Új privát üzeneted érkezett!

NAGYON BOLDOG, BÉKÉS, BETEGSÉGMENTES, ÖRÖMTELI, KACAGÓS, VIDÁM ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Kata!
A fiókban ülős kép erősen ismerős... :D
vovanda
 
 


Nyulasz, "sőőőőt,ha valamelyiknek azt mondom,ne vedd a szádba,akkor amelyik addig nem vette,gyorsan kipróbálja,hogy vajon neki sem szabad-e", ja nálunk dettó (gondolom, másnál is). :roll: :? Gyakran mérlegelem, hogy rászóljak-e az egyikre, ér-e annyit az egész, hogy a másik is elkezdje... :lol:
Hű, ajándéközön tuti jóóó! :wink: Xilofont enyémek is kaptak, de eldugtam az ütőjét, mert felállt a hátamon a szőr, amikor azt szopogatták és úgy rohangáltak (rászólás mit sem ér, természetesen), vagy egymás szemétől fél milliméterre kalimpáltak. Úgyhogy most kézi xilofonunk van. :oops: :oops: De nyugtass meg, hogy egy hónap múlva fegyelmezetten használják majd... :roll:
Mi történt Balázs ágyával? :shock: :lol:
Küldöm az emailcímet.

Kata, sajnálom, hogy megint (még mindig?) betegek... :cry:
Ja, én is mindenhova hízok (szerencsére). :lol: Az szőnyeg ott a gyerekek alatt, vagy padlószőnyeg? (Hogy ilyen jó nagy)?
Látom, bejött a FP kisautópálya! Meg a karácsonyfadíszek is! :D

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 

 
 

Kata: jobbulást :wink: édesek gyerköcök :wink: jo lett szönyeg is, Lányoknak tetszett???
az (1-2. képen jol látszik) milyen ágy és hol-mennyiért vettétek??? lassan kellene majd nekünk, nagy nézelödésbe vagyok mert persze kicsi a hely... :?
Nyulasz: édesek :wink: tényleg mi történt az ággyal? :shock: :lol: hu de nagy éjszakai bulik vannak Nálatok :lol: :lol:
Timi: pancsi :lol: :lol: :lol:
jobban vagy?
Rana: jelentem enyém 2 évesek még most sem veszik le a puhatalput :lol: de tényleg nagyon szeretik :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Kata: fiókban ülős nekem is ismerős! :lol: Az autópálya-fotel nagyon jó! :lol: Szép a szőnyeg, nagyon jó lett!

Nyulasz: hihi Bazsi! Nem semmi bulik lehetnek nálatok, még az ágy is leszakad! :lol:

Babus: köszi, nem aludtam éjjel, annyira fáj a vállam, márpedig apával kétszemélyes szilveszteri bulit gondoltunk ki magunknak, de én már valószínű, hogy 10-kor aludni fogok! :lol: Nem tudom mi lesz éjfélkor, remélem a nagy durrogtatás nem kelti majd fel a lányokat, bár itt a kutyák is meg lesznek őrülve. Max négyesben bulizunk! :lol:

Mindenkinek Boldog, Betegségmentes, Vidám Új Évet kívánok!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Fiókban ülés: nálunk még nem. :D Bár Letti pont tegnap jött rá, hogy milyen jó móka ki-be csapdosni a fiókokat (eddig sikerült előlük eltitkolni, hogy is működnek ezek a szerkezetek).... :? Az asztalosok karácsony előttre ígérték a gyerekbiztos új szekrényt, mondanom se kell, hogy még híre-hamva sincs... :(

Durrogtatástól én is tartok. :? És én se ígértem nagy bulit Apának. Nem tudom, éjfélig bírni fogom-e... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana: gyerekbiztos szekrény? Hát szerintem olyan nem létezik, csak amit kulcsra lehet zárni, a kulcsot meg jó eldugni, de az nem csak gyerekbiztos, hanem felnőttbiztos is. :wink:

Hát a mai napunk nem ígérkezik annyira jónak, mint a tegnapi, mert ma csak 1,5 órát aludtak. Nem bántam volna még egy kis nyugit.

Úgy bekajáltunk! Ma sikerült a karácsonyra tervezett kaját megalkotnom-legalábbis egy részét, de pl. a süti még kóstolásra vár. Így jár, akinek keresztbe szervez a családja állandóan, karácsonytól újévig zaba van. :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi: mi jot alkottál mesélj :wink:
én is mindjárt csinálok egy pitét (quiché) azt nem lehet elrontani és gyorsan kész, délután jönnek vendégek kicsit elöszilveszterezünk :) estére meg van egy dvdm amit még névnapomra kaptam na ma megnézem :lol: remélem :oops: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Timi: mi jot alkottál mesélj :wink:
én is mindjárt csinálok egy pitét (quiché) azt nem lehet elrontani és gyorsan kész, délután jönnek vendégek kicsit elöszilveszterezünk :) estére meg van egy dvdm amit még névnapomra kaptam na ma megnézem :lol: remélem :oops: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Lányok,Bazsi ágya egyszerűen leszakadt :roll:

Lkata,jó hogy nem vagytok kórházban,már aggódtam.Pesze sajnálom,hogy betegek vagytok,most mi is kicsit betaknyosodtunk,meg picit köhécselünk,remélem nem lesz rosszabb.Jobbulást a fiúknak,és nagyon édesek!!!

Gondolkodtam sokáig milyen új autónk van :lol: :lol: :lol:


Én tuti fenn leszek éjfélkor,alapból fenn szoktunk lenni :lol:

És most panaszkodnék.Szinte semmit nem akarnak enni.1 hete nem adok reggel tápot,mert gondoltam azért nem éheznek meg délig se,igaz Noémi csak 50-60-at evett reggelente.
Most így néz ki a kajánk,légyszi írjatok nekem,hogy ti mikor-miket adtok:

9.15-próbálok kenyeret-kalácsot adni,vajas,lekváros,párizsis,sonkás,májkrémes,bundáskenyér,tojásrántotta,csinálok mellé tejet,kakaót...Noémi egy falatot se,Bazsi 3 harapás.10-kor feladom,és kapnak egy-egy babapiskótát,Noémi jó felét megeszi,Bazsi 3/4-ét.Persze kakaót sem isszák.

