Új privát üzeneted érkezett!

málna 20 mg :) van benne megnéztem online :)
jól elvagytok tettszik hogy ilyen jókedvű a csapat :)

nika70
Salgótarján

Na, így kell kezdeni a napot és még nem is koncentráltam rá! :D

nikiee
Budapest XI. kerület

nikiee:
Hú de jó az avatarod! :wink: :) Ari.
Tegnap elfelejtettem megkérdezni, hogy mit sportoltál?
Látod...már érdemes volt bemenni dolgozni. :P :D :D :D :D

nika:
Te hogy állsz most a ciklussal? Végül voltál dokinál?

Kép

Kép
mirci09

mirci: Köszönjük a vallomásodat..

A sógornőm főmufti az OTH-nál. Ő mesélte, hogy soha semmilyen kínai cuccot nem szabad venni, mert igaz, hogy rá van írva, hogy engedélyezett szer, de az engedély abból áll, hogy megkérdezik a kínait ugyan mi van a szerben. Ő mond valamit AKÁRMIT amiről nyilván tudja, hogy engedélyezett szer. Erre az engedélyező azt mondja: oké adok rá engedélyt. De SOHA értsd SOHA nem ellenőrzi le, hogy nincs-e benne tiltott anyag. Akkor ellenőrzi le, ha panasz érkezik, és a panaszos beküldi a mintát.... ez horror. És ez ma itt Magyarországon a jogszerű magatartás. Ugyanis nem kell többet tenniük!!!! Egyébként az új kormány erre most ráállt, mert tényleg félelmetes... na itt egy kis horror történet. :D
korenka
Szár

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
mirci09

mirci: érzel valamit?
korenka
Szár

... na jól elvoltam itt magammal meg barátcserjémmel.... :)

Mirci: csalódott vagy picit? de ne feledd amig nincs piri, addig bármi lehet......
Nikii:: szuper helyes az avatarod! ma hogy érzed magad?
Korenka: kismamánk? közérzeted?

Veronika: még egy szó. igen egész hónapban rendszeresen kell szedni a választott készítményt. és az is fontos, hogy lehetőleg azonos időpontban.

egyébként én a nőgyógyászom miatt lettem ilyen homeopátia fan. :) :)
ő volt aki először felhívta rá a figyelmemet, hogy a füvek és virágok sok mindent orvosolnak.
Vendég

Mirci: Pár napja találtam a képet, csak szenvedtem vele pár napot amíg végre sikerült méretre szabni, édes nekem is nagyon tetszik! :D

Lányok, most rendelem meg a jövő heti ebédemet, és lenne egy olyan kérdésem, hogy tengeri halat lehet enni? Valahol azt olvastam, hogy túl sok hal sem jó (bizonyos halfajtákból) mert sok higanyt tartalmazhatnak, ami ugye idővel ürül csak ki szervezetből.

nikiee
Budapest XI. kerület

nikiee:
Tonhalat lehet enni bármennyit. A többivel vigyázni kell a higany miatt. Tőkehalmáj is nagyon jó, de abból is csak egy héten egyszer ajánott...elég sok a zsír benne. Omega3, telítettlen zsírsav...
Állati jó aha hatása a magzati agy fejlődésre. Én terhesség alatt minden nap ettem tonhalat, hogy okos legyen a kisfiam...és okos is. :P :D :D

korenka:
Semmit nem érzek. :? Illetve be vagyok vizesedve...de azt is egyelőre csak a végtagokon látom.

bbercsi:
Még nem kenődtem el annyira, mert most hétvége felé kell(ene) megjönnie. Tudom, hogy korán csináltam, akkor sem mutatná még ki, ha terhes lennék. Én legalább is ezzel vígasztalom magam. :D

