttem hogy csak nyitott ablaknál tudok aludni rendesen,apa kicsit kivan tőle de ez most egyenlőre tényleg bejött.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Jo reggelt!

Hajnalban megint fajasaim voltak, es most reggel is azokkal keltem. Egesz ejszaka be volt kemenyedve a hasam, mint a ko. Na kivancsi vagyok hogy vajon a mai nap mit tartogat.

csicsi: aranyos vagy, hogy a wc-t atengednetek a kis familiamnak :lol: Eleg putri dolog, hogy nem mukodik normalisan a wc :D Most nezte meg Alex hogy mit csinalt ez a szerencsetlen tobb mint 2 oran keresztul, mert hallottuk hogy nagyon fur-farag, pedig csak egy uj tartaly belsot kellett volna cserelnie. Aztan kiderult hogy az egyik cso, amit cserelt, az nem a rendes meret, aztan szilikonnal probalta egyengetni. Aztan most meg az folyik....aaaa..... fel10-kor allitolag ma visszajon.

Raadasul ejszaka arra keltem egyszer hogy valami motoszkal a gardrobban. Apat felkeltettem (nem is kell mondanom mit hitt, miert razom :D ), hogy nezze meg mi van a gardrobban, aztan mint egy hos, felpattant az agy tetejere es egy felig ures flakonnal nagy batran kinyitotta a szekrenyt, de nem volt ott semmi. Ott van viszont a bojler, valoszinu az adott ki fura hangokat, mert azota semmi, meg nem volt egernek jele :)

Na akkor elkuldom az elit mokusrol a kepet, elmehetne egy kepeslapra is vagy tudom is en. Pedig csak anyos csinalta a kepet a botanikus kertben :D

Kép

Szerintem tul feher a bundaja...

Kép

Ez is valamilyen puccosabb madar.

Lehet en unatkozom tulsagosan hogy ilyeneket gondolok....? :lol:

Kép

Kép
snowball
 
 


Snowball

Na lehet hogy ma te is itt hagysz?
Anyósodnak egész jó érzéke van a fotózáshoz,én itt a Népligetben eddig csak barna mókusokat láttam ezek valóban kultúráltabbnak tünnek.
Alexet elkébzelem egy flakonnal,mit akart vele csinálni?Le akarta dezodorálni az egeret? :D
Neked vannak hasnló perc különbségek a fájások között?
Zsolti is már félti a Bibit látom rajta hogy ő is aggódik minden rendben van e.
Na remélem a budi probléma ma megoldódik.
Van egy érzésem hogy holnaptól már csak magammal beszélgetek :)

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Csicsi nem hiszem hogy itthagynalak, ha mar ennyit varsz ram, lesulne a kepemrol a bor ha bevonulnek a korhazba :lol: A perceket nem neztem mert nem ereztem kozelieknek, tehat tudomis en...talan orankent 1-2x. Keles ota pedig menziszeru fajasom van ugy mindenhol bennem :?
Alex egy asvanyvizes flakont ragadott magahoz, tehat gondolom le akarta locsolni a betolakodot...vagy leutni... Aztan mikor visszafekudt, mondta hogy egy hasznosabb fegyvert mostmar az agy ala kell helyezni, mert nem eloszor halucinaltam mar ilyet :D
Egyebkent egesz nap varom az smsedet, sokat gondolok rad hogy mivan veled :D

Kép

Kép
snowball
 
 


Sziasztok csajok!
Végigolvastam az új termést és ismét jót röhögtem!

Képzeljétek éjszaka megint jóslóim voltak, és a végén már rendszeresen 5 percenként jöttek. Csakhát nem voltak elég erösek a fájások. Gondolkodtam menjek be a korházba vagy ne, mert a nögyogyasz szerint ha rendszeresen jönnek, akkor be kell menni. De mivel túlságosan erösek sem voltak, nem is folyott semmi, maradtam itthon. A gyerek is olyan durván mozgott, apa szerint ki akar jönni. Végül bealudtam.

