Sziasztok!
Nekünk mindig car éjszakánk van. Mást már nem tudok írni
De azért szeretem őket, csak változhatna már ez az állapot. Nem is magamat sajnálom, mert én valahogy túlélem a napot, de Tibi, nagyon fáradt, és dolgozik, és vezet fáradtan!
Délelőtt vendégem volt, sütöttem mák tortát (nincs benne liszt) fincsi lett. Csak hát úgy elrohant az idő.
Falvédőt tervezek épp barátnőm kisfiának Chuggingtonos vonatokkal. Aztán egy takaró lesz a másik barátnőm kislányának, meg a kisfiának egy Thomasos kispárna. Ezzel is haladni kéne, de ma f°s vagyok
RANA: ez a cucc kinőhető, de nem értem miért mondták, hogy 3 évesen növitek csak ki. Én nagyon remélem, hogy sráconkak már nem lesz soha soha többé!!! Bár előre tartok a két hét múlva berobbanó influenza járványtól, pedig még csak oviba se járnak a csajok. Remélem nem lesz gond tényleg, max némi takonykór!
TIMI: szerintem nálunk mindig front van
Tök normális hogy pakolnak a lányok. Még egy darabig eltart szerintem. Mi mindig felváltva futkároztunk a kisebbik gyerek után, ha máshol vulttunk
ZSÓFI: kösz a rossmannos infót, vettem is pelust, és még pár dolgot, így lettek pontjaim. Már csak azon agyalok, hogy vegyek e még egyet olcsóbban. De lehet hogy nem veszek, mert ez most kitart majd egy hónapig, addig meg ki tudja milyen akció lesz, talán lesz Beba tápi akciós, és azt venni kéne Bálintnak.
SZOTYO. hú, nem irigyellek. Nem semmi amiket leírtál. Hörgő tükrözést nekünk is akartak, de a kontroll röntgenen már tiszta volt a tüdeje (az elsőn úgy tűnt hogy összesett a középső tüdőlebenye). Törökbálintot annyit mondott a főorvos asszony, hogy mivel mindent vírus idézett elő, nem tenné ki őket ilyen olyan vizsgálatoknak (közte a tüdőtükrözés) mert szerinte nem fejlődési rendellenesség lehet, hanem csak vírus fertőzés miatt. Mindemellett a családban többeknek is van (jobbára férfiaknak, kisfiú korukban, vagy valahol kisfiúknak) hasonló hurutos befulladás vírusos fertőzéskor.
Kösz hogy leírtad a tapasztalataidat. Elgondolkoztatott a Fenistil és kalcium. Tulajdonképpen akkor asztmás Noa? Csak mert ugye ezek allergiára való szerek.
Multi tabs immuno kidet nem csak 4 éves kortól lehet adni? Vagy csak azért adod két naponta, mert így lehet? Én Béres cseppet és Cebion C vitamint adok Bálintnak teában, Gergőnek Cebion szirupot, mert ő csak anyatejes.
Nekünk mikor másodszorra voltunk kórházban, felírta a főorvos asszony (régen törökbálniton volt főorvos és tüdőgyógyász amúgy) az inhaláló gépet. Berodualos inhalálást javasolnak befulladáskor majd a harmadik naptól Ambrobenet inhalálását is. Sőt azt is mondták, hogy amikor tüdőgyulladásuk volt a srácoknak, valsz az okozta, hogy a hörgők gyulladásban voltak, a dokink meg a köhögés miatt (ami száraz volt) ambroxolt adatott Gergőnek, így felgyülemlett a cucc és nem tudott a duzzadt hörgőktől távozni, pangott a tüdőben. Nem tudom. Én nem hiszem hogy mernék egyenlőre hörgőtágítás nélkül köptetőt adni. Másrészt Ventolint is kapott, de azt nem annyira tartottam hatásosnak, mint az inhalálást. A salvus vizes inhalálást is ajánlották. Viszont a hidegpárásítóra azt mondták hülyeség, mert úgyis felmelegszik a hideg pára, akkor meg már inkább árt. NEkünk meg be is penészedett rendesen a szoba tőle.
Ja és a srácok amúgy kint aludtak mindezidáig, most meg bent a szobában, ahol le van tekerve a fűtés, és 17-16 fok van, nyitott ablaknál. Csak napközben persze, de van hogy éjjel is kinyitom lefekvéskor kicsit az ablakot!
Fenistil csepp adását azért megfontolom.Ismerek dokit, aki ha beteg lesz a gyerek, rögtön ezzel kezdi a kezelést. A mi dokink hülyeségnek tartja, de én sokmindenben nem értek vele egyet!
MI AZ A SÓDOBOZ???
NYUSZI: de jó a tükrös fotó Noémiről
Vigyorgó Balázs is annyira aranyos. Már olyan nagy fiú!!!
KATI: üdv itt
Nekünk harmadik-negyedik babáink az iker fiúk. Van egy öt éves Veronikánk, és egy három éves Johannánk. Srácok december 16-án születtek, császármetszéssel (első lányom Edás érzéstelenítéssel, második teljesen természetesen született). Gergő volt az A baba, és egy perccel később vették ki Bálintot (B babát). 36. hétre születtek, és 34 és fél hetesen indult be a szülés, amit vissza tudtak tartani még egy keveset. Tavaly háromszor votunk kórházban velük, egyszer egy vírus okozta allergiás reakció volt Gergőnél, aztán ott elkaptunk egy jó kis hörghurutot de kórházba nem vettek fel. Majd szeptember és október végén tüdőgyulladással, ill hörghuruttal feküdtünk bent, mert befulladtak a srácok. Még mindig szoptatom őket, bár Bálint kap tápszer pótlást (egyszerlűen azért, mert szereti és igényli, mióta volt hogy neme gyszerre voltunk kórházban, és Gergő nem fogadja el egyáltalán).
Azt mondták a srácok egypetéjűek, bár én látok köztük különbséget. Ja és 32 éves vagyok, közgazdász, de már 2005 óta itthon.
VANDA: szerintem majd elmúlik Rékánál ez az éjszakai kelés. Én is csak reménykedek mindig!
Nálunk amúgy Bálint a B baba, és vagányabb, merészebbnek tűnik, mint Gergő. De amúgy mindketten van hogy elveszik a másik játékát. Ebben nem látok ellentétet. Talán Bálint könnyebben panaszkodik, de Gergő is tud igen hisztis lenni. Nálunk talán most fog jobban a dominancia kicsúcsosodni.