Új privát üzeneted érkezett!

Csicsi
Olyan hosszan írtam, h közben te is írtál egyet :)
Szerintem nagyon jó, hogy írtál az anyukádról, mert igenis ránk fér, h megbecsüljük, amink van! Nővérem kislányát én is kismajomnak hívtam évekig :) Pici vézna baba volt és a Monroe reflex nagyon erősen működött nála, mindent úgy ölelt mint egy kiscsimpánz :D Szerencsére az anyja nem nagyon sértődött meg rajta :)
Cumiról nekem mindig az jut eszembe, h a harmadik gyereknél már csak a kutya nyalja le... szóval most úgy gondolom, nem fogom minden leesésnél - főleg lakásban - kisterilizálni. Sztem ezt a lét nem lehet ráspriccelni, mert ahhoz tömény, és hagyni kell állni benne. Talán ha Nyufó egyszer ráér, felvilágosít minket ;)
Sztem semmi bajod nem lesz a camembertől. Nekem is az volt vele a legnagyobb gond, h többen is mondták, h nem lehet, és akkor már pánikoltam miatta. De pl valamikor most hallottam, h oreganót meg bazsalikomot sem lehet, pedig azt én majd' mindenbe teszek. Persze, az olasz nők meg nem szülnek, mi? Szóval ezek a tilalmak sztem sokszor olyanok, h belénkbeszélik őket, és aztán már azért nem tudjuk megenni, mert pánikolunk. Tatárbeefsteakre én is vágyom ám (ezt vajon hogy írják :?: )! Szoptatás mellett már tényleg szabad? Csináltatok apámmal, nagyon jó benne!
Te le bírsz menni spárgába?! Wow! Így könnyű lesz szülni ;) Nálam a penész az épület átadásának 1. évében volt jelentős, azóta visszaszorult. Bizti a sok eső miatt teljesen fel vannak ázva a falak és nem tudtak az ősszel rendesen kiszáradni. Elvileg van olyan falfesték, amiben benne van a penészölő, kb 20%kal drágább. Én spriccelős domestosszal fúlyom le, ha előjön, de nálam fehérek a falak, annak meg nem kezdi ki a színét.
Influenza ellen én be vagyok oltva, novemberben kaptam meg, így Szaffi is védett lesz. De engem majd' minden évben oltanak a suliban, amúgy ha elkapom vagy két hétig haldoklok. Szóval én tudtam, h birom az oltást. Ha még sose kaptam volna, tuti nem most próbálom ki először. Ja appa is be van oltva, ezt aszem már írtam. Meg én vettem vírusölös kézfertőtlenítő szappant (500 ml-es folyékon, olcsóbb mint az illatosok a tecsóban). Ha valaki hozzá akar érni Szaffihoz, elötte fél percig sikálnia kell majd a kezét ám!!
Én nagyon vallom, h a pénz nem boldogít. Egyszer 6 hetet csöveztem spanyolországban, és életem egyik legjobb időszaka volt, pedig napi két zsömlét + egy polipkonzervet tudtam csak enni, aludni meg a szabad ég alatt hálózsákban. Az utóbbi években meg hiába volt meg minden, pöpec autó, új bicó, laptop, vágyaim fényképezője, izgi nyaralások drága hegyekben, folyton depis voltam, mert a baba meg nem jött össze. Szóval a pénz nagyon nem boldogít. Persze, ha annyira szegény lennék, h a gyerekem éhezik, az megint más kérdés, de valahogy nem hiszem el, h én eljutnék odáig. Akkor bármilyen megalázó munkát elvállalnék, azthiszem akkor semmi sem szégyen.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Találtam egy olyan oldalt,ahol az új szoptatós melltartó 1400 ft-ért,szopis hálóing 3990 ft-ért van!

ÚJ kismamanadrágok felsők: www.gportal.hu/elenorkismamaruha

lasaguilas
Budapest XI. kerület
 
 


Haliho!

csicsi: te voltal az elso szemely, aki eszembe jutott reggel!!! :lol: Kepzeld el, hogy a Vastag Csabival almondtam, hogy o volt a pasim. Es meg azt ugy, hogy mar itt eltem, viszont otthon Magyarorszagon volt masodallasom, es gondoltam hogy egye fene, legyen egy otthoni "tartalek" pasi. De mielott barmi tortenhetett volna, felebredtem. Szoval mocskos reszleteket sajnos nem tudok megosztani veled :lol: :lol: Ebredes utan meg rossz volt a lelkiismeretem, mert ugye mennyire imadom Alexet es kepe svagyok ilyen marhasagot almodni. Egyebkent is Nikolas fan voltam amig ment az Xfaktor, igy egy kicsit "csalodott" is vagyok... :lol:
A cumirol annyi, hogy szerintem nem kell annyira tulzasba vinni a sterilizalast. Akarhogy is nezzuk, az nem egy termeszetes szer, amivel fertotlenitheted, szoval en lemosom a csap alatt vagy en magam kapom be a cumit es adom neki majd vissza. Meg inkabb ki se fogom fozni oket (persze elso hasznalat elott ki fogom), hanem inkabb veszek majd neki ujat. Mar van neki 4 cumi bekeszitve, a biztonsag esetere :D
A foberlo nem egy jo ficko, meg egyebkent is eleg buzis szegeny, szoval abszolut nem ferfias a szememben. Viszont mostmar baratnomnek tekintem ezutan a doboz csoki utan :D
Alex is tapogatja a hasam, foleg miota mar rendesen latszik hogy hol rugdos vagy nyultja ki a kis kezet/labat. Molly pedig jatszik vele, megerzi ha o simizi, es direkt dugja neki a nagy csontokat :) Alex pedig neveti, mint egy gyerek. Uristen, ha visszagondolok, hogy mennyit valtozott ez az ember az elmult 9 honapban...ra se ismerek :)
Vigyazz azert ezzel a spargazassal, elhiszem hogy megijedtel. En azert nem probalom ki a szex helyett, azert az kellemesebb, akarmilyen allapotban is vagyok :D

rekuja: de jo, akkor lesz akivel tud majd Szaffi jatszani!!! :) Az en baratnomek is 19-en mennek 20. hetes ultrahangra, es majd kiderul hogy milyuk lesz. Tenyleg milyen reg volt mar az az ultrahang, pedig nekem ugy tunik hogy a 9 honap csak ugy elrepult.
Tegnap este elszunyokaltam egy picit, es pont elotte idegesitettem fel magam ezzel a nem wc-re menos dologgal, hogy nem sikerul. Mellettem pedig Alex nezett filmet, amig aludtam, es mondta hogy meg almomban is arrol beszeltem hogy nem tudok ...-ni :D Tegnap este ittam volna egy kis tejet vagy valamit, viszont csinaltam erdeigyumolcs levest, es abba tettem az utolso tejemet, es nem tudtam inni. Viszont a szundi utan volt egy kis sikerelmenyem :D Addig meddig, de sikerult kiszugeralni magambol. Egyebkent elotte napokig szolot ettem, de annak se volt hatasa, csak a szelet hajtotta ki belolem, de az meg nem minden.
Meg kell hagyni, a pasik is hulyen viselkednek az ido kozeledtevel. Az egyik babat takargat, a masik ures babakocsit tologat :D

Rolunk meg annyit, hogy reggel megint ugy keltem fel, hogy borzasztoan faj a csont a labam kozott, igy ujra kellett tanulnom a jarast ebredes utan, ugy mint karacsonykor :? Tegnap este ereztem a huvelyemben azt a szuro erzest, amire azt olvastam hogy jelzi hogy a baba feje megy lejjebb... Szoval valoszinu hogy megint csak tagult lent minden. Alex pedig tegnap este mondta hogy o ugy erzi hogy beteg lesz. Na remek...gyorsan adtam neki forro teat meg egy megfazasra valo gyogyszert, ejszaka ki is izzadta magabol a bajt. (Szo se rola, en keltettem fel, es adtam ra uj pizsit :D ) Most dolgozik, remelem nem lesz panasza melo utan sem.

Kép

Kép
snowball
 
 

 
 

Sziasztok!

Snowball: ne pánikolj, szerintem kicsi az esélye annak, hogy "hirtelen" kipottyanjon a baba.. és a vajúdás az esetek nagy részében éjszaka indul meg.. Simán be fogtok érni, az tuti! Na, most már végképp nem tudom, mit lehet enni.. ;)

Evian19: Szia! :) Asszem én emlékszem Rád, még amikor mi zugolvastunk, akkor írogattál ide! :) Nem kell aggódni, ha muszáj lesz, úgyis feltalálod magad! Pl. első nap meg sem mertem fogni a gyerkőcöt, aztán este annyira aktív volt, hogy kénytelen voltam, nem is egyszer... Átöltöztetni sem mertem, aztán második este kb. 5x kellett teljes generált csinálni... Tehát úgysem fogsz a tapasztalatlanságon gondolkozni, ha nem akarod, hogy pl. a baba összepisilt cuccban ázzon egész este... ;) Mert ugyebár a babák hátul is pisisek tudnak lenni, egészen tarkóig! :D

Csicsi: Miért kaszkadőrködsz, az ég szerelmére! Felolvastam Apának a spárgás részt, még ő is majdnem szívrohamot kapott!! Remélem, tényleg nincs semmi gáz! Anno még a fürdőkádba is csúszásgátlót vettem, mert az elesés volt a parám...
Penész: hát, nem akartam írni, de most már leírom.. Tudjátok, mennyire vártuk a nyílászáró cserét... Most viszont túl jól zárnak az ablakok, és ugyebár Kristóf miatt sokat kell mosni, nos, be is penészedett pár fal, de nem is akárhogy! Amikor Apa porszívózott, észrevette, hogy az ülőgarnitúra mögött vastagon áll a penész a falon (de tényleg, szabályosan bolyhos, vízcseppes volt!!!). Sőt, ott is állt a penész, ahol semmi nem volt a falhoz tolva, tehát még levegőzhetett is! Sőt, a parafa padlón is látszottak a nyomok!!! Volt itthon vmilyen Lidl-ben vett penésze elleni sprénk, Apa azzal takarította le a cuccost, és azóta kitesszük a teraszra a gyerekcuccokat is száradni....Mindenesetre én is elég ideges lettem, nem szeretném, ha a gyerek tüdejébe penész kerülne...

Influenza: Tesóm tavaly előtt beadatta magának az injekciót (akkor volt kb. 7 hónapos a kisfia), és olyan beteg lett, hogy hetekbe telt, amíg kiheverte! Én simán elkaptam 2009 szeptemberében a műtétem után, és 1 hét alatt keresztülmentem rajta. Persze én is vigyázni fogok Kristófra, betegen nem jöhet hozzá senki (vagy ha a környezetébe valaki beteg...), de az tuti, hogy nem oltatom be magam. Olvastam a dokim egy nyilatkozatát a neten, amiben az volt, hogy a kismama (terhesekről nyilatkozott), szedjen csomó C vitamint, és a környezete oltassa be magát..
Nem okoztál lelkifurdalást, csak felnyitottad a szemem, mennyire igazságtalan voltam... :(

Rekuja: valóban nem csípőszélesség stb. kérdése a szülés, ui. egyik ismerősöm vaságyastul kb. 45 kiló (de tényleg), és simán kipottyant belőle a gyereke, pedig az első volt neki!! Meg is lepődtünk! Érdekes az, amit a tehéntejről írtál, nem is tudtam.. most is írogatják, hogy kis gyerek ne igyon tejet, utána is csak pasztőrözöttet, én meg kicsi koromban nyomtam a frissen fejt kecsketejet ezerrel...
Fú Balcsi északi part!!! Az gyönyörű!! Még ott sem voltam kajakkal! Oda tutira elvisszük majd a gyerkőcöt, megmutatjuk neki a madarakat! ;) A Tisza-tó is gyönyörű, pláne így, hogy nem mehet akárhol akármilyen vízi jármű! Mi is csendben, "lábujjhegyen" evezünk, ha természetvédelmi területen vagyunk, és meg sem szólalunk, nehogy megijesszük a teknősöket, madarakat, halakat! Képzeld, tavaly voltunk a Szigetközben, az ottani Kis-Dunán, aminek le lehet látni az aljára!!! Beledőlt fák, halak vízi növények... Gyönyörű!!!!
K mint kaja.. Ez jóóó!! :lol: Lassan már csak kenyéren és vízen élhetünk.. (A fenébe, K, mint kenyér..... :D
Cumi sterilizálás: főzd 5 percig, utána steril lesz... Így sterilizáljuk az orrszívó szondáját is (igen, orrszívó, most már vettünk egyet, ui Kristóf néha szörcsögött...)
Hú, ez nagyon kemény, amit a pénzről írtál! Ezt is felolvastam Apának, 2x. Teljesen egyetértek azzal, amit írtál! Amíg az előző melóhelyemen dolgoztam vezetőként, utazgatnom kellett ide-oda, drága szállodák, stb, és utána már én is csak min. 4 csillagosba voltam hajlandó menni.. Utána elegem lett a csili-viliből (és az állandó "váltsuk meg a világot, de csak elméletben" meetingekből, és lemondtam a vezetőségről.. Ahogy találkoztam a párommal, utána már szinte csak sátor, vadkemping, szabad tűz, hideg víz...mégis boldogabb vagyok, mint a drága szállodákban... Ja, és a kedvencem Dobogókőn a Platán panzió! Nem 4 csillagos, de az biztos, hogy a legjobb hely, ahol valaha jártam! ..és a bográcsos kajájuk zseniális!! (minden hétvégén főznek a panzió előtt..)