Kép

Kép
mirci09

nikiee: Tengeri halakat ne egyél! Igen, jól tudod sok a higany és egyéb nehézfém benne. Meséltem már, hogy a fiamat vártam amikor kialakult a halallergiám? Pedig hogy imádom....
korenka
Szár

bbercsi:
Én meg itt a babaneten okosodtam ki a homeopátiáról. Előtte nem is hallottam erről...max. a 90 éves nagymamámtól, aki nem hajlandó bevennni semilyen gyógyszert. :)

Kép

Kép
mirci09

Közérzetem: nagyon sz@r :( Egyre nehezebben viselem az egész áldott nap tartó émelygést. És minél nehezebben viselem annál jobban elhatalmasodik rajtam. Csak akkor nem émelygek amikor alszom. Ettől nincs túl jó kedvem... igyekszem arra gondolni, hogy ez a kis babszem miatt van, és ez jó! :D És tényleg, mert ez igazolnja számomra, hogy terhes vagyok... úgyhogy nem panaszkodom...
korenka
Szár

korenka:
Tonhalat bátran lehet, az nem higanyos, csak a szardíni, makréla stb.
Halallergia?? Nem is hallottam még. Tengeri halat sem bírod vagy csak a folyamit?

Kép

Kép
mirci09

Mirci: Edzőterembe jártam, heti 4-5X. Az előtt szoktam rá, hogy megismerkedtem a párommal. Nagyon fitt voltam, izmos és nagyon vékony. Ehettem bár mit, minden lement. Hol van már az? :? Aztán amikor teherbe estem abbahagytam, nem mertem sportolni.

Bercsi: Köszi szépen jól. Még most sem érzem magam rosszul. Pár napja reggel felkelés után 1-2 órán keresztül kicsit érzékeny a gyomrom (nagyon picit) és nincs étvágyam, aztán szépen elmúlik. Ebédet már jóízűen eszem. Viszont ma is fáradt vagyok.

Ok, lányok akkor most ehetek vagy sem? :D Na, akkor inkább kihagyom, lesz helyette spenót fasírttal... :?

nikiee
Budapest XI. kerület

Bizonyos halfélék kevés higanyt tartalmaznak. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Felügyelet (FDA) szerint egy állapotos nőnek heti 340 gramm hal fogyasztása ajánlott a következőkből:

- garnéla
- tonhal
- lazac
- tőkehal
- törpeharcsa

Vannak olyan kutatók, akik szerint a korlátozott halfogyasztás a terhesség során több kárt okozhat, például jelentős tápanyagoktól fosztja meg a kismama magát. Egy 2007-es tanulmány szerint azok az állapotos nők, akik heti 340 grammnál kevesebb halat esznek, nagyobb valószínűsséggel adnak életet olyan gyermeknek, akinek verbális vagy más kommunikációs problémái és viselkedési problémái lesznek. Az elfogadott FDA irányelvek szerint semmilyen negatív következménye nem volt annak, ha a kismamák több halat fogyasztottak a fent említett mennyiségnél.

A terhesség alatti halfogyasztás irányelvei
- Ne fogyassz nagyméretű, ragadozó halfajtákat! A higany felhalmozódás elkerülése miatt ne egyél cápát, kardhalat, vagy királymakrélát!
- Ne fogyassz nyershalat és kagylót! A baktériumok és vírusok elkerülése miatt ne egyél nyershalat és kagylót!
- Alaposan főzd, vagy süsd meg a tengeri halakat! Minimum 67 °C-on főzd, vagy süsd meg a halat!

Mi a tanulság?
Jóllehet, a higany károsíthatja a baba agyának fejlődését, azok a tengeri halak, amelyek kis mennyiségben tartalmaznak higanyt, nem okozhatnak problémát. Az omega-3 zsírsavak pedig elősegítik a magzat egészséges fejlődését. A hal része lehet a terhesség alatti egészséges étrendnek.

