Új privát üzeneted érkezett!

hú hát olvasgatom a témát a gyakorikérdések.hu-n és az jön le hogy egy utolsó szemét anya vagyok ha nem maradok 3 éves koráig itthon a gyerekkel :roll: :? :cry:
hogy mekkora taplók vannak...miért itélik el azt aki kiírja hogy nem akarná bölcsibe tenni a kicsijét de muszáj neki...litániákat írnak hogy miért szült gyereket meg ilyenek...
lehet hogy én vagyok nagyon szar anyagi helyzetben de nekem teljesen érthető hogy aki tehetné nem tenné idő elött bölcsibe a gyerekét csak az aki nem kap annyi gyedet gyest hogy otthon maradjon
ahogy én se...a gyes valami 25e lesz az mire jó? elötte a gyed majd jó ha a törlesztésemet fedezi és akkor még nem zabáltunk

Kép
menion
Budapest

Sziasztok Lányok!

Na, meg mindig egyben vagyok! :) Januar 9 a datum ugye, de megkerdeztem a dokit, es azt mondta, max hetet hagy rahuzni, ha ugy adodik.

Vizsgaidőszakomat kerdezte vki, szoval ugy van, hogy marcius én megyek majd mikrobol es februar 21én matekbol. Matek az viszonylag okes, mert mar kb 3 honapja jarok magantanarhoz, a mikrot azt meg kell majd tanulnom, ez van.

Menion, szerintem ne legyen buntudatod a bolcsi miatt. Nekem van egy baratnőm - na, őt szidjak is a tarsdaságban rendesen -, akinek van egy masfel éves kislanya. 2. kerületben laknak, 100 m2es 6 lakásos parkositott tarsashazban, a ferj hazalapátolja a havi 1 milkot tisztan, az tuti, a csajnhoz takaritonő jar, plusz hetente egyszer estenkent van "kimenoje", amikor jon a bebiszityo es vigyaz a kicsire. No nem is ez a lényeg, hanem az, h a kislany kb mar ket honapja bölcsiba jar reggel 9től delutan 13-15ig, ahogy kijön. Na, ez az, ami gaz. Ugyanis mar a bolcsi elott is hetente ketszer jött delelőttönkent a bebszitter 8-12ig, h anyuka el tudja intezni a dolgokat. Anyukanak most sincsen semmi dolga, siman lepasszolta a gyereket, amit en nem igazan ertek, arrol nem is beszelve, h igy egy olyantol veszi el a helyet, akinek igazabol szuksege lenne a felugyeletre, mint pl neked.

Szoval, szerintem nincsen abban semmi ciki, és szídni való, hogy anyagiak miatt beadnad bolcsibe. Persze, ki nem maradna otthon?! Ha nem kene a pénz, es a ferjem annyit keresne, en bizony el nem mennek melozni soha tobbe, siman ellennek a gyerekeimmel, mennek ertuk iskolaba, vinnem oket delutani foglalkozasokra, eljarnek tornazni, főzöcskéznék otthon...de hat a dolgok nem igy neznek ki. Valoszinuleg en is be fogom majd adni Adelt 2 éves kora körül, igaz, csak heti 2-3 delelőttre, mert vmikor muszaj lesz tanulnom, es maskeppen nem fogom tudni megoldani.

Szoval szerintem ne foglalkozz az ilyen velemenyekkel. Ja, és nagyon birom, h a gyakorikerdeseken es hoxan izombol leugatjak az embereket, csupa okos és bölcs ember osztogatja az eszt masoknak ott.

Kép
presario

Mindenkinek NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!!!:)

Menion
Szedem a calcium pezsgőtablettát de semmi hatása,kentem testápolóval,babahintőporral de semmi!!Elmentem tegnap bőrgyógyázhoz,hát mondani semmit nem tudott csak adott két kenőcsöt amik egyszerűen semmit nem érnek!Én meg már az őrület szélén állok!!:SÚgy nézek ki mintha leprás lennék!!És beborítja az egész testemet,csak az arcomon nincsenek!4Nem tudom mit csináljak egyszerűen!!Gyógyszert nem írt fel mert nem tudta milyet adhat!!Azt mondta ha nem javul menjek vissza aztán kitalálunk valamit!!Eszméletlen!!!

Na mindegy ez van!!Ma reggel nagyon görcsöltem lányok!!Ilyen erősen még nem is éreztem!4nagyon megijedtem!!Legalább egy 15 percig tartott,de azóta nincs semmi!Anyum is megijedt!Ezek a joslófájások vagy ezek mitől vannak?Az utóbbi pár napban jöttek és álatlában reggel!!

B.Ú.É.K. Csajok!!!!:)

url=http://picibaba.hu]Kép[/url]
hencsi25

Sziasztok Lányok!
Bocsi, hogy így eltűntem. Semmi időm nem volt. Így most még visszaolvasni sem volt időm, de igyekszem pótolni. A képeket megnéztem, mindenki babája csodaszép! Szuper lehetett már a babákkal karácsonyozni. Mi jól vagyunk. Mostanában sokat keményedik a hasam, ami nem túl kellemes. Biztos a front, plusz a sok rohanás. Sajnos túl sok magnéziumot viszont nem szedhetek, mert olyan hasmenésem lesz tőle,hogy csak na! Valami más praktika ez ellen esetleg??? Most két napja fáj, jobb oldalt a petefészkemnél. Hogy mitől lehet, azt nem tudom. Valamit nyom esetleg, vagy most kéne megjönni amúgy! Passz! Szerintetek?
Lacival úgy döntöttünk, hogy meglepjük magunkat egy Emma mozival. Elmentünk újra 4D-re, mert a G1 intézetben most január 31ig 13000Ft helyett 6000 Ft. Nagyon megéri szerintem. Nagyon színvonalas hely. Nagyon élveztük a mozizást. Emma végig fent volt. Úgy produkálta magát. Nagy élmény volt az egész. Az arcát most is azért belefúrta a lepénybe, de azért sokkal többet láttunk belőle, mint múltkor. Majd teszek fel képet G-re. Lacinak van egy kedvenc képe. Azt mondta,hogy már ezért az egy képért megérte kifizetni 6000et. A nő talált valami cisztát a köldökzsinórján. Azt mondta nem kell vele törődni, de azért elég sokáig nézegette. Most kicsit ideges vagyok miatta, de 10én megyek a saját dokimhoz, és majd megmutatom neki a leletet, és majd ő lemondja,hogy mi ez, és remélem ő is azt mondja,hogy nincs jelentősége. Nyomtatott is képet a nő arról a fekete foltról. De a lényeg,hogy nem a babához tartozik, úgyhogy biztos nincs nagy jelentősége. Nagyon izgat,hogy mi ez, de úgy döntöttem, nem olvasok utána a neten, mert olyan sok hülyeséget lehet találni, és nem akarok fölöslegesen még jobban idegeskedni.
Ne haragudjatok,hogy most nem írtam nektek, csak magamról fecsegtem Majd pótolom lemaradásomat!

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK! AKIK MÉG SZÜLÉS ELŐTT ÁLLNAK, KÖNNYŰ SZÜLÉST! MINDENKINEK JÓ ALVÓ BABÁKAT, AKIK MÁR MEGSZÜLTEK, AZOKNAK IS KIVÁNOM! SOK TEJCSIT!! ÉS SOK-SOK EGÉSZSÉGET!!!!!!

evita10
Budapest IX. kerület

Drága Kismamik, Pocaklakók és Babácskák!

Szeretnék Nektek és Családotoknak Boldog Új Évet kivánni!
Maradjatok meg Nekünk!

"Eldöcögött már az ó-év szekere,
Ez a szekér sok-sok gonddal volt tele.
Pusztuljon hát nyikorogva-zörögve,
Búját-baját felejtsük el örökre.

Asztalunkon mindig legyen friss kenyér,
Jó anyámnak mosoly legyen két szemén.
S a Jó Isten, kit félünk és imádunk,
Áldja meg két szent kezével családunk."

Millió Csókok!
Dalma és Orsi

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Sziasztok Csajok!

Bocsi, h én is eltűntem, de elég élmény dúsan teltek az ünnepek. Volt hideg-meleg is. Mesélek majd, ha lesz egy pici időm bővebben is ígérem! (És akkor majd reagálok is. Ne haragudjatok!)

Most csak:

Mindenkinek szeretetben és örömökben gazdag újévet kívánunk!

Sok puszi,
Vivi és Barni

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Csajok!!!!!!!!!!!!!!

Problémám van!
Újra vérzek.
Lehet, hogy attól mert nem szopiztatok rendszeresen, dokihoz csak január elején megyek.
:? :?:

Tanácsok?

