Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!
Ma csoda történt csak 6.15kor volt kukorékolás :lol: elmúlt 4 nap: 6.30, 6.00, 5:30, 5:00
Szerintetek??? :evil: :evil: :evil: mi lehet a baj? :cry: eddig hajnali kelésnél kicsi vízzel mindig visszaaludtak...
no kipanaszkodtam hátha jobb lesz holnaptól :lol: :lol: :lol:
Timi: hu de jo, mi is kiszabadultunk szombaton Apával kicsit :lol: (ágyat nézni Csajoknak :lol: ) hol van kedvenc hely ha kérdezhetem?
Nyulasz: nálunk szokott olyan lenni h ha nagyon álmosak már alig esznek de ha felkelnek újból odaadom a kajcsit és akkor megeszik, hátha... :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


megnéztük ágyat elég masszivnak tünik , de a matrac furi benne a fejrésznél picit nagyobb (eddig azt hittem az ilyen ágyakban egyben van a szivacs és a láb résznél van elvágva :oops: ) de beleszerettünk a fehér pácba ami amugy is drágább még megkérdezem mennyi a matrac ha csináltatunk mert amit lehet kapni az csak egy (3)darab szivacs kb 5 centi vastag elég gagyinak tűnik nekem :? (meg ilyen szivacsot tuti tudok olcsóbban)
szóval még nézelődök :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Vanda: drukkkkkk :wink: jó bölcsikezdést Nektek :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 

 
 

juj én is akarom a barihimlőset de teljesen kiment a fejemből :oops: jó h írtátok :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Babus: Érden a Pizza Club. Hű, jó korán keltek a lányok!

Tegnap mondja anyós, hogy kiviszik sétálni a csajokat délután, mondtam, oké és közben nagyon próbáltam leplezni a vigyorom, mert azt is mondja, hogy amíg bírják kint. Ennél a résznél kitört belőlem a röhögés és mondtam, hogy inkább addíg, amíg ők (mármint anyósék) bírják! Rengeteg kavics, sáros fű, szedték is rendesen és egyből a szájukba rakják. Mire hazaértünk kicsit fáradtak voltak anyósék. :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Boldog szülinapot Törpilla!

Köszi Nyuszi a bemutatkozást :)

Annyi mindent írtok, hogy alig tudom követni az eseményeket :)

Nos az én gyerkõceim: Jázminka: 9 kiló. Bandika: 11,5.

Nálunk szerencsére mindkét gyermek jó evõ, persze Jázminka kevésbé hízik...

Lányok tudtok valamit arról, hogy az ikergyes meddig véd? 3 éves korig? Bár mondjuk az én estemben 10 éves korig védve vagyok ugyanis a kislányom beteg és én mindenképp itthon szeretnék velük maradni 8 éves korukig. Vissza szeretnék menni a fõsuliba is.Az új gyestörvény miatt meg nem éri meg visszamennem minimálbérért (étteremben vagyok adminisztrátor)...Remélem tudtok errõl valamit.

Dackorszak...na igen, a kislányom folyton hisztizik ha nem kap meg valamit...

Nálunk az ikrek cumisüvegbõl szeretnek inni, hónapok óta próbálom a pohárból ivást tanítani nekik, de nem akarják, próbáltam csõrös pohárból is de semmi eredmény.Lányok nálatok már pohárból isznak az ikrek?Ha igen hogyan sikerült õket rászoktatni?

Üdv mindenkinek: Kati
katieee02323
Budapest XV. kerület
 
 


Timi, Nyuszi, Babus, Zsófi, nagyon szépen köszönöm a köszöntéseket!!!!! :D

Jó hír, van szállás hétvégére, tudunk menni. Most már csak ez a bájos hóhelyzet ne alakuljon nagyon cudarul :?

Babus, én is elfelejtettem ezt az oltást, pedig én is akarom, csak nekem még a dokimmal is le kell egy meccset játszanom, mert ő nagyon ellene van :? Ágyikó keresés nem is olyan könnyű, ahogy hallom. Remélem hamarosan meglesz az igazi.
Nem alvásra hajnaltól annyira nincs receptem, hogy én is szenvedek néha tőle. Mondjuk nem 5-kor, de van, hogy M negyed7-kor kel, és nem lehet visszaaltatni. Fel sem foghatom, hogy hogyan lehet nekik ennyi alvás elég, mert mint a sajtkukac, olyanok napközben. Ha én érteném, hogy mért nem alszanak a mieink úgy, mint más gyereke :shock: :shock: :shock:

Nyuszi, nem kajálás engem is meglehetősen fel tud húzni, de most már napok óta egyszerűen kiteszem a székből őket. Elkezdtek válogatni. Na neeeeeeem! Már azt sem, amit eddig szerettek. Nos, akkor ha a foga miatt, akkor úgyis mindegy, mivel próbálkozom, ha meg finnyásság, akkor meg csak tapasztalják meg, mi a következménye. Vacsi nem evés eredménye 3 dl bevert tápszer, és még kértek. Mondtam ennyi és kész, legközelebb vacsizzatok. Aludtak szó nélkül :roll:

Zsófi, nálunk is 5 körül volt egy kis kín Emma részéről. Átcsissegtem neki, akkor el-el hallgatott. Végül átmentem hozzá, betakargattam, mondtam neki, nem ebben egyeztünk meg lefekvéskor (mert megint okosan bólogatott, mikor magyaráztam neki az éjszakai programot), adtam neki vizet, macit, kutyát, cumit... és negyed9-ig aludt :shock:

Én is mértem tegnap, Emma 86cm és 11,8 Míra 88cm és 10,3.

Délután dobok majd képeket a tegnapi köszöntésről. Imádom őket!!!!! Ahogy szaladtak felém egy-egy csokorral... kicsit megkönnyeztem. De persze csak egy pillanatra kaptam meg, aztán már vették is vissza. Nem igazán gondolták komolyan, hogy az az anyáé :lol: :lol: :lol: Pedig Míra még mondta is, hogy "boldog napot".

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Katie, gyesről nem én fogok okos dolgokat mondani, többiek jobban képben vannak, majd ők :oops:
ivás pohárból nálunk sem megyegyedül, csak az enyémből, mert az vicces. Egész nap elől van a cumisüvegük, amiben a víz van, és amikor kedvük tartja, meghúzzák, nem kell őket vele egész nap kergetnem. Míra így is majd egy litert megiszik egy nap. A tápszert másikból kapják, tudják, hogy mihez mi tartozik.
Jázmint nagyon sajnálom, de minden rosszban van valami jó is. Én is szívesen maradnék sokáig itthon velük.
Dackorszak szintén tombol. Ha valamit nem kap meg, hihetetlen tombolásba kezd, különösen Míra. Most a taktika, hogy kicsit hagyom, aztán próbálok terelni, mikor már kicsit kiordítozta magát. Elég car állapot, de talán egyszer lesz ez jobb is. Pár év múlva :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi, boldog szülinapot :)
Tali?
hova készültök? kicsit átlosan olvastam :oops:

sztem a súly miatt ne aggódjon senki. alkat kérdése az egész :)

zsuzska80
Szombathely
 
 


Zsófi: most olvastam vissza, hogy milyen magasak a gyerekeid! Az enyémek hozzájuk képest kis minimanók. :shock:

Bárányhímlő: én is szeretném beadatni, meglátjuk mit mond a doki a 15 hós oltáson. :?

Katie: enyémek csőrösből isznak és pohárból is tudnak szépen. Amikor álltunk át csőrösre, akkor 1-2 nap kellett, míg megszokták.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Csak gyors bekukk, itt a bölcsinaplóm első része, folyt. köv. a jövő héten.

http://bezzeganya.postr.hu/anya-dolgozn ... a-bolcsibe
vovanda
 
 


Nyulasz, és sógóréknál ez összesen mennyi idő volt? Mert ha meg azt nézem, hogy nálunk október közepén jött az első betegség (pedig szeptember eleje óta járnak, lehet akkor még nem volt takonykór v. védte őket a broncho vaxom), szóval azóta három hónap telt el, ez azért annyira nem tűnik soknak, tény, hogy szokni kell a közösséget, közösségi vírusokat. Amúgy tesónak nagyjából semmi baja, szerencsére. Most várjuk a tavaszt...

Bárányt mi a 15 ill. 18 hós oltással együtt intéztük.

Törpi, boldog szülinapot, gondolom, a legnagyobb ajándék a köszöntés volt :wink:

Gyes: a felmondás alatti védelem egységesen a gyerek(ek) három éves koráig jár, betegséges részt nem tudom. Viszont ikrekkel lehet gyes mellett dolgozni 8 órát is, de akkor csak egy gyerek után jár a gyes. Ja és hármasikrekre már háromszoros gyes jár.



Kép

 
 


Katie, Zsuzska, Mó, köszönöm!!!!

