Új privát üzeneted érkezett!

Panndi: Grautálok!
Addisz: Neked pedig szorítunk estére!

Én ki vagyok feküdve :cry: , egész éjjel nem aludtam, kisfiam egész éjjel sírt, ordított... reggel elmentem vérvételre, azt hittem összeesem a fáradságtól, ráadásul kiderült, hogy az orvosom elfelejtette a beutalót a vércsoportra :( Úgyhogy jövő héten kell kérnem beutalót és még egyszer vérvételre mennem :?

Hazaérve, észrevettem, hogy kisfiam lázas, és hogy ragacsos a füle, nyomozni kezdtem és a lepedőn, ahol feküdt találtam bana foltokat..vagyis folyik a füle :( Úgyhogy elmentünk a fülészetre, és igen, torka piros, füle begyulladva..kezdjük előlről az antibiotikumot..remélem legalább tudunk aludni ma éjjel...
20140901114303
 
 


Brunhild
Kitartást! Szegény kisfiad, nem csoda, hogy végigsírta az éjszakát, kevés olyan kínzó dolog van, mint a fülfájás, fülgyulladás. Jobbulást kívánok neki!

Brigi

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Brunhild, jobbulást a fiadnak :(

Én megyek holnap megint vérvételre, toxoplasma szűrést ismételni kell...

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 

 
 

Sziasztok!

Hú, nagyon jó volt az ultrahang, azóta vigyorgok egyfolytában.
Szerencsére minden rendben van, 20 mm-es a csöppség, nagyon erősen ver a szíve :)
Az orvos szerint nagyobbnak tűnik a koránál néhány nappal.
Mehetek kiskönyvért a védőnőhöz, utána házi orvos, vérvétel és társai, meg jelentkeznem kell a genetikai ultrahangra.

És ma elmondtuk végre Lucámnak is, aki hihetetlen tündérien reagált, nagyon örül neki!

Egyébként a dokim az Elevit helyett ajánlott egy másik, szerinte korszerűbb készítményt, a neve Ladeevit.

Jó éjt mindenkinek!
Brigi

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Bocsánat, kétszer ment el :oops:

B

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Panndi :(

Addisz: gratulálok! :D

Jelentem, egészen jól aludtunk az éjjel :!:
Gond az, hogy én is megfáztam, náthás vagyok, kapar a torkom :(
20140901114303
 
 


Hopihe,
júliusi szülinapi buli: tényleg. :( Na de legalább lehet kertiparty-t szervezni. :)

Addisz,
Gratula! :)
Az orvosod nem mondott véletlenül többet, hogy miért ajánlja a Ladeevit-et inkább? Mármint hogy mitől korszerűbb, ilyesmi.

Brunhild,
Kisfiad hogy van? Mindkettőtöknek jobbulást!!!

Képzeljétek, megvettem az első kismamaruhámat. :lol: Hivatalosan nem is kismamaruha, de kötött anyagú, és jól nyúlik pocakban. Kényelmes, szupi.

anabique
Budapest
 
 


Na végre itthon :)

Ma két vérvételen voltam, először elmentem a toxoplasma miatt itt helyben, aztán be Pestre a kombinált tesztre, aztán védőnőhöz, most értünk haza :) Fruzsi végig egy tündér volt :)

Addisz, gratulálok :)

brunhild, jobbulást!

anabique: kismamaruha éljen :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


sziasztok! Az én dokim is a laadevitet adta, azt mondta, hogy ez komplexebb?!
A betegeknek jobbulást!!!!!!
Én 14.30-ra megyek dokihoz. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyit nőttünk?!
Tegnap szülinapoztunk. Dávidkám 4 éves lett! Csak anya borzasztóan hiányzott.
A nagylányom mesélte, hogy a kicsi odapördült a papa elé, és közölte vele, hogy anyukám hasában ott a kistesóm! Na a papa erre:az b.........-na be! Ezek után szegény lányom tagadott mindent, úgyhogy a kicsi maradt hazugságban. De valószínüleg sejtik,mert a Dávidka sokszor mondta nekik.
Engem azzal fogadott, hogy ha meglesz a kistesó, akkor a mami többet nem jön el hozzánk! Mondtam neki, hogy most se jön!
Szomorú helyzet.

Kép
Kép
Kép
gydavid
 
 


Panndi: 62 mm , milyen nagy már. Hihetetlen, h milyen gyorsan nőnek. Toxo-t miért kell ismételned?

Brunhild: kisfiad hogy van? még mindig váladékozik a füle? remélem hamarosan kilábaltok belőle.

Addisz: gratula ahhoz az erős kis szívhez. ugye milyen megnyugtató látni?

Anabique: bizti nagyon kis csini a ruha. már és is előszedtem őket, mert csak két gatyám maradt, amit be tudok gombolni. Mellügyileg is előkerítettem pár régebbi holmit, mert bizony ott is elég szűkös a hely. 8) Amúgy is meg vagyok álldva, hát még így.

