Új privát üzeneted érkezett!

Tigris,

amiket írtál, mintha én írtam volna... :
- nekem ugyanúgy nagyon vékonynak tüntek a lábaim és ugyanúgy 70-ről - na jó én 57-re mentem le (korházból kijövet 60, aztán otthon -5), és nekem is még a pocakom kell hogy lemennjen picit,mert ott nem tudom begombolni a nadrágokat
- evés nálunk uaz, Apa csinálja a kaját, én bedobálom ha ráérek :-)
- nekem nagyjából a 6. hétig volt szinte minden nap vérzésem, szerintem ez nem mensi...most is van még egy kicsi folyás, de már nem véres
- a mérleg megbízhatatlan
- mi pénteken mértük Andriskát, 4,41, ami azt jelenti hogy 17g-ot gyarapodott 1 hét alatt. Nagyjából ennyit szokott. NE halgass azokra akik azt mondják a gyerek nem gyarapodott eleget!!! A heti 10g elég - olvastam a Kismamablogon (Vida Ágnes blogja, nagyon jó - sok jó tanács van és egypár bejött nálunk). Nekem is azt mondta a védőnőm, hogy "lehet, hogy keveset eszik, talán pótolni kellene tápszerrel" - az elején 1-2x pótoltuk is, de NEM KELLETT!!! Utána teljesen jól beállt a tej és most 100 alatt nem is szokott enni. Én fejni szinte semmit nem tudtam és mégis elég tejem van Mocinak. A sok okoskodótól nekem is tele volt/van a hócipőm!!!!!!!!!! :twisted: Nekem is szokott este folyni a tejem, én azt vettem észre, hogy abból a ciciből folyik, amelyik oldalon fekszem. Szóval, ne halgass senkire, van elég tejed, ez így van kitalálva és folyamatosan több lesz, ahogy a baba többet eszik.
- nekem is fura érzés a hegem, eleinte nem is nagyon mertem hozzáérni, sőt eleinte nem is láttam a pocakomtól :D

A beszámolód egyébként hol van? Kiváncsi lennék én is rá...
és : csodálatos ez a bébi, nagyon cukifej :-)

bixi

ha úgy gondolod, menj el orvoshoz, ugyanakkor én azt mondom neked, hogy ezek az érzések, hangulatok egyáltalán nem furcsák vagy természetellenesek. Sőt, szerintem az lenne a furcsa, ha ilyen események után vidáman futkároznál a nagyvilágban, mintha mi sem történt volna. Már írtam neked egyszer, hogy amikor megtudtam hogy colitisem van, napokig sírtam, csak erről a témáról voltam képes órákon át olvasgatni a neten, kutatva a pozitív eredményeket. Aztán néha lenyugodtam, aztán megint előjött, miért pont én, miért ez...stb. Mostanára (kb. 1-1,5év) sikerült ezt elfogadtatnom magammal és ebben nagy segítség volt ez a fórum is :) A baba elvesztése pedig egy még nagyobb trauma lehetett, szóval ehhez azért kell idő hogy feldolgozd. Nekem az egész szülést+utáni időszakot is fel kellett dolgoznom, ugyanúgy rámtört a sírás, de ennek hormonális okai vannak. Még nemrégen is elbőgtem magam amikor Andriska nagyon sírt a pocija miatt és elöntött a tehetetlenség érzése...
Én azt mondom, várj még egy kicsit...de persze ha nagyon kibírhatatlannak érzed a helyzetet, akkor kérj segítséget. Ahogy olvasom a soraidat, én nem érzem azt hogy ne tudnál egyedül megbírkózni az érzéseiddel,úgy érzem hogy mindezen események ellenére van egy pozitív hozzáállásod az élethez. (nagyjából én is ilyen vagyok :) )

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Mumi, nem tom most mi van Benivel, de össze vissza akar enni. 2 óránként kb… Eddig ilyen nem volt. Nálatok is volt ilyen időszak Mumi, Lica???
A másik kérdésem: a köldökcsonkunk már 1 hete leesett, de azóta is vérezget. alvadt vért szedek ki belőle mindig… A Védőnő azt mondta azért mert alkohollal is kezeltem utána is, az pedig nehezíti a gyógyulását. De könyörgöm az már több napja volt. Nem kellene már kitisztulnia? Hintőporral kezelgetem neki. Nektek nem volt ilyen gondotok???
Az ELMŰ egy barom!!!! Ismerős a szitu!!!!! Szólni nuku!!!!!
Lica fejni én se sokat tudok miután evett max 20-at!

Lica itt olvashatod docban s születés történetünket:
1292258845.5577.doc

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris, ne izgulj Beni evése miatt, ma Dani is nagyon nyűgös!!! :roll: Ő is két óránként üvölt, h éhes, pedig már hetek óta csak 3-4 óránként eszik. Ez ma egy ilyen nap...(remélem, az éjszaka nem ilyen lesz... :roll: ) Az anyatej egyébként másfél-két óra alatt emésztődik meg és ürül ki, szóval simán lehet éhes Beni ilyen sűrűn! :lol:

A köldökcsonk nekünk nagyon hamar leesett (3. napon itthon), de utána még legalább másfél-két hétig vérezgetett. Ugye azt mondják, h 2-3 hét alatt esik le. Nyugodtan kezeld tovább alkohollal és hintőporral. :wink: (csak az alkohol fertőtlenít...) Egy valamit nézz még meg: Daninak pl. a pelusa pont ott csesztette a hasát és attól "duplán kivérzett" szóval tettem oda neki gézlapot és utána 2-3 nappal már nem volt semmi baj. Lehet Beninél is ez a probléma...
Csak egyet sajnálok, h nem a legszebben csinálták meg Manónak a csonkot...mindegy, ezen már változatni nem tudunk... :oops:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 

 
 

Köszi Mumi az infókat!!!!!
A gézlapot megpróbáljuk!!!! Ártani nem árt. Gondolom nem ragasztod le,csak oda teszed. Nem mozog el nagyon ragasztás nélkül? Vagy van rá jó megoldásod???