Kép

Kép
mirci09

Jöhetne már nekem is egy kis rosszullét...akkor legalább tudnám, hogy minden rendben van. Így még nem merem magam beleélni semmibe... :?

nikiee
Budapest XI. kerület

mirci:Csak a tengerire, de a dokim azt mondta, hogy nehogy egyek folyamit, mert sosem lehet tudni... és ha lehet kerüljem el a gégemetszést... hát inkább szeretném elkerülni...így nem eszem halat. .. ja és köszönjük a kiselőadást a halakról! :)
nikiee: Szeretettel kívánok neked rosszulétet! :D
korenka
Szár

Jo reggelt!!!
A spenot hasznosabb a bebinek, folsavbomba Niki!
A halrudacskat lehet enni?
Vera en tudok olyat, aki az elso premens honapban babas lett, es en is azt hallottam, hogy a teszt utan abba kell hagyni a szedeset. Itt Angliaban Vitex neven van forgalomban, nezz ra az angol oldalakra, nagyon jokat irnak, senki nem panaszkodik mellekhatasrol sem. Egesz nagy irodalma van a neten. Ugyhogy Bbercsi jo valasztas, tenyleg nem sok nogyogyasz irna fel ilyet otthon, maris szimpatikus a tied.
Mirci igen en is lattam, hogy estibol vaganykodtal, probald meg reggel, hatha!!!
Korenka az a jo, ha vannak tuneteid! Ki mikor megy legkozelebb dokihoz? Niki te mikor is? Szita az agyam... Hol van Csucsu? Remelem rendben van!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
malna5

malna:
Kérdés, hogy a halrudacskában mennyi hal van. :roll:

Kép

Kép
mirci09

Lányok nem találok a neten semmit, de mit ehetnék hal helyett, hogy okos legyen az én kis babszemem? Nem étrendkiegészítőkre gondoltam! :)
korenka
Szár

Lenmagban is nagyon sok van. Sörkifli tetejére lehet szórni, salátába...stb. De jó a dió, mogyoró is.

Kép

Kép
mirci09

mirci: Köszi! Rágyógyulok majd ezekre. Közben találtam én is egy olyat, hogy ezeket 4. hónaptól érdemes, mert csak a méhlepényen keresztül jut el ugye a kis magzathoz.
korenka
Szár

Köszi Korenka, még csak ma vagyok 5+6-on, talán pár nap és nekem is megjön a nemvárt rosszullét. Ilyet se kívántam még magamnak... :D

Logikusan gondolkodva, az északi országokban+Japánban ahol nagy a halfogyasztás, ott is születnek babák és a mamák szerintem sokkal több halat esznek, mint mi...na, ez is megy a listámhoz, kedden ezt is megkérdezem a dokitól.

Málna: Kedden megyek este.

Mirci: Szerintem is majd reggel próbáld, akkor koncentráltabb. :D DRUKKOLOK!

Csucsu: Hol vagy?

nikiee
Budapest XI. kerület

Képzeljétek nemrég olvastam valahol, hogy Japánban egyre több a halallergiás... mondjuk ezen annyira nem csodálkozik az ember, ha volt már Japánban. Öcsém volt kint és mesélte, hogy a tenger annyira mocskos, hogy Ő ilyet még nem látott. A tetején úszik szó szerint a lakossági hulladék minden színe-java.....

csucsu: Mi van veled?
korenka
Szár

Japánok:
Nahát, nem is gondoltam volna. Azt hinné az ember, hogy legalább ők igényesek az ilyenre, egyáltalán, hogy odafigyelnek a környezetvédelemre.
Vagy inkább kitalálnak egy ételszennyeződést eltávolító masinát. :D :D

nikiee:
Nem vagyunk egyformák. Te meg milyen álmos vagy állandóan.

Kép

Kép
mirci09

Az angolok nagy halevok Fish&Chips van minden sarkon. Es siman eszik a terhesseg alatt. Itt azt mondja a vedono, hogy bizonyos tengeri herkentyuk sokkal veszelyesebbek, mint a hal. Az osztriga, rak - sokkal koncentraltabban tartalmaz merget, mint a hal. Raadasul az osztrigat nyersen nyelik - utalom- .
Akkor Niki, kedd este a beszamolo melle, egy bebi vonalzot is kerunk szepen!!!!
Nika veled mi ujsag? Nem latok vanalzot, igy sosem tudom hol is tartassz, nincs kedved feltenni?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
malna5

mirci:Akkor holnap reggel pisilsz? ...tesztre? Lécci írjál majd, én is feljövök megnézem majd, mert nagyon szorítok.

