Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gratulálok Bezének, jó egészséget kívánok neki és Marcellnak is!! :D

Hű, jó sokat írtatok! :)

Snowball: nos, szóltam a férjemnek, hogy a rénszarvasos függönyünkkel elbújhatunk.... Nagyon- nagyon jó az autódísz!!!! :lol: Még soha nem láttam ilyet, de nagyon ötletes!!
Tényleg jó hír, hogy ott tud lenni Anyud a szülésnél! :)
Érdekes, amit a magyar emberekről írtál. Valóban történnek itt meglepő dolgok, és nem mindig viselkedik mindenki udvariasan, sőt, még azt sem tudják sokan, hogyan kell szeretni... Nekem voltak olyan pácienseim, akik az érintés (masszázs) és beszélgetés (normális hangnem, tisztelet..) miatt jöttek, mert máshol nem kapták meg.. Szerintem ez elég szomorú... Annál is inkább, mert voltak köztük fiatalok is... Szerintem nem hazaáruló, aki kimegy külföldre, ugyanis kinek ez van "megírva", kinek az. Többször próbáltam kimenni, de valami mindig közbejött, úgyhogy elkezdtem gondolkodni, hogy lehet, hogy itt van dolgom?
Majdnem a szívbajt hoztad rám a mellszívó kipróbálással, de láttam, már megírták mások, hogy nem szabad! ;) Nekem is kézi van, de még gőzöm sincs, hogy hogyan működik.. Van hozzá tisztító folyadékom is, ui Tesóm mondta, hogy a kórházban nincs normális tisztítási lehetőség, tehát folyadék + valamilyen edény kell hozzá.

Kat: igen, nagyon sok ember nincs tekintettel a másikra... A férjem tesójáék a hetekkel megbeszélt családi találkozókról rendszeresen átlag 1,5 órát késnek (ez lehet 1 és lehet 2,5 óra is..), mert lehet, hogy éppen akkor gondolják úgy, hogy beugranak moziba... Ami a legérdekesebb: még a temetésekről is késnek, elég sokat, kb. a végére érnek oda.. Az én Tesómék az ilyen családi ünnepségekről nem késnek, viszont cserébe nem segítenek Anyumnak elpakolni az asztalról, stb, azt mindig én csinálom.. Vagyis csináltam eddig, ui. most már nem fogom, sőt, megmondtuk mindenkinek, hogy idén kettesben (esetleg már hármasban :) karácsonyozunk...

Tyuntyi: no, most akkor egy kicsit megnyugodtam. Én sem látom magamon a hízást, de a Babóca szerintem is egyre nagyobb.. És ahogy csuklik!!! Hajnalban nagyon jó érzés, ui. addig nem tudok elaludni... De nem is baj, ezek szerint kortyolgat! :)

Rekuja: Isten hozott köztünk! :) Látom, már sikerült a vonalzót megcsinálnod, nagyon cuki! :) Meg lehet kérdezni, kinél fogsz szülni a Szent Istvánban? Igazából én sem szoktam görcsölni (csak fájni), a vádlim sem, de az szerintem azért nem, mert visszafogom a nyújtózásokat, ui. már volt, hogy éreztem, hogy ha most tovább nyújtózom, akkor bizony görcs lesz!

Csicsi: nem írtam, hogy mit csináltam, de egy irodában ültem, és üzleteket kötöttem, több (száz) milliósakat, külföldi cégekkel, stb. Árut vettem, tehát még arra is kellett figyelni, miből mennyit milyet veszek, ui. nagyot lehetett bukni... 3-an feleltünk egy 4000 tonnás raktárkészletért, ez a lényeg....
Amúgy most már én sem akarok máshol aludni, mert mégiscsak a saját ágyamhoz szoktam hozzá, és szerintem a Baba is, mert máshol nem alszunk olyan jót...

Nyufó: Meskára a cuccokkal!!! :) Gyönyörűek!!! A függöny sajnos még nem érkezett meg, de már nagyon várom! Csak azért is, mert a keresztfiam ajándékát is onnan rendeltem... Igen, valószínűleg ezért sikerült a Baba ezúttal..........

Képzeljétek, holnap én is megyek a nődokimhoz! Kíváncsi vagyok, mit fog mondani! Ma beszéltem a háziorvossal is, sőt, felkértem a gyerekorvost is, hogy legyen majd az orvosunk! :) Elvállalta (a volt osztálytársam anyukája mellékesen), nagyon aranyos volt! :D Ilyenkor olyan jólesik egy-két jó szó, és nagyon jólesett az is, hogy nem küldött el a fenébe, annak ellenére, hogy az utcán szólítottam le... (ennél jobb nem is történhetett volna, nem szerettem volna bemenni a rendelőbe, nehogy esetleg rám ragadjon valami..) Ma amúgy szinte egész nap vasaltam (8 !!!! adag kis ruhát kaptam az első pár hónapra Tesómtól, és ez még csak az első pár hónap!!). Közben gyorsan rendeltem is egy kis ékszert a Meskáról, gondoltam, megérdemlem... ;)
Képzeljétek, a páromtól kaptam ajándékot Mikulásra, annak ellenére, hogy megbeszéltük, hogy nem ajándékozunk! Nagyon meglepődtem, nagyon cuki!!

No, most már befejezem, eddig is jó sokat írtam....

KépKép
sajti

Csicsi: tényleg volt utcán szülés tegnap, az én férjem is ezzel fogadott, aztán láttam a hírekben... :) Azért én szeretnék inkább kórházban szülni...

KépKép
sajti

Sziasztok!

Snowball:
Szép ajándékot kaptál Mikulásra. Nálunk is járt, én édességet vettem a férjemnek, ő pedig kaparós sorsjegyet nekem (szeretem őket). Kívánom,hogy éjszaka induljon be a szülésed, ha ez a kérésed. Kérd a Jézuskától, biztos teljesíteni fogja. A mellszívóról az infókat már több helyről megkaptad! A férjed kipróbálta? Ezen jót röhögtem. Elképzeltem, hogyan mutathat vele. Az autótok szuper lett. Látom,ti teljesen be vagytok zsongva a karácsonytól. Szép és jó ünnep is ez!!!

Rekuja:
Üdv közöttünk. A magnézium szedésről én is azt tudom, amit a csajok leírtak, de látom már te is megoldottad a problémát. Szép neve lesz a kislányotoknak. Olvastam, hogy január12-re vagy kiírva. Így eléggé egyszerre fogunk szerintem itt sokan szülni. Szép nagy méretekkel bír a kislányod!

Beze:
Sok boldogságot a kis Marcellhez és sok-sok tejcsit!!!

Csicsi:
Örülök, hogy örültél, hogy nyitva a külső méhszájad. Nekem ez nem mond semmit. Ilyenkor érzem rohadt tudatlannak magam. Ez tulajdonképpen mit jelent? A december 27-ei időpont nincs túl későn? Ilyenkor nem kell sűrűbben dokit látogatni? Vagy az nst időpontokkal ezt megoldotta?
A bordatáji fájdalomról elképzelhető, hogy neked is az lehet. Beütöttem a google-ba, s ki is dobta a kismama.hu-t. Ott olvastam, hogy van ilyen terhességi tünet. Tegnap voltam védőnőnél, semmi extra. A vizeletemben egy keresztes cukrot talált, ami megijesztett. Van itthon vércukormérőm, most mérem rendszeresen a cukrom, s visszafogtam az édességzabálást is. Muszáj, mert apukám olyan cukorbeteg, ami örökölhető, így ettől parázok rendesen. De az itthoni mérések szerint minden oké. Ez a hízással is egybefügghet, de azért jó lesz vigyázni. Dokihoz holnap megyek vérvételre, lesz egy csomó kérdésem hozzá. Remélem lesz annyi ideje, hogy megválaszolja őket.

Nyufó:
A bordatáji fájdalom nem múlik, hiába mozog a baba. Mondtam a védőnőnek, ő is a tornát ajánlotta. Így ma is fogok a kismama tornára nyomulni. Dvd-m van, egy gyógytornász mondja, mit kell csinálni. Szeretem, vasárnap jót is tett, nem fájt annyira a hátam. Ma megint szenvedek vele, de ez van. Holnap a dokit is megkérdezem, hogy lehet-e vele tenni vmit. Az alvást sajnálom, azért remélem ez nem mindennapos nálad.

Sajti:
Majd írj, hogy mi volt a dokinál. Én a védőnőnél jártam tegnap, s őt kértem meg, hogy írassa fel Csanád cuccait a gyerekorvossal, akit választottam. A receptek meg is vannak, kiváltani csak akkor fogom tudni, ha megszületik a kisfiú, mert a recept már az ő nevére szól, s kell a születési dátum rá. Így a gyerekorvossal nem is találkoztam, s nem is fogok, csak miután megszültem. Akkor ki fog jönni hozzánk. Az jó, ha ismerős a gyerekorvos, én egy kicsit félek itt a pesti rengetegben, hogy milyen lesz a gyerkőc dokija. Meglátjuk, remélem jól választottam. Homeopátiás doki is,azért esett rá a választás.

Kérdésem lenne. Szerintetek meddig lehet szexuális életet élni? Nem arra vagyok kiváncsi, hogy ki mit csinál otthon, hanem hogy mit tudtok erről? Eléggé vegyes válaszokat kaptam eddig erre vonatkozóan. A dokitól holnap ezt is megkérdezem, de azért érdekelne, hogy ti mit tudtok erről.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Sziasztok!

Ha hiszitek, ha nem, de itt megallt az elet. A boltokban nincs kenyer, es a fenyofa szallitas is szunetel, mert le vannak zarva az utak, es mindenhol lehetetlen a kozlekedes. Hozzateszem, tegnap delutan ota nem is esik. Viszont allitolag eszakabbra komoly hofogsag van. A sztori onnan jott, hogy venni akartunk fenyofat, es mondta az elado, hogy csak ez a kis satnya felhozatal van, pont a fent emlitettek miatt. No de elmentunk masik helyre, ott talaltunk csudiszep fenyofat. Mivel volt olyan szorgos az elado, hogy o maga hozta ejszaka a fat eszakrol, es utkozben 3 hoban akadtat is kihuzott (legalabbis igy adta elo :D ) Tehat mar karacsonyfank is van, majd este csinalok kepet, mert ugy lesz hangulatos.

csicsi: remelem ti is talaltok majd csinos fat. Most mar nem is banom, hogy mar fel van allitva, 3 eve nem ereztem ilyen jo fenyo illatot :) Ha nem tobb...

sajti: na igen, valoszinu ezzel a renszarvas cuccal lepipalunk mindenkit, eleg mokasan nez ki. Persze most levettuk, majd akkor rakjuk vissza, ha megyunk aposomekert a repuloterre 24-en. Egyebkent lehet en sem jottem volna el otthonrol, ha nem botlok bele abba a lanyba, akinek a segitsegevel kijottem. Igy hat fosuli vegeztevel osszekaptam magam es eljottem, nem is kerestem munkat. Es epp akkor semmi es senki nem kotott oda. Max anyu, de hat valamikor ki kell repulnom a feszekbol. Szo szerint... Csucs a sztori az utcan szulesrol. Szegeny asszony, azert meg lehetett ijedve rendesen.

tyuntyi: en mindig is azt hallottam, hogy addig eljetek szexualis eletet, ameddig jol esik, es nem megerolteto. Mert a bababan kart nem tesz, maximum majd az utolso 2-3 hetben mar gyorsithatja a folyamatokat, de akkor mar nem hiszem, hogy barkinek is ellenere lenne, ha kijon a Baba. De nem hiszem hogy barmi jelentosege lehet, hiszem biztosan ugyel rad a ferjed :) Es szerencses vagy, hogy ha probalkozik is, mert nalunk ez a dolog mar szinte fel se merul, mert az en parom tul beszari es gyozkodnom kell. De ha tulsagosan aggodsz, akkor inkabb ne, mert az ugyis rontana a hangulatot. Na igen, Alex az kiprobalta a mellszivot :lol: Minden erdekli... Mindig is kerdeztem tole, hogy miert is akarok meg egy gyereket, ha mar van egy :) Persze csak viccelek, nem veszes, unatkoznek mellette, ha nem ilyen lenne amilyen... :)

En is kicsit irigykedem, mikor azt olvasom hogy kinek a Babaja milyen meretekkel bir, vagy hogy kinek hogy van kinyilva a kulso mehszaja. En semmit sem tudok sem magamrol, se a Babarol. Persze tudom hogy minden rendben, de ugy szeretnem, ha tobbet tudnek :(

Kép

Kép
snowball

csicsi

akkor nálad is kezdenek beindulni a dolgok :) heteken belül sokan babázunk már :) ez az időszak nagyon izgalamas.