Mó, szia, ezer éve! De jó hallani Rólatok! Sajnálom, hogy csajszi betegeskedik, remélem belejön majd gyorsan. (Unokahúgom a kiscsopit levelezőn végezte, most a középsőt gyűri, és nagyon strammul, büszke vagyok rá :D)
Jó, hogy írtad ezt a gyeses dolgot, mert ismerősi körben nem volt tiszta ikrek esetén, köszi!

Zsuzska, a héten lehet, hogy nem kéne, mert ezzel a pénteki indulással eléggé sűrűvé vált az élet nálunk, na meg minden napra bejelentkezett valaki talira. De ha megbeszélünk egy napot jövő hétre, akkor arra tuti nem szervezek semmit, és talizhatunk aprónéppel.
Pénteken meg BP-re indulunk, csak vasárnapig, de szállás addig is kell :wink: Gyerek nélkül híd alatt is akár, de őket azért nem akarom még kiképezni. Elég nekik, hogy én vagyok az anyjuk :lol: Emberem fősulis barátai tartanak bulit, amire mennem kéne, de én csak a dumcsizós részre vagyok kíváncsi. Megöregedtem, alkoholizálás, diszkó már nem érdekel annyira. Így összekötöm a kellemessel és össze próbáltam trombitálni a kis csapatunkat, aki bír jöjjön, dumálhassunk életben is egy kicsit. Viszem a Törpéket is, hadd lássanak ők is világot és szerezzenek új barátokat :wink:

Vanda, tetszik!!!! Na meg látom felbolydult a méhkas :lol: Ahogy vártad.

Na és akkor a köszöntős képek, hogy indulhassak fogdokihoz aztán meg vásárolgatni tesóm lakásába.

Kép
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Jaj de édesek!!

Csak egy új hír, tegnap volt a híradóban:

mérgezőek a habtapik! :?: :?: :?: :?:

Na most akkor mi van?

http://tv2.hu/tenyek/cikk/mergezo-gyerekszonyeg

t-pk
 
 


Nyuszi: nem is tudtam hogy hatodik lombik az ikrek. Húúúúúúúúú nem semmi. De jó hogy lettek!
Egyébként srácok se híznak egy ideje, de ilyenkor ez természetes. Egy éves koruk körül megáll a hízásuk. Johanna most kb 14 kg három évesen, Veronika meg 24kg 5 évesen. Vera mindig is dundus baba volt, de most csak magas kislány, és némiképp jó húsban is van (szeritnem nem kövér 120cm-hez).
Gergő csinálta amúgy ezt mostanság napokig, hogy 3-4 kanál ebéd és kész, szájzár. De aztán tegnap megvolt az áttörés, és már rendes adag kaját habzsolt befelé. Vannak ilyen időszakok szerintem.

BÁRÁNYHIMLŐ ELLENI OLTÁST mi már az elsőt beadattuk egy hónapja, és két hét múlva kapják a következőt. 9 hós kortól lehet adatni. Én azért sürgettem, mert a lányokat már akarom vinni oviba, és igaz be vannak oltva, de haza hozhatják a vírust, ami nekem nem hiányzik. Én beoltattam az összes gyereket, és két oltással, mert dokink szerint az a biztos!

Törpi: BOLDOGAT!!!! A képek nagyon jók!!!

TIMI: drukkolok hogy apával jól alakuljanak a dolgok!!!

BABUSOK: mi is sokat kelünk, csak már nem is írom!

MÉRGEZŐ HABTAPIK, ne is mondd TKata. Lányaim azt rágcsálták kisebb korukban bár nem sokat, de srácok is egy keveset. Már szinte minden mérgező :(

Kata
labkat
 
 


Tádám! Van két doboz akciós pelenkám! Elrakták nekem a dm-ben és felhívtak! :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi: jupijéééé
Törpi: édik :wink:
CSAJOK MIKOR LESZ A TALIIIII????

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Szombaton délután? Nekünk az lenne jó, úgy 4 és 6 között.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


[quote="timi76"]S írta:timi76zombaton délután? Nekünk az lenne jó, úgy 4 és 6 között.

ööö ez nekünk is nagyon jó lenne :oops: :lol:
TÖBBIEK???
Zsófi: Nektek még belefér? nem késő?

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Nekünk is jó! Tudom, vidéki parás kislány vagyok, de szombat délután nem lesz tömeg az Eleven parkban? :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: nyugi, ha tömeg lesz mi tuti túlerőben leszünk! :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpi: dehát mi leszünk a tömeg :wink: :lol: :lol: passz sztem hétvégén valószínű h többen vannak alapbol...

