Új privát üzeneted érkezett!

Abbey! Nem könnyű a helyzet. Jó lenne, ha nem lenne túl sokat "kettesben" a párod és az apósod, nem tudom ez mivel érhető el.
Párodat nemtudod te vagy más elrugdosni a diplomáig? ráadásul az abszolutórium is "lejár" vmikor.
Ez a mostani munkája milyen? Karácsony este nem járnátok jobban 4esben? És majd a többi napon lehet rokonozni? Nálunk mondjuk jönnek nagyszülők, de a Tiszituációtokban talán segítené q "mi vagyunk egy család" érzés erősödését, utána könnyebb lenne a családtagokat elviselni utána. (??)

Nálunk reggel mikulás volt, most meg a párom munkahelyén vannak mikulásozni ., holnap meg oltani viszem a nagyobbakat....

Claire
claire

Abbey!
Valahogy az apósodat le kell cuppantani a férjdről, ez egyértelmű. Biztos, hogy visszahúzza. És valahogy meg kéne értetni a férjeddel, hogy a saját helyzetének a javulásáért egyedül ő tud tenni, senki más...
vovanda

Claire, Vanda, abszolut igazatok van. Én is ezt szeretném megptóbálni. Ez a munka dolog javít a helyzeten, nem tudja úgy ugráltatni.
Amúgy tudjátok mi a röhej. Hogy ezt a munkát is le akarja amortizálni az apja. Nem értem mért jó neki, ha a fia szarul van? Mindenkinek azt terjeszti, hogy szar a fia munkája. Tegnap szembesítettük őket e téren, és mint kiderült a férjem egyszer sem mondott neki ilyet, hogy szar a munkája. Csak ő duruzsolja a fülébe, hogy fiam szar a munkád. Hát kapja be. Főleg úgy, hogy anyámék fizetik a rezsinket, vásárolnak nekünk, ő meg egy büdös petákot nem adott még, de értitek, leszarom. De az unokáinak még egy pelenkát sem vett a születésük óta. És előre borítékolom, h karácsonyra sem kapnak semmit. És higgyétek el, nem anyagi okai vannak.
Amúgy most én is Claire féle irányba póbálok elmenni, hogy 4esben legyünk Szenteste. Nagyon szeretnék a anyuékkal és a tesómmal lenni, de áldozatokat kell hozni. És inkább ez, mint az após.
jó lenne vhogy megiratni vele azt a rohadt diplomamunkát. Én már arra is gondoltam, hogy megirattatom vkvel helyette, és akkor "csak" az államvizsgán kell átküzdenie magát.

Boldog mikit Mindenkinek :) A picik új ruhákat és egy hütőbe tehető rágókat kaptak :) Olyan édik voltak, mindjárt teszek fel képet róluk.
Mikire várva:
Kép

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey

Nagyon cukik!!
sztem ne írasd meg senkivel, ma már ha kiderül bármi, nagyon nagyot lehet bukni. Viszont has lenne vki, aki ért a rémához, és segít neki, illetve rugdossa, az talán elég. Ha már jól belekezd, akkor biztos belejön, és még kedve is lesz hozzá.
hú, keveset aludtam, mindjárt kidőlők, csak a kicsik el kéne, h aludjanak!
csatolok egy képet, igaz nem keresztelős, de nem régi, most készült vmelyik hétvégén. Kép együtt a kis csapat
claire

Rólam kicsit béna, "arcomra fagyott a mosoly" :lol: C
claire

Claire - nem igaz; tok edes Rolad ez a kep! Olyan kis szuzmarias... - JO ertelemben! Szoval aki a csaladjanak adja magat, de latszik, hogy tok boldogga teszi ez a dolog. Es nagyon edesen hasonlit Rad a nagylanyod is. Na nem okoskodom.

Abbey - mar csak azt nem ertem, ha Te vagy otthon ikrekkel, meg kulon kassszan vagytok, hogy Te tartod el a csaladot... Mindenesetre tenyleg nem artana, ha benone a feje lagya a ferjednek (nem lehet, hogy csak fiatal? azert a gyerekektol sokminden megerhet...). Hatha megmarad ebben a meloban most, es akkor elkezd rendezodni az eletetek...!

Abbey es Vanda; nem ertem, kicsikkel hogy tudtok kulon kasszan lenni...? Ti hogy tudtok beszallni a koltsegekbe, mikor otthon vagytok a kicsikkel? Mindenesetre nagyon ugyesen csinalhatjatok.

Mezi - szerencses vagy; termeszetesen nyilvan nem torvenyszeru, hogy egy ferfit ez zavarjon; csak tapasztalataim alapjan gyakran igy van - orulhetsz, hogy Ti vagytok a kivetelek!

Voltunk ma dokesznal; most meg csak egy UH-ot sem csinalt; CTG-re sem kuldott; mondta, akkor jovo pentek reggel 9-kor viszlat a krohazban... Szerinte tutti nem fog beindulni semmi addig, mert 28 mm a mehnyak, zart mehszaj. Mondtam, hogy azert igencsak fajdalmas fajasaim vannak; a, az csak "false labor". De jobb igy, mert Anyu beteg es nem tud jonni, igy egy idore egyedul kell maradnom a gyerkokkel, itt fajt a fejunk, mit csinalunk, ha megis akkor indul be valami... Sajnos abszolute fogalmam sincs, kit kerhetnek meg ilyen esetben :-(

Sajnos a baleset azert nem mulik el olyan nyomtalanul; a ferjem most mar nem mer olyan batran ide-oda vezetni (amit megertek, en meg az en balesetem elott sem mertem, es mindig utaltam az M1est); meg barmit mondok, amit nem szeret, azt kapom, hogy "majdnem meghaltam az autopalyan", stb :-(. Meg persze egy kocsival megoldani az eletet ket orszagban, az is kicsit nehezebb (itt egy faluban elunk, amit imadok, de azert sokminden nincs meg helyben, es akkor kell a kocsi).
zsebibabak

Abbey!
Remélem, jól alakultok! A csajok meg irtó aranyosak.

Claire!
Jippié, nagyobb gyerekcsapat, mint a miénk. Minket folyton ufónak néznek a sok gyerekkel. :D

Zsebi!
Picit most a párom több költséget áll, de maximum gyedet kapok+a csp, így azért nem vagyok olyan bazi nagy hátrányban. A gyerekek is "közös költség". Nagyjából tudjuk, hogy mi az, ami fixen kell minden hónapban, ezt felezzük, a többit megbeszéljük, hogy ki mit vesz.
vovanda

Abbey: nagyon édesek a lányok. Melyik a Lilla és melyik az Eszti?
Szerintem is jobb ötlet, ha Szent este "csak" négyesben ünnepelnétek. Nem rontaná el apósod a ti kedveteket se, mindjárt az első nap.

Claire: szép nagy családod van. Olyan szépek a gyerkőcök.

Külön kassza: mint Zsebi is írta, úgy látszik az én férjem a kivétel (hogy nem zavarja, hogy többet keresek). Lehet amiatt is van ez így, mert mi közös kasszán vagyunk már kezdetektől fogva jóformán. Így szerintem úgy fogja fel, hogy nem az a lényeg, ki mennyit rakott bele, hanem hogy mennyi is az annyi.

Tegnap óta vagyok itthon, most egyenlőre még szabadságon. De nem tudok nyugton lenni. A tempóm már vetekszik a lajháréval, de akkor is megcsinálom amit akarok. Igaz, közben le kell ülnöm párszor, de nem bírom elnézni, hogy rendetlenség van. Meg még annyit mindent akarok csinálni karácsony előtt. Terhességem előtt is állandóan jöttem, mentem...

Kép

Kép
mezi_84

Sziasztok!
Köszönöm a dicséreteket! Szűz Máriás :lol: :lol: ez jó!
Vanda! van aki irigy, van aki hülyének néz, (és persze van aki tisztel vagy csodál, néha az is túlzás)de sebaj! Én sem szólok bele más életébe, a véleményem meg meglehet, és persze neki is, nem igaz? Én elég sok féle módon el tudom képzelni, hogy boldog valaki. Csak az örök sírástól durran el az agyam, de ezt már beszéltük itt.

Mezi! Ez ismerős, én is ilyen vagyok, de azért ne hajtsd túl a dolgot! Vigyázz magatokra!
KÜlönben is, soha nem lesz ilyen jó ürüged még magad előtt sem, hogy kicsit lazábbra vedd a figurát :lol: :lol: !

Zsebi! Ez a baleset durva, még hosszú idő, míg teljesen feldolgozzátok! Ha vezet, akkor majd elmúlik a pánik, az meg, h egy kicsit óvatosabb, nem is árt. Remélem anyukád hamar meggyógyul! Az őegészsége és a te lelki nyugalmad miatt is.

Kassza: nálunk felemás a megoldás, mindketten a saját számlánkra kapjuk a fizut, meg én a gyest, a csp idejön postán, a párom mindig kivesz egy dott összeget hó elején, h legyen itthon, aztán van hogy kártyával fizetünk, hol egyikünk, hol másikunk, meg ő befizeti a csekkeket online, stb. Ált. én fezetem be a gyerekek dolgait, kaja, edzés, stb. Nem nagyon fillérezzük ki, de azért van mindenkinek sajátja. Nagyobb kiadásnál, pl bútor, nyaralás, stb megbeszéljük ki mivelé tud beszállni, hogy tudjuk összehozni!
Nálunk is ő keres most jobban, már egy jó ideje, és sztem a nők jobban bírják a másodhegedűs szerepet. Persze az fontos, h ne dörgöljék folyton az orruk alá, h mennyit hoznak haza. Illetve érdemes kiszámoltatni, h ha fogadok vkit takarítani, hozatom a kaját, tartok bébiszittert, stb, akkor az mi pénz. Így rögtön kiderül, h ki a családi kassza "harmadik" lába :D :lol: , többnyire, még akkor is, ha a pasi nem hagy minden otthoni dolgot az asszonyra.
Na, anyagi eszmefuttatás befejezve. Asszem ebben is többféle megoldás létezhet, fő, h működjön.

Gusztustalan idő van, pedig le kell vinnem az autót a gumishoz :( .
Szép napot!
Claire
claire

Claire!
Szerintem is mindenkinek szíve joga. Attól viszont falnak megyek, amikor valaki el akarja nekem magyarázni, hogy miért nem jó az életem...
vovanda

Sziasztok!

Claire: igyexem rugdosni a popiját szakdoga témában, hátha hat.

Anyagiak: én 2 évig dolgoztam, és kis lakásban laktunk, nem nagyon jártunk el szórakozni, így maradt megtakarított pénzem. Most kapom a csp-t meg szülési szabin vagyok, ebből fedezzük a mindennapokat. Meg nekem anyuék is sokat segítenek. Anyu többször vásárol, és most, hogy elköltöztünk a fűtés ktg-be is beszállnak, mert azt nem bírnánk már.
Ez a ki-mennyit keres dolog azért nehéz nálunk, mert én alapvetően is egy ambiciózus ember vagyok, azért hajtok, hogy minél följebb jussak, ami ugye több pénzzel is jár. A férjem meg abszolut nem ilyen. Nem vágyik igazgatói székre vagy ilyesmi. Uh kénytelen elfogadni, h én többet keresek/tem.
Amúgy meg ha beáll a munkája, és beáll az életünk, én mindenképp közös kasszát akarok. De amíg minden ilyen bizonytalan nem akarok. Nem benne nem bízom, de nem árt, ha megtanul addigra a saját pénzéből gazdálkodni.

Voltunk ma dokinál a picikkel. Esztinek csúnyán ekcémás a bőre, erre kapott egy vagon krémet, 6 után lesz kész a patikában. Plusz kell neki protexint innia, ismeri vk? Csak azt nem mondta a doki, hogy mennyit... végül a 15dbsat vettem, basszus 3995ft volt :? Mondta, hogy Eszti hasa miatt muszáj lenne elkezdenünk a gyümiket, uh jövő héten próbálkozom a meggyel. Azt mondta nem amiatt fáj ennyire a hasa, uh próbálkozzunk. Meglátjuk mi lesz. Próbáltam kérdezni ezt az esti tápszerezést, de azt mondta inkább keljek szoptatni. Szerinte rendegződni fog 1 hónapon belül. 6 hósan meg amúgy is el kell hagyni az éjszakai szopizást.
Lillus 6560g 66cm, Eszti 5850g 64cm.

Mezi: a bal oldali Lilla, a jobb oldali Eszti.

Claire: tökre hasonlít a nagylányod Rád. :) Szépek vagytok.

Zsebi: hát nem irigyellek... jó lenne keríteni vk-t amíg anyud beteg (jobbulást neki).

Abbey

abbey

Protexin: probiotikum, jó, régen azt szedték antibigyó mellé az enyémek, biztos nem ártasz vele. Ezt a gyümit, mert milyen a hasa dolgot nem értem :shock: az anyatejnél könnyebben emészthetőt nem találsz. Vagy arra allergiás??? Mitől rendeződik???
Éjszakai szopi elhagyás :lol: mert azt majd így be lehet programozni, hogy tegnapig volt, ma meg nincs, haha. (nem akarlak biztatni, az enyémek eddig mindig közel 1 éves korukig szopiztak éjjel, persze egyre tolódott ki a hajnalba, meg amikor negyon látszott, h márcsak az odabújásért csinűlja, azt megpróbáltuk máshogy megoldani. Biztos nem vagyok ebben nagyon tuti, könnyen hagyom, inkább szopjon , aztán legyen béke meg alvás, de nem látom a nagyobbakon, h rossz lenne nekik. normális étkezési és alvási szokásaik vannak.)

Ekcéma: 3 féle krémet kevertetett ki a doki nénink, evgyik sem volt jó, végül az én mézes -glicerines testápolóm használt Dávid fiamnak. Szerencsére kinőtte, most még az uszoda víz sem teszi taccsra, kicsit száraz néha a bőre, de ennyi.
Van most vmi kimondottan erre, de nem jut eszembe a neve. Többiek???

Köszi, más is mondta már, h hasonlít rám a lányom, én csak azt látom, h apja-szeme van :D de nem akartam még eddig letagadni :lol: !

Megyünk a nagyokat beoltatom influra, Jonit védendő. Remélem sikerül, mert van amelyik kicsit taknyos.... :(

Claire
claire

Abbey
Mire kell a protexin? Mert Lilinek is javasolták, amikor kaka problem volt, arra nem használt.
Eminek adtam tegnap almát, kb negyed kv-s kanálnyit evett meg, utána 2 órát ordított :( Nem éjtem :cry:
Ekcémára viszont csak a propolisz használt!
Emi 6400, Oli 6800 gr.
Wellness ismét elúszott :cry:

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi! Milyen szépen együtt halad a súlyuk! Nálunk jó nagy a különbség. Vasárnap voltak 4 hósak, Joni: 6700, Noni 5200 :lol: . Joni már megduplázta a születési súlyát :lol: .

Protexin: a bélflórát állítja helyre, illetve erősíti, jót tesz az emésztésnek, meg az immunrendszernek, meg visszapótolja a bélflórát, ha pl antibiotikumos kezelés kiirtotta. Olyasmi, mint a normaflore, de jobb, mert az ebben lévő baktérium törzsek kolóniákat alkotnak ott bent, és elszaporodnak, tehát nemcsak tüneti kezelést jelent.

Propolisz: igen , az aloés cég propoliszos krémét més is mondta már ekcémára. Amikor az én fiamnak kellett, azt még nem ismertem.

Beoltódott minda4, nekem is ki van váltva, de most várnom kell kicsit, mert benáthásodtam.

Claire
claire

mondtam a dokinak, hogy nem kakil Eszti, és nagyon fáj a hasa, erre mondta a protexint. Meg hát ugye én túl vagyok egy adag antibio kúrán, amúgy sem árt neki. A gyümit is erre a kaka dolgra javasolták.
Viszont én a tápszer dologgal nem értek egyet. Segítsetek. A probléma az, hogy mostmár nincs annyi tejem, hogy napközben lefejjem, max 200ml körül jön le, az meg este kevés pótlásnak. Mondta a védőnő, hogy tegyem minél többször mellre este. Na de ez hogy működik? Akkor meg kimarad az esti rutin, ami meg az elalváshoz kell. Szóval nem tudom mi itt a jó megoldás. Lillust ma végül teával tudtuk leszerelni. Nem vagyok egy tápszer párti, de ha a gyerek éhes, akkor még mindig jobb, mint hagyni bömbizni, vagy teáztatni, de tea után meg 2-3 óra múlva ébred enni. Mit mondtok?
Köszi a krém tippeket ekcémára. Úgyis most akarok aloe-t rendelni. :)
Szilvi, ismerem én is ezt az üvöltést az almára... nálunk is ez ment eddig ahányszor gyümit próbáltam. :?

Abbey

abbey

Protexin - ismeros; a kozos dokinenink nagyon szereti; nekunk is mindenre ezt javasolta.... :-) Csak en az ara miatt nem adtam agyba-fobe :-((, vagyis annyit, amennyiszer o irta elo (altalaban sokszor javasol eleg draga cuccokat :-( ). De a probiotikumok nagyon jok; persze kesobb, ha mar joghurtozik, probiotikus joghurttal (sokkal...) is valamennyire ki lehet valtani.

EKcema: Bencem volt iszonyatosan ekcemas. Mi is probaltuk Molnar dokineni kenocseit; sajnos meg a szembeszomszed (gyerekborklinika vezetoje) szteroidos-mindenfele durva kenocseit is; semmi nem hasznalt igazan. Ami segitett (de nem mulasztotta el), ha nagyon vegyszermentes kornyezetet csinaltam: semmi oblito, csak gyogyszertari furdeto (vagy az sem), iszonyat keves mososzer, stb.

Aztan tudjatok mi volt, ami egyik naprol szinte a masikra elmulasztotta? Iszonyu csunya nyilt sebe volt (mar akkor masfel eve sokszor), es a potnagyi felreertett engem, es Neogranormonnal kente be parszor. En nagyon haragudtam ra; de kepzeljetek, ettol pillanat alatt meggyogyult, es SOSEM jott vissza; meg csak a szaraz bor sem...

Persze valoszinuleg akkoriban amugyis kinotte volna; de annyira egyertelmu volt es annyira egyik percrol a masikra a Neogranormon hatasa, hogy azoknak azert javasolnam a kiprobalasat, akiknel szinten csunyak a sebek es nem hasznal igazan semmi.

Persze mai napig vigyazok nagyon a vegyszerekkel es mososzerekkel.

Kassza: koszi, hogy beavattatok ilyen belso ugyeitekbe! Nagyon tanulsagos volt! Es mindenesetre csodallak mindannyiotokat; en mar 3 gyerekkel sem mertem volna belevagni a kulonkasszaba (normalisan viszonylag jo fizuval); plane 6-tal, vagy akarhannyal (akar eggyel) gyes-en... Szoval szuper csajok vagytok, na, orulok, hogy megismertelek Titeket!

Abbey - en is probalnam, amit a tobbiek es a dokino (vagy vedono vagy ki) mond: sokat tennem este mellre. Az esti rutin most szerintem kevesbe fontos; azt vissza tudod allitani barmikor... Es ha visszajott az esti tejcsi, jobban fognak ujra aludni, jobban, mint az esti rutintol. Ha elkezdesz tapszerezni, azzal nagyjabol megpecsetelted a szoptatas sorsat; bar persze nagy katasztrofa nem lesz belole, hisz a legfontosabb anyatejes idoszakon tul vagy. Ebben kivetelesen Magyarorszagon sokkal jobbak vagyunk, mint a legtobb "nyugati" orszagban: pl. ANgliaban az atlag csak 4 honapig szoptat; USAban kevesebbig.
zsebibabak

Abbey!
Érdeklődd meg, van -e anyatejgyűjtő állomás a közelben. Vagy interjúvold meg a védőnőt, hogy van -e olyan kismamája, akinek hasonló korú a gyereke, megbízható, és van felesleges teje, amit eladna (ha nem idegenkedsz ettől a megoldástól). Anno amikor a nagyom volt kicsi, a keresztfiam elégsok tejemet megitta. Az ikrekkel meg az anyatejgyűjtőből hordtunk pótlást egy darabig.
Egyébként meg szerintem azt gondold át, mitől leszel TE nyugodtabb. Ha megborítod az esti menetrendet, és valahogy feltornázod a tejmennyiséget, vagy ha tápot adsz, és marad a rutin. Én 4 hónap állandó tejcsatorna-elzáródás és az ezzel járó állandó fájdalom ellenében az anyatejgyűjtős tej+fagyasztott készlet+táp kombóra voksoltam.
Nálunk szerintem az a baj, hogy piszok nagy lelki terrornak van kitéve szoptatás-ügyben az ember lánya. Engem szerencsére nem taposott se a doki, se a védőnő. Gratuláltak, hogy eddig is ment, és annyi.

Zsebi!
Kassza-téma abszolút nem titok, sőt, mi házassági szerződést is kötöttünk. :D
vovanda

Sziasztok.

Kassza: mi abszolút közös háztartást vezetünk beleértve az anyagiakat is. Én az életünk végéig együtt mindenben, jóban-rosszban elvet vallom. :-)

Abbey,
nem értem miért akarja a dokinőtök egyből meggyel bombázni a babákat, hisz az savas eléggé, nem tudom, ha az almát sem bírták, akkor ez nem ideális szerintem. Én úgy tudtam, hogy alma, krumpli, répa, banán...ezek a kezdők!!!
Szerintem nem kell mindenben ennyire a dokinő utasításait követni. Úgy csináld szerintem, ahogy neked illetve nektek a legjobb.
Szerintem a tápszeres pótlástól nem lesz semmi bajuk, próbálj fejni is mellette és annyi. Nekem is van hogy 2 naponta éjszakára megcsappan a tej és akkor 1x tápszert kapnak, na és?
Azért ez a véleményem, mert ha borítod a napirendet, szerintem az a legrosszabb amit tehet az ember lánya és ráadásul ha ettől te még kimerültebb leszel, akkor meg a tej sem lesz több bármit csinálsz. Ördögi kör. :-(

Claire,
nagyon szép nagy családod van, szerintem nagyon jó lett az a kép és rólad is.

Vovanda,
olvastam a budapesti anyatej ellátásról és nem igazán van lehetőség a tejre, ha a babák jól fejlettek. Ezt ugye ki kell írni és nagyon sokan jelentkeznek rá. Ilyenkor a dokik úgy döntenek, hogy nyugodtan lehet tápszert adni.

Szivvi,
neked tápszeresek a babókák ugye???

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Vanda, abszolut egyet értek Veled. Kicsit már én is úgy érzem, hogy minden áron a szoptatást akarják erőltetni. Megmondom őszintén, néha már nagyon terhesnek érzem. Nem magát a szoptatást, hanem az ezzel járó folytonos gondokat (nincs elég tej, bekeményedik a mellem, nem bírom lefejni, a gyerek nem hajlandó szopni, stb...). Ez az anyatejgyűjtő jó ötlet, ez eddig nem is jutott az eszembe.
Lehet, hogy megpróbálom a gyakoribb mellre tételt. Igazából addig lesz gond, amíg nem szoknak rá a gyümire, mert akkor ha az uzsit ki tudom váltani, akkor már nem lesz gond a vacsival.

Igen, Zsebi, én is észrevettem, h nem feltétlen a költségtakarékosság a mottója a dokinak... nagyon erőltetni a dévény tornát, én meg egyelőre nem akarom vinni őket. Szerintetek annyira el vannak késve, hogy még nem forognak? nem tudom, tanácstalan vagyok. Férjem nem vinné, anyám nem vinné őket, én meg fölöslegesen nem tenném ki őket ennek (ez elég fájdalmas nekik). Nem beszélve arról, hogy elég drága ez a torna.

Karácsony rendezve :D megbeszéltem, h inkább közös ebéd, vacsi 4esben.

Abbey

abbey

Még 1 kérdés. Milyen tápszert javasoltok? Lehet 1et veszek, hogy ne legyek ideges, ha elfogy a tej, és nagyon kéne.

abbey

Meggy: állítólag ekcémás gyereknek az a legjobb kezdő, mert az a legkevésbé allergizál... :roll:
Kicsit én is úgy érzem túlmisztifikálják ezt az egészet. :?

Na, elég belőlem :D

abbey

Szilvi
igen táposak, ezért szeretném én is elkezdeni a tápit, mert főleg Olit még mindig úgy felfújja :(
Abbey
meg se dícsértem a csajokat, nagyon helyesek!!
mi lenne ha tejpéppel kezdenél? van egy csomó féle, jó sűrű, azzal hamar ki tudnál váltani egy szopit! Mert azért gyümivel nem lehet! Vagy amit régebben írtam, próbálj krumplit adni anyatejjel pürésítve.
Tápszerből nekünk a milupa ha1-es van, a beba-tól nem tudtak tojni.

Lilivel is kaka gond volt, neki a protexin se segített, meg volt vmi szirup is, az se vált be...

KépKép

KépKép
szivvi

szivvi, milyen tejpép? Nagyon nem vagyok otthon ebben, a dokinő meg ugye nem javasolja, uh kicsit ez paritzán akciós... :oops:
Kakára mondott vm homeopátiás bogyót is, kipróbáljuk.

Szted lehetne egyből tejes krumplival kezdeni? Mert amúgy annak elég semleges íze van, lehet azt megennék. Eddigiekkel ugye szembeköptek... :) több volt a pártedlin, mint ami lement.

abbey

Abbey!
A HA-s tápot receptre kell íratni, ahhoz mindenképp doki kell. Ha felírják, ne lepődj meg, keserű de nagyon, enyémek az első adag gyümölcs után soha többé nem itták meg. Rájöttek, hogy vacak. Enyémek utána Beba-t ittak, 10 hós koruk után meg DM-es tápot (fele annyiba kerül).

Tejpép: Milupa is gyárt, DM is gyárt, de szerintem csak akkor teszteld, ha a tápszert bírják.

Anyatej: gyerekorvos meg recept kell, nem tudom, nálatok milyen az ellátás, nálunk az ikreknek szó nélkül adják...
vovanda

sziasztok!
Szilvi! Köszi!
Kassza: mi is közös háztartást viszünk, sőt egy időben háztartási könyvet is vezettünk, lássuk mire mennyi megy, de mostanában már nincs erre időm (vajon miért :lol: ), különben érdekes volt. De azért fontosnak tartom, h ne zsebpénzt adagoljon ki egyik a másiknak, és úgyis adja magát, a dolgo, mivel a mh névre szóló bankszámlára utalja a fizut.
meg pl amikor egymásnak akarunk venni vmit, akkor jobb, h van külön kezelhető pénzünk. ezzel együtt a párom még azzal is tisztában van, h a nővéremmel közösen milyen pénzünk van (egyszer örököltünk egy lakáskát, annak a maradékát én kezelem itthon, mert a nővérem nem itthon él, és amikor itthon van, abból vesz fel. Én meg csak ha nagy gáz van, pl amikor elszúrták az autónkat egy rossz üzemanyaggal, és egy vagyon volt a javítás, alig bírtuk a párommal összevakarni. (3 éve történt, már a pernél tartunk, még mindig nincs lefutva :cry: ).

Abbey! Ha szoktál aloét rendelni: natúr gélt mokkásanálnyi mennyiségben már nyugodtan adhatsz nekik, nagyon jót tesz azemésztésüknek. Ha aggódsz, h túl rostos, akkor kezd activatorral.
Ne hagyd magad stresszelni a szoptatással, úgysem lehet minden ajánlásnak megfelelni. Én pl azért szoktam "kapni" már időnként, h miért szoptatok olyan gyakran, ekkorák már miért nem tartják az x órát az evések közt. Nekem meg néha elaltatni is egyszerűbb egy kis szopival, úgysem oldja meg helyettem senki, nekem nyüglődik, akkor kintről ne legyen mindenki okosabb. POersze sok ötzletet meghallgatok, van amit ki is próbálok, de ne szúrjanak le, mert nincsenek a helyemben!
HOzzátápi: azért nem akarok okoskodni, mert kb 6 hósan kezdtem mindegyiknél, de mi emlékeim szerint reszelt almával, meg őszibarival kezdtünk, aztán jött a többi, banán és társai. Zöldségből meg krumpli, répa, sütőtök.

Anyatej: én is úgy tudom, h ikreknek szó nélkül felírják, a kiosztást a védőnők intézik! És ha jól tudom ingyenes, ha felírták!

Pép: Sinlacot talán néha kaptak az enyéim, inkább tápérték növelésből, de az elég lightos, ha jól tudom, sztjánoskenyérfa terméséből meg még vmiből van.

Claire
claire

Sziasztok!

Mai alakítás: Lilla nem hajlandó cicizni. Nem viccelek, inkább éhezett, mint szopizott. Nem tudom mi lelte. Végül vacsira kapott cumisüvegből, mert máshogy nem volt hajlandó enni. Se reggelire, se 10óraira, se ebédre nem evett. Mi a fene van vele?

Utánaolvastam ennek a tejpép dolognak. Elég jónak találom. Szerintetek uzsira esetleg kipróbáljam? Mivel egyszerre több dolgot nem lehet adni nekik. Először próbáljam a gyümit, utána pépet, vagy fordítva? Mit mondtok? annyira tanácstalan vagyok, de a védőnő semmit nem segít. Azon gondolkodom, hogy felhívom a régi védőnőt, hátha segít.
Biztos a stressztől csökken a tejem. :(
Voltam ma pszihonál, sajnos nem kecsegtet sok jóval. Legközelebb a férjemmel kell menjek. Ha nem sikerül megoldanunk ezt az elképesztő önértékelési zavarát, komoly gondok lehetnek. Jó lenne megelőzni.

Abbey

abbey

Abbey, en tejpeppel semmikepp sem kezdenek. A tejszarmazekok csunyan allergizalhatnak; es ha ekcema mar kijott, az azt jelenti, a kulonbozo taplalekallergiakra is nagyobb az esely.

Nekem is a SINLAC_ot irta fel annak idejen a MOlnar; szerintem ha kered, Neked is tutti felirja. Az allitolag a legkevesbe allergizalo a tapszerek kozott. Vannak a HA-k is, de ezek meg mindig tehentej-alapuak, tehat rosszabbak.

Az amerikai szakirodalom a rizspep-eket javasolja, mint legelso etel: egyreszt, mert a legkevesbe allergizalnak, masreszt, mert fokozatosabb izben az anyatej utan, mint egy eros zamatu gyumolcs. Amugy az amerikai szakirodalom amugyis eloszor a zoldsegek bevezetese mellett voksol (tehat pl. a krumpli jo, de anyatejjel es ne tehentejjel), mert ha edes gyumolccsel kezdesz, nem nagyon fogja elfogadni a kevesbe edes zoldsegeket; mig ha eloszor azokat szereti meg, akkor igen.

A problema, hogy itthon (bar ez 3 eve volt) csak tejjel vagy cukorral edesitett rizspepeket talaltam (bar lehet, hogy az utobbi Teged nem zavar; vegulis egeszsegugyi ellenerv talan a cukor ellen nincs), de ez valtozhatott azota.

Szerintem is ugy tegyel, ahogy Te erzed magad legjobban a borodben. Tobb, mint 4 honapig kizarolag szoptatni az mar egeszsegyileg nagyon nagy for-t ad a babaknak; ha Neked ugy sokkal megnyugatobb, ha mar hozzataplalsz, biztos, hogy igy lesz jobb. (nalam pont az ellenkezoje volt: en a szoptatast szerettem volna nagyon, es en pedig pont azt ereztem, mindenki nyom mindenhonnan, hogy tapszerezzek meg gyumolcsozzek... amit en meg nem akartam... tehat lehet, hogy az ember ilyenkor mindig kicsit erzekenyebb a "masik oldalra", ami persze mindig van).

Azt pedig nem ertem, miert lenne keso 4 honaposan, ha nem forognak!!! Szerintem nekem csak 1 forgott a 4-bol akkorra; es amelyik igen, annak csodajara jartak. Mondom, az ismeroseim kozul olyan is van, aki fel eves kora utan kezdett forogni, akkor is alig-alig; es koszoni, nagyon edes csibesz felsos lett belole! Erdekes, engem nem nyomott ilyen iranyban a Bencevel, pedig o sem siette el a dolgokat. Na mindegy; de en talan meg varnek (persze nem orvoskent mondom ezt!!!!).

Kepzeljetek, most estere tokre bedagadt a bokam. Jo, pici vizesedest eddig is lattam (zokni helye megmaradt), de ez most eleg durva. Kezem nem dagadt, sem labujjaim; szerintetek kell szolni a dokinak gyorsan, vagy ez OK igy a vegefele?
zsebibabak

Zsebi!
Sztem előfordulhat, pláne így a vége felé, meg aztán lehet, h egész nap nyüzsiztél. Próbáld nem lógatni, állni, hanem kicsit megmozgatni, és felpolcolni utána. Másutt nem vizesedsz? Ha nem javul, netán romlik,. akkor doki, nehogy toxémia legyen!!!

Különben nekem is a szopi a leggyszerűbb táplálási mód, nem is siettem el az átállást, de el tudom képzelni, h vkit nagyon fáraszt, idegesít, kevesebb ateje, stb. Néha nehéz, h totál hozzám vannak nőve, de amúgy szeretem, Az is igaz, h 1-2 keményedésen kívül sosem volt gondom, nem gyulladt, nem sebesedett, stb. MÁzli. "jól tejelő fajta" ha munkanélkül maradok, jelentkezem tejelő tehénnek :lol:

Abbey! én is a Sinlacról tudom, h legkevésbé allergizál.
Rizspép: bioboltban van sztem cukortalan is. esetleg érdemes megkérdezni a rizsnyákot, patikai, enyémek hányós betegség alatt-után kapták. Nem fincsi, de rizsnyák és srépa, könnyen emészthető és egészséges.

Lilla: nem a foga gyötri? Olyankor néha az enyémek is bedobtak ilyen "szopi sztrájkot"!?

Párod: nem lehet vmi indirekt mődszert alkalmazni? Autogés tréning, agykontroll, hogy önmegerősítő üzenetekkel bombázhassa magát.
Hogy fogod elvontatni a pszichohoz? Rááll?

Claire
claire

Sziasztok!!

Felhívtam a régi védőnőt, megkérdeztem ő mit javasol. Ő is azt mondta, h Esztinek semmiképp ne adjak tejpépet. Almával kezdjek, 1 hét alatt 150g-ig el kell jussak. Aztán lehet bele banánt, szőlőlevet, körtét, meggyet tenni. Aztán meg a krumpli is jöhet. 1 hónap múlva már ebédet ki lehetne hagyni, és csak főzeléket egyenek. Lillusnak meg a gyümi mellett ki lehet próbálni a tejpépet uzsira, hogy estére több tejem maradjom. De azt is csak úgy, hogy 1-2 napig fél adag, utána 1 hétig nem, aztán újra 2-3 nap pép, 1 hét kihagy, és ha nincs gond, lehet adni neki. Esztinek meg vagy ezt a sinlacot vagy HA pép.
Almát kaptak délelőtt, még nincs gond, remélem nem is lesz.

De, a foga gyötri már egy ideje, ezek szerint a sztrájk is emiatt lehetett. Ma szopizik szépen. Éjjel végig aludtak :D Végre kialudtam magam. Amúgy Claire javaslatára kaja a chamomillet meg a kúpot. Sztem ma már jobb volt.

Pszihohoz elcipelem. Ha kell megzsarolom... muszáj. Tegnap megint elviselhetetlen volt amúgy. Én így nem bírok élni, h minden nap azon idegeskedem, h ma vajon milyen hangulata lesz...

Zsebi: lábam utolsó hetekben olyan lett mint egy lufi. Máshol nem, csak a bokám. És az se minden nap. Ha pihiztem, felraktam jobb volt.

Abbey

abbey

Sziasztok.

Nem tudom mi van a levegőben, de a kölkeim egész nap alszanak, mint a tej.
Levi enni azért ébred, de Szonját kelteni kell...hihetetlen komolyan.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Abbey,
megértem a tipródásodat a hozzátáplálással, de én is egyetértek az előttem szólóval, nem tudom pontosan most, hogy ki írta, de én sem péppel kezdenék, hanem korának megfelelő HA tápszerrel.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi: nálunk is a szokásosnál többet alszanak. Lehet a hidegfront miatt. Akkorát durmoltak most du, hogy én is eldőltem :) Nehezebben keltem mint a gyerekek. :lol:
táppal azért nem tudok kezdeni, mert a dokinő nem ír fel, mondván, hogy jobb nekik már, ha rendesen kezdenek enni. Úgy fogalmazott: semmiképp ne adjak nekik tápszert. Uh maradt az alma. Fél 11kor kapták, gondolom már megemésztették, szerencsére nyugi van. Bízom benne, hogy Nektek volt igazatok, és tényleg éretlen volt méég az emésztő rendszerük 4 hósan. Holnap már 50-50g lesz.

abbey

Csak bekukk, mert a fél banda beteg (én, Balu, Réka). Totál kipurcantam... :?
vovanda

Vanda gyógyulást Nektek!!!!!! Miféle kórság döntött le?

claire: te meddig adod nekik ezeket a homeos cuccokat? Lehet folyamatosan?

abbey

Abbey! az almát már tuti bírni fogják. Én azért Lillát s ebombáznám meg tejpéppel, jobb az óvatosság, inkább Sinlac.
Homeo: igény szerint a hpaták azt mondják, h amikor nagyon gáz, akkor többször, és ahogy javul, lehet csökkenteni.
Nálunk most kevésbé kell éppen.
Viszont az enyéim ennyire nem szunyáltak, Nomi kicsit többet aludt.
Joni meg ma csomót csuklik, az is a fronttól van? :lol:
Vigyed a pszichomokushoz, remélem nem kell megzsarolni, inkább mondd, h a te problémád megoldásához elengedhetetlen ő.
C
claire

Lanyok, most en vagyok kibukva teljesen kivetelesen.

Holnap hajnalhoz egy hetre legkesobb ikreink lesznek, erre se babakocsink, se hordozonk, se autosules, se pelenkazo; es most kiderult, hogy ossze-vissza van 4 db 56os bodynk es 2 db rugink. Ugyanis ferjemeknek mondtam, hozzak ki a babaruhakat, ok mondtak, megvan, kihoztak; erre ma nekiestem volna atesni oket - hat 40 pelenka kozt ott volt 1 db body (fiu) es 1 db rugi (fiu). es allitolag tobb tutti nincs otthon (csak 4 babank volt elotte, lany is fiu is).

Ehhez a baleset ota kocsim sincs, hogy elmenjek surgosen venni valamit (meregdragan, mert azert itt minden elegge az); a ferjem ugy volt, ma kijon, es 4 napig itt lesz, erre kideritette, hogy ilyen idojarasban nem akar vezetni, tehat nem jon ki; a barataink sem jonnek ki a hetvegen, akik ugy volt, hogy jonnek; igy itt vagyok egyedul 4 gyerekkel, par nappal szules elott, meg kajat sem tudok venni... Es a szombati ceges karacsonyi parti az olyan rettenetesen fontos, hogy ha ufok potyognak az egbol, arra akkor is el kell mennie a ferjemnek (en meg ma egyedul kellett, hogy menjek a sajatunkra).

Na nem szeretek panaszkodni es a csaladi dolgokat kiteregetni, de ma annyit bogtem, es ugy ereztem, hogy ezt mar nem lehet tobbet igy elviselni es ebbol el kell valni, es ugy ereztem, legalabb Nektek ki kell tudni adnom a ketsegbeesesem. Es mikor anyut hivom, hogy nem tudna-e o kijonni segiteni, akkor elkezd nekem papolni, hogy mert en nem vagyok eleg turelmes a ferjemmel, mert neki ki kell kapcsolodnia es kijar neki az az ez meg az (mindegy, mi; csak egesz heten, amig nincs itt, addig miert nem eleg kikapcsolodni?). Ugyhogy inkabb ebbol a segitsegbol sem kertem, koszonom.

Ugyhogy Abbey, mashol sem egyszeru a pasasokkal a kapcsolat; csak en nem szivesen irom le kozforumon (de van ra konkret okom, most azt hagyjuk)

Nektek viszont koszonom a labdagadasos megnyugtatast; ma is nagyon csunya lett este; persze a dokim emailen megint csak annyit mondott, hogy ez tok rendben van; de honnan tudja a tavolbol, hogy tutti nem toxemia??!?
zsebibabak

Zsebi! Tényleg nem túl megnyugtató amit írsz. Mit tudnánk segíteni? Férjed mikor megy ki? A legkisebb cuccból nálunk már szabadult fel, sajna egy jó része nem az enyém volt, mivel a nagyobb gyerekeink legkisebbje volt 54 cm, de volt 59-es is, ezért pici cuccom alig volt. Nyári meg totál nem,, így én azt szereztem be egy párat, a többi meg kölcsön volt, és amt kinőttek már visszaadtam. Van egy adag megkötős réklim, kisingem, vagy mindegy hogy hívjuk, uolyan anyag, mint a bodyk, meg néhány kicsi rugim, bodym. Ha a párod eljönne érte, én szívesen elküldeném. Vagy írsz priviben egy postacímet-nevet.
Gondolom ott nincs közeledben gyruha turkáló, de esetleg neten nézhetnél, sokan hirdetnek , sokszor csomagban, mert a legkisebb cuccokat nem hordják el a picik.
Anyukád nem tud az útmutatásod alapján megkeresni nálad cuccokat? Ha csak konkrétan nem tudod, h odaadtad vkinek, akkor tuti megvan. És hát nagyon kéne overal, különben miben viszed haza, hóban-fagyban. Egy legkisebb ülésed gondolom van, az nem olyan pici, csak meg tudja egy pasi is keresni :roll: bár ebben reménytelenek, az tény. Másikat honnan tervezted beszerezni. Sajna ebben segíteni sem tudok, mert még mi is a legkisebbet használjuk. (egyik saját, másik kölcsön). nincs olyan ismerősöd, aki épp nem használja az övét és kölcsönadná?

A helyzet vacak, és egyébként is extra érzékeny ilyenkor az ember, ezzel együtt próbálj megnyugodni, bízz benne, h elsimíthatóak a dolgok.
Próbálj megoldást kieszelni, és szólj, h mit tudunk segíteni!

Holnap jelentkezz, most megyek alszom egyet!
claire

Zsebi: nem túl rózsás nálatok se a helyzet. Amennyit leírtál, abból én is ugyanígy kiakadtam volna. Szerintem a férfiaknak sokszor érzékük van hozzá, hogy az amúgy is feszült helyzetet fokozzák. Ez nálunk is így van. A babákkal és a bevásárlással kapcsolatban még nem, de a lakásfelújításnál már bizonyított a kedves uram.
Claire nagyon kedves Tőled, hogy tudsz Zsebinek segíteni.
Nekem szerencsém volt, mert már évekkel ezelőtt örököltem ruhákat, nem akarták ők tartogatni. Azokat előszedtem és kb. hasonló volt a helyzet, mint Zsebinél. Kb. 2 db 56-os body, a rugik pedig megsárgultak, de abból se volt sok. Az utóbbi fél évben igen rákaptam a turkálásra, ott már szereztem be pár pici ruhát. Ha lenne a közeletekben, az nagy segítség. Vagy, amit Claire írt, az interneten annyi mindent meg lehet rendelni, sokszor olcsóbban is.
Nézz körül a neten, nézd ki, mit szeretnél, addig is kicsit eltereled a gondolataidat.
Ha meg csak "panaszkodni" szeretnél, gyere, szívesen meghallgatunk.

Kép

Kép
mezi_84

Zsebi!
Sajnos én nem tudok segíteni ruha ügyben, anno az 50-56os rucikat odaadtuk a kórháznak, ahol szültem. Pontosabban a koraszülött osztálynak.
Viszont: ha beírod gugliba, hogy manócsomag, tuti kidobja a honlapot: itt tudnak mini rucikkal segíteni, csak vissza kell őket majd küldeni (az 56os is valszeg lógni fog a bébiken). Meg esetleg Teszvesz-féleség nincs nálatok? E-bay, vagy tudomisén...
És a helyedben én is bőgtem volna, anyukádra meg no comment. Párodnak jár a kikapcs, neked nem jár a segítség? Vagy hogy van ez?
Bokadagadás: ikrekkel hihetetlenül meg tud dagadni, főlg így a vée felé.
Nálunk sem remekelnek a nagymamák, de tegnap kiadtam anyámnak az ukázt, hogy ma délelőtt márpedig jön és segít, meg lesz szíves kaját is hozni.

Abby!
Kölkök hánytak, nekem torkom-fejem fáj, émelyegtem, lázas voltam. Úgy tűnik, valami gyors lefutású szarság, de tegnap nem bírt el a lábam sem...
Párodhoz (bazi őszinte leszek, ne vedd sehogy, a saját életem szara visszaugat): sok dologról a saját exem kattant be. Üzenem neki, hogy ha meg akarja menteni a családját, akkor igenis párterápia, pszichológus, és úgy egyáltalán, lesz szíves a nyakát is kitörni annak érdekében, hogy rendeződjön az életetek.
vovanda

Vanda_! Jobbulást!!!!
Rohanok fülészetre Jonival, hallását is nézik, remélem OK lesz! c
claire

Claire
drukkok!
Zsebi
ikresek.hu, vatera, itt mindig találsz ruhacsomagokat, babakocsit, ülést!
Abbey
majd írj hogy alakul az almázás! Nem akarok hülyeséget írni, de mintha a homeost se lehetne mindennap hosszútávon adni :?:
Vanda
jobbulást

KépKép

KépKép
szivvi

sziasztok!

Zsebi: nekem vannak összekészítve 44-50-56os ruháim. Nem sok, mert a java ugye nyári, de van néhány hosszú ujjú body, és kezes-lábas rugi. Összecsomizom Neked, ha kell, férjed bejöhet érte, és majd visszaadjátok, ha már nem kell. Ha nem gond, igényt tartok rájuk majd vissza, mert családban biztos kelleni fog még.
Amúgy babakocsi miatt ne idegeskedj, az első 3-4 hétben úgysem mennek még ki. Kocsiülést, meg akár a kórházban is be tud szerezni a férjed, azt rájuk lehet bízni :D
Próbálj ne idegeskedni, könnyű mondani, tudom...

Nálunk: férjem tegnap este bejelentette, hogy már nem szeret. végigsírtam az éjjelt, napközben is rámtörnek a sírógörcsök... azt még nem tudja, hogy akar-e válni. Nem tudom mennyire mondta komolyan. Igazából érzem már hetek óta, h vm nagyon nincs rendben, ezért kérdeztem rá, h szeret-e még. Erre jött, hogy hát nem. nem tudom, hogy más nő van-e a dologban, új munkahely, új lányok, fene tudja. Nem tudom hogy lesz tovább, hétvégén megpróbálom rábírni, hogy beszéljük meg. Ha váljunk, akkor még most, mert a lányok még picik, nem fognak rá emlékezni. Később rosszabb mindenkinek. bár én nagyon-nagyon reménykedem, hogy csak vm elmezavar megint ez tőle, én nagyon szeretem. Talán a terápia segít. Bár az nagyon elkeserít, hogy még nem vagyunk 1 éve sem házasok és ide jutottunk, soha nem gondoltam volna.

Vanda: Örülök, hogy jobban vagytok.

Szivvi: alma egész jól ment. pocakfájás nem nagyon volt. Esztit megint a kaka gyötri. Nem tudom hogyan imádkozzam ki belőle. 3 napja nem kakilt megint, szenved nagyon.
Majd megkérdem a dokit meddig lehet ezt a homeosat adni. Egyelőre adom Lillusnak, és jobb a foga. Nem szívesen hagynám abba, ha nem muszáj.

Abbey

abbey

Abbey!
Privi megy.
vovanda

Abbey
:shock: :cry: :shock: :cry: :cry: :cry:

KépKép

KépKép
szivvi

Abbey,
férjed dolgot nagyon sajnálom, nem is akarok mást írni, erre nem lehet. Talán annyit, hogy légy erős.
A kaki nálunk is nehézség, de képzeld itattam velük Mecsek Baby teát tegnap nagyon kevés barna cukorral és mára mind a kettő produkált, sőt Szonja már tegnap is. Esetleg próbáld meg. Én langyosan itattam meg velük.

Zsebi,
nagyon drukkolok neked, hogy kitartsál, nem semmi ott egyedül ilyen helyzetben 4 gyerkőccel. Nincs senki aki segít neked? Bébiszitter vagy valaki?
Nekünk még csak egy-két kinőtt rucink van leginkább az 50-esek vannak, Szonja még hordja az 56-ost, de fogadd el a lányok segítségét, ne rohangáljál, nem tesz az már ilyenkor túl jót.
Toxémia, ha nincs magas vérnyomásod, akkor nincs szerintem. Nekem is annyira feldagadt a lában az utolsó időben és nem volt semmi baj tőle, a szülés beindulása előtt meg egyszerűen két napig este már olyan volt, mint az elefántnak.

Szivvi,
milyen tápszer amelyik felfújja Olit vagy próbáltatok már többfélét?

Ma már nem volt olyan nagy a mormotáskodás, de azért még szundiztak sokat. Szonja simán átalussza az éjszakát, nem tudom, hogy ez normális e még ebben a korban, de ha felkeltem akkor nem eszik, csak keveset, csak akkor megy a flamó rendesen, ha ő ébred. Nem fogy, szóval én nem keltegetem.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Abbey!
:cry: Kitartás! OK csak egy év, de az milyen 1 év volt. Esküvő, ikerszülés, költözés, munkanélküliség, munka, stb. Nagyon sűrű. Igazán most tuti nincs tisztában magával, ha más nő van a dologban, abban is ez van benne. Ha mellette tudsz állni, még ha fáj is, annak talán meg lesz az eredménye. Tényleg jó lenne, ha beszélni tudnátok róla. Ne sürgesd a válást, még ha az lesz is avége, ami még egyáltalán nem biztos. A lányoknak ő az apja, nem zárhatod ki az életükből, még akkor sem, ha az bizonyos helyzetekben egyszerűbbnek tűnik!

Zsebi! Mi történt,? eltűntél! aggódom

Rólunk: joninak savós trutyi van még a fülében, orrporszi-orrcsepp-, marad az antibio, hétfőn mehetünk újra, oltás megint tolódik :(
Hallás vizsgálat akkor.

Este fogorvosnál voltam a nagyobbakkal: 2 nagynak maradót kell tömni :cry: .Nekem eddig nem volt gond a terhesség alatt a fogaimmal, amik egyébként nem túl jók, most több apró lyuk, meg majd egy korona, igaz az bölcsfogra :( (sok hányás, sokkóla, és ennek megfelelő fogmosás megtette a hatását :( . Ádám fiam is fog fogfszabit kapni. A többié ebből a szempontból jól alakul.

Noémi bukott 2 marha nagyot, Jonatán most egyer, Eszter az imént hányta össze az ágyát. Remélem nem ez a hányós-fosós vírus..... Mindenesetre a két kicsi tök nyugtalan.

Claire
claire

Sziasztok!

Tegnap este tudtam beszélni vele. Jobb hangulatban volt, nem is emlékezett, hogy mit is mondott... mindesetre jövő hét péntekre bejelentkezem a pszihohoz közös terápiára. Ma már jóval optimistábban látok mindent. Hála Istennek válni nem akar. Én sem, eddig sem akartam, csak tegnap elég pesszimistán láttam mindent. Claire, abszolut igazad van, nagyon-nagyon húzós 1 év volt, biztosan a kelleténél jobban megviselte minden. Elég labilisnak látom. Remélem a terápia segít. Ma elég jó hangulata van, ma már szeret is... :) ki érti ezt az embert. Néha megijeszt amúgy ez a borzasztó labilitása, remélem a nő rábírja, hogy menjen el hozzá egyedül is. Nagyon sok feldolgozatlan dolog van benne, amin jó lenne túllépnie, feldolgoznia, hogy utána visszatérjen a régi Pisti. Annyira szerettem, őt mindenki szerette. Kedves volt, figyelmes, optimista, vidám, mindenkivel viccelődött, nyílt volt. Hiányzik. Jó lenne már vissza.

Claire: remélem nem lesztek megint betegek.

Szilvi: én is néztem azt a teát, de asszem abban volt kömény, és féltem, nehogy hasfájást okozzon nekik. De ha nektek bevált, veszek, megnézzük használ-e. Ma kakkantott egy nagyon picit, de rohadt sűrű már megint. Lehet ez már az almától??? Amúgy elég jól viselik. 10óraira benyomtak majdnem egy egész almát (ketten). Lillusnak már ízlik is, Esztinek még fura a pép, nehezen bírja kezelni. Ő mondjuk a kanállal is ügyetlenebb. Lillusnak jövő héten kipróbálom a barackot, auchanban kaptam mirelit őszit. Aztán ha az is megy, akkor kipróbálom a sinlacot. abba lehet gyümit tenni, vagy csak natúran adjam uzsira?

Zsebi: mi a hylezet? szólj, ha készítsem a rucikat.

Abbey

abbey

Abbey!
Rengeteg türelmet és kitartást küldök neked!(Nem mintha lenne belőle fölösleg nálam :lol: rossz poén)

Hol van Zsebi? Csak nem megszült???
C
claire

Sziasztok!

Most csak rólunk röviden, még nem volt időm visszaolvasni:-)

Na nálunk is vannak hírek:-)

Megszülettek a lánykáink 2010.12.09. 01:11 és 01:12-kor.

Szófia Ania (Ánja) 1990g Tamara Nadia 1950g. 35+5 napra jöttek.

Egy kicsit még "éretlenek" :-) inkubátorban vannak, kaptak egy kis gyomor fertőzést, nem tudni honnan, mert nekem minden eredményem jó volt. Ezért még nem tudnak emészteni rendesen. Kapnak antibiotikumot és idővel minden rendben lesz, azt mondták a dokik. Amúgy minden eredményük jó, születési rendellenességet nem találtak.

Nagyon kis cukik, édesek :-)

Császárral szültem, na azt nem kívánom a legrosszabb ellenségemnek se:-) mármint az utána következő lábadozást............

Még itt vagyok a kórházban, majd kedden mehetek haza, vagy anyás szobára, ha elfogadják az anyatejet. Ők majd csak, ha elmúltak a panaszok és elérték a 2200 g-ot.

Röviden ennyi:-) [img]
[/img]
jukka10

jukka10,
Gratulálok a lányokhoz, szép nevük van, megkérdezhetem, hogy honnan ez az érdekes név választás?
Melyik kórházban szültél?
Ha nem fogadják el az anyatejet akkor neked haza kell menned és bejárni?
Drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?