Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rana,sajnálom a kórházat :( Szegény pici lány,biztos én sem aludtam volna,na meg halálra rémülök :shock:

Timi,áááá,ugyanezekkel a problémákkal küzdünk.Csak enyémek nem nyújtózkodnak,de Noémi egyre kevesebbet van el egyedül,és ő is azt szereti,ha leülök a földre,és ő odaül hozám,és úgy játszhat.

Nem fogadnak szót,minnél inkább mondom,hogy nem,annál inkább csinálják,a kajálás is így megy,én sem akartam elrontani őket,de szerintem alapból elrontottam kaptam mindkettőt :lol: aztán majd igyekszem megjavítani.Szóval mi is eszünk futva,játék közben,bízom benne,ha nagyobbak lesznek,akkor lehet majd elmagyarázni nekik,hogy vagy a székben asztalnál megeszed,vagy nincs.Persze lehet ez álom,és kiröhögnek majd ,és inkább akkor sem esznek:roll:

Törpi,remélem meggyógyulunk addig.Úúúútálom ezt a takonykórt,tavaszt akaroooooook!!!

Tigriske,apának drukk!

Lányok,én láttam a sógoroméknál az ikreket felnőni,most 5 évesek voltak,egy fiú-egy lány.Mi láttuk,hogy ők mit szúrtak el,és próbáljuk máshogy csinálni.
Szóval náluk Laura mindig-mindent el akart venni Levitől,akármivel kezdett játszani.Ha összevesztek rajta,akkor elvették a játékot,és egyik sem kapta meg.Szerintem ez igazságtalan volt Levivel szemben...egy példa,levi a kertben egy nagyobb lapáttal ássa a homokot,amiből csak egy van.Laura odamegy,kiveszi a kezéből,összevesznek,mire apa-anya elveszi a lapátot,és azt mondja,akkor egyik sem ás.És ez rendszerint mindennel így volt,Levi is "büntetve" lett Laura miatt,és mi annyira sajnáltuk mindig Levit,nem akarjuk ugyanezt Bazsival is.Biztos kívülről egész másképp látja az ember.
Vendég
 


Egy kérdés,van összefüggéshogy ki az akaratos,és irányító az ikrek között?Sógoréknál is Laura volt az "A" magzat,nálunk is Noémi volt az "A" magzat,és ugyanazokat dolgokat vesszük észre rajta,ahogy Laura viselkedett.
Vendég
 


Ja,Timi azzal szerintem vigyázz,hogy a kiságyba teszed büntetésül,a kiságyukat szeretniük kell,nehogy az altatással is gond legyen.
Vendég
 

 
 

Nyulasz: nem is akarom a kiságyat bűntetésre használni, csak hirtelen más ötletem nem volt. :?
Összefüggést én nem nagyon látok abban, hogy ki volt az A és ki a B, nálunk megoszlanak nagyon a dominanciák és így ki is egyenlítődik egyenlőre a dolog. Lehet később változni fog. Viszont az nagyon bejön, hogy Alexa volt a B baba, kisebb is volt, küzdenie kellett bent is a helyért, kint is ő a küzdőbb.

Kismajom most is itt csimpaszkodik rajtam. Néha lekéretszkedik, aztán jön vissza, megyek is le közéjük.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,még én sem tudom mit alkalmazzak büntinek,ezek imádnak a sarokban ülni meg álldigálni :lol:
Vendég
 


Noéminek próbálgatjuk a csatokat,de egyenlőre kiszedi.Bazsinak meg újra megnyírtuk a haját,most jobban sikerült,bár pajesznál kicsit túl felnyírtam neki,na legközelebb már tényleg profi lesz :lol:

Kép
Kép
Kép
Vendég
 


Kedves Ikres Anyukák!
Én is egy ikres anyuka vagyok és szintén 2009-ben születtek az ikreim.Szeretnék ikres anyukákkal beszélgetni az ikrek fejlõdésérõl..stb. Ha elõbb rábukkantam volna a topikra, akkor már 2009-ben csatlakoztam volna hozzátok.Remélem be tudok illeszkedni közétek :wink:
katieee02323
Budapest XV. kerület
 
 


Nekem egy remek gyerekorvos mondta egyszer,hogy az "A" babák mindig megfontoltabbak,nyugodtabbak,a "B" babák pedig talpraesettebbek és nagy küzdők,ugyanakkor "problémásabbak" is.Nálunk kapásból rávágta az első találkozásnál (1,5 évesek voltak a lányok),hogy melyikük volt a "B" baba :shock:

Eszti

Kép
szotyo
Kiskőrös
 
 


Szia Katie,örülök,hogy idetaláltál :lol: Mesélsz kicsit magatokról?

Szotyo,nálunk egyenlőre fordítva van :lol:
Vendég
 


Szia Katie!
Üdv itt!

Nyuszi!
Ezek már nem Nyúlbogyók. Bakker, irtó nagyot nőttek!!

Csajok!
Réka kb. 1 hónapja 2-3 órát ébren van éjjel. Részint a foga, részint megszokás (midig éjfél körül ébred).
Amit próbáltunk: Viburcol, Chamomilla, Nurofen, Fenistil csepp (taknyos volt), magunk mellé vettük, mellé ültünk, hisztizni hagytuk. Eredmény: SEMMI. Mit hagytunk ki?
vovanda
 
 


Nyulasz: hát tényleg nem nyúlbogyók! :lol: Egy kis hölgy és egy vagány pasi! Nekünk is vannak csatok, Hangának már lehetne, de ő is kiszedi+ Alexa is kiszedi a Hangáét.

Katieee: üdv köztünk! Mesélj magatokról!

Vanda:upsz! Hát őszintén megmondom, ha te sem tudod mi a teendő én esek kétségbe! Egy kis meleg tej? Ezt nem láttam a felsorolásban. :?

Szotyo: nekem ugyanezt mondták a PIC-en dokik és nővérek karöltve, kicsit egyszerűbb megfogalmazásban: Alexa egy vaddisznó lesz.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nálunk is a Szotyo által elmondott a jellemző, de nagyon. Én nődokim is az A-ban kereste a dominanciát. 3 hónapos koráig megvolt, amíg hasfájós volt, Míra meg az apró, nyugodt tünemény. Na ez azóta megfordult és úgy is maradt.

Vanda, röhej, de nekünk tényleg az este lefekvéskor megbeszéljük, okés reakciót vagy bólogatást kierőszakoljuk, csak hogy tuti megértette-e, és eddig 7-ből 6-szor működött. Aztán lehet, hogy csak véletlen volt.