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Zsófi, amint kelnek, én autóba vágom őket és indulunk is. Egész közel lesz a szállásunk az Eleven parkhoz. Majd próbálom időben letenni őket ebéd után, hogy fél3 körül kelljenek, úgy talán 3-ra odaérünk mi.

Apa épp fejtágításon vett részt, mert aggódik, hogy nem fogja tudni, ki kicsoda. (Azokat sem, akikkel már esetleg talizott :lol: ) Pláne, mert előző éjjel bulizni fog. Így próbáltam iwiw és babanet-es fotők alapján tisztábban látni. Na majd holnap kikérdezem :lol: :lol:

Lányok, kicsit aggaszt, hogy Reunion nem jelentkezik. Tud valaki róla valamit? Néhányan már taliztatok vele, számát tudja valaki?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Babus,én is megpróbáltam ébredés után,szó-szó ettek.Ebédre kb 60 gramm töltöttpaprika,és fél5-kor még ugyanennyi fejenként.Viszont gyógyultnak nyílvánítottam őket,így nem kaptak tápot délben.

Hajnali kelést sajnálom :shock: Camponában is néztétek az ágyat?Vagy hol?

Zsófi,én is csak most olvastam,hogy így szokták,15 és 18 hós oltássalegyben,de arról mi lecsúsztunk.Tö jó,hogy jöttök :D

Még valaki esetleg jön?Tigriske?

Timi,jó volt apával?
Enyémek szerencsére nem vesznek a szájukba dolgokat,illetve ha morzsát,szöszt meg ilyeneket találnak,azt hozzák oda nekem a két pici ujjuk közt tartva.Múltkor meg is szivatott Noémi a kertben,egy édes kis zöld hosszúlábú bogarat adott a kezembe,ami még mozgott :lol:

Jó fejek a dm-ben :D Láttam tescoban is 6990-ért,de ugye ott nincs -25%,így az 5 karton peluson 10ezret spóroltam :D

Kati,nálunk isznak pohárból is,de én fogom.Meg az aventos csőrősből,azt nagyon szeretik,az napközben mindig elérhtő nekik.Nálatok az sem működk?
Jó nagy a súlykülömbség köztük is.Magasság is?

Mó,nem értem a kérdést,mi volt mennyi idő összesen? :roll:
Persze,egyébként én is azt írtam,hogy ahogy hallom sok gyereknél van gond amikor közösségbe mennek,nyílván olyan dolgokkal találkoznak ott,amire nincsenek felkészülve,csak ha már elkezdesz aggódni,akkor egy vérvétel talán megnyugtat.Tesónak ott sincs soha semmi baja :roll:
Tavaszt mi is várjuk :D

Törpi,nagyon cukik a lányok,Istenem,nem bőgtél?A szülinapomon ennyi idősek leszünk,lehet már én is kapok valamit?
Konyha meseszép :D

Lkata,igen 6.lombik.Nem volt egyszerű menet,de megérte.
Hű,14 kiló 3 évesen?Tényleg lelassul a hízás.
Bárányhimlő oltás menyibe kerül?

Móni számát én sem tudom. :roll: MÓNI,HOL VAGY???

Lányok,mi kb fél5-re tudunk odaérni...de majd nagyon sietünk.

Hú,nem is tudom mit akartam még :roll:
Na mindegy,jó éjt,majd holnap.

Ja,és Noémi 200 tápot evett este :D meg 7-kor kalácsot :D Nálunk ez is nagy szó.Hátha alszunk megint éjjel,mert amilyen jól idult az év,hogy 4 éjszakát egyhuzamban végigaludt,szóval azóta se...
Vendég
 


Törpi,ja lehet,hogy sokan lesznek,nekem is eszembe jutott,de nincs ötletem,hogy hol lehetne talizni,ahol szombaton nincs tömeg,és a gyerekeknek is jó. :roll:
Vendég
 


Vanda,holnap benézek a bölcsis naplódba,most már elég hulla vagyok.Remélem azért jól sikerült!
Vendég
 


Törpi, boldog szülinapot! :D

Ja, zsenijeim :lol: megettek egy könyvet mert nem figyeltünk (Ajsi volt a főkolompos, a nagy hamikirálynő). Másnap kérdezem tőlük: ki ette meg a könyvet? Erre Ajsi az orrára mutat (így szokta mutatni, hogy "én"). :D Az apjuk meg kérdezi tőlük, hogy "ki tud leguggolni?" (csak úgy, mert sose tanítottuk ezt nekik) Erre Ajsi leguggolt. :shock: :D
Lettitől meg kérdezem a pelenkázón (hogy kicsit lekössem, mert nagyon ficergett): "Mit csinálnak a tündérek (matricák) a falon?" Erre ő rájuk néz, és azt mondja: "Jácc." Azt hittem, elszédülök. :D Esküszöm, hogy sose hagyta el a szánkat olyan mondat, hogy "A tündérek játszanak", csak olyan, hogy táncolnak, vagy hintapalintáznak... Szal már kombinál a gyerek!!!