Sajti:
kuvaszok csak akkor kattannak be, ha megkötik öket, azt nem birják.
Na igen, ha metszést mások csinálják....bár tavaszig megvan, utána jöhetne a kuty. :D

Csicsi:
maradok veled szerintem, beszélgetek veled! :D

Snowball:
pazar a történet a halucinációról. :lol: :lol: :lol:

Kép
zsuzs35
 
 


Húúú csajok ma egy hónapos nekem a bütyök, hogy rohan az idő.

Mókusfotó nekem is van, évek óta ingyen éttermet működtetek a kertben, hízlalom a feneküket mogyoróval :lol:
Kép Kép Kép

Sajti nekem nem is csinálnál lángost???? :cry: :lol: Engem kihagytál a felsorolásból pedig én isd egyből csorgattam a nyálam. Van különben valami jó recepted? Mert akkor ide vele! Köszi a kérdést, a gyerekek igen aktívak, foglalkoztatnak rendesen, alig tudok megfőzni, mosogatani, sterilizálni, kb. ennyi fér a napomba mellettük. Horgolás, hát igen, az nem nagyon fér be. Még amíg itt voltak elkezdtem egy takarót a babának teljesen egyszerú mintával hogy csak csinálni kelljen, ne számolgatni, az félig van kész, de másfél hete elfogyott a fonalam, a héten hoznak, de amíg itt volt anyósom addig még tudtam csinálni, most viszont... hiába lesz fonal, nem tudom mikor leszek vele kész. Elkezdtem egy telefontartót is, saját design, az kb. 2 óra alatt meglenne, na az egy hete készül és a harmada van meg... Párszor megpróbálom a kezembe venni a tűt de max 10 percig marad a kezemben. De kísérletezek rendületlenül. De elolvastam :lol: Kitartás a környezethez!

Snowball milyen a töltött káposzta lett módra? Mi a különbség? Jót nevettem ezen hogy vágysz már a magad fejlövésére :D Szóval a lett kaja elég ízetlen? Anyós miért nem tud kimenni sétálni ha akar?? Nem értem ezt börtön dumát. Fél egyedül? A hányiner is már nagyon szülős tünet! Kíváncsi leszek milyen lesz a szülőtalálkozó, majd mesélj. Mondjuk sokat nem fognak tudni beszélgetni, így lehet tök jó lesz a viszony :lol: Na még jó hogy nem tud több minden elromlani a fürdőszobában :roll: Szuper hogy apa olyan sokat otthon tud lenni! Legalább akkor tolmácsol is. Ez nagyon jó hogy kifejlesztettétek a kommunikációt anyóssal. Anyukád tud valamilyen nyelven?

Evian sajnálom a vaklármát, biztos csalódás volt. Szép nevet választottatok, tetszik. Akkor már a kórházban vagy, biztos hamarosan babázol.

Csicsi akkor jó hogy nem véresen komoly ez apával! Még jó hogy nem közelebb laktál és volt ideje meggondolni ezt az elhagyás dolgot :D Nekünk is Bence volt a talomba, ha esetleg Regi mégis fügyivel jött volna, azért sose lehet tudni 100 %-ra :lol: De jó hogy tiszta a magzatvíz! Miért ment tönkre a fal? Akkor most nem lesz dokid??? Nem lehet valami szoros a kapcsolatod a tesóddal ha most kérdez ilyeneket...

Tyuntyi én se tudok sűrűn jönni, szülő sors. Majd ha már túl vagyunk az első hónapok nehézségein, könnyebb lesz. Szerintem a lányok örülnek annak is ha ritkán jössz csak gyere. Szopihoz nem tudok szólni, de azt hallottam, anyatejjel nem lehet túletetni a gyereket csak a tápival. Most ezek szerint igény szerinti szoptatást csinálsz, etetsz amikor kéri, sokan ennek a híve.