12-kor ebéd,Noémi 60-70 gramm,Bazsi két félét is kiköp,végül üvegest eszik valamennyit.Ha rendesen esznek,legalább 100 grammot,akkor kapnak krémtúrót.Ha üvegest kapnak,akkor 1 üveggel felezek el nekik,és ha mind megeszik,akkor örömtáncot járok.Két napja 20-30 grammot ettek,végül tápot csináltam nekik.

16-16.30-kor újra próbálok kenyeret,kalácsot,pár falatot eszik Bazsi,Noémi semmit.Ha van itthon banán,akkor azt 1-et ketten megesznek.Mandarinból,kiviből eszik...Ha elmegyünk délután valahova,akkor ilyenkor tejpépet csinálok,és abból kb 100-100 grammot esznek.Kapnak 1-1 joghurtot,azt megeszik,aloe verást nagyon szeretik.Vacsiig gyümi.

19-kor vacsi,főétel,vagy tejpép,kb 100-100 gramm.

21-kor táp

éjjel Noémi mégegyszer táp-

Ha most összeszámolom ma mennyit evett Noémi eddig:

fél babapiskóta,60 gramm rakott krumpli jól összenyomva,130táp kettő falat kalács,négy korty kakaó.Bazsi hasonlóan,de ő ebédnél csak 30 gramm rakott krumplit,és 1 üveg sütőtököt,meg 170 tápot evett.

Lányok,én már teljesen kiborultam,nem tudom mit adjak nekik,miért nem esznek semmit.
Vendég
 


Nyulasz: enyémek sem esznek, ill. Alexa már egy jó ideje alig eszik valamit. Mai adagja: reggel 120 táp, 10-kor fél ü. gyümi, ebéd: fél ü. főzelék, uzsonna: fél joghurt (könnyű és finom), vacsora: semmi. ezek után kíváncsi leszek mennyi táp megy le, mert mostanában az sem csúszik, a tejpépet úgy verik ki a kezemből, hogy fél napig takaríthatok utána. Hanga még csak csak eszik, legalább főzeléket, mást ő sem. Én már nem borulok ki, ha nem kell, akkor nem kell. Annyit úgyis esznek, amennyi kell nekik.
Már akartam kérdezni hogy hogy haladtok a darabossal meg a reggelivel. Enyémek már szinte semmi tápot nem esznek reggel, a mai felért Alexánál a csodával.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,hű,Alexa sem semmi :shock:
Darabos alakul,mert valamelyik nap csoda történt,és fél-fél szelet májas kenyeret ettek uzsira(na azóta se),meg a tésztát,krumplit is meg tudják rágni,húslevesbe is kis kockákra vágtam a répát,és ment,de nagyon keveseket esznek a darabosból,talán 6-7 kanállal.

Én még kiborulok,nem is Bazsi miatt...bár 3 hónapja egy dekát sem híztak.Bazsi se.

Reggel 1 hete nem adok tápot,pont amikor lecsúszott délután fél-fél szelet kenyér,akkor döntöttem úgy,hogy kenyeret reggelizünk.Persze ők nem így gondolják,virsliből még a fél se csúszik le :(
Vendég
 


Nyulasz: majd rákapnak az ízére. Nálunk sem megy ám jobban a darabos. Szedik ki a szájukból, ha éppen nem akarják enni és dobálják-kenik szanaszét. Nem kicsit szoktam idegrohamot kapni, úgyhogy amikor látom az első kanál után, hogy nem megy, akkor jön a turmix és eszik. Ahogy mondani szoktátok-érettségire már biztosan nem kell pépesíteni! Előbb-utóbb csak megérnek rá, én már nem erőltetek semmit. Egyébként hidd el, hogy a mi gyerekeink jól esznek! Unokaöcsém kislánya egy kis babapudingot kb. 6-7-szeri evésre eszik meg és ebben ki is merül az egész napi kajabevitele. Ja, és 3 éves! És semmi baja, pörög egész nap, mint egy energiabomba. Amikor enyéim nem esznek mindíg rá gondolok. Esti táp egész jól csúszott, bár volt olyan érzésem, hogy kacsát tömök, de csak sikerült Alexába 250-et belediktálni, Hanga is benyelte a 300-at, igaz 2x-i nekifutásra.
Virsliből 3/4-et ettek legutóbb, kenyeret meg csak akkor eszik, ha sajtkrémes, vagy májkrémes, más szóba sem jöhet, üresen meg úgy dobják el, mintha égetné a kezüket. :lol: Vacsira ma gondoltam esznek a fincsi aszaltszilvával töltött baconbe göngyölt pulykamellből sült almával-na ez volt amit nem ettek, utána meg a sajtkrémes kenyeret is hiába kínálgattam. Ez van.

Babus: aszaltszilvával töltött pulykamell baconbe göngyölve-sütve, párolt zöldség, hasábburi, mindez salátaágyon tálalva és a husi mellé fél almákat is sütöttem. Desszertnek brownie-életemben előszöt-hát mit mondja, aki szereti a csupacsokis dolgokat, ez mennyei. Nem azt sütöttem, amit Törpi (egyébként köszi az ötletet!) leírt, kicsit másmilyet, lágy közepűt és tejszínhabbal esszük-vaníliafaygival lenne a legtutibb!
Milyen az a piskóta amit sütni szoktál? Na, majd rákeresek.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,ja,akkor tényleg jól esznek :roll:

Fincsi a vacsitok,jövünk mi is :D :lol:

Lányok,nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek!Jövőre,ugyanitt!!! :wink:
Vendég
 


Nyulasz, Timi, sajnálom, hogy ennyire nem esznek a babák. :cry: Dehát amúgy meg tök jó súlyban vannak, nem? (Na jó, Noémi nem annyira, de azért ő se sovány)

Leírom, az enyémek hogy esznek (sokat). Bár mi nem tápizunk, de hátha segít (amikor titeket olvaslak, ismét hálát adok az égnek, hogy ez a két kis manó ilyen kis beles. Inkább egyenek ki minket a vagyonunkból, mint hogy úgy kelljen beléjük könyörögni... :roll: ) De nyugodtan kommentáljátok.