Szerintem csucsu nem győz visszaolvasni minket, csak nehogy feladja....
korenka
Szár

Na, hát én alapból utálom a halat, ezzel nem lesz gond :lol: Majd az OMEGA-3-at meg pótolom a 4-ik hónaptól lenmaggal, dióval, mogyoróval.

Jól összefoglaltam? :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

sz.veronika:Nagyon szépen összefoglaltad.
korenka
Szár

Sz.veronika:
Lényegretörő voltál. :D :D :D Én sem vagyok oda a halért, pedig errefelé ünnepi eledel, itt mindenki szereti. Nálunk főzik az igazi halászlevet is. Én elvagyok nélküle. Inkább azóta eszem meg, amióta az öcsém filézve készíti el.

korenka:
Én is csak félidőtől etettem magam omega3-mal.
Nem tudom, hogy teszteljek-e holnap, lehet, hogy inkább megvárom Veronikát. 28. napon vagyok és Kari másnapján lehetett a pé-m....Tehát vasárnap megjön. Ha nem, még hétfőn is ráérek tesztelni. Aranyos vagy, de azért ne gyere fel holnap, inkább szundikálj! :wink:
Holnap ráadásul tanítani is megyek, legalább lekötöm magam mással. :)

A gyerekem biztos szakács lesz. :shock: De ha nem, biztos előbb tanul meg főzni, mint beszélni. Állandóan segíteni akar. Sózott, kevert, kóstolt, tojást adogatott. Rosszul aludt éjszaka és folyamatosan visított, ha valamit nem engedtem neki.
De jó ez a csend most. :roll: :D

Kép

Kép
mirci09

mirci: Az én fiam is imád szakácskodni. Mindig segíteni akar a konyhában, én meg nagyon élvezem a közös főzést. Olyan ügyesen üti fel a tojást, hogy még no! :D:D A lányom nem volt ilyen aktív, de Ő meg most 13 évesen találta ki, hogy cukrász akar lenni. Ahhoz képest nem látom a konyhában.... :roll:
korenka
Szár

mirci:Most hagyod, hogy hétfőig itt megvesszek? Hát nem szégyenled magadat? :D
korenka
Szár

malna: Egyszer néztem egy szakács műsort, ahol az afrodiziákumokról volt szó.... természetesen az osztrigáról. Mutatták hogyan kell enni nyersen... mondták, hogy a kinézete miatt vágykeltő.... hát nem tudom... nem jöttem lázba a látványtól... :lol: :roll:
korenka
Szár

Korenkám, akkor nekem soha nem lesz gyerekem :lol: mert attól, hogy pislogok az osztrigára, attól tutter, hogy valamilyen fajta más vágy indul be bennem :shock: :roll: :P
Vendég

akkor most összefoglalva: Veronikának és Mircinek küldjük a drukkokat, mert a hétvégén, a jövő hét elején ök a soros tesztelők, ugye?
Vendég

korenka:
Nem engeditek a lányodat érvényesülni, Andrissal mindig a konyhában vagytok. :D :D
Tényleg...nálatok továbbtanulás téma van. Támogatod a cukrászatot vagy mást gondoltál?
Ó...én semmiféle tengeri herkentyűt nem ennék meg, főve sem....nemhogy nyersen. :shock: Hogy mennyire keltene vágyat....azt is kétlem. A mi ágyunkban legalábbis... :roll: :D :D

