Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Netty
Naponta egyszer azért sikerül még "produkálnom", az viszont iszonyú szenvedéssel jár. Főleg mióta elkezdtem szedni az Elevitet, azóta rosszabb lett.
A Minkát egyszer régebben hallottuk egy játszótéren, Lucám akkor kijelentette, hogy ha lesz lánytestvére, őt bizony Minkának fogják hívni. Nekünk is tetszik, de még nem fix.
Szegény Zéti, biztosan nagyon megrémült, ilyenkor nagyon kétségbe tudnak esni. Még szerencse, hogy nem kellett varrni.

Linácska
Nekünk csonthéjas allergiánk van, diótól, mandulától, mogyorótól, sőt, még a máktól is tiszta kiütés lesz Luca. Önmagukban ezeket könnyű kikerülni, de szinte az összes müzliben, kekszben, müzliszeletben van mogyoró, vagy nyomokban tartalmazhat. Az oviban rendszeresen elfelejtik megnézni, mikor ilyesmit adnak neki. Múltkor is tiszta pöttyösen hoztam haza, mert marcipános szaloncukrot evett...

A táblázatot én is láttam múltkor, nagyon klassz!

Brigi

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Szép vasárnapot mindenkinek!

Betegeknek jobbulást!

JJucuss
DOTE-s voltál? Mikor végeztél? Melyik bel? Én 2005-ben... :wink:
Nyugi!!!!!

UH-mérés
Egy ÁTLAG mérethez viszonyít a gép szoftvere... átlagtól lehetnek eltérések...
Számít a gép felbontása, a vizsgálatot végző gyakorlottsága...

Brunhild
Nehéz úgy áthelyezni az orvosokat, hogy ne érintkezzenek beteggel... akkor marad a labor pl.... de ott is van fertőzésveszély...
12-13. héten az UH-nak nem a nem megállapítása a cél... de előfordulhat, hogy a baba mutogatós kedvében van... és akkor lehet azt is látni :wink:

Én nagyon nem vagyok parás... naponta többször is elmegyek UH mellett, de nem jut eszembe, hogy folyamatosan nézegessem Baby Leot :oops:

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


Méret alapján terhességi kor meghatározás
Most megnéztem 2 szakkönyvet... eltérő méreteket ír :wink:
Szülészeti kórlapba több terminust szoktunk írni:
-utolsó mensestől számított (jogi szempontból ez a mérvadó)
-koraterhességi UH alapján számított (16-18. héttől már nagyok az egyéni különbségek a babák méretei között)
-első magzatmozgás alapján számított...

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 

 
 

Nagyon rendes volt a kisfiam, reggel már produkálta is a második kakit, így végül is csak két adag antibigyó maradt ki.

Lassan indulunk moziba. Levit lepasszoljuk, és megnézzük Lilivel az Aranyhaj és a nagy gubancot.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok Lányok!

Jó rég voltam, de elég nyüzsis hetek voltak a munkahelyemen, esténként meg már fáradt voltam írni, csak olvastalak titeket. Már írtam múltkor nektek, de elszállt… ezen meg úgy felhúztam magam, hogy nem írtam le újra. Megpróbálok visszaolvasni.

De jó annak, akinek van már kiskönyve! Én kedden már 12. héten leszek, de csak szerdán megyek a védőnőhöz. Engem még nem küldtek vérvételre a vérkép, meg toxo miatt… csak a 12. heti UH lesz, meg genetikai vérvétel kedden. Drukkoljatok légyszi!

Nevek nálunk nincsenek, mert férjem még korainak tartja. Többször nekifutottam, hogy javasoljak neveket, de csak azt értem el, hogy mindegyiket kifigurázta, úgyhogy inkább hagyom. Anyukám múltkor már listával érkezett 

Írtatok a vitaminokról, nekem Femibiont javasoltak. Biztos alkat kérdése is, de egyszer se volt hányingerem, az Elevitről pedig többen írják, hogy hányingert is okozhat.

Linácska
Remélem, minden rendben lesz a tejterhelésnél!
Leírnád, hogy az Izsáki épületbe ha bemegyek, majd merre lesz az UH, aztán a terhesgondozó, meg a vérvétel helye? Bocs, de még sosem voltam bent, és nem akarok ott bénázni. Így is nagyon fogok izgulni, aztán még ha elkeveredek… Köszi!!!