8:00-8:30 szopi Néha (ha kérik) kenyér (üresen), sajt, alma, ez-az csipegetni, hogy kibírják tízóraiig.
10:30-11:00: Tízórai: szopi, aztán joghurt vagy túró gyümivel, vagy müzlis gyümi. (kb 250-350 gramm fejenként) Általában elmajszolnak mellé egy-két kekszet és/vagy fél banánt, vagy amit épp megkívánnak (pl lepcsánka, pogi).
13:00-13:30 ebéd: szopi, aztán főzelék: zöldség hússal vagy hallal, krumplival, lencsével, tésztával vagy kölessel/rizzsel (kb 250-350 gramm fejenként) . Desszertet sose adok. :roll:
17:00-17:30 vacsi: szopi, aztán gabonapép (kb 250-350 gramm fejenként), mellé mandarin, babakeksz (most mézes), banán, kiwi, kiflicsücsök
20:30 szopi

Látjátok, az enyémek mennyit esznek, és ahhoz képest (nem csak ahhoz képest) meg milyen kis vékonyak... Szal érdekesen van ez kitalálva... Pedig komolyan mondom, ezek annyit esznek, amennyit eléjük rakok (még sose adtam annyit, hogy megmaradt volna... :roll: :roll: :roll: ). De örülök neki. :D

Amúgy sztem a tápiban nagyon sok kalória van, szal ne aggódjatok. Ha nincs elrontva a gyerek, igaza van Timinek, annyit eszik, amennyi kell. Az unokaöcsém is 7 éves, de vannak hetek /napok, hogy nem tudom, hogy nem pusztul el éhen, mert annyit eszik, mint egy kisegér (szó szerint). És ő is pörög ezerrel.
Ja, amúgy mi az, amit nagyon szeretnek? Mi lenne, ha azt kapnának sokat? :roll: Csak egy ötlet..

Timi, nyami, de finiket készítettél! :D A brownie receptet megosztod velem? :wink:

Na megyek, kirúgom a ház oldalát. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BÚÉK!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Jó reggelt!

Nekem sikerült cumisüveggel koccintanom :lol:

23.44-kor felsírt Noémi,ó,gondoltam peluscsere,tápi,és simán lerakom még éjfél elött aludni,de szegénynek el volt dugulva az orra,és csak levegő után kapkodott,így még egy porszívózást is be kellett iktatnom,aztán megette a tápit.Éjfélkor kapott egy nagy puszit,és bíztam benne,hogy a petárdázástól vissza tud aludni,szerencsére sikerült neki.
Vendég
 


Jó reggelt!

Hát, én éjfélkor aludtam, igaz a durrogásra felébredtem, de aztán aludtam tovább és mivel apa mostanában nagyon kis rendeske (biztos akar valamit) :mrgreen: , ezért 9.15-kor ébredtem. :oops:

Rana: kedvenc kaja: mindíg más és amiről azt hinném, hogy kedvenc, azt legközelebb már tuti nem eszik meg. Brownie-t mindjárt idemásolom.

20 dkg vajat és 20 dkg étcsokit (2 tábla) vízgőz fölött összeolvasztasz. Ebbe belekeversz 25 dkg cukrot (hajszállal több, mint 1 cup). Leveszed a vízgőzről, 5 percig pihenteted, hagyod kicsit kihűlni. Egyesével, fakanállal óvatosan belekevered az 5 darab tojást. Vigyázz, ha nagyon forró a massza, könnyen rántotta lehet belőle! Ha akarsz a sütidbe narancshéjat vagy diót, keverd bele. Tegyél hozzá egy púpozott evőkanálnyi lisztet.
Közben a sütőd előmelegítetted 190 fokra. Egy jó méretű tepsit (nem túl kicsi, nem túl nagy) kivajazol és kilisztezel, ebbe öntsd bele a masszát. 20 percig süsd, tovább ne. Akkor nyisd ki a sütőt, kapcsold le, húzd ki a rácsot, és hagyd ott a tepsit hűlni, ne rögtön a hidegben legyen, és ne is süljön tovább.
(NLC-ről van.) A közepe lágy, szinte krémes marad. Isteni!

Na, a lányim valahogy megszerezték a pizsijüket és most azzal a fejükön rohangálnak sikongatva. :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


BUÉK :wink:
Nyulasz: nem jön a foguk??? nekünk is volt egy ilyen idöszak, alig ettek vmit (és ebédre akkor adtam tápit h egyenek vmit :oops: :lol: ) 1-2 hét volt, aztán elmult :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Zsófi: akarat és szivatás: lehetett rá számítani, apjuk, anyjuk akaratos a végsőkig. :lol: Csillagjegyben sincs köztünk egy szelíd, jámbor jegyű sem. K. kos, én oroszlán a csajok skorpiók. Nem értek hozzá, túlzottan nem is hiszek benne, de azért egy hozzáértő véleménye nagyon érdekelne, hogy ebből mi lesz később!

Tegnap este anyós rakta a kádba Alexát, semmiféle tiltakozás nem volt. Ma apjuk fogja. Mire oda érünk, hogy egyedül leszek velük fürdésnél, remélem már nekem is engedi a kis ragaszkodós majmom.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Szokás szerint megkésve, de itt vagyok. A csajok úgy tűnik átállnak az egy alvásra. Lenne egy körkérdésem: egy éves korhoz írnátok nekem napi étrendet. A tesóm volt nálunk és szerinte keveset adok enni a lányoknak, és én most elbizonytalanodtam. Illetve szeretném változatosabban kajáltatni őket.

Törpi! Nem tudom kire gondoltál és melyik képen. :oops:

Vanda! Várjuk a fiúkat.

Babusok! Én is gratula a karácsonyi ajándékhoz.

Nyuszi! Naptárképek jöhetnek ám! Tényleg csodaszámba megy, hogy mindenki mosolyog, én is örültem, viszont cserébe Zita orra tiszta fika. :-) :lol: :lol: :D Nagyon helyesek az ajándékokkal. Szuper a sátor!

