Sziasztok!
Kriszta!
Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen. Sajnos volt hasonló tapasztalatom, Adriennt 1 hónaposan műtötték lágyéksérvvel. Még nem volt 3 kiló, altatás, gerincérzéstelenítés, az alatt az egy nap alatt éveket öregedtem. De minden rendben volt és nálatok is simán menni fog a dolog. Nagyon értik már a gyerekgyógyászok a dolgukat. Már írtad, hogy valamelyik gyerekklinikára jártok. Mi is a klinikán voltunk és baromira a helyzet magaslatán voltak az orvosok, ápolónők egyaránt szakmailag és emberileg is.
Bogi!
Gratulálok
Nem lesz egy sétagalopp az életed, de számtalan előnye van a kis korkülönbségnek.
Szóval alvás. Először a nagylányomról. Ő rendszerint álomba szopizta magát, vagy szoptatás után egy kicsit ringatni kellett és elaludt a kezemben pár perc alatt. Aztán ahogy nőtt, ez az idő egyre hosszabbra nyúlt. Egyszer csak ott tartottunk, hogy az esti altatási ceremónia mesével, jóéjt puszival, mellette csücsüléssel másfél-két óráig is eltart. Akkor besokalltunk, ez kb. 2 éves kora körül volt. Van egy alvásról szóló könyv, abból "tanítottuk" aludni. De a mai napig, még számtalanszor felkel lefekvés után és mindenféle ürüggyel kijön a szobából, néha óriási balhék árán tudjuk csak az ágyába parancsolni, pedig álmos, ez látszik rajta. Ja, és minden éjjel/hajnalban megjelenik hálóban és bebújik közénk. Nagyrészt mi rontottuk el a dolgokat, így elhatároztam, hogy Adriennel másképp fogom csinálni. Már az elejétől próbáltam rendszert kialakítani az életében. Viszonylag fix időpontokban szopott, ez most sem változott, az étkezésekben a maximum a félóra csúszás. A délutáni alvás is fix, mert a nagy is alszik, így 2-kor mind a ketten mennek aludni, együtt, gyakran én is velük
Aztán este, amíg szoptatom Adriennt, addig mesélek Taminak, a hangom általában már elzsongatja a kicsit is. Utána még elénekelünk Tamival egy-két dalt, közben mind a kettő a karomban van, aztán nyomás az ágy. Ilyenkor Adrienn még ébren van. Leteszem az ágyába és kijövök. Többnyire elég hamar elalszik, de volt már, hogy próbálkozott. Sírni kezdett, ekkor pár perc után visszamentem, újra lefektettem, megsimogattam és megint kijöttem. Ezt volt, hogy egy este 15-ször is eljátszottam. Most már nem szokott próbálkozni, fogzáskor van, hogy még egyszer-kétszer vissza kell mennem, de ez a maximum. Persze nekem vele nagyon szerencsém volt, mert sosem ébredt éjszaka. De én biztos, hogy már nem szoptatnám meg. Mi sem eszünk éjjel, megnyugtatásnak meg feleljen meg a kezem, a hangom. Ezt én így gondolom. Szóval senki ne sértődjön meg, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, én csak azt merem állítani tapasztalatból, hogy ha egy gyerek nem tanul meg elaludni magától, cici, ringatás, stb. nélkül, akkor annak később is lesz böjtje és akkor már vért izzad az ember, hogy rászoktassa.
Még egyszer mindenkitől bocs, senkit nem akarok megsérteni, egyszerűen nekem ez a véleményem.
Adrienn egyébként este 9-től reggel 8-ig alszik, délelőtt még 1 órát és délután 2-3 órát alszik.
Üdv Bucska