Nyuszi, igazad van abban, amit a mindkettőt büntetjük, ha elvesszük a játékot-ról mondasz, de pont két napja kezdtem el ezt, mert már nem csak Míra veszi el Emmától, hanem fordítva is. És többnyire könyvet, amit viszont lehetne együtt olvasni. Így én ezzel azt akarom nekik mondani, hogyha nem tudtok osztozni, vagy együtt játszani, akkor egyikőtök sem játszhat vele. Alapvetően, ha egyáltalán közbeszólok, akkor persze megpróbálom odaadni annak, aki eredetileg játszik valamivel, a másiknak meg valami teljesen mást, de nagyon izgit keresni. A gond csak az szokott lenni, hogy ilyenkor jön amaz is, mert az kell neki is, és így ez annyira parttalan :?
A képek haláliak, Noncsi annyira édes pofijú kisasszony lett :shock: És azok a csatok a hajában :roll:

Timi, nálunk is helyzet a csatokkal hasonló. Emmának már bőven mehetne, de Míra kiszedi, na meg ő maga is. Vágni pedig a hosszából nincs szivem, olyan édesen göndörödik hátul neki. Mírának meg kacsapihéi vannak, mint az anyjának :lol: :lol: :lol:

Katieee, üdv köztünk, ismerve a csapatot, szerintem itt mindenki örül, ha tud segíteni, vagy épp csak meghallgatással tud támogatni egy sorstársat. Gyere amilyen gyakran tudsz és csatlakoznék a többiekhez, mesélj nekünk magatokról.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a kedves fogadtatást :)
Kati vagyok, 23 éves, az ikrek az 1. gyerekeim, 2009.április 7.-én születtek császármetszéssel 2 perc különbséggel, elõször kisfiam Andris, utána pedig kislányom Jázmin.Nem látszik rajtuk, hogy ikrek, külsõleg és belsõleg is eltérõ személyiségek. Kisfiam Andriska, magas, vörös hajú és szemüveges ; kislányom Jázminka pedig egy törékeny kislány. Nagyon örültünk a születésüknek, 1 évig szoptattam õket, fél éves koruk körül kezdtem bevezetni a pépes majd szilárd ételeket. 1 éves korukra pedig szinte ugyan azt ették amit mi.Azóta is nagyon jó evõk, anyuci nagy örömére :) 15 hónapos korukban indultak el, azóta nincs megállás, kirámolják a szekrényeket, felmásznak az asztalokra.Kb. 2-3 hónapja utánozzák a szavakat, baba, mama, apa,anya..stb.Megértenek mindent, amit mondunk nekik. Azt hiszem nemsokára elkezdenek majd beszélni. Mindketten nagyon cserfesek és mozgékonyak. Sajnos nem ment minden problémamentesen, a kisfiamról kiderült, hogy szemüvegre van szüksége, a kislányom pedig vesebeteg (2x is voltunk emiatt kórházban).Egyenlõre ennyit magunkról. Lányok ti is mesélnétek magatokról?Mindenkinek szép délutánt kívánok:

Katie
katieee02323
Budapest XV. kerület
 
 


Zsófi, könyvfalással kezdtük mi is, aztán a darabokra szaggatás sem hiányzott a repertoárból, hiába volt csak keménylapos könyvük. Azok azóta is oldalanként megvannak, miért is nem foglalkoznak most már azokkal? :evil: Tönkretettük, jégre tettük. Az újak már egész tartósnak bizonyulnak, nem tépik atomjaira őket, bár néha lecsúszik a színes fóliafelület a kartonról. Az azonban még visszaragasztható, mert most már nem végeznek teljes munkát, hanem félig felszedve hozzák, hogy "elszabtam". Na ilyenkor ne zabáld meg, hanem regulázd :oops: :roll: Novemberben kapták az első rendes könyvüket, azonnal vettem másikat is a sorozatból, mert ment a vita rajta és hát szakadt. Na azóta már két lap csak úgy is, veszekedés nélkül kiszakadt, de hozták visszaragasztatni azt is.
Ablakba mászás nálunk volt nagy sláger, nem tom emlékszel-e. Ideig tiltottam, mert ők is csapkodták, aztán feladtam. És láss csodát, havonta egyszer, ha felmennek, sokat mondok.
Ismerősi körrel én is így vagyok, amiről úgy vélem, hogy veszélyben lesz, előre elrakatom, poharat asztalra tenni nem engedek (meg mást sem :oops: ), amúgy meg árgus szemekkel követem a tetteiket. Na ez valóban fárasztó, ahogy Timi írta, de én felszólítom a kedves tulajokat, hogyha egyben szeretnének mindent viszont látni, akkor segítsenek a fürkészésben, ez az ő jól felfogott érdekük is :lol:

Ja, fázás nálunk is volt, mire rájöttem, hogy melegebb ruci kéne, meg több réteg éjszakára. :oops: :oops: :oops: Onnantól alvás volt.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


haho Csajok!
Zsófi: bizti bejön majd az ülés :wink: ügyi vagy jot boltoltál :wink: könyvtépést majd abbahagyják :wink: , nálunk is bánta egy nagy adag mig megtanulták :? :lol:
Vanda: hátha bölcsi majd jol lefárasztja :wink: ??? hu kemény lehet ennyit fent lenni éjjel :? van vmi homeos bogyo vmi "nyugtatoféleség" valahol olvastam és gyerekeknek is lehet adni...de passz a neve :oops: mikor olyan nagyon sokat keltünk már keresgettem h mit lehet adni :oops: de aztán javult a helyzet :wink:
Katie: üdv :wink:
Eszti: hmmm A és B lehet benne vmi :lol:
Nyulasz: csinifrizusok :wink: karira én is vettem 1-1 csattot meg hajgumit hátha egyszer használjuk is :lol: bááár Lalunak picit hosszabb a haja és ö hagyja h beletegyem néha ééés a csattot és a hajgumit is bele lehet már rakni :lol: bizony ekkora már a haja h 2 évesen vééégre :oops: lehet bele ilyeneket rakni :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Zsófi: nálunk mindkettő zabálja a könyveket. A keménylaposakból párat én is beáldoztam, de engem baromira idegesít, hogy meg vannak rágva-én imádok olvasni és mindíg kényes voltam, ha csak egy gyűrődés is lett a könyvemen-kölcsön sem adok, max. anyósnak, mert ő már bizonyított! :wink: Gondolhatod mit érzek, amikor azt látom, hogy meguzsonnáznak könyvből. :shock: :oops: :?
Ablakpárkányra állás: hát én tuti szélütést kapnék! Már attól is rongyolódnak az idegeim, amikor a kanapén ugrálnak és hanyatt dobják magukat, azt persze nem nézik, hogy ott még van-e mire esni, vagy koppannak a földön.