Kata! Milyen nagyok már a srácok!

Kép
tigriske1978
 
 


A BUÉK lemarad !

És tovább olvastam a Ti kajátokig. Nekem ezt eszik:

6-7: 2 dl táp (Kata csak 1 dl)
9-kor nyümi sinlaccal vagy babakeksszel kb 100 g
12-kor egy-egy üveg 220 g-os főzi vagy hármójuknak 4 üveg 190 g-os
3-kor: joghurt gyümivel vagy sinlaccal (egy joghurt/gyerek)
fürdés után 2-2,5 dl táp

És jelenleg 1/2 6-kor éhesek és adok nekik pl vajas kenyeret.
Így leírva nekem soknak tűnik (Noémihez és Balázshoz képest). És alig isznak valamit a tápon kívül (ha vizet adok akkor napi max 1 dl, ha teát akkor 2 dl)

Akkor ez most kevés vagy sok. Adjak nekik 1/6-kor még enni vagy az hagyjam el. Pár hónapja esznek csak napi 5x, előtte 6x ettek, de most úgy tűnik, hogy kevés nekik az 5.

Kép
tigriske1978
 
 


Buék Lányok Mindenkinek!

Én önző, elmentem itthonról jól érezni magam 31-én este. Lányok ebből mit sem vettek észre, egyszer kerestek össz-vissz. Éjszakát átaludták, rendesen ettek. Mikor hazajöttünk, na akkor realizálták, hogy hiányzott nekik apa meg anya, mert kb 2 órán keresztül a kezemből nem tudtam letenni Mírát, Emma meg apja ölébe fészkelte magát és valami csibés mesét néztek együtt.
Megjegyzem 1 órakor már tereltem apát az ágy felé, mert jobbnak láttam, ha nem függőlegesen van. Ja, én meg már hunytam egyet éjfél előtt. Ennyit a kisgyerekes szülők szilveszteréről :lol:

Kata, sajnálom ezt a cudar betegséget megint! Jobbulást! A szőnyeg nagyon szép lett, lányoknak szerintem is ez volt a legjobb választás. Látszik mennyire tetszik nekik. fiókban ücsörgés szintén ismerős :lol:

Nyulasz, nagyon jót röhögtem az autós jeleneten :lol: :lol:
Kaja dolgot nagyon sajnálom, én is jól tudom, milyen idegölő tud lenni két nemevő kópé. Tápszert én sem hagytam el még mindig, egyék amíg akarják. Én más vitaminforrást csak a gyümikkel adok nekik (már amennyi azokban van). Mostanában Míra néha igencsak keveset eszik este belőle, de reggel azért iszogatja. Pár hónapja meg még függő volt. Emma van, hogy betöröl 3 dl-t is este, de volt idő, amikor úgy kellett belé diktálni. Sokat változik ez. Lányok utálták minden formáját a pékáruknak. Kenyér egy falat sem, zsemlye, kifli szintúgy. Ami ment, és megy a mai napig is, az a Metro csokis és vaníliás croissantja reggelire. Meg néha a vajas kalács. Persze csakis szigorúan rohangálva, játék közben :? Mostanában kezdtek el néha-néha elcsórni a pultról egy-egy zsemlyét, és csócsálják, vagy sajttal, felvágottal kiflit. Egyik harapni szereti, másik katonákat kapkod be. Ebben is más-más igényük van :?

Rana, nem akarok szigorú lenni a barátnőmhöz, kicsit nehezen értem én is a kettő mellett, mi gond lehet eggyel :wink:, de ő asszem inkább a kiscsaj egykeségét, önzőségét szeretné ezzel kicsit kezelni. Emellett egy anyatigris, minden megtesz a lányáért, nagyon szépen foglalkozik vele, nagyon ügyes, okos, koránál fejlettebb a gyerkőc, de ő ezt így látja jónak. Én nem, Te sem, de nekik lehet, hogy így lesz jobb.
Jó zabásak a Te vékonykáid, az egyszer biztos! Ház oldala egyben? :wink:

Vanda, nem ítélkezem, nem gondolnám, hogy bárki meg tudja ítélni a másik helyzetét. Szerintem mindenki azt teszi, ami a gyerekének, a családnak a legjobb. Az más, hogy nem értem ezt most spec. És az is más, ha anyagi oknál fogva kényszerül bölcsire az ember. Nektek is biztos volt okotok, hogy egy évesen dolgozni mentél. Meg szerintem embertől is függ. Valaki sokkal jobb anya tud lenni a rövidebb együttlét alatt, mintha egész nap egy szétesett, rikácsoló, esetleg befordult sárkány lenne. A gyereknek is jobb ilyenkor a bölcsi szerintem. Boldogabb, kiegyensúlyozottabb kapcsolat lesz anya és gyereke között. Na de aztán tényleg nem kéne ezen témáznunk, mert nem akarnám, hogy hirig legyen belőle.

Timi, nem semmi menüsor :shock: Ilyenkor egy picit irigykedem, nekem ezekhez semmi affinitásom sincsen. Pedig olyan jó lenne ilyen tip-top háziasszonynak lenni, aki ilyeneket kisujjból csinál, csak úgy.

Tigris, már sikerült mindenkit beazonosítanom :wink: Restellem, de én már annyira régnek érzem, amikor 1 évesek voltak, hogy jobbnak látom, ha nem én adok Nektek tanácsokat. Többiek biztos tudnak okosan hozzászólni. :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Zsófi, én ettől az egy naptól olyan voltam, mint valami szárnya szegett madár. Én egyre jobban ragaszkodom hozzájuk (talán jobban, mint ők hozzám?), olyan érzés, mint amit sokan szülés után mondanak, hogy eltűnt a hasuk, fáj a pocak/gyerek hiánya. Na én most vagyok így. Fizikai hiányom van, ha nincs valamelyik a közelemben.
Buli? Jóóóóóóóóóóóóóól sikerült! A kezdeti nehézségeket némi mézes segítségével sikerült leküzdenem :lol: :lol: Aztán délig aludtunk apával, kihasználva, hogy nem akar két ördögfióka a fejünkön ugrálni reggel 7-kor.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi!
Legnyomósabb ok: heveny anyai depi. :? Aztán fél év alatt szét is esett a házasságom. De ez egy külön történet.
Most is bazira be vagyok már fordulva, a legkisebb szarság is kibillent. Nagyon max. 2 év itthon-létre vagyok kalibrálva, ez a nyáron letelt, látszik is rajtam masszívan.