KépKép
sajti
 
 


Még pár dolgot megosztok Veletek, csak hogy Ti ne essetek bele ilyen hibákba...

Feltétlenül vegyetek a gyerkőcnek kis kesztyűt, pár100 Forint, mert elég gáz, ha összecsikargatja a kicsi arcát! Sőt, most mondta Tesóm, hogy egy darabig még le sem lehet vágni a körmét, mivel azok is erezettek! :shock: Gondoltátok volna??? Most már tényleg lobbizni fogok a kórháznál, hogy valamilyen tájékoztatót tartsanak a kismamáknak, mert ez nem állapot, hogy nekem csak annyit mondtak, hogy "majd letörik a körme", de azt nem, hogy nem lehet vágni.. A kis kesztyűt (amit én vittem be, 3 párat is.. ) sokszor rá sem adták, így úgy nézett ki a gyerek, mint egy háborús veterán...

Tej: képzeljétek, tegnap este azzal szembesültem, hogy nincs tejem! :shock: Eléggé kiakadtam, de aztán rájöttem, hogy fáradt vagyok, nem aludtam nap közben, és nem is ittam eleget, nem is ettem cukros dolgokat (sőt, alig ettem valamit..), így nem volt miből tejet csinálnia a szervezetemnek! Gyorsan benyomtam 2 laktoherbet, ettem cukrosat is, és lefeküdtem aludni, de még így is csak hajnalra állt helyre a tejcsárda... Addig pedig fel kellett olvasztanom Kristófnak egy adag lefagyasztott tejet (tehát fagyasszatok, amikor van sok!!).

KépKép
sajti
 
 


sajti: en mar oda is keszitettem a korhazi csomagomba a kesztyut, mert en meg ugy hallottam, hogy szuletes utan a kezecskeiben meg a labaiban lassabban indul be a verkeringes, es kepes lehulni. Nem szeretnem hogy fazna valamilye. Na meg igen, a kapargatas... Azt en sem tudtam, hogy erezettek a kormok. Viszont ha jol belegondolok, akkor en se urulnek neki, hogy ha 9 honapos vizben aztatas utan valaki is bantata a kormeimet...biztos erzekeny. A tejcsivel vigyazz!!! Az a lenyeg, hogy visszaallt siman a csarda. Szegenykem lehet ugy bepanikoltal hogy mit ehetsz es mit nem, hogy inkabb nem is ettel/ittal :) Egyel amiben biztos vagy, es jol esik. Te miben fagyasztod le a tejet? En egyelore nem vettem semmilyen tarolot erre a celra, de maz apat elugrasztom a bababoltba venni valamit, ha szuksegem lesz ra. Gondolom hogy pipa lehettel a penesz miatt, en is megbolondulnek ha a frissen festett falon mohak nonenek... A kisebbeket el lehet tuntetni konnyen egy kis hypos szivacsos attorlessel.

En sem oltattam be magam, mert eddig sosem tettem, es gondoltam hogy lehet most sem lenne ez a legjobb megoldas. Ki tudja hogy hogy reagalna a szervezetem. Szoval nalunk is marad a kezmosas, stb. Mondjuk remelem anyu nem jon ide betegen, mert most ment haza tegnap tesomektol, es tesom vegig a 2 het alatt beteg volt, amig anyu ott volt. Anuy nem beteg, nem kapta el tesomtol, remelem igy is marad. Egyebkent sem nagy elmeny betegen utazni, repulni, sajnos tavaly februarban volt benne reszem :?

Kép

Kép
snowball
 
 


Kikirándultuk magunkat! Hatalmas túránk kemény fél óráig tartott :D viszont a lelkemnek már ez is nagyon jól esett. ilyen ködös hűvös de hóolvadós időben senki sem kolbászolt az erdőben, néma csend volt de még havas, ködös... fú nagyon szép! Aztán egy jó kis rántotthusi a KisRigóban nyami :) És tuti lejjebb van Szaffi, mert mind2 szeletet simán benyomtam és nem pukkadtam ki. Megint tudok enni! :D

Snowball
Na egy ilyen Vastag Csabis álmot én is bevállalnék ;)Azért jól nyomod, gyerek mellett még két pasi is! tudsz élni :D
Én nem főztem ki a cumit, csak meleg vízzel lemostam, és betettem a sterilizállóba, az kb 8 percig forró gőzzel sterilizál, sztem az kb ugyanazt a hatást éri el. Utána meg úgyis a konyhába szárad, ahol valjuk be, bármi kosz/baci rászállhat, akkor meg ugyanott tartok, nem? De nekünk csak 2 cumink van, mert nemtom milyen gyorsan kopnak, és ezek a 0-3 hónapos méretek, aztán meglátom, mikor kell nagyobb. De az is érdekes, h 0-3 hónapos kor, mert mondjuk van baba, ami 3 hónaposan lesz 4 kg, nekem meg Szaffi már eleve anyi körül születik, szóval most mérjem le hány centis a szája, vagy mi? Ez is csak marketing, h ujjat vegyek neki :)
Örülök, h volt előrelépés emésztés ügyben. A múltkor pont ezt írtam, amit a szőlővel mondasz, h jönnek a népek a remek szilvalekvár stb tanáccsal, pedig akinek ez rendszeresen gond, ez tudja, h az összes ilyen rostos cucc valójában semmit se ér :( Mondom, nekem az iszonyatos mennyiségű mézes tea (csak gyümölcs, semmi fekete vagy zöld fű bele!) válik be, de az is lehet h csak a magas folyadékbevitel miatt. És persze ez alól is vannak kivételek.
Épp ma néztem az időjáráselőrejelzést, és már a te időpontod is megjelenik a kéthetesen :) ja, ez csak a magyar, szóval neked nem számít, de akkor is! Közeledsz ;) Itthon semmi front nem lesz, ameddig látni. Ez jó, nem kell attóltartanunk, h nem lesz hely a szülészeten, ha menni kell ;)
Nyugi, anyud ha el is kapta a nővéredtől, addig meggyógyul. Ha meg nem kapta el, akkor már immunis ;)

Sajti
Orrszívót is sterilizálni kell?? Na ez bennem fel se merült! Majd azt is bedobom a gépbe. Nem lehet levágni a körmét? Én csak azt hittem, azért nem szokták az elején, mert nehéz még vágni, és nem akarják bántani a csöpp kis kezét! Kesztyűcskét mi is vettünk a héten, nagyon vicces volt, mert appa állította, h ez nem kesztyű, hanem zokni, mert nincsenek kis ujjacskák rajta :lol: A férfiak hogyhogy nem tudnak ilyen dolgokat? Mi ezeket mikor/kitől tanultuk meg?
Pénzes dologhoz még egy: Appa korábban vezető beosztásnál volt a cégénél. Ugyan most keres jobban (az eltöltött idővel lépett kategóriát), de akkor több utazgatás meg felelősség volt stb. Egyszer besokalt és felmondott (akkor még nem ismertem). Aztmondta, inkább lesz munkanélküli, vagy visszamegy Vásárhelyre tanítani (hívták, van ott vmi magyar nyelvű egyetem), de tök hülyeség ennyit keresnie, ha nincs ideje elkölteni. Szóval amikor én megismertem, akkor épp munkanélküli volt, és tök nem ettől függöt, h beleesek-e vagy sem. Jó, mondanom se kell, h annyi tartaléka volt, hogy sokkal jobban élt mint én az akkori másfél állásnyi óraszámommal, amivel épphogy nem voltam negatívban hóvégén (pedig albérlőm is volt, meg magándiákok) :) Aztán visszament a céghez, de nem ugyanabba pozícióba, egész más főnök alá, és nagyon szilárdan ragaszkodik hozzá, h bizonyos méretű ügyeket már nem vállal el, mert ott már nem éri meg a pénz/munka arány. Persze így is sztahanov :lol: De azt is értem, amit Csicsi írt, h bizonyos keresetösszeg azért kell a boldogsághoz, h ne lássd teljesen kilátástalannak a sorsodat.
Mi is panziózni szoktunk az utóbbi időben, főleg, mivel én útálok éjjel fázni, szóval ősszel meg tavasszal a sátrazás nálam kizárva. A mi egyik kedvencünk a Zemlénben Komlóskán a sólyomvár panzió, isteni házi szilvásgombócuk van. A Zemplén amúgy is favorit nálunk, mert tök üres. Dobogókő nekem túl zsúfolt, oda csak "rossz időben" megyünk, amikor nincs még egy olyan hülye :) De hozzánk az közel van, csak 1 napos túra. Ja, meg van ott egy turistaház, ott többször voltam már osztálykiránduláson kölykökkel. Szeretem a kölyköket elvinni a rámszakadékba, aztán jól bekajáltatni őket és ráhúzni egy éjszakai túrát (az már csak 4-5 km). Utána éjjel alszanak, nem kell félni h épp túllövik magukat :lol: jó is a tanárélet ;)
Tyű, ennyire függ a tejmennyiség attól, te milyen állapotban vagy? Dúrva!

Appa most lefeküdt aludni, a fejébe vette, h az éjjel megszülök, úgyhogy kipiheni magát :lol: most rámszólt, h nekem is aludnom kéne :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


sziasztok!

Követlek bennetekek, most van egy kis időm írni. Lányok nem semmi, ahogy bírjátok a pocakos létet. Én már nehezen bírtam a vége felé, így minden elismerésem. Bár most mindenig azon gondolkodom, hogy a vége felé, már terhesség, és tehr volt cipelni, nem aludni,"elviselni". most meg egy löttyedt has, és nem mozog benne semmi. Lassan elhiszem, hogy az ember pár év múlva vágyik erre az érzésre. De persze itt van a szeretetcsomag, aki napról napra nyílik ki.
Bálintnak egyre többet van nyitva a szeme, és kezd egyre értelmesen nézni, és keresi a hangot, és próbál arra nézni, és lehet vele kicsit kommunikálni, és ezek az apró örömök, annyira élvezhetőek.
Bence iszonyú sokat változott, én sem tudtam őt elképzelni, ahogy babázik. Azzal nem volt semmi kétségem, hogy tök jó apa lesz, de tippjeim alapján nem tippeltem volna arra, hogy kezdetektől fogva ennyire fog rajongani érte. Ő nem aggódik, tudja, hogy jól csináljuk, ez Bálintnak jó. Figyel rám, és annyira, annyira, hogy nehéz elmondani, és nem tudom elégszer felé kimutatni. Nagyon jó, hogy 2 hetet itt tud lenni velem, foggalmam sincs mi lesz jövő hét után.

Minden nap lelkesen olvaslak titeket, mert nagyon izgatott vagyok ki lesz a következő. most megyek megnézem Nyufó táblázatát ki mikorra van, volt kiírva, és hogyan alakult.

Betti: remélem már otthon vagytok, és Te is élvezed a kezdeti mókákat

KépKép
KépKép
kat78
 
 


144.oldalom van a mienk.
Csicsi jól emlékeztem, Te ott dec 26-ra vagy kiírva, ezt elírtuk vagy tényleg?