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

PRESARIO
jaj ne is mesélj ilyeneket mert kiakadok :evil: valóban vannak elképesztőemberek na de azért nem ez a nagy átlag úgyhogy ez a sok okos aki presztizs kérdést csinál az anyaságból ném értem hogy miért nem empatikusabb...nem hinném hogy mindegyiket felveti a pénz!
az lenne a jó ha lenne nagyi aki vigyázna a babámra én meg akkor el tudnék menni 4 órát a rendelőbe...csak hát nálunk mindkét oldalról meghaltak a szülők így nincs ilyen segítség
gondolom a gyerekvigyázók meg elkérnek óránként legalább egy ezrest :roll:
milyen morbid hogy az ember elmegy dolgozni hogy kifizesse azt az idegent aki a gyerekére vigyáz :?

hencsi
hát tudod az a doki is egy balfácán...mi az hogy nem tudja mit lehet adni??? :shock: hát azért kepeszkedett a suliban az a majom!de ha nem is tanult akkor is feltalálták már az olvasást hát akkor vegye a fáradtságot és nézzen utána!!!ha neki viszketne már kiderítette volna!....én ezektől kapok agyvérzést mikor ennyire érdektelenek! hár én is hasonló állapotban vagyok már mindenhol tiszta vakarás csíkos vagyok...asszem ma lesz a napja hogy elfogy a türelmem és nem érdekel mi az oka beszedek valami antiallergiás bogyót!tesómnál biztos van mert ő allergiás minden szarra...gondoltam a hypó lesz a ludas mert a bugyikat széthypóztam és eddig ilyet nem kellett na de mostmár azokat se vettem fel napok óta és még mindig viszketek :(
a görcshöz nem tudok szólni nekem nem volt csak a terhesség elején 1x de az 12órát tartott és leírhatatlan fájdalom volt...sokkal durvább mint a vetélésem anno...hogy az miért volt nem tudom de a baba így is emgmaradt látod

evita
szuper ajándék!jó lehetett! a ciszta meg biztos ártalmatlan különben nem mondta volna rá kapásból hogy ciszta hanem mellébeszélt volna...és azok meg teljesen jóindalatú daganat félék szóval ha az is van akkor se csinál gondot legfeljebb csak a helyet foglalja...ne idegeskedj!az meg hogy jól megnézte az se jelent semmit hiszen csak alapos akart lenni...itt mostmár akkor az áramlást kell jobban nézegetni hogyha a zsinóron van...flowmetriánál úgyis nézik hogy rendben van-e

Kép
menion
Budapest

orsi
nem tudom...nekem majd 3 hétig maszatolás volt aztán egy hétig semmi és utána megint maszat...azt hittem mensi de végül kiderült hogy az még mindig a tisztulás volt....csak azt volt fura hogy 1 hétig szünet volt....most meg nem jött eddig semmi én úgy számolok kb jövő héten elkezdődik... :(

Kép
menion
Budapest

és ha már itt tartunk én is szeretnék
MINDENKINEK NAGYON BOLDOG EGÉSZSÉGBEN ANYAGIAKBAN GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁNNI!
LEGYEN A KÖVETKEZŐ ÉV MÉG SZEBB ÉS JOBB MINT EZ MÁR HA LEHETSÉGES
ÉS TELJESÜLJÖN MINDEN KÍVÁNSÁGOTOK!

B.U.É.K.!!!

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Jajj, imádom ezeket a babás sztorikat... :P Annyira édesek, ahogy saját magukat is fedezik fel!

Menion! A bölcsi durva dolog tud lenni, már ami az intézést illeti. Sok helyen már pocakban lévő vagy pár hónapos bébit is beiratnak, mert akkora a túljelentkezés és annyira kevés a hely. Én úgy tudom, hogy nem feltétlenül kell évlezdésre várni, különben sokan bajban lennének. De ha máshogy tudjátok, írjátok meg, nehogy én is meglepődjek... Nekem az a bajom, hogy sok helyen a böliben - már ami államilag finanszírozott - munkáltatói igazolást kérnek (érthető módon), én viszont ilyennel most nem szolgálhatok. És ha meg majd keresek állást, akkor tuti kérdés lesz, hogy hova fogom tenni a gyereket... :roll: Valszleg marad a fizetős böli...
Ami meg a melókezdést illeti! Minden tiszteletem azé, aki a lehető legtovább a babája mellett marad, viszont én úgy látom, hogy sajnos a mai körülmények ezt egyre kevésbé engedik. Pénzből élünk és sok esetben - csúnya dolog - de az előmeneteled sem teszi lehetővé... :(

Ja, ami még eszembe jutott! A böli tök jó arra is, hogy a picid nyitottabb, társaságibb emberke legyen!

Hú, Presario, az durva, amir írtál a bölcsis hölgyikéről... :shock: Azon meg már én is kiakadtam néhányszor, hogy egyes helyeen hogyan osztják az észt.
Vizsgákhoz előre is soksok kitartást!

Evita! Jó lehetett a 4D. Hát, ezért is jó Pest, mert itt bezzeg nincsenek ilyen akciók :wink: :lol: :lol: A fájdalmat sajnálom, sztem rossz helyen fekszik Emmácska, de pl én szinte biztos vagyok abban, hogy megérzem az elmaradt mensi idejét is, mert olyankor másképp fáj a pocakom. Örülök, hogy nem aggódsz a ciszta miatt, tényleg nincs okod rá! Az meg csak jó, hogy ennyire alaposan megnézte a doki, jobb a biztonság!!! Olvastam egyébként, hogy soxor van ciszta, csak nem is veszik észre, olyan helyen van és nem is okoz gondot. A netes kutakodást meg csak mértékkel, mert rettenet, amiket lehet olvasni!

Orsi! Uhh, remélem nem jelez gondot a vérzés! Ha nem érzed biztonságban magad, akkor inkább menj dokihoz. De - bár tapasztalat híján - ugyanakkor lehet a tisztulás is!!!

Hencsi! Huhh, ez rettenet, az ilyen viszketés! Az a doki meg... megnézheti magát! Lehet h kaja okozza? Nem tudom :roll: Még az jutott eszembe, hogy amikor bárányhimlőm volt, akkor cinkrázót kaptam rá (az ilyen hűsítő folyadék pont a viszketés miatt). De csak egyötlet, a probléma forrását nem szünteti meg. :oops:

Éééés drága fórumtársaim, merem mondani, barátosnéim, örömökben gazdag, babázással teli, boldog új évet kívánok nektek!

KépKép
manama

Mindenkinek Örömteli, Békés, Boldog Új Évet kívánok!

Kép
gyevacska

na kinek hogy telt a szilveszter?
nekem nem volt valami fényes :? tesóm fél éjfélkor kitette a kutyám szűrét (a sajátját nem!)
addig még elég jól elvoltunk náluk kicsit ittam is így már elbírtam a gyerekek folyamatos sikongatásait a tesóm agyonkávézott túlpörgött állapotát és a kis pocok is elfáradt már annyira hogy belealudjon a disco hangulatba
de annyira felk..rta az agyamat azzal hogy 6 év alatt most először kellett volna neki "vigyáznia"a kutyákra és ezt csinálja....augusztus 20.-án direkt megkértem hogy most szilveszterkor ő vigyázzon rájuk mert lehet hogy épp kórházban leszek és különben is úgy gondolom hogy 6-ból 1x kibírható lenne
ezek után persze fogtam magam és visszamentem gyerekestül a mi lakásunkba és kénytelen voltam a kutyákat (az exsógorét is)a nappaliba vinni az antik bútorok közé mert a garázsban a Laci meg a gyerek cuccai vannak amit szétszednének...
drága párom meg éjfélkor átjött végigállta a himnuszt nyomott egy puszit majd visszament és tett egy megjegyzést hogy minek kell csinálni a feszkót...
azt hiszem lesz mit mérlegelnem az új évben!

manama
akkor már most spórolj rá mert a csana nem óccsó mulatság! de szerintem azért mert nincs igazolásod attól még be kell venniük hiszen pont hogy akkor nem tudsz munkát vállalni...de bizonyára van erre is valami rendszer...majd nézz utána mert anyagilag nagyon nem mindegy!

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Szilveszter eltelt.............családi gondok lévén nem túl fényesen :cry: nem hiszem el,hogy nálunk mindíg van valami.Most a férjem családjánál,de nem részletezném,mert hosszú,zavaros és nem túl szép. :twisted: Lassan megoldódni látszik,de ki tudja............

Bölcsiről:
lehet menni év közben is,bár a barátnőim tapasztalatai alapján a nyári szünetben nem lehet kezdeni,az ugye 5 hét.A munkáltatói azért kell,hogy te valóban dolgozni akarsz menni és azért akarod a gyereket beadni.Nálunk így vannak,ja és 1 évvel a beadás előtt érdemes elkezdeni intézni.

Holnap jövök bővebben,addig is mindenkinek nagy cuppanós :wink:

Kép
cukigabi
Budapest

Sziasztok Lányok!