Én is remélem h az éjszaka csak 1x kel fel enni és nem lesz fent végig, mint tegnap!!!! az nagyon gáz volt!!!!!

Ma fürdés előtt szépen megmasszíroztam olajjal Benit, majd fürödtünk egy jót. Csak a vége volt "szomorú": hasra fordítottam és úgy fürödtünk. Már épp ki akartam venni Benit a vízből amikor hirtelen kitolta magát és elkezdett visítani meg vörösödni és nem vett levegőt!!!! Én úgy megijedtem!!!!!! Nem tudom mitől ijedhetett meg, de még utána is remegett kicsi keze enyhén!!!!! Majdnem sírva fakadtam!!! Pedig minden olyan jó volt: nem sírt, élvezte végig... Erre a legvégén csap be... Vizet biztos nem nyelt, mert magasabban tartottam. A hóna alatt fogom mindig, tehát az sem lehet h nem kapott levegőt... Nincs tippem. Veletek volt már ilyen??? Utána megetettem majd elaludt. Viszont álmában is mindig rángott a kezecskéje, mint amikor megijed. Pedig hozzá sem ért senki, csak feküdt szépen magába! Érthetetlen!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Jesszus, hogy lehet ilyen balf... az elmü, pont a legnagyobb hidegben karbantartani. Jól teszed, írjál nekik. Oké, hogy nem egészen háromig húzták el, de azért gondolkodni, azt azért, lehetne. Iszonyat érzés lehetett, hogy ott sír az éhes baba. :( :evil:

Kép
manguszta
 
 


nalunk is most 'tartott karban' mult heten az elmu.
ugy latszik ev vegen hajtanak, pedig jobban tennek ha ezt futesi szezon eltt tennek meg. vajon mi a fraszt csinalnak ezezk szeptember-oktoberben?

lica: probalok valamifele optimizmust magamba eroltetni, alapvetoen ilyen vagyok, csak ez tul kemeny dio.

de ma vegre atmentem a matek szigorlatomon egy kettessel :))

juppijjeeeeee :lol:

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Sziasztok!

Édesek ezek a babák nagyon!

Hú, Tigris!
Teljesen beleéltem magam a történetedbe!
Le a kalappal előtted!
Ezt én nem tudom, kibírnám/kibírom-e.
Asszem, betojtam cseppet. :roll: :lol:
Képletesen!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :lol:
Youlcsiról semmi hír?!

Megyek, elteszem magam, elég nagy a hajtás újabban, vagy csak én pörgök, nem tudom.
Jó éjszakát!
zsuzska30
 
 


Sziasztok Lányok!

Tigris, nem ragasztottam le a gézlapot, csak odatettem rá. És most ezt játszom a BCG oltás helyén is, mert tegnap előtt már kifakadt és jön belőle a genny... :oops: persze, nem tökéletes, mert el tud csúzni egy kicsit, de azért a semminél jobb. :D

Érdekes, h mitől ilyedhetett meg Beni?! Bár ez még gyakran elő tud fordulni náluk. Valamelyik nap Dani is eljátszotta ezt amikor a kezemeben volt. Szerintem mivel még nem látnak tökéletesen, ezért egy egészen apró, de hirtelen jött inger is megrémisztheti őket... :roll: Egy biztos, h nem miattad történt a dolog! :wink:

Ami engem rémiszt meg: délután 5-kor csak 20g-ot tudott szopizni, este 9-kor, meg már egyáltalán nem volt tejem... :cry: nem viccelek, lemértem és nulla lett az eredmény. Basszus... :oops:

Bixi, gratula a matek szigorlathoz!!!!!!!!!!!!!!!

Zsuzska, szerintem abban a pillanatban el fogod felejteni a a szüléssel kapcsolatos félelmeket, ahogy zebrás lesz a teszted!!!!!!!! (bár tényleg nem volt semmi, amit Tigris végigcsinált!!! :oops: :lol: )

Ma megjártam a bőrgyógyászom. Ő is azt mondta, h gombás fertőzés, ami valszeg a hormonváltozások hatására jött ki. Máskor semmi bajom nem lenne, de most gondot okoz. Mangu jó volt a tippped erre... Kaptam két féle krémet (holnapra készítik el a patikában), amivel naponta 4X kell felváltva keneckednem. Azt mondta, ha nem múlik el két héten belül, akkor majd meg kell támogatni gyógyszerrel is, de csak a szoptatás után. :roll:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Tigris

köszi a beszámolót, nem semmi. Sok ponton felismertem ismét az én helyzetemet. Ugyanez volt a forgatókönyv, csak én úgy emlékszem, rögtön lepedőt tettek az arcom elé. Engem a dokim és Járányi Beáta műtöttek. És jó hogy leírtad ezeket, mert 1-2 dolgot pl. én már el is felejtettem, illetve akkor annyira kómás voltam, hogy olyan volt, mintha félálomban történt volna az egész. A sok kellemetlen emlék mellett, persze akadtak kellemesek is : pl. a műtős fiú aki emelgetett nagyon jó fej volt, dumált nekem folyamatosan, a nő aki odahozta az arcomhoz Andriskát és a műtét alatt végig beszélt hozzám...A remegés az nálam is nagyon durva volt és még utána is kb. 1 órán keresztül.

Evés : van olyan hogy 2 óránként enne, de ez nem gond szerintem. Illetve nem mindig éhes, amikor "úgy tesz", csak a kéz szájba tevésével nyugtatgatja magát ha valami nyűgje van, az anyuka meg azt gondolja hogy éhes...

Köldökcsonk : nekünk kb. az5-6. napon esett le, de nem vérzett, én is törölgettem alkohollal és behintőporoztam. Most meg olajozom (védőnő tanácsa).

Fürdés : nem lehet, hogy rosszul esett neki az, hogy kijöttetek a kádból, a jó kis melegből? Moci szeret fürdeni és van amikor sír kijövetelkor.

