Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Kedves Chalice, ha már végeztél mindennel,átjöhetnél hozzánk is,nálunk még nevet sem volt időnk keresni! Tegnap voltam orvosnál,most 28 hetes.Egyre jobban hajlik a januári szülés felé,de véglegeset csak a 32 heti uh után mond majd.Nagyobbnak tűnik a koránál!
Az orvosom viszont hajthatatlan és programozott szülésbe nem egyezik bele,így meg kell várni amíg magától beindul és csak akkor lesz meg a császár.Szerinte így jobb a babának mintha csak úgy kikapják.
A 4D uh ra valaki írjon nekem légyszives egy telefonszámot, lassan szeretnénk látni!
Bogi. Drukkolok a teszthez,egyedul a vér zavarhatja az eredményt,próbáld meg a "középsugarat" elkapni.Remélem a héten már írod,hogy kétcsíkos!
A szoptatás témához:A lányok 9 hónapos korukog szoptak,és mindig tudták mikor mennyit.Szerintem a mérlegeléssel csak az Anyukák idegesítik magukat,mert szinte soha nem ugyanannyit szopnak.Mindig amennyi jólesik.A másik kedvenc mondatom a " nem tudok szoptatni mert vizes a tejem".Sajnos még mindig vannak olyanok akik ezt elhiszik! A kezdeti nehézségek után szerintem minden egészséges nő képes szoptatni a kisbabáját,ha tényleg akarja.
Kelleme babavárást mindenkinek!
Judit
UI:Holyról tud valaki?
fanniflóra
 
 


Chalice!

Én nyugodtan átadom a helyem a szüléselőkészítőn, nekem ma kellene (most) ott lennem, biztos erről van szó, ez lenne a 2. Csak ugyi én dolgozom, és fél 5-nél előbb nem érnék oda. Kicsit ki is akadtam a szervezésen, még föl akarom hívni én is a Marika nevű hölgyeményt.
Szerintem nyugodtan moss, rendezgess, mert egyre nehezebb lesz, nem?? Aztán ha végeztél, gyere hozzánk is..mondjuk gyerekcucc szinte nincs is még.
Nekem meg tegnap a doki azt mondta, hogy tankönyvi méret vagyunk, és ez klassz nagyon. Meg én is kaptam vas+folsavat, viszont a cukorvizsgálat tök jó lett!! A skála alján lett az eredmény.

A baba mérlegeléséről azt kérdezném tőletek, hogy akkor nem is kell mérleg? Én könnyen ráveszem magamat, hogy ne méricskéljem majd állandóan, tetszik ez a lazaság, de tényleg, akkor máshoz kell neki mérleg? A védőnő gondolom méri majd, amikor kell, nem??

Ja, és szerintetek hány db takaró kell egy picúrnak? (kocsiba, kiságyba stb..)A Liezen-M. úti rendelőben van az egyik kirakatban kitéve 5-6 féle takaró, na ezekbe belezúgtam, aki árulja Csanakon azt mondta, hogy náluk kb. 30 féle van, no de annyit mire használok majd?? Mindennapraegy takaró???? KépKép

Ttika

Bogi!!
hajrá, hajrá !!!
ttika
 
 


Sziasztok!
Új vagyok a társalgóban és a topikban is. A múlt héten akadtam erre a honlapra. Azóta rendszeresen figyelem. Rövid idő alatt sokat tanultam a beszélgetéseket olvasva és rengeteg hasznos infóhoz jutottam. Köszi mindenkinek.
Bogiról olvastam már annak idején a Kisalföldben, amikor a távmunkáról írtak és most is megnéztem a fentebb talált linket, ahol emlegetik. Így picit olyan mintha ismerős lenne. :-) Gondolok is most rá és alig várom, hogy elmesélje mit mondott az orvos! :-)
Nekem egy 15 hónapos kislányom van, Fiona (Épp ma néztem az albumokat és találtam Fionákat. Pedig azt hittem egyedi neve van. :-()
és januárra várjuk a kistestvérét. Neki még nincs neve, nem tudjuk azt sem fiú-e vagy lány. Szeretnénk ha meglepi lenne.
Csak egy rövid megjegyzést fűznék a szoptatáshoz: az első pillanattól tökéltesen működött nálunk, de aztán sajnos a kislányom 3 hónapos korától egy éves koráig tápszert kapott, részben mert alacsony lett a tejem fehérje tartalma és egy rövid ideig kevés is volt, másrészt azt a keveset is kibukta. Egy hónapunkba került mire rájöttünk, hogy valójában azért sír, mert éhes. Az ÁNTSZ világosított föl. Így a doktornő a bukásra is megfelelő tápszert írt fel nekünk. De az én okos kislányom nem volt hajlandó elfogadni a cicin kívül semmit, így 3 hétig fecskendőből kapta a tápszert cicizés közben. Csak utána fogadta el az (3.fajta) üveget. Mire sikerült vele elfogadtatni a tápszert, a tejem is helyre állt mennyiségileg, de nem mertem elvenni a tápszert, nehogy megint éhezzen. Szóval párhuzamosan ment a cici is és a tápszer is. Ebből a cici a mai napig megvan. Igaz, egyre ritkábban, mert most már bekeményedik tőle a pocim. Ma már valószínűleg másként csinálnám a dolgokat. Hamarabb lemondtam volna a tápszerről. Remélem a második babánkkal nem lesznek ilyen gondjaink.
Sok sikert mindenkinek és jó készülődést a babókák fogadására!!!

Kamilla
fióka
 
 

 
 

Szia Kamilla!
Üdvözöllek köztünk.Engem Juditnak hívnak, Febr.6 -ra vagyok kiírva a 3.babával.Azért reagálok ilyen gyorsan,mert még nem mertem leírni ,hogy a Fiona név a befutó nálam,mert mindenki csak nagy szemeket mereszt ha meghallja! Már kezdtem letenni róla.Nálatok,hogy fogadja a kislány környezete? A 2 kislányomat Fanninak és Flórának hívják és ez lenne az első " idegen" hangzású név nálunk.
Gratulálok ahhoz amit végigcsináltál a szoptatással.Sokan feladták volna!
Ha visszaolvasol Áfonya nov.1-
én csinált egy táblázatot agyőri kismamákról,ebben sok minden benne van.
Sziasztok!
Judit
fanniflóra
 
 


Szia Judit!
Köszi a gyors választ. A táblázatot már nézegettem, köszi. :-) Tényleg hasznos.
Szóval a 3. is lány lesz? :-)
Háááááát... ma már nem biztos, hogy ezt a nevet adnám neki. Sokakban kelt megütközést, ha még nem hallották és sokak a Shrekre asszociálnak ha már hallották. Pedig nekünk fogalmunk sem volt róla, hogy az ogre hercegnő is ezt a nevet viseli, (annak ellenére hogy annak idején megnéztük :-). Angliában szedtem föl ezt a nevet.
Szóval általában tetszik mindenkinek, legalábbis nem mondják hogy nem, de az biztos hogy intenzív reakciókkal szembesül az ember. Mindenesetre nekem tetszik a három F!!! :-)) És az sem egy utolsó szempont, hogy angol területen nem hangzik idegenül. Itthon pedig szerintem elfogadhatóbb mint a Dzsennifer és a Zsüliett.
Nem foglak lebeszélni róla. Bár szeretném, ha nem válna egy gyakori névvé.
Kimondott negatív tapasztalatom soha nem volt, hacsak nem az, hogy nem tudják leírni. (Szegénykém általában Fiola néven fut, főleg az egészségügyben.) Igaz ez a vezetéknevünkkel kapcsolatban is elmondható.
Szívesen olvasnék a tapasztalataidról a két leányzóval kapcsolatban. Ha van kedved írni róla. Egyébként mi a második babának az Ajna nevet választottuk, ha lány lesz. Látom a táblában, hogy Constanza lányát is úgy hívják. Igaz én még variálok, újragondolnám...

Minden jót és sok örömet a lányokban!!!

Kamilla
fióka
 
 


Sziasztok!

Kamilla! Üdvözöllek köztünk! Olyan jó, hogy mindig jönnek új anyukák, kismamák.

Na mivel tudom, hogy kifúrja az oldalatokat a kíváncsiság Kép

Voltam UH-n, 5 hetes, 6 mm-es petezsákom van. Még nem élem bele magam, ráadásul ma estefelé elkezdtem görcsölni és rózsaszínes nyálka folyt (ilyen még nem volt).
Egyébként múlt héten, amikor meg kellett volna betegednem, akkor volt a barnás folyás, meg amikor erőlködtem, akkor egy pici vér. Csakhogy a szokásos egy hét agonizálás után, most nem öntött el a vér, hanem abbamaradt teljesen. Így szombaton vettem egy tesztet, ami azonnal két csíkos lett 5 mp után.

Szóval nem élem bele magam, még bármi lehet ebből. Pihenésről ugye szó sem lehet Lili mellett, úgyhogy lesz ami lesz.

Judit!
Nekem kimondottan tetszik a Fiona.

Nekem meg most jutott eszembe valami. Mikor Lilit vártuk, és nem tudtuk, hogy kislány lesz (vagyis tudtuk, csak az UH nem erősítette meg Kép ), akkor ugye választani kellett fiú nevet is.

A férjem Jaksy én meg Farkas vagyok. Kitaláltuk, hogy a fiúnk legyen Jaksy Farkas. Poénnak szántuk, de egyre jobban beleszerettünk ebbe a párosításba. És elég különleges neve lenne, mert ma nagyon kevés Farkas keresztnevű gyermek van.

Ti mit szóltok? Nyugodtan mondjátok meg, ha röhejesnek tartjátok, hiszen az egész család szörnyülködik nálunk. Ezért aztán kitaláltuk, hogy legyen Jaksy Farkas Barnabás.
Nekem a Bende név is tetszik. (Ez a Bendegúzból származik Kép )

Na puszi: Bogi

ui.: Örülök ennek a babának, ha megmarad, de azért még vártam volna egy kicsit Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!
Azért halkam már gratulálok.:-))

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Szia Bogi!
Csatlakozom Constanzéhoz. Mindenesetre sok sikert és egészséget kívánok!
Ha jól számolom kb. akkora korkülönbség lesz nálatok is mint nálunk. Mi ugyan tudatosan döntöttünk így, igaz felmérni nem tudtuk/tudjuk még mit vállalunk, de így akartuk. Még nem tudom hogy boldogulunk majd, de nem is tartok tőle. Legfeljebb megint úszik majd a ház, nem lesz mindennap frissen főtt étel a férjemnek mire hazajön, de aztán majd minden helyre kerül. Addig meg kibírjuk valahogy. Később, azt hiszem "meghálálják" majd a lurkók, hogy nem nagy köztük a korkülönbség.
A néválasztásotokhoz: annak idején mi is pontosan ilyen szisztéma szerint adtunk nevet a babának, ha fiú lett volna. És ez most is érvényes, ha fiunk lesz. Mi is először poénnak szántuk, de hamar elhatároztuk magunkat mellette. A Farkas pedig tényleg nem gyakori név és nálunk is ez az egyik fő szempont. (Igaz egyre nehezebb ilyen szempont alapján nevet találni. :-() Én nem haboznék a helyedben!
Vigyázz Magadra meg a babákra!

Kamilla
fióka
 
 


Ui: Minálunk a névválasztás titok, amíg meg nem születik a baba, így nem kell előre szörnyülködniük, csak utóbb elfogadniuk. Tény, hogy nem volt könnyű a Fionát sem elfogadtatni. És a mostani baba nevét sem lesz az, de nem izgat.
Ja! Judit! a Fionát sajnos hosszú ó-val anyakönyvezik csak. :-(

Puszi

Kamilla
fióka
 
 


Sziasztok!

Constanze!
Amikor a 31-es Sy-Fu-t mérte a dokim akkor volt 28+3. De a védőnő a felkészítőn azt mondta, nem mérvadó az adat, mert elvileg a cm megegyezik a hetek számával, DE, akinek nem túl széles a medencéje az kifele növekszik, tehát előre nő a pocak. Én nem igazán vagyok az a csípős alkat, úgyhogy lehet, hogy ez igaz. De lehet, hogy nagy a baba. Nem valószínű, legalábbis a 23. hétig nem mondták, akkor voltam utoljára a 4D-és ultrahangon. Sőt, a méretei inkább az alsó határ felé voltak, persze lehet, hogy azóta megnőtt.

Fanniflóra!06-30-373-2106
A három "F" kifejezetten tetszik, ne hagyd magad!

Bogi, csak neeeeeem?! Szerintem a Jaksy Farkas nagyon jó!!!!!!!!!! Ez irtó szerencsés, hogy így összejön, ki ne hagyjátok, ha lesz rá lehetőség, nagyon tetszik!!!!!!!!

Ttika!
A plédek a vitrinben? A narancssárga, meg az a szép mohazöld? Nekem is nagyon teszik, és kiderítetted már az árakat?
Gyere el a felkészítőre, az előadás 5-kor kezdődik, bár igaz a torna 4-kor. Én csak most kapcsolódtam be, így két torna és egy előadás kimaradt, de még mindig jobb, mint amire hívtak, ott már ötöt mulasztottam. Ha tudsz,gyere,legalább "ismernék" ott valakit.

Tényleg, lányok, nem jövünk össze valamikor találkozóra? Szóljon, akinek lenne hozzá kedve.

Kamilla!
Üdv, látom te is januári vagy, és eleje vagy vége?

Mit gondoltok légzésfigyelőt szabad használtan venni?
Illetve úgy tudom (nemsokára pontos infóim lesznek), hogy kölcsönözni is lehet, állítólag havi 1-2000 Ft és 5,000 Ft kaució.

Üdv mindenkinek: Krisztina
chalice
 
 


Sziasztok!

Bogi, hajrá. A gratulációt majd később.
A névválasztás tuti, a "különlegesség" nekünk is fontos volt, hiszen a saját gyermeke mindenki számára "egyedi", megismételhetetlen, és ezt nálunk a név is kellett, hogy tükrözze. (persze ezzel nem azt akrom mondani, hogy egy Lacika név nem különleges, ezt a szülőnek kell éreznie.)
Feltett szándékom, hogy a következő gyermekünket a szülőszobán fogom elnevezni, látni szeretném, mielőtt elnevezem. Persze azért variációk lesznek!

Kamilla! Üdv közöttünk! Tetszik a neved!!!!!!!!!!!!!

Nem olvaslak rendszeresen benneteket, nincs túl sok időm és az UH-s, vizsgálatos, kismamás hozzászólásokat kihagyom (hiszen számomra ez most nem aktuális), de mindenkinek minden jót, jó babavárást!
Légzésfigyelő kölcsönzés létezik. DE: kókuszmatraccal nem használható, csak szivaccsal, vagy olyannal, ami nem légáteresztő.

Pá,

*Dirtha
dirtha
 
 


Üdv a csapatban, Fióka!

Fanniflóra! Mégis a három "F"?! Szépen hangzik a három név együtt is, szerintem igazán különleges lesz, ha majd a három gyönyörű lányodat felsorolod bárkinek. Fanni, Flóra, Fióna. A név leírását meg majd megszokják. Egyetértek Kamillával, hogy fontosabb, hogy "nemzetközileg" is érthető legyen. Ma már nem tudhatjuk hol fogják leélni az életüket a gyermekeink. Vagy kivel :-) A párom már vizionált is megának egy zulu harcos vejet...na meg egy kisázsiait.

Dirtha! Ezen én is sokat gondolkodtam, hogy mi a helyes sorrend: előbb meglátni a gyermeket és azután elnevezni a rá leginkább illő névre, vagy van-e hatással rá a pocakban, hogy minek várjuk. Én az utóbbi mellett döntöttem és "szugerálom" a babócám, hogy olyan bátor legyen, mint a bibliai Dávid. Na és persze az sem baj, ha olyan szép teste lesz, mint Michalengelo Dávidjának. Csak epedezzenek a csajok utána... Na meg így nekem is van időm, hogy megszokjam a nevet. Először ugyanis kicsit keménynek találtam egy kisbaba számára, de mára már alig várom, hogy szólongathassam. Igaz, a Sárával is így voltam először és mára teljesen rendbenvalónak találom. Nálunk a fő szempont az volt, hogy ne becézzék mindenáron, mert nekünk az eredeti, teljes formájában tetszenek ezek a nevek. Pl. a Fiona is ezért hangzik nekem jól. Viszont így kiesett az Erzsébet, mert azt mindenki Bözsizné vagy Erzsizné. Na ehhez képest Anna lányom keresztanyja következetesen Pankázza a csajt.Ez van.

Mától nem megyek dolgozni! Ma még ugyan lett volna még egy napnyi továbbképzés Pesten, de szabotálom. Nagggyon jó érzés, hogy végre csak a babára koncentrálhatok! Kell is ennyi idő, hogy lelassuljon bennem a pörgés és beálljon a bioritmusom a babáéra. Ráadásul ma jön az apósom segíteni átrendezni a gyerekszobát! Berakják már a kiságyat és moshatom/vasalhatom a bébicuccokat, amiket már az utóbbi hétvégéken kiválogattam anyósom padlásáról. Így kiderül mi hiányzik és akkor talán még vásárolgatni is lehet. Leht, hogy már elkapott a fészekrakó ösztön?

Légzésfigyelőnk nem volt, sajnos erről nem tudok nyilatkozni. Az első babának megnéztünk egy bemutatót, de megijedtünk a ketyere hangjától és a fals riasztás okozta stressztől (babára és szülőre is). Igaz a nagysúlyú, hűvös szobában jól alvó, fejét az első perctől forgatni képes gyereket nem féltettük annyira, mintha lett volna ismert kockázati tényező. A bébicsősz (lehallgató kütyü) viszont nagyon bevált, sok helyzetben kihasználtuk előnyeit (pl. emeleti szoba avgy kert).

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Krisztina!

Ezt az előkészítőt én nem értem. A levél szerint 3-kor kezdődik a torna és 4-kor az előadás. De még így is el kellene kéretőznöm, hogy legalább az előadásra odaérjek időben. De így is csak a felét venném igénybe, mert ugye a torna kimaradna, és azt sem akarom. Ráadásul a kismamatorna csak kedden este van, és egy nap kettő sok lenne. Úgyhogy úgy gondoltam, hogy ha beindul januárban egy következő, akkor arra végig menni tudok, viszont a mostani kismamatornának a hétfői és péntek de-i csoportjára átlovagolok és akkor nagyon sportos kismami leszek..szóval, bocs, de ez a találka nem jön össze, bár nagyon jó lenne tényleg, ha lenne ismerős.

A plédekről. Csanakon lakik az országban egyedüli forgalmazó, náluk meg is lehet nézni és venni is a plédeket, kb. 30 féle van nekik.
70 x 90 cm, tiszta pamut, nyári vékony = 1.990 ,-
75 x 100 cm vastagabb, pamut-akril vegyesen = 3.490,-
és van egy nagyobb méret is, amit felelőtlenül nem írtam fel, az kb. 5000 ,-
Mi lehet, hogy újonan csak plédet veszünk, mert mást kapni fogunk, úgyhogy körülnéztem már egy kicsit. 90 x 100 cm körüli méretben kínai úgy 1500-1700 ,- ért van, de azok nagyon erőteljes színek és minták, nekem nagyon nem tetszenek. Ezt követik árban az egyszerűbb takarók, úgy 3500,- körül, mondhatni szocreál stílusban, eredeti bugyikék és rózsaszín variációk Kép Aztán a szépek bőven 5000,- fölött járnak, de láttam boltban 9900,-ért is. Nos, ehhez képest ez a csanaki jó ár, és szerintem messze szebbek bármelyik másiknál. Mondjuk éppen tegnap vettünk az Arrabonában akciós 90 x 120 -ast, elég szépet 1990,-ért. Az utolsó db-ot. De azért biztosan kell még egy kisbabának takaró, nem?? Mondjátok, hogy kell!!! Kép Mondjuk, hogy még legalább 5 db célszerű, hogy legyen, és akkor lehet válogatni, vagymittomén.KépKépKép

Bogi, csak súgom, hogy grat- aztán majd folytatom, ha egyre biztosabb lesz, jó?

Egyébként a kettőnk nevének kutyulása nálunk már megtörtént, teljesen véletlenül. Az én vezetéknevem ugyanis egyetlen betű plusszal a párom keresztneve KépKépKép
A FArkas keresztnévvel nem tudok mit kezdeni, nekem az mindig vezetéknév marad, így Bogi, nekem hiányzik még a keresztnév utána. De ha pl. úgy döntenétek, hogy két vezetékneve legyen, akkor írhatnátok kötőjellel: Jaksy-Farkas és az már nekem tetszik nagyon. (és mint tudjuk, a véleményem mérvadó..)

na, sziasztok, Ttika

ui: a cukros melegvíztől összeragadt ugyan a szám, de eszembe sem jutott, hogy megspékeljem a táskámban lapuló citromlével. Szóval, abszolút kibírható.
ttika
 
 


Krisztina, most látom, hogy teljesen belebonyolódtam az időpontokba. Már nem is tudom. Persze, ha 5-kor kezdődik, akkor odaérnék, de majd meglátom, mert nekem nagyon hiányzik a több mozgás, és akkor már kihasználnám az ottani tornát is, ráadásul ugye az olcsóbb, mint ez a hivatalos kismamatorna a Kardirexben. Jaj, de sok dolgom van!!
Ttika
ttika
 
 


Farkasbogi!

Kimaradt a gratula, pedig ezzel akartam kezdeni. Lassan nyithatunk majd egy bölcsit akkor a telepen :-)!

Egyébként én komolyan gondolkodtam egy időben, hogy meg kellene venni a mellettünk eladatlanul álló ikerház felét és csinálni benne egy játszóházat/gyerekmegörzőt alul babáknak (kertkapcsolattal, lábszomszédnál lovakkal simogatásra) és egy internetkávézót fent a mamáknak, hátha tudnának onnan dolgozni amíg vigyáznak a babájukra. Szerinted lenne érdeklődés?

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a szíves fogadtatást. Nagyon jól esett! :-)
Krisztina! Január 13. papíron. De remélem inkább eleje, mint vége. :-) Fiona "késett" 3 napot és az nagyon megviselt. Remélem most nem így lesz. Az eleje ugyanolyan volt, de így a végére már nagyon más a 2 terhesség. Csak annyi a közös, hogy most is nagyon várom már a szülést, hogy találkozhassam a pocaklakóval.
Lehet hogy attól is nehezebb most, hogy nem járok tornázni? :-) Fionával jártam a Cardirexbe, meg felkészítőre is, de azóta ezt már nem tudom megoldani. A férjem leghőbb vágya mostanság, hogy vegyen nekem is egy autót, de eddig ez még nem jött össze. Mire sikerül, addigra meg már nem terhestornára, hanem baba-mama tornára mehetünk...

Piros, én ugyan nem a telepen lakom, de az ötleted szerintem zseniális. Szívem szerint én is csinálnék valamit itt a faluban, de nem érzem az igényt, mindenkinek megvan már a társasága, csak nekünk, új beköltözőknek nem. Lehet, hogy bennem van a hiba, de én egyébként sem igen találtam eddig olyan fórumot, ahol más kismamákkal kerülhetnék kapcsolatba. Jártunk ugyan babaúszásra a Kishiltonba, a tornán is, felkészítőn is találkoztam kismamákkal, van akinek a számát is tudom, de ettől még nem alakult ki egy tartós, megbízható közös pont. Mindig "majd felhívlak", "majd találkozunk", "majd csinálunk valamit együtt" , de igazából hiányzik egy közös fix pont.
És szerintem a gyerekeknek is jót tesz egy "állandó baráti kör". Az én lányomnak legalábbis biztosan. Még jó, hogy egy hónapon belül költöznek a szomszédunkba az egyik barátnőmék. Így reménykedem, hogy lesz a lányomnak rendszeres társasága. Na meg persze a kistesó! Már ő is alig várja. Fura, de tudja. Tudom, hogy tudja. Naponta többször simizi a pocimat, bújik oda és mutogat a hasamra hogy "baba". Az a legszebb mikor a saját pociját simizi és mondja, hogy "baba"! :-)))
Szóval szerintem jó ötlet, de persze inkább a közelben lakók véleményét vedd komolyan. Én csak "hangosan" gondolkoztam, meg egy kicsit "kipakoltam". Bocs.

Esetleg kérhetek egy kis segítséget tőletek?
Piros írta hogy bevált náluk a bébiőr, nálunk is. Csak a miénk mostanában megmakacsolja magát és nem hajlandó működni. Jó régi, használtan vett darab és valószínűleg a méteres falainkat sem szereti. Ha tudtok esetleg valakiről akinek van eladó, valamivel korszerűbb darabja, amit még ki is lehet fizetni, akkor szólnátok?
De ennél sürgősebb kérdés az autósülés. Ebben nagyon elkéne a segítség. Sokat gondolkodtam már rajta hogy kéne mgoldani a kérdést, de nem tudom. Tudom, hogy nem okos dolog használtan venni, de egy jó újat képtelen vagyok megvenni, az olcsóbbakkal pedig bizalmatlan vagyok. Most van egy a lányomnak, de ez is csak arra jó, hogy a rendőr ne kössön belénk. (Annak idején még ajándékba kaptuk, de 10 éves darab és el is tört sajnos.) Szóval kapásból kettőt kéne vennem, bár úgyse fog menni egyszerre. Szóval azt hiszem, hogy arra hajlok, hogy ha találok tényleg megbízható használtat, akkor olyat vennék. De erősen korlátozott a ráfordítható keret.
De ha esetleg valaki ismeri ezeket a nevenincs olcsó tesco, metro termékeket és meg tud győzni, hogy megbízható, akkor meghallgatom.
Szóval tanácsot is, tippet is kérek szépen tőletek. Egyébként biztos van olcsóbb bolt is Győrben, csak én nem ismerem, 2 éve kerültem ide, meg 1 éve ráadásul ki is költöztünk Győrből, így felfedező utakra sem tudok igazán menni.
Előre is köszi minden jó tanácsot és tippet.

Üdv mindenkinek

Kamilla
fióka
 
 


Sziasztok!
Na ma megvolt az utolsó vérvétel.
A nő megkérdezte, hogy ugye csak a hasamra híztam. Mondtam, hogy nem is híztam, most értem el a kiinduló súlyomat:-) Erre mondta, hogy gondolta, mert olyan vékony vagyok, úgy nézek ki, mint aki lenyelt egy labdát:-))

Tegnap voltunk a szülésznőnél, végül nem a Bogi által ajánlottat fogadtuk, hanem egy barinőm ajánlott nekünk. Nagyon rendes!! Lesz ugyan szabin decemberben, de azt mondta, hogy nem megy el sehova, és nyugodtan hívhatjuk akkor is. Ja és az NST-re is szerez majd nekünk mindig időpontot, hogy a férjemnek ne kelljen állandóan lógni a melóhelyről (ma is 1,5 órát késett a vérvétel miatt), nem enged el sehova egyedül.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Eloszor is:
nezzetek meg ezt, bebior, babakocsi meg autosules, hatha erdekel benneteket es kozosen elmentek erteKép
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/118983/127511.html?1100177901#POST39196 7
afonya
 
 


Sziasztok!

Kamilla, udv ittKép
Ha nem vagy titkolozos es babonas sem, akkor szivesen beteszlek a tablaba, ha megirod az adataid.

Bogi,
gratulaKép Olvastam mashol az elozmenyeket, nem vagy konnyu helyzetben. Kivanom, hogy legyen gondtalan a varandossagod!Kép

-Afonya
afonya
 
 


Szoptatas temaban csak ismetelni tudom az elottem szolokat. Reka heti 10!!! dekakat gyarapodott anno, ritka keveset hizo baba volt. Az elso fel evet en vegigparaztam. Aztan 6 honap utan elkeztem a szilard kajakat adni neki, akkor sem hizott tobbet.
Mate ugyanilyen baba ebbol a szempontbol, o is alig hizik, de mar nem cipelem merni hetente, minek az a macera, ugyis tudom az eredmenytKép Csak annyi a kulonbseg, hogy Reka siros, nyugtalan volt emellett, Mate viszont csondes, békés baba, ugyhogy biztos nem ehezik. Ja, es lenyeges kulonbseg, hogy masodik babaKép
Szoval merleget ne, mert csak magadat fogod stresszelni! Sot, nem csak magadat, hanem a babat is. Nalunk minden szopinal bealszik a ded, ha felkeltenem a meregetessel, az ongyilkossag lenneKép
Ja, es Matet a masodik heten en is levittem, hogy merjek meg, mert 5 perc alatt vegez a szopival, horpadt a kutacsa, biztos ehezik, csak mar ereje sincs szolni... aztan 2 het alatt hizott fel kilot, sz'al valszin megsem ehezettKép


Kamilla,
ezt honnan tudod: "alacsony lett a tejem fehérje tartalma " Valahol be lehet meretni? Még nem is hallottam rola.

Piros,
jo pihenest!Kép
Nemreg olvastam /lattam?/ egy riportot egy ilyen lakotelepi kezdemenyezesrol valahol mas varosban. Ott egy also garazst /ablakost/ vettek hasznalatba az anyukak, megegyezve a lepcsohazzal. Es olyan minibolcsi-szeruseget csinaltak. Es epp arrol panaszkodtak, hogy csak 5-6 gyerek a kapacitasuk, pedig az igeny sokkal nagyobb lenne. Sajna a torvenyi felteteleit nem ismerem, biztos vannak azok is.

Gyerekules: nekunk kicsibol noname tescos van, nagybol draga Maxi Cosi Priori. En ugy voltam vele, hogy a kicsit hamar kinovik, addig meg ugysem sokat utazik kocsiban /relative/.
A nagy sokaig hasznalatban van, sokkal tobbet jon velem autoban, ugyhogy neki megvettuk a dragat. Ja, es en hasznaltakban nem bizom, pont a torottseg miatt. Ismerostol vett hasznalt az mas.

Tali: en nehezen mozgok a ket kolokkel, de lehet, hogy odaneznenk. De akar mi is lehetunk a vendeglatokKép

Jaigen, pled: en csak kinti "setalosat" vettem, a tobbi hazilag felbehajtott es levarrt polar anyag, szegni sem kell, toredek aron van, tokeletes a celnak. A kinti takarobol ma mar nem ilyet vennek, hiaba szep, mert ez rettentoen szöszölődik, kicsit belekapaszkodik a ded es maris tele van a keze vele, ennek kovetkezteben rovid idon belul a szaja is!!!

-Afonya
afonya
 
 



Dirtha!
Győrben is lehet kölcsönözni légzésfigyelőt? Nem tudod a címet? Én csak Óvárról hallottam.

Ttika!
No, most akkor melyik felkészítőről is van szó? A Török István u. 1. a cím?

Kamilla!
Én használtan vettem a biztonsági ülést, napfénybigyóval, hordozókarral, hintáztatható, van hátul egy tárolórekesz egy kis ajtó mögött, fejszűkítős (9,000 Ft, 7,500-ért is volt, de én ebbe szerettem bele), nemrég, nagyon tetszik, szép állapotban van, Maxi Cosi, ez a holland márka állítólag a Römer után a legmegbízhatóbb, ez az üzlet a Külső Baross úton levő evangélikus templom melletti kis utcában van. Nagyon jó cuccok vannak ott, etetőszéktől, kocsiig, járóka, komp, sok nagyon szép ruha, szóval csak bébiholmi.
Használt ülés van még a Marcalváros II-őn is a Bababizományiban, a Déry Tibor utcában.
Újat pedig Szabadhegyen láttam jót, a Toma bababoltban, a Szabadi utcában, a tévétoronyhoz vezető utcában. Ez a bolt amúgy is a kedvencem, Győrben olcsóbb itt minden, mint pl. a Brendonban vagy a Megatoysban. Itt van Roan (lengyel):14,500 és francia nevenincs:10,500.

Tényleg, nem tudjátok, mi lesz a Megatoysszal? Bezárt és a helyét már hirdetik az újságban, hogy bérbeadó. ????

Jóccakát mindenkinek: Krisztina
chalice
 
 


Chalice!
Tényleg?!
Hallottam valami olyan híreket más fórumon, hogy a Brendon megveszi a Megatoysot. De nem tudom, hogy ez igaz-e, vagy nem. Elég rossz, mert az azért jóval olcsóbb bolt volt, mint a Brendon. Mi vettünk ott cuccokat, jótálással is, szóval nagyon nyerő, mert ilyenkor aztán az ember csak a pesti gyártóhoz fordulhat, ha gond van, legalábbis remélem, hogy fordulhatunk valakihez...

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat autósülésügyben. Krisztina! Külön köszi az említett boltokat, egyiket sem ismerem, de be fogok nézni alkalomadtán. A bemásolt linkeket meg már néztem korábban, köszi Áfonya!
A légzésfigyelőhöz: én egészen az elmúlt hetekig őrizgettem egy szórólapot, és mostanában dobtam el, mert úgy gondoltam ha Fiona megvolt nélküle, akkor a tesója is meglesz, arról nem beszélve hogy elég sok negatív dolgot hallottam róla. De ha péntekig nem kapsz más tippet, akkor újra kérek olyan papírt a védőnőmtől, mert ő mindenkinek ilyet ad. (Emlékeim szerint itt valami 2500-5000 Ftos díjak voltak, és 2-3 hónap ajándék.)

Áfonya!
1. Nem vagyok babonás, szívesen megadom az adataimat, de cserébe elmagyaráznád hogy kell érteni a "gyermekek kora" oszlopot? Hiába nézem már sokadszorra, nem jövök rá a tényleges értelezéi módra.
szóval: Fióka, 28 év, 2003.07.30., ill. 2004. 01.13., Fiona, ill. ?
2. Tejfehérje: nálunk sajnos komoly volt a helyzet. Az én lányom az első 2 hónapban gyönyörűen gyarapodott és egy perc gondunk nem volt a szopizással. Aztán egyszer csak leállt a gyarapodásban, végül még vesztett is a súlyából. Na, akkor ijedtünk meg, és mivel igen alapos a védőnőm, rögtön mondta, hogy az ÁNTSZ épp elkezdte az anyatejek bevizsgálását, adjak be én is. Persze rohantam (ill. a férjem) az üvegcséért, amibe kb. 1-1,5 decinyi tejcit kell fejni. Nekem ez nem jött össze, akkor ráadásul mennyiségi problémák is voltak, így nem is tudtak teljes körű vizsgálatot végezni, csak a fehérjére vonatkozót, ami épp elérte az alsó értéket. De azt mondták - ott az ÁNTSZ-ben - , hogy erre már kiegészítést kell adni. Nem került semmibe, csak egy kis szaladgalásba az Ántsz-be, oda meg vissza kétszer. Örülök, hogy megtettem, így legalább biztosan tudtam, hogy alapos okom van arra, hogy engedjek az elveimből. Különben most nem alhatnék nyugodtan. A lányka a tápszerrel újra gyors fejlődésnek indult, a bukás is megszűnt és a tejem is visszajött. Többé nem ordított az éhségtől és normalizálódott az addig zilált életünk. Ettől függetlenül a többi babámnál szeretném majd elkerülni a tápszert, remélem még bevizsgálásra sem lesz szükség!!!

Puszi

Kamilla
fióka
 
 


Sziasztok!
Chalice köszi a telefonszámot,már be is jelentkeztünk a 4D uh-ra.
Jó lenne egy találkozó,de ha a belvárosban tudnánk összejönni,beadhatnánk a angyobbakat a Tappancs játszóházba.Fanni imádja sajnos,és 1-2 órát ki lehet bírni,addig szoktam intézni a hiv. ügyeket.Bent van a Loydban.
Kedden megyünk színházba a Csizmás kandúrra.A kicsi most jön először kiváncsi vagyok mit szól hozzá! Nektek is ajánlom,igazán jó darab kb4 éves kortól és még felnőttek számára sem unalmas.
A használt cuccok között is érdemes nézelődni a babaszoba.hu hirdetéseiben.A két babakocsit is itt vettem meg-azóta meg is jött minden- és nem volt semmi gond.
Sziasztok,kellemes babavárást!:
Judit
fanniflóra
 
 


Kamilla!
Az infót a légzésfigyelő-kölcsönzésről nagyon megköszönném, az én védőnőm aranyos, de előfordul, hogy én szolgálok neki új dolgokkal, szóval néha használhatatlan.

Judit!
Mikor mész 4D-re? Én ma este, kíváncsi vagyok, már 6 hete nem láttam!!!

Ma amúgy is nagyon babás napom lesz. Be kell ugranom a dokihoz, kérni igazolást a tornára, utána megyek az előadásra a felkészítőn, és végül az est fénypontja: az ultrahang.

Írjatok már, szörnyű lusta bagázs vagyunk..
Mi lehet Hollyval?
chalice
 
 


Chalice!

Nálunk nem történik most semmi különös, ezért nem írok:-)) Még egy hét fekvés, aztán végre mehet a menet! Egy csomó elintézni valóm van!

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Sziasztok!

Hát egyelőre nem nagyon akar megvalósulni a csendes-pihenőm. Kicsit olyan, mint a nyaralás első napjaiban: nem tudok igazán lelassulni, kikapcsolni. Valami iszonyatos stressz van ebnenm, hogy nekem csinálni kell valamit, de nem egészen tudom, hogy mit is. Miután az iylen esetekben szoktam a párom agyára menni azzal, hogy az ő dolgaiba mártom magam csupa jóindulatból és őt piszkálom a tapasztalatok szerint,e zért most igyekszem jó irányba terelgetni az energiáimat és ezerrel belevetni magam a babaszoba előkészítésének. Már megvan a berendezés, a fiúk beállították a harmadik kiságyat is, így most pakolhatom át a szekrényeket az új helyigénynek megfelelően. Nem lesz egyszerű, mert kicsit zsufi és kevés a polc/ a fiók. Azért a belső indíttatás még valahogy hiányzik.

Áfonya, Fióka, köszönöm a biztatást. A párom szerint vidéken, egy faluban nem élne meg a dolog, emrt közel a nagyszülő és nem sok mindent lehet csinálni egy-két óra alatt, amíg vigyáznak a gyerekre. Ezért van jobb helyen pl. a Tappancs. Na mindegy, egyelőre nem sürgős, úgysem el lesz a legfontosabb teendőm.

A találka nekem is tetszik. Akár a Tappancsba is megbeszélhetjük, mert oda akkor esünk be, amikor akarunk és biztos akad a közelben valami kávézó is. Mondjuk azt nem tudom a napon belül kinek mikor lenne jó. Nálunk kb. 9-11 és azután du. 3 után jó, igaz akkor már bekavar a nagyobb iskolája is.

Fanniflóra! A Csizmás Kandúrt hol adják? A nagyobbal elmennénk szívesen.A Vaskakas előadásiról mi a tapasztalat? Nekem a Szerelm és a Rátótiádák cím nem sokat mond. Vajona kétéves élvezné már?

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Hát egyelőre nem nagyon akar megvalósulni a csendes-pihenőm. Kicsit olyan, mint a nyaralás első napjaiban: nem tudok igazán lelassulni, kikapcsolni. Valami iszonyatos stressz van ebnenm, hogy nekem csinálni kell valamit, de nem egészen tudom, hogy mit is. Miután az iylen esetekben szoktam a párom agyára menni azzal, hogy az ő dolgaiba mártom magam csupa jóindulatból és őt piszkálom a tapasztalatok szerint,e zért most igyekszem jó irányba terelgetni az energiáimat és ezerrel belevetni magam a babaszoba előkészítésének. Már megvan a berendezés, a fiúk beállították a harmadik kiságyat is, így most pakolhatom át a szekrényeket az új helyigénynek megfelelően. Nem lesz egyszerű, mert kicsit zsufi és kevés a polc/ a fiók. Azért a belső indíttatás még valahogy hiányzik.

Áfonya, Fióka, köszönöm a biztatást. A párom szerint vidéken, egy faluban nem élne meg a dolog, emrt közel a nagyszülő és nem sok mindent lehet csinálni egy-két óra alatt, amíg vigyáznak a gyerekre. Ezért van jobb helyen pl. a Tappancs. Na mindegy, egyelőre nem sürgős, úgysem el lesz a legfontosabb teendőm.

A találka nekem is tetszik. Akár a Tappancsba is megbeszélhetjük, mert oda akkor esünk be, amikor akarunk és biztos akad a közelben valami kávézó is. Mondjuk azt nem tudom a napon belül kinek mikor lenne jó. Nálunk kb. 9-11 és azután du. 3 után jó, igaz akkor már bekavar a nagyobb iskolája is.

Fanniflóra! A Csizmás Kandúrt hol adják? A nagyobbal elmennénk szívesen.A Vaskakas előadásiról mi a tapasztalat? Nekem a Szerelm és a Rátótiádák cím nem sokat mond. Vajona kétéves élvezné már?

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


sziasztok
csak egy gyors most...
oktober 22-en megszuletett konrad fiunk!!!
igy pont egy hettel jott korabban. 2690 g-mal szuletett, es 47 cm hosszu volt. azota eltelt harom het es harom nap, es folyton probalja behozni a lemaradasat, folyamatosan eszik. emiatt a mellbimboim felmondtak a szolgalatot, most nem szoptatok, hanem lefejt tejet kap, es tapszerpotlast ha kell. emiatt alig van idom, sokat fejek. felvettem a kapcsolatot egy la leche ligas tanacsadoval, most az o iranyitasukkal probalunk majd visszaterni a szoptatsra. lehet, h azert sebesedtem ki, mert icipici a szaja, es nem tud rendesen raharapni, hat meglatjuk. egyelore marad a fejes, minel tobbet, hogy ne kelljen a tapszer.
szulesrol irok majd reszletesen, csak nem tudom, mikor... roviden annyit, h nalam ido elotti magzatburok repedes volt, utana vartak meg vagy harminc orat, hatha beindul, es valami alakult is, de csak lassan, ezert oxitocint kaptam, utana mar megvolt hamar. pokolian fajt, bar a fajdalom mertkere nem tudok visszaemlekezni, de azt tudom, h kozben arra gondoltam, milyen kegyetlen dolog, h igy kell megszuletni. konrad mar a szuloszoban szopizott... az mar jo volt. amugy az orvos nagyon jo volt, abszolut meg voltam vele elegedve, es a szuloszoba is nagyon rendben van! azt hiszem, ez az egyetlen resze az egesznek, amire nem emlekszem osszerandulo gyomorral, pedig ez fajt a leginkabb. a szulesznok rendesek, a korterem tiszta es rendes, ugyanez vonatkozik a wc-re es a zuhanyzora is. csak aztan kikerul az ember a szuleszetre, es az viszont nagyon szornyu. eloszor is aligha bababarat, mindenhol inkubatorokat latni, konrad is elkerult tolem, mert besargult, es harom napig nem lehetett velem. inkubatorban volt, mindenfele helyeken megszurtak, h bekossek az infuziot, de mindig eltortek a venai, a szeme le volt takarva a kek feny miatt, keze-laba ki volt kotozve, h ne mocorogjon annyit... szornyu volt, harom napig folyamatosan bogtem... szoptathattam, es tejet is fejtem neki, de mast nem tehettem. az osztalyon minden babanak be kellett szallnia a ki hizik tobbet versenybe, a legobb anyuka nagyon stresszes volt, folyamatsoan merni kellett, mennyit eszik a baba, meg ilyenek. egy idosebb csecsemosnover ejszaka azzal probalt meg segiteni, hogy cumisuvegbol dontotte a babakba a potlast, hadd hizzanak. nem akartam, h konrad mar ott cumit kapjon, elegge osszevesztunk ezen, es a szuper bababarat szuleszeten alig tudtak nekem egy kanalat keriteni, h az iranyelveik szerint ugy etethessem a lefejt tejel. szornyu volt az egesz. egy het utan jottunk ki, de sajat felelossegre. csutortoki napon kaptam vissza konradot, pentek reggel ferjem jott ertunk, es hazajottunk. a mellem akkorra mar csupa seb volt, reszben a durva korhazi mellszivonak koszonhetoen, na meg amiatt is, h a kicsi fiamtol elvartak a haromorankenti evest, ami neki nem felelt meg, es alig gyozte potolni, szinte folyamatosan mellen volt a vegen. remelem, hamarosan begyogyulok, es visszaterhetunk a szoptatashoz, es elfelejthetjuk a szornyu szuleszeti elmenyeket. megfogadtam, h a kovetkezo babaval egy ejszakat maradunk csak, aztan hazajovunk. borzasztoak a korhazi korulmenyek, aludni ket szoptats kozt lehetetlen, mert folyamatos ejjel a siras, nappal latogatok jonnek, raadasul rengeteget lopnak az osztalyon, igy nem lehet, a kortermeket uresen hagyni. en par napig egyedul voltam, komoly szervezest igenyelt, h elmenjek wc-re! a mellekhelyisegek borzalmasak, gyakrabban kellene takritani oket, vagy legalabb a vodroket uriteni, amiket a beteteknek raknak oda, es amiknek nincs tetejuk, ugyhogy a csuf latvany mellett meg szornyu szagok is terjengnek... na, ennel jobban nem reszletezem. szerintem csak azert nem szedtem ossze semi fertozest, mert antibiotikumot szedtem ot napig...
osszefoglalva: szuloszoba elit hely, aztan le kell lepni!!!!!!!
konrad mar nyujtozkodik, biztos ehes a kis manocska, ugyhogy mennem kell. o azert karpotol mindenert, olyan kis tunderke. amugy tiszta apja... majd meg irok, de most hiv a fiam!
sziasztok!
h
holly
 
 


Holly!

Először is gratulálok! Hát nem semmi a győri kórház sem! Én Pesten a II.-es számún szültem, de dettó ugyanez! A szülőszoba pazar, modern, CD, állítható szülőágy, aminek a távirányítóját odaadták, stb., stb., de a szülészet! Teljesen ugyanez van, amit leírtál, viszont nem mondják rá, hogy bababarát.
Szerintem nagyon jó, hogy felhívtad a La Leche Ligát. Nekem is anno kisebesedett mind a két mellbimbóm, borzasztóan fájt. Már a gondolattól is, hogy nemsokára szoptatnom kell. Én anyatejjel kentem. Kb. 1-1,5 hétig tartott, azóta semmi gondom nincs vele.
Jó egészséget a kisfiadnak, és neked is!
Üdv!
Andisz
andisz
 
 


Sziasztok!

Szia Holly! Gratulálok a kisfiadhoz! Remélem segít, hogy hamar elfelejthesd a rossz élményeket. Sajnos nem lepett meg az élménybeszámolód. Én is hasonló következtetésre jutottam: januárban szülöm a másodikat, de nem maradok benn vele. A dokim szerint csak a börtön kötelező, és én hiszek neki.
A külünbség annyi, hogy én még csak nem is szülhettem a rendes szülőszobán, a "közösbe" küldtek, mert 6 óra után már nem volt hajlandó "szaladgálni" a szülésznő. Kár hogy az elsőnél még hagyja magát az ember, mert kisebb gondja is nagyobb annál, minthogy veszekedjen, de a másodikra már egész profivá válunk az érdekeink érvényesítésében.
Na hagyjuk, én már túltettem magam, bízom, hogy tényleg hazajöhetünk a második babával, remélem Te is hamar elfelejted.
Gratula még egyszer!

Chalice! Pénteken megszerzem az infót és elküldöm.

Piros! Lehet hogy igaza van a férjednek, de nekem pl. nincs a közelben nagymami. Az utóbbi időben ugyan sokat segít a szomszéd néni, de ettől még én értékelném ha lenne más segítségem is. Viszont igaz, te most koncentrálj a babádra. :-) És azért próbálj pihenni.

Üdv

Kamilla
fióka
 
 


Holly,
sok boldogsagot, jo egeszseget a csaladnak!

Kép
afonya
 
 


Sziasztok!

Holly! Nagyon gratulálok a kisfiadhoz, Benjamin is uezekkel a paraméterekkel született (+2 cm-rel volt több), mint a kisfiad!
Kívánom, hogy nőjön nagyra és legyen egészséges, legyen benne sok örömötök!

Chalice, azt hiszem, Te kérdezted, ha jól emlékszem, az Ikva utcai gyógyászati segédeszköz boltban lehetett anno kölcsönözni légzésfigyelőt, részleteket nem tudok. Annak idején nagy fájdalmam volt, hogy kókuszmatracot választottam, mert így nem használhattam vele légzésfigyelőt. Persze nem bántam meg a kókuszmatracot, és ma már nem lennék oda a légzésfigyelőért sem, de első gyermekes anyukaként megnyugtatott volna.

Nem tudom, én 2003. szeptemberében szültem, szerintem sem volt üdülés a csecsemősosztály, de a Holly által leírtak megleptek: akkor -ugyan mérték a babákat, de sokszor meg sem mondták, mennyi a súlyuk, pedig Benjaminnak jócskán visszaesett, ezt "rákérdezés" alapján tudtam meg. Hozzáteszem, volt a másik szobában mérleg, egyes anyukák bőszen méregették is szopi előtt és után is a babájukat, aggódtak is rendesen. Én egyszer sem mértem, ellenben rengetegszer tettem a mellemre a babámat, ebbe senki sem szólt bele. Hiszen ezért (is) bababarát a kórház!!!! Az igény szerinti szoptatás miatt! Az inkubátorok az anyukák mellett voltak, igaz, a fiam csak egy éjszakát volt kék fény alatt, de nem kötözték ki, gondolom, súlyosabb besárgulásnál teszik ezt, de tényleg durva. Ami nekem megmaradt, az inkább a nemtörődömség volt a csecsemősök részéről, és hogy mindenért ötször kellett szólnom. (emlékszem, ahogy a beödémásodott gátammal végigvánszorogtam hajnali kettőkor a 30 m-re lévő csecsemősszobáig, hogy nagyon feszül a mellem, hogy kell fejni, mire a válasz: a fejőgép rossz, fejje le pohárba! Hogyan? Hát a kezével, kismama!)

Mindenkinek jó babavárást, a többieknek jó babázást!

*Dirtha
dirtha
 
 


Megint elszállt a féloldalnyi, amit írtam! Úgyhogy most csak a gratulációhoz van erőm, a többit majd legközelebb.

Holly! Minden jót neked és Konrádnak! Gratulálok a kisfiadhoz és kitartást kívánok a szoptatási nehézségek leküzdéséhez. Megéri kitartani és okosan tetted, hogy a La Leche-hez fordultál. Nekem bejött anno a Garmastan kenőcs, a szabadon tartás és a tejjel kenegetés. Mindkettőnél voltak kellemetlen napok és gondok, de így bizton állíthatom, hogy mégha teljesen reménytelennek tűnik is a helyzet néha, akkor is el fog múlni és boldogan szoptathatsz még sokáig. Én szurkolok!

Jó éjt mindenkinek!

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok,
koszonom a sok biztatast, tenyleg nehez ez a szoptatas dolog igy, de remelem, menni fog.

Ami a korhazat illeti, en ugy vagyok vele, hogy ha igeny szerint lehet szoptatni a babat, az meg nem feltetlenul jelenti azt, hogy az a hely bababarat is. Ebben a formaban ez leginkabb alkalmazottbarat, mert a felelosseget igy az anyukakra haritjak, es valo igaz, h nem jellemzo rajuk a segitokeszseg. Amikor eloszor kimentem ejjel fejni belovellt mellekkel, nekem is azt mondtak, hogy a gepet nem tudom hasznalni, mert nincs dugo. Es a kezembe nyomtak egy poharat... Masfel ora mulva inkabb elmostak egy dugot. Mindenert nyomulni kell... Valamennyit tudok fejni kezzel, de az kanallal merheto, nem pedig grammra. Valojaban a mamak es a babak szornyu korulmenyek koze vannak kenyszeritve, es az a feladatuk, h kibirjak. "Telefonos segitsegnek" van csak ott a szemelyzet.

A masik dolog meg az, hogy ha igazan bababarat lenne a hely, a vedonok szava erne tobbet az osztalyon, es nem egy doktornoe. Egy orvos sosem lehet olyan szemleletu, ami megfelelne egy ilyen helyzetben. Az orvos dolga annyi, hogy betegseget kuzdjon le, es foleg, ha regi motoros mar a szakmaban, nem fogja azt eszre venni, hogy a tulzott ovatoskodas is art. Az en fiam azert nem lehetett mellettem, mert kicsi sullyal szuletett, es ugy gondoltak, ovatosabbak vele. Csakhogy a csecsemosztalyon, ahol gyakran sokaig a noverszoban ucsorognek csak a noverek, es nem neznek ra a babakra, sokkal kevesbe van felugyelve a baba, mint az anyja mellett. Az egesz dologgal az a bajom, hogy az orvos nagyon fedezi magat, mindent megtesz, hogy semmiert se lehessen feleosse tenni, tulzottan ovatos, es nem erdekli, hogy emiatt mi mastol fosztja meg az embet. A dolog emberi oldalat nem veszi figyelembe, csak a tudomany erdekli.

Hollandiaban peldaul lehetoseg van otthonszulesre (persze mas viszonyok kozepette, nem mint nalunk, de ebbe most nem mennek bele), igyhat ha fejlett orszagokban, mert most nem a regmultra celzok, szulethetnek csecsemok otthon, akik aztan otthon is maradnak az anyjuk mellett, es kisebb gondokat megold a gyerekorvos is, akkor nalunk hogyan lehetne bababarat barmilyen olyan hely, ahol a baba elso utja az orvos asztalara vezet, ahol az orvos dont afelol, hogy barmilyen aprosag miatt milyen feleosseg-harito terapiat fog alkalmazni. Meggyozodesem, hogy tulzo volt a kezeles, amit a fiam kapott. Ezert sem vartuk meg, mig a doki neni minden iranybol fedezi a feneket, es nagynehezen hazaenged, hanem eljottunk. A fiam azota szepen gyarapodik, szemmel lathatoan, mert minden nehezseg kozott megprobaljuk a szamara legjobb megoldast valasztani. ezert kap tapszert, ha kell, igy nem kell ehesnek lennie, bar mar dolgozom azon a liga utmutatasa alapjan, hogy tobb tejem is legyen, ugyhogy remenyeim szerint fokozatosan elhagyhatjuk majd. Ha szoptatni tudok majd ujra, hamarabb az igenyeihez tudok igazodni, de sajnos a mellszivo nem valami inspiralo tejnoveles szempontjabol.

Ami a szoptatst illeti, sajnos nekem nem valt be egy krem sem. Eloszor volt az Avent-fele, mert azt nem kell lemosni, igy nem kell mindig felaztani a sebet. Sajnos gyengenek bizonyult. Utana voltak a kovetkezok: Garmastan, Neogranormon, es egy gyogyszertari keverek Sol. contra rhagado mamille fantazianevvel, azaz mellbimbo-repedes elleni krem. Probaltam az anyatej-mint-testapolo modot is, most is ezt teszem minden fejes utan, de ez sem az igazi. a neogranormontol var kepzodott a sebeken, es el is dugult az egyik mellem, igy sikerult beszerezni egy kezdodo mellgyulladast. A haziorvos irt fel antibiotikumot, most is szedem, de szerencsere a dugulas elmult. Ugyhogy ezt nem ajanlom senkinek. Jelenleg egy-egy repedes van mindegyiken, ami fejes kozben felazik, es ezen kivul nagyon erzekeny a mellbimbom, erintesre is faj. Tegnapelott probaltam szoptatni, de Nyuszibácsi nyelve, mint a smirgli, ledorzsolte a bort, es baromira fajt. a liga szerint ez technikai hiba lesz, fotokat kell kuldenem a fiam szajarol, meg a melleimrol, es megnezik, mi lehet a gond. A helyes modszer szerint a baba szopaskor a bimboudvar nagy reszet is bekapja. Nos, nalam ez eleg nagy, a fiam meg eleg kicsi, hat meg a szaja, ugyhogy nemigen tudom a nagyobb reszt a szajaba tuszkolni. Nehez dolog ez. Probalunk fotot csinalni, de olyan picike a szaja, h nem tudunk belevillantani a vakuval.

Mellesleg, korabban probaltunk mindent, hogy maradhasson a szoptatas, meg bimbovedovel is kiserleteztunk, pedig azt a szakemberek nem szoktak szeretni. Sajnos tenyleg keves haszna volt, az egyik mellemet pont azon keresztul ragta ki a fiacskam. Talan a smirgli-hatas kivedesere jo modszer lehetne, de mostmar megvarjuk, mit mond a liga.

Hat most ennyi, mennem kell fejni, itt az ido. Majd a szuloszobarol irok meg valamikor. Nyuszibacsi ehes lesz, ha felebred, ugyhogy nagyon sokat kellene kisajtolnom magambol, h megusszuk potlas nelkul. Ha igazan ehes, kepes 80-90 grammot benyomni, es ennyit azert nehezen hozok ossze.

Megprobalok egy kepet keresni, es beszurni, nem tudom, sikerul-e. Ha vanitt kep, akkor sikerult Kép

Pussz
H
holly
 
 


sajnos nincs kep, mert tul nagy, en meg most nem tudok azzal foglalkozni, h csokkentsem a kepmeretet. Legkozelebb!
holly
 
 


Sziasztok!

HOLLY!!!!!!!!
Szuper baba! Biztos, hogy pillanatok alatt nagyra fog nőni (sajnos Kép, hogy pillanatok alatt Kép )

A többieknek is minden jót. Látom Holly után Ti is újra átéltétek a szülést és az utána lévő körülményeket.
Úgy látszik csak én vagyok ilyen birka, hogy nekem minden megfelelt (kivéve a kosztot Kép ), és semmiért nincs reklamálni valóm. Persze az is lehet, hogy amikor én voltam bent, még friss volt az élmény a Szülőszoba című műsor miatt, és kitették a lelküket is.

Holly!
Ha valakinek, akkor nekem nagyon ki volt sebesedve a mellem már az első napokban. A fájdalmat nem tudom körülírni, de nem is akarom, mert gondolom tudod.
Én nem használtam semmit, hanem mellre tettem Lilit minden egyes alkalommal. Vísítottam az első két percben, aztán már nem fájt. És a nyáltól és a tejtől 3 nap alatt teljesen begyógyult. A sok szoptatástól leázott róla a seb, amit mindig leszedtem róla.
Volt, hogy Lili véreset bukott vissza (egyszer), mert elkezdett vérezni szopizás közben a mellem, de nem érdekelt.

Na megyek, mert Lili reklamál. Éhes azt hiszem Kép

Puszi: Bogi

ui.: Jövő héten megyek orvoshoz, és gondolom elküld mégegy UH-ra, hogy mi a helyzet a pocaklakóval.

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Holly!

Kitartás! Okosan csinálod, hogy nem éhezteted a babócát. Sokszor kergetik a szopifanatikusok őrületbe az embert a végletességükkel, miszerint egy csepp pótlás sem kell. Szerintem minden gyerkőc egyedi és egyetértek azzal is, hogy anyájánál jobban senki sem érzi meg, hogy mit is szeretne. Van, akinek jobb, ha előbb próbálkozik a mellen amikor éhes még és ezért hajlandóbb küzdeni, de olyan is, amelyik annyira berág azon, hogy szoptatás helyett szívatják, hogy dühében üvöltésen kívül semmire sem hajlandó, nemhogy próbálkozni. Úgyhogy csak így tovább! Biztos vagyok benne, hogy valamelyik módszer majdcsak bejön.

Nagyon reménykedem, hogy szerencsém lesz a kórházzal. Kicsit tartok ugyan tőle, hogy a császáros sebbel hogyan fogom tudni ellátni a babát, de inkább kiküzdöm egyedül, csak hagyjanak minket békén.

Fióka, Constanze, most már mi jövünk!

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Holly,
elso olvasatkor en is csodalkoztam, hogy miert kellett ennyi maceran keresztulmennetek, hisz Konrad nem is olyan pici /szerintem/. Bar irtal valamit az antibiotikumrol, amit kaptal. Gondolom, akkor a pici is azt kapott,valami fertozes ellen?.
Erdekes ez a potlas dolog is: en meg alig birtam egyszer kiharcolni, hogy adjanak mar, mert lassan masfel oraja szoptatok s a kicsi még mindig nyusszog. Mire a csecsemos azt mondta, a doktorno meg fogja kerdezni, minek a potlas, mikor az anyatejtol ilyen szepen elkezdett hizni. Novere valogatja...

Mellsebesedes: jajj, reszvetem, pokolian tud fajniKép Mindket gyereknel volt nekem is. Nekem kb. egy hetig tartott /majd jott a masikon a seb, az is egy hetKép/, de csak az elso par masodperc volt kinzo, amikor "raharapott". Utana mar elzsibbadtKép En is probaltam fejni sopi helyett, de engem a fejogep sokkal jobban megkinzott, szabalyosan szetnyilt a seb minden pumpalaskor. Ja, es fejni szinte alig tudtam, nekem nem indul be a reflexem tole. Pedig Reka is 10 honapig siman szopott /akkor elvalasztotta magat/ es Mate is csak szopik még. Osszesen egy masfel decis zacskot birtam felretenni, az is egesz napos fejes eredmenyeKép
Erzekenysegre nekem az Avent tejgyujtoje jott be, az "tavoltartja" a mellbimbotol a melltartot. Igaz, eleg idetlenKép Nem tudom, hogy viszonyulsz az otlethez, de szivesen kolcsonadom az enyemet, csak ki kell forralni fertotleniteshez. Vagy kuldok kepet, hogy milyen is ez. De lehet, hogy van ilyened?Kép

Piros,
csaszaross sebbel sem nehezebb a dolog, menni fog!Kép Csaszarosok kulon szobaban vannak es talan jobban is figyelnek rajuk. Nekem csaszar utan az ulveszopi jott be, az ágy vegebe tamaszkodva. Kulonben is, Te mar nem vagy kezdo anyukaKép

Finiselok, hajra!Kép

-Afonya
afonya
 
 


Holly,
mégvalamit akartam. Emailcimed nincs megadva, igy itt. Irod:
"A helyes modszer szerint a baba szopaskor a bimboudvar nagy reszet is bekapja. Nos, nalam ez eleg nagy, a fiam meg eleg kicsi, hat meg a szaja, ugyhogy nemigen tudom a nagyobb reszt a szajaba tuszkolni."
Nalunk is hasonlo volt a helyzet, mindket gyerekkel. Es szerintem a teltkeblu anyukak nagy resze ebben a cipoben jar es megis tud szoptatni. Raadasul szerintem Mate teljesen jol kapta be a mellbimbot, nyelve jo helyen, also-felso ajka kifordulva, szal nagykonyvszeruen. Es megis kisebesedett. Aztan seb elmult, gyerek megerosodott es siman megy azota. Es hat ha tapszer kell, az sem vilagvege. Bizz magadban, bizz Konradban, egyuttjo kis csapat vagytok! Es biztos megtalaljatok a megoldast, ami _mindkettoknek_ a legjobbKép
afonya
 
 


Kicsit olvastam vissza vegre, Bogi, nagyon gratulalok!!! Mar most nagyon nosztalgikusan gondolok a terhessegre, es bar nem is olyan regen irtam, hogy mennyire unom mar, most azert be kell vallanom, h irigyellek!!!!

Kaptam ma egy konyvet, amelyben egeszsegugyi dolgozok szamara irjak le, hogyan segithetik a sikeres szoptatast. Azt hiszem, raakadtam a problemas reszekre. Eloszor is, a csecsemosok ugy mutatjak meg a mellre helyezest, h osszecsippentik az aldozat mellbimbojat, es belehuzzak a baba szajaba. Ez nem helyes, mert a mellbimbot nem szabad erinteni, kezunk C tartasban alatta es felette kell h legyen. Ha megfogjuk a mellbimbot, a nagyszaju gyerek se tudja bekapni az ujjunktol. Nem szabad a bimbot a gyerek szajaba huzni, hanem a gyereket kell a bimbora emelni, h o maga raharaphasson. tovabba, ami a bimboudvar nagyobb reszet illeti, ugyelni kell arra, h a baba lehetoleg az also ajkaval fogjon be nagy reszt, es persze a felsovel is, de foleg alul. Nekem ugy mutattak, h tessek, most jo helyen van a gyerek, nezzem meg, meddig er az orra, es akkor jo, ha ugyaneddig er mindig, ha raharap. Ezzel szemben az also ajka nagyon szamit a babanak, azt is nagyon figyelni kell, de mashogy mutattak a mercet.

Egyebkent olvastam korabban, h fajdalom elofordulhat, ezert en is probaltam turni, de ket es fel het utan, amikor mar vegigbogtem a szoptatasokat, eleg lett (a ferjemnek is), ugyhogy mast kellett kitalanunk, amig rajovunk, hol a baj. Csutortokon amugy jon hozzam egy baratnom ismerose, aki szulesznonek tanul, es a gyakorlatban is megnezzuk a dolgokat.

A hamarosan korhazba keruloknek egy apro tipp, amit mi meg a bulgariai nyaralas alatt fejlesztettunk ki a kemping mosdojaban uralkodo balkani viszonyok ellen (es ez jol bejott a korhazban is): a zuhanyzashoz szukseg van egy kozepes meretu muanyag vodorre (a felmosovodornel azert kisebb is eleg), ebbe bele lehet pakolni minden cuccot (torolkozo, tusfurdo, betet, valtas bugyi stb), es nyugodtan le lehet rakni a trutyiba, a vodor aljat aztan le lehet obliteni. Ezeknek a dolgoknak semmifele tarto nincs ugyanis a mosdokban. Nehanyan mosolyogtak ugyan, es megdicsertek a kis malnaszedo vodromet, de rettento hasznosnak bizonyult a wcben es a furdoben is.
A masik hasznos dolog, ha vesztek 1-2 csomag Tenafix necchalos bugyit. Nehez elkerulni, h az ember mellé ne verezzen, es ezek a kis rugalmas, vekony kis bugyifelek egyreszt nagyon jol megtartjak a betetet (a Tena Lady normal meretet ajanlom), konnyen ki is moshatok a csap alatt, es egy torolkozobe csavarva meg is szaradnak. tovabbi elonye, h nem csuszik be az ember hatsojaba, igy nem nyomja a betetet a sebbe. Egy csomagban ket darab van, ara kb 400 forint, gyogyszertarban beszerezheto.

Most azert van egy kis idom, mert ferjem es Koni pihiznek. Ez ugy nez ki, h az ember a hatan fekszik, es a hasan hasal kiterulve Nyuszibacsi, es egyutt szunyokalnak. Mindig elerzekenyulok, ha meglatom. Foleg mert Koni tiszta apja, es sut roluk az "apa es fia nagy boldogsagban pihegnek" feeling Kép.

Szules: azt ugye tudjatok meg, h be kellett mennem a terhespatologiara egy hetfon, mert nem tetszett az orvosomnak az ultrahang eredmenye. harom napig csinaltak egy csomo nst-t, mindegyik jo volt, es egy uh-t is, ami szerint minden rendben. Az orvos megsem engedett haza, azt mondta, nezunk megegy uh-t. Csakhogy szerda ejjel jott a front, es csutortok hajnali egykor arra ebredtem, h csorog a magzatviz. Fura, de rogton egyertelmu volt, h mi is az. Kimentem az ejszakas noverhez szolni. Pont az en orvosom volt az ugyeletes, szerencsere a viz tiszta volt, kaptam egy fertotlenitest, es felkuldtek a szuloszobara. Mondtam, h fajasom egy szal sem, de azert gepre tettek egy kicsit, na meg kaptam egy nagy loket antibiotikumot. A szivhangok jok voltak. Mivel a mehszaj is teljesen zart volt, befektettek a korterembe. Reggel a viziten mondtak, h varni fognak, hatha magatol beindul a szules (fajas meg mindig zero), es ha nem, akkor pentek reggel meginditjak. Elkezdtem antibiotikumot szedni. Csutortok ejjel otpercenkent voltak fajasfelesegeim, de csak a hasam also reszen ereztem oket. Pentek regelre mindossze bo masfel ujjnyira tagultam, de az orvosom elegedettnek tunt, igy en is optimistabb kezdtem lenni. Elokeszitettek. A beontes eleg pocsek dolog. A borotvalast viszont en valasztottam, h mindket oldalon legyen, ne csak a vagas helyen, mert addigra mar ragadtam a magzatviztol. A sokagyas reszen voltam en is, mert totalis telthaz volt a frontok miatt, de gyakorlatilag mindegy volt, a szemem nagyreszt csukva volt. Kilenc korul kezdtem el oxitocint kapni, es mar elegge fajt is, de a fajasmero nem mutatott semit, mert tovabbra is mindent a hasam aljan ereztem csak, azt meg a meh tetejere teszik. Fel ora utan mar nagyon fajt, az orvos megvizsgalt, latta, h megy a tagulas, levettek a geprol. Innen aztan pokolian fajt. A ferjem ekkor erkezett, mert korabban azt mondtak, raerek meg szolni neki, de megis hamar begyorsultak a dolgok. Mire odaert, egyperces fajasaim voltak, amik hamarosan egymast kezdtek erni. A labdan ucsorogni jo volt, de hamarosan felkivankoztan az agyra, es hamar jottek a tolofajasok is. nem emlekszem, mennyi volt, de pokolian fajt. Az utolso fajas alatt harom nyomasra szuletett meg Koni, haromnegyed tizenegykor. Olyan fura volt az egesz, h nem is tudtam, h akkor jon kifele, csak nyomtam, legyen mar valami. Utana megszunt minden fajdalom, a hasamra tettek, nagyon jo volt. Amikor elvittek rendbe tenni, ferjem is vele ment, akkor kellett megszulni a mehlepenyt, meg akkorstoppoltak ossze. nem ereztem kozben a gatmetszest. Jopar oltest raktak belem, meg is kerdeztem a szulesznotol, nagyot vagtak-e, mondta, hat eleg nagyot. Aztan felretoltak, mert kellett az agy masnak, igy ket orat meg eltoltottem ott. Kedvesek voltak, behoztak a korhazi kajat, asszem diosteszta volt, felultem es bekebeleztem, nagyon jolesett. Aztan jott egy csecsemos, segitett Konit mellre tenni, es mar szopizott is. Fura erzes volt, h par oraja meg bennem volt az a kis leny, akit a karomban tartottam. Aztan letelt a ket ora, pisilni kellett volna, de nem ment, igy katetereztek, de nem hagytak bent. Aztan kitoltak a szuleszetre, es innen mar irtam a reszleteket. Az ido elotti burokrepedes miatt Koni is es en is antibiotikumot kaptunk, ami nekem tablettakat, Koninak viszont 10 injekciot jelentett, amit az infuzio branuljen keresztul kapott. Komolyan, ez borzaszto, h mar a kornyezo egitesteken is jartunk, de meg mindig szurkalni kell egy ujszulottet, hogy megkapja a gyogyszeret!!!!! Mintha leallt volna a fejlodes.
Osszessegeben fura elmeny volt a szules. Orultem, h anyukammal es hugommal elentetben (akiknek szinten nem voltak fajasaik) en termeszetes modon szultem, viszont eleg durvan beinditottak, hogy ket oran belul megvolt az egesz. biztosan ezert is fajt olyan piszkosul.

Most mennem kell, mert a fiuk felebredtek, es ez azt is jelenti, hogy ehes lesz mind a ketto. Kép
Majd meg benezek.

Udv
H
holly
 
 


Holly!
Köszi a történetet!
Hát a tisztasági állapotokról írt rész nem valami bízató.
A terhespatjológián azért nem vol tolyan rossz a helyzet, bár a lepedőm az első nap véres lett a kanül behelyezésekor, és 1,5 hétig nem kaptam újat...
Nem is értem, hogy miért kell ennyit időt, ilyen rossz körülmények között eltölteni a kórházban. Amikor én a pathológián voltam, akkor sem éreztem, hogy na most jobban figyelnek rám, vagy ilyesmi. Bejöttek vizitkor, megkérdezték jól vagyunk-e, aztán mentek tovább. Egyszer szóltam egy nővérnek, hogy rosszul vagyok, akkor bejött és azt mondta, hogy ha rendszeressé válnának a fájások akkor szóljak, egyébként nem tud mit cisnálni, kapom a gyóygszereket. Ennyi erővel otthon is feküdhettem volna.

Tena bugyit nekem is ajánlották, ellenben a betétből inkább a supert, aztán meg a normal longot.

Nekem megvan a Szoptatás című könyv, és abban is az van leírva, amit írtál. De még a felkészítőn is ezeket mondták el.

Ja nekem most már minden nap fáj a hasam alja, vagy szurkál, néha a derekamba is beáll a fájás, remélem kitartunk még. Még szedem a Gynipralt.

Constanze
35+2

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Holly,
olyan jo olvasni soraidat. Ugy ertem, hogy ami atsut beloluk. Hogy a sok fajdalom es kellemetlen korulmeny ellenere is megerte, hogy a pici mindenert karpotolKép.
Ez a vodor otlet tok jo! Csajok, tenyleg vigyetek! En egy reklamszatyorral szerencsetlenkedtem, az is jo volt, csak helyhez/fogashoz kotott.

Azert a kepet varjuk amKép

Tobbgyerkocosok,
nektek nem volt olyan erzesetek az utolsonal, hogy lassitana az ember az idot, hogy ne nojon olyan gyorsan? Az elsonel alig vartam, most mego lyan rossz, hogy talan sose lesz mar ilyen pici babam.

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!

Tényleg jó érzés olvasni Holly beszámolóját. Annál is inkább mert nekem nagyon hasonlóan zajlott le minden, de azért volt egy pár igen lényeges különbség, amiért most különösen hálás vagyok:
1. nem kellett egy percet sem feküdnöm a patológián, pedig már 41. hétben jártunk.
2. sikerült hatni a kislányomra, hogy egyikünknek sem lesz jó ha várunk másnap reggelig és beindítják. (szerda reggel elment a víz, fájás semmi. kora du. enyhe fájások, tágulás semmi, 6 órakor mégis szülőszoba, és fél 8-kor már úgy kellett visszatartani, annyira jött volna ki, csak senki nem volt erre felkészülve a személyzetből. 7.50-kor végre "kiengedték")
Végülis elég könnyű szülésnek bizonyult, bár ott nem így látja az ember.
3. Leglényegesebb: mi nem kaptunk antibiotikumot, azért mert elment a magzatvíz. Meg másért se. Szerintem ez egy kicsit brutális, főleg ekkora dózisban. Nyilván orvosa válogatja.

Egyébként pedig vegyes érzésekkel olvasom a szoptatáshoz való hozzászólásitokat. Nekünk ez nem volt gond egy percig sem. már a szülőszobán minden féle beavatkozás nélkül végigszopizta a 2 órát. Én pedig se ki nem sebesedtem se be nem gyulladtam. Volt időnként érzékeny, nekem is kellett összeszorítani a fogam az első 2 percben időnként, de a tejjel való kenegetés meg a Bepanthen hamar átbillentett ezeken az időszakokon. Nekem akkor fájt amikor már kijött a foga és úgy gondolta a cicin fogja élezni. Na, az rossz volt!
Szóval sok erőt és kitartást Holly, igaza volt Áfonyának: bízz magatokban és figyelj a babára meg a saját tested jelzéseire. Remélem a liga hatékony segítséget tud nyújtani Neked ezeken túl.
Egyébként, hogy teljesen hiteles legyek, pontosítom a kórházi tartózkodással kapcsolatos megjegyzésemet: nekem nem maga a kórház vagy a nővérek okozták a gondot, hanem a szobatársa(i)m. A mi szobánkban egy perc nyugalom nem volt. Még csak nem is a babák miatt, hanem mert a szomszéd ágyon fekvő kismamánál reggel 7-től este 8-ig ott ült valaki, felváltva és bölcs tanácsokat osztogatva az élete rendezésére vonatkozóan. Lelkileg annyira leterhelt, hogy 2. nap sírógörcsöt kaptam.
Egyébként a nővérek közt volt egy kimondottan kedves is, de vele csak egyszer találkoztam a 4 nap alatt. AZ orvosom naponta 2x benézett, a többiekkel meg nem foglalkoztam. Szerencsére nem szorultam senkire, ill. hamar rájöttem, hogy jobban járok, ha magam keresek megoldást. Az felháborított ugyan ahogy a csecsemősök hármasával négyesével vitték hónuk alatt a piciket és dobálták őket az ágyra. ÉS amikor tanácsot kértem, mert fájt a baba hasa, nem foglalkoztak velem. "Majd elmúlik". Egy éjszaka emiatt a folyosón sétálgattunk, és amikor már muszáj volt WC-re mennem megkértem a csecsemőszobán üldögélő hölgyet figyeljen rá, amíg ellátom magam. Mikor visszaértem, bölcsen megjegyezte, hogy "ennek a babának fáj a hasa."
Azt egyébként pedig videóra vette a férjem, amikor elvitték tőlem a szülés után, hogy felöltöztessék, és a csecsemős igen durván bánik vele, és kapkod. Szegénykém végig üvöltött, pedig se előtte, se utána hangja nem volt szegénykémnek, addig az ominózus éjszakáig. (Az volt az egyetlen ilyen éjszakánk, azóta is.)
Szóval vegyes. De ha rajtam múlik nem maradok benn többet. Ne rajtam keressen a kórház. (Úgy tudom, hogy azért kell benn feküdni 4 napig, mert a kórház csak így veheti fel a kvótát.)
Egyébként a higiéna még egy utcai nyivános Wc-hez képest is kritikán aluli, nemhogy egy kórházhoz képest. Ebben igaza van Hollynak. A vödör igen jó ötlet!!!! Hasznosítani fogom. Egyébként szerintem erősen kifogásolható, hogy a WC-ékig való eljutás ilyen sok időt vesz igénybe. Én pont középen voltam és bármelyikbe akartam is menni (a mindössze kettőből!!!) 5 percbe telt. szerintem nem teljesen normális dolog.
Na jó, talán pontosítottam a véleményemet.
Megyek is mert úgy néz ki épp megbetegszünk. Remélem sikerül időben megfékezni.
Jó babázást mindenkinek!

Kamilla

Ui: Minket egyik pillanatról a másikra kiraktak a szobából, mert kellett az ágy. A csomagon ülve vártuk a férjemet, pedig fél órán belül ott volt ahogy szóltam neki. De hát ez igazán apróság volt.
fióka
 
 


Sziasztok!

Szerintetek érdemes szülésznőt fogadni? Mostanában ez elég divatosnak tűnik, de nem tudok igazán dönteni. Mondjatok pár nevet, ha ismeritek őket. Gondolom, őrá csak a kórházban a szüléskor van szükség, "extra találkák" nincsenek azt megelőzően, igaz?

És mennyit illik rászánni anyagilag? Teljesen tájékozatlan vagyok, igazából az orvosnak sem tudom, hogy mi a tarifa. Egyszer már árdeklődtem, de nem nagyon reagáltatok.

Érdekesek a kórházi reakciók, én eddig csak jót hallottam a győri kórházról. Nem lehet, hogy egy kicsit (eléggé el nem ítélhető és könnyen érthető módon) túlérzékenyek vagyunk abban az időszakban? Én több újságban nagyon rosszakat olvastam más vidéki (és több fővárosi) kórházról és ezek után úgy érzem, mi Győrben nem panaszkodhatunk, persze könnyen beszélek elméleti síkon, mikor még nem próbáltam. De pl. amit a Kismamában a kecskeméti kórházról olvastam..., hát...

Üdv mindenkinek

Krisztina
chalice
 
 


Kedves Krisztina!

Szülésznő: én nem fogadtam. Nem tudom emiatt-e, de velem nem igen foglalkoztak a szülésznők. Őszintén szólva nem is hiányoltam, mert ott volt velem a férjem. Azért ha odajöttek kedvesek voltak. (Egy volt bunkócska a férjemmel, de ezt fel se veszi az ember olyankor.)
A felkészítő hivatalos kórház látogatásán nem tudtam részt venni, így külön bementünk megnézni a szülőszobát. Egy nagyon kedves szülésznővel találkoztunk akkor is, de név szerint senkit nem tudok.
Orvos: azt hiszem az a hivatalos, hogy a magánrendelésen elkért összeg 10szeresét illik adni. Mi ennek a kitételnek nem feleltünk meg, de nem sértődött meg az orvosom.
Viszont ezt tényleg orvosa válogatja.
Harmadszor nem hiszem hogy ez túlérzékenység. Én is jókat hallottam korábban a győri kórházról, volt is jó tapasztalatom, de rossz is. Utóbbi leginkább az UH körül. Szülés után pedig az ember már tényleges tapasztolatokkal rendelkezik. Ilyennel vagy olyannal. Azt gondolom legtöbben vegyessel. Vannak dolgok, amik jók és vannak amik nem. És ugyanazt egy ember élheti meg jónak amit egy másik rossznak. (Pl. nekem nem volt rossz az, hogy nem-igen foglalkoztak velem, de másnak ez lehetett volna negatív.)
De azért szerintem személyesen is tapasztalsz majd egy-két dolgot a kórházi állapotokról. Nem mondom, hogy a negatívak kizárólag a kórház hibája. Pl. a kismamák lehetnének igényesebbek maguk után és akkor panaszkodniuk sem kéne annyit, de a kórház tényleg biztosíthatna olyan alapvető dolgokat, mint tárolóhely a zuhanyzóban, hogy ne kelljen kisvödör, meg a takarítónők is gyakrabban ellenőrizhetnék a helyzetet.
Az egészségügyi ellátást illetően pedig tényleg egyediek a tapasztalatok, orvostól, ápolónőktől, csecsemősöktől és a szerencsétől függ.
Kívánom, hogy Neked legalább zömmel csak pozitív tapasztalataid legyenek.
(Amúgy én most is tartom, hogy a győri kórház elég jó. Jártam már sokkal rosszabban - hálisten csak látogatóban. De elfogult nem vagyok. Már nem. Szülés előtt az voltam. Valószínűleg én is feltettem volna azokat a kérdéseket, amiket most te...)

Sok szerencsét és jó babavárást!

Kamilla
fióka
 
 


Ui: Az interneten a mai napig megtekinthető a Szülőszoba győri kórházban felvett adása. HA teheted nézd meg. Tanulságos.
fióka
 
 


Chalice!

Mi fogadtunk szülésznőt. Nekem megnyugtató, meg a dokim nem lesz dec. 18-tól (elvileg 20-ra vagyok kiírva), így meg valaki ismerős tuti lesz velünk.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Sziasztok!

Holly, olyan bátor és magabiztos anyuka vagy, pedig még egy hónapja sem szültél! Csak így tovább! A "c" fogást nekem a szülőszobán mutatták, egy szülésznő, én innen tudtam, hogy a csipeszfogás nem jó.

Még egy jó tanács a hamarosan szülőknek: lehet kapni a patikában a WC-re papír, egyszer használatos ülőkét, nem kell bajlódni, tépegetni! Higiénikus, gyors és fillérekbe kerül, na jó azért nem, de tényleg nem drága! A vödör tényleg jó ötlet, ha nem volt segítőm a zuhanyzásnál, a második naptól nejlontáskával járkáltam (tisztára, mint aki turkálni megy a kukába Kép), de gázos volt, hogy nehogy leessen a párkányról a táska, mert akkor beázik! Mindig tanul az ember!

Krisztina, én sem fogadtam szülésznőt, és biztos megvan az okod rá, hogy fogadj, de csak azért, mert "szokás", v. mert egyre többen megteszik, ne tedd. (főleg, ha apás szülés lesz. Amúgy rosszat szülésznőkről még nem hallottam a győri kórházban, egy kedves ismerősöm ott dolgozott a csecsemőo.-on, úgyhogy mindegyiket ismeri) Ha így érzed biztonságban magad, akkor viszont fogadj, mert ez mindennél többet jelent.
Valóban az orvosi vizsgálat tízszeresét "illik" adni, de itt megint csak megoszlanak a vélemények, én közel sem adtam annyit, különben is az utolsó találkzás alkalmával "csúsztatja az ember a borítékot", adjon annyit, amennyit gondol és a pénztárcája megengedi. Nem adtam tehát annyit, amennyit általában szoktak, az orvosom ennek ellenére a hathetes kontrollon sem kért egy fillért sem. (na, ott viszont adtam neki, a szokásos tarifát)

Jó éjt

*Dirtha
dirtha
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?