Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Egy hét után ez volt az első munkanapom. :lol: pénzügyi leltárral együtt, de kész vagyok.

Brunhild: Jól értem, most hétfő délelőtt mész? Remélem minden rendben lesz. De ha nagyon megijedsz, én a helyedben bemennék a nőgyógyászati ügyeletre. Biztos van nálatok is. Lehet nem lesz szíves a fogadtatás, de a lelked nyugalma ennél fontosabb.
Szorítok, h minden rendben legyen. Kizártnak tartom, h ne vizsgálnának meg, pláne, h ráteszel a tünetekre egy lapáttal.
Esetleg a hődet nem mérted anno? Akkor érdemes lenne reggel egyet mérni, abból is sok minden kiderülhetne.
Nagyon szorítok, h minden rendben legyen. Azt olvastam, h minden 3. terhességnél előfordul ilyen haematóma. :? Na jó, de miért pont velünk???????


Szilveszter: egy ismerős családhoz megyünk, ahol szintén van egy Zétivel egykorú krampusz. Elvileg főznek nekem halászlét. :lol:
Előtte viszont anyósékhoz megyünk új évet köszönteni. ...Két éve nem találkoztunk, nagy a szeretet. Szerintetek? Remélem ha másra nem is, arra h az emésztésem rendbe jöjjön, jó lesz a találka. De remélem többre is.



BUÉK mindenkinek!!!

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


Honey!

Csak most olvasom!
Sajnálom nagyon, nagyon! :cry:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca
 
 


Kép

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 

 
 

Brunhild
Én elmennék doktorhoz... :?



Én magamra veszem az egész ruhásszekrényt... megyünk a városba Tankcsapda koncertre :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


brunhild,
én két éve január 1-én reggel ébredtem barnázásra, ráadásul a nyaralás alatt, nem is otthon. Elmentünk a veszprémi kórházba ügyeletre, és nagyon készségesek voltak. Szerencsére azóta itt van Levi :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Amióta utoljára írtam, nem volt semmi...úgyhogy reménykedem. Ha több lenne, vagy netán vérzés vagy egyéb, akkor bemegyek holnap, ha nem, várok hétfőig.
Orvosi leletet nem adnak, csak uh-ra (4D) volt időpont (a Pólusnál), de nekem az is elég, hogy lássam, megvan-e a baba, dobog-e a szíve...
20140901114303
 
 


Kép

Mindenkinek jó szórakozást ma estére és egy aranyos, egészséges kisbabát kívánok júliusban!
20140901114303
 
 


Sziasztok!

Brunhild
Nagyon drukkolok Neked, hogy minden rendben legyen! Ha bármi furcsát, gyanúsat észlelsz továbbra is, akkor feltétlenül menj be valamelyik ügyeletre, kórházba. Ne foglalkozz azzal, hogy milyen a fogadtatás, a lényeg, hogy a picivel rendben legyen minden. De biztos úgy is lesz!

MrsLeo
Tankcsapda koncert? Hú, de jó Neked :) Jó bulizást!

Én már megittam az első pohár epres gyerekpezsgőmet Lucával, most lenyomunk néhány Solo partit, aztán néhány perces tv bambulás után alvás következik :)

Mindenkinek nagyon jó időtöltést estére, boldog, örömteli új évet kívánok, no meg csodás szülést és egészséges kisbabát!

Brigi

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!
Váljon valóra mindenkinek az álma, júliusban minden család gazdagodjon egy gyönyörű, egészséges, nyugodt kisbabával.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged
 
 


Boldog Új Évet mindenkinek! Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca
 
 


Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!!!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye
 
 


Brunhild
Mi újság, hogy vagy?

Üdv,
Brigi

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


buék!

brunhild??????????

Kép
Kép
Kép
gydavid
 
 


Brunhild,
én is egész nap frissítgetek, várom, hogy jelentkezz!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Brunhild? Mi van veled? Aggódunk ám!

anabique
Budapest
 
 


Sziasztok! BUÉK!

Gyorsan írok, mert közel a kipurcanás...érzem, pedig délig aludtunk.