Mumi

az ELMŰvel nekünk is már számtalanszor volt problémánk, kiakasztó! Remélem most már rendezték a dolgot!

bixi

gratula a matek-szigorlathoz!!!

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


latom majdnem mindenki bekukkantott :)

Kerdes: az arcpuffadas csak akkor mulik el ha abbahagyom a medrolt vagy fokozatosan csokken ahogy csokkentem az adagot?

ugy dontottem ideje valami elfoglaltsagot kereseni magamnak h ne mindig csak a rosszra gondoljak.
kituztuk az eskuvonk idopontjat, majus 14.

van 5 honapom a szervezesre :lol:

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Sziasztok!

Mumi, tessék nyugodtan hipochonderhez fordulni :oops: ! Remélhetőleg a két krém hamar használ majd.

Bixi, erre az orvosok se tudják a választ... kinél így hat, kinél úgy. Lehet, a legjobb arra számítani, hogy a gyógyszer abbahagyása után pár nappal, amikor ürülni kezd a szervezetből.
Tudom, milyen lehet. Amikor tavaly felírták, egész úton bőgtem hazafelé, és még egy jó darabig otthon. De hidd el, tényleg el fog múlni és egy rossz emlék lesz. A terápia szerintem sokat fog segíteni. És arra is jó, hogy más, hasonlóan nehéz helyzetben (nem ugyanarra gondolok persze, hanem pl munkahelyi szurkapiszka stb...) ne viseljen meg testileg.

Az esküvőszervezés szuper dolog! Irigyked-irigyked :-) Ha van kedved, mesélj ám erről is, ugye lányok?

Julcsiról nagy a csönd... lehet, hogy már meg is van a babó??

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok!

Bixi gratula a szigorlathoz és a lagzihoz is!!!!!
Nekem a Medrol elhagyása után kezdtek lemenni a puffadások. Amíg szedtem akár csökkentve is puffadtam tőle. Kb 3-4 hónap múlva ment le nagyja leállás után, de nem álltam vissza a régi súllyomra. 3-4 kg többlet maradt rajtam így is. Aztán terhes lettem! :D

Zsuzska! Hidd el ha nem írtam volna le a történetem már én se emléxeznék rá!!! Benedek mindenért kárpótól!!! Majd Te is így leszel vele. Persze akkor majd meghaltam a fáradtságtól és a fájdalomtól… De arra se nagyon emléxem már! :D

Mumi! Úgy néz ki a gézlap használ (vagy lehet véletlen egybeesés), de már nem vérzik annyira a köldöke Beninek! Szépen gyógyul! Én nézegettem oltás helyét, de még a nyomát se látom ahol beadták neki :D Persze a kifakadása még odébb van nekünk.
Szerencsére azóta az eset óta nem ijedt meg Beni!!! Reméljük így is marad! Sőt ma egész nap alszik! De rengeteget. Eszik aztán 4 órát alszik egyhuzamban. Remélem nem éjszaka jön rá h ő kipihent…
Délután elkezdett ömleni a tejem, elázott a pólóm hamar, így le kellett fejnem gyors, nehogy elvesszen a drága nedű :D Persze amint végeztem egyből felébredt és követelte az adagját. 110ből 100at meg is evett! Tegnap jót nevettem babón, mert párom volt vele itthon és 2 étkezést üvegből kapott előre lefejtem nekik. Este meg amikor szoptatni akartam lazán kezdte „nyalogatni” Beni… Mondtam neki ez már nem az szóval szívja csak jobban! :D Aztán be is indult szerencsére. De nagyon poénos volt a szitu.

Jobbulást, reméljük a felírt kencék segítenek hamar!!!

Lica: szerencsére Beninél csak most volt egy 2 órás evési periódus. De annyira üvöltött érte, hogy ezt nem lehetett félreérteni. A hasa nem fájt (megvannak a jelei) és kaka sem volt pelusban h csípte volna. Kézben pedig nem nyugodott meg. De vízzel sem, szóval csak az evéssel. El is aludt utána. tudod én se rögtön a mellem kínálom neki, mert nem akarom rászoktatni h bármi baja van az evés megoldja… Próbálom kitalálni mi a baja. De itt sajna ez volt tutira…
Nálunk akkor cuppog a kezével meg a szájával amikor nagyon éhes. Meg úgy rázza a fejét h csak na!
Fürdés: még nem emeltem ki a rohamnál, csak pont előtte voltunk. Nem tudhatta h ki akarom venni abban a pillanatban. Szóval nem hiszem h azért „akadt” ki szegénykém. De amúgy a masszázst nagyon szereti előtte és csak a végén kezd sírni a hami után amikor szárítkozunk meg öltözünk.

Julcsi beszámolóját már nagyon várom és persze a képet a piciről!!!! Reméljük jól vannak és hamar jelentkeznek majd!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok Lányok!

Bixi, gratula az esküvőhöz!!! :D Jó kis meló lesz a szervezés! Élveztem én is nagyon...Ha ötletek kellenének, szólj. Abban az időszakban nem fórumoztam, hanem blogoltam. Ha gondlod, megadom linket és elovashatod + meríthetsz ötleteket... :D

Tigris, ezek szerint nem csak Dani álomkóros ma!!! :D Néha felébred, eszik, aztán alszik, de úgy, h alig tudom felébreszteni!! Már a frász jött rám... :lol: Most is 15 percbe telt, mire felkeltettem délután ötkor 4 óra alvás után... :twisted: Azt én is remélem, h nem az éjszaka (meg mi...) látja kárát ennek... :wink:

Örülök, h bevált a gézlap! Az oltás az 5.-6. héten fog begennyesedni és varrasodni, addig csak olyan, mintha egy szunyicsípés lenne.