Kat ez a fotó képeslap is lehetne, nagyon jóóóó! Másfél emelet babakocsi cipelés, szép izmos karod lesz hamar!

Rekuja de édes lehet apa, nagyon lelkes, jó érzés biztos!
Szopihoz gratulálok, ügyesek vagytok! Ez is de jó hogy bent tud apa lenni és holnap haza!!! Csupa jó hír!

Zsuzs úgy nézem te is hasonló jó fantáziával vagy megáldva mint én, saját magamon olyan jókat tudok röhögni, szerintem te is :lol: Nagyon tetszik hogy így védelmezte a kuty Zsófit, elhiszem hogy nem mert senki odamenni :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Babahír, Panni76, ha emlékeztek rá, miután elment a csapat a zárt fórumba és kezdtetek írni, írt párszor. Pénteken megszületett neki Barnabás 19.47-kor, 56 centivel és 4010 grammal.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Panninak nagy gratula szép nagy babóka lehet akkor már csak 5 en várakoznak a bébire.

Snowball

Hát mostmár akkor szüljünk együtt,bár te csak 1 napig leszel kórházba úgyhogy ma én megszülök te meg csütrötökön és akkor pénteken együtt jövünk haza :) Bár eddig minden találgatásunk dugába dölt :?
Akkor nem csak nekem szórakozik a testem bár nekem van hogy 1 nap eltelik 2 fájás között :)
Hát úgy gondoltam mielött elindulok szülni azért írok ide pár sort de ha kórházba kell feküdni és úgy lesz megindítva akkor írok majd neked sms-t vagy Zsolti behozza a laptoppot ha bejön.

Zsuzs

A végén még te is beelőzől :) Látod ha nem alszol el lehet nálad is megerősödtek volna a fájások én akár hányszór érzek valamit és lefekszem mire felkelek semmi,legközelebb futok egy kört :)
Tök jó hogy írtad ezt a folytós dolgot na én inkább ezt érzem többett és nem görcsöket de közbe sem fáj csak érzem ahogy elkezd szorítani akkor veszek egy mély levegőt és szépen kienged de rendszert én ezekben sem fedeztem még fel.

Nyufó

Boldog egy hónapot Annácskának hihetetlen hogy rohan az idő.Remélem holnap sem lesz gond a magzatvízzel,tegnap utánna olvastam és azért ez elég gyakori dolog én nem is gondoltam volna.
Tesóm amúgy azzal hívott,hogy kinek drukkoltam a kiszavazáson a Valóvilágból azt hittem lefordulok a székről :) Ilyenekkel foglalkozik,aztán szóba került hogy még mindig nincs meg a baba.Amúgy szeretem nagyon de ez a terhesség kicsit eltávolított minket egymástól nem mentem haza annyit meg neki mindene a bulizás én most így nem találok vele közös témát neki nincs gyereke soha nem is lesz.
Remélem lassan azért lesz nálatok is valami rendszer amibe betudod iktatni a kötést a mobiltokról mindenképp kérünk majd képet és Annáról+Regiről is.Aranyosak a mókusok is de engem valahogy a babák jobban érdekelnek :D


Jó lenne itt lenne most Rekuja lehet jön ki a nyákdugóm de nem vagyok benne biztos,lehet még a tegnapi vizsgálat miatt vérzek kicsit amit este elhasználtam kúpot ki is jött úgy ahogy volt de mivel tisztasági betétet használok így nem látom pontosan mi van benne.

Titike ha egyben ha nem de jelentkezz!