Panndi
Biztos nagyon jó volt látni a hatalmas bébidet! Duphastont meddig kell szedned?

Brunhild
Ez tényleg durva, hogy mindig van vmi… Jobbulást Nektek!

Addisz
Gratulálok a Te dobogó szívecskédhez is!

Anabique
Már én is vettem a kelleténél nagyobb felsőt a jövőre gondolva… Klassz lehet a ruha!

Netty
Drukk az UH-hoz!

Klarissza
Nem semmi, hogy még mindig fogysz. Nem tudom, hányadik hétben vagy, de lassan csak elmúlik a hányinger.

Jucus
Elhiszem, hogy izgulsz, remélem, minden rendben lesz.

Leo
De jó Neked, hogy nem aggódsz! Biztos Neked van igazad!

Gydavid
Örülök, hogy rendben volt az eredmény. Sajnálom a szülők hozzáállását.

Róka
Jól vagy? Mi van Veled?

Vivcsen
Szép nevek!

Szép vasárnap délutánt!

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


Sziasztok!

Kicsit én is eltűntem,de csak a karácsonyi sürgés-forgás miatt.már szinte minden megvan,még 1-2 dolog és kész.

Valaki írta,h folyton parázik,nézi a wc papírt,van-e rajta vmi.na én is ilyen lettem,pedig egyik terhességnél sem voltam ilyen.csak most többször görcsölgettem.tegnap du is fájt a hasam,néztem a papírt,de semmi.este elmentem fürdeni,és "megvizsgáltam magam",és vért is meg barnás cuccot is találtam.nagyon megilyedtem,de nem lehetett nagy vérzés,mert a wc papírig sem jutott el.ma sem.lehet a sok rohangálás,meg talán mostanában kellett volna megjönnie ,nem tudom,de jövő hétem beugrok egy uh-ra.

Betegeskedő gyerkőcöknek jobbulást!Brunhild! neked is!

Gratulálok az uh-os eredményekhez mindenkinek!szép nagy babócák már!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32
 
 


Itt vagyok, csak sajnos ezen a hetvegen benn kellett lennem az egyetemen, es csak most jutottam gephez.

Szerencsere minden rendben a babaval. 2 es fel orat vartam az orvosra (egy teljesen ismeretlen, az egyetem közeleben). Azt mondta, hogy nagyon erös gombam van es valoszinüleg amiatt vagyok verzekenyebb. A babaval nincs semmi. Olyan vicces volt, mert meg akarta merni es közben elfordult a baba :) Most legalabb szereztem meg egy kepet :)

Remelem a betegek javulgatnak. Brunhild, mi van a karoddal?

Az en hasam szerintem egyaltalan nem nött semmit, a melleim is csak nagyon picit, ugyhogy szerintem a kismama ruhak meg varatnak magukra, pedig mar lig varom! De mar 2,5 napja nem jött vissza semmi a gyomrombol :)

Honey, remelem minden rendben, es mar elmult!

MrsLeo, nem tudom, hogy tudsz ilyen nyugodt lenni ... nagyon irigyellek erte :))
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


Nyugodtságom
Miután már "túléltem" többtucatnyi, egyenként is halálos betegséget, úgy gondolom, hogy a terhességek nagy része teljesen normális módon, minden komplikáció nélkül lezajlik.... még nem halt ki az emberiség :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


Gil,
írtam privit.

rókakoma,
de jó, hogy minden ok.
Nekem még 8 napot kell várnom UH-ig, remélem minden rendben van, mert továbbra sem érzek sokmindent a terhességből. Ma kicsit szurkált a hasam, de elmúlt.

Én ennél a terhességemnél valahogy nem parázom annyit. Levinél volt a legrosszabb, mert ugye ott előtte volt rossz tapasztalatom, és utána 17 hónapot vártunk rá.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Én már kb 2 hete kismamanadrágot hordok.nekem mindíg hamar látszódott,+ hozzájön,hogy 2ik 3ik,és persze a 4ik terhesség hamarabb látszik.de amúgy döbbentem látom én is hogy mekkora. :roll: Kabátot kell majd vennem,mert a mostaniban még kb 3-4 centit nőhet,és ha ilyen tempóban nő,akkor pár hét kérdése.