Törpi: nálunk Alexának göndörödik a haja hátul-elől ugye nem sok van. Kis bongyika. :) Most úgy eszembe jutott, hogy mi lenne, ha összeengednénk Mírával! :lol: Szerintem jobb lenne, ha nem gondolkodnék ilyeneken! :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyulasz: nálunk Lalu B és ö a fönök :lol: de már Tami is kapizsgál :wink:
Törpi: miben alszotok meg mennyi takaroval? tudod én ia agyalok h miért kelnek és hol azt gondolom h fáznak hol meg azt h melegük van :? de akármiylen takaro van rajtuk mindig kitakaroznak :?
Timi: huuu nem emlékszem ám pontosan :oops: de sztem 1,5 év körül, lehet 1-2 honappal elötte kezdtük a büntit és egyszercsak elkezdtem (meguntam h mindig volt vmi :oops: ) és sokáig felálltak de mindig visszaraktam öket aztán már nem álltak fel :wink: és igen 1 perc volt kezdetben ugye :wink:
Törpi: ha már nem taknyolunk mi is szivesen taliznánk Veletek is, én mobil vagyok ha menni kell vhova :wink:
Timi: vendégség ismerös :lol: :lol: :lol: ez is elmulik majd :wink: addig meg lábosok-fakanalak amit Vanda irt tuti befuto bárhol :wink: mi legtöbbször nagyikhoz megyünk ott meg már vannak játékok, mi régi cuccaink elökerültek :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


azért én is jobban szeretek vendégségbe menni ahol van gyerek :oops: tuti befutok az ismeretlen játékok :lol: és már beszélgetni is tudunk a vendéglátokkal :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Szia Kati,

még akkor maradok kicsit, aztán megyek hunyni. Én különösen örülök Neked, ugyanis majd egyidősek a gyerekeink, mi ápri 28-iak vagyunk. Bár én jövő héten leszek 30 :? . Két csajszim győri segítséggel jött első próbálkozásra, nagy szerencsénk volt. 35+3 hétre születtek császárral, bár fejvégűek voltak - én meg gyáva. Szerencsére azóta csak kontrollokra, meg egy 1 éves szülinapi ajándékként kapott agyrázkódásgyanúval láttuk a kórházat. Két égetnivaló, gyorsan fejlődő terroristáról beszélhetünk a mi esetünkben. Míra (a kisebbik, a B baba) már egy évesen ment, Emma egy hónappal később. Darabos kaját 14 hónaposan tudtam csak bevezetni, addig Míra rendszeresen visszaküldte, ami egyébként azóta is jó szokása, ha valami nem tetszik a gyomrának. Válogatós két kisasszony, nem tesznek e téren túl boldoggá. Míra 10 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat, Emma még mindig nagy rejtély számunkra. (Ezt a témát tőlem elég gyakran lehet hallani, mert napi rendszerességgel kiborít :oops: Többiektől ezúton is újra csak bocs emiatt!) Duma megy rendesen, sokszor nem lehet érteni, annyira nyomják, de egymást értik, asszem ezt nevezik az ikrek saját nyelvének. Velünk már sokszor két-három szóval kommunikálnak, hol meg ordítva sírással :?

Nagyon szép neveket választottatok! Jázmin veséjével kapcsolatban mit mondanak a jövőre nézve? Mi a problémája? Hova valósiak vagytok? Képeket dobj róluk, rólatok nekünk, persze csak ha akarsz.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Katie: Törpi kérdezte, amit én is akartam+ a képek ugye! :lol:
Enyémek nov. 14-én voltak 1 évesek. 34+5-re születtek, sürgős császárral, mert Alexa fojtogatta magát. Ahogy kikerült azóta ördögként tevékenykedik. Hanga sokáig játszotta a jókislányt, de elmúlt. 2,5 hetet voltunk PIC-en, mert Hanga fertőzést kapott, Alexa meg nem érte el a kellő súlyt. Egyébként fél kg eltéréssel születtek, mára ez kb. 1 kg-nál tart. Evés hol jó, hol nem. Érdekes (számomra), hogy sokáig Alexa fejlődött gyorsabban mozgás terén, a járásnál ez megfordult és Hanga 11 hósan elindult, Alexa a szülinapja előtt pár nappal (talán). Még nem beszélnek, ill. vannak kísérletek és egy-egy szókezdemény-ez Alexánál. Pár hónapja eldicsekedtem, hogy Hanga mondja, hogy ANYA, de azóta sem hallok tőle hasonlót sem.

Törpikém: szép álmokat! :lol:

Babus: köszi! Érzem én, hogy korai még a bünti, de sokszor tehetetlennek érzem magam.

Szeretem ezt az esős időt, már 2,5 órája alszanak! :D Alig várom, hogy K. hazajöjjön és futhassak egyet!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, Zsófi, tudom, az én szívem is megszakad, mert én is imádok olvasni, de idővel jobb lesz, tényleg!

Timi, pedig én bízom benne, hogy jövő héten nem jön unokaöccs és összeereszthetjük a két terroristát!

Zsófi, tudom miről beszélsz, értem én a rácsot, a helyedbe én is azt tettem volna. Amúgy mi a 2. laktunk kicsi koromban anyuékkal, nem másztunk az ablakba, mégis rácsot tettek rá. Lehet, hogy hasonlít rám a lányom?

Babusok, még alakul a hét vége, remélem lesz szállásunk, és akkor megyünk. Nyuszival az Eleven parkot beszéltük (én nem ismerem), de bármilyen játszóház megteszi, ahol ők biztonságban vannak, mi meg tudunk 3 szónál többet váltani. Ha fixálódik a dolog, jelzem azonnal!!!!! Addig agyalj, hova menjünk, ahova mondjuk Timinek is egyszerű eljutni. Nyuszi meg ha tud jönni, ugyis közel laktok. Tigris szintén a közeletekben van, az M1-esről hamar beér a közeletekbe. Jól mondom, Tigriske?
Na öltözés: mi elég spec esetek vagyunk, mert nem bírunk ekkora házat nagyon melegre fűteni (ha nem akarsz szívinfit kapni, nem mondanám a számlánk végösszegét - mi konkrétan apa keresetét a bankba és a gázszolgáltatónak adjuk, enyim hatalmasból meg élünk), így napközben is csak 20, 20.5 fok körül van. Ha elkezdek fázni, látom, hogy 20 alá ment, gyorsan rákapcsolok. A lányok keze azonban mindig meleg, de van is ruha rajtuk. Trikó, harisnya (alatta zokni), hosszúu body, hu. vékony pulcsi, nadrág. És papucs. Éjszaka lejjebb rakjuk a fűtést, csak akkor kapcsol be, ha 19.5 alá megy a hőmérséklet. Az alsó szinten, mert ott a termosztát. Mi a felsőn alszunk a gyerekekkel, de szerintem ott sem lehet mérvadóan melegebb. Így alszanak zokni, cicagatya, hu. body, plüss rugdalózó-ban. Van gyapjú takarójuk, amit többnyire lerúgnak ők is, de olyan hatalmas, hogy teljesen azért nem tudnak kimászni alóla.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Timi, esőben futsz?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Szia Törpilla!