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Sziasztok gratulálok a babákhoz és kitartás pocisok.még mi is 2in1 vagyunk.tegnap előtt majdnem azt hittük hogy szülünk de hát még se.éjszakázott mindenki mert sűrűsödtek a fájások még erősödtek is aztán jó 3-4óra kínlódás után elmúltak szóval még se szültünk.ti hogy bírjátok lányok?én már szültem de mégis félek tőle.
titike84
 
 


nyufo: a kulonbseg az elsosorban az izben van, mert ennek nincs se paradicsomos se kapros alapja, csak maga a toltott kaposzta. Meg savanyitva sincs, ecettel sem. Na mindegy... Ma nem fozott a lelkem, most hoznak gyrost :P Igen, fel egyedul elmenni barhova is, de tegnap is meg ma is elmentem vele a boltba, vettunk ezt-azt. Nekem is kell egy kis levegozes, meg ha csak 20 percig tart, akkor is. ha anyu itt lesz, akkor valoszinuleg oroszul kommunikalnak majd. Anyu ahhoz konyit valamennyire. De csak 2 napot lesznek egyutt, mert anyos 27en repul haza. Akkor meg mar Alex is itthon lesz, szoval ha mas nem akkor a kovetkezokepp beszelgetunk: Alex fordit lettrol angolra, en angolrol magyarra, es ugyanigy vissza. Legalabb egy mondat is 3-4x fog tovabb tartani :D Na a hanyinger is szules tunet? Akkor jol gondoltam, eleve hanyos voltam az elejen, nem lepodom meg hogy most is a hormonok hatasara elojott. Igaz nem hanyok, de a reggeli emelyges az megvan. Nagyon aranyosak a mokus kepek, nagyon szeretem a mokusokat, szemely szerint anyukamat hivom igy :oops: :lol:

csicsi: ha mar ekkora hos leszel, hogy akar egy hettel is fogod tovabbhordani a Bibit, eskuszom szorakoztatni foglak smsekkel. Nem mintha majd akkor szukseged lesz ra :P De szolj ha beindultak a dolgok, es mar nem 1 nap van a fajasok kozott, hanem akkor is szolhatsz mar ha 12 oran belul vannak a fajasok, akkor majd kezdhetunk izgulni :lol: Latod nekem is hiaba vannak, nem megyek veluk egyelore sokra. Meg siman kinezem magambol, hogy tulhordom. En is olvastam ma hogy 1-2 hetes tulhordas is normalisnak szamit, es nincs ok panikra. De az a poen hogy a menzid alapjan neked kellett volna lenni majdhogynem az elsonek, aki megszul. Az pedig nem 1-2 hete volt... Lehet amug en is viszek ba laptopot, vagy majd Alex utanam hozza, mert anyunak szeretnem megmutatni Mollyt skypeon :) Ja meg tesomnak.
Teso: hat...nem tudom hogy sirjak e vagy nevessek, hogy epp most tavolodtatok el egymastol, es a Valovilag uruggyel hivott fel, amugymeg megkerdezte hogy na most akkor lany vagy fiu-e a baby. Erdekes. Hany eves a tesod? Ha jol emlekszem, akkor lany..igaz? Bocs ha nem :oops:

Ha hiszitek, ha nem, a vizszerelo eljott ma, telefonalt vagy 3x valakivel azalatt a fel ora alatt amig itt volt, es amit csinalt: elzarva a wcben a vizet, teha az oblites meg mindig vodorbol tortenik, es ma meg vissza fog jonni valamikor, mert ki kell cserelni valami vezeteket. Mar a foberlo is irta smsben hogy o meg soha nem talalkozott olyan vizszerelovel, akinek 4x kell megjelennie, mire elvegez egy munkat. Hat mondom en is furcsallom... Kicsit elegem van hogy kupleraj van a furdomben :evil:

Kép

Kép
snowball
 
 


ma egy kicsit depis vagyok :(
Még bent, mobilról. Szaffi hiába technikás jól éreztem h nincs tej. A csecsemősök rengeteget segítenek, ők ajánlották, maradjunk még 1 napot és megtanítanak mindenre, majd beindul, lombikosoknál ez gyakori, picur kap pótlás anyatejet. Megtanították, nem változott. Jött a főorvosnő és nagyon megvizsgált. Eredmény: nincs elég tejmirigyem. Ami van, az már működik. Pici lány 80 perc alatt 2 ciciből 10ml szív. 30-35 kéne neki. Bíztatott próbáljuk meg azért a tápszer mellett ezt a keveset megtartani. Tudjátok mennyire szerettem volna szoptatni! :cry: hiába tudok 100 okot h ne keseredjek el...
Majd holnap otthonról pityergek még nektek.
A nők 2%a jár így mint en, statisztikai alapon még nem szülteknek nem kell aggódnia. Kitartást pocakosok!
Babások! Hány nap után tudok újra ülni az aranyérrel? Ez ellen valami trükk a reparonon kívül?

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


van jó hír is: dokim ma volt itt, megnyugtatott, a repedés a végén nem ok a leglözelebb császárra. Részletezem holnap mert sztem tök érdekes orvosi eset :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Hehehehe :D Az jutott eszembe ha hazajön a Zsolti,megmondom neki hogy ezért a túlhordásért anyáknapjára dupla ajándékot kérek :D

Rekuja

Tudom könnyű mondani de a legfontosabb hogy Szaffinak nyugodt boldog mamája legyen ő akkor lesz a legboldogabb.Tejcsi meg lesz csak kevesebb ezek szerint,de még lehet talán ezen is változtatni,de tudom ez most nem vígasz :?
Na majd mi jól felvidítunk :) Majd nézd vissza Snowball wc-s szokásait a kertben,garantálom jobb kedved lesz :)
Repedés a végén?Minek?Na ebből nagyon kimaradtam.
Amúgy nagyon rendesek a nővérek hogy így segítenek neked le a kalappal!

Snowball

Ja én is azt olvastam hogy normális mert ugye amúgy is +/- 2 hetet mondanak mindíg,de ki akar még a 40. hét után 2 hetet várni pláne hogy ilyenkor már tiszta para az ember hogy ne legyen baj.Amúgy nem csak én vagyok Győrben az egyetlen kismama persze aki túlhord éppen,nagyon sokmindenkivel találkozunk nap mint nap az nst.-én aki egy cipőben jár velünk.
Tesóm pasi :) Ez tök érdekes mert mindíg mindenki azt hiszi hogy lány.Ő már 45 éves,nuku család nem is volt és nem is lesz,nagyon jó fej szerintem sose öregszik meg pár éve még együtt buliztunk sőt még pár hónapja is,de ebben ő sose tudott részt vállalni hogy ő nagybácsi,persze szereti a gyerekeket ha ott vagyunk mindig vesz a Petrának valamit betesz neki mesét hogy nézze de ennyi,amúgy szeretem nagyon csak hát ő ilyen.Aki ismeri az érti mikor Petrával voltam terhes ugyan ennyit beszéltünk.

Titike

Na ha még te sem szültél meg akkor én mit csodálkozom magamon :)
Hogy birom?Fáj mindenem,nyűgös-kötözködő vagyok és úgy érzem sose szülök meg.
Akkor már neked is bármikor beindulhat a dolog az már nem semmi ha 4 óráig tartanak a fájások,lehet majd ha meg itt lesz az idő pikk-pakk megszülsz.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Sziasztok!

Mennyi mókus!!! :D Ez igen!
Képzeljétek, most fürdetéskor Kristóf pisilt egy jó nagyot (még az apja kezében volt, aztán lekakilta az apja kezét! :lol: Majd' megszakadtam a röhögéstől! :D

Nyufó: még soha nem csináltam lángost, de nagyon szívesen csinálnék Nektek! :) Mondjuk még sok mindent nem csináltam eddig, pl. a mai napig lasagnét sem, és most megcsináltam, és nagyon király lett!! Tisztára mint a Garfieldban. A meskáról jutottál eszembe, ui. szoktam nézegetni, milyen szépségeket töltenek fel (néha el is csábulok..), és nagyon cuki horgolt állatkákat csinálnak! Pl. sün almával.. :)