Rókakoma!
Jó hogy minden rendben!nyugodj meg!miért kellett bent lenned az egyetemen?
Nekem elmúlt minden,szerencsére,de azért ha lesz hely a héten megnézetem uh-on.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32
 
 


Sziasztok!

Jelentem: karom jobban van, nem jött helyre, még mindig fáj, de már jobban tudom mozgatni, a fájdalom pedig most már inkább az alkaromban van (külső/felső oldalon, nem belül). Köszönöm mindenkinek a jótanácsokat!

Rókakoma: hurrá :) Örülök, hogy minden rendben van!

Mrsleo: szeretem a hozzáállásod, igazad van :lol:

Honey: biztos nincs baj, szerintem is túlhajszolhattad magad. Én is ma végre vasaltam, de közben néha meg kellett pihenjek, leüljek... Nem görcsöl, nem vérzik, de néha én is érzem, hogy le kell ülnöm, mert valami nem jó...

Hízás: még mindig semmi, aminek természetesen örülök..
Valaki kérdezte, hogyan lehetséges szülés után hízni? Hát úgy, hogy amig szoptattam (majdnem 1 évig), nekem minden nap kötelező módon fel kellet falnom (legalább)egy csomag györi csokiba mártott perecet, különben elpusztultam volna.. (terhesség alatt egyáltalán nem kívántam az édességet)..és hát rám jött 6 kg, ha jól emlékszem :(
20140901114303
 
 


Jó reggelt!

gil, szerdán megyek dokihoz, aztán megbeszéljük a duphastont. Most három napja nem véreztem, talán lassan abbahagyhatom.

brunhild, örülök, hogy jpbban vagy :)

rokakoma, örülök, hogy minden oké a babával!

Szoptatás alatt én is rengeteg édességet ettem, és nagyon sok folyadékot ittam, volt, hogy napi 7 liter vizet is megittam. De én így is fogytam :roll: Ezek szerint ez alkati kérdés.

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Hello!

Én is imádtam a szoptatást mert bármit megehettem csak fogytam tőle bezzeg utána :roll:

Néha megijedek, de én sem igazán parázok, sőt valahogy úgy érzem eddig ez a legtökéletesebb terhességem, mert a többiekkel szinte végig fájt a hasam, görcsölgettem most meg semmi. Rókakomát leszámítva :evil:

Honey várjuk a híreket, de lehet neked is csak egy kis gombád van attól vérezgetsz. Sajna nekem mindig kijön terhesség alatt, lehet a sok édesség miatt amit amúgy nem nagyon eszek meg most meg nagyon. De most inkább sütemény párti vagyok a csokit nem is kívánom látni. Tegnap lekváros tekercset sütöttem na nem mondjam szinte el is fogyott, már rá kellett szólni nagyfiamra, hogy hagyjon már az öccsének is.
klarissza36
Kecskemét
 
 


Brunhild,
nekem szoptatás alatt kötelezően 1 tábla marcipános boci csoki volt az adagom :lol:
Amúgy én a csökkent glükóz toleranciám miatt legalább terhesség alatt betartom a diétát, a babának azért nem akarok nagyon ártani, így terhesen nem szoktam sokat hízni. Bár szombaton ettem pizzát, tortát..., volt is lelkiismeretfurdalásom :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Drukkoljaltok, 9.40 re megyek :wink:

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


Drukkolunk
klarissza36
Kecskemét
 
 


Netty: Szorítunk!!!

(Reggel ráálltam a mérlegre, s kiderült, hogy majdnem 1 kg-ot fogytam! :lol: ) Arra tippelek, hogy a terhesség végére kb 78 kg leszek (most éppen 67,5)...

Nevünk még nincs nagyon, ha lány: Bunhild :D (9 éve megvan ez a név...), ha fiú, nem tudom, már a harmadiknál is alig tudtunk megegyezni a férjemmel :roll: ..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.01.28 22:32-kor.
20140901114303
 
 


Sziasztok!

Netty
Drukkolok én is, majd számolj be róla, hogy mit láttál!