Timi, milyen volt a szabad délután? :wink:
, sajnálom a sok betegeskedést. :( A közösség miatt megy rá a fülére? Sósapkát (vagy mi a neve, az a fülmelegítős) próbáltátok? Persze, gondolom igen... :roll:
Zsófi, miért kell várni 6 hetet a 15 hós után? Legkorábban ekkor lehet beadatni? És legkésőbb mikor?

Na dőlök.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Jó reggelt!

Rana,de édesek :lol: bizony meglepődünk mi is minden nap,hogy mi mindent tudnak,értenek :D

Képzeljétek,Noémi 4 napja szól kaki elött.Először azt hittem,hogy átver,mert mutogatja a pelust,és mond valamit(de nem azt,hogy kaka,pedig régebben azt is mondta),én meg szagolom,benézek semmi.Aztán jön két perc múlva,és megint mutogat a pelusra,de akkor már messziről érzem,hogy van kaki.
Vendég
 


Jó reggelt!
Rana: ééédesek :wink:
Nyulasz: aztaaa :wink:
én sem tudom Móni számát :( Remélem minden ok Velük, privit írt már vki?

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Vanda,elolvastalak.Nagyon jól írsz,nekem is tetszik,meg olvastam a hszeket is,nem hiába írod :lol: de azt nem láttam,hogy mégis mit szóltak a Minik a bölcsihez?
Vendég
 


Nyulasz: képzeld most árajánlatokat kérek, lehet olcsóbb csináltatni :lol: akkor pont méret az egy darabig talán jó lesz utána meg gyis emeletes kell mert más nem fér el itt vagy költözünk :lol:
ilyesmit gondoltam:
Kép

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


mi meg bukfencezni tanulunk :lol: a kanapéról lefelé már egész jol megy, és már a szőnyegen is próbálkoznak :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Babus,csiniágy :D
Bukfenc :lol: Noémi is szokta,én meg szívbajt kapok.Bár volt,mikor sikerült már,csak félek,hogy leesik az ágyunkról.
Vendég
 


Jó reggelt!

Ma kényeztetve voltam, 8.15-kor keltett az első babahang. :D

Zsófi: nálunk attól függ, hogy mikor kelnek, de lehet már fél 4-re oda tudunk érni. Igyekszünk. :D

Nyulasz: de mázlista vagy te! Én nem tudom egyedül kivinni őket az udvarra, mert mindent begyűjtenek a szájukba egy pillanat alatt, bogarat is. Többnyire nekem is hozzák amit találtak a két ujjuk közé csippentve, csak előtte megrágják kicsit, vagy Alexa pl. a szájában hozza látványosan és elfut, ha ki akarom szedni.

Babus: hű de szép csajos ágyikó! :D

Rana: kis zsenik!

Én tegnap Alexán lepődtem meg. ebéd közben mondja, hogy "bú" (ezt mondja a bocsi), hát inni kért a drágám, mert a poharán boci van. Leesett az állam!

Jó volt kettesben a délután, de hol van az már!? :(

Bukfencet enyémek is próbálgatják nagyon régóta, de eddíg még nem sikerült, csak mi fordítjuk át őket. Ja, Alexa felmászott a könyvespolc második fokára és akkorát esett le, hogy én csak lélegzet visszafojtva néztem. Hanga ott állt mellette és olyan vígasztalhatatlan sírásba kezdett, mintha ő esett volna le. Alexának meg legörbült a szája, de aztán a játék fontosabb volt, mint a sírás. Mostanában Hanga mindíg sírva fakad, ha Alexa nagyot esik. :shock:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Babusok: szép ágy, lehet tényleg megéri csináltatni! Amit ajánlanék, ha már csináltatjátok, akkor legyen olyan, amibe egy normál matrac is belefér, 80*200cm vagy valami hasonló. Talán úgy jobban el tudjátok passzolni!

Timi: de rendesek DM-ék!!!

Nyuszi: bhimlő elleni oltás 7000 körül van darabja!
Noémi nagyon ügyes :)

Kata
labkat
 
 


[quote="labkat"]
írta:
labkatBabusok: szép ágy, lehet tényleg megéri csináltatni! Amit ajánlanék, ha már csináltatjátok, akkor legyen olyan, amibe egy normál matrac is belefér, 80*200cm vagy valami hasonló. Talán úgy jobban el tudjátok passzolni!