Ki.hogy birta ezt a tegnapi frontot?
én nagyon kivoltam,már kezdtem megijedni h baj lesz.

KépKép
bettike83

Lanyok, csak erdeklodom: Ki Mit sut, foz karacsonykor??? (Mar aki epp nem korhazban lesz :P ) Mert en most kezdtem el tervezni, es csak otleteket gyujtok.

Kép

Kép
snowball

Sziasztok

Reggeltől idáig takarítottam,kimostam kitettem a konyhába a sterilizálót meg a étel melegítőt :D Egyszer-kétszer kicsit begörcsöltem úgyhogy asszem ilyen volumenü tisztogatást már nem nagyon csinálok,de most átmentem a fürdőn meg mindenen úgyhogy most tényleg ragyog minden.Zsoltival elküldtem a szőnyegeket a tisztítóba majd 17.-én hozzák vissza úgyhogy már csak tényleg baba ruhát kell pakolnom mosnom és kész vagyok.Ma végre megbeszéltük a t-gyást meg mindent a könyvelővel,szerencsére mindent elintéz legalább ezzel nem kell majd foglalkoznunk csak a zárójelentésemet kell majd a Zsoltinak odavinnije.

Bettike
Hát igen úgy érzem kezdenek felpörögni a dolgok,bár nem az elsők között leszek akik szülnek.Lehet a végén még január közepén is terhes leszek :)
Neked mikor derül ki,hogy végülis csaszi lesz e vagy sem?Én tegnap nem éreztem semmit inkább ma,de szerintem mostmár azért nem igen lenne gond ha bárki megszülne de azért maradjanak még a biztonságos pociban.

Tyuntyi
Kaparós sorsjegy :)
Régen szinte betegesen kapartam az állatvilágot meg a casinót.
Remélem nyertél valamit :)
Igazából annyit jelent asszem hogy kezd felpuhulni a máhszáj a jóslóktól amit érzek van belső meg külső méhszáj,most 1 újjnyira kinyílt a külső.Ettől még nem szülök meg holnap de valami elindult azért.Én sem értem ezt a 27.-ét és az első nst.időpontom dec 30. úgyhogy oda még késöbb megyek. :? Utánna jan.7.,11., és 14.-én.elvileg.Nem is értem az egészet.De mindegy ha valami lesz megyünk a kórházba és ennyi.Szülésznőm,dokim van meglátjuk de egyre bizalmatlanabb vagyok sajnos.Úgy érzem nem szoktunk össze.A Pesti szülészem a Mosonyi Péter anno sokkal jobb volt.
Sajnos ritka az a doki aki már nem idő spúr de addig ne hagyd ott amíg nem válaszól minden kérdésedre,csak nem mondja azt hogy nem ér rá válaszólni :)
Akkor nincs mese vissza kell venned a cukiból,mostanában én is egyre többett eszek,pedig jönnek a jó kis karácsonyi sütik :)
Szex:Tényleg amíg jól esik,sajnos ebben nem nagy a tapasztalatom :) Ami nincs az ugye nem is árthat :)

Snowball
Itt meg elolvadt a hó,Pepi Hóembere is elköltözött :) Itt ha 4 centinél nagyobb hó van már akkor megáll az élet.Jaj a jó kis fenyő illat...már alig várom.
Ne szomorkodj én sem tudom mekkora lehet és már nem is fogom mert hiába csinál 27.-én ultrahangot nem mutat méretet :? De nem baj valahogy kezd feldobni a meglepetés ereje :) Ha nő a hasunk akor gondolom hogy a babák is nőnek.110 centi a haskörfogatom,mikor multkor irogattuk egymásnak akkor volt 104.

Sajti
Te mit kaptál??? :) Doki????
Nem semmi felelősség volt rajtad is nekem ugyan ez csak egy casinóban dolgoztam,minden standnál attól rettegtünk vajon mennyivel számoltuk el ma magunkat de hála égnek talán egyszer volt 2000ft.-hiányom ami lejött a jattomból.De volt elöttem olyan lány akinek egy millió forint hiányzott reggel a kasszájából :?

KépKép

KépKép
csicsi84

Snowball
Nálam a töltött kápi az tuti,már nem tudom mióta sóvárgok utánna,kacsa vagy libacombot sütök minden évben krumli pürcsivel meg párolt lila kápival,húsleves is tuti lesz.Szerintem ennyi.
Sütni lövésem sincs mit kéne,nem vagyunk nagy bejglisek.
Neked alakulnak a tervek?

KépKép

KépKép
csicsi84

Karácsonyra én ananászos pulykamellet csinálok elsősorban magamnak,mivel a férjem nem igazán szereti az édes dolgokat hússal. Neki pedig májjal töltött pulykahúst. Sütni nem tudom mit sütök. Egyik nap anyóséknál eszünk,így csak egy napra kell főzni. Ha minden igaz, akkor 26-án meg szülünk! :P

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

csicsi: na igen, tudom en hogy minden rendben es Molly is novekszik szepen (arányosan gondolkodom az en mereteimmel), de azert jo lett volna meg egy par ultrahangot beiktatni ebbe a 9 honapba. De talan igy meg nagyobb lesz a megelpi, ahogy irtad :) Nem semmi takaritast csinaltal, ugyes vagy. En mar a zuhanyzoba nem merek belehajolni, szoval az Alex feladata. Igaz neki mar meg kel lemliteni, hogy ki kell takaritani a zuhanyzot, meg mielott koszos lenne, mivel kell neki egy par nap mire felfogja es hozzalat.

Na szoval lanyok, koszi a tippet de azt hiszem alakul a menusor. Sok sok receptet atneztem neten, igy talaltam parat: aszaltszilvas pulykarolad, bazsalikomos krumpli purevel, sutinek gondoltam kokusz kockat, mert az rem egyszeru es gyors, es husleves. Plusz meg talaltam a receptes topicban nyufo Stefania vagdaltjat, azt fogom megcsinalni :)

Ime a karifa:

Kép

A fa ala odatettem aposomek ajandekat :)

Kép

Kép
snowball

Megkaptam a képeket, bár még nincsenek kiretusálva, és írtó sok van, de itt van egy a várakozóknak Kép

Voltam ma a gyerekorvosnál. Írtó kedves, és meggyőző volt, és nagyon tetszett nekem, hogy egyszer beszéltünk telefonon, és képbe volt, így menyugodtam

Karácsonyi menű ügybe:én nem főzök, max sütök, mert rohangálunk, mint szoktuk, majd jövőre, de nálunk dec.24én mindig hal van: előétel rák saláta: majonéz, főtt krumpli, tojás, saláta, mandarin, és apró rák;töltött tojás
főétel: ecetes, és majonézes kruplisaláta, és majonézes kukoricasaláta, rizi-bizi, rántott pontypatkó=ehhez apum ragaszkodik) és még valamilyn hal, ami újítás, de ezek inkább roston tengeri halak
desszert: édesanyum hobbyból bon-bonokat készít elég komyolan közel 10éve, így azok vannak, és általában csokoládéfatörzs, beijgli=amit nem szktunk enni:)) aprósütemények

dec 25-n elszabadulhatnak a gondolatok:
leves: tokaji borkrémleves, húsleves Főétel: pulyka, Wellinton-bélszín és sokféle köret desszert: mindig valami újítás, de torta:narancsos, csokis

KépKép
KépKép
kat78

A többi kép kicsit pikáns, női francia bugyiban, félmesztelenül, vagy egy szőrős mellénybe, így talán azokat nem tenném fel:)
De állati helyesek lettek, nagyon megérte

KépKép
KépKép
kat78

Kat
Nagyon jó a fotód! nekem pont az a bajom, hogy nálunk mindíg én csinálom a családról a portréképeket, szóval egész terhességem alatt összesen 2 kép lett rólam múlt csütörtökig, amikor a barátnőm csinált egy csomót. Még az elején egyszer megkértem a férjemet, hogy fotózzon le, aztán nézegettem késöbb, nagyon jó kép lett, csak a fejem látszik rajta, semmi poci :) Pedig nekem még most is kint van a falamon anyám terheskori képe (nyári babydollos fürdőruhás a 1,5 éves nővéremmel, tiszta címlapkép ;) ). Biztos korábban írtad, de milyen apropóból készültek a fotók?
Kádmosásról: teherbeesésemkor ezt a feladatot Lórántra hárítottam. Aztán persze nem volt türelmem, mégis kimostam, mire ő: "de hát pont a múlt héten mosta ki!". Mondom mivel, mert nem látszik. Hát habfürdővel :D Tök cuki, most lehet rá haragudni?

Snowball
Hű, de furi már karácsonyfát látni! Még nem is akarok belegondolni, hogy már ott tartunk. Barátnőm 1 éve jan 19-re volt kiírva és szenteste a karácsonyi vacsora alatt folyt el a magzatvize. Mondanom se kell, mennyire frusztrál ez :) gondoljatok bele, anyós a nappaliban, család várja h felszolgáld a vacsit, te meg állsz a kádba és folyik belőled a víz. Mint egy rossz börleszk. Aztán hívd fel a nőgyógyászt, hogy ő is jöjjön, mert te most szülsz ;)
Karácsonyi menü? ti mind ennyit főztök? Mi ezt elég spórolósan oldjuk meg. Ebédre mákosguba, délután besütizünk a nővéreméknél fafelgyújtáskor, estére már rá se bírunk nézni a kajára. Én azért szoktam próbálkozni a rántottfogas majonézes kukorica kombinációval, mert nálunk otthon mindig az volt - régi halászcsalád hagyomány a rántottfogas. Másnap úgyis anyáméknál van a nagycsaládi unokatesós kajálás, ott meg annyit zabálunk, hogy az egy hétre is elég - férjem se túl nagyétkű, ha rajta múlna, nem ennénk húst.

Sajti
dr. Gasztonyi Zoltánnál fogok szülni. Csak magánban rendel, de a szüléseit az istvánba vezeti. Vagy mondta, h mehetünk a Telki magánba is félmilláért :D Na ő se az a bőbeszédű. Illetve a legutóbbi ultrahangon jól elbeszélgetett a férjemmel a régi órákról (mindkettőjük több, mint 50 éveset hord), miközben nézte a babát, meg a hasamat ütögette, hogy elvigye a gyerek a kezét az arca elől - amire természetesen most se volt hajlandó.

Tyuntyi
szexet meg én is úgy tudom, hogy csináljátok nyugodtan. Legalább ti :D Párom is pánikol, hogy bajt okoz :? Múltkor olvastam egy cikket, miszerint a spermiumban lévő valamely anyag csökkenti a szülési fájdalmat. Tök reális, te ott tágulsz a szülőszobán, azt kiküldöd a szülésznőt, hogy huncutkodjatok a férjeddel :D Mondjuk azt a pasit is megnézem, akinek ott akkor menne a dolog...

Nekem évek óta ez lesz a legnyugisabb karácsonyom, szóval remélem tényleg bent marad a baba januárig. Micsoda előnyök, de "sajnos" ebben az állapotban már nem lehet elutazni anyósomékhoz. Nekik meg hál' isten nem jutott eszükbe, h ők is jöhetnének ;) Mert persze annyira már nem hiányzik nekik pici fiuk, hogy ők fizessék a benzint. Szerencsére anyám meghívte őket, h a baba születése után jöjjenek el hozzájuk egy hétre. Az durva lenne arra jönni haza a kórházból, hogy itt csöveznek a nappaliban :? Na, kiváncsi vagyok, az első unokára kiváncsiak-e elégge, hogy felautózzák azt a 600 km-et, vagy jó nekik a webkamera.

karácsonyi sütihez: valamelyik Stahl könyvben van egy marha jó mézes-gyömbéres keksz, olyasmi, mint az IKEA-s, csak puha. Nálam az az egyik favorit, mert fél óra + sütés alatt emgvan - mondjuk én nem szoktam sokat csinálni, kettőnknek nem kell. A gyömbér miatt meg jót tesz az emésztésnek, ami ilyenkor kifejezetten előnyös. Én csak azt csinálok. sok a rokon, nagymamám úgyis annyit süt, hogy egy szoba lesz tele vele - tényleg, mert öt unokát + a két lányát látja el. Beigli (nálunk elfogy ;) ), zserbó, mézes-mandulás hab, kókuszgolyó, marcipángolyó. Nővérem Luca-macskája (nővérem Luca, és a név kötelez :) ), nagynéném mézeskalácsa. Mindenből egy kicsit, a végén kész cukrászda a konyha. El vagyok kényeztetve :)

tyű, ettől a sok sütitől ihletet kaptam. Még jó, hogy pont ma voltam nagymamisnál, és van a hűtőben egy rúd mézes-aszaltgyümölcsös süti. Nyitok egy narancslekvárt is! :P Király, hogy hónapok óta alig hízok, így nyugodtan ehetek :D Én, aki alkatilag elhízós vagyok. Mire nem jó a terhesség :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

No, visszajöttünk a dokitól. A Babócának 9 cm-es a BPD-je, és kb. 2700 gramm. Sajnos nem szabad sok folyadékot innom, mert a doki szerint is sokat szedtem fel, viszont nem javasolta a vízhajtó típusú dolgokat. A lepény már kezd megérni, a szívhang rendben, köldökzsinórban áramlás rendben van. A Dianatalt nem tartja szükségesnek, sem szülésznő megbízását (mondta, hogy mindenki megbízható, de ha felfogadok valakit, lehet, hogy máshol lesz éppen műszakban, és akkor nem tud átjönni..)