Moziban is voltunk. Az Utazót néztük meg Angelina Jolie-val. Kicsit sok benne a fordulat, de egyszer nézhető.
Az Üvegtigris 3-at is láttuk. Tetszett.
Jövő szombaton meg a Rómeo és Júliát nézzük az operettszínházban. (Tesóm ajándéka).Aztán Tropikárium vagy Planetárium.

Aztán 10-én a legfontosabb. UH!!!
Nagyon várom. Ha minden ok, elmondom a munkahelyen, akkor kiderül, hogy meghosszabbítják-e a szerződésemet. Végre befejezhetjük a titkolózást. Olyan soká van még. :cry:


Holnap jönnek haza a fiaim a nagyitól. Egy hétig nem voltak itthon.


Hálisten nálam se görcs, se vérzés, pedig a hematoma kezdettől fogva ott van a baba mellett.Lekopogom...

Brunhild! Nem lesz semmi baj!Honey esete engem is még jobban aggódóvá tett. A terhesség egy veszélyes üzem, vagy végig izguljuk az egészet, vagy erőt veszünk magunkon és nem parázunk. Igazából abba, hogy hogyan fognak alakulni a dolgok, vajmi kevés beleszólásunk van.Kezdem trenírozni az agyam, hogy NO PARA, mert ez így nem mehet tovább!
jjucuss
Eger
 
 


Brunhild: jelentkezz kérlek, 10 percenként frissítgetem a oldalt.

Jucus: anyámék tegnap voltak a Rómeó és Júlián. Ezt kapta férjhezmenetele alkalmából....

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


BOLDOG, EGÉSZSÉGES BABÁS ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDNYÁJATOKNAK!!!!

Brunhild
Remélem, minden rendben! Várjuk a híreket! Vigyázz magadra!

Lányok!
Ti mennyit híztatok? Melyik héttől ugrálnak fel nagyon könnyen a kilók? Én eddig 1,5-2 kg-t szedtem fel, de ruhában még nem látni szerintem a hasam.

Jucus
Jó lenne izgulás nélkül... nekem se nagyon megy!

Leo
Nem fagytatok meg? Jó volt?

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


Gil
Pont ma olvastam, hogy az első trimeszterben havi 0-1 kg a normális, tehát a 12. hét végére kb. 3 kiló. Persze ez tök csak valami statisztikai átlag. Én fura módon fogytam, olyan 2 kilót, pedig egyszer sem hánytam, inkább csak sokkal tudatosabban étkezem, mint előtte. Nincs annyi nasi, egészségtelen, hízlaló cucc.
Jelenleg úgy nézek ki - a fogyás ellenére is -, mint aki non-stop fel van fújódva :roll:

Bármennyire is próbálom tudatosítani, nekem egyre kevésbé megy a no para... Az elmúlt napokban néha borzasztóan hatalmába kerített a félelem, pedig alapvetően nincs okom rá (leszámítva időként némi hasfájást, szúrkáló érzést), mégis folyton hülyeségeken jár az eszem :( Már csak az uh fog megnyugtatni, de az még olyan messze van. És Lucánál soha nem fordult meg a fejemben ilyesmi, nem tudom, mi van velem, de lassan a páromat is őrületbe kergetem az állandó aggódással...:(

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Jajj! Én meg zabálok össze-vissza. Minden nap sok édességet eszek, mert azt hánytam(hányom) ki a legkevésbé.
A mai út a moziba is érdekes volt. Köhögtem kettőt, aztán:-Apa, állj meg!- Mikor, hol? -MOST,ITT! Ajtó kivág, róka kidob, rágó be, mehetünk tovább...Ja, kimaradt, hogy a teljesség kedvéért egy kis havat rátúrtam a lábammal.

Tudja valaki, hogy a családi adókedvezményt hogyan kell igényelni? kell egyáltalán? A munkáltatónak küldjek születési anyakönyvi kivonatot és igazolást a nőgyógyásztól a magzatról? Az én fizetésem nem elég a 3 gyerek után járó kedvezmény igénybevételéhez, tehát az Apáét is figyelembe kell venni. Ő vállalkozó én közalkalmazott...el sem tudom képzelni, hogy hogyan fog működni.