Kata, hát pont ez a baj, hogy nem fér el ekkora ágy 2 db :? 310cm hosszu a szoba lejön a szegőléc így egymás mögé befér a 2db 152cm hosszu ágy :lol: kérdeztem másikban Csajokat azt mondják suliig kihuzzuk ebben a méretben utána meg jöhet az emeletes :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Sziasztok Lányok!

Mó, köszönöm szépen a gyesrõl az infót.

Törpi egyszerûen tündériek a kislánykáid :) Tegnap pl. Andriskám fél órán keresztül puszikat osztott mindenkinek, kivéve a kishugának. A gyerekeink már most "harcolnak" egymással, néha megdádázzák a másikat.Sokszor van úgy, hogy elveszik egymás játékait...én meg nem gyõzök igazságot tenni.Anyukák nálatok jól kijönnek egymással az ikrek?

Nyulasz, aventes csõrõs pohárból még nem próbáltam õket itatni, de ha olyan jó, mint ahogy mondod akkor lehet, hogy veszek, hátha beválik.
Igen nálunk is elég nagy a súlykülönbség, a kisfiú az elejétõl fogva többet hízott. Pedig a kislány ugyanannyit eszik mint Andriska, de gondolom ez nagy részben alkati kérdés ill. genetika.Az elején kicsit aggódtam emiatt, de mostanra már elfogadtam a helyzetet. Andriska 85 cm, Jázminka pedig 80cm.

Anno mi is beadattuk a bárányhimlõ elleni oltást, azt hiszem, hogy az 1.-t 15 hónapos korukban kapták meg a másodikat meg 18 hónapossan. Emlékeim szerint 7000-8000ft darabja.

Biliztetést elkezdtem Jázminkával, de nem tetszik neki, úgyhogy szerintem nem fog könnyen menni az átszoktatás.

A napokban beszéltem 2 anyukával, egyiknek szintén vesebeteg a kislánya, 3x mûtötték (szilikonos anyagot fecskendeztek be neki, hogy megakadályozza a visszafolyást), és csak 3. alkalommal volt sikeres ez az eljárás. A másik anyuka gyermekének is ez volt a baja és a gyermekénél sikertelen volt ez az eljárás. Ezek után nyílt hasi mûtéte volt a gyermekének. Ezeket hallva próbálom magam felkészíteni a legrosszabbra. Talán majd a szobatisztaság segít. Annyira félek ettõl az egésztõl, de remélem a gyógyszerek segítenek. A nefrologus azt mondta, hogy nem kell félni a mûtéttõl hiszen ez egy rutin eljárás...elég sok mindent átéltünk a kicsivel, szegény azóta is fél az orvosoktól...:(

További szép napot: Kati
katieee02323
Budapest XV. kerület
 
 


Csak bekukk, nem bírok normálisan visszaolvasni, majdnem olyan fáradt vagyok, mint a kölkök.

Nyuszi!
A naplót mindig pár nappal megjelenés előtt adom le, szóval az első igazi bölcsis hetünkről a jövő héten olvashatsz majd. Elöljáróban annyit: eddig tetszik nekik, remélem, nem romlunk el.
vovanda
 
 


Lányaimat másfél órája fektettem le. Azóta vagy 50X voltam bent cumivadászként, pelenkát is cseréltem, mert akkora bűz volt, hogy csak na és még mindíg nem alszanak. Mi lesz ebből??? Megy az énekelés, nyafogás, sikongatás, panaszkodás, duma. Próbáltam elsimogatni őket, de az sem működik.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi
Nálunk ez megy fél éve :roll: Most sem alszanak,az idegeim már elszálltak valahova az éterbe.Ráadásul ramaty egy éjszakánk volt,fél 1-től fél 5-ig ordítottak felváltva és most sem alszanak. :evil: :evil: :evil: :evil:

Eszti

Kép
szotyo
Kiskőrös
 
 


Szotyo: ne rémísztgess! Most alszanak, de milyen áron! :cry:

Fél 2-kor nem bírtam tovább idegekkel, bementem rájukförmedtem :oops: , lett nagy sírás, mielőtt rájuk vágtam az ajtót közöltem, hogy a kertbe mentem, üvöltsenek nyugodtan, úgysem hallom. És tényleg kimentem de csak az ablakuk alá, hogy halljam mi van. 3/4 2-kor már nagyon aludtak. Tudom, nagyon szadista vagyok, de fél évente 1x csak ez működik, úgy látszik. :twisted:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Azt kell észrevennem, hogy amikor a Ti gyerekeitek megőrülnek és nem alszanak, akkor az enyémek ige. A gond az, hogy a Tieitek gyakran alszanak jól. Mármint ez csak nekem gond :lol:
Emmával este megdumálás ment, bólintás megvolt, reggel 1/4 8kor ébredtünk. 1-kor Míra zokszó nélkül egyedül elaludt, Emmának 5 percig simiztem a hátát addig a másik szobában, míg elpilledt (közben ő is simizte a macija hátát, így egy kicsit macerás volt elaludni :lol: :lol: )

Timi, ha én otthagyom őket, akkor ugyanezt a műsort csinálják. Tudom, Lányaid ehhez vannak szoktatva, igazán nagyon jól, irigy is ezért (tudom, én tehetek róla, hogy nálunk nem így megy), de ha én otthagyom őket, akkor megy a duma, a randalír, aztán mikor elunják magukat, meg a süvítés anyáért. Ezt megelőzvén, benn maradok, és visszaintem, ha fel akar kelni. Így rájön, hogy jobb neki is, ha elalszik, igazából nincs mit tenni :wink:
Bukfenc nekünk is csak átbillentéssel megy. Nem bánom, mert sokszor az ágy szélén kezdenék :shock:
De kis okos Alexa! Látod, erről beszéltem, mindent összekötnek már valamivel; boci, bú, tej, innivaló.
SZájba pakolás.... lassan múlik, de csitulni fog. Kíváncsi banda, minden érzékszervével tapasztalni akar. Vagy csak nagy gurmé lesz belőlük :wink: Idővel egyedül is ki fogod őket tudni vinni, pár hónap már csak. A nyár már jó lesz Nektek is.

Szotyó, 1-től 5-ig???? :shock: :shock: :shock: :shock: Hát az én idegeim is romokban lennének. s ezután még délután sem akarnak aludni? Jaj, tényleg egyre nehezebb lesz, ahogy nőnek. Egyre erősebb lesz az akaratuk, az öntudatuk :roll: Ami persze tök jó, csak ne ellenünk irányuljon :?

Katie, persze, nálunk is megy a vita a játékokon, ezért van rajztáblából, Thomas-os könyvből, babakocsiból... és még jónéhány dologból kettő. Amiből meg egy, azon mehet a vita. Beleszólni, igazságot tenni csak végső esetben szoktam, mikor már tettlegességig fajul a dolog. Visítás, dacból földre fekvés még nem ez a kategória nálam. Illetve már nem ez a kategória. Idővel megszokja az ember, ők meg megtanulják kezelni maguk a nézeteltéréseket :? Egyik nap imádják egymást, mindenen megosztoznak, együtt játszanak, másik nap mindent elvesznek egymástól, mindenen megy a vita. Én is ilyen voltam tesómmal, mégis a legjobb barátok vagyunk ma. Bízom benne, hogy náluk sem mérvadó a sok veszekedés.

Zsófi, nekünk is 16-17 hónapos kora óta szól Míra és már Emma is egy ideje, ha kaki van, de ha rákérdezek, hogy menjünk-e a WC-re, kategórikus nem a válasz. Pedig ha én megyek, akkor jönnek és mutogatják, hogy pisi, kaki, oda. Majd nyáron belejönnek, mikor pucérkodnak kinn a szabadban. Kényelmesebb a pelus most még.

Rana, már most falják a könyveket :lol: na jó, ez idióta poén volt :oops: De nagyon okosak, vigyázni is kell már. Én már nem merek róluk beszélni, ha hallják, mert fél füllel mindig ott vannak. Olyan dolgokat hallok vissza, amikről eszembe sem jutott, hogy veszi a kis agyával. Olyan dumákat nyomnak, hogy csak lesek. Tárgy raggal beszélnek, csak nem tudom, honnan veszik, melyik magánhangzó kell a T betű elé. Ha mondom, hogy ki jön hozzánk, sorolják a "hozzá tartozó" embert/embereket. Szóval csak óvatosan, mert ha nem is tudnak mindent mondani még, de MINDENT megértenek.

Babusok, nagyon szép ez az ágy! Én is már bánom, hogy ifjúsági ágyat vettem nekik, mert szerintem sokkal gyengébb lesz a rácsok nélkül. Ők meg nagyobbak, mozgékonyabbak, szét fog esni. Kellemetlen, hogy nem fér be két 2m-es ágy, pár év múlva kezdheted előről a keresgélést :? Most meg azért még korai lenne az emeletes :?