Tyuntyi: igen, amikor Pesten laktam, én is nagyon el voltam tévedve a rengetegben, de hidd el, a vidéki létnek is meg vannak a hátrányai.. Pl. az, hogy itt majdnem mindenki ismer (az összes orvos is...), nem olyan könnyű "láthatatlannak" lenni... Nem is tudom, melyik a jobb...

Snowball: pont bemondták a Híradóban, milyen ítéletidő van Nálatok.. Ezek szerint hirtelen döntöttél, és jól (!), hogy kiköltöztél! :) Nagyon helyes. Világot látni kell, aztán ha pont ott találod meg a szerelmet, az még jobb! ;)
Az utcán szülős hölgynek asszem ez már a 6. gyereke volt, tehát nem csodálom, hogy megszült ott, helyben..
Karácsonyi kaja: a fonott pulykámat már feldobtam a receptes topicba, nálunk az lesz + sali + Apósom (!!!) féle zseniális bejgli + töltött kápi + Anyu-féle süti.
Takarítás: a páromnak rendszeresen összeállítok egy "to do" listát (nem vicc, ez van a jegyzettömbön, amit kaptam.. :) , és az alapján beosztja magának a dolgokat.. Így legalább meg tudja látni, melyik az az állapot, amikor már takarítani kell pl. a kádat.. Múltkor beszéltem vele erről, és azt mondta, a férfiaknak nem tűnnek fel ezek a pakolandó / tisztítandó feladatok... Tehát marad a "to do" lista...
Nagyon szép a fátok!! :) Hogyhogy ilyen hamar felállítottátok? A hangulat kedvéért?

Bettike: Ne is mondd, a Babóca tegnap elég punnyadt volt (estére - éjszakára élénkült fel..), és én is.. Mázsás súlynak éreztem azt, ami rajtam volt, a nyűgösségről nem is beszélve... Ráadásul a férjem hajnali 3-ig dolgozott, aztán befeküdt mellém az ágyba, és egész éjszaka horkolt... Babóca csuklott és mocorgott, én pedig szerettem volna aludni, ui így is csak 1-kor sikerült lefeküdnöm.. Tehát átmentem a másik szobába, és meghúztam magam a heverőn... Elég vacak volt. :(

Csicsi: ezek szerint jól haladsz!! :) A könyvelőt és a dokikat már én is a párommal intéztetem... 8) Mikire csokimikit és Merci csokit (ét) kaptam (imádom az étcsokit! :) Komolyan meg is lepődtem rajta, ui. szegénykét mostanában annyira leterhelem, hogy nem gondoltam, lesz még ilyesmire energiája! Hű, azért kaszinóban dolgozni sem nagy leányálom.. Kemény meló, főleg az éjszakázás miatt..

Kat: Nagyon-nagyon jó lett ez a kép!! Ezek után el tudom képzelni, milyen jó lett a többi!! :D Nagyon csinos vagy rajta! Narancsos-csokis torta!! Imádom!!! ;) Ez olyan csokihab töltelékes, vagy töményebb? Házi bonbon.. Úristen, micsoda finomságok! :lol:

KépKép
sajti

Snowball

Sajnos nem szeretem az ilyet pasira bízni,szombaton megkértem Zsoltit mosson már fel,azóta ma tettem el a porszívót és ma öntöttem ki a vizet.Kiváncsi voltam mikor fejezi be amit elkezdett :) Hát mai napig bírtam.Szegény jó szándékú csak hát hozzá van szokva hogy ilyeneket nem csinál,de nem is baj időm van amíg tudom addig biztos megcsinálom.Jól hangzik a bazsalikumos krumpli,biztos minden fini lesz.
Szép nagyon a kari fa jó lehet elötte üldögélni.Látom már ajándékok is vannak,nem vagytok semmik :)

Kat

Jó hogy találkoztál az orvossal akkor végre nyugodt lehetsz emiatt.Én félek a hal elkészítésétől,hogy miért nem tudom de jó hogy te ilyen profi vagy,írhatnál 1-2 halas receptet :) Nagyon szép vagy a képen,nem tudom nekem mikor lesz ilyen arcom megint a pocid is pont akkora amekkora kell.

Rekuja

Csak azért ennyi kaja mert végre történik valami én szeretek pörögni a konyhában,bár most kicsit lassított verzióban fog menni,de ezek nem bonyolult kajcsik meg nem csinálok sokat semmiből,nálunk nem lesznek vendégek,haza meg megyek akkor pedig sógornőmék hívtak de nem tudom.
Jó hogy így elvagytok látva minden finommal.Jó hogy ilyen türelmesen várod a kislányod ritka hogy valaki nem akar elöbb szülni,de ha így állsz hozzá akkor biztos bent marad januárig.
De jó neked hogy nem hízól,eddig mennyi ment rád?Én most 11 kilónál tarok,de nem zavar majd csak szülés után :)

KépKép

KépKép
csicsi84

A sok kaját nem én főzöm, hanem a család folyamatosan, de megenni sem könnyű:)
Idén nem leszek nagy zabálós, mert nem bírja a gyomrom. Én egyébként 13kg híztam, és nagyon nem látszik.
Csicsi: az arcomon én most vettem észre, hogy nekem is kicsit megváltozott, pedig többen mondták, de most döbbentem csak rá.
Hal ügyben nem szoktam vacakolni, csak tengeri halat veszek, és citrommal borssal és olvasztott vajjal rakom be a sütőbe. Ha van kakukkfüved rádobhatod
Ami meg nálunk a kedvenc harcsapaprikás túróscsuszával: és ez nagyon egyszerű: a harcsa szálkanálküli, felkockázod, csinálsz egy pörkölt alapot: olaj-hagyma-só-bors-pirospaprika-kicsi víz, és bele a felkockázott hal, kb 5-8perc alatt kész, és nagyon fincsi

KépKép
KépKép
kat78

kat: nagyon bájos lett a kep rolad, a tobbi is elhiszem, hogy jol sikerult. Egyebkent aggodom, hogy a pocakom nekem kicsinek tunik, de latom hogy a tied sem oriasi, es legalabb te tudod, hogy Balint milyen meterekkel rendelkezik, es hogy minden rendben van. Szoval nalam is minden rendben lehet odabent. Azert ez szornyu, hogy kenytelen vagyok massal osszehasonlitanom magam, hogy tudjam miujsag velem... Az igen, szep kis karacsonyi menu. Az a baj, hogy en a halert vilag eletemben nem rajongtam, es szerencsere a parom sem rajong erte annyira, szoval az iden kimarad, es lesz pulyka. Plusz ez-az. Majd probalok megcsinalni dolgokat dec 23-an, aztan masnap meg csak bedonam a sutobe. 24-en pedig raer a leves. Ha huslevest csibalok akkor azt ugyis csak oda kell dobnom es magatol megfo.

rekuja: en januar 23ra vagyok kiirva, es nem is bannam, hogy ha hamarabb jonne ki a Baba, de azert csak nem szenteste :D Januarban mar barmikor johetne felolem. De majd ugyis eldonti o maga. En azert vallalok tobb mindent karacsonyra, mert a parom megigerte, hogy segiteni fog mindenben. Igy hat ament mondtam ra :lol: Aranyos hogy a parod habfurdovel mosta ki a kadat, az enyem is szokott ilyen poenokat elsutni. Neked jo, hogy ott a nagyi, meg mindenki mas aki ellat mindenfele sutivel es finomsaggal, de en sajnos messze vagyok a csaladomtol, es magamra hagyatkozhatom csak. De azt hiszem legalabb a bejglit kihagyhatom, azt sosem szerettem :wink:...habar ha belegondolok, azert egy makos lecsuszna :lol:

sajti: akkor annak az utcan szulo nonek nem volt ujdonsag a szules, es tenyleg kicsusszanhatott a baba. Elhiheted, hogy malnalevellel meg se probalkozott, hat minek?!?! :lol: A multkor nekem rosszul esett, hogy Alex kiszurta hogy poros a kenyerpirito teteje (!), es hogy hogy nez az ki... azt persze eszre sem vette hogy aznap mar szazadjara mosogattam el, es a kenyerpirito mellett minden ragyog. Aztan o feogta magat es letorolte...eszrevette hogy ezt lehet nem kellett volna mondania. A karacsonyfa azert lett felallitva, mert a parom ragta a fulem ertem hogy allitsuk mar fel, masreszrol pedig aggodtunk, hogy mar nem lesz addigra, mire en szerettem volna. Meg itt szokas elobb felallitani... most hogy mondod, tenyleg fura ha ranezek :lol: De annyi minden mas karacsonyi ebben a lakasban jelen pillanatban, hogy a karacsonyfa elbujik a tobbi dolog kozott :D En is valamelyik nap a kanapen aludtam, mert nem birtam a parom horkolasat.. meg aznap ejszaka volt az a nagy gyomorsavam, es az sem hagyott aludni. Nem minta ezen a kanape segitett volna :D

csicsi: az ajandekok az aposomeke, csak tegnap becsomagoltam oket, ma pedig odaraktam a fa ala. Nehogy elfelejtsem a kovetkezo majdnem 3 hetben :lol: . En is pakolok a ferjem utan, nap mint nap. Eleve a lakas sem nagy, es nem szeretem a rendetlenseget, igy ha hamar szemet szurnak a szethagyott dolgok. De a lelkere kototte, hogy segiteni fog a karacsonyi kajanal. Ugy legyen, kulonben itt csak felig kesz kaja lesz, vagy csak egy kokusz kockat csinalok :lol:

Kép

Kép
snowball

Az előbb írtam mindenkinek szép választ, aztán véletlen lenyomtam valami billentyűkombinációt, és az egész elveszett. :( Idejött a párom segíteni - nagyon nyíktam - mire megjegyzi, hogy mióta nincs tűzfalam. Mondom van, a lejárt vírusirtót uninstaláltam tegnap. És nem Zone alarm system volt a neve? Mert az a működő tűzfal... :D nem csoda, hogy csak 2 évet csináltam meg az egyetem info szakjából :D

Sajti
A 9 cm-es BPD az mit jelent? mért kell azt külön nézni? A 2700 gramm az szép emberes súly ebben a korban, nem? mármint nincs sokkal átlag felett, amiatt nem kéne vigyáznod, nem? Kórház ismeréséről: engem meg épp az frusztrál, hogy senkit se ismerek a kórházban. A dokim csak heti egyszer ügyel ott, én csak 2 éve voltam ott egy petevezeték-átjárhatósági vizsgálaton. Azt se tudom, melyik épületben van a szülészet a sok közül. Meg hogy hol lehet a környéken ingyen parkolni, mert milyen mókás lenne a "most ne nyomj, kimegyek bedobok pénzt a parkoló órába" megjegyzés a páromtól.

Snowbal
A gyorsan utcán szülő nőről én azt hallottam, hogy épp azért indult el, mert megindult a szülés és ment a nyilvános telefonhoz h mentőt hívjon. Ha jól értettem, hajléktalan és a környéken levő erdőben élt (?), de lehet, hogy csak így eladhatóbbnak érezte valamelyik csatorna a storyt. A tíz perc alatt megvolt a baba meg onnan tíz perc, hogy a fickó mentőt hívott, de akkor már jött ki a feje, akkor meg még sok is. Most amúgy álandóan olyan hírek vannak, hogy melyik kórházban mennyi kismama halt bele a szülésbe. Tök utálom már, mit idegesítik a családomat?!
Nekem is a januárban bármikor jöhet az elvem :) Nem lehet könnyű kint karácsonyozni. Én már azt is rosszul bírtam, mikor évekkel ezelőtt két pasi közt egyedül éltem és karácsony este egyedül voltam itthon (anyámék kb 10 percre laknak, szóval fafelgyújtás meg vacsi után a papa hazahozott). Pedig akkor volt családi hepaj, meg minden.
Apósomék ajándéka már nálunk is be van csomagolva, ha minden igaz sógorom jön a hétvégén pestre és elviszi nekik. Ők az övéket már két hete elküdték. Ez olyan idétlen szerintem, csak a lényeg hiányzik így az egészből, de hát ahány ház...