:shock:
jjucuss
Eger
 
 


Addisz
Még a karácsonyi, újévi nagy kajálásoktól sem híztál??? Én tulajdonképpen 12 hét alatt 1 kg-t híztam, és 25-26-án jött fel még egy, de szerencsére fél már lement belőle. Nem semmi, hogy Te még a családi ebédektől se híztál! Én is próbálok odafigyelni, de azért tavasszal könnyebb lesz a sok zöldséggel.
Az izgulást is megértem, a férjem már ki van akadva, hogy miért gondolok én is mindig hülyeségekre... de olyan rossz, hogy én nem érzek semmit. Jövő héten szerintem elmegyek 4D-re, mert találtam egy helyet, ahol üdülési csekkel is lehet fizetni. Annyira hiányzik, hogy a 12 hetesen nem láthattam.

Ti voltatok már ilyen korai szakaszban 4D-n? És egy biztos hülye kérdés: a 4D-t hívják babamozinak?

Lina
A 12. heti eredményekért már két héten belül vagy két hét elteltével lehet menni? 21-én voltam, de nem tudom, az ünnepek miatt mikor érdemes menni? Mi a tapasztalatod? Mit tanácsolsz?

Brunhild?????

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


Az egyik mondatom kissé értelmetlenre sikerült. Szóval gondolom, hogy anyakönyvi kivonat kell a meglévő gyerekekről és igazolás a magzatról, hogy betöltötte a 91 napot.
jjucuss
Eger
 
 


Kihagytam azt is, hogy zabálok-hányok, így kb. 1-2 kilót híztam. Az a baj, hogy a cukros dolgokat lassan fel kell adnom, mert gestációs diabeteszem volt mindkét gyerekkel. Bár nem volt durva, sőt ha jól emlékszem inkább csak óvatosságból diétáztattak. Én hülye meg szigorúan betartottam a 160 grammos diétát, aminek egy 2700 grammos kis nyüzüge újszülött lett az eredménye. (ilyet orvos nem mondhat, tehát inkább vegyük úgy, hogy meg sem hallottátok, Leo Te pláne :oops: )
jjucuss
Eger
 
 


Jucus
Ezt találtam:

Még a baba meg sem született, de a magzat a fogantatás 91. napjától - a terhesgondozást végző orvos igazolása alapján - családi adókedvezményre jogosít. A kedvezményt a családi pótlékra jogosult szülő, nevelőszülő, hivatásos nevelőszülő, gyám, valamint a várandós nő vagy házastársa veheti igénybe. Összege az eltartottak számától függ, havi 3 és 10 ezer forint közötti összeg változhat, amelyre az igényt a személyi jövedelemadó bevallásakor lehet érvényesíteni.

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


Sziasztok!Jól vagyok! Elnézést, hogy csak most jelentkezem, eddig nem tudtam. Tegnap óta semmi gyanús nem történt, jól érzem magam, úgyhogy mégis rászántam magam, hogy én is elutazzak a fiaimért, mert nagyon vártak... És csak most jutottam gépközelbe :oops:
Nagyon remélem, hogy már semmi sem jön közbe, és minden rendben van odabent..ugyanakkor folyton Honey jut eszembe :( Hétfőig már csak kibírom valahogy....
20140901114303
 
 


Közben elolvastam, mit írtatok. Férjem telefonján netezek, úgyhogy nincs sok időm...és csak holnap utazok haza, úgyhogy holnap is csak délután tudok jelentkezni.

Adókedvezmény témában nem vagyok jártas, ha jól tudom, ez ugyanaz, ami pár évvel ezelőtt is volt, akkor kellett vinnem a munkahelyemre igazolást a nőgyógyásztól, amikor betöltöttem a 12. hetet...