Én is örülök neki, hogy egyidõsek a gyerekeink. Képzeld én meg április 28.-ra voltam kíirva, de 3 héttel elõbb születtek. A kislányom harántfekvéses volt, a kisfiam pedig farfekvéses, a szüléskor lelassult a szívhangjuk, ezért is döntöttek az orvosok a császár mellett.
Budapesten lakunk, a 15.kerületben.
Jázminkánál 6 hónapos korában kétoldali vesetágulatot diagnosztizáltak, azt mondták nincs vele semmi teendõ, csak fél évente kell vele kontrollra járni. 2010 januárjában belázasodott 40fokos láza volt, a háziorvos vizeletvizsgálatot kért, amin látszott, hogy hugyuti fertõzése van, ekkor szerencsénk volt és meggyógyult. Április elején, pont a szülinapjukkor belázasodott, másnap pedig azt mondta a háziorvos, hogy valószinüleg vmi vírus támadta meg.Egyenlõre nem ad semmi gyógyszert.Aznap este Jázinak különössen magas láza lett, úgy döntöttem az lesz a legjobb ha kórházba visszük. Sajnos ott megállapították, hogy súlyos vesemedence gyulladása van, 2 hetet töltöttünk a kórházban, nap 3x kapott antibiotikumot, sõt még infuzióra is került. A kórházból beutaltak a Bethesda nefrologiájára (vesegondozóba). Így hát május elejétõl nefrologushoz járunk, persze azóta gyógyszert szedünk Nyáron a nefrologus kérésére csináltak hólyagfeltöltéses vizsgálatot a kislányomnál, hogy megnézzek nincs e pisivisszafolyás. Ekkor derült fény arra, hogy a pisi visszafolyik a veséjébe, már a pisilés kezdetekor, ez okozza a vesetágulatot. Ráadásul a jobb oldalon 2 vesemedencéje van és 2 hugycsöve, ami magában nem is lenne baj, de így, hogy visszafolyik a pisi méginkább vigyázzni kell.
A doktornõ azt mondta, hogy kinöhetõ a betegsége, álltalában az antibiotikumos kezelés hatására sok gyermek meggyógyul. Ha nem akkor meg nyáron megmûtik, egy szilikonos anyagot ültetnek be ami megakadályozza a visszafolyást. Ahogy visszanézem lesz mit olvasgatni, elég sokat írtam :)

Ti hova valósiak vagytok?

Örülök neki, hogy zajlik az élet a fórumon :)

Képet próbáltam berakni, de sajnos túl nagy felbontásúak.

Üdv:Kati
katieee02323
Budapest XV. kerület
 
 


Kati: mi is kicsit hasonlo cipöben, :cry: mi decemberben voltunk korházban egy uilyen nagy láz és poz. pisi volt, mi a Heim Pálba "járunk", mert igy ugye járni kell kontrollra, nálunk szerencsére nem találtak szervi bajt, csak egy kis összenövést. most koppkopp jol van Lalu, nem is kell már AB.
Ti milyen gyogyszert szedtek?
remélem akkor kinövi Csajszikád és használ a gyogyi is :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Kati: képet vmi képszerkesztö progival tudsz kicsinyiteni :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Sziasztok!
Babusok: köszönöm szépen a tippet. Megpróbálkozom majd a kép kicsinyítéssel.Remélem sikerül.Ha nem akkor majd megkérem a férjemet õ úgyis informatikus :wink:


Örülök, hogy nálatok nem volt semmi szervi baj!
Kislánykám most Sumetrolint és Amoxicillint szed, havonta válltogatjuk a gyógyszert. 1 nap 5 ml-t kap. Mivel április óta negatívak a leletek, ezért csak nyár elején kell nefrológushoz mennünk, akkor alaposan kivizsgálják és eldöntik mi lesz... Úgy vagyok vele, hogy Jázminka erõs kislány,szépen fejlõdik, olyan aktív mint a testvére, sõõõt néha elevenebb is, biztos, hogy kinövi. Ha nem, akkor is teljes életet élhet, csak fél évente kell mennünk kontrollra ill. uszodába nem járhat.De fõ az optimizmus reméljük kinövi a betegséget.

Kati
katieee02323
Budapest XV. kerület
 
 


Kati: mi supraxot kaptunk az bevált, a többitöl (zinnat, ospamox) hasmenés lett igy azokat azonnal abba kellett hagyni
és nyárig folyamatosan megy az AB?
probiotikumot adsz?
bizti :wink: sokaktol hallottam h a vesedolgokat kinövik :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Kép Jázminkával és Andriskával

Sikerült átkonvertálnom a képet. Ez a kép 2010.12.24.-én Szenteste készült.Majd még teszek fel képeket.Sziasztok.
katieee02323
Budapest XV. kerület
 
 


Babusok: igen, sajnos még nyárig mindenképp folytatnunk kell az ab.-s kúrát. Normaflore-t kap a csajszi+ joghurtot és kefirt :)Anno mi is zinnatal kezdtük, de azt nálunk sem bírta a kislány, úgyhogy amoxicillinre váltottunk ami bevállt. Remélem tényleg elmúlik nála a veseprobléma, nyáron kiderül, addig is izgulhatunk.
katieee02323
Budapest XV. kerület
 
 


Sziasztok!

Nekünk mindig car éjszakánk van. Mást már nem tudok írni :( :( :( De azért szeretem őket, csak változhatna már ez az állapot. Nem is magamat sajnálom, mert én valahogy túlélem a napot, de Tibi, nagyon fáradt, és dolgozik, és vezet fáradtan!

Délelőtt vendégem volt, sütöttem mák tortát (nincs benne liszt) fincsi lett. Csak hát úgy elrohant az idő.

Falvédőt tervezek épp barátnőm kisfiának Chuggingtonos vonatokkal. Aztán egy takaró lesz a másik barátnőm kislányának, meg a kisfiának egy Thomasos kispárna. Ezzel is haladni kéne, de ma f°s vagyok :?

RANA: ez a cucc kinőhető, de nem értem miért mondták, hogy 3 évesen növitek csak ki. Én nagyon remélem, hogy sráconkak már nem lesz soha soha többé!!! Bár előre tartok a két hét múlva berobbanó influenza járványtól, pedig még csak oviba se járnak a csajok. Remélem nem lesz gond tényleg, max némi takonykór!

TIMI: szerintem nálunk mindig front van :evil: Tök normális hogy pakolnak a lányok. Még egy darabig eltart szerintem. Mi mindig felváltva futkároztunk a kisebbik gyerek után, ha máshol vulttunk :?

ZSÓFI: kösz a rossmannos infót, vettem is pelust, és még pár dolgot, így lettek pontjaim. Már csak azon agyalok, hogy vegyek e még egyet olcsóbban. De lehet hogy nem veszek, mert ez most kitart majd egy hónapig, addig meg ki tudja milyen akció lesz, talán lesz Beba tápi akciós, és azt venni kéne Bálintnak.