Végre van egy kis időm visszaolvasni! :lol: :lol:
Még egyszer Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok! :lol:
Nekünk a szilveszter kicsit "öregesen", nyugiban telt! Barátainknál voltunk, ahol van két pici gyerek, plusz egy másik házaspár barátunk is jött, a kicsi fiúkkal, Mátéval. Őt csodáltam egész este. Olyan jó volt nézni,hogy Emma is egy év múlva kb. ekkora lesz, mint ő. Hiszen a barátnőm is márc. 6-ra volt kiírva (én 9.), és feb.27én született Máté. Szóval Emma is kb. ekkora lesz, szóval őt csodáltam.
Tegnap este is úgy fájt jobb oldalt lent a petefészkem környékén. Tuti nyomott valamit. Nem folyamatosan fájt, csak bizony mozdulatoknál, ülve, ilyesmi. Mára már jobb lett a helyzet. De most már úgy tud mozogni,hogy nagyon tud fájni. Most kezd már kicsit teherré válni a dolog. Asszem nehéz lesz ez a maradék 2 hónap, de megéri nagyon, és már nagyon várom márciust. Remélem hamar itt lesz! :lol: :lol: :lol: :lol: Ennek ellenére nagyon élvezem amikor hullámzik a hasam és mozgolódik! Olyan jó! :lol: :lol: Csak néha okoz fájdalmat!

Hencsi
Sajnálom,hogy ennyire viszketsz! Tesómnak is volt, amikor terhes volt. Nem tudom mitől lehetett. Amint megszült, elmúlt neki! Érdekes dolgok ezek! :roll: :roll: Bár neki nem voltak kiütések, csak viszketett nagyon!
Tök jó,hogy már szabin vagy! Pihengess sokat, amíg lehet! :lol: :lol:
Sajnálom,hogy a doki se tudott segíteni. :cry: :cry: Azért ez elég durva. Hátha amikor visszamész, addigra keres neked valamit. Nagyon szorítok!

Orsi
Nem semmi,hogy 3 hónapos múlt Dalma! Tök jó! Nő a csajszi nagyon! Látom mentek majd Alsópáhokra! Milyen jó lesz nektek! Pihizzetek sokat! Kapcsolódjatok ki! Rátok fér nagyon!

Menion
Szuper,hogy jók lettek a laboreredmények! Remélem meglesz januárban a kocsitok is! Milyet szeretnétek? Hát igen, a babák könnyen megszokják a jót, de szerintem vissza tudod szoktatni a régi kerékvágásba. Lehet,hogy kicsit nehezebb lesz, de menni fog! :wink:
Nem semmi,hogy már ilyen kicsi korban tudják,hogy kivel mit tehetnek meg! Azt azért tudom,hogy később igen, de hogy már ilyen korán...? Hihetetlen! :shock: :shock:
Megoldódott a tejdolog? Fizetsz akkor most a nőnek?
Hihetetlen! Hogy mondhat valaki ilyet egy babára,hogy ronda! Megértem,hogy kiakadtál, de próbálj nem törődni vele! Anna baba nagyon szép, cukorfalat! :wink:
Bőlcsöde: Hogy év közben lehet-e vinni, azt nem tudom, de legalább egy évvel előbb be kell vinni! Azzal ne törődj,hogy ki mit mond! Nem vagy rossz anya, attól,hogy beadod. Tesóm is beadta Lillát, mert muszáj volt, amúgy ő nagyon szereti, mert nagyon szeret társaságban lenni. Ő neki igénye is volt erre! Úgyhogy ez téged ne zavarjon egyáltalán!
Ciszta: Köszönöm a bíztató szavakat. Már nem vagyok ideges miatta. Majd a dokimnak mondom, és majd ő úgy is elmondja mia a teendő, már ha van!
Gabi
Örülök,hogy ilyen szuper kisfiad van! Gratulálok hozzá, és remélem a kaki dolog is hamar rendbe jön majd nálatok!
Szuper,hogy kakilt Roli! Milyen vicces lehetett, amikor ő is meglepődött! :lol: :lol:

Nomi
Megértelek,hogy nem bírod elviselni,hogy sír! Szörnyű lehet! Én nem tudom mit fogok majd tenni! Olyan jó lehet sokat babusgatni! Nehéz ügy! :lol: :lol:

Anna
Nemsokára eljön a nagy találkozás! Nagyon izgalmas! Szorítok nagyon! A vizsgákhoz mennek majd a drukkok! Az a csaj tényleg durva. Nem értem az ilyet, én is ha tehetném, addig maradnék otthon ameddig tudok! Várjuk majd nagyon az infokat!

Manama
Igen jó,hogy megnézte alaposan, csak azt nem szeretem,ha megemlítenek valamit, de nem fejtik ki. De sebaj, majd a saját dokimmal megbeszélem jól a dolgot! Szerintem se okoz semmi gondot Emmának. Nem is kutakodtam semmit a neten, mert tényleg csak hülyeségeket találnék. Lehet,hogy 100 olyan leírás lenne,hogy semmi gond és csak 1 olyan, ami rosszat ír, tuti én azt jegyezném meg, és azon agyalnék. Úgyhogy ezt kihagyom! :lol: :lol: Így most nyugodt vagyok!

Vivi
Várunk majd nagyon!

NA elég hosszúra sikeredett ez, de végre sikerült elolvasnom mindent, és ennek örülök. Ha esetleg valakit kihagytam, elnézést kérek!

evita10
Budapest IX. kerület

Megnéztem a képeket a babákról! Még mindig csodaszépek! Mindenkinek hatalmas gratula hozzá!!! :lol: :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Kaki jelentés
:lol: a tegnap előtti hatalmas durrogós után tegnap semmi,de ma megint magától sikerült :lol: :lol: :lol: :lol: Nekem ez nagy boldogság,mert szinte nem is erőlködött!

Kép
cukigabi
Budapest

Gabi
Elhiszem,hogy nagy boldogság! Nagyon szuper! Gratulálok! Nagyon örülök neki! :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Sikerekben, örömökben, egészségben gazdag nagyon boldog új évet kívánunk Nektek :!: :wink:

Kép

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

akit érdekel:
http://videokereso.info/video/o1v2pE-pUbs/watch.html
http://videokereso.info/video/M8_SxyuEjjg/watch.html
ezt találtam a babamasszázsról szóló videók helyett de ez is nagyon hasznos a hozzátáplálás témában!

http://videokereso.info/video/-3-8PVW3aw4/watch.html
és a tápikról...

Kép
menion
Budapest

evita
autó.olyan legyen ami gurul és nem esik szét :lol: nyilván nem tudunk most szülés után kiköltekezve valami csodát venni csak ami a célnak megfelel...
adok pénzt a tejért igen ...most azt beszéltük meg hogy tápszer árában számoljak...így is kellemetlen és macerás is hogy írogatom mmikor mennyi ml...na de örülök hogy van és ráadásul nem is kevés! ünnepekkor volt hogy 2-2,5liter volt...így tele a mélyhűtő is :D ez is sok időt vesz igénybe hogy adagolom kicsi üvegekbe 150-200ml-enként (nem merem nagy adagban hátha elapad a forrás illetve hogy megromlik vagy hogy kiolvaszom és nem tud annyit megenni aznap)
bölcsivel arra jutottam hogy márciusban kell beiratkozni addig meg kinyomozom melyik a jó a kerületben de ami nagy boldogság lenne ha igaz lenne az az hogy ezen a kalkulátoron állítólag át kellett valamit állítanom és az új számolás alapján 2 éves koráig kapok annyi pénzt hogy addig lehetek itthon vagyis ha ez így van akkor még fél évet nyertünk :lol: jó lenne tudni már konkrétan hogy van...

cukigabi
lehet hogy a te babád is a 2 naponta kakilós fajta lesz :D reméljük hogy ez rendszeresre beáll nála! a doki azt mondta vannak ilyen babák ezzel semmi gond csak 2 nap legyen a maximum tovább nem szabad várni a kakival!