Ma elmentem én is a véreredményeimért. Csak a Hepatitis nem jött a körzetihez, így azt nem tudom, de a többi jó. A Toxotól féltem, mert nyár végén lett kutyán, macskánk, én meg bolondjuk vagyok, és megijedtem, h nem ám friss fertőzött vagyok. De nem, még mindig negatív, hála égnek. CSak maradjon is így, épp ezért szegény állatokat hanyagolom, nem is értik, miért nem szeretgetem őket. Már csak 3at kell aludni, és irány az uh. :P

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


Panndi,
:( Szegény. Legalább egyszer egyik karból, másszor a másikból? Jó kis napod volt akkor eddig...

Gydavid,
Drukkolunk a mai uh-hoz, aztán jelentkezz ám, hogy mit láttatok! Családi mizériához őszinte részvétem. Nem tudják a szüleid, hogy miből maradnak ki.

Netty,
Igen, tényleg csini. :) Nekem sajna már egy rucim sem maradt a korábbi kollekcióból, mert mindet elpasszoltam. Így jártam. Rám ugyan még jók a "normál" ruháim, de csak azok, amik nem passzentosak pocakban. Farmereket pl már nem szeretem hordani.

Toxoplasma: ez rutinvizsgálat? Nekem az előző két terhességemnél nem volt ilyen vérvétel. Most más az orvosom, kíváncsi vagyok, ő ad-e beutalót. Olyan furi, hogy már mindenki vérvételre megy, nekem csak a 12. hét után adnak beutalót, már ha minden okés, azaz csak januárban fogok tudni menni vérvételre (két ünnep között bezár a rendelő, épp felújították, és januárban adják át). Bár gondolom nem maradok le semmiről.

anabique
Budapest
 
 


Anabique: most még rutin, de kb két éve hozták vissza. Előtte nem nézték. Azt mondta a dokim, hogy el is fogják törölni, mert ahhoz túl sok pénz, amennyi eredményt hoz.... A friss fertőzés a veszélyes, de állítólag azt is tudják gyógyszerekkel kezelni. Ezért akarják eltörölni.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


Hello!

Sajnálom a kicsi fiad Brunhild! Nálunk a meleg só szerencsére eddig még mindig bevált! Ahogy elkezd nekik fájni már teszem is a mikróba utána meg egy párnahuzatba.
Torokfájásra homeogén vagy a homeovox nagyon tuti.

Nálam visszatért a hányinger, de már tudom mi volt az oka, hogy elmúlt vettem egy újfajta magnéziumos B6 vitamint ami lassú felszívódású első napokban tökéletesen hatott de két napja már kettőt kell bevennem, hogy bírjam a napot. Nem tudom nem-e sok :roll:

Panndi azt a hatalmas baby!

Fogyás nálam már két kiló minusz, mondtam is anyunak minden rosszban van valami jó legalább csini leszek :lol:

Gydavid erre sajna nem lehet mit mondani, de sajna mindig a gyereknek kell engedni! Ha nem is mi vagyunk a hibásak sajna akkor is nekünk kell bocsánatot kérni. Okos enged szamár szenved alapon.
klarissza36
Kecskemét
 
 


Sziasztok!

Anabique
Azt kérdezte a dokim, hogy vettem-e már valamilyen vitamint, mert ha még nem, akkor ajánl egyet az Elevit helyett, mert ez korszerűbb összetételű. Ennél többet nem mesélt.

Brunhild
Jobbulást! Remélem az ünnepekre már mindenki egészséges lesz a családodban! A Homegogen és a Homeovox tényleg jó. Képzeld, be akartam szerezni az egyik homeobogyót, amit a múltkor írtál a fejfájásra és sehol nem ismerik... (Phapax)

Gydavid
Remélhetőleg a szüleid, illetve az anyukád a baba érkezésének hírére csak megenyhülnek. Akkor talán belátják, hogy támogatásra és nem haragra, távolságtartásra van szükséged.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Toxoplasmát azért kellett ismételni, mert ez volt a leleten :) Na de nem tudom, rá volt írva, hogy eredmény kétes, pont a határon volt valami érték, ezért ismétlsét javasoltak.

A védőnő meg amikor meglátott, felkiáltott, hogy atyaég, milyen sovány vagyok, soakt hányok?

Én most 3 kiló minusznál tartok, de szerintem már lassan csak nekiállok hízni :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Netty,
Ahha, már értem. Remélem, még beleesem abba az időszakba, hogy nekem is megcsinálják a toxoplazmát, mert most már érdekelne. Az eredményből egyértelműen lehet tudni, hogy valaki 1) átesett-e már rajta régebben, vagy 2) jelenleg problémát okoz (?), vagy 3) nem esett még át rajta? Igazából gondolom a második esetben van gond, nem? Nem nagyon értek hozzá. :( Toxoplazmáról mindig a Trainspotting ugrik csak be.

Addisz,
köszi!