És BÚÉK mindenkinek!!!
vovanda
 
 


B.U.É.K. mindenkinek

csak gyorsan olvastam nem mindenre emlékszem
Bölcsi: én már kb fél éve beadtam az igényt , 2 éves koruktól, ki tudja lesz-e igy is hely,
majd akkor eldöntjük mi legyen, most még nem érzek ez ügyben semmit, sem mellette, sem ellene,
egy biztos, 4-6 órás munkának nálunk semmi értelme a kórházban

Kaja: nálunk most teljesen rendben van, főleg ha kedvenc mese megy közben :lol:
reggeli: 150 200 ml táp
10-kor szalámi, virsli, kenyér, sajt, 1 banán/ 2 gyerek,
Ebéd: alvás után, 2-körül 160-190 gr, akármi, amit mi eszünk, vagy üveges
Vacsora: 5-6 köürül ebéd maradék, vagy szalámi, kenyér, és társai ami tizóraira is
és mindig kapnak minden étkezés után joghurtot vagy túrókrémet, vagy banánt, mandarint, ha ugy érezzük, hogy kevés volt nekik
este: 200 ml táp

Móni
KépKép
reunion
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a kajás hsz-eket.

Tigriske,én a vacsit hiányolom az étrendetekből,de ha fél6-kor adsz neki vajas kenyeret,akkor már okés!én 1 évesen kb így etettem őket,akkor még jobban ettek,igaz kenyeret akkor se:

9-kor táp,
11-kor banán vagy tejszelet(általában a játszótéren rohangálás közben,
12.30 táp(szégyenlem,de az 1 alvásra akkor álltak rá,és ha kanalas ebédet akartam adni csak sírtak,meg törölgették a szemüket a fáradtságtól)
15.30-16 körül ébredés után főzelék,
18.30-19 körül joghurt,vagy babapiskóta,vagy tejpép,
21-kor táp.

Igaz ez 6 kaja,de nem olyan sok.Aztán 2 hónap múlva sikerült átállnom a 12.30-as ebédre,így 16 körül banán,joghurt,krémtúró,
18.30-19 körül vacsi főzelék,vagy tejpép,és 21 kor táp.

Rana,elképesztő mennyit esznek a lányaid :shock: Nagyon irigy vagyok!!! :wink:

Mi betegek lettünk,szerintem mamától,aki már karácsonykor is az volt,persze jött,és mondta,hogy ez csak sima megfázás,és nem fertőz,mi kértük,hogy azért pár napig ne jöjjön,1 nap nem is jött,de utána ha rövid időre is,de igen,szóval tiszta takony mindkét gyerek,köhögnek is(már mi is apával).
Noémi hősiesen tűri az orrszívást,le sem kell fogni,csak az ágyra fektetem,Bazsival küzdünk.Tegnap olyan volt Bazsi,amilyennek sosem láttam,már délelött el-el aludt az ágyunkon mesenézés közben,aztán aludtak 2,5 órát ebéd után,és este 5 után keresem hol van,hát alszik az ágyunkon.Aztán a gépen meg kellett néznem apának hol van ügyeletes gyógyszertár,mert ahova ment,az zárva volt,Noémi lyan sírást levágott,hogy odaálltam a géphez,hogy felébresztette Bazsit,aki utána mindenen sírt,végül nyomtam neki panadol szirupot,amitől 15 perc múlva kicserélték,és úgy érezte be kell hoznia az egész napos fekvést,síkongatva rohangált,és egyfolytában nevetett.

Éjszaka nem sokat aludtunk,apa fél1-kor kihozta Noémit enni,ő még ébren volt,így én meg sem hallottam,hogy sír,majd fél2-kor jön,hogy ki kell szívni az orrát,mert nem bír enni,és már egy órával ezelött is alig evett valamit,mert taknyos volt.Kérdezem,hogy akkor úgy tette vissza Noémit,hogy el volt dugulva az orra?Igen,mert akarta,hogy én is pihenjek egy kicsit.Na ezen úgy összevesztünk,amire Bazsi is feébredt,úgyhogy fél4-ig nem volt alvás,Noéminek képtelenség volt rendesen kiszívni az orrát,szegénynek 3vagy 4szer is próbáltuk,mert az miatt nem tudott visszaaludni,Bazsi szerencsére nem sírt,csak dumált.
Vendég
 


Ja,és tegnap csak tápot voltak hajlandók enni,Noémi este 6 körül egy kis tejpépet is,de semmi mást.Még a mandarint se,amit úgy szeretnek.Az ebédről ne is beszéljünk...
Vendég
 


Nyulasz: hű, ez nem hangzik jól, jobbulást nektek! :(

Tigriske: a mi étrendünk:
9-kor táp, 10-kor gyümölcs-1 üveg, vagy 1 alma, vagy 1 banán/2 gyerek, 12-kor ebéd mi kajánkból vagy üveges, alvás, 15-kor uzsi joghurt, túrókrém vagy tejpép, 17.30-18.00-kor vacsi, ált. kenyér valamivel-itt már csak pár falatot esznek. 18.30-19.00 fürdés-ez attól függ mennyire álmosak, aztán táp.

Törpi: én bármikor összedobok egy ilyen menüt, szeretek a konyhában ténykedni, ill. szerettem, mert amióta kényszernek érzem már annyira nem szórakoztat.