Nyuszi, én nem ismerem BP-en a gyerekbarát helyeket, Rátok bízom magamat, csak beugrott a szokásos kétely. Remélem meg fogjuk egymást találni, és nem csak távolról tudunk csápolni egymásnak néha-néha, ha a gyerek épp nem a nyakát töri valahol :wink:
Szép konyha? Rumlis konyha :oops: Utólag visszanéztem a képet és égett a fejem. De mentségem legyen, hogy nem én voltam benne egy napig, anyumék meg nem pakolnak a mosogatógépbe, meg amúgy sem. Erre kértem őket, így tudom, mit hol találok.
Persze hogy sírtam. Már csak azért is, hogy ekkorák, és ilyen okosak és kedvesek, és úgy feltolultak az érzések, és úgy kicsit igen, pityeregtem. Nyáron már tuti Te is így kapod a köszöntést!
Noncsi zabájához meg gratula!!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Timi, dehogy, néha csak ez használ. Próbálgatják, meddig mehetnek. Most eddig. Ne aggódj, holnap már tudni fogják.

Babusok, mindig elfelejtem kérdezni; cipők Nektek megérkeztek már? Én mint a Messiást, úgy várom, mert leszakadt már a lábukról a papucs, de csak nem akar jönni. Ennyire kicentizi a 20-át? De még pénzt se kért utalni. Hétvégén miben megyünk Eleven-be? Úgy láttam, oda papucs kell, nem? Rongyosban mégse vihetem őket :oops:
És még egy;péntek délután Ikeázni akarok. Ti szoktatok gyerekekkel is? Hogy működik ez Nálatok?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Köszönöm az érdeklődést,
Nincs ám semmi baj, csak nem volt időm olvasni sem, irni meg végképp, meg otthon voltunk nagyszülőknél, és az sokkal fárasztóbb mint bármi más,ezt még ki kell heverni

majd összeszedem magam és visszaolvasok talán ma éjjel

Elevenpark: háát jó lenne menni, de múltkor ott lettek betegek a lányok, ugyhogy apa rögtön rávágta hogy ne menjünk
majd még ez változhat :wink:

Móni
KépKép
reunion
 
 


Törpi: én még nem rendeltem, ránk még jó az elözö :oops: :lol: a dátum azért fix mert akkor ér a konténer Mo-ra :wink: szoval elöbb ne nagyon várd :cry: pár nap késés elöfordlhat pl. rossz idö miatt
mi multkor zokniban voltunk de most sztem viszek cipit, bármilyen cipit hozhatsz én multkor elvittem a nyári szandit csak megmostam itthon nehogy szo érje a házat :lol:
utalni csak akkor kell amugy ha már itthon van a cucc akkor küld emilt h pontosan mennyi lesz az itthoni postával :wink:
ikea: kicsikocsiba szigoruan beültetve :lol: szeretem mert itt van biztonsági öv is :wink: ha sietünk maradnak is benne ha ráérösebbek vagyunk gyerekrészlegnél kijöhetnek :lol: de annak az a vége h tuti kell vmit venni :oops: amugy nem szeretem már mert átépitették és a nagy placc ami volt játszani már nincs csak ki lehet probálni pár játékot és kész :cry:
jaj egyszer voltunk bent gyalogosan hát enyémek mindent rámolni akartak :oops: na akkor megfogadtam h darabig még marad a kocsi :oops:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Móni: jol van megvagytok :wink: beszéld rá Apát :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Törpi most nézem a hsz-t cipőről
Lányok van még valaki aki nem rendelt, mert én magamnak rendeltem, 7-én vettem meg ebay-en, és 14-én 5 munkanap múlva megkaptam ide haza postán
ha valakinek kell szóljon ám, gyorsabb meg olcsóbb is 3700 ft volt a két cipő postaköltséggel

Móni
KépKép
reunion
 
 


Törpi: hát eddig mi olcsón megúsztuk ágyból (legolcsobb ikeás, majd a jároka, a kokuszmatracot is akciosan sikerült kifogni aszem 4ezer volt szoval alig költöttünk ágyra :lol: ), most lesz egy kis kiadás, de nem tudok mit tenni, itt tervezünk maradni még pár évet (ovit mindenképp itt) aztán meg meglátjuk :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Móni: hu az tényleg olcsobb hogy csináltad??? :lol: mennyi volt a posta Mo.-ra?

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Babus: 2 X 4 font a cipő + 3 font a posta

Móni
KépKép
reunion
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?