Csicsi
Pontosítok: MOST nem hízok, az elején híztam eleget, bár az még lehet, h a gyógyszeroktól volt. Szóval az első hetekben +4 kg kb a 6. hétre, de mivel minden lombikkezelés után feljött kb ennyi, az szerintem még nem a baba volt hanem a hormoninyekciók. Aztán a 21. hétre összesen úgy 10 kg, ami sok lenne, de a védőnőm hál' isten nyugodt ember, végig azt mondta, ez alkati kérdés, a cukrom meg rendben van. Azóta meg a 14 hét alatt 1 kg, de közben egyszer fogytam is és hónapokig stagnált, most kezdtem megint hízni pár hete.
Egyébként a gyerek többet hízik, mint én, úgy ment fel 500 grammról 2500-ra hogy én csak 1 kg-t szedtem fel :) kis energiavámpír a drága :)
Pici lánynak muszáj bent maradnia, mert az nem jó, ha a szülinap túl közel kerül a karácsonyhoz :) megbeszéltem vele, azthiszem, megértette :)

Kat
Hihetetlen, hogy nem látszik 13 kiló, de én is így vagyok a sajátommal, szerintem se látszik a 11. Olyan fura, máskor felszedtem két-három kilót és már kövér voltam - hajlamos vagyok hízni - most meg, nemtom hova jött a súly, mert a pocim egyáltalán nem nagy. Mintha a sűrűségem változna :)

MEg kell védenem a férfiakat, van, aki nagyon jól takarít! Persze, azoknak más "hibáik" vannak. Apám pl tényleg alaposan és rendesen takarít, otthon mindig ő pucolta az ablakokat, kádat, csempét, sőt a porszívózás-felmosás is az ő dolga volt, ezért is fura nekem, hogy a páromnak ez idegen. Lóránt viszont rendesen mosogat és tereget. Ez utóbbit hetente egyszer, amúgy én, de akkor ha megcsinálja, közben folyton kajabál, hogy "appa egy hös!":D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Na hát ma fél 1-kor felébredtem, fél 3-kor elegem lett a forgolódásból és lejöttem, azóta fent vagyok :twisted:

Snowball lehet hogy elkéstem!!!! Ne díszítsd fel a fát!!!! Én két éve megcsináltam ezt élő fával kb. így díszítettem fel, 24-én este barna volt és száraz, pedig gyönyörű fa volt, majd összesírtam magam :cry: Itt korán díszítik, de sokan mű fenyőt használnak, az bírja, de az élő nem, főleg ha nem gyökeres!!! Az is egy megoldás a faktorra különben, hogy hagyod hogy letöltődjön, elindítod és mész a dolgodra, majd utána előről elindítod és meg tudod nézni akadásmentesen. Látom már áll a fa, akkor csak szorítani tudok hogy ne járj úgy mint én :cry:

Rekuja a hímzés nekem is megvolt, főleg a keresztszemes, de most a horgolás a nagy szerelem. Ritkán hallani olyan pasiról aki nem nagyon eszi a húst. A páromnak alap, én vagyok aki nem igazán eszi. Hol laknak anyósodék? A BPD az a fejkörfogat, 10 cm-re tágulsz szülésnél, nem szerencsés ha a babának nagyobb a fejkörfogata, de nem szokott :lol: Az én párom is rendesen takarít és magától :lol:

Csicsi nem semmi apa, akkor minek mondta a fülbevalót, galád! A sapi a múltkori, csak kesztyűt csináltam hozzá :lol: 10 perces szülés tényleg nagyon durva, nekem kampeca is lenne, ha így beindulna, mindenképpen a programozottig ki kell húzni, különben baj lesz. Milyen aktív voltál tegnap, azért csak óvatosan!

Sajti na a férjed tesója se semmi, ennyire letojni más embereket :twisted: Jópofa hogy a gyerekorvos az osztálytársad anyukája lesz! Mit kaptál Mikire? Hú de szép méretek! Mi az a sok hízás???

Tyuntyi ha eddig megúsztad a cukrot most már csak nem lesz gond, megy a drukk! Reméljük azért a doki mond valami okosat erre a bordatáji fájdalomra. Hát ugye nekünk tilalom van szex téren de hallottam olyat hogy a végén már vigyázni kell, nehogy akkor szedj össze valami fertőzést esetleg, meg azt is hallottam hogy az erősebb szex indíthatja a szülést, ha nagyon nem akar kijönni szokták ajánlani :wink:

Kat valami szuper ez a kép, még hogy nem vagy fotogén, jöhet a többi is ami lehet publikus!

KépKép

KépKép
nyufó8

Jo reggelt!

nyufo: ne aggodj, nem hiszem hogy baj lenne a faval. 1. normand fenyo (az a kover tuleveles), az ugy tudom jol birja, 2. a fenyofatartoban van viz, 3. a nappaliban ejszakara nem futunk, igy a meleg sem oli meg a kis fat. Remeljuk tuleli, majd vigyazok ra. Mar Alex ugy ragta a fulem a fa miatt, es valahol igazat adtam neki, hogy lehet jobb lenne most venni, mert az elmult napok tanulsagabol itt minden elfogyik pikk-pakk, ami a tellel kapcsolatos. Az egyik helyen mar igy is eleg gyenge felhozatal volt a fakbol, mert nem kapnak szallitast, lehet hogy igy ennyibe is marad. Meg nem tudom pontosan hogy meddig arulnak, mivel itt mindenki feldisziti a fat, mar akar novemberben is. Meg az igazat megvallva, nekem ez igy nem igazi karacsony, hogy a csaladom nincs velem. Marmint anyu meg tesom. Nekem meg ez teljesen uj dolog, hogy mar nekem is megvan a sajat kis feszkem, a Baba is uton van, de megis... Igy hat most is van karacsony, januarban is mikor anyu jon, meg februar vegen lesz egy pot-pot kari mikor tesom jon a fiaival :D Es olyankor mar annyira mindegy hogy van-e fa, vagy nincs. Te mikor mesz a dokihoz pontosan? Valamikor a napokban, igaz?? Remelem megcsaszaroznak a kivant napon. Mi penteken megyunk szules felkeszitore, mar varom.

rekuja: en barmit megadnek, hogy a csaladom csak 600 km-re legyen tolem. De anyu ptthon el Magyarorszagon, noverem pedig Svedorszagban, igy hat max egy evben egyszer van olyan, hogy egyutt vagyunk, es az utobbi par evben ez mindig nyarra esett, es karacsonykor egyedul voltam. Most az vigasztal, hogy en is ferjhez mentem tavaly ota, es varjuk az elso babankat. Plusz az, hogy anyu az tesomeknak lesz, utana pedig januarban jon ide :) Legutobb, mikor otthon voltam akkor is legalabb 2 sztorit halltotam a hiradoban 2 het alatt, hogy szules kozben halt meg az anyuka. De tudod a medianak kell mindig valami sztori, amibe bele tudjon kapaszkodni, mert eddig is voltak sajnos sikertelen szuletesek es szulesek, megsem volt tele a hirado veluk. Ne aggodj, nem lesz semmi baj :wink: Szerencses vagy hogy a Lorant mosogat, mert az en ferjem az olyan szorgalmas volt, amig ossze nem koltoztunk, mert a sajat lakasaban (ahol par fiuval lakott) o volt a legszorgalmasabb, de hogy osszehazasodtunk, osszekoltoztunk, ellustult, es ezt o maga is bevallotta. Tetszett neki hogy en mindent megcsinalok. Nekem pedig nem esik nehezemre, mert en sem viselem el a piszkot magam korul, viszont most nyaggatnom kell, mert mar nekem is kell a segitseg.

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Ma reggeli hidegzuhany: nem hozzák a szekrényeket, majd csak hétfőn délután 4-kor... De végül is minek a gyereknek szekrény??? Hajnal óta vasalok, nem tudtam aludni, de már nem tudom hová rakni a tiszta,vasalt ruhákat, mert már egyáltalán nincs hová...

Snowball: igen, a nőci biztosan nem gondolkozott a málnalevélen! :lol: Viszont én tegnap még gátmasszázs olajat is vettem! Bár lehet, hogy késő már elkezdeni.. Szerintem a kenyérpirító teteje nálunk is poros... Sőt, most vettem észre, hogy a múltkor csilli-villire letakarított mikrosütőnkön narancssárga és barna pöttyök vannak szép számmal, ui. a férjem ott szokta összeturmixolni a sütőtökkrémlevest és a lencsekrémet... ;) Ilyenek előfordulnak.. Én is úgy szeretnék egy karácsonyfát, majd meglátjuk, hátha Apa megenyhül addig! Már így is azt mondta, lehet, hogy mégis bejön a szülésre... :D képzeld, én már jártam úgy, hogy vettem fát (egyedül éltem Pesten, de Apu unszolására vettem egyet, mert hogy anélkül nem igazi a karácsony..), aztán vízbe állítottam, feldíszítettem, hazamentem karácsonyozni Anyumékhoz, mire visszaértem, kis barna összeszottyadt valami lett belőle, ja, és az összes tűlevél lehullott... :D No, így nem érdemes fát venni! Viszont ha egész nap tudtok benne gyönyörködni, akkor igen!

Rekuja: szerintem a 2700 g egy átlagos súly ebben a korban. Őszintén szólva csak a hasamon látszik a terhesség, máshol annyira nem. A doki szerint ez már víz lesz, ui. már meglátszik a zoknim gumijának a nyoma a bokámon. A víz és a sóbevitel miatt pedig vigyázni kell, mert magas vérnyomást okoz, és az komplikált szülést eredményezhet.. Tehát inkább eszem mindent só- és fűszermentesen. A dokidat sajna nem ismerem, de hát elég sok a külsős abban a kórházban. Amikor mi jártunk oda, még az utcán nem volt fizetős a parkolás (ez kb. 1 éve volt, sajnos nem tudom, mi a helyzet azóta..), viszont ha bementek autóval a sorompón (be lehet menni!!), akkor kapsz egy kártyát, és az alapján kell fizetni, ha kijössz az autóval. Persze, ez azt eredményezi, hogy kell ám fizetni rendesen, de legalább nem kell gyalog odamenni a kórház épületéig (gyakorlatilag az ajtó előtt is meg tudsz állni), és nem kell pénzt bedobálni.. Ha a Duna felől mentek a Haller utcán, akkor ahogy kezdődik a kórház kőkerítése, nemsokára ott lesz a sorompós bejárat is! Ott, a Halleron volt ingyenes a parkolás, de hogy most mi a helyzet??... Amúgy sorompón be, utána a köv. lehetőségnél egyből jobbra, onnan kb. 50 méterre pont szemben van a szülészet - nőgyógyászat épülete!
"appa egy hős" - ez nagyon aranyos!!! :lol: Elmondtam a férjemnek, erre azt mondta: Írd meg a többieknek, hogy nyissunk a férjekkel egy topicot, a köv. címmel: "A januárban szülő nők férjei" :lol: Mondtam, hogy felejtse el.... :D

Nyufó: A poén az, hogy ez a gyermekorvosnő még az én orvosom is volt, amikor még kisebb voltam.. Apától tejcsokimikit és étcsokis Mercit kaptam! :) Meg persze majd érkezik a rénszarvasos függöny..... A hízást leírtam kicsit fentebb, a doki szerint ez már bizony víz... Tesóm is ugyanígy volt vele, azt mondta, szülés után izzadt, mint egy ló, tehát vigyek még vagy 2 törölközőt pluszban..

