Új privát üzeneted érkezett!

Csajok Én általában a kismamablogot szoktam olvasni, hogy mikor mi történik a babával, a terhesség minden egyes hónapját is ott olvastam el, hogy tudjam mikor mi lesz/lehet :arrow: és minden úgy zajlik nálunk, ahogy azt ott leírja, egy picit nyugodtabb vagyok, mert pl: nem tudtam, hogy miért nem alszik el olyan egykönnyen kaja után vagy miért ébred fel 20 perc múlva, ha közvetlen kaja után el is alszik...és még sok minden van :!: :arrow: csak úgy eszembe jutott :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

manama
én '97 óta dolgozom és szinte folyamatosan éjszakásként az egyik melóhelyen és nappal mindig rendelésen(4-6óra)persze leszámítva a tavalyi évet...szóval van némi gyakorlatom az éjszakázás terén...de azért persze érzem én is hogy ahogy telnek az évek egyre kevésbé bírtam már ...hát hiába eléggé kizsigereltem magam...de úgy voltam vele hogy dolgozni fiatalon tudok aztán majd gyerek mellett meg utána idősebben már úgyse fog menni...
szóval én hozzászoktam ahhoz is hogy ott és úgy aludjak ahogy épp lehet és főleg kampányszerűen ezért volt olyan hogy 36 vagy 48 de akár 60-70órát is ébren voltam majd átaludtam 10-12órát de volt 14is...mikor mennyi adódott...és most is alhatnék mert napok óta 21-től 3ig alszik én meg mégis itt netezgetek minden éjszaka...csak ott fázok rá hogy reggel meg aludnék de pl ma se sikerült mert Laci ment vásárolni a gyerek meg úgy döntött hogy nem alszik és akkor már én se tegyem
pelus:én is vettem no name-t és semmi gond nincs vele azon kívül hogy nagy a pici kis fenekére és hiába 3-5kilós van ráírva kifolyt a combjánál a kaka....na ezt pár napja próbáltam ki mert épp elfogyott a pempers...háááát...a mosás után ott virított minden kakás rucin a folt...áztattam és a nap végére jött ki sok fehérítővel! szóval gondoljátok át ezt a textil pelus dolgot!pláne ha a párod ráérős...ha benne hagyod száradni talán ki se jön...ja és ha ő akarja akkor csinálja ő...na és a sok fehérítő meg a sok energia ami erre elmegy az is öko-deficit amúgy

presario
akkor fikányit se idegeskedj! :lol: mert fikarcnyi kétséged se legyen hogy drukkolok neked!

orsi
de jó nektek hogy túl vagytok a szurin! és az is hogy ingyen tudsz masszázsra menni...várom mit mesélsz majd!

evita
dde jó neked is!lassan kész vagytok és végre belakhatod az új kuckót
plédről nem írtál választ...

suzy
120 az kevés?mennyit kéne ennie? nálunk is van hogy lassan eszik van olyan is hogy 3/4órát eltart de van hogy 10 perc alatt bevágja...
nem akarok okoskodni de azt vettem észre hogy mikor a 2-es cumival eszünk akkor nagyon gyorsan kész mert szinte dől belőle a tej na de akkor nyüglődik is utána mert levegőt is nyel és büfizni nem annyira megy aztán meg hirtelen lesz tele a pocka...szóval arra gondolok hogy a cumi mérettel is gond lehet...vagy pl volt a kórházban egy baba aki azért volt bent mert folyton puffadt és 2 hónapba telt mire rájöttek hogy a játszócumit ahogy szívja úgy levegőt nyel...elvették a cumit és azóta semmi baja ja és sokat fektették hasra!az is segített nem hagyta felfújódni...
a bcg-nek ilyet kell csinálnia???akkor nekünk is lesz?most csak egy picike csomót érzek neki de nem is látható és nem is fáj neki...
már nem morog és nem is kapálózik csak ritkán...lehet hogy arendszeresség ezt is elmulasztja vagy ez csak ilyen átmeneti hóbort volt....most csak az van hogy sokszor ha kiszedem a cumit akkor hosszú nyálfonal jön utána...mintha a cumi és a szája össze lenne kötve...és jó pár napja megtanultunk cumizni!eddig mindig kiköpte nem volt hajlandó! de most van hogy egy órát is bőszen nyammogja csak emiatt kipattogott a kis álla szerintem a nyál miatt de megéri mert nyerek vele egy csomó időt ha idő elött kaját akar akkor odaadom neki és elvan vele még egy jó fél órát és evés után is ha még enne de már megette a maximális adagot ...szóval szerintem nagyon jó baba hogy így megelégszik a cumival vagy egy kis puszival...elég jól megbékél ha nem kapja meg amit akar...ma is volt olyan hogy nyüglődött de simán visszaaludt amikor nem vettem fel...remélem késöbb is ilyen lesz!tesóm lányát nem lehet semmivel leszerelni és elterelni se ha valamit akar

Kép
menion
Budapest

suzy
ez a kismamablog hogy működik? fél órája keresem rajta a heti fejlődés leírást de csak álltalánosságban ír...
ha regelek akkor heti lebontásban küldik a mailomra? így nem tudom olvasni a honlapon?

Kép
menion
Budapest

Jó reggelt!

Csak a szokásos, hétvégére rendszerint eltűnök. Őrületes és nagggyon fárasztó 2 nap volt ez, majd mesélek, de előbb még gyorsan reggelizek. Még nem jutottam el odáig, meeeeeeert

elindítottam az első babaruhás mosást :D :D :D .

Most is dolgozik a mosógépem ezerrel. Nem nagy dolog, de nekem ma mérföldkő, az biztos.

Sajna aztán mennem kell vezetni. Nagyon be vagyok sz*rva :(. Kár, hogy beárnyékolja a napomat. De ha a Jóisten is úgy akarja, akkor a héten vége lesz ennek a szenvedésnek.

Szóval reggeli után belevetem magam az olvasásba, mert azért volt termés megint :)

KépKép

Kép
szandriii

Sziasztok Lányok!

Bocsi,hogy nem írtam tegnap,de nem volt erőm, de olvastalak Titeket!
Mi jól vagyunk! Próbálom pócolgatni a lábamat, hogy ne dagadjon, mivel szombaton nagyon bedagadt az egész napos takarítás után a bokám, és úgy fájt! Tegnap nem volt vészes, szinte nem is dagadt, csak egy picit. Most bent a munkahelyemen is próbálom feltenni egy kisszékre a lábam, de nem túl kényelmes, de valamit valamiért! :lol: :lol: Ma megyek dokihoz. Szegényt le fogom támadni a sok kérdésemmel. A köldökzsinórcisztára is rákérdezek majd!
Lenne 1-2 hülye kérdésem, akiknek már megvan a babójuk, és legfőképp, aki MAM cumisüveget használ! Én is olyat akarok venni, de láttam,hogy van több méret! Az első 0-2 hónap. Ti abból hányat vettetek? Én egynél többet először nem akarok venni, hiszen az se biztos,hogy fog cumisüveget használni. Hisz ha szoptatom, akkor max teához kell, nem? :oops: :oops: 2 hónapos kor után már miért nem jó? Miért kell másik? ÉS azt hol lehet venni? Mert én sehol nem láttam csak 0-2 hósat, és 6+ -osat! Ez a sok apró, cseprő dolog....hihetetlen! :shock:

Menion
Bocsika,hogy nem válaszoltam! :oops: :oops: :oops: 1x1 m-es. Möbelixben vettem. Polárszerűség az anyaga, de nem igazán értek hozzá. :oops: :oops: Kis pihe-puha! :lol: Vékonyka, hát én csak ilyet láttam, meg ugyanilyet kékben.
Sajnálom,hogy a párod így össze-vissza eteti Anna babát! Szörnyűek ezek a férfiak. Elrontják a babákat, mert nem bírják hallgatni, ahogy írnak, aztán mi szenvedjünk utána velük. Tesóm férje is ugyanezt csinálta, pedig tesóm csomószor kérte,hogy ne kapdossa fel állandóan, mert ő van vele otthon egész nap. Na meg amitől kiborul, amikor tesóm leszidja, erre a férje meg megvigasztalja! Na ennél nincs is rosszabb! :twisted: :twisted:

Szandrii
Megértelek,hogy mérföldkő,hogy babaruhákat mosogatsz. Én is már várom nagyon. Nekem is az lesz!! :wink: :lol: :lol:

Suzy
Dehogy baj,hogy sokat írsz magatokról! Én nagyon élvezem olvasni! :wink: :lol: :lol: Sajnálom a hasfájást! Ezt a grape watert vagy mit kipróbáltátok már, ami a többieknek bejött???
Sajnálom,hogy kettecskén lesztek!! Hát ez nem jó!! :cry: :cry: :cry: Szuper,hogy a BCG oltás is szuper már! :lol:

Orsi
Egyik barátnőmet megkérdezte, ő is azt mondta,hogy nem jár le! Csak ha nem bontatlan a csomag, és nincs leragasztva, akkor nedvesség érheti és így már nem olyan jó. Viszont ez nem érint engem, mert tesómtól két bontatlan csomagot kaptam,úgyhogy szuper!!! :lol: :lol: Akkor majd megegyezünk pampers ügyileg is. Majd mond meg mennyit adok! :wink: :wink: Tök jó, mert pont pampers akartam úgy is van, mert az nincs még!! :lol: :lol:

Na megyek és úgy teszek, mint aki dolgozik!! :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Ja és Szandriii
Nagyon szurkolok majd a jogsi vizsgához! Tuti sikerülni fog nyugi! Mennek majd nagyon a drukkok!!++++++++++++ :wink: :wink: :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Suzy
Elfelejtettem válaszolni a wc-és kérdésedre! Nem a csempéhez tartozik, hanem apósom által készített bordűr. Nem vettünk a wc-be bordűrt, csak a fürdőbe,hogy ezzel is spóroljunk. És apósom vagdosta ki a 3cm-es csíkokat mindkét színből és így tette oda. Szerintem nagyon jó lett! Olyan ügyes és kreatív!! :lol: :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

HELLÓ!!! :lol:

Most gyorsan csak EVITÁNAK!!!
Nekünk a MAM cumisüveggel volt egy db 1-es etetőcumi,amit azóta is itatáshoz használok(víz,tea).Arra pont jó és semmi baja nincs.
Viszont a Tommee tippee-set már lecseréltem 2-esre,Roli ebből eszik,de ahhoz is volt 1-es etetőcumi.És hát mi 2 cumisüveget használunk enni,így pont jó,hogy az kettesével van csomagolva,mint az üveg.

Megpróbálok jönni,de nem ígérem,apa szabadnapos.

Kép
cukigabi
Budapest

Eléggé elhúzódott a reggelim :)

Kaja után lejárt a mosógép, akkor teregettem egy darabig, utána meg olyan hasmenés jött rám :? Valószínűleg az ideg...
Végül annyit szöszöltem, hogy már indulhattam is vezetni. Az utolsó órám volt :? . Már csak ez a rihes vizsga van :twisted: :evil:

Persze szégyellem magam, hogy állandóan ezen flesselek, miközben másnál sokkal komolyabbak a gondok sajna. Nem beszélve szegény kis babusokról, akik hol hasfájás, hol a front, hol pedig a kötelező oltások miatt kínlódnak :(

Hát a hétvégén nagyon elfáradtam. Sógornőmék már megint költöztek és mivel mi fent voltunk Bpen vásárolni Imikének a hiányzó motyóit, ezért segíthettünk nekik. Hurcolhattuk a cuccait A-ból B-be. Szegény Imi is annyira kivolt már mire hazaértünk. Nem is fürödtünk, csak bedőltünk az ágyba :)

Vasárnap aztán jó sokáig aludtunk, utána Imi összeszerelte az álló csacsis bútort, így végre elkezdhettem ma mosni. Míg ő szerelt, én leszedtem a karácsonyfánkat, takarítgattam és számba vettem a babholmikat.
Összeszámoltam mennyit költöttünk eddig. Ááááááááá, elég brutál, de hát első gyerkőc, a következőnél már kevesebb lesz :)

Orsi, olyan jó volt, hogy írtál erről a zsúfoltság dologról. Én úgy megnyugodtam :). Bocsi nem annak örülök, hogy nektek is kevés a helyetek, hanem annak, hogy rendben van ez így és annak, hogy ezt végre én is el tudom fogadni.
Tök jó, hogy anyukád így ki tud segíteni és Dalmus is elvan vele. Legalább te is szusszansz picikét :)

Gabi, az nem baj, hogy az irományok az elküldött leveleknél még megtalálhatók?

Menion, ettől én is félek. Mármint Laci-babagondozás dologtól.
Erről fogok is beszélni Imivel, mert a szülői következetességet mindennél fontosabbnak tartom. Gondolom legalább annyira nehéz is, mint amilyen fontos. Jujj, nagyon nehéz lesz gyereket nevelni.

Evitaaaaa, nagyon szép a csempe, tök jó színek :). És hallod, apósod... Elájulok tőle. Tök ügyes és nagyon szépen dolgozik. Kézcsók neki :).

Yokka, végre egész alakos fotó :lol: Nagyon aranyos a kis pocak :)

Suzy, hogy telt a napotok Kicsifiaddal? Hogy viseled a párod távollétét?

Manama, vasi jányka? Akkor te ismered a tócsit ugye? Éppen múlt héten készítettem :). Mamám zalai gyerök volt és ez a kaja (a dödöllével) nagy kedvencek minálunk. De Szegeden és ezen a környéken sem ismerik, mindenkinek kerekedik a szeme, hogy miiiiiiit akarok én enni?
És a sütizést akkor iktassuk már be. De nem muszáj ennünk, sétálhatunk is, mutathatsz jó és olcsó boltokat :lol: Nem muszáj vásárolni, nézelődhetünk is.
Tényleg, szülésfelkészítő tanfolyamra akarsz jönni? Anikó utcában mostanában fog indulni, letelefonálom a héten, csak legyek túl ezen a rohadt vizsgán :evil:

Jaaa és egy fontos dolog. Múlt héten hívtam a szülésznőmet, a héten újra kell telefonálnom neki, hogy megbeszéljük az első randinkat Szigetváron, NSTre kell mennem. Vagy ezt már írtam? Na... hülyébb már nem leszek.

Banyek Anna. Majdnem elfelejtettem. Hajrá, hajrá. Sokat gondolok Rád, ill Rátok. Ma még nem is voltál. Lehet, hogy már kórházban vagy?

KépKép

Kép
szandriii

Tettem fel 2 képet. Sztem nincs nagy változás.

KépKép

Kép
szandriii

Szandri!
Ugyan, elfértek majd, nyugalom! Ha már minden a helyén lesz, akkor meglátod Te is megnyugszol majd...és gyönyörködsz az "új" holmikban és a babasarkodban!!! Biztos vagyok benne, hogy csodálatos lesz! :)
Én is ismerem a tócsit...de én úgy, hogy TÓCSNI.
Isteni kajaaaaaaaaaa..nyami nyami....