Istenem, bár nekem lenne így tejem!!!! :cry: :oops: Most már ott tartunk, h 1 nap 1X tud szopizni 40g-ot, aztán semmi... :cry: Nem tudom, meddig fogjuk húzni...
Igen, az vicces, ahogy rácsodálkoznak, h a ciciből nem jön olyan könnyen a nedű, mint a cumiból... :) De látod, csak rájött, h mi a pálya...

Ajaj, na, most mennem kell...Dani nyűgös és viszem fürdeni :D

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Mumi tök jó h van ez a fórum és ennyi mindent meg lehet beszélni! :D
Akkor nem vagyunk egyedül ezzel az álomkórral… Hogy együtt működnek ezek a babák… Érdekes…
Ma először kaja után fürödtünk, féltem is h felébred tőle, de ugyanúgy folytatta az alvást tovább fél órával később. :D Annyi h hangja sem volt fürdés és öltözés alatt…
Még mindig küzdünk pocifájással, de néha olyanokat tud kakilni h moshatom a bodyját!!! mondjuk a pelenka se jött be, pamperst se veszünk többet. Furcsamód csak ennél jön ki a kaki oldalt… Érdekes…

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Igen, tényleg jó, h ennyi mindent meg lehet beszélni itt! :lol: Hihetetlen, de nagyon hasonlóan tudnak lereagálni dolgokat a Manók. Én nem is tudom, az időjárást érezhetik megint?! :shock:

Ma mi is kaja után fürödtünk, ami nem is volt jó húzás...bukott is egy kicsit a nyaggatás miatt... :roll: Viszont, ha Beni bírja, akkor kövessétek ezt a taktikát! Én most az alvást próbálom koordinálni, de ez ma egyáltalán nem ment. És ennyi is nagyon keveset evett ma...nem tom mi van... :roll:

A pocakfájás nálunk is nagy probléma. Az okosok azt mondják, ha szerencsénk van 6 hétig, ha nem akkor 3 hónapos koráig is eltarthat... :shock: Remélem, az előbbi lesz nálunk!!!! :lol:
HHHHHHúúúúúúúú a kakilást ne is mondd!!! Olyanokat tud rotyogtatni Dani is, h egy felnőtt is megirígyelné... :lol:
Érdekes, nekem nincs bajom a pampers-sel. Bár, amit most reklámoznak, az annyira nem jött be, de a régebbi változat belőle igen. Viszont, ami a legjobb (csak most pont kiesik még a mini méretűből, az újszülött meg már kicsi) az a DM saját termékű babylove-os pelusa. Esküszöm a legjobb! :lol: Egyébként is szeretem a termékeiket. A fehér popsitőrlő kendőt is használjuk belőle. Te próbáltad?

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Még nem próbáltam. Tudod úgy voltam vele h nem sokkal olcsóbb mit 1 márkás... A tescos pelust mondták még sokan h jó...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok!
Új vagyok itt, olvasgattam a topikot, és gondoltam tudtok nekem tanácsot adni.
IBS-em van, leginkább a bélgörcsös és hasmenéses tünetek jelentkeznek, ez utóbbi elég durván. Erre loperamidot szedek, egész jól kordában tarható vele a dolog. Viszont most babát tervezünk, és nagyon parázok, hogy mi lesz, ha nem szedhetem a loperamidot. Utánanéztem a neten, találtam néhány írást erről, van amelyik FDA B, és van ahol FDA C kategóriában említik, tehát elvileg szedhető terhességben, csak nincs elég humán adat. Természetesen orvost is kérdeztem, na az szépen kikereste a tájékoztatót az adatbázisban, és közölte, hogy ellenjavallt. Na mondom köszi, a tájékoztatót én is el tudom olvasni....
Szóval az lenne a kérdésem, hogy volt itt valaki akinek az orvosa engedte a loperamid szedését? Vagy tényleg nagy baj lehet belőle?
Nagyon nem szeretnék kockáztatni, de rettenetesen parázok, ha nem szedem a gyógyszert én szerintem még az orvoshoz se mernék elmenni, mert a stressztől tuti gond lenne :? A napokban próbálkoztam a "leszokással", hát nem nagyon mertem kimozdulni a lakásból :cry: Szóval ha valakinek van tapasztalata ilyesmivel légyszi ossza meg velem!
Köszi!
babyface83
 
 


mumi:
az szuper lenne ha megadnad a blogod elerhetoseget! egyelore nem sok tapasztalatom van eskuvoszervezesbol. igaz nyaron mar megvolt a polgari eskuvonk, de mivel az Portugaliaban volt, igy anyosom szervezte, de most rajtam a sor vegre :)

babyface:
udv a csapatban. nekem nincs tapasztalatom ezzel a gyogyszerrel, de ne aggodj biztosan van megoldas, ha IBDvel lehet terhesseget kihordani gyogyszerek mellett, akkor biztosan az IBSre is ez vonatkozik. a lanyok hatha okosabbak a loperamiddal kapcsolatban.

tigris, lica:

a sulyfelesleg meg nem is annyira zavar. tok furi amugy mert most 55kg vagyok, ami 5tel tobb mint a normal sulyom, megis a ruhaim lognak rajtam. nem ertem. viszont elovettem az eskuvoi kepeket, es mintha nem is en lennek, komolyan mondom, pedig az augusztusban volt! nagy pocak, es csontsovany arc. elkepeszto, most pont forditva van, egyenesen ijeszto. alig varom a januar 11-et, akkor veszem be az utso bogyokat :)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


nem tudom megcsinalni normalisan a tickert, nem csak be kell masolni a linket az adatlapba? vagy ti latjatok az enyemet, csak en nem?

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Bixi, a Tickernél nézd meg, h a BBCode-os linket másold be a profilodnál, mert azt engedélyezi itt. Felajánl több lehetőséget általában: html, BBCode és neked az kell.

Itt a link a blogomhoz. :D Ha segítség kellene, szólj! Egy egész dossziém van tele minden információval! :lol:
http://www.weddings.hu/blog/mumigugo/

Babyface, üdv a csapatban! :D Nekem IBS-em van, tehát itt az élő példa, h lehet babásodni!!! Igaz én nem szedtem a terhesség alatt semmilyen gyógyszert!!!!!!!!!