Én nagyon úgy kezdtem az anyaságot, hogy hurrá ikrek, sokáig itthon lehet maradni, ma már úgy gondolom, hogy 3 éves koruktól valamit szeretnék magammal kezdeni. Visszamennem nincs hová, de ha találok valami 4 órásat, akkor örömmel bevállalok bármit, csakhogy kicsit felnőttek között legyek. Előbb nem is menne, mert nálunk nincs bölcsi, de én be sem adnám őket. Szerintem nekem még az ovi is fájni fog kicsit. Ez tényleg attól függ, hogy ki mennyit bír és mi jobb a családnak.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyuszi!
Kár volt letolni a férjed, kipucolt orral sem evett volna többet. Akárhogy takarítod az orrát, csorog váladék a gyomrába, ez telíti, nem éhes. Fenistil cseppet próbálj meg neki adni éjszakára, az kicsit csökkenti a takonyképződést. És jobbulást!

Timi!
Mindenképpen nehéz, amikor először megy közösségbe a gyerek. Sem a bűntudatot, sem a sírást nem fogod megúszni. Én sem, pedig az enyémeknek már kell, itthon, a szokott közegben irtó rendetlenek, másnál, ahol sok az új inger, mintagyerekek.
vovanda
 
 


vovanda
 
 


Vanda: nagyon jó lett a videó! Meghatódtam! Mennyit fejlődnek egy év alatt és annyit változnak! Nagyon szépek vagytok!

Majd egy ilyen videóhoz áruljátok már el hogyan kell rakni a képeket, zenét, mert én nem jövök rá. :oops:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyuszi, nagyon sajnálom a deblát, anyós :evil: Hát igen, a takony tuti elveszi mindenki étvágyát, nem is érdemes ilyenkor erőltetni. Ne légy morci apára, csak jót akart Neked :( Én amúgy roppant mérges tudok lenni, ha felébresztenek :oops:
Édes kis Bazsi, ahol érte az álom, ottmaradt.

Timi, ezzel az oviba/bölcsibe adással én is így vagyok. Már tavaly tavasszal, mikor elmentem megnézni az általam kinézett bölcsit, majd el bőgtem magamat, annyira elkezdett sajogni a szívem. Pedig hol voltunk akkor még 2011 őszétől :shock: De mi is úgy vagyunk, mint Vandáék; máshol mintagyerekek, itthon azért nehezebb esetek. A bölcsit én azért nem hagynám csak ki, mert ha azonnal oviba mennének, akkor már 3 és fél évesek lennének. Szerintem ekkorra én már rég kevés lennék nekik. Én is 4 órában gondolkodok, de ez egyenlőre csak álom. Régi melóhelyemre nem tudom vissza tudnék-e menni. Kolléganőm hiába volt szintén vezető beosztásban, őt se tudták visszavenni. Én sem reménykedek, bár nem is vágyom oda vissza; nem két kisgyerek anyukájának való hely az. (Bár asszem olyan nincs is :? )
Konyha téren ügyi vagy. Bár nem tudom, mikor nem kényszer a főzés. Van/volt olyan? :oops:

Vanda, na erről beszélek. Mindenki maga ismeri a határait, korlátait. Erről ítélkezni másnak nem szabad.

Mi éjszakánk is cudar volt. Kezdtük azzal, hogy negyed órával elalvás után jelzett a babyphone. Második pittyre felmentem, Míra áll az ágy végében és sír. Épp próbálom csitítgatni és keresni a cumiját, mikor hányásba nyúlok az ágyában. Kikaptam, de még kaptam pár löketet az előszobában is. Apa riadózva. Gyerek el nem enged, így szegény ember pakolja ki az ágyneműt, felmosót hoz... Sajna Emma is felébredt rá. Negyed óra közjáték után frissen öltöztetve, huzatolva vissza aludni. Persze anyának meg kellett várni, míg mindenki álomba szenderül. Utána mehettem mosni. Épp elindítottam volna a gépet is, reménykedve, hogy végre huzamosabb időre letehetem a kuffert, mikoris Emma kezdett keserves írásba. Kicsi vigasztalás után lejöttem tőlük. De nem bizonyultam sikeresnek, mehettem vissza. Fél óráig feküdt a hasamon a fotelben. Többszöri nekifutásra tudtam csak visszacsempészni az ágyába, mert mindig sírni kezdett, ha két centivel messzebbre került tőlem.
Ezek után jött a hajnali műszak is. 5-től fél7-ig próbálkoztam Emmát ismét álomba ringatni, hiába. Majd mikor letettem az ágyába, 10 perc után Míra ébredt. Ő már nem szándékozott visszaaludni, csak hisztizni mindenen. Így egy kávéval kezdtem a napot (amit én szökőévente iszok) és szerintem még bekapok két Sedo Gelat-ot is, nehogy sárkánnyá váljak :? Szeretem a havazást! :evil:
Bocs a panaszáradatért! Mindenben a slussz poén, hogy délre megyünk anyósékhoz, délután pedig sógorék jönnek hozzánk. Pihire esély egyenlő a nullával.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Vanda, annyira szépek!!! Emma is boldog szülinapot kívánt a miniidnek :) De ugye nem ma van a napja?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Timi!
Engem is a pasim tanított meg, Windows Movie Makerrel csináltam egyébként.

Törpi!
Holnap lesz, de ma tartjiuk a bulit. Itt van Laura is, meg jönnek a nővéremék.
vovanda
 
 


Törpi: nem semmi éjszaka, sajnálom!

Vanda: köszi, majd akkor alkotok valamit, ha a gép is úgy akarja. :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Hú csajok, két napig olyan csiga volt a netünk, hogy már azt hittem, lopja vki a vonalunkat (vagy mi)... :evil: Nem tudom, mi volt, most talán okés..

Timi, köszi a receptet. Bár ha annyira fini, akkor nem lesz túl jó ezt sütögetni az újévi igen erős elhatározásom miatt!!:lol: :lol: Én is szeretek konyhatündérkedni, ha nem kötelező! :lol: 1-jén bagettet sütöttem, mert elfogyott a kenyerünk.

Tigriske, sztem eleget esznek a tieid. Biztos te is úgy vagy ezzel, mint én, hogy ha jó evők, akkor nincs az a kajamennyiség, amit ne ennének meg. Talán ezért tűnik kevésnek...