Manama!
Vasi??? Hova hova?
Mert, hogy én is.....hmhmhm!
:wink:
A családom onnan származik és jelenleg is rengeteg rokonunk él ott!

Evita!
Megegyezünk pelusügyben,persze!
Várlak nagyooon! :wink:

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Most csak magunkról! Helyzetjelentés!

Voltam a dokinál. Ő is azt mondta,hogy nem kell törődni a köldökzsinórcisztával.
Kifaggattam szülésügyileg,hogy mikor induljak kórházba meg, ki értesíti őt, én vagy a kórház miután bementem.
Közölte,hogy ha már rendszeres 10 perces fájásaim vannak, több órán át, akkor induljak be. Ezen kicsit meglepődtem, mert azt hittem sűrűbb fájásoknál kell bemenni, de ő így kérte, hát ezen ne múljon, akkor megyek. Ez engem is megnyugtat. EDÁ-ról is beszéltünk. Szóval elégedett vagyok. Viszont azt mondta,hogy nagyon lent van a feje, úgyhogy szerinte márciusig nem húzom ki. Február végén meglesz a baba. A méhszájam viszont még zárt. Pénteken megyek be a kórházba a 32 hetes uhura és ott mindent jól megnéz és megmér.
Hazajöttem, és láttam,hogy kicsit barnázgatok most a vizsgálat miatt. Pedig most nem fájt, és sokkal rövidebb ideig vizsgált, mint szokott, mert ahogy észrevette,hogy lent a baba, már vette is ki a kezét.
Hát röviden ennyi. Kíváncsi vagyok a pénteki ultrahangra!

Bocsi,hogy most csak magamról írtam! :oops: :oops:

Puszi

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok :!:

Alszik az Én kis gyönyörűségem :wink: tudok jönni egy kicsit :!:

Menion
annyit változik naponta ez a gyermek :roll: :wink: képzeld már csak 15 percig eszik és kaja után egyből van büfi, sztem jobb a 2-es cumi, nem akarom, hogy annyit erőlködjön a köldöke miatt :!:

Én úgy tudom, hogy az a jó, ha hólyagos az oltás helye, mert akkor reagál a szervezete :!: :roll:

A kismamablog oldalon van egy olyan, hogy baba fejlődése, azon belül pedig a végén, hogy "hány hónapos a babád?"és ott kell feliratkozni a hírlevélre :arrow: küldi minden hónapban az aktuálisat email-ban :!:

Evita
Mi is a MAM cumisüveget, cumit használjuk, sztem jó :!:
Én a Brendonba vettem mindent, most cseréltem le a 0 hónaposat, 2 hósra, ott mindent lehet hozzá venni :!:
nekem 3 cumisüvegem van :arrow: 1 etetés, 1 tea, 1 víznek :!:
Általában mindenki az AVENT-re esküszik, de nekem ez bevált :!: :roll:

Szandri
köszi, elég jól és gyorsan eltelt a tegnapi nap, egyedül fürdettem nem volt semmi gond, majd etetés és fél 10-kor elaludt és csak 4-kor ébredt a kis drágaságom :!: :wink:
Szorítok a vizsgához nagyon+++++++++++++++++++++++++++ügyes leszel és sikerülni fog tutira :!: :wink:
és oda férsz még a kormány mögé :?:

Nemsokára akkor NST :roll: húúú, hogy telik az idő :roll: :wink: remélem élvezni fogod :!: :wink:

Evita
meddig fogsz dolgozni még :?: nem mondta, hogy már nem kellene menned :?: jobb lenne, ha többet pihennél, ha már ennyire lent van a baba :!: :roll: sztem
reméljük zárt is marad még a méhszájad :!: :roll:
igen, a barnázás lehet a vizsgálattól, remélem mára már elmúlt :!: :?: :roll:

Gabi
hogy telt a tegnapi napotok hármasban :?:

Vivi
hogy vagytok drága :?:

Manama
és Ti hogy vagytok :?:

Anna
drukkok mennek+++++++++++++++++++++++++++++++++++vagy már meg is van a bébi :?: :lol:

Szép napot, pusszantás :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Szandri
Én is ismerem,de ahogy Orsi írja Tócsnit :!: :wink: nagyon finom kaja :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok!

Nagyon rovid leszek! Nincs net,eljottem egy kavezoba,hogy nezzek meg par dolgot,es a forumot sem tudtam kihagyni :wink:

Evita! Nagyon sajnalom mi tortent anyukaddal...Gyogyulast Neki!
Oszinte reszvetem a papad miatt :(

Anna! Drukkolok nagyon :)

Gabi! Nagyon szomoru ami nalatok tortenik :(

En szornyu depis vagyok,anyum hamarosan utazik,a baratnom is megy haza 2 hetre,a masik baratnom vegleg hazakoltozott,a ferjemmel meg nem mennek szuperul a dolgok. Vagyis sehogy nem mennek....
Ma kaptuk az elso 2 oltast,Mirikem egy kis angyal volt. A masodiknal sirt egy picit. Remelem nem lesz lazas.

Evita! Nekem nem is voltak 10 perces fajasok(5-7 percenkent kezdodott). Es megis haza akartak kuldeni a korhazbol :roll: :roll:

Puszko Nektek...ahogy tudok,jovok

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
nomi77

Na sziasztok!

Látom ma is pangós nap van, remélem nem azért, mert nyűgösek, sírósak a babák.

Evita, február vége? No, ez elég jó, akkor abban a hónapban lesz ám babadömping :)
Én már annyira várom. Majd versenyezhetünk ki lő kapura hamarabb :lol:

Suzy, bizony telik az idő, de gondolom ezt Te (ill Ti anyukák) sokkal jobban tapasztaljátok, hiszen Ádámka már a 2-es cumisüveget használja... Őrület.

Nomi, sajnálattal olvastam, hogy Neked is gondjaid vannak a férjeddel. :( Szegénykém, meg kell küzdened a távolsággal (mármint, hogy a szeretteid távol vannak Tőled), a búcsúzás pedig különösen nehéz és akkor még ez is...
Ha lesz időd, neted és Mirike is beleegyezik írd ki magadból Te is. Hátha jobb lesz kicsit a lelkednek.

Tócsi, tócsni ügyben látom nagy az összhang :P . Amúgy én már pacsa néven is találkoztam vele :)

A mai napom megint elég munkásan telt. Mostam. Már reggel 8kor elkezdtem. Mivel ezek a használt ruhácskák, sajna nem merült ki a dolog annyiban, hogy csak szétválogattam őket szín szerint. Volt benne foltos is jócskán. Körbetelefonáltam minden gyerekes ismerősömet miután a venis fehérítője nem akarta úgy tenni a dolgát, ahogy illett volna, hogy ők mivel szedik ki a makacs foltokat. Végül 1-2nél bedobtam öreg barátomat domestost is. (Barátnőm a második gyerekkel van otthon, ő is használja, ha már olyan durva a szennyeződés. De csak pár cseppet) Persze emiatt aztán bőséges és hosszadalmas öblítés következett, szal eltelt a nap.

Tapasztalt anyucik, Ti mit használtok fehérítés céljából? Lehet, hogy most megköveztek a domestos miatt :oops: :? . De mentségemre, megjegyeztem melyik az a 3 body és a sok öblítés után most 50 fokon pörög velük a mosógép. Majd kiderül mi lesz a sorsuk.