Tigris, a Tecsós pelust még én nem próbáltam...

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Köszi az üdvözlést :)
Közben tovább olvasgattam, azt hiszem Youlcsi említette, hogy szedett enterobene-t (ebben loperamid van) a terhessége elején, igaz akkor még nem is tudta biztosan hogy babás, de tervezték, ugyhogy gondolom nem volt gond a gyógyszer. Ez megnyugtató, bár én valószínűleg igyekszem majd lecsökkenteni az adagot amennyire lehet, és csak akkor szedem be, ha nagyon muszáj.

Mumi, gratula a babához! Megkérdezhetem, hogy te hogy viselted a terhességet ezzel a betegséggel, pláne gyógszerek nélkül? Nagyon nehéz volt? Én annyira parázok a gyógyszermentességtől... azt hiszem nekem pszichés vonatkozása is rendesen van a dolognak, sokszor van, hogy akkor jön rám a hasmars amikor eszembe jut, hogy nagy szívás lenne ha pont itt jönne rám... és akkor azonnal elkezd görcsölni a belem, ilyenkor bekapok egy bogyót és már el is múlt, gondolom megnyugtat hogy bennem van a gyógyszer. Kicsit lökött vagyok, na :lol: Ráadásul egyéb betegségeim is vannak, hát nem lesz egyszerű terhesség, néhányan hülyének néznek hogy babát akarunk vállalni, de én hiszek benne hogy összejön, csak kicsit meg kell szenvedni érte, de annál jobban fogunk majd örülni az eredménynek :D
babyface83
 
 


Szia Babyface! Üdv nálunk! Én nem szedtem ilyen gyógyszert így tapasztalatom sincs vele szerencsére! Reméljük hamar összejön a baba és minden rendben lesz!!!
A psziché probléma ismerős! Dettó így voltam vele én is. Amint rágondoltam egyből jött is! Én ezt pszichiáterrel oldottam meg, mert annyira kész voltam már. Ő írt nyugtatót és hangulatjavítót rá, ami nagyon sokat segített. De azokkal leálltam baba előtt…

Bixi nekem teljes ruhatár cserém volt a medroltól. Mondjuk belém már 2 éve nyomatták kb hol több hol kevesebb dózisban. Vénásan is kaptam párat elég magas dózisban. Szóval engem terhesnek is néztek miatta. Tudod tunikákat hordtam stb.

Mumi majd megkuksolom én is blogod! A képeket már láttam! Nagyon szép menyasszony voltál!!! És jópofák a játékok!!!! :D
A pelusról majd írok ha kipróbáltuk!
Nálatok ma nem nyűgös Dani??, Nálam délután kezdődött. Nem aludt és enni akart egyfolytában. A hasa is nagyon fájt most, 2x úgy begörcsölt tőle h lila lett a buksi és hang se jött ki a torkén. Néma sírás, üvöltés volt. Mondanom sem kell h megijesztett vele. Felrántotta még a lábait is!!! Sokkot kaptam teljesen!!! a fürdés se volt olyan egyszerű… De most alszik! Remélem éjszaka ki tudja pihenni a napot!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris, bocsi, h csak most, de tegnap már nem volt időm... :roll: Köszi a bókot!!! :lol: Nyugodtan lesd meg a blogot!

Dani ma nem volt nyűgös, hála az égnek! Viszont ő is folyamatosan éhes volt! Evett is rendesen... :roll: A délelőtti alvás kimaradt, mert mennünk kellett az orthopédiára, ezért ő gyakorlatilag egész délután és este aludt, leszámítva a zabákat... :twisted:

Két olyan trottyunk volt nekünk is tegnap, h csak na! Szegénynek olyan vörös volt a feje az erőlködéstől! Én is azt hittem, h mindjárt kidurran a kis feje, annyira akarja...

Babyface, a terhesség asszem a betegség óta életem legjobb 9 hónapja volt!!!! Nekem laktóz-és lisztérzékenységem van az IBS mellett. (szóval nem egyszerű a történet, mert mégcsak nem is ehetek azt, amit akarok...) Az 1. trimeszterben még odafigyeltem arra, h mit eszek és néha okozott is hasmenést 1-2 kaja, és még idegi alapon is előjött a dolog... (egyébként leginkább idegi alapon működik ez nálunk, szóval ott kell kontrollálni, amennyire csak lehet... :roll: ) A 2. trimeszterben viszont tipikusan előjött a szorulásos terhességi tünet. Olyannyira, h még az aranyerem is kijött...(na ez nem volt túl kellemes...kint is maradt szülés után két nappal kezdett el visszahúzódni) Viszont ez az időszak maga volt a megváltás!!!!!!!!! SEMMI BAJOM NEM VOLT!!!! Ehettem bármit, mehettünk bárhova, érhetett bármi olyan inger, ami kevésbé tetszett, semmi nem tudott kizökkenteni! Szerintem a szervezetem is tudta, h a gyereknek kell mindenféle tápanyag, azért nem tiltakozott ellene... Egyébként is nagyon pöpec kis terhességem volt, alig voltak tünetek... :lol: :wink:
Na aztán a 3. trimeszter megint olyan volt, mint az 1. és mióta kijött a gyerek, minden a régiben... Allergiák visszatértek, idegi alapon működik a dolog, de próbálom kordában tartani pszichésen! Gyógyszert nem szedek és nem is akarok, ha nem muszáj! Igazság szerint, majd el kellene mennem dokihoz, h mi is legyen akkor a történettel...

Upsz, bocsi, most mennem kell...Dani felébredt... :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Szia Babyface! Üdv a csapatban!
Alapjában véve azt mondják, hogy a babát károsítja a gyógyszer nem-szedés miatti gyulladás megléte, úgyhogy nem igazán a tünetmentességre, hanem a gyulladásmentességre kell ügyelni várandósan. Ezt a hatóanyagot nem ismerem; A refluxra adott gyógyszerek teratogének (omeprazol, lanzoprazol), a szulfonamidok nem.

