Új privát üzeneted érkezett!

Még annyira más ez a terhesség sokkal kisebb a hasam is még keveset érzem mozogni is nem tudom lehet csak én látok mindent borúsan már.ti hogy vagytok pocakosok?remélem belehúzunk és nem én leszek az utolsó aki szül.
titike84
 
 


Jo reggelt!!

Titike, jaj de jo, hogy nem csak en kullogok a hatso sorban, hanem meg talan te utanam fogsz szulni. Ez gonosznak hangzott, pedig nem ugy szantam, csak orulok hogy nem en leszek az utolso pocakos :D Hidd el, mindannyian turelmetlenek vagyunk mar, de tenyleg nem sok van mar hatra. Nagyon eltuntel, azt hottuk mar te is reg babazol! Lehet lustasag lesz Dominik, azert nem mocorog annyit, de az tuti hogy nincs 2 egyforma baba :)

Kép

Kép
snowball
 
 


Jó reggeltet :)

Megjöttem a védőnőtől,nem tudtam reggel pisilni a sok éjszakai kijárkálás miatt,úgyhogy ott ücsörögtem,hogy legyen már valam,hála az égnek minden rendben volt a multkori fogyás után híztam most 1 kilót úgyhogy megnyugodtam,hogy az biztos a Bibire ment.Mondta hogy már fel van püffedve az arcom :) Köszi :)
Ja és ha hazajövök,pödörgessem a mellbimbóm mert az is méhösszehúzódásokat csinál,na mondom akkor ma egész nap pödörgetek :) Zsolti jót nevetett,mondta ha hazajön akkor folytatja ő.A helyzetem változatlan,nem igazán érzek semmi extrát.

Rekuja nem írt,ide sem meg nekem sem,pedig egész reggel lesem a telefont mikor jön egy üzi végre. :)

Snowball

Itt így működik ha túlhordod,kétnaponta megnézik a vizet nem e zavaros stb..most megkérdeztem a védőnőt is elvileg a babának nem árthat itt ez a protokol.De holnap úgyis megyek majd beszélek a dokival is,hátha kicsit több időt szán rám.
De rendes Alex hogy főzni szeretne neked,látom én hogy ő is jó apuka lesz.
Akkor holnap érkezik anyós?Fú azért úgy kemény lehet egész nap együtt lenni valakivel hogy nem érted mit mond,bár van benne valami vicces is és gyorsabban telik az idő.
Petrára kiváncsi leszek,nagyon szeretet volna kistesót az összes ovodatársának van egy huga vagy egy öcsije meg amúgy is nagyon szereti a kisebb gyerekeket,de azért egy kis féltékenységre számítunk ami persze természetes.

Titike

Én arra fogadtam volna hogy már megszültél :) Mi is egyben ahogy látod mostmár a türelmetlenség helyett inkább a stresszt kezdem érezni.Szerintem az normális hogy más a terhességed,ha jól emlékszem most kislányt vársz,lánnyal eleve kisebb a has álltalában mert inkább oldalra elterülő a mozgás meg minden terhességnél más,nekem Petra pl.nem mozgott ennyit én akkor voltam olyan mint most Te,de megértelek.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 

 
 

Jó reggelt!

Még egyben vagyok :shock: Tegnap egész este görcsöltem, de Szaffinak -velünk ellentétben- semmi matematikai érzéke nincsen, nem voltak rendszeresek a fájások. egyszer 15 percenként jöttek, aztán 2 órán át semmi, aztán fél óránként... úgyhogy éjfélkor elaludtam. Éjjel is felébredtem rá, h néha fáj, de átfordultam a túloldalra, a fájás kb 1 percig tartott, és aludtam tovább. :shock: Ez már az????
Apának muszáj volt reggel bemennie, a főnökének mindkét gyereke beteg, ráadásul az egyik kórházban is van, úgyhogy helyettesítenie kell délelött valami tárgyaláson (ki nem sz@rja le a kínaiakat ilyenkor?!). Mondta, csak akkor maradhat itthon, ha szülök, úgyhogy ő nagyon drukkolt, h induljon be reggelig a dolog.
Tegnap néztem, h milyen már h senki nem ír este, de addig nem jutottam el, h lapozni kéne :D

Snowball
A fájások jók is meg nem is. Tudod, legalább VALAMI történik a szervezetedben, ez jó, koncentrálj erre, nekem ez sokat segített az elmúlt két hétben. Minden fájdalmat örömmel fogadok, mert ezek még elviselhetőek, és remélem, ami most jön kis dózisban, az nem a szüléskor van, lesz ott bőven más is! Ezeket már letudjuk előre :)
Fasírtból küld át egy keveset, most jól esne, nagyon! :)
A laptető miatt meg úgyis beelőzöl :D
Bettike blogját én is megnéztem :) nagyon aranyos a pici fiú! Vajon régen is ennyire cukinak éreztem minden kisbabát, vagy ez csak most van? :)
4 hónapig egyedül a picivel?!?! Az apa a legjobb időszakból marad ki!!! Ebben nagyon máshogy gondolkodok sógornőddel. Appa inkább vállaljon alkalmi munkákat a szakmáján kívül jóval kevesebbért, mint hogy ne lássa a gyerekét felnőni! Mi más számít az életben?

Evian
Na mi volt a dokinál? Megvizsgált, vagy csak ctg? Nyilatkozott valamit esetleges megindításról? Mikor fektet be? Tényleg, bizti írtad, de te hol szülsz?

Csicsi
Üldöz a védőnő? Engem még mindig nem keresett - mondom, dec 6 látott utoljára. Mit akar most tőled?! Mesélj majd! Bár a dokim szerint ilyenkor ugyanolyan sűrűn kéne nézni a vérnyomást, mint a ctg-t, mondanom se kell, h dec6án mérték nekem utoljára :? No mind1, úgyse magas sztem.
Így nem is hangzik annyira gázul a magzatvíz mintavétel. Azt hittem, ezt is hasfalon át csinálják, mint a terhesség alattit. Hátha ez is olyan megpiszkálás, ami beindítja a folyamatot! Nem azért csinálják, mert a menstruáció alapján már nagyon túlhortad, úgyhogy bizti-ami-bizti bekukkantanak?
Kaját én is egész héten rendeltem, de én a DonPepétől :) isteni túrógombócuk van :)

Nyufó
Spanyolországra nem nagyon edzettem, fel se merült, h a heti 3 falmászás mellett nem fogom bírni :) de azért a +10 kg-s zsákra nem volt kész a szervezetem. Bennem a Kinizsi 100 fel se merült, abból a 40-es táv is elég volt, bár az már a szétcs€szett térdemmel tényleg kihívás volt. A téli mátra 26 km körül van, jégben annyi pont kellemes, a Hanák-Kolos 36, azt nagyon szeretem, mert a kékestől megy Szurdokpüspökiig, igazából a Mátrabérc 2/3-a az útvonal és tavasszal szokott lenni. De Lóránt nem szereti a teljesítménytúrákat, úgyhogy már rég nem voltam. Pedig utána az ember olyan fenemód elégedett magával :) Valamikor láttam a tv-ben egy angliai teljesítménytúrát is, valami 3 hegy túra, vagy ilyesmi, ott 24 órán belül kell egy skót, egy wales-i meg egy angol hegyet megmászni, csapatok mennek kisbusszokkal és a kocsiban alszanak közben. Az is buli lehet, bár ott sztem több az utazás, mint a túra.
A tejes dolog nem hangzik jól :( nem csodálom, hogy fáraszt, nekem sincs semmi megoldási ötletem :( Legalább az első hetekben anyatejet kap. De egy elfáradt, nyűgös anyukánál többre megy a tápszerrel, ha úgy alakul.

Titike
Neked is kitartást!

Sajti
köldökcsonk majd 3 hétig rajta van? én azt hittem, kb 10 nap után leesik. Még jó, h írtad, különben itt pánikoltam volna!
Mondtam valamelyik nap apának, h 1. éjjel 5ször öltöztettetek, mert tarkóig összepisilte magát (aszem te írtad), na nem hitte el, h ilyen is lehet :D Mondta, h neem, bizti csak túloztok :D Majd meglátja ő!

Na, ma reggel még egy fájás se volt :shock: Komolyan nem értem, tegnap úgy ki akart jönni, ma meg csak a kiscsaj nyomul - rugdos lefelé - de a testem nem segít neki.
Jaj, tegnap appa annyira cuki volt, a kis naív, aszondja, mit fogunk csinálni a kórházban vajúdás közben :shock: mondom nem értem. Hát hogy ok, h 1 perc fájás 4 perc szünet, de ne vigyünk be valami társasjátékot, h abban a 4 perces szünetben ne unatkozzunk? :lol: Jaj annyira cuki :lol: Mert h ő el akarja terelni a figyelmemet :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Naná, h annyi ideig írtam, h közben ti is írtatok! :D

Csicsi
Ez a mellbimbós nagyon jó :lol: mintha szülés-bekapcsoló gombok lennének :lol: jót nevettem rajta :lol: Azért megnéztem volna a védőnő arcát, amint teljesen komolyan adja ezt a tanácsot :lol: Bár lehet benne valami, mert ugye a szoptatás is gerjeszti a méhösszehúzódásokat, de ha ezen múlna, Snowball az aktív házaséletével már rég megszült volna :)
Még most is a pisivel zaklat?! De hát már szinte 3-4 naponta lát minket az orvos :shock: Ha meg melléteszem, h Snowballt mennyit nézik... egyre inkább úgy érzem, nálunk ezt egy kicsit túlspilázzák. Mintha mindenki be akarná védeni magát, h ők mindent megtettek, ha valami baj van, nem ők cseszték el, cserébe halálra idegesítik a kismamákat...

Gondolom ti is hallottatok a tárnoki kismamáról... szóval napokig félve lestem a híreket, h megint milyen rémséges okok, aztán a végén kiderül, h egy olyan belső vérzése volt, ami terhességtől függetlenül is bekövetkezhetett volna, és aminek a tüneteit tényleg csak akkor lehet észrevenni, amikor már késő. Ettől még persze borzalmas lehet az apának, de... vessetek rám követ, én megkönnyebbültem. Mert egy tégla is a fejemre eshet az utcán, amiatt se szoktam stresszelni.

A vonalzóm szerint még nem szülök, csak szimplán 40 hét :) Holnap mi lesz rajta? :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


rekuja: ne idegesitsd, szedd ossze magad es gyerunk a korhazba :D Viccelek am...szerintem majd ma ejszaka beindul a szules. Valamit csak jelez a szervezeted, hogy tortenik valami. Megis csak vannak fajasaid... Sogornom ferjenek muszaj most meg ezt a 4 honapot ledolgoznia, mert utana bekerul egy irodaba es nem kell utazgatnia. De a csaj olyan, hogy minden a segge ala lett rakva, mondta Alex (mivel en nem ismerem szemelyesen), hogy olyan mint egy kiralykisasszony. Muszaj h meglegyen neki mindene...pl egy percig se dolgozott, miota egyutt van ezzel a pasival. Oke...no comment... nincs 2 egyforma csalad.
Aktiv hazaselet??? :D Szerintem a szervezetem csak egy kis testmozgasnak veli ezt a fajta tevekenyseget a multhoz kepest. De minden esetre muszaj ezt az "aktivitast" megtartani a kovetkezo napokban.

csicsi: en is azert szulettem meg, mert tesom mondta anyunak hogy az oviban.suliban mindenkinek van kistesoja, csak neki nincs. Es a szuleim megsajnaltak szegenyt, szoval osszehoztak engem. :)
Lettbol mar kapisgalok valamennyit, majd elleszek anyossal. De legalabb tenyleg jobban el fog telni az ido :D Ugyis te rekujaval elvonulsz szulni, en meg itt maradok. Mondjuk tegnap este ezzel a gorccsel nagyon nem voltam megelegedve, mar nagyon felbosszantottam magam rajta, plusz en is azt ereztem hogy nyomja le magat Molly, a huvelyemben volt nagy nyomas meg olyan volt mintha aram csipkedne belul... De csak nem volt semmi. Aztan este lefekves elott rajottem, hogy a nyuszizsele amit kaptam, a szules masodik szakaszahoz valo, tehat a kitolasi reszhez, mikor mar ki vagyok tagulva teljesen. Mert ugye sogornom ugy adta elo hogy 3 volt a csomagban, es gey maradt neki es azt elkuldi. Viszont az a 2 ami ot elhasznalt, az a tagulasi reszhez kellett, nekem meg elkulde ami megmaradt a kitolashoz... Ugy elkeseredtem, itt sirtam hogy hogy lehetek ilyen szerencsetlen. Alex is felbosszantotta magat hogy hogy lehet ilyen okos a novere... A malnalevellel is lealltam, mert nem erzem jol magam tole, szoval marad a remeny hogy okos a szervezetem es konnyu szulesem lesz.