KépKép
KépKép
kat78
 
 


A zárt topiké 123-oldal

KépKép
KépKép
kat78
 
 


kat: orom olvasni amiket irsz. Hidd el, mindharman ugyanerre a pillanatokra varunk. Es az is nagyon jol esik olvasni hogy Bence ilyen jo apuka. Biztos rettento buszke a kicsi fiara :) Bizony, nagy a teher, egyre nehezebben mozgok, nem csak kint, hanem mar bent a lakasban is. Ugy erzemmagam, mint egy idozitett bomba :)

rekuja: nekunk is volt ma turank, de az is csak a boltig tartott. De legalabb ugy el tudok faradni, mint egy Pilis vagy akarmilyen hegy megmaszasatol. A kedvenc reszem a hazateres - harmadikra felcsattogas. Minden elismeresem a kirandulasotok miatt! 8) A szolot csak ugy ettem, mert megkivantam. Nem vartam tole csodat, mint eddig barmi mastol sem. De ha szules utan megrosszabb lesz az aranyerem, mint most, akkor leszek csak bajban. Mar lelkileg felkeszultem mindenfele borzalomra, hogy aztan majd kellemesen csalodjak :D Aranyos vagy, hogy nezed az otthoni idojarast nekem :D En eddig az ittenit sem figyeltem, inkabb masok miatt aggodtam itt a forumon, hogy ha jott valami hideg-meleg front.

Ma este volt egy nagy gorcsom, a mehem csucsanal. Megint belemhozta a fraszt egy pillanatra, hogy na ez az -e. De utana semmi. Azota menziszeruen faj a hasam alja meg a derekam. Meglepodnek ha itt hirtelen mindenkit beeloznek :D

Kép

Kép
snowball
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Még egyben! Szerintem tuti akkor indul meg nálam a szülés amikor nem várom! :) Férjem már egész hétre szabadságot vett ki, nem mozdul mellőlem! Az 50m-re lévő kisboltba is telefonnal mehetek csak el... :D

Köszönöm a "vissza-vefogadást"!

Csicsi én tavaly beoltattam magam mindhárom influenza ellen, idén pedig megmondtam, hogy nem jöhet senki bébus közelébe, aki nincs beoltatva! Sárkány vagyok és kész! :D

Rekuja a vádligörcsök hál' Istennek hamar elmúlnak, utána nem merem meg sem mozgatni, nehogy újra kezdje... a napközbeni torna erre nem használ.

Sajti szia! Köszi a biztatást! Reménykedem, hogy minél gyorsabban ele fogok rázódni a babázásba, de én ilyen mindentől pánikolós vagyok... beszarinak is mondhatnám :)

Tejet pont a kecsketejet lehet előbb is adni, legalább is nálunk jóval előbb szoktak, mint tehéntejet...

Mennyit ittál, hogy nem lett tejed hirtelen????
Porszívós orrszívót használsz? Éjszaka is?

Én cumit nem is vettem, mert újságban + bababörzén kaptunk összesen 4 újszülött (0-3 hós) cumit (NUK, és Tommi T).
Én oda fogom neki adni, most olvastam egy bébifejlesztő könyvet, hogy a cumi, ahogy a szájpadláshoz ér ingerli az agy limbikus /vagy milyen/ részét, ez által fejleszti a pici idegrendszerét.

Emésztés: nekem is sokszor gond van, ha nem eszek minden nap 2-3 gyümölcsöt! Egyéni recept tejeskávé + coca cola!
:D :D :D Elmehetnék anti-dietetikusnak!

Évi
evian19
 
 


Jó reggelt!

De jó,hogy mindenkinek van valami jele hogy szülni fogunk nekem meg még mindig semmi,kezdek félni hogy 17.-ig nem lesz meg magától,hólnap megbeszélem a dokival,hogy mi legyen akkor.
Befagyott a festék amivel festve lett a Bibi szoba,úgyhogy ki kell kevertetni újra és lehet megint festeni,de állítólag nem is biztos hogy nem lesz ugyan olyan szine le kéne alapozni megint elötte :( Elpakoltam a cuccait ne legyen feték szaga,de a szekrényekből már nem akarok kipakolni csak nem veszi át a szagot a ruha ami benne van.

Kat

Örülök,hogy Bencével így meg vagy elégedve,jó is az ha így áll melletted valaki.Sajnos ez a nagyon pici csecsemő kórszak olyan hamar eltelik,mostmár napról napra többett mutat majd Bálint is.
A menstruációs időpontom volt a dec.26. de az ultrahang szerinti jan.13,csütörtök dehát mostmár ki tudja már azon is gondolkoztam,lehet megjött mégegyszer áprilisban vagyis kicsit lehet barnáztam és azt már nem számóltam bele pedig akkor még nem is voltam terhes.Egyszer csak megszülök :)

Evian

Engem ennyire nem őriznek itthon,naponta felhív 2x,hogy még mindig semmi?Mondtam neki,hogy bizzon benne hogy neki szólok előszőr ha menni kell :)
Basszus pont azon gondolkodtam,hogy hogy fogom megmondani bizonyos emberkéknek,hogy ne jöjjenek be a kórházba mert fél beteg a gyereke meg majd akik jönnek látogatni,de aki képes behozni szülészetre beteg gyereket az nem normális szerintem.
Én is vettem kézfertőtlenítőt viszem a kórházba is aki nem mosz kezet nem ér hozzá,bár amúgy is kivagyok attól mikor mondják,hogy de jó lesz csecsemőt fogni :? Nem akarom odaadni mindenkinek :)

Snowball

Vastag Csabiért még számolunk,van is okod a lelkiismeret furdalásra :) :)
Én fél tudatosan is valamiért másfél hete csak könnyű kaját eszek már mert nem szeretnék tele hassal szülni,bár itt van beöntés,nem tudom nálatok hogy van e :) Ha sok csokit eszek ami nálam ritka akkor szokott gondom lenni,olyankor a közérzetem a legrosszabb.
Én is raktam be cumit,de elmondom akárhány csecsemőt láttam pénteken a kórházba az összes szájába ott figyelt már a cumi :)
Kitartóak ezek az anyukák,kb.én is ennyire vagyok az :)
jó hogy Alexen át is ment a baci én is szekálom szegény Pepit hogy öltözzön fel rendesen mert most nem lehet beteg mire jön a tesó.Meg mostmár Zsolti is letehetné a cigit mert megmondtam hogy bagós szájjal biztos nem fogja csókolgatni,most olvastam hogy dohányos mellett nem is aludhat egy baba meg ittas mellett.
Jó lesz,Zsolti cigizik én meg majd ezért iszom :) Mostmár beelőzhetsz nyugodtan,de amúgy asszem még Titike talán egy nappal utánnad volt kiírva.

Vagy várjuk azok jelentkezését akik olvasnak és jan.23.után vannak kiírva hogy Snowball ne érezze magát egyedül :) :D :)

Sajti

Köszi a kis kesztyüs tippett totál nem raktam be pedig akartam.
Én úgy röhögtem magamon a földön tegnap Zsolti meg lemerevedett mert azt hitte leütött a fával :) Pepi meg rámszólt,miért spárgázok terhesen :)
Kész vagyok ettől a penész dologtól,de akkor nektek még rosszabb mint nekünk,hát igen túl jók a nyilászárók,de nekem az nem fér a fejembe,hogy akkor minden újépítésű házban van télen penész?Állandóan szellőztetek,de azért nem szeretném ha állandóan betegek lennénk,de ha nem szelőztetek ahogy írtad belekerülhet a penész a tüdőbe,ha meg fújom vegyszer szagú az egész ház.F*sza :shock:
Vigyázz a tejcsidre igyál sokat meg a jó kis veterán rántott leves állítólag csodákra képes,anyám azt akart belém tunkolni állandóan de én nem szeretem.

Rekuja

3 órán keresztűl fél óránként fájások azért nem semmi,remélem nekem egyből 15 percesek jönnek legalább de félek igazad van hogy mi nem fogunk 4 óra alatt megszülni.Jó hogy még van kedved így kimozdulni,lehet egy séta nekem is jót tenne majd holnap megkérem Zsoltit doki után sétáljunk egyett.
Jó hogy így lejjebb ment a hasad nekem még mindig nagyon fent van,amikor fekszek néha még mindig érzem hogy nyomja a tüdőm és nehezen jön a levegő.
Nekem azt mondta a védőnő,hogy ehetek tatárt szoptatás alatt azt csak terhesen nem szabad dehát ha belegondolsz ha nem jó a hús vagy a tojás elvileg az is benne van az anyatejben szóval nem értem.
Nem volt ez rendes spárga természetesen :) Térdre estem és úgy csúszott szét a lábam.Ja,ha Nyufó jön felvilágosít minket erről a sterilizálásról,mondjuk én úgy gondoltam a mellszívót is simán berakom az Aventes sterilizálóba és kész a kórházban meg akkor lefújom a sprével és leöblítem Baba vizzel,úgyis azt akarok inni.

Rem

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Sziasztok lányok!

Megvagyunk, csak egyszerűen alig van időm. Nem tudom a többi babás anyuka hogyan csinálja. :D Most is ki kellene teregetnem, de úgy döntöttem, hogy most inkább írok egy keveset.

Nem igazán tudlak benneteket visszaolvasni, pedig nagyon igyekszem. Rengeteget írtok, de lesz ez még így se, ha meglesz mindenki babája. :P (Ez csak vicc!) Örülök, hogy működik a topic rendesen.

Snowball, Csicsi, Rekuja és Evian:

Nem szeretnétek már szülni? :P Mindennap arra várok, hogy ki lesz a következő. Nagyon jól bírjátok lányok, én már rég feladtam volna, ha idáig kellett volna húznom. Már két héttel ezelőtt is azt mondtam, hogy elég volt. Tudom, hogy nem rajtatok múlik. Kitartást nektek csajok, már csak napok kérdése. :P

Csicsi:
Homeos tejserkentő az urtica urens. Ch5-öt szedek, naponta 2-szer 5 golyót és hála Istennek dől belőlem a tej. Remélem így is marad.

Minden rendben velünk. Csani szépen fejlődik, eszik, alszik, este műsor, de azt meg kibírjuk. Nagyon rendes baba, egy szavam nem lehet. Kötőhártya gyulladást sikerült összeszednünk egy hete, de már szépen gyógyul, remélem nem lesz további baj belőle. Az esti szopi után fáj a kicsi hasa, akkor sírdogál vagy három órát, de mikor megnyugszik minden oké. Már kezdünk hozzászokni. Olvastam szakirodalmat is ezzel kapcsolatban és úgy néz ki működik. Mivel a lelkemnek fáj a hasa, de éhes is, nem tudtam, hogy mit csináljak. Egy szoptatási tanácsadó azt javasolja, hogy mindig ugyanarra a cicire tegyük vissza a gyereket, mert akkor a zsírosabb hátsó tejet fogja kiszívni, ami nincs annyi laktózzal teli, ami bántja a gyerek gyomrát. Ha esetleg vkinek hasonló gondja van/lesz, remélem segítettem.

Kat és Sajti:
Ti hogy bírjátok az éjszakázást? Vmi ritmus kialakult már nálatok?