Tudom, hogy kíváncsiak vagytok és drukkoltok is szívből...de én most annyira nem vagyok lelkes. Sőt.... Van egy kedves ismerősöm, akik már évek óta várnak kistesóra. Lehet, hogy nekünk sem jön össze több gyerek. Negatívan állok a témához most.....azt is tudom, hogy nem kellene és még bármi lehet. És ahogy lenni szokott...mogyorós Milkával gyógyítom magam. :twisted: :oops: :D

Kép

Kép
mirci09

attól, hogy pislogok az osztrigára, attól tutter, hogy valamilyen fajta más vágy indul be bennem
:mrgreen: :mrgreen::mrgreen: :mrgreen:
Csak összeoislogtok és máris indul a gólya... vagy a róka....kinek mi:D

Kép

Kép
mirci09

Mirci: Micsoda hozzáállás ez? :evil:

Majd mi felvidítunk!
Amikor otthon voltam tavasszal, ráértem és olvasgattam ezt-azt. Volt egy lány, itt a babaneten, akinek 9 hónap után jött össze. Ő is elemezgette, hogy mindent úgy csinált, mint a többi hónapban és nem tudta, hogy miért akkor és nem előbb...számtalan eset volt.
Szerintem egyszerűen arról lehet szó, hogy annyira lányra gyúrtatok, hogy nem jókor lehettetek együtt. Ovut miért nem használsz? Meg tudom, hogy nem akarsz hőmérőzni, de esetleg azt is érdemes lenne egy pár hónapig csinálni, sok mindent megtudhatsz a ciklusodról.

1.
- Doktor úr, tudom én, hogy ártalmas a dohányzás. De higgye el, nekem kifejezetten jót tesz!
- Hogy-hogy?
- Ahányszor rágyújtok, az anyósom fogja magát, és elmegy.

2.
Egyik nap egy idegen kutya jelent meg a házunk előtt. Látszott rajta, hogy ápolt, jóllakott.
- Eltévedtél, kutyus? - mondtam neki, és beengedtem a nappaliba. A kutya rögtön otthon érezte magát, lefeküdt az egyik sarokba, és aludt egy órát. Amikor felébredt, kikérezkedett, és el is ment.

Másnap ugyanabban az időpontban ismét megjelent nálunk a kutya, megint beengedtem, aludt egyet, majd eltávozott. Így ment ez még két héten át. Egyszer a nyakörvére akasztottam egy cetlit ezzel az üzenettel: "Kedves gazda! Az önök kutyája minden nap hozzánk jár aludni."

A következő napon a kutya egy másik cetlivel tért vissza, amin ez állt:
"Ez a kutya öt gyerekkel lakik együtt, sosem tudja magát kialudni. Holnap én is eljöhetek? A gazda"

Na, jobb kedved van már? :lol:

nikiee
Budapest XI. kerület

Niki,
hát remélem Mircinek is jobb kedve lett ettől, nekem garantáltan :lol:

Bercsi,
igen, hétfőn Mircivel együtt tesztelünk (Mirci figyelj! reggeli első pisiből!), hacsak addig vagy ő vagy én nem érzünk ellenállhatatlan vágyat egy gyors tesztelésre :D Ha így lesz, majd én is bűnbánóan megírom! :D

Mirci,
akkor majdhogynem egyszerre volt PÉ-nk! :) Akkor egyszerre is szülhetnénk! :D
Bár mondom, hogy most én sem érzek semmi különöset, persze attól még bármi lehet.

Kép

Kép
sz.veronika

nikiee:
Tényleg jók a viccek. :D :D
Nem hőmérőzök, mert
1. reggel a gyerekem hívására ébredek és 220 lenne a vérnyomásom, ha addig vinnyogna, amíg megmérem a hőmet és bekönyvelem.
2. nagyon hosszú ideig kell vezetni, mérni, hogy látni lehessen az eredményt. Én meg már rögtön akarok gyereket. :oops: :D
3. Mindig tudom, hogy mikor van pé, csak ebben a hónapban nem volt annyira egyértelmű. Még júniusban volt így, akkor is 31 napra jött meg a 25 helyett.
Abban mondjuk van igazság, hogy annyira kislányra edzettünk és lehet, hogy ez volt a baj. :?
A férjem is most igazított el telefonban. 8) :D Majd délután kitakarítom magamból a feszkót. :wink: :D