Kép

Kép
snowball
 
 


Mondta Alex hogy akkor megvesszuk itt a zselet, de itt csak ugy gyogyszertarban nem lehet kapni, valahonnan meg kell rendelni kulfoldorl, es tuti nincs mar annyi ido, szoval penzkidobas lenne. :cry:

Kép

Kép
snowball
 
 


Sziasztok!

Gyorsan írok pár sort. Most már én sem tudok annyit írni sajnos, ui. már nem sok segítségem van...

Rekuja:nem túloztam, szerintem a pelenka hátsó részén kifolyt a pisi, így szegénynek a hátán is pisis volt a ruha... (kezdő szülők... :D A kakiról nem is szólva! Általában még éjszaka is a háta feléig törölgetem törlőkendővel a gyerkőcöt, hogy tutira lejöjjön a cucc.. Ui. volt, hogy egy - egy erősebb rottyantásnál oda is jutott... (most is rotyogtat, itt van mellettem..)
A hülye hírekkel ne törődjetek! Én a terhességem utolsó hónapjaiban egyáltalán nem néztem híradót (mi így hívjuk: stressz-félóra), mert mindig volt valami, amin fel tudtam volna idegelni magam... (most megyek,hív a nép..)

KépKép
sajti
 
 


Na, megint itt:
Köldökcsonk: igen, ilyen soká esett le, de az igazság az, hogy nem is nagyon erőltettem, hogy leessen. Szépen tisztogattam alatta, mellette alkohollal, de meg is lett a hatása, mert tényleg nagyon szép a köldöke! :)

Snowball: hú, ez elég gáz, én is azt gondoltam, hogy egy komplett szettet fog küldeni, nem csak az utolsó adagot.. A kérdés az, hogy a harmadik az első kettő nélkül vajon ér-e valamit. Amúgy szerintem ne aggódj miatta, lehet, hogy csak pszichésen segít valamit.. Szerintem Te vagy olyan ügyes, hogy enélkül is megszüld a babát! Ne feledd, minden fejben dől el!! Addig is gyúrjatok rá a szexre, az a legjobb! :D Bízz magadban és a testedben!!

KépKép
sajti
 
 


Védőnő: elméletileg a 36. hét után már hetente kellene hozzá menni, velem még egy papírt is aláírattak,hogy tudomásul vettem...

Csicsi: ha pödörgetni kell, hát pödörgesd! :D Erről én is hallottam,hogy ez beindíthatja a szülést! Akkor már meg van az esti program ugye? :lol:

KépKép
sajti
 
 


Anyukák, légyszi segítsetek nekem! Mit tesztek az ellen, hogy ne folyjon mindenhová a tejcsi? Ha az egyik ciciből etetek, a másikból is jön, már este nekem is több váltás póló kell (még úgy is, hogy odateszek egy textilpelust, hogy felfogja..). 2 hét múlva mennem kell 6 hetes kontrollra a dokihoz, és már most izgulok amiatt, hogy nehogy foltos ruhában menjek be a rendelőbe (tudom, vigyek váltás ruhát, de hosszú távon nem ez a megoldás....)
Köszi!!

KépKép
sajti
 
 


sajti: koszonom a biztatast. Tegnap este ota osszeszedtem magam, de mar nagyon ki vagyok merulve, pedig messze van meg az a jovohet vasarnap. Es ez a nyuszi dolog meg foleg felrakta az i-re a pontot. Nem hiszem hogy magammal viszem majd a zselet, csak felidegesitenem magam. Eddig is pozitivan alltam a szuleshez, nem szabad ebbol engednem :wink: Aranyos lehet a kis rotyis melleted :P

Kép

Kép
snowball
 
 


sajti: meg tapasztalatlanul irom, de szerintem egy tejgyujtot odatehetsz! En ahogy elneztem akar egy melltartoba is elfer, az etetesnel viszont tuti megoldas lehet. Egyebkent pedig, AZTA!!! Szuper hogy ilyen sok tejcsid van :)

Kép

Kép
snowball
 
 


Snowball akkor drukkolok neked hogy minél előbb jöjjön akkor már a pindúr és minél tovább legyen segítség! Nagyon rossz lehet azért a sógornődnek, négy hónapig a párja nélkül kicsi babával, ááááá, nem tudnám elképzelni. Az viszont jó hogy utána már irodán lesz és csak addig kell kibírni. Sajnálom hogy a nyuszipopó nem jó zselét takart, azért okos a sógornőd is :cry: Drukkolok a könnyű szülésért!

Csicsi nekem ugye anyósomék itt voltak több mint három hetet, Regi nagyon le volt kötve, most félek is tőle hogy majd ha nem lesznek mi lesz, hogy fogja viselni a dolgokat, hirtelen csak én maradok itt neki, nekem meg a kicsivel is kell foglalkozni meg a háztartással, idáig meg ugye három hétig a nagyapjával volt egész nap, folyton játszottak, foglalkoztatva volt, félek hogy az első pár nap nehéz lesz. Ő még azért kicsi megérteni úgy a dolgokat. Neked Petra már okos nagylány, segíteni is fog tuti mindenben, jobban meg fogja érteni talán hogy kevesebb időd jut rá, bár biztos neki is nehéz lesz. Nevettem ezen egy jót hogy Zsolti majd folytatja a pödörgetést ha hazaér :lol: Milyen segítőkészek tudnak lenni időnként ezek a pasik... :P

Titike de jó hogy bejelentkeztél! Remélem most már lesz hamar neted és tudsz jönni újra! Ne aggódj, biztos már azért mocorog keveset mert már nincs helye :lol:

Rekuja nekem egyértelműen azóta zabálnivaló minden baba mióta nekem is lett. Előtte nem nagyon izgatott, akkor még csak az állatok voltak zabálnivalóak :D Én is elvittem apát egyszer a Gerrecse 50-re pár éve, a végén megállapította hogy ez milyen hülyeség, és egyszer jó poén de köszöni szépen (megjegyzem ő bírta a legjobban). Meg egyszer elvittem egy biciklitúrára, a Duna eredésétől ment a túra, odáig lementünk busszal, és a Duna vonalán vissza, minden nap sátrazás máshol, hát kb. az 5. napon már unta :lol: Normál esetben a köldökcsonk leesik a 10. nap körül, van akinek előbb, van akinek később, a három hét szerintem ritka. Reginek a 12. napon esett le, Annának a 10. napon.

Sajti lehet kapni tejgyűjtő kagylót amit a melltartóba tudsz berakni és felfogja a csöpögő tejcsit. Otthonra is jó mert akkor nem kell annyit öltözködni. Amit konkrétan tudok hogy az Avent-nak van ilyen.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Most jöttünk haza nagy sétából, hátha az beindít valamit, de semmi. Egész nap össze-vissza fájások, néha 10 percenként, aztán utána 3 órán át egy se :shock: No mind1, holnap megyünk dokihoz meg ctg-re, hátha mond valami okosat (azon kívül, h türelem)

Snowball
Ne stresszeld magad a kence miatt, nem azon fog múlni! tudod, ahogy Csicsinek mondta a védőnő, a legnagyobb segítség úgyis a párod lesz, minden más csak utána jön. Én mával pl befejeztem a málnalevél teát, mert elfogyott, és semmi kedvem újat venni. Egy teljes zacsi már úgyse kell.

Sajti
Stresz-félóra, ez jó :) én olvasom az indexet, szóval nem a tv-n múlik, meg a kocsiban is mindíg megy a kossuth, úgyhogy úgyis hallok minden rémséget :( de legalább azon kidühöngöm magam, és nem apába akarok belekötni a hormonok miatt :D
Szóval már hetente talizok a védőnővel, jó tudni :D hát nemtom hogy felhívjam-e, mert nekem nem nagyon van rá igényem, akkor meg úgy vagyok vele, h mit rángassam ki ide, vagy vonszoljam magam oda? Bizti van, aki nálam jobban rászorul a segítségére, vagy tőlem többet stresszel mindenféle miatt. Itt vagytok nekem ti :)
Nekem a mellszívóhoz adtak ilyen mosható melltartóbetétet, ezek szerint az nem ér semmit? Lelkesen bekészítettem a kórházi csomagba :) mintha már a többiek írták volna ezt is: http://balamberbababolt.unas.hu/spd/020 ... jto_kagylo
Bár ha ezt még bepakolod a melltartóba az eleve megnőtt mellekre... hát sztem megállít az utcán a playboy fotósa :lol:

Nyufó
Végigmentetek a Dunán? irigykedek! mi csak a Passau-Bécs vonalon voltunk, mert azt hittük, az is sok lesz, de a végén már úgy voltunk, még visszajövünk az első felére is. Mi magánba mentünk, a kocsit bécsben hagytuk és felvonatoztunk a bicókkal. Ja, és a végén annyira nem tetszett a táj, úgyhogy akkor 110 km-et tekertünk 1 nap alatt :) De a felső szakasz gondolom sokkal szebb. Mennyi idő volt végig? Amúgy Csepelen megy át a Duna-menti út, mindig nézem a nagy pakkos külföldi bicósokat és irigykedek :) De mi nem sátoroztunk, annyira nem szerveztünk rá, meg az osztrákoknál nem kockáztattuk a vadkempinget, úgyhogy maradtak a zimmer ferik. Így legalább kevesebb cucc volt a bicón! Nálunk a Balaton-kerülés az alap, idén először maradt ki, de jövőre sztem apa szerez egy utánfutót Szaffinak :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


sziasztok!

Húúú de sokat írtatok!!!!!

Rekuja

Mozgalmas napom volt/van! Reggel a dokim megvizsgált (késett fél órát mert "szült" ) az eredmény: az ég egy adta világon SEMMI! A méhszáj teljesen zárt, a baba egy picit sincs lejjebb. A papírokat és a tennivalókat megkaptam: naponta NST, kétnaponta ultrahang, hétfőn be kell feküdnöm a kórházba - ezeket a papírokat is megkaptam; ha nem indul meg a szülés magától jövő hét pénteken megindítják!

Eddig minden szép és jó! Nekem NST-re és UH ra a kórházba kell mennem - ez amúgy a Bajcsy kórház Budapesten (X. ker)

Az NST-n semmi nem volt mocorog a bébikém, fájásaim nincsenek 40-körüli értékek de sokáig 10 körüli...

