NKriszta!
Igen, ez az extragyors-hatású inzulin!!
Humalog: alapvetően az volt vele a gondom, hogy túl nagy volt a szabadság, megszűnt a rendszeresség (ld. időpont, meghatározott CH).
A gond talán abból adódott, hogy úgy lettem átállítva a Humalogra, hogy nem kaptam meg hozzá a saját használati utasításomat, útravalóként annyit kaptam, hogy "ez akkora szabadságot ad, hogy akkor ehetsz és annyit, amennyit éppen szeretnél, csak a hozzá szükséges inzulint add be".
Mielőtt továbbfolytatnám, LE KELL SZÖGEZNEM: NEM A SZABOLCS UTCÁBAN "állítottak be".
Na a nagy szabadságot én úgy fogtam fel, hogy akartam ettem, ha nem akartam nem ettem. Eredmény meglett: cukrok összevissza, egy idő múlva meg aztán az egész az egekben kötött ki.
Na de ennek a korszaknak már szerencsére régen vége!!! Amikor Baranyi doktornőhöz kerültem, rögtön inzulint váltottunk!! Humulni R és N lett belőle. Sajnos nem volt tökéletes, úgyhogy tavaly november elején átállított a Semilentére (+Humulin R a gyorshatású).
Ennél jobbat nem is tudott volna tenni velem!!! Végre 16 (akkor még csak 15) év után egy inzulin ami NEKEM bevállt. Az eredményeim magukért beszélnek: a 9,9-es hemoglobin A1c-ről eljutottam az 5,8-ra, a fruktózamin pedig 540-ről a 277-es (teljesen normális!!!) értékre csökkent.
Miben más a Semilente? Hát mindenben...
Ez egy inzulin-cink szuszpenzió. (Nem humán-inzulin, mnit pl. a Humalog, vagy a Humulin R, N)
10 ml-s ampullában van, fecsivel felszívandó (Nem penes.)
Ja, legfőképpen kb. fél éve hallom egyre-másra, hogy meg fogják szüntetni a gyártását.
Lényeg a lényeg: NEKEM ez a párosítás (Humulin R+Semilente) vált be eddig, de ez egyáűltalán nem jelenti azt, hogy ez mindenkinek megoldás lehet. A diabetológus a Te közreműködéseddel (pontos vércukor, inzulin és CH meghatározásod alapján) megpróbálja megtalálni a SZÁMODRA, HELYZETEDNEK, EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTODNAK legmegfelelőbb inzulint, vagy mondjuk inkább kezelést fogja megkeresni. De ebben Neked is tevékenyen ki kell venned a részed!!Mondjuk azzal, hogy mindent betartasz...
Tuti a felét kihagytam, úgyhogy kérdezz bátran!!
Ági