Panndi,
Ó, te szegény. :(

anabique
Budapest
 
 


Sziasztok!
Tudom, nagyon eltüntem, de nem voltam internet közelben.

Kedden voltam orvosnal es 2 cm volt mar a kicsi :)
Küldött vervetelre, ahova tegnap el is mentünk, de nem sült el tul jol ... kevesen mult, hogy el nem ajultam. Szerencsere ott volt a ferjem es pont jokor kapott el, meg vagy fel orat feküdnöm kellett. Valoszinüleg nem tett jot, hogy 20 perccel elötte hanytam. Egyebkent azota a 2/nap lett az atlagom ... hat nem tul kellemes.

Ma viszont sajnos megint vereztem es most pront arra varok, hogy egy közelben levö orvoshot bejussak. Kedden a sajat orvosom talalt egy hematomat, azt mondta, az elözö azert lehetett ... remelem, minden rendben van!!!!

Ne haragudjatok, nem volt idöm vegigolvasni, amiket irtatok, majd holnap ... remelem veletek minden rendben!
Drukkoljatok nekünk is!
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


Rokamama megy a drukk!!

Akik orvosnál voltak és minden rendben azoknak gratulálok.

Akik előtte állnak azoknak drukkolok!

Nekem is megvan a kiskönyvem.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek gratulálok az Uh eredményekhez. Ezek a babák már centiméterben vannak mérve...NEM SEMMI!!!

Beteg tesóknak gyógyulást!

Nekem nincsenek túl jó híreim. Gyakorlatilag amióta megfogant a baba, azóta beteg vagyok. Először köhögtem, kb. 1 hónapig. Végül Augmentint szedtem. Eltelt egy hét, aránylag jól voltam, aztán megint kezdett rázni a hideg és gennyes váladék folyt a garatomon, így megint Augmentint szedek. Gyorsult a süllyedésem (40 mm/h) és a CRP-m (ezek gyulladásos faktorok). Félek, hogy ebből nem lehet egészséges baba. Nem is tudom, hogy mit csináljak. Holnap megyek UH-ra, de még az nem sok infót fog adni. január közepén lesz a 12.hetes (valójában mensi szerint 14.hetes), az talán majd már mutat valamit, de még baromi messze van, addig meg idegeskedek.
jjucuss
Eger
 
 


Panndi!
Ne haragudj, de lenne hozzád egy kérdésem a Réka babáddal kapcsolatban...csak azért merem, mert írtad, hogy már feldolgoztad...

A 12 hetes Uh előtt volt valami jele annak, hogy baj van a babával?
Vérezgetés, görcsök, tünetek enyhébbek voltak vagy erősebbek?Gyanú az előző Uh vizsgálatok alkalmával? Szedtél gyógyszert, voltál beteg?
Nagyon be vagyok parázva.
jjucuss
Eger
 
 


Egyébként az én kisebbikem is beteg volt, szerintem tőle kaptam el. Anyósom itt van egy hete. Titokban hányok naponta 2-3x, úgy, hogy közben folyatom a csapot. Mivel rosszul vagyok, nem csinálok semmit, a gyerekekkel sem nagyon tudtam törődni. Gondolom megvan rólam a véleménye. Ezek után az előzmények után viszont tuti a titkolózás januárig.

Sógornőmék elkezdtek járni a meddőségi központba. Reményeim szerint februárban sor kerül inszemre, vagy lombikra és akkor végre publikus lesz a hír.

Egyébként azt vettem észre, hogy amióta nagyon kell titkolni, nem is nő olyan ütemben a hasam...szerintem ez sem tesz jót.
jjucuss
Eger
 
 


Én nem tudtam, hogy a toxo rutin. Még nekem sem csinálták. Bár én gyerekkoromban a kutyákkal meg a macskákkal aludtam a szénakazalban, így nem tudom elképzelni, hogy ne estem volna át rajta.

Gydavid! Szörnyű lehet ez a szülői hozzáállás. Nekem sem fognak örülni, de legalább magukra fogják erőltetni.

Mrsleo: A 16 hetes alapos Ultrahangot hol és kivel szeretnéd megcsináltatni. Ha Debrecenben, akkor írnál nevet is? Ismerős vagyok a Klinikán. Köszi.
jjucuss
Eger
 
 


A férjemet kérdeztem, hogy őszintén mondja meg milyen babát szeretne.
FIÚT!!!

Ez megőrült. :shock: :D :D :D
jjucuss
Eger
 
 


www.safefetus.com oldalon meg lehet nézni, hogy milyen gyógyszereket lehet szedni terhességben.
jjucuss
Eger
 
 


Jjucuss,
A belinkelt oldal szerint az Augmentin 'B' kategóriás, ami még mindig a legjobb kategóriás antibiotikum ('A' kategóriás antibiotikum nincs). Nem jó, hogy muszáj szedned, de remélhetőleg több előnye van, mint hátránya. Amit én szedtem, az 'C' kategóriás (bár ezen az oldalon nem találom), és még nekem is azt mondták a genetikai tanácsadáson, hogy elvileg kicsi az esélye, hogy károsodott a baba. Te hány hetesen kezdted el szedni? Próbálj meg nem aggódni, remélem, mrsleo is mond valami bíztatót, szerintem ő ért ehhez a legjobban közülünk.