Többen írtátok, hogy van vagy szokott lenni gombás fertőzésetek. Tegnap óta gyanús a helyzet nálam is, nem vagyok egészen biztos benne, de tapasztaltam erre utaló jeleket, amin nagyon meg is lepődtem, hiszen amióta tudom, hogy állapotos vagyok még a szokásosnál is jobban vigyázok.
Ha mégis gomba, akkor mit lehet ilyenkor alkalmazni? Nyilván orvosi megerősítés nélkül nem kezdenék el semmit, csak érdekel, hogy van-e rá egyáltalán gyógymód.

Tegnap én is megmértem magam, alig mertem ráállni a mérlegre, mert kifejezetten jó az étvágyam és nem hánytam egyszer sem. Erre kiderült, hogy fogytam 2 kilót! Érthetetlen, de persze nem bánom.

Szép napot mindenkinek!
Brigi

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


addisz,
Canesten hüvelykúpot lehet használni, 3 egymást követő este, és ez általában elég is. Én már kétszer használtam, amióta babás vagyok. Recept nélküli.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Netty,
mi volt, mesélj!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

nagyon nem voltam jól a hétvégén, és ez még mindig tart. Fáj a hasam, nem jó a közérzetem, pedig még vásárolni kéne, de most nem idegesítem magam. :)

netty: mi volt?

http://www.citybrands.hu/aktualis/28
nem tudom érdekel-e valakit, féláron lehet venni a Tropicáriumba családi belépőt.

pihe

hopihe79
Budapest
 
 


Köszi én rendeltem is!
Lányok képzeljétek én nagy nehezen, a második érthetetlen hüvelyfertőzés után jöttem rá, hogy az antibiotikum szedésétől van!Nem szedtetek véletlen?

Kép
Kép
Kép
gydavid
 
 


gydavid: Az antibiotikumtól nekem is mindig ez van. Tönkreteszi a bélflórát. A gyógyszertárban a gyógyszerész nekem egy probiotikumot javasolt, azt mindig szedem az antibiotikummal együtt, és úgy nincs baj. Sokkal hatékonyabb állítólag, mint a Normaflore. Protexin Protect a neve.

pihe

hopihe79
Budapest
 
 


Hopihe, hogy érzed magad? Nem vagy jobban? Pihenjél amennyit lehet.

Netty ??

Gydavid: ez tényleg igy van, az antibiotikum gombát, candidát okoz általában :(
20140901114303
 
 


brunhild: köszi :) próbálok lazább nadrágokat hordani, meg sokat pihenni, holnap még dolgozom, utána másfél hét pihi. :)

kicsi fiad meggyógyult?

pihe

hopihe79
Budapest
 
 


Hát igen az antibiotikum arra hajlamosaknál okozhat ilyesmit. Mondjuk maga a terhesség is hajlamosít a gombás fertőzésre. Canestent lehet. Kár, hogy amit vény nélkül lehet kapni a krémmel együtt, az elég drága, a receptes olcsóbb, csak akkor az ember lánya nem ússza meg a nőgyógy. vizsgálatot.

Van egy jó sztorim.OFF
Egy betegemet (idősebb néni) elküldtem vércukorterhelésre. Elmagyaráztam, hogy vesznek először éhgyomri vért, aztán amit adtam cukrot, abból csinálnak neki egy limonádét,meg kell innia és aztán 2ó múlva még egy vérvétel.
Pár nap múlva jön, hogy volt a vizsgálaton és cukrot is kellett vennie a patikában. Dehát adtam!-mondom neki.
Azt ő nem vitte. Akkor hozza vissza, odaadom másnak. jajj, azt nem tudja, mert süteményt sütött belőle.
Még szerencse, hogy nem lett cukros. :D
jjucuss
Eger
 
 


jjucuss,
én krém nélkül szoktam venni a 3 darabos Canestent. Azt is recept nélkül.
Aranyos ez a sztori :lol:
Január 7-én én is megyek terhelésre, kíváncsi leszek. Utoljára májusban nézték, akkor végre jó volt a 2 órás cukrom is, na jó, az inzulin nem, de legalább a cukor igen, ilyen sem volt az elmúlt 3 évben :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Ne is mondd!
Nekem is diétáznom kellett mind a két terhességem alatt. Szörnyű!Most is kéne, de nem teszem. 2x néztem étkezés utánit, jó volt. Gondolom ha majd elkezdek hízni, akkor fognak romlani az eredmények.