Nyulaszkám, annyira sajnálom a kórt.. Mindig kifogjátok... :cry: Gyors jobbulást mindenkinek!
Amúgy érdekes ez a sok evés: lehet, hogy enyémek sokat esznek, de sztem az az aggasztó, hogy akkor miért nem kövérebbek.... :roll: :roll: Ma este gondoltam megnézzük, mennyit bírnak enni, hát nem sikerült most se :oops: : szopi után kb 290 g gabonapép gyümivel, utána egy-egy mézessüti, közben fejenként 2 mandarin (mert ha már nincs a kezükben IS valami, akkor már ordítanak, hogy HAM HAM!!), aztán amikor elfogyott, és úgy kiabáltak, mint akik éhen akarnak halni, akkor kaptak a mi kajánkból: sajt, sonka, kenyér. Kb kétszer annyi ideig ettek, mint mi (persze lassabban, tudom). Na és akkor kis víz, mondom egészségetekre, és akkor Ajsika felháborodotttan felkiált, hogy HAM, HAM! és mutogat a kajára. Na ez se teljesen okés sztem...... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: De persze inkébb ez, mint a nem-evés.
Ja és még a kéret akartam kommentálni, hogy sztem nem vagy sovány, pont jól nézel ki (én meg ezért irigy-irigy)! ;)

Törpi, ti éjszakátokat is sajnálom. Miért hányt a kicsi lány????? :cry: Annyira behergelte magát a sírással, hogy ezért hányt, vagy fordítva, hányt és ezért sírt?? Milyen volt a vendéglátás? Bírtad?
Ja, úgy értettem a bölcsi dolgot, hogy INKÁBB panaszkodj itt nekünk, mint hogy AZÉRT add be e piciket bölcsibe, mert nem tudod magad kipanaszkodni. Amolyan vicc-féle akart lenni... :oops: Én is vágyom egy kis felnőtt-létre már, pláne, ha ezért még pénzt is kapok. ;) Szerencse, hogy engem már most visszavárnak, és annyi órában, ahogy szeretném (persze tudom, hogy ez elvileg bármikor változhat) De én sem tudom itthon (vagy bölcsiben) hagyni őket. Ha alszanak, már akkor is hiányoznak.
Áááá, nem buliztunk szilveszterkor. 10-kor elkezdtünk nézni egy DVD-t, hogy éjfélre úgyis vége lesz (vagy előbb). Erre annyira belefeletkeztünk (és jó hosszú is volt! ), hogy amikor vége lett a filmnek, csak az lett gyanús, hogy de nagyon durrogtat mindenki az utcán. Akkor múlt éjfél 10 perccel..... :oops: :oops: :oops: :oops:

Tigriske, sztem eleget esznek a tieid, csak bizti ők is nagy étkűek, ezért tűnik kevésnek.

Vanda, hű de nagyok már! :shock: :D Milyen volt a szülinapi zsúr? Én is szeretnék ilyen videot csinálni.. :oops:

Na megyek, mert csucsukálás van...

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana!
Buli jó volt, nővéremék voltak itt gyerekestől. Csapott a 8 lurkó olyan zajt, hogy vártam, mikor panaszkodik valamelyik szomszéd. :lol:
vovanda
 
 


Jó reggelt!

Nagyon boldog születésnapot kívánok Rékának és Daninak!!!

Megint nem sokat aludtam,de ezúttal nem apa volt a hibás.Elfogyott a jó kis gyógyszertári orrcsepp,így képtelenség volt Noémi orrát átjárhatóvá tenni.Még éjfél elött mikor "vacsozott" nem vot gond,aztán vissza is aludt,de 3 körül kelt,és hiába nyomtuk a sterimart,hiába maszíroztam az arcocskát,nem akart rendesen kitisztulni,aztán egyszercsak megindult,mondom hurrá,bevitem aludni,és be akartam Bazsit takarni,de elnéztem,és véletlen a fejére tettem a takarót,na erre nagy sírás,így őt is vittem orrot szívni,persze Noémit is ki kellett venni az ágyából,úgyhogy fél5-re már jók is voltunk,apa gondolkodott,hogy már nem érdemes visszafeküdni :lol: Na mindegy,még aludtunk egy kicsit.

Tigriske,Zita orra nem is látszik :wink: Nem raktam naptáras képet,mert azokat már mind láttátok,én a 2010-es évet válogattam össze,minden hónaphoz az akkori képet.

Timi,én is hasonlóan láttam,de jó,itthon lehetek velük,nekem sincs hova visszamennem,de területi képviselőnek nem is mennék vissza gyerekek miatt.Persze tudom nehéz lesz majd munkát találni...

Vanda,az éjszaka egyedül,amikor eszik rendesen,de csak kipucolt orral :lol: Most éjjel 210-et evett :shock: úgyhogy jogosnak érzem apa letolását :lol: Fenistil cseppet adom,köszi.
Hű,8 gyerek,azért nem semmi :lol:
Nagyon jó lett az összeállítás,ügyes vagy!!!

Törpi,jaj,szegénykém.Mitől hányt Míra?Már jobban van?Mi az a sedo gelát? :oops:
Nektek a bébiőr csak csipog? :roll: Mienkben hallom mit dumálnak,az ágyak is azért szakadnak ám le,mert ébredés után még nem megyek be,csak bő fél vagy egy óra múlva,és addig ugrálnak,röhögnek,dumálnak,és szétszedik a házat.Tegnap Noémi ágya is leszakadt :lol:
Azért nem semmi éjszakátok volt nektek sem,nálunk legalább ritkaságszámba megy,hogy Bazsi megébred.De,már működik,hogy rájuk szólók,alvás van,feküdjetek le,és akkor gyorsan elvágódnak :lol:

Rana,ja,jól kifogtuk,és unkatesóék(az ikrek) is betegek,persze nagyi ment hozzájuk is :evil: Csak az zavar,hogy magyarázza,ez nem fertőz,sima megfázás,mert főzés közben kiszaladt hagymáért,és nem vett kabátot,majd amikor látja milye betegek,jaj,jól megfertőztem őket.Most akkor fertőz vagy nem? :twisted:
Na mindegy,ma megyek patikába,sajna nálunk múltkor is 2 hónapig tartott,úgyhogy nagyon várom a márciust,de addig berendezkedek orrcseppel.
Atyavilág,hamm-hamm,kicsit kölcsönadom a gyerekeim,hátha jobban főzöl mint én,vagy szebb a tányérotok,vagy kényelmesebb az etetőszéketek :lol: vagy a magslati levegő teszi.Most hány kilók?És hol vannak a karácsonyi fotók?Majd a nyuszi hozza? :lol:

Móni,na de jó,legalább nálatok is rendben a kaja.