Szülésfelkészítő: képzeljétek, múltkor voltam egy független szülésfelkészítőnél. Nagyon aranyos volt, csak hát ő az otthon szülés híve (G. Ágnesnél szült...), nem ismeri a kórházi körülményeket, sem a császáros szülés körülményeit (Tesóm mindkét gyerkőcöt császárral szülte). Tehát érdekes volt, ui. így két tűz közé kerültem.. Nem akarok nagyon harcosan küzdeni a kórházban, egyszerűen csak szeretném, ha emberszámba vennének mindkettőnket (Babócát és engem), valamint ha szakszerűen járnának el, és minden rendben lenne, és legfőképpen: legyen egészséges a Babóca! Tehát most nem tudom, mit tegyek, ui. nem akarok több oldalas szülési tervvel beállítani a kórházba, esetleg befenyíteni ott mindenkit, pláne úgy, hogy nagyon jó dokit sikerült kifognom, akiben maximálisan megbízom! Mi a véleményetek? Gondolom, volt már, aki felkészítő nélkül szült.. Mondjuk én még a légzéseket sem ismerem, tehát teljesen "kezdő" kismama vagyok.. Ez nagyon gáz mostanában?

KépKép
sajti

sajti: olyan szomoru, hogy igy kell fekesziteni a kismamakat, hogy mikent kell harcolni dolgokert abban a par napban, amig korhazban vagytok. Nekem ez teljesen elvenne a szuletes hangulatat, hogy ha mar elotte ilyeneken filoznek. Szerintem csak osztonosen cselekedj, es gondolj arra, hogy elobb-utobb ugyis hazamentek, es nem kell hetekre bent maradni, ami miatt egy egesz haditervet kell felallitani. Az pedig plane nem gaz, hogy nem tudod a legzeseket, szerintem ez ugyis jon majd magatol. Jol neznenk ki ha ugy mennel oda, hogy betanultan lelegzel :lol: :lol: :lol: Ja hogy ennyire karacsony ellenes a ferjed, hogy meg karacsonyfat se akar. Hat kerd meg ra, ne varjal csodakra, hogy marpedig te szeretnel legalabb egy kis fat. Egyebkent lehet lesz annyi batorsaga hogy bemenjen veled szulni, ki tudja belole is mit hoz ki ez az egesz folyamaat. Szerintem o is igencsak latja mar a terhesseg veget :wink: Sajnalom a szekrenyeket, elhiszem hogy idegesit.

Kép

Kép
snowball

Sziasztok,látom mindenki kűzdött az éjszaka én dettó a szokásosnál is rosszabb volt ma muszáj is volt lefeküdnöm délután és most kelltem fel :?

Sajti

Szerintem hagyd ezt szülési tervet,úgysem tudom kiszámítani mi hogy fog történni meg elkébzelni sem tudom mit kezdenek vele a kórházba.Viszont ha megnyugtat csináld meg,max. utánna megnézzük,mi sikerült belőle :) Szekrényeket sajnálom,átérzem a mi cuccunk a baba ágyba hempereg mert a kivasalt Bibi ruhákat beakasztottam hozzánk,mert 1 hete kérem a szekrénybe az akasztót :? Na végül a férjed mindenben megenyhül,lehet beöltözik végül télapónak és le is vezeti a szülést :)

Nyufó

Tényleg vigyázz magatokra de mostmár csak nem lehet baj.Én is vissza veszek csak az a baj,hogy én most és mindent egyszerre tipus vagyok,nekem nehéz leállni.Tudni már az időpontot mikor szülsz végülis?Kiscsillagról vannak hírek?

Snowball

Én azért kicsit félek ezek miatt a hírek miatt engem mindig szíven üt.Tényleg egyre több ilyet mutatnak,pláne jön most a karácsony csak arról fog szólni az élet,kinek mi a nyomora,hát ez elég elkeserítő.Nálatok szoktak foglalkozni ilyen hírekkel?Ez a 6 gyerekes nő is nem tudja hova vinni a gyerekét,Zsolti erre persze egyből mondta hogy hát vigye haza az akihez becsöngetett.
A normand fenyó jó,szerintem elvileg az megmarad,nekünk is olyan szokott lenni és jan.közepén szoktuk leszedni.

Rekuja

Az nagyon jó hogy csak ennyit híztál pláne akkor ilyen körülmények között.Jó hogy van férfi a világon aki normálisan kitereget :)
Ilyenkor nálunk is megy a válveregetés ha valamit megcsinál :)
Neked hogy megy az alvás?

Kat

Hát én nem tudom milyen arcod volt de most se látszik semmi,ami publikus kép még jöhet bátran :) ÚÚÚÚ egy jó harcsapaprikásért most mit nem adnék,asszem beillesztem valahova a jövőhétre :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Kép Kép

Ezek nincsenek retusálva, de ez a három stílus készül: rucis, a trikód, és a szőrös mellényes, igaz van egy hóemberes sorozat, de az nem publikus:)

KépKép
KépKép
kat78

Most jöttünk haza a szülőszoba látogatásból. Ééérdekesss volt... Én nem akartam bemenni, csak h melyik épület, hanyadik meg ilyenek, de mivel vmi tanfolyamra mentünk be és a "tömeg" együtt átindult a szülészetre, gyenge akaratom meg ugye a tömegpszichózis vitt magával (vicces, hogy máskor ugyanezt a tömegpszichózist én használom tanítás közben, most meg simán bedőlök neki).

Szóval szülőszoba a Szent Istvánban: nagyon kultúrált, szép, narancssárgás falak, festmények, függönyök, félhomály, tök jó karácsonyi dizájn (tényleg ízléses). De ettől még a falból kilóg az a pár cső (oxigén stb). Őszintén szólva nekem félelmetesebb volt, mintha egy lepattant fekete-fehér kockás padlójú zöld olajfestett műtő lenne. Az egész olyan, mintha próbálnánk csomagolni egy kínzótermet, hátha nem veszi észre a kismama, mi is vár rá :D Lóránt teljesen feldobott volt (végig jegyzetelte a csecsemőápolási előadást), egész addig, míg a szülőszobából kijövet szembe nem jött vele egy épp szülni érkező pár. Na akkor elsápadt rendesen. Úristen, már csak öt hét!

Nyufó
Anyósomék Marosvásárhelyen laknak. Nekem csak az a fura bennük, hogy míg Lóránt hihetetlen erősen igényli a közelséget - fizikailag, lelkileg egyaránt - az otthoniaktól valami eszméletlen távol van (nem a 600km miatt). Jó, mondjuk bizti ezért várja tőlem. Szerintem húst meg azért nem igényli, mert Bukarestben nőtt fel, ott meg egyszerűen nem volt hús, így ezt szokta meg. Viszont gombaszakértő :)

Snowball
Ismerős, hogy amíg nem éltünk együtt, el tudta látni magát a férfi :) Mi kb 1 hónapja jártunk, mikor Lórántnak elromlott a mosógépe. Na akkor hetekig kézzel mosott magára (!) aztán felajánlottam, hogy hozza át a ruháit hozzám (ő Óbudán, én Csepelen..). Na azóta mindent én csinálok :D De az a cuki, hogy ha nem vasalom ki, amit fel akar venni, akkor felveszi a rongyosat :)
Ma is van "jó hír": hat hetes csecsemőt bántalmaztak szülei, megharapták és eltörték a lábát. Mi visz embereket erre?!

Sajti
Megnyugtat, hogy a 2700 gramm átlagos. Nekem múlt héten (33 hét 5 naposan) 2400 volt, és arra azt mondták, 1 héttel nagyobb, mint a kora, de ne aggódjak. Számításaim szerint most az enyém is kb 2700 lehet, legalábbis az utóbbi időben heti 260 gram körül hízott. Akkor mégse aggódok, hogy Szaffi elefánt lesz :)
Most már fizetős az utcán parkolás is a kórháznál. Épp ma szenvedtünk, mert az autómata "elvileg" elfogad bankkártyát, gyakorlatilag nem, telefonnal csak úgy lehet fizetni, ha előre regisztrálsz és feltöltesz egy összeget. Bent tényleg lehet parkolni, óránként 300 Ft-ért, szóval ha túl hosszan vajúdsz, vagy apa bent marad - mi ezt szeretnénk - akkor az egy kész vagyon. De kedvesen mondta a kórházi gyerekorvos, hogy ezt számoljuk bele a szülés költségeibe. Esküszöm, megfordult a fejemben, hogy elkérem apám mozgássérült kártyáját. Bár papa tényleg nem megy 100 métert se a kocsitól (2 hónapja volt a 2. csípőprotézis műtéte). Jó, mondjuk megértem, ha meg ingyenes a parkolás, akkor meg nem lenne hely, amikor kell. Csak az a 300 Ft/óra! a munkahelyemnél (I. ker) van hasonló árszínvonal. Én is néha mesélem Lórántnak, miket csinálnak a férjek (mellszívó, takarítás). Este már várja a következő sztorit ;)
Légzésről: szeptember óta járok kismamatornáról (sztk-ban, ingyenes, heti 2xfél óra gyógytornásszal), itt csináltunk légzésgyakorlatot, és mondták a többiek (majd' mindenki 2x szülő), hogy egyikük se használta a légzést a szülésnél. Amúgy nem nagy kaland, ha a szülésznő helyben megmutatja, rögtön tudod. Sztem csak pszichésen segít, hogy jaj, legalább készültem valamit. Én úgy vagyok vele, hogy nem hiszem, hogy fel tudok készülni arra a fájdalomra. Nincsenek illúzióim :) Volt egy jó mondás ezen a felkészítő tanfolyamon ma a szent Istvánban: a kórházban nincs buta kérdés. Se szülés alatt, se a csecsemőgondozással kapcsolatban. Én ehhez tartom majd magam. Úgyse fog semmi se eszembe jutni :D

Csicsi
Én az alvást újabban úgy oldom meg, hogy éjfélig-egyig számítógépes játékokat játszok :) Leszedtem egyetemista korom kedvenc birodalomépítős játékait, amik már 8-10 évesek, szóval szinte már retreo feeling :) Én a melegfrontot birom, nekem a hideggel vannak gondjaim.

Ti vezettek még? Nekem ma volt először, hogy rettentő bizonytalan voltam a volánnál. Még jó, hogy Lóránt meggondolta magát, és a tanfolyam után hazajött velem, nem ment vissza dolgozni, mert így ő vezetett. Az a baj, hogy a tömegközlekedéstől pocakkal jobban félek, mint a vezetéstől. A csepeli HÉV eléggé ráz, azt mondta a védőnő, ha nem muszáj, ne rázzam ki magamból a kölyköt. Szóval vagy itthon ülök, vagy vezetek.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

sajti

szép nagy babucid van.nekem 1 héttel ezelőtt volt 2kg,és 86.6 bpdje.

akkor jó éjszakád volt,nem irigyellek.én nagyon görcsöltem tegnap de mára hála az égnek jobban lettem.

KépKép
bettike83

csicsi

nézem a vonalzódat és már 37 hetes vagy,eddig nem is tünt fel.mikorra vagy kiirva?

KépKép
bettike83

SZiasztok!
Szoptatós hálóingek és pizsamák többféle fazonban. www.gportal.hu/elenorkismamaruha
Jó éjt!

lasaguilas
Budapest XI. kerület

Nem tudom, hogy milyen front van, vagy lesz, vagy mar el is ment, de a mai nap az valami remiszto volt. Fajdogalt a hasam, es nem akart szunni. Hol bekemenyedett, hol elengedett, hol fajt, hol nem. Pszihesen probalom magam nyugtatni, hogy ennek igy kell lennie, es meg nincs itt az ido, csak felkeszul a babais meg a testem is. Nem panikoltam be, de azert megneztem hogy hogyan lehet legyorsabban bejutni a korhazba :)

csicsi:itt igazan nem is foglalkozom a hirekkel, de nem igazan lattam eddig ilyen remsztorikat. Magyarorszag azert viszonylag kicsi, meg kell talalni a sztorikat. Es tenyleg igaz, hogy legtobbszor a rosszhirrel van tele. Pl. Rekuja irt hogy megharaptak meg bantalmaztak egy csecsemot??? Az ilyen embernek a fejeben csak baj lehet... megharapni...eszmeletlen, mar-mar poenos.

kat: szuperek a kepek, koszi hogy megosztottad velunk!!! :) Ragyogsz a kepeken, orok emlek fog maradni, es jo lesz ra visszanezni :)

rekuja: aranyos volt, hogy meg a narancssargas falak mellett is kiszurtad az oxigen csoveket :lol: Edesapam van ugy megijedve a korhazaktol, hogy szerencsetlen mar akkor is elsapad, ha latogatni megy valakit. Majd azert nem hiszem, hogy annyira fog teged izgatni az a cso a falon, mikor legkozelebb leszel ott ;) Az en ferjem is felveszi a gyurott ruhat, most jutott eszembe hogy ki kellene vasalnom egy inget, mert kepes ra ugy felvenni. Na majd holnap, mostmar nem fogok nekiallni. Eleve ez a nap nem volt tul fenyes :? Megbotrankoztatott a harapdalos csalad, akik bantalmaztak a pici babajukat. Tenyleg elkepeszto :shock:

Szoval ma el akartam menni a bankba, mert el kellett volna kuldenem a lakbert a foberlonek, de ugy le vannak fagyva a jardak, hogy nehezen indultam neki, es inkabb irtam egy smst a foberlonek, hogy nem feledkeztem meg fizetni, csak mar 8 honapos terhes vagyok es nem szivesen megyek ki ebben az itelet idoben. Szegeny meg nem is tudta hogy kismama vagyok, es csak gratulalni tudott, es mondta hogy barmi van, szoljak neki, mert tudja hogy a parom 7 napbol 7et dolgozik. Meg a vegen a foberlo visz be szulni :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
snowball

hopsz, a sztori vege lemaradt. Szoval eljutottam a bankig, ez volt 16.19-kor, a bank pedig bezart 16.00kor.... :evil: :evil: :evil: Na szerintetek???