Ne haragudjatok, hogy nem írok külön mindenkinek, de eljön az az idő mikor újra képes leszek erre.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Eddig mozgalmas napom volt! Reggel fél9re mentünk ctg+dokihoz, de a ctgnél szóltak, h a doki szül, csak 11-re jön, vissza tudunk-e jönni. Mintha lett volna más választásunk :) voltak fájásaim a ctg alatt! Szóval úgy néz ki mint a 2sinx görbe amikor fájásod van (most gondolom már mindenki tudja :D ). A lényeg, h nagyon lassan emelkedik, és ugyanolyan lassan cseng le, a pici nem mozog közben és az ő szívritmusa is egyenletes marad. A kisebb fájás 0-ról 45-re ment fel, azt sztem ha nem nyugton fekszem, nem veszem észre, a nagyobb 0-ról 70-re ment, az már közepesen kellemetlen volt, de menstruáció alatt még nem vennék be gyógyszert miatta. Szóval ha mentek ctg-re, végre megfejtettem mit kell nézni :D
Aztán elmentünk a suliba elintézni az adópapírokat, jól megnyugtatott a csaj, h ha nem csináltuk volna meg ezen a héten, akkor "csak" 1havi kedvezménytől esek el, az meg nem olyan sok... gondoltam megjegyzem, h akkor fizesse ki nekem azt a saját fizujából, végülis csak párezer forintról van szó :? (a közalkalmazotti kedvezményt nem lehet utólag igényelni, a gyerek után járót lehet visszamenőleg is).
Végül vissza a dokihoz, aki veszettül fel volt dobva, iszonyúan látszott rajta, h élvezte, h szülhet reggel (mint valami drogos, tök aranyos volt :) ). Vittünk neki sütit - beültünk cukrázdázni, még arra is volt időnk - aminek nagyon örült, mert nem volt ideje enni. Megvizsgált, és azt mondta, 1 cm-re (majd hozzátette, h szűk 1 újnyira) nyitva vagyok :D Ettől Lóránt olyan boldog, hogy csuda! Mondtam is a dokinak, h a héten még én is felrúgom a rendelését :) Kérdeztem, h nyákdugó van-e, vagy nem vettem észre, mikor elment, azt mondta, h nem tudja, lehet, h most nyomkodta vissza :D Lóránt erősködött, h ez a tágulat mit jósol, mikorra jön a baba, a doki nem akart konkrétumot mondani, de szte nem lesz szükség a mesterséges indításra, mert a héten szte beindul magától, de ha nem, jövő kedd este a kórházban találkozunk. Remélem, tényleg beindul, mert csüt és szombaton is mennem kell ctg-re és szombaton a klinikán nincs, szóval a kórházba kéne mennem, ott meg nem ismerem a járást :(

Mindjárt visszaolvasok és reagállok, de ezt muszáj volt leírnom gyorsan, mert veszettül fel vagyok dobva :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


De jó, írtak a babások is :D

KAT
Gyorsan én is visszanéztem a táblát, hát nem sokan maradtunk :)
Lóránt is itthon lesz két hetet, remélem, ő is úgy belerázódik, mint Bence. Ezek szerint csak sikerül hagynod, h kicsit körülugráljon! Helyes, rádfér :)
Máris ennyit változik a pici? Tényleg anyámnak lesz igaza, észre se vesszük és egyundok felnőtt lesz a gyerekünk, aki folyton le akar rázni minket :shock:

Snowball
még beelőzhetsz mindenkit ;) Nem ment lejjebb Molly? nekem az volt ilyen, h néhány fentről induló fájás, aztán lent feszített. Ja, mondtam, h szombat óta berepedt a bőröm? Cool, 39 hét 3 nap után megjelentek az első stírák! Bizti, ahogy lejjebb ment, máshol nyúlt meg, és mivel ez pár nap alatt történt a bőr nem tudott elég gyorsan tágulni. Ennyit arról, h megúsztam ezt :)

Evian
De jó, h a párod otthon van! Sztem ez neki is nyugisabb így :) Nálunk appa még dolgozik, de sztem nem sokmindenre lehet képes, az agya annyira a babával van már tele. Sajnálom a vádligörcsöket, de talán - reméljük - ez is azt jelzi, h a szervezeted hagyja az izmokat görcsölni, ami segíthet a tágulásban (legalábbis a magnéziummal ugye ezért kellett leálnom, mert az tompította volna a hasi görcsöket). Kávé+ cola? cool egészségesen hangzik ;) de ez tényleg sztem olyna, h mindenkinek más jön be.

Csicsi
Befagyott festékről jut eszembe, h nekünk is az erkélyen van, mert appa lusta volt levinni a pinyóba :) De mi nem kikevertettük, mert a nagybátyám azt mondta, akkor ha utólag egy-egy foltot újra kell festeni, esélytelen ugyanazt a színt létrehozni. Szóval nekünk lime színű, így árulták (sztem zöldalma, appa szerint világoszöld, de ezen nem veszünk össze).
Ne aggódj, előbb-utóbb tényleg megszülsz :) nem emlékszem, de legutóbb mekkora volt Bibi? Mert azért a méret alapján kb lehet tudni, h melyik hónap, nem? Bár Szaffi is már 3200 volt a 36. héten, más meg 40 hétre 3kg alatt születik. De azért kb csak-csak.
A rokonok miatti aggódás nagyon jó! Tök ugyanígy vagyok én is - meg mi ezért szeretnénk az alapítványi egyágyast, mert a saját rokonaid is bosszantóak, de ha a szobatárs beteg rokonait is kerülgetni kell, appa még a végén "megüt" valakit 8) Én próbáltam a nagy pletykaközpontokkal (anyám, nagyanyám) beszélni erről, hátha terjesztik :) De igazából úgy számolom, h pont azok fognak jönni, akiket szívesen látok. Meg nagymamis mondta, és ebben igaza van, h a kórházba 10-15 percre ugranak be, ha viszont otthon nézik meg a babát 1-2 órát tuti ülnek ott, szóval hamarabb szabadulok, ha bent zaklatnak.
Én azt találtam ki, h ha valaki egy kicsit is beteg, annak próbálom előre üzenni, h nem léphet be a folyósóra, majd kiviszem a picit és az üvegajtón át megnézheti, mert hát a többi gyerek, meg nem akarom, h a csecsemős nővérek velem veszekedjenek stb. A munkatársaimmal már leegyeztettem, h nem jönnek, ők ezt tök normálisan fogadták. Majd a 6 hét leteltével, vagy ha papirokat kell küldöznöm a suliba.
Én is félek, h Szaffi nyanya-mágnes lesz. Meg hogy csípkedik a pici arcát :x blöááá! attól hányingert kapok.
Nekünk is új ablakaink vannak, és már évek óta nincs penészgondunk, pedig télen én se viszem túlzásba a szellőztetést, mert a fűtési rendszerünk nem a legjobb (központi utsó lakása vagyunk, mire ideér a víz, már kihül). Sőt télen annyira száraz a levegő, h folyton párologtatok.
Mintha a leveled vége lemaradt volna...

Tyuntyi
De jó hallani rólad is! Hidd el, egy-két hét és mi nem fogunk visszaolvasni, csak beírunk pár sort, h még élünk ;) sztem a szülés után is lesznek még kérdések, meg kiírandó problémák, szóval a topik tuti aktív marad még! Hasfájós baba, nem lehet egyszerű :( a leírt tippet megjegyzem, hátha nekünk is kell majd! Ha lesznek újabb bevált trükkök, osszd meg velünk, hátha nekünk is kelleni fog.

csatlakozom Csicsihez, ha vannak zugolvasók január végére kiírva, tessék irogatni, nehogy szegény Snowball egyedül maradjon itt nekünk! Mindenkit szeretettel várunk, ilyen értelmetlenségekről, mint mi, ti is tudtok fecsegni :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Tyuntyi

Rajtam nem múlik,ha kell ma indulhatunk szülni,de csütörtökig mindeképp szeretnék,hogy ne keljen menni magzatvíz mintavételre.
Nyugi azt pl ahogy a Sajti tud írni na azt én sem tudom elkébzelni,bár terveimben az szerepel,hogy az esti fürcsit nem én csinálom addig kettesben hagyom őket és akkor leülök kicsit többett írni,de majd az élet úgyis hozza mire lesz időnk.
ez a kötőhártya gyulladás nem hangzik valami jól,de a lényeg hogy jöttök ki belőle,egyálltalán mit lehet ilyen picin csinálni vele?
Köszi a homeós bogyó nevét,apát ráálítom a dologra vagy majd holnap doki után megnézem van e.

Kedves anyukák,ne sajnáljátok a képeket legalább itt had nézegessünk babákat amíg a miénk nincs meg. :)

Rekuja

Na akkor várom az sms-t,örülök,hogy örülsz szerintem te időpontra fogsz szülni itt nem lehet gond,jó hogy megvizsgált a doki,holnap megkérdezem én is hogy most akkor szülésig már be sem kukkant mert nem a magánrendelőben vagyunk?Én is viszek sütit,hátha bejön :)
Nekem csak egy csíkot néznek a ctg-n,kérdeztem múltkor hogy lehet e fájást is,mondta a szülésznő hogy igen de most nem :) Ma felhívom a szülésznőm mert annó mondta hogy majd ha megyek nst-re hívjam majd odajön és kitöltünk valamilyen papírokat,de mindig olyan állapotban mentem hogy nem volt hozzá kedvem,de csak kéne találkoznunk,mert ha nem lesz dokim akkor legalább őt ismerjem meg jobban egy kicsit.
akkor most ha kedden bemész,megindítja ha addig nincs semmi?

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Sziasztok lányok!

De izgi, vajon ki lesz a következő??? Mi jól vagyunk, csak egyenlőre nem túl sok idővel rendelkezem. A pindurka jól van, eszik sokat, alszik sokat (nap közben), meg egyre többet nézelődik, éjszaka már kevésbé alszik :lol: A zárt fórumon is már minden nap van 1-2 baba, 22 baba van meg és még várunk 13-at. Bettike is már otthon van, rendben vannak, biztos majd ha lesz ideje jelentkezik!

Rekuja nem semmi, nem gondoltam volna hogy Magyarország a legjobb támogatója a lombiknak, akkor nem szóltam... 3 az átlag az Eu-ban? Az nagyon kevés :cry: De ha te a támogatotton felül akarnál még arra van lehetőség, csak gondolom olyan ára van amit nem nagyon lehet megfizetni? Jót kérdeztél ezzel az egy épülettel a 4-11 éveseknél, szerintem nem, mert vagy kicsiket vagy nagyokat láttunk a különböző iskolaudvarokon ahogy közlekedünk, de nem vagyok biztos benne. Apának nagyon jó lehet a nyelvérzéke hogy ennyi nyelvet beszél. Ezek milyen nyelvek és milyen szinten beszéli ha meg lehet kérdezni? Mi még Londontól 350 km-re vagyunk, szóval az össz km 2100 hazáig. Gyerekfüggő különben, mert van gyerek aki sír a kocsiban, meg hányik meg üvölt, szóval nekünk szerencsénk van Regivel, most reméljük szerencsénk lesz a picivel is, mert ha ő nem bírja majd a kocsit akkor bajban leszünk. Na pont ezt írod te is a következő sorban hogy gyerekfüggő. Na nektek is drukkolok hogy bírja jól az utat. Tetszett ahogy leírtad apa munkáját, asszem én se nagyon érteném hogy eszik-e vagy isszák :lol: Mit néztetek meg a moziban? A jóslók tényleg jók, akkor azért már valami van ott :lol: Izgalmas lehetett az a spanyol 6 hét, egyedül voltál? Gratulálok az 1 cm-hez, de izgi!!!

Csicsi már dolgozik a párom. A szoptatás nem jött össze megint sajnos, fejem de nem megy a szopi, akárhogy próbálkozunk nem tud jól rákapni, nagyon picike nekem meg nagy, szóval csak agyon sebezte de nem nagyon tudott belőle kiszedni, most meg már hogy üvegből kapja így meg már a hajlandóság sincs benne a szopásra, már meg se próbálja szívni. Nem semmi, Petrának hatalmas gratula, ügyes kislány! Mióta balettozik? Nagyon édes a képen! Jól megijedtem ahogy olvastam hogy elestél, még jó hogy nem pocakra :shock:

Snowball küldtem neked sms-t az új számommal megkaptad? Nem jött vissza sms, így nem tudom. Lettországban élnétek? El tudod képzelni? Főleg hogy nem beszéld a nyelvet? Milyen ott a megélhetés? Senki nem fog megvizsgálni szülés után hogy helyrejöttél-e, van 6 hetes kontroll ami a körzetinél van, elbeszélget veled, hogy elmúlt-e a vérzés, kb. ennyi. Én is Regi után amikor mentünk haza nyáron nézettem meg magam a nógyógyásszal hogy minden okés-e bent, akkor már volt 7 hónapos a gyerek. Most is úgy lesz. De izgi hogy akkor most Lettországban találkozik a család. És lagzi is lesz? De jóóóó, majd kérünk fényképeket!!!

Kat a babachat ötlet elfogadva :lol: :lol: :lol: Ez aranyos volt hogy apukád csalódott hogy elmaradt az éjszakai buli, akkor sűrűbben kell áthívni ha ilyen jó hatással van a gyerkőre! Szuper hogy a párod ilyen jó apává vált! Nyugi bírni fogod majd egyedül is!

Sajti nagyon jót röhögtem ezen ""kint hagyom az asztalon", hátha Anyu szeme megakad rajta... biztonság kedvéért rendeltem még 2 könyvet ugyanabból a sorozatból, ne legyen feltűnő.... " Majd meséld el, sikerült-e anyuddal elolvastatni!!!