Csicsi: nyákdugó ügyben nem nézted meg a netet? Biztos van valahol valamilyen jó képi ábrázolás! Viszont az jó hír, hogy tágulsz! :D

Snowball: paradicsomos vagy kapros alap?? :shock: A paradicsomost tudom, az szabolcsi változat, de kaprosról még soha nem hallottam! Csak sima nyers káposztába volt a hús beletöltve?
Ennyi idő alatt már egy magyarországi vízszerelő is megoldotta volna a problémátokat... Tényleg jó pancser lehet, és elég gáz, hogy nincs tekintettel arra, hogy babát vársz, és nem tudsz akármennyi időt rókák és mókusok között tölteni a kertben.. Nem hozott egy "csere" mobilvécét, amíg vacakol?

Rekuja: kicsit utánanéztem a dolognak, mit lehet ilyenkor kezdeni.. Az biztos, hogy folyamatosan fejni kell és ciciztetni a gyereket, hogy a meglévő tejmirigyekből kihozd a maximumot. (laktoherbet erre is javasolják) Aztán nem tudom,hogy az mennyi, mondott valami százalékos arányt a doktornő? Mit javasolt, mit kell ilyenkor tenni?
Én tudok 1 nagyon nagy okot, amiért nem kell elkeseredni: ott a kislányod, aki ép és egészséges! :) Miért nem kérdezed meg a kórházi dolgozókat, tudnak-e megbízható anyukát, akinek sok a teje és adna Nektek? Egyik exem is így vészelte át a csecsemő korát, tejtestvére volt valakinek! A repedést olvastam a mobilról írt üzidben, de nem nagyon értettem, tehát várjuk az eset leírását! Aranyérhez nem tudok hozzászólni, nekem nem volt.. :oops:

KépKép
sajti
 
 


rekuja: tudom nem segitek azzal hogy ne szomorkodj, de egy valamit ne felejts el. A legnagyobb csoda megis megtortent, ami valaha tortenhetett veled, es nem semmi ceremonian mentel keresztul, mire megkaphattad: a kislanyodat :) Az a kicsi is sokat fog jelenteni, ami van, es tapszerrel is ugyanolyan gyonyoru es boldog lesz :) Plusz hatha segiteni fognak tobb tejmirigyet fakasztani.

csicsi: sose lehet tudni, lehet tesodnak venember korara lesz gyereke :D Da haz at mondod hogy partyarc, akkor tenyleg jofej lehet. Nem sok 45 eves pasit ismerek magam korul, aki bulizik. Csak erdeklodom...hogy vagy???? Mert en se ulni nem tudok, se fekudni, megy a hasam, faj a derekam, es kemenyedek minden 10 percben. Kerlek huzz bele :lol:

sajti: nem vagyok nagy toltott kaposzta fan, csak a lagzisat szeretem, ami picike, es nagyon fini :D Apu felesegenek van egy vendegloje, ahol szoktak lenni eskuvok, es nagyon sokszor hoz(ott) nekem, mikor volt a lagzi.
A budi?? Kerlek szepen nem jott a ficko most delutan, es mar nagyon idegesit. Ha holnap nem csinalja meg, elkuldom a picsaba. A mobilvecen gondolkodom hogy hova tennem az egy szoba+nappalis lakasban...hm :D

Ahhh .... kezdek nagyon turelmetlen lenni, mindenfele tekintetben. Most este lemasztam a tescoba egy doboz jegkremert, mar kinomban nem tudom mit csinaljak, hogy megszuljek.

Kép

Kép
snowball
 
 


Nyufo:
Azta már 1 hónapos Anna! Gratulálok! Hogy milyen gyorsan telik az idö! Hihetetlen!