Előző terhességeknél én sem izgultam, főleg az elsőnél meg sem fordult a fejemben, hogy bármi is történhetne, első vizsgálatom után hazafele menet vásároltam egy kis rugdalózót és el is meséltük egyből mindenkinek :D Az is igaz, ez a picur most már eléggé az elején jól ránk ijesztett, azóta nem tudunk felhőtlenül örülni neki, mindig ott van valahol, hogy mi van, ha történik valami....Kicsit a sors iróniája, hogy most hogy elkezdtem a 12. hetet végre megnyugodtam, kezdtem elhinni, hogy tényleg lesz babánk és minden rendben van, erre jött a barnázás és újból itt a félelem, hogy mégsem marad meg...Közben mondogatom magamban/magamnak, hogy biztos minden rendben van, biztos megmarad, velem ilyen nem történhet meg...ugyanakkor tudom, hogy ez bárkivel megtörténhet, válogatás nélkül.. Ezért nem is jön, hogy elmondjam senkinek egyelőre...

Gil, én most hétfőn megyek 4D-re, babamozira..eddig mindig később voltam, kb 16 hetesen ha jól emlékszem, de biztos jó lesz! Azt írják, hogy 12. héttől lehet menni, én most is január végén szándékoztam elmenni, de a pénteki incidens miatt ezt a megoldást választottam. Csak uh, orvosi leletet nem adnak (most ahova én megyek), de nekem elég, hogy jó részletesen minden oldalról megnézzük, hogy jól van-e a baba, dobog-e a szíve..
20140901114303
 
 


Brunhild
Hú, de jó, hogy jelentkeztél, már komolyan azt hittem, hogy baj történt. Örülök, hogy nem volt azóta semmi! Tuti nem is lesz :) Azért hétfőn majd mesélj az uh után!

Gil
Vegetáriánus vagyok, úgyhogy a klasszikus karácsonyi és újévi kaják (halászlé, töltött káposzta, kocsonya, sólet stb.) engem nem érintenek :) Ráadásul annak ellenére, hogy kifejezetten édesszájú vagyok (főként csoki és jégkrém rajongó :)), a karácsonyi sütiket (bejgli, mézes kalács) nem szeretem. Így viszonylag könnyű ellenállni.
Rendesen eszem most is, csak az étkezések között nem nyammogok annyit, mint régen.
4D-s ultrahang: Lucávak kétszer voltunk, leghamarabb a 22. héten. Akkor is egész jól lehetett már látni a vonásait, testrészeit, mozgását, de a későbbi (34. hét) sokkal nagyobb élmény volt. Az elsőre inkább azért mentünk, hogy megtudjuk, minden oké-e.

Jó éjt mindenkinek!
Addisz

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Közben elolvastam, mit írtatok. Férjem telefonján netezek, úgyhogy nincs sok időm...és csak holnap utazok haza, úgyhogy holnap is csak délután tudok jelentkezni.

Adókedvezmény témában nem vagyok jártas, ha jól tudom, ez ugyanaz, ami pár évvel ezelőtt is volt, akkor kellett vinnem a munkahelyemre igazolást a nőgyógyásztól, amikor betöltöttem a 12. hetet...

Előző terhességeknél én sem izgultam, főleg az elsőnél meg sem fordult a fejemben, hogy bármi is történhetne, első vizsgálatom után hazafele menet vásároltam egy kis rugdalózót és el is meséltük egyből mindenkinek :D Az is igaz, ez a picur most már eléggé az elején jól ránk ijesztett, azóta nem tudunk felhőtlenül örülni neki, mindig ott van valahol, hogy mi van, ha történik valami....Kicsit a sors iróniája, hogy most hogy elkezdtem a 12. hetet végre megnyugodtam, kezdtem elhinni, hogy tényleg lesz babánk és minden rendben van, erre jött a barnázás és újból itt a félelem, hogy mégsem marad meg...Közben mondogatom magamban/magamnak, hogy biztos minden rendben van, biztos megmarad, velem ilyen nem történhet meg...ugyanakkor tudom, hogy ez bárkivel megtörténhet, válogatás nélkül.. Ezért nem is jön, hogy elmondjam senkinek egyelőre...