Na ez után jött a kálváriám:
UH-ra ugye nem volt időpontom, ilyenkor 41. héten már nem adnak. Ott ültettek 3 órán keresztül, mire bejutottam már teljesen rosszul voltam, hiába hozott férjem enni-inni.
A doki lecseszett hogy mozogjak már'! Nem ér rá, különben is neki már 5 perce lejárt a munkaideje, haza akart küldeni, fel volt háborodva, hogy minek mentem, és úgy vizsgált meg, hogy mindkét kezem ökölben volt a végén, és folyt a könny a szememből, mert FÁJT! Igen a hasi UH fájt, nem is értem mit művelt! Megkérdeztem minden rendben van-e, és hogy mekkora a baba (3 hete mérték utoljára) erre ismételten leszúrt, hogy neki erre nincs ideje minden rendben van a méretét majd szüléskor megmondják! Ja és kétszer megkérdezte ki a dokim, megmondtam, erre vágta a pofákat + hisztizett!

Na a férjemnek több sem kellett, mivel nem akartam, hogy ott leüsse, felhívtuk a dokimat és szépen elmondtam mindent neki. A dokim kiakadt mint a taxióra, intézkedett, és kb fél óra múlva felhívott, hogy mivel ez nem az első és második eset volt ezzel a manussal február 1-vel elküldik! Még szép, csak én ne lássam többet. A kocsiban + itthon jól kibőgtem magam, kaptam egy nagy adag mekis álompitét, aludtam egyet és most itt vagyok :)

+ el kezdtem vérezni, a doki at mondta, hogy csak a vizsgálattól lehet - ha estig nem múlik menjünk a kórházba...

Nyufó


Köszi a fejés és alvópóz mintát/javaslatot!

Anyumat imádom, de meg van az a hibája hogy általános iskolás gyereknek néz, ui matematika tanár :) néha agylövést kapok amikor valamit 5* elmond! Ezért írtam, hogy meddig birom.... persze nagyon-nagyon örülök, hogy van és segít!

Snowball

Én is fasírtot gyártottam tegnap egy rakást! Ha bármi beindul legyen itthon kaja apának...
NST/CTG szerintem teljesen fölös... de ha gondolod rajzolok neked :D

Na hirtelen ennyi!!!
evian19
 
 


Evian

Basszus, nem semmi az ultrahangos doki! Nagyon durva! Miközben olvastam épp arra gondoltam, h remélem nem a választott orvosod, de aztán láttam, h nem. Az utsó ultrahangom nekem a 36. héten volt, és az nekem is határozottan fájt (nagyon nyomta a gépet a pici fejére, úgyohgy a pici feje meg teljesen belenyomódott az én összes szervembe). Nekem azóta nem csinált, és ahogy néztem nem is fog, csak ha nem tetszik neki a ctg. Naponta ctg? Cool, h egy városon belül más a protokol, nekem ugye 2naponta, és nem fektet be, hanem kedden megindít.
Tök jó, h felhívtad a dokid és tudott intézkedni! Az ilyen "orvosok" annyira megérdemlik, h kirúgják őket! Meg gondolj bele, h bizti egy csomó kismama csak megszeppen, h tuti ő cseszett el valamit, mert hát az orvosi tekintély stb... Ügyesek vagytok! A mekis pitére meg összefutott a nyál a számban (pedig mindig elmondom magamnak, h az mennyire egészségtelen, miközben benyomom :D )
Vérzés reméljük elmúlik!
amit meg anyukádról írtál :) pár oldallal ezelött pont erről beszéltünk Sajtival :D ja, én is matektanár vagyok, látom már Szaffi miket fog mondani rólam 30 év múlva! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Basszus nem hiszem el hogy egyikünk se tud megszülni :D
:)
Rekuja

Azért az már tényleg jó hogy minden nap vannak fájások,ilyenkor pik-pak beindulhat bármikor még ma is szülhetsz,engem pont az aggaszt hogy nincs jóslóm egy se :? A séta az jó,nekem mondták,hogy lépcsőzzek de lépcsőzök itthon eleget szerintem.
Nekem mondta a védőnő ha nem lesz a héten baba akkor azért menjek a jövőhéten is,hát tutira nem megyek max.majd felhívom.
Pont tegnap néztem a fókuszban a kismamákat akik sajnos már nincsenek,nekem összeszorul a gyomrom az ilyenektől mert némelyik biztos elkerülhető de az valóban így van,hogy bármi történhet bármikor.Most néztem a hiradóban hogy már meghalt valaki az infulenzában,tényleg nem is kell nézni mert csak negatív hírek vannak :?
Ti nem próbáljátok meg a termászetes szülésindítást este? :) Lehet csak annyi hiányzik.
Tegnap azt mondta a szülésznőm a Zsoltinak mikor mondta hogy de biztos összeér a babával,hogy na ne legyen már ekkora az önbizalmad :D

Evian

Ezen nagyon kiakadtam amit írtál az ilyen nem dolgozzon emberek között,sajnálom hogy pont ő volt,remélem nem a Mosonyi volt én nagyon sajnálom hogy nem szülhetek most ott,lehet pont együtt szülnénk,a Bajcsyba nekem is megindította a dokim 3 nap túlhordással nem kellett szórakozni,megbeszéltünk egy időpontot besétáltam és ennyi.Vasárnapig azért még van idő hátha erlindul magától is,sokszor egy vizsgálat után is megtörténik.

Nyufó

Már elfáradt a kezem a pödörgetéstől várom haza Zsoltit hogy folytassa :) Remélem hamar helyre állnak otthon nálatok a dolgok a férjed sokat dolgozik?
Petra amúgy is szeret a középpontba lenni megszokta hogy körülötte forog minden,na ez egy kicsit most megváltozik,de nagyon szereti most is a Bibit úgyhogy nem lesz itt nagy gond.

Snowball

Sajnálom a zselés dolgot,de hidd el tényleg kicsusszan nélküle is szerintem itt nem is divat,bár valamelyik újságban olvastam hogy itt is lehet kapni,anyós nem tud neked vinni holnap,lehet hogy ott van.?
Na de minden nagy tesónak kell egy kicsi :) Egyszer akkor a Moolynak is kell majd egy kistesó és pont te akkor nem is mondhatsz nemet :)
Ja ilyen szédüléseim nekem is vannak pedig sose voltak csak most a vége felé,de van olyan hogy ülök és úgyis megszédülök,szerintem ez nem a teától van mert én nem is iszom már lassan egy hete.

Sajti

Én nem írtam alá semmit úgyhogy engem nem tud számon kérni a védőnő :) De az milyen már hogy alá kell írni neki valamit,ilyet még nem is hallottam,amúgy meg itt az infulenza nem vagyok hajlandó végig menni az épületen ami tele van beteg gyerekkel csak azért hogy megmutassam magam.Nekem minden nst-n mérnek vérnyomást mostmár úgyis kétnaponta mennem kell,szóval mindegy.
Akkor neked is vége a "pihenésnek"én azért örültem hogy ennyit jöttél,de megértem hogy egyedül nem könnyű.
Most azt juttatad az eszembe hogy lehet vennem kéne a kiságyba a matracra egy víz vagy csepp vagy nem tom hogy mondják olyan lepedőt ami nem ázik át és akkor arra a sima pamut lepedőt mert az nem annyira jó ha a pisitől átázik a matrac akkor sikálhatom azt.

Kat

Nagyon jó pasi Bálint még mindig az álla az tényleg nagyon cuki igazi pasi.

Bettikének is szép babája született,itt úgy látszik minden kisbaba gyönyörű :)

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Kép
A mi kis funny gorillánk:)

Szóval, nem tudom ki írta, hogy nincs Dm ott, talán Snowball: Egy textil zsákba teszel finom sót, az is melegíthető, és tartja a meleget. Ha nincs textilzsák,apa tiszta zoknija is jó, de figyelj oda, hogy jól begumizd, mert könnyen kiszórodhat.

Köldökcsonk: nekünk is lassan esik le, de a doki bácsi, és a védő néni is azt mondta szép, csak én szeretném, ha már eltünne.
Ma a doki bácsi feloldozott minket: ha jó az idő, irány ki!

Bence hazajött tegnap, hogy beszélt egy pszichiáterrel, aki azt mondta neki, hogy ekkora gyereknek nem szükséges már az éjszakai evés, és ha most erősek vagyunk, akkor még át lehet állítani, mert csak felriad, és megnyugtatható, de ha adunk neki enni, akkor mindig azt fogja várni. Én mondta, hogy gyenge vagyok hallgatni, ahogy Bálint ordít éjjel, de utána néztem, és mások is írta erről. Éjjel gondoltam kipróbálom: 10kor evett, és vártam a rikácsolás 1körül, volt is nyöszörgés, de visszaaltattam. Cumi, víz kombóval 4.40ig aludt, ami 6és fél óra.Akkor megszántam, és megettem, majd 9ig újra aludt. Anyu azt mondta anno minket nem etetett éjjel, ezt mondták, adjon teát, és működött. Nagyon büszke voltam Bálintra, persze Apa is. Majd meglátjuk ma mit tud. Gondoltam éjfélkor eszünk, mert ma úgy jön ki, és akkor 6ig bírja, és lehet, hogy én is alszom egyhuzamba 4órát:)
Majd mesélek.
Ma itt volt a doki és megszúrta a sarkát, mert a kórházba nem tudták levenni ezt az anyagcsere vizsgálatot, és nem elég, hogy megszúrta, de nyomogata is, hogy azt a vacak papírt elásztassa jól. Annyira sírt szegénykém, majd meg szakadt a szívem. Utána ettünk,de teljesen fel volt spanolva, így apa alig bírt vele, mert én elmentem aludni egy kicsit.

Ha folyik a tejed SAJTI, akkor tényleg jó az Aventes-tejgyűjtő kagyló. kicsit béna, de hasznos. Nekem ilyet hála az égnek nem csinál, de én arra használtam, hogy amikor kisebesedett a mellbimbóm, mekentem, és felvettem, így szabadon volt, de fel tudtam öltözni.

Az esti mellszívásnál visszaolvasok, addig is ne tétlenkedjetek, írjatok, vagy menjetek szülni, újabb babahírekez szeretnék olvasni!!!!

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Mindenki elment szülni? :)
Megittam egy pohár málnelevelet,kihajtott belőlem fél óra múlva mindent és ráz a hideg nem kicsit :shock:
Hát igen valakinek megindítja a szülést valaki meg csak rosszúl lesz tőle,lehet hanyagolom inkább én is.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


csicsi:dehogy tuntem el szulni, jo is lenne... :D Na ha kihajtott beloled mindent, az is jo jel, mert ugye szules elott a szervezet tisztul. Es ne feledd, a malnalevel hasmenesre valo, nem pedig a szekrekedesen segit... Epp ezert is hagytam abba az ivasat, mert a kevesbol meg kevesebbet csinalt :shock: Lehet a csok bimbo csavargatastol raz a hideg :lol: Lemondtam a zselerol, mondta anyos is az elobb skype-on, hogy ne sajnaljam, mert az csak nem termeszetes dolog, es az izmokat allitolag tul stimulalja, nem a szervezet iranyitja azoknak a tagulasat. De o is meglepodott, hogy a lanya ezt kuldte el nekem... na mindegy... Azt viszont most tudtam meg hogy Alex mekkora sullyal szuletett, hat leesett az allam. 57 centi es 3800 gramm :shock: Remelem Molly nem lesz ilyen nagy baba :D

kat: igen en voltam, aki mondta hogy nincs DM. A sos zoknira pedig gyerekkoromrol emlekszem, sokszor fajt a fulem es akkor az segitett. De hirtelen eszembe nem jutott volna hogy a baba pocakjara rakjam, koszonom! :) Szegeny Balint, remelem azert hamar megvigasztalodott itt a nagy szurkalas utan :cry: Eljhiszem hogy majd meg szakad a szived.

nyufo: koszi a drukkot, majd te leszel a forumon az elso aki elkezdheti nekem a drukkot, mert ugye majd te kapod az smst :P

evian: sjanalom az ultrahangot. Remelem nem lesz tobbre szukseged, es a verzes pedig abbamarad. Vagy ha mar verzel akkor ebbol legyen problemamentes szules, meghozza jo gyorsan :) De az fura ha teljesen zart a mehszaj es a baba is meg fent van :shock:

rekuja: ne bosszants fel, hogy tulhordod Szaffit :D Biztam benned hogy legalabb te ma mesz szulni. Addig-meddig hogy magunkba beszeltuk a tulhordast. HAJRA!!! :D Meg nincs vege a napnak.