Csicsi:
hát nem tudom, hogy beelözlek-e. Tegnap baromi sokat melóztam, pakolászás, takaritás, este pedig palacsintát sütöttem. Persze volt segitségem, a fiam folyamatosan jött-ment a hasamban. :D Gondoltam, hogy na majd most, de azon kivül, hogy elefánt lábaim lettek, más nem történt. :( Nemsokára megyek dokihoz, kiváncsi vagyok, mit mond.

Snowball:
na látom azért ott is vannak mekk mesterek! :lol: Lehet szivesen jár vissza hozzátok..... :D

Rekuja:
fel a fejjel! Ahogy irtad tényleg mindent megpróbálsz, de ha nem megy, akkor nem megy. Csicsinek igaza van, tényleg nem a szoptatáson múlik, hogy a babád mennyire elégedett, boldog baba lesz-e. Aranyérrel kisméretü úszógumin tudsz ülni.

Kép
zsuzs35
 
 


Jó reggelt!

Megjöttem,nst nem lett most olyan jó de azért kaptam rá egy 9-est,magzatvíz tiszta de a méhszáj nem változott semmit azt mondták kb.olyan 39.hetes méhszájhoz hasonlít az enyém :) F@sza,gondoltam akkor még egy hét,kérdezte a doki miért nincsenek fájásaim,mondtam neki hogy azt én is szeretném tudni :)
Felkészítettek a kórházra mert nem úgy néz ki hogy ebből magától lenne valami,hétfőn bemegyek reggel,felraknak valami ballont ami 24.óráig lesz fent az elvileg kitágít annyira hogy kedden akkor adnak oxitocint ami HA okoz méhösszehúzodást akkor burkot repesztenek...stb...Szóval ha hétfőn elkezdik akkor lehet csak szerdára lesz gyerek.Rossz volt hallgatni is ezt a folyamatot,Petránál nem volt ilyen mert ott már 2 ujjnyira nyitva voltam csak infúziót kaptam meg megrepesztették a burkot.De ezt ilyen méhszájjal nem lehet. :? Most mégjobban vérzek mint hétfőn,de már ezeket a vizsgálatokat is egyre jobban birom :shock:

Zsuzs

Ma én is nekiállok főzni,kórház után bementünk a piacra,tegnap mostam egy csomót meg takarítottam de semmi,annyi hogy talán egy kicsit jobban aludtam.
Írj majd mi volt a dokinál!!!!!

Sajti

Megnéztem a neten a nyágdugót hát van többféle szinben,méretben és darabban :) De ezek szerint nem hiszem hogy az jött ki ha nem tágultam semmit mert az a tágulástól pottyan ki,szerintem csak még simán véreztem egy kicsit az amnioszkópiától.Jaj de szeretném már én is fürdetni a Bibit,hihetetlen hogy Kristóf is milyen nagy már lassan kapja az első oltást ugye?

Snowball

Na hogy álltok?Reggel ahogy olvastalak,nekem ez vajúdásnak tűnik :) Hát együtt már nem hiszem hogy szülünk nem úgy néz ki a dolog,én egyre türelmesebb vagyok olyan tekintetben hogy nem sok az a 6 nap,viszont attól megőrülök,hogy nem tudom hogy van már minden reggel ha nem mozog magától csesztetem,hogy mocorogjon.Zsolti marhára türelmetlen,reggel 5 kor felkelt ma is nem bír már aludni és folyamatosan mondja neki,hogy jöjjön már ki és akkor elvisz minket egy 5*-os szállodába :) Gondoltam,na erre tuti kijön annyira vágyik egy jó szaunára :D
Én is sajtos rolóval és meggyes pitével kezdtem a reggelt azóta összevan ragadva a szám egyre édesebbeket eszek,jó lesz még a végére +5 kiló.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Sziasztok!

Megpróbálkozom az írással, hátha.