Gil, én most hétfőn megyek 4D-re, babamozira..eddig mindig később voltam, kb 16 hetesen ha jól emlékszem, de biztos jó lesz! Azt írják, hogy 12. héttől lehet menni, én most is január végén szándékoztam elmenni, de a pénteki incidens miatt ezt a megoldást választottam. Csak uh, orvosi leletet nem adnak (most ahova én megyek), de nekem elég, hogy jó részletesen minden oldalról megnézzük, hogy jól van-e a baba, dobog-e a szíve..
20140901114303
 
 


Lányok, lejárt az időm, és fáradt is vagyok, megyek lefeküdni...Az éjjel fél 12-ig :D bírtam, akkor már fájt a fejem, le kellett feküdnöm (férjem már rég aludt..) :lol:

Köszönöm, hogy aggódtatok értem, amúgy tudtam, hogy meg fogtok ijedni, mert nem jelentkezem, de egyszerűen nem volt honnan írnom :oops: Holnap délután jelentkezem!

Jó éjszakát mindenkinek!
20140901114303
 
 


Jó reggelt!

brunhild, örülök, hogy azóta minden oké!

Én még nem híztam, 64 kg voltam, mikor terhes lettem, a védőnőnél a 12. héten 62 kg voltam, most is annyi vagyok. Szerencsére már nem hányok :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Brunhild, de jó hogy jelentkeztél.

Adókedvezmény:
2011-től már az 1-2 gyerekeseknek is jár a családi adókedvezmény.
Erre általában a munkáltató ad egy nyomtatványt, amit a férjed munkahelyének is le kell igazolni, hogy ki veszi igénybe a kedvezményt. 1-2 gyerek esetén 10.000 Ft/gyerek összeget lehet leírni a havi szja-ból. 3, vagy több gyerek esetén 33.000 Ft/gyerek a havi kedvezmény. Magzatra is jár a betöltött 91. nap után, erre is van egy nyomtatvány, amit nálunk a védőnő intéz a körzeti nőgyógyásszal. Szóval nem az én orvosom adja ki az igazolást.
Jövő héten én is elkezdem begyűjteni a papírokat hozzá.

Nekem a 12 hetes UH-t olyan orvos csinálta, akinek a magánrendelésén 4D-s UH van. Szerintem ezért is tudta megmondani a nemét.

Még jó, hogy eddig nem voltam védőnőnél mázsáláson, mert a fejemre koppintana. Én már híztam 4 kg-ot. Hétfőn lesz az első méricskélés és nem tud még mihez viszonyítani, szóval az lesz a kiindulóm. Egyébként én mindhárom terhességnél az első harmadban híztam a legtöbbet, utána leálltam. Összesen 12-14 kg volt a 9 hónap alatt. Ezt most sem szeretném megdönteni. De ez a karácsony és szilveszter nagyon csábít az evésre.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged
 
 


Én 9 és 10,5 kg-t híztam (én mindig fogytam az elején, szóval a lefogyott súlyomhoz képest híztam ennyit), most sem szeretnék többet, de szerintem menni fog, mert jön a tavasz, a nyár, az amúgysem olyan hízós időszak :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Az én kistörpim holnap lesz 91 napos, anno még Lilinél volt hasonló adókedvezmény, akkor a nőgyógyász adta a papírt. Nálunk majd apa igénybe veszi, bár jobban örülnék, ha én, mert náluk a HR katasztrófális. Viszont én most csak 1 évig tudnám, utána GYED-ből nem igazán.

Para: én most azon aggódok, vagyis inkább gondolkodom, hogy van-e és ha igen, mi a reális veszélye annak, ha emelgetem Levit. Ő ugye már 12 kiló. Néha érzem, hogy már nem esik annyira jól, na de mit csináljak? Tényleg, mi lehet tőle? Lepényleválás? Méhszájkinyílás? Vagy igazából semmi?

Hízásügyileg én is úgy állok, mint Panndi, csak már most 77 vagyok. Nyáron még 83 voltam, a szokásos szülés utáni hízás miatt, eddig mentem le. Én amúgy terhesen, fogamzásgátló szedése mellett mindig fogyok, valahogy nekem a terhesség a normális hormonállapot.