Helyzetjelentes: apa suvickolja a furdoszobat. Olyan jol esik, hogy most az egyszer nem nekem kell. :lol:

Szerintem ma este mindenki jelentkezzen az apukaknal egy gyogytornara. Vagy legalabb csavarodjanak azok a cicik :D En meg varok par napot, majd jovoheten bevetem a praktikakat. Apat se akarom nyaggatni a szexel :D

Kép

Kép
snowball
 
 


Sziasztok!

Köszi a tippet, még nem is hallottam erről a tejgyűjtő kagylóról... :oops: Úgy látszik, ez a megoldás...aztán hadd jöjjön a Playboy! :D

Nyufó: jó tudni, hogy valaki még rajtam kívül az állatokat találta zabálnivalónak... :oops: Szerintem még így sem tudtam teljesen felfogni, hogy anya lettem... Bár a fene tudja, az érzéseimmel nem nagyon törődtem mostanában (kivéve a szüléssel kapcsolatos élményeimet), de lehet, hogy kellene...
Hú ez a Duna-menti túra jó lehetett!! Mi is gondolkozunk azon, hogy végig kellene hajózni.. Nagy feladat, és lehet, hogy már csak akkor lesz rá időnk, ha felnőtt a gyerkőc.. Pont most, vacsora közben kezdtünk el nevetni, hogy már 50 és 51 évesek leszünk, mire a gyerek nagykorú lesz... :shock: Akkor lehet, hogy tényleg még most kellene egy másikat csinálni...

Rekuja: mosható és eldobható melltartóbetétem is van, de olyan hamar megtelik a cici, hogy feszíti szét az egész melltartós "felépítményt"! (Na, ebből tényleg Playboy lesz... :lol:

Evian: hű, jól kiakadtam ezen a dokin! :x Remélem, nincs már vérzés! Miért megy az ilyen dokinak? (pláne nőgyógyásznak..) Szerintem ők nem erre a bánásmódra teszik le az orvosi esküt!! Tudniuk kellene, hogy a nő ilyenkor a legsebezhetőbb és legérzékenyebb! Légyszi írj majd, mi volt, tényleg remélem, hogy minden rendben van!

Csicsi: Remélem, megy a pödörgetés! :lol:
Szerintem már ne nézz tévét, ugyanis ott tényleg csak a legrosszabb oldaláról tudják megközelíteni a dolgokat! Emlékszem, amíg néztem, tök sokat sírtam alatta... Persze ki tudják emelni a kismamás dolgokat, csak hogy hassanak az emberekre!
Nálunk most jobban ránéznek a védőnők "körmére", ui. panasz volt egyik-másikra.. Szerintem most azért vezették be ezeket az aláírós dolgokat. Ugyanis felügyelik őket is, konkrétan a MAVE, és asszem településen belül pedig még az önkormányzat is. Azóta nálunk sokat javult a helyzet, jobban odafigyelnek ránk, rendesebben, diszkrétebbek, és ez szerintem nem is baj...
Lepedő: mi már eleve azzal a pisifelfogós lepedővel indítottunk, a Brendonban vettünk kettőt, kb. 2400 Ft darabja. Tesóm kisfia elég pisis volt, tehát van tapasztalat matrac sikálásban is...

Kat: nagyon cuki Bálint ebben a funny gorillás ruciban!! :)
Azon viszont meglepődtem, amit írtál... Felolvastam Apának is... Azt tudom, hogy Anyu éjszaka csak teát adhatott nekünk (akkor ez volt a protokoll), viszont mostanában nagyon "reklámozzák" az igény szerinti szoptatást. Mi jelenleg igény szerint etetjük a gyerkőcöt, és úgy tervezzük, majd idővel "beállítjuk" az etetési időpontokat úgy, hogy fél órákat csúsztatunk erre is-arra is, aztán majd csak "összeérnek" az etetési időpontok. Megpróbáltuk azt is, hogy esti etetéskor még kicsit "rátöltünk" a gyerkőcre cumisüvegből (elméletileg errefelé sokan csinálják így..), de mivel egyik délelőtt túl sokat evett (rátöltés nélkül), és utána jött sugárban minden, ezért inkább nem próbálkozunk ezzel, csak ha kér még tejcsit. Viszont szerintem mi még inkább felkelünk hozzá, hátha így gyorsabban fejlődik.. Vagy a fene tudja.. Mindenesetre elgondolkozom ezen a módszeren is..

KépKép
sajti
 
 


Csicsi
Tök jó fej a védőnőd :lol: "ne legyen akkora önbizalma" :lol: Nagyon tetszett :lol:
Nekem is alá kellett írnom vmit a védőnőnél, de annak az volt a lényege, h ő mindent elmondott. De persze nem emléxem, mi volt benne :D
Mi vettünk a lepedő alá vízzárós lepedőt, de egy kicsit frusztrálom magam miatta, h vajon kap-e azon keresztül levegőt a pici? A boltban kérdeztem, de bután néztek rám. Nekünk a nagyágyon is van ilyen lepedő, belenyomtam az arcom és azon át lehet kapni levegőt :) de nemtom a pici is ilyen-e.
Málnalevél tényleg nem meghajt. Csak nem épp beelőzől?! ;)

Kat
Jaj, de cuki Bálint! És persze megint alszik :D
Szóval 1 körül nem kapott kajcsit, csak nyugtatást? És belőled se folyt éjjel a tej?
Szurkálták a picit :( az nem jó :(

Snowball
Nagyon úgy néz ki, hogy túlhordom :) pedig neki már tuti megvan a 266 napja, bár ebből csak 261-et tölt bennem. Lehet, h ő úgy gondolja, h 266 napot kell bent töltenie, és pont :D Mégis kis matematikus? :D
Én nem tudok apánál gyógytornára jelentkezni, fél órája bevágta a szunyát :) Meg tudod, neki is sok az önbizalma, fél h beér Szaffiig :lol: De most már én se merem, mert ha tényleg elment a nyákdugó tegnap (sztem igen) akkor már nagyon könnyen kaphat fertőzést meg ilyenek, szóval se apa, se apa pici testnedvei nem odavalók már.
Látom magam elött, amint Alex sóval tömött zokniát nyomod Molly hasához :D nagyon jó jövőkép :D De ilyen magos párnát is csinálhattok, amint lehet cseresznyét vagy meggyet kapni!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Rekuja: nem dől belőlem a tej, csak iszonyúan feszít a mellem, de este nem fejtem ki mindekettőt, mert nem erre készültem, csak azalkalom szülte a tolvajt, de ma kifejem mindkettőt a lefekvés előtt, és remélem jobb lesz. Persze így sem aludtam jól igazán, mert állandóan az ő reakcióját figyeltem, és csitítgattam. Kiváncsian várom a mai estét.
Sajti: Nekem is furcsa volt, ez a dolog, de azt sem akarnám, amit sokan csinálnak, hogy már rég eszik mindent, és éjjel felkel szopizni, mert a lelkének kell. Én úgy vagyok vele, hogy jó ez a szopizás, és az anyatej, meg kell ez az érzés neki is, de éjszaka pihenni kell, és nem enni. Enni akkor kell, ha éhesek vagyunk.
Lehet, hogy csődbe megy a dolog majd, de most próbálkozunk. az unokahugom magától aludta át az éjszakát kezdetektől fogva. Ha igény szerint szopotatsz, akkor van úgy hogy 5-6órát alszik és utána kel, van amikor meg 2óra után vernyákol. Ha kibír napközben 5-6órát, akkor éjszaka is. Én nem találtam ki, hogyan szoptatok, de bÁlint 3-4óránként magától kel.
Én azt láttam az unokahugomnál, és ezt nem akarom, hogy ha nagyon bealudt 5-6órára, farkas éhesen kelt, és hirtelen iszonyú sokat evett, és állandóan jött vissza belőle a tej, még órák múlva is.Már reflux-al akarták vizsgálni, pedig csak mohó volt. Már mászott, amikor még mindig ez a baja volt. Én ezt szeretném elkerülni.
Meg én nem vagyok egy mindenhol szopotatós típus, így ha beállna egy biztos időpontra a dolog, tudnám mihez tartani magam, mert én nem tudok szopotatni parkabn, kocsiban, meg akárhol.
Nálunk ezért próbálkozunk ezzel,és persze meg azért, mert apa ha nem alussza ki magát, akkor nagyon nyűgös, és jönnek ezek a lás és hasonló tünetek, mint múltkor, így én egyedül éjszakázom, és nem sokáig fogom bírni, ha csak 2-3órát alszom egyhuzamba.
De majd meglátjuk, lehet, hogy már ma éjjel dugába dől a jól kialakított tervünk:)
mi kitaláljuk, Bálint dönt

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Rekuja: mi háton fektetjük Kristófot, még nem is fordul hasra, úgyhogy nem izgulunk a lepedő miatt. :) Nekem is tetszett, hogy ne legyen ilyen nagy önbizalma! :D
Amikor én vajúdtam, elég furcsának tartottam, hogy már elment a magzatvíz, már alul burkot is repesztettek, én pedig pezsegtem a kórház jakuzzijában... Mindenesetre úgy néz ki, nem kaptam fertőzést, remélem, Kristóf sem... (Mondjuk annyi antibiotikumtól, amennyit kaptunk...Remélem, tényleg használt valamit..)

Csicsi: lehet, hogy ez már a szülés előjele? Sokszor hasmenéssel indul ám! :)

Snowball: ez az első alkalom, hogy Apa suvickolja a fürdőszobát? Én már majdnem a kezdetektől másra bíztam, ui. eleinte a tisztító szertől hánytam, utána pedig már nem bírtam hajolgatni..

Kat: Igen, az valóban jó lenne, ha beállna konkrét etetési időpontokra a gyerkőc... Őszintén szólva én már tényleg a 6 hetes kontroll miatt stresszelem magam, amikor is majd Békéscsabára kell mennünk, gyerkőcöstől ugyebár, mert őt csak nem hagyom itthon.. Már rendeltem autó szivargyújtójáról és hálózatról is üzemelő cumisüveg/bébiétel melegítőt, és viszek magammal tejcsit, hátha pont akkor akar enni a gyerkőc.
Tesóm kisfiát is el akarták küldeni reflux vizsgálatra, ő sem vitte, végül is szépen gyarapodott a baba, csak sokat evett egyszerre. Fölösleges dolog ilyennek kitenni a gyereket, ha amúgy látszik rajta, hogy fejlődik.
Igen, arra én is rájöttem, hogy akárhogy is két szülője van a gyereknek, akkor is "anya csak egy van"...... Az én férjem is nehezen bírja az éjszakázást, pláne, hogy ad hoc melói vannak, ha hívják megy, tehát nem fix munkaidejű munkahely. Viszont ha szólok neki éjszaka, hogy büfiztessen, akkor egyből veszi a textilpelust, és megcsinálja. Meg amúgy is nagyon sokat törődik Kristóffal, aki szemmel láthatóan élvezi, hogy Apa elég nagy darab ember, jobban el lehet férni pl. a mellkasán. A hajnali etetésre már én is kifáradok, ráz a hideg, stb.. tehát akkor már 2 takaróval takarózom... Egyedül éjszakázni viszont nem jó, így tényleg nem fogod sokáig bírni...