Rokakoma,
Sajnálom, hogy nálad is gondok vannak. Drukkolok, hogy minden rendben legyen!

anabique
Budapest
 
 


Nem is annyira az Augmentin miatt félek, hanem a baktérium miatt, ami ezt a makacs betegséget okozza.

Bevallom, nekem is van közöm az egészségügyhöz,minden nap betegekkel találkozok, ki tudja mi mindent ragaszthattak rám.

Már nem is tudom mikor szedtem pontosan de a 6. hét után, tehát épp a legszerencsétlenebb időben.

Szívás! Táppénzre kellett volna menni... de nem lehet sajnos. :cry:

Te Fromilidet szedtél, az a Klacid (clarithromycin). Tényleg C katagóriás,de a 6. hét előtt nem árthatott. A rtg. meg ólomköpennyel tuti semmi bajt nem okozott. Szerintem az a 3% inkább 0!

Én is bizakodok, hogy rendben lesz minden...csk parás.
jjucuss
Eger
 
 


Sziasztok!
Betegeknek jobbulást!

Gratulálok a jó eredményekhez!

Név: Anna/Péter

Vitamin
Az, hogy melyik doktor, melyik vitamint ajánlja egyszerű ÜZLET.
Szerintem, teljesen mindegy, hogy mit szed az ember... :oops: :wink:

Súlygyarapodás
Ha az ember megpróbál normálisan étkezni, nem túlzásokkal, akkor nem hiszem, hogy gond lenne...
Az egészséges táplálkozás alapelveit kell követi! Nem kell túlzásokba esni!!!!!

JJucuss
Augmentin olyan antibiotikum, ami szedhető terhesség alatt!
16 heti UH: valószínű, hogy T.Z. fogja csinálni a Klinikán... :wink:
(az első UH-t is ő csinálta nekem :oops: :wink: )

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


Sziasztok!

Nevek:Zoé/Bálint.De még változhat.

jjucuss: szorítok, hogy minden rendben legyen.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye
 
 


Sziasztok!

Rokakomának és Jjucussnak jobbulást, próbáljatok meg minél kevesebbet stresszelni, csak pozitívan!

Mrsleo
Nagy valószínűség szerint valóban csak üzlet, nyereség áll az ajánlott vitaminok hátterében, így van ez a gyerek- és a felnőttgyógyszerek esetében is.

Megint egy körkérdés: több helyen olvastam, hogy aki nem az első babáját várja, annak hamarabb kezd el gömbölyödni, egyértelművé válni a pocakja. Ti tapasztaljátok ezt?

Jó hétvégét mindenkinek!

Brigi

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Jucus, nem volt semmi tünet. Nagyon sokat hánytam, a terhességeim közül akkor a legtöbbet, de amúgy minden oké volt. Illetve először UH-n nehezen lett meg, de utána teljesen jó ütemben fejlődött.

De nyugi! Most azzal segítesz neki a legtöbbet, ha nem idegeskedsz!

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Hello!

Addisz nekem még soha nem szúrták ki ilyen korán most meg naponta kapom a kérdést :lol: Az elsővel rengeteget híztam mert már alig vártam, hogy látszódjék mégis csak a hízást vették észre (24 kg)
:roll:

Tegnap mi is voltunk uh-n jelentem 34 mm-ek vagyunk és 13 mm-es a fejünk na Ő sem lesz kis fejű :D

Név: Veronika fiúban nem is gondolkodom!

Rókakoma sajna ilyen hematóma már többünknek volt vagy most vagy előző terhességnél. Nekem a legkisebbnél volt. Szerintem a lényeg, hogy ne lökhesse le a kicsit ha esetleg nagyon elindul. Szerencsére azért az esetek nagy részében inkább felszívódik. Számomra az utána lévő ágynyugalom volt a legtutibb.
klarissza36
Kecskemét
 
 


Sziasztok!

Újra vagyok én is. Megvolt a tejterhelés, amit lehet, hogy egy mozdulattal el is szúrtam.
Csütörtökre ugyanis meglett Levi fülváladékának a tenyésztése, és persze van benne baci, és írtak rá antibigyót, már a 4. doboz. Én meg este be is adtam, közben még a következő 2 kakiból mintát kell küldeni Pestre, és ha az is negatív, akkor lesz minden ok. Na de beadtam ezt az Augmentint, félek, hogy véres lesz a kaki. Most nem tudom mit csináljak, mivel ártok többet...ha két kaki erejéig nem adom tovább, és utána folytatjuk, vagy adom, és imátkozom, hogy ne legyen tőle véres a kaki. Olyan mérges vagyok magamra, hogy csak na.
Ja, és olyan baci van a fülében, ami ellen elvileg 2-3-4 hónaposan védőoltást kapott. Tök jó.