SZOTYO. hú, nem irigyellek. Nem semmi amiket leírtál. Hörgő tükrözést nekünk is akartak, de a kontroll röntgenen már tiszta volt a tüdeje (az elsőn úgy tűnt hogy összesett a középső tüdőlebenye). Törökbálintot annyit mondott a főorvos asszony, hogy mivel mindent vírus idézett elő, nem tenné ki őket ilyen olyan vizsgálatoknak (közte a tüdőtükrözés) mert szerinte nem fejlődési rendellenesség lehet, hanem csak vírus fertőzés miatt. Mindemellett a családban többeknek is van (jobbára férfiaknak, kisfiú korukban, vagy valahol kisfiúknak) hasonló hurutos befulladás vírusos fertőzéskor.
Kösz hogy leírtad a tapasztalataidat. Elgondolkoztatott a Fenistil és kalcium. Tulajdonképpen akkor asztmás Noa? Csak mert ugye ezek allergiára való szerek.
Multi tabs immuno kidet nem csak 4 éves kortól lehet adni? Vagy csak azért adod két naponta, mert így lehet? Én Béres cseppet és Cebion C vitamint adok Bálintnak teában, Gergőnek Cebion szirupot, mert ő csak anyatejes.
Nekünk mikor másodszorra voltunk kórházban, felírta a főorvos asszony (régen törökbálniton volt főorvos és tüdőgyógyász amúgy) az inhaláló gépet. Berodualos inhalálást javasolnak befulladáskor majd a harmadik naptól Ambrobenet inhalálását is. Sőt azt is mondták, hogy amikor tüdőgyulladásuk volt a srácoknak, valsz az okozta, hogy a hörgők gyulladásban voltak, a dokink meg a köhögés miatt (ami száraz volt) ambroxolt adatott Gergőnek, így felgyülemlett a cucc és nem tudott a duzzadt hörgőktől távozni, pangott a tüdőben. Nem tudom. Én nem hiszem hogy mernék egyenlőre hörgőtágítás nélkül köptetőt adni. Másrészt Ventolint is kapott, de azt nem annyira tartottam hatásosnak, mint az inhalálást. A salvus vizes inhalálást is ajánlották. Viszont a hidegpárásítóra azt mondták hülyeség, mert úgyis felmelegszik a hideg pára, akkor meg már inkább árt. NEkünk meg be is penészedett rendesen a szoba tőle.
Ja és a srácok amúgy kint aludtak mindezidáig, most meg bent a szobában, ahol le van tekerve a fűtés, és 17-16 fok van, nyitott ablaknál. Csak napközben persze, de van hogy éjjel is kinyitom lefekvéskor kicsit az ablakot!
Fenistil csepp adását azért megfontolom.Ismerek dokit, aki ha beteg lesz a gyerek, rögtön ezzel kezdi a kezelést. A mi dokink hülyeségnek tartja, de én sokmindenben nem értek vele egyet!

MI AZ A SÓDOBOZ???

NYUSZI: de jó a tükrös fotó Noémiről :) Vigyorgó Balázs is annyira aranyos. Már olyan nagy fiú!!!

KATI: üdv itt :) Nekünk harmadik-negyedik babáink az iker fiúk. Van egy öt éves Veronikánk, és egy három éves Johannánk. Srácok december 16-án születtek, császármetszéssel (első lányom Edás érzéstelenítéssel, második teljesen természetesen született). Gergő volt az A baba, és egy perccel később vették ki Bálintot (B babát). 36. hétre születtek, és 34 és fél hetesen indult be a szülés, amit vissza tudtak tartani még egy keveset. Tavaly háromszor votunk kórházban velük, egyszer egy vírus okozta allergiás reakció volt Gergőnél, aztán ott elkaptunk egy jó kis hörghurutot de kórházba nem vettek fel. Majd szeptember és október végén tüdőgyulladással, ill hörghuruttal feküdtünk bent, mert befulladtak a srácok. Még mindig szoptatom őket, bár Bálint kap tápszer pótlást (egyszerlűen azért, mert szereti és igényli, mióta volt hogy neme gyszerre voltunk kórházban, és Gergő nem fogadja el egyáltalán).
Azt mondták a srácok egypetéjűek, bár én látok köztük különbséget. Ja és 32 éves vagyok, közgazdász, de már 2005 óta itthon.

VANDA: szerintem majd elmúlik Rékánál ez az éjszakai kelés. Én is csak reménykedek mindig!

Nálunk amúgy Bálint a B baba, és vagányabb, merészebbnek tűnik, mint Gergő. De amúgy mindketten van hogy elveszik a másik játékát. Ebben nem látok ellentétet. Talán Bálint könnyebben panaszkodik, de Gergő is tud igen hisztis lenni. Nálunk talán most fog jobban a dominancia kicsúcsosodni.

Kata
labkat
 
 


Kati: csak 1 ötlet, nekünk doki mást javasolt és TKata (T-pk a nickje)dokija is (nekik is voltak hugyuti problémák, de majd jön és mesél biztos)
szoval a normafloreban csak 1 bacitörzs van mig a Pro-Gastro Kid meg Pro-Kid ben 5 szoval azok sokkal jobbak...
nagyon helyesek gyerköcök Te meg hihetetlenül fiatal :wink:
Kata: nagyon ügyi vagy h már vonatos cuccok is lesznek :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Hú, de sokmindent akarok írni, remélem a fele lagalább eszembe jut:

Kata: sódoboz: http://www.gyogyseged.hu/parasito-leveg ... -1281.html
Igazad lehet a párásítással kapcsolatban (hogy meleg pára lesz belőle), pláne, hogy nálunk alapból 26 fok lenne. :( Letakarjuk a radiátort (nem szabályozható :( ), és kinyitom az erkélyajtót (ami be van üvegezve), így van 21 fok a kiságyukban. A gyakori szellőztetés és a hűvös szoba amúgy nagyon jó, a nővérem is mondta.
Nem tudom, miért mondták, hogy 3-4 éves korra nőjük ki. Gondolom azért, amit Szotyo is mondott, hogy akkor porcosodik a gége.
Berodual és Ambrobet micsoda? Gyógyszerek?
Liszt nélküli mákosreceptet elküldöd nekem? ;)

Szotyo, nálunk tök igaz ez az A baba- B baba megállapítás!
Oscillococcinumot hogy adod a piciknek?
Én is akartam kérdezni, hogy az Immuno Kid 3 éves kor felett ajánlott, és rágótabletta. Te hogy adod, és mennyi idős koruktól?

Kati, üdv itt. Sajnálom a kis Jázmin veseproblémáját. A betegség önmagában szomorú, de ha egy ilyen pici gyerek beteg, meghasad az ember szíve. Persze remélem hamar kinövi.

Törpi, nem mondod, hogy megbeszéled velük, hogy szépen kell aludni, és működik????