KépKép
sajti
 
 


rekuja: te tenyleg beledugtad az arcod a matracba, meg a vizallo lepedobe??? Olyan jot nevettem, na ezt pedig en tudtam elkepzelni :lol: Mi is vettunk, az IKEA-ban, mar nem tudom mennyi volt, de nem volt egy haz ara, es legalabb tudom, hogy otthon is ugyanazok a termekek vannak, mint itt 8) De arra nem gondoltam hogy vajon tud-e lelegezni...amugy nem hiszem hogy hason fog aludni, ha meg igen akkor majd nem hiszem hogy odaszoritja a kis arcat a lepedohoz :lol: Ugy latom akkor a pasiknal ez az onbizalom dolog jellemzo, mert Alex is ezzel kabit, hogy neki M-es feneke van, de elol a gatyanak XXL-esnek kell lennie, kulonben szoritja. De tenyleg kicsi segge van es megis L-es gaytakat veszek neki kulonben nem hordja :lol: Anyuval masodjara talalkoztak, (ugye ez nem gyakori a tavolsag miatt, tehat annyira bensosegesen nem ismerik egymast), es anyu hozott neki alsogatyat :D Persze egyeket is kapott tole, de o nincs ahhoz hozzaszokva hogy valakitol fehernemut kapjon. A mi csaladunkban meg nem jellemzo az hogy valami tabu :lol: Meg azota is azt hallgatom hogy mikor kap mar gatyat az anyosatol... Szo se rola, hordja azokat :P Szegyellos volt, hogy az en anyukam tudja hogy neki mekkora a segge meg ott elol...tiszta buta :D

sajti: na, legalabb tudtunk segiteni :) Nekem is van, Medela-s. Akkor majd szolj apanak es beszerzi neked.

Kép

Kép
snowball
 
 


Na hat ezert vissza kellett jonnom :lol: Ma megagyaztam Mollynap, pisifogo lepedo, lepedo, takaro... Most jon be Alex, kerdezi hogy es hol a parna? Mondom ujszulottnek nem kell parna. Errefel megfogta az o anatomiai parnajat es beletette a kisagyba :lol: Hozzatette hogy legalabb jo tartasa lesz a parnatol. Szegeny gyerek az egesz parnara raferne, akkora :lol: :lol:

Kép

Kép
snowball
 
 


Jó reggelt!

már megint nem tudok aludni, pedig nekem aztán nem nyekereg pici lány a szomszéd szobában! :)

Kat-Sajti
Pont olyanok vagytok az érvek-ellenérvekkel mint apa meg én :) én is az igény szerinti szoptatás pártján állok, appa szerint meg mihamarabb rendszerhez kéne szoktatni mind3unk érdekében. Persze, az, h most úgy érzem, majd ugrok ha Szaffi nyikorog, lehet h 1 hét alatt elmúlik, és appa nyer, ahogy belőle is kinézem, h fáradtság ide vagy oda, nem lesz képes hallgatni a sírást. Meg ugye ha tudok szoptatni, akkor a végső szó az enyém, ha tápszeres, akkor a feladatok jobban megoszthatóak.
Szóval mind2tök tapasztalatait örömmel olvasom! :)
Nekem az igény szerinti mellett a fő érvem az, h két olyan 3 gyerekes barátnőm is van, akik igény szerint etették mind3at, és nagyon kiegyensúlyozottak a kölykök. De azthiszem ez nem az igény szerinti etetésnek tudható be. Sokkal valószínűbb, hogy itt az anyukák olyan nyugodt természetűek, h pl azt is jól viselték, h az első 3 hónapban 2 óránként eszik a gyerek (az egyikük ezt konkrétan mondta, h a 3-ból 2 ilyen volt). Szóval lehet, h a babákinak az anya nyugodtsága és nem a bármikor evés tett jót :)
Én most úgy gondolom, h bárhol fogok szoptatni, csak legyen tejcsi! De én amúgy se vagyok szégyenlős tipus. Csak Szaffi is legyen olyan, h nem tereli el folyton valami a figyelmét! Mondjuk azért a múltkor láttam egy asszonyt a 7-es buszon szoptatni egy 2 év körüli gyereket, az nekem is sok volt...

Kat
Na mi volt az éjjel?

Sajti
Én szeretném megúszni az antibiotikumot, mert attól folyton több bajom lesz, mint amire kapom :? Már évek óta nem vagyok hajlandó szedni :)

Snowball
Férfiak farokméretéről: világ életemben halál bosszantott, h rajtam még ruhában is látszik, hogy nincsenek nagy melleim, egy pasinál meg már elég sokáig eljutsz, mikor a valós méretekre fényderül. Milyen rohadt igazságtalan már ez!!! Tessék mind homlokára felírni a cm-t! Amikor meg azzal jönnek, h nem a méret a lényeg... mért, a melleknél igen?!
Nemtom mért akadt ki Alex az alsógatyákon, végülis kotont is kaphatott volna :D
Appa is nagyot nézett, h a párna mért nem kell :) én nem húztam fel semmit, odakészítettem egy zacskóba és elmagyaráztam neki a sorrendet, majd 2 nap múlva visszamondattam, h lássam, bevésődött-e :) De ő is azon problémázott, h de hol a párna?! Ráadásul mi a paplant készletben vettük, tehát tényleg járt hozzá párnácska.

A vonalzóm csak azt írja, h 40 hét 1 nap. Vajon ha ígyfelejtem, lesz 60 hét 5 nap is? :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Jó reggelt!

Még 2in1! :) viszont párom barátjáéknál éjszaka meg lett a baba! Délután 2kor "öltöztették be" a János kórházban mert 1 ujjnyira ki volt már tágulva, és éjfélre lett meg a baba.Jan 11-re volt kiírva.

Köszi mindenkitől a biztatást! Nem gondoltam volna, hogy lelkileg így meg tud viselni a ilyen idióta, mínuszos EQ-s orvos! Eddig, azt hittem milyen lazán veszem mások hülyeségeit... no mindegy! A lényeg hogy jól vagyunk mindketten!

Rekuja

Igen piszok egészségtelen a mekis álompite, de igen erőteljesen felnyomta a boldogsághormon termelést tegnap! Őszintén, nagyon kellett!
Aludni én már min 2 hónapja nem tudok 4 óránál többet...
Szoptatni én nem hiszem hogy tudnék "közterületen" :oops:
Ha minden jól megy én szeretném majd rendszerességre nevelni szopizás szempontjából is, persze nyilván +- fél óra, egy óra "belefér"!

Snowball

Ezen a gatya ügyön én is jót nevettem! Nálunk pont fordítva van! Csabit egyátalán nem izgatja a fehérnemű-ajándék. Anyukámnak egyszer mondtam, hogy vegyen, ha mást nem tud kitalálni, erre fülig pirult: hogy őőőőőőőőőő ilyeeeeeet neeeeem... :D
Látszik, hogy angol-kisasszonyok nevelték...

zselét szerintem se sajnáld! Én a málnalevél teát megvettem, de csak nézegetem a csomagolását... de lehet, hogy most főzök egyet... hátha.

Az, hogy ennyire nincs semmi tünetem, és "előjel" én azzal magyarázom, hogy nagyon jól érezzük így magunkat!!!
Ha nem így lenne, biztos ki akarna már jönni...
Egyedül a placenta ami 2. stádiumú.

Csicsi

Anyukám most írt, hogy neki nagyon bevált a lépcsőzés, mindhárom szülése/vajúdása alatt lépcsőzött. Hát nem tudom, mi a negyediken lakunk nincs lift és semmi.
A TV-ben én szerintem eddig is ennyi volt a kismamákkal kapcsolatos hír, csak nem vettük észre szerintem, most meg már mindenre ki van hegyezve a fülünk.

Tök gyagya vagyok, én is "átszagoltam" az alsó-lepedőn!
:) kezd elmenni az eszem... ajaj!

Most hallgatom a hírekben hogy kezd "kitörni" az influenza járvány, már 40 ember van kórházban H1N1-el!


Kat ez a baba gyönyörű! Tiszta reklám fotó! Csak gratulálni tudok!

Nyufó

Kitartás! Gondolom csak az első 1-2 hét lesz nehezebb "egyedül"!

Sajti, Tyuntyi kérünk képeket!!!
evian19
 
 


Csajok!

Mit gondoltok a EDA-ról, kértek majd fájdalomcsillapítót???
Aki túl van rajta kért? Miért, miért nem????

Férjem szerint minek szenvedni, ha van rá lehetőség, hogy ne fájjon és még mozoghatok is! Butaság, de én most úgy érzem, hogy a gyengeségem jele lenne, ha kérnék.

Csicsi

Most láttam: NEM a Mosonyi doki volt ez az anit-humanoid!
evian19
 
 


Jo reggelt!

Anyos most hivott, hogy a busz ami menne egyik varosbol a repuloterre, az tele van, nem fogad tobb utast. Tehat mar igy reggel 7kor Alexnek csinalt egy jo kis fejfajast. Mintha innen tudnank barmit is csinalni... vegul anyos pasija viszi el kocsival a repuloterre... Borzaszto gondok :D

rekuja: farokmeret :lol: :lol: Kepzeld el, hogy mikor meg apa csak a fodraszom volt, komolyan mondom egyszer odatevedt a szemem es azon gondolkodtam hogy tenyleg olyan nagy-e, mint amilyennek latszik. Es nem szandekosan neztem meg, de ott vagta a hajamat, es szinte az arcomba tolta :lol: Mai napig emlegetem neki hogy abban a nadragban nem dolgozhat :lol: :lol: Az elobb kerdezte hogy most nagyobb cickokkal miert nem hordok melltartot es ezelott miert hordtam. Mondom mert kell egy kis onbizalom noveles. Most pedig azert nem hordom itthon, mert nem kenyelmes, es varok az uj vetellel amig bele nem kerul a tejci. Hiaba vettem uj melltartokat otthon oktoberben, szoritanak :(
Mollynak tenyleg nincs kisparnaja, de majd anyu hoz neki egyet. En itt csak emaitt nem szaladgalok, o meg egyebkent is aggodik hogy meg mi kell a gyereknek, amit hoznia kell. Nem mintha igy is mar nem tudnek hova pakolni a cuccaitol :)

evian: na, akkor lehet neked meg a malnalevel tea fog segiteni. Nekem csak egy 3 napos szekrekedest kezdemenyezett, aminek nagyon nem orultem :( Anyukad aranyos lehet az elpirulasaval :D De mivel nekem a parom mas kulturabol, mas orszagbol szarmazik, neki ez ujdonsag volt. Lehet csak egy kicsit prud :D En nem tervezek EDA-t, mert rettegek a tutol, es a gondolatstol hogy azt hova szurjak be. Inkabb agyilag treningelem magam, hogy el fogom viselni a fajdalmat, mivel ezelott is sajnos volt reszem pokol fajdalmakban..es megis itt vagyok :)

Jaj gyorsan megyek reggelizek, mert farkas ehes vagyok. Pedig 6kor felkeltem pisilni es megettem egy kortet is...