Gratulálok a jó UH eredményekhez én is!

Rókakoma,
eljutottál végül tegnap orvoshoz?

Mi ma tartjuk Lili szülinapját, szegényt úgy sajnálom, mert a 6 vendégéből 4-en betegek, úgyhogy gyorsan "póttagokat" kellett beszervezni. De hallani sem akart arról, hogy halasszuk el, mert neki most van szülinapja!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Jó reggelt!

Betegeknek jobbulást! Aki volt ultrahangon, annak gratulálok! :D
Rókakoma??? Remélem minden rendben :!:
Linácska: sajnos nem értek a tejteheléshez, talán előbb a kakikt kellett volna begyűjteni és utána elkezdeni az antib. kúrát... Nem tudom, most már mi lenne jobb, illetve rosszabb megoldás...

Végigolvastam, de nem tudok egyenként válaszolni, bocs :oops:

Kisfiam egészen jól van, jól aludt, majdnem kilencig.

Én kicsit félszegen :( , ezért is pötyögtetek csak pár sort..
Tegnap estefele elkezdett fájni a bal karom, könyöktájt, arra gondoltam, biztos elállt, elzsibbadt..majd helyrejön.. _Hát nem, éjszaka úgy fájt, hogy megébredtem tőle, azt sem tudtam, hogy tartsam, hova tegyem..végül bekentem Bengay-el és sikerült találnom egy poziciót, ahol nem fájt annyira...azóta is fáj, alig tudom használni :cry: Kb könyök fölött kezdődik a fájdalom, a könyökön keresztül, ezért ha jobban megmozdítom, hajlítom a karom, annyira fáj, hogy végem van..és ez lesugárzik néha egészen az ujjakig, kicst meg is vannak dagadva és zsibbadva :?
Mitől lehet? Nem ütöttem meg, nem végeztem semmi hirtelen mozdulatot :cry:
20140901114303
 
 


brunhild! Mi a fene történik még????? elképzelésem sincsen mi lehet?
izület?
Tegnap voltam uh-n. 8+5nek mérték, 23mm.
Olyan hihetetlen, mert a mellfeszülésen kívül az égvilágon semmi jele,hogy ott van :lol:

Kép
Kép
Kép
gydavid
 
 


szerintetek a vonalzóhoz képest lehet 2hét eltérés?

Kép
Kép
Kép
gydavid
 
 


Linácska: Boldog szülinapot Lillinek! (ez lemaradt az előbb :oops: )

Gydavid: számból vetted ki a szót :shock: Mi jöhet még? Ok, nem nagy bajok ezek, de bosszantó, hogy így minden utolér (körömgobát is sikerült valahol összeszednem :? :cry: )
Uh: nem hiszem, hogy lehet 2 hét eltérés, viszont lehet rossz mérés! Én is írtam, hogy most szerdán a doki ugyanannyinak mérte, mint 1 héttel azelőtt! Meg is ijedtem, mert ez ugye azt jelenti, hogy nem fejlődött semmit, hiába van szívhang, valami baj van vele...Úgyhogy szóltam neki, akkor már a nővérke is szólt, hogy ez így nem jó... Akkor újra mérte, és 1 héttel nagyobbnak, vagyis pont annyinak, amennyinek lennie kell! Meg is jegyezte, hogy hát igen, ennyit számít ha egy mm -rel odébb jelöli meg...
20140901114303
 
 


Brunhild!Én vagyok még így, hogy mi jöhet még.

A könyököd külső oldala fáj inkább,az a csontos rész?Mert akkor a csonthártya kerülhetett izgalomba (teniszkönyök) megerőltetéstől, vagy mert meghúzódott a csonton tapadó izom. Fő terápiája a pihentetés. Háromszög kendővel kösd a nyakadba, hogy ne mozogjon.
Ha duzzadt az ízület, meleg tapintatú a bőr az már húzósabb, de ilyen tüneted, ha jól olvastam nincs.


Gydavid! Nekem az első fiam volt 10 nappal kisebb a számítottnál. Valószínűleg kisebb, mert később fogant és el is van mérve 1-2 mm-rel, ilyenkor az napokat számít.

Én is voltam UH-on.Szépen fejlődik a baba. Ő is konzekvensen kisebb 1 kerek héttel, de egyenletesen fejlődik. egészen babaformája van ...és ránézésre olyan kislányos
:D

A hematomát is ott eszi a fene, de már egyre kisebb a gyerekhez képest.
jjucuss
Eger
 
 


hát én ezt nem akartam írni, de nekem is nagyon kislányosnak tűnt!
ne nevessetek ki!

Kép
Kép
Kép
gydavid
 
 


JJucuss: Gratula :D
Szerintem gydavidnak nem mindig kisebb, hanem csak most mérte kisebbnek 2 héttel..Ha konzekvensen kisebb, vagy nagyobb, az tiszta, akkor csúszás van; de ha hirtelen kisebb, és addig másképp mérték, az ugye baj lenne, mert nem fejlődik..de szerintem nála ugyanaz lehet mint nálam volt, simán elmérték..