A cukorterhelés meg... a második gyereknél a 2 óra várakozási időben elmentem a könyvesboltba. Futva kellett kimennem a friss levegőre, mert majdnem rókáztam.Szép lett volna,pláne ha könyvet is ér.Azt hiszem most kisírom a zsömle-tejet, bár nem igazán szabályos, de nem érdekel. :evil:
jjucuss
Eger
 
 


Na megyek kiterülök az ágyban.

Jó éjt mindenkinek!

Lassan jön a 2. trimeszter! HIHETETLEN!!!

Ja, ma hánytam a rendelőben és az asszisztensnőnek meg a védőnőnek még mindig nem esett le a tantusz. :D
jjucuss
Eger
 
 


jjucuss,
nekem zsömle tejtől, kajától mindig jó volt, csak ettől a lötyitől nem.
Nekem ami megnyomja, az a liszt, nem is annyira a cukor. Úgyhogy azt betartom, hogy graham kenyeret eszek, 5-ször eszem egy nap, bár abból egy a tejeskávém. Nem zabálok sütit, csokit, de nem számolgatok egyenlőre.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Hello!

Netty türelmetlenül várunk!
klarissza36
Kecskemét
 
 


Kedves Babavárók!

Eladó egy fa bölcső (kb. 100cm * 50 cm) a képen látható hibátlan, megkímélt állapotban, teljes felszereléssel 25.000 Ft-ért.

Kép

Kép

A bölcső guruló, de fékezhető kerekei segítségével könnyedén áttolható a másik helyiségbe, hogy mindig a közelben lehessen a kicsi.
A bölcső ezen kívül ringatható és fixálható (ez házilag megerősítésre került, így még biztonságosabb a bölcső fix pozícióba történő rögzítése) is egyben.
Az ár tartalmazza a teljes felszerelést:
- matracot,
- körbefutó fejvédőt,
- pamut ágyneműhuzatot (párnahuzat, takaró, lepedő)
- baldachintartót (fehér színű) és baldachint
A gyári matracon kívül tartozik hozzá egy méretre vágott kókusz-matrac is, hogy a baba a lehető legkényelmesebben tudjon pihenni.
Ez azért is szerencsés, mert ha apróbb baleset történik, akkor azonnal használható a másik matrac is.
A bölcsőhöz természetesen tökéletesen használható légzésfigyelő készülék is.

A bölcsőt személyesen a XVII-dik kerületben, vagy a XV-dik kerületben lehet átvenni, illetve érdeklődni lehet a 06-20-444-6347-es telefonszámon, az email4@freemail.hu email címen.

Mindenkinek további gondtalan, boldog babavárást, továbbá Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket, és Boldog Új évet kívánok!

Üdv: Emi
email4
Budapest
 
 


Még mindig semmi hír?
klarissza36
Kecskemét
 
 


Netty, hol vagy? :(

Jucus, ez a nénis dolog aranyos :)))

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Gil,
kb. 9:45 körül mentem el a kórház előtt autóval, pont gondoltam rád, hogy biztos még ott vagy, és képzeld, szembe jött velem egy GIL rendszámú autó :lol:

Netty
???????????????

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Jaj, de jo, hogy nem csak en vagyok ilyen edesseges!!! Az orvos azt mondta, hogy most a gomba miatt ne egyek, es vissza is fogom magam, de egy kicsit muszaj, mert rosszul vagyok, ha nem ...

Brunhild, örülök, hogy jobban van a karod!

A gombahoz ... itt tenyleg mindent sokkal lazabban vesznek (nem döntöttem meg el, hogy örüljek-e neki ... :) ) es azt mondjak, hogy ez hozza tartozik. Kezelni kell, de termeszetes, hogy ilyenkor sokkal könnyebben kialakul.

Ma voltam a kiskönyvet megcsinaltatni. Az orvos meg se nezett ... fura volt. De van könyvem :) :) :) Nagyon meg volt elegedve a vereredmenyemmel (meg is lepödtem, mert kicsi korom ota verszegeny vagyok). Viszont valamit magyarazott a toxoplasmarol ... nem ertettem sajnos teljesen. Valami olyasmi, hogy van egy kicsi antitestem, de nem sok es ezert elkepzelhetö, hogy valami ujabb dolog ... a lenyeg, hogy 3 heten belül meg egyszer el kell mennem vervetelre :(
Az itteni rendszert egyebkent egyaltalan nem ertem ... azt mondta, hogy mi csak a 18. heten talalkozunk, addig viszont a valasztott korhazban meg csinalnak valami vizsgalatot ...