Kép

Kép
snowball
 
 


Sziasztok!

Rekuja: Kattal mindketten szoptatás pártiak vagyunk, de valóban nem mindegy, hogy az ember egyedül kel-e fel nap mint nap a gyerkőchöz éjszaka, vagy van esetleg valaki, aki megbüfizteti, tisztába teszi, és utána még a kiságyba is beteszi, esetleg néha ránéz.. Mi ezt osztjuk meg Apával. Estére mindig van egy kis tej cumisüvegben a hűtőben is, így ha nagyon ki vagyok purcanva, azt megmelegítjük és Apa megeteti vele. Ha pedig unatkozik és sír Kristóf, Apa a mellkasára fekteti, és úgy alszanak.. Tehát tényleg sokat segít!
Képzeljétek, remélhetőleg most kezd valami megváltozni! Este 11-kor megetettem Kristófot (előtte is nyöszörgött órákig, hol puki, hol kaki, hol etetés..utána meg már csak unatkozás miatt...), erre fél 1-kor elkezdett éktelenül sírni! Odamentünk, megnéztük, de nem volt ébren!!! :shock: Tehát szerintem fogalma sem volt róla, hogy sír, bár a könnye sem folyt... mondtam Apának,hogy én nem veszem fel, hát fogalma sincs róla, mi történik! Szóval nem vettük fel, hagytuk "sírni". kb. 15-20 percig bírta, utána visszaaludt, és az igazi éhes nyöszörgés időpontja 4:58 volt!!! Tehát addig aludt!! :shock: Tehát Katnak igaza van, valóban tud addig aludni a gyerkőc, pedig még cumit sem adtunk neki (vagyis adtunk vagy 10x, de mindig kiköpte..)

Férfiak mérete: hát tudjátok, én ezzel úgy vagyok, hogy hiába XXL-es, ha: 1. anatómiailag nekem nem felel meg (van ilyen, mi sem vagyunk egyformák, ők sem azok..), 2. nem tud vele mit kezdeni!!! (általában a "nagyok" tulajdonosai vannak úgy vele, hogy megnyerted "főnyereményt", most már kezdj vele valamit...) Tehát én meg mindig azt néztem, hogy lehetőleg ne legyen az XL-XXL-es kategória, mert akkor a tulajdonosa nem tesz hozzá semmit.... meg kell találni az "arany középutat". ;) Amúgy is abban hiszek, hogy mindenkinek mindenben meg van a párja (zsák és a foltja... :)

Mellek: na, ebből sem szeretem a nagyot, az enyém alapban csak 75B-s. De nem is baj, mert alapvetően elég sokat futok (nem most), túrázok, régebben lovagoltam is + küzdősportok, tehát egyáltalán nem hiányoztak a nagy mellek...

Evian: EDA-hoz sajnos nem tudok hozzászólni, mert engem sodortak az események... A természetes fájdalmakhoz sem nagyon tudok, mert olyan sem nagyon volt.. Az oxitocin infúzióshoz hozzá tudnék szólni, de inkább ne arra készüljünk... :wink:

KépKép
sajti
 
 


Kép

No, itt egy kép.. Igaz, január 6-án készült, de már látszik, milyen szépen cseperedik a kicsi Kristóf.. Már most elég sok ruháját kinőtte.. :lol:

KépKép
sajti
 
 


sajti: nagyon tunder Kristof a kepen!!! Morcinak tunik :D Lehet nem az "elonyos profiljat" fenykepzted, es beragott :P A meretekkel en is ugyanigy gondolkodom, mint te. Tenyleg legyen kisebb, csak tudja hasznalni. Mert ert mar meglepetes egyszer hogy meglepodtem a kicsi mereten viszont technikailag profi volt. Meg az ellenkezojerol is hallottam mar hogy hiaba volt hatalmas, semmit nem tudott vele kezdeni a "bajnok". Viszont egy kicsit nagyobb cickoval meg lennek elegedve, mert nekem 70-es volt, most nott meg 75re terhesseg alatt. Sosem volt onbizalmam emiatt, mindig vagytam a szilikonra. De vartam a babara, hogy hatha majd most megno.

Anyos kalvariaja folytatodik. Tehat busszal nem tudott menni a repuloterre, elindultak kocsival. A kocsi is lerobbant utkozben!!!!!! Ez pedig az otthonoktul 300 kmre tortent mar, tehat azonnali segitseg hirtelen nem indulhatott volna ertuk. Kepzeljetek, valami mento auto szedte fel anyost az ut szelerol es viszi el a repuloterig!!!!!!!!!!! El sem hiszem, hogy ilyesmi megtortenhet!! A pasija meg ott maradt a lerobbant autoval es csak talalgatni lehet, hogy a szerencsetlen hogy er majd haza. Mindez 3 ora lezajlasa alatt tortent, es meg este 6 messze van, mire tenylegesen ideer.

Kép

Kép
snowball
 
 


Sziasztok!

Na mostmár tuti én leszek az utolsó :) Teljesen zárt a méhszájam azt mondta a doki hogy annyira fent van még elsem éri így nem is tudták meglesni a magzatvizet mi a helyzet.Azt mondta a héten tuti nem szülök,de szerinte még jövőhéten sem annyira fent van,úgyhogy 24.-től kórház és utánna meglátjuk.2 naponta megpróbálják megnézni a magzatvizet de ha ilyen marad a méhszájam esélytelen,érékeny búcsút vettünk egymástól mert csak jövőhét végén lesz újra,elmegy nyaralni ezt kapta feleségétől szülinapjára.Szegény szülésznőm is beszívta most jöhet be miattam kétnaponta de mondtam neki hogy miattam nem kell,most már beszélni úgysem nagyon tudunk miről,bár azért az elég rossz hogy most két naponta más doki fog megvizsgálni,átmegy rajtam egész Győr.Zsolti elkenődött,hogy sose lesz gyerek dehát már nekem mindegy csak baja ne legyen.

Snowball

Állítólag a lányok az apjuk születési súlyával születnek a fiúk meg fordítva. :) Úgyhogy van rá esélyed,kiváncsi leszek.
Szegény anyós biztos kilehet már azért nem semmi kiváltság hogy külön mentő viszi így nem kerülhet dugóba,nehogy ezek után még panaszkodjon :)
Nem értem ezt málnalevelet most mondta a szülésznő,hogy hasmenést csinál ás az van hatással a méh izmokra és annak segít aki már amúgyis szülne,elöbbre nem hozza,de akkor nem hasmenés ellen van?Érthetetlen számomra :)

Sajti

Sajnos nem a szülés előjele volt tegnap hanem csak a málnalevél :(
Pödörgetni meg semmi kedvem olyan érzékenyek énb nem vagyok képes még birizgálni,Zsolti meg este 9-kor jött haza már olyan nyűgös voltam hogy felmentem egyből lefeküdni és nem jött utánnam inkább lent szotyizott :)
Tényleg látszik Kristófon hogy nőtt,nagyon cuki már úgy látnám az enyémet is.
De legalább van időm megvenni még a lepedőt is.

Evian

Én úgy állok most hozzá,hogy nem kérek semmit de ezt se tudhatom előre milyen fájások lesznek,lehet a végén egyszerre kérek gázt meg edát is.Sok mindenkinek migrénje marad hónapokig utánna meg fáj a gerince ha nem muszáj nem kérek.
Nekem sincs előjele hogy szülnék ebből gondoltam hogy nagyon nem is fogok,kérdezte a szülésznőm is,hogy valóban semmi?Mondtam hogy valóban.....

Rekuja

Mikor mész dokihoz?Jaj úgy reménykedtem benne,hogy kb.azt mondják nekem mint neked,de mostmár így teljesen kilátástalan az egész.Na nem baj most akkor rád koncentrálunk hogy te szülj meg minnél hamarabb,most gondolkodom is lehet mégis elhasználok egy kúpot ha teljesen zárt vagyok,mert akkor nem a nyákdugó jön nekem az tuti.
Remélem azért 60 napig nem megy el egyikünk vonalzója sem :)

Kat

Ez érdekes amit írtál,kiváncsi vagyok sikerül e rászoktatni de szerintem abszolút kivitelezhető,sok mindenkinek simán aludna a gyereke csak ugye ha 4 órát már egyhuzamban alszik éjjel egy gyerek,mindenki odamegy és elkezdi birizgálni hogy jól van e és akkor felébred,pedig lehet hogy csak nem lenne igénye a 2-3 óránkénti evésre.
De ez is nézőpont kérdése,én ha nem kell fel nem hiszem hogy felébreszteném,de ha sírna nem tudom megtudnám e állni,hogy adjak neki cicit.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


csicsi: hat ezek utan nem tudom mit mondjak... De nem egy esetrol hallottunk mar hogy azt mondta a doki hogy esely sincs szulesre, es megis hamar megindult utana, meg napok sem kellettek. Remelem a te eseted is ilyen. Probald meg vigasztalni magad hogy igy legalabb biztos, hogy nagyon jo helye van odabent Bibinek, ha ennyire nem akar kijonni. Na de legalabb tudod, hogy nem leszel az utolsok kozott, en is itt vagyok meg pocakosan, ki tudja nekem is mikor jon. Egy par napig meg tudlak tamogatni, az biztos :) Anyos mostmar a repuloteren var, legalabb mar odaig eljutott... Alex viszont tiszta stressz, eleve az anyja miatt, meg miattam is, hogy amilyen balf@sz ez a nap, kepes lennek megszulni. De megnyugtattam hogy most porszivoztam ki, jele sincs szulesnek :lol: A malnalevelre pedig meg a dobozara is ra van irva hogy hasmenes ellen, es interneten is mindenhol azt olvastam. Es rajtam pedig segitett volna, hogyha esetleg megis szekrekedes ellen lenne. 3 napig a wc fele se neztem... Nem tudom hogy melyik az igaz, de sajat tapasztalat alapjan a leirtak bizonyosodnak be. A lenyeg hogy ne kenodj el, nyugodtan iszogasd a teat, Zsolti is segithet a beinditasban. A cicidet pedig hagyd ha erzekeny. Nekem is az alapvetoen :?

Kép

Kép
snowball
 
 


Most jöttünk haza a dokitól... hát egy kicsit el vagyok keseredve :( Hétfő óta SEMMI változás :shock: szűk 1 újnyi (1 cm) tágulat. A doki szerint is a nyákdugó volt az kedden. Az egyetlen jó hír, h a jövő héten csak csütörtöktől van szabin. Ha addig semmi, kedden befektet, megnézet a főorvossal és szerdán megindítja. Az is pozitívum, h nem oxitocinnal akar indítani, hanem "felrak egy ballont". Megnéztem neten, ez kb azt jelenti, h egy húgykatétert tesznek fel a méhszájhoz és azt felfújják fiziológiás sóoldattal. Ez sztem nem nagy ballon (már volt bennem húgykatéter) szóval ez bár tuti nem kellemes, még mindíg barátságosabban hangzik, mint az oxitocin. Most próbálom erre trenírozni magam agyilag. Pedig megint egész délelött fájtam össze-vissza, de a hétfőivel ellentétben most semmi se volt a ctg-n. Na jó, mondjuk Szaffi is "szétrúgta" az összes fájásnak induló dolgot :? Végig úgy kapálózott, mint egy fuldokló a mélyvízben.