KépKép

Kép
szandriii

Sziasztok!
Régen irogattam Nektek, de aztán egy időre eltüntem... Látom, szépen haladnak a terhességek, lassan nem is babvárós topik lesz ez, hanem babás :)
Szeretnék kérdezni egyet, lévén, hogy nektek is van tapasztalatok: mi most vagyunk a 18. hétben, és tegnap egész nap egy szúrás volt a köldökömtől balra lévő helyen. Ez magne B6 hatására csökkent, ma szinte el is múlt. Ezt érezte más is? Mi lehet ez? :(
Köszönöm előre is

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85

Gyorsba.,...

Szandri!
Dehogy kövezünk meg.......egyébként, nekem a kaki foltok....márpedig ezek akár az anyatejes kaki, akár a tápis kaki nagyon makacs......elhiheted....tehát Én mindig Clorox fehéritővel szedem ki....a sötéteket pedig beáztatom a saját mosóporába/ ez nekünk a Dreft/ töményen.....majd kézzel öblitek kétszer és irány a mosógép, semmi baja nincs tőle.....és szerintem ezt úgyis Te fogod kitapasztalni majd a Manókáddal!

Nyuszika!
Szerintem csupán növekszik a méhed, ilyenkor a méhtartó izmok is nyúlnak, ezt érezheted görcsös, szúró, nyilallónfájdalomként.....de ezek enyhének mondhatóak. Ha folyamatossá válik és erősödik, jelezd az orvosodnak, kérlek!

Suzy!
Dalmának is most vettem új cumifejet az üvegre!
Növögetnek a Drágaságok, növögetnek.....
Kisbetűsen jegyzem meg Neked, hátha APa is olvassa és a világért sem akarom megbántani, na de szépséges fiacskád a Te kiköpött másod!!!!

Mi megvagyunk, Dalma éppen alszik itt sütött a nap és + 6 fok volt, nagyot sétáltunk délelőtt és délután is!
Majd este jövök mnég!
Puszi!

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Sziasztok!

Megvagyok én is, még nem jutottam ebek harmincadjára ;)

Látom, ez a front picit megviselte a babókat (és hát az anyukat is…) Kitartást!!!

Orsi
Örülök, hogy „bennmaradt” A ROTA elleni oltás és Dalma kedve is a régi! Meddig maradtok Sopronban? Nagyi örül, ugye? :)
Igen, bizony Vasból jöttem! Na most lehet h ki fogsz nevetni, de első körben annyit, hogy majdnem sárvári vagyok (ha leírom, már végképp elvesztem az inkognitómat :oops: :oops: ), de van szombathelyi kötődésem is nagyszülők révén! Te is Vas? Mmm, kicsi a világ! ;)

Gabi
Na, az ilyen leárazás jól feldobja az embert. Terápia!
Hogy vagytok amúgy?

Evita
Igen, a pelusos dologban csípőből írtam, aztán nekem is leesett, hogy nagy részüket szinte tilos áztatni, mert árt. Megnéztem a linket, kis zabálnivaló mintásak is vannak. Azt hiszem, hogy Apával leülünk és jól átrágjuk a témát, de ha belevágunk is, hozzád hasonlóan nem az elejétől. Van egy pécsi egyesület is, ahol forgalmaznak: http://kangaegyesulet.hu/kanga-bolt/moshato-pelenkak/ itt még élőben is meg tudom nézni.
Megnéztem én is a képeket, le a kalappal apósod előtt. Ja, meg a csempeszín is klassz lett! ;) Mese nincs, már látjátok az alagút végét!!!
Lábadat komolyan pihentesd, amikor csak lehet, polcold fel! Jó, nagy pocival tényleg nem az igazi, de a vérkeringésnek jól jön.
Örülök, hogy méhszájügyileg rendben vagy!

Suzy
Na, hogy telnek a napok Apa nélkül? Biztos ügyi vagy! Megértem, hogy néha elpityeredsz, de hát nem lehet maximálisan megfelelni mindennek. Ha Ádámkát meg lehetne kérdezni, tuti jókat mondana ;)
Mennyire öko a párom? Hmm, nem is tudom, hogy ez-e a jó szó… :roll: Nem írom le részletesen, mert elunnátok és helyenként a szemetek kerekedne, de példálózok: mosószerből kevesebbet és nem túl illatosat használ, öblítőt nem (én néha szoktam), papírt, PET palackot szelektíven gyűjt(ünk), nem vesz külön csomagolt papírzsepit csak 100as kiszerelést, nem használunk semmit, amiben van pálmaolaj (legalábbis én nem tudok róla…), nem vesz akácmézet, mert az akác tájidegen faj (úgy települt be Amerikából és invazív), autót csak legvégső esetben használ(unk), ételeknél-alapanyagoknál minél közelebbről érkezettet veszünk, és még sorolhatnám. :D
Köszi kérdésed, én jól vagyok, bár most kicsit alacsony a vérnyomásom és érzem a frontot, mert szurkál a hasam. De amúgy rendben vagyok, babó meg olyan műsort rendez néha, hogy azt hiszem, kikandizik a pocakból :lol:

Menion
Le a kalappal az éjszakázásod előtt!
Hú, ezt jó tudni, hogy lehetnek méretbeli problémák a kevésbé márkás pelusoknál, ezt észben tartom! Amúgy én úgy vagyok a pelus-dologgal, hogy ha vállal valamit a párom, akkor ok. De azt nem szeretem, ha beleugraszt és rám marad, mint szamárra a fül!

Szandri
Első mosás… de klassz! Én még tartogatom ezt az élményt, mert össze akarom várni a ruhák nagy részét. De nekem azért még több időm van. Nyugi a vezetés miatt!
Jahajj, az a csacsis bútor biztos nagyon jó lett élőben is. Hú, nem irigyellek a költöztetés miatt, alapból is fárasztó, nemhogy pocival.
Na, ami a tócsit illeti. Ismereeeem (sőt, nagyon szeretem), de ismerem tócsniként, lapcsánkaként, cicegeként, egy a lényeg, fűszeres legyen! :D
Hű, a szülésfelkészítő miatt én is akartam írni! Mert a Klinikán is most indult hétfőn (épp meghallottam fél füllel). Ha nem baj, nekem az jobb, mert gyalog közel van és nem kell kibumliznom Kertvárosba. De ha nem ragaszkodsz az Anikó utcaihoz, akkor akár Te is jöhetsz a Klinikára… ;) Ja, tegnap volt szülőszoba-látogatás is. Most már legalább tudom, hogy optimális esetben hova kerülök. Jujj, de azért elkezdtem ám izgulni… :oops:
NST! Júúúj, már itt tartunk!
A sütis (vagy igény szerint szétnézős) progit meg észben tartom, aztán majd lezsírozzuk!

Nomi
Kitartást neked is! Jajj, az nagyon rossz, amikor búcsúzni kell, de ahogy már írták, mi is itt vagyunk, ha társaság kell. Persze az mégsem anyud… Hát, férjedhez meg nagy adag türelmet!!! Nálatok is olyan oltások vannak, mint nálunk?

Nyuszika
Jó, hogy jöttél!
Szúrások nálam is voltak és nekem is azt mondták, hogy a méh növekedése váltja ki. A gyógytornászunk pedig mondta, hogy a 20. és 30. hét környékén van jelentősebb gyarapodás a bébinél és ez bizony szúrásban, fájdalmakban is megnyilvánul.

Szép estét mindenkinek!