Kép

Kép
snowball

Jó reggelt!

Kat

Ez tényleg megérte,nagyon jól nézel ki rajtuk.

Bettike

37.hetes menstruáció szerint,ultrahang szerint 35.hetes.Tehát vagy dec.26 vagy jan.13.
Végülis nekünk mindegy de mi elvileg tudjuk,hogy április 9.-én fogant a baba és akkor elvileg decemberi.Lesz ahogy lennie kell.

Snowball

Szegény,de legalább voltál a levegőn,harmadik napja ülök itthon de nincs kedvem kimozdulni 2 napig össze-vissza vert a szivem inkább pihentem,tegnap alig tudtam megfőzni is.Gyűrött dolgok dettó,bár bevallom én utálok vasalni.Na milyen rendes a főbérlő,férfi? :)
Ez a harapdálás.no komment :evil: De az ilyeneknek adnék,akkor is ha agybeteg akkor minek vállal gyereket.

Rekuja

De jó,hogy láttátok a szülőszobát,én megakratam nézni de pont szültek meg vajúdtak is,bár egy perce kimehettek volna :D
A csöveket meg jó hogy megnézted hol vannak,szerintem azért az majd kát fájás között azért még jöl jöhet :)
Nekem is akkor fogta fel elöszőr a Zsolti mikor bent voltunk a szülészeten úgy látszik tényleg a kézzel fogható dolgok kellenek nekik.Friss jogsis vagyok,én már idén nem vezetek szerintem még a Zsolti is fél melettem,úgyhogy amíg 2in 1-ben addig hanyagolnám.
Jó,hogy így lekötöd magad én most dvd-filmeket bújok itthon.

Lányok akik voltak mostanában dokinál,nektek mikor kezdődik az nst?Nem értem miért 38 és pár napra esik az első.Ti mikor kezditek?
Így hogy irogatjátok a méreteket azért meglepetés ide vagy oda olyan kiváncsi vagyok,szerintetek érdemes még elmenni 4D-re csak emiatt?
ÁÁÁ inkább lehet kitartok veled Snowball :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Jo reggelt!

Vegre egy normalisnak mondhato ejszaka. Azon kivul hogy remalmaim voltak, egesz jol aludtam. Mostmar egy hulye alom se zavar, maskor azert jobban megvisel. De most orultem hogy aludtam.

csicsi: a foberlonk egy pasi, aki meg mindig kerdeses hogy meleg e vagy sem. Mert itt van egy ugymond retege a tarsadalomnak, a "posh", akiket inkabb a magyar ujgazdagokhoz hasonlitanek. Csak nekik van egy fo tulajdonsaguk, foleg a pasiknak :D Hiaba hetero, vagy eppen felesege es csaladja is van, megis ugy beszel, mint egy buzi. Erdekes :D amikor jottunk megnezni ezt a lakast, akkor itt volt egy masik pasi is, es egyutt festettek a haloszobat. John-nak hivtak szerencsetlent, es ahogy a foberlo mondta azt hogy JooOOhn, nem tudtam merre forduljak hirtelen hogy ne kuncogjak a pasi arcaba. Viszont masfelol azt hallottam hogy van felesege, szoval...nem tudom, rejtely. De buzi vagy sem, en kedvelem. Csicsi... a mi babank is aprilis 9 korul fogant :shock: De en akkor miert nem kaptam decemberi idopontot (is)? Mert aprilis 7-tol 10-ig Irorszagban voltunk aposomeknal, es valoszinu a friss levego megtette a hatasat, mert ott estem teherbe. Szegeny papa, ha tudná.... :lol: :lol: Tegnap en sem foztem, ugy fajt a derekam, meg mindenem ott korul, szoval inkabb lementem a boltba es vettem grillcsirket. Ma viszont csinalok turo gombocot, ugy megkivantam :) Hiaba nem nagyon vagyok jobban, meg mindig fajdogalok mikor allok. Egyebkent fogalmam sincs, hogy mi az az nst, eletemben nem hallottam rola. Egy dologgal kevesebb, amivel torodni kell. Ahol meg meg kell jelennem, az holnapi szulesfelkeszito, utana 17-en meg egy, es dec 30.-an a szulesznovel talalkozok. Szerintem hagyd ki a 4D-t, amugyis az mar olyan lenne, mintha maris lathatnad a babadat, mivel mar majdnem ugy nez ki, mint ahogy majd meg fog szuletni. Le szeretned loni a lenyeget??? :)

Kép

Kép
snowball

Snowball

Most hívtam a Zsoltit,hogy van e kedve mennie még egyszerés mondta hogy persze,arra gondoltam hogymegnézetném a bordámnál akkor azt a fájó valamit is :) Lehet már nem is csinálnak csak felhívom és megkérdezem :)
Ha akkor fogant akkor pedig lehetetlen,hogy jan.végén szülsz.De attól függ mikor volt meg utoljára.Nekem március 21. ehez tarozik a dec.26.De azt éreztem ma meg hogy a két ünnep között fogok szülni,na meglátjuk.De csak nem leszel akkor te is 10 hónapig terhes :) Na ilyenkor jó egy ultrahang,tudom mennyek a pi...ba :)
Én nagyon csípem a melegeket nem tehetek róla,szerintem akkora formák,nekem van is ismerősöm és nagyon szeretem nagyon tudnal bulizni meg lelki társak.Már nekem is hiányoznak az álmok,mert akkor legalább tuti alszok :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Különben is,nekem nem hozott semmit a Mikulás :P

KépKép

KépKép
csicsi84

Jolvan csicsi, azert ne menj a p*csaba, orulok, hogy ha tudsz menni ultrahangra. Most az egyszer nem irigykedem :wink: Foleg ha a Mikulas sem jart nalad... az azert szomoru, Zsoltira raszolhatnal :lol: De ha kapsz kepet a Bibirol, akkor tessek felrakni, kivancsi vagyok! Hat en meg egyelore nem buliztam a foberlovel, lehet nem is fogok, hulyen nezne ki ha meghivnank valami buliba, hogy hozza Johnt is, pedig nem is buzi :lol: :lol: Na az zavart be az idoponttal kapcsolayban (tiszta hulye vagyok :lol: ), hogy nekem aprilis 21en volt meg utoljara, es aposomekhoz is majus 7-en mentunk. Fogalmam sincs, hogy miert hittem azt, hogy aprilisban. Lehet osszetettem a ket datumot, es igy krealtam egy ujat. Mindez onnan esett le, hogy mikor mentunk, akkor volt apos szulinapja, az pedig nem aprilis, hanem majus 7. De a lenyeg, hogy a Babo akkor is ott fogant, es akkor jon ki mikor kedve tartja, ugysem az a plusz-minusz 1-2 het szamit. De azert nem semmi esz kell ahhoz hogy igy benezzek valamit... :D

Kép

Kép
snowball

Hétfőre intéztem egy időpontot,sose tudtak normális képet csinálni róla,lehet most sem járunk sikerrel de hozok képet ha minden oké.
Ez a dátum csere nagyon jó :D Na akkor te is csak 9 hónapig vagy terhes mint mi földi halandók :D Azért az csak fel tünt volna még kint is valakinek,hogy már majdnem egy év eltelt de te még mindig terhes vagy :D :D Ezen olyan jót nevettem.De ilyen bár kivel előfordul :)
Viszont jó nagy huncutok vagytok,hogy a papa születés napján készült az unoka akkor igazából az volt az ajándék csak nem tud róla :)
Szegény Zsoltira már annyit szólok,hogy azzal fenyeget hogy 2 hétre üzleti útra megy bár én csak kimondom amit gondolok.Hogy nekem nincsenek hibáim,én meg arról nem tehetek :D

KépKép

KépKép
csicsi84

Mai kálváriám se rossz, de legalább telefonon zajlott :) Tegnap mondták a SzentIstvánban, h a hepatitisz szűrés eredménye mindenképpen legyen nálunk szüléskor. Mondom tök jó, az az amit nem találtam, mikor a védőnő kérte. Felhívom a magánklinikát, ahol a nődokim van, hogy bemehetnék-e egy másolatért belőle. mondják h azt ők nem csináltak nekem, mert ugyan benne van a rutin 18 heti vérvételbe - ami volt - de mivel a lombik miatt a Kaáli megcsinálja, azt nem nézték. Hívom a Kaálit, hogy csináltak-e, elkérhetem-e stb, mondják persze, de ők 2009 áprilisában csináltak még az első lombik elött, kérdezzem meg a SzentIstván, jó-e az nekik, mert általában egy éven belülit fogadnak csak el. Hívom a SzentIstvánt, szegény nő a telefonban, fogalma sem volt, mi ilyenkor a helyzet (mert hát mindenkinek megcsinálják a 18. héten...) aztán csak kiderítette, hogy nem jó nekik, mert régi. Szóval felhívtam a klinikát, mondták, ha holnap valamikor bemegyek leveszik a vért és megvan 2 hét alatt az eredmény. Magánklinika előnye ugye, hogy nem reggeli sorbanállós, könyökölős, "a terhes úgyis lasabban ér az ajtóhoz, ha hívják, úgyhogy elévágok" vérvétel van, hanem amikor beesel akkor kedvesen és udvariasan leveszik (eddig a legdrágább vérvételi labor náluk 1500 Ft volt, de általában 600 körül fizetek). Kell nekem külön utakon járnom! De tényleg, ha tegnap nem hangsúlyozzák, akkor Szaffi kap egy védőoltást hepatitisz ellen, mert nincs lepapírozva a dolog!! Szóval most 2 hétig még nem szülhetek :D De ettől még hétfőn megyek az Sztk-ba is "könyöklós" vérvételre, mert azt meg a háziorvosom kérte.