Kép
menion
Budapest

Sziasztok :!:

Most van egy kis időm írni :wink:

Menion
Mi már elég korán eldöntöttük, hogy Cipike menni fog bölcsibe, mert Én most még úgy gondolom, hogy hasznos dolog, 2 éves korában vinni fogjuk :!: nekem menni kell vissza dolgozni, mert abból a kis GYES pénzből nem lehet mit kezdeni, ha azt nézzük még pelusra sem elég :roll:

A lényeg, hogy nektek jó legyen a kocsi, a célnak megfeleljen :!: :roll: nekünk egy 86-os Audink van, gurul, ahová kell elvisz minket, és milyen jó, hogy van gyerek mellett meg főleg :!: :wink:

Gabi
reméljük megoldódnak a családi gondok, mindig van valamin idegeskednie az embernek :roll: sajnálom :!:
Kaki:
örülök, hogy megy magától is a dolog :wink: micsoda boldogság ez egy anyának :lol: nálunk is volt most tegnap magától kaki, hátha ahogy telik az idő beindul, ha két naponta akkor akkor, a lényeg, hogy legyen :!: :wink:

Én fogom használni továbbra is a szélcsövet, ha érzem, hogy muszáj, nem akarom, hogy szenvedjen, mert nagy szenvedés az tuti :!: :!: :!:

Orsi
Az egyik barátnőm még szoptat és elég sok teje van, fél éves a kislánya, de már 2 hónapja rendesen menstruál és szedi a fogamzásgátlót :!:

Hencsi
nekem is volt ilyen, ha nincs vérzés akkor nyugi :!: szedsz magnéziumot :?:

Evita
hogy alakul az otthonotok :?:

Anna
hamarosan itt a nagy nap, szorítok, hogy minden rendben legyen és gyors legyen :!: :wink: ++++++++++++++++++++++++++++

Vivi
hogy telik az idő, Barnus már biztosan nagy ügyes kisbaba, gyere mesélj, ha van időd :!: :roll: :wink:

Orsi
teljesült a vágyad drága :?: :roll:

Na eddig jutottam, Cipike aludni készül, mert nem régen ettünk, eddig a pihenőben volt, de nyűglődik, megyek is...

Puszi Mindenkinek, szép napot :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Na itt vagyok, már el is aludt :lol:

Rólunk:
Napközben 3 óránként ébred szinte pontosan, a délutáni 3 órás alvásnál alszik hosszabban :wink:
Cipike nagyon ügyes, már 3 napja este fürdés után ugye eszik, fél 10-10-kor elaltatom és csak 4-fél 5-kor kel fel addig durmol :D nagyon örülök neki, sztem igazán nagyon ügyes :wink:
használ nekünk ez az Infacol, mert nem sírdogál, nyűglődik a hasa miatt, csak este egy 10 percet kb :!: azt mondta a dokinő, hogy a hasfájás általában egy időben van és akkor amikor emészt, nálunk ez este van :!:

Szinte minden nap kimegyünk levegőzni, annyira szeret kint, ha már kiérek vele egyből lecsukja a szemét és már durmol is, várom, hogy enyhébb idő legyen, de ezzel gondolom Ti is így vagytok :roll: :wink:

A köldöke nagyon magas, remélem nem kell sérvvel műteni, most még biztosan nem csinálnak vele semmit, ha majd mozog változni fog remélem :!: :roll:

Köröm vágás:
hetente kell vágnom, olyan gyorsan nő neki :!:

Haja még ugyanannyi van, nem kezd kopni még sehol, sokat fésülgetem neki, de olyan jó is esik neki :wink:

pelenka:
hát nekünk a pampers vált be, remélem még sokáig meg tudom ezt venni neki :!: :roll:

kaja: továbbra is a Milumil tápot eszi, 100-130ml közötti az adag :!:

vérzés:
nálam még semmi vérzés nincs, de még annak jele sem, pénteken telt le a 6 hét, jövőhéten vagy utána megyek a kontrollra :!:
kíváncsi leszek majd hogy áll be a menzim, mert Én korábban elég sokat küzdöttem vele :!: :roll:

hasam:
még elég durván néz ki, egyszerűen nem akar lejjebb menni, nagyon lötyi még az alja :roll:

fejfájás:
elég sűrűn fáj a fejem mostanában, a nyaki izmok eléggé be vannak kötődve és amiatt fáj, kellene egy kis massage :!: :wink:

Kevés időm van fórumozni, gyorsan eltelik egy nap, még mindig nem főzök,csak néha, de hál istennek van, aki hozzon ebédet, mindig segít valaki a családból :!: :wink:

Imádom Cipikét, olyan jó, hogy van nekünk, nem győzök betelni vele, sokszor már ellöki a kezem, ne puszilgassam annyit :!: :lol:

Tegnap beszéltük a férjemmel, hogy már megint eltelt 1 év, mi már megint öregebbek lettünk, hogy telik az idő,de most valahogy várja az ember, hogy teljen az idő, hogy a kicsi gyermekünket lássuk ahogy felnő, várjuk, hogy nagyobb legyen :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok Lányok!

Kicsit megkesve, de nagyon boldog uj evet kivanok mindannyiotoknak! :)))

Én ma meg nem keltem ki az agybol, csak egyszer reggelizni, ma vhogy jo itt. :) Baratnom megszult, januar 15re volt kiirva, de hajnalra mar megindult neki, es ilyen delre meg is volt a babo, Gergo. :) Azt irta, h szedjem ossze minden batorsagomat, mert hogy szukesegem lesz ra, de annyira azert nem veszes. Na, en azert kivancsi leszek... :P Délutan csinalok majd karfiol levest, aztan a parom atvisz a ferjenek is, mivel itt laknak egy utcara mellettunk, de a ferj annyira beteg, h meg be sem jutott a korhazba, nem tud felkelni az agybol, vmi virusos cuccot kapott el.

Na megyek, összeszedem magamat, mert el kell menni Tescozni! :-/

Anna

Kép
presario

Helló lányok!!!

Orsi!
Hát azt mondják nem tud hozzá szokni a szélcsőhöz,de azóta úgy tűnik megoldódni látszik a dolog.Lehet türelmetlen voltam,szegényt erőszakosan kakiltatni akartam. :roll:
Vérzés elmúlt????
Pár nap és üdvözöllek a harmincasok között!:D :P :P :P :P :P

Menion!
Bölcsiről írtam tegnap,nálunk így van,máshol nem tudom. :?
Én se maradok/maradhatok itthon 3 évig,ha csak addig nem történik valami csoda.Ne foglalkozz a véleményekkel,nem azért lennél "rossz" anya,mert elmész dolgozni,hanem azért,ha nem tudnál enni adni a gyereknek(mert nincs miből),pedig van hova menni dolgozni.......szerintem.
Tesódhoz:no komment (nem volt szép tőle)

Anna!
Barátnődhöz :arrow: no komment

Hencsi!
Remélem azóta enyhült a viszketés :wink:

Evita!
Petefészked fáj még?Lehet nyomja Emma.
4d jó kis meglepi volt......6000-ért meg nagyon megérte.És a képek is jók.
Ciszta :arrow: Rolinak a veséjébe van,azt mondták nem kell különösebben foglalkozni vele,sűrűbb kontroll.Nálatok viszont a köldökzsinór már nem sokáig lesz. :wink:

Vivi!
Gyere mesélni!!!!!!!!!

Manama!
Magadról nem írtál!Hogy vagy?

Suzy!
Nekünk nagyon jót tett a köldök tapaszolás,teljesen vissza ment.Nektek nem mondta a doki,hogy esetleg az javítana rajta?
Én is hetente vágom a körmét :? nagyon nem szereti,sajnos mostanában nem tudjuk alvás közben vágni,mert felébred.
Hát Rolinak jól kihullott a haja,kb fele annyi van :roll:
Pampers.........igen nekünk is.
Menszi nekem ugyan olyan,mint volt.Fura,hogy neked még nem jött meg :roll:
Igen,tök jó lenne,ha mi nem öregednénk,csak a gyerekek nőnének fel szépen lassan. :lol:

Rólunk:
Hát lehet,hogy Roli romló félben van :lol: vagy csak front van,de a mai nap botrányosan indult.Fél 7-kor felkelt enni (fél 11-fél 7-ig alvás) aztán vissza feküdtünk,fél 10-kor megint felkelt,úgy sírt,mintha éhes lenne,de csak nyammogott a cumisüvegen (olyan 50-et evett),aztán nézelődött,tettünk vettünk.11-kor leraktam aludni,de kb 15 perc után keserves sírásba kezdett,jól meg is lepődtem,mert meséltem,hogy nem szokott sírni.A fene se gondolta,hogy éhes.................hát 150-et lenyomott :shock: :shock: :shock: :shock: és azóta alszik.Remélem jobb kedvvel ébred majd :roll:
A héten meg egyik nap volt egy kis hisztije is,nem akart elaludni,csak a karomban :shock: ezen is jól meglepődtem,mondjuk azóta nem volt ilyen.

Kaki remélem beáll végre,ha minden jól megy akkor holnap lesz csomag :lol:

Pénteken megyünk oltásra........jó lenne,ha legalább olyan jól viselné,mint az előzőket.

Apa a héten a Baross utcai üzletben dolgozik,mert az ittenit felújítják.Nagyon nem örülök,mert így nem lesz kocsim. :twisted: :twisted: :twisted: és később is ér haza.

Képeket folyamatosan nézem,nem lehet velük betelni!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Legyetek jók,vigyázzatok magatokra,puszi mindenkinek!!!!