Az én hematómám is megvan, ugyanakkkora mint volt..

Könyök: hát ha kifordítom a karomat (könyök alul), akkor jobb belső oldalon fáj, vagyis úgy érzem ott van a góc, ahonnan kiindul a fájdalom, kb 5 cm-rel könyök felett. Nem tudom sajnos eldönteni, hogy mennyire mélyről jön a fájdalom, az tény, hogy kenegetve, masszírozva nem fáj, tehát beljebb van a baj. Ugyanígy behajlítani sem tudom, mert akkor könyökembe nagyon belehasít a fájdalom és lesugárzik egész alkaromba, egészen az ujjakig. Azt sem tudnám megmondani, hogy meleg-e, de az ujjaim melegek...
20140901114303
 
 


brunhild: jobbulást! Most már elég legyen, gyógyuljatok meg!

gydavid: Zsófit végig kisebbnek mérték, ő kb másfél héttel volt lemaradva, túlhordtam, indították, normál mértű kisbaba lett belőle :)

Linacska, jó szülinapozást :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


gydavid,
én pont mondtam a férjemnek, hogy hogy lehet a Te 23mm-es babócskád 8+5, ha nekem az 1,98mm-re 8+6-ot mondott a dokim UH gépe. Lilivel 10+2-n voltam anno, és akkor volt 26mm.

Szülinapozás megvolt, öten voltak, jól is sikerült. Délután meg mi megyünk buliba. Van egy kislány, akivel Lili egy napon született, ő is itt volt a mi bulinkba, délután mi megyünk az övébe. :lol:

jjucuss,
táncsak nem te is doktornéni vagy?

brunhild,
jobbulást!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Brunhild! Akkor nem teniszkönyök,ha a belső oldalon fáj. Akkor az ulnaris ideggel lehet valami. Gondolom a kis-és a gyűrűsujjadba sugárzik. Kenőcs, borogatás és pihentetés biztosan nem árt.

Gydavid! Megnéztem egy könyvben a méreteket. Ezt írja:

Betöltött terhességi hét- Méret
6 hét- 4-5 mm
7 hét-10 mm(10-15)
8 hét-16 mm(16-23)
9 hét-24 mm(24-33)
10 hét-34 mm(34-43)
11 hét-44 mm(44-55)
12 hét-56 mm(56-69)
13 hét- 70mm(70-79)


linácska: Én körzeti vagyok :-), előtte meg belgyógyászaton dolgoztam, de szakvizsgám nincs (mert zsinórban szültem a fiúkat és már nem mentem vissza oda dolgozni). A szülészetből csak érintőlegesen tudok ezt-azt. A chorion-amnion vizsgálatokról pl. én is a netről tudtam meg a részleteket.
Szeretnék pl. egy terhességnél laikus lenni és elfelejteni a szülészet könyv többszáz oldalát, ami a kóros terhességről és a kóros vajúdásról szól.

Most sokkal parásabb vagyok, mint az első gyerekkel. Akkor öthetesen szétkürtöltük. Vetélés, vagy az, hogy bármi baj lehet meg sem fordult a fejemben. Bezzeg most!!!
Persze ha egy kismama bejönne (ahogy be is jön) a rendelésre, hogy beteg, fáj a torka, köhög stb., nyugodt szívvel mondanám neki, hogy nyugodjon meg, nem lesz semmi baj, szép, egészséges gyereke fog születni( és így is gondolom). l
jjucuss
Eger
 
 


Köszönöm, JJucuss!
Megértelek, hogy mennyire félsz, hogy valami nincs rendben, mivel szakemberként sokkal többet tudsz, akkor is ha nem kimondottan nőgyógyász vagy... Nincs egy ismerősöd, aki egy alapos uh-t végezne, olyan genetikai szerűt, ahol nyugisan minden porcikáját megvizsgáljátok? persze tudom, hogy egy uh -val nem zárható ki minden, de mégis több a semminél ? Orvosként kimondottan veszélyeztetve vagy, nincs erre egy törvény, ami védi az egészségügyi dolgozókat ilyen helyzetben? Mondjuk egy ideiglenes áthelyezés valahova, ahol nem érintkezel közvetlenül betegekkel?

Nekem amúgy 9 heteshez 23, 4 mm-t mértek.