Snowball
A banki történeted nagyon ismerős, én pár napja biztosítóval jártam hasonlóan: megnéztem a neten, hol van a legközelebbi irodájuk, bemegyek a plázába, persze nem találom. Kérdem a biztonsági őrtől, hol van, mire mondja, h már a nyáron megszűnt. Király friss info az egyik legnagyobb cég honlapján... De legalább nem volt olyan rossz idő :)
Király h apósod szülinapján fogant a gyerek :) Én pl a nővérem 1. szülinapján fogantam anyám szerint (ő dec 8 én aug 1), csak korábban jöttem ugye. Sztem apósod örülne, ha tudná, h ő is tett valamit az unokáért ;)

Csicsi
A gyerek kiszámolásáról annyit, hogy nekem egész pontosan tudni, hogy április 22-én délután rakták össze, aztán a korát így is menstruáció meg a 10 hetes ultrahang alapján számolják, amik legalább egybeestek. De csak pár nap eltérés lenne, szóval mindegy. NEkem is nagyon későn lesznek a vizsgálatok,mert a doki csak a 36. hét 5 napjára hívott vissza legközelebb, szóval ő se aggódik. De nála a rendelőb melletti szobában van nst, nem lehet, hogy nálad is ezért adott későre nst időpontot? Mert ha ő lát korábban, akkor azt is megnézi? A gyereket meg sztem is nézegessétek, én is imádom :) vizsgálat végén mindíg átkapcsolja a doki 4d-re egy pár percre a gépét, olyan jópofa, pedig takarja az arcocskáját, de imádom, ahogy a köldökzsinórt rágcsálja vagy az orrát túrja. Egy kicsit persze úgy érzem, leskelődök (mintha vmi valóságshowban élne szegényke).
Én amúgy már láttam élőbe Szaffit, csak akkor még 256 kis sejtecske volt :D de lehet, h 512? Mindenesetre az apjára hasonlított, tök kopasz volt minden kis sejt :D

Jön a hidegfront, egész éjjel össz 3 órát aludtam, az alatt is kellemes rémálmok voltak nekem is :) összedobhatnánk a fantáziánkat, aztán eladjuk hollywood-ba mint terheshorror :D Kihagyom ma a terhestornát, iszonyú szél van, semmi kedvem gyalogolni fél órát (nem terhesen 7 perc az sztk :) ), a vezetéshez meg fáradt vagyok.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

ma voltam dokinál: Bálint bpd:89, és 2540g. Azt mondta, már ha előbb jönne nem lát nagy gondot, ez nagyon megnyugtatott.
Kérte, hogy a kórházzal bezséljek, hogy 2héttel korábban van a császár, mint a kiírt isőpontom, így kezdjék el az nst-Uh minél hamarabb, mert csak az mutatja ki, hogy jól érzi e magát a kiskrampusz odabent, így én a 20-i héten megyek, amikor 37.hetes leszek, és dec 17 beszélek az anesztessel.
Most kicsit megnyugodtam, hogy mindenokés, és meg is vizsgált, és minden csukva van.
Már csak azt kell felfogni, hogy most visszaszámolunk, és már pikk-pakk itt van, amire mi 2évet vártunk, és küzdöttünk, hihetelen. Az ember az elején 3hónapért görcsöl, hogy legyen meg minden, és most csak4 hét. Pikk-pakk elszalad. Páromon is most lehet érezni, hogy a célkapu előtt állunk. Kezd érzelgős lenni, ami rá egyálatlán nem jellemző:)

Rekuja: nekem inszem volt, és április21, tették össze, és nekem is április7től számolják, és Bálint így is nagyobb, ez a természet vicce:)

Nyzfó jól vagy? Mi a hír Kiscsillagról?

KépKép
KépKép
kat78

Na most őrülök meg, marha sokat írtam és elszállt az egész, nem hiszem el!!!!!!!!!!!!! áááááááááááááááááááááá, újra se tudom írni

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de ma csodálkoztam, hogy kibírta a méhszájam ezt az időjárást! TEgnap nagyon fickándozott a Babó, ma csendesebben mocorgott, de eléggé zsibongott lent a méhszájam, még a székből felállás is fél perc volt... Amúgy zseniális találmány az a nagy gumilabda, nagyon jó a nő alfelének!! :)

Kat: nagyon-nagyon jók a képek, tényleg megérte! :D Ez azt jelenti, hogy hamarabb mész kórházba?

Rekuja: az István kórház elméletileg az egyik legbababarátabb kórház az országban! :) Úgy tudom, ott minden pozícióban lehet szülni.. Igaz, én anno nem jutottam odáig, de lehet, hogy tényleg félelmetesebb, mint a normál kórházi körülmények.. Tudod, nálunk Apuka is nagy ember (4 kiló felett volt a születési súlya..), tehát lehet, hogy Babóca is nagy lesz.. Majd a doki eldönti, hogy tud kijönni.. Azért az tetszik, hogy már ennyibe kerül a parkolás a kórházban.. Vezetés: évek óta vezetek, Pesten is, de pár hete már nem érzem biztonságosnak,még övterelővel sem.. A hasam hozzáér a volánhoz, ha hátradöntöm az ülést, akkor pedig nem látok ki.. Tehát az én autóm az udvaron dekkol...

Csicsi: még meg kell néznem, mi az az nst, utána majd nyilatkozom.. :) Az biztos, hogy hétfőn reggel megyek ctg-re a kórházba, a dokimhoz....

Szülési terv: asszem tényleg nem csinálok, nem akarok harcos amazonként helyére tenni mindenkit, pláne nem első gyerkőcös anyukaként... Szerintem akkor úgysem arra fogok koncentrálni... Így viszont Apának tényleg be kell jönnie, hogy legyen, aki ott lesz velem.. Viszont ha akkor beöltözik Télapónak, biztos, hogy hamar megszülök a nevetéstől! :lol:

No, most már megyek kicsit lefeküdni, megint érzem a lenti "dolgokat" ....

KépKép
sajti

Na akkor újra, de képtelen vagyok olyan részletesen leírni újra :cry:

Szóval sikerült 23-ra eltolni a császárt, 21-re akarták, de akkor este jönnek anyósomék, az még nem lett volna jó, 22-én nincs műtétnap, szóval 23 reggel lesz.
Kérdeztétek Kis-Csillagot, neki 22-én van a csaszi ha addig el nem indul, de egyenlőre jól érzik magukat az ikrek.
Ja igen, a zárt fórumon már 5 baba van.

Snowball persze neked is jó sokat írtam, de a lényeg hogy megértem hogy most még úgy érzed hogy a karácsony a család nélkül (anyukád, tesód) nem teljes, én is így voltam vele, de ahogy meglesz a babó, jövőre már majd egy éves lesz, teljesen átértékelődnek a dolgok. Kialakítjátok a saját szokásaitokat, a saját karácsonyotok és ha otthon lennétek is bekövetkezne a leválás a szülőről, ahogy sokaknak hisz egy gyerekkel nem lehet megcsinálni, hogy 24-én többfele rohangáltok vele (saját szülők, anyós, stb.) egy gyereknek már meg kell teremteni a ti kis családotok szokásait és általában a szülők már csak a többi napra maradnak max. Én is kötődök nagyon anyukámhoz, de ez eljön mindenhol idővel. Ezt persze sokkal hosszabban írtam le, nem tudom így röviden érthető e hogy mit akarok kinyögni :cry: Biztos jósolgattál, elég kellemetlen lehetett. Hallom hogy lassan üzemanyag probléma is lesz nálatok, tankoljátok tele a kocsit, biztos ami biztos. Jó fej a főbérlőd, viszont a bank előtt biztos kaptam volna egy agyérgörcsöt...

Sajti neked is sokat írtam, arra emlékszem hogy sajnálom a bútort, remélem nem csúszik hétfőnél tovább. A vizesedésről írtam hogy én is nagyon vizesedtem és szülés után pár héttel szépen távozott a szervezetből ez a jellemző különben, az izzadásról nem hallottam. Szülésfelkészítős dolog, arra meg írtam hogy érdemes olyanhoz menni aki ismeri a kórházi menetet, mert az is ad egy biztonságot hogy tudod mikor mi van, mik a lehetőségeid. Vagy így hogy írod hogy lehet a párod nem megy be veled, érdemes esetleg szülésznőt fogadnod, aki végig ott van veled, ő úgy is mondja hogy mit csinálj ahhoz hogy könnyebb legyen, végig segít mindenben, hozzá tudsz járni ctg-re is. Na ezt is most sokkal rövidebben írtam le.

Csicsi neked azt hiszem arról írtam hogy vigyáznék én de még annyi mindent kell csinálnom a következő héten is, sok a feladat hogy mindennel kész legyek mire itt vannak anyósomék. De igyekszem persze óvatosan, nehogy valami gond legyen így a végére.

Kat na erre tisztán emlékszem hogy azt írtam neked, hogy szenzációsan jók a képek és nem is értem hogy írhattad hogy nem vagy fotogén, ja és hogy jó lesz előszedni 10-20 év múlva ezeket a képeket, meg tuti a gyerkőc is tök büszke lesz rád majd. Szép méretekkel rendelkeztek! Nekem is iszonyatosan eltelt most ez a terhesség, pont így vagyok vele, hogy nemrég teszteltem most meg két hét múlva már egyel többen leszünk, hihetetlen!

Rekuja na erre is emlékszem tisztán, nagyon édes lehetett Lóránt ahogy lelkesen jegyzetel aztán lesápad. Nagyon szeretem a gombát, nyami-nyami, az nekem is bármikor jöhet. Ja igen, itt is fizetős a parkolás a kórháznál, jó drága, pont ma mondtam apának hogy jó sokba kerül majd, lehet gyalog kéne menni, 20 perc kb., de mondta apa hogy csak nem képzelem hogy gyalog hoz a műtétre :lol: Nekem nincs gondom a vezetéssel azon kívül hogy már nehezen kászálódok be meg ki. Nem semmi a hepatitiszes kálváriád, de az jó hogy meg lehet oldani viszonylag egyszerűen. Amit írsz az otthoni honlapokról, na úgy már jártam én is hogy nem frissítik a dolgokat, olyan bosszantó.

Bocsi csajok, kb. harmad annyiban írtam le a dolgokat így másodszor. Pedig pont olyan bőbeszédű kedvemben voltam, bár lehet jobb is ha nem olvassátok a sok hülyeséget ami dől belőlem
:lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Nyufó: Ha lehet privibe, vagy ide írd meg nekünk, vagy csak nekem a saját statisztikám miatt, hogy az 5 baba közül hányadik hétre jöttek és hogyan(spontán, prog.csaszi)
Csak annyi érdekelne, hogy mikor bújnak ki, és hogyan név nélkül

KépKép
KépKép
kat78

Hééé,statit én is,én is :) 5 baba,fú az nem semmi.

Rekuja

Nem semmi hű-hó,hihetetlen hogy nincs sehol egy másolat,elvileg azt nézik a vérképben az elsők között a 12.héten.
Na akkor szurkolok hogy nálatok ne jöjjön elöbb,szegény Szaffi ne úgy jöjjön már a világra,hogy egyből kap egy tök felesleges szurit.
Viszont az szuper,hogy a névnapomon fogant a kislányotok,biztos jó csajszi lesz belőle :wink:
Az én dokimnak nem olyan a gépe a magánrendelőben hogy 4D-re kapcsolgat,de az ára simán annyi :?
Már megtudakoltam,hogy itt úgy van,hogy a 38.héttől bezsúfolnak 4-et így vágülis az utolsónál már túl is hordanám,aki meg elöbb megszül az így járt annak nuku nst.És itt nem vesznek streptoc...sem.

Sajti

Van a Pepinek ilyen ugráló labdája fogóval,gondolkoztam rajta rá merjek e ülni,de nem töröm össze szegény gyerek szívét hogy szét pukkan alattam.De tény hogy jó,én szülésnél használtam onnan ugrottam fel szó szerint az ágyra mikor már éreztem hogy a Pepi igen csak jön kifelé.A méhszájam dettó ma úgy éreztem néha mintha félig kidugná a kezét,végig ott matatot ma,azon gondolkodtam lehet lejjebb erezkedett mert ma már kapok végre levegőt.Így-így,legyen az a szülési terv,hogy apa bemegy veled.ezt akár le is írhatnád neki egy papírra. :)

Kat

Tényleg nagyon elszalad az idő,mostmár akár napokról beszélhetünk én kicsit el is kezdtem aggódni,hogy mi hogy lesz.Akkor neked is max. 3 hét és végre a kezetekben lehet ennyi várakozás után.

Nyufó

Pedig mindig te írod,hogy mentsük el,hogy megmaradjon :)
Akkor ez a 23.-a neked most jó vagy nem jó?Pont tegnap akadtam ki,hogy itthon kell hagynom minimum 3 napra a Petrát és kicsit emiatt összetörtem,pláne hogy mondja hogy szüljek itthon :? Akkor te egy nap után mehetsz is haza csaszi után?Vagy hogy van?
Kiscsillag nagyon jól bírja két babával,de már neki se kell sokat várnia.

Túl licitáltak a vaterán :) Bár csak egy valaki,de köszönő levelet írnék neki legszivesebben.Azért ma vettem ezt azt de nem 100 db-ot.Szombaton lesz egy céges vacsora Pesten amire menni kéne,vagyis Zsolti biztos,hogy megy én még nem tudom.Fura hogy állandóan mennék,ilyenkor meg lefagyok teljesen.

KépKép

KépKép
csicsi84

Kat 30+3, 31+1, 36+0, 36+3 mind csaszi.

Csicsi tegnap szarakodott a babanet, mert nem tudom hányadszor akart beengedni, már azt hittem elfelejtettem a jelszót vagy valami. Írás közben szállt el, nem az elküldésnél és a másik fórum jobban működik, így leszoktam már az írás közbeni mentésről és csak az elküldésnél mentek. De most már közben is fogok megint. A 23-a nekem nagyon jó!!! 21-et akarták adni, de 21-én este jönnek anyósék, ők fognak vigyázni Regire, így kisírtam hogy később legyen. 22-én nincs műtéti nap, így lett 23-a. Így viszont végig velem lehet a párom, sokat be tud jönni és közben nem kell aggódnom Regiért se, jó kezekben lesz. Ezen már én is gondolkodtam hogy rossz lesz nagyon, mert még egy éjszakát se töltöttün külön Regitől és csaszinál itt is 3-4 napig bent kell lenni. De majd minden délután behozza apa és bízok benne hogy hamar el fog telni ez a pár nap. A karácsonnyal meg úgyis megvár a család, majd ha kint leszünk, akkor tartjuk az estét.

KépKép

KépKép
nyufó8

Jo reggelt!

Tegnap este egyszeruen nem tudtam volna elaludni, de Alex is ugyanigy volt. Fogalmam sincs, hogy mi lehett az oka. Vegul annyit forgolodtunk hogy jol ossze is kaptunk valamin (persze kibekultunk, semmi komoly, csak a hormonok turboznak bennem), es vegul talan 1 korul aludtunk el, ha nem kesobb. Tegnap elmentem egy volt munkatarsamhoz, mert megkert, hogy korrepetaljam a kisfiat angolbol. 3. osztalyos a gyerek, az anyuka lengyel, es nem igazan tud angolul, es nem tud igy segiteni a fianak. Tolunk vagy 10 percre laknak gyalog, es az utca ahol setalnom kell, az egy nagy emelkedo, es az egesz egy jegtombbe lefagyott :shock: Na mondom oke...es most...???!!! Mert hogy abszolut jarhatatlan volt. Igy hat kenytelen voltam az uttestem jarni az autok kozott. Mikor szembe jottek az autok, lehuzodtam felre, es mikor pirosat kaptam, akkor volt uccu, es nyargaltam fel a dombra. Mindez a legnagyobb forgalomban tortent, 5 utan... Pazar volt, de odaertem, segitettem a gyereknek, meg is hivott a szulinapi bulijaba jovohet pentekre :lol: es meg penzt is kaptam a korrepetalasert.

csicsi: tegnap sajat magamon is olyan jot nevettem, mikor kiderult hogy megis foldi halandok koze tartozom :D Azert nem semmi, hogy igy beneztem... A papa meg majd megtudja most karacsonykor, hogy hol keszult az unokaja. Jofej a pasi, nagyon fiatalos, nem hiszem hogy sokkolna a tortenet. Elkepzeltem viszont, hogy Pepi labdaja kipukkan alattad :D nekem is van ilyen labdam, viszont le van eresztve es fel van rakva a gardrob tetejebe. Ugy erzem hogy tok mindegy mire ulok mar, igy is ugy is faj ott lent minden. Plusz Alex befenyitett hogy o meg egyszer nemmaszik letrara hogy levegyen nekem barmit is a gardrobbol, mivel az utobbi napokban szegeny mindig maszott valamiert, es mar megunta, es mondta legutobb hogy na most gondoljam meg mi kell onnan, vagy mit rakjon fel. Plusz ha meg megtudna hogy fel is kellene pumplani...hulyet kapna :lol: :lol:

rekuja: nem semmi a telefonalgatos sztorid. Az ilyenekben az a plusz kellemetlen, mikor hallod a vonal masik vegen, hogy a kegyed nem szivesen hallgatja a sztorit, es hogy mar unja az egeszet, csak talaljatok mar ki hogy mi tortenik. Altalaban igy szokott lenni, es nekem az ilyentol megy kis az agyam. Nem hiszem, hogy elobb jonne ki Szaffi, legalabbis a kovetkezo 2 hetben :wink: En pedig csak remelem hogy mar csak 1 vervetel lesz amig ki nem bujik Molly, mivel venam csak akkor van max, ha rajzlok egyet, egyebkent meg nincsen, es csak ugy vakon megszurnak, altalaban kezfejben...legutobb onnan se jott semmi, mert a vernyomasom egy haldokloehoz hasonlitott :D Jot nevettem, mikor olvastam hogy te mar lattad a pici lanyodat, mikor meg csak sejtekbol allt,es hogy az apjara hasonlitott :D En is lattam a kislanyomat, de akkor mar 24 hetes volt, es 4D ultrahangon lattam, viszont a vonasait azt lattam hogy az apukajatol kapta. Nagyon kivancsi vagyok mar, hogy hogy nez majd ki. Kerdeztem Alexet reggel, hogy rakott-e a baba fejere hajat, mert remelem igen, nem nagyon szeretnek kopasz kislanyt :lol: De nem hiszem hogy igy lesz mert en is nagy barna hajjal jottem vilagra, meg neki is volt valami szoke szoszmosz a fejen :)

nyufo: ertettem, hogy mire celoztal a csaladdal kapcsolatban. Tudom, hogy majd idovel megszokom ezt az egesz uj helyzetet, marmint hogy nekem is van csaladom, azt viszont tudom, hogy a tavolsagot keptelenseg megszokni. Noveremnek most volt a 10. evforduloja, hogy kikoltozott, es meg mai napig is bantja a nagy tavolsag, es nem szokta meg. Ugyebar neki is van csaladja, es a ferje neki sem magyar, hanem iraki. (nem robbantgatos, es nem gyakorolja a muszlim vallast :wink: ) Nekem csak az faj a legjobban, hogy en jottem el kesobb otthonrol, es anyu egyedul maradt, es az elso 1 evben elegge meg volt zuhanva szegeny lelkileg, pedig probalta magat tartani. Na mindegy is, ez is mar a multe, mostmar minden oke, csak meg varok, hogy mikor engedem el anyu szoknyajat...Lehet majd januar 23 korul :) 5 baba a masik forumon, az azert nem semmi. Itt akkor meg orulhetunk, hogy mindenki egyben van. De mar alig varom az elso babas hirt rolunk :) Ki lesz az elso, es kik lesznek az utolsok. Aztan vegul mindenkinek csak meglesz a kis csemeteje. Ne aggodj, Regi a leheto legjobb kezekben lesz, es gyorsan el fog telni az a par nap a korhazban. Kivancsi vagyok, hogy hogy reagal majd a kistestverehez :) Az uzemanyag sztorit en is hallottam, majd Alex teletomi ma a kocsit. A bank elott en is fraszt kaptam, mert 1. le volt fagyva az ut, ott topogtam, 2. messze parkoltunk, igy hat faztam is (mivel nem volt annyi eszem hogy kabatot vegyek fel), 3. mikor lattam hogy zarva... URISTEN!!! De mar meg se lepodtem, mert altalaban elofordulnak ilyen szerencsetlensegek velem. Tegnap viszont mar nem mereszkedtem ki a bankhoz, Alex elintezte munka kozben.

En is mar alig hiszem el, hogy mar csak par het. Es igy, hogy korul vagyok veve csaszisokkal, igy en meg jobban izgulok, hogy EEES velem mi lesz, mikor bujik ki a Babo. Gondolom majd mindenki rak fel kepeket, vagyis remelem. En szivesen csinalnek egy albumot is belole, mert szetember ota tamogattatok, es olyan jol esett mindenkinek a torodo, kedves szavai. Mindenkiert ugyanugy izgulok, mint magamert.

Kép

Kép
snowball

mar megint hulyeseget irtam es idozavarban vagyok,mert oktoberben csatlakoztam a forumhoz...de na, ertitek hogy mire gondoltam :)

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!
Már a dokin is érezhető, hogy a célvonal közelében vagyunk. Azt mondta, hogy már hetente kell menni vagy áramlásmérésre(flowmetria)(köldökzsinóR9, vagy Ctg-re, így jövőhéten megyek hozzá UH, és utába 20tól két naponta a Kútvölgyibe Ctg-re. 17-én meg konzultálok az anesztessel. Nincs mese ez itt már a finalé:)
Nagyon furcsa, és nem tudom ki hogy van vele, tiszta pánik. A férjem tök magabiztos legalább, és jó nekem.
Kérdés volt mi a különbség a ctg és az nst között, itt gey cikk
http://www.g1intezet.hu/index.php/temak ... latok.html

A dokim szerint ezekre azért van szükség mert mérik vele, hogy kap e elég oxigént, és a lepány milyen állapotban van, és ha ezt elég sűrűn teszik és az igazolódik be, hogy lassulnak a dolgok odabent, akkor lehet lépni. Ettől én megnyugodtam, úgysincs semmi dolgom így elsétálok, mert közel van a kórház. üldögéelk egy könyvvel 20 percet és hallgatom Bálint szívhanját, megnyugszom és hazasétálok, már el is telt a délelőtt.
Tegnap azt mondták nekünk, hogy Bálint súlya, és a terhességi kora is akkora már, hogy ha kibújna előbb, persze nem teszi, mert megbeszéltük vele, nem lenne nagy baj.
Ezekre a szavakra vár az ember kb 35.hetet
Én állandóan azt figyeltem mikortól megmenthető, ha.. és hogyan sérülhet, ha.., de gondolom ez nem az én tütütm volt egyedül.
És most tök nyugi, hízzon, mozogorgjon, és január 3-án találkozunk a tervek szerint

KépKép
KépKép
kat78

Nyufó: mind csaszi, akkor megnyugodtam nem vagyok csodabogár ezzel a dologgal:)
És programozottak voltak?

Itt talán Nyufó lesz az első, de a többi programozott csasziról nem tudok dátumokat:
Nyufó: dec23
Kat78 :Jan3
Többiek, írjátok meg ti is a dátumotokat, akkor is ha spontán a dolog!

KépKép
KépKép
kat78

Halihó!

Lehet itt is van már baba csak még nem tudunk róla.Pl.Tyuntyi és Titike ismént LOST!De az is lehet hogy csak valahol együtt vannak :D
Én éjszaka semmit nem aludtam,reggel 7.30 óta a mosdóba járkálok,úgy hogy nem is ettem semmit és nem is fáj a hasam meg semmi,tök fura.Pláne jó,hogy megyek Bankba meg fodrászhoz nem is mertem enni csak pár kekszet.Nem is értem.
Elakartam menni megvenni Zsoltinak szülési higéniai vagy milyen csomagját mert annélkül nem engedik be a szülőszobába,erre megnéztem az oldalukon meddig van nyitva és ami fogadott:gyerek hullazsák db.550ft.- Na oda én biztos nem megyek,totál kiakadtam ezen.

Nyufó

Örülök,hogy végre összejött akkor amit terveztél.Pikk-pakk elmegy az a 3-4 nap és utánna már 4-en karácsonyozhattok :)

Snowball

Arra gondoltam ha értesz hozzá vagy ha van kedved,csinálhatnál egy táblázatot is hogy ki,mikor,fiút vagy lányt szül.?Nincs kedved?Én nem, tudom hogy rakják be ide.
Én úgyis rakok fel képet ha lesz én benne vagyok.
Na akkor mész egy jó kis buliba,Alex nem féltékeny? :D Kicsit fura hogy első alkalom után csak így elhív :)
Szegény Zsoltival is berakattam tegnap este 9-kor az akasztókat a szekrénybe,ki is fáradt rendesen de ennyit igazán megtehet.......
Amúgy csak csupa jó szándékból a mai dátum:2010 December 10.-e van,ha bárhol bármilyen papírt ki kéne töltened :)

KépKép

KépKép
csicsi84

csicsi: koszi az infot, talan most az egyszer megjegyzem hogy milyen nap van, mivel csak csupa 2, 0, 1-bol all :D Most raktam ossze egy fiokban amit majd vinni kell a korhazba, es mar csak bele kell raknom egy borondbe ha itt az ido. Plusz egy cetlire leirttam es a kupac tetejere tettem, amit meg nem teszek a fiokba, pl fogkefe es tarsai :lol: Regen tudtam hogy hogy kell tablazatot csinalni, de regen voltam mar sulis :D Majd megkerem Alexet, es segit nekem, szivesen elfoglalom magam ezzel is :wink: Egyebkent a kisfiut mar korabbrol ismertem, mert mikor meg dolgoztam, jott be neha suli utan az anyukajahoz. De csak jofej lehettem, ha mar igy elhivott. Alex pedig csak sajtalta hogy o nem tud jonni mert dolgozni fog... :lol: Szerintem a torta erdekelhette a legjobban. Csak sajnos nem tudok majd sokaig maradni, mert 12.30tol van a buli, es nekunk 1tol szules felkeszito - masodik felvonas lesz. Ma is megyunk 1-re, majd irok utana hogy mi volt :) Nem mintha ujat tudnek mondani, ezekkel a 18. szazad beli infokkal... en csak figyelek hogy milyen nst es tarsai vannak otthon, meg hogy a baba hogy smint kap levegot. Na jo, mar nem is bosszantom magam, jobb ha keszulodok :lol:

kat: a datum januar 23 :)

Kép

Kép
snowball

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?