Kép
cukigabi
Budapest

Gabi
nekem mondta a védő nénim , hogy nyugodtan használjam a szélcsövet nem fog hozzászokni, inkább, mint hogy szenvedjen :!: :roll: ha 2 napig nincs kaki muszáj :!:
még nem volt szó a tapaszolásról :roll: csütörtökön úgy is megyünk tanácsadásra, majd akkor rá fog nézni, rákérdezek, köszi, hogy írtad :!:
azért is írtam, hogy kíváncsi leszek a menzimre :roll: remélem nem 2 havonta fogok menstruálni, mert az sokszor kín szenvedés volt :roll: :cry:
vannak ilyen napok sajna nálunk is...valami front jön most, mert enyhülés lesz :roll:
reméljük jól viseli az oltást a kis drága :roll: :wink:

Milyen a babáitok karján a BCG oltás helye :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy!
Nekünk még néha hólyagos az BCG oltás helye,meg kidudorodik.
Menszim pontosan 28 napra jött meg,ez volt a 2.Fájt mindenem,mint állat :twisted: Ki voltam nagyon.
Hát végül is nem szokott már szenvedni a kaki miatt,meg ugye próbáltam segíteni,volt,hogy 3× egy nap,de nem jött semmi.De azért jó,hogy van a szélcső,mert soha nem lehet tudni..............Barátnőim is mondták,hogy nem szoktak hozzá a gyerekek.

Kép
cukigabi
Budapest

Esik a hó! :roll: :? :o

Kép
cukigabi
Budapest

Cukigabi, hogy erted, h no komment? Marmint, mire erted?

Kép
presario

Hello mindenki!

Menion! Hááát, azért tényleg nem volt szép a tesódól ez a szilveszteri húzás...
Igen, a családi napközik meg helyenként elég húzósak anyagilag. Jah, megnéztem amúgy, itt már kötött a beiratkozás, mert akkora a túljelentkezés és ősszel lehet kezdeni. Hmmmm. Igen, nem feltétlenül kell munkaviszonyt igazolni, de a felvételi sorrendbe az én kondíciómmal nem állok túl jó helyen és hát a túljelentkezés mellett… De azt hiszem, hogy hamarosan személyesen járok utána a lehetőségeknek.
Ügyi vagy, hogy ilyen szépen kiadagolod a tejcsit, biztos jó megoldás lesz későbbiekben is. Kéznél lesz…

Gabi! Remélem, hogy a családi gondok nem fognak sokáig nyomasztani! Roli nyűgije meg csak elmúlik, nem biztos, hogy átbillent a másik oldalra.

Evita! Hű, akkor neked is már szépen-lassan közeledik az időd! A 30. hetet is átlépted…:) Tényleg, ahogy Suzy is kérdezte, hogy áll a felújítás?

Suzy! Cipike tényleg nagyon ügyes! Szépen megtaláltátok a ritmust sokmindenben, ez jó, remélem h marad is így!

Presario! Hát igen, jönnek a frontok, lehet, hogy Adél baba is előbb megérkezik! Bár, 9-ig már amúgy sincs sok idő!

Hű, rám meg néha rámjön a fészekrakó ösztön. Ma is sorjáztak a gondolatok, hogy miket kell beszerezni, elintézni, mi hogyan lesz. Pl azt akartam megnézni, hogy mi az átlag, amikor a bébik befordulnak (enyém ugye még mindig farfekvéses) és jópár szüléstörténetbe belefutottam, aztán csak üveges szemekkel bámultam, hogy hogyan lesz és tiszta izgatott lettem… :oops: Most azon is morfondírozunk, hogy a kisszobát meghagyjuk hálónak, nem költözünk ki a nagyba, hanem berendezünk egy babasarkot. Nem tudom. Azt hiszem, hogy centivel a kezemben és sasszemmel fogok járkálni a lakásban egy darabig. Bár tudom, ti már túlestetek ezen… :lol:
Babó meg nagyon édes, mert rengeteget fickándozik. Sokszor úgy „torzul” a pocakom, hogy nem bírom megállni nevetés nélkül! De bezzeg amikor a páromnak szólok h nézze meg, nem produkálja magát ennyire. :)
Majd csak január végén megyek ismét dokihoz, az még jó messze van. De addigra még sok mindent el akarok intézni, azt hiszem, hogy ez jó motiváció lesz!

Hát, vigyázzatok magatokra, bébikre és várom én is híreket mindenről és mindekinről!!!

KépKép
manama

Sziasztok!

Rövid leszek! Álmos vagyok naon, megyek feküdni!

Suzy!
Nem kaptam meg........ :cry:

Gabi!
Vérzek még, de nem is akárhogy!Betét, tampon...pfffff...ááá nem részletezem!
Kösziiiii, megnyugtattál, azért durva hogy 3assal fog kezdődni azaz évszám, hajajjjj!

Rólunk:
Dalma még mindig átalussza az éjszakát, 9-10 körül elalszik, majd 5-6 között kel, szopi és alvás, reggel 9 körül ébred!
Viszont, ami fontos, hogy az esték ugyanúgy zajlanak mindig!
Ami bevált Nekem az esti altatásnál, hogy sötétben zajlik, igy tudja, hogy este van. És egy mondókát mondogatunk neki folyamatosan, ez egyfajta monotonitást biztosit.

Cumit még mindig csak nagyritkán fogad el.
Viszont, elkezdett nagyon nyálazni és a kezével egyfolytában a felső foginyát reszelgeti!!!
5.-én megyünk dokihoz, ismét két szuri és a ROTA.
Kicsit félek ismét.......
Vettem ilyen ujjra húzható inydörzsölő kendőt, ha majd a fogzásnál nagyon bedurranna a foginye, majd meglátjuk, hogy válik be!

Hát nagyvonalakban ennyi, holnap jövök!
Puszi Nektek!

Anna! Szoritok, nyugi, minden rendben lesz! Ügyes vagy, erős vagy!!!++++++++++++++++ Cuppp!

KépKép
Kép Kép
schorsi

Anna!
Hát a bébiszitteres-bölcsis barátnődre gondoltam..........nem csoda,hogy szidják.Mert,ha megteheti,hogy felfogad valakit,akkor mehetne a gyerkőc magánbölcsibe is.Gondolom a társaság miatt adta be a kislányt,de így elveszi a helyet attól aki valóban ettől függ.
Drukk továbbra is megy..........nagyon várom a jó hírt rólatok!!!!

Orsi!
Hát,ha ennyire erős a vérzés akkor tuti már a rendes menszi szerintem.
Dalma egy kis tündér!!!!Nagyon jól kialakult a rendszer nálatok (is).
Jaj Roli szerintem,ha nagyobb lenne a szája akkor az egész kézfejét a szájába tömné..................a nyáladzásról meg ne is beszéljünk,patakokban folyik szegénynek és állandóan félre nyeli. :twisted:
Lassan tényleg összefuthatnánk! :wink:

Jó éjt mindenkinek!!!!

Kép
cukigabi
Budapest

uhhh sokat írtatok most nem bírom elolvasni majd holnap....
karomon a gyerekkel úgyse megy de fáradt is vagyok már...cukigabiékat utánoztuk most estétől ezért letenni se merem :?
remélem nem bujkál benne valami hanem csak front vagy hasonló...

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Boldog új évet kívánok mindenkinek!!!

sajnos nem tudok jönni el vagyok veszve...egész nap talpon vagyok nagyon elfáradtam.Ádám tegnap és ma nyűgös volt fáj a pocija,sajnos el fogyott a csepp ami hasfájásra volt nagyon jó volt...most más fajtát kap Ádám mint az előző volt,de nem olyan jó...reménykedem hogy mikor betölti a 2 hónapot máskép lesz és nem lesz hasfájós.Nappal nem sokat alszik és minden 2 órában éhes nem tudom hogy ez jó így hogy ennyit eszik?1x-2x ki b-rta a 2.5 órát...éjszaka 3 óránként eszik,de van mikor 4 órát is alszik...ennek nagyon örülök.

Vérzés:már alig van az első napokban nagyon folyt egy kicsit meg is ilyedtem.

Sajnálom de nem érkeztem írni...olvastam minden nap.Meg néztem a képeket nagyon édik a babák,a pocakok is növögének szépen.
Holnap be kell menjek a munkahelyemre le pecséltetni a betegpapir másolatot és ezután még be kell adjam a szfáthoz a papírokat.

Anna!Szorítok hogy minden rendben legyen és hogy könnyűszülésed legyen!!!+++++++++++++++

Elnézést kérek mindenkitől hogy nem reagálok.Milyest lesz időm jövök és mesélek még a szülés történetemről.

Most megyek lefekszem,mert 1 óra múlva Ádámot meg kell etessem.

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
erika12

Sziasztok!