Na elküldöm, nehogy elszálljon, mert megint csiga a net.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Cebion C vitamint én is adom nekik, 10 cseppet naponta. Elég ennyi nekik? Ti mennyit adtok?

Timi, sztem életkori sajátosság, hogy szétszedik a házat. Enyémek is ezt csinálják. :lol: Mondjuk nem mondom, hogy nem várom már, hogy ne kelljen a sarkukban lihegni, nehogy bajba sodorják magukat... Letti kedvence pl a tűzhely időzítőjének a csavargatása (a tűzhely ajtaján támaszkodik, hiába riogatom, hogy forró, meg jujjuj, megsüti az ujjadat), ja és a karámról is letekert már egy csavart... :shock: :?

Nyulasz, érdekes ez a mindkettőtől vegyük-e el amin veszekednek kérdés... Így tényleg az jár rosszul, akitől elveszi a másik.... :roll: :roll: :roll: :roll: Mi :roll: próbálunk nem beleszólni az ilyen vitákba, bár elég nehéz, mert a másik mindig hozzánk fordul segítségért.
Édesek a gyerekek, hű tényleg milyen nagyoooooook!!!! :D Frizurák is jók nagyon, én is vettem hajgumit, de Letti hajába lehet csak beletenni, ő is úgy néz ki, mint vmelyik Kőkorszaki Szaki (Frédi vagy Béni) kislánya (nem tudom a nevét). Majd rakok képet.... :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Kata: minden elismerésem a tied, hogy 4 gyermeket nevelsz.Nekem még 2 is fejtörést okoz néha :). Sajnos sok anyuka "megfordul" a kórházban, de lényeg az, hogy most már jól vannak a fiúk.Nagyszerû, hogy még mindig szoptatsz, én 1 évig bírtam, nálunk nem is kellett a pótlás.

babusok: megkérdezhetem a keresztneved? mert ez a 'babusok' megszólítás nem túl személyes. Köszönöm szépen a tipet, mindenképp utánanézek az említett probiotikumnak.
Köszönjük.Tényleg nagyon fiatal vagyok, én sem gondoltam volna, hogy ennyi idõsen anya leszek, de tudjátok hogy van ez, nagy szerelem, házasság, gyerek(ek).
katieee02323
Budapest XV. kerület
 
 


Törpi: futópadon futok-tudod, hozta a jézuska októberben. :wink: Elevenpark szuperjóóóóóó! Ha tudunk mindenképpen megyünk! Nagyon szeretnék menni!

Katie: nagyon szépek vagytok! Sajnálom Jázmint, de remélem kinövi!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Igen, sajnos nem zökkenõmentes az életünk. Lányok, már hozzászoktunk Jázminka betegségéhez, ezzel kell együtt élnünk, ha kinövi a picilány akkor nagyon boldog leszek és remélem így lesz, ha más baba is kinõtte akkor neki is ki kell nõnie :)

Andriska fiamnak, pedig gyenge a szeme +4,5-ös szemüveget hord, egész életében szemüveges lesz, de ez tényleg elenyészõ probléma a kislány problémájához képest.

Anyukák van itt valaki akinek pajzsmirigy próblémája lett az ikerterhesség miatt? Nekem pajzsmirigy alulmûködésem lett, a mai napig gyógyszert szedek rá.

Ma már nem leszek, mert nyaggatnak az ikrek, hogy motorozzunk és lovacskázzunk :)

Majd holnap délután írok. Addig is jó fórumozást mindenkinek.

Kati
katieee02323
Budapest XV. kerület
 
 


Kati: nyugodtan hivhatsz ám babusoknak vagy babusnak :wink: és még Melcsinek is :wink:
Törpi: jaj de jo h Timi irja, azt akartam még, Elevenpark jöhet, ugye ott voltunk a multkor többen, még Tigriskéék is :wink: halkan irom h én már akkor se jutottam szohoz mert 2felé szaladtak Csajaim, esetleg ha hétvége lesz (mikor is jöttök nem emlékszem most :oops: ) beszervezem Apát is :lol: :lol: rohangáljon ö is kicsit :lol: :lol:
Rana: ha betegek 2x10 cseppet szoktam, amugy 10 de ha nem betegek általában elfelejtem :oops:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Katie!
Ha visszalapozol január 2-ára, megtalálod a törpéim szülinapio videóját. Egyébként a nagyfiam 5 és fél éves, a minik 2 évesek. A fiadat meg leginkább az enyém ikertesójaként lehetne elsütni: az enyém is kicsit vöröses hajú, éés +4es szemüveget hord. Andrisod nem biztos, hogy egész életében az lesz. Nekem azt mondták Danira, hogy mivel hamar észrevették a bajt, és egyforma a két szeme, esélyes, hogy kinövi. Magamból kiindulva akár be is jöhet: én +7es szemüveggel kezdtem, és volt 3 dioptria különbség a két szemem közt (mindezt 4 évesen szúrták ki), most másfeles van mindkét szememen, de jól elvagyok szemüveg nélkül is.
A csajok néha zseninek állítanak be, el ne hidd. :D

Többiek: köszi mindent, még próbálkozunk, majd csak túl leszünk rajta...
vovanda
 
 


Rana,Labkat
Nálunk nem melegszik fel a hidegpára és én nem a szoba párásítására használtam,hanem elé ültünk és azzal inhaláltunk.
Oscillot én kiskanállal adom nekik oda.Tudom,szopogatni kell,hát ők szépen elropogtatják :lol: :lol: Egyébként vízben is fel lehet oldani és akkor szépen megisszák.
Multi Tabs-ot azért ajánlják 3 éves kortól,mert rágótabletta.Mi majd 1 éve szedjük,szépen elrágják és én 2-3 naponta adok nekik 1-1 tabit.

Ambrobene,Ambroxol-ezek köptetők,de gyógyszerek,míg a Stodal homeos,a Lándzsás útifű pedig gyógynövény.Mi is próbáltuk a gyógyszereket,de egyrészt nekünk nem használtak,másrészt én előnyben részesítem a természetes dolgokat.Nagyon jó köptető még a Prospan szirup,ez borostyán levél kivonat.

Labkat
Nem,Noa nem asztmás és különbséget kell tenni a felsőlégúti és az alsólégúti betegségek között.A laryngitis egy felsőlégúti betegség,itt nincs szükség hörgőtágításra,csak abban az esetben,ha a betegség ráhúzódik a tüdőre.A Berodual és a Spiropent is hörgőtágítók,a Berodual pl. egy szuper gyógyszer,de pl. gégevizenyő esetén szükségtelen,mert arra nem hat,a tüdőt meg felesleges vele terhelni,ha tiszta.