Netty???

Majd meg probalok nezegetni, de holnap utazom haza es otthon nem nagyon merem, mert karacsonyi meglepetes lenne a baba es nem akarok lebukni :)
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


Lányok!!!

Hogy álltok a fáradtsággal? Én azt hiszem, hogy most vagyok a legrosszabbul. Egész nap feküdnék. Kb. a reggeli felkelés után még 20 percig érzem jól magam, aztán feküdnék vissza. ÉLETERŐ PONTOT AKAROK!!! :D

Rókakoma! Feltétlenül írd meg a család reakcióját!
jjucuss
Eger
 
 


jjucuss,
én estére fáradok el, onnan veszem észre, hogy akkor nagyon elkezdek fázni. Most már itthon van mind a két gyerekem, muszáj pörögni napközben. Bár a lányom egy áldott jó gyerek, de a fiam másik hármat kitesz.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


rókakoma, nekem is meg kellett ismételni a toxoplasma vérvételt.

Én még mindig nagyon fáradt vagyok, este fél kilenckor menetrendszerűen kidőlök :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Én már jó ideje szörnyen fáradt vagyok, ez "lustaságban" nyilvánul meg, vagyis ha tehetem, ülök és bambulok magam elé (és nézem, hogy mi mindent kéne csinálnom :cry: )

Ráadásul meg is fáztam, náthás vagyok és az éjjel fájt a torkom, az ízeket sem érzem..reggel legszívesebben ki sem keltem volna az ágyból, d emuszáj volt, mert ma még volt suli..Holnap már nincs suli, viszont védőnőhöz megyek, persze ő is csak reggel 8-10-ig van ott, csütörtökön reggel pedig vérvételre kell mennem megint :? ...Pénteken pedig..hát karácsonyra nem kell készülődnöm az idén -hálistennek-, mert a szüleimhez megyünk pénteken, úgyhogy semmit sem főzök, sütök, készülődök, még fát sem díszítünk itthon..mindne készen vár :lol:

Toxoplasma-t tudtommal nálam egyszer sem néztek..igaz, én is kutyákkal, macskákkal, tyúkokkal, nyulakkal, hörcsöggel nőttem fel, most is van kutya-macska a szüleimnél..Első terhességnél rákérdeztem a toxo-ra az orvosnál, szemberöhögött, azt kérdezte gyerekkoromban nem érintkeztem állatokkal? Utána már nem is foglalkoztam a témával :roll:

Cukros víz :shock: Én gyerekkorom óta nem hánytam, de a cukorterhelésnél, főleg az utolsónál, azt hittem végem van :x Megittam és majdnem összehánytam magam..szerencsére a nővérkék nem figyeltek, mondták, hogy mind egy cseppig meg kell inni, de utána ihatok még vizet..én pedig ami az alján volt kiöntöttem :roll: ( 3/4-ét megittam) Már előre írtózom tőle :cry:

"Bevallás"..mivel már nem vagyok annyira felpuffadva mint az elején, nem is olyan nagy a hasam, úgyhogy arra gondoltam, hogy még nem mondom el karácsonykor a családnak...ha nem veszik észre, akkor várnék addig (kb január végéig), amig már tudjuk, hogy mi lesz :lol:

Ja, középső fiam állandóan rajtam akar mászkálni, ölembe ülni, de nagyon nehéz, és valahogy mindig a hasamara ül..ami amúgy még nem is zavarna nagyon (babaügyileg), viszont a gyomrom és a teli hasam nem örül neki, úgyhogy le szoktam tessékelni..Erre azt kérdezi a tegnap: Meddig lesz még rosszul a hasad? Ki tudja, lehet megint van benne egy fiú!?! :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.01.28 22:33-kor.
20140901114303
 
 


Akkor nem csak én vagyok ilyen nyomi. Ebben a fázás dologban van valami, engem szinte egész nap ráz a hideg.