Rég jártam felétek , bár mindig olvasgattam...:)
Olyan kérdésem lenne, hogy neki állnék kimosni a babarucikat...és tudom h sensitive-el kell mosni meg, hogy semmiféle illatanyag, alkohol ne legyen benne...öblítőt még találtunk is...de mosószer????

Kép
böbe baba

Jó reggelt!!!!

Erika!
Nekünk betöltött 3 hónap után múlt a hasfájás,de hátha nálatok előbb.Mit szedtek rá?Ha valami bevált akkor maradjatok meg annál.
Szerintem vagy kevés tápszert adsz neki vagy nem elég laktató az amit kaptatok.Roli most 4-5 óránként eszik,éjjel meg általában kibírja a 8 órát(2hónaposan se evett 2 óránként).Mindenképp beszélj a gyerekorvossal!!!!!!!!!!!

Menion!
Hát remélem én is,hogy csak front volt tegnap és a mai napunk már jobb lesz.

Kép
cukigabi
Budapest

Böbe!
Én meg maradtam a régi mosószernél-Ariel.Semmi baja nem lett Rolinak (szerencsére).Öblítőből a Coccolino sensitívet használom.
Húúúúúúúú te is jól a végén jársz már!Hogy vagy?

Kép
cukigabi
Budapest

Sziasztok!

Felújítást többen kérdeztétek! Hát most ünnepek alatt állt a dolog! Remélem ma folytatódik! Hát igazából most a wc-t, fürdőt kéne vakolni, aztán jöhetne a csempézés! Én nagyon reménykedem,hogy hétvégére lesz wc-énk és én akkor azonnal hazamegyek. A fürdést megoldom lavorral, meg a munkahelyemen, de már nagyon otthon szeretnék lenni! Szóval szurkoljatok,hogy haladjon a dolog!

Menion
Persze, teljesen tökéletes, ami gurul. Mindegy milyen, csak legyen! Csak kíváncsi voltam,hogy kinéztetek valamit! Nekünk sajnos nincs kocsink, és kilátás sincs most egyelőre rá! :cry: De elvagyunk! Anyu kölcsön szokta adni az övét néha. Most ünnepek alatt végig nálunk volt a kocsija, mert neki nem volt szüksége rá, úgyhogy kocsival tudtunk mindenhova közlekedni! Tök jó volt! :lol: :lol: :lol:
Hát a tápszer ár még mindig jobb,mint a több ezer forint, nem? Ügyes vagy nagyon, ahogy vigyázol rá és nem veszik kárba egy csepp sem!
Szerintem 2 éves koráig mindenképp kapsz, mivel volt legalább két év munkaviszonyod. Nekem nem volt, így nem fog 2 évig sem járni! :cry: :cry:

Suzy
De jó,hogy jöttél, és volt egy kis időd, és írtál magatokról is! :lol: :lol: Milyen jó,hogy kezd beállni az alvás is, pocakfájás is javul. Milyen jó,hogy ennyire szereti a levegőt! :lol: :lol: :lol: Örülök,hogy nekem tavaszi babám lesz, így könnyebb lesz majd a sétálás, levegőzés, nem lesz már hideg annyira! :lol: :lol:
Hasad szerintem majd visszaáll, de nem csoda,hogy nem olyan gyorsan hiszen azért elég nagyra nőtt. Kell neki idő míg visszarendeződnek a dolgok!
Fejfájás :arrow: nem jó, kérd meg a párod,hogy maszírozza meg! :lol:

Gabi
Már nem fáj a petefészkem, most pont középen lent nyom valamit. Nem tudom mi lehet ott! Belső méhszáj, vagy mi? Vagy azt nem tudja nyomni! De az csak hirtelen fájdalom pár másodpercre, és elmúlik azonnal. Mi lehet? Szerintem is megérte! Nagyon nagy élmény volt! 1000x jobb, mint múltkor! Már annyiszor megnéztem újra a dvd-ét is! :lol: :lol: Hát igen, nem sokáig lesz köldökzsinór! Bár csak ott tartanánk már! :lol: :lol:
Roli hogy van? Megjavult? :lol: :lol:

Anna
Gratula barátnődnek! Azért nem ijesztegessen téged, hogy milyen nehéz dolog! Neked nagyon könnyen, és jól fog menni! A vonalzód szerint holnapra vagy kiírva. A dokid visszaminősített pár nappal? Azért 9e?

Manama
Bizony átléptem a 30 hetet. Nekem ez az időpont valahogy vízválasztó volt! Nagyon vártam. Innentől már nagyon közelinek tűnik az idő! Tök jó a fészekrakó ösztön. Már úgy várom,hogy kész legyen Emma szobája és én is neki álljak kimosni a ruhákat. Mindent elrendezni! Olyan jó lesz! :lol: :lol:
Pocakmozgás: Hát ők már csak ilyenek. Ha más nézi őket, abbahagyják! :lol: :lol: :lol:

Orsi
Szuper,hogy Dalmus még mindig jó alvó, és van egy megszokott rutin az altatáshoz. Babáknak szüksége van szerintem a rendszerhez. :lol: :lol: Megy a drukk az oltáshoz! Minden rendben lesz! :wink:

Erika
Jó hogy jöttél! Megértjük,hogy sok a munka! Várunk mindig nagyon! Anyósod azért segít valamit? Remélem hamar rendbe jön a pocakfájás!

evita10
Budapest IX. kerület

Jó reggelt!

Gabi!
Aham, aham! Összefuthatnánk!
:-)

Böbe!
Én Dreft bébimosószert használok, folyékonyat.
Öblitőből ugyanazt, mint Gabiék, Coccolino sensitive.

Na megyek, mert Dalma felébredt!
Pussszikák!

KépKép
Kép Kép
schorsi

Igen már eléggé a végén vagyok,minden rendben ,de azért picit már szenvedek!:)

köszönöm a tippeket;):)

Kép
böbe baba

SZIASZTOK!!!!!!!!

Boldog új évet kívánok Mindenkinek.

Én aztán tényleg komolyan vettem az ünnepeket, nem is nagyon jöttem, bár azért olykor olykor olvasgattam a kommenteket.

Képeket már néztem. Állati jók a karácsonyos fotók :)

És Evita. Csak nem újabb 4D? Tök cuki Emma :). Kíváncsi leszek rá élőben is. Mármint igazi fotóról :wink:

Böbe baba, én is éppen a mosószert akartam kérdezni, mert én is neki esek lassan a mosásnak. Már alig várom :lol:

No, gyorsan olvasok, bár fogalmam sincs hol maradtam el.
No, majd jövök és mesélek is.

KépKép

Kép
szandriii

Szandri
Jó olvasást! Várunk nagyon! Bizony újabb 4d, de majd úgyis olvasol róla! :lol: :lol:

Böbe
Várunk újabb pocakfotót! :lol: :lol: :lol: Mindjárt itt a nagy találkozásátok! Tök jó! :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok Csajok! :D :)

Mr. Nyikk-Nyikk jelenleg nyugodtan alszik a kiságyában. Remélem lesz olyan rendes, h kibírja addig míg ezt a hozzászólást befejezem. :wink: :)

Szóval rólunk:
A kis Úrfi elkezdett aktívan gögicsélni és folyton magyaráz. Nagyon nagyon édes ilyenkor. Amikor a kedvenc mondókáját mondjuk (Paripám csodaszép Pelykó...) van, h kurjongat is. :) :D Ilyenkor meg lehet zabálni.
És ami a legeslegdurvább, és szerintem hihetetlen is: Mielőtt kakil mindig mondja, h "ee-ee-eee..." ha nincs "eee"-zés akkor nincs kaki se.

Éjjeli alvás:
Nálunk egyenlőre még ugyanaz a helyzet. kb. 1evést hagy csak ki. kb. 7körül fürdés alvás, és éjfél-1körül kelünk. De már lassan meg fogom szokni.
Ha nagyon kóma vagyok, akkor ilyenkor csak odaveszem magam mellé és a cicit a szájába teszem, és alszom tovább. (Ha böfizni kell, akkor elkezd nyöszörögni, ha nem akkor pedig így alszunk együtt a köv. etetésig. :wink: :) :D ) Remélem ezért nem fogtok megkövezni, de majd 3hónap nem alvás után kb. ennyire futja az erőmből....

Jó hír viszont, h elérte Barni a 4kg-t!!!!!!!

Még korábban volt szó a szopiról csak akkor nem tudtam rendesen lereagálni:
Furcsa, h a szervezet mennyire rááll a baba igényeire.
Nálunk pl. ha sír Barni, akkor elkezd folyni a tejem. És most már amikor van a "hosszú alvása", akkor sem akar szétdurranni a cicim, csak feltelik. (Én mondjuk egyáltalán nem fejek, és az elején is csak akkor amikor nagyon kemények voltak, akkor egy kicsit. Tehát akkor és annyi "fogy", amennyit igényel.)

hozzátáplálás:
Szerintem én ha marad elég tejem, akkor megvárom a 6hónapot. Nem csak amiatt, h az már tavasz és friss kajákkal kezdjük el, hanem, h az influenzás, beteges időszakon túl legyünk az anyatejes védettség mellett.