Na megyünk reggelizni...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Gil
Én most olyan 1 kg-val vagyok több, mint eredetileg...
Általában:
-1-12. hét: nem változik
-13-15. hét: 250g
-16-18. hét: 300g
-19-22. hét: 350g
-23-24. hét: 400g
-25-26. hét: 450g
-27-38. hét: 500g/hét
Az I.trimeszterben az átlagos súlyú kismamáknál olyan 1-2,5 kg-s hízás normális...


http://www.adoklub.eu/ado-klub/adoklub- ... edvezmeny/
http://berkalkulator.com/csaladi-adokedvezmeny.html

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 



Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


Brunhild! :lol: :lol: :lol:

Én mint mondtam a kilókról inkább nem is szólok :cry:
104-ről indulok :?

Kép
Kép
Kép
gydavid
 
 


Sziasztok!

Én eddig 2 kilót híztam! Átlagosan a terhesegégeim alatt 17 kiló körül híztam! Illetve a fiammal 27 kilót híztam de mondjuk ott a napi két tábla csokoládé meg volt! :roll:
Most vagyok 87 kiló!

Linácska!
A cipelés miatt kicsit én is agódom mert Kincső olyan 10 kiló körül van és persze a szünetnek vége holnaptól és kettesben maradunk itthon és akkor bizony rám marad az emelgetés meg a cipelés!
Bár nem tudom mi történhet de majd rá kérdezek a dokinál, hogy ez mennyire leghet gond, hogy emelgetni kell a gyereket!
Bár csak 18-án megyek a dokihoz!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca
 
 


Brunhild!

Örülök, hogy jól vagy! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca
 
 


Brunhild,
Örülök, hogy jól vagy. Aztán mesélj majd, hogy ment a hétfői!

Gil,
Én az elsővel voltam a 12. héten 4D uh-n, mert nagy volt a lelkesedés. :) Utólag visszagondolva kicsit fölösleges volt, mert később sokkal látványosabb, amikor pl már az arcvonások is egészen felismerhetők. Persze nem lebeszélni akarlak. :)

Én már megkaptam a 91 napos igazolást, tök vicc, épp dec 31-én töltöttem be a 91 napot, így jan 1-től pont igénybe vehetjük a 3 gyerek után járó adókedvezményt. Jól kiszámolta ez a kis huncut!

Hízás: nálam eddig +2 kg-t mutat a mérleg, és már most bálnának érzem magam, de inkább nem idegesítelek ezzel titeket, sztem már így is utáltok. :roll: Azt azért hozzáteszem, hogy én még most is balettra járok, és ott minden pluszkiló többszörös nehezítés.

anabique
Budapest
 
 


Anabique: miért utálnánk? Ne viccelj már. Szerintem ez a bálnázás normális para, én is így érzem, pedig kari előtt mértem +2 kilót, és azóta nem mertem ráállni a mérlegre. Azzal nyugtattam ma magam, h felvettem egy passzos farmert, és ugsaúgy érzem magam benne, mint ünnepek előtt. Zétivel 24 kiló plusszal mentem szülni. Ekkora nem akarnék lenni, de ha megállnék egy 15 ben, azzal én már rettenetesen boldog lennék.

Brunhild: örülök, h minden oké, és kíváncsian várom a holnapi fejleményeket. Biztos jó lesz a mozizás.

4d: Mi voltunk anno 17 hetesen, de inkább rémísztő volt, mint szórakoztató. Mint egy csontváz, akire rászáradt a bőr. Nem volt valami szép látvány, (így utólag bevallom) persze már akkor el voltam ragadtatva. Most várni fogok vele, legalább 25. hétig.
Persze,ha bármi gond lenne, én is mennék hamarabb, mert fontosabb a nyugalom.

na megyek mézeskalácsot sütni, mert Zéti ezért van beindulva. sose lesz már vége a karácsonynak? Szeretnék koplalni egy kicsit, kísértések nélkül.... :oops: :)

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


Leo! Köszi az infót, le is töltöttem. El sem hiszem, hogy akár 60-80 ezer forinttal több pénzünk lesz a jövő hónaptól.Nagyon jól fog jönni.
jjucuss
Eger
 
 


Jjucuss,
Mi is NAGYON meglepődtünk!!!

anabique
Budapest
 
 


Sziasztok!

Hazaértünk szerencsésen, jól vagyok, kutyabajom-legalábbis remélem :roll: Nagyon várom a holnapi napot!!! Nagy kő fog leesni a szívemről, ha minden rendben van..