Eszti

Kép
szotyo
Kiskőrös
 
 


Labkat
Nekem nagyon tetszenek a munkáid,nagyon ügyes vagy.Vállalsz megrendelést? :lol: :lol: :lol: És mennyiért dolgozol? :oops: :P

Eszti

Kép
szotyo
Kiskőrös
 
 


Kati, akkor én is bemutatkozom, úgy látom, mindenki ezt teszi: nálunk is első babák, de én már öreg vagyok, szal későn jött a két kis csöppség. Nekem volt a terhesség alatt (és előtt is) enyhe pm alulműkszi, de a szülés óta nem szedem a gyógyit (Letrox) és kontrollon se voltam. :oops: :oops: :oops: Enyémek nagyon vígan voltak odabenn, a 38. héten beszélt rá a dokim a programozott császárra (amúgy is császár lett volna, mert A baba farvégű, B meg haránt volt), én meg beadtam a derekam. Enyémek is szopiznak még, és én se adtam nekik tápit soha. :D Te mit szedsz a pm-re? És mennyi a TSH-d? Anti-TPO-d rendben van?

Szotyo, köszi. Tényleg szakértő vagy már a témában (sajnos)... Akkor állandó (hideg)párásításra szerinted nincs is szükség? Nálunk nagyon száraz ez a lakás, ezért gondoltam, hogy nem árt... :roll:
Írsz még magadról te is? Vagy megtetted már, csak lemaradtam róla? Akkor bocsi. :oops:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana, jaj Te öreg asszonyság :lol: :lol: :lol: De ne aggódj, nem felejtelek el köszönteni a napján! :wink:
Tök jó, így egy-másfél év távlatából összefoglalva olvasni a történeteiteket. Lassan két éve, hogy "ismerjük egymást".
Nem tudom, hogy ez a "megdumáljuk a dolgot" a megoldás nálunk az éjszakai nyugira, vagy csak épp bejött az utóbbi napokban, de az tuti, hogy a gyerek bólogat, és nem tudom, hogy volt-e egyáltalán rövidke élete alatt Emmának ennyi nyugodt éjszakája összefüggésében. De majd beszélgessünk el Veled újra, ha a zsenijeid 20 hónaposak lesznek, mert szerintem nem fogsz már ennyire csodálkozni rajta.

Katie, sajnálom a dolgot, de nem tudok pajzsmirigy témában segíteni. Vandának meg ne higgy, már ami a szerénykedését illeti. Dioptria-témában (is) tudja a tutit. (Bocs Vanda :wink: ) Gyönyörűek a gyerkőceid! Látom volt ajándék nálatok is a fa alatt dögivel :lol: Jázminka veseproblémáját szívfacsarva olvastam, remélem tényleg "kinövi" ezt a dolgot. Mindig elszomorít, ha ilyen apróságok, akik még meg se bírják mondani, mi fáj, kórházba kerülnek.

Babusok, gyógyuljatok!!!!! Eleven Park merre is van? Nincs jelentősége távolságot illetően, csakhogy be tudjam lőni, merre kell menni. Bár mi is az M1 felől mennénk, ha Tigriskének jó volt... Pénteken landolnánk, aznap délután is jó, de ha a többségnek a szombat délután jobb apa-ügyileg, akkor arra is szervezhetjük, max én emberem nem lesz túl beszámítható akkor, de ez nem ügy :wink: :lol:

Kata, éjszakákkal együtt érzek :( Tényleg csak reménykedni lehet. Meg ugyanazt csinálni, ami egyszer már bejött esetleg. Bár nálunk ez sem működik igazán jól, mert mikor már azt hiszem, hogy megtaláltam a megoldást, hogy a leghamarabb "letudjam" a műsort, tuti becsődöl a dolog.

Timi, intézd el azt a rokonyt most hétvégén, vagy később, de ne pont jövő hétvégén :wink: Aztán az lesz az ultra szívás, hogy itt szervezkedek, a végén meg szállásunk sem lesz.

Reunion-ról tudtok? Remélem nem betegek, csak behavazódott.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Zita, Kata és Lilla: nagyon boldog 1. szülinapok nektek! :)


Törpi: a rokonnal az a gond, hogy vele sem könnyebb összehozni egy találkozót, mint veled! :wink: De igyekszem jól szervezni majd!

Rana: Öreg? két gyönyörű kisgyerekkel az ember nem lehet öreg, bármit mondjon a naptár! :wink: Magamat is ezzel szoktam nyugtatni és ahogy itt olvasom a többieket látom, hogy rám fér, annyira szemtelenül fiatalok! :lol:

Móni: tényleg rég voltál! Merre vagy?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Zitának, Katának és Lillának Nagyon Boldog 1. Születésnapot kívánunk!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Sziasztok!

Nagyon boldog első szülinapot kívánok Zitának,Lillnak és Katának!!!

Köszi lányok,hát nyúlbogyóknak már tényleg nem lehet nevezni őket :lol:

Vanda,mi a fogra dentinox gélt kenünk.Azért a 2-3 óra sok :roll: És mit csinál?Mond valamit?Vagy egyszerűen nem álmos?

Törpi,persze,nehéz dolog ez a játékon összeveszős,meg tudom az se megoldás,ha mindenből kettő van,bár eddig ez tűnik a legjobbnak,igaz Noémi képes mindkettőt kisajátítani,de olyankor oda kell adnia az egyiket Badának.Bada ha mindkettőt elveszi,és szólok,akkor jól meggondolja,megnézi,hogy melyiket,de végül odaadja Noéminek az egyiket.

A gond nem is azzal van,ha néha elvesszük tőlük,hogy akkor egyikőtök sem játszik vele,ha nem tudtok együtt szépen játszani,hanem ha mindig csak az egyik veszi el,és a másik is mindig büntetve van,pedig ő szépen eljátszott volna,mert unokatesóéknál ez volt.És sajna egyenlőre ugyanez a felállás,Noémi képtelen magának játékot találni,mintha nem is lenne,csak az az egy,amit Bada talált magának.

Lkata,hű,ennyi energia,még falvédőket is készítesz :shock:
Tudod nálunk is volt Badának ez a sípolása,de már nem jött elő,pedig rendesen benyelték a vírust most.

Kati,jajj,én is szörnyűlködve olvastam ezt a vese dolgot,főleg tudom mennyire fájdalmas,mert volt vesemedence-gyulladásom,de drukkolok,hogy minnél hamarabb kinőjje(ezt így kell írni? :roll: )

Édese a gyerekek,te meg pimaszul fiatal.
És nagyon irigy a jól evő gyerekekért!!!Én meg ez miatt panaszkodom folyton :oops:

Majd én is mesélek magunkról,de most iszom gyorsan mindjárt egy kávét,mert ébrednek lassan a gyerekek.

Lányok,remélem tudok még napközben jönni,mert nem értem a végére...

Ja,és kivit én magostul adtam :roll:
Vendég
 


Törpi!
Látod, hogy a sajátommal megáll a tudományom.