Evian de jó hogy előkerültél! Akkor már te is nagyon a végén vagy! Aranyos apa ahogy vigyáz rád. Majd akkor is tud otthon lenni amikor már meglesz a pici?

Tyuntyi én is csak ritkán tudok idetévedni. Majd később már amikor többet alszanak éjszaka a babók, könnyebb lesz.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Rekuja

Ja azt akartam a végére írni,hogy remélem Bettike is hamarosan bejelentkezik mi van vele meg Ferikével,de rányomtam valahogy a küldésre,aztán rájöttem hogy aludnom kell még,de valaki felhívott és nem bírtam,ráadásul mire magamhoz tértem letette és ismeretlen szám,annyira örültem.Egyből a védőnő jutott az eszembe,szerintem szerdán elmegyek,rendesen terrorban érzem magam tőle :)
Hát akkor nem értem a penész dolgot,de azon mosolyogtam ma reggel,hogy lehet hogy ennyi kis baki pont kell egy szülés elött,tök feleslegesen hisztériáztam a Zsoltinak tegnap miatta :)
Persze mindig mutatta a súlyát az ultrahang meg a várható szülést is ezért lett jan.13.a dátum.Az elejétől kezdve jan.12-től-15.-ig mutatta minden alkalommal.36.hetesen volt asszem 2850g ha minden igaz akkor mutatott jan.7-ét a várható születésre a gép,de az ugye már nem lehet.
Én úgy tudom hogy amikor már tágulsz akkor nincs nyágdugó elvileg......


Annyit javítanék abban amit az imént írtál,hogy:Mindenkit szeretettel várunk,máshol úgysem lehet ilyen értelmiségekkel fecsegni :)

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Nyufó

Sajnálom a szoptatást csak miattad megvettem a Madela Swinget remélem én is tudom majd használni,végülis a lényeg hogy anyatejet kapjanak,persze könnyebb és egyszerübb is szoptatni na meg barátságosabb de a lényeg hogy jól vagytok.Nem írtad,úgyhogy megkérdezem,hogy te hogy sterilizálod a mellszívót?
Köszönöm a gratulációkat,már 3 éve balettozik az oviban persze nem komoly szinten igazából én azért örülök mert minden nap kell neki a mozgás ő nem fárad el akár mitől és nagyon mozgékony+elnéztük a gyerekeket meg a szülőket és teljesen rendezett család mind aminek örülünk csupa helyes kis balerína és van egy-két helyes kis pasi is :)
Biztos egyre jobbak lesznek az éjszakáitok is,most mennyi a súllya Annácskának?


Nem a laptetőre gyúrok :) Csak mire befejezem az írást,mindig ír valaki :) Snowball,merre vagy?

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok, nem tuntem el, csak delelott meg visszaaludtam egy orara, aztan delre mentem a szulesznohoz. Molly mar lentebb ment, de meg mindig nem teljesen van lent. Tehat nem hiszem hogy ma megszulok :) Pedig reggel Alex kezdemenyezesre bevetettunk egy kis nepi modszert a szules meginditasara :D Meglepodtem, hogy o kezdemenyezett es most az egyszer nem nekem kellett a balna testemet ravetni :lol: Na egyeb mas nem tortent a szulesznonel, minden rendben van. Januar 26ra kaptam egy uj idopontot, hogy ha esetleg addig nem szulnek meg, akkor majd megpiszkalnak. De biztos vagyok benne, hogy nem lesz arra a piszkalasra szukseg. Alex is kerdezte smsben hogy na mi volt, irtam neki, es mondta hogy nem kell az az idopont mert Molly 16an fog kijonni. AMEN :D

csicsi: koszonom a kampanyt, amit inditottal ertem. Volt itt egy leanyzo, zoldtea, akivel egy napra voltunk kiirva. Kivancsi vagyok hogy vele miujsag. Alex is masodjara probalja letenni a cigit, iden pl meg nem gyujtott ra. De mondtam neki valamelyik nap, mikro az anyjaval veszekedett, hogy inkabb cigizzen, csak engem ne idegeljenek ki ketten. Egyebkent sem nagy dohanyos, itthon pl ra sem gyujtott soha, vagy amikor velem van. ha iszik, akkor meg kint szokott aludni a nappaliban :D De hala a jo egnek nincs benne annyi oroszossag, hogy vodkat inna minden nap :)
Ne haragudj Csabi miatt, tenyleg nem volt szandekos. De ahogy irtam, semmi nem tortent, arra mar nem volt idom almodni, mert felkeltem. Es egyebkent is Nikolas bacsinak jobban orultem volna, ha mar egyszer ilyen perverz almom van :D

nyufo: megkaptam az smsed, irtam is vissza, es akkor vettem eszre hogy a szinte vadiuj telefonom nem kuldi az smseket. Most megyek visszaviszem, remelem kicserelik azonnal. Nem szeretnek szarakodni a telefonommal is pont szules elott.

Ne haragudjatok, Alex hamarabb vegzett munkaban, nemsoka itthon lesz, szoval nekem le kell mennem a haz ele, megyunk a telefont beadni szervizbe, meg a nyuszi is megerkezett a zselemmel a seggeben, az is a posta hivatalba ment egybol, nem ide, es csak ertesitot kaptunk. Remek... Szoval meg van mit irnom, kesobb jovok!!!!!!!!

Kép

Kép
snowball
 
 


Felhívtam a szülésznőt olyan rendes volt,bejön hozzám holnap az nst-re 11-re pedig nem is dolgozik meg majd pénteken is,azt mondta ha péntekig sem lesz semmi akkor megnézzük bent mi a helyzet...kérdeztem a dokit mi van ha nem lesz baba 17.-ig azt mondta hogy ha akarom ajánlanak ilyenkor másikat de ugyan olyan idegen lesz az is mint aki bent lesz és ügyeletes és teljesen igaza van úgy megnyugtatott mondtam is neki,hogy az a lényeg,hogy ő van más már nem is érdekel a többitt meg holnap megbeszéljük,kérek tőle valami szülés indító praktikát aztán hozom nektek is :)
Zsoltit felhívtam elötte hogy tegeztük e a multkor a szülésznőt mert nem emlékszem,erre azt hitte menni kell...Már ő sem tud nagyon másra gondolni.
Nem tudom milyen indítatásból de utánna átrendeztem a nappalit :)

Snowball

Ez a nyuszis dolog nagyon tetszett :)
Na akkor tényleg minden készen áll, és 16.-a is itt van nemsokára a végén tényleg együtt szülünk.Szerintem ez a has,hogy lent vagy fent nem minden esetben számít tíz kismamából nyolcat álltalában még a kórházban lépcsőztetnek hogy lejjebb menjen:)
Nekünk a kedvenc italunk a vodka tonic :) Mi jól kijönnénk az oroszokkal,nem zavar hogy cigizik,itthon ő sem gyújt rá amitől tartok,hogy nehogy vissza szokjak szoptatás után mert itt van az orrom elött a cigi,sajnos ebben elég labilis vagyok.
Csabi ügy elvan felejtve :) De legalább addig eljuthattál volna hogy érdemes e álmodozni róla :)
Telcsit csináltasátok meg gyorsan,már csak a murphy törvények miatt is.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Na, a telo holnap kesz lesz, ha minden igaz. Ki tudtak volna cserelni azonnal egy ujjal, de egesz Edinburgh ki vagy fogyva ebbol a fajtabol. Csicsi, na ez a Murphy, ahogy irtad...

nyufo: szoval megvan az uj szamod (remelem a javitott teloba is benne lesz a szamod), csak nem tudtam valaszolni. Akkor ahogy sejtettem senki nem fog megvizsgalni... akkor kenytelen leszek en is otthon raszanni idot az orvosra, abban a 2 napban. Vagy ha mas nem, akkor Lettorszagban megnezetem magam. Igen, lesz lagzi!!! :) Nem mintha annyira rajonganek erte... de na :)

rekuja: Orulok a fajasaidnak!!! A sutinek pedig en is orultem volna..mondjuk egy rakoczi turosnak...mmmmm :) Sajnalom a csikjaidat, nekem csak a fenekemen vannak, de ott sok. Nem nagyok, ezert remelem eltunnek hamar. Reggel mondtam is Alexnek hogy ne nezze a fenekemen a csikokat, ha arra teved a tekintete... Borzaszto :? De csak engem zavar, szerencsere o nincs kiakadva tole ugy, mint en. Szoval amint irtam, lejjebb ment mar Molly, de van meg hova mennie. Majd meglatjuk mi lesz :)

Huuu, most hogy kolbaszoltunk egyik helyrol a masikra (mert az elso szolgaltatohoz akihez bementunk, ott balf@sz volt a srac, es elkuldott minket egy masik uzletukbe. Ott meg sokat kellett varni. Ahogy onnan kijottunk, Alex meglatott egy uzletet es be akart menni, en mogotte mentem, es egy olyan szedules jott ram, hogy majdnem elajultam. Soha nem ereztem meg ilyet, fogalmam sincs hogy mi lehetett. Kicsit megijedtem, de jol lettem 2 perc utan. Most megyek lefekszek kicsit.

JA!!! Es a nyuszim is megjott :P Magyar nyelvu tajekoztato is van benne, ugy orulok :) Mindjart el is olvasom hogy mit hogy...

Kép

Kép
snowball
 
 


Az ember alszik pár órát, ti meg csak itt termeltek :)

Nyufó
Épp arra gondoltam, h nálad rákérdezek, mi van Bettivel :) De akkor ezek szerint minden ok :)
sajnálom a tejcsis dolgot :( Ilyen variációt még nem nagyon hallottam, mint a tiéd. Lényegében mind2 megoldásból sikerült a picinek azt választania, ami a legtöbb munkával jár: fejés + cumisüveg mosás :) Van stílusa a csajnak ;)
Apának tényleg jó a nyelvérzéke,aszem már rajongtam róla valakinek :) a román után a latin nyelvek neki könnyen mentek, ezért a sok nyelv, de egyszerre csak kb 3an tud tárgyalási szinten aktívan beszélni, pl az olaszt már tök elfelejtette, mert azt sose használta, meg a román se megy már úgy mint egyetemista korában. Fiatal korában elhatározta, h ahányszor elutazik valahová, megtanulja az ország nyelvét és felszed ott egy csajt :D Persze ez még a Csaucseszku rendszerben volt, amikor nem sok esély volt elhagyni romániát, szóval könnyen ígérgetet. Végülis, elég sokáig betartotta mind2t, csak aztán megismert, úgyhogy a spanyolból csak a nyelv lett meg (legalábbis nagyon remélem!!)
Spanyolban egyedül voltam, a Caminon gyalogoltam végig Pamplonából Santiagóig (700 km), de útközben egy csomó érdekes ismerőst meg egy kanadai pasit is összeszedtem, szóval nem sokat voltam tényleg egyedül. Jó buli volt nagyon, de semmi köze nem volt egy vallásos zarándoklathoz, több volt a budhista, mint a katolikus :D
Most nézem, h Anna már 3 hetes! Tiszta nagylány!