Tkata,ti hogy vagytok?Jázmin eszik már?AB-t szedi még?
Vendég
 


Babus,ti hogy vagytok?Meglestelek a másik ikresen,nagyon csinik a lányok,és sokat nőtt a hajuk nyár óta(vagy ősszel taliztunk? :roll: )
Hihi,fás képen jót nevettem,alul is volt dísz :lol: Enyémek csak ritkán mennek díszt lopkodni,persze gömböket nem mertem rakni rá,mert Noémi labdaőrült,minden ami kerek,az labda neki,de vettem szalma díszeket,és annyira jól mutat,hogy jövőre is ezt rakom rá.Ja,és olyan szép fát sikerült venni az ikeánál,hogy már többen is kérdezték,műfenyő? :lol:
Vendég
 


Réka és Dani: nagyon boldog szülinapot nektek! :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Rékának és Daninak Nagyon Boldog 2. Szülinapot kívánunk!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Nyulasz: koppkopp Tami még picit taknyol meg köhécsel de már ezerszer jobb a helyzet :wink:
jobbulást Nektek! milyen orrcseppet használtok??? a korházban adtak vmi helyi antibiosat az nagyon jo volt most euphorbiumot használunk de nem az igazi :?
köszi :wink: hááát végre nött már egy kicsit :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Rana: ja, elhatározásom nekem is van az új évre, csak ahhoz az is kellene, hogy keresztanyám ne állítson be egy tálcányi sportszelet sütivel úgy, mint tegnap. Na de majd holnaptól szigorú leszek magamhoz! :lol:

Nyulasz: csak nem tart ez is olyan sokáig! :shock: Jobbulást!

Kata, Babus: nektek is jobbulást!

Ma muszáj postára adnom egy csomagot, csakhogy egyedül vagyok, ami nem szokott gondot okozni, az viszont már igen, hogy nálunk nem ikerbabakocsikhoz tervezték a járdát (meg semmilyenhez) és a havat sem takarították el. Még nem tudom hogyan küzdök meg az elemekkel, de lehet, mire hazaérek le is adom azt a néhány kilót, ami rám ugrott az ünnepek alatt.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Réka, Dani, nagyon sok boldogságot kívánunk 2. szülinapotok alkalmával!!!!!

Timi, én akkor messziről drukkolok az edzésednek. Azért jelentkezz le, haza értél-e, kicsit izgulok érted, nem semmi feladat (ismerve testközelből hasonló terepet, amit még jó időben is kész kihívás teljesíteni)

Nyuszi, nem tom, mitől hányt, talán a virsli héja nem volt számára emészthető, azt találtam vissza szinte egészben. De nekünk is mikrofonként működik az őr, de ha épp csak belenyüszítenek, akkor csak kattan egyet. Ha huzamosabban dumálnak, vagy sírnak, az már hallatszik. Nem is szeretem ezt a fajtát, így vettem egy philipset is. Az azonban a másik szobában van, ahol Emma délutáni szunyókálását tölti.
Ágyleszakadás :shock: Hát egyszer részt kell vennem abban a buliban :lol: :lol: :lol: A lányok negyed óránál tovább nem tűrnek a kiságyban reggel :lol: :?
Sajnálom az éjszakákat, remélem hamar meggyógyultok!!!! A tavalyi év elég volt, nem kell megismételni (szólj a gyerkőcöknek, hogy ez nem évi rendes program :wink: )

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: jelentem hazaértem! :D 2 km-es volt a táv összesen, de mintha vagy 10-et gyalogoltam volna.

Ágyban enyémek is reggel még 1 órát elvannak. Tök jókat röhögnek, de az ágy még nem szakadt le, pedig azt az ugrabugrát, amit művelnek!
Na megetetem a hadat és remélem durmolnak egy jót, mert délután bevásárlás gyerekestől. Hurrá!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


RÉKA DANI NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!!!

Móni
KépKép
reunion
 
 


Timi, örülök :wink: Ügyes voltál. Remélem a délutáni vásárlás is flottul fog menni.

Látom, mindenki el valamerre. Lehet, hogy mindenki Vandáéknál ünnepli a Miniket? :shock: :wink: :lol:

Én ma elmentem fogorvoshoz. Azt mondta nincs semmi komoly probléma. Ahhoz képest már két időpontot is lebeszélt velem :shock: Lehet, hogy egyszerűbb lenne egy teljes protkócsere- Legalább esztétikusabb is lenne, mint a mostani :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: ha nincs a fogaiddal probléma, akkor miért rendelt vissza??? :shock:
Vásárlás már apával volt négyesben, simán lezavartuk, mindenki élvezte, még a Penny dolgozói is. :lol:

Szerintetek mit csináljak, ha nem akar inni a gyerek folyadékot? Alexa alig iszik-szorulásos is rendesen és egyszerűen semmivel nem tudom rávenni az ivásra, ha nem akar. Ma kb. 50 ml vizet ivott meg, reggel 130 táp most este meg 270. Ennyi volt az össz folyadékbevitele. :( És persze két napja nem kakilt.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi: gyümilét sem??? Lalu pl. korházban már csak azt itta, vizet nem kért pedig nagy vizesek koppkopp, de jol felvizeztem, meg most is meg mindig is vizezve kapták-kapják
esetleg vmi uj cumi/itatopohár/csöröspohár??? nekünk megunták a nukosat (kevesebbet ittak) és mikor megkapták a dmes itatopoharat alig gyöztem ujratölteni :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


sos kajára se iszik???

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?