Alvás:
Továbbra is szeret ölbe, de az esetek felébe rávehető a kiságyra is.
:wink: :) :D

Néztem a karácsonyi fotókat!
Nagyon szépek vagytok mindannyian! :D :)

Úgy tűnik, ennyi telt ma tőlem, legközelebb reagálok is, amikor a Főnök újra ideenged a géphez!

Sok puszi mindenkinek! Vigyázzatok magatokra és a babákra pocakon belül és kívül is!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Második nekifutásra ugyan, de csak sikerült befejeznem az olvasást.
Bevackoltam magam az ágyba, mire mindent magam köré rendeztem fontossági sorrendbe és elkezdtem volna az olvasást (111. oldaltól), férjem telefonált, hogy jön haza ebédelni, nekem meg csak egy baromi őszinte "jajjj ne már" hagyta el a számat. Jót röhögtünk miután kimagyaráztam magam :lol: .

No, de akkor szépen sorjában. Látom a kakigondok megoldódni látszanak, mire befejezem az olvasást. Juhííí :lol:

Nomi
van vmi fejlemény az ellopott csekk illetve pénz dolgában? Remélem sikerül vmi kárpótláshoz jutnotok. A csajszit meg csak tutujgasd nyugodtan, majd a következő gyereknél másként lesz :wink:

Hencsi
Ezek szerint vége a melónak. Milyen otthon? Mivel töltöd az idődet? Kiütések dolgában vmi változás? Remélem rendeződtek, pontosabban elmúltak. Cukorral hogy állsz? Sikerült lenyomni? És a görcsök? Valamelyik éjjel nekem is volt, egész ritmikusan, már azt gondoltam, hogy lesz vmi, de aztán szépen abbamaradt szerencsére.

Gabi, Menion
Az "elrontott" gyerekekről. Már régebben meg akartam kérdezni, csak nem akartam felhozni. Szóval mi a véleményetek? Összefüggésben lehet az a két dolog, hogy a babáitok igazi kis angyalok (jól esznek, nem sírnak, türelmesek stb) és az hogy a kis drágák korábban jöttek a világra? Hiszen nem lettek felkapkodva, "szigorúbb" körülményekkel kezdték az életüket. Emlékszem, elszorult a szívem valahányszor csak olvastam, benneteket talán sokkal jobban megviselt ez az inkubátoros, örökkévalóságnak tűnő időszak. De végülis a javatokra vált? Vagy ez csak spekuláció? Hiszen ott van ellenpéldának Dalmus vagy Cipike, akik időben jöttek és nincs velük különösebb gond. Sőt... Vagy talán csak annyi a különbség, hogy Nálatok ez a rendszeresség, "jóbabaság" hamarabb, szinte azonnal beállt?
Igazándiból azért érdekes ez nekem, mert sokszor gondolkodom azon, vajon hogyan fogom tudni kezelni azt a helyzetet, amit Nomi is írt, "elrontotta a kislányt". Ha megbizonyosodtam arról, hogy nem fáj semmi, minden igény, szükséglet kielégítve, mégis sírás, akkor rázzam meg magam és akár sírjak az ajtó előtt én is, de ne kapkodjam fel?! Elképzelni sem tudom, hogyan fogom ezt csinálni, de ha azt mondjátok, hogy ez a nehezebb kezdés, ami Nálatok volt, hozzájárul a "jóbabasághoz" talán sikerül legalább fejben lejátszani ezeket a meccseket.
Kíváncsi leszek mit gondoltok erről.

Menion
Bölcsi ügyileg egy talán jó hír. Nem akarok hazudni és ha gondolod utánajárok hol hallottam olvastam ezt a dolgot, de úgy tudom, Bp egyes kerületeiben (a bölcsik telítettsége miatt) fizet az önkormányzat azoknak a szülőknek, akik bölcsibe akarják adni a gyerkőceiket csak azért, hogy ne tegyék (hiszen alkotmányos jogod és amennyiben jogosult vagy az ellátásra, kutya kötelességük bevenni a kislánykádat). Ha jól emlékszem vmi 60-64 ezer ftról volt szó anno, amikor én ezt hallottam. Így próbálnak segíteni a bölcsiken és a szülőkön is. Talán érdemes futnod egy ilyen kört is. De mondom, utánajárok pontosabban, ha érdekel.

Manama
Képzeld. Sajna nem tudott adni a dokim olyan beutalót, amit ott a tornán elfogadnának, így nem tudok menni veled :( Olyan csalódott voltam /vagyok. Fizethetek ezért is. Na mindegy :(

És akkor magunkról is.

KépKép

Kép
szandriii

24-én felmentünk Csepelre a csacsis bútorokért, de csak a két ünnep között került összeszerelésre (csak a pelenkázó, a szekrény még nem). Nagyon cuki, de ugyanakkor elkenődtem, mikor a fiúk behozták a szobába, mert baromi kevés helyünk lesz :cry:
Még nincs átrendezve semmi, csak betették, hogy Iminek ne egyedül kelljen átrángatni Aból Bbe, de azért... Nem tudom mi lesz.

Azoknál, akiknél ugyanabban a szobában van a baba: nálatok sok hely van? Nem őrület a zsúfoltság? Én úgy utálom. A nappaliba meg nem nagyon tudunk menni, mert ugyebár albérlet és a főbérlő nem visz el semmit és így mi sem tudunk pakolni... :cry: Eléggé aggaszt ez a dolog az utóbbi napokban.

Viszont, ami elég vidám, hogy mégis kellett vennünk babaágyat, mert sógornőmék elszámolták magukat és nem fért be az autójukba. Aztán vasárnap elmentünk misére és gondoltam beugrunk a piacra, ahol vettünk egy cuki békás törölközőt, csak hogy vegyünk valamit a Fiúcskának. Aztán mondtam Iminek, hogy menjünk már be boltba is, hogy vegyek alapanyagot az ebédhez. Így is tettünk, így esett meg az, hogy teljesen véletlenül bementünk egy bababoltba, ami az utunkba akadt és leárazva megtaláltuk a kiságyunkat :). Majd teszek fel róla képet a gmailre, ha befejetem. Végül 14 ezerért sikerült megvennünk.
Ami viszont emiatt további probléma, hogy matracot is kell vennünk.
Nektek milyen van? Valóban olyan klassz az a kókuszmatrac? Vki használ olyat esetleg? Tapasztalatok?
Mert ugyan 60*120as az ágy, de a kókuszmatrac így sem olyan olcsó bele. A legolcsóbb 5900 volt, amit láttam. Az is Bpen, a Bippa Kft weboldalán (ott vettük a babakocsit is). Szal ha minden igaz, hétvégén megyünk fel érte.
MANAMA: ha kell nektek is, szólj, megboltoljuk :lol: 8) . De ha olcsóbban tud vki...

Aztán a másik örömteli dolog, hogy a két ünnep közötti hétfőn reggel 9kor csengetett a postás, csomagot kaptam :lol:. Barátnőm egy hatalmas doboz babaruhát küldött nekem. Olyan édesek. És nagyon hasznosak. Én olyan boldog voltam :lol:

Mi is volt még? Ja igen, készül már az ágyneműhuzat is a gyerkőcnek, unokanővérem már bőszen varrja, de még veszek anyagot, hogy legalább két garnitúra legyen.
Anyucik. Nálatok mennyi ágynemű garnitúra van és milyen időközönként kell cserélnetek?

Végül jómagamról.
A görcsöket írtam, elmúltak. Hátam, derekam időről időre az őrületbe kerget, de nem bánom :)
Ami új: zsibbadnak a kezei, főleg a kézfejeim. Pedig szedem a gyógyszereket rendesen. KalMag a hipi szupi készítmény, amit MGB6 helyett kell nyomatnom. És izomgörcseim sincsenek, mármint láb és egyebek, de ez a zsibbadás... Nagyon durva és roppant kellemetlen. Ennyire alacsony lenne a vérnyomásom? Nem jut vér a tagjaimba? Nem tudom. Azért iszom a kis kávé light-omat, meg olykor be-becsusszan egy kis cola is. Hiába, úgy megkívánom néha :oops: :oops: :oops:

A héten elkezdem a súlyzózást, "gyúrunk vazze" :lol: Kicsit erősítek karra, hogy ne legyen annyira nehéz tartani majd a babát. Ezt tanácsolták a roppant tapasztalt sógornőim, de nem hülyeség.