Minden tájékoztatóra ráírják, hogy ellenjavallt, akár azért, mert károsít, akár azért, mert nincs elég adat, akár azért, hogy extrém esetnél ne pereljék a gyógyszergyárat. Így az olyan orvos, aki kikeresi a tájékoztatót és az alapján mondja a páciensnek, hogy szedje-e vagy sem, arra én személy szerint azt mondom, hogy sürgősen ott kell hagyni és olyat keresni, aki gasztroenterológus specialista. Aki kívül-belül ismeri a gyógyszereket és előny-kockázat mérlegelés alapján megbízható tanácsot tud adni. Szerintem :oops:

Kép
manguszta
 
 


mumi: csodalatosak vagytok a kepeken! koszonom a blogot, at fogom bongeszni :) nagyon tetszik a frizurad, es a dekoracio szinosszeallitasa is! hol volt a lagzi? (jo jo nem kezdek el kerdezoskodni, gondolom a blogbol kiderul majd minen info :))

tobbiekrol is szivesen megneznek hasonlo fotokat! :)

tigris: ez ijesztoen hangzik amin keresztulmentel a medrol miatt. miert kellett 2 evig szedned? nem mult el a gyulladas? es kozben neha be kellett fekudnod vagy hogy volt ez? es a vegen hogy sikerult leallni rola?

mangu: te nagyon jol tajekozottnak tunsz gyogyszerek teren! csak nem orvos vagy vagy gyogyszeresz? vagy a betegseged miatt tudsz mar enni mindent? ti egyebkent most probalkoztok a babaval, vagy mi a helyzet nalatok?
elkezdtem visszaolvasni elejetol a hozzaszolasokat, de meg csak ott jarok, tavaly karacsony elott megmutottek. remes lehetett pont akkor..

most tudtam meg, hogy az anyasagi tamogatas mellett halva szuletes eseten is jar tgyas. szulestol szamitott 6 hetig, uh be kellett mennem a korhazba papirokat pecseteltetni. meg mindig nincs meg a boncolasi jegyzokonyv, 1,5 honap alatt. ennyi boncolast vegeznek vajon, h ilyen lassan megy?

mai natol csak 24mg! :)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


koszi mumi mostmar jo a ticker :)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


bixi,

gratula az esküvőhöz! Nekünk is 2 helyen volt (Horvátországban volt a templomi, Bp-n a polgári) és mindkettőt mi szerveztük, úgyhogy ha kell vmi tanács, csak kérdezz bátran :)

babyface,

üdv a klubban!Én a terhesség alatt Xalazin kúpot szedtem (hatóanyaga meszalazin), és a betegtájékoztatóján szintén az van, hogy "beszélje meg orvosával", kicsit paráztam tőle, de aztán az orvosnőm is megnyugtatott meg a fórum is...Nekem colitisem van, most hálIstennek remisszióban, nem is szedek most semmit.

Tigris, Mumi,

Moci 2 napig nagyon keveset evett, meg is ijedtem rendesen, aztán ma meg belehúzott és 140-et is beszippantott legutóbb :D Mostanában jókat alszik nappal is meg este is, pocakfájás meg csökkent vagy múlófélben van, mert már nincs az a nagy üvöltés vörös fejjel és hullámzó nyelvvel :) Van esti rutinszerű sírás, de már nem olyan erőteljes (vagy már hozzászoktunk...? :D
Eddig minden nap többször volt kakija, ma először nem volt egyáltalán, de állítolag anyatejes babáknál lehet az is hogy 3-4 napig nincs...

Most viszont felébredt,úgyhogy megyek...

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Bixi: én sokáig titkoltam a dokim előtt h újra belobbant a betegségem és véreztem, de nagyon. Aztán persze kiderült fél év múlva, mert annyira nem volt vasam a CRP meg az egekben. Onnantól folyamatosan lökésterápia, de amikor csökkentettük majd elhagytuk újra belobbant. A végén már a kórházi infúziós kezelések után 1 hétre rá elölről kezdődött minden… Na ebből lett elegem meg a hízásból. Átmentem egy másik orvoshoz. Ott azzal kezdtem, hogy ha kell vegyék ki a vastagbelem… Ő megvizsgált és közölte h nem érdemes beáldozni a belemet, mert csak a végbél van érintve meg kicsit a leszálló ág. Gyógyszerváltás volt: Immurant kaptam meg talán Kliont és Salofalk kúpot a Salofalk tabletta mellé (3x1000mg) illetve a Progasztro port kellett innom. Na ez segített kb 2-3 hónap alatt leépülnöm a medrolról és le is dobtam nagyját a hízásnak.

Lica mi megint a pocival küzdünk. Megint köményteát csinálok neki, ami ugyan meghajtja, de attól még szenved Beni.
Most a pelusokkal vagyok bajba: a pampersből a kaki jön ki, a huggesból a pisi. Nem tudom h csinálta de reggelre a teljes ruházata tiszta pisi volt!!!De úgy mintha mosógépből vetted volna ki a ruhát. Pedig éjszaka pelusoztam át. Kicsinek nem kicsi! Hisz mindenhol fedi jól. Nem értem én ezeket a pelenkákat…

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok!

Bixi, csak tájékozódtam, mert nem bízhatom az egészségemet a véletlenre és volt már szerencsém rossz orvoshoz, nem is egyhez.

Például ha tavaly csak bólogatok az egyik akkori dokimnak és nem kaparom ki magamak tíz körömmel a specialistát, akkor ma már talán nincs meg az egyik vesém. Baromira boldog és felhőtlen voltam a karácsonyi műtét miatt, az odavezető út volt a rémes.

Meg kellett tanulnom rákérdezni, estenként kétségbevonni, mert jó pár dologban nem a tankönyv szerint működöm. Isteni szerencse, hogy remek gasztroenterológusom van akiben megbízom, mert hogy alaptalanul nem mond semmit, elmagyarázza, mi miért van, nyitott a visszajelzésre (ez nyilván az ő munkáját is könnyíti).