Csicsi
Csöppet se vagy szétszórt, elaludni levélírás közben :lol: Ha az ultrahang végig mostan körülre írta, akkor tuti nem tévedtél 1 hónapot, nyugi! Tök jó, h megnyugtatott a doki. A múltkor én is ezen filóztam, h végülis az ügyeletes is tuti ugyanolyan lelkiismeretesen ellátna, mi meg képesek vagyunk vagyonokat fizeti az ismert arcért :) Majd mesélj, milyen a szülésznő, kiváncsi vagyok! Valami azt súgja, vele jobban lehet beszélgetni majd, mint a dokikkal.
Szülés indító praktika? kiváncsi vagyok, van-e :D
Átrendezted a nappalit? Ez is egy szülésindító praktika? :)

Snowball
Szóval programozott szülésed van 16-ára :D Cuki, ahogy mentegetőzöl a Vastag Csabi miatt :D Én szívesen meghagyom neked a Nikolászt, egy határon túli magyarom már van itthon :lol:
Megint akcióztatok? Ha ezek nem hajtják ki Mollyt, akkor semmi :lol: Appa persze teljesen elzárkózik az ötlettől, aszondta, gondolni se tud rá, a szemében bizti ez pedofilizmus lenne most :lol: Majd visszasírja még, amikor meg én nem fogom kívánni a szoptatás mellett! Hülye vagy, h a csíkok miatt aggódsz, sztem egyáltalán nem érdekli Alexet. Most komolyan, téged érdekelne a helyében?
Telefon az nagy szívás. Ha most történik valami mivel hívod fel apát? A régi még megvan azért?
Süti csak ilyen apró szilvástáskák voltak, de rendes cukrászdai. A klinika fent van a budai hegyekben ott van egy Szamos cukrázda a svábhegyen, tök hangulatos hely. Ja mi voltunk egyedül magyarok, és mindenki más laptoppal ült a kávé + süti mellett délelött 10kor, és majdnem teltház volt :shock: Mi meg azt hittük, még nyitva se lesznek. Én mostanában a szilvásgombóc-tortára kattantam rá nagyon tavaly aug20 óta van, akkor nyerte meg az év tortája címet, és most mindenhol lehet kapni ugyanazzal a receptel, és hát isteni, csak ajánlani tudom! Szilva, fahéj, marcipán és könnyű krémhab(nem vajas) kevés piskóta, meg aszaltszilva :P
rosszullétről: Még jó, h nem lett baj. Elvileg - gondolom - a légszomj miatti vérnyomásváltozástól van, ez az amitől Molly éleslátása állítólag fejlődik :) csak h valami pozitív hozadéka is legyen :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Csicsi nem fogsz csalódni a mellszívóban, még a csomós, betonkocka mellből is kiszedi a tejet, első osztályú! Neked azért Petra már okos nagy kislány, jobban tudsz mellette fejni is akár ha nem megy a szopi. Nekem az a baj hog a két évesem még nem érti meg hogy ha húzza a kezem miért nem megyek, meg nagyon gáz így az éjszaka is, nap közben meg nem tudok aludni szintén Regi miatt, mert ő fent van. Szóval a mellszívó nagyon jó, sok tejet csinál és ügyesen kiszívja. Simán bevágom az Aventos gőzsterilizálóba elmosás után. Én is be akarom majd iratni Regit valami táncsuliba, mert már most látszik hogy imádja a zenét. Itt 3 éves kortól lehet. A dohányzás nekem is gyenge pontom...

Snowball milyen az új telcsid? Majd ha megkapod, küldj azért egy sms-t, nehogy itten valami kommunikációs gond legyen!!! Nem ér addig szülni amíg nem tudsz sms-t küldeni!!!

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Rekuja Nem semmi hogy egyedül vágtál neki, sikerült a lelki megújulás, vagy milyen indíttatásból mentél? Végig is mentél a 700 km-en? Nekem 50 km volt a legtöbb 9 óra alatt, de most te 16 nap alatt mentél 700-at az napi több mint 40 km, azért az nagyon komoly. És nem is ettél csak alig, nem semmi. Ez a szilvásgombóc-torta iszonyúúúú jóól hangzik, ide veleeeee :lol: Hát nem vagyok egy szoptatóbajnok az biztos, Regi meg üvöltött a cicin mint a fábaszorult, ő aztán egyáltalán nem is akart szopizni. Anna még csak-csak próbálkozott az elején de nem volt sikeres a dolog.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Nyufó
Nem 16 nap alatt 700km, hanem kb 30 nap alatt (6 hetet voltam kint). Persze, végigmentem, ha már elindultál, akkor már nem nehéz, tudod, csak az első lépés :) Igazából unaloműzésből mentem. Akkoriban nem volt pasim, és tanárként előző nyáron halálra untam magam (folyton alkalmi munkáztam, h ne unatkozzak és ezt szánalmasnak éreztem). Úgyhogy összespóroltam a fapados repjegy árát, meg apukám szülinapom címen megtámodatott egy kicsit, és belevágtam. A max táv 1 napra úgy 35 km volt, de ugye ez 40 fokban teljes menetfelszereléssel. Kb 150 km után begyulladt a csípőm, késöbb a térdem és a bokám is, szóval miután hazajöttem egy roncs voltam, abba is kellett hagynom a falmászást miatta, a bokám sose jött igazán rendbe. Azóta csak térdkötés és túrabot segítségével tudok 15 km-nél többet menni, de még így is megérte. A falmászást kicsit sajnálom, de a gyerekprojekt mellett azt amúgy is abbahagytam volna.
50km 9 óra alatt? Teljesítménytúra? Gerecse? az 50-es, nem? Vagy a mátrabérc? az talán több mint 50. Én teljesítménytúrákból a téli mátrát és a Hanák-kolost szeretem. Téli mátrára most is hívtak, de aszem ez nem fog beleférni a februárba :D Pedig nincs is jobb mint északról megmászni a kékest, miközben előtted már vagy 1200-an jegesre taposták a havat :D
A torta: http://receptgyujtes.network.hu/blog/re ... rtaja-2010
Mondjuk ilyen körbe fehér habot, meg rajta tejszínt még egy cukrázdában sem láttam, de a leírás alapján ez az az íz. Na, tuti nem állnék neki :)
Már kettesben vagytok Regivel? Nem lehet könnyű! Most tanulok, hogy oldod meg, remélem, két év múlva nekem is szükségem lesz ezekre a trükkökre :) Bár addigra anyám pont nyugdíjba megy, lehet, addigra már egyáltalán nem fogom bánni, ha folyton itt lóg majd. Anyósodék már elmentek?

olyan rettentő álmos vagyok, pedig aludtam a délután vagy 3 órát...

ezt muszáj leírnom: Most beszéltem telefonon egy "barátnőmmel". Általában nem veszem fel, ha hív, mert még az első lombikunk elött kifejtette, h nem érti mit próbálkozunk ennyit, amikor annyi árva gyerek van, minek akarunk mi sajátot. Na kb 1 éve nem beszéltem vele, azt tudta h jön a baba, úgyhogy felhívott, hogy állunk. És megtudhattam, h milyen isteni nekem, mert nem kell azon aggódni majd, h a férfjem véletlenül felcsinál, ha meg gyereket akarunk, csak "elugrunk lombikozni". És ez egy diplomás menő ügyvéd summa cum laude! Úristen, ennyi empátiát egy emberbe!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


rekuja: uristen ez a torta... igazabol a szilvasgombocot a kozepebol kiennem gyorsan, meg lekapkodnam a marcipant es a tobbit nem ennem meg, mert nem szeretenm a tortat :lol: De lehet egy szeletet mosst sikerulne bevagnom kremestol, piskotastol... Na igen, ez a "sok" probalgatas Alexszel ha nem szedi ki Mollyt idoben, akkor semmi. De hat mit ertunk sok alatt... Mert amig 4 honapig probalkoztunk, addig minden nap volt akcio, akar tobbszor is, plusz elotte is eleg aktivak voltunk, (nem, nem vagyok nimfoman :D ) es nekem az mar hianyzik. A 9 honap alatt se sokszor csinaltuj, mert nagyon nyugos kismami voltam, hanytam sokaig, sarkanykodtam, stb... Szoval lassan ideje lesz visszaterni a regi kerekvagasba 8) Ha nem is annyit, mint ezelott, de azert...meg kell adni a hazaselet modjat :P A regi telefont most kapcsoltam be. Te pedig gyanusan almos vagy...tancsak nem szulni fogsz 1-2 napon belul??? :)

nyufo: hogy milyen az uj telefonom? SZ@R :D Egyebkent LG T300...rozsaszin :) Megneztem a regi telefonomat, benne van a szamod, ugyhogy a sim kartyara mentette el. Mindjart kuldok egy ellenorzo smst a biztonsag kedveert :wink:

Kép

Kép
snowball
 
 


Sziasztok!
Ma még nem sikerült titeket teljesen végigolvasni. Jól gondolom, hogy ez az utolsó napok remélhetőleg mindenkinek. Jön a melegfront is:)

Bettikének van egy blogoldala, én ott megnéztem, hogy hazamentek, és van fent a gyerkőcről is kép, nagyon formás baba

Pocakfájás: mi vettünk a DM-be cseresznyemag párnát 1000ft, amit 35mp bedobunk a mikróba, és ettől kellemes meleg lesz, amit a hasára rakunk és betakarjuk. Eléggé élvezni. Nekőnk nem annyira hasfájos, inkább nagyon bezabál, és akkor vernyákol. Ekkor szoktuk ezt tenni. A védő néni meg azt ajánlotta, hogy pelusz vsasljunk jó melegre, és tegyük vele ugyanezt.

Nyufó: az éjszakáink már kezdenek alvással telni. Minden tiszteletem a kétgyereke anyukáké, én nem bírnám. Ez a 3 óra alvás utén 1 óra fentlét teljesen leszívja az energiáimat. Én nagyközben alszom egy órát. Ha még itt lenne egy tökmag, aki nyúz, hát felfordulnék. A szopit sajnálom, de ne forogj rajta, jó lesz így is. Ha birod a fejét. Nekem volt egy barátnő, ő nem szerette a szoptatást, ha evett a gyerek az egyikből, dőlt a másikból is neki, ettől minden úszott, ő is meg a gyerek, és etetés után kb 1óra volt, míg rendbe rakta magát. Így ő is a fejénél maradt, és a cumival ette 6hónapig. És ami fontos éjjel apa is fel tudott kelni hozzá.

Képkérők: [img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 7.0547.jpg[/img]

Napközben szoktuk hasra rakni, éjjel háton van. Ez az első hason alvása a nappaliban

Igyekszem az esti fejésnél végigolvasni titeket:)

KépKép
KépKép
kat78
 
 


A kép helyett nem tudom mi jött fel
Újrapróbálom [img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1294691898.3374.jpg[/img]

KépKép
KépKép
kat78
 
 


kat: el is hiszem, hogy meg vagy elegedve Balinttal, mar csak ranezni is jo, latszik hogy milyen nyugodt :) Jo hogy irtad a pocakfajas dologt, meg hogy melegre vasalt pelus, mert itt hirtelen nem tudnek beszerezni cseresznyemag parnat, mert ugye nincs DM. Koszi a tippet! Ezert jo egy kicsit hatranyban lenni, mert igy tenyleg magunkba szivjuk a hasznos infokat.

Nemreg beszeltunk sogornommel skypeon, akinek ugye mesfel honapos a babaja, es eppen o is fejte a cickokat. Kerdeztem Alexet, hogy nem eszik a baba cicibol? Es mondta hogy a tesoja nem is igazan probalkozott a szoptatassal, igy latta konnyebbnek, hogy nekiul, kifeji a tejet, es odaadja cumibol. En azert a vegsokig probalkozni fogok.

rekuja: azt meg elfelejtettem irni hogy tudom hogy en vagyok a hulye hogy a csikos fenekem miatt aggodok, mert Alexet abszolut nem erdekli, tudja hogy csak atmeneti, es majd halvanyulni fog. De engem az is zavar, hogy telefeneku bugyiban flangalok a lakasban, pedig ezelott a simaboru fenekemmel es tangaban maszkaltam mindenfele hulye gondolatok nelkul a fejemben... :? A regi tangakat nem hordom mert nem jonnek ram :shock: :lol: Most meg egy ideig nem is veszek ujat...par hetig ugyis hanyagolni kell.

Kezek stresszelni, hogy mi van ha Molly nem jon ki amig az anyos itt lesz. Szerencsetlen belebetegedne, es en is szomoru lennek :(

Kép

Kép
snowball
 
 


Sziasztok!

Nem akarok lelépni egy egész napra,jelentkezés nélkül,már rendesen benne van a napirendemben az oldal :)
Szóval nem szülök ma csak most megyek nst-re és csak este jövök haza akkor jelentkezem.Addig ha szülne valaki akkor hajrááá,mindent bele :) Úgy érzem ma baba lesz valakinek tök jó a dátum:2011 01.11.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Jo reggelt!

Oke Csicsi, de nem er csalni. En is gyanitom hogy ma valaki babazni fog... Remelem en, mert nagyon nyugos vagyok, ejszaka felkeltem parszor fajasokra, de visszaaludtam mindig, most meg olyan gyenge vagyok... :? Este jelentkezz!! :)

Kép

Kép
snowball
 
 


Jó reggelt!

Holnapra vagyok kiírva de még mindig semmi "jel"! Férjem barátjának az élettársa mára van kiírva, most mennek be a kórházba, meg akarják indíttatni a szülést...