KépKép
manama

Szia Manama :lol: :lol: :lol:

Jujj már azt hittem van vmi, hogy nem jössz.
Szülésfelkészítősdi nekem bárhol jó.Szted én mehetek a Klinikára? Megírod mikor van pontosan és hányszor egy héten? Aztán ha úgy alakulnak a dolgok, akkor a héten megszabadulok a vezetés minden nyűgétől és akkor köv héttől már tényleg vidáman és szabadon mozoghatok. Leszámítva ugyi a dokimat és most már szülésznőmet is :lol:

Én úgy izgulok, köv héten találkozom vele (sznő) és beavat a részletekbe végre. Már jó lenne, mert megnyugtató, ha az ember ismeri a részleteket is. Na nem mintha izgulnék.
Halál komolyan mondom, hogy ha választhatnék, inkább szülnék, mint vizsgáznék forgalomban :cry: :( :? :evil:

És igen, még éppen beférek a kormány mögé. Amúgy szerencsére Imike nem szokott zavarni az órákon, már annyira hozzá van szokva az autózáshoz. Szegény kis babusom.

Végül:
lehet, h hülye vagyok, de van lényegi különbség a ctg és nst között? Olvasgattam neten, de úgy látom alapvetően ugyanaz. Vagy nem?

KépKép

Kép
szandriii

Jaaa és Manama. Még egy. Mikor mész dokihoz? Már olyan kiváncsi vagyok, ki van a pocakban :lol: . Nevek vannak már? (Tuti mondtad ám, csak szita az agyam)

KépKép

Kép
szandriii

Na még egy kérdés.

A babák mekkora lábbal születnek? Azaz hányas cipő kell nekik? :roll: Abból is van jó néhány és a felhasználás időrendjében pakolásznám el őket és felmerült bennem ez is. Ok, nyilván a legkisebbet hagyjam elöl :lol: . Éles logikám van, nem igaz? :lol: 8) :lol:
A legkisebb ami van nekem, 16os.

KépKép

Kép
szandriii

Sziasztok Lányok!

Itthon vagyok!!! A wc-énk teljesen kész!
Itthon alszom! Jejeje! Holnap, holnap után még anyósomnál, aztán péntektől asszem véglegesen itthon leszek, Laci meg vasárnaptól talán! A fürdőszoba szépen alakul! Úgyhogy minden szuper! Már csak a vizsgákra kéne tanulnom, mert jövő héten lesz! De nem megy! Anyósomnál a gyerekek miatt...stb, itthon meg azért mert mindent meg kell csodálnom, na meg takarítani is kell, hogy ne legyen akkor por! És élvezem a takarítást, ritkán mondok ilyet, de ha ilyen szép dolgok vesznek körül, még takarítani is jó! :lol: :lol: :lol:

Amúgy a dokim kérdezte,mivel ennyire lent van a baba, szoktam-e görcsölni. Mondtam,hogy ünnepek alatt volt keményedés. De csajok pár napja van olyan, hogy hirtelen pár másodpercig nagyon fáj középen lent, aztán elmúlik! Lehet,hogy hülyének néztek, de nm tudom,hogy ez ilyen jósló fájás, vagy ő nyom meg valamit bennem! :roll: :roll: :oops: :oops: Eleinte azt hittem,hogy ő mozdul úgy,hogy fáj nagyon, de most már kezdek gyanakodni,hogy nem! És inkább esténként van ez! De nem mindig! Hát... tanácstalan vagyok!! :roll: :roll:

Emma is rengeteget csuklik! Megint csak nézhettek hülyének, de először azt hittem,hogy érzem a saját szívverésem a hasamban, mert,hogy ütemesen ver, mert hogy már volt ilyen,de most jöttem rá,hogy ez a csuklás! :oops: :oops: Legalábbis azt hiszem! :lol: :lol: De szegényt sajnálom,ha tényleg az, mert borzasztóan idegesít engem is, nemhogy őt... :twisted:

Suzy
Inkább pü-ben válaszoltam a munkahelyes kérdésemre, és ott meg is magyaráztam,hogy miért! Lányok nem előttetek titkolok semmit, akit érdekel, annak is elküldöm szívesen! :wink: :lol:
Barnázás elmúlt teljesen! :lol: :lol:

Nomi
Sajnálom,hogy nem jó most a kapcsolatod a pároddal. Tényleg, ha van kedved, időd, írd meg G-re! Sajnálom,hogy anyukád is megy már haza! :cry: :cry:

Szandri
Bizony lesz dömping! Már én is nagyon várom. Nem is bánom,hogy ha 1-2 héttel előbb jön! :oops: :lol:
Ügyes vagy mosás ügyileg. szerintem sincs semmi gond a domestossal. Valahogy ki kell szedni a foltokat! Nyugi ezen a héten túl leszel a jogsivizsgádon, és sikeresen megszerzed!!! :lol: :lol: :lol: :wink: :wink:
Lábméretet én nem tudom, de még fejméretet sem,hogy milyen sapit vegyek neki! Bár a lányok már írták, hogy segítenek az eladók ilyen ügyben!

Manama
Nem semmi környezetvédő a párod! Tisztelem ezért nagyon! Bár lehet,hogy néhány szokása idegesítene! :lol: :lol: :oops: :oops:
A lényeg,hogy ha téged nem idegesít, vagy már megszoktad! :wink: :wink:

Na megyek kicsit takarítgatok! :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Feltettem G-re egy képet a kész wc-énkről! :oops: :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Jóóó estét Nektek!

Manama!
Hűha, egyik oldalról Nagyszülői kötődés detto Szhely!
Másik oldalról majdnem Sárvár....
:arrow: Privi!
16.-án megyünk vissza Pestre, sajna!!!
Jaj, a Nadi és a Papi mindig boldog, ha itt vagyunk, imádják az Uncsit!!!!Sokat segit Nekem ez a pár nap....pihi, nyugi!

Szandri!
Én még ne adtam "cipőt" a lábára.....bébiknek való cipőt igen, amit tutyinak hivnak, de ez anyagból van. Sztem még egy darabig nem préselem bele a lábikóját semmilyen "keményebb" anyagú cipőcskébe. Nem is javasolják.
Sztem ez akkor lesz majd maximálisan aktuális kérdés, ha a gyerek elkezd felállni, járogatni....de ha rosszul tudom, akko bocsika! :wink: :)

Evita!
Azért ezekre a kis fájáskákra figyelj oda! Ha lent van a baba feje és ezek josló fájások lennének, ami lehetséges....akkor, jobb követni őket! És a dokinak mondikálni a vizsgálatokon! Tudod, jobb félni.....nem megijeszteni szeretnélek, de ahogy leirtad, a Kiscsaj lejet előbb jön majd!
Szépek vagytok WC ügyileg is!!! Alakul!!! Szupi!
Sapi méret: sztem Neked/Nektek a 0-ás /nullás/ méreteket kellene nézegetnetek! :wink:
Bár Dalma a nullásokat nem sokáig viselte.....most 3-asunk van...de általában a fej körfogata a mérce, a rózsaszin sapit ami G-n láttál fényképen, azt centire vettem, lemértem otthon a fejét, elmentem és a boltban is lemértem, hagytam rá 2 cm, és elhoztam, sztem a telet kihúzzuk vele. :roll: :D

KépKép
Kép Kép
schorsi

Sziasztoooook!!!!

Jaj nagyon el vagyok úszva most mindennel itthon :twisted: Olvaslak titeket,csak írni már nem tudok :oops:

Semmi különös történés itthon. :roll:

Roli szuper jó fiú! :lol:

Igyekszem jönni!

Evita!
Nagyon szép lett a wc. :lol:

Andi!
Gyönyörű szép a lánykád!