Nyuszi!
Fáradt, álmos, felkel, mászkál, ha magunk mellé vesszük, ül az ágyban, vagy forgolódik, nem bír aludni. Dentinox és társai nálunk teljes csőd. :cry:
vovanda
 
 


Sziasztok!

Én is Nagyon sok Boldog 1. Szülinapot Kívánni Zitának, Katának és Lillának!

Babusok: oké, akkor így foglak nevezni :) Ma fogom megnézni az említett probiotikumot. Jobbulást a kicsiknek! Most vagyunk túl egy csúnya torokgyuszin. Bandikának 3 napig 39 fokos láza volt, orrfolyással, csúnya kruppos köhögéssel.

Vanda: megnéztem a videót, nagyon szépek a kicsik! Gratulálok! A kisfiaink tényleg sok mindenben hasonlítanak :) Mikor vettétek észre, hogy gyenge a fiúcska szeme? A kisfiamnál úgy történt, hogy 6 hónapos korától a bal szemével kicsit befelé nézett, mondtam a háziorvosnak ( 65 év körüli nõ, akit már nem érdekelnek a betegei, a kislány betegsége után ezért is váltottunk orvost, mert gyakorlatilag az õ hibájából történt minden...ki kellett volna vizsgáltatnia a kicsit.Azóta egy kedves 30as pályakezdõ lelkiismeretes doktornõnél vagyunk :)), õ azt mondta ráér egyéves koráig, biztos majd megjavul...1 éves kora után már az új háziorvosnál voltunk aki egybõl észrevette, hogy nem stimmel valami beutalót kaptunk a Gyöngyösi úti szemészetre, ahol +4,5 ös szemüveget írtak fel neki, azt hiszem a bal szeme dölésszöge nem stimmel ezért "ugrik be" a szeme.Most már fél év alatt sokat javult, ha rajta van a szemüvege nem kancsalít.Nálatok javult valamit a kicsi szeme?
Vanda köszönöm a tájékoztatást, hiszek neked. Nekem anno a dokink mondta, hogy a + dioptriásoknak nem nagyon javul a szemük, de én bízom benne, hogy mégis és ebben megerõsítettél :)

Rana: 2009 szeptemberében észrevettem a nyakamon egy csomót, elmentem háziorvoshoz, aki rögtön észrevette, hogy pm. problémám van, csináltatott vérképet ami rögtön kimutatta a rendellenességet. TSH-m akkor 62 volt, ami elég magasnak számít. Azonnal beutalt a károlyi kórház pm. ambulanciára, ahol csináltak szövetvételes vizsgálatot (megszurták a pm.-em), a lelet negatív lett. Letrox 100at és Letrox 75-öt szedek, napi váltásokkal, TSH-m rendezõdött, bár a kislánykám miatt nem tudtam kontrollra menni.Anno az Anti-TPO-m: 320 volt.Tehát autoimmun gyulladásról volt/van szó. Sajnos nem nagyon bírom a gyógyszert, mindig fáradt vagyok. Következõ kontrollkor megkérdezem a dokit, hogy van -e lehetõség arra, hogy abbahagyjam a gyógyszert.

Törpilla: igen, ajándékokban úszkáltunk :) Az abszolút kedvenc a hintaló lett, a kislányom akár egész nap ott ülne (majd teszek fel róla nektek képet-nagyon bájos).

Szotyo: tényleg jó az Oscillo?Mindig adod nekik vagy csak akkor amikor betegek? Sokan dicsérték.Az háziorvosunk is ajánlotta. Õ homeopátiás orvos is.

Képzeljétek mi történt szegény Jázminkával, tegnap a fotelrõl akkorát esett mint még soha, annyira megijedtem, persze a végén semmi baja nem lett :)

A változatosság kedvéért az ikrek tündérien aludtak egész éjszaka. El sem hiszem, hogy eljutottunk idáig, eddig nálunk is gondok voltak az alvással.

Anyukák hogy alakul a dolog a szobatisztasággal (nekem el kell kezdenem a biliztetést, mert állítólag a kislánykán sokat segítene, ha lekerülne a pelenka)?

Kati
katieee02323
Budapest XV. kerület
 
 


Zsófi: hu de jo lenne Ti is jönnétek :wink:
Törpi: én mondtam ám Csajoknak h nem kelünk 6kor de nem értették ezek szerint :? :lol: no sebaj, legalább nem keltek az is csoda :lol:
Kati: én tavaszra-nyárra tervezem a pelusnélküliséget addig ha nem musz nem kezdem :oops: de ugy veszem észre még nem is akarják :lol:
Nyulasz: 8:47kor "ébrednek lassan a gyerekek" juj de irigyirigy :lol: :lol:
Törpi:
http://www.elevenpark.hu/
Móni: igenigen, hol vagy??? tessék bejelentkezni :wink:
Kata és persze többiek is: csak Katáéknak már van ugye vmi hasonlo :wink: mit szoltok ehhez az ágyikohoz?
http://webshop.eletmuvesz.hu/product/376/

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


SZOTYO: Most ezt hogy érted? Mármint a megrendelést és rötyögést együtt? Talán te is foglalkozol foltvarrással? Vagy ismerjük egymást? Egyébként igen, csináltam eladásra falvédőt, és párnát is már. De hol láttad? Talán üzleteltünk már valahol?

RANA: köszi a linket. Lehet megrendelem, bár a nagyobb készüléket lehet célszerűbb lenne, mert ugye nálunk két gyerek szoba van, és így akkor az egész lakteret besóznánk :lol: :lol: :lol:

MÁKTORTA: 10dkg mák, 10dkg dió, 10dkg porcukor, 10dkg vaj és 6 tojás. A tojás fehérjét és sárgáját ketté választva habosra kevered a fehérjét pici sóval jó keményre. A sárgáját a vajjal és a porcukorral szintén habosra kevered, bele teszed a megdarált mákot és diót, majd a tojásfehérjehab felével simára kevered, és a másik felét óvatosan bele kevered, hogy ne törjön össze. Kivajazott, vagy sütőpapírral kibélelt tortaformában vagy magasabb falú pite formában kb 40 perc alatt lassú tűzön (kb 175-180fokon) megsütöd. Ha kihült, lekvárral megkened a tetejét. (Eredetileg barack lekvárral, de szerintem lehet másmilyen is.)

ZITA, KATA ÉS LILLA NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKTEK!!!

Kata
labkat
 
 


Katie!
Mivel az enyémek koraszülöttek, egy év alatt kb. 10szer voltunk szemészeten. Az 1 éves vizsgálaton derült ki a gond, de mivel nekem is hasonló a gondom, várható volt, hogy valamelyik gyerek örökli.
Ja, és azt kihagytam a sorból, hogy van egy lízingelt gyerekem is: a párom kislánya. :D

És ezt elfelejtettem reggel: a 3 királylánynak boldog szülinapot. Basszus, már 1 évesek. Még most születtek... :shock:
vovanda
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?