Kérdeztétek a hízást, mondhatom, hogy 1,5 kg-ot szedtem fel eddig, de ez relativ, mert az elején én is fogytam 1-2 kg-ot.

Az adókedvezményt én is átnézem mindjárt, bár nem hiszem, hogy minket érint, mert én ugye táppénzen vagyok..na de megnézem, hátha...
20140901114303
 
 


Anabique, ha dec 31 -én már betöltötted a 91 napot, akkor mivel 3. gyerekedet várod már a 2010-es szabályok szerint is jár az adókedvezmény. 2010-ben 4.000 Ft/gyerek volt az összeg, tehát nálad ez 12.000 Ft már decemberre is. Én dec 27-én töltöttem a 91. napot, így a 12.000 Ft-ot én is igénybe veszem már 2010-re is.

Brunhild szorítok, hogy minden rendben legyen.

Én a fiamat a szülés előtti napon is cipeltem. Anno megkérdeztem az orvosom, hogy lehet-e? Azt mondta, ha nem vagyok veszélyeztetett terhes és nem hirtelen emelem fel, akkor nem lesz gond.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged
 
 


Gil,
szerintem ikább bőven teljen el a 2 hét a lelettel kapcsolatban, bár mikor 27-én voltam UH-n, akkor dolgozott a biológus csajszi.
Én a 18. heti UH-ra már magánba megyek, ugyanaz csinálja mint a kórházban, elfogadják a leletét, de az 4D, látom én is, jöhet apa is, na jó, fizetni kell érte, de ez van. De még akkor is kis ufó. Olyan 25-27. hét körül a legjobb, mert akkor még egyben belefér a képbe, de már látszódnak a vonásai.

Mi már számoljuk vissza a napokat február 1-ig, mert nem kevéssel marad több a zsebünkbe. Ez az utóbbi fél év már nagyon gáz volt. Főleg, hogy én sem GYED-et, hanem fizetést fogok kapni, kész kánaán lesz egy évig.

Brunhild,
az lényegtelen, hogy te táppénzen vagy, de ha apa dolgozik 4 gyerek után már havi 132000Ft az adókedvezmény, persze ha fizet ennyi adót.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Lucababa, ez komoly?! Nagyon köszönöm az infót, akkor erre oda fogunk figyelni. Nálunk is igen gázos volt az elmúlt év, úgy hogy minden "pluszpénz" jól jön!

anabique
Budapest
 
 


Anabique, igen komoly. De ezt a 12. 000 Ft-ot már csak a 2010 évi adóbevallásban tudjuk érvényesíteni, mivel a decemberi béreket már leszámfejtették.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged
 
 


2011-re ilyet kell kitöltenünk:

http://www.apeh.hu/data/cms179976/adoeloleg_csaladi.pdf

Anabique a kitöltési részben egyértelműen benne van, hogy amikor a 91. napot betöltjük, arra a hónapra már jár.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged
 
 


Lehet hülye vagyok, de valamit nem értek ezzel az adókedvezménnyel.
Ennek mértéke fix? vagyis ha nálunk 2 gyerek "van" akkor 2*10000. Vagyis mindegy melyikünk igényli, így is úgy is 20000 a kedvezmény?
Vagy mikor van az, h kettőnk közül akinek magasabb a bére, annak éri jobban meg megigényelni.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


Netty,
ha két gyereked van, akkor fixen 20000 az adókedvezmény, ha fizetsz is ennyi adót, akkor igénybe tudod venni. Mindegy, hogy Te vagy a férjed.
Akinek 3, vagy több gyereke van, ott már érdekesebb, mert a teljes 99000 kedvezményt az tudja igénybe venni, aki minimum 618000Ft-ot keres. Ha kevesebbet keres valaki, akkor a férjével megoszthatja. De ha ketten sem keresnek ennyit, akkor sajnos egy része elveszik. A lényeg, hogy ez adókedvezmény, tehát az adó összegéből lehet levonni, az meg minusz nem lehet, max. nem fizet semmi adót, akinek kevesebb.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?