Még tuti akartam írni valamit............. :roll: :?

Na mindegy...........pusz mindenkinek!!!!!

Annáról nincsenek hírek?Pedig azt mondta ír g-re,ha van valami! :roll:

Kép
cukigabi
Budapest

Gabi!
Tegnap beszéltem Vele, ha jól emlékszem :? ma megy dokihoz és megbeszélik mi lesz, de még egyben vannak!
Azt mondta mindenképpen megirja ide a friss infokat!
Úgyhogy várjunk!

Helyzetjelentés:
Dalma sétál,+ 6 fok, napsütés...gyűjtjük a D vitamint.
Esténk: Elalvás nehézkes továbbra is......de ha egyszer sikerül akkor 6ig durmolás van....szokásos menetrend, 8 kor újra kelt.....10kor elaludt 1 órára és most séta a Papival.
Kaki :D : Mi beálltunk arra, hogy egy nap kimarad, tehát kétnaponta van kaki, de akkor 2-3 alkalommal is. Segitség nélkül.

Jaj, annyi rucit kinőtt már.....kellene menni a turiba! :?
Gabi?! :wink: :lol:

Szép napot! :P

KépKép
Kép Kép
schorsi

Orsi
Értettem. :lol: :lol: Odafigyelek, majd feljegyzem,hogy milyen gyakran van, meg ilyesmi. Nekem is jobb,hogy tudom. Ti tudtátok egyértelműen,hogy az fájás, és nem épp megnyom valamit a babátok?
Hirtelen elkerekedtek a szemeim, amikor azt írtad,hogy Dalma sétál. Nem értetettem, hogy már ilyen korán??? :roll: :roll: :lol: :lol: Aztán leesett,hogy mi van! :lol: :lol: Milyen jó is Papikával sétálni! Te meg pihenhetsz. :lol: :lol: Tök jó,hogy a kaki is beállt nálatok. :lol: Köszönöm a sapi infot.

Gabi
Örülök,hogy Roli jó fiú!!! Várunk nagyon!! :lol: :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Hát............. én megint megbuktam :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Nem tudom abbahagyni a sírást :(

KépKép

Kép
szandriii

Evita!
Sétál....jaja, azé ne menjen olyan gyorsan az idő!!!! :lol:
Hát, Én megkérdeztem a dokimtól, hogy mi ez a fájdalom....elmondtam neki mit érzek pontosan és azt mondta, hogy ez jósló fájás volt. Ebből tudtam..... :)

Szandriiii!
Ne sirj kérlek, semmi baj nincsen....!!!!
Az óráid és a vizsgád érvényes, menj majd a szülés után újra!!!!
Hajrááááá! :wink: :)

KépKép
Kép Kép
schorsi

Menion
HOL VAGY???? Remélem minden rendben van!!!

evita10
Budapest IX. kerület

szandrii
én is szeretem a tócsnit :lol: látom most értél el a legjobb és legizgisebb részhez!én is ilyen lelkesen pakoltam és olyan jó volt!örülök az örömödnek!
sajnálom a vizsgát!!!lezsírozni nem lehet???

evita
júúúj na az botrány lenne...én is nagyon rosszul viselem mikor a tesóm "rendszabályozza" a lányát szívem szerint megölelném puszilnám de tudom hogy az megbosszulná magát...bár a tesóm nevelésébe nem szólhatok bele (tegnap átjött a gyerek és csokit kunyerált mondta hogy éhes és nagyon szereti a csokit :P )hát adtam neki egy db-ot és emiatt a tesóm kitört hogy ne "zabáltassam tele"a gyereket ha már most fogyóznak...
nem szólhatok bele hogy eddig sz@rrá etette csokival most meg megvonja tőle de ha átjön hozzám és ott könyörög hát ember legyen a tálpán aki bírja...én nem bírtam!és az is túlzás hogy tele tömtem!
de remélem Laci nem fog így kiszúrni velem bár látom hogy én leszek az aki majd nemet mond és nem ő de ha még velem szemben vígasztalni is fogja akkor seggberúgom :oops:
cumisüveg:nekem nincs MAM-os de a számozás a többin is ua. és azért kell idővel nagyobb mert már kicsi lesz neki a luk és tudna gyorsabban enni de nem jön át olyan jól a kezdő cumiből...pl van aki arra esküszik hogy az jó ha a gyerek megszenved a kajáért de énn mivel koraszülöttek is vagyunk így nem erősek és ha szenvedne a szívásnál akkor elfáradna és nem enné meg az adagját...de nagy babánál az előny ha nem dől a tej a lukból mert akkor nem nyel félre és levegőt se nyel annyit
vizsgálathoz meg gratula hogy minden ok!
a csuklás meg bár idegesítő de negyon hasznos a babának és fejleszti a tüdejét!én mindig ittam és attól elmúlt!fájdalmakat nyilalást meg mindenfélét fogsz még érezni de nem is csoda!én a csáészárnál jöttem rá ténylegesen hogy hova nőtt a méhem és azóta is elképedek ha rágondolok hogy egészen fent volt a csúcsa a szegycsontom alatt :shock: hihetetlen hatalmasra kell nőnie úgyhogy annak vannak kényelmetlen hatásai is!ja és ami még jobban elképesztett hogy milyen gyorsan zsugorodott össze!nap mint nap éreztem hol a teteje és mindig egykisarasszal lejjebb volt

suzy
én se szeretem ha erölködik meg hát akkor nagyon sokáig eltart...de a 2-essel ha nem elég éhes akkor folyik mindenhol...tegnap is az előke tocsogott és alatta a rugi is tiszta tejes volt de nem mertem átöltöztetni nehogy kihányja azt amit legalább megevett...és annyira sajnálok minden cseppet miután ennyit törjük érte magunkat hogy fáj a látvány is hogyha a ruhán landol

nomi
sajnálom!rossz lehet egyedül pláne ha a párod is rátesz még egy lapáttal!

fehérítés:clorox de vettem óccsó hypót is amit orrba-szájba használok felmosásra takarításra de hypóztam kakis rucikat is mosás elött és mosás nélkül is de utána sokáig áztattam!

manama
van méretkülönbség is de főleg a babák közt van! az én kicsimnek olyan töpörödött kis foghagyma feneke van hogy hiába majdnem 4 kilós a 3 kilós pelus a leg passzosabb
így van ha akarja az "ökomegoldást"akkor csinálja teljes elánnal!én tutira nem bírnám!

orsi
én is a fotó kedvéért tettem cipőt rá hogy örüljön a tesóm akitől kaptuk...nem kell csak jó meleg zokni
nekünk is vannak "dísz cipők"textilből de értelét nem látom

Kép
menion
Budapest

nem volt időm gmailt nézni majd talán este
menni akarok levegőre de már ránksötétedett....eddig minig volt valami ami miatt nem tudtam öltöztetni...nagyon keveset aludt és evett ezértnem mertem nehogy kihányja...remélem most sikerül mert egy órája etettem bár volt olyan is már hogy akkor bukott....