És végül, a rémálmom, ez a rohadt vezetés :cry:
Én ebbe már belebetegedek. Ma is voltam. És olyan bénán mentem, hogy alig bírtam ki sírás nélkül. Pedig már van vizsgaidőpontom is. De már most rettegek. A héten megint megyek, szerdán 8-10ig :cry: :cry: :cry: Én nem tom mi lesz velem így. Annyi, de annyi pénzünk van már benne. Én meg sem merem mondani, hogy összesen hány órát vezettem már :oops:
Én belehalok a szégyenbe, ha most sem sikerül :cry: . Nagyon félek.

Hát kb ez volt/van velem.
Ja és megvannak a keresztszülők is, fel lettek kérve hivatalosan. Egy gonddal kevesebb.

KépKép

Kép
szandriii

Szandriiii!!
Igen lehet összefüggés........annyiban,hogy a koraszülött osztályon valóban katonás rend volt,ezért is evett sokáig Roli 3 óránként.Ott ugye erre volt ráállítva.Meg hát nem babusgatták őket,ezért nem annyira kéz függőek,legalábbis nem annyira kívánják/kívánták a karban levést.
Így végülis a javamra vált (Menion nevében nem írok),de azt a két hetet elcserélném a mostani "jóbabasággal".
Sokszor most is sírok amikor nézegetem a kórházi képeket....... :cry: :oops: (Lehet,hogy nem kéne nézegetnem???? :lol: )

De amúgy nem tudom,hogy csináltam volna a kezdeti időben,ha itthon lett volna,itt a felkapkodásra gondolok.
Mert van olyan barátnőm akinek ez a módszer bevált (sírni hagyni) és a baba 1-2 nap alatt letett a "hisztiről",viszont sokan mondják,hogy a baba nem hiába sír,nem szabad figyelmen kívül hagyni és lehet,hogy "csak" magányos és társaságra vágyik.

Most már azért majdnem mindíg tudom miért nyekereg,de ha sírna akkor én bizony felvenném!!!!!!!!!!

Kép
cukigabi
Budapest

Szandriii!
Nekünk kókusz matrac van,szerintem jó,mert kemény és szellőzik.
2 garnitúra ágynemű van,de az elején egy volt csak,simán megszáradt 2 óra alatt.Eléggé változó,hogy mikor mosom,de a pelust a feje alatt minimum naponta 1× cserélem,ha baleset van esetleg vagy nagyon nyálas akkor többször.
Zsúfoltságot én se szeretem,én most kicsit kivagyok,hogy a nappaliban alszunk a kihúzható ülőgarnitúrán,mert nagyon gáz a szivacs.Mit nem adnék egy franciaágyért???????????
Viszont így Rolinak van saját szobája és ez azért jóóóóó.

Képeket várom,nagyon kiváncsi vagyok.

Kép
cukigabi
Budapest

Szandriii
Nem engem kérdeztél, de gondoltam azért hátha kíváncsi vagy az én tapasztalatomra is:
Barni elég nyűgös volt az elején és én bizony mindig felvettem, amikor sírt. Persze először mindig néztem, h éhes lehet-e, majd, h bepisilt-e, (Heti kb. egyszer mindig átázik a pelus... Pedig próbáltam liberót, Pamperst és Huggiest is....) aztán kicsit vállra vettem, h esetleg böfizni kell-e még, ha egyik sem akkor kicsit karba. (Többnyire, ha anyahiány akkor ölbe fogva bebugyolálva egy puha takaróba gyorsan megnyugszik és elalszik.) Azt olvastam, h 3-4 hónapos korig nem lehet elrontani a szeretgetéssel.
És látod egyre kevésbé igényli az anyához bújást. Mostmár az esetek felében elalszik egyedül a kiságyba, de akkor szüksége volt rám és én nem bánom.
Nagyon vágytam a kisbabámra, és nem azért, h hagyjam sírdogálni egyedül a kiságyába, amikor szeretgetésre lenne szüksége. Úgysem fog rajtam "lógni" örökre.

Egyébként lehet, h ennek köszönhető, de van olyan napja, amikor csakis nálam nyugszik meg a cicimhez bújva. (Tipikus pasi.... :D :) ) De ezt sem bánom.

Ágynemű:
Nekünk 3garnitúra van. (hetente-2hetente mosás), De ugyan úgy mint Gabiék a pelust alatta folyton cserélgetjük, mert arra nyálaz.

Kókuszmatrac:
Nekünk is az van és nagyon jó. Szerintem. Elég kemény, és az jó a gerincének.

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

suzy
én is azt hiszem hogy a szocializáció szempontjából is jó de főleg a gyes pénz ami dönt az éhenhalni se elég
igen autó ügyben pedig az a szempont hogy olcsó legyen az alkatrész is bele ha már nem új autót veszünk akkor számítani kell javításra is bár reméljük nem azonnal na és hogy beleférjen a babakocsi meg ha lehet tudjam vinni a kutyákat is majd nyáron...mert úgysem tudom megállni hogy ne pakoljam fel őket és vigyem ki a tóra úszni...az valami szuper élmény látni a nagy boldogságot a pofájukon amikor pancsolhatnak
6-7órát átalszik az valami csodás lehet!mi sehogy nem jutunk ezzel az alvással többre...max 4 órát és 1-2 alkalommal volt 5 óra amit átaludt
jaj ha már 10-15fokkal több lenne nagyon sokat lennénk kint!úgy várom már
a körmét én is sűrűn vágom gyorsan nő és karmol vele
nekem is a pempörsz pelus a jobb bár egyikkel se volt neki baja csak a liberó valahogy kevésbé passzol a kis fenekére és így volt hogy kakás lett a háta...a no name pelust is kipróbáltam arra se lett bőrbaja csak az még baromi nagy rá hiába van ráírva hogy 3-5kg szóval azzal várni kell míg belenő...addig marad a drágább...
holnap megek dokihoz már 2 napja azon drukkolok hogy nehogy megjöjjön addig...tegnap már éreztem valami kis görcsöt és azt hittem jön de mégse...pedig ugye mindjárt 2 hónapja :roll:
tegnap hajnalban 2 db algót vettem be kapásból mert úgy fájt a fejem alig bírtam az etetést is ülve

presario
jól teszed ha pihizel!mostmár neked így kell csinálni!barátodéknak meg jobbulást hogy tudjanak babázni

cukigabi
én nem eröltetem a kakit mert ha 2 nap a limit(doki mondta) akkor addig mindenképp összejön...figyelni kell hogy volt-e ami néha nem megy nekem mert egyre jobban elvesztem a fonalat hogy melyik nap mi volt...pl tegnap éjfélkor jöttem rá hogy nem szombat van hanem vasárnap :shock: hhiába munka nélkül minden megborul nálam
tesóm:még überelni is tudja...sajnos kénytelen vagyok foglalkozni vele mert most ő hozza le a tejet...és most is beszólt hogy hisztis vagyok meg mindenen megsértődök :roll: egyre jobban kéne az a kocsi!bár akkor is csak átnéznék rájuk mert most is totál beteg a gyereke és azért érdekel mi van velük...na meg itt ülök egész nap egyedül a gyerekkel....nem akarok befordulni
na tegnap elmentünk levegőzni...az is egy borzalom volt na de utána azt csinálta mint neked!6kor megette az 50et épphogy aztán onnatól hol ordítás hol nyüglődés aztán megint adtunk neki 50et de nem maradt...peluscsere hasmasszírozás éneklés dajkálás meg amit lehet...mikor írtam akkor a kezemben épp aludt aztán 2 perc múlva ordítás...na adtam neki megint tejcsit így 3 óra alatt 190ml-t evett meg aztán olyan fél 10 felé aludt el végre fél 2kor ébredezett így az éjféli kaját kihagyta....

Kép
menion
Budapest

Wivianne, köszi, h te is írtál. Nem személyeskedés miatt hagytalak ki, de olyan rövid az eszem, sokszor még a mamikat is keverem, nemhogy a babákat :lol:
Azt meg végképp nehezen tudom megjegyezni, hogy melyik gyerkőc jött időben, ki hamarabb, ki később. Szóval ne haragudj.

De ahogy elnézem, közel azonos vélemény :lol: Nehéz ez mindenképpen. És azt gondolom, bármennyire is rákészülhetek bizonyos helyzetekre, az úgyis ott és akkor dől el. Meg aztán ez a rákészülés dolog sem jó szó. Úgysem lehet mindenre készülni.

Basszus. Egyelőre még mindig nem tudom elképzelni, hogy van bennem egy baba, az én gyerekem. És alig 2 hónap múlva már a kezemben lesz. Az én gyerekem. Még mindig nem dolgoztam fel... Szal ennyit a felkészülésről :roll: :)

A kókuszmatraccal kapcsolatban pedig meg vagyok győzve. Nem tartott sokáig. :P :roll:

KépKép

Kép
szandriii

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?