Evian
Ma kicsit hisztis voltam, úgyhogy appa hazafelé elvitt mekibe. Csak itthon vettük észre (mcdrivoztunk) h nem kaptunk almástáskát!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!
Nekem szerintem ki akarna jönni, ha tudna :( annyira nyomul lefele, meg rúgja el magát fentről. A doki is azt mondta, h lejjebb van, mint hétfőn, csak hát nem tágultam :(
Influenza járványnak nézzük a jó oldalát: hátha kevesebb rokonnal kell bájologni a kórházban :D Na jó, attól azért én is tartok, h apát se engedik be látogatni :cry: hiába van neki oltási könyve (mint a kiskutyáknak :D )
Én sztem nem kérek EDÁt, mert állítólag leállítja a természetes fájdalomcsillapító termelését. De ezt csak most mondom, ott aztán, ki tudja, lehet h olyan hisztis leszek, h bárminek örülök majd.

Snowball
Te úgy jöttél össze Alexal, h a fodrászod volt? Cool :) hát nemtom, én sose méregettem a pasijaimat előre... Sztem nem feltétlen a nagyfarkú pasik a "tessék, kezdj vele valamit" tipusúak, de valóban vannak ilyen gáz alakok is, és ez persze csak akkor derül már ki, amikor már ott vagytok az ágyban, akkor meg valljuk be, nem sokszor mondjuk, h basszus, szerinted ez a sex?! Meg van, akit a nagy méret pont úgy frusztrál, mint a másikat a kicsi :) Meg nem is mind tudja, h neki ilyenkor nagy... na az is cuki :) Appát szoktam azzal cukkolni, h nem, nem a pénze miatt vagyok vele, hanem a jó segge meg a nagy farka miatt :lol: nagyon utálja :lol:
Te mondtad, h volt veseköved? A nővérem és az anyám szerint az epeköves görcsök rosszabbak, mint a szülés, ha ez segít valamit ;)

Sajti
Pici Kristóf milyen kis nyugis :) Vajon mért nem tesztek fel egyetlen bőgős/hisztizős fotót sem? :lol:
a leírás alapján akkor kb ugyanaz történt nálatok spontán, mint Katnál tudatosan? Szóval attól még, h nyikorog, nem kell megetetni, lehet, h visszaalszik, vagy nincs is igazán ébren? Ez azért nem hangzana rosszul!
A pasinak meg ne a farka ne legyen XL-XXL hanem az arca :D akkor már tök mind1 a méret. Én nagyon meg lennék elégedve egy 75b mérettel, az nálam már a nagy kategória. Főleg, h nekem a fenekem nagy, és így aránytalan vagyok :( De kedvenc unokatesóm egyszer meggyőzött, h ha a melleim is nagyok lennének a fenekemhez, akkor kövérnek néznék ki, így viszont egy tök átlagos alkatom van, kicsit nagyobb fenékkel :D Imádom azt a pasit :D mondtam már, h ők meg májusra várják a picit?

Csicsi
Kitartást! A méhszáj is bármikor kinyílhat, és látod, h én se megyek semmire se a nyitottal. Amúgy épp most olvastam, amikor a ballonos indítás részleteit kerestem, h ha a programozott császárokat nem számítjuk, akkor a babák inkább 2-7 nappal késöbb születnek a számított időponthoz képest, mint elöbb. Ettől persze én se vagyok nyugodtabb, meg jó lenne, ha nem ázna ki szegénykém teljesen, de hát statisztikailag még jók vagyunk.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


rekuja: nahat, ezt nem gondoltam hogy ennyire nem indul be a babazapor :shock: Szinte hihetetlen...de aranyosak vagytok, hogy vartok ram!!! :lol: Igen, nekem volt vesekovem. Raadasul az volt vele a baj, hogy hiaba szetzuztak, egy pici darab elakadt a hugyvezetek es a hugyholyag kozott, igy a vesem kezdett leallni, aminek borzaszto gorcs volt a kovetkezmenye. 3x egymas koveto ejszakan gorcsoltem be, es mentunk be az urologia ugyeletre, ahol nem csinaltak mast 2 ejszakan keresztul, csak fajdalomcsillapito, es hazakuldtek olyan cimszoval, hogy majd kijon. Aztan harmadik ejszaka befektettek, es mondtak hogy aznap csinalnak egy zuzast. Lementem a megbeszelt idopontra a varohoz, elottem volt egy pasi, akinek zuztak. Kijott a doki es mondta h rossz hir: elromlott a gep. Aznap ejszakara megint bent tartottak, de nem gorcsoltem be. Masnap kiengedtek. Es ra ket napra kijott a ko termeszetes uton. Elhiheted, hogy a halalomon voltam. Eletemben nem fajt ugy semmi, mint az. most hogy otthon voltam 4D-n, a no aki csinalta, ugyanazt mondta amit most te, hogy a szules nincs olyan fajdalmas, mint a veseko. Az urologusom is azzal vigasztalt anno, hogy legalabb igy olyan, mintha 3 gyereket megszultem volna... Ez kicsit morbid, de vigasztal valamilyen szinten :lol:
Igen, Alex a fodraszom volt, de nem azert meregettem ot, mert potencialis jelolt lett volna. Sot, nagykepu bekepzelt bunkonak tartottam :D Plusz en is meg o is foglaltak voltunk. Csak megse vagyok vak, latom amit latok :lol: Aztan eloszor az en kapcsolatom ment tonkre, utana az ove. Es meg akkor is a fodraszom volt, mert belevagtam egy fekete hajbol szokere projektbe. Igy hat sok idot toltottunk egyutt, es hazhoz jott megcsinalni a hajamat. Ennek ellenere volt elso randi, stb :D Sosem kezdett ki velem, majd egyszer facebookon volt egy szovaltasunk hogy hat... mi lenne ha... :) Azota egyutt vagyunk :wink: Ja...es a hajam ujra fekete :D

Kép

Kép
snowball
 
 


Snowball

Most látom miről megy a téma,hogy Alexnak olyan hatalmas? :) Na a 40.héten ez is szóba került,ha van méret kategória akkor Zsolti L-es de attól is függ mennyit ivott :D :D
Hát most komolyan itt röhögök magunkon :)
Fú viszont ez a vesekő dolog nem lehet akkor túl jó akkor nekem tuti nem az fájt jobb oldalt mert ennyire nem volt szörnyű azt mondták mások is hogy az rosszabb lenne.
Anyós mostmár biztos hamarosan ott lesz,legalább nem kell egyedül fogadnod,otthon lesz Alex is.

Rekuja

Én most szét kérdezgettem a túlhordásról a szülésznőmet és pláne erről a felázásról,azt mondta hogy ő 21 év alatt nem látott túlhordott gyereket,talán kettőt a többi hiába született 2 héttel is késöbb ők akkor voltak teljesen érettek amit meg megíndítanak álltalában látszik a babákon hogy még nagyon magzatmázosak voltak még nem volt itt az idejük.De lehet csak engem nyugtat mert látja milyen parás vagyok :) Bár én attól jobban félek hogy nehogy bele pisiljen,kakiljon a vízbe nem is bánom ha két naponta megtudnák nézni.
Amúgy annyira nem is vagyok elkeseredve most éppen legalább tudom mi van,lehet tervezni a hétre.Felhívtam egy pedikűröst hogy akkor még elcsapom ott is az időt de be van ő is lázasodva taknya-nyála egybe folyik,mondtam hogy inkább dobjuk,talán jövőhét kedden elmegyek.
Attól tartok egy kicsit hogy nehogy annyira tényleg kitörjön ez az infulenza hogy ne lehessen apás szülés vagy látogatás :?
Ne szomorkodj,mostmár egy hajszál választ el az tuti nem hinném hogy szerdáig egyben maradsz,én is gondolkodtam mit válasszak szülésmegindításhoz,nekem mondott a szülésznő valami zselés módszert is a ballonos után,majd megnézem az mifán terem.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


csicsi: szerintem ez a nyuszizsele lehet. Mondjuk nem vagyok benne biztos. Egyszer igyisugyis beindul a szules, es szerintem hamarosan be fog ez kovetkezni. Minden esetre jol belehuztal a tervezgetesbe :lol: Mint aki a 20. hetnel jar kb :P Igen, a veseko az nagyon fajdalmas, tuti nem az fajhatott ott, en akkor mondtam is neked.
Nem mondom hogy hatalmas... csak jol all rajta a melegito also :lol: :lol: :lol: Jaj de szepen megfogalmaztam. Viccesek a ferfiak, mikor isznak. Alex elettartamat meghosszabbitja az ital, tiszta Duracell a pasi :D:D

Most fozocskezek...szokas szerint. Toltott paprika, borsoleves, meg suti... Paprika rotyog, leves regota kesz, mar csak a suti maradt hatra. Neki is latok, mert fel6kor jon ertem Alex, megyunk a repuloterre. Nem hagy egyedul, mert ha dugoba kerul, legalabb nyugodt lesz hogy ott vagyok vele, es nem fog stresszelni, hogy mi van ha...

Kép

Kép
snowball
 
 


nem hiszem el hogy enyem a lapteto ismet!!! :shock:

Kép

Kép
snowball
 
 


Sziasztok csajok!

Ezt találtam...

Természetes módszerek a szülés beindítására

Szeretkezés
Az ondóban található prosztaglandin hormon segíti a méhszáj érését, és az orgazmus közben felszabaduló oxitocin rásegíthet a szülés indulására. Amíg a baba nincs születésre kész állapotban, addig a szeretkezésnek nincsen semmiféle ellenjavallata. Ne feledd: megrepedt burok esetén tilos a szexuális élet!

Lelki változás
Egy kiadós sírás, egy igazán jóízű nevetés vagy egy kellemes masszázs is megindíthatja a szülés folyamatát. Ilyenkor ugyanis az anya teljesen elengedi magát, ami lelki szinten sokszor elegendő a szülés megindulásához.

Mellbimbó ingerlése
Lassan, szakaszosan javasolt a mellbimbót ingerelni, mert ilyenkor is oxitocin szabadul fel a szervezetben, ami méhösszehúzódást okozhat. Amennyiben túl erős kontrakciókat okoz, azonnal abba kell hagyni.

Akupresszúra
Az ún. lép 6-os pontot (a belső bokacsont felett 4 ujjnyira található) a mutató- vagy hüvelykujjal kell masszírozni.

Homeopátia
A következő homeopátiás szerek segíthetnek a szülés beindításában, illetve a szülés alatt, pl: Caulphyllum vagy Cimicifuga C30 – napi egy-két alkalommal kell szedni egy adagot (egy adag = 5 bogyó). Ha szeretnél személyre szabott készítményt alkalmazni, konzultálj homeopata orvossal.

Fűszeres ételek
Egyes jól bevált fűszernövények nagyobb mennyiségben szülésindító hatásúak lehetnek, mint például: bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, majoránna. Készíthetsz velük egy jó, olaszosan elkészített, fűszeres ételt. Ezen kívül minden olyan fűszernövény alkalmazható, amely alhasi vérbőséget okoz.

Ricinuskoktél
Ezt az ízletes koktélt Németországban bevett szülésindító italként alkalmazzák, mert garantált a hatása. A következő összetevőkből áll: 2,5 dl baracklé, 2 evőkanál ricinusolaj, 2 csepp vasfűolaj. A keveréket tetszés szerint lehet fogyasztani bármilyen alkohollal (pl: pezsgővel) vagy vízzel. Mivel a ricinus elősegíti a bélmozgást, az anyának hasmenést okozhat.
Ne feledd: ennél az eljárásnál fontos a folyamatos magzati monitorizálás! A bélmozgás ugyanis a babánál is jelentkezhet, aminek következtében a kicsi mekóniumot (magzatszurkot) ürít a magzatvízbe és oxigénhiányos állapotba kerülhet!
evian19
 
 


Snowball laptető NEM ÉR!!! :D :D :D

A picikémnek már annyira nincs helye, hogy dugdosná kifelé a tappancsát, és a bőrömön az erek teljesen bekékültek egy helyen.