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Szandri
Igaza van Orsinak, ne sírj, annyit nem ér az egész. És tuti biztos, hogy nem a képességeiddel van a baj, hanem túlizgulod…
Hmm, ami a Klinkás szülésfelkészítőt illeti, nagyon-nagyon klassz lenne, ha tudnál jönni. Amúgy sztem minden további nélkül jöhetsz, mert nem kértek semmilyen kiskönyvet vagy egyéb igazolást arról, hogy kihez tartozol. De ismerve a tornás fiaskót (amiért basszus most is), lehet, hogy érdemes megereszteni a telefont. Heti egy alkalommal van, hétfőnként öt órától.
Dokihoz legkorábban jövő hét vége felé megyek (majd telefonon egyeztetünk). Már én is kíváncsi vagyok, hogy ki lakik odabent. Nevekről még végleges döntés nincs. Lánynevek alakulnak, esélyes az Anna, a Nóra, a Melinda és akár a Nikolett. Fiúnevekkel jobban bajban vagyunk, ott elég sokat megvétózott a párom :) de pl a Bence, a Máté és a Csaba benne van a pakliban. Én azért várom a következő UH-t, hogy kiderüljön, méltóztatott-e megfordulni :D Kicsit parázok, nehogy elkényelmesedjen a farfekvésben.

Evita
Szép lett a WC és még otthon is alhatsz… :lol:
Na, jó, hogy írtad a csuklást. Én is érzek ilyet nem egyszer és a csuklásra gyanakodtam, mert nagyon ütemes és gyors „lökéseket” érzek, de nem voltam meggyőződve arról, hogy így csuklik egy baba a pociban. De ha Te is írtad… :)
Azért a takarítás mellet pihizz és figyelgesd magad!
Párom szokásai? Van, amire büszke vagyok, van, amit megszoktam, és van, ami idegesít :lol: :lol:

Gabi
Roli szuper! Csak így tovább! Majd gyere ha lesz időd!!

Anna még egyben? Hmmm, pedig meg voltam győződve arról h már megszületett Adél. Úgy látszik, nagyon jó helye van odabent. Kellene valami front… :D Hajrá Anna!!!!!!

KépKép
manama

Sziasztok!
Na vegre van net,a Kiralylany alszik az olomben :oops:

Evita! tudom,hulyen hangzik,de en meg most sem tudom melyikek voltak a joslofajasok. A mehosszehuzodast is csak akkor tudtam meg, amikor ctg-n voltam :oops: :oops: :oops: Azert imadkoztam,hogy menjen el a magzatvizem,de persze nem igy tortent.

Szandri! Sajnalom a vizsgat :cry: :cry: Nyugodj meg,ugysem tudsz most valtoztatni rajta az idegeskedessel,sirassal.
Valoszinu en is kiirom a banatom a gmail-re.Ma eleg jokedvu voltam....

Megprobalom megnezni a kepeket

nomi77

jujjjj Csajok! Annyira jok a kepek.......

Evita,Manama,Szandri! Imadnivalo a pocitok....annyira tetszik,szinte irigykedem :oops:

Evita! az "ilyen lett" gyonyoru

A babak zabalnivaloak :lol: A 3 kis holgy gyonyoru,aztan Barni ahogy rancolja a homlokat :wink: ,Roli nezelodik a kisagyban,Cipike a komoly kis arcocskajaval (O olyan megfontolt babanak latszik)
Menion! az,aki azt mondta Annara hogy ronda..... :evil: annak legszivesebben a szemet vajnam ki :evil:

nomi77

Nomi!
De jó,hogy van neted!!! Akkor gyakrabban hallunk, majd rólatok!
Ird csak ki....Én még gyűjtöm ehhez a bátorságot,hogy megosszam veletek.....de ami késik nem múlik!
Édes kis Mirike.....annyira szép baba Ő is! Zabbantanivaló!

Manama!
Hűha! Ez a Vazsmegye...Vazsvár....ott terem a lekvár!
Azaz a kenyér...isteniiiiiiiii!

Evita!
Helyes! :wink:
Figyelgesd a tested reakcióit! :)

Menion!
Gondoltam,hogy még nem tanitod járni :lol: ...képkedvéért mi is húztunk már fel kiscipőt! :wink:
Jó levegő: itt délelőtt csodás az idő és a levegő, a délutáni sétával már gondok voltak, mert mindenki fával vagy szénnel fűt körülöttünk...gondolhatod micsoda füst és illatfelhő követi ezt! :) :roll: :shock: :? :)

KépKép
Kép Kép
schorsi

Es.Kerdeztetek,h most magunkrol.... irtam tegnap volt az elso 2 oltas.Kerdeztetek,hogy milyen oltasok.....hat az meg kell nezzem,annyit tudok,hogy az egyik valami influenza(ezen kicsit csodalkoztam is). 3 dozisban adjak be,a 2. 2 het mulva lesz. Kaptunk valami szirupot,mondtak ha belazasodik,faj a laba,etvagytalan,adjak belole. Hat hazaertunk,Mirikem elaludt,du. mikor megebredt elkezdett keservesen sirni,cicit kikopte,cumit kikopte. Megnezem a kis combjat,hat :cry: :cry: :cry: piros es jol meg van dagadva. Melegvizes borogatas,es a szirup. Olyan 20mperc mulva teljesen megnyugodott es elaludt.Este 8kor ebredt,nyugodt volt,a labacskaja lelohadt,a pirossag is eltunt.Azota semmi baja :)

Az utolso heten 227 grammot hizott,most 4865 gramm,57 centi. Azrvosno meg volt vele elegedve,hetfon a noverke is,de tegnap megint bajlodott vele a masik noverke...hogy kicsi a gyerek,szaraz az arcocskajan a bor (a pattanasok elmultak,es tenyleg picit szaraz). S aztan adta a szoptatashoz a jotanacsokat. Eskuszom,all fel a hajam... Ahanyan vannak,annyi felet mondanak. Eldontottem....amig van tejem,egyik etetesnel csak szopizik,masik alkalommal cumisuveget kap. Igy eleg lesz a tejem egy eteteshez.
Olyan kis aranyos,mikor szopizik,neha levegot sem vesz(aztan megall hogy pihenjen par masodpercre),a szemecskei felig lehunyva.

Na megyek aludni,remelem vegigalusszuk az ejszakat. Altalaban 4-5kor ebred :D

nomi77

http://tajekozodjon.com/nyugdijkalkulator/ ha valakit érdekel,vagy a párját ;) (Laci voltam)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára menion 2011.01.16 01:04-kor.

Kép
menion
Budapest

Sziasztok :!:

Gabi
örülök, hogy Roli baba jól van :wink: azt hiszem jó lesz nekünk is a gripe water :roll: :wink: ma megyünk délelőtt fél 11-re a gyerekdokihoz (hetente mennünk kell a köldöke miatt :shock: :evil: ) és majd mondom neki, hogy az Infacol nekünk nem vált be :arrow: találkoztam mostanában több anyukákkal és mondták, hogy náluk is az elején használt, de utána már csak inkább attól fájt a hasuk, sztem is, mert nagyon édes tömény cuccos :!:

Nomi
És hogy van a kis csajszi az oltás óta :?:
el hiszem, hogy depis vagy, de írd ki magadból a dolgokat, ez hasznos lesz, jót fog tenni a kis lelkednek :!: :wink: ölellek drága :!:

Orsi
ha olvassa is a férjem, nem fog megharagudni, mert nap, mint nap ezt "megkapja" :wink: sokan mondják, hogy ilyen kicsi babánál nem lehet megállapítani, hogy kire hasonlít, de sztem ez nálunk különösen nem így van :!: :wink:
jó, hogy megy a kaki segítség nélkül is :wink: van tejcsid :?:
Dalma baba hogy alszik el, magától :?:

Annyira szép az idézet, tetszik nagyon :wink:

Manama
húúú, nem is tudom elképzelni ezt az "életmódot" férfiban :roll: :wink: akkor Ti külön mostok :?:
és isztok PET palackból :?: mert a férjemnek van egy kollégája, aki nagyon "bio" és Ő egyáltalán nem vesz PET palackos vizet, mert az nagyon nem jó szerinte :roll:
Én az ilyenen úgy el szoktam csodálkozni :roll: :wink:

Örülök, hogy jól vagytok és hogy a babókátok műsort rendez :lol:

Szandri
ne keseredj el drága, sztem is hagyd most a fenébe ezt a vezetést, nem szabad most ezen idegeskedned, nehogy valami baj legyen :!: de hát mi lehet a probléma :?: oktatód mit mond :?: nagyon sajnálom drága :!: :cry:

Rólunk:
minden nap délelőtt és délután is levegőn vagyunk, általában azonos időben
:!:
éjszaka 6 órákat alszik, nem kelünk csak egyszer :!:
kaki: még mindig csak segítséggel
tápika:talán ez lesz a mi kajcsikánk, sztem jó lesz, szereti, először nem nagyon akarta megenni :!:
csípőszűrés:
tegnap voltunk egy ortopédusnál( anyósom által), teljesen rendben van a csípője, azt mondta nagyon erős baba, élvezte ahogy tekergeti a kis csípőjét :!: :wink:
Viszont azt mondta a dokinő, hogy ne használjuk a pihenő széket, mert nagyon nem tesz jót a gerincének, aludni csak hason béka pózban, illetve a hátán, de semmi képen ne az oldalán :arrow: tudja, hogy a védő nénik azt szokták javasolni a büfiztetés miatt, de nem jó az sem :!:
fürdés után jó, ha tornáztatva van a csípője, ez minden kisbabának ajánlott :!:
Már előre felhívta a figyelmem, hogy ne vegyek kompot, mert ne akarjam, hogy abban akarjon megtanulni felállni vagy járásra tanítani, mert ott csak pipicskedve fog megtanulni és magas lesz a lábboltozata, majd megtanul szépen magától felállni és utána járni :!:
mondta, hogy sok anyuka, aki használtak kompot, vitték 1-másfél évesen a gyereket, hogy nézze már meg, mert pipícskedve megy a gyerek és mit lehet csinálni :?:
megfogadom a tanácsát :!:

Cipike sokat nőtt, vennem kellett rucikat, a C&A-ba nagyon jó bodyk vannak és pulcsik is :!:

Puszilok Mindenkit, pocakosoknak kitartás :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Csajok, olvassatok gmailt :!: :lol:

Anna
Kép
nagyon jó egészséget, sok-sok tejcsit :!: ügyik voltatok, puszi :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Én is most olvastam!

Anna
HATALMAS GRATULA ADÉL BABÁHOZ!!!!! Milyen csodálatos szülinapi ajándék!! :lol: :lol: :lol: Sok-sok tejcsit, és egészséget!!!
nagyon ügyes voltál!!

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok Csajok!

Végre tudok jönni nemcsak olvasni!

Anna
Szívből gratulálok! Jó egészséget és sok-sok tejcsit!

Nomi
Sajnálom, h anyudnak haza kell jönnie!
Nagyon ügyes Mirike, h ilyen jól viseli a szurit!
Nálunk megvolt a 3hós oltás. Adtam neki kúpot, de így is hőemelkedése lett!Úgy tűnik h lázzal reagál Barni minden oltásra....

Manama
Nem fogod elhinni, de anyum is VAZS-megyei! :) :D 8) (MAjd privibe ezt kibeszéljük!)
Nagyon durva a párod és azt öko dolog.
(Kérdezted a cumis üveget: nálunk olyan nincs itthon, mert már a cumi megzavarta... :( :? :roll: )

Szandri
Sajnálom a vizsgát! Fel a fejjel! Sikerülni fog az!

Suzy
Bizti vagyok benne, h jó anyuka vagy! Elvégre te vagy a topic alapító anyukánk és mindig mindenkihez van egy -egy kedves szavad is! Nekem ez mindig olyan jól esik!

Sír a főnök folyt. köv.

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Végreeeee! :lol:

ANNA!
Gratulálunk a kislányod születéséhez!Nagyon jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánunk!!!!

Kép

Várjuk a beszámolót!!!! :lol:

Kép
cukigabi
Budapest

Sziasztok!

Nomi
Klassz, hogy van neted! De jó, hogy így túlestetek az első oltáson. Kár, hogy megduzzadt a lábikója, de szerencsére már nyoma sincs. Remélem, hogy nem lesz folytatása. Hű, hát kitartást a soksok jótanácshoz.... bízd az ösztöneidre!!!!

Suzy
Ádámka nagyon ügyes, ahogy írtad a dolgait! Reméljük a tápi is teljesen beválik és a csípőtorna is jó lesz. Szépen növekszik, ha alig győzöd venni a ruhákat ;)
Neeem, nem mosunk külön, általában én intézem a háztartást, csak ritkán marad rá. PET palackos megoldás nála (is) kényszer, mert itt iszonyat rossz ízű a víz és még forralás után is érezni valamennyire. Nem csodálom, h csodálkozol, ez szokott lenni az általános reakció ;) ;)

Orsi
Jujj, az annyira kellemetlen tud lenni, ha jó az idő, de a füst megül... fujj.

Menion
Köszi a linket, még nem találkoztam ezzel a kalkulátorral.

Erről jutott eszembe, hogy a családi adókedvezményt ne felejtsétek, mert kis pénz, de azért jelent valamit.
Teszek be két linket, hátha segít valakinek
http://apeh.hu/bevallasok/adatlap/adoeloleg_2011.html
http://www.nefmi.gov.hu/miniszterium/sa ... kedvezmeny Itt a lap alján van egy elérhető részletes tájékoztató is.

Anna!
Soksok szeretettel gratulálok, tejcsiben és örömekben gazdag napokat, éveket kívánok. Adélkát Isten hozta! Párod pedig ennél szebb szülinapi ajit nem is kaphatott volna! ;) Pihizzetek sokat és majd várjuk Rólatok a híreket!

KépKép
manama

Hihi csajok... mire megírtam a kis hozzászólásomat, özönlenek a hsz-ek!
Nem mondom, pörögtök rendesen :lol:

Szép napot mindenkinek!!!!

KépKép
manama

Vivi
megkönnyeztelek, annyira kedves vagy :wink:

Nagyon örülök, hogy ez a topik annak idején beindult, hogy csatlakoztatok és úgy érzem egy nagyon jó kis csapat alakult ki, remélem a továbbra is ilyen jó marad a hangulat és tudunk a jövőben is egymásnak segíteni, köszönöm :!: :wink:

Mi most megyünk a gyerekdokihoz, de még előtte kaja van, az Én kis "csomagom" ollan éhes :lol: úgy fekszik az ágyon kis béka pózban, mint egy kis csomag :D

Szép napot :!:

A férjem eddig úgy van, hogy egy hetet itthon, egy hetet Pesten lesz FÉL ÉVIG :shock: :cry: :cry: :cry:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

itt durmol rajtam tovább...

Evita
úgy örülök,h lassan haza tudsz menni!
szép lesz az otthonotok!
pihenj sokat!

Orsi
de jó nektek otthon!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Manama
köszi a linkeket, mi ebben a hónapban lemaradunk a kedvezmény igénylésről, mert a férjem ugye nincs itthon és nem tud aláírni :!: :cry: mekkora hülyeség és mennyi idő, rohangálás, hogy nekem is be kell mennem az Ő papírját is a munkaügyön aláíratni :shock: ezen úgy kiakadtam :!:

Köszi, Ádám nevében is :wink:

Na megyek...

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

majd folyt. mert nehéz igy gépelni félig fekve...

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?