Brunhild! Én is egész nap azon gondolkodom, hogy mi mindent kéne csinálnom, aztán nem csinálok semmit.
Mivel dolgozok a két ünnep között, nem tudunk elutazni, hozzánk jön az egész pereputty(Tesómék, Anyámék, Anyósomék, Sógoromék). Remek lesz! Se kitakarítva, se bevásárolva, fa még sehol és egész hétvégén főznöm kell. Egyelőre nem tudom elképzelni, hogy végig bírom csinálni.
Irigyellek!

A toxoplazmát azért ismétlik, mert tudni kell, hogy emelkedik-e az un. antitest-titer. Ha igen, az aktív fertőzésre utalhat. Szerintem az ritka, hogy valaki pont terhesen fertőződik meg egy olyan kórokozóval, amit úton útfélen el lehet kapni az élet során. Szerintem ennek a vizsgálatnak nincs sok értelme. :?

Netty?

Ma beszéltem a húgommal telefonon. Közölte, hogy azt álmodta, hogy terhes vagyok a 3. gyerekkel és nem árultam el neki, hogy lány lesz vagy fiú.(és ez így is lesz :twisted: )
jjucuss
Eger
 
 


Sziasztok!

Ezer bocs, h csak most, de el sem hiszitek, h most van először időm ideülni! Köszönöm, h hiányoltatok, jól esett.
Minden rendben, óriási élményben volt részem. Még bőgtem is:
A babynk 6,1 es crl-el üldögél odabent, a nyaki redő 1,4, úgyhogy minden rendben. Látszik a kis orra is, vagyis ez is jó jel. A barátnőm szerint a fotón már most olyan csajos 8) Meghallgattuk a szívverését is, megnézték az áramlást is, lepény hátul, minden oké. A doki azt mondta, hogy általában a kislányokra jellemző, h a lábuk közé veszik a köldökzsinort, és bizony nálunk is ott van. De szerintem ez csak egy újabb babona, mindenesetre feldobott :lol:

Tegnap este 21.00 volt mire hazavergődtem a melóból, és fürdés után már nem volt jártányi erőm sem. Ma 6ra mentem, de hiába szabadultam háromkor, mire kivártam a sorom a postán, este lett szinte, egy gyors vacsi, Zétizés, és most jutottam csak ide. De most is majd le ragad a szemem. Én ilyen fáradt nem is voltam még amióta terhes vagyok. Még két nap és harmadikáig pihenés.

Ma melóból megszökve elszaladtam a védőnőhöz is, de szaladhattam volna gyorsabban is, mert +2 kg van rajtam már most. :( Ennek nem nagyon örülök. A hasam konkrétan már látszik, és a derekam is kezd eltűnni, a melleim meg csak nőnek.....(de hova?) Na mindegy, majd lemegy egyszer.

Segítsetek: Mi legyen a karácsonyi menü? Semmi jó ötletem nincs. Ti mit főztök? Halászlét ennék, de azt egyikünk sem tud jót főzni, és itt meg is állt az ötletbörze....


És egy kép a kistesóról:

imgKépimg


[img][img]http://kepfeltoltes.hu/101221/baby_036_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/img]

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


Jjucuss: Őszíntén sajnállak a karácsony miatt.

Nem semmi a húgod! :D
Én utolsó terhességemnél jártam hasonlóan, bár nekem még soha semmilyen megérzésem vagy álmom nem volt..szóval terhes lettem a harmadikkal, és egyszer azt álmodtam, hogy az egyik unokatestvérem terhes, aki akkor 40 éves volt és nem lehetett gyereke, elvált és egy pasival élt éppen együtt ...Egy hétre rá kiderült, hogy tényleg terhes! Először nem akartam elhinni..annyi év sikertelen próbálkozás és kezelés után, az új pasival, 40 évesen, természetes úton összejött neki...én pedig megálmodtam :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.01.28 22:35-kor.
20140901114303
 
 


Netty!