Kép

Kép
mirci09

Ja, és a nap érdekessége:
Akkor voltam utoljára síelni, amit nem olyan rég írtam, hogy Pálmival 2 hetes terhes voltam és kiestem a sífelvonóból.
Azóta most mennék először - februárra szerveződik- nagy poén lenne, ha most is pont akkor lennék terhes :D

Kép

Kép
sz.veronika

Akkor egyszerre is szülhetnénk!
Ez annyira jó lenne, hogy bele sem merek gondolni. :roll:
Majd laptopon fórumozunk az őrzőből. :D :D :D :D

Kép

Kép
mirci09

Mirci,
na ezek a férjek! :evil: Csak ne növelje a feszültséget, mikor amúgy se vagy toppon ma! (Már ha jól értettem a beírásaidból... :roll: )

Nekem meg apa azt mondta, hogy PÉ körül nyomathatnánk a témát jobban! Nahát :) Lehet el se árulom neki, ha összejött, hagy tempózzon még egy ideig! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Végül kiderül, hogy micsoda fickós az embered. :shock: :shock: Hiába...a gyerek érdekében mindent. :D :D
Ja, nem vagyok topon..a reggeli témához visszatérve, nekem nagyon is jót tenne a PreMens...a menstruáció előtt hangulatingadozásokat helyretenné. :P :D :D :D

Kép

Kép
mirci09

Mirci: Hogy érzed a peteérést? Fájdogál az egyik, olykor a másik petefészked? Nekem is ugyanez volt, én is gondoltam, jaj de jó, érzem, aztán kiderült, hogy nem is konkrétan a pete kiszabadulását érzem hanem a peteérést, mint folyamatot. És az nem feltétlen a jó idő. Jó pár hónap volt, amikor ültem a babérjaimon, hogy hát nekem megvolt, mert éreztem a fájdalmat, aztán pár napra rá ovu teszteltem és akkor volt pozitív amikor nem is éreztem a petefészkeim. Ezt magamon vettem észre, de tényleg félrevezető, mert a legtöbb ilyen témájú cikk arról szó, hogy a fájdalom maga a pete kiszabadulás, de láthatod nem mindenkinél.

Veronika: Akkor neked is megvan számolva az időd... :lol:

nikiee
Budapest XI. kerület

Mirci,
Nálam változó, mostanában nem veszélyes, de emlékszem volt olyan, hogy annyira sírós voltam, mentem épp vizsgázni a fősulira és már ott álltam a kapuban és nem akartam bemenni, és apát hívtam fel (akit ezzel felébresztettem) és ott sírdogáltam neki a telefonba. Ő öntött lelket belém, hogy menjek be :D

Miket ki nem állt mellettem! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

nikiee:
Terhességek előtt én is így éreztem, fájtak a petefészkeim. Azóta meg vérzek középidőben 3 napig. 3. nap a legkevesebb, viszont akkor jön a tojásfehérje. Ehhez képest pont 14 napra meg is jön. Dokimat kérdeztem májusban, hogy mi ez, mert eddig ilyen nem volt, azt mondta, hogy örüljek, ha ilyet látok, mert az a peteérés. És igen, tényleg jóval előbb szoktak fájni a petefészkeim.

Akkor neked is megvan számolva az időd... :D :D :D :D

Kép

Kép
mirci09

Elköszönök, mennem kell bankba meg könyvelőhöz meg aztán a csöpiért.
Este még benézek!

Kép

Kép
sz.veronika

Miket ki nem állt mellettem!
Mert szejeti... :D :D :D

Kép

Kép
mirci09

Mirci: Akkor meg minden okés a rendszerben, összefog az jönni!!!! :)

nikiee
Budapest XI. kerület

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?