Írtátok, hogy ketten is lánynak néztétek a babát... még az is lehet, hogy igazatok lesz...egyik barátnőmnek 11 hetesen azt mondták, hogy kislánynak tünik, most 20 hetes 4d uh-n is kislánynak látták. Nekem hihetetlennek tünt, de ezek szerint néha tényleg már ilyen korán látható/sejthető a neme..
Én már csak majdnem 13 hetesen megyek a genetikai uh-ra, de ott emlékeim szerint egyáltalán nem nézik a nemét, úgyhogy úgy tervezem, hogy január végén elmegyek én is egy 4d-re

Rókakomával vajon minden rendben??
20140901114303
 
 


Anabique: Minden kiderül a vérvételből. Ha pozitív vagy a toxora, akkor az is, h mostanában, vagy régebben estél át rajta, akkor az is. Ha régebben, akkor nem okoz gondot. Ha most, akkor kérdés mikor, és jön a gyógyszerezés. Ha konkrétan terhesség közben, az még rosszabb, ezért nézik a 9 hónap alatt többször is. Születési rendellenességet okozhat, de van ismerősöm, aki terhesség közben esett át rajta, és semmi baja a gyereknek.

Linácska: van fotó a szülinaposról?

Gydavid: nálunk is anyós részéről hasonló a helyzet, megértelek. A legjobb nem venni róluk tudomást. Ha ezt a rövid életet ők így akarják leélni, hát keseredjenek meg, én nem fogok, és te se tedd.

Jucus: én is most sokkal parásabb vagyok. Zétinél semmi rossz nem jutott eszembe, most meg még mindig a wc papírt fürkészem, meg s bugyimat. 8)

Brunhild: jobbulást. Ilyenkor még az apróbb bajok is óriásinak tűnnek, megértem, h nehezen viseled. Esetleg bioptron lámpa a családban van? Hs lenne, nem ártana megvilágítanod kicsit. Biztos segítene.

Én is kislányt jósolok odabentre. Pedig vajmi kevés az esélyünk rá. Az én ágamon Zéti az első unoka, páromén ő a 9. és ebből a 9ből 8 fiú. Arra az egy lányra meg azt mondják, h gyanús :wink:
Érdekes, h Zétinél is szerettem volna lányt, de az első perctől az volt a megérzésem, h fiú. Most viszont rózsaszín babakocsikat nézek, lila tapétákat, és mindezt abszolult nem tudatosan. Eszembe se jut, h más lenne mint kislány. Egy kis Zenta. :wink:
Majd beteszek egy 12 hetes képet, ahol bizony látszott, h fiu van odabent. Bár a doki nem mondta tutira, azt mondta, lehet, h csak a köldökzsinór tekeredik a lábai között, de én tudtam, h bizony az nem más mint a bizonyíték.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


Rokakoma,
Minden oké?

Ildóca,
Te is nagyon eltűntél! Mi van Veletek?

Addisz,
Én úgy éreztem, hogy így harmadszorra hamarabb kezdett el gömbölyödni a pocakom, de ez ilyen korán nem a babától van, hanem állítólag a belek puffadnak fel. Ez igaz lehet, mert azóta semmit nem nőtt, sőt, vannak napok, hogy kisebbnek érzem a hasam, és akárhogy is nézzük, rajtam kívül még senki nem veszi ezt az egészet észre. Ti hogy vagytok ezzel?

Linacska,
Boldog szülinapot Lilinek! Ha van fotó, én is kíváncsi lennék rá! :)

Netty,
Köszi a választ! Tetszik egyébként, ahogy az anyós-kérdést kezeled.

Brunhild,
Jobbulást!

anabique
Budapest
 
 


Sziasztok!

Fotó egyenlőre nincs a szülinapról, mi csak kameráztunk, mert a fényképezőbe nem találtuk az elemet. Egy másik anyuka fényképezett, szerintem majd átküldi a képeket, és teszek fel.

Levinek megvan az első székletmintája, már csak egy kell a boldogsághoz, és folytatjuk az antibigyót. De hogy lehet ilyen bacija 3 védőoltás után??? :shock:
Amúgy ma estére tiszta foltos a gyerek, az arca, a lába hátul, a feneke, a kezei...hát nem tudom. Lehet, hogy több, mint 24 óra után jönnének a terhelés után a bőrtünetek? Tuti előtte nem volt rajta, mert alaposan átnézték.

Tényleg, ildóca is nagyon eltűnt!!!

anabique,
hasügyileg én most olyan furán érzem magam, mert a férjem szerint az alja már olyan, mint a terhes has, de ugye felette még ott a gyomrom is. Nem tudom miért, de most inkább ott van felesleg.

Netty,
mikor Lilit vártam, el sem tudtam képzelni, hogy fiú. Mikor mondták UH-n, hogy ott a puncija, akkor mondtam, hogy hát persze, hogy ott van. Levinél nagyon szerettem volna lányt, de végig mondtam a férjemnek, hogy bármennyire szeretnék lányt, ez a baba fiú. Most megint úgy érzek, mint Lilinél :lol: Szerintem van ezekben a megérzésekben valami.