Rekuja nekem is kapar lefelé, mint aki ki akar jönni!

Holnap délelőtt megint NST + Ultrahang - éééés remélem másik doki, mert az előző a közelembe sem jöhet.

Képzeljétek a Bajcsy kórház belgyógyászatán már látogatási tilalom van! Olyan kis cetlivel írták ki, hogy alig vettük észre - persze amikor már áttrappoltunk az egész folyosón... :roll:
evian19
 
 


Sziasztok!

Gyors jelentkezés, amíg alszik Bálint. ha kicsit vacakabb napja volt, hasa kezdett fájni, és neház ilyenkor jót csinálni vele.
ÉJSZAKA: Apa a tetőtérbe akart aludni, mert ment reggel a főnökéhez, és kicsiz nem volt jól, ki akarta aludni magát. De én lent egyedül éreztem magam, és felmentem hozzá éjjel1kor, hogy jöjjön inkább le, ettől jól megijedt, és morgolódott. Persze reggelig, és jó fáradt volt, meg morcos. Picur 3kor ébredt, és 4.40ig vissza tudtam altatni, de ezzel az abaj, hogy ő nem sír, hanem csak nyüszög, és akkor cumi, simogatás, esetleg víz. Ettől eddig megnyugodott, de kb 10-20percre alszik vissza, aztán nyekereg. Így kicsit nehezebb at éjjel, mintha szopotatnék, mert akkor 20perc múlva aludthatok, így meg 3órát nyugtatok. De kitartó vagyok, azt mondta a védő néni, hogy próbáljam tovább kb 3 napig, mert ha nem kiabál, csak nyüszüg, akkor lehet, hogy nem éhes, de ha addig nem szokja meg, akkor etessem meg éjjel is, mert akkor éhes. És próbáljam meg 1hónapos korában.

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Snowball
Hát, ha nem haragszol azért én nem szeretnék 23-ig várni :)
A vesegörcs tényleg borzalmasan hangzik. Nekem vesehomokom volt (jól ellicitálgatunk itt, mint az öregasszonyok a váróban :D ), na az is borzasztó, pedig mondta a dokinénim, h ez még sehol sincs a kőhöz képest! A nővéremnek az epeköve a terhesség alatt jött ki az 5. hónap elején, na ő akkor majdnem megszült :( meg is mondták neki, ha úgy alakul, kiveszik a babát, akkor is ha még nem életképes, mert az anya életét védik. Gondolhatod, hogy feküdte végig a hátralevő 4 hónapot + a diéta... végül Hanna a 38. héten jött "kis rásegítéssel", addigra a dokija már nagyon izgult, úgy vélte, most már jobb kint. Ja és amikor kijöttek a kórházból, a nővérem 3kg-val könyebb volt, mint a teherbeesés elött (52 kg a 175 cmhez).
Feketéből szőkébe? No, én inkább a feketénél maradnék :) Épp ma beszéltük anyámmal, h amilyen erősek a génjeink, tuti Szaffi is ezt az egérbarna hajat meg a barna szemet örökli, nem apa szőke göndör tincseit és élénkkék szemét (a szőke göndör tincseket én csak fotókról ismerem, nekem már csak a cuki kopasz kobak jutott :D )
Anyós megjött? Na, most meg te fogsz napokra eltűnni! :)
Nem kell eljátszani a meglepettet a laptető miatt, tudom, h számoltad a bejegyzéseket, h pont 50 van egy oldalon :lol:

Csicsi
Hát igen, a szülésznők gondolom nyugodtabban nyilatkoznak a túlhordásról... Persze érthető, de mi meg 40 hetet (na jó, 36) úgy töltünk el, h jan12én jön a baba, és akkor eljön jan 12 és semmi :shock: Lehet, h unokatesómék csinálják jól, ők egyszerűen nem mondanak senkinek se időpontot, csak h május közepe-vége, és ők is erre készülnek. bár ez még változhat nekik is addig :)
Influenza járványra 2 hetet mondanak, addigra megszülünk! Még te is! Viszont lesz kifogás, h az első 6 hétben mért ne jöjjenek a népek ;)

Evian
Érdekes lista a szülésbeindításról.... főleg az utsó, amit csak monitorozás mellett lehet, viszont még akkor is kockázatos. Ezzel az erővel a hasbarugás is ott lehetne :lol: na jó, ez morbid, de az utsó nekem nagyon kockázatosnak tűnik. A többit viszont már mind próbálta valaki itt :( szóval van egy olyan érzésem, ezek max 1-2 nappal hozzák előre a dolgokat, de nagyobb változásra nem képesek :( marad a ballon.
Már látogatási tilalom?! Még nincs is járvány! Bizti amiatt van? De fura :shock:

Kat
Jaj, ne is írd, már előre félek appa kialvatlanságától :( Meg hát nálunk minden alvási lehetőség a nappaliban van (a szoptatófotelom ugyan vízszintesig dönthető, de ki tudja, mennyire fogok tudni aludni benne?), és appa is elég stresszes munkát folytat, szóval kéne neki a pihenés.

Ma appa felvetette, h megint "sok a munka" úgyhogy Szaffi születése után is marad a 10 órás munkanap. Nagyon kiakadtam :( Aztán jött, h mert kell a pénz, a bónuszok meg a szabadalmi díjak, na akkor rendesen veszekedtem vele, h azonnal hagyja abba! Vajon megérti valaha is, h a gyereknek az idejére és nem a pénzére van szüksége?! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Ő meg csitított, h végre hiszizek, mert a 40 hét alatt még egyszer se, és depis se voltam, és milyen jó, mert ő már fel volt erre készülve és végig ezt várta. Na akkor nagyon hozzávágtam volna valami :twisted:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


rekuja: de marpedig arra volt idom hogy szamoljam a bejegyzeseket, amirol fogalmam sem volt hogy 50 kell egy oldalra :lol: Egyszeruen csak tul sokat pofazok a topikban, igy eleg eros a lehetosege hogy en kerulok laptetore :P
Igen megerkezett anyos, miutan a repuloterre ert ott, mar nem tortent semmilyen katasztrofa. Pedig arra szamitott hogy meg a repulo se indul.
Szerencses vagy, hogy a hormonjaid nem valtottak ki beloled az allatot. En az elso 3 honapban voltam borzaszto, nem is ertem hogy Alex hogy maradt mellettem :)
Akkor nem semmi terhessege volt szegeny tesodnak. El tudom kepzelni azt a nagy stresszt.
Tenyleg neha ez a topik egy oregasszonyokkal teli varora hasonlit. :D PEdig sose szerettem ahogy panaszkodnak... hat na...ez az ido is bekoszontott nalunk :D
Nem fogok eltunni, mert annyi szokincsem nincs, hogy egesz nap beszelgessek vele. De megteszek minden tolem telhetot, hogy ne unatkozzon.

Kép

Kép
snowball
 
 


Snowball
öregasszonyokkal teli váró, ahol a vesekbajok és a férjek farokmérete közvetlen egymás után jövő témák :lol:
A hormonjaim a terhesség alatt azért nem borítottak ki, mert a lombik előtt rapid lefolyású bipoláris rohamokat produkáltam a hormonokra válaszreakcióként. Ahhoz képest a terhességi hormonokat tényleg észre se vettem :D Persze ez általában nem így szokott lenni, csak én vagyok hiperérzékeny a kezelésre. Szóval Lóránt végig arra készült, h a terhesség alatt is olyan leszek, úgyhogy neki ez nagy megkönnyebbülés volt, h nincs üvöltözés - bőgőröham - vihogás - túlpörgés 3 át nem aludt éjszakával egymás után :)
Nem úgy volt, h anyós szórakoztat téged, nem te őt? :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Rekuja

He-he,pont azon röhögtem hogy tegnap a Zsolti megint későn jött haza és felmentem lefeküdni nem a szex jutott az eszembe hanem a verekedés :) Lehet elöbb beindult volna a szülés :)
Egész nap azon agyalok hogy vajon ez hogy fog megváltozni benne,megigérte hogy januártól másképp lesz de nem változott semmi csak a kifogások,hoghy most ezért meg azért.Pedig én nem egyedül vállaltam ezt a bébit hanem vele.
És akkor én mit szóljak,megvoltam győződve hogy dec.26. a jó időpont és arra ráhúzok még egy hónapot :shock:
Ezek a szülés indító dolgok tényleg csak akkor hatnak ha amúgyis szülnél szerintem,legalább is én ezt tapasztaltam.Bár az utolsót én sem szeretném kipróbálni,pedig hallom hogy sokan csinálják és nem felügyelet mellett.

Snowball

Nekem a laptető se jött be,úgyhogy én nem haragszom :)
Zsoltinak is jót tesz ha iszik,mondtam is neki,hétvégén mehet inni,hátha akkor rendesen történne valami mert most is csak itt fekszik a kanapén és szotyizik a Fábri showt nézi :?
Na végre anyós is megvan,terveztek valami programot vele?Vagy csak otthon lesztek?
Én amilyen hisztis voltam az elején olyan is maradtam,szóval a szülés indító lelkiváltozásról is ennyit.Most meg majd jön a szülés utánni depi :)

Evian

Majd gyere doki után,remélem normálisabb orvos vizsgál meg,ha esetleg az a f*szkalap van megint kérj másik dokit.Én is megyek szombaton és egy orvost sem ismerek az enyémen kívül,kiváncsi vagyok hogy állnak így hozzám,pláne majd a szülésnél ha esetleg 23.-ig Bibi meggondolja magát.Azért félek kicsit akár kinél szülni,erre még pár hete nem is gondoltam volna annyira megszervztem mindent.
Te melyik szülésindítót próbálod?
Remélem megszülünk mire tényleg komolyan itt lesz az infulenza,már csak az hiányzik,hogy Zsolti se legyen ott.

Kat

Kitartó vagy akkor ezek szerint mégis van egy kis türelmed :)
Zsolti éjjel 2kor képes felkelni valakit menteni ha hívják hogy valami gond van,na majd kiváncsi leszek hogy a sírásra milyen hamar tud felébredni.Egyenlőre úgy tervezem hogy nem kérek tőle segítséget és hagyom pihenni én úgyis itthon vagyok aztán persze ki tudja mire leszek képes ha két éjszakát nem alszok.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Snowball

Hogyan lehet az,hogy Te 303 hozzászólást írtál Én meg 191-et?
Pedig szerintem nem írsz ennyivel többett mint én.Basszus mire nincs időm hogy ilyeneket figyelek :)

Rekuja

Tényleg dúrva váltás a farok méret és a vesekő :) Ezeket azért lehet jobb is ha a férjek nem olvassák.Pont ma mondta a Zsolti hogy azért is jó lenne már szűlni mert látja rajtam hogy feszült vagyok,de ennek azért 60%ban mondjuk nem biztos hogy a terhesség az oka :)
Most azért belegondolva szerintem sok hogy 3an már túlhordunk valakinek holnap muszáj szülnie már csak a statisztika szerint is :)

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Azta, Snowball középhaladó felhasználó lett a 300 átlépésével :D mik vannak! Ja, az is durva szóf0sás, h én meg 124-nél vagyok, pedig alig 1 hónap.... Csicsi, te írsz túlkeveset :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?