A lényeg, hogy minden rendben van, már kezdtünk izgulni :oops:

A képek pedig nagyon jók!!! Gratula az édes bébihez :lol:

Épp az imént írtam, hogy én az idén nem főzök 8) , de máskor töltött káposztát szoktam, valamilyen húslevest , töltött tojás, francia saláta, másféle saláta (görög, cézár)..nem túl eredeti, de mi ezeket szeretjük :roll: Ehhez még jön mézeskalács vagy más aprósütemény és kötelező módon torta :wink:
http://fischerfischi.blogspot.com/search/label/Receptek%20/%20Rezepte%20/%20Re%C5%A3ete
20140901114303
 
 


Netty! gratulálok! Nagyon jó hírek...és tényleg milyen jól látszik a kis orra.
Nálunk sem a hagyományos karácsonyi menü lesz.
Szombaton francia hagymalevest csinálok és kacsacombot sütve. Lesz még fasírt, kolbásszal töltött sertésszűz és saláták (kukorica,répa).
Vasárnap húslevest főzök és májjal-tojással töltött csirkecombot.
Ha lesz energiám (amit kétlek) akkor bejgli helyett mákvirág kalács lesz. A google-ben megtaláljátok, nagyon jól néz ki és finom is.

Brunhild! Mekkora öröm lehet olyan sok reménytelen év után teherbe esni.Remélem a sógornőmék is így járnak.


u.i: Rendeltem pizzát, megettem és kihánytam. 960 Ft. :shock:
jjucuss
Eger
 
 


Netty,
Hú, mekkora már!!!! Eszméletlen, milyen jól látszik már a képen! :) Örülök, hogy minden rendben van!

Már én sem tudok mindenre válaszolni, hullafáradt vagyok, kislányom lázas, sztem épp Karácsonyra fogunk mind lebetegedni. :( Ma utolsó erőmből intéztem még kimaradt ajándékokat, és megláttam magam egy kirakatban, hát úgy nézek ki, mint legutóbb 5 hós terhesen!

Jjucuss,
:(

Holnap megyek uh-ra, izgulok már nagyon!!! Remélem, minden rendben lesz.

anabique
Budapest
 
 


netty! gratula! gyönyörű a talán kislányotok!??? :P

Nálunk a menü fácán leves, sült kacsa dinsztelt káposzta, kacsazsírba forgatott főtt krumpli pl. De sajna az idén elmarad a családi karácsonnyal együtt! Nekem sem kell semmit csinálnom, mert szállodában karácsonyozunk Bikácson, ahol állítólag kinyalják a fenekünket?! Na nem azért megyünk mert annyira tele vagyunk, hanem mert ugye nálunk házon belül van a kocsma, ahol nem sok nyugalom van. Hát kíváncsi leszek?! :roll:
Remélem nagyon jó lesz!

Kép
Kép
Kép
gydavid
 
 


jucus! Akkor a pizza nem jó befektetés volt!

Kép
Kép
Kép
gydavid
 
 


Jó reggelt!

Netty, örülök, hogy minden oké :)

Én ma megyek a saját dokimhoz, már alig várom, hogy újra lássam a babát :)

Nálunk halászlé lesz, én nem szeretem, de a férjem és a lányok igen, meg rakott hal, azt szeretem. De nálunk nincs fix menü, mindig mást eszünk, és mindig olyat, amiből tudunk keveset csinálni, mert 25-én elutazunk először az egyikünk szüleihez, majd a másikunk szüleihez, így nincs nagy főzés nálunk. Ja, mákos guba is lezs, Zsófi és Apa kedvence :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Jó reggelt!

Hízás
Még nem híztam, pedig szinte folyamatosan eszem. A kollégáim nevetnek is rajtam, mert mindig a nagy szendvicseket, süteményeket látják nálam. Még jó, hogy nagyon jó büfé van nálunk :lol: :lol: :lol: :lol:

Antibioutikum kezelés a hüvelyi normál baktériumflórát is tönkreteszi, mint a bélflórát. Jó szedni mellette valami probiotikumot, tejsavas hüvelykúpok is jók lehetnek.
Gomba: Canesten...(és a partnert is érdemes kezelni)

Jjucuss
A zsömle+tej az nem terheléses cukor! :wink:

Netty
Gyönyörű a bébikétek!

24-én: halászlé+tészta (MrLeo bajai :wink: )
25-én: Marhahúsleves, gesztenyével töltött pulykamell, vegyes köret, saláták, sütemények...
Tegnap munka után feljött egy barátnőm, együtt sütöttük a mézeskalácsot :lol:

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?