Itt is van egy magzati méretek táblázat:
http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultr ... i-meretek/
Nekem 9+0-n volt 1,98mm, hátha nem lesz olyan óriási baba, mint az előző kettő :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Hihetetlen, de többeteknél a saját gondolataimat, érzéseimet olvastam vissza!
Én is százszor parásabb vagyok, folyton lesem a wc-papírt, pedig semmi okom rá. Ha kivételesen semmi hányinger, émelygés vagy egyéb nem jelentkezik a nap folyamán, már egyből ideges leszek.
Mondtam is ma a páromnak, hogy napi egy UH pont megnyugtatna :) Lucánál meg sem fordult a fejemben, hogy lehet bármi is, pedig első gyerek volt és rengeteget olvastam a témában, mégsem rettegtem, az első perctől vásárolgattam a ruhákat, játékokat...
Úgy látszik a parázás korral jár :)

Ami a nemeket illeti: úgy tűnik, hogy a családban mindenki inkább kislányra vágyik, de valamiért én biztos vagyok benne, hogy fiúnk lesz. Rögtön Kiskukacnak kezdtem el őt hívni, abszolút spontán. Bízom benne, hogy a genetikai uh-on azért mégis látszódni fog valami, mert a névválasztás nálunk hosszú és fárasztó küzdelem lesz :) (Lánynevekben tobzódunk, jelenleg a Johanna és a Minka vezet, fiúból egy közös sincs a listán...)

Méretek: Luca végig kisebb volt a számított koránál, fejlődött folyamatosan, csak eltért az "átlagtól", olyan 1-1,5 héttel. Végül 3 nappal túlhordtam és 2900 grammal született, szóval normális súlya volt. Valószínűleg a mi esetünkben simán elszámolták a dolgot.

Brunhild
Múlt hét végén ugyanilyen spontán bedurrant a jobb kezemen a kisujjam. Annyira fájt, hogy se aludni, se felöltözni nem bírtam, már nagyon elviselhetetlen lett, ezért elsétáltam az ügyeletre. A lényeg, hogy Flector tapaszt ajánlottak rá, azt a várandósság első 6 hónapjában lehet használni, 12 órán át rajtad lehet (tehát egész éjjel) és csodát tett. Meg persze a háromszögkendő és pihentetés.
Jobbulást!

Anabique
Én még csak a 8 és feledik héten vagyok, de valahogy olyan domorúbb lett alul a hasam... Gyanítom, hogy ez valóban inkább a felfúvódás jele, elég rosszul működik az emésztésem sajnos, küzdök a székrekedéssel rendesen :(

Linácska
Levinek jobbulást, Neked pedig kitartást a további vizsgálatokhoz!

Jó éjt!
Brigi

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Nekem is Ildóca jutott eszembe ma reggal. Nagyon eltűnt.

Rókakoma biztosan jól van...nem lesz baj!

Brunhild! Most nem látszott semmi "fütyihiány" a lába között, csak úgy érzem,h most lány lesz. Elődnél viszont a 12 hetes UH-n egyértelműen látszott, hogy lány.

Linacska! Szerintem bizony laktózérzékeny. :(

Netty:9 unokából 8 fiú? Durva!!!
Nálunk a baráti körben 2 családban is lesz harmadik: 2 fiú után fiú, 2 lány után lány. Aztán remélem mi jövünk a 2 fiú után lány felállással. :D
Még tartom magam és nem fogom megkérdezni.
jjucuss
Eger
 
 


Addisz: Minka-még nem is hallottam, de tök jó.
Nekem gömbölyödik már lent a hasam, bár nekem tök lapos volt mindig is, és lehet ezért látszik. Székrekedés miatt részvétem, használj glicerines kúpot, nekem az az egy ami segít, de már minden nap kell használnom, különben ez sem teszi meg a hatást.....


Linácska: legyen igazad a megérzésekkel kapcsolatban. :wink:
látod, a vonalzóm is rózsaszín.
Remélem kisfiaddal hamarosan lezáródnak ezek a tortúrák.

Képzeljétek, tegnap este az ügyeletre rohantunk Zétivel, mert lefejelte a szekrény sarkát, és lett egy másfél centis lyuk a fején. Dőlt belőle a vér, szegénykémnek még a szeme is tiszta vérben úszott. Hála égnek a mélysége ellenére csak összeragasztották, de nagyon megijedtem. Ő is sírt nagyon, rendesen megijedt. Most már neki is van a homlokán egy forradás, csak úgy mint nekem és az apjának.

Kérdés: ti is kaptok a babanettől hetente terhes naptárt? miért csúszik egy héttel? És hol lehetne átállítani? Kedden kaptam meg a 10 heteset, holott akkor már a 11 est kellett volna.

Mikor ide jöttem közétek, láttam egy táblázatot az adataitokkal. Arra viszont már nem emlékszem, h ki készítette. Esetleg belinkelné megint? Arra gondoltam, beleírhatnánk az esetleges neveket is, és tippeket is. Tök érdekes lenne egyben látni, nem?

Jó éjt nektek!

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


Netty,
én csinálom a táblázatot, majd kiegészítem a nevekkel.

jjucuss,
ha csak laktózérzékeny lenne, az kevésbé probléma, nem iszik tejet, és kész, de nem kell minden párizsire, meg mindenre odafigyelni, hogy mibe mit tettek bele.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?