Tyuntyi asszem te kérdezted mikor akarunk már szülni :) hát én nem tudom! Ha minden Ok akkor én várnék amíg lehet, de ez kb félóránként változik! Holnap megyünk délelőtt dokihoz +NST-re valamit ki kellene nyögnöm, hogy most megindítsa vagy várjunk...

Rekuja Magnéziumot én is szedtem (szilveszterig) lehet ez a bibi (mármint, hogy már nem szedem)!
A "barátnőd" marha jó fej!!! Nem kérdezted mi a *#%x-ért hívott fel ha csak ennyi jött ki a száján???
:evil: :evil: :evil: ilyenkor kijön belőlem az IQ bocsi!

nyufó - apnak jár ugye a munkáltatótól +5 munkanap a gyerek születés miatt, azt ki fogja venni + anyukám is itt lesz 1-2 hétig, attól függ mennyire bírjuk egymással :)

Remélem nekem menni fog a szoptatás! Tényleg, ha fejed, és nem szopizik, ugyanannyi termelődik???

Anyukák! Akinél már volt a dokinéni, mit nézett??? Leesett már a köldökcsonk? Háton, vagy oldalt fektetitek???

Évi
evian19
 
 


Jó reggelt! Én még egyben ;) Persze hiába feküdtem le9kor, mert tök álmos voltam, éjfélig nem tudtam aludni :? A vacsorám állandóan vissza akart köszönni, úgyhogy majd 2 órát ücsörögtem a szoptatós fotelban, h függőlegesben legyek. Majd ma nem alszom délután, hátha akkor megy este! Szegény appa, ahányszor pisiltem, boldogan kérdezte, h megyünk a kórházba? olyan kis cuki!

Aszem a dokibácsi tegnap mégiscsak kipiszkálta a nyákdugót. Volt valami mocsárszínű a betéten este és olyan körülírhatatlanul büdös volt. De nem tűnt túl soknak. Lehet, h részletekben jön ki? Vagy cask felszívja a betét?

Snowball
Igen, a mai dátum nagyon szülésre van, de sztem nem én leszek az :( picúr teljesen nyugis, kb 2 óránként 1 fájásom volt csak tegnap este meg ma is, ezek csak a jóslók lesznek.
A hétvégén vettem szoptatós melltartót, nagyon rám akartak sózni egy terhesbugyit, mert tartja a hasat. Nem értette meg az eladó. h erre az 1 hétre már nem veszek bugyit!! :? Észre se veszed, és megint tangában flangálsz majd! A te alkatoddal bizti hamar lepotyognak rólad a kilók.

KAT
De cuki, ahogy berakta a kis kezét a feje alá! Komolyan mondom, olyan babás fotókat tesztek fel, amik simán plakát minőségűek. Remélem, Szaffi is ilyen lesz :) Magos párnánk nekünk is van, pontosabban egy lapos cica van magokkal tömve, karácsonyra kaptam a nővéremtől. Szaffi-cica, mert ugye Szaffi mellé kell egy Szaffi cica is :) Csak így, hogy cica, nemtom hogy fogom berakni a mikroba (rá van írva, h lehet). Megmikrózni egy macskát... A nővérem amgy fülfájásra használta ezt a párnát és nekik nagyon bejött, jobban mint a só.

Csicsi
aranyos, h bejelentkezel, nehogy aggódjunk :D Bár tényleg hajlamosak vagyunk elméleteket szőni ;) Reggel kaptam egy sms-t, már reménykedtem, h te vagy az, de csak a bank volt, h valamit levontak a számlámról. Micsoda különbség :( Majd írj, h mi volt ma, már tökre izgulok!

Evián
Én is úgy vagyok, h fél óránként változik, épp nagyon mennék-e már szülni, vagy maradjunk még 1-2 napot :) én is holnapra vagyok kiírva, meg nekem ugye holnap pontosan letelik a 266 nap, szóval attól kezdve csak felázik a picikém bőre odabent... de valami azt súgja, még nem jön most ki. Tegnap éjjel mondtam is appának, jól aludja ki magát, mert leht, h utoljára alszunk 2-3 óránál többet egyhuzamban (mármint ő, én ilyen soká nem birom pisilés nélkül).
Nem az a kérdés, hogy a "barátnőm" mért hívott fel, hanem h én minek vettem fel a telefont? Én vagyok a hülye! :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


De durván néz ki a vonalzómon, h 1 nap van hátra :shock: Holnap mi lesz ráírva, h épp szülök? :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


rekuja: aaaa.....hamu alatt lapul a tuz :D Max holnap ejszaka, de be fog indulni a szules, hidd el nekem. Na akkor udv a nyakdugonak innen Edinburghbol :lol: Nekem meg nem volt szerencsem talalkozni vele...szerintem. A betet meg nem hiszem hogy felszivna annyit. Nem lehet hogy az valami barnas folyas volt??? Mert mostmar a barnas folyas is "normalis". Viszont szag alapjan...nem tudom milyen szagu lehet a nyakdugo :shock: Lehet olyan, mint maga a neve...az sem tul bizalomgerjeszto. Nekem a hangulatom visszaallt a normalisra, nemreg megittam egy malnalevelet, de megint szedulok tole, ez volt az utolso hogy ittam. Legalabb tudom, hogy ittam valameddig, es a nyuszi posta is megjott mar. De nem szeretnem egesz nap hulyen erezni magam a tea miatt. Valami nem jot csinal bennem... Most nem is ittam 2 napig a szekrekedes miatt (elmondanam hogy most 3 napig minden nap volt jelenesem a wcben...). Alex nekem is kerdezi hogy na menni kell? Pedig csak felulok az agyban vagy elindulok a konyhaba... :) Nagyon draga mar nagyon izgatott. Remelem a szexi bugyis idoszak visszajon hamarosan. Vagy legalabb hogy jol erezzem magam a boromben. Vagy elmenjek szoliba... mmmm :)

Kép

Kép
snowball
 
 


Na sziasztok,nem vagyok otthon beugrottam Zsoltihoz mert innen visz tovább úgyhogy megint rövid leszek bocsi.
Nst 10pontos még mindig,csütörtökön megyek megint akkor lesz vizsgálat is és sajnos lesz magzatvíz mintavétel is mert semmi jele a szülésnek,viszont azon most gondolkodtam el hogy akkor nekem is lehet a nyákdugó távozott a multkor,mert már-már nem is sárga hanem inkább barnás volt de azóta semmi,viszont tartott egy 3 napig,folyamatosan jött.De akkor Rekuja ha most az jött ki neked akkor lehet beindul a dolog pár órán belűl.
Szülésznőm egy tünemény volt,kérdeztem praktikát,azt mondta a legjobb és legtermészetesebb a Zsolti :)
Utánna jön a málnalevél és persze a homeós bogyók.
ÁÁÁÁ nagyon félek a magzatvíz mintavételtől,megbeszéltük,hogy csütörtökön lenne mindenkinek jó ha szülnék,úgyhogy én abban reménykedem.

Na most ennyi majd jövök reagálni.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Snowball
Nyákdugó ma is volt, mostmár tuti vagyok benne, hogy ez az. Ma a papíron láttam, aztán megszakértettem a kagylóban levőt is. Mocsár színű takony-meztelencsiga. Most nem volt szaga, de 2x is volt egy kicsi, azóta nem. Nem olyan folyás halmazállapotú, de ha betétre kenődik, bizti olyan. De semmi képpen sem medúza, Snowball, bocsi, de ezt benézted :lol:
Épp most mondta a gyógytornás ismerősöm, h ő az előző szülésénél málnalevélteázott, azt semmit se ért, mert túlhordta 2 héttel és akkor is úgy kellett indítani meg minden baja volt. Szóval ha leállsz vele, sztem nem ezen fog múlni. Majd a nyuszikrém ;)

Csicsi
Tök jó, h ilyeneket mond a szülésznő! Ezek szerint tényleg ért hozzá, h megnyugtasson! Miért vesznek magzatvizet, ha egyszer még mindig 10 pontos a ctg? Engem ilyennel nem rémisztgettek :shock: Nem csodálom, h el akarod kerülni, tényleg nem hangzik jól!

Apának írtam, h elment a nyákdugó, rámparancsolt, h azonnal feküdjek le aludni, h éjjelre kipihent legyek :D De nem akarok, mert ha meg nem szülök, akkor meg megint egész éjjel fent leszek :( Bár lehet, h lesz valami, mert 5 percenként megyek pisilni, a pici lány is olyan kis furcsán mocorog odabent, sztem egész másutt van, mint eddig, ráadásul úgy érzem, rúgja lefelé magát, mint úszók a parttól forduláskor. Fura érzés, mert folyton feszít lent, de egyáltalán nem fáj. Jaj, annyira izgulok!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Még nem tudtalak visszaolvasni Titeket, mert Apa dolgozik Pesten, Kristóf pedig bezabált, és jött ki belőle mindenhol a tej egész délelőtt... :( Tökre sajnáltam, még fel sem tudtuk öltöztetni sugárhányás nélkül.. Aztán mikor csillapodott, lefektettük, és jöttek a nagy rotyik, pukik. most legalább jobban van. Köldökcsonk tegnapelőtt éjszaka leesett, tök szép a helye, de még fertőtlenítjük alkohollal. Doktor néni szívet hallgat, reflexet néz (megrántja a gyerek alá terített pelust), megtapogatja a hasát, stb. Tehát nem gáz, pár perc az egész (nem tudom, ki kérdezte).

Rekuja: megy a NAGYON NAGY DRUKK!!!! :D Ha lefelé rúgja magát, az jó, tőlem azt kérdezgették a kórházban, nem érzek-e vmi ilyesmit! hű, de izgulok!!
No, most megyek vissza Kristófhoz, majd valamikor válaszolgatok a többi hozzászólásra is!

Kitartás csajok!!!!! Sokat gondolok Rátok!! :lol:

KépKép
sajti
 
 


rekuja: mostmar biztosan kozel allsz a celhoz, helyetted is izgulok!!! :) Ha barmi is tortenne, akkor tudd hogy szoritok erted, es minden oke lesz :) Szerintem a tested maximalisan felkeszul, nem kell arra figyelned hogy aludj-e vagy sem. Akkor lesz benned annyi adrenalin terlemes, hogy nem lesz idod azon aggodni hogy faradt vagy. NEM LESZEL AZ :) Szerintem is a malnalevel inkabb mentalisan segit jobban. Annak a tudata is segit hogy ittam egy darabig. Amugymeg meduza vagy csiga....ugyan mindegy :D

csicsi: ne keserejd el, nem maradsz egyben sokkal tovbb, mint 13. Sot, ki tudja mikor indul meg a szules. Remeljuk hogy nem kerul sor a magzatviz vetelre sem.

Nekem faj a pocakom, faradt vagyok, nincs kedvem semmihez, pedig takaritanom kellene. :(

Kép

Kép
snowball
 
 


picsaba, lapteto.... :shock: :lol:

Kép

Kép
snowball
 
 


Sziasztok újra itt!

Holnap reggel megyek dokihoz, de már úúúúgy izgulok :) :) :)
Annyira feszül a pocakom, hogy néha úgy érzem ki fog durranni mint egy lufi!

Bébikém meg kézzel lábbal kalimpál pár perce, mint aki csúszik lefelé, és küzd ellene!

Rekuja szerintem is ez már a vég kezdete :D Hajrá szorítok!!!

Nekem végig elég erős folyásom volt, most 1-2 napja barnásodik, nem tudom hogy ez az-e...

Csicsi miért kell magzatvíz vétel??? Én nagyon nem szeretnék! Akkor inkább indítsák meg!

Sajti köszi az infót! Én kérdeztem, remélem nem lesz sokáig a dokinéni + védőnéni! Már most nem szeretem ha piszkálják a picikémet.

Megnéztem bettike blogját: olyan kis szép Ferike!!!

