Sziasztok!
Még mindig csak visszaolvasgatok, így csak pár mondat erejéig.
Zitácska, örülök hogy jól vagytok. Remélem, hogy a kenetvétel eredménye is rendben lesz. Vigyázz nagyon magatokra és pihenj sokat!
Az ismerősödnek is drukkolok! Én nem véreztem, de ilyen esetekben Rutascorbin-t (vény nélkül kiváltható gyógyszer) szoktak javasolni, Utro megemelését, esetleg szájon át való szedését (hogy biztos bent maradjon
), és fekvést, fekvést, fekvést.... Remélem, hogy nincs nagy baj és tudnak rajta segíteni.
Timba, ha jók a hormon eredmények, akkor bármelyik protokoll lehet.
A Kaáli előtt a BMC-be jártam. Az ottani orvosom a fiatalabb (jó eredményekkel rendelkező) csajoknak első körben long protokollt javasolt, mert annál 1-2 %-kal nagyobb az esély a sikerre, meg jobban kontrollálható a stimu, mert lassabban és egyenletesebben nőnek a tüszők. Időnként a leszívott petesejtek száma is több lehet. DE! Sokkal jobban igénybe veszi a szervezetet! Egy-két próbálkozás után nem is nagyon szokták ott sem javasolni.
PSO-s és endometriózisban szenvedő ismerőseimnek meg rögtön rövidet ajánlott. Ott kevesebb a hormon, fele annyi idő alatt el lehet jutni a leszívásig, kevésbé megterhelő. Ha meg stimu előtt 1-2 hónapig fogigátlót is kap a páciens, akkor meg még jobb lehet a válaszreakció, mint nélküle.
Ezeket is figyelembe veheti az orvos, de ahogy írtam, ha jók az eredmények, bármelyik lehet. Meg biztos hogy intézménye is válogatja, hogy mi alapján döntenek.
Nekem a BMC-ben volt 3 long protokollom, ezek egyre jobban kizsigerelték a szervezetem. Utána volt egy antagonista, ami nagyon jól sikerült (már amennyire jól sikerülhetett baba nélkül), 8 petesejtem lett akkor is, blaszto embrióim lettek és végre egy kis HCG-m is volt eredményhirdetéskor. De utána sajnos nem emelkedett és nem lett belőle semmi.
Utána átmentem a győri Kaáli-ba. Boga doki is azt mondta, hogy lehet bármelyik stimu. Én jobban örültem volna egy rövidnek (már nagyon tartottam a hosszútól), de mivel a stimu előtti ciklusomban csinált 3 mini suctiont, így azt mondta, hogy a szakirodalom alapján csak hosszú protokollal mehetünk tovább.... Egész másfajta long volt, mint korábban, teljesen ismeretlen számomra. Nagyon könnyű és egyszerű volt végig csinálni, itt is a szokásos 8 petesejt lett és végre terhes is lettem.
A babák csodásak továbbra is, tegyetek fel minél több fotót, olyan jó nézegetni!
Meg pocifotót is! Ancsu, Dike, Georgia, Melinda! Zitácska Te is régen tettél már!
Én is igyekszem végre ideérni, bár sajna látom, hogy nem csak én vagyok eltűnve.....
Jó éjt!