A nőgyógyászom is remek, egy fiatal és/de nagyon okos orvos és emberileg is 100%. Vele akkor volt a nagy döbbenet, amikor műtét közben megtalálta bennem a rengeteg endometrikus csomót (olyan ritka típust, amit nem mutatott ki semmi), meg amikor nem volt elég az altató és majdnem orrbarúgtam a műtőasztalon. Azóta elfogadja, hogy a tankönyv nálam csak kiindulópont, nem törvény...

Babával 3 éve próbálkozunk, (tavaly az endó és veseműtét előtt várandós voltam és 6-7 hét között elveszítettem, utána szakadt rám pluszban a többi). Jelenleg kétszer már mintha összejött volna, de nem maradt meg. Clostylbegit+progeszteron kúra mellett. Egy bizonyos hormonból van kevesem (ami általában sok szokott lenni és ezért nem tudnak teherbe esni), de azt nehéz belőni, hogy mennyi kéne és hogyan, így kerülő úton a Closty által a hipofízist piszkáljuk. És próbálkozunk lelkesen :D

Szóval én mindenkit bátorítok, hogy kérdezzen, esetleg kétségbevonjon, kérjen másik orvostól véleményt, mert hát egy életünk és egy testünk és egy egészségünk van, szóval nekünk a legfontosabb, hogy helyesen kezeljenek.

Kép
manguszta
 
 


sziasztok!

kepzeljetek visszajottem dolgozni. oktober 13 ota nem voltam, tok fura egesz nap megint egy helyben ulni es a monitort bamulni.
poziciom persze meg nincs, meg nem sikerult kitalalniuk, h mit is fogok csinalni.

csutortooktol viszont szabin vagyok, uh most egyelore meg nem izgat.

lica: hogyhogy Horvatorszagban volt a templomi eskuvotok?

arrol tud esetleg valaki valamit h a felnottkori kereszteles hogy mukodik? Andre nincs megkeresztelve ugyanis. viszont ha nincs magyar allampolgarsaga, lehet h nem is lehet ezt itthon elintezni?

tigris:
meg olvasni is rossz volt ezt a tortenetet. remelem en nem fogok igy jarni, es nem fog ujra belobbanni. egyelore szepen tudom csokkenteni is minden rendben van szerencsere...
szoritsatok h igy is maradjon...

mangu: sajnalom h ennyi mindenen kell keresztulmenned. es csodalom a kitartast, nem lehet konnyu neked sem :(


de ne csuggedjunk, bizzunk benne h jovore ujabb 3-4 babaval gazdagitjuk a topicot :lol:
mi is lelkesen gyakorlunk mar most, persze mi meg nem mehetunk most elesbe.

meg mindig nem talaltam meg a vegleges dokikat, januar elejen megyek egy ujabb nogyogyaszhoz es gasztroshoz.


karacsonyi keszulodesssel ki hogy all?

zsuzska, youlcsi, valami hir valakirol? veronika zebra-tars?

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


bixi,

azért volt Horváto-ban, mert én odavalósi vagyok (csak már lassan 20 éve itt élek) és könnyebb volt odavinni a páromat, mint idehozni az egész családomat (meg nem is tudott volna mindenki eljönni, pl. a nagymamám biztos nem).
Az én férjem is felnőttkorban keresztelkedett meg, előtte kellett járni hittanra és aztán "levizsgázott" (azaz konfirmált). Nem hiszem hogy az állampolgárság számít... (legalábbis remélem, mert az elég nagy gáz lenne az egyházra nézve...)

Üdv!

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


ahoi!
babázok :)
már itthon :)
mindjárt szopi-idő van, úgyhogy rohanok.

a lényeg: 14-én beindították, majd magas-egyenesállás miatt sűrgős császár lett a vége. meg egy csodaszép hajasbaba (képek iwiwen ;))

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Juli! GRATULAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nézem képeket!!! :lol:

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Gratulalok!!!!! :lol: :lol: :lol:
majd ide is kerunk legyszi kepeket ha lesz idod!

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Youlcsi, GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagyon édes és mekkora haja van!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jelentkezz, ha lesz időd!

Nekem is mennem kell már megint...ma elég nyűgös Dani... :roll:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Julcsi, gratulálok a hajasbabához!!!

Millió puszi!
Manguszta

Kép
manguszta
 
 


Mumi nem vagy egyedül! Jön a melegfront azt mondják! Mi is visítottunk párat a hasa miatt, meg nem igen aludt nap közben, csak 1-1 órákat. 2 óránként meg etetnem kellett, mert tovább nem bírta szegényem... Remélem az éjszakánk jobb lesz mint a nappalunk!
De az is tipikus h amikor egyedül vagyok mert párom szolgálatban van, azok a napok katasztrófák ált. :twisted:

Juli mekkora haja van babádnak!!! Ez már frizura öcsém! :lol:
azért remélem megírod majd születés történeteteket!!! :wink:

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok Lányok!

Élek és virulok.

Youlcsi! Gratulálok a gyönyörű babához.

Nálunk előállt egy olyan helyzet, hogy pffff..... Az egyik szemem sír, a másik nevet. Megkaptam az a munkát, amit évek óta szerettem volna. Persze ez azt jelenti, hogy babaprojekt sztornó. :( Mondjuk max. 1 évre.

Előttem a nagy döntés: munka vagy gyerek?

Olyan rossz, hogy mindent egyszerre akar az ember. :(

Mi a mai nappal hazautazunk, de majd beszámolok, hogy milyen döntésre jutottunk, mert a férjem még nem is tudja, hogy felvettek. Kb. 5 perce szóltak a cégtől. :lol:


Minden kismamának és leendő kismamának kellemes ünnepeket kívánok!