Rekuja:
Ne keseredj el a szoptatás miatt. Talán Sajti írta, hogy próbálj meg minél többet szoptatni, akár mennyi tejcsid is van. A doki mit javasolt egyébként? Kiváncsian várom, hogy hogyan fog eltelni az első pár nap nálatok otthon. :D

Csicsi:
Kedves hölgyem! Magácska nem akar megszülni? Bibi nagyon jól érezheti magát, ha ennyire nincs semmi jele, hogy kibújjon. De legalább már mondtak vmit, hogy ha nem lesz változás, akkor jövő héten beindítják a dolgot. Gondolom, hogy jobban szeretnéd, ha természetesen indulna be a dolog.

Snowball:
Ma még te sem jelentkeztél. Talán végre szülünk? Mindjárt ott lesz anyukád is, addigra produkálni kellene egy unokát neki, igaz? Neked is kitartás, már mindjárt itt a vége.
:D

Nyufó:
Így, hogy most én is babázok már lassan 4 hete, le a kalappal előtted, hogy mindezt Regi mellett csinálod. Éppen mondtam a férjemnek, hogy a második gyermeken azért el fogok gondolkodni. Imádom a kis Buksimanónkat, de hulla vagyok. Nem akarok panaszkodni, mert tulajdonképpen nincs miért. Ami a szoptatást illeti, igen, igény szerint szoptatok. Nem tudatosan, így alakult. Akkor eszik a manó, mikor éhes. Én is akkor eszem! Akkor ő miért ne? Hála Istennek, meg is tudjuk valósítani. Anna baba már egy hónapos, azt a mindenit!!!

Sajti:
Látom azért te is fáradsz. A szomszéd néni nem semmi, kiváncsi lettem volna, hogy mit szólt volna ahhoz, ha meglát meztelenül, amint szoptatsz. Egyébként ha ez vigasztal, nekem is eszembe szokott jutni, hogy jó anya vagyok-e, hogy jól csinálom-e a dolgokat, de szerintem ezen minden anyuka elgondolkodik.

Kat:
Szépen növöget Bálint baba. Te nem vagy fáradt? A szoptatási tanácsot köszönöm, megnézem ezt a meggymag párnát is. Bár bevezettük a hason alvást, az azért sokat segített, sokkal nyugodtabban alszik Csanád. Háromszor ébred Bálint az éjjel? Ez igen!

Zsuzs:
Még te is egyben? Bár ha jól olvastam, jóslóid már neked is voltak. Csak meglesz nálatok is a baba hamarosan. Ami az alvást illeti, aludjatok, ameddig csak lehet!!! Még ha nyakatekert a póz, akkor is.

Bettike:
A császáros szülésed érdekes volt. Ugye engem is császároztak, de ahány hely, annyi szokás. Nálam másképp zajlott az egész. Nekem csak jó emlékem van, semmit nem csinálnék másképp.
Gratulálok a babádhoz!!!

Mi jól vagyunk, Csani hasfájós, azzal szenvedünk időnként, ami tud nagyon fárasztó lenni. Sír, s nem tudok segíteni neki, hogy a görcs ne húzza a kis pociját. Vettünk neki espumisan cseppeket, azt kap reggel és este, délben pedig homeos bogyót. Azért használnak, de ha már javul a dolog, akkor szeretném ezeket is lecsökkenteni, majd elhagyni. Már írtam, hogy kis zabagép, jelenleg tejautomatának érzem magam, nem nőnek és anyának, de ez van. Már több, mint négy kiló, az első széria ruhacsomagot kinőttük, így elő kellett venni a következő adagot. Még jó, hogy egy csomó cuccot kaptunk, mert tényleg nem hordtuk sokáig a legkisebb ruhákat. Február elején megyünk a gyerekorvoshoz az első havi tanácsadásra, majd ortopédia és hasi uh következik, de gondolom ezen mindenki át fog esni.

Na lassan megyek, gyermekem ébredezik. Nagyon-nagyon remélem, hogy nem hagytam ki senkit.

Evianról lehet tudni vmit?

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?