Kitartást mindenkinek!!!
evian19
 
 


na oke, kerdes: gorcsol a mehem csucsa, be van kemenyedve. Mar engedtem ra meleg vizes zuhanyt, de csak rovid idore mulik el es jon vissza a fajas ugyanazon a helyen, de sehol mashol nem faj. Mar nagyon elegem van hogy reggel ota ilyen hulyen erzem magam, mar sirtam a kimerultsegtol. Ez tenyleg igy lesz meg majdnem ket hetig????????? :cry: :cry: Meg mi ez a fajdalom, ami el sem mulik?? Ha lefekszem, meg rosszabb, szoval ulve kell maradnom.

evian: en is megneztem Feriket Betti blogjan, nagyon aranyos, formas baba :) Kitartas neked, amint tudsz ujat, jelentkezz :)

Kép

Kép
snowball
 
 


Na felhívott a védőnő,hogy hol a pi...ba vagyok már nem láttak két hete.Hű-ha az már komoly gondoltam,annyira negatív és most abszolút nem az ilyen emberekre lenne szügségem,holnap kelhetek reggel 7kort és mehetek hozzá egy nappal a kiírásom elött pedig holnap pihenni akartam reggel és Zsolti se tervezte be éps más dolga lenne.
Bartátnőm is felhívott és mikor mondtam a magzatvíz mintavételt egyből azzal jött hogy miért hagyom?De most mit csináljak?
És akkor még mondta hogy az ő kislányának is már olyan volt a kezén a bőr mintha túl hordta volna pedig 3 nappal a kiírása elött szült.Nem hiszem el,miért kell ilyeneket mondani.Pont bíztatni kéne,most nagyon elegem van a sírás határán vagyok.


Rekuja

Na neked viszont őszintén örülök! :) Mondtam én,hogy időpontra szülsz,nagyon szurkolok nektek írj ha bármi van akár éjjel is úgyse hinném hogy nagyon alszok.
Az nem baj ha tényleg pihensz kicsit,kelleni fog az erő mind a kettőtöknek.
A ismerősöddel meg ne foglakozz elég buta gondolkodása lehet az ilyet sajnálom komolyan,én elhatároztam szülésig nem beszélek senkivel,mert pozitívat úgyse kapok,negatív meg nem hiányzik.

Snowball

Hát én iszok ma egy málnalevelet lefekvés elött...hátha.De ha neked is fájásaid vannak és ilyenek már most akkor nemsokára Molly is kibújik a pocakból.
Ja és a laptető is a Tiéd :)

Evian

Azért kell a magzatvíz,hogy tiszta e még a szine nincs e benne valami a szinéből tudják kap e elég oxigént nincs e benne a kakija meg hasonlók.Túlhordás esetén csinálják hát én remélem a legjobban hogy nem kerül rá sor.Sajnos az indításról nem én döntök....de 3 napos túlhordásnál itt nem indítanak semmit.
Lehet a végén együtt szültök Rekujával :)

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Sziasztok!

A zárt fórumon a mai dátum nagyon kelendő volt, 3 babánk is lett, látom itt még nem pályázott rá senki, bár még van egy kicsi idő a mai napból, hajrá lányok :lol:

Rekuja igen, a Gerecse, azon voltam többször is. A Kinizsi 100-al is kacérkodtam de a végén kimaradt. 30 nap alatt is igen szép teljesítmény a 700, nem csodálom hogy szétestél. Előedzés volt vagy csak nekivágtál? Bár ha falmászás meg hasonlók akkor azért volt ott kondi. Amit írsz két teljesítménytúrát azok milyen távok? Köszi a receptet, azt már most látom hogy nem egyszerű megcsinálni amilyen hosszan írják, de meg fogom nézni, mert izgat! Csütörtök délelőtt mennek anyósék addig még arany élet, majd utána... beszámolok :lol: Szerintem 2 év múlva nagyon fogod díjazni ha ott sertepertél anyukád az elején!!! Az apró betűs részre meg, khhhmmm... kár volt felvenni a telefont...

Kat az a baj a fejés se nagyon fér be, most hogy itt vannak anyósék így okés, de különben gáz. 4 órákat fejek, közben nem tudok egyik gyerekkel se foglalkozni. Anyósék volt hogy elmentek pár órára, nem is tudtam fejni, mert persze a két gyerek között kétfele ugárltam, mert a pici idő előtt ébredt, nyűgös volt, a nagy rángatott játszani, így most az a legnagyobb bajom hogy nem fogok tudni egyszerűen fejni. Most is a pici már többet eszik lassan mint ami kijön. Ráadásul most így apa is fent van éjszaka meg én is, ő etet én fejek, egyikkünk se pihen. Az ideális az lenne hogy egyszer az egyikünk, egyszer a másikunk etet és akkor valamennyit alszunk is. Szóval nem tudom így mi lesz... Még egy gyerekkel menne, de kettővel nem nagyon tudom összehozni. Tündéri ez a kép!!! Annyira édes az álla.

Snowball nekem is rózsaszín az új telóm :lol: Érdekes hogy a sógornőd ezt látja kényelmesebbnek, szerintem meg teljesen katasztrofális, ott van az éhes gyerek, a teli cici és nem tudom összecsatlakoztatni, nagyon gáááz. Múltkor is anyósom főzött, lezárta a kaját, bejött etetni üvegből a gyereket én meg mentem fel fejni :shock: Fura hogy meg se próbálta, szerintem ez sokkal nehezebb és dupla idő mert amíg kifeji addig meg is etetné a gyereket. Meddig van ott anyósod? Húúú nagyon rosszul hangzik ez a görcs, remélem hogy nem lesz tartós. Vagy ki tudja, lehet már te is mindjárt szülsz?

Evian na akkor lesz segítséged, aranyos volt ez a megfogalmazás hogy attól függ anyukáddal hogy meddig bírjátok egymással. Ha belegondolok hogy lehet hogy az én lányaim fognak hasonlót írni huszonévmúlva, áááá :lol: Állítólag a baba jobban ki tudja szívni mint a fejő, itt pl. azt mondják hogy ha csak fejed egy idő után elapad, de szerintem hülyeség mert sokan fejik és van tejcsi. Gondolom attól függ mennyire jó a fejő, mennyire erős. Meg minél sűrűbben fejsz annál több jön, mint a szopinál. Mi háton altatjuk, oldalt szerintem nem jó mert akkor elfekszi a kis fejét, hason meg nem ajánlott a bölcsőhalál miatt. A köldökcsonk nekünk a 10. napon esett le.

Csicsi aktivizáld a párod, ne várjátok meg azt a mintavételt, drukkolok hogy beinduljon addig!

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


nyufo: anyosom pont 2 hetig lesz itt, azaz 27ig, kozben anyu erkezik "melegvaltasban" 25en, es februar 6ig itt lesz. Tehat addig folyamatos segitsegem lesz. Orulok neki, mert mar most hasznalhatatlan vagyok, ma pl nem csinaltam semmit, pedig terveztem. A gorcs egy idore elmult, aztan most megint visszajott. Apa is simogatta a hasam, hogy muljon, az segitett egy picit, aztan most itt vagyok. Majd meglatjuk mikor lesz a nagy nap, de hidd el, egy porcikam se kivanja tovabb a terhesseget. Latom, hogy naprol napra megy lejjebb a hasam.
Nem tudom, hogy sogornom miert valasztotta ezt a megoldast, nekem is sokkal egyszerubbnek tunik a szoptatas. Pedig most egyedul van a csajszi, mert a ferje hajomernok, es most 4 honapig a tengeren lesz, par napja ment el, akkor ugye anyos jon ide hozzank, es tenyleg nem marad ott senki ugymond. Hat...o tudja... Pedig neked mar van tapasztalatod babaval/gyerekkel, es meg igy is nehez. En is orulni fogok neki, hogy lesz sok segitsegem. Alex is itthon tud lenni 20 napig. Remelhetoleg Molly is jo baba lesz, es utana sem lesz gond ha egyedul maradok. mondjuk februar 23an meg tesom jon egy hetre :)

csicsi: igyal csak egy malnalevelet, meg invitald meg apat egy korre :D Meg a biztonsag kedveert tedd szet a labad ejszaka, hatha az is segit. En holnap beterveztem egy furdoszoba takaritast, mondjuk csak a mosdot meg a wc-t vallalom be, a zuhanyfulkenek majd apa nekiugrik. A mai napra tenyleg nem jutott semmi, fozni se foztem. Olyan benanak erzem magam, es ez a gorcs is idegesito. Nem hiszem hogy ebbol szules lenne... Neked nem lehet megindittatni a szulest 13an? Muszaj az a magzatviz minta? Mondjuk allitolag anyu engem is 2 napig tulhordott, akkor mar zavaros volt a magzatviz es meginditottak. De ez hogy tortenik? Marmint maga a magzatviz vetel? Tudom hulyeseget kerdezek, de itt nincs ilyen. Ugy ahogy nst es cgt sincs... Tehat nekem max sinus gorbeim meg pontjaim akkor vannak ha en magamnak csinalnek ilyesmit :D Szoval csak pozitivan, hidd el meglesz Bibi 13an :wink:

Kép

Kép
snowball
 
 


Snowball

Megnéztem most a neten és nem vesznek mintát hanem valami kis csövet feldugnak a burokig aminek a végén van egy kis fény és azzal nézik meg hogy nem e zöld a magzatvíz ha igen akkor azonnal megindítják vagy császár gondolom mert akkor bele kakilt a vízbe és fertőzést kaphat a baba.De csak akkor lehet azt olvastam ha valamennyire már nyitva a méhszáj.
Na meglátjuk,kicsit pityeregtem de hamar elmúlt lehet ma csak érzékenyebb vagyok mint álltalában.
Én is bénának érzem magam ne aggódj és ugyan azt érzem amit te ma hogy a méhem csúcsa nyilalgat.Nem főztem megint szombat óta barátnőméknek van egy étterme és onnan eszünk egész héten de nem érdekel.
Jó hogy ennyi segítséged lesz,hétfőn engedték haza a lányt aki multhéten szült és mondta Zsolti hogy hívta valamiért a férjét és hallotta mekkora káosz van ott,sírt mind a két gyerkőc nem lehet könnyű.

Nyufó

Akkor már ott is alig van baba,nekem tetszett ez a dátum nagyon,reggel írtam is :) Itt szerintem Rekuja lesz a következő kismamink.
Sajnálom, hogy nem tudsz nyugiban fejni,szegény Regi is biztos hozzá van szokva hogy eddig mentél ha hívott most meg nem úgy vannak már a dolgok,de gondolom ő is napról napra megfogja érteni ezeket a dolgokat,de én is azért akartam hogy Zsolti legalább egy hétig itthon legyen,mert nem akarom hogy a Petra egyből azt érezze az első héten hogy itt a Bibi és már semmire nincs időm,most megigértem neki hogy ha megszületik a tesó itthon maradhat amíg a Zsolti itt van.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


csicsi: en tegnap este sutottem fasirtot, abbol maradt mara Alexnek, szoval neki volt rendes kaja, nekem meg etvagyam se volt. Kerdezte hogy fozzon-e valamit, de nem kellett semmi. Tudod a sz@r is izetlen lett volna... Na mindegy. Megkerdezted amugy hogy van e mas lehetoseg a magzatviz vetel mellett??? Remelem te sem maradsz egyben mostmar. En meg inkabb osszeszoritom a fogam, es kibirom. Ha te meg rekuja kibirtatok, akkor en is ki fogom. Ugyis anyos eltereli a figyelmemet. Most meg Alex fulet ragom hogy maradjon itthon holnap, de ugyis csak 3ig dologzik, addig majd kibirom valahogy. Remelem Zsoltit nem ijesztette el a babasiras meg a kaosz. De ahogy emlekszem ott a masik gyerek is kicsi. Le a kalappal azelott, aki egymas utan vallalja a gyerkocoket. Petra nagy segitsegedre lesz, majd meglatod. Nagylany mar, es meg fogja erteni ha neked kevesebb idod lesz vele. Bibi pedig szerencses hogy ilyen idos nagytestvere lehet, en is halas vagyok anyueknak hogy van tesom, meg akkor is ha sokkal idosebb, mint en :) Egyebkent o szeretett volna kistestvert?

Kép

Kép
snowball
 
 


Sziasztok.gratulálok az új babákhoz és sok tejet kívánok.bocsánat az eltűnésért.nem volt telefonom a netet meg még mindig nem intézte a tulaj hogy átírják.még egybe vagyunk mindennap vannak fájások aztán elmúlnak.kéményedik rendesen a hasam.most vagyunk a 38.hétbe lányom is így született remélem hamar méglesz Dominik is.mert én is nehezen viselem már.még ijesztget is mert néha nem érzem mozogni ilyenkor megyek dokihoz de mindent rendbe találnak.már nincs türelmem semmihez se.
titike84
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?