Veró

Kép
veroniks22
 
 


Verus, gratulálok a munkához!!!!
Azért, nem olyan könnyű összehozni azt a gyereket... a mai eszemmel én már fél év után elkezdeném a próbálkozást :-) Meglátod, a jobb környezet meghozza majd a gyümölcsöt is :)

Mindannyiotoknak békés, áldott Karácsonyt kívánok, sok szeretettel!
Millió puszi:
Manguszta

Kép
manguszta
 
 


Youlcsi!
Gratulálok!
Megtaláltalak iwiwen, megérte keresni!
Gyönyörű babád van! Sok-sok egészséget, boldogságot Nektek!
Már vártam, melyiken van nyitva a kis szeme, úgy néz, olyan éééééééédes!
Mint egy játékbaba! Jaaaaaaaaaaaaj, végre megvan mindenki!
Akkor most kiért is aggódjunk?!
:roll:
Akkor szorítunk magunknak, hogy jöjjön a következő transzport kölök. :lol:
Vera, gratulálok a munkához! Szerintem ne hagyjatok fel a próbálkozással, ha Isten is úgy akarja, lesz.
A munka miatt - szerintem - ne halogasd!
6 éves házasok vagyunk, már előbb is elkezdhettük volna........
Épp ma találtam egy feljegyzést 2005-ből....majdnem sírva fakadtam, úgy megsajnáltam magam.
Azt hittem, babás vagyok, és leírtam a gondolataimat......"hát, végre velem is megtörténhet a csoda..." "úgy várlak...."stb.
Szívszaggató, főleg az, hogy ennek 5 éve!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry:
Már másképp gondolkodom, mondtam a férjemnek, hogy talán az esélytelenek nyugalma szállt meg, vagy mi, de ez a fajta para elmúlt már több, mint egy éve, hogy jaj, most megjön, vagy nem, vagy teszteljek, vagy két csík, vagy mi........
Egyszer úúúúúúúúgyis lesz! Addig nem nyugszom!
Viszont nem agyalok, mert abba már többször majdnem belehülyültem.
Na, ennyit rólam és a nosztalgiáimról!
Holnap feltétlen benézek ide hozzátok!

Vigyázzatok a gyönyörűségeitekre!
Puszi mindenkinek!
zsuzska30
 
 


Sziasztok!

Vera igaza van a többieknek!!!! Vállald a munkát aztán közben próbálkozzatok. De persze ne görcsösen!!! A sors meglásd elrendez mindent!!! De tényleg így van!

Zsuzska! Helyes a hozzáállás! Minél jobban görcsöl az ember annál jobban nem jön össze majd. Ne nézz le érte, de én annyira babát nem akartam mint férjem. Ezért mentem bele a próbálkozásba. Gondoltam úgyse jön össze az olyan hamar. Na tévedtem! Jan végén kezdtük és február 23.-án mensiztem utoljára. :lol: Persze nem bántam meg Benedekemet!!! Örülök h van nekünk!!! Szóval lásd én nem akartam még babát és rögtön lett... Ez a sors útja...

Mindenkinek Boldog Karácsonyt Kívánunk!!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


ez nalunk is igy volt, nalunk is a ferjem akarta inkabb es rogton osszejott. persze mostmar en is mindennel jobban szeretnem.
vera, en a melo miatt tuti nem hagynek fel a probalkzassal, persze nem ismerem a helyzetedet, de nekem nem tudnanak olyan allast mondani amiert felhagynek a probalkozassal.

Kepzeljetek, tegnap osszefutotam a felso szomszeddal, aki utoljara nagy pocakkal latott. teli dzseki meg sal volt rajtam. koszontem neki, o meg flegman visszakoszont, h hello. joban vagyun kulonben, es mindig lyukat beszel a hasamba, szoval fura volt.
beszalltunk a liftbe, es tudjatok mit kerdzett??: 'te az Evi testvere vagy? hasonlitasz ra..' meg annyit sikerult kinyognom, h nem a testverem vagyok, hanem en vagyok Evi. aztan hazarohantam es orakig zokogtam a ferjemnek. gyulolom a medrolt, a sirba fog vinni




nna most lassan elteszem magam, 6.30kor szall fel a gepunk reggel, uh mindjart kelnunk kell. remelem nem ragadunk Amszterdamban.............

En is kivanok mindannyiotoknak Bekes Boldog Karacsonyt es egy Nagyon Nagyon Boldog Uj Evet!!

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Youlcsi

GRATULÁLUNK!!!! Fárasztó, de csodálatos napok következnek most neked is :)

Veroniks

egyetértek a többiekkel, a próbálkozást nem szabad feladni.

MINDENKI
Csodálatos Szentestét, boldog ünnepeket és mosolygós, kisbabás új évet kívánunk Mocival! Kép Andriska boldog ünnepeket kíván

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Áldott Karácsonyt kívánok Mindannyiótoknak és Családtagjaitoknak!
Kép
zsuzska30
 
 


Sziasztok Lányok!

Azt sem tudom, hol áll a fejem... Most jutottam hozzá, h írjak két sort! :lol:

Mindenkinek Nagyon Boldog Karácsonyt Kívánunk!!!!:lol:

Puszi Dóri, Tomi, Dani

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Sajnos igazi röhögős képünk még mindig nincsen, de itt egy szuszókás kép a 7 hetes Mikulásról! :lol:

Kép

Még egyszer Boldog Karácsonyt Mindegyikőtőknek!!!! :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Kép

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


BOLDOG KARÁCSONYT!!!
Kép

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Igaz nem mikulásos ruha, de szerintem így is nagyon édes manó fej! :D
Mindenkinek további Boldog Karit kívánunk!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Annyira édesek ezek a babák, lányok!
Youlcsi, odatetted a fa alá?! :lol:
Nektek valóban karácsonyi ajándék lett a kis hajasbaba.
Jó, hogy benéztem, megmelengette a szívemet a fotósorozat!
Köszönöm!
További meghitt ünneplést kívánok Mindenkinek!
zsuzska30
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: